Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 9 10 11 12 13 [14]
Tulostusversio
Aihe: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto  (Luettu 171017 kertaa)
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #390 : 30.03.2021 07:50 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 761 Basaaripisteet: 0 Profiili Tullut jo monta arvostelua ulos Microsoftin uusista Xbox-kuulokkeista. Pätevät kapistukset, mutta eivät ilmeisesti edes omassa hintaluokassaan läheskään parhaat. Esimerkiksi omistamani Hyper X Cloud Alphat – jotka ovat pitäneet pintansa 100 euron hintaluokassa vuosikaudet – ovat ainakin Rtingsin mukaan melkein jokaisella ääntä ja mikrofonia koskevalla osa-alueella paremmat: https://www.rtings.com/headphones/tools/compare/xbox-wireless-headset-vs-hyperx-cloud-alpha/22722/627?usage=9287&threshold=0.1

Microsoftin kuulokkeissa on etuna toki kätevyys ja langattomuus. Niihin saa kuuluviin kahdesta eri Bluetooth-lähteestä ääntä, joten samalla aikaa voi vaikkapa pelata Apexia Boxilla ja puhua kavereiden kanssa puhelimen kautta Discordissa – hieman mukavampaa kuin laittaa iPhonen napit isojen kuulokkeiden alle! (Apexin oma cross-play voice chat on aika kehno).

Jotenkin silti jäänyt se vaikutelma, että jos haluaisin selvän harppauksen äänenlaadussa, minun pitäisi hypätä 200-250 euron hintaluokkaan ja mahdollisesti kuulokevahvistimeen. Cloud Alphat kun ovat yksi harvoja pelikuulokkeita, joilla kehtaa kuunnella kriittinen kuuntelija musiikkiakin: https://www.bgr.in/reviews/hyperx-cloud-alpha-review-a-music-lovers-gaming-headphones-644739/

Taidan pistää kuulokehankintoja toistaiseksi jäihin.

« Viimeksi muokattu: 30.03.2021 09:13 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #391 : 30.03.2021 13:44 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 323 Basaaripisteet: 1 Profiili Onko täällä muuten kenelläkään kokemuksia paljon esillä olleista Valcon kuulokkeista? Ovatko hintansa arvoiset?

E:kirjoitusvirhe


« Viimeksi muokattu: 30.03.2021 18:31 kirjoittanut Vin »
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta--> Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #392 : 30.03.2021 14:04 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 159 Basaaripisteet: 5 Profiili
Onko täällä muuten kenelläkään kokemuksia paljon esillä olleista Valcon kuulokkeista kokemusta? Ovatko hintansa arvoiset?

Veljellä on ollut useammat, ihan alkupään Valcosorsa/Pulasorsa-tarjonnasta lähtien. Insinöörinä testaili paljon esim. ANC:tä puheluissa ja näin. Käsittääkseni on aina ollut tyytyväinen sekä tuohon puoleen että äänentoistoon, ja uusin malli oli kai saanut jo kotimaan medioissakin ihan okei arvosteluja. Pitäisi olla hintansa väärtiä kamaa helposti, vaikkei kultakorville kelpaisikaan.

Ihan mielenkiintoista olisi kyllä tyypata noita joskus esim. Bosen kanssa rinnakkain.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #393 : 30.03.2021 16:40 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 867 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Itsellä löytyy Valco Sorsa+ ja Korvavalcot. Ensimmäiseen todella tyytyväinen ja vetää vertoja 170€ AKG-luureille. Korvavalcot ajaa asiansa, mutta mun korviin ei oikein kunnolla sovi mitkään napit.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #394 : 30.03.2021 21:05 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 843 Basaaripisteet: 0 Profiili
Itsellä löytyy Valco Sorsa+ ja Korvavalcot. Ensimmäiseen todella tyytyväinen ja vetää vertoja 170€ AKG-luureille. Korvavalcot ajaa asiansa, mutta mun korviin ei oikein kunnolla sovi mitkään napit.

Hearokselta saa korvaan valetut kuulokkeet alkaen 350e. Kaverilla on ollut useamman vuoden tuo lippulaivamalli ja kuulemma 5/5 tuote soundin ja korvassa pysyvyyden kannalta, enkä yhtään ihmettele. Valaminenkin tapahtuu Hitlerin alppimajan kupeessa Berchtesgadenissa, saksalaiset ne osaa.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #395 : 26.03.2022 16:00 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 843 Basaaripisteet: 0 Profiili Bosen 35 kuulokkeiden pehmusteet on tuntumaltaan varmaan parhaat mitä olen ikinä testannut, mutta kestävyys on hyvin heikkoa. Vuoden verran nuo kestää ja sitten parta repii pinnoitteen auki ja lopulta pehmusteet pullahtaa ulos kuulokkeista.

Aidot vaihtopehmusteet maksaa 40 euroa / pari, eli tällaiselle jutkulle aika helkkaristi liikaa. CDON:sta saa ilmeisesti toisen valmistajan tarvikepehmusteet 13,95. Tilasin muutaman parin ja raportoin myöhemmin laadun, mutta tuolla hintaa kelpaa kehnompikin laatu.

Harmaa:

https://cdon.fi/kodin-elektroniikka/korvatyynyt-bose-qc35-kuulokkeille-1-pari-harmaa-p85037161

Musta:

https://cdon.fi/kodin-elektroniikka/korvatyynyt-bose-qc35-kuulokkeille-1-pari-musta-p85037159
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #396 : 26.03.2022 22:06 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 510 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Bosen 35 kuulokkeiden pehmusteet on tuntumaltaan varmaan parhaat mitä olen ikinä testannut, mutta kestävyys on hyvin heikkoa. Vuoden verran nuo kestää ja sitten parta repii pinnoitteen auki ja lopulta pehmusteet pullahtaa ulos kuulokkeista.

 :???:

Omat luurit on pian 2v vanhat, eikä pehmusteissa ole mitään vikaa. En mä luureja ole joka päivä käyttänytkään, mutta säännöllisesti kuitenkin. Ja partaa löytyy myös, jos se siis on syypää pinnoitteen huonoon kuntoon.  ;D
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #397 : 27.03.2022 13:00 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 843 Basaaripisteet: 0 Profiili
Bosen 35 kuulokkeiden pehmusteet on tuntumaltaan varmaan parhaat mitä olen ikinä testannut, mutta kestävyys on hyvin heikkoa. Vuoden verran nuo kestää ja sitten parta repii pinnoitteen auki ja lopulta pehmusteet pullahtaa ulos kuulokkeista.

 :???:

Omat luurit on pian 2v vanhat, eikä pehmusteissa ole mitään vikaa. En mä luureja ole joka päivä käyttänytkään, mutta säännöllisesti kuitenkin. Ja partaa löytyy myös, jos se siis on syypää pinnoitteen huonoon kuntoon.  ;D

Parta ja kuulemma silmälasien sanka on toinen joka aiheuttaa tarpeeksi kitkaa ja täten kulumista. Itsellä nuo on joka päivä käytössä ja sama broidilla, molemmilta kuoriutui vuodessa pehmusteet.

Bosen viralliset sivut sanoo näin:

Typically, ear cushions should be replaced every six months or every 350 hours of use. They may need to be replaced more often if worn over facial hair, subject to extreme temperatures or stored in a way that puts force on the cushions. If the cushions are flaking, torn or flattening, it is recommended to replace them to restore the effectiveness of the seal, which impacts noise-cancellation.

Hyvällä tuurilla ja hyvällä pidolla oot pitänyt jos edelleen on ehjät. Itsellä tulee tuo 350h raja vastaan jo kolmesti vuodessa, kun Spotify soi yli 1000 tuntia ja pääosa siitä Boset päässä.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #398 : 07.04.2022 18:13 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 843 Basaaripisteet: 0 Profiili Bosen 35 vaihtopehmusteet tuli (linkki aiemmissa viesteissä).

Ihan riittävän hyvä laatu. Hieman kovahkot aluksi, mutta parin päivän testin (8h) perusteella pehmenee kyllä nopeasti ja ei päässä erota oliko alkuperäiset vai varustepehmusteet. Vastamelutoiminto toimii huomattavasti paremmin kuin jo räjähtäneillä alkuperäisillä pehmusteilla. Myös asennus onnistui muutamassa minuutissa. Youtuben kommenteissa osalla oli ongelmia, mutta tämä johtunee enemmän uusavuttomuudesta ja siitä ettei osata soveltaa yhtään mitään missään, huomattu duunissa varsinkin aasialaisissa kulttuureissa. Kaikki tehdään juuri niin kuin ohje sanoa, vaikka järki sanoisi että tee toisin päin.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #399 : 07.09.2022 18:18 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 761 Basaaripisteet: 0 Profiili Päivitin kuulokkeet. Uudet daily driverit ovat beyerdynamicin DT 900 PRO X:t. Kiinnostaako, miten nämä mielestäni vertautuvat edellisiin kuulokkeisiin, jotka olivat HyperX Cloud Alphat? No, tässä mietteitä yhden kuuntelupäivän jälkeen:

- DT 900 Pro X:t ovat impedanssiltaan vain 48 Ohmia, joka on avainjuttu sellaiselle, joka käyttää kuulokkeita mm. Switchin kanssa ilman kuulokevahvistinta. Volyymiä on aivan tarpeeksi ilman että nostaa volat maksimiin.
- Alphat ovat suljetut kuulokkeet, Pro X:t taas "puoliavoimet". Beyerdynamicin ääni on ilmavampi, tilavampi, raikkaampi. Alphoissa on korostetumpi basso, joka on kai tyypillistä suljetuille kuulokkeille. HyperX on muutenkin tunkkaisempi ja ahtaampi soinniltaan, mutta silti yllättävän hyvä pelikuulokkeeksi. Onhan näitä toisaalta kehuttu yhdeksi parhaista hintaluokassaan.
- DT 900 Pro X kiinnitti huomioni etenkin siksi, että monessa yhteydessä sitä kehuttiin erinomaiseksi pelikuulokkeeksi. Ja totta se taitaa olla, sillä eri ääniä on helppo erotella "kerroksista." Esimerkiksi Apexissa on selvästi helpompaa kuulla, missä vihollinen tarkalleen on ja onko niitä useampi. HyperX:lläkin kyllä kuuli vihujen liikkeet, mutta ne olivat puuroisempia. Yksinpeleissä taas pieniä ambient-ääniä ja efektejä on helppo poimia äänimaisemasta. Kokeilin Breath of the Wildia ja maailma oli hienon kuuloinen tihkusateen ja ukkosen aikana.
- Beyerdynamicin kuulokkeet ovat referenssikuulokkeet ja tähtäävät mahdollisimman neutraaliin laatuun. Ne tuovat siis toistettavan materiaalin virheet esiin armotta. Tai jos annat näille kultaa, kuulet kultaa ja päinvastoin.
- Päässä mukavat kuin mitkä. Puristavat joidenkin mielestä liikaa, mutta itse en ainakaan ole vielä huomannut sellaista. Korvakupit todella miellyttävää materiaalia ja about 350 gramman paino ei ole liikaa. Mukavuuden nostan pelikäytössä korkealle tärkeysjärjestyksessä, ja Pro X:t tuntuvat onneksi naulaavan tämänkin.
- Uusien luurien kautta kaikki kuulostaa realistisemmalta, ääni on kirkkaampi ja vähemmän kammiomaisempi. Kuulostaa enemmän siltä, että ääni tulee laadukkaista kaiuttimista kuin kuulokkeista.
- Kun kuuntelin näillä ensimmäistä kertaa Xenoblade Chronicles DE:n version Eryth Seasta, alkoivat kyyneleet tihkua hallitsemattomasti poskilleni. En liioittele tippaakaan, niin vain kävi.

Koska Xbox ei tue hölmösti vieläkään USB-mikrofoneja, joudun käyttämään Alphoja kaverien kanssa pelatessa. Ja ei siinä, pätevät kuulokkeet ne ovat. Mutta jos pohtii astetta korkeampaa hintaluokkaa ja satsausta ns. Mid-Fi-puolelle, annan DT 900 Pro X:lle ison suosituksen.


« Viimeksi muokattu: 07.09.2022 18:27 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #400 : 07.09.2022 19:59 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 505 Basaaripisteet: 4 Profiili Seuraavaksi sitten Dolby Atmos for Headphones ostoon, niin pääset seuraavalle tasolle kuulokeäänissä. En tiedä missä kohtaan Dolby Atmos for Headphones meni DTS Headphones:X -softan ohi - näköjään vielä pari vuotta sitten kirjotin tähän ketjuun, että se pesee Dolbyn mennen tullen. :lol:

Omat Audeze LCD2 Classic -kuulokkeet ovat olleet nyt kohta pari vuotta käytössä, enkä niistä varmastikaan tule ikinä vaihtamaan toisiin luureihin, ellei sitten joku taho älyä tehdä Applen tyylistä päänseurantaa johdollisiin hifi-kuulokkeisiin. Jokin vastaavanlainen viritys on kyllä olemassa (en muista miten se päänseuranta oli toteutettu, koska pystyit käyttämään mitä tahansa kuulokkeita), mutta ko. setti maksoi +5000 euroa. Aivan huikeat kuulokkeet, eivätkä keinonahkakuulokekupit ole vieläkään alkaneet tuhoutumaan, vaikka luurit ovat päässä joka päivä. Toisin kuin Sennheiserin HD800-kuulokkeissa, joiden kupit murenevat käsiin, vaikka et edes käyttäisi niitä. Uudet maksavat 90 euroa. :lol:
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #401 : 07.09.2022 20:29 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 761 Basaaripisteet: 0 Profiili
Seuraavaksi sitten Dolby Atmos for Headphones ostoon, niin pääset seuraavalle tasolle kuulokeäänissä. En tiedä missä kohtaan Dolby Atmos for Headphones meni DTS Headphones:X -softan ohi - näköjään vielä pari vuotta sitten kirjotin tähän ketjuun, että se pesee Dolbyn mennen tullen. :lol:

Mietinkin, että kumpi näistä kannattaa hankkia. Dolbylla mennään!
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #402 : 14.09.2022 09:15 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 761 Basaaripisteet: 0 Profiili Pistin SoundblasterX G6:n tilaukseen: https://fi.creative.com/p/sound-blaster/sound-blasterx-g6

https://www.youtube.com/watch?v=yd1VbmMUldI


Aika paljon luin tästä viime päivinä käyttäjien palautetta ja arvosteluita; enimmäkseen vuolaita kehuja varsinkin äänenlaadun suhteen, mutta softa on kuulemma vähän bugista ja epäluotettavaa. No, lähinnä Mac- ja Switch-käyttöön tämä tulisi, joten ei ehkä paha miinus.

Switch tosiaan ymmärtää tätä USB DACia ilman mitään kikkailuja, mutta Series X:n kanssa tätä ei voikaan käyttää tuosta vain (One-konsolien kanssa kyllä, koska niistä löytyy vielä optinen liitäntä). Minun pitäisi ymmärtääkseni ostaa HDMI Audio Extractor saadakseni Xboxista äänet G kutoseen. HDMI 2.1-yhteensopiva sen ei tarvitsisi tällä hetkellä olla (jos pelaa 1440p-näytöllä), mutta tulevaisuutta olisi toki kiva aina miettiä.

Olen muuten ollut DT 900 Pro X -kuulokkeisiin kasvavassa määrin tyytyväinen. Hyvä-ääniset Switch-pelit kuulostavat upeilta, tuoreimpana Splatoon 3:n mainitakseni. Jos G6 vielä tuo pienen boostin tähän äänenlaatuun, niin hymy sen kuin levenee.

Täytyy myös muistaa, että G6:ssa on oma asetus SBX spatial -tilaäänelle. Switchillä voi olla validi asetus, mikäli laatu on kohdallaan. Soundblasterin omaa tilaääntä on ainakin kehuttu paljon, jopa vertailtaessa Dolbyn ja DTS:n vaihtoehtoihin.« Viimeksi muokattu: 14.09.2022 09:38 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #403 : 16.09.2022 12:26 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 761 Basaaripisteet: 0 Profiili Mietteitä G6:sta yhden testipäivän jälkeen:

- Volyymin maksimi kasvaa järkyttäviin lukemiin G6:n kanssa. Se ei ole mikään yllätys, jos näillä voisi käyttää jopa 600 Ohmin kuulokkeita. DT 900 Pro X:illä tyyliin 25% low gain -asetuksella on jo ihan riittävä voimakkuus.
- HyperX Cloud Alphojen ja DT 900 Pro X:n laatuero kasvaa suuremmaksi G6:n kanssa.
- Kun G6 on käytössä, ääni kuulostaa suuremmalta, selkeämmältä ja "kirkkaammalta", ihan kuin joku olisi tyyliin pyyhkäissyt tomuisen ikkunan kristallinkirkkaaksi. Esimerkiksi Wreckfestissä autojen moottorin murina ja taustamusiikki erotellaan G6:tta käytettäessä todella selkeästi, kun se aiemmin hieman sotkeentui yhteen. Apexin Switch-versiossa kuulin aivan uusia yksityiskohtia mm. aseiden latausäänistä. G6:lla Apex kuulostaa Switchillä paremmalta kuin Series X:llä ohjaimen kuulokeliitännän kautta, vaikka teknisesti NS-versiossa on kai hieman pakatumpi ääniraita.
- Silti, vaikka kaikki kuuluu periaatteessa "kovempaa" ja selkeämmin, ei se tapahdu korvia rasittavalla tavalla. Kokonaisuus on silti tasapainoinen.
- Switch-käytössä tässä on ainakin yksi ärsyttävyys: jos laitteen jättää kiinni Switchiin sen ollessa unitilassa, G6 aloittaa loputtoman reboottiloopin. Se on siis syytä napsaista käytön jälkeen pois USB:n päästä. Ei optimaalista, muttei myöskään kynnyskysymys ainakaan minulle. Tämän toki saa ratkaistua helposti hankkimalla virtakytkimellä varustettu USB-johto, mitkä taitavat maksaa kympin pintaan.
- En pääse käsiksi G6:n hallintapaneeliin Macilla. Ohjelmisto toimii vain Windowsilla. Tämä oli toki odotettua.
- Hyvällä äänenlaadulla varustetut pelit kuulostavat jumalaisilta, esimerkiksi Metroid Dread, Splatoon 3, Super Mario Odyssey ja Borderlands 2. En olisi uskonut, että Switchistä on mahdollista saada kuulokkeisiin irti näin hyvää äänenlaatua. Switchin kotiteatterivahvarille syöttämä LPCM 5.1-monikanavaääni on erinomainen, tämä on vähän kuin sen vastine kuulokkeisiin.

Vertauskuvana: jos uusien kuulokkeiden hankinta oli kuin siirtyminen 720:stä 1080p resoluutioon, on G6 kuin mClassic, joka ylösskaalaa koko setin 1440p:ksi. Kirsikka jo ennestään herkullisen kakun päälle.

EDIT:

On muuten kätevää NSO-appia käytettäessä liittää iPhone G6:n linjatuloon; kuulen silloin sekä peliäänet että iPhonesta NSO:n voice chatin samoista kuulokkeista, ja voin puhua iPhonen mikrofoniin. En tullut edes ajatelleeksi, että tämä mahdollistaa Switchin kanssa tämän toiminnallisuuden.

Hyvä hankinta kaikin puolin, kunhan kestää käytössä. Creativen laatu on varmasti heiveröisempää kuin ns. perinteisillä HiFi-valmistajilla. Sisukset ovat kuitenkin erinomaiset, kuten tästäkin ketjusta voi lukea.« Viimeksi muokattu: 18.09.2022 08:00 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Sivuja: 1 ... 9 10 11 12 13 [14]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2022
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines