Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 ... 29
Tulostusversio
Aihe: TV hankinta ja tekniikka  (Luettu 315480 kertaa)
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #630 : 21.07.2020 17:03 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 578 Basaaripisteet: 4 Profiili
..joten Samsungin Q95T taitaa olla ainoa vaihtoehto.
Q90T on täysin sama TV. Paketin erona on vain Samsungin OneConnect. Tietty joku voi haluta sen sillä muutamalla sadalla eurolla, mutta jos ei ole väliä, kannattaa ottaa Q90T niin säästää jonkin euron.

Eipä ole palamista näkynyt, vaikka samoja pelejä hakkaan vuodesta toiseen.
Tämä taitaa riittää minulle. En kuitenkaan niin paljoa samoja pelejä pelaa.

OneConnectilla saa töllön näppärämmin tähän. TV-tasolle jää puolestaan tilaa Series X:lle ja PS5:lle.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #631 : 23.07.2020 09:00 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Laitoin B9:ään sisään Rtingsin kalibrointisäädöt valkotasapainolle sekä värihallinnalle, ja kuva näyttää ainakin omiin silmiin melko lailla paremmalta niiden kanssa. Näin ei pitäisi menetellä, kun paneeleissa kuitenkin voi olla suuriakin eroja. Tosin OLED-tekniikan näytöissä tämä varianssi on kai pienempää kuin LED-puolella, mitä miggekin aiemmin totesi. Enivei, hyvältä näyttää, vaikka sataprosenttisen tarkkaan lopputulokseen ei näin pääsekään.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #632 : 15.08.2020 07:26 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Ikävä ilmiö tämä televisioiden huonontaminen saman mallisarjan sisällä. Rtingsin mukaan myös LG BX on vähän himmeämpi ja omaa vain kaksi HDMI 2.1 -porttia neljän sijasta. Input lagiakin on hieman enemmän useimmissa kuvalähteissä: https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/bx-oled. BX omaa tosin tuen AMD Freesyncille (LG olisi halutessaan voinut helposti päivittää tämän ysisarjaan) ja BFI:n 120hz-kuvalle, mutta näille tuskin minulla olisi käyttöä.

Uudet OLEDit on tehty huumaamaan katsojansa korkean resoluution ja suuren fps:n nykypeleissä, mutta olen mielissäni myös siitä, että retropelit näyttävät todella hyviltä B9:llä, aina ACA NEOGEO -klassikoista Nintendon NSO-tarjontaan. Ja indietkin tietty menevät tähän kategoriaan. CRT on näissä kiistaton ykkönen, plasma tod.näk kakkonen ja OLED tulee varmaan kolmantena. Se antaa niin makean vaikutelman, kun logot ja valikot loistavat hienosti täysmustalla taustalla. Ja en tiedä onko lähes välittömästä response timesta miten paljon apua pikselipohjaisten pelien kanssa, mutta siltä se ainakin tuntuu.  :)


« Viimeksi muokattu: 15.08.2020 09:26 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #633 : 16.08.2020 12:31 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili OLED alkaa olemaan jo aika viimeiseen asti viimeisteltyä teknologiaa. Eli se mitä sillä saadaan aikaiseksi se on tässä ja nyt. Joten siinä vaiheessa malli erot tehdään keinotekoisesti. Esim. ensi vuoden OLEDit ovat todennäköisesti reippaasti halvempia kuin tämän vuoden mallit, mutta laatu eroa ei juurikaan ole. Kuten ei ole 9 ja X sarjojenkaan välillä, vain ominaisuuksien tuessa.

Ensi vuonna voikin olla sinänsä erikoinen tilanne ja LG toisi kovimmat mallinsa LCD puolella. Heillä oli jo 2020 CESissä takahuoneessa 8K miniLED TV. Joka on käytännössä LCD missä on taustavalona helvetisti pieniä LED valoja. Määrä voi yltää muistaakseni lähemmäs tuhansiin pikku ledeihin. Nykyään kun Samsungin QLEDeissä zoneja on parhaimmillaan pari sataa jos en väärin muista, miniLEDissä lähemmäs tuhansia. Tällä tuskin päästään vieläkään OLEDin mustan tasolle, mutta LCD:ssä pomppaus on selvä. Ja kirkkaus on reippaasti parempi kuin OLEDissa. MiniLED on siis ilmeisesti ensi vuoden juttu iso juttu LG:llä ja OLEDia tuodaan lähemmäs alempaa keskiluokkaa. Tosin, MiniLED tulee olemaan varmasti pirun kallis vielä, joten saa nähdä kuinka LG hoitaa 2000-4000€:n välin. 77 tuuman OLED? Ehkä. Tai sitten joku muutaman sadan zonen miniLED.

Seuraavat 1-3 vuotta on muutenkin TV tekniikan siirtymä aikaa. Eli jos aikoo odottaa ensi vuotta, ei kannata. Osta se TV nyt. OLED ja QLED ovat pitkälti huipussaan nyt mitä niillä saa aikaiseksi ja 2-5 vuoden päästä premium luokan tai ylemmän keskiluokan TV-malleissa on miniLED ja QD-OLED.
Ensi vuonna tulee varmaan joka valmistajalta jonkinlainen miniLED. Sonylta saattaa tulla ensi vuonna QD-OLED, mutta sen hinta tulee olemaan 5000-10000€ välillä. Eli sitä ei kannata odotella.
Samsung heittää rahansa ilmeisesti microLED (vielä tieheämpi LED kuin miniLED) koriin joka on vielä 4-6 vuoden päässä, joten sieltä ei QD-OLEDia tule. MicroLEDistä ei ole tullut kai tullut edes kunnon prototyyppiä koska valmistus on niin helvetin vaikeaa. Ne LEDit on jo niin pirun pieniä, että toistaiseksi tulee liikaa sutta valmistuksessa. Mutta Samsung siis menee ilmeisesti miniLEDillä muutaman vuoden.

3 vuoden päästä QD-OLED voi olla hyvässä hintahaarukassa, joten silloin voi olla meikän seuraava vaihto. Siinä pitäisi olla parempi väri toisto kuin OLEDissa ja kirkkaus ihan eri tasolla.  On hyvä suunnitella seuraavaa vaihtoa kun "nykyinenkään" ei ole vielä hyllyssä  :rollaus: . Hifistely on tietynlainen sairaus... Ei siksi että hifistelystä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa ;D
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #634 : 16.08.2020 12:50 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW En tainnutkaan tänne avautua Samsungin QLED-telkkarien HDR-ongelmista.

Ostin viime syksynä jonkun n. 600€ Samsungin 49" QLEDin. Päädyin tuon hintaluokan telkkariin, sillä en vaan halunnut panostaa niin paljon sellaiseen, jonka käyttö olisi ainakin vielä aika vähäistä. Edellinenkään telkkari ei ollut sieltä parhaimmasta päästä, joten en ollut totuttanut silmiäni parhaimpaan mahdolliseen. Ja siis ihan hyvin tuo on toiminut. Samsungin käyttis on ihan jees. Löytyy kaiken maailman sovellukset ja käyttis on pirun nopea.

HDR:n kanssa on kuitenkin viime aikoina ollut ongelmia. Netflixin kanssa kaikki pelittää, sillä mulla ei ole sitä kalleinta tlausta, joten HDR:ää ei mulle edes tarjoilla. Amazon Prime ja Apple TV+ sen sijaan ovat ongelmia, sillä niiden kautta tulee HDR-kuvaa, mutta ilmeisesti Dolby Visionia, jota Samsung ei syystä tai toisesta tue. Ainoastaan HDR10-standardia. Tämä johtaa siihen, että kuva on ihan helvetin pimeä. No ei siinä, HDR:n voisi toki kytkeä pois, mutta Samsung ei sitä mahdollista, jos lähteenä on streami. HDMI:lla liitettävästä laitteesta HDR:n voi pakottaa pois. Näin tein Xbox One X:llä, sillä Read Dead Redemption 2:ta pelatessa kuva oli ihan helvetin pimeä. Amazon Prime toimi pitkään, mutta tässä kesän aikana taisivat lisätä HDR-tuen, sillä nyt esim. Man in the High Castle on katsomiskelvotonta. Samoin Apple TV+ toimi aiemmin, mutta nyt leffat/sarjat ovat liian tummia.

Olen nettiä selaillut ja lukenut lukuisia ketjuja foorumeilla. Tähän ei tunnu olevan mitään ratkaisua. Samsung ei suostu tukemaan Dolby Visionia, eikä HDR:ää voi ainakaan mun telkkarissa pakottaa pois päältä telkkarin asetuksista. Netflix, Amazon Prime ja Apple TV+ eivät myöskään mahdollista HDR:n kytkemistä pois asetuksista.

Taitaa tätä menoa mennä telkkari nopeammin vaihtoon kuin olin alkujaan ajatellut. Ongelma toki ratkeaa, jos kytken telkkariin jonkun laitteen, josta löytyy noi kaikki streamaus-palvelut. Mutta en haluaisi tehdä sitä, sillä olen muuten ihan tyytyväinen telkkariin. Tämäkin on sen luokan ongelma, jota en olisi millään osannut ennen hankintaa selvittää.  :rollaus:
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #635 : 16.08.2020 13:30 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Googlailin vähän ja tututkin Netflixin valikkoja niin pitää muuten paikkansa. Erikoista. Hienoa keinotekoista mallieroa. Yksi vaihtoehto on säätää Netflixistä streamin laatua. Ne on profiilikohtaisia. Eli jos heität mediumin, niin voisin kuvitella että HDR tipahtaa pois.

EDIT: Tietenkin laatu voi muuten olla paskaa, mutta voi näyttää ihan katsottavalta kun on 49" TV.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #636 : 16.08.2020 15:16 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Googlailin vähän ja tututkin Netflixin valikkoja niin pitää muuten paikkansa. Erikoista. Hienoa keinotekoista mallieroa. Yksi vaihtoehto on säätää Netflixistä streamin laatua. Ne on profiilikohtaisia. Eli jos heität mediumin, niin voisin kuvitella että HDR tipahtaa pois.

EDIT: Tietenkin laatu voi muuten olla paskaa, mutta voi näyttää ihan katsottavalta kun on 49" TV.

Netflix ei tarjoa HDR:ää, jos ei maksa siitä kalleimmasta paketista. Minä en maksa, joten Netflix ei tuota ongelmia tällä järjestelyllä. Jään paitsi siis HDR:stä ja 4K-kuvasta. Nettikeskustelujen perusteella sama ongelma kuvan pimeyden tulisi eteen, mikäli siirtyisin tuohon kalliimpaan Netflix-tilaukseen. Kaikki matsku ei HDR:ää ole, mutta kasvavissa määrin on.

Apple TV+:n saan ilmaiseksi, joten ihan sama. Voin aina välillä kokeilla, olisiko tullut Samsungin tai Applen puolelta korjausta ongelmaan. Amazon Prime menee tämän myötä toistaiseksi tauolle. Jos ongelma ei korjaannu, menee TV:kin vaihtoon siinä vaiheessa kun hankin jomman kumman next-gen -konsoleista.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #637 : 31.08.2020 07:13 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW DOOM 3 on varmaan hienoin näyte OLED-television kyvyistä tähän asti. Pelin täysmustat alueet ja valaistuksen luoma kontrasti rysäyttää leuan alas. Näyttää ja tuntuu muutenkin kauttaaltaan hienolta (puhun siis tästä uudesta versiosta, joka tuli kaikille uusille konsoleille).

Ja sitten asiasta toiseen: kun nyt on ollut ajoittain puhetta siitä, että LG nerffasi tämän vuoden OLEDien HDMI-portteja (48Gbps->40Gbps), vei tämä video pelon pois siltä, että sillä olisi konsolipelaajille mitään vaikutusta. Todellisen PC-myllyn omistajille se voi merkitä jotakin.

Suurin osa seuraavan sukupolven 120fps-peleistä tullee pyörimään performance-moodissa 1080p- tai 1440p-resolla. Poikkeuksiakin toki löytyy, kuten Ori. Varmaan monet nykyiset pelit saavat patchin, jolla on potentiaalia nostaa ne 4K 120fps -luokkaan.« Viimeksi muokattu: 31.08.2020 07:20 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #638 : 31.08.2020 10:50 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Minusta tuo oli aika selkeää. Siis jo ennenkin. En oikein keksi miten saisivat edes 4K120fps kuvasta sellaisen joka veisi 40Gbps kaistaa. Tai saahan sen varmaan täyteen jos haluaa, mutta perus signaalilla.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #639 : 11.09.2020 20:04 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW

HDTVTestin Vincent pohtii, että voi mennä vielä yli vuosikymmen, ennen kuin "OLEDin tappajaksi" ristitty MicroLED on valmis kuluttajamarkkinoille – ja vielä kauemmin menee massamarkkinoiden saavuttamiseen.

Minäkin olin siinä uskossa, että näitä voisi alkaa saamaan viiden vuoden sisään kohtuullisen kokoisina, ainakin korkeassa high end -hintaluokassa. Hyvä, että joku kertoo raakoja totuuksia.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #640 : 13.09.2020 11:45 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili
HDTVTestin Vincent pohtii, että voi mennä vielä yli vuosikymmen, ennen kuin "OLEDin tappajaksi" ristitty MicroLED on valmis kuluttajamarkkinoille – ja vielä kauemmin menee massamarkkinoiden saavuttamiseen.

Minäkin olin siinä uskossa, että näitä voisi alkaa saamaan viiden vuoden sisään kohtuullisen kokoisina, ainakin korkeassa high end -hintaluokassa. Hyvä, että joku kertoo raakoja totuuksia.
Kyllähän Vincentkin tuossa kertoo että seuraavaan viiteen vuoteen ei peruskuluttajalla siihen ole varaa (9:30).

Mutta Micro LED tulee todennäköisesti tulemaan vähän huomaamatta markkinoille. Valmistajat alkavat varmasti markkinoimaan telkkuja MicroLED alla hyvissä ajoin, kuten Vincentkin sanoo tuossa pätkässä, LG:n LSAB009:kin on ennemmin miniLED eikä MicroLED kuten sitä markkinoidaan. Jostain muistelen lukeneeni tai kuulleeni että MicroLED:n valmistuprosentti on tällä hetkellä 40%. Eli 60% olisi sutta. Hyväksyttävä taso taisi olla lähemmän 90% tai yli. Eli ollaan todellakin vielä kaukana kuluttaja markkinoista. Toistan nyt itseäni parin viestin takaa, mutta sanon sen silti:
Uskon kuitenkin että ensi vuonna tulee ensimmäiset miniLED telkut markkinoille. Todennäköisesti nämäkin ovat peruskuluttajan saavuttamattomissa. Sonylta tulee todennäköisimmin uudet QD-OLED mallit ensi vuonna, mutta nämä ovat samassa hinta luokassa kuin miniLED:t. Mutta 2-5 vuoden päästä miniLED ja QD-OLED ovat se Premium luokka missä on nyt OLED ja QLED ovat nyt. Joten seuraavat pari vuotta TV-rintamalla ollaan pitkälti paikoillaan. Ja aito MicroLED, kuten sanoin aikaisemmin, veikkaan 4-6 vuotta niin tulee ensimmäiset about 5 numeroisen hintaluokan mallit.

Nyt on siis pitkälti oikeasti hyvä aika ostaa uusi TV jos sitä miettii.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #641 : 14.09.2020 20:41 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili On ollu siitä asti, kun OLED:eja alkoi saamaan kohtuu hinnoilla.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #642 : 14.09.2020 22:29 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili
On ollu siitä asti, kun OLED:eja alkoi saamaan kohtuu hinnoilla.
No ei oikeastaan. Fomo on kuitenkin niin kova, että pahin hetki olisi ollu varmaan 8 -sarjan kohdalla. Se olisi kuitenkin vielä aivan varmasti toimiva TV, mutta kaikki next-gen konsolien tukemat ominaisuudet tulivat vasta 9-sarjaan. Ja 8 -sarjan 65 tuumaisesta sait silloin muistaakseni maksaa about 3000€ vai jopa yli, kun nyt saat sen 2200-2300€.

Toki tässä olisi jäänyt 2 vuotta ilman OLEDin hienouksia ja jos TV:tä ei olisi ollut tai edellinen oli oikeast vanha, voittoahan se olisi ollut. Mutta silloin ei mietitäkkään onko hyvä aika ostaa TV. Ja tietysti jos uudet ominaisuudetkaan ei kiinnosta, silloinkin keskusteluun osallistuminen on turhaa.
Mutta jos hankkii 5(+) vuodeksi TV:n, tänä vuonna hifistelijää ajava materialismin ruoska löisi selkää.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #643 : 17.09.2020 09:11 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili En jaksa selata koko ketjua läpi, niin sanokaas nyt mikä on tällä hetkellä ns. paras peli-/leffatelkkari jos kriteereinä on 4K ja varmaan se HDR samalla. Kokoa 55" minimissään. Hinta saisi olla 1000-1500€. Kannattaako ostaa OLED?

En ole seurannut kehitystä ollenkaan, niin olen ihan pihalla.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #644 : 17.09.2020 10:00 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Jos pystyy yhtään venymään LG CX 55" n. 1600€ tai LG B9S 65" n. 1700€

Jos budjetti on tiukka LG C9 55" n. 1300€ tai LG B9S 55" n. 1000€.

9 ja X sarjojen ero on X sarjan hiukan suurempi kirkkaus.

LCD:ssä vaihtoehtona on Sonyn XH900-sarja 55" n. 1500€. Samsungilta Q80T -sarja 65" n.1400€ 55" n. 1200€.


Tuolla budjetilla parasvaihtoehto voi olla LG B9S 55". OLEDissa ainoa pelon aihe on palaminen, mutta itse en ole siitä huolestunut, eikä täälläkään palamisesta ole kukaan kertonut. Mutta jos se pelottaa Samsungin Q80T on kai aika kova tuossa hintaluokassa. Sonylla on kai parempi liiketoisto, mutta Samsungilla QLED tuo paremmat värit. Kannattaa selailla arvosteluja.

EDIT: Poistettu XH950. Se ei ole peli-TV.


« Viimeksi muokattu: 17.09.2020 13:08 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Re: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #645 : 17.09.2020 10:00 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
En jaksa selata koko ketjua läpi, niin sanokaas nyt mikä on tällä hetkellä ns. paras peli-/leffatelkkari jos kriteereinä on 4K ja varmaan se HDR samalla. Kokoa 55" minimissään. Hinta saisi olla 1000-1500€. Kannattaako ostaa OLED?

En ole seurannut kehitystä ollenkaan, niin olen ihan pihalla.

LG B9S:llä on aika järjettömän kova hinta/laatu-suhde tällä hetkellä. Juuri nyt sitä saa hintaan 999€ (55") tai 1699€ (65"). Itse ostin kesällä kuusvitosena, ja silloin hinta oli 1499€. Ehkä Black Friday voi laskea samaan? Reilun kahden kk:n käytön jälkeen kuherruskuukausi on yhä päällä, eikä se ole varmaan ihan heti loppumassakaan, minkä nyt voi muiden OLED-telkkujen omistajien kommenteista päätellä.  :)

Sony KD-65XH9005 malli käsittääkseni sisälsi HDMI 2.1:n, joka on oleellinen next geniä ajatellen? Sitten tietenkin Samsungin telkuista Q70T/Q80T/Q90T pystyvät 4K120hz-kuvaan, jos muistan oikein.

EDIT: HeinZilla nopeampi liipaisinsormi.  :)


« Viimeksi muokattu: 17.09.2020 10:16 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #646 : 17.09.2020 10:18 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Meinasin itsekin postata, mutta laudan nopeimmat ehti ensin. B9 on hintalaatusuhteeltaan tällä hetkellä maapallon paras tv. En näe mitään syytä maksaa extraa siihen tonnin päälle, ellei halua lisää tuumia ruutuun.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Re: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #647 : 17.09.2020 11:30 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili
Itse ostin kesällä kuusvitosena, ja silloin hinta oli 1499€. Ehkä Black Friday voi laskea samaan?
Luulen että tämä on aika turvallinen veikkaus. B9S on vielä jonkinlainen uudelleen julkaisu käsittääkseni, joten en usko että loppuu varastostakaan.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Re: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #648 : 17.09.2020 11:46 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Itse ostin kesällä kuusvitosena, ja silloin hinta oli 1499€. Ehkä Black Friday voi laskea samaan?
Luulen että tämä on aika turvallinen veikkaus. B9S on vielä jonkinlainen uudelleen julkaisu käsittääkseni, joten en usko että loppuu varastostakaan.

Jep, B9S on Euroopan markkinoille tuotu uudelleenjulkaisu. Ehkä juuri siksi mikään verkkokauppa ei näytä Suomessa myyvän 2020 BX-mallia, onkohan sitä edes tuotu vielä koko Eurooppaan virallista kautta? Ei tosin väliä, sillä B9S on (minun mittapuullani) parempi kuin BX, sillä B9S omaa neljä HDMI 2.1 liitäntää ja on n. 200 nitiä kirkkaampi toistamaan HDR:n yksityiskohtia (ellei Rtings ole saanut lotossa selvästi himmeämpää paneelia kuin normaalisti). BX:ssä toki 120hz:n BFI ja AMD FreeSync Premium, jotka saattaisivat tietyissä olosuhteissa notkahduttaa vaakakupin uudemman mallin puolelle.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #649 : 17.09.2020 11:58 »
migge Jäsen Viestejä: 3 173 Basaaripisteet: 0 Profiili Eli tiivistetysti. CX 48 tuumasena ja 77 tuumasena, 9-sarja 55-65 tuumasena.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #650 : 17.09.2020 13:08 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Umpihullua edes harkita LCD:tä tällä hetkellä. OLED on aidosti sukupolven mittainen hyppy kuvanlaadussa.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #651 : 17.09.2020 13:28 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili
Umpihullua edes harkita LCD:tä tällä hetkellä. OLED on aidosti sukupolven mittainen hyppy kuvanlaadussa.
No ei. Kyse on mieltymyksistä ja käyttötarkoituksesta. Ei parhaimpien LCD telkkujen kuva ole huono. Lisäksi jos suurin kriteeri on että TV:n pitää kestää 10+ vuotta, LCD on turvallisempi selvä valinta. Toki LG sanoo että OLED kestää 100000h, mutta ei sieltä takuuta sille anneta, eikä sitä mielestäni ole määritetty tarkemmin kuinka jo kirkkaudeltaan "huonompi" voi huonontua kirkkaudeltaan tuon 100000h aikana, että voi sanoa "kyllä se sen kestää".
Toinen tilanne on jos huone on hyvin kirkas, OLED voi näyttää haalealta koska siinä se ei ole yhtä kirkas kuin LCD. Tämäkin toki täysin mieltymyksistä kiinni, ei faktaa.
Ja vielä jos on vaikka TV:n suurkuluttaja että näin etätyöaikaan laittaa aamulla TV:n päälle ja pitää sen kokopäivän päällä esim. kuunnelle sitä kautta Spotifyta, OLED ei ehkä ole paras vaihtoehto.

Lisäksi mitä urheiluun tulee, CX on toimiva tähänkin, mutta jos katsot oikeasti paljon urheilua, burn-in alkaa oikeasti olemaan ongelma jossain ajassa, koska lähetyksissä on paljon paikoillaan olevia palkkeja ruudulla. Sonyn LCD hoitaa liikkeen vähintään yhtä hyvin, on kirkkaampi, hoitaa heijastukset paremmin eikä tarvi huolehtia palamisesta.

Spoileri (osoita katsoaksesi)
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #652 : 17.09.2020 14:44 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Aivan ihme piipperrystä. Ainahan sitä voi keksiä jonkun omituisen use-casen, missä vaikka kuvaputki-TV on parempi kuin OLED (kestävämpi, NES pelit näyttää paremmalta, mukavan retro, sen päällä voi pelata shakkia ja kuunnella radiota), mutta fakta vain on, että OLED:issa on paras kuvanlaatu tällä hetkellä. Burn-init, käyttöiät, kirkkaat huoneet, kaikki yhtä spekulaatiota. LCD:n ongelmista on tälläkin foorumilla jauhettu vuosia. Itselle kuvan kirkkaus on pimeässä/hämärässä huoneessa jo liikaakin monissa HDR kohtauksissa.

Vielä monen vuoden jälkeenkin ihmettelen OLED:in mustan tasoa, värientoistoa, kuvanlaadun täydellistä tasaisuutta ja telkkarin käyttöä pelaamiseen. Ei burn-inia, ei mitään LCD:n ongelmia, ainoastaan täydellinen kuva. Ja kaukana hiljainen kitinä niiltä, jotka ovat jo vuosien ajan eläneet ilman.

Spoileri (osoita katsoaksesi)
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #653 : 17.09.2020 14:49 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Itselle kuvan kirkkaus on pimeässä/hämärässä huoneessa jo liikaakin monissa HDR kohtauksissa.

Sama juttu! Itse olen kyllä ns. optimikäyttäjä OLED-tekniikalle, kun suurin osa katselusta tapahtuu hämärässä/pimeässä. Pidän yleensä SDR-matskulla OLED-valoa asetuksien 35-40 välillä, eikä kuva tunnu todellakaan himmeältä.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #654 : 17.09.2020 16:17 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili
Umpihullua edes harkita LCD:tä tällä hetkellä. OLED on aidosti sukupolven mittainen hyppy kuvanlaadussa.
...
Aivan ihme piipperrystä.
...
mutta fakta vain on
...
kaikki yhtä spekulaatiota
...
Itselle
...
Vielä monen vuoden jälkeenkin ihmettelen
...
Ja kaukana hiljainen kitinä niiltä, jotka ovat jo vuosien ajan eläneet ilman.
...
Äijän mentaliteetti ja keskustelun tyyli on niin syvien rivien perussuomalainen (mikä on kyllä mahtavan ironista) tai kristillisdemokraattinen, että totta kai väitän vastaan jo pelkkänä viihteenä.

TV:n kuva on hyvin pitkälti mielipidekysymys. Itse pidän kirkkaasta kuvasta. Jos Samsung ei olisi ryssinyt tämän vuoden backlight toteutusta, todennäköisesti olisin valinnut QLEDin. Ja faktaa on sekin että burn-in on oikea asia OLEDissa. Faktaa ei toki saa siitä että se tapahtuu käytännössä, mutta ei siitäkään saa että ei tapahtuisi jos ei käyttötapausta tiedä.

Ja voit veivata vaikka kuinka paljon mitä itse ihmettelet ja mikä sattuu omiin silmiin, on umpihullua väittää että maailma olisi zoukkia täynnä.


Ja kyllä, jätin asiayhteydet lainauksista pois, koska faktaahan ei TV:n paremmuus vain ole koska kaikki ei tykkää samoista asioista, eikä OLEDin burn-in ole spekulaatiota vaan oikea asia, ja omat asiasi ei kiinnosta.

Ei sillä, OLED meikäläisellekin on tulossa jos luoja suo, mutta en silti väitä että se on kaikille välttämättä paras vaihtoehto. Katso tai lue arvosteluja ja vertailuja, en ole ainoa joka sanoo näin.

Heitä persu uus pallo niin mä lyön :)
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #655 : 17.09.2020 16:26 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili Jos joku haluaa budjettihintaan hyvän töllön ni mulla on yks ylimääräinen 55” LG OLED B7. Tampereen Hervannasta saa noutaa. Sanotaan vaikka 500e. >_>

Aattelin itse vaihtaa vähän isompaan ja ehdottomasti aion pysyä LG:n OLED linjalla. 5/5 tuote.

E: ja mitä tuohon kuvan kiinnipalamiseen tulee niin ei ole ainakaan kahden vuoden aikana ollut mitään ongelmia.
tallennettu
Re: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #656 : 17.09.2020 18:05 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili Kyllähän se fakta on, että noita kiinnipalamisiakin käy ns. enthusiast-käytössä ainakin. Haastavan aiheesta tekee se, että muuttujia on niin paljon. Onko paneeli- ja mallikohtaisia eroja kestävyydessä, millaisella käytöllä riski on ja millaisella ei, ja näin edelleen. Ainakin Laudan perusteella tosiaan vaikuttaa, ettei ole iso ongelma, mutta kohdalle sattuessaan varmasti harmillinen. Eli kyllä mäkin ymmärrän, että kaikki ei halua jännittää edes sitä vähää.

Komppaan myös HeinZia siinä, että subjektiivisia asioita ovat kuvanlaatuasiat lopulta aina, ja että prioriteetteja on monenlaisia.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #657 : 17.09.2020 18:12 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Hei mä en aloittanut Minions giffeillä  ;)
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Re: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #658 : 17.09.2020 18:47 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 578 Basaaripisteet: 4 Profiili
Kyllähän se fakta on, että noita kiinnipalamisiakin käy ns. enthusiast-käytössä ainakin. Haastavan aiheesta tekee se, että muuttujia on niin paljon. Onko paneeli- ja mallikohtaisia eroja kestävyydessä, millaisella käytöllä riski on ja millaisella ei, ja näin edelleen. Ainakin Laudan perusteella tosiaan vaikuttaa, ettei ole iso ongelma, mutta kohdalle sattuessaan varmasti harmillinen. Eli kyllä mäkin ymmärrän, että kaikki ei halua jännittää edes sitä vähää.

Komppaan myös HeinZia siinä, että subjektiivisia asioita ovat kuvanlaatuasiat lopulta aina, ja että prioriteetteja on monenlaisia.

Ja ei-niin-enthusiast-käytössä, jos kerran ko. twiitin kaverilla on Netflix/YouTube-logo kärähtänyt ruutuun. Toki kyseessä on vanhempi OLED-malli.

Niin kuin olen moneen kertaan täälläkin jo toistellut, olisi minulla jo aikoja sitten OLED korvannut nykyisen plasman, jos kiinnipalamisriskiä ei olisi olemassa. Pelaan kuitenkin autistisella vimmalla Apexia, jossa on aivan kammottavat HUD:it, jotka palavat satavarmasti ruutuun, kun pelitunnit lasketaan nelinumeroisella luvulla. Siinä ei mitkään pikselinsiirtelyt tai kompensaatiosyklit auta.

Tästä huolimatta ajattelin 65-tuumaisen CX-mallin poistaa Black Fridaysta. Roihahtakoon HUD:it ruutuun. On ne nykyisessä plasmassakin, joten samapa tuo. Voi sitten vinkua LG:lle, että vaihtavat paneelin. Ilmesesti ovat tuohon useammassa keississä suostuneet, kun on aika huonoa mainosta, jos tyytymättömät asiakkaat asiasta puhuvat somessa.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #659 : 17.09.2020 18:57 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili "Faktahan on", että en ole kuullut keneltäkään kavereistani tai työkavereistani kiinnipalamisesta. Sama homma tällä foorumilla. Eli olettamus, että kiinnipalamista tulee väistämättä on aivan höpöä, ellei teillä ole näyttää jotain kovaa dataa kiinnipalamisten määrästä suhteessa myytyihin paneeleihin.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Sivuja: 1 ... 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 ... 29
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines