Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 57 58 59 60 61 [62]
Tulostusversio
Aihe: Viimeksi nähtyjä elokuvia  (Luettu 319023 kertaa)
Vs: Re: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1830 : 26.10.2020 06:29 »
Vin Susirajan vahvistus Jäsen Viestejä: 1 301 Basaaripisteet: 1 Profiili
Ysärin lapset mietti 1960 lukua samalla tavalla kuin 2020 luvun lapset tulee miettimään ysäriä. Kyllä, aika menee nopeasti.
Vähän tähän liittyen mä olen erittäin kiitollinen että ehdin ysärillä viimeisten joukossa elämään pääosan lapsuudestani ilman internetiä. Koska A, ne on mun talvisotajuttuja sitten joskus jos elän pappaikään, ja B, mitä syvemmälle digitalisaatioon sukelletaan, sitä tärkeämmältä tuntuu muistaa että aina ei ollut näin.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta--> Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1831 : 24.11.2020 19:12 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Katsoin eilen Toy Story 4:n Disney+:sta. Rehellisesti sanoen en odottanut elokuvan olevan ihan näin hyvä. Varsinkin, kun ottaa huomioon, että sarjan olisi voinut päättää jo kolmanteen osaan, joka toimi aikanaan melko tyhjentävänä lopetuksena sarjalle. Mutta ei, Pixarhan päätti vetää hihastaan yhden villeimmistä korteista, joka osoittautui erittäin positiiviseksi yllätykseksi. Tähän vaikuttaa toki paljolti se, mitkä teemat vetoavat kuhunkin katsojaan. Omalla kohdallani voin sanoa, että neljäs osa on suosikkini nimenomaan sen käsittelemien aiheiden ja hahmojen ansiosta. Osa hahmoista jää kieltämättä hieman taka-alalle, mutta tätä kompensoikin sitten onneksi se, miten syvällisiä erityisesti Woody sekä Bo Peep ovat ja miten onnistunut dynamiikka heillä on elokuvan aikana. Aivan nappisuoritus.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1832 : 08.12.2020 18:41 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 490 Basaaripisteet: 2 Profiili Tuli katsottua Star Wars Episodi 1-3. Ja ei nyt kauheasti mieli muuttunut tauon ja vuosien jälkeen. Episodi 2 on edelleen onnettomin monestakin syystä. Episodi 1 ja 3 on vähän siinä ja siinä kumpi on parempi. Episodi 1:ssä Liam Neeson, Darth Maul ja taistelu koreokrafia pistää aika paljon paremmaksi kuin mikään Episodi 3:ssa, mutta jotenkin pidän siitä silti. Kokonaisuus toimii ihan jees. Siinä tuli ehkä muutos, että pidin ennen Episodi 3:sta parempana.

Se mitä en muistanut kuinka huonoa näyttelyä varsinkin Episodi 2 ja 3 on täynnä. Ei Episodi 1:ää ole mitenkään kehujen arvoista, mutta sitä sentään katsoo, lukuunottamatta Jar Jar Binksiä. Mutta 2 ja 3 on jotain outoa paikkoitellen. Ihan kuin Lucas ei olisi vain välittänyt enää, vaan otti kohtaukset pisti yhteen ja jälkikehitykseen. Sama taistelukoreokrafiassa. Episodi 1:ssä varsinkin Maul vs. Kenobi&Qui-Gon oli edelleen kivaa katsottavaa. Mutta muissa... melkein lauantaipiirretty -tasoa. Välinpitämättömyys jotenkin paistaa tästäkin. Tai ehkä Lucas ei vain oikeasti osaa. Eihän alkuperäisessäkään trilogiassa mitään mieletöntä koreografiaa ollut ja muutenkin (ymmärtääkseni) jäljitelty Samurai-tyyli ei ole kovin monipuolista tai erikoista menoa. Mutta silti,... Se kun yritti olla jotain hienoa, mutta epäonnistui lähes totaalisesti.

Seuraavaksi pitää katsoa vielä Episodit 4-9, mutta väitän edelleen että uusi trilogia on parempi kuin 1-3.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1833 : 09.12.2020 00:11 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW
Episodi 2 on edelleen onnettomin monestakin syystä.

Tää on edelleen se huonoin helposti. Ykköstä mollataan liikaa Jar Jarin takia, vaikka kakkonen ja ysi ovat puuduttavampia.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1834 : 11.01.2021 19:19 »
Tingle Paavo Jäsen Viestejä: 34 Basaaripisteet: 0 Profiili Tässä jotain viime aikoina katseltuja lefuja:


Kultakuume
https://areena.yle.fi/1-918065

En ole hirveästi Chaplineita katsonut, joten mykkäelokuvagenren ominaisuudet paistoivat silmään. Puhuttuun ekspositioon ei voi luottaa, joten tarina ja vitsit nojaavat visuaaliseen kerrontaan. Tällöin se muistuttaa enemmän sarjakuvia ja piirrettyjä kuin nykyajan näyteltyä elokuvaa. Klassinen kulkurihahmo päätyy tällä kertaa Alaskaan etsimään kultaa, ja pakenee lumituiskua huteraan vajaan. Myöhemmin sankarimme matka johtaa kaivoskaupunkiin, jossa hän kohtaa kapakan reippaat tanssitytöt.

3/5.


Her (HBO)

Tässä elokuvassa Joaquinn Phoenix rakastuu tietokoneensa tekoälyyn. Tai no, käytännössä tarina ei muuttuisi vaikka tekoäly olisikin vain Scarlett Johansson seinän takana. Blade Runner 9276 hoitaa robotiikkaromanssin paremmin. Tässäkin rikkinäiset hahmot pohtivat ihmissuhteiden merkitystä - ovatko ne helppoja mielihyvän lähteitä vaiko päämäärätietoisen työn tuloksia?

3/5.


El Topo
https://areena.yle.fi/1-50622345

Böyristyttävän hyvän näköinen, perverssi ja väkivaltainen happolänkkäri. Elokuva paisuu täyteen uskonnollisia symboleja, joissa on ehkä tolkkua ohjaajan omassa mielessä, mutta katsojalle epäselvä lopputulos voi olla yhtä hyvin pelkkää hulluutta. Lopulta sillä ei edes ole väliä, onko kyseessä Jeesuksen kolmas tuleminen vaiko tekotaiteellista roskaa. Eksploitaatioelokuva on ilo silmille ja juoneltaan varsin yksinkertainen ja selkeä. Pyssysankari Myyrä pelastaa naisen, ja tämän viettelemiseksi päihittää aavikon neljä mestaria. Myöhemmin Myyrä kaivaa luolassa asuvalle kansalle tien maan pinnalle.

4/5


Tenet (Elisa vuokraamo)

Vakooja saa haavan luodista, joka on ammuttu tulevaisuudesta. Tästä saa alkunsa järjetön aikamatkustustarina, jossa aikamatkustuksen säännöt muuttuvat aina tilanteen mukaan. Kaikki aikamatkustustarinat ovat toki lähtökohtaisesti järjettömiä (varmaan siksi, että aikamatkustus on loogisesti mahdotonta), mutta ne voivat silti olla viihdyttäviä. Tenetin pahin ongelma onkin se, että se on tylsä. Puolet elokuvasta staattiset puhuvat päät keskustelevat keskenään miten aikamatkustus toimii (juonipaljastus: ei se toimi). Jälkimmäinen puoli on latteaa ja mielikuvituksetonta toimintaa, jonka jippona osa räjähdyksistä näytetään katsojalle lopusta alkuun. Ahaa, aikamatkustusta, nerokasta, kyllä se Christopher Nolan vaan osaa! Hahmoista eniten satsataan venäläisen mafioson vaimoon, muttei hänessäkään ole mitään kiinnostavaa, saati syytä olla mukana tarinassa. Hyvää ovat ainoastaan muutamat maisemat. Tallinna on kaunis. Muuten tätä ei voikaan suositella kenelläkään, rasittavaa ajanhukkaa kahden ja puolen tunnin edestä.

1/5


Soul (Disney+)

Koska Netflixin elokuvatarjonta vain surkastuu koko ajan, päätin uusia Disneyplussan. Tämä on osoittautunut ihan hyväksi palveluksi tilata kuukauden pätkissä, palvelun lanseerauksen jälkeen oli ilmestynyt kaksi uutta animaatioelokuvaa.

Soul kertoo musiikinopettajasta, joka pääsee viimein unelmiensa estraadille näyttämään kykynsä. Ja sitten hän kuolee. Päähenkilö ei kuitenkaan halua kuolla, joten hän koettaa ansaita uuden elämän opettamalla tuoreelle sielulle elämän salat. Ja elämäänhän kuuluu vaikka mitä: suuria unelmia ja tähtihetkiä, pieniä arjen kommelluksia, läsnäoloa osana maailmankaikkeutta sekä vertaistukea muilta itsetietoisuuteen kykeneviltä olennoilta. Elämämmakuiseen hupsutteluun ei kuitenkaan ole tarpeeksi aikaa, sillä nykyajan lastenleffojen tyyliin kiire on koko ajan eteenpäin. Sielujen valtakunta on ärsyttävä teletappimaa, jossa persoonan piirteet taotaan humpuukisapluunoista. Elokuvan maailma ja juoni ovat tarkoitukseen nähden lopulta liian raskaita, mikä tekee kokonaisuudesta mekaanisen. Joka tapauksessa sympaattinen kujeilu jättää varmasti jälkensä jokaisen katselijan sieluun.

4/5


Eteenpäin (Disney+)

Pöytäroolipelejä harrastavat veljekset lähtevät roadtripille palauttaakseen kuolleen isänsä henkiin mahtisormuksen avulla. Paitsi että veljekset ovat haltioita, ja heidän maansa oli alun perin satumaailma. Myös tämä animaatioelokuva kärsii liiallisesta monimutkaisuudesta, sillä fantasiavoimista revitään lähinnä irtovitsejä. Se on tarpeetonta, sillä veljesten yhteinen kasvutarina ja roolipeliviittaukset vetoavat ihan ihmisiinkin.

3/5


Armoton (tv)

Clint Eastwood ja Morgan Freeman lähtevät murharetkelle kostaakseen silvotun prostituoidun puolesta. Ja kylän sheriffi on ihan yhtä kylmäverinen. Aika peruslänkkäri kirjavilla hahmoilla ja kuumottavan jännittävillä kohtauksilla.

3/5


Yösyöttö (tv)

Yösyötöstä syntyi aikoinaan haloo, kun Finnkino halusi vetää kiskurihinnat elokuvan lipputuloista. Moista häikäilemätöntä monopolilafkaa sietääkin Suomessa boikotoida.

Tuore isä päätyy itse hoitamaan vauvaansa vaimon häivyttyä synnytyksen jälkeen. Mukava elämämmmmmakuinen draama ei sisällä yllätystä, mutta vitseille lähes hymyilin.

3/5


Manhattan
https://areena.yle.fi/1-50247610 (katsottavissa enää tänään)

Woody Allenin elokuvat ovat jääneet minulta sivu suun, joten kai tästä on hyvä aloittaa. Itse Manhattan on elokuvassa hyvin esillä ja komea katsoa. Samalla se on myös kertomus new yorkilaisesta elämäntyylistä. Korkeasti koulutetut ja mukavuudenhaluiset boheemit vaihtavat kumppaneitaan yhtä usein kuin sukkia. Mutta onko järkevä ja moraalinen vaihtoehto se, jota sydän todella halajaa? Vaikka elokuva keskittyy ihmissuhteisiin, veikeä dialogi ja lennokkaat kuvakulmat tekevät siitä miellyttävän kokemuksen.

4/5


Lisää Yle Areenan tärppejä:

Silence
https://areena.yle.fi/1-4257375

Handmaiden
https://areena.yle.fi/1-3819383
moi :)
tallennettu
Sivuja: 1 ... 57 58 59 60 61 [62]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2021
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines