Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8
Tulostusversio
Aihe: Ohrapirtelöt  (Luettu 133098 kertaa)
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #150 : 02.02.2009 05:15 »
Xerobos Jäsen Viestejä: 336 Basaaripisteet: 0 Profiili Omat adjektiivini oluiden suhteen ovat hyvää ja vielä parempaa, mutta nyt otin asiakseni tulla kertomaan, että maailman paras olut on valittu ja se on ruotsalainen Närke Kaggen Stormaktsporter. En ole maistanut, mutta kuulostaa hyvältä.

Hyvä Ruotsi!
(Killzone 2:ssa) "Seiniä ja sillankaiteita pitkin pomppiessa tuli tosin enemmän mieleen Mirror's Edgen pelaaminen kuin karskin toimintapelin"
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #151 : 09.02.2009 00:17 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Närke Kaggenia Alkoon ja sassiin! Joop, mutta pieni rajapyykki tuli vastaan omassa olutharrastuksessani, sillä männä viikolla bongasin kolmannensadannen olueni. Vielä on pitkä matka sinne tuhanteen, mutta näillä opintotukirahoilla ei oikein voi hirveästi tahtia kiristää.

Tampereella tuli pistäydyttyä vaihteeksi Nordicissa, missä join Huvilan valmistamaa Nuuttipukki-olutta. Mainio katajalla maustettu olut, sillä kataja tosiaan maistui siinä erittäin selvästi eikä vain häivähdyksen verran. Minä miellyin tähän tuotteeseen, mutta harmillista on, että se taitaa olla kausituote ja valmistettu ainoastaan Tampereen Gastropubeille.  Nordicissa otin myös Mallaskosken Pohjanmaa Pale Alea, mutta siinä ei ollut mitään erikoista, melko mautonta ja vetistä. Saunan jälkeen maistuisi varmaan tuollainen pale ale, vaikka rapsakkaa humalointia kaipaisi silloinkin roimasti enemmän.

Gastropub Tuulensuussa maistoin Harviestounin Ola Dubh Special Reserve 12:ta. Highland Park -viskitynnörissä kypsytetty skottilainen ale. Maistui hieman Old Engine Oililta, jolle olisi tykitetty epo-hormoonia suoneen, eli vielä roimasti parempi olut kuin Old Engine Oil, joka on sekin mainio. Oli myös mielestäni parempi kuin Brewdogin Paradox, joka on sekin skottilainen viskitynnyrissä kypsytetty stout.

Plevnassa piti tietty vielä käydä uutuustuote Nokikana maistamassa. Oli kyllä mielenkiintoinen tuote, savuvehnäolut siis kyseessä. Savuisuus peitti tyypillistä vehnäoluiden hedelmäisyyttä ja banaanisuutta, joka hieman jäikin taka-alalle. Maut kuitenkin olivat tasapainossa, sillä ne tukivat toisiaan ja hyväähän se soppa loppujen lopuksi oli.

Jyväskylässä join perjantaina Vihreässä Haltijattaressa vanhaa tuttavuutta North Coastin Old Rasputin Imperial Stoutia. Aivan esimerkillinen tyylinsä edustaja. Siemailin yhtä pullollista puolitoista tuntia, sillä jälkimaku oli niin vahva, ettei tarvetta uudelle hörpylle tullut vähään aikaan. Brewdogin Cult Lageria maistoin myös ja olihan oikein mainio vaalea laakeri. Sopivan rapsakka ja raikas, ihanteellista saunajuomaa, jos Alkosta saisi.

Niin, ja Karhun Korpisavukin tuli testattua. Se oli juuri sitä mitä siltä saattoi odottaa, eli savun maku oli ammattitaidolla piilotettu. Jos etiketissä ei savua mainittaisi, tuskin sitä sieltä kunnolla löytäisikään. Turhan makeaakin oli. Ei jatkoon.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #152 : 09.02.2009 19:48 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Korpisavua en ole vielä päässyt testaamaan. Ei meinaa löytyä mistään.

Brooklyn Local 1:stä ostin kaksi pulloa ja toinen on nyt juotu. Kaukana saman panimon tuotteista, niin hinnaltaan(9.89e/0.75), kuin maultaankin. Hienosti posahti korkki auki, melkein kuin skumppapulloa olisi avannut. Väri kauniin kuparinen. Runsas pitkäkestoinen vaahto. Tuoksu melko kevyt ja hedelmäinen. Makukin myötäilee tuoksun hedelämäisyyttä ja mausteisuutta löytyy, mutta kumminkin melko hillitysti. Hiilihappoisuus rokottaa pisteitä roimasti. Se pistelee ikävästi, tuntuu kuin jotain peruskeppanaa joisi. Samantyyppinen hapokkuus. Odotin oluelta todella paljon, Brooklyn lager ja IPA ovat suosikkejani, mutta tämä ei uponnut.

   
Batemans Victory Ale


Miedon makuinen hedelmäinen bitteri. Itse en huomannut mitään alkoholimaisuutta, vaikka oppaassa näin sanotaan. Liukkaasta suuntuntumasta ei voi olla kuin samaa mieltä. Ostan varmaan toisenkin kerran. Plussana vielä hieno meriaiheinen etiketti.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #153 : 11.02.2009 18:46 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili
Gastropub Tuulensuussa maistoin Harviestounin Ola Dubh Special Reserve 12:ta. Highland Park -viskitynnörissä kypsytetty skottilainen ale. Maistui hieman Old Engine Oililta, jolle olisi tykitetty epo-hormoonia suoneen, eli vielä roimasti parempi olut kuin Old Engine Oil, joka on sekin mainio. Oli myös mielestäni parempi kuin Brewdogin Paradox, joka on sekin skottilainen viskitynnyrissä kypsytetty stout.

Niin, ja Karhun Korpisavukin tuli testattua. Se oli juuri sitä mitä siltä saattoi odottaa, eli savun maku oli ammattitaidolla piilotettu. Jos etiketissä ei savua mainittaisi, tuskin sitä sieltä kunnolla löytäisikään. Turhan makeaakin oli. Ei jatkoon.

Nyt on maistettu yllämainitut.

Itse pidin Special Reserveä huonompana kuin Old Engine Oilia. Oluthan oli siis hemmetin hyvä ja pidin myös viskin mausta, joka tulvahti aina kitalakeen nielaisun jälkeen. Siltikin moottoriöljy vie pidemmän korren omassa taulukossani. Vielä kun hinta on noin roima, niin ei tuota viitsi ostaa useasti.

Karhu maistui karhulta, mutta tuoksui savukinkulta. Maussa voi erottaa sitä savua oluen lämmetessä, mutta aika keinotekoiselta se vähäkin maku maistui. Ikävää ettei suurilla panimoilla ole halua panostaa tuotteidensa laatuun. Tuskin Korpisavu tavallistakaan tallaajaa kiinnostaa, kun ei maultaan eroa normi keppanasta. Tai no vannovathan jotkut(itseäänpettävät) vain tietyn suomalaisen keskioluen nimeen, heihin tämä mielikuvamarkkinointi varmaan uppoaa.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #154 : 17.02.2009 18:28 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Turkuun oli Kupittaan Citymarkettiin tullut Nøgneä, Mikkelleriä, Nynäshamnsia ja Huvilaa! En osannut ollenkaan hillitä itseäni, vaan oluita lähti 30 eurolla reppuun. Ei pitäisi ostaa varastoon, sillä join kaikki viikossa pois. :rollaus:

Mikkellerin It's Alight (Mikkellerin nettisivujen mukaan Alright) oli kyllä erikoinen elämys. Erittäin hapanta olutta, muistutti happamuudessaan mielestäni hieman valkoviiniä. Mausta löytyi roppakaupalla omenaa. Aivan mahtava olut, kuten Gbakin taisi aiemmin hehkuttaa. Hienoa, että pääsin tätä maistamaan.

Nynäshamnsilta ostin Sotholmen Stoutin ja Bedarö Bitterin. Sotholmen Stout muistutti hieman Guinnessiä ollen kuitenkin mielestäni hieman paahteisemman ja katkeramman makuinen. Bedarö Bitter puolestaan oli kaiketi yksi parhaista ruokakauppaoluista, mitä olen juonut. Kukkeaa hedelmäisyyttä ja neulasia. Nam!

Nøgneä oli valikoimassa Brown Ale, Bitter, Havrestout ja Wit. Ostin kaikkia lukuunottamatta Witiä. Havrestout oli aika perussettiä, mutta ehkä hivenen kermaisempi suutuntuma oluessa oli kuin normaalisti stouteissa. Kaura ei maun puolesta erottunut mitenkään mainittavasti ainakaan. Brown Ale oli hyvää, mutta tyylilleen kummallisen katkeraa ja erittäin paahtunutta. Itse nauttisin brown aleni pähkinäisen makeina ja suklaisina, mutta Nøgnen Brown Ale toi mieleen jopa stoutin. Värikin oli erittäin tumma.

Nøgne Ø:n Bitter korjasi tänään päivän päätteeksi koko potin kotiin. Aurinkoisena helmikuun päivänä tunnelma oli kohdillaan, kun kippasin Bitterin lasiin. Kuohkeaa vaahtoa tuli aika perkeleesti, mutta mallasjuoma asettui tuoppiin lopulta oikein nätisti. Oluessa on erittäin upea oranssinkultainen väri. Tuoksussa olin haistavinani sitruunalakritsaa. Maku on erittäin katkera, kukkean hedelmäinen ja mäntyisen pihkainen.

Näistä jatkoon:
Mikkeller It's Alright
Bedarö Bitter
Nøgne Ø Bitter

Sitten pitäisi vielä käydä Nöökkenin Wit ja Huvilan oluet ostamassa, kunhan vain olisi varaa.

tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #155 : 23.03.2009 18:28 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Jolly Pumpkin Bam Noire



Tällä kertaa oli maisteluun saapunut yhdysvalloista Jolly Pumpkinin panimolta ihka aito Saison. Hintaa pullolle kertyi 17.90e (Yksi hyvin pieni erä oli tarjolla K-Citymarket Vuosaaressa hintaan 17,90€ -olutopas.info).

Odotukset olivat korkealla hinnasta ja oluttyylistä johtuen. En aiemmin Saisonia ollut juonut, enkä varmaan jatkossakaan erottaisi tätä jostain toisesta tummasta happamasta oluesta. Tämä ei tarkoita sitä, että olut olisi ollut pahaa. Päinvastoin hyvää oli, mutta paljon miedompaa kuin mihin olin varautunut. Makeaa, happamahkoa, suuntuntumaltaan melko kevyttä johtuen hiilihaposta. Kokonaisuus kumminkin kunnossa. Helposti juotava olut tämäkin.

Tuntuu että nykyään ei enää löydy sellaista, niin vahvaa olutta joka ei olisi omaan makuun helposti juotava. ;D
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #156 : 23.03.2009 19:14 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili
Tuntuu että nykyään ei enää löydy sellaista, niin vahvaa olutta joka ei olisi omaan makuun helposti juotava. ;D
Samaa olen minäkin pohtinut. Toisaalta tuli eilen Adnams The Bitteriä ryystäessäni mieleen, kuinka se paras uutuudenviehätys on olutharrastuksesta mennyt. Vielä toissa syksynä tuli ihmeteltyä uusia oluttyylejä ja makuja, mutta nyt maistelu on vain näiden tyylien eri varianttien siemailua. No, ei oluesta silti maku ole mihinkään mennyt. Hyvää on ja maistuu, se on pääasia. Täälläkin oli muuten Kupittaan Citymarketissa noita Jolly Pumpkinin tuotteita, mutta liian kovan hinnan vuoksi jäi ostopäätös syntymättä.

Alkoon ei ole lähiaikoina tullut mitään järisyttäviä uutuuksia, joten olen keskittynyt ruokakauppojen tarjontaan. Tuo yllämainittu Adnamsin The Bitter oli oikein mainio ja virkistävä olut futsal-treenien perään. Maitokauppavahvuudesta huolimatta erinomainen bitter, jota voisin kuvitella ostavani useamminkin.

Lindemansin Faron ja Gueuzen join lauantaina. Olivat yllättävän samanmakuisia, Faro hieman makeampi, vaikka molemmat liian makeita. Harmi, ettei Suomesta saa kunnon, hapanta lambicia muualta kuin olutravintoloista.

Laitilan Kievari Mämmiltä odotin oluesta kuultuani edes jotakin, mutta maksalaatikkovertaukset olutoppaan puolella karsivat näitä odotuksia aika huolella. Ja kyllä, maksalaatikkohan se siinä oluessa maistui eikä mämmi. Suuri, suuri pettymys.

Alkon puolelta olen lähiaikoina maistanut mm. Svaneken Staerke Prebenin. Tavallista parempi viinalager, joten hintaansa ja alkuperämaahansa nähden tämä olut oli pettymys. Nyt kuitenkin pieni toivo elää, josko Alkoon tulisi ensi jouluksi Svaneken Choco Stoutia, jota maistoin 2008 Helsinki Beer Festivalilla. Siinä oli sellainen konvehtiolutherkku, jota haluaisin jouluruoan jälkeen jälkiruokana nauttia.

Toinen, kovin kehuttu uutuuskaan, Traquair Jacobite Ale, ei maistunut minulle. Siinä oli sellainen tympeän karvas maku, josta en välittänyt ollenkaan.

Tänään taidan kaataa lasiin Oppigårdsin Easter Alen.

tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #157 : 01.04.2009 10:28 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Harviestoun Ola Dubh Special Reserve 16

Aiemmmin tuli maistettua "12-vuotinen", nyt vuorossa oli neljä vuotta pikkuveljeään vanhempi tuotos. Sopivissa nousuissa tuli tuo olut kaverin kanssa puoliksi juotua, joten parhaat nyanssit makuaistista olivat jo hioutuneet pois. En osaa sanoa oliko tässä mitään eroa nuorempaan versioon. Pitäisi maistaa selvinpäin ja vierekkäin.

Hyväähän se oli, mutta tarkempaa analyysia on turha tehdä kun sen verran tuiterissa oli tuon juodessa. :)

Highgate Old Ale

Helposti juotava miedonmakuinen britti ale. Liukas suuntuntuma, aika samanlainen kuin aikaisemmin maistamani Batemansin Victory Ale.

Alkoon on muuten tullut uusi Schwarzbier eli Saksalaista mustaaolutta, ei noitakaan liiemmin ole alkossa näkynyt.

Köstritzer Schwarzbier

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #158 : 25.05.2009 21:00 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Mikkeler Draft Beer.
Arkadian erikoisvalikoiman olut.
Hinta 9.29€/0.75

Väriltään punaruskea, tuoksultaan makea, hedelmäinen. Tulee mieleen Brooklynin tuotteet, tuoksultaan siis. Hedelmäinen maku, joka kaipaisi mun mielestä enemmän humalointia, mutta kaipa se on paatuneen rapeiden lagerien ystävän puhetta.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #159 : 25.05.2009 21:03 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili


Reilun kaupan banaaniolut. 3e pullo, ei ollut kovin hääviä. Liian makea.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #160 : 25.05.2009 21:11 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Noi hedelmäoluet on monesti melko karmivia, jotain esanssia tungettu täyteen. Sama kuin jotain feikkisiideriä(golden cap, upcider jne) joisi.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #161 : 25.05.2009 21:16 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Jep jep, ensimmäinen maistamani hetelmäoluthan se olikin ja varmaan myös viimeinen.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #162 : 30.05.2009 18:30 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Brooklyn lager ja Nognen IPA ovat taas Alkon valikoimissa, molemmissa vieläpä Alkolle harvinainen hinnanlasku!
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #163 : 01.06.2009 18:15 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili IPAn kaappasinkin Ørbaekin Honey Wheatin kanssa tänään. Yllättävän hyvä kesäolutkattaus tuli Alkoon täksi kesäksi, vaikka oikeastaan ei aiempina vuosina kesää ole Alkossa älyttömästi kai noteerattukaan oluiden osalta. Hoegaardenia on silti ikävä, vaikka St Bernardus Wit saatiinkin. Bernardus kun on vähän monimutkaisempi, eli sitä ei voi vetää ykkösellä huiviin janojuomaksi niin kuin Hoegaarden-pullon.

Svaneken Skipper Clements ja Oppigårdsin Summer Ale olivat myös kokeilemisen arvoisia ja ostan varmaan vielä uudestaankin. Oppigårdsista tuli mieleen, että onkohan heillä vain yksi pääresepti, jota aina pikkuisen sesongin mukaan muokataan, sillä muistinystyröiden mukaan sekä joulu-, pääsiäis- ja tämä kesäolut ovat olleet aika samankaltaisia humalapommeja. Hyvää olutta toki silti.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #164 : 04.08.2009 20:31 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Nyt kun on tullut täytettyä 18, niin voi oikeastaan kunnolla alkaa harjoittamaan tätä harrastusta.

Eilen kävin päivällä äidille hakemassa paketin postista, niin päätinpä samalla käydä kaupan puolella. Hetken aikaa tuijotin K-Marketin oluthyllyjä. Meinasin jo ottaa Lahden Sinisen, mutta päätinkin ottaa Hartwallin Classic Porterin, koska se näytti juhlallisemmalta. Maku nyt tietenkin on pienoinen shokki tälläiselle, joka on pääasiassa juonut vain peruslagereita. En mikään adjektiivi-hirmu ole kuten olutasiantuntijat, mutta tekee mieli sanoa tuosta Classic Porterista, että se oli ehkä liian paahteinen.

Illemmalla juteltiin kaverin kanssa, kuinka pitää käydä Alkossa joku päivä ostelemassa vähän erilaisia oluita. Varsinkin sahti kiehtoo. Pakko päästävä maistamaan sahtia.

Sitten käytiin vielä myöhemmin baarissa. Kaveri tarjosi ensimmäiseksi Newcastle Brown Alen. Ei kai "oikeat olutasiantuntijat" pidä tätä hyvänä oluena, mutta tälle nuorelle kollille kyllä tuoppi maistui. Tykkäsin karkkimaisesta mausta. Seuraavaksi otin ihan normaalin Sandelsin. Ja Sandelsista on pakko sanoa, että olen ollut pidemmän aikaa sitä mieltä, että se on näistä suomalaisista peruskeskareista ehdottomasti paras.

Sen jälkeen maistettiin jotain vehnäolutta. Oli kummallekin uusi kokemus. Suhteellisen jännää tavaraa, mutta minun on ainakin sanottava, että tykkäsin siitä. Pitää tutustua tarkemmin näihin vehnäoluisiin. Viimeiseksi otin Rebelin, mutta en oikein muista mitä mieltä olin siitä.

Tan Tan Tan Tan
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #165 : 05.08.2009 18:33 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Hyviä vehnäoluita alkosta:

Ayinger Ur-Weisse         
Ayinger Bräu-Weisse
Paulaner Hefe-Weissbier Dunkel
Wittekerke


Rohkeasti vaan kori täyteen kaikkia uusia oluita, joka kerta kun alkossa käyt. Vain kokeilemalla selviää mikä itsestä maistuu parhaalta.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #166 : 05.08.2009 20:00 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW


Viimeaikaisista oluthankinnoista Lidlin budjettipils Perlenbacker pääsi yllättämään; maultaan itselleni mieluisampi kuin lähes kaikki kotimaiset olutmerkit. Oikeastaan vain Karhu pystyy kilpailemaan. 0,5 litran long neck-pullo perlenbackeria kustantaa 1,59 euroa, tölkissä vielä 20 senttiä edullisempi.

Saksalaisen halpamarketin halpisvaihtoehdoista tuo nousee mielestäni ylitse muiden. Grafenwalder ei esimerkiksi toimi minulle lainkaan, maistuu enemmänkin myrkyltä.  :)


Oluet maistuvat pienissä erissä meikäläisellekin, mutta kovasti halpamerkkien ehdoilla ollaan tähän asti menty. Josko sitä tänä syksynä alkaisi maistella harvinaisempiakin merkkejä. Ei ne oluet juomalla lopu! Uusien merkkien maistelu soveltuu sinällään mitä parhaimmin ei-humalahakuiseen juomiseen.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #167 : 05.08.2009 20:27 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Mä en maista markettioluissa pahemmin eroja. Kusta kaikki.

Karhua otan jos on otettava kun ukki opetti sitä aikoinaan juomaan.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #168 : 05.08.2009 21:45 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Joo, siis ei noissa keppanoissa käytännössä mitään eroa ole. Enemmänkin mielikuva eroja.

Kannattaa maistaa tummia oluita ja aleita. Niitä löytyy myös maitokauppa versioina. Suomalaisten pienpanimoiden oluitakin löytyy suht. hyvin esimerkiksi Sellosta.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #169 : 06.08.2009 17:55 »
720 Jäsen Viestejä: 165 Basaaripisteet: 0 Profiili 18 vuotta pamahti eilen mittariin joten matka kävi luonnollisesti Alkoon ja tämän triidin innoittamana oluthyllylle. Eilen tuli nautiskeltua pullo Harviestoun Old Engine Oilia ja tänään vuorossa oli Koffin Porter. Moottoriöljy oli näistä kahdesta omaan makuun parempaa, mutta Porterikin oli (yllättäen) huomattavasti parempaa kuin markettioluet. Mitään erityistä syväanalyysiä en näistä osaa heittää, mutta aika hyvin vastasivat oluet ennakko-odotuksia.

Tästä on hyvä jatkaa harrastusta. :)
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #170 : 06.08.2009 17:59 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili
18 vuotta pamahti eilen mittariin joten matka kävi luonnollisesti Alkoon ja tämän triidin innoittamana oluthyllylle. Eilen tuli nautiskeltua pullo Harviestoun Old Engine Oilia ja tänään vuorossa oli Koffin Porter. Moottoriöljy oli näistä kahdesta omaan makuun parempaa, mutta Porterikin oli (yllättäen) huomattavasti parempaa kuin markettioluet. Mitään erityistä syväanalyysiä en näistä osaa heittää, mutta aika hyvin vastasivat oluet ennakko-odotuksia.

Tästä on hyvä jatkaa harrastusta. :)
Voi vittu ku siä oot nuori!
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #171 : 06.08.2009 19:12 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Old Engine Oil ja Koffin Porter ovat kyllä parhaimpia tummia oluita mitä suomesta saa. Itse tykkään hemmetisti ja aina lähtee alkosta pari pulloa matkaan.

Nyt on tosin tullut litkittyä Saaremaa Tuulikin Tumea, kun virosta kävin hakemassa muutaman laatikot. Hemmetin kova hinta&laatu suhde. Taisi olla 14e/koppa. Pehmeä ja makea maku, ehkä hieman liian makea mun mieleen, mutta kyllä tuota juo.

Saaremaa Tuulikin export Lagerkin
ihan hyvää perus keppanaa. Raikas maku, hyvä janojuoma. Nyt kesällä menee se 1-2 tlk/päivä.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #172 : 07.08.2009 23:05 »
720 Jäsen Viestejä: 165 Basaaripisteet: 0 Profiili
Voi vittu ku siä oot nuori!

Kannattaakohan moisen vanhuksen edes kallista bisseä maistellakaan, makuaisti on jo varmaan mennyt..
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #173 : 09.08.2009 11:43 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Perjantaina ajokortti, niin heti Prismaan. Oluthyllyiltä otin twelvarin Karhua illan juhlimista varten. Lisäksi otin Kukko Lagerin. Sattumalta näin oman luokanvalvojankin hyllyillä, hehehh..

Sen jälkeen ensimmäistä kertaa Alkoon yksinään täysi-ikäisenä. Olipas valinnan vaikeutta. Päätin, että en otakaan mitään hienoa olutta nyt, vaan päädyin ottamaan siiderin. Magnersin otin FutisForumin "Tosimiesten siiderit"-topicin innoittamana. Tosin saman perheen Bulmers-tuote on kuulemma parempaa. Vaikka tämä on ohrapirtelöt-topic niin on sanottava, että Magners oli ihan hyvää. Scrumpy Jackia pitäisi hommata, ihan hemmetin hyvää.

Kavereilta sain lahjaksi kassin, jossa oli:
- Karhu Korpisavu
- Chimay (Blue?)
- Olvi Tuplapukki
- Kukko Pils
- Sandels IV
- Leffe Brune
+ HUTTUNEN-PUNAVIINIPURKKI  :lol: :lol: :lol:

Nuo kaikki on tallella vielä. Eilen illalla join Kukko lagerini parantaakseni oloani ja pakko sanoa, että Laitilan pojat osaa tehdä ihan hyvää lageria.

Korpisavu ei taida olla erikoista ja Tuplapukista en pahemmin välittänyt. Kukko Pilsiä en ole maistanut. Chimay on myös uusi tuttavuus. Leffeä sisko kerkesi kehua, saa nähdä onko hyvää. Sandelsin III on suosikkini näistä "halpislagereista", varman maistuu myös nelonen.

Pitää aina välillä käydä hankkimassa vähän kalliimpia oluita Alkosta ja Citymarketista.  :)
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #174 : 09.08.2009 12:20 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Oikein sydäntä lämmittää huomata, että täällä Ohrapirtelöt-ketjussa on pari uutta, innokkasta maltaisen ystävää. :)

Kukko Pilsiä en ole maistanut.
Mielestäni paras tuote sarjassa "oluita illanviettoon". Sopivan maukas, muttei monimutkainen. Ehdottomasti suomalaisten "bulkkien" aatelia.

Varsinkin sahti kiehtoo. Pakko päästävä maistamaan sahtia.
Loistavaa! Sahtia on valitettavan harvoissa Alkoissa ja niissäkin vain Finlandia Sahtia ja sen Strong-versiota, Arkadian Alkossa on myös Lammin Sahtia. Itse en ensimmäisellä kerralla sahdista liiemmin välittänyt, mutta nykyään se on ehdottomasti yksi suosikkioluttyyleistäni. Jalo, suomalainen perinnejuoma, jota haluaisin joskus oppia itsekin valmistamaan. Ja jos vehnäoluista muuten tykkää niin todennäköisesti tykkää myös sahdistakin.

Ite en ole nyt kesällä hirveesti uutuuksia bongailut, pari kertaa toki Tampereella olutravintolat koluttu läpi. Gastropub Nordicissa sain vaihteeksi melkoisen olutelämyksen, kun kaverin kanssa otettiin rinnakkaismaisteluun Mikkellerin Warrior ja Simcoe Single Hop IPAt. Simcoe oli aivan tajunnanräjäyttävän hyväntuoksuinen, kuin pala tropiikkia olisi tuulahtanut hajureseptoreihin. Tuoksussa muistelen haistaneeni ainakin persikkaa ja vadelmaa ja kaikki tämä siis vain humaloinnin takia. Mitään kummallisia lisäaineksia ei ollut oluessa käytetty. Maultaan Single Hopit jäivät hivenen pliisuiksi ja olisivat varmaan juurikin tarvinneet jonkin toisen humalalajin ryydittämään makua.

Muutoin ovat täälläkin näin kesällä maistuneet simppelimmät oluet.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #175 : 09.08.2009 16:32 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Näistä säilytyksistä en ymmärrä mitään. Eli kannattaako näitä Chimayta ja Leffeä säilyttää ihan huoneenlämmössä?
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #176 : 09.08.2009 17:23 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Lyhyehköjä aikoja voi säilyttää ihan huoneenlämmössä ja viilennellä sitten haluamaansa lämpötilaan, kun juomisen aika tulee. Valolta kannattaa oluet pitää suojattuina. Ei ne kovin herkästi mene pilalle, paitsi sahti, joka on tuoretuote ja vaatii jääkaappilämpötilan. Ite pidän yleensä piakkoin juotavat oluet jääkaapissa ja otan ne sitten tarpeen mukaan huoneenlämpöön lämpiämään ennen nauttimista.

Jos taas puhutaan kypsyttämisestä, eli erilaisten vahvempien oluiden maun muokkaamisesta pidempiaikaisella varastoimisella (kuukausista jopa moniin vuosiin), kannattaa säilytyspaikkana olla viileähkö, mutta ennenkaikkea tasalämpöinen tila. Tässäkin tapauksessa säilytyspaikan tulee olla valolta piilossa. Chimayn Blue on yksi hyvä kandidaatti kypsyttelyyn kuten monet muutkin vahvat belgialet, samoin imperial stout -tyylin oluet sekä barley winet.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #177 : 09.08.2009 17:53 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Selvä. Eiköhän Leffe tule ainakin juotua lähipäivinä. :peukku: (tänne tarvittaisi peukku-hymiö)
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #178 : 10.08.2009 18:19 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Juon juuri Leffe Brunea.



Pettymyksellisesti - melko hajuton.
Tulee mieleen luumu.
Suuhun jää kiva makeisuuden lämpö.. mutta alkoholi pistää silti liikaa.
Tylsähkö.
Pullo tyylikäs, mutta juoma oli pienoinen pettymys.
6,5% - nyt on sopivan rento olo.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #179 : 10.08.2009 19:43 »
720 Jäsen Viestejä: 165 Basaaripisteet: 0 Profiili


Itsekin tuli tänään käytyä Citymarketissa, piti lähinnä hintavertailua tehdä mutta tulihan sitä sitten tällainenkin otettua mukaan. Meinasin Coronan ottaa ensin mutta päädyinkin tähän kun Coronaa on tullut maisteltua ennenkin.

Kyseessä siis Amerikkalainen peruslager, hintaa on Suomessa pari euroa pullolta. 4,7% näyttäisi pullon kyljessä lukevan, vaikka maun puolesta olisi luullut laimeammaksi. Hiilihappoa tuntui löytyvän varsin reippaasti, mutta suutuntuma oli silti kovin pehmeä. Parhaimmillaan varmaan janojuomana/ruuan kanssa nopeasti kiskaistuna, ei tästä nautiskeluun oikein ole. Jälkimaku oli varsin heikko, vehnäinen. Eroaa kovin vähän suomalaisista markettioluista, ei ole tuplahinnan väärti tämä. ;)

Mielenkiintoinen korkki pullossa muuten, ennen en ole törmännyt kierrettävään kruunukorkkiin. Liekö sitten kovinkin yleinen jenkeissä?
tallennettu
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines