Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset
Siirry blogiin

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 30
1  Basaari / Kaupankäynti / M: huonoja ja/tai vanhoja pelejä joita tuskin kukaan haluaa : 26.09.2018 18:11
Kiitos, sain kaikki myytyä.

Muuton alta pari kasaa pelejä menossa kirpparille. Suurin osa heikkoa matskua, osa saa sinut jopa kyseenalaistamisen pelit viihteen muotona ylipäätään,välissä jotain vähän asiallisempaa. Joka tapauksessa halvalla menossa, jos joku haluaa jotain ostaa niin sanokaa. Postikulut kirjeenä voin maksaa itse, sattuu olemaan ”postimaksu maksettu” -kuoria.
Olkaa hyvä, kaunis asettelu, tästä pitäisi kyllä jo foorumibänniä saada.
https://drive.google.com/open?id=10lKFBALeFIldBvaxa8_erOrrbpHYMu4u
https://drive.google.com/open?id=1d4S_b-eo2l4xWHThYamQ9LSGeImddcwR
2  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Legend of Zelda: Breath of the Wild : 09.05.2018 22:49
Heippa kaverit, tulin vain nyt muistaessani sanomaan että JUMALAUTA NYT ON KUNNOLLISTA. Oli hieno peli tämä Breath of The Wild.

Pakotetuista liikeohjauskohdista en tykännyt edelleenkään, ja miksi aina sataa kun yritän kiivetä, mutta muuta ongelmaa en keksinyt.
3  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Super finngamerin Hyper pelimiitti 26: 10th Anniversary Turbo Edition : 04.10.2014 10:59
Näillä näkymin lähden ajamaan Mansesta kolmen jälkeen ja olen Masalassa viiden jälkeen. Mukaan voi toki hypätä.
4  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Super finngamerin Hyper pelimiitti 26: 10th Anniversary Turbo Edition : 16.09.2014 21:28
Hei mulle sopis 4.10. (En ihan alkuun ehkä ehdi, mutta auto vois lähteä Mansesta kolmen aikoihin, mahd. kyytiläisille tiedoksi.)

Ja ois kiva nähdä teitä ihania pitkästä aikaa!
5  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Super finngamerin Hyper pelimiitti 26: 10th Anniversary Turbo Edition : 15.09.2014 20:00
Valitettavasti minulla on tuolloin muuta ohjelma TURUSSA kaikista maailman paikoista. Olisin mielelläni osallistunut muistelemaan ja juhlistamaan.
6  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Pelien kerääminen : 24.08.2014 22:21
Pitkästä aikaa inventoin pelit. 418. Aika monta. Aika monta huonoa, joilla ei ole edes tunnearvoa. Enemmän saisi olla hyviä ja tunnearvokkaita.
7  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 06.04.2014 11:29
Meinaako tuulisti nyt ihan tosissaan, että siinä on muka jotain oikeudenmukaisuutta kun tuollainen työharjoittelija / miksi sitä haluaakaan kutsua laitetaan tekemään 9e/päivä korvauksella sitä täysin samaa duunia mitä muut tekee vaikka yli 10e/tunti palkalla? Ja usein kun se jakso on loppu niin heitetään tyyppi pihalle ja hetken päästä uusi taas tilalle. Miksi palkata kunnon palkalla joku hommiin kun sen saman homman hoitaa joku orja.
Aina kun minä olen jossain tuollaisessa ollut niin homma on mennyt juurikin niin, että näytetään miten hommat tehdään ja se todellakin on sitä samaa mitä ne muutkin tekee. Tosiaan sillä erolla, että ne muut saa enemmän tunnissa mitä sinä päivän aikana.

Kyllä se nyt vaan on niin, että tehdystä työstä pitää maksaa myös palkka. Ja työkkäri todellakin pakottaa noihin karenssin uhalla useammin kuin uskotkaan. Tosin kuten kaikki työkkärin kanssa niin paljon on siitä kiinni millä paikkakunnalla asuu ja kuka sattuu olemaan virkailijana.
Ilmeisesti unohdit sen, että työtön saa muutakin kuin sen 9e/päivä. Lisäksi saa työttömyysetuuden, joka siis ei ole mikään kansalaispalkka kaikille joilla ei ole työtä, vaan korvaus työn etsimisestä tai työllisyyttä tukevaan toimenpiteeseen (esim. työkokeilu) osalistumisesta. Kokonaisuus ei ole paljon, n. 700e/kk, mutta tarkoitus ei olekaan, että sillä rahalla elellään kovin pitkään. Tarkoitus on, että tavalla tai toisella, hakija löytää edes jotakin palkkatyötä. Jos se työ ei ole mukavaa, voi ja kannattaa pyrkiä parantamaan omaa asemaansa jotta saa parempaa työtä.

Minä en ota kantaa siihen, mikä on oikeudenmukaista ja mikä ei. On hyvin pitkälle mielipideasia, pitäisikö ihmisen tehdä mitä tahansa työtä, vai riittääkö, että tekee mielekästä työtä. On kuitenkin nyt ministeriön linja, että linja on tiukka. Ja ilmeisesti linja on tiukka, koska katsovat, että rahaa muuhun ei ole.

En myöskään ota kantaa sinun henkilökohtaiseen tilanteeseesi, mutta pystyn arvaamaan, että tilanne ei todellakaan ole keskivertotilanne tai hyvä tilanne, jos pakotetaan työkokeiluun karenssin uhalla, tai työtä ei pitkistä työttömyysjaksoista ja työkokeiluista huolimatta löydy. Minä en tiedä kaikkea mitä tässä maassa työ- ja elinkeinomielessä tapahtuu, mutta minulla on aika hyvä käsitys siitä, mihin työkokeiluja käytetään, kuinka moni niihin "pakotetaan", kuinka moni niistä aidosti löytää työtä jne.
8  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 04.04.2014 14:35
No se on selvää, että kaikesta voi olla montaa mieltä. Työkokeilu on tosiaan sellainen, että enemmän sinne olisi halukkaita, kuin työkkäri edes päästää. Vastavalmistunut ei saa mennä, enemmän kuin yksi kerrallaan ei saa mennä jne. Siitä ei sitten voi sanoa mitään, jos jossain valvonta on pettänyt. Työnantajat pääsääntöisesti kokevat, että työkokeilijoista on enemmän harmia kuin hyötyä, vaikka samaan aikaan työkokeilija itse kokee, että hänen superarvokasta työpanostaan suorastaan varastetaan. Aika tyypillisesti työntekijän näkökulmasta työnantaja on riistäjä, vaikka yrittäjä todellisuudessa kamppailisi pitääkseen oman ja työntekijöidensä toimeentulon. Jos tilaisuus joskus tulee, kannattaa olla työnantaja ainakin vähän aikaa ja tutustua siihen, kuinka tuottavaa uuden työntekijän panos tyypillisesti on, ja mitä yritykselle merkitsee työntekijän kustannukset, oli palkkaa tai ei.

Tilanne on hyvä sitten, jos työkokeilusta on edes jotain hyötyä, ja mahdollisesti vielä saa palkkatyötä sen perään. Jos ei halua tehdä työkokeiluja tai edes pienipalkkaisia töitä, niin onneksi jokaisella on aika pitkälle omissa käsissään mahdollisuus etsiä muuta työtä. Moni on katkera kun palkkatyötä  tai hyväpalkkaista työtä ei ole, mutta valitettavasti yhteiskunta ei sinänsä ole velvollinen jokaiselle työtä antamaan, vaan suurimman osan aikaa oma työpanos täytyy tavalla tai toisella myydä työnantajalle ja tehdä itsensä tuottavaksi, tai sitten vaikka alkaa yrittäjäksi. Kiistämätön tosiasia kuitenkin on, että jokainen joka pystyy tekemään itsensä kannattavaksi yritykselle, saa työtä. Jos työ ei tuota rahaa, työtä ei löydy.
9  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 04.04.2014 01:56
Nuo työkkärin duunarit on aika kaksipiippuinen juttu. Toisaalta hyvä, että töitä tulee, mutta toisaalta ne on sitä halpatyövoimaa joka vie "oikeilta" työntekijöiltä tunnit veks. Esim. eräässä Keskon liikkeessä työskennellessäni normiduunareille maksettiin juuri se minimipalkka mitä TESsin mukaan piti maksaa ja sitten puolet myyjistä oli näitä työkkärin tyyppejä, joille ei tarvinnut maksaa juuri pennin latia. Eipä tarvinnut paljon iltavuoroja tai sunnuntaivuoroja anella, kun toiset teki ne ilmaiseksi. Aika härskisti noita käytettiin hyväksi, kun paskimmat hommat pystyi nakittamaan niille, olivat siinä pakkoraossa että eivät voineet ottaa kenkää. Kaupan alalla kyllä todella yleistä tämä, paskat nollatuntiset saa sen 20h maksimissaan täyteen ja työkkärin nollataulu movettaa toisen 20h siitä 40h viikosta.

En tiedä ihan tarkkaan mitä tarkoitat "työkkärin duunareilla", mutta mitään kuvailemasi kaltaista halpa/ilmaistyöjärjestelmää ei ainakaan nykyään ole olemassa. Minä puhuin siis ihan työstä, jota tehdään yrityksissä, yrityksen työntekijänä ja palkkaa vastaan. Eikä työkkäri liity siihen mitenkään muuten, kuin että on ilmoittanut siitä avoimesta paikasta sivustollaan, ja mahdollisesti lähettänyt "työtarjouksia", joiden perusteella hakijoita patistetaan sitä työtä hakemaan.

Aika usein kuulee villeja tarinoita työttömien orjatyövoimasta, ja yleensä ne eivät ihan pidä paikkaansa, koska muut työntekijät eivät tarkkaan tunne tilannetta. Ennen oli kyllä työelämäänvalmennuksia joita pidettiin parempana vaihtoehtona kuin työttömyyttä, koska ainakin saa työkokemusta eikä passivoidu kotiin. Nyt siis kuitenkaan ei edes ole mitään ilmaisia harjoitteluita, lähin on työkokeilu. (Niitä saa olla korkeintaan 1/yritys, eikä niillä voi korvata muiden työvuoroja tai laittaa itsenäiseen työhön, koska kyseessä ei ole työsopimus vaan valvottu kokeilu.)

Toki sellainen palkaton, epämiellyttävä ja velvoitettu työ työttömille olisi aikamoinen motivaattori koittaa itse etsiä palkkatyötä...


Itse en tunne työkkärin käytäntöä miten se menee, mutta firma ei ainakaan maksanut noille penniäkään(tai vissiin 8e tms ateriakorvauksen?) ja tyäkkäri maksoi sitten sen tuen, joka oli meidän palkkaa huomattavasti huonompi. Onko nää sitten jotain työkokeiluja/harjoitteluita, työelämäänvalmennuksia vai jotain että pakko tehdä töitä jonkun verran ettei työttömyystuki katkea tai tule karenssia? Näitä tyyppejä on ollut melkeinpä joka kaupassa, jossa olen ollut töissä Lidliä lukuunottamatta.
Joo vuoden 2012 loppuun asti on saattanut olla tuollaisia työelämänvalmennusihmisiä firmoissa, tosin aika harvoin sinnekään ketään "pakotettiin". Silloin sai työttömyysetuuden + kulukorvauksen, eli ei varsinaista palkkaa ollenkaan. Idea oli varmaan se, että ehkä saa työkokemusta ja voisi päästä jossain vaiheessa työhön kiinni. Joittenkin mielestä se oli tosi hyvä systeemi ja vaihtoehto kotona tylsistymiselle, joittenkin mielestä se oli orjatyötä. Ja siksi sitä ei enää sellaisessa muodossa olekaan.
10  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 04.04.2014 01:51
Harjoittelurahaa (puhutaan myös "hara-töistä") on mahdollista saada ja todennäköisesti tarkoitat juurikin sitä. Käytännössä silloin Kela maksaa sinulle jonkun paskan summan, jolla ei ole mitään merkitystä, koska siinä menettää samassa suhteessa asumistukia yms. Niitä näkee kaikkialla ja tyypit tekevät käytännössä ihan samaa hommaa kuin muutkin, mutta paljon huonommalla palkalla, joista työnantaja joutuu maksamaan vain jotkut pakolliset vakuutukset yms.

Tuon avulla on mahdollista kerätä sitä työkokemusta ja pääsee aika helposti minne tahansa töihin, koska työnantajan ei tarvitse maksaa mitään. Jokaisella on oikeus tehdä sitä muutamia kuukausia ja valtio maksaa lystin. Idea ihan ok sinällään, mutta sitä käytetään surutta väärin jatkuvasti työnantajien puolesta ja sillä vältetään oikeiden työntekijöiden palkkaamista. Työntekijä saa päättää siinä työajan, mutta siinäkin kusetetaan tietämättömiä ja vaaditaan että pitää tehdä täyttä päivää.

Kajaanista tiedän parikin firmaa, joissa on vain muutama täyspäiväinen tekijä ja loput juurikin näitä haramiehiä, joita tulee ja menee. Jatkuvasti ilmoituksia lehdessä.
...Musta kyllä tuntuu että tuollaista ei ole olemassa... Teoriassa joko joku tosi vanha juttu, tai sitten joku kaupungin/oppilaitoksen oma systeemi voisi olla. Työhallinnolla ei kuitenkaan tuollaista ole.

Se työkokeilu josta puhun on tosiaan about ainoa "palkaton työ" mihin työkkärin kautta voi mennä, mutta niihinkään ei oikeastaan ketään laiteta, vaan porukka itse haluaa mennä ja hakeutuu. Itse asiassa niihin ei edes aina saa mennä, vaikka haluaisi. Eikä niistä edes voi oikein julkisesti ilmoitella, koska homma tosiaan toimii niinpäin, että työnhakija itse voi hakeutua, mutta työnantaja ei voi työkokeilijaa esim. entisellä mollin sivulla hakea.

Ihmisillä, kuten selvästi myös lautalaisilla, on kyllä tosi villejä kuvitelmia näistä jutuista. Tarinat ja käsitykset vaan on totuutta ihmeellisempiä. Ja ajan saatossa ne tarinat vielä tyypillisesti vähän elää, ja samaan aikaa oikeasti asiat kehittyy ja systeemit muuttuu. Mutta siis mitään laajamittaista ilmaisen orjatyön systeemiä ei ole työkkärillä olemassakaan. Vakuutusyhtiöillä, kunnilla, oppilaitoksilla jne. voi olla jotain ammattiopiskeluun tai esimerkiksi kuntoutumiseen liittyviä palveluita, joista osa näistä tarinoista saattaa saada alkunsa.
11  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 03.04.2014 16:49
Nuo työkkärin duunarit on aika kaksipiippuinen juttu. Toisaalta hyvä, että töitä tulee, mutta toisaalta ne on sitä halpatyövoimaa joka vie "oikeilta" työntekijöiltä tunnit veks. Esim. eräässä Keskon liikkeessä työskennellessäni normiduunareille maksettiin juuri se minimipalkka mitä TESsin mukaan piti maksaa ja sitten puolet myyjistä oli näitä työkkärin tyyppejä, joille ei tarvinnut maksaa juuri pennin latia. Eipä tarvinnut paljon iltavuoroja tai sunnuntaivuoroja anella, kun toiset teki ne ilmaiseksi. Aika härskisti noita käytettiin hyväksi, kun paskimmat hommat pystyi nakittamaan niille, olivat siinä pakkoraossa että eivät voineet ottaa kenkää. Kaupan alalla kyllä todella yleistä tämä, paskat nollatuntiset saa sen 20h maksimissaan täyteen ja työkkärin nollataulu movettaa toisen 20h siitä 40h viikosta.

En tiedä ihan tarkkaan mitä tarkoitat "työkkärin duunareilla", mutta mitään kuvailemasi kaltaista halpa/ilmaistyöjärjestelmää ei ainakaan nykyään ole olemassa. Minä puhuin siis ihan työstä, jota tehdään yrityksissä, yrityksen työntekijänä ja palkkaa vastaan. Eikä työkkäri liity siihen mitenkään muuten, kuin että on ilmoittanut siitä avoimesta paikasta sivustollaan, ja mahdollisesti lähettänyt "työtarjouksia", joiden perusteella hakijoita patistetaan sitä työtä hakemaan.

Aika usein kuulee villeja tarinoita työttömien orjatyövoimasta, ja yleensä ne eivät ihan pidä paikkaansa, koska muut työntekijät eivät tarkkaan tunne tilannetta. Ennen oli kyllä työelämäänvalmennuksia joita pidettiin parempana vaihtoehtona kuin työttömyyttä, koska ainakin saa työkokemusta eikä passivoidu kotiin. Nyt siis kuitenkaan ei edes ole mitään ilmaisia harjoitteluita, lähin on työkokeilu. (Niitä saa olla korkeintaan 1/yritys, eikä niillä voi korvata muiden työvuoroja tai laittaa itsenäiseen työhön, koska kyseessä ei ole työsopimus vaan valvottu kokeilu.)

Toki sellainen palkaton, epämiellyttävä ja velvoitettu työ työttömille olisi aikamoinen motivaattori koittaa itse etsiä palkkatyötä...
12  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 02.04.2014 19:14
Toki ammattisuoja on 3kk, eli työttömyyden ensimmäisen kolmen kuukauden aikana ei tarvitse hakea kuin oman alan työtä. Myöskään yli 80km päässä olevaa työtä ei ole pakko hakea
Tämäkin särähtää omaan korvaan hiukan. Periaatteessa voit olla koulutukseltasi kaikkea paskakuskista ekonomiksi, mutta jos 80km päässä on S-Marketissa töitä, menet sinne tai ei hyvä heilu. Tähän vielä päälle se että käverilla ei välttämättä ole autoa. Työpäivät venyy helposti 10-11 tuntisiksi.

Eihän työttömyysturvaa oleilusta voi eikä saisi myöntää, mutta kyllä tästäkin käytännöntaju puuttuu aivan täysin. Se on niin helppoa huudella näitä määräyksiä kun itsellä on työsuhde-etuna ilmaiset taksikyydit.
Tietenkään oikeasti kenellekään ei normaalitilanteessa tarjota Te-toimistota sellaista työtä, joka ei ole omaa alaa. Olisi erittäin harvinaista ja todella erikoistapaus, että henkilö velvoitettaisiin ottamaan jotain "ihan randomia" duunia vastaan, siihen olisi oltava aika painavat syyt. Kannattaa ymmärtää tuo ammattisuojajuttu enemmänkin niin, että ekat 3 työttömyyskuukautta saa olla vähän nirsompi. Muutenkaan ei lähtökohtaisesti ole kenenkään kannalta järkevää velvoittaa ihmisiä ottamaan sellaista työtä jota he eivät halua, ja sitä vastustavat myös työnantajat. Kuitenkin joissakin tapauksissa on mielekästä "patistaa" ihmisiä hakemaan työtä, myös oman mukavuusalueensa ulkopuolelta. Niissä tilanteissa, jossa henkilö selvästi ja toistuvasti kieltäytyy työstä, täytyy yrittää patistaa enemmän, kuntouttaa, aktivoida jne. Muita keinoja "pakottamiseen" ei tosiaan ole, kuin etuuksien leikkaaminen ja katkaiseminen.

Edit: tuosta "oman alan" käsitteestä vielä, että se on aika häilyvä. Esim. joskus vastaan tulee kiistoja siitä, että jos ammatti on kaupan myyjä, niin pitääkö ottaa vastaan vaikka urheilukaupan myyjän hommia, vaikka on ennen tehnyt vaikkapa askartelukaupan myyjän töitä jne.
13  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 01.04.2014 22:24
Periaatteessa aina, jos kieltäytyy työstä, karenssi on vähintään todennäköinen. Eli jos vaikka kieltäytyy uuden määräaikaisen allekirjoittamisesta (ja työkkäri siitä kuulee) niin se on työstä kieltäytyminen ja 90pv karenssia tod näk napsuu.

Tässä on nyt se ideana, että työttömyysetuus ei ole "kansalaispalkka" kaikille joilla ei ole työtä, vaan se on korvaus aktiiviselta työnhakuajalta jonka voi menettää, jos toimii työvoimapoliittisesti moitittavalla tavalla. Siis esimerkiksi kieltäytyy työstä, tai omalla toiminnallaan aiheuttaa työttömyyden (haastattelussa sanoo työnantajalle vaikkapa että työt ei kiinnosta mutta työkkäri pakottaa laittamaan hakemuksia). Moni on sitä mieltä, että on epistä kun joutuu "paskahommiin", mutta nykyään näinä kovina aikoina ministeriön linja on, että työtä on otettava vastaan, ei vain omaa suosikkityötä ja kivoilla ehdoilla. Toki ammattisuoja on 3kk, eli työttömyyden ensimmäisen kolmen kuukauden aikana ei tarvitse hakea kuin oman alan työtä. Myöskään yli 80km päässä olevaa työtä ei ole pakko hakea, tai sellaista työtä, joka ei todistetusti sovi omaan terveydentilaan jne. Tietenkään mitään työtä ei ikinä ole pakko hakea tai ottaa vastaan, mutta sitten ei saa sitä työttömyysrahaa.
14  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 31.03.2014 21:06
Toki veri on vettä sakeampaa (varsinkin pienissä yrityksissä), mutta onneksi suurin osa rekrytoinneista ei kuitenkaan tapahdu sukulaisten kesken.
15  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 30.03.2014 23:01
Samoja määräaikaisia ei saa loputtomasti ketjuttaa, mutta loppupeleissä sääntöä ei valvo muu taho kuin ehkä liitto, ja päätöksen siitä, olisiko määräaikaisuus pitänut vakinaistaa tekee tuomioistuin -> aika pitkälle saa riidan viedä, ja riskejä ottaa, ennen kuin voi työnantajalta "oikeutta" saada. Oikeudessa siis sitten katsotaan, oliko työnantajalla hyvä syy määräaikaisuuksiin, ja työntekijähän siinä eniten kärsii, jos todetaan että oli.

Toiset yritykset tosiaan välttävät vakinaistamista viimeiseen asti, mutta suurin osa vakinaistaa kun on "varma" että työntekijä on heille mieluinen. Julma juttu, mutta hyvät tekijät vakinaistetaan, ja muita ei. Töitä mystisesti löytyy vain hyville tyypeille yrityksestä. Se, kuka on "hyvät tyyppi", on tietenkin pitkälti mielipideasia. Ainakaan ei parane mennä muistuttelemaan, että määräaikaisten ketjuttaminen on laitonta.
16  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 22.03.2014 21:24
Uusi Yoshi's Island, 3DS. Vanha huippupeli kopioitu, tosin ei silti yhtä hyvä kuin esikoinen. Kiva silti pelata. Kiva, ettei kentistä aina saa täysiä pisteitä ekalla yrittämällä. Mälsää, että heti jos vähänkin hinkkaa samaa kenttää (niiden pisteiden saamiseksi) niin tarjotaan helpostuksia. Ettei vaan tulisi paha mieli, kun pelissä on haastetta.
17  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Mitä telkusta tulee? : 14.02.2014 21:24
Mielestäni fiksua ja maltillista pelikeskustelua A-talkissa.
18  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 10.01.2014 20:58
WiiU, Super Mario Bros U. Aika mitäänsanomaton, ei mitään oikeasti uutta, saati oivaltavaa tai haastavaa. :/
19  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Yleinen vitutusketju : 09.01.2014 21:26
 :rollaus:

- Yritysneuvoja -
20  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Yleinen vitutusketju : 04.01.2014 21:38
WiiU setup, ihan käsittämätöntä paskaa. Pitää rekata accounttiinsa että pääsee aloittamaan, mutta ei voi tehdä ennen kuin on system update, ja system updatea ei voi tehdä ennen kuin on account. Nintendo.com neuvoo tällaisen pikku ikävävyyden tapauksessa ohittamaan rekkaus, ihan kiva PAITSI ETTÄ NIIN EI VOI TEHDÄ. Ääliöt.

Jouduin sitten luomaan uuden accountin koska hei, olisihan se ihan mahdotonta tehdä laitteet siten, että niitä voisi käyttää.
21  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Pelitarjoukset : 03.01.2014 21:30
kodin1.comissa (ja varmasti anttiloissakin) mario bundle 299,- ja ZombiU näyttää olevan yhä 15,-. Zelda-konsolia sai jostain, varmaan samaisesta kodin1:sta 30-40e halvemmallakin, mut peli tulee latauskoodina mikä on ainakin omasta mielestäni buu.

vink :)
Kiits, ostin, mitä sitä odottelemaan. 299e Mario-setti, Zelda olisi ollut 269e mutta ei napannut. Nintendoland 20e. ZombieU oli loppu.

Edit: Seuraavaksi taidan luopua Wiin käytöstä ja hankkia, lähinnä nostalgian ja muutaman helmen vuoksi, Gamecuben ja Gameboy Playerin. Alanpa katsella...
22  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Pelitarjoukset : 02.01.2014 16:23
Sanon vain, että seuraavan kerran kun näen hyvän WiiU-tarjouksen, ostan pois. Ehkä se Mario-paketin, ZombiU voisi kans olla.
23  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Onnellisuus-ketju! : 30.12.2013 16:42
Kaikki on helvetin hyvin; olen terve, hyvässä sosioekonomisessa tilanteessa ja ihanien ihmisten ympäröimänä. 

Ajattelin vain kertoa.
24  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 16.11.2013 16:40
Kävin aikaan katsomassa Jurassic Parkin kahdesti, Pokemon the Movien kolmesti... ja olisin varmaan katsonut Kick-Ass 2 kahdesti jos se olisi pyörinyt teatterissa yli kaksi viikkoa. :P
25  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 12.11.2013 18:02
Juu ei ole mitään järkeä 15-vuotiaan viikkorahoista säästää asuntoa varten, vaikka säästöön menisi 90% tuloista (ei ole mitään järkeä ottaa tähän mukaan mitään legendojen rikkaita teinejä) niin absoluuttinen määrä olisi silti pieni, ja elämänlaatu todennäköisesti kärsisi. On sitten asia erikseen jos vaikka vanhemmat ja muut sukulaiset haluavat avata  säästötilin , jota juhlapäivinä kerrytetään. Säästäminen on hyvä oppia nuorena, mutta on kohtuutonta heittää yläkouluikäiselle projekti alkaa säästämään satojen tuhansien asuntoa varten kun ajokorttikin tuntuu kaukaiselta ja suurelta investoinnilta.
26  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 08.11.2013 20:21
Gravity on ensimmäinen leffa, jossa ihan oikeasti harkitsin että lähden kesken leffan pois teatterista. Puolitoista tuntia pyörivää kameraa ja  Sandra Bullockin uikutusta (eikä mitään seksikästä sellaista), epärealistista toimintaa ja tylppää symbolismia, joka kaiken huipuksi oli täysin tarpeetonta ja/tai epämielenkiintoista. Moni tätä on kehunut, mutta en ymmärrä kenelle tämä leffa on tehty?

Kävin katsomassa myös Carrien, olihan siinä pari hyvää näyttelijää ja voimakas tarina. Vanhanaikainen idea ei kuitenkaan tunnu freesiltä vaikka mukana on uusia naamoja ja nettikiusaamista. Klassikko on klassikko, mutta ehkä uusinta ei tuonut teinihelvettiin tarpeeksi uutta?

Edit: Niin joo, Conjuring: Ihan jees, manaaja-genressä hyvä, muuten ei mitään erityisen ihmeellistä. Mutta, kauhu on vaikea laji.
27  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 20.10.2013 14:41
Ei liity varsinaisesti pelialaan vaan yleisimmin kv-työnhakuun, mutta kannattaa katsoa Eures -työpaikkoja. Aika paljon työvoimaa etsitään ja löydetään sieltä Euroopan tasolla, ja joissain tapauksissa voi jopa saada tukirahaa muuttoa varten.

https://ec.europa.eu/eures/main.jsp?lang=fi&acro=job&catId=482&parentCategory=482
28  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 02.10.2013 17:17
Diablo III Covetous Shen on Kungfu Pandan ankka-isä. Näin järkyttynyt en ole ollut kuin silloin kun tajusin, että Zombielandin pikkupoika on Patapon 2 vuori-vauva.
29  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 19.09.2013 16:51
Diablo III oli pettymys sikäli, että kun alkuun pääsi niin loppupeli oli järkyttävän tylsää koska kaikki haaste puuttui. Kaikki valtavat vihollisjoukot ja midbossit kuolivat kun vähän katsoi samaan suuntaan, eikä koskaan päässyt esim. jännittämään tai tulemaan sellaista tsemppausfiilistä. Ei tuntunut edes pelaamiselta. Aloitin nyt uuden kiekan, toivotaan että vielä jaksaa kiinnostaa vaikka elämyksenä ensimmäinen meni haukotellessa. Muuten kuin haasteen suhteen kaikki toimii.
30  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 13.09.2013 16:01
Diablo III boksilla. Hyvin viihdyn.
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 30
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines