Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 27 28 29 30 31 [32] 33
Tulostusversio
Aihe: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin?  (Luettu 297096 kertaa)
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #930 : 17.08.2014 22:21 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Epiltä erittäin kunnioitettavaa kehitystä. Respect  :)


Meikällä kun on nyt muutto edessä, niin tulee myös muutosta treenipuuhiin. Ajattelin nimittäin siirtyä lopultakin niihin kehonpainojuttuihin, joista muistaakseni täälläkin kirjoittelin joskus kauan sitten tyyliin "sitten joskus". Syy lähinnä se, ettei jaksa raahautua Mayorsille 3-4x viikossa, joka on sinänsä lähellä mutta tarpeeksi kaukana kuitenkin. Olisihan siinä Vallilassa joku legendaariselta vaikuttava paikka nimeltään Bodybuilding Club for Men, mutta ei nyt oikein huvittaisi kuitenkaan maksella niitä 300-400 e/v jäsenmaksuja kumpaankaan.

Sitä haluaisi vaihteeksi yrittää jotain muuta. Nyt kun on salitreenistä kokemusta muutaman vuoden ajalta, niin tekisi mieli yrittää mihin sitä pääsisi hyödyntämällä pelkästään omaa kroppaa ilman turhia apuvälineitä. Olen edelleenkin oikeastaan vaikuttuneempi siitä, mihin joku hyvätasoinen BW-treenaaja pystyy, verrattuna hyvätasoisen salijampan kykyihin näin esimerkiksi. Jotenkin omasta mielestäni joku käsilläseisonnasta tehdyt pystypunnerrukset tai leverit on paljon vaikuttavampia mulle, kuin joku 250 kg maastaveto (vaikka sekin on erittäin vaikuttava).

Eiköhän omat tavoitteet lihasmassan yms. suhteen ole kuitenkin ihan hyvin tavoitettavissa myös kehonpainotreenauksella, olettaen että joskus pääsee tarpeeksi koviin temppuihin. Jos sitä myös tässä saisi sitä kauan kaivattua notkeutta ja lihaskestävyyttä. Al Kavadlon kirjoja ja Convict Conditioningia olen lähennä lueskellut tässä taas, niin saa vähän asioita palautumaan mieleen. Tiedä sitten, että millä ohjelmalla sitä aloittaa..


Oikeastaan ihan sattumalta tuli törmättyä äsken tähän videoon. Jos sitä joskus 10v päästä pystyisi edes puoleen noista liikkeistä, niin olisi kondis aika huippuluokkaa.Kyseinen heppu on kyllä ihan eliittiä. Ihan käsittämätön oman kehon hallinta..
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #931 : 02.09.2014 12:39 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Mites Despiren kehonpainotreenit on lähteny rullaamaan?  :)Itse testailen tällä viikolla uutta treenikiertoa: viisijakoista. Olen nyt periaatteessa aikalailla vuoden vetänyt kolmijakoisella ja se on toiminut itselläni mukavasti. Vaihtelu tekee kuitenkin välillä terää. Pari viikkoa ainakin annan tälle ja sitten katson missä mennään. Jako seuraavanlainen:

Ma - Rinta
Ti - Selkä
Ke - Jalat
To - Olkapäät
Pe - Kädet

Syitä tähän?

Ensinnäkin, viisi kertaa viikossa. Monilla esimerkiksi pitkä matka salille puhuu viisijakoista vastaan, mutta MEIKÄ ON SALILLA KUN ON KOTONA. Kirjaimellisesti.

Toisekseen, treenit olisi hyvä pitää alle 45 minuutissa. Kroppa alkaa erittää kortisolia suurinpiirtein tämän aikajakson jälkeen, joten ensimmäinen puolituntinen on tehokkainta ja hedelmällisintä aikaa. Kun keskitytään vain yhteen kehonosaan kerrallaan, on tässä aikaikkunassa paljon helpompi pysyä.

Kolmas pointti on vähän samanlainen eli kiireisen päivän kohdalla voi vetäistä parit supersetit tiukkaan 15 minuutin pakettiin ja hoitaa treenin sillä pois alta. Liikkumavaraa.

Neljänneksi: halutessaan voisi keskittyä vähän kauemmin yhteen kehonosaan ja voisi väsyttää itsensä täydellisesti, tietäen että esimerkiksi rinta-treenin jälkeen ei tarvitse tehdä enää selkää.


Periaatteessa kuulostaa hyvältä, mutta toimiiko myös hyvin? Täytyy muistaa, että cardio on yhä sovitettava tähän yhtälöön. Kokeilimisen arvoista ehdottomasti, katotaan miten menee!  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #932 : 02.09.2014 18:34 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Mites Despiren kehonpainotreenit on lähteny rullaamaan?  :)

Ihan jees. Alussahan tässä mennään, joten liikkeet ovat helppoja ja toistoja useampia. Pikkuhiljaa liikkeet vaikeutuvat ja toistojen määrä laskee ns. normaalille tasolle. Ideahan on periaatteessa se, että jokaisessa liikkeessä edetään tiettyyn asteeseen (esim. 3 x 30 toistoa), jonka jälkeen siirrytään vaikeampaan. Useammassa pääliikkeessä voisi periaatteessa aloittaa jostain keskipaikkeilta, mutta tehtiin nyt ohjeen mukaan ja aloitettiin ihan alusta. Tyvestä sitä puuhun noustaan  ;)

Taulukko CC:n liikkeistä ja progressio

Ohjelma on käytännössä 1 on 1 off -tyylinen tällähetkellä. Aloitetttiin vain punnerruksilla, kyykyillä ja leuoilla, kuten kuuluu. Jahka noissa vähän edetään, niin otetaan mukaan muutkin liikkeet. Sitten ehkä jossain vaiheessa kaksijakoinen.


Kivaa on tietysti se, että suurimman osan näistä voi tehdä kotona (varsinkin kun on korkeat huoneet) ja loput voi tehdä vaikka lähipuistossa tai missä vaan. Talvella ei toki ihan niin kivaa, kuin kesällä.. Voisi vielä ehkä ostaa/tehdä pari kahvakuulaa kaveriksi.


« Viimeksi muokattu: 02.09.2014 18:40 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #933 : 06.09.2014 11:34 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Sattui facebookin kautta hyvä saitti vastaan, liittyen täälläkin ajankohtaiseen kotona treenaamiseen. Uusi tuttavuus ainakin minulle, muista lautalaisista en tiedä.

http://neilarey.com/

Ei tarjoa mitään maatamullistavaa tietoa, mutta hyvää perustietoa ja näppäriä ohjelmia kotiin tehtäväksi. Eniten tykkään kuitenkin saitin yleisestä ilmeestä. Ei mainoksia eikä muutakaan turhaa, vain hyvä, asiallinen ja selkeä sivusto. Pyörii lahjoitusten varassa.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #934 : 06.09.2014 13:02 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Ei ole kyllä tullut törmättyä tuohon aiemmin. Asiallisen oloinen kokonaisuus tosiaan!


Mitä omiin treeneihin tulee, niin viisijakoinen jäi tältä erää vain viikon kokeiluksi. Ei nimittäin oikein istu nykyisiin cardio-tottumuksiin.

Sen sijaan pysyn kolmijakoisessa (3x viikossa) ja vaihdan lihasryhmäkiertoa seuraavaksi:


Rinta+Ojentajat

Ojentajat saavat kurmootusta jo raskaissa rintaliikkeissä ja ei vaadi enää paljoa, että ne tämän jälkeen viimeistelee. Tavoite on laittaa yleensä 40 minuuttia rintaliikkeisiin ja 20 minuuttia ojentajiin (tavoitteena on pysyä tunnin aikahaarukassa).

Selkä+hauikset

Sama kuin yllä: raskaissa vetoliikkeissä hauberit aktivoituvat jo valmiiksi ja sen jälkeen ne viimeistellään eristetyillä liikkeillä. Aikajakauma yleensä sama kuin rinta+ojentajat-treenissä

Jalat+Olkapäät

Tämä säilyy samana kuin ennenkin.


Aiemmin treenikiertoni oli rinta+selkä, jalat+olkapäät ja hauikset+ojentajat


Rinta ja selkä ovat molemmat isoja lihasryhmiä ja valitsin ne pariksi vastakkaisuutensa vuoksi. Usein kuitenkin huomasin, että esimerkiksi ensin suoritettu kova rintatreeni ve tehoja selkätreeniltä (ja päinvastoin).

Ojentajat+hauikset on treeninä "hey bro, do you even.." veljen unelmapäivä, mutta havaitsin sen ehkä hieman overkilliksi. Kokonaisen treenipäivän pyhittäminen pienille lihasryhmille ei kannata ainakaan jatkuvasti. Hauberit ja ojentajat ovat kuitenkin suht helppoa tuhota nopeastikin, jos tietää mitä tekee.


Näillä eteenpäin kohti jännittävää syksyä!  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #935 : 10.09.2014 18:36 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili Ihan hyvännäköistä kakkia sekä tuolla Reyn saitilla että despiren CC-taulukossa. Varsinkin jälkimmäisen vähitellen etenevät liikeversiot vaikuttivat hyviltä, tuota voisi melkein itsekin ottaa työn alle. Kehonpainotreeni on jo pitkään ollut se mun juttu näiden tanssihommien kautta, mutta pääasiassa on tullut tehtyä satunnaisia sarjoja satunnaisia liikkeitä oman mielen mukaan. Ois ihan kiva ottaa hetkeksi selkeillä liikkeillä selkeä ohjelma mukaan arkeen, varsinkin omien heikkouksien (köhleuatkröh) parantamiseksi.

Onneksi just nyt on sekä jotain häikkää toisen polven kanssa että superkiireisen elokuun jälkeinen stressinpurkuflunssa. Tekis ihan hemmetisti mieli käydä treeneihin kiinni nyt heti.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #936 : 29.12.2014 15:50 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Pääsi se salikärpänen nyt kuitenkin puremaan noin 4kk tauon jälkeen. Ohella sitten noita kehonpainojuttuja. Kävin katsastamassa tuon Ruoholahden Mayorsin kun duuni makselee treenit siellä.

Ja kyllähän sen heti näkee ovesta astuessaan, että tuo ei ole mikään pilipalisali. Keskivertonaisellakin on siellä enemmän massaa, kuin miehillä normaalisti ja suurin osa äijistä muistutti teurassonneja. Ne, ketkä eivät ole vetäneet kamaa oli laskettavissa yhden käden sormilla ainakin näin iltapäivästä.

Ihan hyvä meininki siellä oli, kantisporukka selvästi tunsi toisensa hyvin ja heitti läpyskää keskenään. Vähän ulkopuolinen olohan siellä helposti tulee ja vehkeitä on joka puolella niin paljon, että menee lähinnä pää pyörälle. Syö miestä, kun on sieltä salin pienimmästä päästä, naiset mukaanlukien  :lol:

Ulos lähtiessä viereinen Motivus oli lähinnä hieman hupaisa, kun meininki näytti olevan siellä hieman erilaista kuten olettaa saattaakin. Oli vaan meinaan aika iso kontrasti.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #937 : 29.12.2014 18:35 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Pistin eilen Saksasta tilaukseen telineen painolevyille, käsipainoille ja tangoille. Omaan tilaani tuo on aivan täydellinen ja on paljon kivemman näköistä, että saa kamat lattialta pois lojumasta siististi telineeseen. Sehän on sisustuselementti hyvänen aika sentään!  :)

Mayorshan on myös Mika Nyyssölän sali. Olen katellut gymblogeja ja niiden kautta salin meiningistä on saanut maistiaisia ja senkin perusteella kyllä aika pro-meininki siellä tosiaan vallitsee.www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #938 : 05.01.2015 08:38 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Ihan hyvin toimii tää aamulla treenaaminen. Itse voisin mennä mihin aikaan vaan, mutta muija haluaa mennä ennen töitä ja mankuu mukaan seuraksi. Eli kuudelta ylös ja seitsemäksi salille. Sen jälkeen muija duuniin ja meikä himaan (ainakin yleensä).

Luulisi että ei treenaamisesta aamulla tulisi mitään, mutta ihan hyvin toimii. Lisäksi on mukavan väljää, vaikka eipä tuolla Mayorsilla ole koskaan mikään tunku ollut vielä. Ja onpa ainakin sitten loppupäivä vapaata, kun on urheilut tehty. Ja legenda kertoo, että ei pitäisi ainakaan töissä väsyttää jos aamulla treenaa.

Epi voi kohta perustaa yksityisen salin kotiinsa ja alkaa kerätä pääsymaksuja naapuruston nuorilta. Voivat sitten tehdä penkkiä ja habaa. Voit rahoittaa lisähankinnat kätevästi.


« Viimeksi muokattu: 05.01.2015 08:44 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #939 : 05.01.2015 10:23 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili Itse olen treenannut muutamat viime kuukaudet ihan raivona. Ottanut sellaisen periaatteen joka kerta, että jos treenaaminen tuntuu vähänkään hauskalta, niin sitten treenaa liian kevyesti. Se ilo ja hauskuu saa tulla sitten treenin jälkeen, kun tulee niin hyvä ja palkitseva olo.

Kävin pari päivää sitten kehonkoostumusta mittaamassa ja kaikki oli mennyt kuin elokuvissa. Yhtäkkiä rasvat olivat tippuneet jostain 20% --> 16%, mikä tuli pienenä yllätyksenä sillä on tullut syötyä ihan urakalla jatkuvasti (toki järkevää ruokaa) ja lihaakin oli tullut luiden päälle aika runsaasti. Tavoitteena on saada rasvat jonnekin 10-15% haitariin ajan kanssa, mutta vielä jatkan kuitenkin syömistä ja treenaamista samalla tavalla ainakin kevääseen. Sitten voi vähän pitää vähän tiukempaa kuria vaihteeksi.

Täytyy olla tyytyväinen.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #940 : 05.01.2015 19:36 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW


Hemmetin tyytyväinen lopputulokseen! Näyttää paljon paremmalta kuin ennen ja käytettävyys parani myös roimasti. Periaatteessa tilaa tuli jopa vähän lisää kun ennen kamat olivat lattialla rohmuamassa enemmän lääniä. 

Vaikea uskoa, että Saksasta sai tälläisen postikuluineen 60 eurolla!
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #941 : 05.01.2015 19:51 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili


Hemmetin tyytyväinen lopputulokseen! Näyttää paljon paremmalta kuin ennen ja käytettävyys parani myös roimasti. Periaatteessa tilaa tuli jopa vähän lisää kun ennen kamat olivat lattialla rohmuamassa enemmän lääniä. 

Vaikea uskoa, että Saksasta sai tälläisen postikuluineen 60 eurolla!

60 euroa.. wat? Mistä ihmeestä noita saa noin halvalla?
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #942 : 05.01.2015 19:55 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW


Hemmetin tyytyväinen lopputulokseen! Näyttää paljon paremmalta kuin ennen ja käytettävyys parani myös roimasti. Periaatteessa tilaa tuli jopa vähän lisää kun ennen kamat olivat lattialla rohmuamassa enemmän lääniä. 

Vaikea uskoa, että Saksasta sai tälläisen postikuluineen 60 eurolla!

60 euroa.. wat? Mistä ihmeestä noita saa noin halvalla?

http://www.jago24.de
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #943 : 12.03.2015 09:31 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Kävin ihan mielenkiinnosta tänään mittauttamassa rasvat ja kehonkoostumuksen sellaisella InBody 720 -laitteella, josta täälläkin on kai joskus ollut puhetta. 40€ ja sisälsi mittauksen lisäksi tulosten analyysin, mikä oli ihan hyvä. Eihän tuo nyt ole mikään satavarma tietenkään, mutta ei tässä oikein parempaankaan pysty. En tiedä ketään, kuka osaisi oikeasti tehdä hyvän pihtimittauksen ja ei mihinkään DXA-mittaukseen pääse noin vaan.

Rasvat laitteen mukaan 18%. Itse olin arvioinut, että olisi reilusti yli 20%, mutta toisaalta ei mulla ole mitään ihmeempiä referenssejä tehdä tota arviota. Netistä löytyy läjä erilaisia laskureita ja nuo yleensä antavat tulokseksi sellaiset 18-20%, eli eiköhän se jossain siinä pyöri sitten. Rasvamassaa 15 kiloa. Jos nyt luvut pitää paikkansa, niin pitäisi pudottaa paino sinne 75 kg kohdille, jos haluisi rasvat 12% tietämille.

Lihasmassan osalta mentiin yli asteikon normaalialueen, eli sitä löytyy enemmän kuin ikäiseltäni keskimäärin. Ihan kiva tietysti että näin päin, kun salilla tulee käytyä. BMI toki kanssa pomppii aivan siellä normaalin yläpäässä, mutta sillä nyt ei olekaan juuri väliä. Rasvat normaalin sisällä, mutta vähän yläpäässä. Laitteen mielestä pitäisi pudottaa kolmisen kiloa rasvaa pois, niin ei oltaisi enään läskejä. Mitään lihasimbalanssia ei ole, vaan oikean ja vasemman puolen raajoissa on hyvin lähelle sama määrä massaa. Jaloissa on suhteessa enemmän lihasta, kuin normaalisti eli kehittämisen varaa on enemmänkin ylävartalossa. Olis vaikka varaa skipata pari jalkapäivää, jos haluaisi.

Lopuksi keho antoi arvion nestetasapainosta ja olen ilmeisesti 2% nestevajauksessa, joka mittaajan mukaan voi aiheuttaa 20% tehohävikin treeneissä. Sinänsä en ole ihmeissäni, kun tällä viikolla on jäänyt veden juonti jotenkin vähän vähiin. Tuohon ei vaikuta tosin pelkästään juodun veden määrä, vaan myös treenin määrä suhteessa ravintoon ja lepoon. Noh, kalorit on olleet vähän miinuksella joulun jälkeen ja unta ei ole ihan joka yö saanut sitä täyttä kahdeksaa, eli selittynee sillä osaltaan..

Halusin lähinnä paremman arvion tuosta rasvaprosentista, mutta kertoi se lopulta vähän muutakin. Hyvä muistutus, että sitä vettä pitää oikeasti juoda tarpeeksi.


« Viimeksi muokattu: 12.03.2015 09:44 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #944 : 19.03.2015 12:36 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Mulla tuorein rasvamittaus syksyltä 2013. Näppituntumalta ja peilin perusteella luvut ovat kyllä pysyneet hyvin samanlaisina kun en cuttaa tai bulkkaa perinteisellä tavalla. Olen huomannut, että n. 11-12% rasvat pitääkseen ei tarvitse uhrata koko elämäänsä ja ruokavaliotaan fitnekselle ja kroppakin voi noilla rasvoilla hyvin.

Paino nousee hitaasti kohti 80 kiloa. Hyvä puoli alhaisissa rasvoissa ympäri vuoden on se, että pienetkin lihaslisäykset huomaa hyvin. Tuore kuva:
Pistin muuten pari kuukautta sitten treenijaon uusiksi: kolmijakoinen vaihtui 3x viikossa full body -treeniin. Ideana tässä on se, että monesti naturaaleille on parempi kun lihasta treenataan useammin vaikka volyymi olisi pienempi. Mulla on käytössä suunnilleen sama määrä toistoja ja liikkeitä viikkotasolla kuin ennen, mutta nyt ne vaan jaetaan kolmeen osaan. Lihasta en voi myöskään väsyttää äärimmäisyksiin kun tiedostaa, että välissä on vain yksi lepopäivä ennen seuraavaa treeniä.

Tuosta aiemmasta kolmijakoisesta oli siinä mielessä suuri hyöty, että se opetti täydellisesti mikä määrä on sopiva väsytyksen kannalta ja mikä liikaa. Se kokemus hatussani olikin hyvä suunnitella treenikalenteria. Yksi treeni voi näyttää esimerkiksi tältä:

Floor press käsipainoilla (Rinta) 4 settiä
Leuanveto vastaotteella (Selkä) 4 settiä
Skullcrusherit EZ-tangolla (ojentajat) 3 settiä
Hack-kyykky (jalat) 3 settiä
Pystypunnerrus käsipainoilla (olkapäät) 3 settiä
Hammer-kääntö (hauikset)  3 settiä

Monesti tosin saatan pudottaa jalkaliikkeen kokonaan pois jos tiedossa on/on ollut erityisen paljon alavartaloa kuormittava cardio-päivä.

Aika hyvin tämä tuntuu toimivan. Jotenkin koko hommassa pysyy focus paremmin kasassa kun esimerkiksi ojentajille on luvassa vain yksi liike ja kolme settiä sen entisen kolmen tai jopa neljän liikkeen ja 12 setin sijaan. Jokaisesta setistä yrittää puristaa kaiken irti, koska tietää että pian siirrytään seuraavaan lihasryhmään. Vaihteluakin tulee niin paljon, että homma tuntuu hyvältä.

On yksijakoisessa todellakin puolensa. Yleensä ne pahimmat roina-roopet puolustaa splittejä, koska ne voi väsyttää lihaksia hervottomasti palautumisen ollessa huikeasti nopeampaa kuin naturaalilla. Jos naturaalin proteiinisynteesi kestää n. 48 tuntia pisimmillään, niin maalaisjärjellä ajateltuna yksi kerta lihasryhmää viikossa on varmaan harvoin optimaalinen tilanne.

Tällä mennään kunnes kyllästyy ja keksii jotakin parempaa.  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #945 : 19.03.2015 18:35 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Ideana tässä on se, että monesti naturaaleille on parempi kun lihasta treenataan useammin vaikka volyymi olisi pienempi.

...

Yleensä ne pahimmat roina-roopet puolustaa splittejä, koska ne voi väsyttää lihaksia hervottomasti palautumisen ollessa huikeasti nopeampaa kuin naturaalilla. Jos naturaalin proteiinisynteesi kestää n. 48 tuntia pisimmillään, niin maalaisjärjellä ajateltuna yksi kerta lihasryhmää viikossa on varmaan harvoin optimaalinen tilanne.

Näinhän se tuppaa olemaan. Kerta viikossa per lihasryhmä on keskiverrolle natutreenaajalle se kaikista tehottomin tapa treenata. Suositeltu on 2-3 kertaa. Alussa 3x on yleensä paras, mutta tarpeeksi kun kehittyy, niin yleensä pitää siirtyä tuohon 2x tahtiin. Pitää pystyä taiteilemaan siinä palautumisen ja proteiinisynteesin keston välimaastossa. Tietysti oikein pitkälle edistyneet kehonrakentajat voivat joutua tekemään jotain viisijakoista, kerta viikossa per lihasryhmä -treeniä, kun edistymiseen tarvittu volyymi on niin suuri.

Onhan tuo myös perusteltavissa ihan perusmatikalla. Kerran viikossa treenatessa lihakset saa vuodessa 52 "kasvusignaalia". Kaksi kertaa viikossa tuo tuplaantuu jo sataan. Ja jos lihaksia treenaa kolme kertaa viikossa, niin signaaleja tulee jo yli 150. Ja onhan 104 tai 156 parempi kuin 52. Pahimmassa tapauksessa tuossa viikon tauon aikana mennään jo takapakkia.

Mulla on nyt 3x viikossa koko kroppa. Vähän erilainen treeniohjelma myös, kuin mitä olen yleensä tehnyt. Saa nähdä, josko tässä tapahtuisi jotain edistystäkin vaihteeksi. Jossain vaiheessa siirryn varmaan treenaamaan 4x viikossa, jolloin tulee kaksi päivää yläkropalle ja kaksi alakropalle.


« Viimeksi muokattu: 19.03.2015 18:54 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #946 : 09.05.2015 21:38 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili Ootteko millaisia protsku- ja palautusjuomia sekoitelleet? Itse ihan pelkkää perus heraa vaan vetänyt ja vitamiinit yms. mutta mitens sitten on noita kaikenmaailman glutamiineja, kreatiineja ja muuta shaibaa loputtomasti. Onko kellään kokemuksia?
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #947 : 09.05.2015 22:38 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Mitäänhän ei siis ole pakko vetää, mutta tässä jotain omia ajatuksiani/kokemuksiani..

Itse vedän ihan perusheraisolaattia (SELF). Ihan muuten vaan, kun sattuu hera olemaan sitä halvinta ja parasta proteiinia. Tietysti salin jälkeen myös samaa kamaa, kun siitä oikeasti voi ehkä sanoa olevan jotain hyötyä kiinteään ruokaan verrattuna. Palkkarissa hiilarit tulee banaanista, en oikein näe mieltä noissa malloissa sun muissa sokerijauheissa. Ihan ruokaakin voisi syödä, ei ole niin justiinsa.

Itsehän treenaan heti aamulla ennen töitä, joten tyhjällä mahalla tulee mentyä. Tästä syystä vedän BCAA:ta naamaan ja palkkarijuoman heti treenin jälkeen. Illallahan tuolla nyt ei olisi niin väliä, kun on kuitenkin syönyt jotain pari tuntia ennen. Ja voisinhan mä jotain syödäkin tai vetää heraa ennen, niin ei tarvisi tuota BCAA:ta kiskoa mutta tehdään nyt näin.

Kreatiinihän on oikeasti tutkittu ja hyödyllinen. Sillä pitäisi saada toisto pari lisää ja vetäähän se lihaksiin vettä, mikä on anabolista. Ja se on halpaa kuin saippua, niin kyllä sitä kannattaa vetää. Lihastahan sitä saa myös toki, mutta ei haittaa sekoitella sitä jauhetta pari grammaa päivässä juomaan.

Glutamiini on käsittääkseni aika turhaa kamaa. Jos nyt haluaa jollain aminohapoilla hifistellä, niin joku EAA tai leusiini ehkä. Leusiini on se tärkein proteiinisynteesin kannalta ja sitä on EAA:ssa ja BCAA:ssa. Mutta aika turhiahan nuo monelle on, jos ruokapuoli on muuten kunnossa. Ja herassahan näitä kaikkia on, kuten lihassa ja maitotuotteissakin.

Riippuu vähän, että milloin ja miten treenaat. Siis mitäänhän ei aikuisten oikeasti tarvi ja riippuu ihan miten paljon haluaa hifistellä ja pistää rahaa. Jos esim. syöt kunnolla pari tuntia ennen treeniä, niin sulla imeytyy siitäkin ruuasta vielä treenin aikana ja jälkeen aminohappoja ja hiilareita, eli ei tarvi juosta palkkaria vetämään suoraan treenin jälkeen. Puhumattakaan jostain treenijuomaan sotkettavista aminojauheista. Mutta jos treenaa ns. paastotilassa ekana aamulla, niin pitää vähän katsoa tarkemmin, ettei mene pahasti katabolian puolelle.

Semmoinen sivu, kuin examine.com on hyvä. Tosi monesta lisäravinteesta ym. mömmöstä kaikki tieteellinen data, mitä tiedetään. Helppo tarkistaa tekeekö joku aine oikeasti sitä, mitä pakkaus ja hype lupaa.


« Viimeksi muokattu: 10.05.2015 09:32 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #948 : 10.05.2015 11:24 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Despiren kanssa täysin samoilla linjoilla. Protskujauhetta (starnutrition, fitnesstukku) löytyy aina joitakin kiloja kaapista ihan sen takia, että saa muutamassa minuutissa halutessaan väsättyä 25-30 gramman annoksen protskua. Yleensä tulee näin meneteltyä 3-4 kertaa viikossa. Treenin jälkeisestä tunnin aikaikkunasta puhutaan aina jossain yhteyksissä mutta uskon sen olevan aikalailla velitieteen suurimpia luomuksia (aivan kuten cardio tuhoaa gainsit). Pyrin toki syömään aika nopeasti treenin jälkeen jo sen vuoksi, että silloin on ihan hemmetinmoinen nälkä! Ihmiskeho ei ole niin joustamaton, että sillä olisi tiukat toimintaikkunat tälläisissä asioissa. Niin uskon.

Mitään muuta ei tule näistä lisäravinteista otettua. Tuohan on ihan älytön bisnes ja suuri osa laillisista lisäravinteista on luotu ihmisten tarpeeseen ja mielteeseen varmistaa parhaat mahdolliset olosuhteet lihasten kehitykseen. Treeni+Ravinto+Lepo tuo tietenkin suurimman osan tuloksista ja lisäravinteiden vaikutuksen arvioin olevan varmaan parhaimmillaan parin prosentin luokkaa. Laillisten lisäravinteiden, tietenkin.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #949 : 11.05.2015 06:45 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Mä vedän tota heraisolaattia kyllä joka päivä sen pari mitallista. Yleensä päivän ekalla aterialla. Syy tähän on ihan puhtaasti helppous, tehokkuus ja hinta. Ennen ostin Fitnesstukusta aina ison kasan Star Nutritionia halvalla ja nyt saan töistä edullisesti toista merkkiä. Hinta per proteiinigramma on alhaisempi kuin lihalla, kananmunilla tai maidolla, joten säästää vähän rahaakin. Pääosa proteiinista tulee kuitenkin yhä oikeasta ruoasta, joten en näe tässä ongelmaa.

Aminohappoprofiilin ja imeytymiskyvyn (ei nopeuden) perusteellahan lista menee about näin:
1. Hera
2. Kananmuna
3. Maito
4. Liha
5. ...

Näitä neljää kun syö tarpeeksi, niin tuskin tarvitsee normitreenaajan hirveästi mistään aminohappojauheista välitellä.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #950 : 11.05.2015 17:59 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Huhhuh pieni ero käydä salilla aamusta ja illalla. Olen nyt pari kk juossu aamuseltaan ennen töitä ja pitkän tauon jälkeen ollut nihkeää. No kehitystä kuitenkin tapahtunut, mutta tänään sitten kävin töiden jälkeen ja sain normitreenin alle puoleen tuntiin ja jokaiseen sarjaan lisää painoja reippaasti eikä edes tehnyt tiukkaa. Taidanpa vaihtaa aamusalin takaisin iltaan vaikka aamulla onkin mukavampaa kun ei tarvitse jonottaa laitteisiin ja iltapäivällä ei mene aikaa salilla ährätessä.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #951 : 11.05.2015 20:21 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Iltaan ehdottomasti, niin on keho ehtinyt herätä. Itsellä toimii ainakin parhaiten. Tuntuu ettei aamulla kehossa ole mitään voimaa, hyvä että saa colapullon korkin auki. Parhaiten treeni kulkee tosiaan duunipäivän jälkeen, varsinkin jos on sopiva vitutus jostain asiakkaasta. Nykyään tosin olen kunnon läski, ei tullut edes alle 0.5 siitä naru testistä. BMI on kyllä alle 25, joten ei kai tässä vielä suurta huolta ole. Rahoitusalalla vaan tuuppaa maistumaan tuo brenkku vähän liiankin hyvin, niin keissi kasvaa sitä myöten. Vyötärönympärys oli tuossa äsken 84cm, joten pitääpi tässä alkaa kuntokuurille ja juomaan vain kirkkaita.  :lol:
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #952 : 11.05.2015 20:47 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Pakko sitä on kuntoilla. Istumaduuni ja 30v kolkuttelee. Tästä eteenpäin ei luonto anna armoa jos ei temppelistään pidä huolta. Pidin puolen vuoden tauon salilta talvella ja aika helvetin nopeasti alkoi kertyä läskiä ja paikat veltostumaan. Hyvänä puolena se saliharjoittelu kyllä pysyy lihasmuistissa ja kuukaudessa parissa sitä on taas iskussa. Duunissa nimenomaan voi katsella kollegoiden kautta mitä käy muutamassa vuodessa jos ei liiku ja syö raflassa + bilettää jatkuvasti.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #953 : 11.05.2015 22:03 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili Joo, ei kyllä aamulla irtoa millään itselläkään. Lenkillä vielä jaksaa käydä, mutta salilla iskee täysi pulttaus, jos aamusta menee. Itselläni on tällä hetkellä kahdelle eri salille kuukausitilaukset. Toinen on tyhjä viikonloppuisin ja toinen viikolla, niin vetelen vuorotellen. Tulee samalla vaihtelua ympäristöön. Tällä hetkellä treeni sujuu kyllä hemmetin hyvin, mutta jatkuvasti joku paskainen flunssa jarruttelee menoa.

Osallistuin myös tuohon Jukolan suunnistukseen, niin pitäisi aerobistakin treenata kunnolla ennen kesää. Onneksi juoksukuntoa saa helposti parannettua, jos ei ole ihan rapakunnossa.
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #954 : 11.05.2015 22:30 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Mulla ei kyllä ole ongelmia aamulla. Tai ainakaan en huomaa. Pitäisi ehkä vertailuksi tehdä joku iltatreeni pitkästä aikaa.. Voi olla että irtoisi paremmin.
tallennettu
Vs: Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #955 : 12.05.2015 08:22 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Mulla ei kyllä ole ongelmia aamulla. Tai ainakaan en huomaa. Pitäisi ehkä vertailuksi tehdä joku iltatreeni pitkästä aikaa.. Voi olla että irtoisi paremmin.

Joo en itsekään huomannut mitään "ongelmia" mutta ero jaksamisessa oli valtava. Varmasti riippuu myös elintavoista ja unenlahjoista miten se aamusali menee.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #956 : 10.06.2015 12:15 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Ei varmaan sano täällä kenellekään mitään, mutta Layne Norton olisi Suomessa käymässä. Pitää vielä seminaarinkin Mayor's Gymillä lauantaina. Perkele kun ei ole paikalla saati varaa maksaa pääsymaksua. Olisin ehdottomasti halunnut käydä kuulemassa.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #957 : 13.06.2015 10:12 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili Salomon sponssasi yhtäkkiä viimosen päälle juoksuvermeet jollain 95% alennuksella ja ekan kerran koskaan on viimosen päälle varusteet juoksemiseen. Aina juossut jossain pirkan lenkkareissa ja verkkareissa.  :lol: On pikkasen parempi tuntuma juoksemiseen ja vaatteet on niin kevyet, että tuntuu kuin juoksisi alasti. Jos peliketjussa oli despomainen olo, niin nyt on kyllä hyvin epimäinen olo.

Juoksukunto kyllä kasvaa räjähtämällä. Tuntuu että joka lenkin jälkeen jaksaa seuraavalla kerra 30% paremmin.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #958 : 13.06.2015 10:51 »
bËst Jäsen Viestejä: 247 Basaaripisteet: 0 Profiili Aerobinen treeni tehnyt tasavertaisen combackin yleisen saliharrastuksen seuraksi, eikä vähiten siksi että on kesä ja tenniskentät ovat avoinna.

Juoksemisen rooli tulee ainakin korostumaan nyt kesän mittaan sillä elokuun loppuun mennessä pitäis käydä tsekkaas Oulun Extremerun-menot. Ei kellää sattuis olemaan kyseisistä eventeistä kokemuksia?

ongelmahan täsä on se, että töitten ja erinäisten urheilujen ohella ei oo kyllä ehtinyt pelaamaan käytännössä mitään
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #959 : 28.07.2015 23:31 »
Wyrkk Jäsen Viestejä: 426 Basaaripisteet: 0 Profiili Oon tässä mietti jo jonkin aikaa, että olis kiva aloittaa kotitreeni. Tässä oon katellu noita DVD ohjelmia niin ilmeisesti insanitystä on Ephramilla ainakin kokemusta ja tämä lienee aika hyvä?
Olen myös kattonut tuota P90x3. Onko kellään tuosta kokemusta?
 http://www.beachbody.com/product/fitness_programs/p90x3-workout.do?e=435615

Itteä houkuttelee tuossa tuo 30min. Näin välillä yli 14h työpäivää tekevälle tuo puolen tunnin treeni vielä juuri ja juuri mahtuis päivään ja sen ehkä jaksaisi jopa tehdä.

Toinen noobimpi kysymys, jos tilaan Amazonista niin noihan tulee NTSC muodossa niin pystyykö noita kattomaan edes esim. Ps4 vai suosiollako tässä pitää ostaa joku halppis DVD soitin, joka ei noista välitä?
Onko muita vaihtoehtoja?
tallennettu
Sivuja: 1 ... 27 28 29 30 31 [32] 33
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines