Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset
Siirry blogiin

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 21
1  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 18.04.2021 13:37
Snatcher - One Night in Neo Kobe City
Tekken 6 - Electric Fountain

Tekkeni olikin bängerimpi kun muistinkaan.

Ori and the Will of the Wisps - Now Use the Light, We Want to See!
Ultima 6 - Intro

Kuten ekalla kierroksella mainitsinkin niin Ultima on erinomainen tunnelmointipala. Tempaisee myös mukaansa paremmin kuin viipyilevä Ori.

Final Fantasy VIII - Blue Fields
Metal Gear Solid 3 - Snake Eater

Blue Fields on yhäkin kova mutta eipä tässä ole mitään jakoja.

Guardian Heroes - Rough and Ready
Katamari Damacy - Lonely Rolling Star

Vaikea pari.

Mega Man ZX - Green Grass Gradation
FAST Racing NEO - Chuoko City

Megis iski paremmin kuin ekalla kierroksella mutta eipä riitä.

FFVII Remake - Jenova Phase 3
Bully - Walking Theme

Bullyssa on särmää.

Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest - Hot Head Bop
Halo 2 - Ghosts of Reach

Halokin maistui paremmalta näin toisella kierroksella. Mutta siinä on vaan se että tuo pätkä herättää ruokahalun kunnon Halo-meininkeihin (tyyliin kolmosen One Final Effort) mutta sitten se vaan loppuu kesken. :/

Xenosaga Episode III - Abel's Ark
Loop Hero - Enter the dungeon

Helppo valinta.

Shin Megami Tensei - Ginza
One Must Fall 2097 - Main Menu

Onpa jämäkkä pari. Jouduin kuuntelemaan molemmat pariin otteeseen päätyäkseni siihen että One Must Fall *ehkä* nanogramman jämäkämpi.

Metroid Prime - Underwater Frigate
Super Smah Bros. Melee - Mother 2

Pistäisin Mother 2 jatkoon melkein missä tahansa muussa parissa mutta tässä valinta on selvä. Metroid Primessä on läjä kappaleita joihin ei vaan kyllästy koskaan.

Street Fighter V - G Theme
Ōkamiden - Southern Ryoshima Coast

Mä en vaan tajua tätä G:tä. Okami yhä herkkua, hurmosta ja karjalanpaistia. :)

Cyberpunk 2077 - The Rebel Path
ZeroRanger - Unstopping

Helppo.
2  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 07.04.2021 07:19
Käytinpä itsekkin leijonanosan viime yöstä listan tekemiseen. Yhtä lukuunottamatta tuli täysi lista. Käykää lukemassa kommentit: siellä mm. NOLO PALJASTUS miksi yksi pari jäi äänestämättä. :lol:

Liputan kaikkien linkkipäivitysehdotusten puolesta.

+1

En edes tajunnut ettei tuo ehdottamani Hot Head Bop ollut alkuperäinen versio.
3  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 03.04.2021 21:00
Series X + Game Pass - Part 3

Yooka-Laylee and the Impossible Lair
Tämä oli pakko testata koska oli huhujen mukaan samanlainen kuin uudet DKC pelit, jotka ovat loistavia. No, pelihän onkin täysin suora kopio niistä - ja vielä hyvällä tavalla! On tämä kyllä mielestäni huonoin tästä kolmikosta, mutta ei merkittävästi. Eli todella mehevä pakkaus. Erityisesti viimeinen taso oli mukava yllätys. Kerrankin reilusti haastetta eikä mitään nössöilyä. Kannattaa kokeilla jos tykkää uusista DKC peleistä.

Resident Evil 3 Remake (ei Game Pass tuote)
Päällisin puolin aika samanlainen edeltäjänsä kanssa mutta kyllä selvästi huonompi. Pelasin silti 100% (lukuunottamatta niitä piilotettuja patsaita) ja oikestaan koko ajan oli hauskaa. Ihan ok jatkopala täyttämään RE2 Remaken jättämää tyhjiötä sielussa. Tämä myös sai arvostamaan vielä enemmän RE2 Remakea joka lukeutuu omiin viime vuosien suosikkeihini.

Bloodstained: Ritual of the Night
En tiedä mitä odotin mutta ei kyllä napannut yhtään. Tämä oli legitisti huonoin peli mitä olen pelannut aikoihin. Rämmin ekaan loppuun (käytännössä vaan game over) asti jonka jälkeen en keksinyt mitä piti tehdä. Juoksin linnan ympäri pariin otteeseen ja hakkasin kaikkia seiniä, puhuin kaikille tyypeille jne jne. enkä vaan löytänyt mitään. Poistin pelin ja googlasin vielä että miten pääsee eteenpäin: olisi pitänyt jossain random huoneessa jotain random vihollista grindata tarpeeksi paljon että siltä olisi saanut jonkun random itemin jolla pääsee eteenpäin. En ole aiemmin metroidvania-tyylisiä Castlevania pelejä pelannut ja tämän jälkeen ei kyllä tarvitse edes kokeilla.

Enter The Gungeon
Kaverin kanssa ollaan tätä hakattu mutta ei vaan päästä läpi. Plussaa siitä että aseita, perkkejä, mysteereitä sun muuta vaihtelua on kyllä kunnolla. Ihan ok co-op sekoilua. Ei tätä kyllä yksin jaksaisi.

Resident Evil Code: Veronica X (ei Game Pass tuote)
Oli pakko napata alennuksesta koska RE pelit kiinnostaa ja puhututtaa. Ensimmäisenä taas kopsahti silmille 30 framen ruudunpäivitys, joka kyllä ei haittaa tässä pelissä yhtään mitään. Jälkeenpäin ajateltuna peli oli täynnä mielenkiintoisia vastakohtia. Peli on ihan tajuttoman helppo lukuunottamatta bosseja, jotka on ihan tajuttoman vaikeita. Pelin välipätkät ja ääninäyttely ovat infernaalisen huonoja mutta juuri sen takia tarinan sekoilu on ihan nautinnollista - jollain kierolla tavalla. Suurin osa pelin alueista on unohdettavia betonikomplekseja mutta alkupuolen kartano juonenkäänteineen jäi kyllä mieleen.

Yksi iso miinus pelissä kyllä on: pelissä on pari kohtaa jossa pelattava hahmo yllättäen vaihtuu ja sen jälkeen ei enää pääse käsiksi tavaroihin jotka edelliselllä hahmolla sattui sillä hetkellä olemaan equipattuna. Esimerkiksi viimeinen bossi oli melkoisen työn takana koska kaikki kunnon aseet oli jääneet eri hahmolle. Tietysti ongelmaa ei ole seuraavilla pelikerroilla kun tietää etukäteen milloin hahmo vaihtuu. Mutta eipä tämä niin hyvä ollut että jaksaisi uudestaan pelata.

4  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 27.03.2021 23:50
Ei muuten toimi ainakaan minulla tuo Why Oh You Are LOVE -linkki. Tässä tomiva versio: https://youtu.be/ieXAM0JOEmg.
5  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 27.03.2021 23:34
Kierros I

Shin Megami Tensei - Ginza
Super Mario Maker 2 - Title

Mario on tylsä, SMT:ssä on hyvä meno.

Wind Waker - Outset Island
Super Smah Bros. Melee - Mother 2

Wind Waker kyllä imaisee mielikuvat suoraan pelin nostalgiahuuruisiin tunnelmiin mutta Mother 2 on vaan paljon parempi kipale. Ja en kai mä nyt omaa ehdotusta vastaan rupea äänestämään. :P

Everhood - Why Oh You Are LOVE
Ori and the Will of the Wisps - Now Use the Light, We Want to See!

Everhood ei ollut omaan makuun. Ori 1:n sounstrack sen sijaan on ollut kovassa käytössä (löytyy Spotifystä!). Kakkoseen, kuten en peliinkään, ollut vielä tutustunut. Samaa taattua laatua kuin ykkösessä.

Mega Man ZX - Green Grass Gradation
Castlevania II: Belmont's Revenge - New Messiah

Mitä tämä on? Castlevania ja Mega Man vastakkain joista kumpikaan ei erityisesti sytytä. Vissiin tapahtunut astraalisiirtymä jollekkin bizzarro-timelinelle. Castlevania näistä kuitenkin se parempi.

Sekiro: Shadows Die Twice - Divine Dragon
Loop Hero - Enter the dungeon

Vaikea valinta. Molemmat ihan hyviä muttei mitään ihmeellisiä.

Hades - Good Riddance (Eurydice Solo feat. Ashley Barrett)
Final Fantasy VIII - Blue Fields

Tässä onkin kaksi uutta tuttavuutta jotka molemmat erottuivat heti edukseen. Vähän harmi että toinen putoaa poisheti ekalla rundilla. Heitetään nyt fiilispohjalta vaikka Hadekselle ääni. Siinä on ehkä vähän enemmän särmää tai jotain.

Ultima 6 - Intro
Ice Ice Baby vs Straight Up - Vanilla Ice vs Paula Abdul

Ultima on kovaa tunnelmointia joka ansaitsisi jatkopaikan mutta ICE ICE BABYY!!

Mega Man 8 - Grenade Man
ZeroRanger - Unstopping

Grenade Manin bassoraita vie. Hajosin muuten zoukan kommentille "tuntemattomasta pelisarjasta". ZeroRanger (musiikit mukaanlukien) on kahden lautalaisen yhteistuotos eli vissiin jossain välissä on markkinoinnit menneet reisille. >_>

Gravity Rush - Old Town
FFVII Remake - Jenova Phase 3

Tulee Gravity Rushista mieleen FFXII jostain syystä. Ei tuo Jenova ole missään muodossa oikeen auennut mulle vaikka oli tää kuitenkin paras versio aiheesta tähän mennessä.

Jet Set Radio Future - The Concept of Love
Guardian Heroes - Rough and Ready

Spotify tyrkyttää tuota JSRF kipaletta mulle vähän väliä ja herättää jotain mikroärsytystä aina. Jotenki rasittava vaikka ihan ok biisi. Guardian Heroes olikin oma ehdotus.

Xenosaga Episode III - Abel's Ark
Kingdom Hearts II - Passion

Xenosaga vaikuttas olevan just sellainen että voi jättää vaikka pariksi tunniksi loopille eikä haittaa mitään. Just hyvää työntekomusaa. Kindom Heartsin oli ihan ok kanssa. Xenosaga kuitenkin paljon "käytännöllisempi" (mikä onka utility suomeksi).

Metroid Prime - Underwater Frigate
Hotel Dusk - Midnight

Ero Xenosagaan on tässä Metroidissa se että tämän kanssa olen oikeasti toteuttanut tämän "pariksi tunniksi loopille ja töihin" -vision jo moneen kertaan. Pysyn myöskin kannassani että Metroid Prime on yksi parhaita pelisoundtrackeja koskaan. Hotel Duskissa on kanssa ihan hyvä tunnelma mutta jotenkin toistaa itseään vähän liikaa.

One Must Fall 2097 - Main Menu
The Last of Us Part II - Beyond Desolation
 
Tää on ehkä lapsellisinta spoilerinvälttelyä ikinä mutta odotan että saan koettua tuon TLOU 2 kipaleen itse pelissä. (Ehkä Epimäisin lause jonka olen tänne laudalle koskaan raapustanut...) Eli skipataan tämä pari. One Must Fall oli kuitenkin erittäin tymäkkä.

Halo 2 - Ghosts of Reach
Heavenly Sword - Nariko's Theme

Kumpikaan ei herättänyt suuria tunteita. Mutta Halo on aina Halo.

Snatcher - One Night in Neo Kobe City
Zero Time Dilemma - Ustulate Pathos

Tarinan mukaan Snatcherin kappale loppuu vain koska saksofooninsoittaja yllättäen ja täysin selittämättömästi annihiloituu universumista kesken biisin. Tämä anomalia onkin eräs parhaista argumenteista jumalan olemassaololle: ehkä jumala ei luonutkaan universumia vaan universumi, juuri sillä hetkellä, loi jumalan.

Zero Time Dilemma on myös ihan hyvä muttei oikeen jää mieleen.

Bully - Walking Theme
Kirby: Planet Robobot - Mind in a PROGRAM

Onpas kova pari ja vielä melkoiset ääripäät. Kuuntelin molemmat useaan kertaan ja lopulta päädyin Bullyyn ihan vaan kovan ensivaikutelman ansiosta - boldasin sen jo ennenkuin kerkesin edes Kirbyä kuuntelemaan. Kirby on myös kova ja parhaita Kirbymusiikkeja johon olen törmännyt.

Tekken 6 - Electric Fountain
Axelay - Unkai

Tekken on taattua Tekken laatua. Axelay tuntuu joltain köyhän miehen Mega Manilta, mikä nyt ei edes ole huono asia sekään. Jotenkin äkkiväärä kappale vaan.

Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest - Hot Head Bop
Grim Dawn - Dreaded

Tämä DKC2 kappale oli mennyt multa ihan ohi kunnes törmäsin siihen kun pelasin viime vuonna kyseisen pelin ensimmäistä kertaa. Kaikkia muita kappaleita kyseisestä pelistä kyllä luukutetaan joka paikassa ja tämä on ilmeisesti jäänyt johonkin unholaan. Tai sitten mulla on vaan käynyt huono mäihä.

Grim Dawn taas on kokonaisuutena vaan (huomattavasti) huonompi versio Diablon Tristramista.

Ōkamiden - Southern Ryoshima Coast
Muse Dash - Best One

Tästä parista löytyy kyllä "best one" eikä se ole Muse Dash. Siis ei hemmetti mikä lataus suoraan suoneen tämä Okami. Kirjaimellisesti paras uusi tuttavuus tähän mennessä koko kisassa. Juuri tällaisten löytöjen takia näitä äänestyksiä jaksaa vaikka onkin melkoista puurtamista välillä.

Katamari Damacy - Lonely Rolling Star
BioShock Infinite - Elizabeth's Theme

Katamari on tullut jossain Spotifyin suosituksissa moneen kertaan kuunneltua ilman että olen edes tajunnut sen olevan jostain pelistä. Mennään kuitenkin Bioshockilla joka on ehkä vähän hajuton, mauton ja väritön mutta kuitenkin erittäin nautinnollinen. Pitäisi varmaan vielä joskus pelata itse pelikin.

FAST Racing NEO - Chuoko City
Metal Slug X - Living on the Deck

Kivasti svengaa Metal Sluggikin mutta siinä on vähän turhan paljon epämääräistä sekoilua omaan makuun. Gran Turismo -peleistä löytyy tasaisempia versioita samasta aiheesta. Olisin ottanut semmoisen mieluummin. FAST olikin oma ehdotus.

Street Fighter V - G Theme
Super Smash Bros. Ultimate - Galaga medley

G ei nyt napannut. Galaga on siihen nähden ihan sopivaa häröilyä. Kehno pari.

Cyberpunk 2077 - The Rebel Path
Paper Mario: The Origami King - Autumn Mountain Battle

Todella erilaiset kappaleet ja kumpikin aika peruskamaa. Mario kuitenkin kivempi.

Loop Hero - Loop Blues
Metal Gear Solid 3 - Snake Eater

Klassikko. Loop Blues myös ihan tunnelmallinen.
6  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 26.03.2021 14:09
Nier automata oli kyllä rapaa siihen nähden mitä hehkutettiin. Ei varsinaisesti huono peli mutta odotin kyllä paljon enemmän. Myös se vitsi että pitää pelata kaikki loput on ihan huuhaata. Tarina on yhdentekevää animesekoilua alusta loppuun ja gameplay on siinä vaiheessa käynyt tylsäksi jo moneen kertaan. Musiikit on sentään 5/5.
7  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 20.03.2021 23:40
https://youtu.be/ZvfpwJNnHkU Guardian Heroes - Rough and Ready

Tässä ois nyt 48, sillähän menee kivasti tasan jos ottaa vaikka ekalla kierroksella kolmen biisin ”parit” joista valitaan kaksi jatkoon. Vielä kätevämpää ois tietty että jostain löytyis 16 lisää...  :rollaus:

E: zoukalta on muuten kaks biisiä samasta pelistä?!?
8  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 17.03.2021 21:52
Yksi seikka voi ollla kanssa se että pienellä näytöllä *suhteellisen* katseluetäisyyden adjustaaminen optimaaliseksi (mahdollisesti jopa pelitilanteen muuttuessa??) käy helpommin. Pään liikuttaminen 5cm eteenpäin on ihan eri asia 24” ruudulla kuin 65”.

Itse pelaan vain isolla töllöllä. Koskee myös Switchiä.
9  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 17.03.2021 15:58
Mietin tuossa pari päivää sitten kuinka onnekkaita olettekaan kun lauta oli alhaalla. Kuuntelin nimittäin DJ Heron soundtrackia ja meinasin tulla täräyttämään tänne pientä yllätystä.

Noh, syyttäkää Joel-sania:
https://youtu.be/NwWsNWXO1-Y Ice Ice Baby vs Straight Up - Vanilla Ice vs Paula Abdul

E: ja ennenkuin joku tietämätön saa ajatuksia siitä ettei biisivalinta ole ”hengen” mukainen niin tiedoksi että DJ Heron musiikit on nimenomaan tehty peliä varten JA lisäksi ne on suunniteltu pelimekaniikat silmälläpitäen.
10  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 16.03.2021 23:34
Itse seurasin Iconoclastsin kehitystä vuosia pelkästään graffojen takia. Pelin tekijä on aivan totaalinen ja tinkimätön pixelart- ja animaationero. Ja noin muutenkin hyvin mielenkiintoinen persoona Twitterin perusteella.

Itse peli oli kyllä itselle pienoinen pettymys. En keksi siitä mitään muuta erityisen hyvää visuaalisen puolen lisäksi.

11  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalauta toimii taas : 16.03.2021 22:38
Tiedän kokemuksesta että omien ikivanhojen webbiprojektien päivitteleminen on rasittavaa (ja monesti epäkiitollista) hommaa. Eli hatunnosto Joel-sanille tästä kulttuuriteosta.
12  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 04.03.2021 22:53
...
Hei!
13  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 21.02.2021 18:55
No niinpä tietysti. :lol:
14  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 20.02.2021 22:40
Series X + Game Pass saaga jatkuu!

Tetris Effect
Ei tässä mitään tajunnanräjäyttävää ole mutta Tetris on aina Tetris. Yksinpelikampanja on kuitenki ihan hyvä tekosyy pelata Tetristä. Paras yllätys oli kuitenkin co-op mode, joka oli hauska jopa kahdella pelaajalla (jolloin botti pelaa kolmatta). Harmillisesti ei pysty pelaamaan netissä samalla vehkeellä tuota co-oppia niin joudutaan tyytymään bottiin. Pelasin yhden kaverin kanssa joka on minua pykälän parempi Tetriksessä ja saatiin hyvät co-op sessiot. Ollaan nyt neloskentässä ja seinä nousi vastaan eli eipähän ainakaan haasteesta ole puutetta. :/

Resident Evil Revelations (rahalla maksettu, ei taida olla Game Passissa)
Tästä kirjoittelinkin jo aiemmin että meni Onella boikottiin deadzonejen takia. Nyt oli kuitenkin hyvä väli antaa uusi mahdollisuus koska 1. olin juuri muutamaa kuukautta aikaisemmin tottunut juuri samoihin deadzone ongelmiin RE4:n parissa ja 2. minulla oli RE3 jonossa odottamassa ja sen kermaisen pelattavuuden jälkeen ei varmasti pystyisi enää tähän koskemaan. No, kannatti antaa mahdollisuus koska kaikesta huolimatta tykkäsin pelistä. Tai ainakin enemmän kuin kakkosesta, jonka pelasin co-opilla joskus aikapäiviä sitten. Vaikka meno on suoraviivaista niin pelissä on kuitenki pieni mauste klassista kartan ravaamista ja avaimien keräilyä. Myöskin tarinan twistit oli hauskoja. Ei mikään mestariteos mutta meni näin
RE-sarjan fanille ihan mukisematta. Kokeilin myös mercaneries tilaa mutta se ei innostanut muutamaa peliä enempää.

Guacamelee! 2
Ei olisi varmaan koskaan tullut pelattua jos ei olisi ollut Game Passissa - osittain siksi että olin kokonaan unohtanut että tämmöinenkin on. Näytti niin kuin samalta kuin ykkönen (laatupeli!) että julkaisun aikoihin peli meni suoraan johonkin tietoisuuden mappi ö:hön. Mutta onneksi pelasin! Huikea elämys jossa *juuri* sopivasti haastetta omaan makuun. 100% läpäisyyn piti ratkaista toinen toistaan vaikeampia haasteita joihin sai kyllä aikaa kulumaan mukavasti. Taistelumekaniikat ovat myöskin erinomaiset: iskua on jos jonkinlaista ja niitä yhdistelmällä saa aikaan meheviä komboja. Lisäksi iskut ovat jämäköitä ja viholliset reagoivat ja pomppivat niiden seurauksena tyydyttävästi. Läpäisyn jälkeen aukesi myös Hard vaikeustaso, jonka pelasin lopputeksteihin lähes yhdeltä istumalta. Ehdoton suositus jos Game Pass löytyy.

Outer Wilds
Ekana silmille kopsahti 30fps mutta sepä ei hirveästi häiritse koska peli on rauhallinen seikkailupeli ilman sen kummempaa tomintaa. Rocky saikin juuri toisessa ketjussa haukuttua pelin pystyyn, mihin itse en kyllä yhdy. Mukava mysteeri Majora's Maskin aikalooppisysteemillä ja keskivertoa älykkäämmillä puzzleilla. Tämä oli yllättävän pitkä projekti (pelasin ilman pelin sisäistä hint systeemiä) ensinnäkin tutkia kaikki paikat ja sitten kun kaikki oli mukamas tutkittu niin ruveta pähkäilemään lokiin jääneistä tiedonpalasista ratkaisua. Ja sehän oli pelin paras vitsi: pelissä ei jää ajan resetatessa mukaan *mitään* tavaroita tms. kuten vaikka Majora's Maskissa vaan ainoastaan edellisen kierroksella kerätyt tiedot. Kun olin lopulta keksinyt ratkaisun niin oli pakko kokeilla vielä uudestaan että onko tosiaan mahdollista läpäistä peli sen ensimmäisen n. 20 minuutin loopin aikana. Ja kyllä oli! Kaiken muun hyvän lisäksi raketilla lentely oli yllättävän hauskaa. Hyvä peli.
15  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Direct -tilaisuudet : 18.02.2021 01:01
Mitään en odottanut eli ensimmäinen 60fps 3d zelda yllätti positiivisesti. Pitänee hankkia.
16  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox One : 17.02.2021 22:03
Nyt kun oli jo vähän frameratesta puhetta niin pakko hehkuttaa tätä että Series laitteille alkaa tulemaan taaksepäinyhteensopiviin peleihin myös frameratepäivityksiä malliin 30 -> 60 (tai jopa 120). Aika mukava uutinen ja huomattavasti hyödyllisempää kuin One X:llä nähdyt 4K resoluutioupgradet.

Digital Foundryn reportaasi: https://youtu.be/7dxJFCgkNws
17  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox One : 17.02.2021 13:27
Ei ole Horizonissa 120fps vaihtoehtoa.  :???:
18  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 04.02.2021 19:13
En ole From Softwaren pelejä ikinä kokeillut mutta näitä kommentteja lukiessa alkaa kiinnostus heräillä. Ehkä sitä jossain vaiheessa pitää niihinkin tutustua.

Pistetääs pitkästä aikaa pientä koostetta kun on tullut Series X:n tultua pelattua ihan tajuttomasti eri pelejä. Kun sain laitteen niin laitoin suorilta joku parikymmentä peliä GamePassista latinkiin. Eli tässä mitä on tullut tähän mennessä pelattua:

Touryst
Tämä tuli ekana pelattua ihan siitä syystä että oli pienin tiedostokoko ja latautui todella vikkelästi. Pääsi myös heti next genin makuun kun pelissä on 120fps mode. Lyhyt ja ytimekäs tasoloikkasekkailu joka muistutti ehkä vähän Earthboundia tunnelmaltaan. Juurikin tunnelma ja chilli meno sopi täydellisesti omaan makuun ja pelasinkin 100% läpi.

Streets of Rage 4
Melkein yhtä hyvät musiikit kuin alkuperäisissä! Pelasin kertaalleen kahden pelaajaan co-oppina läpi ja pistin förbi. Ei imaissut niin että jaksaisi paneutua. Ihan hyvä kuitenkin.

Gears Tactics
En ihan tajunnut mitä "Ironman" asetus pelin alkuvalikossa tarkoitti ja pistin sen kylmästi päälle. Useamman tunnin pelaamisen jälkeen kuolin ekaan bossiin jolloinka selvisi että se tarkoittaa permadeath moodia. Noh, muutaman viikon tauon jälkeen palasin pelin pariin ilman Ironman asetusta ja kyllähän se ihan hauska peli oli. Pelin edetessä ukoille voi valita uusia skillejä ja niiden kanssa kikkaillessa ja hyviä komboja miettiessä saa kyllä ajan kulumaan. Eli on siis riittävästi monipuolisuutta siinä. Jaksoin pelata loppuun ja pelasin vielä lopun jälkeen aukeavia lisätehtäviä muutaman kun halusin testailla kuinka rikkinäisiä komboja saan aikaan.

Star Wars Jedi: Fallen Order
Tämä oli hyvää jatkumoa Disney+:n aiheuttamaan Star Wars huumaan. Olin justiin katsonut kaikki 11 leffaa ja Mandalorian oli kesken. Eli ainakin tähdet oli oikeassa asennossa tästä nauttimiseen. Tässä oli jotenkin tosi "pelimäinen" tunnelma verrattuna vaikka Uncharted peleihin, eli selvästi oltiin menty enemmänkin mekaniikat eikä "immersio" tms. edellä. Ihan hyvä peli joskin vähän hiomaton. Hommasin kaikki achievementit.

Forza Horizon 4 lisäosat
Tämä oli jo One ajoilta tuttu peli mutta nyt hommasin rahalla myös nuo lisäosat. En oikeen koskaan lämmennyt tähän Forza Horizon meininkiin - yleensä haluan ajopeliltä vain hyvät ajomekaniikat, suoraviivaiset radan ja jonkun time trial moden jossa voi jyystää parempia aikoja. Ei paljoa motivoi jyystämiseen kun pelissä on loputtomasti eri ratoja ja vielä loputtomampi määrä erilaisia autoja ja niiden asetuksia. Puhumattakaan siitä että ihan ensimmäisenä pitäisi päättää millä assisteilla pelaa - ilman niitä peli on (minulle) ihan liian vaikea. Eli vaikka peli on "arcade" niin käytännössä ollaan kyllä kaukana siitä.

Mutta ne lisäosat. Peliin aukeaa kaksi uutta aluetta jotka oli molemmat parempia kuin alkuperäinen peli. Fortune Islandissa on yllättävän hauska aarteenetsintätehtävä jossa pitää vihjeen perusteella löytää oikea ratkaisu. Saarella on kanssa hyvät maisemat joissa jaksoi kisojen lisäksi rellestää muuten vaan. Legohommelin palikkahaasteet oli kanssa ihan ok. Parasta koko paketissa on kuitenkin Legoalueen ympäri menevä tie jota on yksinkertaisesti hauska ajaa. Täydellisiä kaarteita monta kilometriä joissa nopeutta ei tarvi edes nopeimmilla autoilla tiputtaa juuri lainkaan. Rehellistä paahtoa eikä mitään nysväämistä.

---

Ehkä kirjoitan lisää mietteitä myöhemmin. Siinä oli vasta pintaraapaisu siitä mitä on tähän mennessä tullut tahkottua.
19  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 22.01.2021 16:35
Pelasin kanssa viime vuonna tuon PS4 version RE4:stä. Motivaatio oli itelläkin ihan nollissa juuri tuon deadzone sekoilun takia mutta ajattelin että pelaanpa kuitenkin ”väkisin” vähän aikaa jos vaikka tottuisi siihen. Noh, peli kyllä imaisi mukaansa samaan tapaan kuin vuosia sitten. Tuli pelattua normalilla ja hardilla läpi muutamassa päivässä. Samaten ne lisätehtävät joita en ollut koskaan ennen pelannut.  :???:

Se kyläosuus on kyllä yksiä parhaita alkuja missään pelissä. Kuten sanoin, imaisee mukaansa.
20  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 08.01.2021 00:39
Heittelin viime kerralla kaikkea epämääräistä niin lyyään tällä kertaa vähän perinteisempää kamaa.

FAST Racing NEO - Chuoko City
Mega Man 8 - Grenade Man
Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest - Hot Head Bop
Super Smah Bros. Melee - Mother 2
21  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 25.12.2020 23:55
Pikmin 3:n challenge mode on parasta mitä koko pelisarjalla on annettavana. Eli kannattaa ainakin kokeilla se.
22  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: The Mandalorian : 18.12.2020 23:03
Juu siis 5/5 tämä toka kausi kokonaisuudessaan. Taso pysyi eikä tullut samanlaisia notkahduksia kun ekalla kaudella. Oli myös aika kylmänviilee tää vika jakso. Jatkoa odotellessa.
23  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power! : 15.12.2020 12:23
DKC2 vakuuutti eli eiköhän kolmonenkin mene testiin. Olin siis ennestään pelannut vain ykkösen joka on aina tuntunut aika keskinkertaiselta (kun ottaa nostalgialasit pois).
24  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 10.12.2020 18:49
Hetkinen..? Cyberpunkissa on 60fps tila Series X:llä? Ehkä jumala onkin olemassa!

Itsellä menee hankintaan jossain vaiheessa joka tapauksessa. Odottelen nyt kuitenkin hetkisen koska on hemmetisti pelattavaa muutenkin ja tuo varmasti paranee patchien myötä huomattavasti.
25  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 11.11.2020 09:20
Noniin, nyt näyttää hyvältä. Series X tuli juuri noudettavaksi tuohon parin sadan metrin päähän ja soitin käytännössä samalla hetkellä aspalta tuon maagisen 50e lahjakortin.

Loppupeleissä siis ihan hyvä tilanne. Eipä se ollut kuin päivän viivästys ja hyvittivätkin vielä avokätisesti.
26  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 10.11.2020 15:28
Irtosi tosiaan tuo 50e lahjakortti, kun meni asiakaspalveluun ruikuttamaan.

Minulle sanottiin että saan korvausta mikäli en saa saapumisilmoitusta tänään. Eli käytännössä joudun huomenna uudestaan soittelemaan sinne. Olikohan se vaan pihalla vai onko joku oikea säne olemassa että tuleekin vielä tänään... Nettijuttujen mukaan ei mutta en lähtenyt vänkäämään vastaan.
27  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 10.11.2020 12:37
Thäh? Soitin eilen Gigantin aspaan varmistaakseni että homma on aikataulussa ja siellä vakuuteltiin että toimitus olisi tänään.

Mistä nämä uusimmat tiedot on peräisin?
28  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: The Mandalorian : 07.11.2020 13:40
2. Kauden eka jakso oli kyllä viilee kun kikkailtiin kuvasuhteilla. Oli tosi mielenkiintoinen ja toimiva tehokeino. Tätähän on näkynyt muutamassa leffassa aiemminkin mutta tässä toimi kuitenkin erityishyvin.

Sarja on ihan siisti vaikka pari jaksoa ekalla kaudella ei ollut ihan täysin minun makuun. Toka kausi so far 5/5.
29  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 24.09.2020 09:52
Netissä on ohjeita miten saa halvalla gamepassia max kolmeksi vuodeksi (gold hinta + 1e). Ostin sitten uutta boksia odotellessani juurikin kolme vuotta goldia ja muutin sen gamepassiksi. Ainoo ongelma että sainkin vahingossa kahesta ekasta gold koodista yhteensä 26kk enkä voikkaan enää lunastaa tuota viimeistä vuotta kun menisi yli kolmen vuoden.

Jos joku haluaa ni voin myydä tuon vikan gold koodin (1 vuosi) 44e, jolla sen ostinkin cdkeystä. Sen saa siis upgradettua eurolla gamepass ultimateksi. Ja toimii kai ainoastaan jos ei ole edellinen gamepass tilaus kesken.

30  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 22.09.2020 10:15
Itse pistin juuri tilauksen sisään Giganttiin. Ilmeisesti Gigantti, Power ja CDON myyvät tuota ensimmäistä erää Suomessa.

Sama. PS5 tulee hommattua sitten joskus.
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 21
Pelaajalauta 2007-2021
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines