Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26
Tulostusversio
Aihe: TV hankinta ja tekniikka  (Luettu 157598 kertaa)
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #600 : 02.07.2020 12:59 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 413 Basaaripisteet: 2 Profiili Eli voisi sanoa että stutter ei ainakaan pelatessa ole mikään suuri ongelma. Ainakaan 30fps peleissä. En tosin voi sanoa että tämä olisi suuri yllätys. Kyllä sitä itkua olisi jossain ollut jo jos se olisi iso juttu.
Leffa käytössä hidas panorointi voi olla eri juttu. Ja tästä on ollut juttuakin. Mutta muistaakseni LG:ssäkään ei tainnut olla kuin yksi 120Hz HDMI. Eli periaatteessa toisella HDMI sisäänmenolla voisi toimia paremmin. Tiedä sitten.

Toisaalta tämä on aika perseestä, koska nyt alkaa kuumottelemaan LG:n CX. 75" olisi se mikä olisi toiveena, mutta vajaan 6000€:n hintalappu on kaikkea muuta kuin houkutteleva. Black fridayssa saattaa laskea alle 5000€, mutta tuskin alle. Ja sekin on aika helvetisti. Katsoin juuri HDTVtestin CX vs. Q95T vertailun (Q95T on sama kuin Q90T) ja siinä oli pari aika räikeää esimerkkiä missä blooming oikeasti näkyy. Yksi on niinkin yksinkertainen asia kuin tumma kuva ja tekstitys. Ja pakkoa sanoa, että se vituttaisi jo oikeasti jos maksaisin Samsungista yli 3000€ ja sitten katsoisin jokaisessa leffassa blooming haloja tekstin ympärillä. Eli ei, Samsung on kyllä tätä myöten tiputettu meikän listasta pois. Vaihtoehtoiksi jää sitten oikeastaan joko CX tai mahdollisesti C9, tai sitten nielen hifistelyn tuoman tuskan ja otan suosiolla "halvalla" Sonyn H900X:n. On sitten perusteltua ostaa heti uusi kun tulee kunnollinen TV markkinoille ;D Ja balck fridayssa 75" H900X voi hyinkin laskea 1999€ hintaan ja silloin se on jo aika helvetin hyvä diili, vaikka ei viimesen päälle paras olekkaan. Tosin täytyy siitäkin seurata arvosteluita ja kokemuksia. Blooming voi olla siinä vielä pahempaa kuin Samsungissa jos zoneja on vain 16kpl. Joka pistäisi lompakon tiukille koska sitten ainoa vaihtoehto olisi LG.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #601 : 02.07.2020 16:38 »
migge Jäsen Viestejä: 3 105 Basaaripisteet: 0 Profiili
LG:n CX. 75"
No nyt. Sulla vähä budjetti paisunu.  :)
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #602 : 02.07.2020 16:51 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 413 Basaaripisteet: 2 Profiili
LG:n CX. 75"
No nyt. Sulla vähä budjetti paisunu.  :)
No ongelmahan on että budjetti ei ole paisunu yhtään, se on edelleen se 3000-4000€ (niitäkään rahoja ei vielä ole :lol: ). Mutta kun tuntuu että toi CX vain olisi se paras vaihtoehto kaikista ja alunperin tähtäimessä oli 75".
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #603 : 02.07.2020 18:34 »
migge Jäsen Viestejä: 3 105 Basaaripisteet: 0 Profiili Tais olla jopa 77 duumanen toi LG isompi paneeli.

Meilläkin muutto edessä ja katseluetäisyys tuplaantuu nykyisestä. Alkaa kyllä nykyinen 65 tuumanen tuntumaan siinä kohtaa auttamattoman pieneltä. Kun ajatuksena olisi päivitellä audiolaitteistoa, ei tv budjettiin juuri jää mitään. Eikä näin tuoretta vehjettä ole järkeä muutenkaan vielä vaihtaa. Rupesin kuitenki vähän kattomaan josko tykki olisi telkun rinnalle varteenotettava vaihtoehto. Optomalta onkin tullut pelaamiseen optimoituja 4k-tykkejä UHD50X etunenässä. Mut kattoony...
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #604 : 02.07.2020 19:23 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 413 Basaaripisteet: 2 Profiili Tykki on ollut itselläkin aina välillä mielessä, mutta ne tuntuvat aina tulevan hiukan jäljessä TV teknologiaa. Lisäksi ne tuovat monta "muttaa" mukana. Huoneen pitäisi olla suht pimeä, etäisyyttä pitäisi olla paljon, "kangas" pitäisi olla laadukas, johdot pitäisi olla helvetin pitkiä joka suuntaan ja lopulta joissain tilanteissa olisi mukava olla se TV kuitenkin. Myönnän kyllä senkin että en ole hetkeen tykki valikoimaa seuraillut, joten kontrasti, musta jne. saattaa olla jo TV:n tasolla, mutta silti pidän enemmän TV:stä. Mielestäni se kertoo tekniikoista paljon, kun ymmärtääkseni elokuva alakin tutkii kokoajan koska screeneistä saisi edullisesti yhtä isoja kuin kankaista, niin edessä olisi teknologian vaihto. Toki logistiikan osalta screenin asettaminen teatteriin tuo ihan oman ongelmansa.

Mutta siis, joskus olin tykin kannalla ja siitä haaveilin, mutta olen luopunut siitä pitkälti viime vuosina. Ja nyt en edes harkinnut, koska vaikka mancave onkin tulossa, tila on kuitenkin perushuone, joten kovin suuressa kankaassa ei olisi mitään järkeäkään.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #605 : 02.07.2020 20:28 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 363 Basaaripisteet: 0 Profiili
Mutta muistaakseni LG:ssäkään ei tainnut olla kuin yksi 120Hz HDMI. Eli periaatteessa toisella HDMI sisäänmenolla voisi toimia paremmin. Tiedä sitten.

Kaikki portit taitaa olla 2.1-yhteensopivia:

Lainaus
LG has confirmed to FlatpanelsHD that all HDMI ports in the 2019 OLED models are full 48 Gb/s HDMI 2.1 ports capable of supporting 4K120 with HDR inputs. Some features will be added through a firmware update after launch.

Huomenna ehdin testailla taas enemmän telkkua. Metro Redux tekisi mieli pelata uudestaankin, näyttää varmaan siistiltä Oledin mustalla. Alien Isolation olisi todennäköisesti myös hyötynyt suuresti uudesta televisiosta, mutta en kyllä hemmetti pelaa sitä ainakaan näin nopeasti uudelleen!  :P
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #606 : 02.07.2020 20:29 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 006 Basaaripisteet: 14 Profiili Sit vaan konsolia kylkeen, joka ottaa edes vähän irti uudesta telkusta  ;D
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #607 : 02.07.2020 20:31 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 363 Basaaripisteet: 0 Profiili
Sit vaan konsolia kylkeen, joka ottaa edes vähän irti uudesta telkusta  ;D

Kyl mä luulen, että Pleikka femma tai Series X tulee Switchin rinnalle ensi tilassa. Xbox tällä hetkellä niskan päällä gamepassin ansiosta  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #608 : 04.07.2020 14:16 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 728 Basaaripisteet: 0 Profiili
https://bbs.io-tech.fi/threads/oled-tv.1254/page-214

io-techistä löytyy varmaan Suomen kovimmat kuva-autistit, joten tuota ketjua kannattaa plärätä läpi niin oppii yhtä jos toista.


Kiitos tästä, on tullut luettua tuota sivua ja aihetta nyt. Aina hienoa nähdä autistitason omistautumista asialle.

Näyttää muuten aivan saatanan hienolta tuo espanjalainen La casa de papel (Rahapaja) Oledilla. Värimaailma on voimakkaan punamusta, niin poppaa värit voimakkaasti esiin. Karkkia silmille! Sarjakin on erinomainen ensimmäiset kaksi kautta, sitten hieman lässähtää. Taitaa olla Netflixin katsotuin sarja tällä hetkellä.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #609 : 05.07.2020 07:40 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 363 Basaaripisteet: 0 Profiili Onneksi säästelin Stranger Thingsin 3. kautta näin pitkälle.  :)  Sarjassa on paljon tummia kohtauksia kirkkaine valonvälähdyksineen. Näyttää upealta Oledilla. En ole myöskään huomioinut negatiivisella tavalla liiketoistoa kamera-ajojen aikana. Yhtään leffaa en ole vielä katsonut. Tekisi kyllä mieli tsekata taas Hunger Gamesit Netflixistä, kun olen lukenut nyt melkein loppuun toukokuun lopussa ilmestyneen uuden prequel-kirjan.

Peleistä täytyy mainita Yooka-Laylee and the Impossible Lair, joka on minulla vieläkin kesken; silmiähivelevät karkkivärit ja liiketoisto näyttää 60fps:n pelissä todella hyvältä. Vaikeaa uskoa, että pelin reso on vain 1360x765 dockedina. 1080p-lukittu DK: Tropical Freeze voi olla aika järkyttävän hieno tällä paneelilla.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #610 : 06.07.2020 09:21 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 413 Basaaripisteet: 2 Profiili Jopas että Epikin luopuu Nintendon ylivoimasta pelkän OLEDin tuoman silmäkarkin takia ja hommaa XSX:n tai PS5:n :o Welcome to the mere mortals at last ;D Se on kun sen hyvän kuvan kerran näkee, sitä on hankalaa päästä irti ja nälkä kasvaa :) Ja samalla alkaa polttelemaan itselläkin raha lompakossa. Syyskuussa olisi realistiset mahdollisuudet käydä 65":n CX hakemassa kaupasta, mutta Black Fridayssa saisi varmasti tingittyä jonkun satasen hinnasta. Kestääkö mielenlujuus marraskuun loppuun vai pitääkö taipua heti syyskuussa... Sillä säästyneellä rahalla todennäköisesti kuitenkin saisi PS5:n mukaan...

Huomaa muuten tuuma kokojen hinnoista, että näissä koijataan apinaa aika kovalla kädellä. Ja se tuntuu olevan ainakin Samsungilla ja LG:llä molemmilla sama juttu. Samsungin Q90 mallissa 55" on about 2000€. 65" on loogiset 500€ kalliimpi, eli about 2500€. Ymmärrettävää ja ok. Mutta 75" onkin yhtäkkiä about 4000€.
LG vetää tuumien tuomat hinnat vielä räikeämmin. CX:n 55" maksaa about 2000€ ja 65" jälleen loogisesti about 2500€. Mutta 77" pomppaa hinnassa yli kaksinkertaiseksi, about 6000€:oon! Huomaa mistä ne katteet tulee. Ihan järjetön muutos pelkän koon perusteella.
Huomaa että valmistajat on tehneet suunnitelmat hyvissä ajoin tuuma kokojen, hintojen ja teknologian suhteen. Selvästi ollu tiedossa että tässä vaiheessa alkaa teknologiat olla siinä mihin ne voi mennä ja nyt pelaillaan tuuma koolla ja hinnoilla. Olen aivan varma että 75/77 tuuman TV:t on ensi vuonna suhteessa halvempia kuin nyt. Ja 2022 tullaan reippaasti alas. Ja sitten 2023 tulee jo uutta teknologiaa jotka ottaa sen kalleimman segmentin. Sinänsä ihan ymmärrettävä ja nobrainer, mutta kyllä se vähän kyrsii kuitenkin.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #611 : 06.07.2020 10:45 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 363 Basaaripisteet: 0 Profiili
Jopas että Epikin luopuu Nintendon ylivoimasta pelkän OLEDin tuoman silmäkarkin takia ja hommaa XSX:n tai PS5:n :o

Nintendolla on kuitenkin ihan ainutlaatuisia pelejä, jotka osuvat kympillä omaan makuhermoon. Enkä saa samaa hypeä muualta millään. Esimerkiksi nytkin Paper Mario -fiilikset alkavat kasvaa, kun julkaisuun on vajaa kaksi viikkoa. Se on vaan erityinen side, jonka vuosiksi kadotin, mutta jonka jälleenlöytäminen on tuonut Nintendon vieläkin lähemmäksi sydäntäni. Tuntuu hienolta kokea näin vahvoja fiiliksiä tässä vaiheessa harrastusta.  :) Nintendon Art stylet ovat helvetin siistejä lähes aina, ja sen takia esimerkiksi MK8: Deluxe seisoo mielestäni ylväästi mitä tahansa 4K HDR -peliä vasten asetettuna. Tämä sen perusteella, mitä olen nähnyt Youtube-videoista. Ne ovat toki pakattuja, mutta eiköhän niistä yleiskuvan saa.

"Toisen konsolin" hommaamista puoltaa se, että esimerkiksi GamePassista löytyisi kyllä pelejä, joita olisi kiva kokeilla ilman niiden ostamista. Tai jos haluaisi pelata vaikka Gears of Warit Co-opissa, se onnistuisi hetken mielijohteesta.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #612 : 06.07.2020 11:51 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 006 Basaaripisteet: 14 Profiili Niin ja voisit pelata 3rd party pelit 5x nätimpinä ja sulavimpina :)
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #613 : 06.07.2020 12:07 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 363 Basaaripisteet: 0 Profiili
Niin ja voisit pelata 3rd party pelit 5x nätimpinä ja sulavimpina :)

Tämä on kyllä myös totta. Gyro-tähtäyksen tapaiset ekslusiiviset ominaisuudet toki voivat tässäkin sekoittaa pakkaa. Olen täysin hullu, mutta gyrolla varustetut 720p30fps Wolfensteinit ja DOOMit tod.näk pieksisivät ensimmäisen läpipeluun valintoina 4K60fps-versiot, joissa ei olisi gyroa. Bonuksena sekin, ettei ole pakko jatkaa peliä kotisohvalla.

Mutta toki tarjolla on CoDin tapaisia pelejä, joissa vaihtoehtona on tyhjä ruutu.

Ja mitä tapahtuu näille ihmeporttauksille, kun uudet konsolit saapuvat ja siirtymäaika nykyisen ja uuden sukupolven välillä päättyy? Tuleeko Switch 2, joka säilyttää 3rd partyjen tuen nykyisellään ja tehoeron kohtuullisena uusiin konsoleihin verrattuna? En tiedä. Kukaan ei tiedä.www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #614 : 07.07.2020 07:59 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 363 Basaaripisteet: 0 Profiili Eilen katsoin Netflixistä ekan Hunger Gamesin, joka on siis 1080p-leffa ilman HDR-kuvaa. Lopputaistelun yökohtaus levottomalla kameratyöskentelyllä näytti hemmetin hyvältä. Muistan, miten vanhalla LED:illä se oli harmaata mössöä, juoksevia hahmoja, joista oli vaikea erottaa yksityiskohtia (vuosien takaiset muistikuvat tapaavat tosin helposti vääristyä). Signaalin ei tosiaankaan tarvitse olla aivan priimaa, jotta tekniikan edut tulisivat esiin.

On myös jotenkin oudon tyydyttävää nähdä leffoissa ylä- ja alapalkit oikeasti pikimustina. Ei minkäänlaista valovuotoa, vaikka miten katsoisi. LG:n plasmalla (jonka siis omistin ennen Samsungia) musta oli tasaista myös, mutta se ei pystynyt tällaiseen syvyyteen. Toki laadukkaalla local dimmingillä LED kykenee likipitäen samaan, mutta minä en kotonani ole sellaista koskaan nähnyt.  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #615 : 07.07.2020 13:15 »
migge Jäsen Viestejä: 3 105 Basaaripisteet: 0 Profiili
Eilen katsoin Netflixistä ekan Hunger Gamesin, joka on siis 1080p-leffa ilman HDR-kuvaa. Lopputaistelun yökohtaus levottomalla kameratyöskentelyllä näytti hemmetin hyvältä. Muistan, miten vanhalla LED:illä se oli harmaata mössöä, juoksevia hahmoja, joista oli vaikea erottaa yksityiskohtia (vuosien takaiset muistikuvat tapaavat tosin helposti vääristyä). Signaalin ei tosiaankaan tarvitse olla aivan priimaa, jotta tekniikan edut tulisivat esiin.

Joskin taas täydellinen musta vaatii sen ettei lähteessä ole tarkoituksella heikennetty tumman pään erottelua. HBO Nordicin paskastriimi käytännössä pilasi monta jaksoa GoT:ia, kun tummassa päässä ei ollut lainkaan liukusävyjä tai ne oli täynnä pakkausartefakteja (asteikko: musta > tumma harmaa, laatikoilla eroteltuna). Jotenkin irvokasta ettei tuosta sarjasta ole saatavilla 4k/HDR -painoksia kuin vain kahdesta kaudesta.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #616 : 07.07.2020 21:19 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 413 Basaaripisteet: 2 Profiili Eikö HBO ole muutenkin juuttunut kymmenen vuoden taakse laadussa. Jotenkin jäänyt sellainen mielikuva, että jos haluaa laadukasta streamia, HBO on kirosana. Tosin kun noita TV testejä katselin, niin osin se GoTin portaattomat varjot on TV:stäkin kiinni. Jostain syystä LG:n OLEDit kun ei tätä hanskaa, mutta oliko Samsung vai Sony joka osaa algoritmeillaan korjata paskan lähteen suht hyvin. Ei mikään game changer varsinkin kun alkuperäinen ongelma on lähteessä, mutta tämänkin voisi saada korjattua tai ainakin paremmaksi softalla.

Onko kukaan muuten testannut Amazon Primea? Ollut harkinnassa jo pitkään, mutta jäänyt lopulta testaamatta. Onko streamien laatu mistään kotoisin?
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #617 : 08.07.2020 11:52 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 494 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Onko kukaan muuten testannut Amazon Primea? Ollut harkinnassa jo pitkään, mutta jäänyt lopulta testaamatta. Onko streamien laatu mistään kotoisin?

Hep. Grand Touria ja Man in the High Castlea tullut katseltua. Telkkarina 2019 Samsung QLED. Ihan joku 600€ malli. Ei valittamista kuvanlaadussa. Palvelu on muutenkin toiminut oikein hyvin.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #618 : 10.07.2020 07:38 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 363 Basaaripisteet: 0 Profiili B9:n kuva aiheuttaa riippuvuutta. OLED-hehkuttajat, jotka ylistävät televisionsa näyttävän vaikuttavalta ja ihmeelliseltä vielä vuosien päästä ostohetkestä, taitavat olla ihan syystä kehumassa. Harkitsin ostavani samalla rahalla isomman QLEDin, mutta nyt olen hyvin mielissäni, että valitsin 65 tuumaisen B9:n. Kuvan koko säilyi samana kuin ennen, mutta laatu... parannus on muikea.

Mockinjay Part 2:n synkkä viemärikohtaus on tunnetusti haastava toistaa. Pimeyttä ja kirkkaita valoja taskulampuista, pomminuolien räjähdyksiä. Pahaa enteilevää tunnelmaa, kun mutantit alkavat kolistella putkia. Kuvaustiimi näyttelijöineen alkoi turhautua settiin, jolla kuvattiin kosteissa olosuhteissa maan alla kolmen viikon ajan. Hyvin tumman pään osalta masteroitu kohtaus antaa tekniikalle mahdollisuuden loistaa, vaikka edelleenkään HDR:ää ei löydy Netflixin leffoista, jos ne eivät ole palvelun omia tuotoksia. Näin tämän elokuvateatterissa vajaa viisi vuotta sitten, ja tuntui siltä, että näin kohtauksen nyt hienompana kuin koskaan.


« Viimeksi muokattu: 10.07.2020 07:48 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #619 : 10.07.2020 10:56 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 413 Basaaripisteet: 2 Profiili Tuli HDTVTESTin Sony HX900 arvostelu ulos. Eihän sillä kuuhun päästä. Hintasekseen parasta mitä saa, mutta eihän se taida pärjätä kalliimmalle LCD:lläkään. Eniten itseen iskee blooming. Zone määrä on 32kpl ja vaikka Sonyn local dimming algoritmit on kai parasta mitä on, ei sekään ihmeisiin pysty. Joten, aina vaan yritän keksiä vaihtoehtoa, mutta aina vaan palaan OLEDiin. Kai se on nieltävä että yli 65" jää kauan hyllyyn ja ottaa laadukas 65" CX.

Ja tuli pari päivää sitten vahvistus sillekkin että LG:ssä on Freesync premium, joka merkkaa sitä että stutteriakaan ei pitäisi olla edes teoriassa. Siis niillä mitkä sitä tukee, eli XSX ja todennäköisimmin PS5. Tosin Epin testien perusteella LG osaa käsitellä virkistystaajuutta pienempää frame ratea aika hyvin, eli lopulta tämä tuskin on kovin merkitsevää. Vaikka toki jälleen yksi sulka hifistelijän hatussa 8)

Kohta vaan pitäisi alkaa hillitsemään arvostelujen tms. seurailua, koska kuume alkaa olemaan jo aika kova. 65" CX näyttää nyt olevan halvimmillaan 2399€ joten voisi epäillä että Black Fridayssa se olisi suht varmasti sen 1999€. Sinne kun vaan jaksaisi odotella niin budjettia säästyisi sen verran että saisi PS5:n vaikka julkaisussa. Tai vaihtoehtoisesti XSX:n jos sieltä tulee jotain järjettömän hienoa mihin PC ei kelpaa.

Kiitokset Epille kuitenkin raportoinnista. Varsinkin Swtichin osalta. Se itseä oikeastaan eniten epäilyttikin kuinka 120Hz paneeli näyttää Swtichin 25-40fps pelejä.

Amazon primeäkin voisi vihdoin vähän testata. Luovuin tuossa HBO:stakin juuri kun ei sitä tullu katsottua. Netflix on hyvä kakaroille ja tuleehan sieltä jotain itsekkin katsottua, mutta jotenkin tuntuu että sarjojen kohderyhmä on enemmän 10-16v. Ja ei sillä, voi nekin olla hyviä, mutta noihin kuuluu yleensä teinidraama, joka Netflixin tapauksessa tuntuu olevan huonoa ja huonosti näyteltyä teinidraamaa. Niin niitä ei vaan jaksa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #620 : 10.07.2020 13:24 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 363 Basaaripisteet: 0 Profiili
Kiitokset Epille kuitenkin raportoinnista. Varsinkin Swtichin osalta. Se itseä oikeastaan eniten epäilyttikin kuinka 120Hz paneeli näyttää Swtichin 25-40fps pelejä.

Esimerkiksi RE5 sahaa juurikin 30-45 fps:n väliä, eikä tunnu yhtään hassummalta pelata. Vaikeaa tosin vertailla suoraan entiseen, kun vanhaa televisiota ei ole enää verrokiksi. Siksi täytyy mutulla vetää.

Tropical Freeze on B9:llä aivan älytön. Etenkin vesikentät ja alueet, joilla hahmot on mustia siluetteja, näyttävät fantastisilta.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #621 : 10.07.2020 13:34 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 006 Basaaripisteet: 14 Profiili Kyllä netflixin tarjonta pieksää muut striimauspalvelut 100-0. Nykyään animeekin puskee ihan kiitettävällä tahdilla!
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #622 : 14.07.2020 23:02 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 413 Basaaripisteet: 2 Profiili Gigantti, Power ja Verkkis kaikki nostaneet LG CX 65" hintaa. Nyt hinta on 2999€. Vielä viikko sitten "normihinta" oli ainakin Powerissa 2499€ ja alessa 2399€ :rollaus: Huomanneet että tavara liikkuu sen verran hyvin että nostetaampa hintaa. Voi olla että itseltä meni tuo 2999€ ohi jossain vaiheessa ja hinta olisikin ollut se vielä kesäkuun alussa, mutta Power ainakin näytti alennuksessa "normihinnaksi" 2499€, mikä on todella outoa jos se olikin 2999€. Mutta, jos ale on noin kova, eli hinnasta pois 600€, niin odottelen kyllä sinne Black Fridayhin. Saahan kerättyä "pesämunaa" kauemmin niin voi ostaa jotain muutakin kivaa. Tai sitten esim. auto hajoaa puskista ja kaikki raha menee siihen. Ei muuten yllättäisi...
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #623 : 20.07.2020 09:55 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 413 Basaaripisteet: 2 Profiili Täällä taitaa olla porukkaa joilla on ollut sama OLED jonkin vuoden jo. Joten, onko kuvan palamista tapahtunut?
Jonkin verran olen katsellut noita testejä ja tuntuu että jos käyttö on luokkaa "joka päivä 20h samaa kanavaa missä on samat staattiset elementit", niin tällöin palaminen on uhka. Eli käytännössä pitäisi olla aika harvinaista. Pahinta taitaa olla kanavien staattiset logot jossain kulmassa. Mitäs käytännön kokemus sanoo? Näkyykö haamuja?
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #624 : 20.07.2020 10:24 »
migge Jäsen Viestejä: 3 105 Basaaripisteet: 0 Profiili Ei ole näkynyt palamisia, vaikka esim CoD-tyyppisiä pelejä pelattu pitkiä pätkiä missä HUD-elementit kiinteillä sijainneillaan. Melko hyvin itse telkku laittelee näytönsäästäjiä ja nykykonsolit kuvantummennuksia, jos liikaa idlailee. Pitää jossain kohtaa testailla vielä jollain testikuvalla.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #625 : 20.07.2020 17:13 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 394 Basaaripisteet: 4 Profiili https://bbs.io-tech.fi/threads/oled-tv.1254/page-222#post-7247948

io-techissä on joillain kuva kyrvähtänyt ruutuun OLED:illa. Useampikin tapaus (LG ja Philips). Tästä syystä en usko, että OLED on sopiva teknologia itselleni. Tulee pelattua niitä muutamaa peliä vuodesta toiseen, ja kun palaminen tapahtuu kumulatiivisesti, niin ei sillä ole väliä pelaako peliä pitkissä pätkissä vai tunnin pari kerrallaan.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #626 : 20.07.2020 17:39 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 413 Basaaripisteet: 2 Profiili Kiitos vinkistä, mutta pakko hieman kyseenalaistaa tuon Marankin kokemusta. Netflixin logo palanut? Miten se on mahdollista? Eihän se näy kuin valikoissa. Tuntuu että kyseessä on kaveri joka jättää TV:n päälle "huvikseen". Ja jos tekee näin Netflixin tapauksessa, miksi ei tekisi minecraftinkin. Joten tuon kokemuksen ehkä jättäisin omaan arvoonsa.
Ja siis uskon että tälläisessä tapauksessa palamista kyllä tapahtuu. Testitkin ovat siitä kertoneet pitkään, mutta normaalikäyttöä se ei ole. Kukaan ei ole testannut esim. 5-6h yhtäaikaisella päivittäisellä "altistamisella" yhdelle kuvalle. Sekään ei ihan käytännön käyttöä vastaa, mutta on lähempänä kuin 10h tai 20h päivittäinen "altistus". Siksi olisikin mukava saada käytännön kokemuksia.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #627 : 20.07.2020 19:13 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 394 Basaaripisteet: 4 Profiili
Kiitos vinkistä, mutta pakko hieman kyseenalaistaa tuon Marankin kokemusta. Netflixin logo palanut? Miten se on mahdollista? Eihän se näy kuin valikoissa. Tuntuu että kyseessä on kaveri joka jättää TV:n päälle "huvikseen". Ja jos tekee näin Netflixin tapauksessa, miksi ei tekisi minecraftinkin. Joten tuon kokemuksen ehkä jättäisin omaan arvoonsa.
Ja siis uskon että tälläisessä tapauksessa palamista kyllä tapahtuu. Testitkin ovat siitä kertoneet pitkään, mutta normaalikäyttöä se ei ole. Kukaan ei ole testannut esim. 5-6h yhtäaikaisella päivittäisellä "altistamisella" yhdelle kuvalle. Sekään ei ihan käytännön käyttöä vastaa, mutta on lähempänä kuin 10h tai 20h päivittäinen "altistus". Siksi olisikin mukava saada käytännön kokemuksia.

On siellä muitakin tapauksia, jos selaat ketjua taaksepäin. Jollain on palanut teksti-TV:n tekstit, jollain YLE:n aamuohjelman alapalkki, jollain PC:n yläpalkki, jollain Minecraft/Netflix-logo.

Toki uusissa OLED:ssa on paremmat palamisenestot olemassa, mutta ei nekään ihmeisiin pysty, jos HUD:it ovat luokkaa Apex Legends ja pelitunnit lasketaan nelinumeroisissa luvuissa. Itsellä tosiaan nykyisessä plasmassa helottaa Apexin HUD:it ruudussa, enkä halua kokea samaa kohtaloa, jos hankin OLED:in, joten Samsungin Q95T taitaa olla ainoa vaihtoehto.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #628 : 20.07.2020 19:17 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 006 Basaaripisteet: 14 Profiili Eipä ole palamista näkynyt, vaikka samoja pelejä hakkaan vuodesta toiseen.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #629 : 21.07.2020 09:13 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 413 Basaaripisteet: 2 Profiili
..joten Samsungin Q95T taitaa olla ainoa vaihtoehto.
Q90T on täysin sama TV. Paketin erona on vain Samsungin OneConnect. Tietty joku voi haluta sen sillä muutamalla sadalla eurolla, mutta jos ei ole väliä, kannattaa ottaa Q90T niin säästää jonkin euron.

Eipä ole palamista näkynyt, vaikka samoja pelejä hakkaan vuodesta toiseen.
Tämä taitaa riittää minulle. En kuitenkaan niin paljoa samoja pelejä pelaa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2021
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines