Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6
Tulostusversio
Aihe: Sarjakuvat  (Luettu 109630 kertaa)
Sarjakuvat « : 01.12.2007 14:40 »
AK-87 AK omistaa isosti Jäsen Viestejä: 169 Basaaripisteet: 0 Profiili Täällä näyttäisi ainakin muutama henkilö olevan, jotka ainakin jollakin tasolla "harrastavat" sarjakuvia. Joten katsotaan miten ketju tulee menestymään.
Tarkoituksena tietenkin olisi kertoa luetko sarjiksia, ja ennenkaikkea mitä, suosikkejaan, jaaritella niistä ihan yleisesti, antaa suosituksia, lesoilla kokoelmillaan (vaikkapa ihan kuvien kerakin) jne.
Ja totta kai, kun mangoille on ihan omat topikkinsa, niin pidetään ne erossa täältä.

Voisin kait aloittaa sillä, että tässä tämän vuoden aikana olen keräillyt eri sarjakuvia ihan enemmänkin ja sen johdosta hylly on mennyt aika uusiksi. Varsinkin Alan Mooren tuotantoon on nyt tullut vähän paremmin tutustuttua Vartijat ja V niinkuin verikosto teosten myötä, jotka nousivat ehdottomasti lemppareideni joukkoon.
Tarkoitus olisi kyllä ennemmänkin vastaavia klassikoita metsästellä.

Kuvaa sarjiskasasta voisin laitella joskus myöhemmin, kunhan jaksan/joudan sen kuvan ottamaan.


« Viimeksi muokattu: 31.05.2009 19:55 kirjoittanut Joel-san »
Ekki-Ekki-Ekki-Ekki-PTANG. Zoom-Boing. Z'nourrwringmm
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #1 : 02.12.2007 09:58 »
tuhis Vieras Jonkin verran tulee harrasteltua länsimaalaisia sarjiksia. Kärkinimenä on Calvin & Hobbes, jota enkunkielisenä on pikkuhiljaa hyllyyn koitettu kerätä.Viimeksi tuli hankittua Marvel sarjisalppari Loki, joka on kaikinpuolin oikein hyvä raapaisu aiheesta. Aikuisempi ja pohdiskelevampi Robert Rodin rustaama tarina ei ole lämmittänyt perinteisen supersankaritouhun faneja, mutta itse pidin pirusti. Aiheena on Marvel universumin Loki, joka on viimeinkin kukistanut velipuolensa Thorin, jota pitää vankina julkista teloitusta odottamassa. Eräs voimataho kuitenkin paljastaa Lokille, että on olemassa lukemattomia rinnakkaismaailmoja, joissa on kaikista eroavaisuuksistaan vain yksi asia yhteistä: Loki ei koskaan voita Thoria. Tämä saa Lokin epäilevaiseksi kaiken suhteen ja tarina ratkeaa vallan novellistisella tavalla, jota ei voi kuin ihailla.

Kuvituksesta vastaa Esad Ribic, joka on digitaiteilijana noussut hiton nopsaan yhdeksi ehdottomista suosikeistani. Miekkoselta tulee tässä kuussa (joulukuu) uusi Marvelin sarjisalppari Silver Surfer: Requiem, ja tarinan on käsikirjoittanut itse suuri ja mahtava J. Michael "Babylon 5" Straczynski!En ole lukenut tarkempia tietoja, mutta käsittääkseni se kertoo tarinan siitä kuinka SS saa tietää olevansa kuolemansairas. Odotan innolla asian käsittelemistä realistisella tavalla, näinkin epärealistisessa miljöössä.
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #2 : 02.12.2007 15:45 »
AK-87 AK omistaa isosti Jäsen Viestejä: 169 Basaaripisteet: 0 Profiili
Kuvituksesta vastaa Esad Ribic, joka on digitaiteilijana noussut hiton nopsaan yhdeksi ehdottomista suosikeistani. Miekkoselta tulee tässä kuussa (joulukuu) uusi Marvelin sarjisalppari Silver Surfer: Requiem, ja tarinan on käsikirjoittanut itse suuri ja mahtava J. Michael "Babylon 5" Straczynski!

En ole lukenut tarkempia tietoja, mutta käsittääkseni se kertoo tarinan siitä kuinka SS saa tietää olevansa kuolemansairas. Odotan innolla asian käsittelemistä realistisella tavalla, näinkin epärealistisessa miljöössä.

Tämän voisi itsekin hommata. Kuitenkin kun Straczynskiltä tulee ne parhaat Marvel stoorit, varsinkin nykyään.

Pahemmin ei ole tullut Marvelin tuotoksia hankittua, viimeisimmät taitaa olla Ihmeneloset: Loppu, joka kyllä oli ihan hieno alppari, mutta ei se ainakaan itseen mitenkään ihmeellisesti iskenyt. Ja onhan se tosiaan nyt pari viimeisintä Hämistä tullut hankittua, jotta saan Sisällissota-tarinan loppuun. Tarina on parempi, kuin muutamat aikaisemmat parin vuoden takaiset lukemani hämikset, mutta kaukana ollaan parhaista ajoista.
Ekki-Ekki-Ekki-Ekki-PTANG. Zoom-Boing. Z'nourrwringmm
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #3 : 02.12.2007 18:38 »
Dr. Scientist Jäsen Viestejä: 700 Basaaripisteet: 3 Profiili Tosiaankin tuo Sisällissota on parasta Hämiksessä vuosiin. Kuvitus on yksinkertaisen hienoa ja tarinakin kiinnostaa ja haluan tietää miten se päättyy. Mutta kuten aina, mikään tämän päivän tarina ei pärjää 80-ja 90-luvun megatapahtumille kuten Secret Wars tai Ikuisuuden rautahanska. Toinen asia joka on perseestä on Mega-lehden lopettaminen tänä vuonna ja nyt Suomessa ei enää julkaista muuta Marvelia kuin X-Meniä joka on aivan perseestä ja Spider-Mania joka on, kuten sanottu, melko keskinkertaista shittiä lukuunottamatta Sisällissotaa.
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #4 : 02.01.2008 13:20 »
AK-87 AK omistaa isosti Jäsen Viestejä: 169 Basaaripisteet: 0 Profiili Viime viikon ostos oli itselle Neil Gaimanin kirjoittama ja John Romita Jr:n piirtämä Ikuiset

Tarinahan on osa Marvel Universumia, mutta tässä stoorissa se ei pahemmin näy. Pari kertaa siellä näkyy tutumpiakin hahmoja (pääasiassaan Rautamies). Ja olihan kyllä varsin laadukas hankinta, sopi minun makuuni.
Tarinassa ei toiminnan osalta edes tapahtunut mitenkään älyttömästi, mutta länsimaisten sarjisten nykytasoon verrattuna tarina oli timanttia, ja piirrosjälkikin on laadukasta, joten viihdyin teoksen parissa varsin mukavasti. Joten jos yhtään kiinnostaa niin kannattaa hankkia, ei siellä tosiaan siis paljoa parempaakaan ole tällä hetkellä tarjolla.
Ekki-Ekki-Ekki-Ekki-PTANG. Zoom-Boing. Z'nourrwringmm
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #5 : 02.01.2008 18:11 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Sarjakuvat kiinnostaa jollain asteella, mutta vähäiseksi on jäänyt niiden lukeminen (jos nyt Aku Ankkaa ei lasketa :P). Viimeisin jonka luin oli Frank Millerin Yön Ritari. Isä on keräillyt joskus menneisyydessä sarjakuvia ja vinot pinot niitä olisi. Marveleita, Batmaneja, kaikki Conan sarjakuvat jne.. Pitäisi vaan alkaa tutkimaan niitä kaapin syvimpiä syövereitä ja alkaa lukemaan. Ei vaan ikinä jaksa :rollaus:
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #6 : 02.01.2008 22:47 »
Dr. Scientist Jäsen Viestejä: 700 Basaaripisteet: 3 Profiili Sisällissota saatiin täällä Suomessakin julkaistua kokonaan ja viimeinen osa ilmestyi pari viikkoa sitten. Kuten aiemmin sanoin, oli tarina ihan ok ja kuvituskaan ei ollut huonointa. Loppuratkaisu oli vähän tylsä, mutta sinänsä yllättävä. Yllättävä sen takia, koska yleensä tuollaiset tapahtumat tapahtuvat eri ulottovuudessa tai joku kelaa aikaa taaksepäin tai jumalat tulevat iskemään unohdussalamoita jotta kaikki palaisi ennalleen. Varsinkin kun Hämis paljasti itsensä ja pari tyyppiäkin delasi. Noh kattoo nyt mitä seuraavaksi tapahtuu...« Viimeksi muokattu: 02.01.2008 22:55 kirjoittanut Dr. Scientist »
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #7 : 09.01.2008 13:37 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Lainaus

Aikas upeaa kuvitusta!
Jahas varmaankin länsimaisesta sarjakuvasta täällä olisi tarkoitus turista. No Ankoista ja Lassista ja Leevistähän se lähti mulla kunnolla käyntiin. Ankat eivät enää nykyään maistu, mutta niille olen velkaa kaiken. Carl Barks on jumala. Tippa tulee linssiin kun niitä klassikkoja lukee... miehen piirtotaidot olivat jotain älytöntä kun vertaa moniin aikalaisiin.

Lassi & Leevi iskikin sitten ensimmäisellä lukukerralla kuin atomipommi. Olin juuri oikeassa iässä (jotain 8-10) vuotta ja on hankala sanoa miten paljon Lassin loistava hahmo on minuun sitten vaikuttanut. Kaikki mahdolliset Lassit tuli etsittyä käsiini kirjastoista ja kavereilta ja luettua kannesta kanteen kerta toisensa jälkeen. Itsekin hullun mielikuvituksen omaavana Lassista tuli rakkain fiktiivinen hahmo nopeasti ja osasin täydellisesti eläytyä Lassin asenteisiin maailmaa kohtaan. Piirrokset joissa koulu räjäytetään ohjuksilla aiheutti älytöntä riemua! Näinkö saa ajatella. Kiusaaja mätti Lassia naamaan joka albumissa, mutta Lassi oli silti henkisesti aina voittaja letkautuksillaan. On parempi voittaa kiusaaja astraalisella tasolla ja ottaa turpaan kuin luimistella nurkassa ja olla asiasta hiljaa. Lassin ambitiot näyttivät, että ei pidä ehkä tyytyä vain siihen sivustakatsojan rooliin ja ehkä siitä vuoristoradasta voi hypätä poiskin. Elämää on päässäkin ei vain fyysisessä maailmassa.

Mielikuvitusystävää minulla ei koskaan ole ollut, tosin en ole varma elikö sitten Lassi sekä Leevi nimenomaan päässäni lukusessioiden jälkeen. Leevi on varmaan nerokkain hahmo mihin olen sarjakuvissa törmännyt. Lassin omantunnon, unelmien ja ystävän ihanteiden yhdistelmä, joka kuitenkin oli vielä vähän enemmän. Joku ulkoinen essenssi Leevissä on aina ollut ja hahmon olisi voinut ryssiä tekemällä siitä Lassin vastakohdan. Leevi monesti protestoi Lassin ideoita, mutta toisaalta sitten ajaa kelkalla jostain viiltävän kivun mäeltä alas Lassin kanssa tuomioon :)

Lassi & Leevi myös käsitteli Alfred J. Kwakin tapaan monia arkoja ja hyssyteltyjä asioita, mutta kuitenkin niin hienovaraisesti, ettei yhdessäkään stripissä ole keinotekoisuuden häivähdystäkään. Joskus myöhemmällä iällä sain käsiini albumin, jossa oli jokaisen stripin päällä Wattersonin saate-teksti ja se avasi monet jo tutut stripit vielä hitusen paremmin. Monen stripin takia miestä on uhkailtu ja boikotoitu ja taas toisten kohdalla mies on saanut ylistävää palautetta yllättäviltäkin tahoilta. Strippi, jota edelsi Wattersonin lähisukulaisen kuolema on jäänyt muunmuassa mieleen. Siis se jossa oli se delannut lintu.

Tämä kaikki siis yhdistettynä ajattomaan piirrosjälkeen, hyvään huumoriin ja OIVALTAVAAN kerrontaan.

Kiitos Billy tästä kuvitetun taiteen aarteesta. Paras sarjakuva ehdottomasti, tärkein yksittäinen kasvattajani varhaislapsuudessa (no mene ja tiedä) vanhempien jälkeen ja se sarja jonka haluaisin kaikkien lukevan.
« Viimeksi muokattu: 09.01.2008 13:45 kirjoittanut zoukka »
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #8 : 10.01.2008 16:43 »
Andy-O "Good morning" Jäsen Viestejä: 97 Basaaripisteet: 0 Profiili
Sisällissota saatiin täällä Suomessakin julkaistua kokonaan ja viimeinen osa ilmestyi pari viikkoa sitten. Kuten aiemmin sanoin, oli tarina ihan ok ja kuvituskaan ei ollut huonointa. Loppuratkaisu oli vähän tylsä, mutta sinänsä yllättävä. Yllättävä sen takia, koska yleensä tuollaiset tapahtumat tapahtuvat eri ulottovuudessa tai joku kelaa aikaa taaksepäin tai jumalat tulevat iskemään unohdussalamoita jotta kaikki palaisi ennalleen. Varsinkin kun Hämis paljasti itsensä ja pari tyyppiäkin delasi. Noh kattoo nyt mitä seuraavaksi tapahtuu...

Löytyisköhän mistään noita kaikkia osia ja paljon mahtaisi olla hintaa?
"You must never hesitate!"
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #9 : 10.01.2008 18:00 »
AK-87 AK omistaa isosti Jäsen Viestejä: 169 Basaaripisteet: 0 Profiili Itsenikin pitäisi viimeinen osa jostakin metsästää, kun eihän täällä peräkylillä nyt mitään sarjakuvia ole saatavilla :(

zoukka kyllä summaili omatkin tuntemukseni Lassista ja Leevistä, harva sarjis on naurattanut yhtä makoisasti. Vaikka sarja ei enää ole vuosiin jatkunutkaan, niin silti vanhatkin stripit naurattavat yhtä makeasti.

Lainaus
Carl Barks on jumala.

Totta, varsinkin nykyään tarinoiden taso nousee huomattavasti, kun lehdessä julkaistaan Barksin klassikoita. Eipä siellä enää oikeastaan muut kuin Don Rosa (oma henk. koht. suosikki) pääse samaan. Harmillisen vähän vain nykyään näkee Rosankin töitä Ankoissa.
Ekki-Ekki-Ekki-Ekki-PTANG. Zoom-Boing. Z'nourrwringmm
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #10 : 17.01.2008 00:40 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili

Tuli tänään iloinen yllätys, kun siskoni minulle tilaaman (myöhästyneen) nimipäivälahjan toinen puolisko tuli postissa. Sain siis Gary Larsonin The Far Side Gallery 5:n viikko sitten toimitetun The Chickens Are Restless -albumin kaveriksi. Larsonin Far Side -sarjakuvia onkin jo ennestään tullut luettua neljän albumin verran, joten lisäyksen kokoelmiin olivat mieluisia.

Ihan kaikille Larsonin yksiruutuiset stripit eivät varmastikaan kolahda, enkä minäkään aivan kaikkia juttuja ymmärrä niiden omituisuuden vuoksi. Toisaalta omituisuus on vain hyvästä sillä sehän näissä naurattaakin: Larson sekoittaa ihmisen ja eläinten roolit täysin sekaisin ja tuo esille nerokkaita huomautuksia samalla onnistuen muistuttamaan meitä siitä, mitä teemme. Aivan käsittämättömän hyvä sarjakuva.

tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #11 : 17.01.2008 13:11 »
AK-87 AK omistaa isosti Jäsen Viestejä: 169 Basaaripisteet: 0 Profiili Larsonin stripit on kyllä jotain ihan ihmeellistä. Siskon ja hänen poikakaverinsa luona yhtä albumia luekelin, ja kyllä se on aika kovaa settiä, vaikka jotkin stripit oli tosiaan niin outoja, että meni kyllä täysin ohi.
Mutta pitäisipä varmaan itsenikin hankkia Larsonin albumit jossain vaiheessa.
Ekki-Ekki-Ekki-Ekki-PTANG. Zoom-Boing. Z'nourrwringmm
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #12 : 17.01.2008 19:31 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili
Mutta pitäisipä varmaan itsenikin hankkia Larsonin albumit jossain vaiheessa.
Kannattaa toimia nopeasti tai etsiä Play.comista käytettynä, sillä uutena ei albumeita enää tuppaa löytymään. Vielä muutama vuosi sitten Stockmannkin möi Larsoninkin sarjakuvia, mutta nykyään niitä ei löydä enää mistään. Minultakin puuttuu niitä vielä aika monta, joten pitää pian etsiskellä netistä ja divareista.
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #13 : 22.01.2008 15:10 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Ootteko pojat lukeneet (tai no katsoneet) Geoff Darrowin töitä ? Itselle mies on tuttu lähinnä vain Hard Boiled sarjan kautta, jota skidinä lueskelin kirjastossa. Aika härskiä tavaraa oli kyllä sen ikäiselle noissa, mutta tärkein huomio kuitenkin aina kiinnittyi tajuttomaan detailien määrään. Siis tajuttomaan. Nyt sitten viime vuonna kävin eräässä divarissa, josta löysin miehen muutakin työtä eli Iso Heppu ja Rusty Robottipoika (Big Guy etc) albumin, joka on jonkinlainen tribuutti Godzilla-tyyppisille flikeille. Ilkeä jättiläisdino aikoo tuhota maailman ja Rustyn kaveriksi lähetetään jenkeistä Iso Heppu jelppimään... aivan tajutonta matskua taas visuaalisesti.

Kässärillä ei Iso Heppu juhli, mutta HArd Boiledissa oli muistaakseni mukavan koukuttava stoori, vaikkakin dialogin määrä oli vähäistä.
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Kannattaa tutustua varsinkin tuohon Hard Boilediin, vaikkapa kirjaston kautta. Niitä on kolme osaa Suomessa. (ei niitä vissiin ole enempää tehtykään)


En löytänyt lempparikohtaukseni kuvaa, jossa "jeparit" tulevat paikalle eräällä valtatiellä. HB:n lukeneet, kyllä varmaan muistavat :lol:
Tuossa joku yrittää urppia päähahmolle. Pummit...
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #14 : 22.01.2008 17:25 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW
Ootteko pojat lukeneet (tai no katsoneet) Geoff Darrowin töitä ?

Itselle nimi on tuttu Matrix-trilogian konseptitaiteen kautta. Wachowskit tykkäsivät miehen sarjiksista ja palkkasit suunnittelemaan teknisiä miljöitä ym. On niissä kuvissa kyllä putki poikineen, viitseliäs kaveri...
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #15 : 02.02.2008 00:29 »
AK-87 AK omistaa isosti Jäsen Viestejä: 169 Basaaripisteet: 0 Profiili Noniin...nyt on uusimmat kirjat lukaistu, hartaasti ja nautiskellen. Aloitetaan Batman-tekijänä Neal Adams osa 2:sta.
Kyseessähän on siis kokoelma Batman stooreja 60-luvun lopulta ja 70-luvun alusta, jotka Adams on kuvittanut. Aikakausi näkyy, ja kieltämättä jotkin tarinat ovat...noh, erilaisia. Kuitenkin nämähän ovat niitä tarinoita, jotka ihan ensimmäisenä uudistivat Batmanin "synkäksi" varjoissa viihtyväksi sankariksi, joskin pakko sanoa, että en itse pitänyt tarinoita niinkään synkkinä, varsinkaan näin Millerin tarinoiden jälkeen... Vaan eipähän siinä, pitäähän nämä kuitenkin omistaa ;)

2. osa on mielestäni parempi, kuin mitä ensimmäinen, johtuen nyt lähinnä siitä, että tämä osa keskittyi enemmän Batmanin ja tunnetumpien roistojen ympärille (Jokeri, Ra's Al Ghul, Kaksinaama...), niin ja, näin sivuhuomautuksena, olihan tässä tottakai se Ra's Al Ghul stoori, joka oli vaikuttimena Batman Beginssissä.
Sivuja komisti, kuten ekassakin osassa, varsin suuri määrä Adamsin tekemiä kansikuvia, ja olipahan siellä loppupuolella luonnoksia, sekä sarjakuviin, että elokuviin (ja pariin muuhunkin asiaan.)
Joten siis, varsin antoisa paketti kuitenkin oli, ja uskaltaisinpa tuota suositella kaikille joita klassiset Batman tarinat kiinnostaa.

Sitten se toinen, eli Sandman: Ikuiset yöt.

Ja kaipa se on heti alkuun häpeikseni tunnustettava, että tämähän oli omalla kohdalla ensimmäinen tutustuminen sarjaan. Ja kenties se vaikutti yhdessä pätkittäisen lukemisen kanssa siihen, että 15 muotokuvaa kurjuudesta ja Kuume tarinat oli ehkä hämärintä, mitä olen tähän mennessä sarjakuvissa lukenut. Toki taidekin oli näissä sellaista, mihin en ole sarjiksissa tottunut, mutta olipahan ainakin mielenkiintoinen kokemus, ja varmisti sen, että kirja meni kerrasta uusintalukuun, tällä kertaa ilman suurempia taukoja.
Mutta tästäkin huolimatta minä pidin tästä ja varmaa on, että nyt pitää alkaa metsästämään aikaisempia osia. Niin ja kansi on ehkäpä hienoin, mitä olen nähnyt/omistan ja kirjassa mukana oleva kirjanmerkki on aina plussaa...
Ekki-Ekki-Ekki-Ekki-PTANG. Zoom-Boing. Z'nourrwringmm
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #16 : 21.04.2008 21:57 »
Dr. Scientist Jäsen Viestejä: 700 Basaaripisteet: 3 Profiili The Walking Dead


Ostin tuossa viime viikolla Fantasiapeleistä The Walking Dead 1:n melko pitkän harkinnan jälkeen. Zombiejutuista kun tykkään, niin olihan se kuitenkin pakko ostaa, vaikka hinta oli 11€, joka on todella kova hinta, kun ottaa huomioon että teoksen lukee puolessa tunnissa.

Kirjoittajana häärii Robert Kirkman ja ensimmäisen osan kuvittajana toimii Tony Moore. Kyse on siis mustavalko zombisarjis, joka alkaa todella tavanomaisesti. Rick-nimistä kyttää ammutaan, ja äijä joutuu koomaan. Tämä tapahtuu ensimmäisen sivun aikana. Myöhemmin tyyppi herää koomasta jossain autiossa sairaalassa, joka ei olekaan niin autio. Siellä nimittäin pyörii verenhimoisia zombeja. Rick huomaa että koko kaupunki on zombien hallitsema ja hän aikoo mennä Atlantaan etsimään vaimoaan ja poikaansa. Yllättävästi sekin kaupunki on zombien valtaama, mutta Rick löytääkin leirin jossa oleskelee myös hänen perheensä. Siellä sitten koitetaan elää, vaikka leiri on hyvin epäturvallinen paikka. Tässä nyt oli The Walking Deadin ensimmäisen osan pääjuoni.

Eli siis tarina ei ole mitenkään erikoinen, mutta minusta se on juuri mukavan simppeli. Alku on kliseisyydestään huolimatta varsin mielenkiintoinen ja vauhdikas. Meno kyllä rentoutuu leirissä, mutta juonta seuraa mielellään. Rick on kyllä vituttavin päähahmo pitkään aikaan; Sen voin sanoa.

Kuvitus on minusta helvetin onnistunutta. Juonen tapaan, kuvituskin on melko simppeliä, mutta sitä katsoo enemmän kuin mielellään. Vaikka ääriviivat ovat paksuja ja hahmot todella sarjakuvamaisia, niin yksityiskohtia riittää, vaikka kuvitus onkin melko epärealistista. Ainakaa se ei ole sekavaa.Aluksi mustavalkoisuus häiritsi. Miksei tähän sarjaan voinut hankkia värittäjää. Minusta mustavalkoisuudella ei ole mitään tekemistä zombien kanssa. Tähän, jos mihin sarjakuvaan olisi sopinut värit. Kyllä mustavalkoisuuteen tottuu, mutta välillä vituttaa ettei värejä ole laitettu. Kuvataide olisi ollut täydellistä. Kuvittaja muuten vaihtuu tämän ensimmäisen osan jälkeen. Syytä en tiedä.

Kokonaisuutena ensimmäinen osa oli ihan ok. Ei mitään maata järisyttävää, mutta hyvinkin viihdyttävää. Hinta on kyllä liian korkea, ja en tajua miksi helvetissä seuraavat osat maksavat yli 14 eunukkia. Se on jo ryöstöä. On vähän vaakalaudalla että jatkanko sarjan keräämistä vai en.
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #17 : 22.04.2008 08:07 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili 11€ kova hinta sarjakuvasta  :lol:

Lopettakaa se ware :/
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #18 : 13.06.2008 08:02 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 ProfiiliNicholas Gurewitchin sarjakuvat räjäyttivät tajuntani. Aivan helvetin loistavaa hämärää huumoria ja loistavasti piirrettyjä strippejä.

Kovakantinen kirja sisältää noin 100-sivua tykitystä ja lähes kaikki netissä julkaistut sarjakuvat ovat kirjassa. Kirjassa on myös julkaisemattomia strippejä ja tekijän kommentit, miksi niitä ei julkaistu. N. 15 euron hintaan tämä on loistava ostos kaikille mustasta huumorista pitäville.
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #19 : 17.06.2008 17:49 »
Qtulhu Jäsen Viestejä: 184 Basaaripisteet: 0 Profiili Toinen suomennettu Hellboy kokoelma julkaistaan Elokuun lopussa.
Nimellä Pimeyden Kutsu kulkeva tuotos on mitä ilmeisimmin suomennos Darkness Calls kokoelmasta. Mielenkiinnolla odotan tuotosta, eka osahan on täyttä rautaa. Sijoittuu sopivasti Hellboyn 2:sen ensi-illan aikoihin tuo julkaisu. Nimi myös vihjaa, että lisääkin olisi tulossa.
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #20 : 03.07.2008 23:11 »
720 Jäsen Viestejä: 165 Basaaripisteet: 0 Profiili Kotipaikkakunnan kirjastosta tuli haettua vähän lukemista:

Spirit vol. 2 ja 3
Watchmen
Batman: Year One
Sandman - Ikuiset Yöt
300

Watchmenia lukuunottamatta kaikki suomenkielisiä, Watchmenin suomiversion varasin kun olen melko varma ettei energia riitä enkkukielisen kirjan lukemiseen.
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #21 : 05.07.2008 22:49 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili
Kovakantinen kirja sisältää noin 100-sivua tykitystä ja lähes kaikki netissä julkaistut sarjakuvat ovat kirjassa. Kirjassa on myös julkaisemattomia strippejä ja tekijän kommentit, miksi niitä ei julkaistu. N. 15 euron hintaan tämä on loistava ostos kaikille mustasta huumorista pitäville.
Ainoa itseäni ärsyttävä asia tuon kirjan "julkaisemattomissa stripeissä" on, että itse asiassa miltei jokainen niistä on ollut ylhäällä nettisivuilla, ja otettu sieltä pois ilmeisesti kun kirjaa alettiin tehdä. Mutta loistavia vitsejä ja loistava tyyli miehellä, suosittelen minäkin varauksettomasti kaikille.
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #22 : 10.07.2008 15:24 »
Teppo Holmqvist Jäsen Viestejä: 277 Basaaripisteet: 0 Profiili
Aluksi mustavalkoisuus häiritsi. Miksei tähän sarjaan voinut hankkia värittäjää. Minusta mustavalkoisuudella ei ole mitään tekemistä zombien kanssa.

Alun perin kyseessä oli lähinnä budjettikysymys, myöhemmin se muuttui sarjan tavaramerkiksi. En ole kyllä seurannut tuotakaan sarjaa pitkään aikaan.

Kannattaa toimia nopeasti tai etsiä Play.comista käytettynä, sillä uutena ei albumeita enää tuppaa löytymään. Vielä muutama vuosi sitten Stockmannkin möi Larsoninkin sarjakuvia, mutta nykyään niitä ei löydä enää mistään. Minultakin puuttuu niitä vielä aika monta, joten pitää pian etsiskellä netistä ja divareista.

Sarjakuvia ei yleisesti ottaen kannata tilata Play.commista jollei ole ihan pakko, vaan mennä suoraan Amazon.commiin. Esimerkiksi The Complete Far Side 1980-1994 (2 vol set*) lähtee kyseisestä puljusta 104 dollarin, eli 65 euron hintaan suomeen (sis postarit).  Ottaen huomioon kuinka paljon yksittäiset albumit maksavat täällä, tuo on mielestäni aika hyvä hinta. Tulleista ei tarvitse huolehtia, koska kirjojen (joihin siis myös sarjakuvat lasketaan) kohdalla tulliraja on postareiden kanssa 125 euroa.  Sinänsä ihan järkyttävää kyllä kuinka paljon dollarin arvo on romahtanut.

http://www.amazon.com/Complete-Far-Side-1980-1994-vol/dp/0740721135/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=books&qid=1215692476&sr=8-1

* Nahkantinen, 1272 sivua.


Watchmenia lukuunottamatta kaikki suomenkielisiä, Watchmenin suomiversion varasin kun olen melko varma ettei energia riitä enkkukielisen kirjan lukemiseen.

Väittäkööt puristit mitä haluavat, mutta mielestäni ko. sarja olisi toiminut paljon paremmin ilman piraattitarinaa. Se rikkoo aika pahasti päätarinan tahdistusta, ja Moorekin oli aikoinaan epävarma sen lisäyksstä. Elokuvahan tulee olemaan 1:1:n hiilikopio sarjiksesta, mutta nuo piraattitarinat jäävät DVD julkaisun ekstraksi.
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #23 : 10.07.2008 15:38 »
720 Jäsen Viestejä: 165 Basaaripisteet: 0 Profiili Tai itse asiassa ne julkaistaan Watchmenin ensi-illan aikaan dvd:llä ja myöhemmin tulee varmaan joku Watchmen+Tales of the Black Freighter dvd-combo.


Ai niin, nyt pitäisi käydä kirjakaupassa, Frank Millerin legendaarinen The Dark Knight Returns on tullut kovakantisena suomipainoksena myyntiin. ;)
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #24 : 10.07.2008 15:41 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Heh, meiltä löytyy Yön Ritarin Paluu neljään kertaan. Faija jostain syystä ostanu vähän varastoonkin niitä.
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #25 : 10.07.2008 15:48 »
Teppo Holmqvist Jäsen Viestejä: 277 Basaaripisteet: 0 Profiili
Ai niin, nyt pitäisi käydä kirjakaupassa, Frank Millerin legendaarinen The Dark Knight Returns on tullut kovakantisena suomipainoksena myyntiin. ;)

Onhan se kiva tarina, mutta ehkä hieman yliarvostettu. 300:n jälkeen Miller kyllä muuttui sellaiseksi itsensä parodiaksi että alkoi oikeasti hävettää. Oletko lukenut All-Star Batmania? Se on kauhia. :)
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #26 : 10.07.2008 21:53 »
720 Jäsen Viestejä: 165 Basaaripisteet: 0 Profiili
Oletko lukenut All-Star Batmania? Se on kauhia. :)

Tuohon en ole tutustunut. Hävettävän vähän olen Aku Ankan ulkopuolelta mitään lukenut, Milleriltäkin vasta 300, Sin Cityt, Batman: Year One ja The Dark Knight Returns Again. DKR kiinnostaa juuri tuon klassikkostatuksen vuoksi joten täytynee se tarkastaa. En kyllä odotuksia nosta ihan kattoon, Year Onekin oli hienoinen pettymys vaikka onkin erinomainen.
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #27 : 10.07.2008 22:02 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Roninistakin saadaan hyvällä mäihällä uusintajulkaisu sitten kun se leffa tuloo.

Ja pitääpä poimia tuo kovakantinen Batmankin kun kirjakauppaan eksyy.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #28 : 10.07.2008 22:20 »
Teppo Holmqvist Jäsen Viestejä: 277 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tuohon en ole tutustunut.

No siis... DC Comicsillä alkoi pari vuotta sitten ns. All-Stars sarja, jossa joku sarjakuvamaailman ässä saa vapaat kädet jonkun DC:n kuuluisan sankarin suhteen. Tarinat eivät ole virallista kaanonia, ja kirjoittajalla on tämän takia täysin vapaa pöytä. Näistä sarjoista ensimmäinen oli All-Stars Batman, jossa Frank Miller laittoi hyntyyt yhteen Jim Leen kanssa. Puitteet ovat siis erittäin hyvät, koska eihän tuollaisella tiimillä voi tulla paskaa? No valittevasti tuli.

Jim Lee piirtää kyllä tanakasti, mutta Frank Miller on muuttanut Batmanin Sin City klooniksi. Kaikki hahmot Teräsmies mukaan lukien kiroilevat ja ärjyvät kuin pahaiset luolamiehet, juoni muistuttaa 90-luvun pahinta k3wl aikaa, verellä läträtään, ja tärkeintä on tuntunut olevan tissien ja perseiden siro asettelu. Jos pitää meuhkaamisesta ja kiroilusta, niin sitten tämä on varmaan kiva. Kuvitus on kyllä hienoa, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Ja vielä lopuksi kolme legendaarista lausahdusta kyseisestä sarjasta:

"I'm the goddamn Batman!" (Batman tapaa Robinin ensimmäistä kertaa)
"Out of the way, sperm bank!" (Wonder Womanin ensiesiintyminen)
"I just love being the goddamn Batman!"
« Viimeksi muokattu: 10.07.2008 22:27 kirjoittanut Teppo Holmqvist »
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #29 : 14.07.2008 01:39 »
720 Jäsen Viestejä: 165 Basaaripisteet: 0 Profiili Kiitos briiffauksesta.

Voi helvetti tuo vaikuttaa koomiselta. :lol: Millerillä tainnut todellakin mennä sarjat sekaisin.
tallennettu
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines