Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
 1 
 : 21.02.2024 21:44 
Aloittaja Fraeon - Uusin viesti kirjoittanut Gba
Mikäli et JayeizH jo muuten talvisin D-vitamiinia syö, niin murtumien hoidossa D-vitamiini + kalsium pitäisi nopeuttaa paranemista. Ite vedän joka päivä 50ug D-vitamiinia purkista muun ruuan lisäksi. Nolla murtumaa koko elämän aikana. Kesällä noita ei ehkä tarvitse, jos terassilla vetää kaljaa ilman lippistä, mutta talvella hyvä.

Nuo kitkakengät voisi itekin hommata kauppareissuille / työmatkoille. Rautapiikit on niin epämukavat ja epäkäytännölliset muuten, kuin täysin ulkona käppäillessä, että omaan tarpeeseen liian överit. Hitto sitä kyllä boomeroituu vauhdilla.

Paljasjalkakengillä työkaveri juoksee töihin ja takaisin joka päivä, sanoi että polttaa mukavasti jalkapohjissa. Loogistahan tuo on, ettei ihminen mitään tukea tarvitse nilkalle tai muutenkaan askeltamiseen.

Juoksijoiden keskuudessa Deckersin omistama HOKA merkki on nyt kuulemma uusi meme. Osake on kymmenkertaistunut kuudessa vuodessa ja jatkanut tämänkin vuoden pystysuoraan ylös.


 2 
 : 21.02.2024 08:54 
Aloittaja Fraeon - Uusin viesti kirjoittanut JayeizH
Täytyy kyllä varmaan noi hommata. Ollut jo suunnitelmissa vähän aikaa, mutta aina jäänyt "ei nyt ehdi etsimään hyviä" asteelle. Tuossa olisi ne nyt suoraan.
Ja siis vaikka piikit ei olisi omaa lentoa pelastanut, niin jotenkin iski tajuntaan kuinka kauan kroppa parantelee itseään. Kaatumisesta on nyt melkein 7vko ja juuri eilen makasin sohvalla ja kättä vieläkin vihlasi kun käänsin sitä vähän hassusti kun vaihdoin asentoa. Hiljakseen, siis todella hiljakseen sitä parannellaan. Ja nyt kävi "säkää" kun murtuma oli pieni murtuma ja vasen käsi. Mutta jalka, selkä, oikea käsi... tai ranne. Siinä olisi aika tiukilla...

 3 
 : 19.02.2024 22:07 
Aloittaja Fraeon - Uusin viesti kirjoittanut Lanttu
Erilliset liukuesteet ovat kyllä aivan ehdottomat talvikeleillä. Aina käytössä, jos on yhtään pidempää kävelyä tiedossa kuin matka ulko-ovelta autolle. Ja täällä Keski-Suomessa tiet ovat sentään paljon etelää harvemmin pääkallomoodissa.

Parit kerrat koiraa ulkoiluttaessa tuli männätalvina kaaduttua ihan lumisellakin pohjalla turhaan, kun ei esteitä vielä ollut. Suosikkini oli kaatua metsässä alamäessä suoraan selälleen täydellisellä pehmeydellä, joka ei tuntunut missään. Kolme minuuttia myöhemmin metsästä poistuessa kaaduin kovettuneen aurauskasan päälle, joka iski ilmat pihalle ja aiheutti järjettömän kylkikivun loppuillaksi. Kumpaakaan ei olisi liukuesteiden kanssa tapahtunut.

Voin estoitta suositella Devisys Blue-Icejä. Toista ellei jopa kolmatta talvea jo käytössä ja ovat yhä ehjät. Kenties kiitos kengänkokoni 42, joka on kerrankin keskellä kokohaitaria eikä sen jommassa kummassa päässä. Joidenkin aiempien, halvempien liukuesteiden kanssa ongelmana oli helposti irtoavat nastat (joita alun alkaenkin oli vähemmän) ja lopulta venyvä muovi katkesi pituussuunnassa.

 4 
 : 19.02.2024 21:25 
Aloittaja Andy-O - Uusin viesti kirjoittanut Partajeesus
Niinhän siinä kävi tänäkin vuonna, että uusimmista vr peleistä tuli hypättyä 20 vuotta vanhoihin peleihin.
Alunperin tarkoitus oli alkaa käymään A500 minin valikoimaa läpi, mutta kaivoinkin taas vanhan putkitelkkarin ja xboxin kaapista.

Eka tuli pelattua fable: the lost chapters jonka pelasin pc:lla joskus 10 vuotta sitten eikä siitä mikään hyvä fiilis jäänyt kun en päässyt sinuiksi näppis+hiiri ohjauksen kanssa.
Nyt pelaaminen oli paljon mukavampaa ja peli näyttikin varsin hyvältä edelleen. Paitsi oma hahmo lapsena kun sillä on oikeastaan aikuisen kokoinen pää joten se näyttää joltain bobble head hahmolta.
Jollain alueilla oli kyllä melkoista nykimistä ja musiikkikin skippasi muutaman kerran samalla.
Oletan vian olevan joko levyssä tai xboxin levyasemassa sillä tuskin se tuollainen alunperin oli kun julkaistiin ja noissa kohdissa asema piti aikamoista nakutusta.

Oli ohjauksessa kyllä ongelmaakin sillä miekka otetaan esille ja laitetaan pois painamalla valkoista nappia, mutta todella usein hahmo laittoi sen pois kun aktivoin loitsun vasen liipaisin + B yhdistelmällä.
Myös lock on systeemi oli mulle melkein käyttökelvoton. Se lukittuu siihen jota tavallaan katsot eikä siihen mikä on sun vieressä.
Lisäksi torjua voi vain lukituksen aikana pitämällä Y namiskaa pohjassa ja väistö tehdään kääntämällä sivulle blockin aikana.
Onneksi physical shield loitsu on ihan ylivoimainen sillä sen kanssa vastaan otetut osumat kuluttaa sun manaa eikä hahmo reagoi osumiin mitenkään eikä mana juomista ole pulaa joten loitsu päälle ja senkus mäiskii vihollisia turpaan.

Tämä oli myös yllättävän lyhyt sillä mulla meni joku 16-17 tuntia vaikka peli näytti 13 tuntia, mutta se ei varmaan laske valikoissa olemista.
Muutama sivutehtävä jäi tekemättä ja muutama demoni ovi avaamatta.
Mä en vieläkään ymmärrä miks sankarien killassa on tehtäviä tarjolla jossa tarkoitus on vaan tappaa kaikki kauppiaat. Ei ole kovin sankarillista mun mielestä.
Muutenhan tässä voi aika usein itse päättää onko paha vai hyvis, mutta se on aina integroitu siihen tehtävään. Sitten suoraan killan kartta pöydältä saa tehtävän "massacre all traders" joka sitten jää sinne kummittelemaan kun en mä tietenkään sitä ottanut.
Edelleen täysin pelattava ja nyt tästä jäi jopa ihan hyvät fiilikset.

Medal of honor: rising sun sitten olikin sellainen jonka olis voinut jättää kokemattakin.
Peli on ruma ja olis ollut sitä jo julkaisussa vuonna 2003.
Tähtäys on helvetin tönkkö ja epätarkka ja vihollisia spawnaa selän taa joissakin kentissä vaikka olet systemaattisesti tappanut kaikki edetessä.
Viidakossa on vihuja jotka kyykkii niissä pikku kuopissaan ja ne on kuolemattomia kunnes ne hyppää esille.
Osa kuolemis animaatoista on niin pitkiä, että mä menin ampumisen jälkeen takaisin kulman taa lataamaan aseen ja kun kurkkasin uudestaan niin vieläkin se piteli muniaan kunnes lopulta tajusi kaatua maahan.

Tehtävissä ei ole mitään markeria mihin pitäisi mennä.
Esim singaporessa lukee "reach the hotel".
No minä menen pitkin katuja, tapan kaikki, käyn joka rakennuksessa, löydän jonkun kapean käytävän mikä vie maan alle, mutta sekin vei vaan huoneeseen jossa oli joku collectible ja ammuksia.
Sitten lopulta jossain random kujalla tuli liittolainen avaamaan oven. Tuon jälkeenkin tehdään vaikka mitä kunnes sut lopulta ajetaan sinne hotellille.
Minkä takia se "reach the hotel" on eka objective jos sinne ei kuulu edes mennä.

Onneksi tässä ei sentään ole mitään paskaa hiiviskely tehtävää kuten niissä ekan pleikan peleissä eikä myöskään mitään sinko äijiä sisätiloissa, eikä kyllä ulkonakaan.
Lisäksi tässä voi jopa tallentaa tehtävän aikana, mutta jos vaan menee suorinta reittiä eteenpäin niin oikeasti missaa suurimman osan tallennuspaikoista sillä ne on usein jossain sivu reitillä.
Myös nappien toiminnot voi vapaasti määrittää mikä on hyvä sillä esim kyyristyminen on vakiona valkoisessa napissa ja vasemman tatin klikkaus keskittää kameran. Voiko turhempaa toimintoa olla fps pelissä.
Paska muinaisjäänne.

Seuraavaksi oli vuorossa orkkis xboxin doom 3 ja oli sitä vaan nautinto pelata medal of honorin jälkeen.
On se kyllä hyvä peli muutenkin ja mä olen aikoinaan pelannut tämän version läpi kun se oli vielä tuore, bfg version ps3:lla ja vr version kahdesti psvr:lla.
Koska tämä on se alkuperäinen versio niin aseissa ei ole valoa kiinni vaan sun täytyy aina ottaa taskulamppu kouraan jos on pimeää.
Yllättäen tuo ei häirinnyt ollenkaan ja useampi kohta oli sen takia paljon tunnelmallisempi.
Lisäksi taskulampun saa käteen valkoista nappia painamalla toinen painallus antaa aseen takaisin joten sen käyttö on varsin vaivatonta.

Muutenkin kontrollit on fiksusti tehty sillä dpadiin saa määritettyä neljä asetta. Asia jota ei jostain syystä ole ainakaan vr versiossa vaan aseet on yhtenä listana.
Lisäksi back nappi toimii quick save nappina ja toisin kuin ps2:n half-life jossa quick save oli vain väliaikainen tallennus joka katosi kun koneen sammutti niin tässä tuo on ihan pysyvä. Tätäkään ei ole vr versiossa joten tallennus täytyy aina tehdä sen valikon kautta.

Jos tästä omistaa limited editionin niin käsissä on varsin tuhti paketti pelattavaa sillä sen mukana tulee myös ultimate doom ja doom 2 ja koska orkkis xboxilla ei kokonaisia pelejä ostettu netistä niin molemmat on suoraan levyllä.
Lisäksi doom 3 tarjoaa myös co-op kampanjan joka tosin toimii vain liven tai system linkin kautta, tai no nykyään vain system linkin kautta.
Muutenkin tämä on varmaan vakuuttavin xbox porttaus kun ottaa huomioon millaista rautaa pc versio vaati.

Colin mcrae rally 04 (xbox)

Tämän mukavan värikkään maisemat oli kivaa vaihtelua doomin pimeiden käytävien jälkeen ja muutenkin peli näytti hyvältä ja tuntuu rullaavan myös sulavat 50 kuvaa sekunnissa.
Alunperin tämä tuli pelattua ps2:lla kun peli oli vielä uusi ja silloin se oli pettymys.
Ei sen takia, että se olisi huono vaan pelit lehden arvostelun takia jossa sanottiin näin:
"Voiton makuun pääsee lähes ensi yrittämällä, mutta kaiken näkemiseen ja kokemiseen ja jokaisen bonusauton keräämiseen pitäisi kulua viikkoja"

Mulla meni kolme päivää.
Tässä kun ei oikeasti paljoa pelattavaa ole.
On 2wd luokka josta on normal ja advanced taso. Normalilla ajetaan neljä rallia joissa on neljä ek:ta. Advanced tasolla viis rallia joissa on viis ek:ta.
4wd luokassa on myös normal taso jossa ajetaan kuus rallia joissa on kuus ek:ta ja advanced tasolla ajetaan kaikki 7 vai 8 rallia.
4wd expert avautuu kun voittaa advanced tason ja siinä oletettavasti on myös kaikki rallit, mutta nyt hud on karsittu ja on pakko ajaa ohjaamosta.
Sitten on enää group b jossa ajetaan viis rallia.

Mitään custom mestaruuksia ei ole joten niitä hankittuja bonus autoja voi käyttää vaan time trialissa tai yksittäisissa ralleissa, joka kyllä tarjoaa custom mahdollisuuden, mutta maksimi ek määrä on se sama kuusi kappaletta.
Tuon takia peli lähtikin heti seuraavalla viikolla vaihtoon.

Nyt tämä oli kiva nostalgia pommi vaikka b ryhmäläisten ajettavuudesta en tykännyt ollenkaan joten ne jäi ajamatta.
Ne ei oikeastaan tunnu sen tehokkaammilta mitä perus wrc autot, mutta niissä on vähemmän pitoa ja ne kääntyy huomattavasti kankeammin joka ei tee ajamisesta mitenkään nautittavaa.
En tiedä miten mä niillä silloin yli 20 vuotta sitten ajoin. Varmaan kirosanojen saattelemana kun halusi vaan voittaa kaikki mestaruudet :D
Samalla tuli todettua, että kyllä tässä todellakin on parempi ajettavuus mitä cmr 2005:ssa jota pelasin viime kesänä. Siinä kun oli ihan joka autolla liian vähän pitoa joten jopa cmr 3:n ajettavuus tuntui paremmalta ja sitähän haukutaan yleisesti siitä kuinka auto tuntuu ilmatyyny alukselta.
Joten jos haluaa kokea jonkun näistä kolmesta niin nelosessa on paras ajotuntuma joten suosittelen sitä vaikka 2005 tarjoaakin enemmän sisältöä.

 5 
 : 19.02.2024 14:25 
Aloittaja Fraeon - Uusin viesti kirjoittanut Vin
Olen päätynyt Sharkien kanssa samaan lopputulokseen kengän leveydestä. Kerran kun tottuu siihen että varpailla on tilaa, niin ei ole paluuta entiseen. Mulla on myös yksi pari paljasjalkakenkiä käytössä kesäaikaan, tuovat mukavasti vastapainoa raskaille työkengille mitä joutuu käyttämään. Niiden, ja Lowan vaelluskenkien myötä on tullut kiinnitettyä entistä enemmän huomiota kengän leveyteen.

Mitä popojen hintaan tulee, niin mielestäni alta 150€:n ei kannata paljoa kenkiä katsella. 150-400, niin laatu, tuntuma ja korjattavuus kasvavat kohisten. Eivätkä ne sen kalliimmaksi tule kun kestävät pidempään kierrossa.

 6 
 : 19.02.2024 10:58 
Aloittaja Fraeon - Uusin viesti kirjoittanut Sharkie
Tai sitten yleisesti Isäkenkälauta. Voisin itse nimittäin hieman keskustella paljasjalkakengistä! Jossain vaiheessa testasin yhtä mallia mielenkiinnosta, ja voin kertoa, että kun tuohon leveämpään lestiin kerran tottuu, niin sellaisten muotipuikkojen jalkaan laittaminen ei enää ihan kauheasti kiinnosta. Mulle ei edes ole niin justiinsa, että onko kuinka minimaalinen pohja tai että jokainen hiekanjyvä pitäisi tuntea jalkapohjassa, mutta tuo aidosti leveä lesti ja sitä kautta "luonnollinen" astento varpaille/jalkaterälle on todella kovaa kamaa.

Kääntöpuolena on sitten elämäntavan hintavuus, ei meinaan parilla kympillä tän genren kenkiä oikein mistään saa, vaikka kuinka koittais alennuksia bongailla. Ja toinen on sitten se, että aina on vähän kiven alla löytää aidosti hyvännäköiset kengät, kun suurin osa paljasjalkaromppeesta on sitä extrasporttista tai yyberhippiä ankanräpylämallia. Feelgroundsilta olen kuitenkin löytänyt perussiistit talvi- ja kesäkengät, parasta luukkia genressään tähän mennessä.

 7 
 : 18.02.2024 21:37 
Aloittaja Andy-O - Uusin viesti kirjoittanut Fraeon
Hitboxilla saa 360:n jopa nopeampaa kun totuttaa sormet painamaan vain kardinaalit. Pelaillut itse aika paljon Dudleytä ja Elenaa 3S:ssä hitboxilla eikä se ole ameriikantemppu. Toki tässä on itsellä se ulottuvuus, että pelannut laitteella sen pari vuotta.

 8 
 : 18.02.2024 10:56 
Aloittaja Fraeon - Uusin viesti kirjoittanut Vin
Kyllä hyvät talvikengät kannattaa olla. Olen saapastellut jo useamman talven ajan Icebugien kitkapohjaisilla kengillä jotka ovat suht pitävät vaikkei piikkejä olekaan. Ulkonäöltään taattua marketti/tuulipukukamaa, mutta pysyypähän paremmin tassuillaan. Ja näillä vuosilla käytännöllisyys ja mukavuus alkaa muutenkin menemään tyyliseikkojen edelle.

Nastalauta täältä tullaan!

 9 
 : 18.02.2024 09:00 
Aloittaja Gba - Uusin viesti kirjoittanut JayeizH
No joo... kuten sanoin, meikäläisen pelimerkeillä ei pääse sen enempää rikastumaan kuin suuremmin köyhtymäänkään :) Mutta onhan reipas 100% voitto kivan näköistä loppurivillä ;D Nyt osake ailahtelee about 10%per päivä, niin siinä voisi olla pientä pelin paikkaa jos olisi isompia summia.

Remedy on tosin nyt peliosake :) Oudon sopulimaista menoa :lol: Ensin kävi 30€:ssa kun tuli hyvät arvostelut ja sitten laski 17€:n tuntumaan, kun myynnit oli parhaimmat mitä Remedy peli on ikinä tehnyt :lol: No joo, varmasti sijoittavat vain odottivat reippaasti enemmän ja yksi peliprojekti sai kirvestä tai meni takaisin suunnittelu pöydälle. Vaikka minusta tuo 30€:oon nousu oli se kovin ylilyönti. Saihan AW2 kovat arvostelut, mutta en ikinä uskonut että se yltäisi edes lähelle genren parhaimmiston myyntejä. Ja siis olihan AW2:n myynnit pieni pettymys, mutta 17€:oon lasku oli mielestäni pieni ylilyönti. Kyllä Remedy AW2:lla jotain tienaa. Joten vaikka AW2:n myynnit ei ole ihan siellä missä toivoisi ja yhden peliprojektin peruuntumisesta tulee takkiin, uskoisin että osarin jälkeen kurssi nousee. En jaksa uskoa että Remedylläkään odotettiin RE:n kaltaisia myyntejä, joten viesti todennäköisesti on että homma etenee suunnitellussa "haarukassa" jne. Sitä salkkuun siis :) Tosin todennäköisesti kun nyt sanon asiasta ääneen menetän ARM:sta saadut voitot tähän :lol:

 10 
 : 18.02.2024 08:35 
Aloittaja Fraeon - Uusin viesti kirjoittanut JayeizH
Olen myös pitkään harkinnut Switchin tai tabletin ostamista sänkysessioihin. Luonne on mallia laiskaan taipuva hedonisti, niin kyllä tuo passaisi.

Arnoldin uuden kirjan luin myös. Ei ollut ihmeellinen. Niin mitäänsanomaton kirja, etten juuri muista siitä mitään. Annoin Bookbeatissa näemmä kumminkin 3/5. Kevyttä viihdettä. Netflixin dokumentit Arnoldista ja Syltystä sen sijaan katsoin nauttien. Veikkaan, että Arskan haamukirjoittaja kirjoitti kirjan, jotta Arska vie tämänkin erän Sylttyä vastaan mallilla dokkari + kirja vs Syltyn vain dokkari. Arnoldilta on tullut myös erinomainen Total Recall elämänkerta, jossa käydään laajemmin pettämiset sun muut läpi. Muista dokumenteista suosittelen ehdottomasti Beckhamin ja Robbie Williamsin dokumentteja.

Luin tän sun viestin torstaina ja mietin, että miten muka voi kaatua ja teloa itsensä noin pahasti, nuori mies. Eilen sitten itse vedin kolme kertaa samalla matkalla sellaiset lipat jäisellä tiellä, että vain tuurilla jäi se käsi murtumatta. Nyt on musta vasen käsi ja vasen kylki, niin kipeä ettei voi kyljellä nukkua. Suomessa katujen ylläpito on niin heikkoa ja kelit vaihtuu tunneissa, niin pitäisi varmaan oikeasti ostaa piikkikengät.

Luin myös Total Recallin aikanaan. Se on parempi, mutta onhan se lähtökohdiltaankin aika erilainen. Katoin noi Netflixin dokkaritkin. Arskan oli mielestäni paljon parempi kuin Syltyn, mutta tämä johtui osin pituudestakin. Ja lopulta, uskallan sanoa että Arska on vain tehnyt enemmän elämänsä aikan kuin Syltty, joten materiaali riitti pidemmälle.

Kannattaa ostaa ne piikit. Ei ole väärin ostaa alle 50 vuotiaana niitä. Tosin tämä muistilappu pitäisi kirjoittaa itsellekin :lol: Varsinkin nyt kun liikkui käsi murtuneena n. 6vko. Jännitti paikoitellen aika pirusti kävellä ulkona. Kun olisin kaatunu uudestaan, se olisi todennäköisesti ollu jo astetta pahempi juttu. Olisi varmaan joutunut leukkauspöydälle käden kanssa. Nyt kun jäi "hyvä asentoinen murtuma" tasolle. Jotain hyvää siis siinäkin.

Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines