Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
 1 
 : 29.07.2021 22:31 
Aloittaja Scarf - Uusin viesti kirjoittanut Gba
Tässä porukka onkin jo avaututunut omasta luurin käytöstä muutaman viestin verran, niin jatketaan tähän samaan aiheeseen kun en parempaakaan osoitetta keksinyt. Tän ja mahdollisen jatkokeskustelun voi sitten siirtää parempaan aiheeseen, mikäli keskustelua syntyy.

Itse olen noin vuoden verran seurannut ruutuaikaa, eli puhelimella viettämääni aikaa. Pahimmillaan luvut huiteli jossain 9h / päivä luvuissa. Luulin olevani poikkeus, mutta suurimmalla osalla kaveripiiristä - olivat ne sitten perheellisiä, naisia tai miehiä luvut olivat jossain 5-11h välissä / päivä. Aika älytöntä jos miettii, mikä aika siinä puhelimen edessä vietetään. Tietenkin nykypäivänä luuri on korvannut melkein kaiken, niin tietokoneen, tv:n kuin kirjankin. Sosiaalisenmedian muodostamat torit ovat korvanneet antiikin fyysiset kohtaamispaikat. Aivot saavat jatkuvaa dopamiiniryöppyä muutamien minuuttien välein. Katsoin ruutuajan mittarista, että pelkästään whatssap ja messenger viesteistä koostuu sellainen 200-300 ilmoituksen dopamiinipurske joka ikinen päivä. Ei mikään ihme, että nykyajan ihmisillä yleistyy kaiken maailman ADHD:t ja ADD:t. Tähän lisää vielä tietotyöläisen työnkuvaan kuuluvan jatkuvan keskeytyksen kulttuurin, niin aivot alkaa olla aika muussia.Päätin tehdä asialle jotain parisen kuukautta sitten. Ensin deaktivoin Facebookin tilin, lähinnä siksi että sitäkin tuli avattua rutiininomaisesti luurilla, vaikkei siellä postaile enää yksikään alle 50 -vuotias. Seuraavaksi poistin kokonaan Twitteritilin. Tämä kyllä kirpaisi. Sillä politiikkaa (vasen, oikea, keskusta, seurasin kaikkia) on helkkarin addiktiivista seurata. Seurasin myös monia hyödyllisiä ja työtä tukevia tilejä, mutta pesuveden mukana meni kaikki. Mahdollisesti aktivoin jossain vaiheessa tilin uudelleen, mutta ilman politiikkakuonaa ja sosiaalipornoa. Twitter on hyvä renki, mutta huono isäntä. Ruutuajasta tipahti 25% heti pois. Sitten lopetin ainakin 30 ihmisen seuraamisen Instagramissa. Yksi soitti melkein heti, mikä on jännä kun ei tyypistä ole kuulunut vuosiin. Tämäkin some on täysi aikasyöppö, ilman että se antaa juuri mitään. Siellä on se 5-10 ihmistä joiden elämä kiinnostaa oikeasti ja muut ovat vain statisteja. Olen vahvasti harkinnut tilin poistamista, mutta vielä ei poistunut. Kaikkia huumeita ei niin vain lopeteta.

Tiktokia jos ette ole asentaneet, niin älkää asentako. Sama kuin piikittäisi Mendellinin hienointa kokaiinia suoraan aivoihin.

THE SOCIAL DILEMMA dokkari Netflixistä vissiin liippaa tätä aihetta. Tuttu poisti kaikki somet nähtyään tuon. Suositteli myös minulle, vielä en ole katsonut.

Lautakulttuurin hienous on juuri sen hitaudessa. Pohditaan asioita ja kirjoitetaan pidempiä viestejä, ilman että puhelimen merkkivalo välähtää.

Ps. Samsungin S20 FE on kyllä akun puolesta peto, kestää helposti sen 10h/päivä aktiiviivikäytön. Honorista kyrvähti 2 x sisukalut omalla käytöllä 1,5 vuoden sisään.  :lol:


 2 
 : 29.07.2021 19:40 
Aloittaja Scarf - Uusin viesti kirjoittanut Lanttu
Pientä Android - puhelinta ei vaan ole markkinoilla, ja Applen pitkä päivitystuki houkuttelisi, kun käytän puhelinta yleensä 3-5 vuotta.

Tämä pienten Anterojen puute kyllä ihmetyttää. Näennäisiä vaihtoehtoja on vaikka kuinka, mutta sitten sen miltei merkittävimmän eli koon kanssa ei juuri lainkaan. Joko puhelin on ~75 milliä leveä tai sitten muut speksit ovat aivan roskaa. Paremmasta keskiluokasta ylöspäin vaihtoehtoja ei ole juuri lainkaan.

Suorastaan harmittaa, että oman työpaikan kautta saadun melko täydellisen kokoisen Galaxy S10e (142.2 x 69.9 x 7.9 mm) leasing-aika loppuu pian eikä annetuissa uusissa vaihtoehdoissa ole mitään pieniin käsiin sopivaa. Mikään Applen puhelin ei tule kysymykseen, vaikka Apple-ketjussa ollaankin. ;) Tällä hetkellä Asuksen Zenfone 8 (148 x 68.5 x 8.9 mm) vaikuttaa kokonaisuutena markkinoiden parhaalta paketilta, mutta siinäkin on taas muutama milli korkeutta lisää taas S10e verrattuna, vaikka leveyttä on jopa hieman vähemmän. Välillä tuntuu, etteivät valmistajat lepää ennen kuin 37:9 kuvasuhde näytöissä on saavutettu...

 3 
 : 29.07.2021 16:37 
Aloittaja Scarf - Uusin viesti kirjoittanut Vin
Oma puhelimen käyttö on myös aika kevyttä, ei juuri ilmoituksia ja somea suht maltillisesti. YouTube on (turhan) kovassa käytössä. Pärjäisin varmaan muutaman satasen androidilla hienosti. Pientä Android - puhelinta ei vaan ole markkinoilla, ja Applen pitkä päivitystuki houkuttelisi, kun käytän puhelinta yleensä 3-5 vuotta.

64gt Mini lähtisi hintaan 649, saatan vielä odotella tuon 13 julkistuksen. Jos siihen vaikka tulisi sormenjälkitunnistin takaisin.

 4 
 : 29.07.2021 07:05 
Aloittaja Scarf - Uusin viesti kirjoittanut Ephram
Miltä lautalaisten käyttökokemukset 12 ministä ovat tuntuneet näin pidemmällä aikavälillä? Millaiseksi akunkesto on osoittautunut arkikäytössä?


Olen erittäin tyytyväinen Miniin, kaikilla osa-alueilla. Akku kestää käytössäni helposti yhden vuorokauden, ja varastoonkin jää. Pystyn pitämään puhelinta 40-80 prosentin akunvarauksessa useampina päivinä (tämän on siis havaittu tutkimuksissa olevan paras keino pitkittää nykyakkujen elinikää, kun ääripäitä latauksessa vältellään). Kannattaa kuitenkin huomioida, ettei minulle tule ilmoituksia kovin paljon enkä käytä enää juuri mitään somea, joten tod.näk olen keskivertoa selvästi kevyempi älypuhelinkäyttäjä.

1,5 kuukauden päästä on muuten tulossa iPhone 13 mini, joka laskee myös edellisen mallin hintaa (jos sen vielä silloin haluaa), joten jos se on mahdollista, kannattaa odotella syyskuun puoliväliin/loppuun.  :)

 5 
 : 28.07.2021 23:50 
Aloittaja Scarf - Uusin viesti kirjoittanut Vin
Miltä lautalaisten käyttökokemukset 12 ministä ovat tuntuneet näin pidemmällä aikavälillä? Millaiseksi akunkesto on osoittautunut arkikäytössä?

 6 
 : 28.07.2021 21:10 
Aloittaja Ephram - Uusin viesti kirjoittanut Cyrus
Päätin etten kirjoita enempää aiheesta, kun kirjoittaen on niin työlästä (olisi niin paljon helpompi puhua) ja isossa kokonaisuudessa aina unohtuu moni asia kirjoittaa ja sitten tulee taas mieli lisäillä ja editoida tarkemmin. Tämä on niin laaja kokonaisuus ja kova homma kirjoittaa jäsennellysti, saati vastata eri pointteihin. Mutta, laitan vielä yhden pitkähkön kommentin tästä aiheesta, jolla yritän selkiyttää. En tiedä onnistunko, mutta yritän. Yritän selittää kantani sille, miksi epäilen SARS2:n olevan isompi vastus jatkossakin yhteiskunnille kuin influenssa. Määrittelemättömän ajan, voi olla vuosi, voi olla sata, riippuen suunnilleen äärettömästä määrästä muuttujia ja voi olla esim, että tulee aika, kun niin influenssa kuin korona ovat käytännössä historiaa. Ja itse asiassa influenssahan on ollut lähes kadoksissa nyt vuoden, historiaa sekin. Joitain kantoja ei ole havaittu ollenkaan.

Yritän, menemättä yksityiskohtiin (niitä on liikaa). Tietenkin on monia näkemyksiä, tämä on minun, amatöörin, joka on lukenut internetistä aiheesta. En väitä tietäväni mitään, tämä on omaa päättelyä kaiken lukemani perusteella. Tästä:

On ns. perusflunssia aiheuttavia viruksia, jotka ovat kevyin taso, eivät aiheuta niin hirveän isoa kuormaa yhteiskunnalle.

Sitten on influenssan aiheuttamat. Influenssa nähdäkseni kiistatta enemmän kuormaa yhteiskunnalle aiheuttava kuin ns perusflunssavirukset. Vaikka, huom, perusflunssiin meillä ei ole minkäänlaisia rokotteita.

Nyt, jos olisi olemassa tällainen perus harmittoman endeemisyyden taso, jolle endeemiset virukset laantuvat ja mitä näkee esitettävän ja toivottavan SARS2:n kohdalla, niin aika epäloogista on se, että meillä on endeemisenä influenssa, johon on jopa rokotteet ja silti kuormitukseltaan isompi kuin moni muu endeeminen virus ("perusflunssat"). Miksi meillä on eri tason harmeja aiheuttavia endeemisiä viruksia, jos "aina endeemiseen tasoon siirryttyään viruksista tulee sellaisia mukavia harmittomia viruksia"? Influenssoja aiheuttavat on kuormittavampi yhteiskunnalle kuin perusflunssat, vaikka siihen on rokotteetkin. Tosin rokotteiden kulloinenkin teho ja rokotekattavuus jne vaikuttavat, mutta nämä niitä yksityiskohtia, sinänsä tosi tärkeitä ja jotka vaikuttavat siihen miten kokonaisuus etenee käytännössä ja isoin toivoa tuova onkin se, että mRNA-rokotteiden teho vakavaa tautia vastaan juuri tällä hetkellä on niin hyvä. Tässä juuri tällä hetkellä on se oleellinen, koska itse siis uskon, että virus tulee kiertämään suojaa jossain vaiheessa tehokkaammin evoluution seurauksena ja näin teho voi tippua.
Kuitenkin, näin väite siitä, että olisi olemassa joku harmittoman endeemisyyden perustaso, jolle virukset väistämättä laantuvat, on minusta todella outo ajatus, eikä tarvitse edes mennä muihin endeemisiin taudinaiheuttajiin. Tästä ovat myös asiantuntijat puhuneet viime aikoina: endeemisyydellä tunnutaan tarkoittavan yhtä kuin "lievä", mutta kukaan ei lopullisesti tiedä, mille tasolle virus asettuu. Ja kaiken lisäksi niiden tasohan vaihtelee muutenkin: joskus influenssakausi on todella paha, joskus paljon kevyempi.

Eli lyhyesti ajattelen: endeemisen viruksen kykyyn aiheuttaa kuormaa yhteiskunnalle vaikuttaa käytännössä kaksi asiaa: meidän puolustus (riippuu miljoonasta muuttujasta) ja viruksen hyökkäys (miljoonia muuttujia). Ja mitä kovempi viruksen hyökkäys suhteessa meidän puolustukseen, sitä enemmän se kuormittaa yhteiskuntaa.

No, nyt meillä on pandemia, jonka on aiheuttanut SARS-perheen virus. Erilainen kuin koronat, jotka perusflunssia aiheuttavat ja erilainen kuin influenssakannat. Se, mille kuormittavuustasolle SARS2 asettuu, riippuu näistä samoista perustekijöistä:  meidän puolustuksesta (ympäristö, immuniteetti jne) ja viruksen hyökkäyksestä (eri taudinaiheuttamiskyvyt ja kyky levitä / kiertää mahdollista immuniteettia ja monia muita.
Millainen on SARS2? Sen lisäksi, että se pystyy aiheuttamaan akuuttivaiheessa todella hankalahoitoisen taudin, se kykenee omituisesti aiheuttamaan akuuttivaiheessa oireettoman tai lähes oireettoman infektion sairastaneelle pitkittyvän todella moninaisen oirekirjon eli longcovidin. Lisäksi MIS-C, veritulpat jne, erikoisia seurauksia. Täysin erilainen virus kuin influenssaa aiheuttavat ovat. Sen taudinaiheuttamismekanismit ovat jollain perusteellisella tavalla erilaiset ja tästä opitaan varmasti jatkossa lisää. Huom, ymmärrän edelleen, että näiden laajuutta ei kunnolla tiedetä kuten Roinekin lopussa korostaa, mutta jonkinlainen kuva alkaa muodostumaan, jota tässäkin hyvässä suomalaisessa kirjoituksessa huhtikuulta sivutaan (aivojen ja hermoston ylikorostuminen, vaikutukset vereen, hermostollisten oireiden poikkeuksellinen yleisyys, psykiatriset diagnoosit jne)
 https://www.utu.fi/fi/ajankohtaista/uutinen/covid-19-on-myos-merkittava-aivosairaus

"Toinen virusten vaikutustapa on infektion jälkeinen immuunivälitteinen komplikaatio, joka voi aiheuttaa aivotulehdusta tai monihermotulehdusta. SARS-CoV2-virus voi vaikuttaa hermostoon myös veren hyytymisen ja keuhkojen toiminnan häiriöiden kautta. Tällöin tauti voi aiheuttaa tukoksia aivoissa.

– Muilla tunnetuilla viruksilla ei ole käsittääkseni vastaavaa veren hyytymistä edistävää vaikutusta. Covidissa aivojen ja hermoston osuus muutenkin ylikorostuu, Roine sanoo."

"Niin sanotun neurocovidin eli covid-19-tautiin liittyvän hermostollisen oireilun yleisyys on vaihdellut sairaala-aineistossa 20–60 prosentin välillä. Kaikkein suurimmassa, vastikään julkaistussa 236 000 potilaan aineistossa eloonjääneistä varmistetuista covid-19-potilaista kolmasosa sai puolen vuoden kuluessa uuden neurologisen tai psykiatrisen diagnoosin. Yhteys ei liittynyt pelkästään vakavaan taudinmuotoon.

– Aineistosta oli poissuljettu menehtyneet, mutta tulosten yleistettävyys on silti hyvä. Vertailuryhmiä oli kaksi: muun viruksen aiheuttamaan hengitystieinfektioon tai influenssaan sairastuneet. Covid-19:n sairastaneilla lähes kaikki neurologiset ja psykiatriset diagnoosit olivat huomattavasti tavallisempia – myös dementia. Joka neljäs covidin sairastanut sai depressio- tai ahdistuneisuusdiagnoosin, Roine summaa tutkimuksen tuloksia.

Näin suuri hermostollisten oireiden yleisyys on virusinfektiolle poikkeuksellista. Neurocovidin tyypilliset muutokset on onnistuttu dokumentoimaan aivokuvissa, ja neurologisten oireiden kohdalla diagnostiikan herkkyys korostuu.

– Täytyy kuitenkin muistaa, että neurocovidin suhteen tutkimus on vasta alkutekijöissä. Aiheesta on tehty satoja tutkimuksia, mutta pitkäaikaisista vaikutuksista ei voida sanoa vielä paljonkaan. Tarvitaankin systemaattisia, pitkäaikaisia seurantatutkimuksia oireiston yleisyyden ja mekanismien selvittämiseksi, Roine huomauttaa."

Itse epäilen, että niin kauan, kun emme saa kehitettyä infektion estävää rokotetta tai hyvää lääkehoitoa (haastavaa viruksiin), on edessä samantyylinen kilpajuoksu kuin influenssaa vastaan vuosittain on, mutta huomattavasti vaikeampihoitoista ja monipuolisempia ongelmia aiheuttavaa virusta vastaan. Jos sen siis annetaan pyöriä endeemisenä (ja jos se siihen pystyy, tämähän on oletus) vapaasti kiinnittämättä siihen muuta huomiota kuin rokotteet ja toisaalta sairaalahoito eli toimittaisiin täysin kuten on toimittu ennen tätä pandemiaa influenssan ja flunssien kanssa.

Eli: epäilen (hysteriaan taipuvaisena ;) ), että SARS2 kykenee kuormittamaan sen erikoisten piirteiden vuoksi yhteiskuntia endeemisenä jatkuvasti kiertävänä viruksena enemmän kuin influenssa niin kauan, kunnes kehitetään joko keino estää viruksen leviäminen jollain muulla keinolla tai sitten infektion estävän rokotteen avulla. Miksi? Siksi, että uskon sen kykenevän kiertämään jatkuvasti sykleissä immuniteettia evoluutiopaineen vuoksi ja populaatiossa on jatkuvasti jollain tavalla sille haavoittuvaista väkeä. Edit: lisäksi osassa populaatiota on luultavasti jatkuvasti hiipuvaa immuniteettia, jos ei rokoteta tai sairasteta, joka tietenkin myös osallisena kokonaisuudessa.

On myös immuunimuisti, mutta tähän pätee vähän sama kuin siihen ettei ole olemassa mitään yleistä harmittoman endeemisyyden tasoa eri taudinaiheuttajilla: jos immuunimuisti yksin riittäisi estämään yhteiskunnan kuormittumisen viruksen seurauksista endeemiseen tilaan siirryttyä, miksi influenssa on meille enää ongelma? Immuunimuisti ei selvästikään yksin riitä edes rokotteiden kanssa estämään influenssan aiheuttamaa kuormaa. Riittääkö se SARS2:n kanssa? Häipyykö SARS2 taustalle samalla tavalla kuin muutkin koronat, jopa kevyemmäksi kuin influenssa. En tiedä, tuskin kukaan tietää, mutta taas hysteriaan taipuvaisena toivon sen katoavan vaikka kokonaan, mutta epäilen käyvän huonommin viruksen pirullisten poikkeavien ominaisuuksien vuoksi. Jos se pystyy kiertämään immuniteettia, se pystyy aiheuttamaan ongelmia. Ja tästä onkin jo alustavaa kansalaistutkimusta, jossa longcovidia on tullut läpäisevän infektion seurauksena täysin rokotetuillekin. Tämä tietysti taas todella alustavaa ja mittakaavaa ei tietenkään mitenkään tiedetä, mutta, tätä mahdollisuutta ei kannata minusta ohittaa olankohautuksella.

Buusterikierroksia rokotteiden suhteen kuitenkin varmaan tulossa ja jotkut maat niitä jo valmisteleekin. Pfizer julkaisi tänään tietoja, että vasta-ainetasot nousevat huomattavasti kolmannella annoksella:
https://www.cnn.com/2021/07/28/health/pfizer-third-dose-data-bn/index.html

Joka tapauksessa, jos minä olisin viestimässä asiasta koko kansalle, en viestisi, että homma on taputeltu, kun kansasta 70% tai edes 90% on rokotettu. Viestisin, että varmaa on vieläkin lähinnä epävarma ja nyt pyrimme tällaiseen, toivomme, että tämä riittää, mutta emme voi luvata, etteikö virusta jouduttaisi jatkossakin torjumaan muutenkin kuin rokotemuuriin luottaen. Lisäksi kertoisin selkeämmin viruksen pitkäaikaisvaikutuksiin liittyvistä epävarmuuksista ja siitä pitäisi käydä jonkinlaista laajempaa debattia. Ei näitä voi minun mielestäni ohittaa hiljenemällä ja toivomalla ettei niistä tule iso ongelma. Eihän riskinhallinnassa voi lähteä siitä, että näin suuri asia ohitettaisiin täysin. Tietenkin se on iso haaste, kun ongelmien laajuus selviää kunnolla pidemmän ajan kanssa.

Tarpeeksi monta kertaa on jo luvattu vapaus kaikista vastatoimista, edestakaisin poukkoilu vaikuttaa jaksamiseen. Tulisi toki antaa toivoa ja siihenkin on syytä erityisesti rokotteiden ansiosta, mutta epävarmuuksien ohittaminen on minusta väärin. Viimeisimpänä USA, jossa maskisuosituksissa mentiin eilen takaisin laajempiin suosituksiin, kun oli jo luvattu, että täysin rokotettujen ei mitään syytä käyttää kun ei ole riskiä, että levittäisivät. Nyt havaittu, että deltan kohdalla virusmäärät jopa täysin samaa tasoa rokotetuilla kuin rokottamattomilla.

"ETA: In their briefing, the CDC noted recent research which found that the viral load in vaccinated people with a Delta infection was similar to the viral load in unvaccinated people with a Delta infection. The combination of a higher viral load, less protection against infection, and a faster incubation period (time from exposure to time of first symptoms) means vaccinated people likely have an excellent chance of passing the virus on to others."

Floridassa ennätysvauhdilla potilaita sairaaloihin koko pandemian aikana juuri nyt, vaikka puolet väestöstä täysin rokotettu ja 10% vielä kertaalleen rokotettuja ja jo aikaisemmin Floridassa aika paljon sairastamisella kerättyä immuniteettia (mitä se sitten auttaakin, Brasilian, Iranin ym esimerkit näyttävät siltä, että emme ymmärrä koko hommaa vielä kunnolla). Rokotekattavuus siis selvästi pitää saada todella ylös.

Vielä Israelin viimeisin: 80% suoja tällä hetkellä vakavalta taudilta (vähemmän kuin muualta tulleissa tiedoissa, datan tarkkuus on vielä kyseenalaista, seuraavat kuukaudet kertovat varmasti lisää ja se on tietysti hyvä, saadaan paljon arvokasta tietoa lähitulevaisuuden kannalta)
https://www.timesofisrael.com/israels-severe-covid-cases-could-reach-400-by-mid-august-researchers-warn/

Tässä jenkkien CDC:ltä vielä selkeä juttu huolista mutaatioiden suhteen:
https://www.businessinsider.com/cdc-covid-19-could-few-mutations-away-from-evading-vaccines-2021-7

Se oli viimeinen romaani. Elämä jatkuu joka tapauksessa. Tulevaisuus on silti vielä epävarma. Kaikenlaisia vastauksia haasteisiin kehitetään.


Viimeinen edit. Tämä on yksi tavallaan ymmärrettävä, mutta silti turhauttava este matkalla:

https://www.politico.eu/article/as-africa-tries-to-tap-promise-of-mrna-vaccines-coronavirus-covid19-pharma-pushes-back/

Africa wants to produce a coronavirus vaccine — and Big Pharma’s not happy

A proposed mRNA tech transfer hub would let multiple manufacturers learn how to produce vaccines.

...
And therein lies the rub: To get the hub up and running in a year — when it could still help end the pandemic — its partners need Big Pharma’s help. And Big Pharma isn’t keen: Neither Moderna nor Pfizer has signaled interest in working with the facility.

The two drugmakers also declined to comment to POLITICO on their potential involvement.

Pharma is playing “a really dangerous game,” warned Jaume Vidal, senior policy advisor for European projects at Health Action International. He believes that its actions are, in effect, “condemning thousands.”


VIELÄ yksi edit: Tässä on hyvä kirjoitus, joka osaa selittää selkeämmin kuin minun yritykseni tuota mahdollista tulevaa viruksen kanssa ja jossa tulee myös hyvä esimerkki siitä mitä olemme olettaneet ja miten ehkä lopulta olikaan. Arvailimme, emme tienneet.

"We used to believe that the cold-causing coronaviruses were stable—meaning no antigenic drift—but returned yearly because of faded immune protection. But over the past year, our understanding of coronaviruses has improved and we now know that at least one of the cold-causing coronaviruses, designated 229E, undergoes antigenic drift similar to that of influenza."

https://www.scientificamerican.com/article/how-will-the-coronavirus-evolve/

Ja tässä endeemisyyden tulevaisuudesta:

The future will depend heavily on the type of immunity people acquire through infection or vaccination and how the virus evolves. Influenza and the four human coronaviruses that cause common colds are also endemic: but a combination of annual vaccines and acquired immunity means that societies tolerate the seasonal deaths and illnesses they bring without requiring lockdowns, masks and social distancing.

https://www.nature.com/articles/d41586-021-00396-2

Mitä endeeminen SARS2 käytännössä tarkoittaa? Sitä ei vielä tiedetä.

 7 
 : 28.07.2021 12:52 
Aloittaja Andy-O - Uusin viesti kirjoittanut Scarf
- Parhaat face buttonit, mitä olen näpytellyt: ne ovat supernopeat ja -responsiiviset, toisin kuin Series X:n napit, joita saa painaa helvetin syvälle, ennen kuin toiminto rekisteröityy

Ottaa muuten pannuun tuossa uudessa Xboxin ohjaimessa tuo. Välillä painallus jää kokonaan rekisteröitymättä ja jos nappia painaa reunasta se ei välttämättä ota ollenkaan vaikka sitä survoisi kuinka. Itellä on kaksi ohjainta ja molemmissa sama ongelma. Ihan käsittämätöntä.

Juu, samaa paskaa se on kaikissa Xbox-padeissa. Elite-ohjaimella ei onneksi tarvitse hirveästi face buttoneihin koskea, mutta silläkin on ko. ongelma olkapäänapeilla.  :lol: Olisi mielenkiintoista tietää, mihin ne tuotekehitysrahat ovat oikein menneet.

 8 
 : 28.07.2021 12:48 
Aloittaja Andy-O - Uusin viesti kirjoittanut saska
- Parhaat face buttonit, mitä olen näpytellyt: ne ovat supernopeat ja -responsiiviset, toisin kuin Series X:n napit, joita saa painaa helvetin syvälle, ennen kuin toiminto rekisteröityy

Ottaa muuten pannuun tuossa uudessa Xboxin ohjaimessa tuo. Välillä painallus jää kokonaan rekisteröitymättä ja jos nappia painaa reunasta se ei välttämättä ota ollenkaan vaikka sitä survoisi kuinka. Itellä on kaksi ohjainta ja molemmissa sama ongelma. Ihan käsittämätöntä.

 9 
 : 28.07.2021 12:43 
Aloittaja Andy-O - Uusin viesti kirjoittanut Scarf
Kävin hakemassa huvikseni mustan DualSensen Xboxille, kun tuo kerran toimii Titan Two -adapterilla.

Mietteitä:

- Erinomainen ristiohjain
- Parhaat face buttonit, mitä olen näpytellyt: ne ovat supernopeat ja -responsiiviset, toisin kuin Series X:n napit, joita saa painaa helvetin syvälle, ennen kuin toiminto rekisteröityy - Symphony of the Nightin shield dashing onnistuu kunnolla, mikä on minulle ultimaattinen face button -testi
- Kevyt ja mukava kädessä
- Jälleen kerran Sony vie Microsoftia kuin pässiä narussa deadzonejen suhteen: Apexissa voin laittaa deadzone-asetuksen vaikka 2% ilman sen suurempaa driftiä, Xbox-ohjaimella driftiä alkaa ilmaantua selvästi jo yli 5% jälkeen
- Titan Two -adapterilla saa nostettua USB:in polling ratea 1000Hz:iin, joten ohjaimen input lag saattaa olla jopa 1ms luokkaa Xboxilla, mutta tästä en mene takuuseen
- Vaikka Xbox-pelit eivät luonnollisesti tue PS5-ohjaimen liipasimia, niin jostain syystä Apex Legendsissa jokainen ase tuntuu erilaiselta PS5-liipasimilla
- Outer Worlsin liipasintärinät eivät toimi ollenkaan PS5-padilla, Xbox-padilla ne tuntuvat oikein hyvältä
- Padin peruspärinät ovat huomattavasti Xbox-padia erottelevammat, esim. Monster Hunter: Worldissa greatswordilla lyödessä oikeasti erottaa pärinämoottorin eri vahvuudet tosiin kuin Xbox-padilla
- L1-nappi pitää aivan järkyttävää räminää ja muistuttaa jotain mekaanisen näppäimistön nappia (R1 on hiljaisempi), muutenkin olkapäänapit ovat huonommat kuin PS4-padissa

 10 
 : 28.07.2021 12:00 
Aloittaja Andy-O - Uusin viesti kirjoittanut Ephram
Mielestäni on hienoa, että SS ja BotW ovat niin erilaisia. Vaati vain Open Air Zeldan, että aloin arvostamaan enemmän edellistä, todella lineaarista osaa. Tämä on vähän kuin perinteinen Zelda-sykli, paitsi että nyt uusin osa ei saakaan vihaa päälleen, vaan sitä rakastetaan yhä 4,5 vuoden jälkeen intohimoisesti – tai ainakin enemmistö rakastaa.

Mainitut "täytejaksot" ovat totutun tiukasti suunniteltua Nintendo-gameplaytä, ja istuvat kokonaisuuteen paremmin kuin Wiillä, johtuen pelin paljon paremmasta rytmityksestä nopeampien tekstilaatikoiden ja vähempien keskeytysten ansiosta. Minuakin ne alkoivat pännimään hieman Wiillä pelatessani, mutta nyt sen sijaan nautin jokaisesta sekunnista.

Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
Pelaajalauta 2007-2021
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines