Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 3 4 [5] 6
Tulostusversio
Aihe: Sarjakuvat  (Luettu 89622 kertaa)
Re: Sarjakuvat « Vastaus #120 : 29.09.2010 22:39 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 139 Basaaripisteet: 5 Profiili Kun nettisarjikset lähtevät lapasesta:

Hipster Hitler :lol:
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Sarjakuvat « Vastaus #121 : 29.09.2010 23:15 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili On muuten aika... Rajoilla heiluvaa kamaa. "Death Camp for Cutie" ja "Heilvetica", ei huhuh. En tiiä saisko tälle nauraa. Jokatapauksessa, aika... freesiä ideointia. :D
tallennettu
Vs: Sarjakuvat « Vastaus #122 : 07.10.2010 21:30 »
Vin Susirajan vahvistus Jäsen Viestejä: 1 316 Basaaripisteet: 1 Profiili Sainpahan tämänkin ikuisuusprojektin ja pienen haaveeni alulleen...

Tietääkös täällä kukaan mitään sivustoa josta näkisi kaikki suomessa julkaistut Aku Ankka-lehtien vuosikerrat ja mahdolliset b-liitteet ynnä muut lisukkeet? Akkarin omilta sivuilta löytyy luetteloa vuoteen 2000 asti, mutta 90-luvun akkareista tarvitsisin myös tietoa, samoin sitä aiemmista.

Rupesin raahaamaan vanhempien luota noita vanhoja kansioita ja irtolehtiä kotiin ja laittelemaan järjestykseen. Kunhan nyt saisi ensiksi käytyä nuo läpi, niin näkisi että kuinka paljon joutuu ostelemaan lehtiä hävinneiden tilalle. Ensimmäinen tavoite on saada kaikki lehdet kasaan vuodesta 1990 tähän päivään, siltä ajalta kun lehtiä sattuu itseltäni löytymään. Sen jälkeen (tai mahdollisesti jo aiemmin) jos sitten rupeaisi ostelemaan vanhempia vuosikertoja.
Ensimmäiset Don Rosan kovakantiset albumit tulivatkin jo postissa muutama päivä sitten. Ne, ja Juhlasarjat olisi tarkoitus haalia myös hyllyyn. Taskareita voisi kanssa rueta joskus ostelemaan, mutta ei vielä ihan vain tilanpuutteen takia, yksiössä kun toistaiseksi asustelen.

Eihän akkareilla juuri rahallista arvoa ole, ja tarinatkin ovat melko naiiveja, mutta kun noita lehtiä on tullut luettua koko elämänsä, niin niille on kertynyt jo jonkin verran tunnearvoa. :) Don Rosan albumit ostan silkasta fanituksesta, herran tarinat ja piirrostyyli ovat silkkaa parhautta!
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta--> Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Re: Sarjakuvat « Vastaus #123 : 22.11.2010 18:23 »
Vin Susirajan vahvistus Jäsen Viestejä: 1 316 Basaaripisteet: 1 Profiili
Kun nettisarjikset lähtevät lapasesta:

Hipster Hitler :lol:

Tämä viimeisin on puhdasta parhautta ;D

http://hipsterhitler.com/2010/11/visit/
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta--> Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Sarjakuvat « Vastaus #124 : 01.04.2011 21:58 »
Vin Susirajan vahvistus Jäsen Viestejä: 1 316 Basaaripisteet: 1 Profiili Triplapostia.

Tuossa aiemmassa viestissäni mainittu akkariprojekti on ruennut jo vähän edistymään. Tai no, lehdet itsessään ovat edelleen varsin repaleinen kokoelma, mutta Juhlasarjoja ja Don Rosan kovakantisia albumeita on alkanut ilmestyä hyllyyn.Loistoluettavaa molemmat. Barks nyt on tietty legenda, ja Rosa suomalaisten oma sankari. Rosat ostettu akkarin nettikaupasta, ja Juhlasarjat huuto.netistä. Juhlasarjat ensipainoksia. Eilen huusin osa 8:n, ensimmäistä osaa ei ole vielä sattunut silmiin. Tai oli, jos vain olisin tajunnut painaa sitä osta heti nappia ajallaan...
Ankkojen maailmanhistoria ja tuo vuosikerta 1969 ovat tavallaan heräteostoksia. Molemmat vielä lukematta läpi.

Aku Ankka-lehdet itsessään ovat vielä järjestelemättä ja läpi käymättä. Varhaisimmat numerot ovat vuodelta 1990, poislukien tuota jostain löytynyttä kansiota vuodelta -84.


Muutamia kappaleita muitakin sarjiksia on jo tullut osteltua. Pointtina minulla näiden ostelussa on lähinnä se, että tahdon takaisin hyllyyn niitä sarjiksia joita on tullut nuorempana luettua :) Karviset, Lucky Luket, Asterixit ynnä muut ovat olleet kovassa kulutuksessa silloin joskus vuosia sitten. Saa mukavia nostalgiatrippejä kun noita lueskelee. Ja tuntee itsensä vanhaksi.

PS: en ota vastuuta alkoholin väärinkäytöstä. Tasavaltapulloa nyt ei ehkä ole tarkoitettu kirjapainoksi, mutta kun ei nuo kirkkaat oikein uppoa niin olkoot nyt tuossa käytössä.

Tämmöstä.

EDIT: kämmi kuvakoon kanssa.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta--> Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Sarjakuvat « Vastaus #125 : 14.05.2011 17:48 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Ystäväni osallistui sarjakuvakilpailuun: Kemin Pohjoismainen sarjakuvakilpailu 2011.

Ihan näppäriä. Itsehän en tajua sarjakuvista vittuakaan mutta ihmettelen kyllä sitä että 2. palkittu on huomattavasti voittajasarjakuvaa parempi.
N
tallennettu
Vs: Sarjakuvat « Vastaus #126 : 14.05.2011 18:06 »
Minna Jäsen Viestejä: 567 Basaaripisteet: 0 Profiili Olen kyllä niin kade teidän Akkari-kokoelmille. Vinilläkin näyttää hyllyt pursuavan Akkari-lehtiä. Kyllähän niitäkin vuosien saatossa meidän perheeseen tuli vaikka kuinka, mutta nyt ne kaikki ovat jossain.. ei tietoa missä.

btw. kiva tuo pölyhuiska tuossa pullon vieressä, sillä on kätevä pyyhkiä kirjoista pölyt pois   :)
030906 | 190308
tallennettu
Vs: Sarjakuvat « Vastaus #127 : 08.07.2011 14:48 »
Piira Vieras Tuli täs päädyttyä kirjaston sarjakuvaosastolle...Oli kyllä sangen viihdyttävä. Infot: http://www.apollokustannus.fi/tappaja1.html

Lainasin myös Batman: Yön ritarin kun se on kuulemma niin hyvä. No, eipä se maittanut. En kyllä olekaan mikään sarjakuva-tietäjä, joten... Piirtojälki oli jotenkin todella sekavaa, vaikeaa seurata...

E: Olen myös joskus lukenut kauhusarjakuvista Kalman ensimmäiset neljä numeroa (http://www.sci.fi/~karielk/kalma.htm) sekä ensimmäisen Shokki-kokoelman. Suosittelut...

E2: Nyt kun tarkemmin miettii niin olisihan sitä muutakin suositeltavaa mutta taidan jättää väliin...


« Viimeksi muokattu: 08.07.2011 20:07 kirjoittanut Piira »
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #128 : 13.07.2011 00:02 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 948 Basaaripisteet: 1 Profiili http://www.donrosankootut.fi/Jos Carl Barksin koko tuotannon sisältävän setin ohi meno harmittaa, niin tämän missaus aiheuttaisi luultavasti vähintään henkisen kuoleman. Pakko saada jotenkin, vaikka itselleni erittäin kallis olisikin. Kolmessa erässä 180e+10e postikulut. 2450 sivua parhautta.
"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!"
tallennettu
Vs: Sarjakuvat « Vastaus #129 : 13.07.2011 00:52 »
Vin Susirajan vahvistus Jäsen Viestejä: 1 316 Basaaripisteet: 1 Profiili Oliko pakko? Arvaahan vain meneekö tuo tilaukseen...

Voisivat vähän rajoittaa näiden "keräilyharvinaisuuksien" painamista, jos ostaisi joka teoksen jota Sanoma Magazines tyrkyttää, ei muuhun elämään rahaa jäisikään.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta--> Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Sarjakuvat « Vastaus #130 : 13.07.2011 01:23 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 467 Basaaripisteet: 4 Profiili Eli yhteensä melkein 600e. Yhdeksästä kirjasta. Äly hoi.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #131 : 13.07.2011 09:44 »
despo Jäsen Viestejä: 5 282 Basaaripisteet: 9 Profiili Vaikuttaa kyllä siistiltä setiltä ja silleen, mutta hintaa on kyllä aika helvetisti. Varsinkin kun käytännössä kaikki Rosan sarjat on jo julkaistu kovakantisessa muodossa ja suurin osa löytyy allekirjoittaneenkin hyllystä. Olisihan noista voinut jotain maksaakin, siisti setti sinänsä kyseessä, mutta lähes 600€ on kyllä pikkasen liikaa..
tallennettu
Vs: Re: Sarjakuvat « Vastaus #132 : 13.07.2011 14:46 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 525 Basaaripisteet: 2 Profiili
Vaikuttaa kyllä siistiltä setiltä ja silleen, mutta hintaa on kyllä aika helvetisti. Varsinkin kun käytännössä kaikki Rosan sarjat on jo julkaistu kovakantisessa muodossa ja suurin osa löytyy allekirjoittaneenkin hyllystä. Olisihan noista voinut jotain maksaakin, siisti setti sinänsä kyseessä, mutta lähes 600€ on kyllä pikkasen liikaa..

Mietin ihan samaa. Olisi pirun tyylikäs setti ja hieno hyllyssä, mutta kirjoista joista löytyy jo paljon hyllystä, myöskin ihan mukavissa kovakantisissa, on 600€ vain liian suolanen hinta. Harmittaa sinänsä kyllä... Jos näitä olisi julkaistu vuosittain yksi huokeampaan hintaan (kuten esim. Juhlasarjojen tapauksessa tehtiin), olisi kaikki tullut varmasti hankittua.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sarjakuvat « Vastaus #133 : 13.07.2011 15:12 »
Vin Susirajan vahvistus Jäsen Viestejä: 1 316 Basaaripisteet: 1 Profiili Pitäisi vähän selvitellä että mitä kaikkea extraa tuohon on tulossa, omasta kokoelmasta löytyvät jo lähes kaikki Rosan kovakantiset albumit. Jos vähääkään järjellä ajattelee niin täyttä rahastustahan tuo on, Rosan tuotanto on jo varsin hyvin edustettuna suomessa noilla kovakantisilla albumeilla joista viimeisin ei ole edes kovin vanha, ja akkarissa julkaistaan tasaisin väliajoin herran tarinoita klassikkoina sun muina toiveuusintoina.

Olisi tuo silti hieno hyllyssä :P Kait tuolle jonkinlaista keräilyarvoa ajan myötä tulee, painosmäärä tuskin nousee kovin korkeaksi tuon hintalapun ansiosta.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta--> Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Sarjakuvat « Vastaus #134 : 13.07.2011 16:23 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 035 Basaaripisteet: 14 Profiili Siis ne jo olemassa olevat painokset näyttävät kyllä hyllyssä paremmalta, kuin nuo tietosanakirja taitot.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Sarjakuvat « Vastaus #135 : 13.07.2011 17:35 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili On sitä tullut turhempaankin 600e kulutettua.
Eiku ootas, ei olekaan.
N
tallennettu
Vs: Sarjakuvat « Vastaus #136 : 13.07.2011 21:30 »
saska Jäsen Viestejä: 643 Basaaripisteet: 2 Profiili Olemme ottaneet tilauksesi vastaan.

pitääpi si vissii ottaa opintolainaa tai jotai >_>
tallennettu
Vs: Sarjakuvat « Vastaus #137 : 13.07.2011 23:56 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 035 Basaaripisteet: 14 Profiili Siitä se lähtee.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Sarjakuvat « Vastaus #138 : 26.02.2012 14:24 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW Nyt kun on nuo ensimmäiset kolme kirjaa saapuneet ja tullut luettua läpi, niin voin vakuuttaa että kyse ei tosiaan ole mistään rahastuksesta. Toki itse sarjakuvat löytyvät faneilta jo hyllystä kovissa kansissa, mutta nyt jokaisen sarjan värit on tarkistettu ja muutettu Rosan toiveiden mukaiseksi, kuin myös juttujen käännökset. Ja kyse ei ole mistään yhdestä puhekuplasta ja yhdestä ruudusta, vaan KAIKESTA.

Mutta tärkeintä tässä setissä on kuitenkin se kaikki muu. Karkeasti arvioituna näissä on varmaan 1/3 jotain muuta kuin sarjakuvaa: Don Rosan omaelämänkerta jaettuna yhdeksään osaan, uudet esi- ja jälkipuheet, erittelyt joka ikisestä viittauksesta Barksin sarjoihin, kaikki kannet mitä sarjoihin on eri maissa tehty, ennennäkemättömiä kuvakäsikirjoituksia... Aivan käsittämättömän täydellinen setti. Sokerina pohjalla vielä runsaasti Rosan ei-ankkatarinoita ja piirroksia. Uskomattomin lisäys lienee Rosan vanha harrastelijan ankkatarina, jossa ankanpojat polttavat pilveä ja Aku tappaa Roopen. Propsit Disneylle että tämäkin painettiin kansiin täydellisyyden nimissä!

Lisäksi olivat näemmä lisänneet pakettiin myös tilaajalahjan kunhan ostaa kaikki kolme pakettia: Sammon salaisuus -vedos jossa Rosan nimmari.


Eli jos perustelit paketin ostamatta jättämisen rahastuksen tai olemassaolevien kirjojen pohjalta, olet vain pettänyt itseäsi. ;)
tallennettu
Vs: Sarjakuvat « Vastaus #139 : 26.02.2012 21:15 »
saska Jäsen Viestejä: 643 Basaaripisteet: 2 Profiili Harmi että itse piti peruuttaa tilaus ku ois menny rahat muuten tiukille. :(
tallennettu
Vs: Sarjakuvat « Vastaus #140 : 29.02.2012 10:02 »
Wyrkk Jäsen Viestejä: 426 Basaaripisteet: 0 Profiili Tulipa tilattua vähän myöhässä tuo Don Rosan-kootut sarja. Jos jotakuta jäi kaivelemaan ettei ole vielä ostanut, niin koko kokoeilman voi vielä tilata näin jälkikäteenkin.
Nyt vain odotellaan, että pääsee lukemaan.
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #141 : 29.02.2012 10:20 »
despo Jäsen Viestejä: 5 282 Basaaripisteet: 9 Profiili Melkein tilasin jo kun Finngamer tuli tänne hehkuttamaan (kiitti vaan  ;)), mutta sitten mietin että 600€, ei helvetissä. Ei ole näin opiskelijalla varaa. Tai on, mutten viitsi polttaa säästöjä yhtään enempää tällä hetkellä. Kaikki Rosan sarjat kuitenkin löytyy jo, vaikka onhan siellä kokoelmassa toki muutakin kivaa.

Lisäksi vituttaa välillä lukea Akkareita uusilla teksteillä, kun on tottunut lukemaan niitä niillä alkuperäisillä ja ne tuntuvat oikeilta. Jotain Barksin uudelleen suomennettuja sarjoja mulla on ja heti huomaan, että nyt on uudet tekstit kun alkuperäiset on luettu varmaan satoja kertoja läpi. Yleensä nuo uudet tekstit eivät myöskään ole IMO läheskään yhtä hauskoja, kuin Sirkka Ruotsalaisen ja kumppaneiden alkuperäiset. Olkoon vaikka miten "tarkistetut" ja "oikeat", mutta itse pidän enemmän niistä 40-vuotta vanhoista suomennoksista, parempaa läppää..


« Viimeksi muokattu: 29.02.2012 10:50 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Sarjakuvat « Vastaus #142 : 05.06.2012 21:51 »
Vin Susirajan vahvistus Jäsen Viestejä: 1 316 Basaaripisteet: 1 Profiili Tänään tarjosivat vielä tuota Don Rosan koottuja-porvarisettiä puhelinmyynnin kautta. Ei voinut enää vastustaa kiusausta vaan pitihän se tilata.

Kauankohan tätä vielä pystyy tilaamaan? Myyjän mukaan painos on jotain 3000-5000 kappaleen luokkaa, ei osannut sanoa tarkemmin.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta--> Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Sarjakuvat « Vastaus #143 : 16.08.2012 21:04 »
Wyrkk Jäsen Viestejä: 426 Basaaripisteet: 0 Profiili Onkos kukaan lukenu The Walking Dead sarjakuvia?
Oon miettiny, että ostaisko tuon reilu 300 sivuisen suomennetun kirjan vai yli 1000 sivua sisältävän englannin kielisen kirjan. Adlibriksessä suomennettu on 22e ja tuo englannin kielinen 33e, joten englannin kielinen tulisi kannattavammaksi ostaa.
Onko tuon sarjakuvan englannin kieli minkälaista? Pärjääkö ihan perus englannilla vai onko siinä jotain vaikeimpia/harvinaisempia sanoja?
tallennettu
Vs: Sarjakuvat « Vastaus #144 : 18.08.2012 15:02 »
Noppa yarr Jäsen Viestejä: 270 Basaaripisteet: 0 Profiili Jos on enkuntunneilla ollut hereillä, niin tuskinpa mitään ongelmia tulee lukemisessa. Pari slangisanaa saattaa olla siellä täällä, mutta leffoista ja peleistä pitäisi nekin olla ihan tuttuja.
tallennettu
Vs: Sarjakuvat « Vastaus #145 : 27.08.2012 18:11 »
Wyrkk Jäsen Viestejä: 426 Basaaripisteet: 0 Profiili Tänään tuli postissa The Walking Dead Compendium One. Yli 1000 sivua laatusarjakuvaa.
Ekat satakunta sivua luettu ja täytyy sanoa, että aivan loistavaa tavaraa.
Kaikin puolin hyvin tehty. Ekana tietysti pisti silmään sarjakuvan mustavalkoisuus. Mielestäni mustavalkoinen sopii tähän sarjakuvaan kuin naula silmään enkä värejä edes haluaisi.
Suosittelen.
tallennettu
Vs: Sarjakuvat « Vastaus #146 : 12.12.2012 17:44 »
Wyrkk Jäsen Viestejä: 426 Basaaripisteet: 0 Profiili Don Rosan koottujen kolmas boksi tuli tänään.
Mukana tuli kirjat 7. ja 8. Ysi tulee ens vuoden puolella kun eivät ole ehtineet painaa sitä tai jotain tollasta.

Sitten harmillinen asia. Rupesin lukemaan tuota seiska kirjaa niin selaillessa huomasin, että kirjan kaksi sivua oli härskisti taittuneet viistossa. Harmin paikka, piti sitten kirjotella asiakaspalveluun viestiä. Saavat kyllä korjata kerta viallisen tuotteen antovat.
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #147 : 10.02.2013 12:12 »
despo Jäsen Viestejä: 5 282 Basaaripisteet: 9 Profiili http://career-end.donrosa.de/

Don Rosa kertoo miksi lopetti. Hyvin kiinnostavaa luettavaa kaikille miehen faneille.
tallennettu
Vs: Sarjakuvat « Vastaus #148 : 10.02.2013 13:35 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 525 Basaaripisteet: 2 Profiili En lukenut kokonaan, vähän sieltä täältä, mutta pakko silti sanoa, että sarjakuva kustantajat (Disney mukaan lukien) on aika paskamaista porukkaa. Onneksi sentään pääsi Egmontin kanssa yhteisymmärrykseen.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Sarjakuvat « Vastaus #149 : 28.03.2013 23:35 »
despo Jäsen Viestejä: 5 282 Basaaripisteet: 9 Profiili Akkarin takana mainostettiin, että Carl Barksin maalauksista ollaan julkaisemassa kirja: Carl Barksin maalaukset ja piirrokset

Lainaus
Kaikki ankkataiteilijan maalaukset ja piirrostyöt yksissä kansissa!
Carl Barksin maalaukset ja piirrokset on upea taidekirja, joka kokoaa yksiin kansiin legendaarisen ankkataiteilijan kaikki Disney-aiheiset maalaus- ja piirrostyöt. Kuvia siivittävät Barks-asiantuntija Geoffrey Blumin taustoittavat artikkelit.

Kirja ilmestyy 10.4.

Upea taidekirja on näyttävän kokoinen, tyylikäs ja sidosasultaan huippuluokkaa
Rajoitettu, numeroitu 2 500 kappaleen painos myynnissä vain kustantajalla
416 sivua

95 € (sis. postituskulut)

Tilattavissa ainoastaan:
http://www.carlbarks.fi/

Kuvia:
Spoileri (osoita katsoaksesi)


Pitihän tuo tilata, kun Barksin taulut ovat niin pirun hienoja eikä tällä nyt hintaakaan ollut mitenkään hirveästi sivumäärään nähden. Arvo kuitenkin todennäköisesti vain nousee, kun painos on noinkin rajoitettu. Lisäksi paikkaillaan tällä nyt sitä, kun Barksin tai Rosan Koottuihin ei raaskinut sijoittaa.
tallennettu
Sivuja: 1 2 3 4 [5] 6
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2022
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines