Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 33
Tulostusversio
Aihe: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin?  (Luettu 198389 kertaa)
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #270 : 23.01.2012 14:00 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 897 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Itse käyn vuosittain, välillä puolen vuoden väleinkin mittauttamassa D-vitamiinitasoni. Otan yleensä 125 mikrogrammaa päivässä. Välillä 60 mikrogrammaa, mutta kyllä sen huomaa heti olossa, jos pidempään on pienemmällä annoksella, ei jaksa samalla tavalla. Iherb.com, jos haluaa halvalla laadukasta D-vitamiinia, esim. Healthy Originsin tavara on hyvää. 5000 IU on 125 mikrogrammaa. Voi ottaa vaikka joka toinen tai kolmas päivä, jos ei uskalla niin paljon yli virallisten saantisuositusten ottaa. Ja tietty on saatavilla pienemmilläkin annoksilla kapseleita, ainakin 60 mikroa ja 30 mikroa tuolla iherbissä.
tallennettu
Vs: Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #271 : 25.01.2012 05:01 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 765 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tälläisenä pika-galluppina kysyttäköön, että miten jengi pitää muistiinpanoja treenaamisesta? Onko salilla/lenkillä mukana joku vihko, mihin kirjoitatte vai mitä?

Itse käytin aluksi sellaista pientä vihkoa, mutta alkoi olemaan hieman hankala ja ahdas niin siirryin tuossa joskus ennen joulua excel-taulukkoon, jota printtasin ja pistin kansioon. Hieman kookkaampi kuin vihko toki, mutta helpottaa merkintöjen tekemistä huomattavasti. Sitten lisäksi tulee pistettyä kaikki tekemiset Fitocracyyn, mistä on helppo katsoa omaa etenemistä kaavioiden yms. muodossa.

En tee mitään muistiinpanoja treeneistä, ainoana mittarina toimii vaaka. Syön enemmän jos paino meinaa lähteä laskuun ja cutatessa päinvastoin. Fitocracya testasin, kun pistit inviten, mutta en ainakaan heti jäänyt koukkuun. Voi olla, että palaan sen pariin joskus, saahan tuolta kivoja käppyröitä ja onhan se ihan siistiä nähdä paperilla miten on kehittynyt.

Nyt on pisin tauko treeneistä DOMS:ien takia ikinä, viime lauantaina kävin ja silti on jalat ja selkä ihan paskana vieläkin. Täytyy tänään mennä ja vaikka väkisin treenata, eiköhän ne kivut lähde kun lämmittelee kunnolla.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #272 : 25.01.2012 18:42 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 490 Basaaripisteet: 0 Profiili Talvijuoksu sujunut tähän asti varsin mainiosti. Äsken kävin vetäisemässä lenkin melkein -10 asteessa ja tuntui oikein mukavalta. Mahtavia nuo tekniset materiaalit kun poistavat kosteutta iholta tehokkaasti, jolloin fiilis on koko juoksun ajan hyvä.

Vaatetta oli sopivasti päällä: ensimmäisen kilometrin aikana oli vielä hieman kylmä, mutta sen jälkeen keho alkoi lämmetä ja pari viimeistä kilometriä tuli juostua jo vähän kuumissa oloissa. Jos ulos astuttaessa ei ole kylmä, on silloin varmaa että juoksun aikana hikeä pukkaa ja paljon.

Vauhtiakin pitää olla sopivasti, ettei kylmä kangista.

-10 asteen olosuhteet ovat siis kondiksessa, mutta ensi viikko vähän arveluttaa. Silloin luvataan eteläänkin -20 asteen päivälämpötiloja. Nykyinen vaatetus tuskin on silloin riittävä ja tekniset materiaalit loppuvat kesken kaapista, eikä uusiakaan viitsisi periaatteessa yhtä kuukautta varten hankkia. Eiköhän tässä kuitenkin jotain keksi, juoksemista en kuitenkaan haluaisi tuolloinkaan jättää väliin.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #273 : 25.01.2012 19:26 »
Sarkoni Jäsen Viestejä: 435 Basaaripisteet: 0 Profiili Teknisistä materiaaleista on sanottava sen verran (ehkä joku jossain jo sanoikin, en muista), että kaikista teknisintä on yllättäen villa, tarkemmin sanottuna merinovilla. Teknisten materiaalien hyvyys verrattuna siihen yleisimpään vaatemateriaaliin, puuvillaan on se, että ne siirtävät kosteutta puuvillan imiessa sitä. Jos puuvillapaidassa on pisarakin vettä ja se pisara koskettaa ihoa, se vituttaa. Teknisiä materiaaleja (yleisin tod. näk. polyesteri) käytettäessä vähän vähemmän, mutta talvea ajatellen nekin lämmittävät vähän heikosti. Jos ajatellaan yhdistelmää kylmyys + märkyys on merino lähes must-have kamaa. Koska - painakaa mieleenne - villa lämmittää märkänäkin. Villa saa kostua aika paljon, että se edes tuntuu märältä ja vaikka se kastuisi läpimäräksi, se lämmittää yhä. Perustuu siihen, että siinä missä esimerkiksi puuvillan kuidut ovat melko lättäniä, villassa ne ovat kiehkuraisia, mikä taas saa aikaan sen, että sinne kiehkuroiden sekaan jää hyvin kylmyydeltä eristävä kerros ilmaa. Ja tähän kiehkuraisuuteen perustuu myös villan superior kosteudensiirtokyky.

Käytännön kokemuksena kerrottakoon lyhyesti jotakin mitä täällä eräsetä-koulussa teimme. Oli marraskuun loppu ja järven pinta oli jäässä, joten toki laiturin päähän hakattiin avanto. Päällä piti olla ihan oman valinnan mukainen kerrasto ja se kerrasto päällä menimme avantoon. Siellä olimme kaksi minuuttia, jonka jälkeen oli tarkoitus testata toimintakykyämme sytyttämällä tuli, kun oli kylmää, märkää ja inhottavaa. Olin jo varsin tietoinen merinon parhaudesta, ihan viimeisen naulan siihen arkkuun toi se tunne, kun kylmästä vedestä läpimärkä alusasu lämmitti, eikä ollut mikään kiire sen tulen kanssa.

Vielä ennen tätä koulua ja näitä kokemuksia olin aika skeptinen merinon suhteen, koska onhan se vähän hintavaa. Ilolla olen kuitenkin maksanut merinovillaisista boksereista, useista sukista, pitkästä aluskerrastosta, välikerraston paidasta ja buffista. Käyttäkää siis villaa.

Ps. Merinovillaa.

Mutta myös villaa.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #274 : 26.01.2012 16:53 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 765 Basaaripisteet: 0 Profiili Merinovillapaitoja sai alle 10e vähän aikaa sitten varustelekasta.

Hyvää läppää ihmisen potentiaalista.

« Viimeksi muokattu: 26.01.2012 16:58 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #275 : 26.01.2012 20:18 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Pitkästä aikaa tuli urheiltua. Käytiin serkkupojan kanssa vähän luistelemassa. Muistaakseni en viime talvena kertaakaan käynyt luistelemassa, joten nyt voi vähän skarpata. Tunnin verran heiluttiin mailojen kanssa jäällä, ja huomenna isommalla porukalla uusiksi. Helvetin hyvää teki, eikä lonkkakaan ole vielä valittanut mitään. Kaulahuivi ois kyl ollut jees.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #276 : 31.01.2012 10:36 »
despo Jäsen Viestejä: 5 279 Basaaripisteet: 9 Profiili Täytyy sanoa, että tällä hetkellä olen varsin tyytyväinen tapahtuneeseen kehitykseen. Olen tammikuun aikana laihtunut 4 kiloa (79kg -> 75kg), ilman että lihasmassaa on pahemmin lähtenyt. Osittain johtunee siitä, että mitään hirveitä määriä lihasta ei vielä tällä hetkellä ole (kehon mielestä siis tuskin liikoja määriä) sekä siitä, että olen syönyt kuitenkin reilusti proteiinia koko ajan. Oikeastaan suurin osa tuosta pudotuksesta on tapahtunut viimeisen 2,5vk aikana, sillä tammikuun puolivälissä pudotin kalorimääriä rajulla kädellä. Muutoksen huomaa hyvin selvästi kun peilistä katsoo. Rasvaa on selvästi häipynyt ja lihakset (ne vähät mitä nyt on) erottuu paremmin koko ajan. Fiiliskin nousee päivä päivältä  :)

Tällä hetkellä syön lepopäivinä -35% alle arvioidun kulutuksen ja tästä päivästä lähtien treenipäivinä kulutuksen verran. Aikaisemmin söin treenipäivinä hieman yli kulutuksen (5-10%), mutta päätin nyt pudottaa sen BMR:n tasolle, niin ei pakkaa mitään ylimääräistä, ja nostin +5% tuota lepopäivien ruokamäärää. Tällä viikolla tosin menee vähän vituiksi, kun olosuhteista johtuen ei oikein voi yrittää arvioida ruokamääriä treenipäivinä kun on ravintolaillallista ja juominkia luvassa. Mutta eipä siinä mitään, jos välillä lipsuu, kunhan ei koko aikaa.

Vielä olisi tarkoituksena pudottaa sellainen viitisen kiloa, eli paino sinne 70kg pintaan. Tuotakin tärkeämpi oikeastaan on kuitenkin vyötärön ympärys, mistä saisi lähteä vielä about 7-8cm (87cm -> ~80cm). Sitten tarkoituksena tosiaan rasvaprosentin mittaus ihan kunnollisella laitteella. Jos näyttää 12% tai alle, niin seuraa pari viikkoa ylläpitokaloreilla elelyä. Tämä siksi, jotta kehon hormonit sun muut vähän edes normalisoituisi tämän dieetin jälkeen, eikä keho rupeaisi heti niin hirveästi pakkaamaan rasvaa itseensä "korjatakseen" tilanteen. Sitten olisi tarkoitus aloittaa "slow-bulk", eli en mässää ihan mitä tahansa saadakseni painoa mutta en myöskään nipota ihan hirveästi, vaan pieni läskeily on sallittu silloin tällöin. Tarkoituksena syödä hyvin, maksimoida lihaskasvu ja minimoida sen mukana tulevan rasvan määrä. Hyväksi havaittu LeanGains-metodi toki jatkuu, mutta prosentit menee varmaan about -10%/+40% tai jotain siihen suuntaan.

Voisikin tästä lähteä sellaisele tunnin happihyppelylle pihalle näin aamuliikunnaksi, niin palaa se rasvakin paremmin kun ei koneella kökötä  :)
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #277 : 31.01.2012 15:49 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 490 Basaaripisteet: 0 Profiili


Pitkästä aikaa Sports Tracker lenkillä mukana (pakkanen + iPhone, ei hyvä). Aika mieluisat lukemat tuli tauluun: liukkaalla alustalla, raskaalla vaatetuksella ja muutenkin melko keskinkertaisella askelluksella (talvella alustan epätasaisuudet vaikuttavat väkisinkin askeleeseen) reilun 10 kilometrin lenkki päättyi 4:45 min/kilometri-keskiarvolla. Ja hengittäminenkin tuntuu pakkasella jotenkin raskaammalta. Raikastahan tuo on, ei siitä mihinkään pääse ja täytyykin nauttia talvijuoksusta niin kauan kuin vielä voi.

Tuntuu, että pullat on kevät ja kesäkautta ajatellen todella hyvin uunissa. Jos muistaa millaiselta pohjalta starttasin juoksukesään viime vuonna, ollaan nyt aikalailla paremmassa jamassa. Selvähän se, kun tämä harrastus lähti vasta viime vuoden aikana toden teolla siivilleen.

Pakkasesta vielä: tänään vedin juoksutrikoiden päälle tavalliset Adidaksen verkkarit ja kenkiin tuplasukat. Sen lisäksi teknisen paidan päälle yksi paita lisää. Tuli vähän jo liian kuuma ja tuntui siltä, että tuo yhdistelmä kestää vielä pakkasasteita jokusen lisää. Viikonloppuna onkin sitten jo vuorossa ne talven kovimmat pakkaset.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #278 : 31.01.2012 15:57 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 765 Basaaripisteet: 0 Profiili Löytyykö Androidille hyviä liikunta appeja? Puhelimella varmaan jaksaisikin päivitellä noita tietoja.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #279 : 31.01.2012 16:30 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 500 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Pakkasesta vielä: tänään vedin juoksutrikoiden päälle tavalliset Adidaksen verkkarit ja kenkiin tuplasukat. Sen lisäksi teknisen paidan päälle yksi paita lisää. Tuli vähän jo liian kuuma ja tuntui siltä, että tuo yhdistelmä kestää vielä pakkasasteita jokusen lisää. Viikonloppuna onkin sitten jo vuorossa ne talven kovimmat pakkaset.

Mä en ole lisännyt vaatetusta juuri ollenkaan syksyn juoksuihin verrattuna, mitä nyt pipo ja hanskat tietysti. Eka kilsa tai puolitoista on vähän vilpoinen mutta hyvin äkkiä tuohon tottuu. Vedin yhden 16km lenkin ja keho oli aika kankea tuon jälkeen, parempi pysytellä niissä vajaan 10km rykäisyissä. Talvijuoksu on ollut kyllä yllättävän kivaa. Ei tuolla ole oikeastaan edes liukasta kun uutta lunta tulee niin usein ettei vanha ehdi edes jäätyä. Viimeiset 500m tulen tuosta keskustasta läpi ja siellä on kyllä niin paljon kävelty, että lumi on pakkaantunut ja jäätynyt. Hiekoitus onneksi toimii. Taukoilin käytännössä koko joulukuun sairastelun vuoksi ja sen kyllä huomasi nyt tammikuussa. Askel oli todella raskas ja tuo 8km lenkki minkä yleensä juoksen tuntui todella kovalta. Viimeisen viikon aikana on alkanut huomaamaan kuinka askel on taas keventynyt ja ulos tulee lähdettyä ihan mielellään.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #280 : 01.02.2012 13:10 »
despo Jäsen Viestejä: 5 279 Basaaripisteet: 9 Profiili
Löytyykö Androidille hyviä liikunta appeja? Puhelimella varmaan jaksaisikin päivitellä noita tietoja.

Mulla on käytössä vaan Endomondo ja RunKeeper, mutta ne on molemmat lähinnä lenkkejä ja sen sellaista varten. Endomondossakin on joku miljoona etenemistapaa kävelystä pyörätuoliin, mutta salitreenien loggaamiseen noista ei ole.

Yksi mitä voi kokeilla, on Fitocracyn mobiilisivu mutta itse en jaksa sitä käyttää kun on kynä ja paperia. Fitocracyltä on tosin nyt tulossa iOS app ja myöhemmin kuulemma myös Androidille, eli sitten viimeistään löytyy kunnollinen ohjelma myös salitreenien loggaamiseen.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #281 : 01.02.2012 16:23 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 765 Basaaripisteet: 0 Profiili Kuinka paljon muuten maksatte saleistanne?

Itse käyn Foreverissä 53e/kk, eli ihan vitun kallis. Ajattelin vaihtaa fitnessclubille, hyvät tarjoukset 19.99e/kk tai 199e/vuosi. Hieman eri kun vertaa noihin kusetushintoihin.

Elixia on vissiin kallein, kaverilla on opiskelija-alennuksella jäsenyys siellä ja hinta on ~80e/kk.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #282 : 02.02.2012 08:50 »
Minna Jäsen Viestejä: 567 Basaaripisteet: 0 Profiili Kylläpäs nuo kuntosalien kk-kortit voipi olla kalliita. Täällä pääsee 35-39e/kk ja tuo jo ilman mitään alennuksia. Tosin eipä täällä ole tuota kävijämäärääkään niin paljon kuin isommissa paikoissa.
030906 | 190308
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #283 : 02.02.2012 08:56 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 682 Basaaripisteet: 6 Profiili En maksa penniäkään, kun työpaikka kustantaa kaikki liikuntaan liittyvät kustannukset. Normaalisti tuo maksaa vissiin jotain 55e/kk.
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #284 : 02.02.2012 09:16 »
despo Jäsen Viestejä: 5 279 Basaaripisteet: 9 Profiili Ilmainen minullakin. Pitäisi olla 20€/6kk mutta ei ole tullut laskuja enkä ole jaksanut niiden perään kyselläkään. HOASin sali siis kyseessä.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #285 : 02.02.2012 15:32 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 490 Basaaripisteet: 0 Profiili Ei saakeli, nyt tuli kyllä lenkillä vähän vilpoinen. Mittarissa oli -20 ja sen päälle vielä melko pureva tuuli. Juuri tuuli muutti kovan pakkasen kirpaisevan purevaksi ja tällä kertaa se tuntui lenkin loppupuolella todella ilkeältä kasvoissa.

Pakko hakea seuraavalle lenkille varustelekasta kommandopipo. Auttaa kummasti suojaamaan naamaa. Kyllähän se vähän häröltä näyttää pinkoa hämärtyvässä illassa sellainen päässä, mutta en mä naamaani halua tieten tahtoen jäädyttää!

Välillä ihmiset säpsähtävät kun tuntevat illalla jonkun juoksevan takanaan. Voisin kuvitella, että kommandopipo päässä tämä efekti ei ainakaan laimennu...  ;D
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #286 : 02.02.2012 17:29 »
despo Jäsen Viestejä: 5 279 Basaaripisteet: 9 Profiili
Pakko hakea seuraavalle lenkille varustelekasta kommandopipo

Tai sitten:

Spoileri (osoita katsoaksesi)
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #287 : 03.02.2012 08:20 »
Minna Jäsen Viestejä: 567 Basaaripisteet: 0 Profiili
Välillä ihmiset säpsähtävät kun tuntevat illalla jonkun juoksevan takanaan. Voisin kuvitella, että kommandopipo päässä tämä efekti ei ainakaan laimennu...  ;D

Saat vielä poliisit perääsi, tai sitten joku mummo tulee ja hakkaa käsilaukullaan minkä ehtii  :)
030906 | 190308
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #288 : 07.02.2012 19:51 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 765 Basaaripisteet: 0 Profiili Mitä asiat muuten motivoivat teitä eniten treenamiseen?

Olen aina liikkunut jonkin verran, mutta treenaminen ei koskaan ole ollut verenmaku suussa vääntämistä(paitsi taekwondo aikoina) vaan enemmän sellaista kunnon ylläpitämistä. Viime kesänä törmäsin netissä Zyzz nimikerkillä esiityvään ylimieliseen douchebagiin. Aluksi äijä vaikutti ihan vitsiltä, mutta mitä enemmän tyypistä luki sitä enemmän koukkuun jäin. Kaveri oli siis treenannut itsensä täydestä luukasanörtistä puolijumalaksi. Jutut olivat hauskoja ja herran motivaatio ja asenne treenamiseen olivat jotain mitä en ennen ollut nähnyt. Tuosta asenteesta ja muodonmuutoksesta itsekin sai todella paljon uutta motivaatiota ja ihan uuden asenteen treeneihin.

"My message is to train hard, dont be a hard cunt, enjoy life and dont take yourself too seriously. If there were more people like me, the world will be a happier place. Id rather do what i do and have fun then sit back hating on someone acheiving something ”" -
Zyzz


Tyyppihän kohosi jonkin sortin kuuluisuudeksi internetissä ja kuolema uutisoitiin ihan Australian uutisissa tv:ssä.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #289 : 07.02.2012 21:17 »
despo Jäsen Viestejä: 5 279 Basaaripisteet: 9 Profiili Meikä on aina liikkunut todella laiskasti, vaikka olenkin kokeillut useampia lajeja kuin moni muu. Aina on ollut halua olla paremmassa kunnossa, mutta ei siitä koskaan juuri mitään tullut. About kerran vuoteen aina "innostui" käymään lenkillä tms, mutta into sitten laantui vähän ajan päästä ja ajauduin taas perinteisiin uomiin. Lihava en toisaalta koskaan ole ollut, enemmänkin tätä "skinnyfat" tyyppiä.

Viimeisen parin vuoden aikana olen vähän aktivoitunut kuntoilun saralla, mutta mitään ihmeellisempää muutosta ei tapahtunut ennenkuin viime syksynä. Silloin vaan naksahti päässä ja löysin ihan älyttömän motivaation ja halun olla niin hyvä, kuin vain voin olla. Monta viime vuotta on ollut tarkoitus olla rantakunnossa seuraavana kesänä, mutta nyt se vittu tapahtuu!

Eli teen tämän omaksi vuokseni. Tyttöystävä sanoo, että olin ihan tarpeeksi hyvässä kunnossa aiemminkin, mutta itse olen eri mieltä. Itseasiassa hän ei juuri tykkää siitä, että olen laihtunut viisi kiloa tässä vuodenvaihten jälkeen, koska olen tällä hetkellä niin paljon hoikemman näköinen. Pitää koko ajan vakuutella, että tämän laihtumisen jälkeen seuraa kyllä lihasmassan kasvu. Itseäkään ei juuri nappaa tämä dieetti, mutta motivaatio on sen verran kova, että ihan sama vaikka nälkä välillä kurniikin.

Iso osa tässä on ehkä se, että jos innostun jostain, niin sitten innostun kunnolla ja hommat vedetään 110% teholla. Tämä on huomattu ennenkin ja nyt olen jotenkin saanut kanavoitua kaiken energiani ja kiinnostukseni kunnon kohottamiseen. Yritän esimerkiksi lukea kaiken mahdollisen tiedon aiheesta, jotta teen varmasti hommat kunnolla ja oikein. En tee mitään tärkeää koskaan puolivillaisesti ja tässä tapauksessa se taitaa olla edukseni.Ihan sivuhuomautuksena, olen lukenut pari päivää seuraa kirjaa Kindlelläni:

Strong Enough? Thoughts from Thirty Years of Barbell Training

Kiinnostava ja hauska kirja kyllä. Hyvää luettavaa, jos esim. Starting Strength on jo luettuna. Rippetoe kirjoittaa asiaa ja äijällä on asenne kohdallaan, kuten aina.


Edit:
TK:ta kompaten, vastaantulevat yhtä leveät ja pitkät ihmiset on kyllä uskomattoman hyviä motivoimaan.

Suvun miehistä monet on myös sellaista ~100kg painoluokkaa ja en halua sellaiseksi keski-ikäisenä. Tiedän, että se on mun geeneillä automaattinen diabetes siinä vaiheessa, jos painan tuon verran ja rasvaprosentti on jotain 30% luokkaa. Helvetti, pelkkä ajatuskin nostaa motivaation huippulukemiin..


« Viimeksi muokattu: 07.02.2012 21:30 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #290 : 07.02.2012 21:18 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 682 Basaaripisteet: 6 Profiili
Mitä asiat muuten motivoivat teitä eniten treenamiseen?

Kyllä suurin motivaattori on läskimahaiset ja rapakuntoiset suomalaiset, jollaisia suurin osa vastaantulevista on. Ei tarvitse kävellä kuin kerran hämeenkadun poikki kesäisin, niin heti tekee mieli lähteä juoksulenkille ja salille.  :lol:

Itse olen harrastanut aikoinaan käytännössä kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä. Aikoinaan pelasin jalkapalloa ja sählyä joukkueessa useita vuosia, sekä olin uimaseurassa parisen vuotta. Lisäksi tuli kavereiden kanssa pelailtua ulkona jatkuvasti milloin mitäkin, eli liikuntaa ei ole koskaan puuttunut vaikken silloin vielä varsinaisesti treenannutkaan.

Sitten yhtäkkiä suurinta osaa kavereista rupesi kiinnostamaan käytännössä pelkästään ryyppääminen 24/7 ja lihoivat kuin nautasiat, joten tuollainen satunainen joukkueurheilu loppui sitten siihen. Oli siis pakko keksiä jotain tekemistä, kun hulluksihan siinä tulee jos kaikki aika menee istumiseksi päivästä toiseen. Saliharrastus oli siis täydellinen ratkaisu ja edelleen loistava vastakohta toimistotyölle.


EDIT: unohtui mainita yksi tärkeä motivaation lähde. SYÖMINEN! Kun jaksaa käydä salilla, niin saa surutta mättää naamaan niin paljon ruokaa kuin huvittaa. Aijaijai, että syöminen on mukavaa. Kuusi lämmintä ruokaa päivässä jääkylmän maidon kera... se ei vaan riitä!


« Viimeksi muokattu: 07.02.2012 21:30 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #291 : 07.02.2012 22:17 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 765 Basaaripisteet: 0 Profiili Yksi voimakkaimmista motivaattoreista on myös kipu. Se mahtava fiilis kun kädet, selkä ja reidet on niin infernaalisessa pumpissa että tekisi mieli kuolla ja lopettaa kipu siihen paikkaan. Outoa, mutta siihen jää koukkuun.

Pump

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #292 : 08.02.2012 09:22 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 490 Basaaripisteet: 0 Profiili Yleisen elämänilon parantuminen on varmaan suurin syy minulle harrastaa liikuntaa. Arkielämässä jaksaa paremmin ja on kaikin puolin energisempi fiilis. Liikunta antaa valtavasti potkua elämään, jos siitä osaa nauttia oikein.

Lisäksi toki oman kehonkuvan parantuminen on yksi motivaation lähde. Kohentunut ryhti, reipas askellus ja muutenkin energisyys tekevät ihmisestä ihan eri näköisen kuin jos tämä olisi pelkkä sohvaperuna. Enkä tarkoita vain fyysisiä hyötyjä, vaan myös henkisiä.

Mainitsen myös TK:n jo esiin tuoman syömisen. On hienoa, kun ei tarvitse oikeastaan miettiä uskaltaako syödä nyt vielä tuon ja tuon. Kiihtynyt aineenvaihdunta ja iso kalorikulutus pitävät kyllä huolen, ettei pikkuvälipaloista tarvitse huolestua. Itse olen laskenut harrastavani n. 10 tuntia liikuntaa viikossa, joka antaa kyllä pelivaraa paljon syömisiin.


« Viimeksi muokattu: 08.02.2012 09:41 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #293 : 08.02.2012 10:24 »
despo Jäsen Viestejä: 5 279 Basaaripisteet: 9 Profiili Fitnesstukussa oli/on kaikki Star Nutritionin tuotteet -20% tarjouksessa, joten tuli vähän tilattua kamaa.

D-vitamiinin kaveriksi tilasin tälläisen vitamiini/mineraali-pläjäyksen, missä on vähän kaikkea mitä nyt voi tarvita. Hinta ei ollut paha (6,30€) ja tuo purkki riittää 2kk ajaksi.


Spoileri (osoita katsoaksesi)


Tilasin samalla nelisen kiloa lisää proteiinijauhoa, vaikka edellistäkin satsia on vielä pari kiloa kaapissa. Riittänee loppuvuodeksi tällä käytöllä, kun en sitä niin paljoa vedä naamaan kuitenkaan  :)

Kaupanpäälle pamahti taas jotain mittalusikkaa ja shakeria..


Edit:
Epillä kyllä ihan kunnioitettava määrä juoksentelua viikossa. Tuolla määrällä kannattaa jo vähän syödäkin, niin ei turhaan kuihdu :)


Edit2:
Suunnittelin tuossa vähän painonnostoon tarkoitettujen kenkien hankkimista kevään mittaan. Vibramit on toimineet hyvin, mutta haluan siirtää ne ulkokäyttöön kesäksi, joten salille voisi hankkia toiset kengät. Lenkkareilla ei enivei  kannata nostaa, joten pitäisi suunnata johonkin alan liikkeeseen. Mahdollisesti painikengät, koska nuo painonnostokengät näyttää suht mielenkiintosilta.. Pääasia kai, että niissä on mahdollisimman ohut, tasainen ja kova pohja.


« Viimeksi muokattu: 08.02.2012 11:40 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #294 : 10.02.2012 22:32 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 765 Basaaripisteet: 0 Profiili Täytyy itsekin hommata oikeat treenikengät. En ole edes ajattellut asiaa, mutta olen kyllä huomannut kyykkyä tehdessä yli 80kg:lla, että keinuu aika pahasti eteen taakse johtuen juuri lenkkareista, joissa on paksu geelipohja.


Fitexpo trollausta


« Viimeksi muokattu: 10.02.2012 22:38 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #295 : 11.02.2012 16:30 »
despo Jäsen Viestejä: 5 279 Basaaripisteet: 9 Profiili Joo paksupohjaiset lenkkarit on tosi huonot, kun niissä on niin pehmeä pohja ja ne antavat liikaa periksi. Itse en ole koskaan kokeillut, kun mulla oli noi Vibramit jo silloin kun rupesin kunnolla nostamaan painoja, mutta porukka aina varoittaa käyttämästä niitä.

Jotain tälläisiä painitossuja tosiaan suunnittelin itse:Muista asioista voisi mainita sen verran, että mulla on dieetti toiminut sen verran hyvin, että vuoden alusta on läskiä lähtenyt sellaiset 5,5kg (79kg -> 73,5kg).  Vyötäröltäkin huvennut ihan huomattava määrä senttejä. Lihasta ei ole vieläkään huvennut ainakaan huomattavaa määrää ja samanverran nousee vielä salilla kuin ennenkin. Ainoa vaan, että salille menon motivaatio on vähän matala, koska siellä ei sinänsä saavuta mitään tällä hetkellä. Ainoastaan estetään tuota lihaskatoa, mutta kun homma ei etene, niin tuntuu vähän turhalta vaikka ei olekaan sitä. Hyvä jos saisi tämän dieetin loppumaan tässä helmikuun lopussa tai maaliskuun alussa, niin pääsisi taas eteenpäin noissa nostoissakin. Onneksi motivaatio on muuten huipussaan vieläkin, vaikka salille nyt ei aina niin nappaisi mennäkään. Ruokavalio pysyy kuosissa, eikä turhia lipsumisia tapahdu.
tallennettu
Vs: Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #296 : 12.02.2012 13:23 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 765 Basaaripisteet: 0 ProfiiliMuista asioista voisi mainita sen verran, että mulla on dieetti toiminut sen verran hyvin, että vuoden alusta on läskiä lähtenyt sellaiset 5,5kg (79kg -> 73,5kg).  Vyötäröltäkin huvennut ihan huomattava määrä senttejä. Lihasta ei ole vieläkään huvennut ainakaan huomattavaa määrää ja samanverran nousee vielä salilla kuin ennenkin. Ainoa vaan, että salille menon motivaatio on vähän matala, koska siellä ei sinänsä saavuta mitään tällä hetkellä. Ainoastaan estetään tuota lihaskatoa, mutta kun homma ei etene, niin tuntuu vähän turhalta vaikka ei olekaan sitä. Hyvä jos saisi tämän dieetin loppumaan tässä helmikuun lopussa tai maaliskuun alussa, niin pääsisi taas eteenpäin noissa nostoissakin. Onneksi motivaatio on muuten huipussaan vieläkin, vaikka salille nyt ei aina niin nappaisi mennäkään. Ruokavalio pysyy kuosissa, eikä turhia lipsumisia tapahdu.

Itsellä kanssa pieni turhautuminen, kun paino ei nouse odotetulla tavalla. Kilo kuukaudessa oli tavoite ja grammaakaan ei tullut massaa lisää tammikuun aikana. Toki kehonkoostumus varmasti muuttui lihapitoisemmaksi. Sarjapainot ovat nousseet oikeastaan vain kyykyssä ja mavessa, eivätkä niissäkään mitään suuria määriä. Penkki junnaa paikoillaa(pitäisi vain uskaltaa lisätä niitä kiekkoja sinne, vaikka tuntuukin raskaalta).

Pääsin todella nopeasti (alle puoli vuotta) Intermediate* voimatasolle, mutta nyt on kehitys hidastunut ihan älyttömästi. Syy on varmaan ravinnossa. Paino ei nouse, niin ei nouse tuloksetkaan. Olen vältellyt aika paljon hiilareita, mutta nyt aion tankata kunnolla tuota myrkkyä. Lähti aamupalaksi sipsipussi, 0.5L colaa, fanipaloja, dominoja ja suklaakakkua samalla katsoen MTV:ltä "i used to be fat"-maratonia.*A person who has engaged in regular training for up to two years. The intermediate level indicates some degree of specialization in the exercises and a high level of performance at the recreational level.

Ahnuldilta päivän motivaatio video:

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #297 : 12.02.2012 13:43 »
despo Jäsen Viestejä: 5 279 Basaaripisteet: 9 Profiili Jätkä syö liian vähän  :)

Painoja pitää aina uskaltaa lisätä. Asenne ratkaisee loppujen lopuksi aika paljon. Jos luulee, ettei pysty niin silloin tuskin pystyy. Beast mode vaan päälle.

Mulla on liikkeet junanneet paikoillaan jo toista kuukautta, mutta ei ne mihinkään nouse kun ei syö tarpeeksi. Dieetin loputtua vedän -20% painoista pois ja rupean taas lineaariseen painojen nostoon. Ei pitäisi olla ongelmaa, kun vaan safkaan tarpeeksi. LeanGains ja kalorimäärät sinne about +30% treenipäivinä ja -10% lepopäivinä pitäisi riittää lihaskasvuun ja snadiin rasvanpolttoon siinä samalla.

Ihan mielenkiinnosta, miten muuten määritit sen että olet intermediate-tasolla?

Lainaus
Generally, after several months of consistent, hard training with proper rest, nutrition and recovery, progress will eventually stall and daily workout-to-workout progress will no longer be possible. The body is simply conditioned to the point where the amount of stress necessary to disrupt homeostasis is greater than the body's ability to recover in a few days.
tallennettu
Vs: Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #298 : 12.02.2012 13:57 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 765 Basaaripisteet: 0 Profiili
Jätkä syö liian vähän  :)
Todellakin liian vähän. Siksi nostan hiilaripitoisten ruokien määrää, jotta kokonaiskalorien määrä nousee. Nyt tulee liiaksi rasva/proteiinipitoista ruokaa syötyä.


Ihan mielenkiinnosta, miten muuten määritit sen että olet intermediate-tasolla?Ihan siis tuon postaamasi linkin kautta omapaino/ykkösmaksimien perusteella. Osassa noissa pääliikkeissä menee ykkösmaksimi jopa yli intermediate tason määrityksen, tosin ei suuria määriä.

Vielä kun saisi aerobisen kunnon edes perusläskin sohvaperunan tasolle.  ;D


http://www.exrx.net/Testing/WeightLifting/StrengthStandards.html

Nuo määritykset ovat muuten tavallaan melko outoja, esimerkiksi 100kg mies muka intermediate tasolla jo 102kg:n penkkipunnerruksella. Kyllähän sitä nyt jumakauta oma paino pitää penkistä nousta. Itsellä nousi varmaan 4kk:n treenin jälkeen. (juuri katsomassani i used to be fatissa, läski 130kg teki sarjaa 102kg:lla vaikka ei ollut ennen ikinä nostanut kyseistä painoa)


« Viimeksi muokattu: 12.02.2012 14:08 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #299 : 12.02.2012 14:02 »
despo Jäsen Viestejä: 5 279 Basaaripisteet: 9 Profiili
Vielä kun saisi aerobisen kunnon edes perusläskin sohvaperunan tasolle.  ;D

Eikös painonnoston pitäisi kehittää aerobista kuntoakin ihan hyvin, ainakin paremmin kuin joku hidastempoinen hölkkä? HIIT:iä ajattelin itse silloin tällöin alkaa taas, kun säät lämpenee. Pitää vaan varoa, ettei vaikuta nostoihin.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 33
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2021
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines