Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 8
Tulostusversio
Aihe: Ohrapirtelöt  (Luettu 138450 kertaa)
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #30 : 28.12.2007 21:27 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Totta, porukkaa tänne kaivattaisiin paljon enemmän. Kokeilkaa nyt hyvät ihmiset niitä tummia oluita, aleita, bockeja, vehnäoluita, stoutteja, porttereita, trappisteja, lambiceja(siiderin lipittäjät huom!) ja savuoluita. Turhan monesti, varsinkin naisilta kuulee kuinka pahaa se olut on ja ettei niissä mitään eroa ole ja kumminkin kokemuksena on silti vain Koffin kolmonen.

Menkää Alkoon ja napatkaa vaikka yksi lambic, yksi vehnäolut, yksi ale ja yksi tummalager, kyllä se mielipide oluista muuttuu ja ymmärrys tätä hienoa harrastusta kohti kasvaa ja sitten tänne vuodatukset makukokemuksista :)

Alkon valikoima:
http://alko.fi/tuotteet/hakutulos
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #31 : 30.12.2007 20:17 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Aamulla vähän nauratti, kun luin päivän Keskisuomalaista. Siellä "asiantuntija" kertoo paljousalennusten poistosta seuraavaa:

Lainaus käyttäjältä: Keskisuomalainen ja Esa Österberg
- Voi syntyä kahden kerroksen olutmarkkinat. Eli on nämä merkkioluet [mun huomautus:tarkoittaa suomalaisia markettioluita], jotka ovat kalliimpia, ja sitten on halpaolutta, joka on saksalaista tai tanskalaista tuntemattomampaa merkkiä.

Österberg pitää epätodennäköisenä, että kotimaiset panimot ryhtyisivät tuottamaan omaa bulkkiolutta.
Öö, alkaisivat tuottamaan omaa bulkkiolutta?! Mitähän ne kotimaiset (tai oikeastaan ei niin kotimaiset paitsi Olvi) suurpanimot tähän asti ovat tuottaneet? Heidän merkkioluissaan on nimittäin säästelty raaka-aineissa, jotta hinta saadaan matalaksi ja niitä myydään lähinnä isoissa monipakkauksissa. Laiha maku, jos sitä edes on, ei sovellu ainakaan nautiskeluolueksi. Sanoisin tuollaisia oluita bulkeiksi. Lapin kulta on uudella reseptillään ainut, joka on viime aikoina mennyt tältä rintamalta eteenpäin.

Ei sillä, että bulkkioluissa mitään väärää olisi. Hyviä sauna-, ruoka- ja seuranpito-oluita yleensä ovatkin, mutta voisi tuokin Österberg tunnustaa, että kotimaiset isojen panimoiden merkkituotteet ovat bulkkeja, eivät sen enempää. Laatuoluita ne eivät parhaalla tahdollakaan ole.

Laatuoluetkin ovat suurilta "kotimaisilta" erittäin vähissä. Sinebrychoffilta Velvet ja Porter ja...ja hmm... ehkä Olvin tumma. Muita ei juurikaan ole tai ne on poistettu markkinoilta. Erinomainen Koffin Kauraolutkin poistui vuosi sitten markkinoilta. Tilalle saatiin maissiolut Indian, joka on aika surkea räpellys olueksi.

Samasta artikkelista huonoja uutisia:

Lainaus käyttäjältä: Keskisuomalainen
Oluen hinta on Jaatisen mukaan joka tapauksessa nousussa. Alkoholiveron korotuksen lisäksi hintaa ovat nostamassa raaka-aine- ja työvoimakulujen kallistuminen.
Mallas- ja humalasato on ilmeisesti toista vuotta peräkkäin kaamea. Tästä johtuen joihinkin laatuoluisiin  saattaa kuulemma tulla jopa euron hinnanlisäys. Siihen päälle vielä +10% veroa niin kohtalokkaaksihan tämä harrastus pian käy lompakolle. Tuohon perään vielä piakkoin tulevat varoitustarrat, niin saa jo järjestään maksaa laatuoluista 5 euroa per pullo. Nogneista vielä enemmän.


« Viimeksi muokattu: 30.12.2007 20:24 kirjoittanut Turilas »
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #32 : 30.12.2007 21:17 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Vaikuttaa kyllä todellisesta asiantuntijalta.


"Miten veronalennus on vaikuttanut alkoholin ravintolamyyntiin, joka on ollut muutenkin jo vuosia laskussa?

Tästäkään minulla ei ole kovin tarkkaa tietoa. Minulle on kerrottu, että ravintolamyynti ei olisi enää vähentynyt."
-VTM Esa Österberg on Stakesin Alkoholi- ja huumetutkimusyksikön erikoistutkija

http://www.viisitahtea.fi/content/view/170/44/


Noh, ei siellä valtion hommissa ennenkään ole huippuosaajia ollut. Ne on karanneet yksityisille. Täytyy silti ihmetellä noita olutkommentteja, ihan normaali tallaajakin tietää monesti enemmän oluista ja erottaa bulkkioluen laadusta.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #33 : 03.01.2008 10:54 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Chimay RedEilen tutustuin ensimmäiseen trappistiolueeni, joka oli yllämainittu Chimay Red. Trappisti tarkoittaa olutta, joka on valmistettu trappistiluostarissa ainakin munkkien valvonnassa, ja jonka tuotoista iso osa menee hyväntekeväisyyteen ja luostarin toiminnan rahoittamiseen.

Väriltään olut oli pähkinänruskea. Vaahto oli vaaleanruskehtavaa ja melko nopeasti katoavaa. Pulloa avatessa vaahto meinasi hypätä silmille, mutta sain nopealla suunliikkeellä imaistua pahimmat tulvat, joten hyvää tavaraa ei läikkynyt sohvalle ja housuille. Maultaan tämä olut oli raikas ja keskivaiheilla kitkerähkö. Makeuttakin muistan jossain vaiheessa maistaneeni. Aika helppo olut maun puolesta kuitenkin loppujen lopuksi, vaikka odottelin jotain oudompaa.

Alkon myyjä oli varsin asiantunteva. Kysyin häneltä, että mikä heidän valikoimassaan olevista trappisteista sopisi hyvin ensimmäiseksi, jos ei aiemmin ole niihin tutustunut. Myyjä vastasi, ettei itse oikein trappisteista välitä, joten otin sitten pienimmän prosenttiluvun mukaan alkuun (7%). Sitten myyjä tokaisi: "Tässä on lisäksi näitä lambiceja, jotka ovat myös spontaanikäymisellä käyneitä oluita." ;D Jos en ihan väärässä ole, niin trappistit eivät kyllä spontaanikäymisellä käytettyjä ole. Aleja taitavat suurimmaksi osaksi olla, muistan lukeneeni.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #34 : 03.01.2008 10:59 »
tuhis Vieras Heh

Heti kun tulee ninjojen kultivoimaa ja katanoilla pantua kaljaa niin vetäkää hihasta :)
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #35 : 03.01.2008 11:18 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Tässä uudenvuoden kynnyksellä vetäisin piiitkästä aikaa ölliä naamaan ja eihän se maistunut. Tai no kuselta vähän, mutta kyllä tuollainen noin neljän kuukauden tauko perseiden otosta tekee tehtävänsä. Ruumis ja sielu on puhdistettu myrkyistä ja jo pari bissee nousevat päähän aika nopeasti.

Mutta mikäs tässä samalla linjalla ajattelin tämän vuoden vetää, eli ei enää tajuja kankaalle. Homojen hommaa.

Oletteko Holy Alea maistelleet ?
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #36 : 03.01.2008 12:39 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Holy Alea en muista juoneeni enkä oikeastaan koskaan nähneenikään. Lähinnä tulee mieleen Monty Python's Holy Grail Ale, jota en sitäkään ole maistanut.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #37 : 03.01.2008 14:30 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Holy Alea en muista juoneeni enkä oikeastaan koskaan nähneenikään. Lähinnä tulee mieleen Monty Python's Holy Grail Ale, jota en sitäkään ole maistanut.

Sitähän se juuri. Yllättävän maistuvaa. Joku baari Oulussa sitä taitaa tarjota ainakin.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #38 : 03.01.2008 16:47 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Cittareissa olen nähnyt noita Holy Grail Aleja. Täytyypä joskus napata puteli matkaan. Citymarket muuten, vaikka onkin mielestäni paska lafka, voittaa Prisman selvästi oluttarjonnassa ainakin Jyvässeudulla. Taitaa olla Keljon CM:ssa kolmisenkymmentä ulkomaista olutta ja useimmista kuvauksetkin. Prismoissa on lähinnä ulkomaisia bulkkeja ja joitain tsekkejä.

Harmittaa kyllä tämänpäiväiset uutisotsikot: "Olutpullo on ennätyshalpa!" Juu, niin ne marketeissa onkin, mutta samaan aikaan laatuoluet menevät kohti ennätyskallista. Hesarissa tai Keskisuomalaisessa, en nyt muista kummassa, oli juttua siitä, että jos paljousalennusten poisto ei vähennä oluenkulutusta, voi edessä olla uusi veronkorotus. Sävy kuullosti ikävästi siltä, että se koskisi vain oluita. Hurraa! Kohta maksan 0,33 litran laatuoluesta saman verran kuin 0,75 litran laatuviinistä.

Suomalainen alkoholipolitiikka on täysin päämäärätöntä ja muutenkin perseestä. Ainut oikea suunta olisikin Alkon monopolin purkaminen ja mietojen alkoholijuomien myynnin vapauttaminen. Tällöin maitokauppoihin saataisin huikea määrä uusia tuotteita ja ehkä joku alkaisi tutustua niihin muutenkin kuin tarkoituksenaan juoda tukeva humala. Myös erikoistuneiden olut- ja viiniliikkeiden avaaminen mahdollistuisi. Viinat saavat pysyäkin Alkoissa.

Esteenä näen vain suuret kotimaiset panimot. Todennäköinen seuraus olisi se, että laadukkaampien oluiden sijasta ne alkaisivat euron kuvat silmissään valmistamaan yhä vahvempia mäyriksiä ja tölkkilaatikoita. Tällöin perusjanari vetää sen kolmosmäyriksen sijasta nelosmäyriksen. Ongelmaahan ei olisi, jos kaupoissa olisi yksittäisinä pulloina vahvempia, laadukkaita oluita, jotka kuitenkin olisivat sen verran hinnakkaita (ja maukkaita), ettei niitä kukaan kännäämiseen viitsisi käyttää.

Tällä hetkellä valtion alkoholipolitiikka tuntuukin olevan lähinnä olutkulttuurin banalisointia ja valtion holhousta, jolla pyritään takaamaan loistava tulevaisuus valtion viinatehtaalle, Altialle.

Nogne O -oluisiin tuli vuoden vaihteessa n. euron korotus. (raaka-aineiden hinnat + verot)
Kossupulloon tuli vuoden vaihteessa euron korotus.

Perkele...
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #39 : 03.01.2008 22:40 »
Qtulhu Jäsen Viestejä: 184 Basaaripisteet: 0 Profiili Oluen yksittäispullon hinta on tainnut itse asiassa laskea hieman ja sikspäkit ja mäyrikset on pysyneet saman hintasina. Ei tainnut toimia tuo uudistus ihan toivotulla tavalla mitä tulee oluen juonnin rajoittamiseen. :D
Parempi niin.
Muuten alkoholin hinta onkin sitten noussut, mutta ei se vaikuttane kuin eniten juoviin ja hieman pidemmällä aikavälillä.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #40 : 04.01.2008 08:19 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Lainaus
Ei tainnut toimia tuo uudistus ihan toivotulla tavalla mitä tulee oluen juonnin rajoittamiseen. :D
Parempi niin.

Hehhh... hehhhh...
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #41 : 05.01.2008 14:04 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Hahaa! Hemmetin hyviä uutisia:

Lainaus käyttäjältä: Keskisuomalainen
EU ei salli pulloihin yleisvaroitusta viinan vaaroista

EU-komissio ei hyväksy yleisvaroitusta alkoholin vaaroista viinapullojen kylkiin, kertoi MTV3:n uutiset. Komission mielestä yleisvaroitus ei ole tarpeellinen. Sen sijaan komissio pitää hyväksyttävänä varoitusta alkoholin haitallisesta vaikutuksesta sikiön kehitykselle.

Eduskunta hyväksyi viime vuoden marraskuussa etiketin: "VAROITUS: Alkoholi vaarantaa sikiön kehityksen ja terveytesi". Sen oli tarkoitus ilmestyä pullojen kylkiin ensi vuoden alussa. Komissio ei kuitenkaan hyväksy loppuosan yleisvaroitusta, joten merkintä pitää muotoilla uudestaan.

Komission mukaan Suomen pitää sallia myös muiden EU-maiden varoituskäytäntö. Ulkomaisten panimoiden ei siis tarvitse muuttaa varoitusmerkintöjään Suomen tuleviin pulloihin.

Kiitos EU! Siitäkin on kerrankin jotain iloa. Laatuoluiden valikoima näyttäisi jatkuvan kohtalaisena Suomessa vielä vuonna 2009, eivätkä maahantuojat toivottavasti joudu länttäämään tarroja pulloihin. Lisäksi törkeä huomautus "vaarantaa terveytesi" pitää muotoilla uudelleen. Todennäköisesti uusi versio on "väärinkäytettynä vaarantaa terveytesi" tai vastaavaa.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #42 : 05.01.2008 19:56 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Pääasia ettei tule samanlaisia varoitustarroja, kuin mitä röökiaskeissa on nyt. Pilaavat hienon pullon.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #43 : 05.01.2008 20:00 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Oli kyllä hyvä, että huomauttivat tuosta. Varoitus oli aivan vääränlainen.

"Vaarantaa terveytesi". Tupakan kohdalla tuo pitää paikkansa, koska savu keuhkoissa on ihmiselle haitaksi.

Alkoholi taas, sillä ei ole samanlaista yleistuhoavaa piirrettä kuin tupakalla. Sillä itsensä tuhotakseen pitää käyttää sitä väärin.

Tupakan väärinkäyttöä ei taas moni tunne, termiä siis.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #44 : 05.01.2008 20:22 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Jenkki importeissahan tuo varoitusteksti on ollut iät ja ajat. Tosin tuskinpa monikaan sitä lukee sieltä takaa muiden pikkupränttien seasta.

Ei noilla teksteillä kyllä kulutusta saada laskuun. Pistäisivät rahat valistukseen ja päihdetyöhön.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #45 : 07.01.2008 08:41 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Ne interwebin legendaariset "priceless" lärvikuvat niihin pulloihin. Hauskaa sekä opettavaista.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #46 : 07.01.2008 08:48 »
Tuulisti "Nurse Joyta vähän väsyttää" Jäsen Viestejä: 869 Basaaripisteet: 0 Profiili
Ne interwebin legendaariset "priceless" lärvikuvat niihin pulloihin. Hauskaa sekä opettavaista.
Ilmeisesti jokin uusi brittitukimus totesi, että ryyppäämisen vastaiset kampanjat (kuten nyt Suomessa ollut "kännissä olet idiootti") toimivat juuri tarkoitustaan vastaan. Nuoret kokivat, että mainokset muistutavat heitä hauskoista känni-illoista ja niistä toilailuista, joita he sitten nolona kertovat kavereille. Nämä nolot tarinat yhdistävät nuorten keskeisiä sosiaalisia siteitä ja ovat siksi positiivinen asia: Ihmiset haluavat kertoa kaveriporukassa toilailujaan ja saavat sitten yleensä vastikkeeksi ystävällismielistä naureskelua ja olalle taputtelua hyväksymisen merkeissä. Minun on jotenkin todella helppo uskoa tämä tulos todeksi, vaikka en sitä ennen ole ajatellutkaan ihan noin. Toisaalta on varmaan ero siinä että kertooko tarinan kuinka kännipäissään päätyi sänkyyn identtisten siskosten kanssa vai tarinan siitä miten pissi housuunsa putkassa.
Pelaajalaudan Smurfette principle.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #47 : 07.01.2008 09:43 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Tokihan siinä on eronsa, että onko kännipäissään iskenyt serkkuaan kuin, että onko paskonut housuunsa, oksentanut kaverin niskaan ja murtanut hampaansa kotiportailla, mutta sulla on hyvä pointti.

Intissä nähtiin niitä tupakkiaskeihin tulevia kuvia ja voin sanoa, että takuulla ainakin joihinkin tulevat toimimaan.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #48 : 14.01.2008 13:16 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Uusi kotimainen suosikkini on löytynyt Koffin Porterin ohella!

Stallhagen DunklesMelkein täysin musta, mukavasti vaahtoava olut, josta ei makua puutu. Paahtunut maku, jossa on suklaan ja kahvin häivähdyksiä. Kahvi maistuu näistä kahdesta voimakkaammin, muttei kuitenkaan liikaa tai niin paljon, että kahviolueksi tätä voisi kutsua. Jälkimaku on erittäin pitkäkestoinen ja mukava kitalaessa tuntuva paahtunut katkeruus. Ehkä tuo jälkimaku on tämän oluen paras osa-alue, vaikka kaikinpuolin muutenkin on kyseessä laatuolut.

5,5 % löytyy alkoholia ja olut on kohtalaisen helposti nautittava. 0,33 litran pullo tuntuikin siksi tarkoitukseensa nähden liian pieneltä. Hutaisin tämän herkun melkoisen nopeasti alas ja jäin kaipaamaan lisäsatsia. Mahtavaa! Brilliaaaant!

Suosittelen lämpimästi hieman oluisiin perehtyneille!


Ostin muuten taannoin Citymarketista Flying Dog Snake Dog IPA -oluen. Myöhemmin pullokokoelmaa katsoessani huomasin, että pullossa lukee alc vol 5,6%. Cittari oli tainnut saada maitokauppaerän sijaan Alkolle kuuluneen erän myyntiin. ;D Ei todellakaan haitannut minua eivätkä helvetin portit auenneet, vaikka marketissa olikin vahvempaa olutta myynnissä. Siitä vaan Risikko ottamaan muistiinpanoja. Veronkorotusten sijaan IV A-oluet marketteihin!
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #49 : 26.01.2008 21:09 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Lauantaipullona on tällä kertaa Alkon uutuus Wittekerke, belgialainen vehnäolut.Valkoinen vaahto on oluessa niukahko, mutta ainakin jonkin aikaa kestävä. Olut on sitruunan värinen ja sakea, todennäköisesti siis suodattamaton olut. Ensipuraisu on erittäin kirpeä ja raikas. Sitrusmaisia piirteitä on selvästi havaittavissa värin lisäksi myös maussa. Jälkimaussa tuntuu kohtalaisesti humala. Mainio saunajuoma ja ensi kesän kuumien hellepäivien pelastaja. Alkoholia 5%.

tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #50 : 28.01.2008 16:00 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Uuh sitruunaa. Pitääpä tesmailla. Oli muuten skidinä ihan mahottoman hauskaa, kun kävin ala-ikäisenä ostamassa Olvin Korppia ja luulin, että se on jotain 14,6% voimakkuudeltaan kun näin kerran etiketissä luki. Vaan eipä ollutkaan...   :lol:
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #51 : 29.01.2008 08:49 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Ja yhdestä pullosta tuli hirveä känni, kunnes huomasit erheesi? :lol: Kaverin tyttöystävällä oli synttäreillään olutta jääkaapissa. Mulla oli omat toki mukana, onneksi. Kaapissa oli nimittäin Lidlin Fink Bräuta eli ykkösolutta. No, tytöt litki sitten sitä Lidlin olutta ja me jätkäporukassa naurettiin. Lopulta valaistiin heitä tuosta pienestä sivuseikasta ja he eivät olleet kuulevinaankaan.

Pari kertaa oon itsekin nopealla vilkaisulla Alkossa hätkähtänyt jotain Primator Doublea, jonka kyljessä lukee 20%. Nogne O:n Dark Horizonissa on sen sijaan valmiissa tuotteessa 16% alkoholia. On kuulemma vieläpä yksi maailman parhaista oluista. Pitää kyllä testata heti, kun Alkoihin taas saadaan sitä.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #52 : 29.01.2008 09:38 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Joo ei onneksi ihan niin noloa ollut meininki, vaan huomasin toki heti mausta, että tämä on peruskeskaria vahvuudeltaan. Mitähän liene se prosenttimäärä sitten tarkoittanut ? Takana luki sitten ne ihan oikeat voltit.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #53 : 29.01.2008 10:03 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Kantavierrettä tarkoittavat nuo isot prosentit yleensä. "Kantavierre kertoo käytännössä oluen mäskäyksessä vierteeseen liuenneiden (ja mahdollisesti erikseen lisättyjen) sokerien määrän." -Wikipedia

Tutustuin muuten vähän aikaa sitten Hartwallin Classic-sarjan uutuuteen, Chocolate Porteriin. Kerrankin oli suklaaoluessa kunnolla sitä suklaata. Joidenkin mielestä ehkä liikaa, mutta jos kerran mainostetaan suklaaoluena niin hyvähän sen on sitten kunnolla maistua.

Miinuksena oli sitten muiden oluen makujen vähäisyys, mikä johtuu todennäköisesti maitokauppavahvuudesta (4,5%) ja varmistelusta humaloinnin ja maltaiden suhteen. Eihän liian erikoista olutta saa tehdä, sillä perustölkkisalkkumies ei siitä välttämättä tykkäisi.

Join samalla muistinvirkistämiseksi Classic-sarjan Porterin ja sepä oli melko luokaton esitys portteriksi. Laiha ja lievästi paahtunut.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #54 : 16.02.2008 14:53 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Huonoja uutisia, huonoja uutisia. Alko on poistamassa norjalaisia Nogne O -oluita valikoimastaan. Nämä ovat kokolailla parhaita oluita, mitä Suomesta saa kotiinsa ostettua, mutta vähäisen volyymin vuoksi Alko aikoo ne poistattaa. Sama kohtalo saattaa odottaa muita laadukkaita oluita, jotka eivät liiku tarpeeksi nopeasti hyllyiltä.

Valtion monopoliliikkeen motiivina ei saa olla pelkkä voiton tavoittelu, vaan myös laajan valikoiman tarjoaminen kuluttajille ja juomakulttuurien edistäminen. Ne, jotka ovat samaa mieltä, allekirjoittakaa tämä adressi: http://www.adressit.com/alko_ja_juomakulttuuri. Esim. Ruotsissa ja Norjassahan on erikseen heidän A-liikkeidensä toimintaperiaatteissa voiton tavoittelemattomuus.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #55 : 22.02.2008 21:24 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Nyt on 7,2 euron Nørrebro La Granja Espresso Stout lasissa.La Granja on tanskalaisen pienpanimon, Nørrebro Bryghusin olut. Erittäin miellyttävä maku. Paahteinen, makea ja kahvinen. Erittäin täyteläisen makuinen. Herkkua, mutta ei tämä mitään älyttömiä säväreitä kuitenkaan anna, joten ei ihan ole hintansa väärti. 4 euroa maksaisin pullikoimatta tästä. Pitihän tämäkin kuitenkin bongata.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #56 : 23.02.2008 23:31 »
Taist0 Cyborg Jäsen Viestejä: 544 Basaaripisteet: 3 Profiili Onkohan Juha Kankkusella kova kankkunen.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #57 : 26.02.2008 22:56 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Ah, löysin joululahjaoluet jotka olin jo ehtinyt jo unohtaa. Tänään aloitin thaimaalaisella Singhalla, johon sain ensikosketuksen jo vuonna 2003 lomaillessani Pattayalla.


Raikas 6% peruslageri, ei valittamista mutta ei herätä mitään hirveän suuria tuntojakaan. Tätä kun tässä loskasäässä siemailee niin voi toki palailla mielessään Pattayan prostituoituja kuhiseviin rantakohteisiin.
.
Thaimaalaisessa lagerissa on muuten toinenkin kova tekijä joka käy kilpailua Singhan kanssa, Chang (Norsu!).
Brändi on tietysti tuttu Everonin paidasta:

N
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #58 : 28.02.2008 21:38 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Nyt on maistelussa Aldaris Porteris.

Latvialainen portteri. Maku herättelee äärimmäisellä makeudellaan. Harvoin olen näin makeaa olutta siemaillut. Portteriksi tämä on kuitenkin helposti tunnistettavissa. Hinta-laatusuhde on erinomainen, sillä 0,5 litran pullo maksaa 2,42 euroa ja hyväähän tämä on, mutta ei kuitenkaan ihan Sinebrychoffin portterin tasoa. Tämä olisi kunnon herkkua oikein makean suklaakakun kylkiäisenä.


tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #59 : 06.03.2008 19:18 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Join peräti kaksi joululahjaolutta.Leffe Blond on 6,6% belgialainen ale 0,33 l pullossa. Kyllähän tota joi mutta täytyy sanoa etten kyllä hirveesti diggannut. Jotenkin jäi sellanen tunkkanen jälkimaku.


Småland Extra taas on ruotsalainen 7,2% lager, yllättäen Smålandista. Pullon koko on 50cl, ja mä kyllä tykkäsin tästä enemmän. Makuni ei taida olla kovin sofistikoitunut, mutta ehkä kyse on siitä perinteisestä oluen-/viininmaistajan mittavirheestä jossa jälkimmäinen maistuu aina paremmalle.

Nyt sitten alkaa Sandelsin kittaaminen illan haalaribileitä varten. Olen muuten pahoillani näistä mun arvioideni heikosta informatiivisuudesta ja yleistasosta mutta kun en vaan osaa.
N
tallennettu
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 8
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines