Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 57 58 59 60 61 [62] 63
Tulostusversio
Aihe: Viimeksi nähtyjä elokuvia  (Luettu 482489 kertaa)
Vs: Re: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1830 : 26.10.2020 06:29 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili
Ysärin lapset mietti 1960 lukua samalla tavalla kuin 2020 luvun lapset tulee miettimään ysäriä. Kyllä, aika menee nopeasti.
Vähän tähän liittyen mä olen erittäin kiitollinen että ehdin ysärillä viimeisten joukossa elämään pääosan lapsuudestani ilman internetiä. Koska A, ne on mun talvisotajuttuja sitten joskus jos elän pappaikään, ja B, mitä syvemmälle digitalisaatioon sukelletaan, sitä tärkeämmältä tuntuu muistaa että aina ei ollut näin.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1831 : 24.11.2020 19:12 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Katsoin eilen Toy Story 4:n Disney+:sta. Rehellisesti sanoen en odottanut elokuvan olevan ihan näin hyvä. Varsinkin, kun ottaa huomioon, että sarjan olisi voinut päättää jo kolmanteen osaan, joka toimi aikanaan melko tyhjentävänä lopetuksena sarjalle. Mutta ei, Pixarhan päätti vetää hihastaan yhden villeimmistä korteista, joka osoittautui erittäin positiiviseksi yllätykseksi. Tähän vaikuttaa toki paljolti se, mitkä teemat vetoavat kuhunkin katsojaan. Omalla kohdallani voin sanoa, että neljäs osa on suosikkini nimenomaan sen käsittelemien aiheiden ja hahmojen ansiosta. Osa hahmoista jää kieltämättä hieman taka-alalle, mutta tätä kompensoikin sitten onneksi se, miten syvällisiä erityisesti Woody sekä Bo Peep ovat ja miten onnistunut dynamiikka heillä on elokuvan aikana. Aivan nappisuoritus.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1832 : 08.12.2020 18:41 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Tuli katsottua Star Wars Episodi 1-3. Ja ei nyt kauheasti mieli muuttunut tauon ja vuosien jälkeen. Episodi 2 on edelleen onnettomin monestakin syystä. Episodi 1 ja 3 on vähän siinä ja siinä kumpi on parempi. Episodi 1:ssä Liam Neeson, Darth Maul ja taistelu koreokrafia pistää aika paljon paremmaksi kuin mikään Episodi 3:ssa, mutta jotenkin pidän siitä silti. Kokonaisuus toimii ihan jees. Siinä tuli ehkä muutos, että pidin ennen Episodi 3:sta parempana.

Se mitä en muistanut kuinka huonoa näyttelyä varsinkin Episodi 2 ja 3 on täynnä. Ei Episodi 1:ää ole mitenkään kehujen arvoista, mutta sitä sentään katsoo, lukuunottamatta Jar Jar Binksiä. Mutta 2 ja 3 on jotain outoa paikkoitellen. Ihan kuin Lucas ei olisi vain välittänyt enää, vaan otti kohtaukset pisti yhteen ja jälkikehitykseen. Sama taistelukoreokrafiassa. Episodi 1:ssä varsinkin Maul vs. Kenobi&Qui-Gon oli edelleen kivaa katsottavaa. Mutta muissa... melkein lauantaipiirretty -tasoa. Välinpitämättömyys jotenkin paistaa tästäkin. Tai ehkä Lucas ei vain oikeasti osaa. Eihän alkuperäisessäkään trilogiassa mitään mieletöntä koreografiaa ollut ja muutenkin (ymmärtääkseni) jäljitelty Samurai-tyyli ei ole kovin monipuolista tai erikoista menoa. Mutta silti,... Se kun yritti olla jotain hienoa, mutta epäonnistui lähes totaalisesti.

Seuraavaksi pitää katsoa vielä Episodit 4-9, mutta väitän edelleen että uusi trilogia on parempi kuin 1-3.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1833 : 09.12.2020 00:11 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW
Episodi 2 on edelleen onnettomin monestakin syystä.

Tää on edelleen se huonoin helposti. Ykköstä mollataan liikaa Jar Jarin takia, vaikka kakkonen ja ysi ovat puuduttavampia.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1834 : 11.01.2021 19:19 »
Tingle Paavo Jäsen Viestejä: 37 Basaaripisteet: 0 Profiili Tässä jotain viime aikoina katseltuja lefuja:


Kultakuume
https://areena.yle.fi/1-918065

En ole hirveästi Chaplineita katsonut, joten mykkäelokuvagenren ominaisuudet paistoivat silmään. Puhuttuun ekspositioon ei voi luottaa, joten tarina ja vitsit nojaavat visuaaliseen kerrontaan. Tällöin se muistuttaa enemmän sarjakuvia ja piirrettyjä kuin nykyajan näyteltyä elokuvaa. Klassinen kulkurihahmo päätyy tällä kertaa Alaskaan etsimään kultaa, ja pakenee lumituiskua huteraan vajaan. Myöhemmin sankarimme matka johtaa kaivoskaupunkiin, jossa hän kohtaa kapakan reippaat tanssitytöt.

3/5.


Her (HBO)

Tässä elokuvassa Joaquinn Phoenix rakastuu tietokoneensa tekoälyyn. Tai no, käytännössä tarina ei muuttuisi vaikka tekoäly olisikin vain Scarlett Johansson seinän takana. Blade Runner 9276 hoitaa robotiikkaromanssin paremmin. Tässäkin rikkinäiset hahmot pohtivat ihmissuhteiden merkitystä - ovatko ne helppoja mielihyvän lähteitä vaiko päämäärätietoisen työn tuloksia?

3/5.


El Topo
https://areena.yle.fi/1-50622345

Böyristyttävän hyvän näköinen, perverssi ja väkivaltainen happolänkkäri. Elokuva paisuu täyteen uskonnollisia symboleja, joissa on ehkä tolkkua ohjaajan omassa mielessä, mutta katsojalle epäselvä lopputulos voi olla yhtä hyvin pelkkää hulluutta. Lopulta sillä ei edes ole väliä, onko kyseessä Jeesuksen kolmas tuleminen vaiko tekotaiteellista roskaa. Eksploitaatioelokuva on ilo silmille ja juoneltaan varsin yksinkertainen ja selkeä. Pyssysankari Myyrä pelastaa naisen, ja tämän viettelemiseksi päihittää aavikon neljä mestaria. Myöhemmin Myyrä kaivaa luolassa asuvalle kansalle tien maan pinnalle.

4/5


Tenet (Elisa vuokraamo)

Vakooja saa haavan luodista, joka on ammuttu tulevaisuudesta. Tästä saa alkunsa järjetön aikamatkustustarina, jossa aikamatkustuksen säännöt muuttuvat aina tilanteen mukaan. Kaikki aikamatkustustarinat ovat toki lähtökohtaisesti järjettömiä (varmaan siksi, että aikamatkustus on loogisesti mahdotonta), mutta ne voivat silti olla viihdyttäviä. Tenetin pahin ongelma onkin se, että se on tylsä. Puolet elokuvasta staattiset puhuvat päät keskustelevat keskenään miten aikamatkustus toimii (juonipaljastus: ei se toimi). Jälkimmäinen puoli on latteaa ja mielikuvituksetonta toimintaa, jonka jippona osa räjähdyksistä näytetään katsojalle lopusta alkuun. Ahaa, aikamatkustusta, nerokasta, kyllä se Christopher Nolan vaan osaa! Hahmoista eniten satsataan venäläisen mafioson vaimoon, muttei hänessäkään ole mitään kiinnostavaa, saati syytä olla mukana tarinassa. Hyvää ovat ainoastaan muutamat maisemat. Tallinna on kaunis. Muuten tätä ei voikaan suositella kenelläkään, rasittavaa ajanhukkaa kahden ja puolen tunnin edestä.

1/5


Soul (Disney+)

Koska Netflixin elokuvatarjonta vain surkastuu koko ajan, päätin uusia Disneyplussan. Tämä on osoittautunut ihan hyväksi palveluksi tilata kuukauden pätkissä, palvelun lanseerauksen jälkeen oli ilmestynyt kaksi uutta animaatioelokuvaa.

Soul kertoo musiikinopettajasta, joka pääsee viimein unelmiensa estraadille näyttämään kykynsä. Ja sitten hän kuolee. Päähenkilö ei kuitenkaan halua kuolla, joten hän koettaa ansaita uuden elämän opettamalla tuoreelle sielulle elämän salat. Ja elämäänhän kuuluu vaikka mitä: suuria unelmia ja tähtihetkiä, pieniä arjen kommelluksia, läsnäoloa osana maailmankaikkeutta sekä vertaistukea muilta itsetietoisuuteen kykeneviltä olennoilta. Elämämmakuiseen hupsutteluun ei kuitenkaan ole tarpeeksi aikaa, sillä nykyajan lastenleffojen tyyliin kiire on koko ajan eteenpäin. Sielujen valtakunta on ärsyttävä teletappimaa, jossa persoonan piirteet taotaan humpuukisapluunoista. Elokuvan maailma ja juoni ovat tarkoitukseen nähden lopulta liian raskaita, mikä tekee kokonaisuudesta mekaanisen. Joka tapauksessa sympaattinen kujeilu jättää varmasti jälkensä jokaisen katselijan sieluun.

4/5


Eteenpäin (Disney+)

Pöytäroolipelejä harrastavat veljekset lähtevät roadtripille palauttaakseen kuolleen isänsä henkiin mahtisormuksen avulla. Paitsi että veljekset ovat haltioita, ja heidän maansa oli alun perin satumaailma. Myös tämä animaatioelokuva kärsii liiallisesta monimutkaisuudesta, sillä fantasiavoimista revitään lähinnä irtovitsejä. Se on tarpeetonta, sillä veljesten yhteinen kasvutarina ja roolipeliviittaukset vetoavat ihan ihmisiinkin.

3/5


Armoton (tv)

Clint Eastwood ja Morgan Freeman lähtevät murharetkelle kostaakseen silvotun prostituoidun puolesta. Ja kylän sheriffi on ihan yhtä kylmäverinen. Aika peruslänkkäri kirjavilla hahmoilla ja kuumottavan jännittävillä kohtauksilla.

3/5


Yösyöttö (tv)

Yösyötöstä syntyi aikoinaan haloo, kun Finnkino halusi vetää kiskurihinnat elokuvan lipputuloista. Moista häikäilemätöntä monopolilafkaa sietääkin Suomessa boikotoida.

Tuore isä päätyy itse hoitamaan vauvaansa vaimon häivyttyä synnytyksen jälkeen. Mukava elämämmmmmakuinen draama ei sisällä yllätystä, mutta vitseille lähes hymyilin.

3/5


Manhattan
https://areena.yle.fi/1-50247610 (katsottavissa enää tänään)

Woody Allenin elokuvat ovat jääneet minulta sivu suun, joten kai tästä on hyvä aloittaa. Itse Manhattan on elokuvassa hyvin esillä ja komea katsoa. Samalla se on myös kertomus new yorkilaisesta elämäntyylistä. Korkeasti koulutetut ja mukavuudenhaluiset boheemit vaihtavat kumppaneitaan yhtä usein kuin sukkia. Mutta onko järkevä ja moraalinen vaihtoehto se, jota sydän todella halajaa? Vaikka elokuva keskittyy ihmissuhteisiin, veikeä dialogi ja lennokkaat kuvakulmat tekevät siitä miellyttävän kokemuksen.

4/5


Lisää Yle Areenan tärppejä:

Silence
https://areena.yle.fi/1-4257375

Handmaiden
https://areena.yle.fi/1-3819383
moi :)
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1835 : 07.12.2021 14:18 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Olen saanut niin tarpeeksi ennnalta-arvattavista tusinaleffoista, joita striimauspalvelut täynnä. Joka toisessa koitetaan tuputtaa jotain agendaa tai ihmisten monimuotoisuutta yms. paskaa. Rupesin lopulta etsimään leffoja, joita ei ihan joka paikassa tule vastaan. Kaikenlaisia vanhoja italialaisia sekopäisyyksiä ja ylipäätään kaikenlaista sairasta tavaraa. Vaimon kanssa ollaan naurettu itsemme melkein hengiltä, kun näissä ei ikinä tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu.


The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover
Läski ukko omistaa ravintolan, syö siellä kuin viimeistä päivää ja haukkuu kaikkia ihmisiä ympärillään. Kokki kokkailee sillä välin perse paljaana keittiössä lihoja ja vaimo vihaa elämäänsä. Täyttä kamaa. IMDB:ssäkin 7.6.



Alla mia cara mamma nel giorno del suo compleanno / To my Dear Mother on the Day of her Birthday
Täysin rehveli aikuinen poikamies elää äitinsä kanssa, joka ei päästä poikaansa elämään omaa elämäänsä ja tekee kaikkensa, ettei poikansa löydä itselleen tyttöystävää. Yläkerrassa ryssä hakkaa välillä lattiaa ja poika tilaa itselleen pumpattavan nuken. Rakastan tällaisia hämäriä leffoja.



Gummo
Leffa kertoo surkeissa olosuhteissa elävistä junttimaisista ihmisistä Ohiossa, jossa päivät kuluvat kissoja ampuen ja pulloja keräillen. Aika surullinen leffa, mutta ehkä aavistuksen pitkäveteinen välillä.



Der Bunker
Tutkija vuokraa itselleen bunkerista huoneen, jotta voi rauhassa keskittyä tutkimuksiinsa. Joutuukin opettajaksi jälkeenjääneelle lapselle, jota hänen vanhempansa hakkaavat ja pitävät eläimen tasolla. Kyseessä ei siis ole mikään sairas kidutuspätkä tai mitään muutakaan sellaista. Enemmänkin draamaa, joka kertoo surkeista vanhemmista ja miten opettaja koittaa auttaa kakaraa pois.



Human Centipede 1-3
Vaikea ymmärtää, miksi nämä leffat ovat saaneet niin totaalisen surkeita arvosanoja. Eihän nämä mitään mestariteoksia, mutta huomattavasti mielenkiintoisempia ja katsomisen arvoisempia kuin suurin osa Netflixin paskoista, joita ei muista edes nähneensä vartti katsomisen jälkeen. Nämä sentään taatusti muistaa.

Ykkönen on varsin perinteinen hitaasti etenevä "hullu professori"-kidutus/vankileffa, joka ei oikein edes mässäile väkivallalla. Odotin jotain aivan sairasta, mutta ihan asialliallinen ja oikein katsottava leffa, mitä nyt persereikään ommella suu kiinni. Kakkonen sen sijaan on trilogian helposti sairain osa ja pääpaino kiduttamisessa. Kiduttaja itse runkkailee piikkilankaa kikun ympärillä ja katselee kun ihmiset paskovat toistensa suuhun. Kolmonen on puhdasta komediaa ja en katsonut pitkään aikaa, kun arvostelijat haukkuivat maan rakoon. Onneksi katsoin. En muista milloin olen nauranut yhtä paljon leffaa katsellessa. Päänhenkilö on täysin sekopää vankilanjohtaja ja heittelee aivan hajottavia kommentteja koko ajan. Leffa ei oikein muistuta kahta aikaisempaa juuri millään tavalla ihan loppua lukuunottamatta.





Salò o le 120 giornate di Sodoma
Suurin osa varmaan tietää jo tämän leffan, vaikka ei olisi katsonutkaan. Mietittiin, että mitä katsottais hääpäivän kunniaksi ja valitsin Salo, Sodoman 120 päivää. Leffan ohjaaja vissiin tapettiin elokuvan julkaisun jälkeen ja leffa on kielletty edelleen monissa maissa, joten ajattelin sen sopivan juuri meille. Mielestäni loistava leffa, vaikka en nyt ihan kaikille voi suorilta suositella. Ei voi kuin hattua nostaa, miten jollain on juolahtanut mieleen kuvata perspanoja ja naulojen syöntiä hienossa miljöössä. Kuvaus ja leikkaus muutenkin 5/5 kamaa.




Taxidermia
Seksuaalisesti turhautunut mies jyystää ladonseinässä olevaa reikää, mutta lintu lentää nokkimaan kikua. Sitten mies paneskelee jotain äärimmäisen lihavaa naista ja kuvittelee sen samalla olevan sika. Siitä syntyy lapsi, joka treenaa itsensä maailman nopeimmaksi syöjäksi ja osallistuu syöntikisaan. Lopuksi joku sahaa itseltään kädet poikki ja tekee itsestään muistomerkkipatsaan. Täysin random ja upea leffa! Annan tälle "TK suosittelee" -arvomerkin.
tallennettu
Re: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1836 : 07.12.2021 14:35 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW TK katselee Salo Sodomaa ja afrikkalainen hovimestari tarjoilee rypäleitä vieressä.  ;D
Play-Asia
tallennettu
Vs: Re: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1837 : 07.12.2021 14:38 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili
TK katselee Salo Sodomaa ja afrikkalainen hovimestari tarjoilee rypäleitä vieressä.  ;D

Niin, sitten? Suosittelen sullekin.  8)
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1838 : 07.12.2021 16:02 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Kato Serbian movie (vaikka varmaan olet jo katsonut). Kävin vain lukemassa juonen ja kaduttaa edelleen. Serbian movie ja pätkä jossa on kaksi eukkoa ja kuppi on meikäläisen todisteet että kaikkea ei todellakaan pitäisi tehdä edes viihteenä tai taiteena vaikka voisikin. Tiedän että kovempaakin kamaa varmasti löytyy, mutta itse en tule niihin ikinä tutustumaan. Katson iloisen tietämättömänä suu kuolassa Marvel -leffoja.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1839 : 12.12.2021 11:56 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Perspanojen ja nautinnollisten kidutuspätkien väliin voi hyvin katsoa streamipalvelun joulukomedian.  Muuten kyllä samaa mieltä Hollywood ähkystä ja tuossa tulikin hyvää listaa katsottavaksi.

HBO Max taitaa löytyä kaikkien tarjoushaukkojen valikoimista (jopa Heintzi taisi ostaa tämän). Silmiin osui palveluun ilmestynyt 8 Bit Christmas. Tässä ei persettä penetroida, mutta muuten yllätyin (positiivisesti) väkivallan määrästä perhe-elokuvassa. Tarinaan voi varmasti jokainen samaistua, nassikkana sitä halusi joululahjaksi uuden pelikonsolin ja sitä ei välttämättä 90-luvun laman lapsille aina suotu, joten mielikuvitusta sai käyttää miten konsoli löytyisi lopulta kuusen alta. Ihan puhtaasti teeman ja nimen puolesta piti jo katastaa ja onneksi katsoin. Tuli repeiltyä ääneen parikin kertaa. Leffan heikoin lenkki on Neil Patrick Harris näytellessään itseään, mutta muuten kaarti vetää homman purkkiin.

Kasarin miljöö, kliseet + Nintendo yhdistettynä joulutarinaan.



You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1840 : 12.12.2021 18:51 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Perspanojen ja nautinnollisten kidutuspätkien väliin voi hyvin katsoa streamipalvelun joulukomedian.  Muuten kyllä samaa mieltä Hollywood ähkystä ja tuossa tulikin hyvää listaa katsottavaksi.

HBO Max taitaa löytyä kaikkien tarjoushaukkojen valikoimista (jopa Heintzi taisi ostaa tämän). Silmiin osui palveluun ilmestynyt 8 Bit Christmas. Tässä ei persettä penetroida, mutta muuten yllätyin (positiivisesti) väkivallan määrästä perhe-elokuvassa. Tarinaan voi varmasti jokainen samaistua, nassikkana sitä halusi joululahjaksi uuden pelikonsolin ja sitä ei välttämättä 90-luvun laman lapsille aina suotu, joten mielikuvitusta sai käyttää miten konsoli löytyisi lopulta kuusen alta. Ihan puhtaasti teeman ja nimen puolesta piti jo katastaa ja onneksi katsoin. Tuli repeiltyä ääneen parikin kertaa. Leffan heikoin lenkki on Neil Patrick Harris näytellessään itseään, mutta muuten kaarti vetää homman purkkiin.

Kasarin miljöö, kliseet + Nintendo yhdistettynä joulutarinaan.





Oli ihan jees jouluelokuva. Nykyään on uudet jouluelokuvat ovat 95% paskaa. Onneksi löytyy klassikot:

Die Hard
Christmas Vacation
Bad Santa
Home Alone

Kurt Russelin pari vuotta vanha joululeffa oli ihan hyvä. Sen jatko-osa sen sijaan oli superpaska.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1841 : 12.12.2021 19:42 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Katsoin Home Alone 2:n vuosi tai kaksi takaperin ja se oli lähinnä hyvä muistutus siitä kuinka hyviä muistoja ei kannata pilata uudella katsomiskerralla. Ei toiminut ihan niin hyvin kuin silloin aikanaan.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1842 : 12.12.2021 23:05 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Tuli katsottua Home Alone 1 ja 2 muksujen kanssa tuossa vähän aikaa sitten ja itsellä oli päinvastainen reaktio. Odotin niiden olevan täyttä rapaa, mutta olivat yllättävän viihdyttäviä leffoja. Ykkönen oli täysin kelvollinen ja kakkosen suurin ongelma, että käytännössä sama leffa eri puitteissa. Sama koskee monia muitakin tuon aikakauden leffoja. Kasa ikonisia leffoja, joita osaa nyt arvostaa paremmin kuin aikoinaan.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1843 : 13.12.2021 08:08 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tuli katsottua Home Alone 1 ja 2 muksujen kanssa tuossa vähän aikaa sitten ja itsellä oli päinvastainen reaktio. Odotin niiden olevan täyttä rapaa, mutta olivat yllättävän viihdyttäviä leffoja. Ykkönen oli täysin kelvollinen ja kakkosen suurin ongelma, että käytännössä sama leffa eri puitteissa. Sama koskee monia muitakin tuon aikakauden leffoja. Kasa ikonisia leffoja, joita osaa nyt arvostaa paremmin kuin aikoinaan.

Tämä niin vahvasti. Varmaan nostalgia myös osittain selittää asiaa, mutta huomaan palaavani jatkuvasti 1980- ja 1990 luvun teoksiin. Tapa ja tyyli jolla elokuvia tehtiin oli "elokuvamaista", vaikea selittää mutta se tyyli millä nykypäivänä tehdään vastaavia perhe-elokuvia on aivan eri mitä aiemmin. Nopeat leikkaukset ja kehitysvammainen poliittisesti korrekti huumori vs 80/90 -luvun kaikille vittuillu. Rockyn mainitsema Bad Santa on nykyajan joululeffoihin hyvä poikkeus, nähty useammankin kerran.

Olen katsonut tänä vuonna kasan vanhoja lapsuuden klassikoita ja kaikki ovat kestäneet kohtuu hyvin aikaa.

- Home Alone 1 & 2
- Karate Kidit 1-4 (myös uusi Youtuben sarja on erinomainen)
- Last Action Hero
- Back to the Future 1-3 (oikeasti 5/5 kamaa edelleen)
- Crumpy Old Men (tää on varmaan vähän tuntemattomampi porukalle, ei niinkään skidien leffa, mutta lapsena(kin) nauratti)
- Richie Rich (Culkinin box office floppi, joka myöhemmin oli vuokraleffojen hitti)

Täytyy mainita myös yksi toinenkin vuoden 1995 klassikko, jonka olen lapsena katsonut sen VHS:ltä 10-15 kertaa ja myöhemminkin useasti. Major Payne. Helkkarin viihdyttävä satiiri sotilaskliseistä. Tai no osa ihmisistä ei pidä leffasta ollenkaan ja osa antaa 10/10 IMDB:ssa. Jakaa todella hyvin ihmiset, osa ymmärtää huumorin ja osalle ei iske ollenkaan.

"Roger Ebert of the Chicago Sun-Times rated it 3/4 stars and called it a smart and funny satire of military films:

The key to this kind of comedy is to go all the way with it, and Wayans creates a comic character out of narrowness, obsession, and blind commitment swings for the fences.." -wiki



You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1844 : 13.12.2021 09:01 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Itselleen ei osata enää nauraa. Ainoat "ihmisryhmät" joille saa enää nauraa on läskit, rikkaat ja valkoinen hetero mies, eli se mikä on (mukamas) läski JA rikas.
Itselläkin on pari joululeffaa jotka tulee katsottua joulun aikaan, mutta viime vuonna jäi ajanpuutteen vuoksi katsomatta ja varmaan sama juttu tänäkin vuonna. Tavoite lista on kuitenkin:
Scrooged - Vähän erikoinen kauhukomedia joka lopussa menee vähän yli, mutta Bill Murray sinän kantaa senkin. Verkosta tätä ei taida löytyä, mutta sen vuoksi onkin hyllyssä DVD:llä.
Christmas Vacation - Kaikki tietää. Se kuusen hakureissu on syöpynyt niin vahvasti mieleen about 20v sitten, että on pakko (yrittää) nähdä se joka vuosi uudestaan. Tämäkin hyllyssä.
Yksin kotona - Tämä vain on hyvin tunnelmallinen ja hieno jouluelokuva. Toki nykyään huomaa, että kakaroillehan tämä on tehty, mutta tunnelma on cool. Vähän tosin meemit on pilannu fiilistä, kun on alkanut miettimään mitä perheen isä tekee työkseen :lol:

Netflixin joululeffa jossa Russel on pukkina oli kyllä loistava. Mietin että sen voisi ottaa jopa joka vuotiseen katseluun. Mutta on listan perässä kuitenkin, niin ei ole tullut katsottua. Ja jatko-osahan oli tosiaan aivan karmea. En muista ihan heti yhtäkään leffa paria tai sarjaa jossa olisi ollut noin iso ero osien välillä. Jos ei siis spin-offeja tms. oteta mukaan (American pie spin-offit). Mutta ero ensimmäisen ja toisen osan välillä on huima.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1845 : 13.12.2021 11:24 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili
Tapa ja tyyli jolla elokuvia tehtiin oli "elokuvamaista", vaikea selittää mutta se tyyli millä nykypäivänä tehdään vastaavia perhe-elokuvia on aivan eri mitä aiemmin.
Itsekin allekirjoitan tuon suurimmasta osasta ysärileffoja. Niissä vedettiin sopivasti mutkia suoraksi, nykyään ne tuntuvat hyvällä tapaa yksinkertaisilta. Tai niin ymmärrän itse tuon ”elokuvamaisuuden”. Yksin kotona ei vaan napannut enää.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1846 : 26.05.2022 17:35 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Top Gun: Maverick


Iitiksen IMAX:ssa, tietenkin. Jumalauta. Hyvä toimintaelokuva on erittäin vaikea tehdä, 99,99% toimintaelokuvista on silkkaa paskaa ja genrenä vähiten kiinnosta itselle. Ainoastaan komedian tekeminen on vaikeampaa. Top Gun: Maverick on kaikkea mitä hyvä actionleffa on. Toiminta on eeppistä, näyttävää ja tehty oikeasti eikä millään vitun CGI:llä (tottakai tätäkin on, mutta ei liiaksi). Soundtrack soi kuten ykkösosassa, kohtauksista joka toinen iskee silmää historiaan. WOKEa tai muuta hevonpaskaa elokuvassa ei ole juuri tipan tippaa, ei siis mikään ihme miksi teatteri oli täpötäysi. Elokuvalla muka menee huonosti, huonoilla elokuvilla menee huonosti. Top Gun tulee räjäyttämään lippuluukut. Cruise toki kantaa elokuvaa, mutta steroideilla pumpattu Miles Teller todistaa myös olevansa oman ikäluokkansa kovimpia nimiä. Näyttelijäkaartista ei oikein heikkoa lenkkiä löydy. Mikä on tekosyysi ettet ole jo ostanut lippuja?
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1847 : 26.05.2022 17:57 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Mikä on tekosyysi ettet ole jo ostanut lippuja?

Katselin, että vähän liian vähän wokea oli trailerissa.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Re: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1848 : 26.05.2022 18:10 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili
Mikä on tekosyysi ettet ole jo ostanut lippuja?

Katselin, että vähän liian vähän wokea oli trailerissa.

On siinä koko värikirjo näyttelijäkaartissa + rillipää ja nainen Top Gun lentäjinä. Ei teitä ole kokonaan unohdettu! :)
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1849 : 26.05.2022 18:33 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Meitä, eli valkoisia heteromiehiä? Onpa hyvä! Sen verran ahtaalla ollaan nykyään.  :(
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1850 : 27.05.2022 10:19 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Woketuksesta tulikin mieleen. Katsoiko kukaan Ricky Gervaisin uusinta standuppia :D

Play-Asia
tallennettu
Vs: Re: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1851 : 27.05.2022 12:57 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
On siinä koko värikirjo näyttelijäkaartissa + rillipää ja nainen Top Gun lentäjinä. Ei teitä ole kokonaan unohdettu! :)

Vähän epäilyttävää että jenkkeihin sijoittuvassa leffassa olisi värikäs hahmokaarti. Tomppakin joutunut taipumaan.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Re: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1852 : 27.05.2022 13:22 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Woketuksesta tulikin mieleen. Katsoiko kukaan Ricky Gervaisin uusinta standuppia :D

Loistava :lol:

Mitä woke tms. keskusteluun tulee niin... En tule varmaan ikinä tajuamaan miksi siitä mitä joku tekee makuuhuoneessa tai mitä on jalkojen välissä tai miltä näyttää ulkoisesti tehdään "asia". Missään tilanteessa. Ihminen on epävarma idiootti(?) :rollaus:
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1853 : 27.05.2022 14:40 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Top Gun: Maverick


Iitiksen IMAX:ssa, tietenkin. Jumalauta. Hyvä toimintaelokuva on erittäin vaikea tehdä, 99,99% toimintaelokuvista on silkkaa paskaa ja genrenä vähiten kiinnosta itselle. Ainoastaan komedian tekeminen on vaikeampaa. Top Gun: Maverick on kaikkea mitä hyvä actionleffa on. Toiminta on eeppistä, näyttävää ja tehty oikeasti eikä millään vitun CGI:llä (tottakai tätäkin on, mutta ei liiaksi). Soundtrack soi kuten ykkösosassa, kohtauksista joka toinen iskee silmää historiaan. WOKEa tai muuta hevonpaskaa elokuvassa ei ole juuri tipan tippaa, ei siis mikään ihme miksi teatteri oli täpötäysi. Elokuvalla muka menee huonosti, huonoilla elokuvilla menee huonosti. Top Gun tulee räjäyttämään lippuluukut. Cruise toki kantaa elokuvaa, mutta steroideilla pumpattu Miles Teller todistaa myös olevansa oman ikäluokkansa kovimpia nimiä. Näyttelijäkaartista ei oikein heikkoa lenkkiä löydy. Mikä on tekosyysi ettet ole jo ostanut lippuja?

Allekirjoitan kaiken. Loppu ehkä meni vähän yli, mutta eipä se leffaa pilannut.

Turkuun, tai oikeastaan Raision puolelle oli vieläpä auennut uusi teatteri, jossa oli penkkeinä kunnon löhötuolit. Sai kallistettua lähes vaaka-asentoon ja tilaa oli ympärillä oikein hyvin. Saatanan kallita lippuja tietysti, mutta Smartumin kulttuurisaldolla kylläkin lippuni maksoin.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1854 : 28.05.2022 14:40 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili
Top Gun: Maverick


Iitiksen IMAX:ssa, tietenkin. Jumalauta. Hyvä toimintaelokuva on erittäin vaikea tehdä, 99,99% toimintaelokuvista on silkkaa paskaa ja genrenä vähiten kiinnosta itselle. Ainoastaan komedian tekeminen on vaikeampaa. Top Gun: Maverick on kaikkea mitä hyvä actionleffa on. Toiminta on eeppistä, näyttävää ja tehty oikeasti eikä millään vitun CGI:llä (tottakai tätäkin on, mutta ei liiaksi). Soundtrack soi kuten ykkösosassa, kohtauksista joka toinen iskee silmää historiaan. WOKEa tai muuta hevonpaskaa elokuvassa ei ole juuri tipan tippaa, ei siis mikään ihme miksi teatteri oli täpötäysi. Elokuvalla muka menee huonosti, huonoilla elokuvilla menee huonosti. Top Gun tulee räjäyttämään lippuluukut. Cruise toki kantaa elokuvaa, mutta steroideilla pumpattu Miles Teller todistaa myös olevansa oman ikäluokkansa kovimpia nimiä. Näyttelijäkaartista ei oikein heikkoa lenkkiä löydy. Mikä on tekosyysi ettet ole jo ostanut lippuja?

Allekirjoitan kaiken. Loppu ehkä meni vähän yli, mutta eipä se leffaa pilannut.

Turkuun, tai oikeastaan Raision puolelle oli vieläpä auennut uusi teatteri, jossa oli penkkeinä kunnon löhötuolit. Sai kallistettua lähes vaaka-asentoon ja tilaa oli ympärillä oikein hyvin. Saatanan kallita lippuja tietysti, mutta Smartumin kulttuurisaldolla kylläkin lippuni maksoin.

Tuo loppu tosiaan muutti tyylilajia komedian puolelle ja ei toiminut tai sopinut muuhun leffaan. Ei tämä silti pilannut elokuvaa, kokonaisuus oli niin helkkarin kova.

Turusta juuri suosittelin siellä asuvalle kaverille Isensen teatteria, mutta itsekin nykyään preferoin enemmän tilaa ympärillä ja katseluasentoa. En itsekään omasta lipusta euroakaan maksanut. Mietin tuota hintojen nousua ja osasyynä siihen on varmaan myös kulttuuriedut ja niiden yleisyys, nykyään ei tunnu miltään ostaa 100 euron festarilippuja, kun "firma" maksaa. Sama elokuvissa, aina saa sen "-50%" kulttuurieduilla.



Woketuksesta tulikin mieleen. Katsoiko kukaan Ricky Gervaisin uusinta standuppia :D



Katsoin ja taattua laatua tuo oli, silti odotukset oli ehkä vieläkin kovemmat. Kuten Gervais sanoo nykyään on radikaalia sanoa ettei naisella ole kullia. Kymmenen vuotta sitten itsestäänselvyyksien laukominen ei ollut standuppia, mutta nyt olet vähemmistössä oleva punkkari jos sanot faktat tiskiin. Ainakin mediassa. Netflixin osake otti -67% turpaan vuoden alusta, kun yleisindeksi ei ole kuin 7% alhaalla. Tämä kertoo tietenkin kilpailun tiukentumisesta ja siitä ettei mielenterveysongelma nimeltä WOKE myy. Netflixikin tämän lopulta tajusi ja palasi puolustamaan sananvapautta. Netflix Tells “Woke” Employees That The Company May Not Be The Place For Them.

Puopolo kirjoittaa Gervaisista hyvin.

Törmäsin myös tubessa Obaman puheenvuoroon. Hyvin tiivistetty koko hölynpölyn ongelmat.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1855 : 28.05.2022 14:48 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Nyt on onneks tulossa Trumpilta uus suoratoistokanava, jossa on pelkkää asiaa ilman politiikkaa. Oottelen tässä millon kaverit laittelee ensivaikutelmia Truth Socialiin.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1856 : 06.08.2022 21:47 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili Prey oli ihan viihdyttävä pätkä. Leffa alkoi lupaavasti, ja hurrasin mielessäni, että älkää nyt vittu ryssikö tätä. Kun koomisen paskasti kuvatut..

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Leffa oli visuaalisesti ihan ok ja HDR kohdillaan, mutta onhan toi vähän hassua katsella superkliinistä digikamerakuvaa leffassa, joka sijoittuu 300 vuoden päähän. Ei näissä vain ole sitä samaa fiilistä, kuin rakeisessa filmikuvassa. En myöskään ymmärrä noita jäätäviä mustia palkkeja leffassa, joka ei tule edes teattereihin. Äänimaailmaltaan leffa oli jopa erinomainen. CGI oli muutamassa elukkakohtauksessa kuraa, mutta predator oli hyvin tehty, eikä se fiksusti ollut samaa rotua sen alkuperäisen kanssa, koska tiesivät varmastikin, etteivät CGI:llä olisi saaneet monsterista yhtä hyvännäköistä, kuin Stan Winstonin luomuksesta.

Tämä olisi varmaankin ollut jopa erinomainen, jos spoilereiden kohtaukset olisi jätetty pois leffasta ja 99% puheesta olisi jätetty puhumatta. Jos studiolla olisi ollut munaa, niin henkilöt olisivat puhuneet alunperinkin englannin sijaan intiaanien alkuperäiskieltä. Joku comanche-dubbaus tuosta on sentään olemassa - ehkä katson sen, jos joskus jaksan katsoa leffan uudelleen.

Kuitenkin parasta predatoria sitten alkuperäisen, kuten ollaan hypetettykin.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1857 : 08.08.2022 13:44 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Pray oli kyllä hyvä pätkä. Luokittelin jonkin ensimmäisen trailerin ja Hulu -logon perustella tämän joskus katsomatta paskaa -sarjaan. Kiva olla väärässä. Abysmaalisen The Predatorin (2018) jälkeen hienoa saada laadukas Predator -leffa.

Dick Cheneystä kertova Vice on muuten vielä tämän päivän ajan katsottavissa Yle Areenasta. Kannattaa katsastaa ainakin Christian Balen näyttelytyön takia pois.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1858 : 24.08.2022 23:49 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili Top Gunin IMAX-kohtaukset olivat kuvanlaadultaan parasta kamaa, mitä on tullut nähtyä - ja tämä oli vasta striimiversio. :lol: Aivan tajunnanräjäyttävää kamaa. HDR:kin oli taivaallista, pun intended.

Leffa muutenkin palautti luoton siihen, että ehkä joku muukin kuin George Miller osaa vielä ohjata kunnon toimintaelokuvia liukuhihnalla tuotettavan supersankarisonnan keskellä.

Tai no, James Cameron tulee näyttämään joulukuussa Avatar 2:lla, ettei häntäkään kannata unohtaa laskuista. Uskon, että sieltä on tulossa Aliensin ja Terminator 2:n tasoinen pätkä, joka rikkoo taas kaikki ennätykset.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1859 : 25.08.2022 00:40 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Leffa muutenkin palautti luoton siihen, että ehkä joku muukin kuin George Miller osaa vielä ohjata kunnon toimintaelokuvia liukuhihnalla tuotettavan supersankarisonnan keskellä.

Oli pakko katsoa kuka tämä ohjaaja on ja mitä on tehnyt muuta kuin Maverickin. Ohjaaja on Joseph Kosinski ja tämä kaveri on jumalauta ohjannut Gears of Warin Mad World pätkän :lol: Ja päälle vielä Tron legacyn ja Oblivionin (myös Cruisen leffa). Uusin ohjaus, Spiderhead, on ilmeisesti aika kuraa, mutta pakko myöntää, kyllähän tämä nostaa miehen omalle listalle mitä täytyy vähän seurata.

Top Gun Maverick on helvetin hienosti tehty, sen myönnän, mutta itselle toi viehätystä enemmän kasari tyyli. Olihan se viihdyttävä, mutta ei ehkä noussut niin korkealle meikäläisellä kuin useilla muilla.

Pistäisin vielä korvan taakse John Wickit ohjanneen Chad Stahelskin. Mieheltä on tulossa Highlanderin reboot ja Ghost of Tsushima -leffa. Molemmat voi olla hyvinkin olla kamalinta paskaa, mutta John Wickit on ollu ihan jees katsottavaa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 57 58 59 60 61 [62] 63
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines