Gastropub Tuulensuussa maistoin Harviestounin Ola Dubh Special Reserve 12:ta. Highland Park -viskitynnörissä kypsytetty skottilainen ale. Maistui hieman Old Engine Oililta, jolle olisi tykitetty epo-hormoonia suoneen, eli vielä roimasti parempi olut kuin Old Engine Oil, joka on sekin mainio. Oli myös mielestäni parempi kuin Brewdogin Paradox, joka on sekin skottilainen viskitynnyrissä kypsytetty stout.
Niin, ja Karhun Korpisavukin tuli testattua. Se oli juuri sitä mitä siltä saattoi odottaa, eli savun maku oli ammattitaidolla piilotettu. Jos etiketissä ei savua mainittaisi, tuskin sitä sieltä kunnolla löytäisikään. Turhan makeaakin oli. Ei jatkoon.
Nyt on maistettu yllämainitut.
Itse pidin Special Reserveä huonompana kuin Old Engine Oilia. Oluthan oli siis hemmetin hyvä ja pidin myös viskin mausta, joka tulvahti aina kitalakeen nielaisun jälkeen. Siltikin moottoriöljy vie pidemmän korren omassa taulukossani. Vielä kun hinta on noin roima, niin ei tuota viitsi ostaa useasti.
Karhu maistui karhulta, mutta tuoksui savukinkulta. Maussa voi erottaa sitä savua oluen lämmetessä, mutta aika keinotekoiselta se vähäkin maku maistui. Ikävää ettei suurilla panimoilla ole halua panostaa tuotteidensa laatuun. Tuskin Korpisavu tavallistakaan tallaajaa kiinnostaa, kun ei maultaan eroa normi keppanasta. Tai no vannovathan jotkut(itseäänpettävät) vain tietyn suomalaisen keskioluen nimeen, heihin tämä mielikuvamarkkinointi varmaan uppoaa.