Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Kalenteriin linkitetyt tapahtumat
  • iPhone 6 ja iPhone Plus -julkaisu Suomessa: 26.09.2014
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 31
Tulostusversio
Aihe: Yleinen iPhone-keskustelu  (Luettu 315357 kertaa)
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #60 : 15.09.2009 22:11 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Epi, mites se vanhan luurin myynti?

Ehdin valitettavasti varata 3G:n jo tässä välissä eräälle kunnioitettavalle foorumilaisellemme.  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #61 : 15.09.2009 22:26 »
kas Jäsen Viestejä: 464 Basaaripisteet: 2 Profiili Aijjaa :(. Pitää lähteä shoppaamaan joku satasen kapula Nokialta, tällä kertaa vaikka hieman ennen kuin vanha hajoaa käsiin.
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #62 : 16.09.2009 02:16 »
Azu Aivot sanoi ei mutta sielu oli hiljaa, so I did it Jäsen Viestejä: 993 Basaaripisteet: 1 Profiili
Aijjaa :(. Pitää lähteä shoppaamaan joku satasen kapula Nokialta, tällä kertaa vaikka hieman ennen kuin vanha hajoaa käsiin.
Gigantista taitaa tällä hetkellä saada jotain ihan semi-päteviä malleja alle satasella, kun on synttärit ja kaikkeeeeeee.
Nyt/Kohta meneillään: Borderlands (PS3), Bayonetta (PS3), LocoRoco Midnight Carneval

Menneen talven lumia: Uncharted 2: Among Thieves

Me wants: Ratchet & Clank: A Crack In Time, Muramasa: The Demon Blade
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #63 : 16.09.2009 20:12 »
tiong tng @ QuakeNet, IRCNet, NetGamers Jäsen Viestejä: 321 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Noniin, kävin tänään noutamassa Epin vanhan 3G:n ja olen tässä illan leikkinyt laitteella. Ensifiilikset positiiviset.
:: tiong ~ Xbox One, PS4, PS3, Wii, Xbox 360, Xbox, PS2, GC, PC, PSX, DS Lite ::
:: Gamertag: tiong fi ::
:: PSN: tiong_fi ::
:: i5 3570K, 16GB DDR3 1600MHz, HD7950 3GB ::

:: http://twitter.com/tiong_fi
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #64 : 16.09.2009 20:20 »
kas Jäsen Viestejä: 464 Basaaripisteet: 2 Profiili Niin, hiero vielä suolaa haavoihin siinä.
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #65 : 16.09.2009 20:50 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Yksi päivä kohta takana uuden 3GS:n omistajana.

S stands for speed. Apple ei ole yhtään liioitellut: ohjelmat käynnistyvät, näppis ei lagaa ja koko OS X -käyttöjärjestelmä tuntuu sulavalta kuin mikä. Ne vähäiset 3G:n tahmaamisongelmat ovat nyt taakse jäänyttä elämää. Eihän edellisessä mallissa tosin esiintynyt missään vaiheessa kovin ärsyttävän pahaa tahmaamista kylläkään. Nopeamman prosessorin ja isomman muistin olemassaolon kyllä huomaa, mutta vanhallakin toki tuli toimeen, ei siinä mitään.

Raskaissa peleissä ja ohjelmissa erot tulevat esiin selvimmin. Todennäköisesti tulevaisuudessa pelit julkaistaan niin, että 3GS:llä ne ovat pelattavissa koko loistossaan kun taas 3G:n omistajat joutuvat tyytymään graafisesti hieman karsittuun ja vaatimattomammalla ruudunpäivityksellä varustettuun versioon.

Kompassi+maps-combo on vielä testaamatta. Huomenna kaupungilla pitääkin pyöriä ja katsoa miten komeasti se toimii. Miehelle, joka eksyy omaan kylpyhuoneeseensa, se on ehdoton! 

Makrolla varustettu 3.2 megapikselin kamera ei ole jättimäinen loikka edellisestä, mutta ihan kiva parannus kuitenkin. Koitin napsia kämpästäni jokusen kuvan, ja suht hämärässä otettuna olin niihin tyytyväinen. Video on erittäin katsomiskelpoista ja moista laatua kehtaa tunkea suntuubiin ihan koska tahansa. Ja koskapa videokuvaus on noinkin OK, niin ajattelin kuvata seuraavan miitin kokonaan iPhonen kameralla! Videota kuitenkin mahtuu valtavasti 32 gigaan, ja sen laatu on peli-illan ikuistamiseen varsin riittävä. Siellä sitten viimeistään laitetaan videokuvaus kunnon tositestiin.  :)

On muuten valkoinen iPhone komia. Kyllähän mustakin on upea, mutta omaa silmääni tuo valkoinen miellyttää tavattoman paljon. Se on klassinen apple-väri (vaikka yhtiö näyttääkin sen pikkuhiljaa taakseen jättävän) ja ehkäpä piilottaa pienet naarmutkin takakannesta mustaa tehokkaammin.


Jep, siinä ensimmäinen käyttöpäivän jälkeisiä tunnelmia.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #66 : 17.09.2009 18:06 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
On muuten valkoinen iPhone komia.

Kyllä! Ei voi muuta sanoa. Siinä se nyt synkronoi itseään. Menee muuten pieni hetki kun olen ostellut valmiiksi niin paljon ohjelmia ja pelejä + tietty kaikki +1000 biisiä. Fiilis on katossa.  ;D

Edit: Ei meinannu luuri löytää verkkoa ja googlailulla selvisi, ettei numero ole vielä "siirtynyt" Soneralle vaikka avasinkin uuden liittymän. Soittelin aspaan alle 10 min ennen sen sulkeutumista ja ottivat tiedot ylös. Nyt toimii :D


« Viimeksi muokattu: 17.09.2009 19:53 kirjoittanut Kabanossi »
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #67 : 18.09.2009 15:12 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW No niin. Päivä takana tiivistä iPhonen käyttöä, fiilikset varsin positiiviset. Pyörin kaupungilla tänään n. neljä tuntia ja akkua kului 25%. Tämän neljän tunnin aikana puhuin n. vartin, kuuntelin musiikkia yli kolme tuntia, käytin paljon GPS:ää ja surffailin netissä. Varsin aktiivista ja virtaa kuluttavaa näpräilyä tuli harrasteltua. Akkukestosta ei uskalla sanoa juuta taikka jaata ennen kuin luurin käyttö asettuu ns. normaalille tasolle.

GPS toimii mielestäni niin kuin pitääkin. Sisällä se heittää minut välillä muutama sata metriäkin sivuun oikeasta sijainnista, mutta ulkona saan muutamassa sekunnissa tarkan sijaintini. Kävellessä piste luurin näytöllä pysyy hyvin perässä ja kompassi kääntää kartan hyvin menosuuntaan. Kokeilin hakea erilaisia kohteita ja kaikki hakemani liikkeet paitsi hieman yllätteän Gigantti löytyivät haulla. GPS jäänee vähälle käytölle, mutta ihan hiljattainkin on ollut hetkiä jolloin olisin sitä kaivannut. Kuten pari viikkoa sitten Turussa kun yritin löytää toista Apple-kauppaa. Soittelin kavereille ja kysyin kadun nimeä ja ohjeita sinne.

Nettiselain oli kyllä positiivinen yllätys. Kaikkihan tietävät, ettei se toimi yhtä loistavasti kuin mainoksissa, mutta ei siitä kyllä kauas jäädä. Kuvarikas Iltalehdenkin sivu aukeaa ihan muutamassa sekunnissa. Liittymäni maksiminopeudeksi olen saanut mitatuksi hieman päälle kaksi megaa, ei ihan luvattu 3,6 mutta kyllä se riittävän nopea. Pikaviestiohjelmista minun valintani oli IM+. Tukee Pushia jne. Toimii hyvin ja ohjelma avautuu nopsaan. Pitää vielä testailla tulevatko viestit perille viiveettömästi ohjelman ollessa suljettuna. Viestien kirjoitus onnistuu jo hyvin (etenkin vaakatasossa) ja kirjoitusvirheitä ei tule oikeastaan yhtään.

No entä se nopeus? Kyllä sitä näyttää löytyvän. Ei ole luuri tahmaillut, jumitellut ja ohjelmat kyllä aukeavat nopeammin kuin vanhalla iPod Touchillani. Täällä Salossa ulkona puhelin on koko ajan 3G-verkossa täysillä palkeilla. Sisällä on myös täydet palkit, mutta 3G tuntuu välillä katoavan. Kerran luuri jo kadotti kokonaan verkon. Lentokonetilan kautta takaisin normitilaan ja verkko löytyi. Toivottavasti puhelin ei tee tuosta verkon kadottamisesta mitään yleistä tapaa. Siitäkin olen lukenut ja kyllä ketuttaisi elää sellaisen ongelman kanssa.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #68 : 18.09.2009 16:19 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Toivottavasti puhelin ei tee tuosta verkon kadottamisesta mitään yleistä tapaa. Siitäkin olen lukenut ja kyllä ketuttaisi elää sellaisen ongelman kanssa.

Meikälläkin esiintynyt nyt tuota. Siinä missä good old 3G pysyi verkossa kuin tyhmä kala, niin tämä 3GS on kadottanut yhteyden pariinkiin otteeseen. Toivottavasti on firmispäivityksellä korjattava asia!


On tuo S:n mukana tullut sulavuuslisä kyllä hieno juttu. Kaikki vaan soljuu nyt ihan helkkarin nätisti ja pehmeästi


« Viimeksi muokattu: 18.09.2009 16:34 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #69 : 18.09.2009 16:23 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Kerran luuri jo kadotti kokonaan verkon. Lentokonetilan kautta takaisin normitilaan ja verkko löytyi. Toivottavasti puhelin ei tee tuosta verkon kadottamisesta mitään yleistä tapaa. Siitäkin olen lukenut ja kyllä ketuttaisi elää sellaisen ongelman kanssa.
Ainakin minulla molemmat 3G ja 3GS hukkaa verkon kokonaan joskus, jos itse laittaa 3G-verkon päälle alueella jossa ei ole 3G-kuuluvuutta, mutta kyllä se sen hetken parin päästä taas löytää. Muuten en ole huomannut verkon katoamisia.

Mutta hyvä että nuo teidänkin kapulat vihdoin ja viimein saapui. Olikos ne teidän kapulat 3.0.1 kuten kaikilla tuolla hompunkin suunnalla on ollut?


Safarista puheen ollen, Apple paranteli/päivitteli sen standardien tukea hiukan 3.1 -päivityksessä. 3.0.1 firmiksellä Safari sai vaivaiset 97/100 pistettä Acid3 -testissä, mutta nyt 3.1 firmiksellä se vetää tyylikkäät 100/100. Ei se tosin sitä testiä silti läpäise, animaatio takkuilee ja lopputuloksessa on pari virhettä, mutta silti ihan hyvin mobiiliselaimelta kun ei kaikki työpöytäselaimetkaan saa noin paljoa pisteitä (IE8 Win7:ssa saa jotain 20-30 pistettä). Ihme tosin, että se ei läpäise Acid2 -testiäkään. Acid1:n se sentään läpäisee.

Acid Tests
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #70 : 18.09.2009 16:26 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW 3.0.1 oli kännyn firmis. Heti kättelyssä iskin 3.1:n sisään, kun ei ole tarvetta pelleillä unlockien kanssa.  8)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #71 : 18.09.2009 17:14 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Joo firmis oli 3.0.1, mutta päivitin Epin tapaan 3.1:n sisään. Ei ole tarvetta kikkailla JB:n kanssa. :)
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #72 : 02.10.2009 11:00 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW No niin. Vähän enemmän käyttöä takana ja nyt voi akustakin sanoa jotain. Alkuinnostuksen laannuttua on "turha" hiplailu vähentynyt. Tällä hetkellä puhelin on ollut käyttämättömänä 21 tuntia ja 32 minuuttia ja käytössä 8 tuntia ja 25 minuuttia. Käyttöön kuuluu kolmisen tuntia musan kuuntelua, ehkäpä pari tuntia nettisurffailua 3G:llä, messengeriä Pushilla, puoli tuntia puhelua, Facebookia, App Storessa ja iTunesissa vierailua ja parin podcastin lataaminen WiFin yli sekä muutaman kuvan otto. Näytön kirkkaus n. puolessa välissä. Puhelin oli aluksi yli 10 tuntia idlenä ja akkua kului prosentin verran. Ihan hyvin se akku kestää nyt kun käyttö on tasaantunut.  :)

Edit: Eikä tuota verkon hukkaamista ole enää tapahtunut. Ainakaan minun nähden.

Edit2: On toi Shazam hieno softa! Eilen käväisin kebabia syömässä, syödessäni alkoi soida kiva biisi --> Shazam päälle, softa tunnisti biisin ja "napinpainalluksella" olin jo iTunesissa ostamassa sitä :)


« Viimeksi muokattu: 02.10.2009 11:05 kirjoittanut Kabanossi »
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #73 : 04.10.2009 14:05 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili Mikäs näiden tilanne on tällä hetkellä? Joutuuko tilattua luuria odottamaan ensi kesään?
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #74 : 04.10.2009 14:17 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Tilanne vaikuttaisi olevan merkittävästi parempi. Kaveri pisti nimittäin hiljaittain 16 gigan mustan luurin tilaukseen ja sai sen 8 päivässä.  :)   Kolmekakkoset ovat ehkä vähän halutumpia, mutta ei toimituksissa pitäisi kahta kuukautta enää mennä.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #75 : 04.10.2009 16:38 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Viime viikolla tuli kai vähän isompi erä taas. Liekö syynä se että tänne tuli lähetys Kreikkaan tarkoitettuja puhelimia. ;D Kreikkalaiset luurit on operaattorivapaita, joten joillain kävi suhteellisen hyvä munkki (puhelimen kieli määräytyy iTunesin kielen mukaan). Nuo Kreikkaliset luurit taisi kaikki olla 16Gt, joten jos 16Gt:n tilaa, niin sellasen saattaa saada jopa ihan kohtuullisessa ajassa. 32Gt valkoisten toimituksissa kai mennään edelleenkin heinäkuun loppua, mustista en tiedä.

Niin, ja niissä puhelimissa on nyt 3.1 firmis sisällä, joten jailbreakkaamiset sun muut ei toistaiseksi onnistu.



Itse ostin Spotify Premium -tilin tuossa menneellä viikolla. 10€/kk saa kuunneella niin paljon musiikkia kuin haluaa, valikoimaa on kait muutama miljoona biisiä. Suomalaisiakin bändejä todella hyvin mukana, ei ole kertaakaan tarjonnut eioota kun olen Suomalaisia biisejä/bändejä etsinyt.

Spotifyn iPhone -versio toimii varsin mallikkaasti. Musiikki siis striimataan netin yli, laatuna iPhone versiossa on kait 160kbit/s, joten EDGEkin riittänee (tietokoneella voi valita 320kbit/s). Soittolistat tallennetaan käyttäjätiliin, eli jos teet tietokoneella soittolistan, se ilmestyy saman tien iPhoneen, ja päin vastoin. Soittolistat voi merkitä offlineksi (erikseen iPhoneen ja tietokoneelle), jolloin kyseisen soittolistan biisit ladataaan kapulaan eikä niiden kuunteluun tarvitse nettiyhteyttä. Tuo biisien lataaminen vaan kestää ikuisuuden iPhonella.

Ainoat merkittävät puuttet tuossa iPhone versiossa on ettei siinä voi tallentaa hakuja eikä haun kaikkia biisejä saa soittolistaksi. Tietokone versiossa voi vaan tehdä haun, esimerkiksi genren mukaan, ja haku tallentuu automaattisesti. Sitten vaan tuplaklikkaa sitä hakua ja se alkaa soittamaan niitä biisejä. Toinen ongelma on sama kuin kaikilla muillakin iPhonen musiikkiohjelmilla, eli niitä ei saa taustalle tausta-ajon puutteen takia (iPod tietty se ainoa poikkeus sääntöön).

Muuten ihan tyytyväinen tuohon Spotifyyn. Vielä kun siihen tulisi iTunesista ja iPodeista tutun Genius -toiminnon kaltainen ominaisuus, se olisi lähes täydellinen. Genius soittolista tai Mix johon biisit valitaan kaikista maailman biiseistä eikä ainoastaan niistä mitkä omistat ja hintana 10€/kk? Kelpaisi minulle.
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #76 : 15.10.2009 16:29 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Tulipa sitten jailbreikattua kapula. Hyvinhän tuo sujui, eikä mitään suurempia ongelmia ole vielä toistaiseksi esiintynyt. Tietty kaikki mahdollinen huutaa betaa, eikä applemaisesta helppokäyttöisyydestä ole juurikaan havaintoa. Mutta kun vähän aikaa askartelee, niin kyllä se siitä selviintyy.



Eli tietenkin WinterBoard asennettuna, mikä mahdollistaa koko käyttöliittymän muokkaamisen teemojen avulla. Lukkoruutuun eloa tuo Lockscreen Info. Tuossa lukkoruudussa voi romahduttaa ja avata noita eri kohtia, esim. kelloa painamalla aukeaa kuukausinäkymä, ja niin päin pois. Sonera -tekstin heitin korpeen Make It Mine -ohjelman avulla.

Lukkoruudun lisäksi toinen suuri syy jailbreikkaamiseen oli kuvakkeiden ylipursuava määrä. Ennen jailbreikkiä kapulassa oli 9 sivua käytössä ja vajaa 100 sovellusta. Jailbreikin jälkeen sovellusten määrä ei tippunut vaan päin vastoin niitä tuli muutama lisää, mutta kuten kuvasta näkyy, on kapulassa nyt vain 2 sivua käytössä. Tämän mahdollistaa Categories -niminen ohjelma. Eli sillä tehdään kansioita ja määritetään mitkä sovellukset missäkin kansiossa on. Ohjelma kyllä hoitaa hommansa kotiin, mutta kansioiden avaaminen vaan on vähän hidasta, 3GS:lläkin menee sekuntti pari. Myöskin kansioissa olevien ohjelmien ikonit eivät noudata järjestelmän ikoniteemaa, vaan kuvakkeet näytetään siinä muodossa kuin ne ohjelmassa on, ja melkein jokaisen App Storesta ladatun ohjelman ikoni on neliön muotoinen. Myöskin kansioiden tekeminen ja hallinta olisi voitu tehdä vähän näppärämmäksi. Mutta pääasia on että se toimii.


Jailbreikin tein PwnageToolsilla. Siihen kannattaa varata aikaa, koska iPhonen ohjelmisto palautetaan Pwnagella tehtyä firmistä käyttäen. Tämä siis tarkoittaa kaikkien ohjelmien, musiikin sun muun palauttamista varmuuskopiosta. Koko prosessiin meni noin puolitoista tuntia. Ohjelmia, musiikkia ja muuta sälää yli 10gigaa. Tämän jälkeen tietty sitten vielä suuri määrä säätämistä ja ohjelmien asentamista että saa kapulan mieleisekseen.


Käytetyt teemat, jos jotain sattuu kiinnostamaan:
Lockscreen Info teema: Gruppled LockInfo (muokattu, suomennettu)
Lukkoruudun liukukytkin: Gruppled Art (turhat jutut karsittu pois)
Lukkoruudun tausta: Tea LockBackground
Ikonit ja tausta: Suave (muokattu, ikoneita lisätty)
Categories ikonit: Käyttäjien tekemät Suave -henkiset ikonit. Niitä voi metästellä täältä (jostain tuolta löytyy zip-tiedosto johon on niputettu muutama sata ikonia)
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #77 : 15.10.2009 22:28 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Digitodayssa oli muuten tässä uutista, että ihan uusissa 3GS-malleissa on jokin erilainen piiri, jonka pitäisi estää perinteinen jailbreak. Mutta se tulee varmasti murtumaan jossakin vaiheessa.


Itse en ole vielä lähtenyt JB-linjalle. Ja tuskin lähdenkään. Pidän siitä, että uuden käyttispäivityksen saapuessa voin iskeä puhelimen kiinni iTunesiin ja saan ladattua päivityksen välittömästi, ilman huolta huomisesta. Ja rehellisesti sanottuna Jailbreak ei tällä hetkellä tarjoa minulle juuri mitään minkä vuoksi operaatio kannattaisi. Jos tekisin, niin ilman muuta sitten moniajon takia. Se toimi 3G:llä testatessani yllättävänkin hyvin.

Toivon, että Apple tuo 4.0 firmwareen JB-maailmasta tuttuja customointiominaisuuksia. Teemat ja home screen -taustakuva olisivat jo hyvä aloitus. Jonkinlainen widget-ominaisuus olisi myös kiva. Jokatapauksessa uskon, että 4.0 muuttaa ulkoasua jonkin verran, koska se on pysynyt kaikki nämä vuodet jokseenkin samanlaisena.

Mutta siihen nyt menee vielä aikaa, ja siinä vaiheessa täälläkin taas haukutaan Soneraa 4G-iPhonen huonosti hoidetusta myynnistä!  ;D
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #78 : 16.10.2009 07:27 »
tuhis Jäsen Viestejä: 15 Basaaripisteet: 0 Profiili Huomenta taas

Milläs kepulikonsteilla noita luureja ootten saannuna?

Kuukausi sitten kysyin, "menee lokakuulle"

Viikko sitten, "menee marras-joulun vaihteeseen"

Kuinkas tuo GPS toimii, että tarviikos se tuon netin selailun vai onko se istutettu jo luuriin toimivaksi ilman nettiyhteyksiä? Eivät osanneet liikkeestä eikä asiakaspalvelussa sanoa - niin vammasta kuin se onkin.
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #79 : 16.10.2009 11:08 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Digitodayssa oli muuten tässä uutista, että ihan uusissa 3GS-malleissa on jokin erilainen piiri, jonka pitäisi estää perinteinen jailbreak. Mutta se tulee varmasti murtumaan jossakin vaiheessa.
Jep. Viime viikosta lähtien uusissa iPhoneissa on uusi bootloader. Jailbreikkaaminen kyllä onnistuu, mutta sen jälkeen kapula on aina laitettava koneeseen kiinni kun sen boottaa. Tilannehan on sama 3G iPod Touchienkin kanssa. Mutta eiköhän siihenkin joku ratkaisu jossain vaiheessa löydy.

Toivon, että Apple tuo 4.0 firmwareen JB-maailmasta tuttuja customointiominaisuuksia. Teemat ja home screen -taustakuva olisivat jo hyvä aloitus. Jonkinlainen widget-ominaisuus olisi myös kiva. Jokatapauksessa uskon, että 4.0 muuttaa ulkoasua jonkin verran, koska se on pysynyt kaikki nämä vuodet jokseenkin samanlaisena.
Minulla toivelistan kärjessä on kansiot, tai joku muu tapa järjestellä sovelluksia. Sovelluksien määrä kun lähentelee sataa, niiden järjestely jonkinlaiseen loogiseen ja selkeään järjestykseen käy jokseenkin hankalaksi. Widgetit tai joku muu systeemi lukkoruutuun olisi myös kova sana. Nythän yksi syy miksi iPhone ei oikein sovellu yrityskäyttöön on juurikin ns. Today -ruudun puute, eli ruutu josta näkisi yhdellä silmäyksellä ilman näppäinlukon aukaisemista kalenterimerkinnät, sähköpostit jne. Veikkaisin siis että Apple tuon puutteen korjaa seuraavassa versiossa.

Teema tukikaan ei tietenkään pahitteeksi ole. Ja vielä jos taustakuvat voisivat olla animoituja niin sekin olisi hienoa. Animoidut taustakuvat voi tietty olla todella kauheita räpellyksiä, mutta sopivan hillitysti tehtynä ne tuo sopivasti eloa kapulaan. Esimerkiksi tuo minun lukkoruudun taustakuva vaihtuu vuorokauden ajan mukaan. Aamulla se on vihreä, sitten se muuttuu keltasen kautta oranssiin ja yöllä se on sininen kuun loistaessa taustalla.


Milläs kepulikonsteilla noita luureja ootten saannuna?
Niitä saa ihan tilaamalla. Toimitusajat vaan ovat todella pitkiä. Eli heinäkuussa tilatuilla se oli 1-2kk, nyt taitaa olla jotain viikosta reiluun kuukauteen riippuen minkä mallin tilaa ja kuinka paljon Sonera arpoo ja sekoilee toimituslistojensa kanssa (yleensä todella paljon).

Kuinkas tuo GPS toimii, että tarviikos se tuon netin selailun vai onko se istutettu jo luuriin toimivaksi ilman nettiyhteyksiä?
Eipä se itse GPS ole nettiä vaatinut missään vaiheessa, mutta Kartat -sovellus kyllä edelleenkin vaatii nettiyhteyden koska Apple ei ole ostanut lisenssejä kartoille. Mutta App Storesta kyllä löytyy erilaisia navigointisovelluksia joissa on kartat mukana (maksavat tietty jotain). Jailbreikkaamalla voi sitten asentaa Maps Offlinen joka mahdollistaa karttojen lataamisen kapulaan siten että Kartta -sovellus voi käyttää niitä ilman verkkoyhteyttä.


Mutta iPhonen kumppaniksi kannattaa ottaa kiinteähintainen data-paketti. Sonera jatkoi sitä Data Kuukausi + Data Teho Plus tarjoustaan (rajoittamaton data maksimi nopeudella), eli molemmat yhteishintaan 9,90€/kk sopimuskauden loppuun asti. Taisi olla voimassa jonnekin marraskuun johonkin päivään asti. Suosittelen sitä todella lämpimästi kaikille iPhonen ostajille.
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #80 : 19.10.2009 07:16 »
tuhis Jäsen Viestejä: 15 Basaaripisteet: 0 Profiili Jep jep

Ei varmaan auta kuin tuikata itsensä jonoon. Tuntuu tuo luurin niukkuus olevan joku peeär temppa, sillä en jotenkin jaksa uskoa että maahan olisi tuotu vain 10 puhelinta tms.
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #81 : 19.10.2009 07:31 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW PR-tempuksi tätä on ennenkin sanottu. En minä ainakaan kiinnostuisi yhtään enempää tuotteesta, jonka saatavuus on huono.  :rollaus: Enkä tiedä onko se kovin hyvää julkisuutta kun uutisoidaan toimitusvaikeuksista. Todellisuudessa on varmaan vaan pulaa jostain komponentista.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #82 : 19.10.2009 08:15 »
tuhis Jäsen Viestejä: 15 Basaaripisteet: 0 Profiili Eipä tässä älytön hätä ole kun wanha luuri toimii vielä jotenkin, mutta kyllähän tuo selkeästi on niidenkin pussista pois jos puhelinta haluavat manaavat lähiympäristöönsä että "tätä applen puhelinta ei kyllä saa ikinä", tms.

En ole kyllä sen ihmeemmin noita luureja katsellutkaan, mutta tuo iphone on vaan nyt semmonen jonka funktionaalisuudesta tämmönenkin tietää joka ei osta uutta puhelinta kuin pakon edessä. Muilla valmistajilla varmaan samanlaisia luureja jos lähtisi tutkimaan.
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #83 : 20.10.2009 11:05 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Motorola on lähtenyt uudessa iDon't-kampanjassaan mustamaalaamaan iPhonea.

Mieleen tulee Segan hauskat Genesis does what nintendon't mainokset.  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #84 : 21.10.2009 13:32 »
tuhis Jäsen Viestejä: 15 Basaaripisteet: 0 Profiili Minkäsmoista koteloa on laitteelle suositeltu?

Play.comissa on melko edukkaan näköistä lärpäkettä, mutta tiedä sitten murentuuko nuo joutuessaan housuntaskussa pierujen kanssa kosketuksiin.

Jotkut nappiluurit täytyisi myös keksiä tai sitten käytellä vaan luotettavia porta proita.
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #85 : 21.10.2009 14:14 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Minkäsmoista koteloa on laitteelle suositeltu?
Jotkut tykkää käyttää sitä ihan ilman mitään kuoria, eikä siihen mitään hirveitä käytön jälkiä yleensä tartu. Takakansi ottaa eniten iskua, eli naarmuuntuu vaikka sitä kuinka silkkihansikkain yrittää käsitellä. Näyttö ei kovin helpolla naarmuunnu, mutta mahdollista sekin.

Minä olen omassa luurissa käyttänyt SwitchEasy Capsule Rebeliä ja hyvin tyytyväinen olen siihen ollut. Se on aika jämäkkä kotelo, ja uskoisin että suojaa puhelinta myös pudotuksilta. Se tekee otteesta jämäkämmän eikä sen pinta ole niin liukas kuin puhelimen oma pinta joten se pysyy varmemmin käsissä. Ja vaikka sen pinta vähän karheampi onkin, niin kyllä se taskuun kuitenkin sujahtaa ilman ongelmia. Lisäksi se kotelo tulee hiukan puhelimen etuosan reunojen päälle mikä omalta osaltaan helpottaa luurista kiinni pitämistä tietyissä tilanteissa.

Ainoa huonopuoli tuossa kotelossa on, että sen pois ottaminen ja takaisin laittaminen ei tapahdu sekunnissa parissa. Eli jos kotelo pitää syystä tai toisesta saada irti toistuvasti, niin tuo on huono valinta. Toinen ongelma on ettei kaikkien kuulokkeiden johto välttämättä mahdu paikoilleen tuon kotelon kanssa.

Kotelon mukana tulee kaksi näytön suojaa (kirkkaita), Dock-portin suoja, Universal Dock -adapteri ja "elokuvastandi." Noita näyttäis myöskin löytyvän Play.comista, en tiedä onko sitten halvin paikka.


Ja iPhonen mukanahan tulee myös kuulokkeet. Eihän ne varmasti maailman parhaat ole, mutta se ohjain juttu siinä johdossa on aika kätevä, eli voi vaihtaa biisiä, säätää äänenvoimakkuutta, vastata, hylätä ja laittaa pitoon puheluita ilman että tarvitsee puhelimeen koskea. Ja puheohjauksella voi sitten vielä soittaa puheluita tai vaihtaa soittolistaa jne.
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #86 : 21.10.2009 17:11 »
tuhis Jäsen Viestejä: 15 Basaaripisteet: 0 Profiili http://www.more-thing.com/ultra-slim-silicone-case-for-iphone3g.html

Tuo vaikutti melko pätevältä. Työkaverilla on ipod touchissa tuon tyyppinen silikooni, mutta pari piirua paksumpi eikä mitenkään erityisen istuva. Tuntui kuitenkin paremmalta ratkaisulta omasta mielestä kuin kovemmat kuoret. Pysyy luuri kädessä eikä luiskahtele taskusta kun on nihkeät kortsut. Kovemmista kourista ehti sen verta myös lukea, että hiertävät pahimmillaan reunakromaukset rikki puhelimesta. Festareille otetaankin sitten eri puhelin matkaan ettei ole tarkotus mitään ydinräjähdystä kestää kuoren.

Shurella vaikuttaisi olevan kauttaaltaan laadukkaimpia nappeja jos halutaan vielä inhimillisissä hinnoissa pysyä - toisaalta taidan mennä noilla porta proilla, shuren napit kun ovat satasen kummallakin puolella hinnat eikä meikäläisen korva kestä kovin montaa hetkeä nappikuuloketta ilman että pääsee itkupotku. Tuommoinen johtokontrolli on toisaalta ihan näpsäkkä jossain bussissa jos ei jaksa kaivaa vehjettään esille, mutta eiköhän noita kontrollipäitä ole ihan universaalisti. Ainakin muinaisessa Sonyn minidiscissä oli niin, että kontrollipiuhan molkkiin sai omatkin luurit kiinni.

LISÄYSTÄ:

Tulipahan mieleen tuokin, että tarviiko tämmöset puhelimet jotain antiviiruksia? Kun on puhetta näistä älypuhelinten softista, niin mihinkäs kategoriaan tämmöiset tipahtaa?


« Viimeksi muokattu: 21.10.2009 19:13 kirjoittanut tuhis »
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #87 : 03.11.2009 14:29 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tulipahan mieleen tuokin, että tarviiko tämmöset puhelimet jotain antiviiruksia? Kun on puhetta näistä älypuhelinten softista, niin mihinkäs kategoriaan tämmöiset tipahtaa?
Joissain Symbian ja Windows pohjaisissa älypuhelimissa ehkä antiviruuksille ois tarvetta, mutta Apple on tehnyt iPhonesta niin suljetun ja turvallisen järjestelmän ettei siinä juuri ole pelkoa mistään viruksista tjsp. Eikä iPhonelle edes ole saatavissa mitään antivirusohjelmaa. Jossain vaiheessahan iPhonelle muistaakseni tuli joku viruksen kaltainen, mutta Apple paikkaisi sen rei'än. Toinen haavoittuvuus löytyi aiemmin tänä vuonna liittyen tekstiviesteihin joka taisi koskea melkein kaikkia älypuhelimia, myös iPhonea, mutta sekin reikä on tukittu.



Kaikkien iPhonen omistajien sankari, aikamme legenda Geohot julkaisee unlockin uusimmalle iPhonen basebandille, ennakkotiedoista poiketen, jo tänään. Tämähän siis tarkoittaa sitä että uusimmatkin iPhonet (3.1.x) voidaan nyt siis unlockata toimivaksi kaikkien operaattorien liittymillä.

Unlock tietty vaatii iPhonen jailbreakkaamisen, mutta se on todella helppo operaatio Blackra1nilla tehtynä. Lataat vaan Blackra1nin, liität iPhonen koneeseen (anna iTunesin varmuuskopioida ja synkata iPhone, varmuuden vuoksi), käynnistä Blackra1n, paina Make it Rain -nappia ja odota että iPhone uudelleenkäynnistyy ja jailbreak on tehty. Tämän jälkeen kapulasta löytyy Blackra1n -niminen ohjelma josta voi asentaa Cydian ja Blacksn0wn (unlock). Blacksn0w tulee myös Cydiaan joskus myöhemmin.

Ja nuo jailbreikit ja unlockit on aina ilmaisia, joten älkää maksako niistä penniäkään. Jotkut sankarit uudelleen nimeää jonkun muun tekemän jailbreikin tai unlockin ja sitten myy sitä 20-30 dollarin hintaan ja jotkut tyhmät menee ostamaan sen. Ja ne aika usein myy jailbreikkiä/unlockia jota ei vielä ole edes olemassakaan.


Muissa sekavissa uutisissa, Sonera jostain syystä meni ja unlockkas minun iPuhelimen. En ole valittanut asiasta - toistaiseksi. ;) Mutta jos iTunes jossain vaiheessa (esim. iPhonen ohjelmiston palautuksen jälkeen) ilmoittaa "Unlock Complete / Puhelimesi on avattu onnistuneesti", se todellakin tarkoittaa operaattorilukon avaamista. Minulla tuo ilmoitus tuli kun jailbreikkasin puhelimen PwnageToolilla, joka siis vaatii ohjelmiston palautuksen. En ensin uskonut sitä, mutta kun Elisan kortti toimi oikein hyvin niin pakkohan se on uskoa.
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #88 : 16.11.2009 20:34 »
tuhis Jäsen Viestejä: 15 Basaaripisteet: 0 Profiili Nonniih nyt on valkoinen 32 kikanen. Sopivasti kipeenä saa peiton alle tekemistä :)

Heti ensimmäisenä luuriin The Last Dragon niin ei voi paremmin matka alkaa.

Kummallista ettei laite tunnu antavan ladata yli 10 megan juttuja ilman että on kiinni koneessa itunesissa tms. Vinkuu wi-fi yhteyttä kanssa. Näyttäisi skannaavan jonkun läjän ihmisten wi-fi yhteyksiä. Täytyy soittaa Soneralle ja kysyä että miten tän paskan on mukamas tarkotus netissä toimia.


« Viimeksi muokattu: 16.11.2009 20:52 kirjoittanut tuhis »
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #89 : 16.11.2009 21:31 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Kummallista ettei laite tunnu antavan ladata yli 10 megan juttuja ilman että on kiinni koneessa itunesissa tms. Vinkuu wi-fi yhteyttä kanssa. Näyttäisi skannaavan jonkun läjän ihmisten wi-fi yhteyksiä. Täytyy soittaa Soneralle ja kysyä että miten tän paskan on mukamas tarkotus netissä toimia.

Youtubeenkaan ei päästä ilman wifiä tai 3G:tä. Tli huomattua tämäkin ekaa kertaa tänään, kun yritin katsoa videota Edge-verkossa. Mitäs hiton väliä tollakin on Applelle?
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 31
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines