Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset
Siirry blogiin

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 23
31  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: E3 2021 : 13.06.2021 21:32
Xboxilla hyvää settiä. Päällimmäisenä jäi mieleen Forza Horizon 5 joka näytti kyllä todella mehevältä.
32  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 08.06.2021 23:42
Oma Series X meni eilen aivan juntturaan. Kaikki verkkodiagnostiikat näytti ok:ta mutta store, achievementit, pilvitallennukset jne. palautti vain virheilmoitusta (näkymästä riippuen joko 0x80832003 tai sitten vaan geneeristä "jotain meni vikaan"). Sisäänkirjautuminen toimi ja myöskin jollain ihmelogiikalla storesta toimi joku yksittäinen random kampanjasivu.

Kokeilin kaikkea: boottasin reitittimen, boottasin Xboxin, kirjauduin ulos ja takaisin sisään, resettasin koko härvelin eli menetin myös kaikki vaivalla säädetyt asetukset, testailin eri laitteilla onko accountissa mahdollisesti jotain häikkää ja Googlailin todella syvällisesti jotain pimeän kulman keskustelupalstoja myöten. Sain myös välillä koko Xboxin UI:n todella mielenkiintoisiin virheasentoihin kun osa requesteista meni läpi ja osa ei. Ainakin kerran onnistuin saamaan jotenkin virheilmoituksen ja sisäänkirjatumisnäkymän ”sisäkkäin" niin että kumpikaan ei toiminut ja piti bootata koko vehje.

Homma ratkesi lopulta sillä että verkkoasetuksista kävin Advanced settings -> Alternate MAC address -> Clear. Ei harmainta käryä mitä se tarkoittaa ja ihan randomilla muutenkin kokeilin - tätä ratkaisua ei ollut Googlen mukaan kukaan koskaan aikaisemmin nettiin postannut. Niin nyt se on tässä koko maailmalle dokumentoitu. Ja tietysti suomeksi että seuraava kaveri pääsee kunnon "nyt ollaan syvissä vesissä" tunnelmiin kun löytää tämän postauksen Googlen hakutulosten kahdeksannelta sivulta ja alkaa selaimen automaattitranslatella epätoivoissaan kikkailemaan.

Enivei, jos joku sattuu tämän kuvauksen perusteella tietämään missä vika niin kertokaa toki. Näin jälkeenpäin ajateltuna jostain ulkopuolisesta(?) cachesta mulle tuli jotain koska kaverilista näytti koko ajan, myös konsolin resettauksen jälkeen, yhtä ja samaa tilaa joka ei kuitenkaan Xbox kännykkäappin perusteella ollut enää ajankohtainen tila.
33  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 06.06.2021 21:57
Metal Gear Solid 3 - Snake Eater
Xenosaga Episode III - Abel's Ark
Metroid Prime - Underwater Frigate

Eipä juuri väliä että mille se voitto tästä kolmikosta menee. Aika lailla parhaat jäi jäljelle - poikkeuksena Okamiden jonka olisin mieluusti nähnyt finaalissa Xenosagan tilalla.
34  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: E3 2021 : 04.06.2021 11:51
Aamen.
35  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 23.05.2021 15:27
TS2

Eipä unohdeta kenttäeditoria, virusta ja muita sekoilumodeja. PD:ssä on oma juttunsa ja Timesplittersissä omansa. Also, kolmosen kampanja oli täyttä kamaa.

E: ja anaconda!
36  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 21.05.2021 13:09
Toivottavasti tuovat myös kolme ensimmäistä peliä vaikka kokoelmana ja remasteroituna uusille laitteille. Ja kun nelosta tehdään. split screeniä ei sovi unohtaa, vaikka online onkin tänä päivänä se juttu.

Jonkinlaista remakea/häröpalloa ovat vannoutuneimmat fanit nakuttaneet kasaan vuosia ja vieläpä IP:n omistajan (Crytek?) siunauksella. Olen satunnaisesti seuraillut miten projekti etenee (hitaasti) ja nyt mielenkiinnolla odotan mitä sille tapahtuu jos sarja herätetään eloon ihan virallisesti. Tässä semituoretta videota aiheesta mikäli kiinnostaa: https://youtu.be/Kfi8sIPb9qM
37  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 19.05.2021 22:32
Noniin nyt sitten sai TLOU 2 myös 60fps patchin. Olen tarkoituksella vältellyt vuoden päivät spoilereita että pääsisi siihen käsiksi kunnon pelattavana versiona. Pitääpä ruveta metsästämään sitä pleikkaria talouteen. Pikaisella vilkaisulla näytti aika heikolta saatavuus. <_>
38  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 19.05.2021 00:13
Tersus sentään, pelkkää laatua jäljellä.

One Must Fall 2097 - Main Menu
Metal Gear Solid 3 - Snake Eater
 
Snake Eaterissa on kanssa se mukava puoli että imaisee mielikuvamaailmat kyseiseen peliin. Se oli ensimmäinen MGS pelini enkä tiennyt yhtään mitä odottaa kun paikallisen pelikaupan alelaarista kyseisen pelin nappasin talteen aika tasan 10 vuotta sitten. Sen jälkeen sarjaa onkin tullut kahlattua enemmänkin eikä oikeen mikään ole vetänyt vertoja kolmosen *tunnelmalle* josta yksi tärkeä osa on juuri tämä biisi.

Xenosaga Episode III - Abel's Ark
Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest - Hot Head Bop

Molemmat huippukamaa. En kyllä etukäteen aavistanut äänestäväni Xenosagaa tällaisessa parissa. Jotenkin se vaan nyt just iskee suoraan sydämeen.

Bully - Walking Theme
Metroid Prime - Underwater Frigate

Bullyssa on kyllä kova meininki ja kivan uniikki tunnelma mutta vastassa on ehkä kaikkien aikojen parhaan pelisoundtrackin yksi parhaista kappaleista. Lisäksi kun se itse peli lukeutuu suosikkeihini. Hemmetti nyt kun miettii, siis Metroid Prime, miten täydellinen voi yksi peli olla?
39  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 15.05.2021 17:22
Eipä sillä LG:n oledin VRR:llä mitään tee gammaflickeröinnin takia. Tai ainakin itse kävin heti ottamassa pois päältä kun otti pannuun se.
40  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 13.05.2021 17:11
Samaa mieltä tuosta DMC hahmojen määrästä. Koko pelisarjan ajalta ainoa hahmo josta olen erityisesti pitänyt on Dante. Vergil ja V tuntuvat kummatkin epämääräiseltä nappien hakkaamiselta. Nerossa en tykkää siitä ajoitusmekaniikasta että joka iskun jälkeen pystyy lataamaan miekkaan lisävoimaa. Muut bonushahmot sitten ylisimppeleitä.

Varmasti saisi enemmän irti jos harjoittelee ja asiaan enemmän perehtyneet ovat luultavasti eri mieltä. Mutta eipä ole itseä juuri motivoinut harjoittelemaan kun kampanjassa pitää osata pelata kolmella eri ukolla. Ihan hyvin riittäisi yksi ukko jolle läjä erilaisia aseita kun niissäkin on jo merkittävästi vaihtelua.
41  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 05.05.2021 20:52
Työttömyysrahojen hakematta jättäminen taas tuntuu lyhyt katseisin kultalusikka kakaran ajatukselta. Siitä paistaa "Kaikki järjestyy itsellään" ajatus joka on ehkä typerin ajatus mitä kukaan voi sanoa.

Kultalusikoita taitaa olla täällä koko laudan väki kerta Suomessa eletään. Eli kyllä nappiin osui.

Vähän vielä avaan tätä elämänfilosofiaa. Siitä lähtien kun olen töissä käynyt on rahaa kertynyt talteen paljon enemmän kuin saan kulutettua. Ajatus jostain matkustelusta, asunnon tai auton omistamisesta lähinnä ahdistaa. Jossain vaiheessa totesin vaan että pelkkä tilillä olevan numeron kasvatteleminen on ihan tyhjää hommaa jos näköpiirissä ei ole kirjaimellisesti mitään mihin sitä rahaa kuluttaisi. Totesin että vaihtoehdot on joko hyväntekeväisyys tai sitten voin tehdä elämästäni vielä mukavampaa kaikin mahdollisin tavoin mitä vain rahalla saa. Tukien ja vähennysten hakematta jättäminen on näistä *molempia* joten aika no-brainer.

Tietysti jos jossain vaiheessa rahakasa alkaisi pienentyä merkittävästi niin sitten mietittäisiin asiaa uudestaan. Tällä hetkellä fakta vaan on se että jokaista kuukautta kohden jonka teen töitä saan kahden kuukauden normaaliin elämiseen tarvittavan rahasumman tilille.

Ja vaikka TK tuolla vähän jo vitsaili niin olen ihan normaali keskituloinen (edit: näemmä jopa alle) eikä minulla mitään omaisuutta ole mistään muutenkaan.
42  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 03.05.2021 21:56
Pakko kommentoida taas tännekkin kun Gba intoutui tuossa jo jotain yleistyksiä tekemään. Ei kyllä ittellä paljo verovähennykset kiinnosta taikka sijoitukset muutenkaan. Itellä vaan säästöt makaa tilillä pahan päivän varalle.

Loppuvuodesta olis tarkotus lopettaa työt kokonaan vähäksi aikaa (ehkä n. 6kk) ja elellä säästöillä. Ja myös tarkoitan sitä: en varmaan jaksa hakea mitään työttömyysrahoja tai muutakaan. Kuulemma johonkin sontaliittoon kuulumisella sais ekstrahynää työttömänä mutta olen pistänyt kaikki ylimääräset turhakkeet boikottiin jo aikapäiviä sitten.

Käytän aikani mieluummin ihan muuhun kuin rahojen keräilyyn. Toki teen töitä mutta se onkin tuhat kertaa mieltä ylentävämpää hommaa kuin joku tukien, sijoituksien ja vähennysten kanssa näprääminen.

Semmosta.
43  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 03.05.2021 19:56
Series konsolien FPS-boostia tukee jo 97 peliä. Ei valittamista
44  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 30.04.2021 21:32
Series X + Game Pass trilogian neljäs osa on saapunut.

Celeste
Tätä oli kehuttu ja 2d tasoloikkien ystävänä pitihän testata. Ja herranjestas sentään olisi pitänyt testata jo aikaisemmin, koska peli on loistava! Tässä on parhaat 2d tasoloikkamekaniikat ikinä: päällisin puolin todella simppelit mutta vähän Mario Odysseyn tapaan syvyyttä ja kikkoja löytyy erilaisia liikeyhdistelmiä tekemällä. Uskomaton elämys joka vielä kymmenien tuntien jälkeen opetti uusia liikkumistekniikoita. Monesti tuli vastaan tilanne että piti oikein miettiä miten kenttä läpäistään vaikka pelissä on käytännössä vain hyppy ja dash. >_> Myös kenttien gimmickit olivat hyviä ja viimeisen (ilmeisesti alunperin dlc-) kentän laskuvarjosekoilu oli suorastaan nerokas. Vaikeustasoakin piisaa niin paljon kuin haluaa. Viimeinen keräilyitemi(?) aukeaa kun pelaa tuon viimeisen kentän ilman kuolemia. Vertauksena minulla tuli niitä siinä vajaa 4000 ekalla yrityksellä. Loistava peli ja paras 2d tasoloikka Dustforcen ja nintendon klassikoiden ohella. Myös musiikit ovat tässä hyvät. Iso suositus.

Tell Me Why
Vaikka Life is Strange 2 ei ykkösen lailla napannut niin ajattelin tälle kuitenkin antaa mahdollisuuden. (Tämähän on Life is Strange kaikessa muussa paitsi nimessä.) Ja olipa taas enemmän omaan makuun ja myös palautti uskon kyseisen sarjan jatkoon. Nimeomaan se ykkösen ja BtS:n nostalgiahuuruinen tunnelma oli saavutettu + tarinassa varsinkin alkupuolella hyvät käänteet.

Doom (1993)
Ei olisi varmaan ikinä tullut pelattua jos ei olisi ollut Game Passissa. Mitä olisinkaan missannut! Olin aina olettanut että tämä on enintään Wolfenstein 3D (jonka shareware versiota penskana pelasin) vähän hienommilla graffoilla ja että pelin ansiot olisivat lähinnä aikaansa edellä olevassa teknisessä toteutuksessa. Mutta tämähän onkin ajaton klassikko! Pelattavuus on (60fps porttauksessa) sulavaa ja nopeatempoista. Viholliset ja aseet ovat monipuolisia ja pelimekaanisesti mielenkiintoisia. Mikä parasta: kenttäsuunnittelu on timantinkovaa eikä juuri kalpene *vuosia* myöhemmin tulleelle Ocarina of Timelle jonka olen aina olettanut olleen aikansa huipentuma 3d-kenttäsuunnittelussa.

Doom II
Tämähän lähti samantien peluuseen ykkösen jälkeen. Käytännössä samat kommentit kuin siihen mutta hyvien uudistusten lisäksi mukaan on mahtunut myös pari munausta: kokonaisuudessa (pääkampanja + master levels lisäri) on kaksi kenttää joista jouduin kymmenien minuuttien haahuilun jälkeen googlettamaan miten pääsee eteenpäin. Molemmat olivat typeriä juttuja joita tuskin olisin tajunnut vaikka olisin haahuillut tuntikausia. Loppubossiakin sai vähän pähkäillä mutta sen sentään tajusin kun tarpeeksi hakkasin päätä seinään. Lisäksi porttauksen ongelmana on se että kahdessa viimeisessä kentässä (juuri niissä vaikeimmissa) peli kaatui muutaman kerran. Ei paljon naurattanut kun muutenkin pitkä ja vaikea kenttä meni sen takia reisille.

Doom 64 menee myös peluuseen jossain vaiheessa kuten myös kolmonen ja Eternal. Doom (2016) tuli pelattua jo pari vuotta sitten mikä olikin ensikosketukseni sarjaan.
45  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 28.04.2021 22:30
Snatcher - One Night in Neo Kobe City
Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest - Hot Head Bop

Tiukan paikan tullen on aina hyvä äänestää omaa ehdotusta.

ZeroRanger - Unstopping
One Must Fall 2097 - Main Menu

Helppo.

Street Fighter V - G Theme
Bully - Walking Theme

En kyllä tajua mitä tää G täällä vielä haahuilee vaikka joka kierroksella äänestän sitä vastaan. Tässä taas todistetaan että ei voi pieni ihminen yhteiskunnassa vaikuttaa.

Xenosaga Episode III - Abel's Ark
Katamari Damacy - Lonely Rolling Star

Xenosaga toimii joka kierroksella paremmin ja paremmin. Täyttä timanttia.

FAST Racing NEO - Chuoko City
Metal Gear Solid 3 - Snake Eater

Keijolla on vahva tunne että Snake Eater selviää finaalikierrokselle. :lol:

Ultima 6 - Intro
Metroid Prime - Underwater Frigate

Kaksi mainiota tunnelmapalaa joista toinen on kuitenkin selvästi tunnelmallisempi.
46  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 18.04.2021 13:37
Snatcher - One Night in Neo Kobe City
Tekken 6 - Electric Fountain

Tekkeni olikin bängerimpi kun muistinkaan.

Ori and the Will of the Wisps - Now Use the Light, We Want to See!
Ultima 6 - Intro

Kuten ekalla kierroksella mainitsinkin niin Ultima on erinomainen tunnelmointipala. Tempaisee myös mukaansa paremmin kuin viipyilevä Ori.

Final Fantasy VIII - Blue Fields
Metal Gear Solid 3 - Snake Eater

Blue Fields on yhäkin kova mutta eipä tässä ole mitään jakoja.

Guardian Heroes - Rough and Ready
Katamari Damacy - Lonely Rolling Star

Vaikea pari.

Mega Man ZX - Green Grass Gradation
FAST Racing NEO - Chuoko City

Megis iski paremmin kuin ekalla kierroksella mutta eipä riitä.

FFVII Remake - Jenova Phase 3
Bully - Walking Theme

Bullyssa on särmää.

Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest - Hot Head Bop
Halo 2 - Ghosts of Reach

Halokin maistui paremmalta näin toisella kierroksella. Mutta siinä on vaan se että tuo pätkä herättää ruokahalun kunnon Halo-meininkeihin (tyyliin kolmosen One Final Effort) mutta sitten se vaan loppuu kesken. :/

Xenosaga Episode III - Abel's Ark
Loop Hero - Enter the dungeon

Helppo valinta.

Shin Megami Tensei - Ginza
One Must Fall 2097 - Main Menu

Onpa jämäkkä pari. Jouduin kuuntelemaan molemmat pariin otteeseen päätyäkseni siihen että One Must Fall *ehkä* nanogramman jämäkämpi.

Metroid Prime - Underwater Frigate
Super Smah Bros. Melee - Mother 2

Pistäisin Mother 2 jatkoon melkein missä tahansa muussa parissa mutta tässä valinta on selvä. Metroid Primessä on läjä kappaleita joihin ei vaan kyllästy koskaan.

Street Fighter V - G Theme
Ōkamiden - Southern Ryoshima Coast

Mä en vaan tajua tätä G:tä. Okami yhä herkkua, hurmosta ja karjalanpaistia. :)

Cyberpunk 2077 - The Rebel Path
ZeroRanger - Unstopping

Helppo.
47  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 07.04.2021 07:19
Käytinpä itsekkin leijonanosan viime yöstä listan tekemiseen. Yhtä lukuunottamatta tuli täysi lista. Käykää lukemassa kommentit: siellä mm. NOLO PALJASTUS miksi yksi pari jäi äänestämättä. :lol:

Liputan kaikkien linkkipäivitysehdotusten puolesta.

+1

En edes tajunnut ettei tuo ehdottamani Hot Head Bop ollut alkuperäinen versio.
48  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 03.04.2021 21:00
Series X + Game Pass - Part 3

Yooka-Laylee and the Impossible Lair
Tämä oli pakko testata koska oli huhujen mukaan samanlainen kuin uudet DKC pelit, jotka ovat loistavia. No, pelihän onkin täysin suora kopio niistä - ja vielä hyvällä tavalla! On tämä kyllä mielestäni huonoin tästä kolmikosta, mutta ei merkittävästi. Eli todella mehevä pakkaus. Erityisesti viimeinen taso oli mukava yllätys. Kerrankin reilusti haastetta eikä mitään nössöilyä. Kannattaa kokeilla jos tykkää uusista DKC peleistä.

Resident Evil 3 Remake (ei Game Pass tuote)
Päällisin puolin aika samanlainen edeltäjänsä kanssa mutta kyllä selvästi huonompi. Pelasin silti 100% (lukuunottamatta niitä piilotettuja patsaita) ja oikestaan koko ajan oli hauskaa. Ihan ok jatkopala täyttämään RE2 Remaken jättämää tyhjiötä sielussa. Tämä myös sai arvostamaan vielä enemmän RE2 Remakea joka lukeutuu omiin viime vuosien suosikkeihini.

Bloodstained: Ritual of the Night
En tiedä mitä odotin mutta ei kyllä napannut yhtään. Tämä oli legitisti huonoin peli mitä olen pelannut aikoihin. Rämmin ekaan loppuun (käytännössä vaan game over) asti jonka jälkeen en keksinyt mitä piti tehdä. Juoksin linnan ympäri pariin otteeseen ja hakkasin kaikkia seiniä, puhuin kaikille tyypeille jne jne. enkä vaan löytänyt mitään. Poistin pelin ja googlasin vielä että miten pääsee eteenpäin: olisi pitänyt jossain random huoneessa jotain random vihollista grindata tarpeeksi paljon että siltä olisi saanut jonkun random itemin jolla pääsee eteenpäin. En ole aiemmin metroidvania-tyylisiä Castlevania pelejä pelannut ja tämän jälkeen ei kyllä tarvitse edes kokeilla.

Enter The Gungeon
Kaverin kanssa ollaan tätä hakattu mutta ei vaan päästä läpi. Plussaa siitä että aseita, perkkejä, mysteereitä sun muuta vaihtelua on kyllä kunnolla. Ihan ok co-op sekoilua. Ei tätä kyllä yksin jaksaisi.

Resident Evil Code: Veronica X (ei Game Pass tuote)
Oli pakko napata alennuksesta koska RE pelit kiinnostaa ja puhututtaa. Ensimmäisenä taas kopsahti silmille 30 framen ruudunpäivitys, joka kyllä ei haittaa tässä pelissä yhtään mitään. Jälkeenpäin ajateltuna peli oli täynnä mielenkiintoisia vastakohtia. Peli on ihan tajuttoman helppo lukuunottamatta bosseja, jotka on ihan tajuttoman vaikeita. Pelin välipätkät ja ääninäyttely ovat infernaalisen huonoja mutta juuri sen takia tarinan sekoilu on ihan nautinnollista - jollain kierolla tavalla. Suurin osa pelin alueista on unohdettavia betonikomplekseja mutta alkupuolen kartano juonenkäänteineen jäi kyllä mieleen.

Yksi iso miinus pelissä kyllä on: pelissä on pari kohtaa jossa pelattava hahmo yllättäen vaihtuu ja sen jälkeen ei enää pääse käsiksi tavaroihin jotka edelliselllä hahmolla sattui sillä hetkellä olemaan equipattuna. Esimerkiksi viimeinen bossi oli melkoisen työn takana koska kaikki kunnon aseet oli jääneet eri hahmolle. Tietysti ongelmaa ei ole seuraavilla pelikerroilla kun tietää etukäteen milloin hahmo vaihtuu. Mutta eipä tämä niin hyvä ollut että jaksaisi uudestaan pelata.

49  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 27.03.2021 23:50
Ei muuten toimi ainakaan minulla tuo Why Oh You Are LOVE -linkki. Tässä tomiva versio: https://youtu.be/ieXAM0JOEmg.
50  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 27.03.2021 23:34
Kierros I

Shin Megami Tensei - Ginza
Super Mario Maker 2 - Title

Mario on tylsä, SMT:ssä on hyvä meno.

Wind Waker - Outset Island
Super Smah Bros. Melee - Mother 2

Wind Waker kyllä imaisee mielikuvat suoraan pelin nostalgiahuuruisiin tunnelmiin mutta Mother 2 on vaan paljon parempi kipale. Ja en kai mä nyt omaa ehdotusta vastaan rupea äänestämään. :P

Everhood - Why Oh You Are LOVE
Ori and the Will of the Wisps - Now Use the Light, We Want to See!

Everhood ei ollut omaan makuun. Ori 1:n sounstrack sen sijaan on ollut kovassa käytössä (löytyy Spotifystä!). Kakkoseen, kuten en peliinkään, ollut vielä tutustunut. Samaa taattua laatua kuin ykkösessä.

Mega Man ZX - Green Grass Gradation
Castlevania II: Belmont's Revenge - New Messiah

Mitä tämä on? Castlevania ja Mega Man vastakkain joista kumpikaan ei erityisesti sytytä. Vissiin tapahtunut astraalisiirtymä jollekkin bizzarro-timelinelle. Castlevania näistä kuitenkin se parempi.

Sekiro: Shadows Die Twice - Divine Dragon
Loop Hero - Enter the dungeon

Vaikea valinta. Molemmat ihan hyviä muttei mitään ihmeellisiä.

Hades - Good Riddance (Eurydice Solo feat. Ashley Barrett)
Final Fantasy VIII - Blue Fields

Tässä onkin kaksi uutta tuttavuutta jotka molemmat erottuivat heti edukseen. Vähän harmi että toinen putoaa poisheti ekalla rundilla. Heitetään nyt fiilispohjalta vaikka Hadekselle ääni. Siinä on ehkä vähän enemmän särmää tai jotain.

Ultima 6 - Intro
Ice Ice Baby vs Straight Up - Vanilla Ice vs Paula Abdul

Ultima on kovaa tunnelmointia joka ansaitsisi jatkopaikan mutta ICE ICE BABYY!!

Mega Man 8 - Grenade Man
ZeroRanger - Unstopping

Grenade Manin bassoraita vie. Hajosin muuten zoukan kommentille "tuntemattomasta pelisarjasta". ZeroRanger (musiikit mukaanlukien) on kahden lautalaisen yhteistuotos eli vissiin jossain välissä on markkinoinnit menneet reisille. >_>

Gravity Rush - Old Town
FFVII Remake - Jenova Phase 3

Tulee Gravity Rushista mieleen FFXII jostain syystä. Ei tuo Jenova ole missään muodossa oikeen auennut mulle vaikka oli tää kuitenkin paras versio aiheesta tähän mennessä.

Jet Set Radio Future - The Concept of Love
Guardian Heroes - Rough and Ready

Spotify tyrkyttää tuota JSRF kipaletta mulle vähän väliä ja herättää jotain mikroärsytystä aina. Jotenki rasittava vaikka ihan ok biisi. Guardian Heroes olikin oma ehdotus.

Xenosaga Episode III - Abel's Ark
Kingdom Hearts II - Passion

Xenosaga vaikuttas olevan just sellainen että voi jättää vaikka pariksi tunniksi loopille eikä haittaa mitään. Just hyvää työntekomusaa. Kindom Heartsin oli ihan ok kanssa. Xenosaga kuitenkin paljon "käytännöllisempi" (mikä onka utility suomeksi).

Metroid Prime - Underwater Frigate
Hotel Dusk - Midnight

Ero Xenosagaan on tässä Metroidissa se että tämän kanssa olen oikeasti toteuttanut tämän "pariksi tunniksi loopille ja töihin" -vision jo moneen kertaan. Pysyn myöskin kannassani että Metroid Prime on yksi parhaita pelisoundtrackeja koskaan. Hotel Duskissa on kanssa ihan hyvä tunnelma mutta jotenkin toistaa itseään vähän liikaa.

One Must Fall 2097 - Main Menu
The Last of Us Part II - Beyond Desolation
 
Tää on ehkä lapsellisinta spoilerinvälttelyä ikinä mutta odotan että saan koettua tuon TLOU 2 kipaleen itse pelissä. (Ehkä Epimäisin lause jonka olen tänne laudalle koskaan raapustanut...) Eli skipataan tämä pari. One Must Fall oli kuitenkin erittäin tymäkkä.

Halo 2 - Ghosts of Reach
Heavenly Sword - Nariko's Theme

Kumpikaan ei herättänyt suuria tunteita. Mutta Halo on aina Halo.

Snatcher - One Night in Neo Kobe City
Zero Time Dilemma - Ustulate Pathos

Tarinan mukaan Snatcherin kappale loppuu vain koska saksofooninsoittaja yllättäen ja täysin selittämättömästi annihiloituu universumista kesken biisin. Tämä anomalia onkin eräs parhaista argumenteista jumalan olemassaololle: ehkä jumala ei luonutkaan universumia vaan universumi, juuri sillä hetkellä, loi jumalan.

Zero Time Dilemma on myös ihan hyvä muttei oikeen jää mieleen.

Bully - Walking Theme
Kirby: Planet Robobot - Mind in a PROGRAM

Onpas kova pari ja vielä melkoiset ääripäät. Kuuntelin molemmat useaan kertaan ja lopulta päädyin Bullyyn ihan vaan kovan ensivaikutelman ansiosta - boldasin sen jo ennenkuin kerkesin edes Kirbyä kuuntelemaan. Kirby on myös kova ja parhaita Kirbymusiikkeja johon olen törmännyt.

Tekken 6 - Electric Fountain
Axelay - Unkai

Tekken on taattua Tekken laatua. Axelay tuntuu joltain köyhän miehen Mega Manilta, mikä nyt ei edes ole huono asia sekään. Jotenkin äkkiväärä kappale vaan.

Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest - Hot Head Bop
Grim Dawn - Dreaded

Tämä DKC2 kappale oli mennyt multa ihan ohi kunnes törmäsin siihen kun pelasin viime vuonna kyseisen pelin ensimmäistä kertaa. Kaikkia muita kappaleita kyseisestä pelistä kyllä luukutetaan joka paikassa ja tämä on ilmeisesti jäänyt johonkin unholaan. Tai sitten mulla on vaan käynyt huono mäihä.

Grim Dawn taas on kokonaisuutena vaan (huomattavasti) huonompi versio Diablon Tristramista.

Ōkamiden - Southern Ryoshima Coast
Muse Dash - Best One

Tästä parista löytyy kyllä "best one" eikä se ole Muse Dash. Siis ei hemmetti mikä lataus suoraan suoneen tämä Okami. Kirjaimellisesti paras uusi tuttavuus tähän mennessä koko kisassa. Juuri tällaisten löytöjen takia näitä äänestyksiä jaksaa vaikka onkin melkoista puurtamista välillä.

Katamari Damacy - Lonely Rolling Star
BioShock Infinite - Elizabeth's Theme

Katamari on tullut jossain Spotifyin suosituksissa moneen kertaan kuunneltua ilman että olen edes tajunnut sen olevan jostain pelistä. Mennään kuitenkin Bioshockilla joka on ehkä vähän hajuton, mauton ja väritön mutta kuitenkin erittäin nautinnollinen. Pitäisi varmaan vielä joskus pelata itse pelikin.

FAST Racing NEO - Chuoko City
Metal Slug X - Living on the Deck

Kivasti svengaa Metal Sluggikin mutta siinä on vähän turhan paljon epämääräistä sekoilua omaan makuun. Gran Turismo -peleistä löytyy tasaisempia versioita samasta aiheesta. Olisin ottanut semmoisen mieluummin. FAST olikin oma ehdotus.

Street Fighter V - G Theme
Super Smash Bros. Ultimate - Galaga medley

G ei nyt napannut. Galaga on siihen nähden ihan sopivaa häröilyä. Kehno pari.

Cyberpunk 2077 - The Rebel Path
Paper Mario: The Origami King - Autumn Mountain Battle

Todella erilaiset kappaleet ja kumpikin aika peruskamaa. Mario kuitenkin kivempi.

Loop Hero - Loop Blues
Metal Gear Solid 3 - Snake Eater

Klassikko. Loop Blues myös ihan tunnelmallinen.
51  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 26.03.2021 14:09
Nier automata oli kyllä rapaa siihen nähden mitä hehkutettiin. Ei varsinaisesti huono peli mutta odotin kyllä paljon enemmän. Myös se vitsi että pitää pelata kaikki loput on ihan huuhaata. Tarina on yhdentekevää animesekoilua alusta loppuun ja gameplay on siinä vaiheessa käynyt tylsäksi jo moneen kertaan. Musiikit on sentään 5/5.
52  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 20.03.2021 23:40
https://youtu.be/ZvfpwJNnHkU Guardian Heroes - Rough and Ready

Tässä ois nyt 48, sillähän menee kivasti tasan jos ottaa vaikka ekalla kierroksella kolmen biisin ”parit” joista valitaan kaksi jatkoon. Vielä kätevämpää ois tietty että jostain löytyis 16 lisää...  :rollaus:

E: zoukalta on muuten kaks biisiä samasta pelistä?!?
53  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 17.03.2021 21:52
Yksi seikka voi ollla kanssa se että pienellä näytöllä *suhteellisen* katseluetäisyyden adjustaaminen optimaaliseksi (mahdollisesti jopa pelitilanteen muuttuessa??) käy helpommin. Pään liikuttaminen 5cm eteenpäin on ihan eri asia 24” ruudulla kuin 65”.

Itse pelaan vain isolla töllöllä. Koskee myös Switchiä.
54  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 17.03.2021 15:58
Mietin tuossa pari päivää sitten kuinka onnekkaita olettekaan kun lauta oli alhaalla. Kuuntelin nimittäin DJ Heron soundtrackia ja meinasin tulla täräyttämään tänne pientä yllätystä.

Noh, syyttäkää Joel-sania:
https://youtu.be/NwWsNWXO1-Y Ice Ice Baby vs Straight Up - Vanilla Ice vs Paula Abdul

E: ja ennenkuin joku tietämätön saa ajatuksia siitä ettei biisivalinta ole ”hengen” mukainen niin tiedoksi että DJ Heron musiikit on nimenomaan tehty peliä varten JA lisäksi ne on suunniteltu pelimekaniikat silmälläpitäen.
55  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 16.03.2021 23:34
Itse seurasin Iconoclastsin kehitystä vuosia pelkästään graffojen takia. Pelin tekijä on aivan totaalinen ja tinkimätön pixelart- ja animaationero. Ja noin muutenkin hyvin mielenkiintoinen persoona Twitterin perusteella.

Itse peli oli kyllä itselle pienoinen pettymys. En keksi siitä mitään muuta erityisen hyvää visuaalisen puolen lisäksi.

56  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalauta toimii taas : 16.03.2021 22:38
Tiedän kokemuksesta että omien ikivanhojen webbiprojektien päivitteleminen on rasittavaa (ja monesti epäkiitollista) hommaa. Eli hatunnosto Joel-sanille tästä kulttuuriteosta.
57  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 04.03.2021 22:53
...
Hei!
58  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 21.02.2021 18:55
No niinpä tietysti. :lol:
59  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 20.02.2021 22:40
Series X + Game Pass saaga jatkuu!

Tetris Effect
Ei tässä mitään tajunnanräjäyttävää ole mutta Tetris on aina Tetris. Yksinpelikampanja on kuitenki ihan hyvä tekosyy pelata Tetristä. Paras yllätys oli kuitenkin co-op mode, joka oli hauska jopa kahdella pelaajalla (jolloin botti pelaa kolmatta). Harmillisesti ei pysty pelaamaan netissä samalla vehkeellä tuota co-oppia niin joudutaan tyytymään bottiin. Pelasin yhden kaverin kanssa joka on minua pykälän parempi Tetriksessä ja saatiin hyvät co-op sessiot. Ollaan nyt neloskentässä ja seinä nousi vastaan eli eipähän ainakaan haasteesta ole puutetta. :/

Resident Evil Revelations (rahalla maksettu, ei taida olla Game Passissa)
Tästä kirjoittelinkin jo aiemmin että meni Onella boikottiin deadzonejen takia. Nyt oli kuitenkin hyvä väli antaa uusi mahdollisuus koska 1. olin juuri muutamaa kuukautta aikaisemmin tottunut juuri samoihin deadzone ongelmiin RE4:n parissa ja 2. minulla oli RE3 jonossa odottamassa ja sen kermaisen pelattavuuden jälkeen ei varmasti pystyisi enää tähän koskemaan. No, kannatti antaa mahdollisuus koska kaikesta huolimatta tykkäsin pelistä. Tai ainakin enemmän kuin kakkosesta, jonka pelasin co-opilla joskus aikapäiviä sitten. Vaikka meno on suoraviivaista niin pelissä on kuitenki pieni mauste klassista kartan ravaamista ja avaimien keräilyä. Myöskin tarinan twistit oli hauskoja. Ei mikään mestariteos mutta meni näin
RE-sarjan fanille ihan mukisematta. Kokeilin myös mercaneries tilaa mutta se ei innostanut muutamaa peliä enempää.

Guacamelee! 2
Ei olisi varmaan koskaan tullut pelattua jos ei olisi ollut Game Passissa - osittain siksi että olin kokonaan unohtanut että tämmöinenkin on. Näytti niin kuin samalta kuin ykkönen (laatupeli!) että julkaisun aikoihin peli meni suoraan johonkin tietoisuuden mappi ö:hön. Mutta onneksi pelasin! Huikea elämys jossa *juuri* sopivasti haastetta omaan makuun. 100% läpäisyyn piti ratkaista toinen toistaan vaikeampia haasteita joihin sai kyllä aikaa kulumaan mukavasti. Taistelumekaniikat ovat myöskin erinomaiset: iskua on jos jonkinlaista ja niitä yhdistelmällä saa aikaan meheviä komboja. Lisäksi iskut ovat jämäköitä ja viholliset reagoivat ja pomppivat niiden seurauksena tyydyttävästi. Läpäisyn jälkeen aukesi myös Hard vaikeustaso, jonka pelasin lopputeksteihin lähes yhdeltä istumalta. Ehdoton suositus jos Game Pass löytyy.

Outer Wilds
Ekana silmille kopsahti 30fps mutta sepä ei hirveästi häiritse koska peli on rauhallinen seikkailupeli ilman sen kummempaa tomintaa. Rocky saikin juuri toisessa ketjussa haukuttua pelin pystyyn, mihin itse en kyllä yhdy. Mukava mysteeri Majora's Maskin aikalooppisysteemillä ja keskivertoa älykkäämmillä puzzleilla. Tämä oli yllättävän pitkä projekti (pelasin ilman pelin sisäistä hint systeemiä) ensinnäkin tutkia kaikki paikat ja sitten kun kaikki oli mukamas tutkittu niin ruveta pähkäilemään lokiin jääneistä tiedonpalasista ratkaisua. Ja sehän oli pelin paras vitsi: pelissä ei jää ajan resetatessa mukaan *mitään* tavaroita tms. kuten vaikka Majora's Maskissa vaan ainoastaan edellisen kierroksella kerätyt tiedot. Kun olin lopulta keksinyt ratkaisun niin oli pakko kokeilla vielä uudestaan että onko tosiaan mahdollista läpäistä peli sen ensimmäisen n. 20 minuutin loopin aikana. Ja kyllä oli! Kaiken muun hyvän lisäksi raketilla lentely oli yllättävän hauskaa. Hyvä peli.
60  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Direct -tilaisuudet : 18.02.2021 01:01
Mitään en odottanut eli ensimmäinen 60fps 3d zelda yllätti positiivisesti. Pitänee hankkia.
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 23
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines