Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 [3]
Tulostusversio
Aihe: Onnellisuus-ketju!  (Luettu 64607 kertaa)
Vs: Onnellisuus-ketju! « Vastaus #60 : 25.11.2014 09:07 »
Sarkoni Jäsen Viestejä: 435 Basaaripisteet: 0 Profiili Tosiasiahan on, että suuri onni tuo mukanaan myös suurta tuskaa tai ainakin potentiaalisesti näin. Mitä enemmän kiinnyt johonkin mm. ihmiseen, sitä pahemmalta tuntuu erota tästä tai menettää tämä kokonaan. Sama pätee toki mihin tahansa materiaan, sosiaaliseen statukseen yms. asioihin joihin voi kiintyä ja sikäli on minustakin ihan viisasta, että harkitsee pitkään ennen kuin kiintyy mihinkään ja ymmärtää se jo etukäteen, että kiintymys saattaa tuoda mukanaan tuskaa. Parisuhteen ja lapsen kohdalla tästä ei toki pääse yli eikä ympäri, joten se on vain hyväksyttävä. Se taasen ei tarkoita, etteikö tätä periaatetta voisi soveltaa jossakin muualla.

Minä nyt esimerkiksi olen oppinut nauttimaan ihan perkeleen vähästä. Minulle melkeinpä riittää että käyn päivittäin luonnossa juoksentelemassa; kokemassa sen hiljaisuuden ja ilman raikkauden; saattamassa huomion pois tietoisesta mielestä (periaatteessa meditaatiosta kyse) ja olla hyvinkin välittömässä yhteydessä ympäristöön ja omaan itseen - tulla yhdeksi kaiken kanssa. Englannin kielen sana alone käsittääkseni johdetaan sanoista all-one ja siitä on kyse kun haluan olla yksin. En siis halua olla yksin ja eristyksissä muista, lukittuna ihoni sisään, vaan nimenomaan kadottaa tämän rajan kokonaan.

Ja tämäkään ei tarkoita, että viettäisin päiväni halaillen puita ja tekemättä mitään järkevää - aivan päin vastoin. Maslow'n tarvehierarkiaan mukaillen sanoisin, että todellinen elämä, todellinen potentiaali pääse ulos kuorestaan vasta kun saavuttaa ylimmän, itseilmaisun tason. Kaikki toiminta mikä ei ole itseilmaisua, tähtää ainoastaan joidenkin tarpeiden tyydyttämiseen ja vasta kun nämä tarpeet on tyydytetty, ihmisestä tulee se, mitä hän on. Ja voin sanoa, että kyllä olen äärettömästi aikaansaavampi, kun teen asiat itseilmaisun kautta, enkä vain tarpeita tyydyttääkseni.

Ja älkääs nyt villiintykö ja ajatelko että tämä olisi vain jotakin miljonäärien saavutettavissa olevaa utopiaa. Sinne kyllä voi päästä melkeinpä kuka vain, kunhan vain ottaa tästä hetkestä kopin. Useimmilla meistä henki kulkee vallan hyvin, vettä tulee kraanasta, emmekä ole kuolemassa nälkään tai menettämässä asuntoamme ehkä ihan heti. Näin ollen, kaikki on melko hyvin. Go ahead and be yourself. Toki jos erehtyy ajattelemaan tulevaisuuteen, niin onhan se helppo ajatella, että vasta sitten on kaikki hyvin, kun saan ostettua uuden auton. Tai sitten, kun saan palkankorotuksen. Tai sitten, kun olen käynyt seilaamassa maailman ympäri. On ehkä maailman helpoin juttu olla tyytymättä tähän hetken ja ajatella, että vielä pitäisi jotain tehdä, mutta tietyssä mielessä sekin on vain sen tosiasian pakoilua, että itse olet vastuussa omasta onnestasi ja että voisit olla onnellinen vaikka heti, mutta päätät vääntää asiat niin, ettei sinun tarvitse.

Vastuitahan meillä on, niin sinkuilla kuin perheellisilläkin, mutta eihän se tarkoita, että ne tarvitsisi kokea jotenkin lannistavina. Voihan ruoanlaiton ja syömisenkin kokea "aikaavievänä ja vaivalloisena" toimena, mutta kun ymmärrät sen, että jos jätät syömättä, sinun on nälkä eikä se ole kovin mukavaa, on ruoanlaittokin ihan positiivinen juttu. Ja samaten, jos tykkäät siitä että sinulla on perhe, niin kaipa sinusta on ihan järkevää pitää huolta perheestäsi, jotta sinulla olisi tämä perhe jatkossakin.

Mutta tiedän toki, ettei tämä taikatemppu tapahdu aina ihan sormia napauttamalla. Täällä yliopistossa esimerkiksi, kun melkein koko ajan on jokin essee kirjoittamatta tai tentti tulossa, niin on hyvin mahdollista, että päässä hiertää jatkuvasti tämä tekemättömien asioiden suma. Vaatii se hiukan vaivaa saada se hiidenkivi pois päästä silloin, kun sen on turha siellä olla, mutta ei se mahdotonta ole.

Viisaiden mietteitä mukaillen, asenne ratkaisee.

PS. Kirjasuositus: Alan Watts - Epävarmuuden viisaus
PPS. Kirjasuositus ihmissuhteista: Thich Nhat Hanh - Fidelity: How to Create a Loving Relationship That Lasts
tallennettu
Vs: Onnellisuus-ketju! « Vastaus #61 : 25.11.2014 11:11 »
migge Jäsen Viestejä: 3 173 Basaaripisteet: 0 Profiili Kyllä Epin jutuissa on tavallaan pointtiakin. Kyse on enemmänkin kolikon toisesta puolesta. Onnellisuuteen vaikuttaa ulkoiset tekijät, mutta myös oma asenne - tai laajemmin psyyke.

Molemmissa ääripäissä piilee varmasti omat mielen sairaudet; jos oma onni rakentuu vain omaan sisäiseen ajatusmaailmaan ilman ulkoisia tekijöitä on kyse vähintään itsekeskeisestä, jopa psykopaatin määritteet täyttävästä ihmisestä. Jos taas ainut onnen lähde on ulkopuoliset tekijät, näkisin ko henkilön olevan aika lähellä masennusta. Oikea onni löytynee jostain kultaisesta keskitiestä.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Onnellisuus-ketju! « Vastaus #62 : 25.11.2014 11:25 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Minä tosiaan tarkoitan, että ankkuroin mielelläni onnellisuuden sellaiseen, jota ei voi ulkoiset tekijät heilauttaa. En tarkoita, etteivätkö ne ulkoiset asiat tuo iloa elämään, mutta en jätä asiaa niiden varaan. Tälläiseksi ihmiseksi juuri minä olen vuosien varrella kehittynyt kun olen oppinut tuntemaan sielunmaailmaani paremmin ja paremmin. Omien tunteidensa tutkiskelu, niiden ylläpito ja ajatustensa purkaminen on taito siinä missä monet fyysiset taidotkin - vaatii valtavan määrän tunteja, ennenkuin siinä tulee todella hyväksi. Monesti vain nykyään jokainen luppohetki hukutetaan esimerkiksi Facebookin selauksen tai Youtube-videon alle, viihdettä ja harhautuksia on jokapuolella ja napin painalluksella.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Onnellisuus-ketju! « Vastaus #63 : 25.11.2014 11:38 »
Sarkoni Jäsen Viestejä: 435 Basaaripisteet: 0 Profiili Minä---><---Maailma

Näkisin että maailma on olemassa sellaisena kuin se on, ja on itsessään kaikista arvoista ja määritteistä vapaa. Näin ollen samaten kaikki mitä omistat on lähtökohtaisesti arvotonta.

Siksipä sinun täytyy itse luoda merkitys ja järki omaan elämääsi. Maailma tulee sinua vastaan, mutta vain puoleenväliin - itse se on viimeisteltävä tämä prosessi, luoda itselleen merkitystä ja saavuttaa se keskitie.

Näkisin että miljonääritkin kokevat merkityksettömyyttä sen tähden, että he olettavat rahan ja roinan itsessään tuovan onnea ja ettei itse tarvitsisi olla muuta, kuin vastaanottavana osapuolena. Jonkinmoista oikeudenmukaisuuden tunnetta tämä minulle tarjoaa kun tietää, ettei onni loppupeleissä ole rahasta kiinni, vaan itsestä.

Ja jälleen, vähättelemättä sitäkään tosiasiaa, että jokin määrä rahaa on melko välttämätöntä elämiseen. Tai aika velho saa olla, että ilman elää.
tallennettu
Vs: Onnellisuus-ketju! « Vastaus #64 : 25.11.2014 12:21 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili
Onnellisuus tulee jokaisen ihmisen sisältä ja on hyvin mahdollista kontrolloida sitä itse, huononakin aikoina. Ulkoiset asiat taas luovat tyytyväisyyttä ja iloa, jota ei pidä sekoittaa aitoon onnellisuuteen. Olen paljolti pohdiskellut näitä asioita viime kuukausina ja huomannut, että aina kun olen ollut onnellisimmillani, nämä hetket eivät ole millään tavalla olleet yhteydessä materiaan tai ulkoisiin seikkoihin. Se on kummunnut minusta sisältäni.

En minä kuitenkaan halveksu sitä, että ihmiset hakevat iloa elämäänsä. Itsekin teen niin. Monesti ongelman ydin kuitenkin yritetään haudata, sillä esimerkiksi uusien asioiden osteleminen on kuin laittaisi pienen laastarin pahaan ja syvään haavaan: ongelma ehkä peitetään vähäksi aikaa, mutta silti pinnan alla tapahtuu pahoja asioita.

Se on nähty, että mikään menestys, materia tai edes kukoistavat ihmissuhteet eivät takaa sitä, että ihminen olisi aidosti onnellinen.
Kuulostaa hiukan Krishnamurtilta. Ja ei sillä, mies tulkitsi mielestäni hyvin sitä kuinka ihminen pääsee vapaaksi ja kuinka voi olla onnellinen. Pari esimerkkiä miehen mietteistä:
"Itsepetos alkaa, kun ihminen alkaa pitää oman mielensä keksimiä kuvia, käsitteitä ja symboleita totuutena. Hän alkaa elää kahdessa todellisuudessa: itse luomassaan ja todellisessa. Nämä ovat ristiriidassa, jonka ihminen yrittää ratkaista luomalla ihanteen, mutta se vain pahentaa tilannetta ja pitkittää ongelman ratkaisua. Krishnamurti sanoo, että kohdatessaan tosiasiat sellaisenaan mieli on hiljaa, passiivisen tietoisuuden tilassa. Sellaisessa tilassa mielen luomat ongelmat ratkeavat itsestään ja ihminen intuitiivisesti tietää, miten hänen tulee toimia."

"Ihminen kuvittelee olevansa vapaa, koska hänellä on vaihtoehtoja. Vapaus on aidosti ja suuntaamattomasti tarkkailemista, eikä siihen liity rangaistuksen pelkoa tai palkkion odotusta. Vapaudella ei ole vaikutinta. Vapaus ei ole ihmisen kehityksen päätepiste, se on hänen olemassaolonsa ensimmäinen askel. Tarkkaillessaan ihminen alkaa havaita, että ei ole vapaa. Vapaus on olla valikoimattomasti tietoinen arjen olemisestaan ja toimistaan."

Suomen wikipediasta kohdasta Opetus löytyy pari kohtaa vielä mitkä laittaa miettimään.

Sinänsä Krishnamurtin ajatuksista kyllä löytyy mielestäni hyvin pikälle totuus kuinka pääsee "vapaaksi" tai irti oravanpyörästä. Täydellisenä muotonaan tämä tosin tarkoittaa jonkin asteista eristäytymistä tai irtautumista nykyihmisyydestä. Jota Krishnamurti ymmärtääkseni tarkoittaakin opetuksillaan.

Itse olen lopulta sitä mieltä että avoimuus tuo sen onnellisuuden. Antaa sille onnelle mahdollisuuden. En lähtisi siis sulkemaan "maallisia asioita" pois, vaan pikemmin tarttuisin niihin ja ottaisin niistä kaiken irti. Embrace on englannissa hyvä sana, jolle ei oikein löydy vastinetta suomenkielessä. Tämä tarkoittaa myös sitä että asiat jotka eivät luonnistu tai tuovat murhetta, osataan jättää taka-alalle, eli osataan myös lopulta luopua asioista. Huonoihin asioihin tarttuminen ja itsesääli on itsekkyyden huipentuma joka ei ikinä johda mihinkään.

Ja nyt kun olen kertonu "viisauksia", sanon että eihän se käytäntö tietenkään näin yleensä mene. Hienoja ideoita sinänsä tietenkin, mutta jos sattuu niinkin traagisesti käymään että lapsi tai perhettä kuolee, siinä ei paljon auta että kehoitetaan kiinnittämään huomio niihin asiohin mitkä on hyvin. Omassa tilanteessa turhautuminen, arvostuksen vähyys ja osin väsymys on vienyt voiton avoimuudesta ja tästä Krishnamurtin "vapaasta ja suuntaamattomasta tarkkailemisesta" ja tilalle on tullut tämä huonoihin asioihin tarttuva itsekkyys. Ja sinänsä Krishnamurti kertoo että näin tässä käy, kun elää itse luomassa todellisuudessa ja todellisessa todellisuudessa. Tehdään ehtoja ja tavoitteita onnellisuudelle, jolloin lopulta homma kaatuu jossain vaiheessa. Tässä tilanteessa pitäisi siis jättää taakse tämä nykyinen tilanne ja etsiä jotain muuta. Katsoa maailmaa avoimesti, ennakkoluulottomasti ja suuntaamattomasti.


Mutta Krishnamurtikin oli sinkku, äiti kuoli kaverin ollessa kymmenen, perheen yhdestätoista sisaruksesta selvisi kuusi ja Krishnamurti joutui usein opettajiensa ja isänsä hakkaamaksi. Varmasti tuolloin keksiikin filosofian joka erkaantuu kaikesta ja keskittyy havainnoimaan maailmaa kokonaisuutena, pitäen omaa, ihmisen havainnointia valheena. Eli mitä sekään kaveri nyt oikeasti tiesi....
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Onnellisuus-ketju! « Vastaus #65 : 25.11.2014 17:42 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili Krishnamurti mainittu. Laudalla on muutenkin tiedostavampaa porukkaa kuin mitä olettaa saattaa.

Kyllähän se niin on että oma onni löytyy omasta itsestään, mutta ei se meinaa että pitäisi polttaa kaikki maallinen omaisuus tai jotenkin pyrkiä katoamaan kaikesta mitä nykyhetkessä tapahtuu, oikeastaan päinvastoin, antaa elämän tuoda mitä se tuo ja ottaa se vastaan, hyvässä ja pahassa. Tunnetiloja tulee elämäntilanteen mukaan, ja ihmiset usein sekoittavat ilon tunteen onneksi ja surun epäonneksi. Onni on jotain mikä ei ole kumpaakaan, se on vain elämän hyväksymistä juuri sellaisena kuin se tapahtuu, mutta tämä ei tarkoita, että lilluisi vaan jossain tunneneutraalissa tilassa irti kaikesta ihmisyydestä. Kaikki tunnetilat (positiiviset ja negatiiviset) ovat loppujenlopuksi tasavertaisia; ne tulevat ja menevät, ovat hetkellisiä ja niistä pääse yli, jos vain oppii hyväksymään sekä käsittelemään ne ja jatkaa elämistä. Onni tai epäonni ei ole tunne-, vaan elämäntila.
tallennettu
Vs: Onnellisuus-ketju! « Vastaus #66 : 19.03.2015 14:09 »
Shiranui (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ Jäsen Viestejä: 149 Basaaripisteet: 1 Profiili Edellisestä postauksesta on näköjään kulunut "hetki". Noh, aika juoksee kun on hauskaa, sanotaan. Harvoin tulee muutenkaan tänne kirjoiteltua mitään videopeleihin liittymätöntä (tai niihin liittyvääkään, ei sen puoleen). Viime vuonna sain viimein tilaisuuden toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni, eli lähteä vuodeksi vaihto-opiskelemaan Japaniin kieltä ja vähän kulttuuriakin. Pääaineen opinnot on toistaiseksi tauolla.

Tätä silmälläpitäen edeltävät 4-5 vuotta tuli opiskeltua japania niin kursseilla kuin itsenäisestikin täysin harrastusmielessä nimenomaan vaihtoa varten (pelkällä englannilla kun pärjää täällä aika heikosti, riippuen tieysti paikasta). Toissijaisena motiivina on tietysti myös importtien pelaaminen, jahka kielitaito riittää. Myös ajatus tänne pysyvästi muuttamisesta on viime aikoina pyörinyt paljonkin mielessä.

Viime vuoden lokakuusta lähtien täällä (n. Helsingin kokoisessa Kanazawassa) on tosiaan asuttu, ja kielitaito on tietysti kohentunut huomattavasti. Vaikea kommentoida lyhyesti muuten kuin että juuri sellaista tämä on ollut kuin toivoinkin. Uusia kokemuksia ja kontakteja tulee eteen jatkuvasti. Ei voi muuta kuin suositella vaihto-opiskelua kelle tahansa jos tilaisuus vain sattuu kohdalle, oli kohteena sitten Japani tai joku muu mielenkiintoinen maa. Onneksi tätä parhautta kestää vielä toiset puoli vuotta.

Loppuun vielä kevätloman Kioton reissulla (täysin sattumalta) kohtaamani mielenkiintoinen tuttavuus :)

Spoileri (osoita katsoaksesi)
tallennettu
Re: Onnellisuus-ketju! « Vastaus #67 : 19.03.2015 14:31 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Tunnustan, että olin vähän kade kun näin tuon kuvan ekan kerran  ;)

Spoileri (osoita katsoaksesi)
tallennettu
Vs: Onnellisuus-ketju! « Vastaus #68 : 19.03.2015 15:07 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Huikea kuva!

Positiivisia kokemuksia ja hyvällä mielellä kirjoitettuja viestejä on aina mahtavaa lukea, sillä valittajia ja valitusta löytyy vaikka kuinka.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Onnellisuus-ketju! « Vastaus #69 : 04.09.2016 15:58 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Olihan täällä tällainenkin ketju.

Tapahtui jo elokuun lopussa, mutta kerrankin oli puhelinmyyjällä jotain iloista kerrottavaa. Netin nopeus tuplaantuu 50:stä sataan megaan ja 15€ kuukausimaksusta otetaan kolmannes pois! Ja eikä siinä vielä kaikki! Seuraavat kolme kuukautta täysin veloituksetta. Yritti toki tyrkyttää jotain Sonera Viihde-paketteja, mutta jätin ottamatta.

On täällä Suomessa ainakin nettiliittymät edullisia. Ei tietysti kaikille, mutta kuitutaloudessa elävät voivat olla tyytyväisiä.

Käytännössä en kyllä huomaa mitään eroa, vaikka nopeus nouseekin. Kerran aikaisemminkin oli 100 megainen, mutta laskin nopeutta pienemmän kk-maksun saadakseni. No joku päivä näille 100 megan nopeuksille nauretaan, kun joka talouden nettiliittymän nopeus lasketaan gigoissa.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Onnellisuus-ketju! « Vastaus #70 : 05.09.2016 09:31 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Itse otin Elisan 50M liittymän tiukkaan 4,99/kk hintaan. Muutin uuteen asuntoon, jossa kymppimeganen kuuluu vuokraan niin tuo ei ole paha hinta korotuksesta. Loppuu tämä langattomilla yhteyksillä pelleily.

100M-liittymän olisi saanut kympillä, mutta kokeillaan tuolla ensin. Oma netinkäyttö on kuitenkin aika kevyttä.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Onnellisuus-ketju! « Vastaus #71 : 26.12.2017 19:22 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Hieno joulu: Ikaalisissa oli lunta (ja joulupäivänä satoi vielä paljon lisääkin, kuorruttaen puut kauniisti valkoiseen). Lämmintä fiilistä, hyvää ruokaa ja muita peruselementtejä, joista onnistunut joulu koostuu. Silti, sitä ei pidä ottaa itsestäänselvyytenä.

Sivuhuomiona pakko sanoa, miten makeaa oli, kun mukana oli kolme Switchiä. Ei joulu mikään LAN-karkelo tietenkään ole, mutta kyllä se tekee hyvää konvehdinsyönnin lomassa viskoa niitä banaaneja tielle niin maan perusteellisesti!  :)« Viimeksi muokattu: 26.12.2017 20:34 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Sivuja: 1 2 [3]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines