Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 15
Tulostusversio
Aihe: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto  (Luettu 218741 kertaa)
Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #210 : 19.07.2012 21:29 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Osta se Denon, kun sen kerran pitäisi olla laatu peli ja sopiva tarpeisiin nähden. Se masiina on sulla kuitenkin seuraavat 10v, niin ei tarvi sitten katua ostosta myöhemmin. Sama se jos maksaa vähäsen enemmän :)
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #211 : 20.07.2012 13:42 »
Mr.Universum Jäsen Viestejä: 292 Basaaripisteet: 1 Profiili Kirjoitellaanpa tänne ensituntumia Kossin iPorta Pro kuulokkeista. Kyseessä siis Kossin klassikkomalli, jota on päivitetty push-to-talk toiminnolla. Kuulokkeiden laatu oli jo tiedossa perinteisten Porta Proiden muodossa, joten keskityin testailemaan kuulokkeiden toimivuutta puhelimen kanssa.

Push-to-talk painike on on äärimmäisen yksinkertainen käyttää ja sopivan huomaamaton kooltaan. Vain painalluksella vastaat puheluun ja vastaavasti samalla tavalla lopetat puhelun. Ääni oli selkeä puhelun ajan, eikä häiriötä ilmennyt. Vastapuoli sanoi äänen olevan pehmeä ja selkeä. Kappaleen vaihto onnistuu näppärästi tuplaklikillä. Ääniohjausta en ole testaillut, koska en koe sitä (ainakaan vielä) kovin tarpeelliseksi. Ainoa harmittava seikka on, että painikkeella ei voi säätää äänenvoimakkuutta.

Kaiken kaikkiaan erinomainen kuuloke/head set kombinaatio. Aiemmissa Porta Proissa harmitti juurikin tuon mikrofonin puute. Esimerkiksi pyöräillessä kuulokkeet tuli siirtää korvilta, irrottaa johto ja vasta sitten vastata puheluun, kun nyt se hoituu yhdellä napin painalluksella. Mikäli on hankkimassa kohtuuhintaisia (halpoja), mutta hyviä kuulokkeita,  suosittelen siirtymään CDONin sivuille. Kuulokkeille tuli hintaa 39 euroa, mikä ei todellakaan ole paljoa tämän tasoisita kuulokkeista.

Lisäksi olen pohtinut Genelecin 6010A kaiuttimien hankkimista tietokoneen viereen. Onko jengillä kokemusta noista tai muista Geneleceistä? Itselläni olisi mahdollisuus hankkia kaiutin pari alle 300 euron hintaan, mikä vaikuttaa kohtuulliselta kuultujen arvioiden perusteella. Verkkiksestä parille tulisi hintaa 460 euroa. Olisin myös kiinnostunut kuulemaan tarvitseeko noille hankkia joitakin spesifisiä liitäntäjohtoja tai jotain muuta äänentoistoon liittyvää.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #212 : 23.07.2012 20:41 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 702 Basaaripisteet: 2 Profiili Vähän karkasi käsistä tämä vahvistimen pähkäily. Lopulta kävin ihan Pioneerissa ja Kenwoodissa asti kun mietin sopivaa vaihtoehtoa. Mutta tänään tuli Gigantista rahat tilille kun palautin sen Onkyon, niin tänään oli päätösten päivä.

Ja Denonin AVR2113 tuli lopulta valittua. Suoraan sanottuna en vieläkään ole varma kuinka tämä kannatti. Ei kuitenkaan halvimmasta päästä ja ominaisuuksia oli lopulta yli tarpeidenkin. Useampaa Zonea en tule tarvitsemaan. Tuskin AirPlaytäkään. Skaalaus on lopulta aivan turha koska PS3 hoitaa leffojen skaalauksen ja pelejä ei kannata erityisesti skaalata input lagin takia.

Jos Marantz NR1602 olisi ollut 300-400€, olisin päätynyt siihen. Jokin "välimallin" vahvistin olisi voinut olla jees koska missään vahvistimessa ei ole kunnon WiFi tukea. Tämä kun tulee, alkaa uusi vahvistin houkuttelemaan varmasti. Piuhoja kun on aina liikaa, varsinkin vahvistimen takana. Vaikka ei sillä, kyllä se ethernetilläkin toimii. Joutuu vain vetämään pitkän piuhan.

Mutta oli siihen ihan syytkin miksi halvemmat ei iskenyt. Esim. AVR2113:n codec tuki oli paras, HDMI paikkoja oli enemmän, firmwaren pystyy päivittämään suoraan ethernetin kautta, 7.1 järjestelmä (onhan se hullua ehkä, mutta on nyt ainakin tuki) ja ARC. No, käytännössähän Onkyossa on parhaimmat ominaisuudet. TX-NR616 kävi pikaseen mielessä, mutta ei se pitkälle mielessä pysynyt. Rohkeus ja viitseliäisyys loppuu Onkyon tämän sukupolven kanssa. Lisäksi Denonin ääntä on yleisesti kehuttu. Joten totta kai se on aina plussa vaikka ei itse sitä huomaisikaan ;D

Verkkokauppa.comin toimitusajaksi ilmoitetaan 7-14 päivää, joten sen jälkeen saa luonnollisesti koko Denon -merkki tuomionsa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #213 : 24.07.2012 09:53 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Työkaveri halusi välttämättä ostaa minulta tuon BK Electronicsin XLS200-DF MK2 -basson itselleen, kun kävi sitä testailemassa mellä pari päivää sitten, joten piti sitten ostaa itselle uusi hökötys. Tällä kertaa hiukan tuhdimpaa kamaa eli: SVS:n PB13-Ultra DSP, subwoofer



Linkki:
http://www.mareks.fi/svs-pb-13-ultra-dsp-subwoofer.html


Eihän tuon tehoja voi (tai uskalla) hyödyntää läheskään kokonaan kerrostalossa, mutta seuraavaan asuntoon tulee kunnon elokuvahuone, joten olkoon alustava sijoitus siihen. Veljellä on tuosta halvempi versio ja siitäkin lähtee ääntä kuin tykin suusta, joten odotan tuolta paljon. Eikä se jyrinän määrä, vaan se laatu. Jo matalilla volyymeilla kuunneltuna tunne on loistava.

Huomenna pitäisi saapua postissa, koska Mareksoundi ei petä koskaan. Pitää vaan miettiä jo etukäteen mihin tuollaisen 50 kilon jöötin sijoittaa. Varmaan neljä kertaa suurempi kuin edellinen basso.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #214 : 03.08.2012 09:20 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 702 Basaaripisteet: 2 Profiili Nyt se on vihdoin kotona! Denon AVR2113. Ensi reaktio on varsin positiivinen. Mitään ihme ominaisuuksia ei ole vielä löytynyt, kaikki toimii kuten pitää ja valikot on toimivat ja suht selkeät. Ero Onkyon käytettävyyteen on selvä. Puhumattakaan toimivuudesta.

Tosin sen myönnän että näin ensi testin perusteella Onkyon säätövalikoima on kyllä laajempi. Esimerkiksi todella oudosti en ole löytänyt kaiuttimien etäisyyden säätöä ollenkaan, mikä tuntuu aika yllättävältä. Tämä ominaisuus kun löytää faijan 300€:n kotiteatteripaketistakin. Mutta Audyssey MultEQ XT automaatti säätötuntuu paremmalta kuin Onkyossa oleva versio (Onkyo on varmaan ryssinyt tämänkin...). Onkyo kun heitti toisen kaiuttimen metriin ja toisen kolmeen metriin. Tämä taas tuntui suurena erona kaiuttimien painotuksessa. Denonissa automaatti säätö tuntui toimivan.

Ääni tuntuu ainakin olevan hyvä, enkä huomaa eroa Onkyon ääneen oikeastaan ollenkaan. Tosin hiukan säätöjä kyllä kaipaisin. Esim. eri tyyliset äänitilat (elokuva, musiikki, puhe, jne.) tuntuvat Denonissa aivan turhilta. Äänessä ei kuulu mitään eroa eri tiloissa. Muutenkin kahdella kaiuttimella tilaksi ei saa kuin stereon, kun Onkyo teki vähän äänelle jotain kun laittoi jonkun koodekin tms. päälle. Mutta tässä nyt voi olla vikana oma tietämättömyyskin, eli en vaan osaa.

Mutta tänään tutkiminen jatkuu. Kyseessä ei kuitenkaan ole sellainen tilanne että joku ei toimisi. 1080p24 toimii moitteetta, samoin ARC. Joten ollaan aika kaukana siitä turhautumisesta mikä tuli Onkyon kanssa.

Sellanen muuten vielä että Denon lämpiää aika mukavasti. Jotenkin Onkyon kanssa kuumeneminen ei ainakaa kiinnittänyt mitään huomiota, mutta tämän kanssa huomasin että Denon on aika lämmin ja lämpeneminen tapahtuu nopeasti.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #215 : 03.08.2012 09:35 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Kyllä tuosta taatusti löytyy se manuaalinenkin etäisyyden säätäminen jostain sieltä manual setupista. Sieltä pitäisi pystyä säätämään erikseen myös jokaisen kaiuttimen äänenvoimakkuutta erikseen.

Ja mitä helkkarin äänitiloja oikein tarvitset? Nehän ovat aina päin persettä verrattuna siihen jos itse säätää. Tarkoitettu lähinnä idiooteille jotka eivät osaa laittaa kunnolla edes televisiota päälle. Ja varmasti siellä on niitä eri asetuksia, kun vähän kaivat ellei kyseessä ole joku invamalli. Itselläni on hiukan eri, mutta löytyy varmaan 10 eri valmisviritystä ja ties mitä tehosteita (halli, teatteri, bunkkeri jne.) Tosin jos ostat kunnon vahvistiminen, niin on oletettavaa että osaat itse säätää oikeat asetukset kuntoon ja tallentaa niitä niin paljon kuin huvittaa.

Ja Audyssey tosiaan osaa mitata ne kajarit tarkasti ja muutenkin toimii äärimmäisen hyvin oikein käytettynä. Ainoa on että basson sijainti kannattaa tarkistaa ja säätää itse manuaalisesti. Se nimittäin voi heittää paljonkin, jos huoneessa on paska akustiikka.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #216 : 03.08.2012 11:02 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 702 Basaaripisteet: 2 Profiili
Kyllä tuosta taatusti löytyy se manuaalinenkin etäisyyden säätäminen jostain sieltä manual setupista. Sieltä pitäisi pystyä säätämään erikseen myös jokaisen kaiuttimen äänenvoimakkuutta erikseen.

Ja mitä helkkarin äänitiloja oikein tarvitset? Nehän ovat aina päin persettä verrattuna siihen jos itse säätää. Tarkoitettu lähinnä idiooteille jotka eivät osaa laittaa kunnolla edes televisiota päälle. Ja varmasti siellä on niitä eri asetuksia, kun vähän kaivat ellei kyseessä ole joku invamalli. Itselläni on hiukan eri, mutta löytyy varmaan 10 eri valmisviritystä ja ties mitä tehosteita (halli, teatteri, bunkkeri jne.) Tosin jos ostat kunnon vahvistiminen, niin on oletettavaa että osaat itse säätää oikeat asetukset kuntoon ja tallentaa niitä niin paljon kuin huvittaa.

Ja Audyssey tosiaan osaa mitata ne kajarit tarkasti ja muutenkin toimii äärimmäisen hyvin oikein käytettynä. Ainoa on että basson sijainti kannattaa tarkistaa ja säätää itse manuaalisesti. Se nimittäin voi heittää paljonkin, jos huoneessa on paska akustiikka.
Niistä äänitiloista saa helposti tilantuntua ;D Mutta joo kai ne sieltä jostain löytyy. Kun vaan osaa etsiä. Samoin etäisyyden säätö. Tällä silmällä kun vähän ostin, eli tämän pitäisi olla Denonin malleista "peruskuluttaja" -tason (400-600€) monipuolisin malli. Seuraavien hinnat pomppaa jo 1000€:oon. Mikäs malli sulla on? Joku viime vuoden?
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #217 : 03.08.2012 13:03 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Pure Direct päälle.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #218 : 03.08.2012 16:12 »
kas Jäsen Viestejä: 464 Basaaripisteet: 2 Profiili Iski tuossa pari kuukautta sitten tarve uusille kuulokkeille, ja päätin ettei miljoona audiofiiliä voi olla väärässä, joten kävin hakemassa Audio Technican ATH-M50 kun satasella sain. Upean tasapainoiset, kaikessa on sopivasti potkua upottamatta kuitenkaan muita taajuuksia.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #219 : 23.08.2012 15:07 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Kuukauden päivät tullut käytettyä NuForcen Air DAC -laitetta, jolla saa äänen USB -liitännästä langattomasti äänentoistolaitteistoon. Erinomainen hankinta. Äänen saa lähtemään pienellä donglella langattomasti ja vaivattomasti, ilman että äänenlaadussa tarvitsee tinkiä. Saattaa jopa olla että erillinen DAC tekee konversion marginaalisesti paremmin.

Joskus pari vuotta sitten tuli testailtua Belkinin bluetooth vastaanotinta äänen siirtämiseksi läppäriltä vahvistimelle. Sitä ei voi kyllä suositella kenellekkään. NuForcen käyttämä SKAA -tekniikka siirtää bitit huomattavasti laadukkaammin perille.

Hinta melko suolainen 180€, mutta mielestäni kannattava ostos jos arvostaa musiikinkuuntelussa vaivattomuutta. Tuosta on saataville iOS -laitteille omalla lähettimellä varustettu kokoonpano. Omenaihmisiä rahastetaan kuitenkin muutama kymppi enemmän epästandardin liitäntänsä myötä.

http://www.nuforce.com/hp/products/airdac-tx/index.php

AudioVideon testi: http://audiovideo.fi/testi/nuforce-air-dac-itx-ja-utx-langaton-da-muunnin-testissa
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #220 : 12.09.2012 21:17 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili Olen harkitsemassa AV-vahvistimen ostoa. Hintaluokka olisi alta 800€. Tähän mennessä iskenyt silmään Denon AVR-2312 ja Sony STR-DN1030.
Sonyssa kiehtoo Denoniin verrattuna sisäänrakennettu Wi-Fi ja Bluetooth, AirPlayn lisäksi. Denonista löytyy pelkkä AirPlay ja ethernet. Bluetooth olisi sen takia hyvä, että jos tulee tulevaisuudessa siirryttyä pois iPhonen piiristä, niin toimisi striimaus muidenkin valmistajien kännyköistä. Myös striimaaminen PC:ltä joko lähiverkon tai Wi-Fin kautta olisi jees.
Denon taas saattaa olla äänenlaadultaan parempi(?). Ainakin tukee useampia eri äänicodecceja.
Myös kajareita metsästän sivusilmällä. Joko 5.1 setti suoraan, tai laadukkaampi 2.1. Kummasta onkaan järkevämpi lähteä. Ja minkä valmistajan kaiuttimista? Jos halajaa laadukkaampaa, niin soveltuuko esim. Amphionin tuotteet yleiskäyttöön musiikki/elokuvat/pelit akselilla?  Jos joku pystyisi vähän neuvomaan, niin olisin kiitollinen. :)
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #221 : 12.09.2012 21:24 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Musiikkia en suosittele striimattavan bluetoothin läpi. Ks. ylempi postaukseni. Ainakin omaan korvaan häiritsevän heikko äänenlaatu.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #222 : 13.09.2012 01:07 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 702 Basaaripisteet: 2 Profiili Denon ainakin toimii. Itsellä Denon AVR-2113 ja olen ollut varsin tyytyväinen. Harkitsin tuota AVR-2312:stakin, mutta suurimmaksi ongelmaksi tuli että sitä ei tuntunut oikein löytyvän. Kyseessä viime vuoden malli joten lähtee halvalla ja lisää ei tule. Jos löydät niin varmaan hyvä diili kyllä.

Kaiuttimia kannattaa käydä kuuntelemassa. Huomasin itse että toisille parempi ei välttämättä ole itselle parempi. Päädyin Monitor Audion BX2 kaiuttimiin (2kpl). Nyt jonkin aikaa käytössä olleena, voin suositella. Tosin ehkä muiden kaiuttimien lisäksi, en yksinään. Ääni on hallittu ja pehmeä mutta loppujen lopuksi hiukan ponneton. Musiikin toistossa varsin hyvä, mutta elokuvat kaipaa subbaria rinnalle ja ehkä keskikanavaakin. Mutta Monitor Audion BX -sarja vaikuttaa hyvältä. Jos on tilaa niin kannattaa ottaa BX5 (alle 700€/pari) tai BX6 (yli 900€/pari) ja varallisuudesta riippuen samantien BX -sarjan keskikaiutin (yli 200€) ja taakse BX1 (alle 300€/pari) tai BX2 (350€/pari) tai BX FX (350€/pari).

Mutta perussääntö on että kannattaa kuunnella ensin. Jos esim. pidät terävästä äänestä, Monitor Audio ei ole sinulle. Itse kävin kuuntelemassa Mareksoundissa. Hyvä palvelu ja antoi kuunnella useampaa paria.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #223 : 13.09.2012 12:05 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Ei kyllä välttämättä kerro mitään miltä Marekilla kuulostaa, koska on aivan eri asia kuunteleeko kajareita jossain akustisesti täydellisessä huoneessa vai kerrostalon betonipaskassa. Toki paremmat kajarit kuulostaa yleensä paremmalta, oli paikka mikä tahansa.

Hyvänä puolena kuitenkin se että Marekilla on maailman paras asiakaspalvelu. Jos ostat jotain ja alkaa vaikuttamaan huonolta ajan kanssa, niin vissiin vuoden ajan saa ilmaiseksi vaihtaa toiseen.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #224 : 13.09.2012 13:47 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 702 Basaaripisteet: 2 Profiili
Ei kyllä välttämättä kerro mitään miltä Marekilla kuulostaa, koska on aivan eri asia kuunteleeko kajareita jossain akustisesti täydellisessä huoneessa vai kerrostalon betonipaskassa. Toki paremmat kajarit kuulostaa yleensä paremmalta, oli paikka mikä tahansa.
No totta kai se on eri. Mutta kyllä siitä nyt jonkinlaisen kuvan saa minkälaista ääntä kajareista tulee. Sokkona ilman minkäänlaista kuuntelua ei kuitenkaan kannata kajareita ostaa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #225 : 09.10.2012 16:26 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Audio Pro Addon Two

Kaverilta olen aikeissa ostaa moiset 100€ hintaan. Puolitoista vuotta vanhat (300€ ohv.) ja tulee mulle PC-käyttöön. Tekniikan maailman testin mukaan ihan käyvät vehkeet, joten päätin ostaa kun muutenkin oli tarkoituksena katsella uusia kaiuttimia tietokoneeseen jossain välissä. Nykyiset kun on 9v vanhat Logitech X-230:set  ;D

Ei noi mitkään ihan paskat varmaan ole, ainakaan tuohon hintaan. Vai mitä sanoo asiantuntijat?
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #226 : 10.10.2012 02:02 »
kas Jäsen Viestejä: 464 Basaaripisteet: 2 Profiili Aika hankala on keksiä audiotekniikkaa joka ei olisi kolmannesosahinnalla sen arvoista, eikä TM kovin usein kuseta, joten lukematta hyvä.
tallennettu
Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #227 : 10.10.2012 07:09 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Aika hankala on keksiä audiotekniikkaa joka ei olisi kolmannesosahinnalla sen arvoista, eikä TM kovin usein kuseta, joten lukematta hyvä.

Näin itsekin järkeilin. Joka tapauksessa varmasti roimasti paremmat kuin nykyiset  :lol:
tallennettu
Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #228 : 13.10.2012 15:05 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Nyt on vähän aikaa tullut testailtua näitä uusia kajareita ja tykkään kyllä. En tiedä, miten nämä vertautuvat 300€ hintaluokassa mutta nyt 100€ maksaneena olen kyllä erittäin tyytyväinen  :)
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #229 : 10.12.2012 19:19 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Kävin ostamassa verkkokaupasta veljelle Onkyon TX-NR818 -vahvistimen. No nyt sain toimitettua sen hänelle ja yllätys yllätys - ei kuvaa enää firmware päivityksen jälkeen. Neljästä aiemmasta Onkyon vahvistimesta kolme on joutunut vaihtoon parin päivän sisään ostosta. Muistaakseni Heinzilla oli kans sama ongelma, ettei kuvaa tullut? Selvisikö kyseinen ongelma vai heititkö sen romun mäkeen.

Ei näköjään auta vaikka ostaa yli tonnin Onkyon vehkeet, kun ne kaikki tuntuvat olevan täyttä paskaa. Vahvisti vaan käsitykseni Onkyoista että niistä kannattaa pysyä kaukana.


« Viimeksi muokattu: 10.12.2012 19:25 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #230 : 10.12.2012 20:18 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 702 Basaaripisteet: 2 Profiili
Kävin ostamassa verkkokaupasta veljelle Onkyon TX-NR818 -vahvistimen. No nyt sain toimitettua sen hänelle ja yllätys yllätys - ei kuvaa enää firmware päivityksen jälkeen. Neljästä aiemmasta Onkyon vahvistimesta kolme on joutunut vaihtoon parin päivän sisään ostosta. Muistaakseni Heinzilla oli kans sama ongelma, ettei kuvaa tullut? Selvisikö kyseinen ongelma vai heititkö sen romun mäkeen.

Ei näköjään auta vaikka ostaa yli tonnin Onkyon vehkeet, kun ne kaikki tuntuvat olevan täyttä paskaa. Vahvisti vaan käsitykseni Onkyoista että niistä kannattaa pysyä kaukana.
Joo se primary (tms.) ulostulo ei näyttänyt 1080p/24 kuvaa ollenkaan NR515 -mallissa. Eli jos esim. PS3 on asetettu oletuksena 1080p/24 signaalille, kuvaa ei näy. Kakkosulostulolla sen sai näkymään. Oli siinä muitakin ongelmia, en muista enää mitä... Mutta meni hermo ja pettymys raastoi sen verran että en alkanut pelleilemään ja odottelemaan korjauksia vaan heitin muistaakseni about viikon käytön jälkeen Gigantille takasin ja ostin verkkokaupasta Denonin AVR2113:n tilalle.

Onkyon jenkki foorumeilla on kasvava määrä porukkaa keskustelemassa missä vika. Pari viestiä itsekin postasin. Tosin olen lukenut sieltä vain NR414, NR515 ja NR616 mallien ongelmista. NR818 on minulle uusi tieto. Vaikkakaan ei yllättävä. Onkyo on ryssinyt jonkun aika helvetin pahasti tämän vuoden mallien kanssa. Ja vikaa ei tunnu löytyvän. Vieläkin tuntuu uusi viestejä tulevan. Mutta sieltä voi kahlata jos löytää jotain mikä voisi auttaa. En ole vähään aikaan katellut tuota, niin saattaa sielä jotain toimiviakin kikkoja jo olla.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #231 : 28.12.2012 19:40 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili Nykyiset kuulokkeet hajosivat juuri kun sattuu olemaan joulun jäljiltä vähän "ylimääräistä". Sanokaas mitkä on hyvät jossain satasen hintaluokassa.

Ihan koneella musiikinkuuntelua ja boxipelailua varten. Mikillä ei ole väliä kun sitä ei tule juuri koskaan käytettyä muutenkaan. Muotoilullakaan ei ole oikeastaan juuri väliä kun kaikkeen tottuu lopulta.

Onko suosituksia? Edes jotain suuntaviivaa? Itellä kun ei ole näistä vehkeistä mitään käsitystä.
tallennettu
Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #232 : 29.12.2012 02:37 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 942 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW http://www.thomann.de/fi/akg_k171_mkii.htm

Tuosta lähtee hyvät satasella. Postikuluja saattaa tulla n. 10 euroa.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #233 : 29.12.2012 21:14 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili
http://www.thomann.de/fi/akg_k171_mkii.htm

Tuosta lähtee hyvät satasella. Postikuluja saattaa tulla n. 10 euroa.

Sika säkissä, mutta se sopii jouluiseen tunnelmaan. Pistin tilaukseen.

Tänks.
tallennettu
Vs: Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #234 : 09.01.2013 17:42 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili
http://www.thomann.de/fi/akg_k171_mkii.htm

Tuosta lähtee hyvät satasella. Postikuluja saattaa tulla n. 10 euroa.

Sika säkissä, mutta se sopii jouluiseen tunnelmaan. Pistin tilaukseen.

Tänks.

Tuli tänään. Ääni on kirkas ja kuulokkeet hiljentävät ulkopuolisen metelin todella tehokkaasti. Ainoa (ja iso) miinus on se, että basson brutinat puuttuvat täysin. Minun vanhoissa kolmenkympin kuulokkeissakin brutisi enemmän. Ottaa pannuun kun dubsteppi kuullostaa pelkältä vinkuvalta ruutalta. Häiritsee niin paljon että rupesin harkitsemaan näiden palauttamista. Pitää nyt vielä miettiä. Ei huvittaisi häslätä sen kanssa kun nääkin tuli vissiin saksasta tai jotain. Plääh.

E: ainiin. Onkohan sillä jotain syvällisempää merkitystä missä niitä kuulokkeita pitää kiinni? Minulla on vaan tietokoneen kaiutinröörissä. Onhan olemassa kaiken maailman vahvistimiakin, mutta en tiiä niistä mitään. Sekin kiinnostaisi että saisi jotenkin samasta rööristä tulemaan xboxin ja pc:n äänet. Tällä hetkellä pitää siis aina vaihtaa piuhan paikkaa näytön ja pc:n välillä. Kun minun näytössä ei ole audio in rööriä johon saisi pc äänetkin. Boxilla äänet tulee hdmi piuhaa myöten minu näyttöön ja kuulokkeet näyttöön.


« Viimeksi muokattu: 09.01.2013 17:54 kirjoittanut saska »
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #235 : 09.01.2013 17:54 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Enemmän bassoa = paremmat kuulokkeet ---> Tuntuvat olevan monelle se kriteeri miten hyvät kuulokkeet tai äänentoistolaitteet ovat. Niitä kuulee myös kaikkien teinihomojen autoissa, joissa äänenlaatu on aivan karmeaa, mutta pääasia että bassoa kuuluu parin korttelin päähän.

Yleensähän niissä paskoissa halppisroskakasoissa on juurikin eniten sitä bassoa, koska äänen eri tasot ovat aivan epätasaista paskaa ja pelkkä kumiseva basso törisee niistä, eikä mistään muusta saa mitään selvää. Yleensä hyvissä kuulokkeissa se ääni on nimenomaan paljon flatimpi ja jos sitä bassoa haluaa lisää, niin pitää itse säätää media playeristaan alataajuuksia kovemmalle. En ole itse noita AKG:n kuulokkeita testaillut, mutta mitä nyt pikaisella vilkaisulla arvosteluja vilkaisin, niin pitäisi olla hintaansa nähden varsin hyvät. Elleivät nuo ole sitten jotkut studiokuulokkeet, jotka on tarkoitettu nimenomaan musiikintekijöille ja studioon. Sellaisissa äänenlaatu on äärimmäisen flattia ihan tarkoituksella.

Jos bassoa haluat, niin osta ne 19e logitechin kuulokkeet. Niin paljon bassoa että kallo halkeaa parissa tunnissa.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #236 : 09.01.2013 17:58 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili No siis koitin noita vanhoja kuulokkeita (tai mitä niistä on jäljellä) näiden jälkeen ja kuullosti pelkältä puurolta. Siis ei mitään selvää saanut, mutta basso brutisi enemmän. >_>

Mutta en sitten tiedä.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #237 : 09.01.2013 18:42 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Kyllähän noi näköjään alas toistaa, mutta niin kuin TK sanoi, on laadukkaammissa vehkeissä usein äänentaso tasainen, koska bassopäätä ei ole vahvistettu mekaanisesti. Riippuu hyvin paljon mihin on tottunut, mutta kandee ajaa ehkä joku taajuustesti niin saat varmuuden että kyseinen yksilö varmasti toistaa ne alimmatkin taajuudet. Youtubesta esim löytyy hakusanalla 'bass test' jotain testiraitoja.


Ite nykyään haen enemmän ylikirkasta ja terävää diskanttia ääneltä. Välillä tekee mieli nostaa vahvistimen arvoja yläpäästä. Basson tulee olla vain taustalla oleva äänen kokonaisuutta tukeva elementti.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #238 : 09.01.2013 19:04 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili
Ite nykyään haen enemmän ylikirkasta ja terävää diskanttia ääneltä. Välillä tekee mieli nostaa vahvistimen arvoja yläpäästä. Basson tulee olla vain taustalla oleva äänen kokonaisuutta tukeva elementti.

Tähän vaikuttaa tietysti aika paljon se mitä kuuntelee. Monesti pop-biiseissä leikataan lähes kaikki alataajuudet (n. 30-60hz) pois. Elektronisen musiikin puolella sitten taas noita subipörinöitä usein miksataan todella korkealle, ja silloin toki voi biisit kuulostaa ontolta jos ''tasaisesti'' soivilla kuulokkeilla kuuntelee.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #239 : 09.01.2013 19:16 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili AKG on tunnettu varsin neutraalista ja toistolähteelle anteeksiantamattomasta äänentoistosta tuotteissaan. Eli alaäänet eivät korostu muihin taajuusalueisiin verrattuna, toisin kuin lähes kaikissa nykyajan (normikuluttajien) äänentoistolaitteissa. Tämän takia AKG:n kuulokkeet ja mikrofonit ovat äänitysstudioiden vakiotavaraa.
Anteeksiantamattomuus tulee siitä, että AKG:n kuulokkeet paljastavat herkästi mahdolliset virheet toistettavassa äänitiedostossa, äänilähteessä ja reitissä mitä pitkin ääni kuulokkeisiin tulee.

Itsellä on ollut jo useamman vuoden AKG:n K271 MkII studiokuulokkeet ja K701 "referenssitason" kuulokkeet. Molempiin olen ollut erittäin tyytyväinen, ottaen huomioon, että tiesin molempien äänentoistosta puuttuvan alaäänien korostuksen. Tämä puoli tosin paranisi erillisellä äänenvahvistimella, jollaista hifistit ehdottomasti suosittelevat näille high-endin kuulokkeille kaveriksi. Ilman vahvistintakin varsinkin K701 on ääneltään erittäin erotteleva, eli instrumentit eivät sotkeudu toisiinsa. Ääniavaruus on laaja, toisto selkeää ja kuulokkeita jaksaa kuunnella pitkän aikaa putkeen. Konemusiikkiin nämä eivät ole siis ideaalit. Ironisesti kuuntelenkin kuitenkin nykyään lähes 3/4 ajastani elektronista musiikkia. Onneksi sitä varten löytyy Genelecin 6010A:t.  :)
Mutta jo nyt tekisi mieli ostaa Geneleceille saman lafkan subwoofer, jotta saisi vähän potkua alataajuuksiin. Prkl että rahaa palaa. Ei ole kyllä vähään aikaan varaa.   :lol:
tallennettu
Sivuja: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 15
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines