Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 22 23 24 25 26 [27]
Tulostusversio
Aihe: TV hankinta ja tekniikka  (Luettu 180130 kertaa)
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #780 : 23.05.2021 08:11 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 561 Basaaripisteet: 0 Profiili https://www.is.fi/digitoday/art-2000007993568.html

Tämä kuluttajariitalautakunnan päätös lienee ensimmäinen laatuaan Suomessa, koskien kiinnipalanutta kuvaa OLED-televisiossa, ja hyvä uutinen nimenomaan niille, jotka ovat ottaneet Gigantista jatketun takuun.

Olisi kyllä kiva tietää prosentuaalinen burn-in-luku myydyistä OLED-telkuista. Uskon, että 8-sarjasta eteenpäin tämä on pienentynyt selvästi, kun LG teki muutoksia punaiseen alipikseliin ja pisti laitteiden softaan myös keinoja vähentää riskiä (logohimmennys jne.)

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #781 : 23.06.2021 07:37 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 561 Basaaripisteet: 0 Profiili https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1624346140

Dolby Vision 120hz -tuki lähtemässä päivityksenä uuteen 1-sarjaan näillä näppäimillä, ja pian se on saatavilla myös 2020 malleille. LG tutkii samalla, voiko se tuoda ominaisuuden myös 9-sarjalaisiin.

Ei se ihan katastrofaalista ole, jos päivitys jää saamatta omaan B9:ään. HDR10:n ja Visionin ero ei ainakaan minun mielestäni ole niin iso, ja ilman tehokasta PC:tä tästä ominaisuudesta pääsee konsolipelaaja muutenkin aika harvoin nautiskelemaan.

Kuitenkin, jos tuovat sen myös ysisarjaan, asiakastyytyväisyys nousee. Olisin silloin entistäkin tyytyväisempi valintaani, jos se nyt edes voi olla mahdollista.  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Re: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #782 : 12.07.2021 13:50 »
despo Jäsen Viestejä: 5 279 Basaaripisteet: 9 Profiili Viimeistään ensi vuonna joutunee viimein ostamaan sen isomman telkkarin.. Alunperin ajattelin, että 65" riittää kyllä mutta nyt ollaan muuttamassa taloon, jossa olohuoneen leveys (ts. katseluetäisyys) on jotain neljä metriä.. Siinä paukkuu kyllä jo 75"-telkkujenkin suositellut katseluetäisyydet ihan huolella käsittääkseni.

Mikä lienee paras vaihtoehto alle 2000€ budjetilla, jos käyttö on pääasiassa leffat/sarjat, mutta pitäisi myös pystyä pelaamaan? Toki tämän saman kysymyksen joutuu esittämään silloin uudelleen, mutta onko nuo ei-OLED:it ihan hyviä vaihtoehtoja tänä päivänä? OLED-töllöissä hinta varmaan vähän karkaa, jos lähdetään yli 65" kokoisiin.. Nykyinen töllö on siis joku 5v vanha Sonyn 55" Full-HD, jolla on pärjätty hyvin tähän asti.


Toisaalta taas mihinkään tykkiin ei haluaisi lähteä, vaikka olisikin varmaan jollain tasolla järkevin ratkaisu "ruudun" koon puolesta  ja valkokankaan saa tarvittaessa piiloon. Vai onko noissa nyt tapahtunut niin paljon kehitystä viime aikoina, että tuollainen voisi olla potentiaalinen ainoana laitteena? Olisihan se telkkari kyllä helpompi käyttää, kun ei tarvitse olla valkokankaita virittelemässä aina kun haluaa jotain katsoa. Mihinkään huoneen pimennys -rumbaan tai lampun vaihto -hässäkkään en halua lähteä.


« Viimeksi muokattu: 12.07.2021 13:56 kirjoittanut despo »
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #783 : 12.07.2021 16:50 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 490 Basaaripisteet: 2 Profiili Suorilta käsin voi sanoa että yli 65" OLEDia tuskin 2000€:lla löydät. Tai no, ehkä 77A1 voisi olla lähelle 2000€ helmi- maaliskuussa. Muuten 3000€ on realistinen helmi-maaliskuussakin kun kaupat myy viime vuoden malleja pois. Tietty joka vuosi on tuntunut tuovan hiukan kovempia alennuksia ja 75" hinnatkin laskee, mutta silti epäilen nykyisellä piiripulalla ja inflaatiolla. Nyt näyttää olevan vielä viime vuoden 77CX mallia, niin jos niitä riittää BlackFrydayhin asti, niin ehkä, EHKÄ voisi laskea vielä 2000€, mutta uskoisin että jonkun verran päälle jää.

Mutta mitä nyt katselin hintoja niin parhaimmat yli 65" LED LCD tai MiniLED LCD mallit on myös päälle 2000€. Uskoisin että ne tulee alas BlackFridayhin mennessä, mutta nykyhinnoilla joudut pulittamaan yli 2000€.

Jos tinkii laadusta ja haluaa TV:n nyt, katsoisin ehkä Sonyn X8xJ sarjaa tai LG:n Nano9x -sarjaa. Muistelisin että ihan päteviä telkkuja. Ja uskoisin että ainakaan huonompaan suuntaan menee viisi vuotta vanhaan Sonyyn verrattuna. Eli tietohan lisää aina tuskaa, eli kun OLEDia ei ole nyt seinällä, halvempaankin on helpommin tyytyväinen :)

Jos malttaa odottaa BlackFridayhin asti, uskoisin että Sonyn X9xJ -sarja laskee sinne 2000€:n alle ja on varmaan pätevä.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #784 : 15.07.2021 19:46 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 561 Basaaripisteet: 0 Profiili Moniko täällä käyttää OLEDissaan BFI (Black Frame Insertion) -asetusta pelien kanssa?

Kun hankin B9:n vuosi sitten, kokeilin sitä hetken, mutta totesin kuvan välkkyvän liikaa ja laitoin sen pian pois päältä. Unohdin asetuksen tämän jälkeen pitkäksi ajaksi.

Kunnes... kunnes katsoin Digital Foundryn jakson, jossa John Linneman pelasi nykyisen sukupolven pelejä CRT-monitorilla ja jossain vaiheessa totesi, että OLEDit ovat vihdoin nousseet liikkeen sulavuudessa CRT-paneelien tasolle, kiitos BFI:n.

Noh, kokeilin tätä vihdoin ajan kanssa kunnolla tänään, ja tulokset ovat Nintendo Switchin kanssa vähintäänkin mielenkiintoisia...

Ensinnäkin, välkyntään tottui parissa minuutissa. Kuva myös himmenee, mutta se ei ole minulle iso menetys. En käytä SDR-materiaalilla muutenkaan läheskään kirkkainta asetusta.

Pelasin NSO-peleistä  Super Mario Worldia, jossa juoksin erästä alkupään kenttää läpi niin, että kytkin välillä BFI:n päälle ja pois. Ero oli TODELLA iso BFI:n hyväksi, sillä juostessa kaikki taustalla näkyvä pysyi sharppina. Asetus pois päältä ja koko kenttä hajoaa juostessa blurriin.

MK8: Deluxessa liikkeen sulavuus ja terävyys on BFI:llä aivan järjetöntä. Siis kaikki radan varren kyltit, hahmot ja rakennukset ovat veitsenteräviä täydessä vauhdissa! Tuli lähinnä mieleen joku entisajan kolikkopelien huippuhyvä CRT-näyttö. Sama efekti GRID Autosportissa. Viimeistelin vielä testin pelaamalla hetken 30fps:n Borderlandsia, johon tuli aika paljon lisää "selkeyttä" BFI päällä. Ihan kuin asetus korjaisi tämän pelin perusteella melko tavalla blurria pois myös 30fps:n peleistä.


Nyt olen hieman hämmentynyt, ja myös malttamaton tekemään lisätestejä asetuksella.  Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että olen ollut aika pässinpää jättäessäni tämän asetuksen kokonaan vaille huomiota kokonaisen vuoden.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #785 : 15.07.2021 20:29 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 444 Basaaripisteet: 4 Profiili RetroArchilla on tullut SNES-pelejä kokeiltua BFI:llä ja onhan ne tajunnanräjäyttävää kamaa. Input lagia BFI lisää noin yhden framen (16ms) verran, mutta RetroArchin asetuksilla tuonkin saa tavallaan poistettua run-ahead-asetuksella.

Apex Legends näyttää myös kammotavalta blurratulta ripulilta OLED:illa, kun on tottunut pelaamaan peliä plasmalla (jonka liikkeen sulavuus on lähellä CRT-töllöjä) sen tuhat tuntia ennen OLED:iin siirtymistä. BFI:llä kuva näyttää skarpilta, mutta Apexia en suostu pelaamaan lisätyllä input lagilla.

Resident Evil 4 näyttää myös taivaalliselta BFI ja Auto HDR päällä. Yhden framen lisälagi ei pelissä niin paljoa haittaa, kun input lag on muutenkin superalhainen pelissä.

EDIT: Kokeilinpa vielä viime aikoina pelaamaani Dark Souls III:sta, joka sai vihdoin 60fps-tuen myös Xboxilla. BFI päällä ruudunpäivitys on kyllä hunajaista kamaa. Auto HDR (joka sopii muuten peliin aivan tolkuttoman hyvin) päällä peli näyttää lähinnä siltä kuin pelaisi SDR-peliä, mutta ehkä tähän peliin tuo tummuus jopa tavallaan sopii. Lisättyä input lagia en tässä kyllä tunne ollenkaan.


« Viimeksi muokattu: 15.07.2021 21:09 kirjoittanut Scarf »
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #786 : 16.07.2021 10:41 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 561 Basaaripisteet: 0 Profiili Omien lisätestailujen jäkeen täytyy sanoa, että retropelien lisäksi 30fps:n pelit tuntuvat hyötyvän BFI:stä valtavasti. Esimerkiksi Switchillä DOOM ja Apex saavat liikkeessä sellaisen määrän selkeyttä, jota en olisi uskonut näkeväni näillä paneeleilla. Toimii hienosti myös Monster Hunter Risessa. Ero on aikamoinen esimerkiksi 24" Samsungin LED-näyttöön, jonka vahvuus on toisaalta 1080p-natiivireso, mutta joka tulee näyttämään tämän jälkeen liiketoiston osalta varmasti melkoisen huonolta.

Kohta isken Skywardin Swordin koneeseen, ja luulisin senkin näyttävän todella upealta BFI:llä.

Voi vitsi kun Nintendo jaksaisi tehdä vastaavan toiminnon uuteen OLED Switchiin. Ei kyllä tule ihan heti tapahtumaan.  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #787 : 16.07.2021 15:06 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 444 Basaaripisteet: 4 Profiili Kokeilinpa huvikseni DOOM Eternalia, joka sai hiljattain 120fps-moodin Xboxilla. BFI + 1800p + 120Hz = aivan järjetöntä kamaa. :lol: Harmi, että tattiohjaus on tässä niin kammottavan huono, etten peliä pysty pelaamaan.

The Outer Worlds näytti myös tautisen hyvältä FPS Boostin ansiosta, eikä pelin kirkkaus ota liikaa turpiin BFI:ltä.

120Hz Hollow Knight on sekin omin silmin nähtävä BFI-asetuksella.

Vanquish näyttää myös supersulavalta BFI päällä, mutta pelin gamma-asetukset ovat niin pahasti pielessä, että ruutu on aivan pimeä jo ilman BFI:täkin. Kaikki yksityiskohdat häviävät varjoihin. PC:llä tuon varmaan pystyisi korjaamaan ReShadella.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #788 : 16.07.2021 15:14 »
saska Jäsen Viestejä: 638 Basaaripisteet: 2 Profiili
Vanquish näyttää myös supersulavalta BFI päällä, mutta pelin gamma-asetukset ovat niin pahasti pielessä, että ruutu on aivan pimeä jo ilman BFI:täkin. Kaikki yksityiskohdat häviävät varjoihin. PC:llä tuon varmaan pystyisi korjaamaan ReShadella.

Muistaakseni myös alkuperäisessä 360 versiossa oli jossain määrin ”crushed blacks”. En tiä uudesta versiosta mutta osasyy lienee pelin ”art style”. Hemmetin upea peli siitä huolimatta.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 22 23 24 25 26 [27]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2021
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines