Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
 1 
 : 23.04.2024 10:48 
Aloittaja Gba - Uusin viesti kirjoittanut Rocky_Balboa
Tietäjät ostaa ja myy kuten Nancy Pelosi.

 2 
 : 23.04.2024 10:20 
Aloittaja Gba - Uusin viesti kirjoittanut JayeizH
Kyllä, osakemarkkina on sykilinen, mutta tuntuu että kiinnität liikaa huomiota osakkeen tai indeksin nimellisarvoon. Tällöin fundamenttianalyysi ja pitkäjänteinen tulevaisuuden arviointi jää tekemättä. Siitä seuraa sitten nopeat reaktiot markkinaan ja uskon loppuminen kun tullaan välillä alas. Mikäli usko on edelleen kova tiettyyn osakkeeseen tai markkinaan, niin silloinhan sitä pitää kauhoa lisää hinnan laskiessa. Nää on toki hyviä paikkoja aina katsoa peiliin koska monesti syy laskulle on ihan oikea. Turha silti liikaa itseään soimata, lähes jokainen osti 2022 huipuilta salkkuun kaikkea ja itku kurkussa katseli niitä seuraavat vuodet.
Osin olet ihan oikeassa :) Joskus ostan pitkälti osaketta. Tiedän, se on "oraakkeli" Warren Buffetin (ja monen muun) opetusten vastaista, mutta algoritmien maailmassa jossa osakkeiden hinnat tuntuu heiluvan nykyään yllättävän paljon, se on ainakin teoriassa toimiva strategia. Harvoin jos koskaan nyt ostan mitään ilman että oikeasti tiedän mitä firma tekee jne. Eli yleensä en osta ihan pelkkää osaketta. Esim. viime vuonna tuli tehtyä ihan hyvillä prosenteilla pelailua Remedyn ja OmaSP:n kanssa kun kurssit heilui ja pomppi sinne ja tänne.

QPR on siinä mielessä hyvä esimerkki, että siinä houkutteli osakkeen pieni hinta. Mutta koko firman arvo on pieni ja siellä on ymmärtääkseni aika selvät askeleet jotka tuntuu fiksuilta. Alakin vetää. Joten osin kyllä, mutta lopulta en sitä pelkän osakkeen hinnan vuoksi ostanut.

Laskujen uudelleen ostot on enemmän kiinni käteisen puutteesta :) Aikaisemmin tuli kirjoitettua kuinka tulee nykyään ostettua kamaa mitä haluaa pienemmällä kynnyksellä, koska elämä on, mutta pikku hiljaa alkaa huomaamaan inflaation omassakin lompakossa. Nousi vielä palkka tuossa, vaikkakin maltillisesti, mutta ei käteen kyllä jää yhtään sen enempää, usein jopa hiukan vähemmän. Joten osakepuolellakin "pelataan" käytännössä pitkälti niillä nappuloilla mitä nyt on. Joten sekin lisää myynti intoa joiltain osin. Ja kun tappiolla ei halua myydä, mutta käteistä ei ole, dipitkin tuntuu vähän erilaiselta. Vaikka esim. "viimeisimmät" Remedyt myin tuossa pienellä tappiolla pois koska osake tuntui vakiintuvan tai laskettelevan hiljakseen alaspäin. Maanantaina tietty osavuosikatsaus, mutta kevät on muutenkin hiljaista aikaa pelimyyntien osalta, niin en jaksa uskoa että sieltä mitään osaketta nostavaa tulee. Jos laskee tarpeeksi osarin jälkeen, voisi ennen kesän messuja ostaa uudestaan jos tulisi Alan Wake lisäosauutisia tms.

Ja siis uusia ostettavia tuntuu tulevan vähän sieltä täältä jos vaan seuraa vähän markkinoita. Viimeisempinä on Jenkeistä tullu Poet Technologies. Todella lupaavan oloinen lähtökuopissa oleva tuote joka innovoi optisia väyliä kuparin sijalle. Sieltä voi olla tulossa iso nousu tänä vuonna jos ennusteet pitää paikkansa.
Suomesta olisi Lapwall. Valmistaa rakennukseen puuelementtejä jonka suurin kilpailija oli Jukkatalot. Eli selvinnyt laskusta hyvin, kilpailijat menneet nurin,... Toki uusia kilpailijoita tulee, kun ala lähtee nousuun, mutta Lapwallilla on selkeä etumatka. Uusi tehdaskin tulossa 2025 että saa enemmän kamaa ulos. Ei tästä ehkä maailman laajuiseksi menestykseksi ole, vaihtelevien rakennusmääräysten vuoksi, mutta kotimaassakin on nousu porentiaalia vielä paljon. P/E lukukin vajaa 17. Melkein sanoisin että nobrainer. Täytyy vain seurata vielä hiukan kuinka rakentaminen tai tilaukset lähtee keväällä käyntiin. Tällä hetkellä ei olla kovin suurta elpymistä tullu, mutta lupaavaa.

 3 
 : 23.04.2024 08:41 
Aloittaja Fraeon - Uusin viesti kirjoittanut Rocky_Balboa
Pelaajalauta on ehkä hiljaisempi kuin koskaan, mutta tilastot näyttää tältä? Onkos joku bottiarmeija vakoilemassa vai mistä noi näytöt ja vierailijat koostuu?

 4 
 : 23.04.2024 07:15 
Aloittaja Andy-O - Uusin viesti kirjoittanut Rocky_Balboa
Fallout-sarjan inspiroimana aloitin Fallout 4 pelaamisen. Tuohan tuli aikoinaan pelattua PS4:lla läpi ja silloin siitä ei jäänyt mitenkään erikoiset fiilikset. Ainoastaan pettymys.

Nyt aloitin Survival modella, joten pelaaminenkin on maistunut huomattavasti paremmin. Normimodella peli on vain liian helppo ja menee nopeasti puuduttavaksi. Survivalilla sentään kuolee helpommin ja stimpakeja ei voi spammata aina kun ottaa damagea. Aikoinaan pelasin New Vegasin vastaavalla modella läpi ja ilmankos siitä on jäänyt niin hyvät muistot. Olihan se toki tarinaltaankin parempi.

Tales of Arise on toinen peli mitä on tullut pelattua. Täytyy kyllä sanoa, että ei vain enää jaksa hirveästi innostua tämän tyyppisistä roolipeleistä. Peli on lineaarinen, taistelut puuduttaa, juoni ja hahmot ei nappaa, hahmon kehityksessä ei ole mitään järkeä. Silti pakko kai se on läpi asti jaksaa pelata, kun on jo sen verran tullut pelattua.

 5 
 : 22.04.2024 22:43 
Aloittaja Gba - Uusin viesti kirjoittanut Gba
Kyllä, osakemarkkina on sykilinen, mutta tuntuu että kiinnität liikaa huomiota osakkeen tai indeksin nimellisarvoon. Tällöin fundamenttianalyysi ja pitkäjänteinen tulevaisuuden arviointi jää tekemättä. Siitä seuraa sitten nopeat reaktiot markkinaan ja uskon loppuminen kun tullaan välillä alas. Mikäli usko on edelleen kova tiettyyn osakkeeseen tai markkinaan, niin silloinhan sitä pitää kauhoa lisää hinnan laskiessa. Nää on toki hyviä paikkoja aina katsoa peiliin koska monesti syy laskulle on ihan oikea. Turha silti liikaa itseään soimata, lähes jokainen osti 2022 huipuilta salkkuun kaikkea ja itku kurkussa katseli niitä seuraavat vuodet.

Tässä 2023 lokakuussa kirjoittamani viesti:

"Smith & Wesson on noussut YTD yli 58%. Omat ostot plussalla, mutta toki olisi pitänyt rouhia laskevaan kurssiin vuodenvaihteessa, mutta silloin ei ollut likvidiä tarpeeksi. Nousevaan kurssiin olen lisäillyt, vaikka tunnusluvut eivät ole aivan niin hyvät kuin aiemmin. Tulos on laskenut, velkaantuminen kasvanut. Odotan tuloskäännettä presidentinvaalien aikoihin, kun aseita aletaan taas hamstrata kiristyvien lakien pelossa."



Osake mörni siinä hetken tasaisesti ja tuli välillä hieman alaskin. Olisin voinut hyvin myydä osakkeen ja todeta ettei tässä ole mitään järkeä puhtaasti vain hintaa katsomalla. Taustalla oli kumminkin selkeä analyysi fundamentein edullisesta (tuossa kohtaa ei enää niin edullisesta) yhtiöstä, jolla on valtava tuloskäänteen potentiaali kun vaalikiima aiheuttaa ryntäyksen kaupoille. Näin myös kävi ja osake nousi tämän vuoden osarissa kaksinumeroisia lukuja. Nyt 2024 vaalien lähestyssä anlyytikot ja markkina olivat väärässä ja minä olin oikeassa.



Nyt en näe enää samanlaisia triggereitä (lähi)tulevaisuudessa osakkeelle ja vaikka firmat yleensä posarin jälkeen jatkavatkin tukevasti kaakkoon, niin näen muualla parempia tuottomahdollisuuksia. Siksi osake ei ole enää salkussani. Riittää kun saa oman tuotto-odotuksen täyteen. Ikinä ei pohjilta saa kaavittua, eikä huipulta myytyä.

Tämä vain esimerkkinä syklien tunnistamisesta.





 6 
 : 21.04.2024 18:55 
Aloittaja Gba - Uusin viesti kirjoittanut JayeizH
No siis kuten pari viestiä sitten sanoin, koko osakemarkkina on syklinen ja kaikki riippuu siitä koska alkaa ostamaan. Ja totta kai meikä osti huipulla :lol: S&P500 lähti laskuun kirjaimellisesti viikko sen jälkeen kun otin siihen ensimmäiset kiinnitykset :lol: Ei se nyt mielettömiä ole laskenut (vielä), mutta kertoo minkälaisia tuulimyllyjä vastaan tässä taistellaan ;D

Jenkkien markkinoillta tuntuu ostajia riittävän ja kaikki odottaa koronlaskuja niin julmetusti, että se toimii jo psykologisena nosteena. Eli talouden tilanne on ihan sama, kunhan korot laskee niin osakkeet lähtee nousuun. Jos talous nyt tietty ei sakkaa täysin. Mutta siltikin, korot on nyt niin korkealla vajaan 15 historiaan verrattuna, että niitä lasketaan pelkästään inflaatiolukujen laskun jälkeen. Se ei vielä ole talouden sakkaamista kuitenkaan.

QPR on pieni ja kallis ja tosiaan heiluntaa sen vuoksi on. Lähinnä mielessä on että joku isompi ostaa sen jossain vaiheessa :) Ne pisti strategian uusiksi viime vuonna ja lähtö on ollut aika hyvä. Joten kunhan saavat bisneksen liikkeelle kunnolla, voisin kuvitella että ostajia löytyy kauempaa rajan takaa.

Katsoin tuota Nurmista kans vähän aikaa, mutta kova riippuvuus Kiinasta ja talouden sakkaaminen on mietityttänyt kuinka paljon kuljetattavaa riittää. Kurssikin on heilunut viimeisen vuoden ylös alas ilman kummempaa huippujen ylittämistä. Ehkä tätäkin voisi seuraavassa dipissä ostaa siksi aikaa että nousee taas.

Robit on myös yksi joka menee tietyllä tavalla vähän samaa lokeroon itsellä kuin Nurminen. Siellä tuntuu olevan tuote kunnossa ja ajattelin että kaivosbisnes toisi turvaa rakennusalan alasajolta, mutta eipä tuonut ja persnettoa tuli reippaasti viime vuodelta. Kurssi on heilunut vuoden ajan lähes kuin Nurmisella ilman huippujen ylittämistä. Tässä olin erittäin tyytyväinen että pelko voitti enkä salkkuun ottanut ;D Ehkä sitten kun rakennusala alkaa taas vetämään. Kesän jälkeen ehkä.
Vaikka siis Nurminenhan takoo ihan hyvää tulosta, se on vain vaikuttanut kurssiin melkein samalla tavalla kuin tappiot Robitilla. Muitakin tuntuu siis vähän pelottavan.

 7 
 : 21.04.2024 16:16 
Aloittaja Gba - Uusin viesti kirjoittanut Gba
Onhan ollu taas rallia alas päin. Omassa salkussa ei ole oikein mikään välttynyt laskulta. Arminkin voitot kohta sulanu kokonaan tällä tahdilla. Tosin tuntuu että heiluntakin on aika kovaa paikoitellen. Pitäisi taas olla rohkeutta myydä ajoissa.

Vaikka silti on vähän yllättänyt markkinoiden "sopulimaisuudesta". ASML:n ja SCM:n tulokset ajoi käytännössä alas koko sektorin. Jopa Nvidian vaikka siellähän tehdään hyvää tulosta. Suurin pettymys itselle on ollut Intelin osake. Siitä on tullut oikea reikä salkkuun. Vieläkin tosin olen sen kannalla että pitkällä tähtäimellä sieltä saa hyvin takaisin. Mutta hiukan mietityttää kuinka alas mennään ennen kun näin tapahtuu. Kai se strategia olisi vain tankata lisää kun kunnon dippejä tulee. Varsinkin kun Nvidian tulos taisi tulla julki vasta toukokuun lopulla.

Suomen sijoitukset on seurannu samaa trendiä. Siellä tosin on aika 50/50 käteisen ja sijoitusten kanssa. QPR on ehkä ollut huvittavin tapaus. Firmassa menossa suuri uuden strategian implementointi, ja potentiaalia on paljon mutta heilunta on kovaa. Selvästi joku "pelaaja/pelaajat" on löytänyt osakkeen ja pelailee osakkeen sentti muutoksilla. 5c muutoksella kun saadaan yli 8% nousu, heilutaa syntyy helposti jos joku niin haluaa.

Mielenkiinnolla odotan koska osakkeet alkaa elpymään. Erityisesti jenkeissä. Varsinkin kun tuntuu että AI buumilla tehdään ihan bisnestä, niin tuskin siellä kovin kauaa madellaan. Mutta jos Nvidia ei ylitä odotuksia reippaasti, mennään varmasti kesän yli. Toivottavasti ei kuitenkaan jäädä odottelemaan FEDin korkoalennuksia. Appleen voisi ehkä pistää vähän, kun sieltä ei ole hiiskuttu sanaakaan AI:sta vaikka strategia on varmasti tehty. Joten kohta pitäisi jo tulla jotain julkistuksia. Mutta sijoitukset taitaa muutaman kuukauden painottua käteisen keruuseen. S&P500 indeksikin tuntuu vähän turhalta ostokselta tällä hetkellä.

Mitä akustaalista helvettiä. :lol: Nythän ollaan ATH ja lähes kaikki markkinat (pl. cuck-suomi josta ei ole ainuttakaan osaketta omassa salkussa) on takoneet sellaisia voittoja, että kohta voi siirtyä eläkkeelle. Ainakin kaikki jotka ovat USA:han sijoittaneet. USA on ollut aivan ylivoimainen. Suorien osakkeiden kohdalla toki joutuu tekemään muuveja, mikäli haluaa jokaisen vuoden olevan voitollinen. Itse myin TakeTwo:t osarin jälkeen voitolla pois, tarkoitus on hypätä kyytiin jossain vaiheessa uudelleen. Samoin myin Smith n Wessonit veks, sekin on 2v ATH lukemissa. Uusin lisäys salkkuun on Zalando, jota pääsin raapimaan miltei all time low hintaan. Osarin jälkeen lähti tatti pystyssä ylös, nyt ostot 35-50% plussalla. Analyytikoiden tavoitehintoihin on vielä matkaa siinäkin. Tuote on ainakin kunnossa, paras ostokokemus kaikista nettivaatekaupoista. Yhden isomman mokan tein Unityn osakkeella, jota ostin ennen osaria ja paskan osarin jälkeen myin 10% tappiolla pois. Kuten Buffetit ja Lynchit opettaa, let your winners run, and cut your losers. Itse en ole vielä oppinut pitämään voittajia salkussa tarpeeksi pitkään, mutta paskiaiset olen oppinut myymään nopeammin pois.

Koroista sen verran, että korkojen lasku on kaksiteräinen miekka. Niitä lasketaan vain mikäli talous lähtee sakkaamaan. Sakkaava talous nyt ei osakkeille pitkässä juoksussa mikään hyvä asia ole. Siksi korkeat korot = korkeat osakekurssit eivät ole toisiaan poissulkeavia asioita.

QPR:stä. Sehän on jonkun Toijalan S-marketin kokoinen pulju. Riittää kun MasterTK vahingossa nojaa osta -nappulaan, niin kurssi heilahtaa 10%. Noissa microyrityksissä on ihan normaalia valtava volatiliteetti. Saatanan kallis osake omaan makuun.

Suomen pörssistä kiinnostavin itselle on Nurminen Logistics. Epäseksikäs logistiikkafirma, joka tekee erinomaista tulosta ja on arvostettu maltillisesti. Toki voi arvuutella pystyykö pitäkään tuloksen samalla tasolla ja saako Kiinan yhteyden pelaamaan. Tehkää toki omat tutkimukset, ei ole suositus ostaa, myydä tai pitää osaketta.






 8 
 : 21.04.2024 15:47 
Aloittaja Ephram - Uusin viesti kirjoittanut Gba
Katteliko kukaan vielä Fallout-sarjaa. ITse katselin muutamassa päivässä kaikki jaksot ja olihan se ihan hyvä. Fallout ja sen maailma pelasti sen verran, että perusärsytykset ei päässyt pilaamaan katselukokemusta. Alkoi tehdä mieli pelailla Falloutiakin ja kokeilin jopa Fallout 76. Vaihdoin kuitenkin Fallout 4 ja Survival mode, joka onkin näköjään oikea tapa pelata peliä. Ainoa vaan, että tällä hetkellä Xboxin versiossa ei toimi achievementit. Jos tuo ensi viikon nextgen patch korjaisi asian.

Katselin eilen ekan jakson. Vähän ristiriitaiset fiilikset. Maailma ja miljöö helvetin hieno ja uskollinen pelisarjalle. Se mikä tökki oli sarjan tyylin ristiriitaisuus. Välillä oli slapstick tyylisesti vedetty muuten vakavat kohtaukset täysin överiksi ja näyttelijän reaktio, tapa toimia ja tilanteen vakavuus oli täydessä ristiriidassa. Ei toiminut. Ehkä paranee mitä pidemmälle mennään, mutta nyt sarjalla on identiteettiongelma. Pelisarjan suurena fanina aion kyllä katsoa loppuun asti. Silti vähän Rings of Power vibat, meneekö taas huikea miljoo ja tarina hukkaan heikkoon toteutukseen.

Rings of Poweria ei pystynyt kyllä katsomaan. Oli sen verran tuhottu lähdemateriaali ja se maailma. Falloutissa on onnistuttu paremmin.

No joo, oli epäreilu vertailu. Rings of Power on kaikkien aikojen pahin lähdemateriaalin perseraiskaus.

 9 
 : 20.04.2024 14:32 
Aloittaja Gba - Uusin viesti kirjoittanut JayeizH
Onhan ollu taas rallia alas päin. Omassa salkussa ei ole oikein mikään välttynyt laskulta. Arminkin voitot kohta sulanu kokonaan tällä tahdilla. Tosin tuntuu että heiluntakin on aika kovaa paikoitellen. Pitäisi taas olla rohkeutta myydä ajoissa.

Vaikka silti on vähän yllättänyt markkinoiden "sopulimaisuudesta". ASML:n ja SCM:n tulokset ajoi käytännössä alas koko sektorin. Jopa Nvidian vaikka siellähän tehdään hyvää tulosta. Suurin pettymys itselle on ollut Intelin osake. Siitä on tullut oikea reikä salkkuun. Vieläkin tosin olen sen kannalla että pitkällä tähtäimellä sieltä saa hyvin takaisin. Mutta hiukan mietityttää kuinka alas mennään ennen kun näin tapahtuu. Kai se strategia olisi vain tankata lisää kun kunnon dippejä tulee. Varsinkin kun Nvidian tulos taisi tulla julki vasta toukokuun lopulla.

Suomen sijoitukset on seurannu samaa trendiä. Siellä tosin on aika 50/50 käteisen ja sijoitusten kanssa. QPR on ehkä ollut huvittavin tapaus. Firmassa menossa suuri uuden strategian implementointi, ja potentiaalia on paljon mutta heilunta on kovaa. Selvästi joku "pelaaja/pelaajat" on löytänyt osakkeen ja pelailee osakkeen sentti muutoksilla. 5c muutoksella kun saadaan yli 8% nousu, heilutaa syntyy helposti jos joku niin haluaa.

Mielenkiinnolla odotan koska osakkeet alkaa elpymään. Erityisesti jenkeissä. Varsinkin kun tuntuu että AI buumilla tehdään ihan bisnestä, niin tuskin siellä kovin kauaa madellaan. Mutta jos Nvidia ei ylitä odotuksia reippaasti, mennään varmasti kesän yli. Toivottavasti ei kuitenkaan jäädä odottelemaan FEDin korkoalennuksia. Appleen voisi ehkä pistää vähän, kun sieltä ei ole hiiskuttu sanaakaan AI:sta vaikka strategia on varmasti tehty. Joten kohta pitäisi jo tulla jotain julkistuksia. Mutta sijoitukset taitaa muutaman kuukauden painottua käteisen keruuseen. S&P500 indeksikin tuntuu vähän turhalta ostokselta tällä hetkellä.

 10 
 : 19.04.2024 17:58 
Aloittaja Ephram - Uusin viesti kirjoittanut Rocky_Balboa
Katteliko kukaan vielä Fallout-sarjaa. ITse katselin muutamassa päivässä kaikki jaksot ja olihan se ihan hyvä. Fallout ja sen maailma pelasti sen verran, että perusärsytykset ei päässyt pilaamaan katselukokemusta. Alkoi tehdä mieli pelailla Falloutiakin ja kokeilin jopa Fallout 76. Vaihdoin kuitenkin Fallout 4 ja Survival mode, joka onkin näköjään oikea tapa pelata peliä. Ainoa vaan, että tällä hetkellä Xboxin versiossa ei toimi achievementit. Jos tuo ensi viikon nextgen patch korjaisi asian.

Katselin eilen ekan jakson. Vähän ristiriitaiset fiilikset. Maailma ja miljöö helvetin hieno ja uskollinen pelisarjalle. Se mikä tökki oli sarjan tyylin ristiriitaisuus. Välillä oli slapstick tyylisesti vedetty muuten vakavat kohtaukset täysin överiksi ja näyttelijän reaktio, tapa toimia ja tilanteen vakavuus oli täydessä ristiriidassa. Ei toiminut. Ehkä paranee mitä pidemmälle mennään, mutta nyt sarjalla on identiteettiongelma. Pelisarjan suurena fanina aion kyllä katsoa loppuun asti. Silti vähän Rings of Power vibat, meneekö taas huikea miljoo ja tarina hukkaan heikkoon toteutukseen.

Rings of Poweria ei pystynyt kyllä katsomaan. Oli sen verran tuhottu lähdemateriaali ja se maailma. Falloutissa on onnistuttu paremmin.

Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines