Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 30
1  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Omat pelivideot |"Siis, mitä äsken tapahtui?" : 19.04.2021 09:45
Ei tullut kuittailua surkeasta musiikista :lol:

Tein samoista parin session klipeistä toisenkin videon, joissa ei yhtä pitkiä comboja, mutta ehkä tyyliltään eheämpiä ja erilaisia kulmia.

https://youtu.be/2pULElp46TQ
2  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 12.04.2021 00:11
Kierros II

Snatcher - One Night in Neo Kobe City

Tekken 6 - Electric Fountain

Älytöntä, että joutuu äänestämään Electric Fountainia vastaan, mutta niin nyt vain joutuu tekemään.

Ori and the Will of the Wisps - Now Use the Light, We Want to See!
Ultima 6 - Intro

Final Fantasy VIII - Blue Fields
Metal Gear Solid 3 - Snake Eater

Guardian Heroes - Rough and Ready
Katamari Damacy - Lonely Rolling Star

Mega Man ZX - Green Grass Gradation
FAST Racing NEO - Chuoko City

FFVII Remake - Jenova Phase 3
Bully - Walking Theme

Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest - Hot Head Bop
Halo 2 - Ghosts of Reach

Xenosaga Episode III - Abel's Ark
Loop Hero - Enter the dungeon

Shin Megami Tensei - Ginza
One Must Fall 2097 - Main Menu

Metroid Prime - Underwater Frigate
Super Smah Bros. Melee - Mother 2

Poimitaan tämä helppo pois alkuun.

Street Fighter V - G Theme
Ōkamiden - Southern Ryoshima Coast

Cyberpunk 2077 - The Rebel Path
ZeroRanger - Unstopping
3  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Omat pelivideot |"Siis, mitä äsken tapahtui?" : 11.04.2021 21:22
Uusin improvisaatio montage THPS1+2

https://youtu.be/nnp7nBqOza0

Nyt olen oikeastaan ekaa kertaa tyytyväinen omaan impron tasoon eikä koko ajan paista kaikenlaista todella isoa heikkoutta silmiin. Olen aika pienellä vaivalla loppujen lopuksi saanut flown paljon paremmaksi, vauhtia ja kenttien hyödyntämistä parannettua. Lähinnä analysoinut mitä valintoja teen väärin ja löytänyt muutaman pienen tekniikan, jolla saa vauhtia pidettyä paremmin yllä. Tästä eteenpäin kehittyminen vaatisi omalla kohdallani todella paljon lisää pelitunteja ja systemaattista otetta.
4  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 10.04.2021 10:02
Shin Megami Tensei - Ginza
Super Mario Maker 2 - Title

Aika tasainen pari. SMM2 teema luultavasti kasvaa paremmaksi, mitä enemmän sitä kuulee. Sellanen tosi rento fiilistely. Shin Megamikin hyvä.

Wind Waker - Outset Island
Super Smah Bros. Melee - Mother 2

Mother 2 tylsä. Outset Island ei ollut yhtä hyvä kuin miltä se aina pelatessa tuntui, mutta vie tämän parin.

Everhood - Why Oh You Are LOVE
Ori and the Will of the Wisps - Now Use the Light, We Want to See!

Everhoodin kipale on mielestäni yksi heikoimpia kappaleita koko äänestyksessä, vaikkei se mikään katastrofi ole todellakaan. Orin kappale on upea jo parilla kuuntelulla ja varmasti kasvaa vain, mitä enemmän sitä kuuntelee. Ja varmasti todella maaginen pelissä ja pelin pelaaminen tuo siihen uuden tason.

Mega Man ZX - Green Grass Gradation
Castlevania II: Belmont's Revenge - New Messiah

Castlevanian kappale on ihan jees, Mega Manin enemmän kuin ihan jees, mutta ei silti mikään mestariteos. Tähän pariin asti oli vähän fiilis, että taitaa tämä äänestys olla kokonaisuutena paljon heikkotasoisempi kuin aiemmat, mutta tästä eteenpäin lähes jokainen taistelupari oli täyttä timanttia ja tullut paljon mahtavia uusia tuttavuuksia. ÄLyttömän hyvää musiikkia ovat kappaleiden ehdottajat kaivaneet. Näyttää siltä, että hyvää pelimusiikkia riittää kyllä todella moneen äänestykseen vielä.. Lähes kaikki tulevat parit oli vaikea päättää, kumpi voittaa.

Sekiro: Shadows Die Twice - Divine Dragon
Loop Hero - Enter the dungeon

Melkeinpä täysin arvalla mennään. Niin erilaiset kappaleet ja kuitenkin omilla tavoillaan hienot.

Hades - Good Riddance (Eurydice Solo feat. Ashley Barrett)
Final Fantasy VIII - Blue Fields

Huhhuh, kuinkahan maaginen Good Riddance olisi, jos sen olisi kuullut pelissä. Todella upea! Mutta niin on myös Blue Fields. Tunnelmaa.

Ultima 6 - Intro
Ice Ice Baby vs Straight Up - Vanilla Ice vs Paula Abdul

Tavallaan yksi kaikkein vaikeimpia pareja. En olisi uskonut, että Ice Ice Baby ja Abdul voisi toimia näin hyvin (olin valmistautunut sulkemaan kappaleen puolen minuutin jälkeen) mutta se vain toimii. Toisaalta myös Ultimassa on todella paljon tunnelmaa. Jotenkin tuo mashup on vaan niin hyvin tehty, että tekee mieli äänestää sitä.

Mega Man 8 - Grenade Man
ZeroRanger - Unstopping


Mega Maneissa on niin paljon hyvää musiikkia.. Mutta ZeroRangerin uskomattoman tykki meno vie tämän parin.

Gravity Rush - Old Town
FFVII Remake - Jenova Phase 3

Aiai, mikä pari. Siis tavallaan pidän Jenovaa yhtenä parhaista pelikappaleista, mutta haluan äänestää Gravity Rushin tunnelmointia, koska tässä Remaken sovituksessa muutama asia särähtää korvaan vähän alkuperäisen särmää vähentävänä, vaikka toisaalta sovituksessa on joitain osia, jotka toimivat jopa paremmin kuin alkuperäisessä.

Jet Set Radio Future - The Concept of Love
Guardian Heroes - Rough and Ready

Segan peleissä on paljon ultimaattisen paskaa musiikkia, mutta Jet Setin kipale on tykki. Tämäkin oli todella vaikea pari. Guardian Heroesin kappale vie pienellä erolla..

Xenosaga Episode III - Abel's Ark
Kingdom Hearts II - Passion


Xenosagan kappale on ensimmäinen, jonka olen ehdottanut näihin äänestyksiin ilman, että olisin itse pelannut peliä. Se kolahti heti, kun kuulin jossain pelimuusiikilistalla. Tuo mieleen Metroidin Underwater Frigaten. Tämä on vaikea pari myöskin. Kingdom Heartsin kappaleessa on jotain todella omaperäistä fiilistä ja haluaisin ehkä jopa palkita sen äänestämällä sitä, mutta kun kuuntelin Xenosagaa vielä uudelleen, niin ei sen tunnelmaa voi olla äänestämättä.

Metroid Prime - Underwater Frigate
Hotel Dusk - Midnight

Underwater Frigate on yksi suosikkejani koskaan. Uskomaton tunnelma, siihen kiteytyy jotenkin Metroid. Hotel Duskin kappale oli myös todella hieno uusi tuttavuus. Ei kuitenkaan mitään jakoa tässä parissa.

One Must Fall 2097 - Main Menu
The Last of Us Part II - Beyond Desolation

Kuinkahan upea Last of Usin kappale olisikaan, jos olisi pelannut pelin. Alku on hieno ja lopun kasvu nostaa uudelle tasolle. One Must Fallin kappale on myös hyvä, mutta ehkä silti heikompaa päätä koko kisassa.

Halo 2 - Ghosts of Reach
Heavenly Sword - Nariko's Theme

Miten voi sanoa, että tämä olisi heikompaa Haloa? Tämähän ON Halo :)
Heavenly Swordin kappale on kyllä junnaava ja uskon, että en olisi koskaan jaksanut kuunnella sitä tai löytänyt sen hienoutta, jos en olisi pelannut peliä. Junnaaminen ei siis häiritse minua yhtään, oikeastaan päinvastoin, mutta uskon, että en jaksaisi varmaan kuunnella sitä loppuun, jos joku vain ehdottaisi sitä minulle niin, etten olisi pelannut peliä ja "löytänyt" sitä kuulemalla "pakolla".. Mutta Halon ikonisuuteen ei Narikon teema yllä. Yö ja Halon valikko tulee aina mieleen, kun Ghosts of Reach alkaa soimaan. Edit: Vaihdoin kuitenkin HS

Snatcher - One Night in Neo Kobe City
Zero Time Dilemma - Ustulate Pathos
Huhhuh! Snatcher on uskomattoman kovaa kamaa. Hienoa, että tämäkin tuli äänestykseen. Zero Time Dilemmasta tuli todella paljon mieleen Silent Hill ja sehän on vain hyvä asia. Tosi hyvä, mutta Snatcher WOW.

Bully - Walking Theme
Kirby: Planet Robobot - Mind in a PROGRAM

Bully kun alkoi ekan kerran, mietin, että ei hitto, hohhoijaa. Mutta sehän paljastuikin loppujen lopuksi todella kovaksi. Kirbyn täysin puun takaa tullut vielä kovempi kappale vie kuitenkin omissa kirjoissa tämän parin. Mahtava meno!

Tekken 6 - Electric Fountain
Axelay - Unkai

Tekken on Tekkeniä. Eli todella kovaa kamaa. Mutta Axelaykin kyllä polveilee todella hyvin. Oikeastaan en tiedä, äänestänkö oikein, kun äänestän Tekken.

Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest - Hot Head Bop
Grim Dawn - Dreaded

HUH! DKC:n kappale ei ole muistoissa lainkaan, mutta tämä on ihan uskomattoman hyvä. Grim Dawn on sellainen, että se kuuluu vain peliin. Ei tuollaista voi kuunella musiikkina erillään. Ehkä sitten, jos siihen saa tuntuman pelistä. Vähän kuin Alien ykkösen legendaariset sävelet, jos ei ole nähnyt leffaa, on se vain tunnelmallista musaa, jota ei kuuntelisi erikseen, mutta leffan nähtyään se säväyttää aina irrallaankin. Tämä oli kaikista pareista kaikista helpoin päätös. DKC:n kappale itselleni yksi voittajaehdokkaita.

Ōkamiden - Southern Ryoshima Coast
Muse Dash - Best One

Taas kaksi hienoa uutta tuttavuutta. Muse Dashia tekisi mieli äänestää, mutta Okamidenin eeppinen ote vie ehkä kuitenkin hyvin etenevällä fiilistelyllään voiton

Katamari Damacy - Lonely Rolling Star
BioShock Infinite - Elizabeth's Theme

Katamarin kappale oli yllätys. Se kun alkoi, ajatettelin sulkea heti. Mutta siitä oppikin tykkäämään nopeasti todella paljon. Bioshockin tunnelmapala on hieno, mutta tuntuu, että sitä joutuisi joko kuuntelemaan pelin kera paljon, että siitä saisi mestariteoksen tai sitten se ei vain ole mestariteos.. Hieno kuitenkin.

FAST Racing NEO - Chuoko City
Metal Slug X - Living on the Deck

Vaikeaa on! Molemmat iskee todella kovaa. Ehkä kuitenkin Neon TYYLI kolahtaa. Onhan tuo nimittäin aika päheää menoa kokonaisuudessaan.

Street Fighter V - G Theme
Super Smash Bros. Ultimate - Galaga medley

Huhhuh, G Theme on mahtava! Tosin niin on Galaga Medleykin, oikeasti todella kova! Kuitenkin G Themessä on jotain todella hyvin rakennettua tarkoituksellisuutta alusta loppuun. Luin videosta pelaajien kommentteja ja pitää kyllä tarkastaa tuo hahmo.

Cyberpunk 2077 - The Rebel Path
Paper Mario: The Origami King - Autumn Mountain Battle


Cyberpunkin kappale on tyylikäs vaikkakin vähän geneerinen, kun taas Paper Marion on mestariteos. Täysin puskista tullut mestariteos. Yksi parhaita kappaleita koko kisassa. Huhhuh.. Onneksi tämä kisa taas järjestettiin.

Loop Hero - Loop Blues
Metal Gear Solid 3 - Snake Eater


Tämä Loop Hero on myös hyvä, mutta pidin ekasta Loop Heron kappaleesta vielä enemmän. Toisaalta kumpikaan ei tietenkään mahtaisi mitään Snake Eaterin eeppisyydelle.

EDIT: Aiviksen kommentti "-Heavenly Swordin hitaasti kasvava groove vei mukanaan." on juurikin täydellinen kuvaus. Kappale "junnaa" paikallaan, mutta groove kuitenkin kasvaa hitaasti ja kun tähän kasvuun pääsee sisälle, ei junnaus haittaa.. se kääntyy jopa vahvuudeksi. Sitä en kuitenkaan itse olisi varmasti jaksanut kaivaa, jos en olisi kappaletta pelissä kuullut. Ja tämä Aiviksen kommentti sai minut vaihtamaan ääneni, eli äänestän kuitenkin HS enkä Halo. Molemmat ovat kuitenkin suosikkieni joukossa, enpä muuten niitä olisi ehdottanut :D Toisaalta oli myös vaikea päättää, minkä laittaisin HS:stä. Epilogue ja Flying Foxin theme ovat myös todella upeat ja muitakin.. OST on upea ja täysin uniikki.

--------------------
5  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 07.04.2021 22:42
Käykää lukemassa kommentit: siellä mm. NOLO PALJASTUS miksi yksi pari jäi äänestämättä. :lol:

P.S. on kyllä ollut kovaa settiä viesteissä. Näiden analyysien lukeminen on aina pelimusaäänestysten hienoin juttu.

Totta! Vaikka välillä ihmettelee, miten eri tavalla voi musiikin kokea.  :lol: Ja toisaalta tulee lämmin fiilis, kun näkee jonkun kokeneen samalla tavalla kuin itse, kun on tavoittanut sen saman ytimen musiikissa.   :)

Huhheijaa kaikki kuunneltu ja arvosteltu. Snake Eater aiheutti totuttuun tapaan syöksyn MGS-soundtrackien parhaiden palojen jäniksenkoloon  8)

Se onkin melkoinen kolo!
6  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 07.04.2021 10:41
Ohops hyvä kun korjasitte MGS3, en katsonut yhtään laatua, postasin vain ekan mikä tuli haussa. Pitääpä yrittää saada äänet tänään tai huomenna kasaan.
7  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: TOP-listat Thread : 04.04.2021 17:53
Jaat 100 peliä kympin ryhmiksi ja laitat pelit paremmuusjärjestykseen noiden ryhmien sisällä? Niistä sitten koostamaan suurempaa kokonaisuutta.

Hyvä ehdotus!
8  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: TOP-listat Thread : 03.04.2021 19:44
Hieno postaus.

Olen yrittänyt muokata Top100-listaani "tarkemmaksi" ja uudet pelit sisältäväksi, mutta se on kyllä kova homma varsinkin siksi, että on niin huono päättämään. Ehkä pitäisi yrittää ensin puristaa "täydellinen" top10 lista, johon on täysin tyytyväinen. :D
9  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 28.03.2021 02:59
Metal Gear Solid 3 linkki heittää näköjään Heavenly Swordin kappaleeseen.

Tässä oikea Metal Gear Solid 3 - Snake Eater
10  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 20.03.2021 17:28
Sopii.
11  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 17.03.2021 14:20
Nyt vaan lisää kappaleita!
12  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalauta toimii taas : 16.03.2021 23:44
Jee, kiitoksia vaan paljon Joel-san!
13  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 10.02.2021 20:06
Heavenly Sword - Nariko's Theme

Metroid Prime - Underwater Frigate

Halo 2 - Ghosts of Reach

Metal Gear Solid 3 - Snake Eater
14  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 07.02.2021 11:32
Lisää ehdokkaita!
15  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Halo Infinite (ja keskustelu Halo-sarjasta yleensä) : 03.02.2021 19:57
Voisi sanoa, että kehittäjät yrittävät tehdä "omaa näkemystään" sisällyttämällä peliin erilaisia muista peleistä lainattuja ominaisuuksia, joiden katsotaan olevan essentiaalisia genressä, mutta jotka tuhoavat Halon identiteetin? Näinhän kävi paljon koko FPS-genrelle, kun CoD tuli, kaikkien pelien piti tuntua samalta. Sentään viime aikoina tullut vähän lisää diversiteettiä, mutta toisaalta tuntuu, että nykyisinkin on ahdettava silti aina jotain eri classeja jne.

Kehittäjät ovat siis kadottaneet Halon pelimekaanisen identiteetin ja samalla onnistuivat tietenkin karkottamaan jopa fanit, koska fanit pitivät pelissä eniten nimenomaan raudanlujista mekaniikoista.
16  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 15.01.2021 19:50
Lisää nyt ehdokkaita!

En kyllä muista, että Metal Slugin kipale olisi ollut.
17  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 06.01.2021 20:20
Omat alustavat ehdokkaani:

Final Fantasy VIII - Blue Fields

Gravity Rush - Old Town

Xenosaga Episode III - Abel's Ark

Tekken 6 - Electric Fountain
18  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Omat pelivideot |"Siis, mitä äsken tapahtui?" : 23.12.2020 12:07
Kasasin pari videota THPS-improvisaatiota

https://youtu.be/tAUKqZQnv74

https://youtu.be/ow81L8F7rmw

https://youtu.be/bSFn6NaGyTw
19  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 19.12.2020 19:48
Niinhän ne olivat, mutta silti vuosien varrella CDPR on tavallaan rakentanut sädekehän ympärilleen ja aika ansaitusti monilla eri kuluttajaystävällisillä ratkaisuillaan.. Nyt sitten menevät pimittämällä tietoa ottamaan takapakkia. Toki he tulevat varmasti päivittämään pelin kuntoon.
20  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 19.12.2020 14:40
Käsittämätön virhearvio CDPR:ltä peitellä konsoliversioiden valmiusastetta, kun ovat kuitenkin onnistuneet rakentamaan melko poikkeuksellisen hyvän ja luotettavan maineen pelaajien keskuudessa.
21  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 08.12.2020 18:52
Pitäisi se ilmeisesti tuo Hollow Knight pelata sitten ennemmin kuin myöhemmin. Rehellisesti Ephramin kommentit olivat ensimmäiset negatiiviset kommentit mitä pelistä on koskaan tullut vastaan. Onhan niitä varmasti, mutta omiin silmiin osuneet ovat aina olleet ylistäviä.
22  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 19.11.2020 22:11
Näköjään Verkkokaupassa myös 1799

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/31409/njxxm/LG-OLED65CX-65-4K-Ultra-HD-OLED-televisio
23  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 19.11.2020 18:17
Tällä hetkellähän ulkoiset taitaa mahdollisesti bugailla plus ei ainakaan vielä voi ilmeisesti edes säilöä PS5-pelejä kovolla, vain PS4-pelejä. Itse haluaisin myös tietää, millaiset kovot toimii. Voisi jo valmiiksi vähän katsella.

Aika koomista, että kansiorakenne puuttuu taas. Saa nähdä meneekö vuosi taas tai vastaavaa ennen kuin sellainen tulee.
24  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 19.11.2020 16:21
Kuuntelin Giantbombia ja noi latauksien nopeutukset tekee kyllä hyvää. Gerstmann otti esimerkiksi Astrobotin, jonka challenget näet ilmeisesti UI:n kautta, jos esim kaveri rikkonut jonkin tuloksesi. Klikkaat ja parissa sekunnissa olet jo pelaamassa kyseistä challengea. Kyllähän tällainen on itse asiassa yllättävän iso mullistus juuri erilaisiin kaverikisailuihin tai highscore-pelaamiseen. Gerstmannin sanoin saatat olla menossa pelaamaan tai tekemään jotain muuta, mutta huomaat kaverin rikkoneen ennätyksesi. Aiemmin et välttämättä olisi jaksanut välittää, koska pelin käynnistys jne sata vuotta, mutta nyt tulee helpommin hypättyä kokeilemaan erilaisia haasteita, vaikka vain muutaman minuutin ajaksi ja vasta sitten pelaamaan sitä, mitä olit alunperin menossa pelaamaan. Tai sitten jäätkin vähän pidemmäksi aikaa ennätysjahtiin :P
25  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part IV : 18.11.2020 23:03
Löytyy!
26  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 07.11.2020 20:57
Tuo PS5-ohjain tuli kyllä ihan puun takaa. Tuntuu, että kaikki hehkuttaa sitä, ilmeisesti liipaisimet on todella loistavasti toteutettu. En ole seurannut next-gen uutisointia juuri lainkaan, niin en tiennyt mitään ohjaimenkaan ominaisuuksista. Jotenkin ei ole jaksanut innostua, kun niin paljon vanhojakin pelejä jonossa. Pakko silti olla kyllä skeptinen, mutta edes jotain innostusta herätti ekaa kertaa, kun niin paljon kehuja saanut ja jotain uutta.
27  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 07.11.2020 11:11
Vastalause: SSX oli kyllä saatanan kova PS2:lla!
28  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Kahdeksannen sukupolven jälkitarkastelu : 31.10.2020 23:44
Mikään peli ei saa aiheutettua samanlaista tunnemyrskyä pelaajan aivoissa niin hyvässä kuin pahassa.

Hyvin sanottu. Mikään muu peli ei ole koskaan päässyt edes lähelle sitä tunnemyrskyä ja nimenomaan niin hyvässä kuin pahassa. Ei mikään muu peli, ei lähellekään. Oikeasti moni yksittäinen ottelukin voi täysin tuloksesta riippumatta olla samaan aikaan pahinta paskaa ja toisaalta suunnilleen parasta koskaan.
29  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Kahdeksannen sukupolven jälkitarkastelu : 25.10.2020 18:02
Aika paljon voi allekirjoittaa tuota TK:n näkemystä siitä, että AAA-pelit ovat nykyisin laimeita ja toisaalta pienemmän luokan tuotoksien joukosta löytyy aivan mielettömiä timantteja. Mutta on siellä AAA-puolellakin edelleen joitain todella tykkejä teoksia.
Tämä generaatio oli se, kun hyväksyin, että pelattavaa on niin paljon, vanhoja ja uusia pelejä, että ei vaan ole oikeastaan järkeä ostaa kuin yksi konsoli ja silläkään en ehdi millään pelata varmaan edes kymmentä prosenttia kaikista teoksista joita haluaisin.


Sonyn omista peleistä Days Gone, Gravity Rush 2 ja Driveclub iskivät todella kovaa. Kuin myös Horizon ja Everybodys Golf. Uncharted 4 oli jäätävää kuraa kampanjan puolesta, mutta co-op puolen löysin vasta tänä vuonna ja se on todella hyvää viihdettä pelisarjan hienon liike/ammunta-combon ollessa pääosissa turhien kiipeilyosuuksien sijaan. Sonyn ulkopuolelta ainakin Batman Arkham Knight, Dishonored, Evil Within, Alien Isolation, Rayman Legends, Tales from the Borderlands iskivät yksinpelien puolelta. FFXIV taas oli helvetin hyvä verkko-RPG ja Tekken 7 huippua vastakkain.


Itselläni generaatio oli paluu vanhoihin aikoihin siinä mielessä, että 2000-luvun molemmin puolin tuli pelattua aivan järjetön määrä NHL-sarjaa kavereiden kanssa ja nyt tuli palattua pelisarjan pariin lähes 15 vuoden tauon jälkeen. Ja aivan sama, ellei pahempi koukku pääsi syntymään. Etenkin NHL16-18 tuli hakattua naurettava määrä tunteja. 19 jäi vähän vähemmälle vaikka sitäkin kyllä tuli pelattua varmaan enemmän kuin mitään muita pelejä kyseisen pelisarjan ulkopuolelta tässä genissä ja 20 jäi ostamatta julkaisussa, mutta keväällä kun sen osti, oli koukku taas karmaiseva. Samaan aikaan nerokkat mekaniikat, huikeaa kilpailullista pelaamista ja kuitenkin aivan jäätävä määrä paskaa etenkin tekoälyn ja pelaajanvaihtomekaniikan osalta. Ristiriitaisin pelisarja koskaan. NHL hallitsi kyllä omaa generaatiotani todella vahvasti. Moni peli jäi senkin takia pelaamatta, ei vain ehtinyt sen rinnalla.


NHL:n lisäksi tuntuu, että co-op pelaaminen verkon yli oli omalla kohdalla suht isossa roolissa. Todella hyviä pelejä paljon, enkä ole päässyt pelaamaan lähellekään kaikkia, joita olisin halunnut. Helldivers, Overcooked 2, Destinyt, Killzone Shadow Fall, Uncharted 4, Ghost Recon Wildlands, The Division, Alienation ainakin. 3on3 Freestyle tuntui myös coopilta, vaikka siinä muita vastaan pelataankin ja tämä oli ehkä pelinä kaikkein isoin yllätys koko generaation kaikista peleistä. Aivan nerokas pelimekaanisesti ja kuorrutettu juuri oikeanlaisella street-fiiliksellä.


Housemarque tuntuu nykyisin ehkä suosikkistudioltani. Alienation, Dead Nation Apocalypse Edition (tämä tosin ulkopuolinen porttaus ja alunperin PS3, mutta sisältää kaiken Housen loistavan sisällön) ja Nex Machina olivat kaikki loistavia. Nex Machina ehdoton kruununjalokivi. Jos et ole pelannut Nex Machinaa ja tykkäät twinstick shootereista, olet missannut yhden kautta aikain parhaista peleistä. Resogun hauskasti itselläni vielä pelaamatta, sen pariin aion kyllä jossain välissä ehtiä. Kuin myös lisää Nex Machinan pariin, sekin jäi ”kesken” aikoinaan, vaikka aika paljon sitä alkuun pelasin.


Indie-puolella on ostettuna varmaan 100 peliä, mutta en ole saanut monia loppujen lopuksi pelattua, kiitos taas NHL:n viemien tuntien. Enter the Gungeon, 3on3 Freestyle, Not a Hero, Rocket League (jota en ole pelannut paljoa, mutta joka on selvästi yksi nerokkaimpia ja parhaimpia videopelejä koskaan etenkin mekaanisesti), Furi, Grow Home, The Swapper, Galak-Z, OlliOlli 2, Shovel Knight, Not a Hero tulevat mieleen loistavina peleinä. Järjetön määrä (melko varmoja) timantteja tosiaan itsellä kuitenkin pelaamatta.


PSVR tuli myös vietettyä aika paljon aikaa ja paljon on vielä pelejä kovalevyllä pelaamatta. Astro Bot, Resident Evil 7, Sparc, Headmaster, Thumper, Farpoint, Dirt Rally VR, Until Dawn Rush of Blood, Moss, Superhot VR iskivät erityisen kovaa.


Genin lopussa julkaistiin vielä ehdoton huippu eli THPS1+2. Tony Hawk on pelimekaanisesti jäätävän nerokas sarja ja tämä remake onnistui käytännössä täydellisesti fysiikoiden, animaatioiden, nopeuden jne. osalta siinä, että pelaaminen tuntuu siltä kuin pelisarjan pelaaminen parhaimmillaan tuntuu. Uskomaton paluu pelisarjalta takaisin parrasvaloihin jonne se kuuluu.


Generaation synnyttämiä pelaamattomia pelejä, joita haluaisin joskus pelata on naurettava määrä. Listaan joitain selkeimpiä potentiaalisia huippuja. Switchin ja Xboxin pelejä en jaksa erikseen alkaa etsiä, joten en niitä edes luettele. PS-puoli helpompi tarkistaa pikaiseen kovalevyltä ja toivelistalta.
Monster Hunter World (vain vähän aloittanut ja varmasti loistava), Persona 5, Dreams (etenkin VR), Control,DOOM, Yakuzat, Niohit, DMC5, Civilization 6, Cities Skylines, Dragons Dogma Dark Arisen, MGS5, Bloodborne, Witcher 3, XCOM 2, God of War, Ghost of Tsushima, Death Stranding, Sekiro, Dark Souls 3, FFVII:Remake, Hyper Light Drifter, Guacamelee 2, Steamworld Dig 2, Yokus Island Express, Celeste, Hollow Knight, Assault Android Cactus, Pyre, Crypt of the Necrodancer, Stardew Valley, N++, Cosmic Star Heroine, Axiom Verge, Mega Man 11, Divinityt, Darkest Dungeon, Rogue Legacy,  Salt & Sanctuary, Wargroove, Bloodstainedit, CTR Remake, River City Girls, Slay the Spire, Dead Cells, Resident Evil 2, Spelunky 2. Siinä joitain, lisäksi aika liuta VR-pelejä ja vähemmän nimekkäitä etenkin indie-pelejä, jotka itseä kiinnostavat ja ovat jääneet pelaamatta ainakin toistaiseksi.


Generaation parhaat seuraavaksi, en järjestele paremmusjärjestykseen. NHL-pelisarja on pakko sisällyttää. Sen peleille voisin arvostelussa antaa samaan aikaan lähes 10/10 ja toisaalta 5/10 sen lukuisten vikojen vuoksi.
NHL-pelisarja (samaan aikaan helvetin ärsyttävä ja viallinen ja kuitenkin nerokas.. silloin kun ottelut ovat parhaimmillaan, on pelisarja lähellä parasta, mitä videopeleillä on tarjota)
Evil Within (huikean omaperäisesti rytmitetty kauhuseikkailu)
Alien Isolation (vähän samaa kuin Evil Within plus mahtava Alien-tunnelma)
THPS1+2 (pelimekaanisesti nerokas, loputtomasti opittavaa ja pelattavaa, parhaimmillaan eräänlainen zen/meditaatio fiilis pelatessa)
Enter the Gungeon (huikea äänimaailma, graafinen tyyli, kokonaispaketti mekaniikoineen ja kenttineen)
Days Gone (mahtava peli kauttaaltaan ja yksi isoimpia yllätyksiä pelien saralla pitkään aikaan.. tuntui todelliselta matkalta hahmojen mukana, sellainen mitä pelit harvoin saavuttavat)
Helldivers (yksi parhaita cooppeja koskaan, ellei jopa paras, mahtavat mekaniikat, paljon opittavaa ja vaatii yhteistyötä)
3on3 Freestyle (huikeat mekaniikat, parhaiten lajia vastaava fiilis mitä olen peleissä kokenut)
Sparc (osoittaa, mitä virtuaaliurheilu pystyy tarjoamaan, tämä on käytännössä täysin uudenlainen urheilulaji)
Headmaster (”pelimekaniikka” nerokas, täydellisesti tasapainotettu haaste, sillä harvemmin nykyisin jaksan pelata kaikista pelin haasteista täydet tähdet, mutta tässä oli aina juuri siinä rajalla, että pakko pelata)
Dirt Rally VR (huikein ”siellä olemisen” tunne peleissä, ”perstuntuma” ekaa kertaa ajopeleissä oikeasti mukana, aivan seuraavan tason kokemus)
Rocket League (huikea mekaanisesti ja onhan paketti muutenkin mieletön)
Nex Machina (melko lailla täydellinen twinstick shooter, täydellinen arcade-peli)


Kunniamaininnat: Driveclub, Gravity Rush 2, FFXIV, Destinyt, Overcooked 2, Grow Home (oikeasti ihan huikea peli), Horizon, OlliOlli2, Galak-Z, Ghost Recon Wildlands (coop) ja Division (coop), Astro Bot


30  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Omat pelivideot |"Siis, mitä äsken tapahtui?" : 11.10.2020 19:57
Onko lätsä väärä, väri väärä, vai molemmat?  ;). Ja kiitos!
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 30
Pelaajalauta 2007-2021
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines