Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 30
1  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 13.07.2021 16:37
Eikös Tony Haukka ole ollut kannettavana jo vuodesta 2003. Muistan itse pelanneeni tätä sujuvaa ainakin 120 FPS pyörivää mestariteosta N-Gagen Master Race -ristiohjaimella. Kyllä spinnasi lauta ja ukko (ja puhelin). Oli myös myös muistaakseni toimiva online moninpeli tai ainakin lokaali jollain bluetoothilla. Soundtracki raikasi MP3 -tasoisesti. Valitettavasti olimme N-Gagen kanssa edellä aikaa, eikä Nokia enää tästä toipunut. 8)

Vähän offtopic, mutta laitan kuitenkin.. Näköjään, youtubesta löytyykin pätkää pelistä. Enpä tiennyt tuosta, tosin en kyllä muistanut noita PSP-Haukkojakaan. Yllättävän laadukkaalta vaikuttaa:

https://youtu.be/hgL8zCB2280
2  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Koronavirus-seuranta : 13.07.2021 16:31
Mitäs mieltä tästä? Britit avaa yhteiskunnan.

Minä olen ainakin sitä mieltä, että tuo on todella vaarallinen koe, joka tulee kuitenkin tuottamaan arvokasta tietoa koko maailmalle. Ja UK(kin) on tässä jo oikeastaan useamman viikon tuottanut arvokasta tietoa.

Minä en ainakaan osaa arvioida, mikä on päätepiste pandemialle. Samaan aikaan pidän kenenkään varmuudella jotain sanomaa tavallaan järjettömänä, koska avoimia kysymyksiä on liikaa niin rokotteiden osalta kuin muutenkin viruksen kehityskulun ja esim sen osalta, miten sairastettu infektio vaikuttaa immuunipuolustukseen. Todella paljon avoimia kysymyksiä, joihin kunnolla vastauksen saaminen tulee viemään vielä aikaa. Joka tapauksessa tällä hetkellä mahdollisimman korkea rokotekattavuus olisi ehdoton prioriteetti.

Itse olen sillä tavalla pessimistisellä kannalla, että veikkaan tästä tulleen kertaheitolla todella paljon vaikeampi ongelma koko maailmalle kuin influenssa on ollut vuosittain, mutta sen näkee sitten aikanaan. Rokotteet ovat kyllä ehkäisseet vakavaa tautia hyvin tähän asti, siinä mielessä on toivoa. Itse haluaisin lisäksi nähdä kaikkea mahdollista innovointia, jolla taudinaiheuttajien kiertoa ja mahdollisuutta levitä tehokkaasti voitaisiin ylipäänsä vähentää.

Yle olikin tehnyt tuosta sisäilmasta jutun:
https://yle.fi/uutiset/3-12016640
3  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 04.07.2021 11:42
Oho, on tuokin mielenkiintoinen tapa, että etusormi jatkuvasti grindinäppäimellä! Aika haastavalta kuulostaa tuokin, mutta toimii varmasti tosi hyvin siihen totuttua, ei tarvitse "liu'uttaa" tai pomputtaa sormia samalla tavalla tosiaan. Kaikenlaisia tapoja sitä muodostuu tällaisissa peleissä, missä joutuu käyttämään useita näppäimiä nopeasti. Yksi kaveri pelasi Tekkeniä pädillä kuin se olisi ollut fight stick.

Olisi mielenkiintosta kyllä testata peliä 30FPS, minkä verran se muuttaisi pelaamista. Veikkaan, että balance on haastavampaa ja muutenkin ehkä vähän hitaamman tuntuista, mutta kyllähän toi kannettavuus on tosiaan huippu juttu.
4  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Koronavirus-seuranta : 04.07.2021 11:23
Labraonnettomuuksia on tapahtunut todella paljon. Eivät ole pomminvarmoja oikein mitenkään. Lisäksi lepakkovirustutkimusta tehtiin BSL-2-tasolla, joka on huomattavasti epävarmempi kuin korkein BSL-4-taso.

Se on totta, että tutkivaa journalismia tästä varmasti tulee aikanaan, mutta on hullua, kuinka lautasella kaikki raportointi on otettu ja jaettu eteenpäin, kun osa tiedoista on ollut suorastaan aivan avoimesti saatavilla ja silti niitä ei ole mitenkään tuotu esiin raportoinnin yhteydessä. Onneksi nämä yksittäiset henkilöt tekivät kaivuutyötä alusta asti, koska osaa näistä tiedoista ei välttämättä olisi enää myöhemmin ollut mahdollista saada kiinalaisten peitellessä jälkiä.

Totuuden kaivaminen on kuitenkin vaikeaa myös siksi, että tutkimus ei ole ollut pelkästään kiinalaisten käsissä, vaan tässä on myös esim USA:ssa väkeä, jolla on mahdollisesti haluja peitellä totuutta. Jos totuus on siis se, että karkasi labrasta. Ja itse uskon vahvasti näin olevan, kaiken tähän asti kaivetun tiedon ja niin kiinalaisten kuin mukana olleiden länsimaisten toimista päätellen.


Pandemiaa pitkin tulleet tiedot, ml pandemian alkuvaihe, eivät olleet vain youtubea ja somea, vaan ihan tapaustutkimuksia eri maista, mutta näitä on ohitettu THL:n toimesta ihan järjestelmällisesti ja kertynyttä tietoa on päivitetty todella hitaasti tai ei lainkaan. Sehän tässä on ehkä se kaikkein vihastuttavin piirre: peruste kaikelle tekemättömyydelle oli aina, että "odotetaan tutkimustietoa". Sitten kun sitä on tullut, ei tämä ole kuitenkaan johtanut päivityksiin strategiassa, yksittäisissä ohjeissa jne. Yhtenä pienenä esimerkkinä hoitohenkilöstön suojaus on ollut ala-arvoista ja taitaa olla edelleen monin paikoin.
5  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Koronavirus-seuranta : 03.07.2021 22:07
Laitan vielä hyvän kirjoituksen, jossa avataan hyvin joitain tämän hetken kysymyksiä tulevaisuudesta:

https://www.theatlantic.com/health/archive/2021/07/3-principles-now-define-pandemic/619336/

Lisäksi kiinnostaa, onko täällä kukaan seurannut "labrasta karannut" vai "luonnosta tullut"-vääntöä ja mitä mielipiteitä tästä, jos mitään? Pidän itse hyvin todennäköisenä, että labrasta karannut, luultavasti manipuloitu virus. Tämäkin tapaus on ollut mielenkiintoinen osoitus median toiminnasta. Maailman pysäyttänyt tapahtuma ja juurikaan tutkivaa journalismia ei aiheesta herännyt, vaan kaikki on raportoitu todella suoraviivaisesti ilman kysymyksiä. Edes todella selkeitä eturistiriitoja WHO:n missiossa mukana olleilla tai mission pinnallisuutta ei raportoitu, kukaan ei ilmeisesti ottanut sen vertaa selvää. Verkossa pieni joukko tieteilijöitä teki pitkään työtä, jotta asiaan pikku hiljaa alettiin kiinnittää huomiota viime kuukausien aikana pääuutislähteissäkin ja ovat tehneet todella merkittäviä löytöjä kaivamalla verkkoa.
6  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Koronavirus-seuranta : 03.07.2021 17:03
Menee niin pitkäksi, että olisi helpompi puhua, kuin käsitellä lainauksilla pointti pointilta ja kirjoittaa.

Sanon sen verran vielä, että "tämän hetken tutkittu tieto" on pandemiaresponssin ylivoimaisesti suurin este ja se on myös täydellinen suoja, jonka taakse mennä. Oireeton leviäminen oli aivan selvää jo aikaisessa vaihessa eikä pelkästään Kiinasta tulleiden esimerkkien pohjalta. Lisäksi yksi pandemian hulluimpia piirteitä on ollut nimenomaan se, että jokaisen maan on ollut pakko mennä ikään kuin silmät kiinni. Muualta tulleita tietoja ei ole osattu hyödyntää kuin vasta todella myöhäisessä vaiheessa, vaikka on ollut selvää, että suunnilleen kaikki ilmiöt niin viruksen käyttäytymisessä kuin siitä seuraavissa muissa asioissa kaikki toistuu samanlaisena maasta toiseen. Muualla oli jo kokemusta heti pandemian alussa SARSista, jota opiskelemalla pystyi näkemään, kuinka pihalla täällä ollan arvioissa. Tätä ammattitaitoa ei osattu silloin hyödyntää ja valitettavasti sama on jatkunut pitkälle eteenpäin. Samat virheet pitää todeta itse, ei voi oppia muualta. Silti täällä ollaan onnistuttu monella tapaa todella hyvin, mutta miksi, siinä on monta tekijää. THL:n ansiot ovat siinä todella pienet, vaikka siellä on keväällä herätty osittain paremmin tilanteen tasalle.

Mutta joo, väittely on välillä kivaa. Itseäni vaan henkilökohtaisesti on vituttanut armottomasti hysterian pelko, samalla tavalla kai kuin heitä on vituttanut hysteria. Ja siitä kärkäs kommentointini takaisin, kun hysteriasta syytetään, joka on ollut yksinkertaisesti mielestäni monessa kohtaa nopean toiminnan tiellä.

Enkä ole sanonut missään vaiheessa, että longcovidin laajuus olisi tiedetty. Täysin päinvastoin itse asiassa eli taitaa olla tosiaan niin, että kyse on siitä, miten asioita luetaan. Kun minä tuon huonompia, mahdollisia mutta epävarmoja (silti arvostetussa julkaisussa julkaistuja, joita moni tuntuu kaipaavan, vaikka tämä ei todellakaan ole mikään tae mistään, kuten on pandemian aikana hyvin nähty, kun maailman arvostetuimmat tiedejulkaisut julkaisevat jopa puhdasta propagandaa) skenaarioita ilmi, olen heti väittänyt, että tämä tapahtuu näin ja levitän hysteriaa. (joistain toki olen sanonut varmemmin kuten oireeton tartuttaminen, mutta niistä olen tiennyt käytännössä varmasti olevan näin vaikka tämän hetken "tieto" on että "mitään viitteitä ei vielä ole, mutta lisää tutkimuksia tehdään") Longcovid on yksi aihe, josta ei ole varmaa tietoa, vaikka sinänsä huolestuttavia merkkejä on ilmassa ja jonka vuoksi se todellakin tulisi ottaa huomioon päätöksiä tehdessä esim siitä, voiko viruksen antaa levitä täysin vapaasti. Kuin myös yksilönkin on minusta hyvä tietää tällaisesta mahdollisuudesta ennen kuin ehdoin tahdoin hakee itselleen tartunnan.
7  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Koronavirus-seuranta : 03.07.2021 14:57
Hysteriasta. Koko pandemia on ollut yhtä "ei saa levittää pelkoa, ei saa puhua asioista asioina vaan pitää sulkea mieli huonommilta skenaarioilta, kyllä kaikki menee ihan ok, senkin hysteerikko kun levität pelkoa siitä, että tämä voisi olla pahempi kuin influenssa, että tämä voisi tulla tänne, että tämä voisi tarttua oireettomilta, että tämä voisi aiheuttaa pitkäaikaisvaikutuksia, että tämä voisi olla ilmavälitteinen, että tämä voisi olla vaarallinen muillekin kuin yli 80-vuotiaille, että tämä voisi ajaa hoitohenkilöstön epätoivon partaalle, että voisi tulla vaikeampia eikä miedompia mutaatioita, että jalkapallo-ottelut voisivat levittää tartuntoja, että mitään pahaa voisi tapahtua. Meidän pitää ajatella positiivisesti"

Uskallan veikata, että maailmassa on esim aika monta ihmistä, joita vituttaa loppuelämän se, ettei osannut varoa oireetonta tartuttajaa tai ettei tiennyt, että voi olla itse oireeton ja silti tartuttaa. Tätä ei kuitenkaan saa "spekuloida" reaalimaailman havaintojen pohjalta ja varoittaa ihmisiä, koska se voi aiheuttaa hysteriaa. Kannattaa ensin spekuloida pikemmin niin päin, että tällaista ei varmaankaan tapahdu, kun ei meillä ole siitä kaksoisokkokokeessa todennettua tutkimustietoa. Näin ei ainakaan tule annettua turhia varoituksia ja lietsottua hysteriaa, joka on se ylivoimaisesti isoin uhka. Olisi selvästi ollut aivan massiivinen virhe ottaa tosissaan havainnot lukuisista tapauksista, joissa oireeton tartuttaminen oli looginen päätelmä. Oli todella järkevää odottaa, että ehkä joskus pandemian jälkeen oireeton tartuttaminen on todistettu aukottomin tieteellisin menetelmin.
Jos longcovid osoittautuu loppujen lopuksi hyvin pieneksi ongelmaksi? Luulen, että varoituksien aiheuttama tuho on pienempi kuin tuho joka seuraa siitä, jos longcovid osoittautuukin valtavaksi ongelmaksi.

Lisäksi on koomista, että linkkaan New England Medical Journalin tekstin ja minä olen edelleen se, joka maalailee piruja seinille. Arvostetunkaan julkaisun levittämät uhkakuvat eivät siis ilmeisesti kelpaa, koska ne ovat uhkakuvia, eivät "rationaalista, kaikki menee ok, koska kaikki on aina mennyt ok ja mikään vakavampi skenaario ei ole edes lähellekään todennäköinen"-tavaraa. NEJM kirjoittaa varoittavan tekstin, koska pandemian aikana on ilmennyt jopa hälyttäviä määriä tällaisia jo etukäteenkin mahdolliseksi ennustetun skenaarion pitkäaikaisvaikutuksista kärsiviä potilaita ja edelleen minä olen hysteerikko, kun levitän NEJM:n hysteriaa lietsovaa viestiä. NEJM on hysteriaa. Briteissä yli 100k hoitohenkilöstöä pois pelistä vaarantaen potilaiden hoitoa, spekulaatiota ja hysteriaa, ei kannata kertoa longcovidista. Guardian levittää hysteriaa. NIH on laittanut miljardin voidakseen tutkia longcovidia ja löytää hoitokeinoja. Kaikki vakavia viestejä tuova on hysteriaa. Huu. Hysteria tappaa, ilmavälitteinen maailman sekaisin laittava virus taas ei ole niin paha juttu, siitä ei saa varoitella, se on irrationaalista. Varoittelusta saa varoitella, se on rationaalista. En tiedä, ehkä minä sitten vain koen sen niin.

Kaikki pelot eivät toteudu. Jotkut varoitukset ovat turhia. Usein käy paljon paremmin kuin on etukäteen ennustettu. Joskus käy huonommin. Mutta jos eri skenaarioiden huomioon ottamista ja näistä varoittamista pitää järjettömänä hysterisointina, pidätän minä samalla tavalla oikeuden pitää järjettömänä olla ottamatta näitä huomioon.

FFP-maskeja voi käyttää todella monta kertaa ja niitä on hyvin saatavilla, hintakaan ei ole paha, saa reilusti alle euron kappale. FFP-maski on huomattavasti tehokkaampi maski suojaamaan. Esim pitkään sisätiloissa oleskellessa yhtään ahtaammissa oloissa mielestäni ei kannata edes harkita kirurgista, se on alireagointia. Pikainen reissu kauppaan isossa tilassa vähällä väellä ehkä joo, mutta eipä FFP:n käyttäminen ole niin iso riesa, etten sitä mieluummin laittaisi pienemmänkin riskin käyntiin. Olen käyttänyt itse asiassa huonommin istuvaa kirurgista, epämiellyttävämpi se on kuin hyvin istuva FFP. Ei sitä edes huomaa, niin tottunut siihen on.

Ilmahygienian parantamista voi toki ajatella vaaralliseksi tieksi eikä lopputulosta voi toki tietää varmuudella. Itse uskon, että kaikenlainen tautien ja terveydelle haitallisten hiukkasten vähentäminen parantaisi terveyttä, kuten on käynyt näissä "paradigm shiftiä" ehdottavissa muissakin hygieniatoimissa. Nykyteoriat covidista ovat täysin auki. Vuosi sitten huhtikuussa luvattiin Ruotsissa saavutetun luonnollisen laumasuojan. Se, että SARS2 muuttuu harmittomaksi, on yksi teoria muiden joukossa ja vähän huolestuttaakin, että tätä lapsien keskuudessa levittämistä harkitaan strategiaksi esim UK:ssa ja muutenkin puhe on sen suuntaista vähän täälläkin. Uhkapeliä, toivottavasti ei kostaudu.

Aerosolien roolin ymmärtäminen ja hyväksyminen muuttaa yhteiskunnan tasolla valtavasti hengitystieinfektioiden torjunnassa. Jotkut tieteilijät (ainakin Wells) ovat tämän keksineet jo lähemmäs sata vuotta sitten, mutta vaadittiin tämä pandemia, että siihen oikeasti herätään lopullisesti. Tulee aika, jolloin Pietarin bussin kuskikin tietää desinfiointipanoksen olevan yhtä tyhjän kanssa, kun koko bussin ilma on täynnä virusta ihmisten jatkuvasti puhuessa ja hengittäessä.
8  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 03.07.2021 00:29
Minusta THPS:n pelaaminen tatilla on mahdotonta. Olen kuvitellut, että kaikki pelaavat tietenkin ristiohjaimella :o
Kaikki ilmatemput d-padillä, ohjastaminen, manualit ja tasapaino tatilla.

Ps. Laitan kanavalle joskus videon, missä kuvataan ohjainta kun pelaan. Kaikki tuntuu aina ihmettelevän ja vierastavan pelityyliäni.

Tuo kuulostaa vielä oudommalle :o
9  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Koronavirus-seuranta : 03.07.2021 00:26
Tuon influenssaa tähän, koska tätä on alusta asti verrattu siihen (uskomattoman sokeasti) ja syytetty uhkakuvien maalailusta, jos kehtaa ehdottaa, että tämä on nyt vähän pahempi juttu.

Sinähän et yhtään asettunut yläpuolelle esittämällä hysteriaväitteitä. Et yhtään. Sillä ei varmasti ole yhtään tekemistä siinä, miten vastaan. Sinä olet neutraali, minä hysteerikko. Kannattaa pohtia. Lisäksi se, että hysteria on ollut monen mielestä isoin uhka, on vaan yksinkertaisesti vituttanut pohjattomasti. Hysteriaa on pelätty mielestäni hysteerisesti ja se on vaan yksinkertaisesti väsyttänyt lähes alusta asti, etenkin kun se oli pitkään yksi iso tekijä sille, ettei pandemian uhkaan millään herätty.

New York on jo hankkinut / hankkii kaikkiin 56000 julkisiin koululuokkiinsa syksyksi 2 x ilmanpuhdistimet. Siellä on siis tultu siihen päätelmään, että SARS2 kannattaa ehkäistä puhdistamalla ilmaa, kuten muitakin ilman kautta leviäviä taudinaiheuttajia. Tässä vähän :

https://science.sciencemag.org/content/372/6543/689.full

A PARADIGM SHIFT IS NEEDED (and underway)

"We need to establish the foundations to ensure that the air in our buildings is clean...just as we expect
for the water coming out of our taps."

https://t.co/A1UpStWwMa
"The past hundred years have seen major public health gains due to investment in food safety, sanitation, and drinking water.

"By contrast, airborne pathogens and respiratory infections, are addressed fairly weakly, if at all."

"It starts with a recognition that preventing respiratory infection, like reducing waterborne or foodborne disease, is a tractable problem."

Tractable, indeed. The 'how to' is well known, actually."Tämä kumoaa jokaisen ohjeen joka on annettu kaikkialla ympäri maailmaa."

Niin kumoaa. Itse pesen kyllä käsiä (muiden hyvien hygieenisten vaikutusten lisäksi), koska en tiedä varmuudella, jos vaikka saisinkin tartunnan sitä kautta, mutta en kuitenkaan enää juurikaan usko, että sillä tartuntaa ehkäisen. Tai ainakin todella, todella paljon vähemmän tärkeä toimi se on kuin käyttää hyvää maskia ja esim välttää huonon ilman omaavia sisätiloja, joissa paljon kävijöitä.

Aloita vaikka tästä, jos haluat aiheesta oikeasti lukea:

https://www.theatlantic.com/ideas/archive/2021/04/end-hygiene-theater/618576/


En kerro ettei ihmisten tavalla toimia olisi ollut vaikutusta. Moni asia on vaikuttanut myös yksilöiden toimissa tartunnan jäljityksen ja muiden toimien lisäksi, mutta uskon, että käsi/pintahygienialla on ollut korkeintaan todella minimaalinen rooli kokonaisuudessa enkä pidä mahdottomuutena sitä, että sen rooli olisi ollut jopa olematon.


Jos jokainen Salen asiakas ei pysty käyttämään FFP, niin ainakin ne, jotka haluavat paremman suojan, voivat FFP-maskeja käyttää.

Myös THL:n pääjohtaja on siirtynyt hysterisoimaan pelottelemalla ihmisiä kuolemaan vaaralliseen pelkoon:

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008097571.html?share=d27c9eb48f7a345b7b7ad14487d6ac07

"Tervahauta muistuttaa Uutissuomalaisen jutussa myös pitkäaikaisesta covidista, johon liittyviä tutkimustuloksia julkaistaan lisää koko ajan. Yksi "long covidin" tyypillisistä oireista on viikkoja tai jopa kuukausia kestävä väsymys.
"Pitkäaikainen covid koskee nuorempaakin väestöä ja siitä voi aiheutua epämääräistä toimintakykyhäiriötä ja oireilua pitkäksikin aikaa. Ei tätä tautia kannata ehdoin tahdoin levittää myöskään heihin, jotka eivät varsinaisessa riskiryhmässä ole.”
10  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Koronavirus-seuranta : 02.07.2021 20:14
Jep. En jaksa tästä enempää vääntää (muuta kuin sen verran, että naurattaa verrata rokotevastaisten huuhaahan), mutta tuohon käsihygieniaan haluan sanoa vähän, koska se on tärkeä aihe.

Ymmärsit oikein, käsihygienian (ja pintahygienian) rooli on hyvin pieni hengitystievirusten leviämisen estämisessä, se voi olla jopa olematon. Tuo koko kappaleesi asiasta on hyvä esimerkki siitä, kuinka vähän tieto on vielä kulkenut. Toki käsihygienia kannattaa. Sillä voi ehkäistä (ehkä) jonkun SARS2-tartunnan, mutta tärkeämmin sillä ehkäistään monien muiden ikävien leviämistä.

Ja maskeista sen verran, että oikein käytettynä FFP2/FFP3-maski vaikuttaa ehkäisevän tartuntoja todella tehokkaasti. Tästä tuli juuri uusi tutkimus hoitohenkilöstöllä tehtynä.

https://www.bbc.com/news/health-57636360

The quality of face masks healthcare workers wear makes a huge difference to their risk of coronavirus infection, Cambridge University Hospitals NHS Foundation Trust research has found.

Wearing a high grade mask known as an FFP3 can provide up to 100% protection.

By contrast, there is a far greater chance of staff wearing standard issue surgical masks catching the virus.

Vielä se, että pirujen maalailu seinille ja toisaalta sen ymmärtäminen, että on muitakin mahdollisia skenaarioita kuin se, että uusi tuntematon virus, joka kaataa ison kiinalaisen kaupungin terveydenhuollon totaalisesti on influenssaakin pienempi uhka, ovat kaksi eri asiaa.

Laitan vielä linkin uuteen tutkimukseen ilmanpuhdistimista HEPA-filttereillä:

https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7027e1.htm

What is already known about this topic?

Ventilation systems can be supplemented with portable high efficiency particulate air (HEPA) cleaners to reduce the number of airborne infectious particles.

What is added by this report?

A simulated infected meeting participant who was exhaling aerosols was placed in a room with two simulated uninfected participants and a simulated uninfected speaker. Using two HEPA air cleaners close to the aerosol source reduced the aerosol exposure of the uninfected participants and speaker by up to 65%. A combination of HEPA air cleaners and universal masking reduced exposure by up to 90%.

What are the implications for public health practice?

Portable HEPA air cleaners can reduce exposure to simulated SARS-CoV-2 aerosols in indoor environments, especially when combined with universal masking.No hitto, palaan vielä longcovidiin vähän. Miksi oli loogista jo viime vuoden alussa odottaa, että sellaista saattaa seurata?
1. Tämä on SARS-virus
2. Tämä oli alusta asti selvästi vakavampi kuin influenssa ja aiheutti moninaisempaa taudinkuvaa.
3. Aiempi paha pandemia oli aiheuttanut jatkoseurauksia.

Ja muutamat esimerkit:

https://www.theguardian.com/society/2021/apr/03/nhs-feels-strain-tens-thousands-staff-long-covid

(Brittien hoitohenkilöstö)

Strain on NHS as tens of thousands of staff suffer long Covid
ONS says at least 122,000 health service workers have condition, threatening patient care

https://www.gu.se/en/news/many-prolonged-sick-leaves-for-covid-19

(Pelkkä Ruotsin eka aalto huom)
The results show that 11,955 people received sickness benefit for COVID-19 during the first wave. For a sizable proportion, sick leave was lengthy. The median time was 35 days, and for 9% sick leave was still underway at the end of the follow-up period, i.e., after 4 months.

The proportion of participants who were on sick leave for more than 12 weeks, i.e., those who may have been affected by what is known as “long-term COVID-19,” was 13.3%.


https://www.mediuutiset.fi/uutiset/norjalaistutkimus-yli-puolella-koronan-lievasti-sairastaneilla-nuorilla-ja-nuorilla-aikuisilla-todettu-long-covid-oireita/bb7c5355-5d51-47ce-8158-4275df97a7ba

(Piruja seinille Norjasta. Tai sitten ihan vaan todellisuuden havainnoimista ja mahdollisia skenaarioita.)

Norjalaistutkimus: Yli puolella koronan lievästi sairastaneilla nuorilla ja nuorilla aikuisilla todettu long covid -oireita
Kuusi kuukautta tartunnan jälkeen yli 50 prosentilla 16–30-vuotiaista koronan lievänä sairastaneista oli edelleen oireita, kuten väsymystä, hengenahdistusta ja keskittymisvaikeuksia.

Long covid. Norjalaisessa tutkimuksessa havaittiin, että yli puolella 16–30-vuotiaista nuorista aikuisista ilmeni pitkittyneitä oireita, kuten väsymystä ja hengenahdistusta lievänä sairastetun covid-19-infektion jälkeen.

Norjan Bergenissä sijaitsevan Haukelandin yliopistollisen sairaalan tutkijat seurasivat 312 covid-19-potilasta vuoden ajan. Heistä 247 oli ollut eristettynä kotiin sairauden aikana ja 65 sai sairaalahoitoa.

Tutkimuksen tulokset julkaistiin äskettäin Nature Medicine -artikkelissa, kertoo sciencenorway.no-sivusto.

Kuuden kuukauden kuluttua 61 prosentilla kaikista potilaista oli yhä oireita. Kotona karanteenissa sairastaneista, ei sairaalahoitoa saaneista, 52 prosentilla oli edelleen useita oireita puolen vuoden jälkeen. Määrä yllätti tutkijat.

– Jos pitkittynyttä koronaa todella esiintyy näin paljon, niin tämä on massiivinen globaali ongelma. Puhumme mahdollisesti sadasta miljoonasta ihmisestä, jotka kamppailevat näiden vaivojen kanssa, tutkimuksessa mukana ollut Haukelandin yliopistollisen sairaalan ylilääkäri Bjørn Blomberg kertoo Aftenposten-sanomalehdelle.


Suomessa näille potilaille tuputetaan mielenterveysdiagnooseja. Varmasti muuallakin.


11  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Koronavirus-seuranta : 02.07.2021 16:24
Ihmiskunnan rampauttajan alle mahtuu monta haastavaa skenaariota. Ihmiskuntaa ei ole rampauttanut
vielä mikään lopullisesti ja tuskinpa kukaan on odottanut SARS2:n rampauttavan totaalisesti/tuhoavan ihmiskuntaa. Aurinko joskus sitten, jos ei jotain muuta tule ennen sitä.

Ilmanvaihdon ja - puhdistuksen hyötyjä ei kyllä todellakaan ole ymmärretty riittävästi. Ei sitä ole edes voitu ymmärtää, koska tällaisten virusten pääasiallisena tartuntatapana on hyvin laajalti pidetty pisara- ja kosketustartuntaa. Sitä ei itse asiassa vieläkään ymmärretä suurimman osan toimesta, koska aerosoleista on vielä vaikea puhua täysin avoimesti juuri siksi, että vanhat opit on vaikea myöntää vääriksi ja näin tieto leviää hitaasti. Se tulee kuitenkin. Varovaisin askelin on jo tullutkin. Vielä on kuitenkin matkaa siihen, ettei käsidesiä mainita ensimmäisenä torjuntakeinona ilmavälitteisen viruksen kohdalla.

Longcovidista:

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMp2109285

Unfortunately, current numbers and trends indicate that “long-haul Covid” (or “long Covid”) is our next public health disaster in the making.

What form will this disaster take, and what can we do about it? To understand the landscape, we can start by charting the scale and scope of the problem and then apply the lessons of past failures in approaching postinfection chronic disease syndromes.

The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) estimates that more than 114 million Americans had been infected with Covid-19 through March 2021. Factoring in new infections in unvaccinated people, we can conservatively expect more than 15 million cases of long Covid resulting from this pandemic. And though data are still emerging, the average age of patients with long Covid is about 40, which means that the majority are in their prime working years. Given these demographics, long Covid is likely to cast a long shadow on our health care system and economic recovery.

To understand why long Covid represents a looming catastrophe, we need look no further than the historical antecedents: similar postinfection syndromes. Experience with conditions such as myalgic encephalomyelitis/chronic fatigue syndrome (ME/CFS), fibromyalgia, post-treatment Lyme disease syndrome, chronic Epstein–Barr virus, and even the 19th-century diagnosis of neurasthenia could foreshadow the suffering of patients with long Covid in the months and years after infection.

Se, että ei uhraa ajatusta jollekin asialle, ei tarkoita, etteikö asiaa olisi olemassa. Todellisuus kertoo lopulta totuuden, ei toiveet tai katseen kääntäminen. Vuoden päästä tiedämme taas esim jo varmasti enemmän. Longcovid voi laajudeltaan osoittautua pelättyä pienemmäksi, mutta se voi osoittautua myös laajemmaksi. Tieto tulee karttumaan. Jos pitää erilaisten skenaarioiden pyörittelyä hysteriana, niin sitten se on niin.

Lisäksi on vielä tulevina vuosina hyvin mahdollisesti seurauksia varsinaisen longcovidin lisäksi, kun ajatellaan, kuinka laajalti SARS2 pystyy elimistöön vaikuttamaan. Esim:

https://www.worldpdcongress.org/home/2017/4/7/flu-and-you

The idea that viruses or other infectious agents may be a contributor to parkinsonism comes from a number of events. One of the most famous, is the parkinsonism that developed following the 1918 influenza pandemic. Here, people born during the time of this Spanish flu outbreak had a 2-3-fold-increased risk of PD than those born prior to 1888 or after 1924.

SARS2 vaikuttaa oikeastaan koko elimistöön. Aiheuttaa verimuutoksia jne. Näiden ongelmien laajuus on vielä kysymysmerkki ja osa tulee isolla viiveellä. Mitä vähemmän virus kiertänyt väestöä, sitä pienemmäksi toki jäävät jatkossa ilmenevät ongelmat.

Olemme joka tapauksessa välttyneet toistaiseksi monelta pahalta Suomessa mittakaavaa ajateltuna, verrattuna hyvin moneen muuhun maahan.
12  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 02.07.2021 14:43
Minusta THPS:n pelaaminen tatilla on mahdotonta. Olen kuvitellut, että kaikki pelaavat tietenkin ristiohjaimella :o
13  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Koronavirus-seuranta : 02.07.2021 13:23
Kuka perustaa koronaulinaketjun?  :)
Mites muuten Cyrus / muut jo puolitoista vuotta sitten ns. syvällä pelissä olleet, miten pandemia on näin pitkällä aikavälillä alun worst case -uhkakuviin verrattuna mennyt? Menikö about niin reisilleen kuin tiesitte, vai päästiinkö vähemmällä? Infran kaatumiset eivät ainakaan olleet lähelläkään ja varusteiden hamstraamisestakin oli trendi-ilmiönä lähinnä haittaa kuin kellekään edes yksilötasolla hyötyä.

Liian pitkä aihe, että jaksaisin perusteellisesti kirjoittaa. Olen seurannut aihetta todella aktiivisesti tänne päivään asti ja on älyttömän paljon ajatuksia. Suomessa on selvitty pahimmalta, se on ollut tietenkin todella hyvä. Siinä on ollut osuutta myös ns. syvällä pelissä olleilla. Jos näitä ääniä ei olisi ollut, olisi paljon enemmän mahdollista, että esim Ruotsin tie olisi valittu reilu vuosi sitten. Saati, että oltaisiin menty sillä linjalla, jota THL puhui alunperin, eli ihan perus influenssa pelikirjalla (ei tehdä käytännössä mitään).. Tämähän se uhkakuva oli, jota haluttiin estää. THL:n arviot olivat aivan järkyttävän pihalla kaikessa.

Noin yleisesti kommentoin, että rokotteet ovat todella iso apu, jota ilman tilanne olisi todella paljon synkempi ja toivon, että ne ratkaisevat tämän lopullisesti, mutta vielä on todella monia avoimia kysymyksiä. Longcovid (jota muuten halusin välttää jo helmikuussa 2020, kun olin lukenut "hysteerikkona" tietoa vakavien virusten seurauksista ;)) tietysti yksi isoja, mutta paljon muitakin. Longcovid on kyllä potentiaalisesti todella iso rasite niin yksilöille kuin yhteiskunnallisesti. Huolestuttavia tuloksia sen yleisyydestä ja sen toimitakyvyn alentamisesta on tullut, mutta kunnon varmuutta yleisyydestä ei vielä ole. Ja esim se, vähentääkö rokotteet pitkän koronan riskiä, on auki. Kuin myös moni muukin asia rokotteissa sekä tietysti itse viruksen muuntuminenkin voi aiheuttaa vielä aivan mitä tahansa vakavista skenaarioista helpompiin skenaarioihin. Parhaassa tapauksessa rokotteet estävät tarpeeksi ison rokotekattavuuden saavutettuamme viruksen leviämistä tai taudinaiheuttamiskykyä tai molempia niin tehokkaasti, ettei virus aiheuta enää minkäänlaisia ongelmia.

Haluan vastata tähän hamstraamiseen, että ruokatarvikkeiden hamstraamisen idea oli se, että niitä kannattaa hamstrata, jottei tarvitse mennä kauppaan hakemaan virusta, kun miljoonat ihmiset ryntäävät sinne samaan aikaan ja jos kotivaraa olisi suositeltu heti alussa, olisi useampi osannut varautua ajoissa (tosin tämä olisi toki tarkoittanut sitä, että olisi ymmärretty laajalti jo silloin, että tästä tulee paha pandemia, jolloin moni muukin asia olisi voinut olla toisin). Moni saattoi hyvinkin välttää viruksen sillä nytkin. Nykyisin hyvin saatavilla FFP-maskeja ja virustilannekin paremmin tiedossa alueellisesti kuin silloin alussa, jolloin mentiin täysin sokkona > voi paremmin arvioida ja vähentää riskejä.

Sanon vielä sen verran, että yhteiskunnan avaamisen ja sulkemisen väliin mahtuu paljon toimenpiteitä, joilla ylipäänsä voitaisiin vähentää virusten leviämistä rajusti. Ilmahygienia on tulevaisuuden juttu. Sitä kannattaisi parantaa, ei vain nykyisen pandemian vuoksi, vaan myös tulevien pandemioiden vuoksi ja muutenkin sillä saadaan isoja hyötyjä. On ollut myös mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon on mennyt jonkinlaisessa tieteellisessä konsensuksessa uusiksi tällaisten virusten leviämisessä ja kuinka paljon eri "totuudet" joita on toisteltu, ovatkin olleet käytännössä ihan kansantarutasoa olevia juttuja. Ja kuinka vaikeaa oikeasti on konsensuksen murtaminen. Vanhoja opittuja juttuja on vaikea kumota, vaikka kaikki osoittaa siihen, että vanhat opitut jutut ovat ihan puutaheinää.
14  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 08.06.2021 12:59
Kierros V

Metal Gear Solid 3 - Snake Eater
Xenosaga Episode III - Abel's Ark
Metroid Prime - Underwater Frigate

Aivis oikeastaan sanoitti hyvin. Vain omia valintoja kilpailussa enää jäljellä ja siinä mielessä olisi luullut valintaa haastavaksi, mutta Snake Eaterissa on vaan kaikki onnistunut niin täydellisesti, että edes ehkä kautta aikain tunnelmallisin videopelikappale ei pysäytä sitä. Snake Eater kun on kaiken muun hyvyyden lisäksi lähes yhtä tunnelmallinen kuin Underwater Frigate.
15  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 13.05.2021 14:24
CX 55" 999€, 65" 1399€ ja 77" 2999€

https://www.gigantti.fi/product/tv-ja-video/televisiot/153748/lg-65-cx-4k-oled-tv-oled65cx-2020
16  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 11.05.2021 22:05
Kierros IV

One Must Fall 2097 - Main Menu
Metal Gear Solid 3 - Snake Eater

Helpoin pois alta heti kärkeen.

Xenosaga Episode III - Abel's Ark
Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest - Hot Head Bop


Tämä on äärimmäisen vaikea pari, koska molemmat on niin kovia. Abelin tunnelmassa on jotain vangitsevaa, jonka haluaa palkita äänellä.

Bully - Walking Theme
Metroid Prime - Underwater Frigate

Underwater Frigaten tunnelma. Ja kuinka uskomattoman täydellisesti se sopiikaan itse peliin. Nyt on tullut oltua vielä Metroid-fiiliksissä pitkästä aikaa, kun viime aikoina pelaamani Returnal jollain oudolla tavalla tuo niin paljon Metroidin mieleen. Underwater Frigatea täydellisemmin tiettyä tunnelmaa luovaa sävellystä ei ehkä ole edes olemassa. Bullynkin kappale on todella hyvä kyllä, ei siinä. Yksi kisan isoista yllättäjistä.
17  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 10.05.2021 23:27
Taitaa mennä 11. Päivän puolelle, mutta on ennen aamunkoittoa, lupaan!
18  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 10.05.2021 14:12
Editoin vielä päivän aikana loput ääneni viestiini.
19  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 03.05.2021 19:13
Onnistuuko vaikkapa nyt Binancessa ostaminen ja myyminen käytännössä "yhdellä klikkauksella"? Eli jos haluan ostaa, klikkaan kryptoa "buy" ja kortilla maksamilla euroilla saan binanceen johonkin lompakkoon klikkaamaani kryptoa ja kun haluan myydä, klikkaan "sell" ja saan euroina summan jonnekin binance-tililleni, josta voisin siirtää pankkitililleni?
20  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 03.05.2021 10:24
Kierros III

Snatcher - One Night in Neo Kobe City
Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest - Hot Head Bop

Tämä oli loppujen lopuksi helpompi kuin ajattelin. Kyllä toi Snatcherin kipale vaan niin tykki on.

ZeroRanger - Unstopping
One Must Fall 2097 - Main Menu

Jostain syystä One Must Fall ei vaan minulle kolahda, vaikka siinä tavallaan ainekset onkin kohdallaan.

Street Fighter V - G Theme
Bully - Walking Theme

Tasainen pari. G on liian cool, pienellä erolla voitto.

Xenosaga Episode III - Abel's Ark
Katamari Damacy - Lonely Rolling Star

Niin hyvä kuin Katamari onkin, niin Abel's Arkin rauhallinen tunnelmointi vie. Tälleen yöllä vielä extra-hyvä.

FAST Racing NEO - Chuoko City
Metal Gear Solid 3 - Snake Eater

Aika helppohan tämä on. Vaikka Fast Racingin kappale tosi hyvä onkin.

Ultima 6 - Intro
Metroid Prime - Underwater Frigate

Tämäkin helppo..
21  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Omat pelivideot |"Siis, mitä äsken tapahtui?" : 19.04.2021 09:45
Ei tullut kuittailua surkeasta musiikista :lol:

Tein samoista parin session klipeistä toisenkin videon, joissa ei yhtä pitkiä comboja, mutta ehkä tyyliltään eheämpiä ja erilaisia kulmia.

https://youtu.be/2pULElp46TQ
22  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 12.04.2021 00:11
Kierros II

Snatcher - One Night in Neo Kobe City

Tekken 6 - Electric Fountain

Älytöntä, että joutuu äänestämään Electric Fountainia vastaan, mutta niin nyt vain joutuu tekemään.

Ori and the Will of the Wisps - Now Use the Light, We Want to See!
Ultima 6 - Intro

Tämä on tasainen pari. Ultiman mystinen tunnelma vie tällä kertaa.

Final Fantasy VIII - Blue Fields
Metal Gear Solid 3 - Snake Eater
Sinänsä vaikea, koska pidän molemmista niin paljon. Ja kuitenkin helppo, koska ei Snake Eateria voita monikaan kappale ylipäänsä.

Guardian Heroes - Rough and Ready
Katamari Damacy - Lonely Rolling Star
Tämäkin tasainen kisa. Katamarin hyväntuulen fiilistely vie niukasti omissa kirjoissa.

Mega Man ZX - Green Grass Gradation
FAST Racing NEO - Chuoko City

Tämä oli helpompi. Megis ei ole mikään huippu, ei se saisi oikeastaan edes olla jatkossa.

FFVII Remake - Jenova Phase 3
Bully - Walking Theme

Bullyn kappale on todella hyvä. Jenova on todella hyvä. Jenova voittaa.

Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest - Hot Head Bop
Halo 2 - Ghosts of Reach

Vaikeaa on. Tasaista kuin mikä. Kolikolla meni DKC:lle.

Xenosaga Episode III - Abel's Ark
Loop Hero - Enter the dungeon

Tämäkin vaikea! Abel Ark tunnelma vei pienellä erolla.

Shin Megami Tensei - Ginza
One Must Fall 2097 - Main Menu

Molemmat kolahtivat nyt jo paremmin, mutta silti kumpikaan ei mitenkään erityisesti kolahda.

Metroid Prime - Underwater Frigate
Super Smah Bros. Melee - Mother 2

Poimitaan tämä helppo pois alkuun.

Street Fighter V - G Theme
Ōkamiden - Southern Ryoshima Coast

Ja vaikea jälleen, kun pidän molemmista sen verran paljon. G on päheä. Pienellä erolla.

Cyberpunk 2077 - The Rebel Path
ZeroRanger - Unstopping

ZeroRangerin tykitys vie tämän helposti.
23  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Omat pelivideot |"Siis, mitä äsken tapahtui?" : 11.04.2021 21:22
Uusin improvisaatio montage THPS1+2

https://youtu.be/nnp7nBqOza0

Nyt olen oikeastaan ekaa kertaa tyytyväinen omaan impron tasoon eikä koko ajan paista kaikenlaista todella isoa heikkoutta silmiin. Olen aika pienellä vaivalla loppujen lopuksi saanut flown paljon paremmaksi, vauhtia ja kenttien hyödyntämistä parannettua. Lähinnä analysoinut mitä valintoja teen väärin ja löytänyt muutaman pienen tekniikan, jolla saa vauhtia pidettyä paremmin yllä. Tästä eteenpäin kehittyminen vaatisi omalla kohdallani todella paljon lisää pelitunteja ja systemaattista otetta.
24  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 10.04.2021 10:02
Shin Megami Tensei - Ginza
Super Mario Maker 2 - Title

Aika tasainen pari. SMM2 teema luultavasti kasvaa paremmaksi, mitä enemmän sitä kuulee. Sellanen tosi rento fiilistely. Shin Megamikin hyvä.

Wind Waker - Outset Island
Super Smah Bros. Melee - Mother 2

Mother 2 tylsä. Outset Island ei ollut yhtä hyvä kuin miltä se aina pelatessa tuntui, mutta vie tämän parin.

Everhood - Why Oh You Are LOVE
Ori and the Will of the Wisps - Now Use the Light, We Want to See!

Everhoodin kipale on mielestäni yksi heikoimpia kappaleita koko äänestyksessä, vaikkei se mikään katastrofi ole todellakaan. Orin kappale on upea jo parilla kuuntelulla ja varmasti kasvaa vain, mitä enemmän sitä kuuntelee. Ja varmasti todella maaginen pelissä ja pelin pelaaminen tuo siihen uuden tason.

Mega Man ZX - Green Grass Gradation
Castlevania II: Belmont's Revenge - New Messiah

Castlevanian kappale on ihan jees, Mega Manin enemmän kuin ihan jees, mutta ei silti mikään mestariteos. Tähän pariin asti oli vähän fiilis, että taitaa tämä äänestys olla kokonaisuutena paljon heikkotasoisempi kuin aiemmat, mutta tästä eteenpäin lähes jokainen taistelupari oli täyttä timanttia ja tullut paljon mahtavia uusia tuttavuuksia. ÄLyttömän hyvää musiikkia ovat kappaleiden ehdottajat kaivaneet. Näyttää siltä, että hyvää pelimusiikkia riittää kyllä todella moneen äänestykseen vielä.. Lähes kaikki tulevat parit oli vaikea päättää, kumpi voittaa.

Sekiro: Shadows Die Twice - Divine Dragon
Loop Hero - Enter the dungeon

Melkeinpä täysin arvalla mennään. Niin erilaiset kappaleet ja kuitenkin omilla tavoillaan hienot.

Hades - Good Riddance (Eurydice Solo feat. Ashley Barrett)
Final Fantasy VIII - Blue Fields

Huhhuh, kuinkahan maaginen Good Riddance olisi, jos sen olisi kuullut pelissä. Todella upea! Mutta niin on myös Blue Fields. Tunnelmaa.

Ultima 6 - Intro
Ice Ice Baby vs Straight Up - Vanilla Ice vs Paula Abdul

Tavallaan yksi kaikkein vaikeimpia pareja. En olisi uskonut, että Ice Ice Baby ja Abdul voisi toimia näin hyvin (olin valmistautunut sulkemaan kappaleen puolen minuutin jälkeen) mutta se vain toimii. Toisaalta myös Ultimassa on todella paljon tunnelmaa. Jotenkin tuo mashup on vaan niin hyvin tehty, että tekee mieli äänestää sitä.

Mega Man 8 - Grenade Man
ZeroRanger - Unstopping


Mega Maneissa on niin paljon hyvää musiikkia.. Mutta ZeroRangerin uskomattoman tykki meno vie tämän parin.

Gravity Rush - Old Town
FFVII Remake - Jenova Phase 3

Aiai, mikä pari. Siis tavallaan pidän Jenovaa yhtenä parhaista pelikappaleista, mutta haluan äänestää Gravity Rushin tunnelmointia, koska tässä Remaken sovituksessa muutama asia särähtää korvaan vähän alkuperäisen särmää vähentävänä, vaikka toisaalta sovituksessa on joitain osia, jotka toimivat jopa paremmin kuin alkuperäisessä.

Jet Set Radio Future - The Concept of Love
Guardian Heroes - Rough and Ready

Segan peleissä on paljon ultimaattisen paskaa musiikkia, mutta Jet Setin kipale on tykki. Tämäkin oli todella vaikea pari. Guardian Heroesin kappale vie pienellä erolla..

Xenosaga Episode III - Abel's Ark
Kingdom Hearts II - Passion


Xenosagan kappale on ensimmäinen, jonka olen ehdottanut näihin äänestyksiin ilman, että olisin itse pelannut peliä. Se kolahti heti, kun kuulin jossain pelimuusiikilistalla. Tuo mieleen Metroidin Underwater Frigaten. Tämä on vaikea pari myöskin. Kingdom Heartsin kappaleessa on jotain todella omaperäistä fiilistä ja haluaisin ehkä jopa palkita sen äänestämällä sitä, mutta kun kuuntelin Xenosagaa vielä uudelleen, niin ei sen tunnelmaa voi olla äänestämättä.

Metroid Prime - Underwater Frigate
Hotel Dusk - Midnight

Underwater Frigate on yksi suosikkejani koskaan. Uskomaton tunnelma, siihen kiteytyy jotenkin Metroid. Hotel Duskin kappale oli myös todella hieno uusi tuttavuus. Ei kuitenkaan mitään jakoa tässä parissa.

One Must Fall 2097 - Main Menu
The Last of Us Part II - Beyond Desolation

Kuinkahan upea Last of Usin kappale olisikaan, jos olisi pelannut pelin. Alku on hieno ja lopun kasvu nostaa uudelle tasolle. One Must Fallin kappale on myös hyvä, mutta ehkä silti heikompaa päätä koko kisassa.

Halo 2 - Ghosts of Reach
Heavenly Sword - Nariko's Theme

Miten voi sanoa, että tämä olisi heikompaa Haloa? Tämähän ON Halo :)
Heavenly Swordin kappale on kyllä junnaava ja uskon, että en olisi koskaan jaksanut kuunnella sitä tai löytänyt sen hienoutta, jos en olisi pelannut peliä. Junnaaminen ei siis häiritse minua yhtään, oikeastaan päinvastoin, mutta uskon, että en jaksaisi varmaan kuunnella sitä loppuun, jos joku vain ehdottaisi sitä minulle niin, etten olisi pelannut peliä ja "löytänyt" sitä kuulemalla "pakolla".. Mutta Halon ikonisuuteen ei Narikon teema yllä. Yö ja Halon valikko tulee aina mieleen, kun Ghosts of Reach alkaa soimaan. Edit: Vaihdoin kuitenkin HS

Snatcher - One Night in Neo Kobe City
Zero Time Dilemma - Ustulate Pathos
Huhhuh! Snatcher on uskomattoman kovaa kamaa. Hienoa, että tämäkin tuli äänestykseen. Zero Time Dilemmasta tuli todella paljon mieleen Silent Hill ja sehän on vain hyvä asia. Tosi hyvä, mutta Snatcher WOW.

Bully - Walking Theme
Kirby: Planet Robobot - Mind in a PROGRAM

Bully kun alkoi ekan kerran, mietin, että ei hitto, hohhoijaa. Mutta sehän paljastuikin loppujen lopuksi todella kovaksi. Kirbyn täysin puun takaa tullut vielä kovempi kappale vie kuitenkin omissa kirjoissa tämän parin. Mahtava meno!

Tekken 6 - Electric Fountain
Axelay - Unkai

Tekken on Tekkeniä. Eli todella kovaa kamaa. Mutta Axelaykin kyllä polveilee todella hyvin. Oikeastaan en tiedä, äänestänkö oikein, kun äänestän Tekken.

Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest - Hot Head Bop
Grim Dawn - Dreaded

HUH! DKC:n kappale ei ole muistoissa lainkaan, mutta tämä on ihan uskomattoman hyvä. Grim Dawn on sellainen, että se kuuluu vain peliin. Ei tuollaista voi kuunella musiikkina erillään. Ehkä sitten, jos siihen saa tuntuman pelistä. Vähän kuin Alien ykkösen legendaariset sävelet, jos ei ole nähnyt leffaa, on se vain tunnelmallista musaa, jota ei kuuntelisi erikseen, mutta leffan nähtyään se säväyttää aina irrallaankin. Tämä oli kaikista pareista kaikista helpoin päätös. DKC:n kappale itselleni yksi voittajaehdokkaita.

Ōkamiden - Southern Ryoshima Coast
Muse Dash - Best One

Taas kaksi hienoa uutta tuttavuutta. Muse Dashia tekisi mieli äänestää, mutta Okamidenin eeppinen ote vie ehkä kuitenkin hyvin etenevällä fiilistelyllään voiton

Katamari Damacy - Lonely Rolling Star
BioShock Infinite - Elizabeth's Theme

Katamarin kappale oli yllätys. Se kun alkoi, ajatettelin sulkea heti. Mutta siitä oppikin tykkäämään nopeasti todella paljon. Bioshockin tunnelmapala on hieno, mutta tuntuu, että sitä joutuisi joko kuuntelemaan pelin kera paljon, että siitä saisi mestariteoksen tai sitten se ei vain ole mestariteos.. Hieno kuitenkin.

FAST Racing NEO - Chuoko City
Metal Slug X - Living on the Deck

Vaikeaa on! Molemmat iskee todella kovaa. Ehkä kuitenkin Neon TYYLI kolahtaa. Onhan tuo nimittäin aika päheää menoa kokonaisuudessaan.

Street Fighter V - G Theme
Super Smash Bros. Ultimate - Galaga medley

Huhhuh, G Theme on mahtava! Tosin niin on Galaga Medleykin, oikeasti todella kova! Kuitenkin G Themessä on jotain todella hyvin rakennettua tarkoituksellisuutta alusta loppuun. Luin videosta pelaajien kommentteja ja pitää kyllä tarkastaa tuo hahmo.

Cyberpunk 2077 - The Rebel Path
Paper Mario: The Origami King - Autumn Mountain Battle


Cyberpunkin kappale on tyylikäs vaikkakin vähän geneerinen, kun taas Paper Marion on mestariteos. Täysin puskista tullut mestariteos. Yksi parhaita kappaleita koko kisassa. Huhhuh.. Onneksi tämä kisa taas järjestettiin.

Loop Hero - Loop Blues
Metal Gear Solid 3 - Snake Eater


Tämä Loop Hero on myös hyvä, mutta pidin ekasta Loop Heron kappaleesta vielä enemmän. Toisaalta kumpikaan ei tietenkään mahtaisi mitään Snake Eaterin eeppisyydelle.

EDIT: Aiviksen kommentti "-Heavenly Swordin hitaasti kasvava groove vei mukanaan." on juurikin täydellinen kuvaus. Kappale "junnaa" paikallaan, mutta groove kuitenkin kasvaa hitaasti ja kun tähän kasvuun pääsee sisälle, ei junnaus haittaa.. se kääntyy jopa vahvuudeksi. Sitä en kuitenkaan itse olisi varmasti jaksanut kaivaa, jos en olisi kappaletta pelissä kuullut. Ja tämä Aiviksen kommentti sai minut vaihtamaan ääneni, eli äänestän kuitenkin HS enkä Halo. Molemmat ovat kuitenkin suosikkieni joukossa, enpä muuten niitä olisi ehdottanut :D Toisaalta oli myös vaikea päättää, minkä laittaisin HS:stä. Epilogue ja Flying Foxin theme ovat myös todella upeat ja muitakin.. OST on upea ja täysin uniikki.

--------------------
25  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 07.04.2021 22:42
Käykää lukemassa kommentit: siellä mm. NOLO PALJASTUS miksi yksi pari jäi äänestämättä. :lol:

P.S. on kyllä ollut kovaa settiä viesteissä. Näiden analyysien lukeminen on aina pelimusaäänestysten hienoin juttu.

Totta! Vaikka välillä ihmettelee, miten eri tavalla voi musiikin kokea.  :lol: Ja toisaalta tulee lämmin fiilis, kun näkee jonkun kokeneen samalla tavalla kuin itse, kun on tavoittanut sen saman ytimen musiikissa.   :)

Huhheijaa kaikki kuunneltu ja arvosteltu. Snake Eater aiheutti totuttuun tapaan syöksyn MGS-soundtrackien parhaiden palojen jäniksenkoloon  8)

Se onkin melkoinen kolo!
26  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 07.04.2021 10:41
Ohops hyvä kun korjasitte MGS3, en katsonut yhtään laatua, postasin vain ekan mikä tuli haussa. Pitääpä yrittää saada äänet tänään tai huomenna kasaan.
27  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: TOP-listat Thread : 04.04.2021 17:53
Jaat 100 peliä kympin ryhmiksi ja laitat pelit paremmuusjärjestykseen noiden ryhmien sisällä? Niistä sitten koostamaan suurempaa kokonaisuutta.

Hyvä ehdotus!
28  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: TOP-listat Thread : 03.04.2021 19:44
Hieno postaus.

Olen yrittänyt muokata Top100-listaani "tarkemmaksi" ja uudet pelit sisältäväksi, mutta se on kyllä kova homma varsinkin siksi, että on niin huono päättämään. Ehkä pitäisi yrittää ensin puristaa "täydellinen" top10 lista, johon on täysin tyytyväinen. :D
29  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 28.03.2021 02:59
Metal Gear Solid 3 linkki heittää näköjään Heavenly Swordin kappaleeseen.

Tässä oikea Metal Gear Solid 3 - Snake Eater
30  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 20.03.2021 17:28
Sopii.
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 30
Pelaajalauta 2007-2021
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines