Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6]
Tulostusversio
Aihe: Sarjakuvat  (Luettu 89641 kertaa)
Vs: Sarjakuvat « Vastaus #150 : 29.03.2013 14:46 »
kaiku Jäsen Viestejä: 28 Basaaripisteet: 0 Profiili Tässä alkuvuonna olen alkanut ostelemaan vähän sarjiksia hyllyyn ja tutustumaan erityyppisiin sarjoihin. Kaikki alkuperäiskieleltään englanniksi olevat kirjat olen ostanut englanniksi.

Aluksi lähdettiin liikkeelle The Walking Deadilla. Tv-sarjaa olin katsonut kakkoskaudelle, ja vaikka siinä potentiaalia olikin niin aika huonoksi se nopeasti meni. Kuitenkin tykkäsin siitä sen verran (ja zombithan eivät ole ikinä olleet suosikkiasioideni listalla), että alkuperäismateriaaliin piti päästä tutustumaan. Ja huomasihan sen sitten heti, että tv-väki oli mennyt pilaamaan hyvän lähdemateriaalin omilla turhilla lisäyksillään. Kolmen kovakantisen kirjan verran tätä on tullut luettua, ja tähän mennessä olen kyllä pitänyt. Sarjahan keskittyy enemmän elämiseen zombien täyttämässä maailmassa kuin zombien mättämiseen, mikä ainakin itsellä on pistänyt ajattelemaan tuollaisessa tilanteessa elämistä. Suurin miinus sarjassa on ensimmäisessä kirjassa vaihtunut piirtäjä. Nykyisellä piirtäjällä on karu ja hieman luonnosmainen tyyli, joka kyllä on ihan siedettävä, mutta joka saa varsinkin kasvot näyttämään joskus melko koomisilta.

Seuraavaksi taisin ostaa kaksi kovakantista kirjaa Scott Pilgrimiä. Näiden kovakantisten, väritettyjen versioiden julkaisu aloitettiin vasta viime vuonna, joten kolmas osa on tulossa vasta tässä keväällä. Tykkäsin aikoinaan leffasta todella paljon, ja melko uskollisesti se on tähän mennessä lähdemateriaalia seurannut. Sarjakuvahan on hieman sekoitus japanilaista ja amerikkalaista sarjakuvaa (tekijä on tosin kanadalainen), ja sisältää myös viittauksia videopeleihin (leffassa oli myös ääniefektejä Zeldasta). Sopivan sekava ja rento sarjis.

Seuraavaksi piti sitten tutustua hiukan supersankaritarjontaan. Marvelin sankareista tykkään enemmän kuin DC:n hahmoista (Batmania lukuunottamatta), mutta aloitin kuitenkin ostamalla DC:tä. Valintaan kuitenkin vaikutti se, että DC reboottasi universuminsa vuonna 2011 (kulkee nimellä New 52). Supersankarisarjiksiinhan on melko vaikea päästä sisään, kun hahmot ovat seikkailleet jo useita vuosikymmeniä, joten reboottaus kuulosti oikein hyvältä. Tosin osa vanhoista tarinoista pätee vieläkin tässä uudessa universumissa, mikä ei kyllä yhtään auta uuden lukijan tilannetta.

Hankin kaksi kovakantista kirjaa, jotka kokosivat muutaman lehden verran tarinoita samoihin kansiin. Toinen kirjoista oli tietenkin Batman, jota on kehuttu yhdeksi parhaimmista uuden jatkumon sarjoista. Tarina kulki sujuvasti ja piirrosjälki oli hyvää, joten mielelläänhän tätäkin luki. Nämä kokoelmakirjat ovat kuitenkin sen verran lyhyitä, että ei tässä vielä ehditä pitkälle etenemään, mutta jatkoa odottelen innolla. Kakkoskirja taidettiin julkaista tässä pari päivää sitten, joten jossain vaiheessa pitäisi se ostaa.

Toinen kirja jonka hankin oli kokoelma Aquamanista. Hahmo oli itselleni oikeastaan täysin tuntematon, mutta tätäkin kehuttiin yhdeksi parhaimmista uusista sarjoista. Sen verran olen sivistänyt itseäni, että Aquaman on hahmona ollut pitkään lähinnä vitsi, mutta kirjoittaja on ottanut tämän hienosti huomioon ja tehnyt siitä oikeastaan yhden tarinan vahvuuksista. Sarjakuvamaailmankin ihmiset kun pitävät Aquamania lähinnä vitsinä muiden supersankareiden joukossa. Taide on tässäkin omaa silmääni miellyttävää, mutta tämäkin kirja loppui hiukan liian lyhyeen. Jatkoa hankin kuitenkin ehdottomasti, kunhan sitä ilmestyy.

Tutustuin myös sellaiseen sarjaan kuin Y: The Last Man. Tästä olen kuullut lähinnä niistä uutisista, joissa aina puhutaan tämän sarjan filmatisoinnista. Hyvin kehuttu sarja tämäkin, mutta itseeni ei vielä ensimmäisen osan perusteella täysin kolahtanut. Sarjahan lähtee liikkelle siitä, kun kaikki maailman miespuoliset ihmiset ja muut nisäkkäät kuolevat lukuunottamatta päähenkilöä ja tämän lemmikkiapinaa. Ilmapiiriltään hieman Walking Deadia muistuttava, tässä kun seikkaillaan maailmassa jossa ihmiskunta on periaatteessa tuomittu sukupuuttoon. Suurin syy miksi en tästä kauheasti vielä tykkää on luultavasti kuvitus. Piirtäjä on ihan kelvollinen, mutta väritys on todella tylsän näköistä. Olisi toiminut ehkä mustavalkoisena paremmin.

Ja ettei suomen kieli kokonaan unohdu, on tullut ostettua myös pari osaa Asterixia. Egmont on alkanut julkaista vissiin muutama vuosi sitten koko sarjaa alusta kovakantisena versiona, ja kuusi osaa on ilmestynyt tähän mennessä. Erona lukuisiin aikaisempiin Asterix-kirjoihin on se, että kuvitukset on skannattu hyvin korkealaatuisina, väritys on uusittu kokonaan ja fontti on vaihdettu Uderzon laatimaksi (joka i-kirjaimen takia näyttää vähän oudolta suomalaisessa tekstissä). Hyviä esimerkkejä muutoksista näkee tältä sivulta.

Huvittavintahan tässä on se, kun en ole pitkään aikaan pelejä enää ostanut kiinnostuksen niihin laskettua (mieluiten pelaisin hyviä PS1-pelejä kuin nykyisiä 30 tunnin avoimien maailmojen jättipelejä), niin ei pitkään mennyt ennen kuin piti jollain alkaa hyllyä taas täyttämään. Jokin pakottava tarve ihmisellä on kai löytää kohteita joihin laittaa rahansa.
tallennettu
Vs: Sarjakuvat « Vastaus #151 : 12.06.2013 20:57 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 649 Basaaripisteet: 0 Profiili http://www.findance.com/uutiset/20412/huikea-aku-ankka-palvelu-nettiin

Lainaus
Kaikki Suomessa julkaistut Aku Ankka -lehdet vuodesta 1951 alkaen on elokuusta lähtien saatavilla netistä.

Selaimilla ja iPad-sovelluksella käytettävässä palvelussa on yli 100 000 sivua Aku Ankka -sarjakuvia, joita voi hakutoiminnoilla selailla haluamallaan tavalla esimerkiksi hahmojen tai piirtäjien mukaan.

- Palvelu tuo uudemmat seikkailut ja nostalgiset nuoruuden Akkarit kaikkien saataville. Tuhannet sarjakuvatarinat kulkevat helposti mukana, Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä hehkuttaa.

Palvelu maksaa lehden tilaajille 4,90 euroa kuukaudessa, muille 9,90 euroa kuukautta kohden.


No nyt tuli pommi!

Kaikki Suomi-akkarit alle kybällä kuussa ja uusin lisätään ilmeisesti heti palveluun kun se julkaistaan. Ihan mahtavaa. Joka ilta ennen nukkumaanmenoa on kiva lukaista yksi akkari iPadilla läpi. Ei lopu koskaan kesken lehdet.

Mä olin tuonne 17 ikävuoteen asti todella HC-akkaristi. Mulla oli hyllyssä esimerkiksi n. 1000 Aku Ankka -lehteä, 100 Roope-Setää ja kaikki siihen mennessä julkaistut Don Rosan kirjat plus Juhlasarjat 1-10. Sitten myin sen kaiken.

Aku Ankan tilaaminen on aina silloin käynyt mielessä, mutta tämä uusi digipalvelu laittaa kyllä sen suhteen kovimman sanan.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #152 : 12.06.2013 21:08 »
despo Jäsen Viestejä: 5 282 Basaaripisteet: 9 Profiili Kuulin tuosta itsekin äsken, todella kova juttu. Luen itseni aika HC-ankisteihin. Lehteä on tilattu varmaan syntymästäni asti, taskareita ja Roope-setiä on niitäkin arkullinen. Lisäksi kovakantisia albumeita on jokunen kymmenen. Yhä tulee päivittäin luettua jotain näistä, yleensä ruokapöydässä  ;D

Pitänee itsekin tuo palvelu tilata ja aloittaa lukeminen ihan ekasta numerosta. Sitten kaikki Akkarit julkaisujärjestyksessä vaan läpi. En tiedä kauanko siihen menee, mutta pakkohan moinen uroteko on suorittaa. Kovin moni ei pysty sanomaan, että on lukenut joka ikisen Suomessa julkaistun Akkarin ja nyt on harvinaisen hyvä tilaisuus.
tallennettu
Vs: Sarjakuvat « Vastaus #153 : 16.06.2013 10:19 »
bËst Jäsen Viestejä: 246 Basaaripisteet: 0 Profiili Itseäni harmittaa, kun katkaisin veljesten perinteet tässä muutama vuosi sitten. Isoveljet ovat jo aikoinaan hankkineen jokaikisen virallisen akkarin ja perinne on kantanut itselleni asti. Luku 333 kuitenkin jäi toistaiseksi viimeiseksi Akkariksi, mutta näin ollen hyllyköstä löytyy kaikki numerot väliltä 1-333. Itse lopetin tämän lystin kun huomasin, että modernit Aku Ankat vain olivat.... uskomatonta paskaa. Lehden tilauksen olin lopettanut jo aikoja sitten. Don Rosan koko kirjon hankinta oli itsestään selvyys, ja tavallaan Rosa on itselleni määritellyt sen, millaisesta sarjakuvasta oikeasti tykkään. Pitkälti myös tämän riman takia taskupokkaireden hankkiminenei tuntunut enää edes keräilyllisesti kiehtovalta
tallennettu
Vs: Sarjakuvat « Vastaus #154 : 18.06.2013 12:08 »
Minna Jäsen Viestejä: 567 Basaaripisteet: 0 Profiili Vau, tuohan on todella loistava uutinen! Ehdottomasti tuohon on kyllä tartuttava. Ja kun vielä tilaajille tuon alle 5 euroa kuussa, niin eipä ole paha lisä kokonaistilaukseen, kun pääsee lukemaan alusta asti kaikki akkarit.
030906 | 190308
tallennettu
Vs: Sarjakuvat « Vastaus #155 : 19.06.2013 23:36 »
Vin Susirajan vahvistus Jäsen Viestejä: 1 316 Basaaripisteet: 1 Profiili Itse pistin keväällä jostain 1990-luvun alkupuolelta jatkuneen akkarin tilauksen poikki. Lopettamiselle oli useampiakin syitä, mutta eihän se lehti ole enää aikoihin ollut entisensä, eikä sitä tullut enäää luettua. Fiilistelen mieluummin vanhoja akkareita jos sille päälle sattuu. Kokoelmia ei todellakaan ole tarkoitus hävittää.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta--> Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #156 : 20.06.2013 01:22 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 139 Basaaripisteet: 5 Profiili Pari vuotta takaperin koitin lukea vessassa kämppiksen tuoreita Aku-lehtiä. Aivan kamalaa sheissea jokainen sarja. Sieluton piirtojälki, aivottomat tarinat, kuivat vitsintapaiset. Ei jälkeäkään edes vanhojen Akujen perustasosta, saati sitten Rosan kaltaisesta upeudesta. Kallista vessapaperia, sanoisin. Tiedä sitten missä vaiheessa siellä on menty vikaan, sillä pelkästään nostalgia-laseilla ja omalla ikääntymisellä tuota eroa ei vaan selitetä.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #157 : 13.08.2013 19:00 »
despo Jäsen Viestejä: 5 282 Basaaripisteet: 9 Profiili Akkarin Lataamo-palveluhan lanseerattiin eilen. Lehteä tilaamattomille kustantaa 9,90€/kk, tilaajille puolet vähemmän. Tällä hetkellä tarjouksena 2kk + 1kk (ei tilaajille) tai 4kk + 1kk kaupanpäälle (tilaajille).

Pistin tuossa äsken tilauksen sisään ja parin päivän sisään pitäisi aktivoitua käyttis. Appstoresta latasin ohjelman jo eilen iPadille. Tarkoituksena olisi varmaan aloittaa lukemaan alusta asti kaikki läpi. Sekä tietysti ensiksi varmaan Barksin sarjat, joita en ole lukenut.


« Viimeksi muokattu: 17.08.2013 00:03 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Re: Sarjakuvat « Vastaus #158 : 16.08.2013 19:00 »
Kubs Jäsen Viestejä: 489 Basaaripisteet: 1 Profiili
Akkarin Lataamo-palveluhan lanseerattiin eilen. Lehteä tilaamattomille kustantaa 9,90€/kk, tilaajille puolet vähemmän. Tällä hetkellä tarjouksena 2kk + 1kk (ei tilaajille) tai 5kk + 1kk kaupanpäälle (tilaajille).

Pistin tuossa äsken tilauksen sisään ja parin päivän sisään pitäisi aktivoitua käyttis. Appstoresta latasin ohjelman jo eilen iPadille. Tarkoituksena olisi varmaan aloittaa lukemaan alusta asti kaikki läpi. Sekä tietysti ensiksi varmaan Barksin sarjat, joita en ole lukenut.

Ei nyt osunut silmään, eli miten toi maksetaan? Tuleeko paperilaskuna vai miten? Ihan ok palvelulta vaikutti, kun ne muutamat ilmaiset sarjikset luin.
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #159 : 16.08.2013 23:50 »
despo Jäsen Viestejä: 5 282 Basaaripisteet: 9 Profiili
Akkarin Lataamo-palveluhan lanseerattiin eilen. Lehteä tilaamattomille kustantaa 9,90€/kk, tilaajille puolet vähemmän. Tällä hetkellä tarjouksena 2kk + 1kk (ei tilaajille) tai 4kk + 1kk kaupanpäälle (tilaajille).

Pistin tuossa äsken tilauksen sisään ja parin päivän sisään pitäisi aktivoitua käyttis. Appstoresta latasin ohjelman jo eilen iPadille. Tarkoituksena olisi varmaan aloittaa lukemaan alusta asti kaikki läpi. Sekä tietysti ensiksi varmaan Barksin sarjat, joita en ole lukenut.

Ei nyt osunut silmään, eli miten toi maksetaan? Tuleeko paperilaskuna vai miten? Ihan ok palvelulta vaikutti, kun ne muutamat ilmaiset sarjikset luin.

Paperilaskulla vain.


« Viimeksi muokattu: 17.08.2013 00:03 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Sarjakuvat « Vastaus #160 : 02.09.2013 15:51 »
Omenarosvo Supersankari Jäsen Viestejä: 194 Basaaripisteet: 8 Profiili Köh köh moi!

Mainostan tässä uutta ja ensimmäistä sarjakuvakirjaani Linnavainio 1, jota en ole vielä nähnyt painettuna, mutta joka ilmestyy Helsingin sarjakuvafestivaaleilla 6.-8.9.2013, eli tulevana viikonloppuna!

Noin 215-sivuisen mustavalkosarjakuvan tyylilajina on synkkä mutta ei niinkään ryppyotsainen fantasiaseikkailu. Vahvoina esikuvina esimerkiksi Buffy The Vampire Slayer, japskiropet, Scott Pilgrim, Viewtiful Joe… Puuskittaisena himopelaajana/keräilijänä olen jopa viljellyt suoria viittauksia ja kunnianosoituksia, joten toivottavasti moni tämänkin foorumin käyttäjä saisi lukukokemuksestaan iloa irti.

Julkaisijana toimii Musta ritari kustannus, jonka fb-sivuilta löytyy näytesivuja. Kirjaa voi ostaa Musta ritarin omilta sivuilta, hyvin varustetuista sarjakuvaliikkeistä, festivaaleilta ja ehkä jonain päivänä myös muista kirjakaupoista (en osaa sanoa tuohon viimeiseen).

Tervetuloa festivaaleille ja Musta ritarin/Seitin pöytään josta minutkin toivottavasti löytää!Takakansiteksti:

Tervetuloa pimeään pohjoiseen ja lumen peittämään Linnavainion kaupunkiin, jossa asiat alkavat kohta mennä päin helvettiä!

Tuhka Ikonen kavereineen on todistamassa paikallista bändisuuruutta Häiy-klubilla, kunnes tavanomainen ilta saakin yllättävän käänteen. Ikiaikainen pahuus on saapunut maapallolle ja lopun alku nytkähtää liikkeelle. Lonkeroita, zombeja, mecha-asuja, sieluja ahmivia veitsiä... Linnavainio ei ole enää entisellään.

Vielä kun eräs oman päänsä sisään juuttunut pitkätukka viitsisi avata silmänsä ja aktivoitua.


Linkkejä:
www.mustaritari.fi/kustannus
www.sarjakuvafestivaalit.fi
omenarosvo.tumblr.com
http://omenarosvo.tumblr.com<br />http://www.zer0es.com<br />http://www.originalheteroes.com
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #161 : 14.01.2015 15:35 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 834 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW The Walking Dead (ekat 48 jaksoa) tuli hommattua Humble Bundlesta. Kohta puolivälissä menossa, mutta tuli puolen tunnin lukemisen jälkeen selväksi, että on 100 kertaa parempaa kamaa kuin TV-sarja. Alunperinkään en ole ollut sarjan isoin fani, mutta ei voi kuin ihmetellä miksei he seuranneet tarkemmin sarjakuvan tarinaa.

Kannattaa lueskella, jos ette ole vielä saaneet aikaseksi. Humblessa maksaa 18 dollaria kyseinen bundle, jossa tulee toki myös kaikkea muuta mukana.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Sarjakuvat « Vastaus #162 : 20.02.2015 05:50 »
IPlayer fagotti Jäsen Viestejä: 147 Basaaripisteet: 0 Profiili Vajaan kuukauden vanha uutinen, mutta onhan tää nyt aika pommi! Muistan kuinka pentuna tuli luettua kyseistä sarjista Nintendo-lehdestä, taisi jäädä harmillisesti keskenkin vielä. Tällä saa sitten viimein vahingon korjattua, taustat oli käsittämättömän hienosti maalattu ja yleinen ilme oli parhautta. Toukokuuhun merkintää, pakkohan moinen on hyllyyn saada. Varmaan halunnut vastaavaa nidettä viimeiset 15 vuotta jos totta puhutaan.

http://www.gameinformer.com/b/news/archive/2015/01/26/viz-media-to-republish-the-legend-of-zelda-a-link-to-the-past-nintendo-power-comic.aspxLainaus
If you were a Nintendo Power subscriber back in 1993, you may recall a limited run, serialized The Legend of Zelda: A Link to the Past comic. If you happened to miss it (or simply want to read it again), you’re going to have another chance this May.

Viz Media has acquired the rights to the comic, featuring art from Shotaro Ishinomori (Kamen Rider). The graphic novel adaptation follows the story of the Super Nintendo game, but includes new characters and plot elements.

Viz also has available a Legend of Zelda manga box set that includes stories from Ocarina of Time, Oracle of Seasons, and Four Swords Adventure. The re-released and collected A Link to the Past series will be out on May 5.

Spoileri (osoita katsoaksesi)
It's the end of the world as we know it, and it's only just begun.
tallennettu
Linnavainio 2 « Vastaus #163 : 11.01.2017 13:06 »
Omenarosvo Supersankari Jäsen Viestejä: 194 Basaaripisteet: 8 Profiili Oho, unohtunut mainita eräs asia.

Nimittäin Linnavainio -sarjakuvateokseni toinen osa on julkaistu! Linnavainio 2 -kirjaa saa tilattua suoraan julkaisijalta, tai sarjakuvien erikoisliikkeistä.

Kyseessä on siis talvisessa pikkukaupungissa tapahtuva seikkailukertomus. Mustavalkoinen, noin 220 sivua. Suoraa jatkoa ensimmäiselle osalle joka ilmestyi vuonna 2013.Takakansiteksti:

"Meteoriitin mukana maahan saapunut Olio pääsi Tuhkan virheen vuoksi pesiytymään Linnavainioon. Onneksi ihmiskunnan ja koko planeetan toivo, yli-inhimillisiä voimia saanut Aapo-veli onnistui kääntämään ulkoavaruuden salaisuudet sitä itseään vastaan.

Maapallon tuho on siis käytännössä lähes täysin estetty. Sillä välin kun Aapo metsästää Olion rippeitä jossain Mustan ristin hautausmaalla, muut ystävät päättävät ottaa rennosti ainaisen tappamisen ja synkistelyn sijaan. Muut paitsi Tuhka, jolle isän poismeno on vasta nyt muuttunut tosiasiaksi.

Menneisyyden haamut, sekä yksi viikon takainen sellainen, palaavat vainoamaan sankareitamme lumeen hautautuvassa Linnavainiossa."

Ei miulla muuta!  :)

http://www.mustaritari.fi/
https://www.sarjakuvakauppa.fi/
http://omenarosvo.tumblr.com/
http://omenarosvo.tumblr.com<br />http://www.zer0es.com<br />http://www.originalheteroes.com
tallennettu
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2022
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines