Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
 1 
 : 12.08.2022 12:03 
Aloittaja Andy-O - Uusin viesti kirjoittanut JayeizH
LG:n CX oli saannu Stadia tuen (tai mainosti sitä kesällä, en tiedä oliko se vain tullut nyt) kesän aikana, niin päätimpähän kokeilla.

Kokeilu ei tosin alkanut hyvin. Ohjaimen liittäminen oli opastettu todella oudosti. Siinä oli ilmeisesti geneerinen ohje joka ei toimi oikein kuin PC:lle. Ensimmäinen vaihtoehto oli tehdä liitos USB:llä. Ajattelin että en ala hakemaan 23:00 aikaan enää usbia laatioista. Toinen oli että liitä ohjain kännykän kautta. Ihmettelin hiukan mutta ajattelin että olkoot, testataan. Samaan wifiin, xbox ohjain käteen ja siitä. Eihän siitä tullut mitään. En oikein tajua mikä tässä oli pointtina. Kyllä ohjain kännykkään tuli, mutta ei telkkuun.
Sitten lisäsin ohjaimen vain TV:n BT:iin suoraan ja kaikki toimi ok. Kuvittelin että Stadia olisi ottanut TV: BT:n haltuunsa ja liittäny ohjaimen mutta ei kuitenkaan. Ei vaan maininnu tätä. Tiedä sitten olisiko liitoksen jälkeen joutunut tekemään lisäyksen vielä Stadiaan erikseen kännyn kautta. Joka tapauksessa, ei ehkä parhaat ohjeet, vaikka hiukan iltamyöhään tulikin tehtyä.

Sitten pelaamaan. Ei kun ei. Täällä ei näy pelilistaa. Enkä löydä sitä mistä mistään... paitsi tekstin pätkä joka keskellä on ".... browse from you mobile phone..." tms. Eli joudun selailemaan pelejä kännystä. Lisää hienoa insinöörityötä. No, känny takasin käteen ja selailemaan demoja. Löytyi Immortals Fenyx Rising demo. Ja peli käyntiin ja viimein pelaamaan.

Vähän niin ja näin. Kyllä siinä ihan vähän alkoi input lagia ennakoimaan. Varsinkin valikkojen "hiiren" liikuttelussa ja hektisemmissä tilanteissa input lagin huomasi. Mutta toistaalta peli toimi yllättävän hyvin ja kyllä sillä pelaamaan pystyi.
Suurempi ongelma oli kun iskut ei tullu selkärangasta. Lyönnit kun oli R-napeissa. En oikein tajua miksi ne laitetaan sinne, kun päällä olevat napi on kuitenkin ns. "päänappeja". Tosin myönnän että uudemmalla sukupolvella voi olla eri tilanne, kun liipasin on ymmärtääkseni ollut R-napeissa jo kauan, kun meikä on näpyttänyt A, B, X, Y tms. nappeja yli 30 vuotta.

Mutta tekniikan kokeiluna ihan ok. Ei se edelleenkään ole lokaalipelaamisen tasolla ja edelleen pelaan nopea tempoisemmat pelit kyllä PC:llä tai konsolilla tai en ollenkaan, mutta yllätyin silti kuinka pieni lagi oli. Se ei kuitenkaan ollut silmiin pistävän karmeaa, ja voisin kuvitella että hidastempoisemmat pelit toimivat ihan hyvin. Ja varsinkin strategia painotteiset ja vuoropohjaiset.

Lieventävänä asiana tosin täytyy sanoa että olin wifissä kiinni. En tiedä toisiko piuha sen pienen eron. Tosin CX:ssä on ymmärtääkseni luokaton ethernet verkkokortti, joten sitä ei kuitenkaan kannata käyttää. Mutta en tiedä toimisiko jollain toisella laitteella paremmin kiinteällä yhteydellä.

Mutta ihan jees. Ei pääpelikoneeksi, mutta ihan jees. Käytettävyys on aika paskaa.

 2 
 : 11.08.2022 11:05 
Aloittaja Ephram - Uusin viesti kirjoittanut Ephram
Eilinen infopaukku kertoi, että Nintendo on oikeasti lähtenyt korjaamaan kolmosessa mm. lobby-systeemin epäkohtia. Rankedia voi pelata helposti kavereiden kanssa luomalla huoneen, johon kaverit voivat liittyä koska tahansa. Mutta sitä en hiffannut, onko SoloQ Rankedin (tai Anarchy Battlen niin kuin tässä niitä kutsutaan) ja Open Rankedin rankki yhteinen. Ainakin eri pelimuotojen välillä on ilmeisesti yhteinen rankki, eli ei tule enää sitä tilannetta, että suosikkipelimuodossaan on selvästi korkeammalla rankilla kuin muissa.

Peli myös ottaa Splatoon 2:n tallennuksen huomioon ja vie kolmosessa heti korkeammalle rankille veteraanit. Tämä on tietenkin kaikille parempi, sekä uusille pelaajille että vanhoille. Toivottavasti jengi ei smurffaa ja luo uusia tunnuksia päästäkseen lahtaamaan tulokkaita.

Todella kovia parannuksia löytyy muutenkin kautta linjan. Speciaaleissakin on keskitytty tällä kertaa enemmän hyökkääviin kykyihin, ei puolustaviin. Pelaaminen tulee varmaan olemaan vieä hauskempaa kuin kakkosessa.

 3 
 : 09.08.2022 13:39 
Aloittaja Ephram - Uusin viesti kirjoittanut Scarf


Tsekkailin gyro-skriptiäni, koska ihmettelin, miksi K/D-rationi on tippunut kuin lehmän häntä nykyisen kauden aikana (*köh*, jota en siis pelannut 80 leveliin asti battle passissa, koska *köh* skippasin koko kauden *köh*) ja selvisi, että siellä oli muutama kohta ihan päin persettä. Nyt gyro toimii taas paljon paremmin, joten kai minäkin sitten pistän pelin tulille iltakasilta. Voisi vaikka Mad Maggiella pelailla, vaikka tuo tactical on edelleen turhin varmaan koko pelissä.

 4 
 : 09.08.2022 06:31 
Aloittaja Ephram - Uusin viesti kirjoittanut Ephram
Päivitysmuistiossa on tosin mielestäni iso läjä pelin tasapainoon tod.näk positiivisesti vaikuttavia juttuja. Esimerkiksi Wingmaniin ei saa enää niin helposti haalittua joka puolelta ammuksia puoleksi vuodeksi, kun se käyttää sniperin pateja tulevalla kaudella. Valkia on nerfattu huolella, josta Rankedissa varsinkin tuli tällä kaudella liian hallitseva hahmo.

Storm Point on pubseissa huono mappi, mutta mielestäni mainio Rankediin. Ja hyvä vastapaino Kings Canyonille, jossa toiminta on rytmitetty nopeammaksi. Tosin Kanjonin uudet muutokset vaikuttavat varmasti siihen, etteivät 3rd partyt ole välttämättä ihan heti niskassa, kun oman taistonsa toista tiimiä vastaan saa siivottua. Voi olla kova juttu varsinkin Rankediin.

120hz ja cross-progression saisivat kyllä tulla eilen. Cross-progression löytyy nykyään vähän joka pelistä. Saisipa iskeä tuo Switch-tilin boksissa käytettäväksi, niin voisin ottaa sen pääalustaksi. Tällä kaudella ainakin pitää vielä jatkaa pääasiassa Switchillä, koska en halua niin lihavaa accountia heittää menemään.

Iltakasia ja uutta kautta odotellessa!  :)

 5 
 : 08.08.2022 23:20 
Aloittaja Ephram - Uusin viesti kirjoittanut Scarf
Uuden kauden patch notet ulkona, eikä vieläkään sitä luvattua 120Hz-modea uuden sukupolven konsoleille.


Lisäksi Storm Point, maailman ankein mappi, pyörii karttarotaatiossa, joten voi hyvillä mielin skipata tämänkin kauden.

 6 
 : 08.08.2022 17:14 
Aloittaja Ephram - Uusin viesti kirjoittanut Ephram
https://www.youtube.com/watch?v=esVCOCiFKHA

Xenoblade Chronicles 3 Brings Back The Same INCREDIBLE Feeling I Had in 2017...


Video pukee sanoiksi hyvin, miten tunnen tällä hetkellä. Ja statistiikatkin sen kertovat: en ole nakuttanut yli 60 tuntia pelikelloon tätä vauhtia sitten BotWin – ja ilman minkäänlaista leipääntymisen tunnetta. En edes ole ehtinyt pääjuonessa erityisen pitkälle, koska pelimaailmaan eksyminen ja sitä kautta uuden löytäminen on niin koukuttavaa ja hauskaa. Tarina on myös vahva, mutta pelissä on niin vetovoimainen maailma, että se on yhtälailla pelin tähti.

Pienet hetket – jos niistä nauttii tavallani – tekevät myös pelistä hurmaavan; tähtitaivaan alla vietetyn seikkailuntäyteisen yön jälkeen on kiva istahtaa aamiaispöytään, putsata varusteet ja puhua kuulumisia siitä, miten reissun varrella on tullut nähtyä. Sitten pilvet kerääntyvät taivaalle ja sade alkaa rapista maahan. Et ole enää olohuoneessasi, olet tässä kauniissa, monimuotoisessa, kiehtovassa, mutta myös vaarallisessa maailmassa.

Peisetti Monolith, kuten fellow kidsit sanovat.

 7 
 : 08.08.2022 16:41 
Aloittaja Ephram - Uusin viesti kirjoittanut Ephram
Aukeavathan ne Splatoon 3 -tulvaportit vihdoinkin:

https://twitter.com/NintendoAmerica/status/1556626244644503553?cxt=HHwWgoCwgc_Un5orAAAA

Lainaus
Tune in on August 10 at 6 a.m. PT for a livestreamed #Splatoon3 Direct presentation. Join us in the Splatlands for roughly 30 minutes of updates!

Kunnon puolituntinen infopaukku, ja sen peli ansaitseekin, sillä julkaisuun on enää kuukausi, eikä Nintendo ole juuri kertonut pelistä yksityiskohtia.

Parasta on, että hyvin todennäköisesti kuka tahansa pääsee pian kokeilemaan peliä, sillä Nintendo julkistanee keskiviikkona joko Test Firen tai World Premiere Splatfestin. En tiedä muista, mutta aika ennen tätä on ollut sen verran hypekuivaa, että vasta nyt todella alkaa valjeta, että ihan kohta julkaistaan uusi Splatoon. Ihan oikeasti kohta. Tavallaan tietenkin hienoa, ettei tarvitse hirveissä hypepöhinöissä odotella mitään puolta vuotta.

 8 
 : 08.08.2022 14:00 
Aloittaja Fraeon - Uusin viesti kirjoittanut migge
Miltäs jengistä nyt tuntuu, kun Lauta on jo 15 vuotta? Sitten viime näkemän: HeinZ osti viimein Switchin, Scarf nousi retroemuloinnin minmaxauksessa astraalitasolle ja Partajeesus omistaa nyt virallisesti finngameriakin enemmän PS2-pelejä. Itse pelaan vuodessa keskimäärin yhden pelin (ja kolme kertaa neljästä sekin on vaan Destiny 2:n lisäri) samalla kun Epi läpäisee joka viikko uuden kaikkien aikojen aikojen lempipelinsä - tietysti gyrolla. Onko lautalaisilla enää mitään saavutettavaa, vai onko kaikki jo nähty?

No joo, tulikuuma näyttö vs. TV -taisto on onneksi vielä ratkaisematta, niin on ainakin jotain seurattavaa 20v-bileitä odotellessa.
Tuntuu keski-iältä ja ruuhkavuosilta.

Oma pelaaminen on jo jonkin aikaa ollut jonkinlaisessa taantumatilassa. Jotain kertoo se että aktiivinen pelikone (Series X) on omassa työhuoneessa, enkä ole edes kokeillut pelaamista uudemmalla C1 77 oledilla. Nyt lomallakaan en ole CoD:in lisäksi käynnistänyt käytännössä mitään peliä - ellei lapsen kanssa Mario-pelailuita lasketa. Call of Duty on ihan oiva rentoutumistapa arkeen, mutta välillä sitä kaipailee syvällisempää pelikokemusta. Se on kuitenkin jäänyt odottamaan suurempaa innostumisvaihetta. Ehkäpä sitä voisi vaikka kokeilla laittaa RDR2:n käyntiin. Josko se pelaamisen renesanssivaihe siitä taas lähtisi.

Leffoja ja sarjoja sitä vastoin on tullut katsottua takavuosia enemmän. Nykyään tehdään aika paljon hyvää kamaa, jota toisaalta saa välillä kaivaa striimipalveluiden kuonan joukosta.

Kiitokset laudan aktiiveille. Joka päivä tulee lukastua mitä ucot on kirjotellu.

 9 
 : 08.08.2022 13:44 
Aloittaja Ephram - Uusin viesti kirjoittanut migge
Pray oli kyllä hyvä pätkä. Luokittelin jonkin ensimmäisen trailerin ja Hulu -logon perustella tämän joskus katsomatta paskaa -sarjaan. Kiva olla väärässä. Abysmaalisen The Predatorin (2018) jälkeen hienoa saada laadukas Predator -leffa.

Dick Cheneystä kertova Vice on muuten vielä tämän päivän ajan katsottavissa Yle Areenasta. Kannattaa katsastaa ainakin Christian Balen näyttelytyön takia pois.

 10 
 : 07.08.2022 12:39 
Aloittaja Ephram - Uusin viesti kirjoittanut Ephram


Täälläkin on tuotu pariin otteeseen esiin Horin Split Pad Pro -joykkareita. Itsekin kävin hakemassa nämä Verkkiksestä eilen. Jossain vaiheessa laskeneet myös näiden hintaa, sillä nyt kustansivat neljäkymppiä.

Tämä on tosiaan suuri päivitys handheld-pelaajille. Sitä suurempi, mitä kookkaammat kädet pelaajalla on. Ergonomia on paljon parempi, ja täysikokoiset tatit myös tuovat Pro-ohjaimen tarkkuuden kannettavana pelaamiseen, joka on erinomaista. Aiemmin esimerkiksi MK8:a pelatessa on tuntunut, ettei ole pystynyt olemaan joykkareilla handheld-moodissa aivan niin skarppi ja nopea kuin TV:llä ja Prolla pelatessa, mutta nyt tuntuma on aivan samanlainen kuin "oikealla" ohjaimella. Wreckfestin, GRIDin ja WRC:n kaltaiset ajopelit ovat ideaaleja Split Pad Pron tuomille hyödyille.

Ohjelmoitavat takanäppäimet ovat myöskin kivat. Niihin on kiva sijoittaa esimerkiksi MK8:ssa taakse katsominen ja Xeno 3:ssa minikartan avaus (en ole koskaan tykännyt painaa joystickeja alaspäin).


Gyron puute oli alunperin suurin syy, miksi en ostanut Split Padia. Itseasiassa Switchiltä löytyy pelejä, jotka käyttävät itse Switch-konsolin gyro-sensoria ohjaimen sensorin sijasta. Tällaisia pelejä ovat mm. Nightdiven erinomaiset remasterit (Turok, Turok 2, Quake). Ne toimivat siis gyron kanssa myös Split Prolla.

Kiertotie on kuitenkin laittaa konsolin oikealle puolelle gyro-sensorin sisältävä joy-con. Näin varsinaisen liikkumisen voi hoitaa Split Padin paremmalla tikulla. Ei täydellinen ratkaisu, mutta toimii paremmin kuin odotin ja mahdollistaa mm. Apex Legendsistä nauttimisen portable-moodissa ihan uudella tavalla. Nyt voi jopa pelata Battle Passin päivätehtäviä missä vain, joskin ranked-pelailut taidan yhä jättää toiseen ajankohtaan.

Eli tässä taas uusi suositus Horin Split Pad Prolle; jos hankit nämä, tulet ehkä pelaamaan handheldinä enemmän kuin ennen.


Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
Pelaajalauta 2007-2022
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines