Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 33
Tulostusversio
Aihe: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin?  (Luettu 193047 kertaa)
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #150 : 30.09.2011 08:48 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 781 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Tekniikkalaji.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #151 : 30.09.2011 13:09 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 572 Basaaripisteet: 0 Profiili Kuinka pitkä olet? Ihan näin mielenkiinnosta kyselen. Olen tässä aiemmin syksyllä todistanut reilun 7000 pisteen kymmenottelijan vauhditonta pituutta ja kaveri pääsi suunnilleen samoille lukemille. Huikean näköistä suorittamista.Rocky on toki oikeassa, että kyseessä on tekniikkalaji, mutta siltikin vauhditon pituus on erinomainen mittari kyvystä tuottaa räjähtävää voimaa ja kuinka hyvin yksilö kykenee hyödyntämään esivenytyksen elastisen energian suorituksessaan.
Voice of The World.
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #152 : 30.09.2011 13:35 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 781 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Tuloksia en muista, mutta omalta osaltani vauhditon pituus oli aina kuntotestin bravuureja. Muuten en mitenkään loistanut.

Paljonkohan Nykäsen Matti hyppäsi. Legendan mukaan Matti pystyi hyppäämään armeijan yläpunkalle suorilta.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #153 : 30.09.2011 14:08 »
saska Jäsen Viestejä: 633 Basaaripisteet: 2 Profiili Naurettavan korkealle kyllä pystyn hyppäämään tasajalkaa. Sivarihomona en tiedä olisinko päässyt yläpunkalle, mutta melkein uskallan väittää että jos joku nykänen niin kyllä sitten minäkin. :lol: Sekin kyllä mittaa paljon sitä, että kuinka hyvin jalat taipuu.

Pituutta on 175-180cm. Ihan tarkkaan en tiedä.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #154 : 08.10.2011 10:03 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 495 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Nyt 25 kiloa kevyempänä on helvetin kiva fiilis kun vanhat tutut tulevat kommentoimaan. Koko tämän ajan minua nähneet kaverit eivät asiaa niin hyvin huomaa mutta eilen baarissa mun vanha kämppis jostain vuodelta 2007 tuli kommentoimaan ja kehumaan. Ja tuossa kuukausi takaperin yksi naikkonen meidän työpaikalta tuli juttelemaan ja halusi väkisin jopa tarjota juoman. En ollut ennen sen kanssa jutellut, mutta sekin ihaili mun muodonmuutosta. Feels good.  8) Näillä kommenteilla saa seuraavalla lenkillä taas pudotettua sekunteja ajasta!
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #155 : 08.10.2011 13:25 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 757 Basaaripisteet: 0 Profiili Helvetin hieno juttu!!!

Hienoa nähdä ihmisiä, joilta löytyy selkärankaa tehdä asioille jotain, eikä vain sitä ainaista "huomenna aloitan"-lässytystä. Tuollaisen määrän pudottaminen oli varmasti työn ja tuskan takana, eikä mikään kuukauden projekti. Ei voi kuin hattua nostaa.

“Obsessed is a word the lazy use to describe the dedicated"
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #156 : 08.10.2011 19:47 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 495 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Joo, koko homma lähti käyntiin kun pikkuveljeni täyttivät 18 huhtikuussa 2010. Jostain valokuvasta huomasin, että "ei saatana mä näytän lihavalta". Sen viikonlopun vielä rellestin mutta maanantaina kävin hakemassa lenkkarit sun muut ja se oli menoa se. Jouluun mennessä paino oli pudonnut 94:stä 80:een, olin tyytyväinen. Kuluvan vuoden pari kolme ekaa kuukautta pysyttelin pois lenkkipoluilta. Olin jo ihan tyytyväinen tähän tulokseen. Aloin sitten maaliskuun lopulla kelailemaan, että perkele kun tähän asti on menty niin mennään sitten loppuun saakka. Kuun lopulla vietin vielä synttärini ja sen jälkeen pidin tiukan kuuden viikon treenin ja pudotin painon alle 75:een. Nyt se on tässä kesän ja syksyn aikana pudonnut vielä tuohon 70 kilon paikkeille.

Pakko sanoa, että yksi innoittajistani oli Rekunen.  :P Ekassa meikäläisen miitissä herra oli vielä aika tukevassa kunnossa, seuraava miitti mihin itse osallistuin oli koko äijä muuttunut. Kelasin, että perhana tuo on varmaan tyytyväinen siihen mihin pystyi. Kiitti siis sulle.  ;)
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #157 : 15.10.2011 13:39 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 431 Basaaripisteet: 0 Profiili Nyt alkaa juoksukengät sulaa alle. Tonni on tullut aikaa sitten mittariin ja ensimmäinen pieni repeämä on bongattu.

Ajattelin siirtyä Niken leiriin, Lunarswift+ vaikuttais aika lupaavalta kengältä. Voisi käydä koesovittamassa jossain ensi viikolla, jos löytyy helposti jostain liikkeestä. Näyttäis löytyvät kahta eri mallia näistä. Jos löytyy tuota vanhempaa edullisemmin, niin sekin voisi kelvata.


Hyviä juoksusäitä ollut viime aikoina. Kirkas ja kirpeä ilma yhdistettynä 5-10 asteen lämpötiloihin ja kyllä kulkee. Pitkillä lenkeillä pamahtelee 4:20 kilometriväliaikoja ja juoksu tuntuu silti erittäin kevyeltä. Tiedä vaikka kuukausi takaperin aloitetulla tumman suklaan syöntikuurillakin olisi osittain näppinsä pelissä? Joka aamu pari palaa Lidlin 74% tummaa suklaata... Mmmmmm.


Lunarswift+2 nike storessa

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #158 : 15.10.2011 13:51 »
Vin Susirajan vahvistus Jäsen Viestejä: 1 293 Basaaripisteet: 1 Profiili
Tiedä vaikka kuukausi takaperin aloitetulla tumman suklaan syöntikuurillakin olisi osittain näppinsä pelissä? Joka aamu pari palaa Lidlin 74% tummaa suklaata... Mmmmmm.
Veikkaan muuten että jos siinä uutisessa olisi kerrottu että kolme kärrynpyörää heti herätessään 3 kertaa viikossa parantaa juoksukuntoa niin Epihän loikkisi  ;)

Tämä ei mitenkään pahalla, tai loukkaavana, kunhan vaan olen edelleenkin hivenen skeptinen tuota "tutkimusta" kohtaan. :P
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta--> Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->W...
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #159 : 15.10.2011 14:03 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 431 Basaaripisteet: 0 Profiili Ymmärrän kyllä skeptisyyden. Mä olen vain todella avoimin mielin tälläisiä juttuja kohtaan. Ja hei, jos kyse on pseudo-efektistä, niin mikäpä siinä. Kaikki on kotiinpäin.

Fakta on kuitenkin, että tummassa suklaassa on flavonoideja. Ja ne eivät kohtuullisessa määrin ainakaan haitaksi ihmiselle ole.  :)   Toki niistäkin löytyy tutkimuksia ristiin rastiin, niinkuin varmasti melkein joka asiasta.

Bongasin muun muassa tiede.fi keskustelupalstalta topicin, jossa pohdiskeltiin miten liikunta onkin itseasiassa haitallista ihmiselle, koska sen aikana hapen (Karsinogeeni) kulutus lisääntyy. Jotkut olivat sitä mieltä, että ei kannata kuntoilla ja voi elää vuosia pidempään kuin ahkera liikkuja.

Kommentteja sateli laidasta laitaan. Monet niistä sanoivat, että vaikka liikuntaa harrastava eläisikin sen takia vähän lyhyemmin, hän todennäköisesti eläisi elämänsä huomattavasti parempikuntoisena ja onnellisempana kuin liikkumaton. Puhumattakaan siitä, että monet tutkimukset alleviivaavat, että säännöllinen raskas liikunta tuo elinvuosia lisää.

Niin että, kaikesta voi vääntää peistä.  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #160 : 15.10.2011 15:57 »
Sarkoni Jäsen Viestejä: 435 Basaaripisteet: 0 Profiili Tuli sauvakäveltyä 24 tuntia putkeen ja mittariin läiskähti kilometrejä 105. Feels good man. 8)
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #161 : 15.10.2011 20:54 »
despo Jäsen Viestejä: 5 279 Basaaripisteet: 9 Profiili Kesällä sain itseeni vähän liikettä vaihteeksi, mutta nyt on taas mennyt aivan liian kauan ilman juuri mitään liikuntaa. Vituttaa tälläinen saamattomuus. No nyt sain taas itseäni niskasta kiinni ja salilla käyminen jatkuu. Tarkoituksena on mahdollisuuksien mukaan käydä joka toinen päivä tekemässä ylävartalon lihaksia ja joka toinen päivä sitten jalkoja juoksumatolla/kuntopyörällä jne. Kesällä tämä sujuikin ihan hyvin, mutta sitten tuli koulun puolesta 2vk kesäkurssi joka vähän tuhosi koko homman. Joka ikinen päivä tuskin pääsen käymään, mutta tuo on tavoite. Voisi niinäkin iltoina, jolloin menee myöhään töissä, yrittää mieleemmin salille kuin jäädä koneelle nuhjaamaan.

Apuna tällä kertaa saitti, johon tänään tutustuin, Fitocracy. Jos tuolla saisi paremman kipinän alkuun ja hieman motivaatiota nostettua niinäkin hetkinä, kun ei muuten nappaisi. Tuntuu ainakin siinä mielessä toimivan, että nytkin tekisi mieli mennä vähän tienaamaan pisteitä, mutta pitänee odottaa huomiseen  :)

Spoileri (osoita katsoaksesi)

tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #162 : 15.10.2011 23:05 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 757 Basaaripisteet: 0 Profiili Ei sitä nyt joka päivä kannata salilla käydä. Aluksi vaikka kolme kertaa viikossa ja myöhemmin neljä tai maksimissaan viisi kertaa. Kehon pitää myös levätä, jotta lihas voisi kasvaa ja palautua.

Jalkojen treenaamisen pelkästään juoksemalla voi myöskin unohtaa. Kyllä ne tarvisevat aivan yhtä paljon rasitusta, kuin yläkroppakin. Muuten tulee sellainen rintahauispelle-kolmio, millä on tikkujalat ja iso yläkroppa. Ota vaikka joku starting strenght ohjelma ekaksi saliohjelmaksi.

The Original Starting Strength Novice program

Workout A
3x5 Squat
3x5 Bench Press
1x5 Deadlift

Workout B
3x5 Squat
3x5 Press
5x3 Power Cleans

SS
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #163 : 15.10.2011 23:48 »
despo Jäsen Viestejä: 5 279 Basaaripisteet: 9 Profiili
Ei sitä nyt joka päivä kannata salilla käydä. Aluksi vaikka kolme kertaa viikossa ja myöhemmin neljä tai maksimissaan viisi kertaa. Kehon pitää myös levätä, jotta lihas voisi kasvaa ja palautua.

Aiemmin tuli käytyäkin kolme kertaa viikossa pidemmän aikaa. Todennäköisesti tuo neljä tai viisi on se, miten monta kertaa sinne pääsen viikon aikana. Ja kyllähän siinä jo vähän tulee lepoa, jos joka toinen päivä treenaa yhtä osaa ja joka toinen toista osaa. No katsotaan miten lähtee liikkeelle. Kolme kertaa viikossa on kuitenkin mielestäni liian vähän tällä hetkellä.

Jalkojen treenaamisen pelkästään juoksemalla voi myöskin unohtaa. Kyllä ne tarvisevat aivan yhtä paljon rasitusta, kuin yläkroppakin. Muuten tulee sellainen rintahauispelle-kolmio, millä on tikkujalat ja iso yläkroppa. Ota vaikka joku starting strenght ohjelma ekaksi saliohjelmaksi.

Viimeksi kun salilla kunnolla kävin, treenasin toki myös jalkoja, mutta ajattelin nyt kokeilla jättää nuo jalkaväännöt yms vähän vähemmälle ja keskittyä kiinteyttämiseen, kestävyyteen ja jäntevyyteen. En myöskään näe sitä mitenkään kivana, että olisi sellaiset jumalattomat jalkamuskelit, vaikka siitä nyt tuskin onkaan pelkoa. Ja tuskin meikä tästä äkkiä mitään Arskan ylävartaloa kehittää, että olisi tuota kolmio-ongelmaa  :)

Mutta kaiken varalta löytyy kyllä pari hyvää ammattilaisen tekemää koko kehon bodausohjelmaa, jos siltä alkaa taas tuntumaan.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #164 : 17.10.2011 15:20 »
Taist0 Cyborg Jäsen Viestejä: 544 Basaaripisteet: 3 Profiili Mäkkäriin ja takas.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #165 : 17.10.2011 15:42 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 677 Basaaripisteet: 6 Profiili Kolme kertaa viikossa pitäisi kyllä olla aivan tarpeeksi, jos vaan teet ne liikkeet oikein ja kunnon painoilla.

Toki näkee niitäkin tyyppejä salilla, jotka käytännössä asuvat siellä, mutta en vielä kahden vuodenkaan jälkeen ole huomannut niissä minkäänlaista kehitystä. Ei se määrä, vaan laatu.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #166 : 17.10.2011 16:13 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 757 Basaaripisteet: 0 Profiili Jep, kunnon painoilla ja intensiteetillä kun vääntää, niin ei maastavetoakaan pysty tekemään, kuin korkeintaan kaksi kertaa viikossa. Pitää tehdä niin kovaa se treeni, ettei seuraavana päivänä tee mieli salille, muuten hukkaa vaan aikaa siellä salilla ja kehitystä ei tapahdu.

Ilman steroideja ei kyllä pysty viittä kertaa viikossa treenaamaan kovaa, varsinkin jos opiskelee ja käy töissä. Itse olen parhaimmillani käynyt sen viisi kertaa viikossa ja mitään muuta ei tullutkaan tehtyä kuin nukuttua ja syötyä sen lisäksi. Nyt 3-4 kertaa olen pyrkinyt käymään, siihen päälle 1-2 kertaa viikossa kevyitä palauttavia 5-10km lenkkejä.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #167 : 17.10.2011 20:22 »
despo Jäsen Viestejä: 5 279 Basaaripisteet: 9 Profiili
Nyt 3-4 kertaa olen pyrkinyt käymään, siihen päälle 1-2 kertaa viikossa kevyitä palauttavia 5-10km lenkkejä.

Tuo se minunkin ohjelmani näillä näkymin tulee olemaan. 3 kertaa minimissään ja neljännen voi lisätä, jos tuntuu siltä. Väliin sitten noita lenkkejä käyn vetämässä, koska juoksukuntoakin haluan parantaa.

Ja kyllä mä pyrin ainakin mahdollisimman kovaa vetämään salilla, koska ei oikein kiinnosta siellä turhaan aikaa kuluttaa  :)

tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #168 : 17.10.2011 20:29 »
aataminpoika Jäsen Viestejä: 549 Basaaripisteet: 0 Profiili Minkäs ikäisinä olette aloittaneet saliharjoittelun? itsellä ikää 16 vuotta, mutta pituutta pitäisi tulla vielä vajaat 15 ja sitten ennustepituus saavutettu. Sen takia en uskalla vielä säännöllistä ja kovaa salireeniä aloittaa. Ja no ei nyt olisi aikaakaan, kun koripallossa on reenit viidesti viikossa niin ei puntille jää aikaa.
"Saatanan mikkihiiri, pidä turpas kiinni ja vihellä peliä.", "Ei voi kahen metrin syötöt mennä v***u kolme metriä ohi"  - Kai Suikkanen
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #169 : 21.10.2011 09:48 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 572 Basaaripisteet: 0 Profiili Tuli eilen nykäistyä cooperissa 2580m kun siihen mahdollisuus koitti. Noh, paskaltahan se luonnollisesti tuntui (ainahan se) ja torpedoin suoritusta alun itselleni liian kovilla kierrosajoilla, mutta itse tulokseen olen siinä mielessä tyytyväinen, että lenkit ovat jääneet aika laiskalle mallille: jos 1-2 kertaa viikossa höylää tunnin lenkkiä pelkästään vauhtikestävyysalueella, niin tässä on tulos. Siltikin paras tulos vuosiin.

Tavoitteena olisi tulevaisuudessa saada peruskestävyyttä sekä maksimipuolta parannettua. Ongelmana kun on ollut nykyinen lenkkivauhti, joka heiluu aina siinä peruskestävyyden ylärajan yllä, puhtaasti VK-alueella. Ratkaisuna olisi hommata vihdoin se sykemittari ja opetella juoksemaan verkkaisesti, matalalla syketasolla. Siihen väliin aina 800m intervallispurtteja, niin jospa se siitä. Seuraava tavoite olisi 2800 metrin maaginen (meikälle maaginen) raja.  ;D

edit: Ja jos saisi ylimääräiset 8 kg paskamahasta veks.


« Viimeksi muokattu: 21.10.2011 10:48 kirjoittanut Doinkki »
Voice of The World.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #170 : 21.10.2011 18:19 »
720 Jäsen Viestejä: 165 Basaaripisteet: 0 Profiili Tulipa hankittua tänään kahvakuula. Kerran aikaisemmin olen kokeillut ja yllätyin positiivisesti siitä kuinka tehokasta se oli. Mukavaa vaihtelua normitreeniin.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #171 : 21.10.2011 18:41 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 757 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tulipa hankittua tänään kahvakuula. Kerran aikaisemmin olen kokeillut ja yllätyin positiivisesti siitä kuinka tehokasta se oli. Mukavaa vaihtelua normitreeniin.


Eikö toi tuu tosi kalliiksi ostaa kotiin kahvakuulia? Se minkä ostit on jo ensiviikolla liian kevyt ja sitten ostetaankin jo uutta.  ;D

edit:

Itsellä sujuu treeni myöskin ihan hyvin, sarjapainot nousee edelleen ja kuuluisasta penkistäkin nousee yli omanpainon, mikä tuntui vielä pari kk sitten "suht" raskaalta. Täytyy vaan ravintopuoleen kiinnittää enemmän huomiota ja syödä useammin, jotta saa treenille maksimi hyödyn ja massaa lisää.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #172 : 21.10.2011 19:37 »
720 Jäsen Viestejä: 165 Basaaripisteet: 0 Profiili Onhan se totta että eihän tuosta haastetta kovin kauaa irtoa. Tässä on tullut kuitenkin viime kuukaudet treenattua ihan kotona käsipainoilla kun lähimmälle edulliselle salille on matkaa turhan paljon. Kotona treenatessa kahvakuula on hyvä lisä.
Vuodenvaihteessa olisi toivottavasti muutto edessä taas pk-seudulle niin sitten voikin jatkaa salilla käyntiä. Kun siellä viimeksi asui niin treenattua tuli kolme kertaa viikossa. Ravintopuoli vaan oli niin vituillaan että kehitys oli säälittävän heikkoa. Nyt muutamassa viikossa tullut parempaa tulosta kuin ennen tuli vuodessa. :lol:
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #173 : 22.10.2011 12:16 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili
Ei sitä nyt joka päivä kannata salilla käydä. Aluksi vaikka kolme kertaa viikossa ja myöhemmin neljä tai maksimissaan viisi kertaa. Kehon pitää myös levätä, jotta lihas voisi kasvaa ja palautua.

Jalkojen treenaamisen pelkästään juoksemalla voi myöskin unohtaa. Kyllä ne tarvisevat aivan yhtä paljon rasitusta, kuin yläkroppakin. Muuten tulee sellainen rintahauispelle-kolmio, millä on tikkujalat ja iso yläkroppa. Ota vaikka joku starting strenght ohjelma ekaksi saliohjelmaksi.

The Original Starting Strength Novice program

Workout A
3x5 Squat
3x5 Bench Press
1x5 Deadlift

Workout B
3x5 Squat
3x5 Press
5x3 Power Cleans

SS
Workout B:n Power Cleans eli suomeksi rinnalleveto on kyllä sellainen liike, että sitä ei kenenkään salialoittelijan kannata tehdä ilman kunnollista opastusta kokeneelta urheilijalta. Rinnallevedossa niin moni asia voi mennä vituiksi tekniikan suhteen, jos sitä ei aloittelijalle opasteta kädestä pitäen. Ja ennen painojen laittamistä tankoon rv:n liikerataa pitää kuivareenata ja mallata _paljon_, mieluiten jopa viikkoja ennen kunnollisen treenin aloittamista. Hajottaa muuten itseltään pitkällä aikavälillä paikat.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #174 : 29.10.2011 15:36 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 431 Basaaripisteet: 0 Profiili Raivostuttavaa! Lähdin veren maku suussa tänään Espoon keskus - Leppävaara -lenkille ja tavoitteena oli juosta 10K alle 45 minan.

Mutta perhanan liikennevalot sabotoi sen yrityksen huolella. Tuli kolme pahaa pysähdystä, johon meni perstuntumalla laskiessa aikaa vähintään minuutti. 10K:n kohdalla Sports tracker näytti sitten maalissa aikaa 45:47... Olisi se todellakin mennyt alle 45:n, mutta ei voi mitään. Uutta yritystä vaan kehiin kun siltä tuntuu.  On se tuollaisenaankin uusi 10K:n ennätykseni.

Erityisen ylpeä olen tuosta lopun tykityksestä: 4:17, 4:19 ja 4:13 väliajat taululle eikä edes tuntunut pahalta.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #175 : 04.11.2011 16:52 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 757 Basaaripisteet: 0 Profiili http://www.nytimes.com/2011/11/06/magazine/running-christopher-mcdougall.html?_r=3&pagewanted=1&ref=magazine

Varsinkin juoksijoiden kandee lukea toi.

"Lieberman, who is 47 and a six-time marathoner, was so impressed by the results of his research that he began running barefoot himself. So has Irene Davis, director of Harvard Medical School’s Spaulding National Running Center. “I didn’t run myself for 30 years because of injuries,” Davis says. “I used to prescribe orthotics. Now, honest to God, I run 20 miles a week, and I haven’t had an injury since I started going barefoot.”"

Täytyy itsekin ostaa ne kengät missä ei ole mitään epäluonnollisia ohjauksia ja iskunvaimennuksia.


« Viimeksi muokattu: 04.11.2011 17:01 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #176 : 04.11.2011 18:34 »
despo Jäsen Viestejä: 5 279 Basaaripisteet: 9 Profiili Kiinnostava artikkeli ja ihan hyvää tieteellistä näyttöä asian tueksi, vaikka ei tuossa sinänsä minulle mitään mullistavaa uutta tietoa ollut, kun olen asiasta aikaseimminkin lukenut. Onhan tuo toki ihan maalaisjärjelläkin järkeiltävissä, että paras tapa juosta luulisi olevan se luonnollinen tapa.

Tuollaisia "pohjattomia" juoksukenkiä olen harkinnut jonkun aikaa, mutten ole raaskinut ostaa, kun ennen on tuo juokseminenkin ollut sen verran vähissä. Olikos noita jalkineita mitä muita, kuin Vibram Fivefingersit? Joku oli, mutten saa nyt nimeä päähän.. Pitänee käydä Stockkalla tsekkaamassa joku päivä noita.


Edit:
Onkos kukaan täällä kokeillut HIIT-treeniä, eli High Intensity Interval Trainingiä? Itse olen nyt viikon verran tuota juossut, eli en vielä kovin monta kertaa, mutta päätin ottaa kokeilun alle kun kuulostaa sen verran hyvältä. Tämänhän pitäisi olla ideaali nimenomaan salitreenaajille tai laihduttajille, koska lihakset eivät tuppaa katoamaan ja keho polttaa sen sijaan läskiä. Bonuksena myös erittäin lyhyt treeniaika. Miinuksena ehkä tuo aamulla tekeminen, mutta ainakin nykyinen lukujärjestys sallii tämän helposti, kun koulu alkaa useana päivänä vasta iltapäivällä.


Lainaus käyttäjältä: Pakkotoisto.com
Idea pähkinänkuoressa:kolme kertaa viikossa "rääkki" joko juosten,kuntopyörällä,soutulaitteella tms. rääkki aloitetaan kevyellä 20-30sek vedolla, jota seuraa intensiivinen 20-30 sek suoritus joka tehdään 70-85% teholla maksimista. Tätä seuraa jälleen kevyempi 20-30 sek suoritus, jälleen 20-30 sek intensiivistä jne. jne. Ensimmäisen viikon jokaisen treenin kokonaispituus on esim. 4min, joka viikko lisätään 1 min lisää treenin pituuteen.

Idea on siinä että treeni tehdään tyhjään mahaan ja treenin aikana pulssi ei pääse laskemaan missään vaiheessa kovin alas.
(itselläni se ei laske alle 165). Se miksi treeni tehdään tyhjään mahaan johtuu luonnollisesti siitä, että elimistössä ei ole hiilihydraatteja (joita normaalisti treenatessa elimistö käyttää polttoaineena). Näinollen elimistö siirtyy käyttämään suoraan rasvaa polttoaineena (huom! ei lihaksia) ja koska treeni on todella raskas ja korkea intensiivinen (kroppa käy kovilla kierroksilla vielä pitkään treenin jälkeen) niin "rasvanpolttotasot" pysyy pitkään ylhäällä treenin jälkeen. Ja koska treeni on niin rankka, niin treeninpituus ei oikeasti ole montaa minuuttia.

Itse kokeilin ensimmäisen kerran viime vuoden keväällä ja homma toimi kuin tauti. Vedin parin kuukauden kokeilun, aloitin 4 minuutin treenillä ja viimeisellä viikolla treenin pituus oli 14 min. Tein treenin juosten, kevyt 20 sek hölkkä, kova 20 sek spurtti, 20 sek hölkkä etc. etc. Hapenottokyky parani kympillä, rasva paloi tod. nopeasti + kunto nousi muutenkin nopeasti. Ja mikä parasta oli se että LIHAKSET SÄILYiVÄT, kun normaalisti lenkkeillessä pakostikkin osa lihaksista valuu sinne lenkkipolulle.

Lainaus käyttäjältä: Wikipedia
Studies by Tabata, Tremblay and others have explored the effectiveness of this method compared to traditional endurance training methods. A study by Gibala et al. demonstrated 2.5 hours of sprint interval training produced similar biochemical muscle changes to 10.5 hours of endurance training and similar endurance performance benefits. According to a study by King,[6] HIIT increases the resting metabolic rate (RMR) for the following 24 hours due to excess post-exercise oxygen consumption, and may improve maximal oxygen consumption (VO2 max) more effectively than doing only traditional, long aerobic workouts.

Long aerobic workouts have been promoted as the best method to reduce fat, as fatty acid utilization usually occurs after at least 30 minutes of training. HIIT is somewhat counterintuitive in this regard, but has nonetheless been shown to burn fat more effectively. There may be a number of factors that contribute to this, including an increase in RMR, and possibly other physiological effects


« Viimeksi muokattu: 04.11.2011 21:35 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #177 : 04.11.2011 21:16 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 495 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Keväällä vedin hiitiä, painoa putosi todella nopeasti. Kuudessa viikossa lähti n. 7 kiloa. Välillä jotain pidempiäkin lenkkejä mutta pääasiassa hiitiä. Pitäis kyllä aloittaa uus treeni, että saisin tuon viimeisen pikkumakkaran masusta pois. :)
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #178 : 04.11.2011 22:37 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 757 Basaaripisteet: 0 Profiili "
Aamulenkki ilman aamiaista polttaa paremmin rasvaa? Väärin. Strength and Conditioning Journal – lehdessä julkaistun tutkimusanalyysin mukaan se oletko syönyt vai et, ei vaikuta lenkillä palaneen rasvan määrään mitenkään. Elimistösi sen sijaan alkaa polttaa lihasta, jos et tankkaa kunnolla ennen treeniä.

Ajatus siitä, että rasva palaisi paremmin tyhjällä vatsalla, perustuu siihen, että tällöin elimistö ei polta hiilihydraatteja vaan elimistöön kerääntynyttä rasvaa. Tämä ei kuitenkaan ole totta, kertoo tutkimusanalyysi. Nälkäisenä treenaaminen käynnistää elimistössä selviytymistilan – elimistö alkaa ”syömään” proteiinia lihaksista. Jos tätä tapahtuu säännöllisesti, lihaskudoksen väheneminen saattaa johtaa aineenvaihdunnan hidastumiseen. Se taas voi vaikeuttaa painonpudotusta. Nälkäisenä ja vastaheränneenä aerobisesta liikunnasta ei myöskään välttämättä saa tarpeeksi irti."

lähde

Sinänsä kuulostaisi oudolta, jos pystyisi yhtäaikaa kasvattamaan samalla lihasmassaa ja vähentämään rasvan määrää kehossa. Lihakset kasvaa plussakaloreilla ja läski vähenee miinuskaloreilla - noin periaatteessa. Lisäksi eikö rasva pala parhaiten juuri matalalla sykkeellä(n. 50-70% maksimisykkeestäsi)? Toki afterburn efekti tuossa HIIT:ssäkin varmaan sitä rasvaa polttaa.

Kokeilemallahan tuo toki selviää  :)


You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #179 : 04.11.2011 22:44 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 495 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Mulla on yks tuttu joka veti itsensä 10 viikossa aivan jäätävään kuntoon. Salia ja hiitiä. 10 viikon jälkeen oli nähtävillä aivan selvä ero. Tosin ei tuostakaan tiedä oliko se hiitin ansiota vai olisiko normaali lenkkikin ajanut saman asian.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 33
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2021
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines