Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Kalenteriin linkitetyt tapahtumat
  • iPhone 6 ja iPhone Plus -julkaisu Suomessa: 26.09.2014
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 31
Tulostusversio
Aihe: Yleinen iPhone-keskustelu  (Luettu 326968 kertaa)
Yleinen iPhone-keskustelu « : 13.08.2009 21:15 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW iPhone-peleille on oma aiheensa, mutta täällä turinoidaan itse laitteesta ja sellaisista AppStoren ohjelmista, jotka eivät ole pelejä. Jos siis löydät hyvän (tai huononkin) ohjelman iPhonelle, niin jaa tieto ihmeessä täällä.

Uuden iPhone 3GS:n kotimaan julkaisu tuli ja meni, suuhun jäi ennätyspaha maku. Sonera ryssi lähes jokaisen kuviteltavissa olevan yksityiskohdan. Surkeinta on ollut asiakaspalvelijoiden tietojen laita puhelimesta, sillä ihmiset aspassa tuntuvat soveltavan omia aivoituksiaan kun laitteesta/palveluista esittää kysymyksiä.

Itse laitoin 17.7 Soneran verkkokaupan kautta tilaukseen valkoisen 32 gigan mallin. Olisinkohan tehnyt niin, jos tiedossa olisi ollut miten kaltoin Sonera verkkokauppatilaajiaan kohtelee! Houkutti vain asioinnin helppous: parit raksit ruutuun ja kännykkä postiin ilman postikuluja. Tilaamisajankohtana näytti myös siltä, että vain verkon kautta asioivat saisivat tietyt edut käyttöönsä.

Huh huh, melkoista soppaa meille iPhonen ystäville syötetään. Voi vain toivoa, että postin saapumislappunen iPhonesta napsahtaisi luukusta vielä tämän kuun aikana.


Nyt odotellaan kuka lautalainen saa ensimmäisenä puhelimen käsiinsä ja kirjoittaa siitä makean arvion.  :)


EDIT: No nyt alkaa tapahtua! Hopeisessa Omenassa nimimerkki nevate kertoo, että Sonera on postittanut hänen 9.7 verkkokaupasta tilaamansa 16 gigaisen valkoisen iPhonen. Tunnelin päässä siintää valoa.  :)


« Viimeksi muokattu: 17.09.2015 09:53 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #1 : 13.08.2009 22:09 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
EDIT: No nyt alkaa tapahtua! Hopeisessa Omenassa nimimerkki nevate kertoo, että Sonera on postittanut hänen 9.7 verkkokaupasta tilaamansa 16 gigaisen valkoisen iPhonen. Tunnelin päässä siintää valoa.  :)
Jees, eli minullakin mahdollisuus jo ensi viikolla saada oma 16Gt musta luuri. \o/


Mutta joo, oli kyllä harvinaisen reilu temppu Soneralta toimittaa iPhonet kaupasta ennakkovaranneille ennen verkkokaupasta ostaneille. Varsinkin niiden kohdalla jotka sattuvat asumaan muutaman kymmenen kilometrin päässä lähimmästä iPhonea myyvästä kaupasta. No, eipä taida Sonera pystyä yhtään huonommin hoitamaan hommiaan, joten josko ne vaikka ensi vuonna onnistuisi vähän parantamaan.

 
(Tää ketju voi varmaan toimia samalla yleisenä iPod Touch keskusteluna? Ovatten kuitenkin niin samanlaiset kapistukset, mitä nyt toinen on puhelin ja toinen ei.)
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #2 : 14.08.2009 00:07 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Olen jo vuosia joulun lähestyessä kaivannut sitä lapsekasta fiilistä kun ei millään jaksaisi odottaa pukkia ja lahjoja. No nyt se on saavutettu. Ikävintä on, että arkipäivät tulee vietettyä intissä ja joka kolmas vkl kiinni, niin puhelin saattaa makoilla postissa parikin viikkoa odottelemassa. Nyt on maanantaihin asti lomaa ja sormet ristissä odottelen, josko 17.7. tilattu luuri tulis postiin viimeistään silloin. Huhujahan on ollut, että eilen tullut erä olisi niin iso, että se riittäisi kattamaan lähes kaikki ennakkoon verkosta varanneiden tilaukset. Nää on tosin näitä isän kaverin siskon nuohoojalta kuultuja juttuja. Odotellaan, odotellaan.  :)
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #3 : 16.08.2009 14:59 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Palringosta on nyt julkaistu pusheja tukeva premium-versio, joka kustantaa 3,90 €. Nyt itselläni onkin edessä päätös: ostanko uuden palringon vaiko puolet kalliimman beejiven? Täytyy tutkiskella foorumeita muutama päivä ja sitten katsoa mikä on fiilis näistä softista.

Beejive tuntuisi ainakin tällä hetkellä paremmalta ja mieluisemmalta vaihtoehdolta. Sen verran sitä on kuitenkin kehuttu, ettei varmaan tarvitsisi tulevaisuudessakaan kuikuilla muiden pikaviestinohjelmien suuntaan :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #4 : 16.08.2009 17:59 »
migge Jäsen Viestejä: 3 173 Basaaripisteet: 0 Profiili Maksaa? Pikaviestiohjelmasta?!?

Voi teitä iphone -poikia.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #5 : 16.08.2009 19:54 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 578 Basaaripisteet: 4 Profiili
Maksaa? Pikaviestiohjelmasta?!?

Voi teitä iphone -poikia.

And here we go again...

Ephramin mainitsema Beejive tulee olemaan ihan yhtä lailla maksullinen Windows Mobilelle (tällä hetkellä ilmainen beta) ja BlackBerrylle (tuplasti kalliimpi iPhone-versioon verrattuna), kuin mitä se on iPhonellakin. Laitapas vertailun vuoksi käyttämäsi pikaviestiohjelman ominaisuudet ja vaikka pari kuvankaappausta sen käyttöliittymästä (sullahan oli se almighty Symbian, jos oikein muistan).

Ilmaisia pikaviestiohjelmia on toki iPhonellekin iso liuta, mutta laatu maksaa. Voihan ilmaisohjelmilla kuviakin käsitellä, mutta on se vaan Photarilla kivempaa. Jos joku nysvää työllä ja vaivalla ohjelmansa muita paremmaksi, niin tyhmähän sitä ilmaiseksi jakelisi.


Minkälaisia paketteja te Epi, teidon ja Kabanossi olette hankkineet? Paljonko on kk-maksu ja onko minkälaiset datapaketit mukana? EDIT: Toisessa triidissä olittekin näistä jo hölisseet.


« Viimeksi muokattu: 16.08.2009 20:24 kirjoittanut Scarf »
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #6 : 16.08.2009 20:27 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Jep, ilmaiseksikin kyllä saisi (puhun siis pikaviestinohjelmista!  :P), mutta se pieni lisäkiilto ei meikäläistä haittaa (mm. profiili-ikonit tuntuvat olevan vain maksullisissa versiossa) eikä alle kympin sijoitus taloutta kaada.


Paketeista puheenollen, itselläni seuraavanlainen:


KUUKAUDESSA:

iPhone 32 gt, valkoinen             22,00 €
Data kuukausi (tarjous)               9,90 €
Minun sonera -kuukausimaksu    1,90 €
________________________________
                                                  33,80 €


Ei siis puhe ja tekstiviestipaketteja, mutta miksi ei?  No, käytän skypeä, meseä ja facebookia aika paljon eri asioiden sopimiseen, koska kavereillakin nämä yleensä löytyvät. Tekstareita ja puheluminuutteja kertyy siis aika vähän. Täytyy myös muistaa, että koska siirryin 3GS-diilin kautta vuodeksi Soneran kulta-asiakkaaksi, saan laskelmieni mukaan halutessani n. 40 minuuttia ilmaista puheaikaa kuukaudessa ja samoin läjän tekstiviestejä. Ja ne, jotka tästä yli menevät (ei varmaan paljoa, jos yhtään) ei nostata kuukausitaksaa varmaan juuri yhtään.

Ja puhe/tekstari-pakettihan tuohon on helppo lisätä jälkeenpäin, jos näyttää siltä ettei tule noilla toimeen. Nykytilanteeni perusteella tuo lienee kuitenkin itselleni aika hyvä paketti.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #7 : 16.08.2009 21:17 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Minullakin on ainoastaan tuo Data Kuukausi, paitsi että minä onnistuin saamaan sen Teho Plussan samaan hintaan. Puhelimen maksoin kokonaan, koska en huomannut ettei Sonera ota korkoa vaikka sen maksaisi kuukausierissä. Kulta-asiakkuuden edut varmaan riittää kattamaan minun puhelinmaksut.


Onkos Lautalaiset ajatellut suojata iLuuriaan jollain suojalla? Minä ajattelin Invisible Shieldiä ja/tai Capsule Rebeliä. Tiikeri väritteinen Capsule Rebel on ihan tyylikkään näköinen kotelo. Ainut huono puoli noissa erilaisissa koteloissa yleensä tuntuu olevan, että ne päästää pölyä ja muuta pientä roskaa kotelon ja puhelimen väliin joka sitten naarmuttaa puhelimen samankaltaiseen kuntoon kuin mitään koteloa olisi käyttänytkään. Invisible Shieldin kaltaiset suojat taitaa olla parhaita jos haluaa naarmuilta välttyä.

Tilasin molemmat suojat, mutta kattoa asentaisko molemmat vai vaan toisen. Jälleenmyyntiarvoahan se nostaa mitä paremmassa kunnossa kapula on.   
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #8 : 16.08.2009 21:38 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Onkos Lautalaiset ajatellut suojata iLuuriaan jollain suojalla? Minä ajattelin Invisible Shieldiä ja/tai Capsule Rebeliä.

En. iPod Touchini näyttö oli lähes virheettömässä kunnossa 1,5 vuoden käytön jälkeen. Enkä todellakaan alun huuman jälkeen varonut naarmuttamasta sitä. Olenpa joskus näyttänyt kavereille kuinka hyvin se kestää naarmuja raaputtamalla avaimia sitä vasten. Takakuoresta en ole niin huolissani. Saattahan se laskea jälleenmyyntiarvoa jos kromatut tekstit eivät ole parin vuoden jälkeen enää ihan priimakunnossa, mutta suoraan sanottuna en jaksa sitä ainaista suojan irroittamista ja lian puhdistamista sieltä välistä, joten annan olla.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #9 : 16.08.2009 21:54 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Itse ostin 3GS:ää varten Moshin iPouchin. Kätevä pussukka, jolla voi puhdistaa näytönkin kätevästi. Todella pieetillä ja ajatuksella tehty tuo, suosittelen. Saa parilla kympillä brittiläisestä mobilefun-nettikaupasta.
Täytyy kuitenkin sanoa, että vuoden vanha 3G on erinomaisessa kondiksessa, vaikka siinä en ole minkäänlaista suojaa käyttänyt.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #10 : 16.08.2009 22:13 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Joo, kyllähän se näyttö hyvässä kunnossa pysyy. Takakuori kuitenkin naarmiintuu ajan myötä. Yksi hyvä puoli noissa erilaisissa kalvoissa on, että ne yleensä parantaa otetta ja mahdollisesti myös hylkii sormenjälkiä/rasvaa. Anti-Glare näytönsuoja saattaisi myös olla ihan kätevä, iPhonen näyttö kun on melko heijastavaa mallia. Anti-glare suojat myös hylkii sormenjälkiä, mutta pitäisihän 3GS:n näytön hylkiä sormenjälkiä ihan vakionakin. 

Mut joo, minä ajattelin käyttää tuota suojakoteloa kahdesta syystä: Se suojaa puhelinta mahdollisilta pudotuksilta ja onhan se "vähän" eri näköinen kuin tämä perus kapula. Vaihtelu virkistää.     
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #11 : 16.08.2009 22:25 »
migge Jäsen Viestejä: 3 173 Basaaripisteet: 0 Profiili
Maksaa? Pikaviestiohjelmasta?!?

Voi teitä iphone -poikia.

And here we go again...
Otetaas nyt ihan rauhassa. Tarkoitukseni ei ollut kritisoida mitään tai ketään. Hauska vain sivusta seurata sitä uskomatonta panostusta, jonka te iphonistit laitatte luureihinne. :)

Itsehän en pikaviestiohjelmaa puhelimessani enää käytä, kun sen käyttö ei puhelimella ole mitään herkkua (ja muutenkin olen vain WLAN:in varassa). Iphonella ja muilla puhelimilla missä on täysnäppäimistö, on käyttö varmasti jo mielekkäämpää!
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #12 : 16.08.2009 22:55 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Iphonella ja muilla puhelimilla missä on täysnäppäimistö, on käyttö varmasti jo mielekkäämpää!
Heh heh! Valitettavasti iPhonella on melko näppärää ja nopeaakin kirjoittaa. Esim. tämä ja kaksi edellistä viestiäni tähän ketjuun kirjoitin iPhonella.

Ja sitä paitti, iPhoneistien on hyvä sijoittaa puhelimeensa koska sille on softaa josta viitsii maksaa ja jota viittii käyttää. Mites nokialaisille?
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #13 : 16.08.2009 22:59 »
migge Jäsen Viestejä: 3 173 Basaaripisteet: 0 Profiili Voi hellanlettas. Ymmärrän kyllä että olette tottuneet taistelemaan, mutta tuo lausahdukseni ei ollut sarkasmia. (Käytinköhän huutomerkkiä väärässä paikassa?)
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #14 : 16.08.2009 23:01 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Se oli tosiaan vähän Rockybalboamainen heitto  ;D
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #15 : 16.08.2009 23:33 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili Joo, ostin jenkeistä suojakotelon, kolkyt dollariako se oli.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Hyvin toimii, mukavan jämäkkä. Välillä vähän ongelmia osua esimerkiksi A-kirjaimeen kun on vasemmassa reunassa mutta kyllä siitä selviää.
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #16 : 17.08.2009 11:40 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Hopeisesta Omenasta raporttia, siellä on eräälle tullut tänään saapumisilmoitus 14.7 Soneran verkkokaupasta tilatusta valkoisesta 16 gigan luurista.

Turhan toivon herättely on vähän hölmöä, mutta kyllä tässä nyt vähän hiipii ajatusta, että josko sittenkin jo tällä viikolla
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #17 : 17.08.2009 13:50 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Onhan noita luureja tullut muiltakin postin kautta. Joku oli vaan tehnyt hyvän huomion, että kaikki postin kautta luurinsa saaneet olivat tilanneet 16 gigan White-version. Nyt on taas edessä parin viikon kinkku intissä. Oiskohan se luuri tullut jo seuraaviin lomiin mennessä..?  :rollaus:

ja villein huhu kertoo, että Soneran iPhonet olisivat kadonneen Arctic Sea -aluksen kyydissä.  :lol:
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #18 : 17.08.2009 14:06 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Näin jälkikäteen huomaan että onnistuin missaamaan miggen pointin aika taitavasti. Aina ei voi osata. :rollaus:


Hopeisesta Omenasta raporttia, siellä on eräälle tullut tänään saapumisilmoitus 14.7 Soneran verkkokaupasta tilatusta valkoisesta 16 gigan luurista.
Noita valkosia 16Gt malleja tuntuu riittävän aika hyvin. Se tosin taitaa olla se kaikkein vähiten myyty malli. 32Gt mustaa saattaa saada odottaa aika pitkään. Kuitenkin käy niin että minä saan luurini joskus ens kuussa kun menin mustan 16Gt tilaamaan ja kaikki valkosen mallin tilanneet saa luurinsa jo tässä kuussa/tällä viikolla. >_>


Ja jos jotain sattuu kiinnostamaan (tai ei ole jo Hopeisesta Omenasta lukenut), Tom Tom julkaisi navigaattorinsa iPhonelle tänään. Viisi eri versiota, Nordic on halvin jos ei tartte muuta kuin Suomen kartan. Sen telineen myyntiin tulosta ei taida vielä olla mitään tietoa.
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #19 : 17.08.2009 14:55 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Yhä useampi raportoi saaneenaa iPhonen postin kautta. Tosin vain sitä valkoista 16 gigan mallia.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #20 : 17.08.2009 15:01 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili No huah. Hompussa joku soittanut viime viikolla Soneran aspaan ja kyselly milloin sen 10.7. tilattu musta 16Gt mahdollisesti tulisi... Lupasivat syyskuun puolessa välin. :rollaus: Toivottavasti nyt ei sentään ihan noin kauaa menisi.
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #21 : 17.08.2009 15:12 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Vähän tuntuu tuo Soneran aspa heittävän hatusta noita vastauksia. Kun noita 16 gigaisia valkoisiakin oli lupailtu vasta kuun lopulle ja niitä on jo nyt alkanut saapua ihmisille. Huoh.. On tää kyllä käsittämätöntä tää odotus.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #22 : 18.08.2009 11:05 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Valkoisen 16 gigan mallin saatavuus on ilmeisen hyvä, sillä yksi jannu Hompusta sai tänään 8.8 verkon kautta tilaamansa puhelimen :)

On se jännä, miten suuri ero on tuon ja muiden mallien välillä.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #23 : 18.08.2009 11:27 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Valkoisen 16 gigan mallin saatavuus on ilmeisen hyvä, sillä yksi jannu Hompusta sai tänään 8.8 verkon kautta tilaamansa puhelimen :)

On se jännä, miten suuri ero on tuon ja muiden mallien välillä.
Jep. Joku oli käynyt kaupasta kysymässä että monennellako sijalla se on mustien 16Gt listalla. Kuulemma oli sijalla 50-100 (melko tarkkaa puuhaa), ja nämä siis ensimmäisellä lomakkeella varanneet, eli ennen 9.7. varattu. Eli tuo minun heitto että valkoisen 16Gt:n tilanneet saa luurinsa tällä viikolla, ja mustan 16Gt tilanneet joskus ensi kuusssa taisi osua vähän liian lähelle totuutta. Parhautena kaikessa tietenkin se että verkkokaupasta tehtyjä tilauksia ei voi muuttaa tai perua. Eli jos nyt haluaisin vaihtaa tilaukseni valkoiseen, joutuisin tekemään uuden tilauksen (joka vaatii uuden liittymän) ja sitten palauttamaan aiemmin tilaamani mustan luurin kunhan se joku päivä saapuu. Melko uskomatonta ettei joku Soneran kaltainen pulju saa parempaa verkkokauppaa pystyyn. Soneralta kun ei edes tule viestiä kun puhelin lähetetään, mikä on melko vakio ominaisuus lähes kaikissa verkkokauppaohjelmistoissa.


Ja sen TomTomin autotelineen hinta on kait paljastunut, tai ainakin yksi brittiläinen kauppa sitä jo ennakkomyy. Hintana 113 puntaa eli noin 130 euroa. Softa pitää ostaa erikseen... Melko kallista.
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #24 : 18.08.2009 22:12 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Joku oli jo saanut 29.7 tilatun 32 gigan valkoisen mallin...

Itse siis tilasin samaisen 17.7.

Jos tämä Soneran meininki olisi yhtään loogista, niin sehän tarkoittaisi, että puhelin napsahtaa myös minulle tällä viikolla! Olisi pitänyt itseasiassa napsahtaa jo tänään...

Mutta... Enpä todellakaan ala vielä tuota kylmässä odottelevaa smurffilimua poksauttelemaan.


EDIT:


iPhonen Facebook-sovellus päivittyy pian versioon 3.0 (lähetetty Applen hyväksyttäväksi jo viime viikolla). Uusi versio tuo ohjelmaa taas lähemmäksi emäpalvelun laajuutta ja käytettävyyttä. Uudistuksien lista vaikuttaa lupaavalta!

Lainaus
- See your upcoming Events and RSVP
- See your friends' birthdays
- See Pages and post updates and photos to Pages you administer
- Write Notes and read your friends' Notes
- Upload videos from an iPhone 3GS
- Upload photos to any album
- Complete photo management (create albums, delete albums, delete photos, delete photo tags)
- Change your Profile Picture
- Zoom into photos
- Like posts and photos
- See the same News Feed as the Facebook website
- Visit links in a built-in web browser
- See all of your friends' friends and Pages
- See mutual friends
- Easily search for people and Pages
- Make friend requests
- Become a fan of Pages
- Quickly call or text your friends
- Create shortcuts to your favorite friends and Pages
- Friends sorted by first or last name according to your settings
- Chat friends sorted alphabeticaly

« Viimeksi muokattu: 19.08.2009 00:44 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #25 : 21.08.2009 13:50 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Nyt se tuli! \o/

Ja väärä mallikin vielä... tilasin mustan 16Gt, mutta ne lähetti mustan 32Gt. Kiitos Sonera! :D

"Palautus käynnissä", eli lisää komenttia kunhan olen käyttänyt sitä jonkin verran.


EDIT: Hetken testailun jälkeen...

Näyttö tuntuu ainakin näin aluksi vähän tahmealle, eli sormi ei liu'u niin lentäen kuin 3G:n ruudulla. Ilmeisestikin se sormenjälkiä hylkivä pinnoitus on siis vähän tahmea, tai sitten se on vain uuden karheutta. Kyllähän siihen näyttöön jää sormista jälkiä, mutta ei niin paljoa kuin vanhaan. Nopeuden huomaa kun nettiä selailee, mutta ei se edelleenkään ole työpöytäkoneiden tasolla. Real Racingiä testailin vähän, ja kyllähän se nopeammin käynnistyy, ja ruudunpäivitys ei tippunut kertaakaa pienen testisession aikana. iPhone 3G:llä Real Racingissä on pieniä ongelmia ruudunpäivityksen kanssa.

Asetuksia vähän selailin ja huomasin pari erikoisuutta. Eli asetuksista voi laittaa akuntilan näkymään prosentteina, mutta jostain (ihmeen) syystä tätä ei löydy iPhone 3G:stä. Samoin siellä on uusi valikko "Käyttöapu" jota ei myöskään löydy 3G:stä. Ihme sinänsä ettei tuollaisa juttuja löydy molemmista kapuloista, vaikka sama softaversio käytössä molemmissa. No, asetukset on aina kivoja, ja tuo akuntila prosentteina on kyllä ihan hyvä lisä. Vielä kun saisi sen akun kuvan siitä veke., turhaa olla molemmat.

Käyttöönotosta sen verran että siinä vierähtää tovi jos toinenkin. Riippuen paljon siitä että kuinka paljon sisältöä vanhassa kapulassa oli. Minulla oli noin 8gigaa ja laitteen palautus + synkronointi kesti ainakin puolituntia. Ja vaikka siis palautin 3GS:n vanhan luurin varmuuskopiosta, WLAN-verkon ja sähköpostitilin salasanat ei kuitenkaan siirtynyt uuteen kapulaan. Verkkosivujen salasanat kuitenkin siirtyi, eli verkkosivujen cookiet sirtyi uuteen kapulaan. Ohjelmien sijainnit onneksi siirtyi myös uuteen kapulaan, joten ei joutunut niitä alkaa järjestelemään. Muuten siis käyttöönotto sujui helposti. Rekisteröinti, nippu kysymyksiä ja sitten odotellaan että data siirtyy. Nuo salasanat olisi kuitenkin saanut siirtyä siinä samalla.


Siinähän sitä alkutunnelmia.


« Viimeksi muokattu: 21.08.2009 16:00 kirjoittanut teidon »
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #26 : 24.08.2009 00:43 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Kiitti ensitunnelmista.  :)

Odottelen tälle viikolle omaa luuria saapuvaksi, koska Hopeisen Omenankin mukaan luureja on alkanut tippua ihmisille kivaan tahtiin. Tosin, ilmoitukset 32 gigan valkoisesta mallista ovat olleet vähissä.

Mitäs mieltä kamerasta?
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #27 : 24.08.2009 20:18 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Mitäs mieltä kamerasta?
Enpä ole kameran kanssa hirveemmin vielä leikkinyt, mutta se tarkennussysteemi ainakin tuntuis toimivan aika hyvin.


Näytön sormenjälkiä hylkivä pinta on osoittautunut yllättävän hyvin toimivaksi. Eihän siihen oikeastaan jää mitään jälkiä, ja ne vähäisetkin jäljet voi pyyhkiä sormella pois. Tosin jos sormet on kovin likaiset, niin kyllähän siihen sitten jää isompia jälkiä.

Kompassi toimii sinänsä huonosti että se tuntuu näyttävän noin 45° vinoon myötäpäivään. En tiedä johtuuko se siitä kun minä en tainnut kalibroida sitä ensimmäisellä kerralla oikein, ne ohjeet kun jättää aika paljon tulkinnan varaa. Olen kyllä yrittänyt uudelleen kalibroida, mutta aina se näyttää sen 45° vinoon. Muuten se tuntuisi toimivan ihan hyvin, eli se päivittää suunnan kohtuu nopeasti (ei kuitenkaan reaaliajassa) ja vaikka se vinoon näyttääkin niin se tuntuisi näyttävän aina saman verran vinoon.

Käyttäjällä ilmansuunnat hakusessa, kompassi toimii hyvin.

Kompassin oikea oppinen kalibrointi kaitikin tapahtuu siten että iPhone laitetaan jollekkin alustalle (esim. kankainen alusta ettei iPhonen takakansi naarmiinnu) ja sitten sillä olisi tarkoitus "ajaa kahdeksikkoa kuin leikkiautolla".

Kalibrointiin riittää satunnainen kääntely.

Jostain syystä Apple on ajatellut jättää uudelleen kalibrointi mahdollisuuden pois, eli mistään ei löydy mitään nappia millä sen voisi kalibroida uudelleen. Sen voi kuitenkin uudelleen kalibroida siten että laittaa iPhonen jonkun magneettisen esineen/magneettikentän lähelle (esim. tietokoneessa saattaa olla magneettikenttiä), jolloin se pyytää kalibroimaan uudelleen.

Kompassi uudelleen kalibroi itseään käytön aikana, joten erillinen uudelleen kalibrointi on turhaa.


Nopeudesta vielä sen verran, että kun vertasin 3G:tä ja 3GS:ää rinnakkain, niin siinä huomasi miten paljon nopeampi se 3GS oikeasti on. Nettisivut latautuu jopa useita sekuntteja nopeammin (riippuu sivusta) ja joidenkin ohjelmien kohdalla tuntuu kuin sen ohjelman saisi 3GS:llä avattua kahteen kertaan samassa ajassa kuin 3G käynnistää kerran. Sivujen latausnopeuksia testasin WLANissa (ADSL) ja siten että latasin saman sivun peräkkäin pari kolme kertaa, huomioiden lähinnä vain viimeisen latauksen. Yhden kerran jos lataa niin siinä on silloin niin monta muuttujaa mitkä vaikuttaa lataantumisnopeuteen, mutta mitkä ei välttämättä kerro itse laitteen nopeudesta juuri mitään. Mielenkiintoisin tapaus on MacRumors.com, molemmat laitteet lataa sen sivun lähes yhtä nopeasti, 3GS karvan verran nopeammin. Latasin sen sivun useita kertoja, ja joka kerta molemmat latasi sen lähes yhtä nopeasti.

Pari mielenkiintoista asiaa huomasin nettiyhteyden nopeutta mittaavalla Speed Test -ohjelmalla: Ping oli joka testi kerralla 3GS:ssä pienempi kuin 3G:ssä. En keksi järkevää syytä tälle ilmiölle, koska käsittääkseni prossu (edes hidas sellainen) ei vaikuta pingiin. Kuitenkin ping oli jotain 40ms paikkeilla 3GS:ssä, ja 3G:ssä jotain 70-80ms. Toinen mielenkiintoinen havainto samaisella ohjelmalla on että 3GS:n down-nopeus oli lähes joka testi kerralla 3G:n vastaavaa hiukan suurempi, mutta 3G:n up-nopeus oli lähes joka testi kerralla vähän suurempi kuin 3GS:n. Melko erikoista. Toistin testin useaan kertaan pitäen laitteitta vierekkäin vaihtaen puoltakin kerran, molemmat laitteet oli samassa WLAN-verkossa, nettiyhteytenä ADSL ja testin tein vuorotellen laitteiden välillä.


EDIT: Korjasin kompassiin liittyviä kommenttejani.


« Viimeksi muokattu: 30.08.2009 12:11 kirjoittanut teidon »
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #28 : 27.08.2009 12:34 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Eipä ole vieläkään uutta iPhonea tullut. Prkl!

Maanantaina soittelin Soneran myyntipalveluun, ja sieltä sanottiin että puhelin tulee minulle todennäköisesti ensi viikon aikana. Mutta ei se tieto merkitse juurikaan mitään, koska jos olisin soittanut heti perään toiselle aspan henkilölle, olisin saanut vastaukseksi jotain syyskuun lopun ja elokuun alun väliltä.  :P

Alkaa Soneran lupailema 2-4 viikon toimitusaikakin tulla vastaan pian. Jos ei ensi viikon aikana puhelinta näy (5 viikkoa toimitusten aloituksesta), näpyttelen kasaan kohteliaan huomautuksen asiasta. Tiedä vaikka heittäisivät ilmaista puheaikaa ja tekstareita hyvitykseksi.

Ovat kuulemma ryssineet/kadottaneet monen tilauksen tyystin ja sitten kaiken huipuksi pudottaneet nämä raukat kylmästi tilausjonon hännille, vaikka se ei ole ollut heidän vikansa. Itse en jaksa aspaan enää soitella. Postiluukun kyttäys sen sijaan jatkuu entistä tarmokkaammin.  :)

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Yleinen iPhone-keskustelu « Vastaus #29 : 27.08.2009 12:41 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Ite soittelin puol tuntia sit varmistaakseni ettei tilausta ole ryssitty. Samalla tietenkin kyselin kohteliaasti mahdollisen postin seurantakoodin perään.  :rollaus:  Eipä näkyny.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 31
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines