Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 22 23 24 25 26 [27] 28 29
Tulostusversio
Aihe: TV hankinta ja tekniikka  (Luettu 314121 kertaa)
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #780 : 23.05.2021 08:11 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW https://www.is.fi/digitoday/art-2000007993568.html

Tämä kuluttajariitalautakunnan päätös lienee ensimmäinen laatuaan Suomessa, koskien kiinnipalanutta kuvaa OLED-televisiossa, ja hyvä uutinen nimenomaan niille, jotka ovat ottaneet Gigantista jatketun takuun.

Olisi kyllä kiva tietää prosentuaalinen burn-in-luku myydyistä OLED-telkuista. Uskon, että 8-sarjasta eteenpäin tämä on pienentynyt selvästi, kun LG teki muutoksia punaiseen alipikseliin ja pisti laitteiden softaan myös keinoja vähentää riskiä (logohimmennys jne.)

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #781 : 23.06.2021 07:37 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1624346140

Dolby Vision 120hz -tuki lähtemässä päivityksenä uuteen 1-sarjaan näillä näppäimillä, ja pian se on saatavilla myös 2020 malleille. LG tutkii samalla, voiko se tuoda ominaisuuden myös 9-sarjalaisiin.

Ei se ihan katastrofaalista ole, jos päivitys jää saamatta omaan B9:ään. HDR10:n ja Visionin ero ei ainakaan minun mielestäni ole niin iso, ja ilman tehokasta PC:tä tästä ominaisuudesta pääsee konsolipelaaja muutenkin aika harvoin nautiskelemaan.

Kuitenkin, jos tuovat sen myös ysisarjaan, asiakastyytyväisyys nousee. Olisin silloin entistäkin tyytyväisempi valintaani, jos se nyt edes voi olla mahdollista.  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #782 : 12.07.2021 13:50 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Viimeistään ensi vuonna joutunee viimein ostamaan sen isomman telkkarin.. Alunperin ajattelin, että 65" riittää kyllä mutta nyt ollaan muuttamassa taloon, jossa olohuoneen leveys (ts. katseluetäisyys) on jotain neljä metriä.. Siinä paukkuu kyllä jo 75"-telkkujenkin suositellut katseluetäisyydet ihan huolella käsittääkseni.

Mikä lienee paras vaihtoehto alle 2000€ budjetilla, jos käyttö on pääasiassa leffat/sarjat, mutta pitäisi myös pystyä pelaamaan? Toki tämän saman kysymyksen joutuu esittämään silloin uudelleen, mutta onko nuo ei-OLED:it ihan hyviä vaihtoehtoja tänä päivänä? OLED-töllöissä hinta varmaan vähän karkaa, jos lähdetään yli 65" kokoisiin.. Nykyinen töllö on siis joku 5v vanha Sonyn 55" Full-HD, jolla on pärjätty hyvin tähän asti.


Toisaalta taas mihinkään tykkiin ei haluaisi lähteä, vaikka olisikin varmaan jollain tasolla järkevin ratkaisu "ruudun" koon puolesta  ja valkokankaan saa tarvittaessa piiloon. Vai onko noissa nyt tapahtunut niin paljon kehitystä viime aikoina, että tuollainen voisi olla potentiaalinen ainoana laitteena? Olisihan se telkkari kyllä helpompi käyttää, kun ei tarvitse olla valkokankaita virittelemässä aina kun haluaa jotain katsoa. Mihinkään huoneen pimennys -rumbaan tai lampun vaihto -hässäkkään en halua lähteä.


« Viimeksi muokattu: 12.07.2021 13:56 kirjoittanut despo »
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #783 : 12.07.2021 16:50 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili Suorilta käsin voi sanoa että yli 65" OLEDia tuskin 2000€:lla löydät. Tai no, ehkä 77A1 voisi olla lähelle 2000€ helmi- maaliskuussa. Muuten 3000€ on realistinen helmi-maaliskuussakin kun kaupat myy viime vuoden malleja pois. Tietty joka vuosi on tuntunut tuovan hiukan kovempia alennuksia ja 75" hinnatkin laskee, mutta silti epäilen nykyisellä piiripulalla ja inflaatiolla. Nyt näyttää olevan vielä viime vuoden 77CX mallia, niin jos niitä riittää BlackFrydayhin asti, niin ehkä, EHKÄ voisi laskea vielä 2000€, mutta uskoisin että jonkun verran päälle jää.

Mutta mitä nyt katselin hintoja niin parhaimmat yli 65" LED LCD tai MiniLED LCD mallit on myös päälle 2000€. Uskoisin että ne tulee alas BlackFridayhin mennessä, mutta nykyhinnoilla joudut pulittamaan yli 2000€.

Jos tinkii laadusta ja haluaa TV:n nyt, katsoisin ehkä Sonyn X8xJ sarjaa tai LG:n Nano9x -sarjaa. Muistelisin että ihan päteviä telkkuja. Ja uskoisin että ainakaan huonompaan suuntaan menee viisi vuotta vanhaan Sonyyn verrattuna. Eli tietohan lisää aina tuskaa, eli kun OLEDia ei ole nyt seinällä, halvempaankin on helpommin tyytyväinen :)

Jos malttaa odottaa BlackFridayhin asti, uskoisin että Sonyn X9xJ -sarja laskee sinne 2000€:n alle ja on varmaan pätevä.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #784 : 15.07.2021 19:46 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Moniko täällä käyttää OLEDissaan BFI (Black Frame Insertion) -asetusta pelien kanssa?

Kun hankin B9:n vuosi sitten, kokeilin sitä hetken, mutta totesin kuvan välkkyvän liikaa ja laitoin sen pian pois päältä. Unohdin asetuksen tämän jälkeen pitkäksi ajaksi.

Kunnes... kunnes katsoin Digital Foundryn jakson, jossa John Linneman pelasi nykyisen sukupolven pelejä CRT-monitorilla ja jossain vaiheessa totesi, että OLEDit ovat vihdoin nousseet liikkeen sulavuudessa CRT-paneelien tasolle, kiitos BFI:n.

Noh, kokeilin tätä vihdoin ajan kanssa kunnolla tänään, ja tulokset ovat Nintendo Switchin kanssa vähintäänkin mielenkiintoisia...

Ensinnäkin, välkyntään tottui parissa minuutissa. Kuva myös himmenee, mutta se ei ole minulle iso menetys. En käytä SDR-materiaalilla muutenkaan läheskään kirkkainta asetusta.

Pelasin NSO-peleistä  Super Mario Worldia, jossa juoksin erästä alkupään kenttää läpi niin, että kytkin välillä BFI:n päälle ja pois. Ero oli TODELLA iso BFI:n hyväksi, sillä juostessa kaikki taustalla näkyvä pysyi sharppina. Asetus pois päältä ja koko kenttä hajoaa juostessa blurriin.

MK8: Deluxessa liikkeen sulavuus ja terävyys on BFI:llä aivan järjetöntä. Siis kaikki radan varren kyltit, hahmot ja rakennukset ovat veitsenteräviä täydessä vauhdissa! Tuli lähinnä mieleen joku entisajan kolikkopelien huippuhyvä CRT-näyttö. Sama efekti GRID Autosportissa. Viimeistelin vielä testin pelaamalla hetken 30fps:n Borderlandsia, johon tuli aika paljon lisää "selkeyttä" BFI päällä. Ihan kuin asetus korjaisi tämän pelin perusteella melko tavalla blurria pois myös 30fps:n peleistä.


Nyt olen hieman hämmentynyt, ja myös malttamaton tekemään lisätestejä asetuksella.  Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että olen ollut aika pässinpää jättäessäni tämän asetuksen kokonaan vaille huomiota kokonaisen vuoden.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #785 : 15.07.2021 20:29 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 578 Basaaripisteet: 4 Profiili RetroArchilla on tullut SNES-pelejä kokeiltua BFI:llä ja onhan ne tajunnanräjäyttävää kamaa. Input lagia BFI lisää noin yhden framen (16ms) verran, mutta RetroArchin asetuksilla tuonkin saa tavallaan poistettua run-ahead-asetuksella.

Apex Legends näyttää myös kammotavalta blurratulta ripulilta OLED:illa, kun on tottunut pelaamaan peliä plasmalla (jonka liikkeen sulavuus on lähellä CRT-töllöjä) sen tuhat tuntia ennen OLED:iin siirtymistä. BFI:llä kuva näyttää skarpilta, mutta Apexia en suostu pelaamaan lisätyllä input lagilla.

Resident Evil 4 näyttää myös taivaalliselta BFI ja Auto HDR päällä. Yhden framen lisälagi ei pelissä niin paljoa haittaa, kun input lag on muutenkin superalhainen pelissä.

EDIT: Kokeilinpa vielä viime aikoina pelaamaani Dark Souls III:sta, joka sai vihdoin 60fps-tuen myös Xboxilla. BFI päällä ruudunpäivitys on kyllä hunajaista kamaa. Auto HDR (joka sopii muuten peliin aivan tolkuttoman hyvin) päällä peli näyttää lähinnä siltä kuin pelaisi SDR-peliä, mutta ehkä tähän peliin tuo tummuus jopa tavallaan sopii. Lisättyä input lagia en tässä kyllä tunne ollenkaan.


« Viimeksi muokattu: 15.07.2021 21:09 kirjoittanut Scarf »
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #786 : 16.07.2021 10:41 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Omien lisätestailujen jäkeen täytyy sanoa, että retropelien lisäksi 30fps:n pelit tuntuvat hyötyvän BFI:stä valtavasti. Esimerkiksi Switchillä DOOM ja Apex saavat liikkeessä sellaisen määrän selkeyttä, jota en olisi uskonut näkeväni näillä paneeleilla. Toimii hienosti myös Monster Hunter Risessa. Ero on aikamoinen esimerkiksi 24" Samsungin LED-näyttöön, jonka vahvuus on toisaalta 1080p-natiivireso, mutta joka tulee näyttämään tämän jälkeen liiketoiston osalta varmasti melkoisen huonolta.

Kohta isken Skywardin Swordin koneeseen, ja luulisin senkin näyttävän todella upealta BFI:llä.

Voi vitsi kun Nintendo jaksaisi tehdä vastaavan toiminnon uuteen OLED Switchiin. Ei kyllä tule ihan heti tapahtumaan.  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #787 : 16.07.2021 15:06 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 578 Basaaripisteet: 4 Profiili Kokeilinpa huvikseni DOOM Eternalia, joka sai hiljattain 120fps-moodin Xboxilla. BFI + 1800p + 120Hz = aivan järjetöntä kamaa. :lol: Harmi, että tattiohjaus on tässä niin kammottavan huono, etten peliä pysty pelaamaan.

The Outer Worlds näytti myös tautisen hyvältä FPS Boostin ansiosta, eikä pelin kirkkaus ota liikaa turpiin BFI:ltä.

120Hz Hollow Knight on sekin omin silmin nähtävä BFI-asetuksella.

Vanquish näyttää myös supersulavalta BFI päällä, mutta pelin gamma-asetukset ovat niin pahasti pielessä, että ruutu on aivan pimeä jo ilman BFI:täkin. Kaikki yksityiskohdat häviävät varjoihin. PC:llä tuon varmaan pystyisi korjaamaan ReShadella.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #788 : 16.07.2021 15:14 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili
Vanquish näyttää myös supersulavalta BFI päällä, mutta pelin gamma-asetukset ovat niin pahasti pielessä, että ruutu on aivan pimeä jo ilman BFI:täkin. Kaikki yksityiskohdat häviävät varjoihin. PC:llä tuon varmaan pystyisi korjaamaan ReShadella.

Muistaakseni myös alkuperäisessä 360 versiossa oli jossain määrin ”crushed blacks”. En tiä uudesta versiosta mutta osasyy lienee pelin ”art style”. Hemmetin upea peli siitä huolimatta.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #789 : 04.12.2021 14:46 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Ihmettelin kovasti miten NHL on niin helkkarin laginen PS5:lla, vaikka kaverilla kun pelasin niin pelin nopeus oli aivan eri. Nopeasti kyllä tajusi, että LG:n kuvamodeistahan tässä on kyse. Mitä ihmettä GAME -mode oli kadonnut valikosta kokonaan. Aloin googlettaa kesken matsin mistä kyse ja ilmeni että Bluetooth teknologia on ajalta ennen jeesusta "Bluetooth isn't fast enough to sync up the audio with the low lag game mode, so they rather disable it than give you a bad experience". Eli tosiaan Bluetooth kuulokkeita ei voi käyttää pelaamiseen PS5 + LG B9. Olenkin yleensä käyttänyt joko Sonyn omia Playstation Platinum kuulokkeita (hinnassa ilmaa 70%, älä osta), jotka tulevat Bluetoothilla kiinni suoraan konsoliin tai sitten Logitech G635 (todella heikko micro usb liitäntä, yhteys katoaa jatkuvasti), mutta nyt ajattelin helppouden ja mukavuuden vuoksi testata Boseja. Ei futaa.

Vähän nihkee homma, mutta onneksi selvisi. Vitutteli huolella katsoa sitä 3cm pitkää motion blurria joka lähti jokaisesta pelaajasta.  :)« Viimeksi muokattu: 04.12.2021 14:54 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #790 : 14.12.2021 09:17 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili Kiva: HDMI 2.0:n ominaisuuksia tukevia laitteita tullaan markkinoimaan HDMI 2.1:n nimellä.
Järjestön vastauksen mukaan HDMI 2.0:aa ei ole enää olemassa, eikä siihen sen myötä tule enää viitata. Sen sijasta HDMI 2.0:sta tutut ominaisuudet ovat osa HDMI 2.1:tä ja HDMI 2.1:n määritteleviksi mielletyt uudet ominaisuudet ovatkin vain optionaalisia ja laitteen valmistajan tulee tehdä selväksi, mitä niistä laite tukee.


Eli laite valmistajat voivat merkitä laitteisiinsa HDMI 2.1 vaikka niissä olisi käytännössä vain HDMI 2.0 specsit. Erot pitää tehdä muilla tavoin selväksi. Ihan kuin ominaisuuksien läpikäynti olisi ollut jo nyt työlästä.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #791 : 16.12.2021 19:19 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW https://www.youtube.com/watch?v=crFifvVwSaQ

Wulff Den jätti OLED Switchin ja Breath of the Wildin päälle viikoiksi täsmälleen samaan kohtaan, pyhäkön sisälle. 1800 tunnin jälkeen... ei merkkiäkään kuvan palamisesta kiinni. Valkoinen vaikutti tosin haalistuneen, mutta se saattoi johtua myös paneelien eroista (Den vertasi sitä siis toiseen OLED Switchiin).

Huiman vastustuskykyisiltä nämä uudet paneelit kyllä vaikuttavat. Tunnen aikamoista huvittuneisuutta, kun olen aina huolissani pistämässä laitteen nukkumaan, jos peli jää hetkeksikin paussille.  :P

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #792 : 04.01.2022 19:05 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili Katsoin tänään Dune HBOMaxilta. Miksi TV keskustelussa? Koska elokuva on OLED televisioiden pahin vihollinen. Kirkasta aavikkoa, jolloin kuva on komea. Mutta elokuvassa on paljon hämäriä tiloja ja elokuvan värimaailma on muutenkin hiekan haalean ruskea. Väri vaihtelut on siis hyvinkin hienovaraisia paikoitellen. Ja kun katsot tätä vielä päivällä, katastrofi on valmis. Elokuva oli sinänsä hyvä ja se piti sinänsä otteessaan. Mutta OLEDin heikko kirkkaus ja huono mustan tasojen erotuskyky pilasi useamman kohtauksen.
Myönnän että kirkkauden nostamisella hämärät kuvat olisi varmasti toimineet paremmin. Mutta kun aavikon auringon paiste tulee esiin,... Niin. Myönnän myös että huone ei tosiaan ollut pimeä, mutta hämärä kuitenkin. Olisin kuvitellut että tämä olisi riittänyt.

Eli joo, vielä todellakin odotellaan sitä parasta TV tekniikkaa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #793 : 05.01.2022 18:05 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Piti käydä ihan mielenkiinnosta kurkkaa Dunee ja en kyllä saa kiinni Jeizkan kokemuksesta. Näytti ihan yhtä hyvältä kuin muutkin leffat oledilla.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #794 : 07.01.2022 11:00 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili Mietin ihan samaa tuossa. Kuulostaa järjettömältä jopa Heinzin viestiksi. Ja muutenkin kaikki hämärät ja pimeät otokset ovat juurikin Oledin suurin vahvuus, koska täydellinen musta. Laita se black level "auto" --> "limited", jos katsot jotain paskaa suoratoistoa, niin on se kumma, jos näyttää mikään haalean ruskealta paskalta. Se "auto" mode on yleensä sama kuin "full" ja yleensä sitä ei kannata käyttää, koska lähde ei oikeasti lähetä sitä.

Sekä että tekee mitään johtopäätöksiä jonkun kusisen HBO Maxin suoratoiston kautta..  :???:
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #795 : 07.01.2022 11:54 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili En myöskään kokenut Dunea HBO:n kautta mitenkään haastavaksi. Max on täysin eri planeetalta verrattuna Nordicin mosaiikkikuvaan (pitäs tsekkaa se GoT:in viimenen jakso uudelleen Maxilta), mutta kyllähän nämä striimipalvelut ilmeisesti leikkaavat juurikin kirkkaimmasta ja tummimmasta päästä eniten kaistaa säästääkseen. Tai ainakin joskus niin tekivät - en tiiä sitten miten näissä Dolby Vision matskuissa. Eniveis, hyvältä näytti.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #796 : 07.01.2022 21:32 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
En myöskään kokenut Dunea HBO:n kautta mitenkään haastavaksi. Max on täysin eri planeetalta verrattuna Nordicin mosaiikkikuvaan (pitäs tsekkaa se GoT:in viimenen jakso uudelleen Maxilta), mutta kyllähän nämä striimipalvelut ilmeisesti leikkaavat juurikin kirkkaimmasta ja tummimmasta päästä eniten kaistaa säästääkseen. Tai ainakin joskus niin tekivät - en tiiä sitten miten näissä Dolby Vision matskuissa. Eniveis, hyvältä näytti.

Testasin sekä Dunen, että GoT:n Long Night jakson. Dune oli helvetin hyvä, ei mitään laikkuja ja tummista kohtauksista sai selvän hyvin. Katseluetäisyys noin reilu 1m ja 55" B9 laitteena. Elokuvateatteri koti asetuksilla katselin, enkä muuttanut mitään. Pimeä huone tietenkin, kuka helvetti katsoo tällaisia elokuvia kirkkaassa päivän valossa? Testasin tummimmatkin kohtaukset. Aivan timanttista laatua. Dolby Vision pesee GoT:n ripulimustan ihan mennen tullen. GoT tuntui jopa paskemmalta kuin aiemmin, tuntui kuin katselisi normaalista tv:stä jotain kahden euron ryssästriimiä kun musta oli niin harmaan laikukasta, että piti säätää kirkkautta kunnolla alemmas.

Tuo MasterTK:n kikka toiminee vain jos JayeizH katselee HBOn striimiä koneen tai pleikkarin kautta, suoraan tv:n appin kauttahan se on lukittuna autoon?

Loppupeleissä subjektiivisia asioita miten kukin kuvan kokee. Teatterissa tämä oli iMaxissa aivan fantastisen hieno, vaikka itse elokuvana nyt ei mikään päätä räjäyttävä.

ps. helkkari miten hyvältä Days Gone näyttää PS5:lla 4k HDR asetuksilla B9:llä, nyt vasta ekaa kertaa tuntuu että tuosta on jotain hyötyä peleissä. Aiemmin on aina liian tummaksi mennyt kuva ja pyörii vieläpä ihan sujuvasti.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #797 : 11.01.2022 21:07 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Nyt sanoi vanha sotaratsu 65B7 itsensä irti. Virtalähde kärähti ja kämpässä haisee nyt palaneelle kodinkoneelle. Lähellä oli ettei tullut sammutuspeitteelle käyttöä. Näissä oli jokunen aika sitten virtalähteen vaihtokamppis, kun korealaisissa yksilöissä oli havaittu vastaavia ongelmia, mutta en tähän syystä tai toisesta sitten tarttunut. Jotenkin LG antoi rivien välissä kuvan, että kyseessä ei ollut käytännössä oikea ongelma. Ehkä olisi pitänyt sitten kuitenkin tarttua tähän. Takuuseen reilu nelisen vuotta vanha TV ei tietenkään enää mene, mutta kyselen nyt tuolta LG:n tuesta huomenna, että mikä olisi heidän mielestä järkevin tapa edetä. Muutoin sitten varmaan vakuutusyhtiön kautta telkkuostoksille.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #798 : 13.01.2022 09:35 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili Piti ihan alkaa tutkimaan asiaa, TK:n tyypillisen vittuiluviestinkin vuoksi.

Ja edelleen väitän, että LG CX OLED vain ei ole sitä mitä sen haluisi olevan.

HBO Max kovasti mainostaa että kuva on 4K HDR, joten totta kai lähden ajatuksesta, että se on sitä. Hyvin todennäköisesti onkin, mutta jotain siinä kuvassa on pielessä. En vain saannu sitä kohdalleen. Juurikin kun tulee tummia varjoja, kuva menee vähän läikikkääksi. Kohtaus missä tätä testasin on Dunen lopussa, jossa katsotaa hiekkamadon...öh.. suuhun. Sain sen kyllä paremmaksi mitä se oli, mutta siltikään en ihan siksi kuin olisin halunnut. Ongelma on totta kai nyt osin siinäkin, että katson kuvaa hiukan kuin "piru raamattua". Moni asia siis tuntuu ongelmalta.

Seuraavaksi oli vielä pakko ottaa käsittelyyn Disney+. Koska Mandalorian on aina ollut helvetin komea ja ajattelin että laittaisin siinä asetukset kohdalleen joita testaisi Dunessa. Kohtaus jossa on avaruuden tähtien loistia esiin ja säätämään. Ja löysin hyvin erikoisen ominaisuuden. Kun kirkkauden muuttaa 49 --> 50 musta muuttuu yhtäkkiä harmaaksi. En tiedä onko mulla jokin sellainen kombo asetuksissa joka aiheuttaisi tämän, vai onko CX:n algoritmit kusettu jossain päivityksessä vai onko meikäläisen reilun vuoden vanha CX hajonnut jossain välissä. Vai onko tämä vain "kusinen suoratoisto". Mutta kuvaa en oikein saanut nytkään enää sellaiseksi kuin olisin halunnut. Tosin aikakin loppui vähän kesken.

Testasin muuten PS5:n HBO Max sovellusta. Ne on rampauttanut sen HBO Nordicin tasolle :lol: Hyvä jos on edes 1080p resoa, veikkaan että 720p. Aivan karmea kuva. Disney+ jäi testaamatta, täytyy katsoa sekin joku kerta.

Mutta enempää en ehtinyt testailemaan, niin täytyy ottaa uusi testisessio jossain vaiheessa. Kun ei ole palvelijaa kotona, niin näissäkin selvityksissä meni pari iltaa. Ja se Dune täytyy varmaan ostaa ihan kaupasta jossain vaiheessa. On käynnyt jo aikaisemmin mielessä näiden streamien ja 4K BD:n vertailu niin tässä on HBOMaxin osalta hyvä tilaisuus. Kun se on kerran "kusinen suoratoisto". Disney+:n testaus on ollu jo jonkin aikaa mielessä kun löytyy 4K Alita Battle Angel hyllystä.


« Viimeksi muokattu: 13.01.2022 15:25 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #799 : 13.01.2022 20:29 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili LG:n huolto otti asian hoitoonsa. Vähän vaan epäilyttää kun tulevat ensin sovittamaan uutta virtalähdettä vehkeeseen, kun käytännössä tämä on karrelle palanut yksilö. Jotain hyvitystä on ilmeisesti luvassa.

Otin kuitenkin tilanteesta kaiken irti ja laitoin jo C1 77:n tulemaan.  8)
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #800 : 21.01.2022 14:29 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili LG:n huolto hoiti yllättäen homman ja vaihtoi uuden virtalähteen B7:aan. Hieman tuossa takakannessa on tummunutta jälkeä, mutta varsin toimiva peli vielä muuten. Tulee varmaan annettua eteenpäin omalle äidille, jos ei muuta käyttöä keksi. Kiva kuitenkin että laite sai vielä uuden elämän ja ainakin voi luottaa siihen että LG:n huolto toimii, myös takuuajan ulkopuolella.

C177 ollut nyt jokusia päiviä tässä käytössä. Huomaa että uusissa OLED-paneeleissa black crush efekti toistuu melko vahvasti vielä ensimmäisillä käyttötunneilla. Tummien sävyjen erottelu kuitenkin jo tarkentunut kivasti. Mitään maata mullistavaa kuvanlaadullista eroa ei neljän vuoden takaiseen malliin ole, mutta oikein hyvältähän tämä näyttää. C1:een CX:stä päivittynyt WebOS -versio on hieman kehnompi kokemus. Tai ainakin koti-näppäimestä avautuva koko ruudun valikko on sekavampi kuin vanhemmassa avautuva applikaatiopalkki. Ehkä hieman selkeämmällä logiikalla valikoituvat kuva-asetukset per lähde ovat toisaalta positiivisempi puoli tässä. C1-sarjan pelioptimointivalikko ei käytännössä tuo CX:ään nähden mitään uutta, mutta tuo näkymään pelaajille oleelisia juttuja kätevästi yhteen näkymään. Toistaiseksi tämä on kuitenkin alakerran telkkarina ollut lähinnä striimipalvelukäytössä. 77 tuumainen toimii tässä tilassa paremmin kuin 65, vaikkei mitään wow-efektiä enää tuo koonsa puolesta. Marvelin IMAX enhanced kohtaukset kuitenkin näyttävät varsin kivoilta. Pitää vielä järjestää 4k blu ray -soitin tänne alakertaankin, kun Series X siirtyi CX48:n kaveriksi yläkerran "pelihuoneeseen".

Dunesta kun oli puhe, niin tässä artikkelista käy jotenkuten hyvin ilmi miten nykyään Dolby Vision striimi vertautuu 4k blu ray matskuun. https://hd-report.com/2022/01/13/dune-2021-4k-blu-ray-vs-streaming-4k-video-comparison/ Striimi ei missään nimessä ole huono, mutta kyllä selkeästi levyjulkaisussa tulee paremmin esille värien syvyys ja erottelukyky tummassa ja vaaleassa päässä. Dune ei mikään lempparileffa ollut, mutta voisi ehkä referenssiksi ostaa hyllyyn.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #801 : 21.01.2022 16:01 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili
Dunesta kun oli puhe, niin tässä artikkelista käy jotenkuten hyvin ilmi miten nykyään Dolby Vision striimi vertautuu 4k blu ray matskuun. https://hd-report.com/2022/01/13/dune-2021-4k-blu-ray-vs-streaming-4k-video-comparison/ Striimi ei missään nimessä ole huono, mutta kyllä selkeästi levyjulkaisussa tulee paremmin esille värien syvyys ja erottelukyky tummassa ja vaaleassa päässä. Dune ei mikään lempparileffa ollut, mutta voisi ehkä referenssiksi ostaa hyllyyn.
Aika jännä. Näyttää kuin HBO Maxilla olisi jokin keltainen hehku joka joka kuvassa. Ja siis huomaahan sen leffassa, mutta luulin että se on tarkoituksella. Että se vain kuuluu elokuvan värimaailmaan. Se ei siis varsinaisesti häirinnyt, mutta tuossa vertauksessa huomaa että hukkaa aika paljon yksityiskohtia. Todennäköisesti näkyy siis tummissakin kohtauksissa. Sisäinen materialistini juhlii, fyysiset levyt ovat sittenkin paikallaan. Vaikka olin kyllä alkanut jo tottumaan siihen mukavuuteen että leffan saa pyörimään parin napin painalluksella...
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #802 : 21.01.2022 18:23 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Joo kyllä UHD kuva on aivan eri tasoa parhaimpiinkin striimeihin. Vinkkinä kaikille että kirjastoissa on ihan jeppis UHD valikoima! Kiva lainata kaikenmaailman tusinaleffoja joita ei varmasti halua omistaa tai katsoa toista kertaa.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #803 : 05.02.2022 18:14 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Olisi tarvetta päivittää vanha ei-äly Full HD telkkari tämän vuosikymmenen tasolle. Powerissa oli tarjouksessa LG:n Oled 65c16la 1699€ hintaan:

https://www.power.fi/tv-ja-audio/televisiot/lg-65-4k-oled-tv-oled65c16la/p-1162467/

En ole seuraillut televisioita juuri ollenkaan mitä nyt pistänyt merkille että tällä foorumilla LG:n vehkeet on yliedustettuina. Olisiko tuo millainen hankinta perus tv, suoratoisto ja lähitulevaisuudessa myös pelikäyttöön? Ajatus on käyttää televisiota pc:n tai läppärin lisänäyttönä jahka saan semmoisen hankittua. Voisi pelailla ainakin rennommat pelit isolta näytöltä.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #804 : 06.02.2022 08:54 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili LG:n OLEDit on hyviä mikäli elät pimennysverhojen ja sälekaihtimien keskellä peliluolassa. Mikäli huone on yhtään kirkkaampi, niin QLED vie voiton, kuten Heinzin viesteistä voit päätellä. OLEDit eivät vielä ole tarpeeksi kirkkaita.

Itse olen tyytyväinen LG:n OLEDiin, löytyy myös kaikki tarvittavat PC pelaamista tukevat teknologiat, mutta nykyään taitaa freesyncit ja g-syncit olla muillakin. Riippuu arvostatko täydellistä mustaa vai kirkkautta enemmän. 
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #805 : 06.02.2022 09:53 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW LG:lläkin on se kirkkaampi EVO-paneeli tarjolla. Viime vuoden mallistossa taitaa olla vain G1-mallissa. Tämän vuoden malleihin tulee myös C-sarjaan.

En ole tällaista siis livenä nähnyt, joten sen enempää en osaa sanoa.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #806 : 06.02.2022 20:10 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Pistin tilaukseen, en jaksa jahkailla enää. Aika näyttää mitä tuosta tykkää, hyppäys vanhasta on melkoinen joka tapauksessa.

Mitä katselin noita LG:n tulevia tämän vuoden malleja niin sieltä näyttäisi tulevan myös 42-tuumainen oled. Täällä ainakin TK on kaipaillut jotain sen kokoista monitorikäyttöön.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #807 : 15.03.2022 08:15 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW https://www.verkkokauppa.com/fi/product/771748/LG-OLED42C2-42-4K-OLED-evo-televisio

42" C2 tilattavissa Verkkiksestä. Hintaa 1399€. Tuo menee varmaan viimeistään Black Fridayn aikoihin alle tonnin. Jaa-a...

LG on muuten vaihtanut sen pidemmän pikselien kompensointisyklin suorittamisen näihin uusiin malleihin joka 500 tunnin jälkeen tapahtuvaksi, kun ennen se ajettiin 2000 tunnin välein. Ovat varmaan omissa kulutustesteissään löytäneet jotain, mikä puoltaa tätä?
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #808 : 28.03.2022 00:17 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili Pitäisi hommata tuo itselle PC-näytöksi. Olisi varmaan aika täydellinen. Olen jo pitkään käyttänyt suurempia oledeja näyttönä, mutta onhan ne olleet hiukan liian suuria läheltä katselemiseen. Tuo koko varmaan alkaa olla ihanteellinen. Mikä vaan on tuo syntisen ruma jalusta?
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #809 : 07.04.2022 18:05 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
Pistin tilaukseen, en jaksa jahkailla enää. Aika näyttää mitä tuosta tykkää, hyppäys vanhasta on melkoinen joka tapauksessa.

Mitä katselin noita LG:n tulevia tämän vuoden malleja niin sieltä näyttäisi tulevan myös 42-tuumainen oled. Täällä ainakin TK on kaipaillut jotain sen kokoista monitorikäyttöön.

Noh joko saapui ja kommentit? Yleensä OLED aiheuttaa viu vau vou -postauksen laudalle. 

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 22 23 24 25 26 [27] 28 29
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines