Pelaajalauta

Yleinen => Popkeskustelu => Aiheen aloitti: AK-87 - 01.12.2007 14:40Otsikko: Sarjakuvat
Kirjoitti: AK-87 - 01.12.2007 14:40
Täällä näyttäisi ainakin muutama henkilö olevan, jotka ainakin jollakin tasolla "harrastavat" sarjakuvia. Joten katsotaan miten ketju tulee menestymään.
Tarkoituksena tietenkin olisi kertoa luetko sarjiksia, ja ennenkaikkea mitä, suosikkejaan, jaaritella niistä ihan yleisesti, antaa suosituksia, lesoilla kokoelmillaan (vaikkapa ihan kuvien kerakin) jne.
Ja totta kai, kun mangoille on ihan omat topikkinsa, niin pidetään ne erossa täältä.

Voisin kait aloittaa sillä, että tässä tämän vuoden aikana olen keräillyt eri sarjakuvia ihan enemmänkin ja sen johdosta hylly on mennyt aika uusiksi. Varsinkin Alan Mooren tuotantoon on nyt tullut vähän paremmin tutustuttua Vartijat ja V niinkuin verikosto teosten myötä, jotka nousivat ehdottomasti lemppareideni joukkoon.
Tarkoitus olisi kyllä ennemmänkin vastaavia klassikoita metsästellä.

Kuvaa sarjiskasasta voisin laitella joskus myöhemmin, kunhan jaksan/joudan sen kuvan ottamaan.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: tuhis - 02.12.2007 09:58
Jonkin verran tulee harrasteltua länsimaalaisia sarjiksia. Kärkinimenä on Calvin & Hobbes, jota enkunkielisenä on pikkuhiljaa hyllyyn koitettu kerätä.

(http://www.setimadimensao.com/images/uploads/loki.jpg)


Viimeksi tuli hankittua Marvel sarjisalppari Loki, joka on kaikinpuolin oikein hyvä raapaisu aiheesta. Aikuisempi ja pohdiskelevampi Robert Rodin rustaama tarina ei ole lämmittänyt perinteisen supersankaritouhun faneja, mutta itse pidin pirusti. Aiheena on Marvel universumin Loki, joka on viimeinkin kukistanut velipuolensa Thorin, jota pitää vankina julkista teloitusta odottamassa. Eräs voimataho kuitenkin paljastaa Lokille, että on olemassa lukemattomia rinnakkaismaailmoja, joissa on kaikista eroavaisuuksistaan vain yksi asia yhteistä: Loki ei koskaan voita Thoria. Tämä saa Lokin epäilevaiseksi kaiken suhteen ja tarina ratkeaa vallan novellistisella tavalla, jota ei voi kuin ihailla.

Kuvituksesta vastaa Esad Ribic, joka on digitaiteilijana noussut hiton nopsaan yhdeksi ehdottomista suosikeistani. Miekkoselta tulee tässä kuussa (joulukuu) uusi Marvelin sarjisalppari Silver Surfer: Requiem, ja tarinan on käsikirjoittanut itse suuri ja mahtava J. Michael "Babylon 5" Straczynski!

(http://www.majorspoilers.com/wp-content/uploads/2007/06/Silver_Surfer_Requiem_1_2nd.jpg)


En ole lukenut tarkempia tietoja, mutta käsittääkseni se kertoo tarinan siitä kuinka SS saa tietää olevansa kuolemansairas. Odotan innolla asian käsittelemistä realistisella tavalla, näinkin epärealistisessa miljöössä.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: AK-87 - 02.12.2007 15:45
Kuvituksesta vastaa Esad Ribic, joka on digitaiteilijana noussut hiton nopsaan yhdeksi ehdottomista suosikeistani. Miekkoselta tulee tässä kuussa (joulukuu) uusi Marvelin sarjisalppari Silver Surfer: Requiem, ja tarinan on käsikirjoittanut itse suuri ja mahtava J. Michael "Babylon 5" Straczynski!

En ole lukenut tarkempia tietoja, mutta käsittääkseni se kertoo tarinan siitä kuinka SS saa tietää olevansa kuolemansairas. Odotan innolla asian käsittelemistä realistisella tavalla, näinkin epärealistisessa miljöössä.

Tämän voisi itsekin hommata. Kuitenkin kun Straczynskiltä tulee ne parhaat Marvel stoorit, varsinkin nykyään.

Pahemmin ei ole tullut Marvelin tuotoksia hankittua, viimeisimmät taitaa olla Ihmeneloset: Loppu, joka kyllä oli ihan hieno alppari, mutta ei se ainakaan itseen mitenkään ihmeellisesti iskenyt. Ja onhan se tosiaan nyt pari viimeisintä Hämistä tullut hankittua, jotta saan Sisällissota-tarinan loppuun. Tarina on parempi, kuin muutamat aikaisemmat parin vuoden takaiset lukemani hämikset, mutta kaukana ollaan parhaista ajoista.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: Dr. Scientist - 02.12.2007 18:38
Tosiaankin tuo Sisällissota on parasta Hämiksessä vuosiin. Kuvitus on yksinkertaisen hienoa ja tarinakin kiinnostaa ja haluan tietää miten se päättyy. Mutta kuten aina, mikään tämän päivän tarina ei pärjää 80-ja 90-luvun megatapahtumille kuten Secret Wars tai Ikuisuuden rautahanska. Toinen asia joka on perseestä on Mega-lehden lopettaminen tänä vuonna ja nyt Suomessa ei enää julkaista muuta Marvelia kuin X-Meniä joka on aivan perseestä ja Spider-Mania joka on, kuten sanottu, melko keskinkertaista shittiä lukuunottamatta Sisällissotaa.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: AK-87 - 02.01.2008 13:20
Viime viikon ostos oli itselle Neil Gaimanin kirjoittama ja John Romita Jr:n piirtämä Ikuiset (http://www.egmont-kustannus.fi/sarjakuvat/nayta_uutinen.phtml?id=2286)

Tarinahan on osa Marvel Universumia, mutta tässä stoorissa se ei pahemmin näy. Pari kertaa siellä näkyy tutumpiakin hahmoja (pääasiassaan Rautamies). Ja olihan kyllä varsin laadukas hankinta, sopi minun makuuni.
Tarinassa ei toiminnan osalta edes tapahtunut mitenkään älyttömästi, mutta länsimaisten sarjisten nykytasoon verrattuna tarina oli timanttia, ja piirrosjälkikin on laadukasta, joten viihdyin teoksen parissa varsin mukavasti. Joten jos yhtään kiinnostaa niin kannattaa hankkia, ei siellä tosiaan siis paljoa parempaakaan ole tällä hetkellä tarjolla.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: Koo - 02.01.2008 18:11
Sarjakuvat kiinnostaa jollain asteella, mutta vähäiseksi on jäänyt niiden lukeminen (jos nyt Aku Ankkaa ei lasketa :P). Viimeisin jonka luin oli Frank Millerin Yön Ritari. Isä on keräillyt joskus menneisyydessä sarjakuvia ja vinot pinot niitä olisi. Marveleita, Batmaneja, kaikki Conan sarjakuvat jne.. Pitäisi vaan alkaa tutkimaan niitä kaapin syvimpiä syövereitä ja alkaa lukemaan. Ei vaan ikinä jaksa :rollaus:


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: Dr. Scientist - 02.01.2008 22:47
Sisällissota saatiin täällä Suomessakin julkaistua kokonaan ja viimeinen osa ilmestyi pari viikkoa sitten. Kuten aiemmin sanoin, oli tarina ihan ok ja kuvituskaan ei ollut huonointa. Loppuratkaisu oli vähän tylsä, mutta sinänsä yllättävä. Yllättävä sen takia, koska yleensä tuollaiset tapahtumat tapahtuvat eri ulottovuudessa tai joku kelaa aikaa taaksepäin tai jumalat tulevat iskemään unohdussalamoita jotta kaikki palaisi ennalleen. Varsinkin kun Hämis paljasti itsensä ja pari tyyppiäkin delasi. Noh kattoo nyt mitä seuraavaksi tapahtuu...

(http://i19.photobucket.com/albums/b179/happo_no_giri/civil-war.jpg)


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: zoukka - 09.01.2008 13:37
Lainaus
http://www.majorspoilers.com/wp-content/uploads/2007/06/Silver_Surfer_Requiem_1

Aikas upeaa kuvitusta!
Jahas varmaankin länsimaisesta sarjakuvasta täällä olisi tarkoitus turista. No Ankoista ja Lassista ja Leevistähän se lähti mulla kunnolla käyntiin. Ankat eivät enää nykyään maistu, mutta niille olen velkaa kaiken. Carl Barks on jumala. Tippa tulee linssiin kun niitä klassikkoja lukee... miehen piirtotaidot olivat jotain älytöntä kun vertaa moniin aikalaisiin.

Lassi & Leevi iskikin sitten ensimmäisellä lukukerralla kuin atomipommi. Olin juuri oikeassa iässä (jotain 8-10) vuotta ja on hankala sanoa miten paljon Lassin loistava hahmo on minuun sitten vaikuttanut. Kaikki mahdolliset Lassit tuli etsittyä käsiini kirjastoista ja kavereilta ja luettua kannesta kanteen kerta toisensa jälkeen. Itsekin hullun mielikuvituksen omaavana Lassista tuli rakkain fiktiivinen hahmo nopeasti ja osasin täydellisesti eläytyä Lassin asenteisiin maailmaa kohtaan. Piirrokset joissa koulu räjäytetään ohjuksilla aiheutti älytöntä riemua! Näinkö saa ajatella. Kiusaaja mätti Lassia naamaan joka albumissa, mutta Lassi oli silti henkisesti aina voittaja letkautuksillaan. On parempi voittaa kiusaaja astraalisella tasolla ja ottaa turpaan kuin luimistella nurkassa ja olla asiasta hiljaa. Lassin ambitiot näyttivät, että ei pidä ehkä tyytyä vain siihen sivustakatsojan rooliin ja ehkä siitä vuoristoradasta voi hypätä poiskin. Elämää on päässäkin ei vain fyysisessä maailmassa.

Mielikuvitusystävää minulla ei koskaan ole ollut, tosin en ole varma elikö sitten Lassi sekä Leevi nimenomaan päässäni lukusessioiden jälkeen. Leevi on varmaan nerokkain hahmo mihin olen sarjakuvissa törmännyt. Lassin omantunnon, unelmien ja ystävän ihanteiden yhdistelmä, joka kuitenkin oli vielä vähän enemmän. Joku ulkoinen essenssi Leevissä on aina ollut ja hahmon olisi voinut ryssiä tekemällä siitä Lassin vastakohdan. Leevi monesti protestoi Lassin ideoita, mutta toisaalta sitten ajaa kelkalla jostain viiltävän kivun mäeltä alas Lassin kanssa tuomioon :)

Lassi & Leevi myös käsitteli Alfred J. Kwakin tapaan monia arkoja ja hyssyteltyjä asioita, mutta kuitenkin niin hienovaraisesti, ettei yhdessäkään stripissä ole keinotekoisuuden häivähdystäkään. Joskus myöhemmällä iällä sain käsiini albumin, jossa oli jokaisen stripin päällä Wattersonin saate-teksti ja se avasi monet jo tutut stripit vielä hitusen paremmin. Monen stripin takia miestä on uhkailtu ja boikotoitu ja taas toisten kohdalla mies on saanut ylistävää palautetta yllättäviltäkin tahoilta. Strippi, jota edelsi Wattersonin lähisukulaisen kuolema on jäänyt muunmuassa mieleen. Siis se jossa oli se delannut lintu.

Tämä kaikki siis yhdistettynä ajattomaan piirrosjälkeen, hyvään huumoriin ja OIVALTAVAAN kerrontaan.

Kiitos Billy tästä kuvitetun taiteen aarteesta. Paras sarjakuva ehdottomasti, tärkein yksittäinen kasvattajani varhaislapsuudessa (no mene ja tiedä) vanhempien jälkeen ja se sarja jonka haluaisin kaikkien lukevan.


(http://img211.imageshack.us/img211/2666/calvinonscientificlawec5.gif)


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: Andy-O - 10.01.2008 16:43
Sisällissota saatiin täällä Suomessakin julkaistua kokonaan ja viimeinen osa ilmestyi pari viikkoa sitten. Kuten aiemmin sanoin, oli tarina ihan ok ja kuvituskaan ei ollut huonointa. Loppuratkaisu oli vähän tylsä, mutta sinänsä yllättävä. Yllättävä sen takia, koska yleensä tuollaiset tapahtumat tapahtuvat eri ulottovuudessa tai joku kelaa aikaa taaksepäin tai jumalat tulevat iskemään unohdussalamoita jotta kaikki palaisi ennalleen. Varsinkin kun Hämis paljasti itsensä ja pari tyyppiäkin delasi. Noh kattoo nyt mitä seuraavaksi tapahtuu...

Löytyisköhän mistään noita kaikkia osia ja paljon mahtaisi olla hintaa?


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: AK-87 - 10.01.2008 18:00
Itsenikin pitäisi viimeinen osa jostakin metsästää, kun eihän täällä peräkylillä nyt mitään sarjakuvia ole saatavilla :(

zoukka kyllä summaili omatkin tuntemukseni Lassista ja Leevistä, harva sarjis on naurattanut yhtä makoisasti. Vaikka sarja ei enää ole vuosiin jatkunutkaan, niin silti vanhatkin stripit naurattavat yhtä makeasti.

Lainaus
Carl Barks on jumala.

Totta, varsinkin nykyään tarinoiden taso nousee huomattavasti, kun lehdessä julkaistaan Barksin klassikoita. Eipä siellä enää oikeastaan muut kuin Don Rosa (oma henk. koht. suosikki) pääse samaan. Harmillisen vähän vain nykyään näkee Rosankin töitä Ankoissa.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: Frank - 17.01.2008 00:40
(http://images.amazon.com/images/P/0836204255.01.LZZZZZZZ.jpg)

Tuli tänään iloinen yllätys, kun siskoni minulle tilaaman (myöhästyneen) nimipäivälahjan toinen puolisko tuli postissa. Sain siis Gary Larsonin The Far Side Gallery 5:n viikko sitten toimitetun The Chickens Are Restless -albumin kaveriksi. Larsonin Far Side -sarjakuvia onkin jo ennestään tullut luettua neljän albumin verran, joten lisäyksen kokoelmiin olivat mieluisia.

Ihan kaikille Larsonin yksiruutuiset stripit eivät varmastikaan kolahda, enkä minäkään aivan kaikkia juttuja ymmärrä niiden omituisuuden vuoksi. Toisaalta omituisuus on vain hyvästä sillä sehän näissä naurattaakin: Larson sekoittaa ihmisen ja eläinten roolit täysin sekaisin ja tuo esille nerokkaita huomautuksia samalla onnistuen muistuttamaan meitä siitä, mitä teemme. Aivan käsittämättömän hyvä sarjakuva.

(http://journeyintomystery.free.fr/images/H-SDC2_FarSide_Cal1005_2981.jpg)


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: AK-87 - 17.01.2008 13:11
Larsonin stripit on kyllä jotain ihan ihmeellistä. Siskon ja hänen poikakaverinsa luona yhtä albumia luekelin, ja kyllä se on aika kovaa settiä, vaikka jotkin stripit oli tosiaan niin outoja, että meni kyllä täysin ohi.
Mutta pitäisipä varmaan itsenikin hankkia Larsonin albumit jossain vaiheessa.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: Frank - 17.01.2008 19:31
Mutta pitäisipä varmaan itsenikin hankkia Larsonin albumit jossain vaiheessa.
Kannattaa toimia nopeasti tai etsiä Play.comista käytettynä, sillä uutena ei albumeita enää tuppaa löytymään. Vielä muutama vuosi sitten Stockmannkin möi Larsoninkin sarjakuvia, mutta nykyään niitä ei löydä enää mistään. Minultakin puuttuu niitä vielä aika monta, joten pitää pian etsiskellä netistä ja divareista.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: zoukka - 22.01.2008 15:10
Ootteko pojat lukeneet (tai no katsoneet) Geoff Darrowin töitä ? Itselle mies on tuttu lähinnä vain Hard Boiled sarjan kautta, jota skidinä lueskelin kirjastossa. Aika härskiä tavaraa oli kyllä sen ikäiselle noissa, mutta tärkein huomio kuitenkin aina kiinnittyi tajuttomaan detailien määrään. Siis tajuttomaan. Nyt sitten viime vuonna kävin eräässä divarissa, josta löysin miehen muutakin työtä eli Iso Heppu ja Rusty Robottipoika (Big Guy etc) albumin, joka on jonkinlainen tribuutti Godzilla-tyyppisille flikeille. Ilkeä jättiläisdino aikoo tuhota maailman ja Rustyn kaveriksi lähetetään jenkeistä Iso Heppu jelppimään... aivan tajutonta matskua taas visuaalisesti.

Kässärillä ei Iso Heppu juhli, mutta HArd Boiledissa oli muistaakseni mukavan koukuttava stoori, vaikkakin dialogin määrä oli vähäistä.
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Kannattaa tutustua varsinkin tuohon Hard Boilediin, vaikkapa kirjaston kautta. Niitä on kolme osaa Suomessa. (ei niitä vissiin ole enempää tehtykään)


En löytänyt lempparikohtaukseni kuvaa, jossa "jeparit" tulevat paikalle eräällä valtatiellä. HB:n lukeneet, kyllä varmaan muistavat :lol:


(http://www.kazet.bial.pl/2002_11/gfx/hard_boiled_02.jpg)


Tuossa joku yrittää urppia päähahmolle. Pummit...


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: finngamer - 22.01.2008 17:25
Ootteko pojat lukeneet (tai no katsoneet) Geoff Darrowin töitä ?

Itselle nimi on tuttu Matrix-trilogian konseptitaiteen kautta. Wachowskit tykkäsivät miehen sarjiksista ja palkkasit suunnittelemaan teknisiä miljöitä ym. On niissä kuvissa kyllä putki poikineen, viitseliäs kaveri...


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: AK-87 - 02.02.2008 00:29
Noniin...nyt on uusimmat kirjat lukaistu, hartaasti ja nautiskellen. Aloitetaan Batman-tekijänä Neal Adams osa 2:sta.
Kyseessähän on siis kokoelma Batman stooreja 60-luvun lopulta ja 70-luvun alusta, jotka Adams on kuvittanut. Aikakausi näkyy, ja kieltämättä jotkin tarinat ovat...noh, erilaisia. Kuitenkin nämähän ovat niitä tarinoita, jotka ihan ensimmäisenä uudistivat Batmanin "synkäksi" varjoissa viihtyväksi sankariksi, joskin pakko sanoa, että en itse pitänyt tarinoita niinkään synkkinä, varsinkaan näin Millerin tarinoiden jälkeen... Vaan eipähän siinä, pitäähän nämä kuitenkin omistaa ;)

2. osa on mielestäni parempi, kuin mitä ensimmäinen, johtuen nyt lähinnä siitä, että tämä osa keskittyi enemmän Batmanin ja tunnetumpien roistojen ympärille (Jokeri, Ra's Al Ghul, Kaksinaama...), niin ja, näin sivuhuomautuksena, olihan tässä tottakai se Ra's Al Ghul stoori, joka oli vaikuttimena Batman Beginssissä.
Sivuja komisti, kuten ekassakin osassa, varsin suuri määrä Adamsin tekemiä kansikuvia, ja olipahan siellä loppupuolella luonnoksia, sekä sarjakuviin, että elokuviin (ja pariin muuhunkin asiaan.)
Joten siis, varsin antoisa paketti kuitenkin oli, ja uskaltaisinpa tuota suositella kaikille joita klassiset Batman tarinat kiinnostaa.

Sitten se toinen, eli Sandman: Ikuiset yöt.

Ja kaipa se on heti alkuun häpeikseni tunnustettava, että tämähän oli omalla kohdalla ensimmäinen tutustuminen sarjaan. Ja kenties se vaikutti yhdessä pätkittäisen lukemisen kanssa siihen, että 15 muotokuvaa kurjuudesta ja Kuume tarinat oli ehkä hämärintä, mitä olen tähän mennessä sarjakuvissa lukenut. Toki taidekin oli näissä sellaista, mihin en ole sarjiksissa tottunut, mutta olipahan ainakin mielenkiintoinen kokemus, ja varmisti sen, että kirja meni kerrasta uusintalukuun, tällä kertaa ilman suurempia taukoja.
Mutta tästäkin huolimatta minä pidin tästä ja varmaa on, että nyt pitää alkaa metsästämään aikaisempia osia. Niin ja kansi on ehkäpä hienoin, mitä olen nähnyt/omistan ja kirjassa mukana oleva kirjanmerkki on aina plussaa...


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: Dr. Scientist - 21.04.2008 21:57
The Walking Dead

(http://kalaksikukko.iwn.fi/katuoja/k/2004/katuoja20040601_walkingdead1.jpg)

Ostin tuossa viime viikolla Fantasiapeleistä The Walking Dead 1:n melko pitkän harkinnan jälkeen. Zombiejutuista kun tykkään, niin olihan se kuitenkin pakko ostaa, vaikka hinta oli 11€, joka on todella kova hinta, kun ottaa huomioon että teoksen lukee puolessa tunnissa.

Kirjoittajana häärii Robert Kirkman ja ensimmäisen osan kuvittajana toimii Tony Moore. Kyse on siis mustavalko zombisarjis, joka alkaa todella tavanomaisesti. Rick-nimistä kyttää ammutaan, ja äijä joutuu koomaan. Tämä tapahtuu ensimmäisen sivun aikana. Myöhemmin tyyppi herää koomasta jossain autiossa sairaalassa, joka ei olekaan niin autio. Siellä nimittäin pyörii verenhimoisia zombeja. Rick huomaa että koko kaupunki on zombien hallitsema ja hän aikoo mennä Atlantaan etsimään vaimoaan ja poikaansa. Yllättävästi sekin kaupunki on zombien valtaama, mutta Rick löytääkin leirin jossa oleskelee myös hänen perheensä. Siellä sitten koitetaan elää, vaikka leiri on hyvin epäturvallinen paikka. Tässä nyt oli The Walking Deadin ensimmäisen osan pääjuoni.

Eli siis tarina ei ole mitenkään erikoinen, mutta minusta se on juuri mukavan simppeli. Alku on kliseisyydestään huolimatta varsin mielenkiintoinen ja vauhdikas. Meno kyllä rentoutuu leirissä, mutta juonta seuraa mielellään. Rick on kyllä vituttavin päähahmo pitkään aikaan; Sen voin sanoa.

Kuvitus on minusta helvetin onnistunutta. Juonen tapaan, kuvituskin on melko simppeliä, mutta sitä katsoo enemmän kuin mielellään. Vaikka ääriviivat ovat paksuja ja hahmot todella sarjakuvamaisia, niin yksityiskohtia riittää, vaikka kuvitus onkin melko epärealistista. Ainakaa se ei ole sekavaa.

(http://www.popimage.com/content/images/imageroadtoindykirkman4.jpg)


Aluksi mustavalkoisuus häiritsi. Miksei tähän sarjaan voinut hankkia värittäjää. Minusta mustavalkoisuudella ei ole mitään tekemistä zombien kanssa. Tähän, jos mihin sarjakuvaan olisi sopinut värit. Kyllä mustavalkoisuuteen tottuu, mutta välillä vituttaa ettei värejä ole laitettu. Kuvataide olisi ollut täydellistä. Kuvittaja muuten vaihtuu tämän ensimmäisen osan jälkeen. Syytä en tiedä.

Kokonaisuutena ensimmäinen osa oli ihan ok. Ei mitään maata järisyttävää, mutta hyvinkin viihdyttävää. Hinta on kyllä liian korkea, ja en tajua miksi helvetissä seuraavat osat maksavat yli 14 eunukkia. Se on jo ryöstöä. On vähän vaakalaudalla että jatkanko sarjan keräämistä vai en.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: zoukka - 22.04.2008 08:07
11€ kova hinta sarjakuvasta  :lol:

Lopettakaa se ware :/


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: echoes - 13.06.2008 08:02
(http://img113.imageshack.us/img113/8295/sweetota9.jpg)Nicholas Gurewitchin sarjakuvat räjäyttivät tajuntani. Aivan helvetin loistavaa hämärää huumoria ja loistavasti piirrettyjä strippejä.

Kovakantinen kirja sisältää noin 100-sivua tykitystä ja lähes kaikki netissä julkaistut sarjakuvat ovat kirjassa. Kirjassa on myös julkaisemattomia strippejä ja tekijän kommentit, miksi niitä ei julkaistu. N. 15 euron hintaan tämä on loistava ostos kaikille mustasta huumorista pitäville.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: Qtulhu - 17.06.2008 17:49
Toinen suomennettu Hellboy kokoelma julkaistaan Elokuun lopussa. (http://www.bookplus.fi/product.php?&isbn=9789524699358)
Nimellä Pimeyden Kutsu kulkeva tuotos on mitä ilmeisimmin suomennos Darkness Calls kokoelmasta. Mielenkiinnolla odotan tuotosta, eka osahan on täyttä rautaa. Sijoittuu sopivasti Hellboyn 2:sen ensi-illan aikoihin tuo julkaisu. Nimi myös vihjaa, että lisääkin olisi tulossa.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: 720 - 03.07.2008 23:11
Kotipaikkakunnan kirjastosta tuli haettua vähän lukemista:

Spirit vol. 2 ja 3
Watchmen
Batman: Year One
Sandman - Ikuiset Yöt
300

Watchmenia lukuunottamatta kaikki suomenkielisiä, Watchmenin suomiversion varasin kun olen melko varma ettei energia riitä enkkukielisen kirjan lukemiseen.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: kep - 05.07.2008 22:49
Kovakantinen kirja sisältää noin 100-sivua tykitystä ja lähes kaikki netissä julkaistut sarjakuvat ovat kirjassa. Kirjassa on myös julkaisemattomia strippejä ja tekijän kommentit, miksi niitä ei julkaistu. N. 15 euron hintaan tämä on loistava ostos kaikille mustasta huumorista pitäville.
Ainoa itseäni ärsyttävä asia tuon kirjan "julkaisemattomissa stripeissä" on, että itse asiassa miltei jokainen niistä on ollut ylhäällä nettisivuilla, ja otettu sieltä pois ilmeisesti kun kirjaa alettiin tehdä. Mutta loistavia vitsejä ja loistava tyyli miehellä, suosittelen minäkin varauksettomasti kaikille.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: Teppo Holmqvist - 10.07.2008 15:24
Aluksi mustavalkoisuus häiritsi. Miksei tähän sarjaan voinut hankkia värittäjää. Minusta mustavalkoisuudella ei ole mitään tekemistä zombien kanssa.

Alun perin kyseessä oli lähinnä budjettikysymys, myöhemmin se muuttui sarjan tavaramerkiksi. En ole kyllä seurannut tuotakaan sarjaa pitkään aikaan.

Kannattaa toimia nopeasti tai etsiä Play.comista käytettynä, sillä uutena ei albumeita enää tuppaa löytymään. Vielä muutama vuosi sitten Stockmannkin möi Larsoninkin sarjakuvia, mutta nykyään niitä ei löydä enää mistään. Minultakin puuttuu niitä vielä aika monta, joten pitää pian etsiskellä netistä ja divareista.

Sarjakuvia ei yleisesti ottaen kannata tilata Play.commista jollei ole ihan pakko, vaan mennä suoraan Amazon.commiin. Esimerkiksi The Complete Far Side 1980-1994 (2 vol set*) lähtee kyseisestä puljusta 104 dollarin, eli 65 euron hintaan suomeen (sis postarit).  Ottaen huomioon kuinka paljon yksittäiset albumit maksavat täällä, tuo on mielestäni aika hyvä hinta. Tulleista ei tarvitse huolehtia, koska kirjojen (joihin siis myös sarjakuvat lasketaan) kohdalla tulliraja on postareiden kanssa 125 euroa.  Sinänsä ihan järkyttävää kyllä kuinka paljon dollarin arvo on romahtanut.

http://www.amazon.com/Complete-Far-Side-1980-1994-vol/dp/0740721135/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=books&qid=1215692476&sr=8-1

* Nahkantinen, 1272 sivua.


Watchmenia lukuunottamatta kaikki suomenkielisiä, Watchmenin suomiversion varasin kun olen melko varma ettei energia riitä enkkukielisen kirjan lukemiseen.

Väittäkööt puristit mitä haluavat, mutta mielestäni ko. sarja olisi toiminut paljon paremmin ilman piraattitarinaa. Se rikkoo aika pahasti päätarinan tahdistusta, ja Moorekin oli aikoinaan epävarma sen lisäyksstä. Elokuvahan tulee olemaan 1:1:n hiilikopio sarjiksesta, mutta nuo piraattitarinat jäävät DVD julkaisun ekstraksi.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: 720 - 10.07.2008 15:38
Tai itse asiassa ne julkaistaan Watchmenin ensi-illan aikaan dvd:llä ja myöhemmin tulee varmaan joku Watchmen+Tales of the Black Freighter dvd-combo.


Ai niin, nyt pitäisi käydä kirjakaupassa, Frank Millerin legendaarinen The Dark Knight Returns on tullut kovakantisena suomipainoksena myyntiin. ;)


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: Koo - 10.07.2008 15:41
Heh, meiltä löytyy Yön Ritarin Paluu neljään kertaan. Faija jostain syystä ostanu vähän varastoonkin niitä.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: Teppo Holmqvist - 10.07.2008 15:48
Ai niin, nyt pitäisi käydä kirjakaupassa, Frank Millerin legendaarinen The Dark Knight Returns on tullut kovakantisena suomipainoksena myyntiin. ;)

Onhan se kiva tarina, mutta ehkä hieman yliarvostettu. 300:n jälkeen Miller kyllä muuttui sellaiseksi itsensä parodiaksi että alkoi oikeasti hävettää. Oletko lukenut All-Star Batmania? Se on kauhia. :)


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: 720 - 10.07.2008 21:53
Oletko lukenut All-Star Batmania? Se on kauhia. :)

Tuohon en ole tutustunut. Hävettävän vähän olen Aku Ankan ulkopuolelta mitään lukenut, Milleriltäkin vasta 300, Sin Cityt, Batman: Year One ja The Dark Knight Returns Again. DKR kiinnostaa juuri tuon klassikkostatuksen vuoksi joten täytynee se tarkastaa. En kyllä odotuksia nosta ihan kattoon, Year Onekin oli hienoinen pettymys vaikka onkin erinomainen.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: zoukka - 10.07.2008 22:02
Roninistakin saadaan hyvällä mäihällä uusintajulkaisu sitten kun se leffa tuloo.

Ja pitääpä poimia tuo kovakantinen Batmankin kun kirjakauppaan eksyy.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: Teppo Holmqvist - 10.07.2008 22:20
Tuohon en ole tutustunut.

No siis... DC Comicsillä alkoi pari vuotta sitten ns. All-Stars sarja, jossa joku sarjakuvamaailman ässä saa vapaat kädet jonkun DC:n kuuluisan sankarin suhteen. Tarinat eivät ole virallista kaanonia, ja kirjoittajalla on tämän takia täysin vapaa pöytä. Näistä sarjoista ensimmäinen oli All-Stars Batman, jossa Frank Miller laittoi hyntyyt yhteen Jim Leen kanssa. Puitteet ovat siis erittäin hyvät, koska eihän tuollaisella tiimillä voi tulla paskaa? No valittevasti tuli.

Jim Lee piirtää kyllä tanakasti, mutta Frank Miller on muuttanut Batmanin Sin City klooniksi. Kaikki hahmot Teräsmies mukaan lukien kiroilevat ja ärjyvät kuin pahaiset luolamiehet, juoni muistuttaa 90-luvun pahinta k3wl aikaa, verellä läträtään, ja tärkeintä on tuntunut olevan tissien ja perseiden siro asettelu. Jos pitää meuhkaamisesta ja kiroilusta, niin sitten tämä on varmaan kiva. Kuvitus on kyllä hienoa, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Ja vielä lopuksi kolme legendaarista lausahdusta kyseisestä sarjasta:

"I'm the goddamn Batman!" (Batman tapaa Robinin ensimmäistä kertaa)
"Out of the way, sperm bank!" (Wonder Womanin ensiesiintyminen)
"I just love being the goddamn Batman!"

(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/d/df/GoddamnBatman.jpg/200px-GoddamnBatman.jpg)Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: 720 - 14.07.2008 01:39
Kiitos briiffauksesta.

Voi helvetti tuo vaikuttaa koomiselta. :lol: Millerillä tainnut todellakin mennä sarjat sekaisin.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: zoukka - 14.07.2008 01:45
Millerhän on juuri tuota. Kurveja, kirosanoja ja luolamiehiä. Miksi siis yllättyä jos hän käsittelee Supersankareitakin samalla tapaa?

Itse ainakin diggasin Dark Knight Returnsista ihan kympillä. Tolla perseellä pääsee vaikka Paaviksi!


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: tetsuo - 28.07.2008 23:31
Luin tuossa ennen Dark Knightin ensimmäistä katselukertaa vihdoinkin Akiran 2 viimeistä osaa kirjastossa. Ihan unohdin miten huippuhienoa sarjakuvaa se olikaan. Lopetus toi melkein kyyneleen silmään. Pitää kyllä jossain vaiheessa ostaa koko sarja hyllyyn. Ei vaan tahdo löytää niitä isompia, vanhempia kirjoja oikein mistään uutena. Tetsuo on kyllä kovin jätkä koskaan.  :lol:


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: Koo - 28.07.2008 23:39
Millerhän on juuri tuota. Kurveja, kirosanoja ja luolamiehiä. Miksi siis yllättyä jos hän käsittelee Supersankareitakin samalla tapaa?

Itse ainakin diggasin Dark Knight Returnsista ihan kympillä. Tolla perseellä pääsee vaikka Paaviksi!
No mut, Dark Knight Returnsissa ei kummiskaan vielä tollasissa mittasuhteissa liikuttu tossa urpoilussa, ja onhan se pirun kova tarina joten ehkä juuri siksi odotukset olleet korkealla?

Edit: Huhhuh muuten sarjakuvien hintoja, isovanhempien luona landeilemassa niin huvikseni katselin lähikaupassa jos jotain mielenkiintosia sarjakuvia löytyisi. Siinä oli sitten joku random batman-pokkari jossa klassikkotarinoita, vaikutti ihan hyvältä... Hinta 12 euroa! Jostain vitun pokkarista :lol:


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: zoukka - 29.07.2008 01:09
Ne oli niitä paksuja klassikko-tuutteja? Ihan normi hintahan tuo on. Juuri maksoin siitä suomi-Dark Knight returnsista 26 eunukkia. Laatu maksaa.

300:sesta maksoin 35€  :rollaus:


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: Koo - 29.07.2008 17:30
Juu, niitä juuri. Niinhän näyttää maksavan, ei ole pitkään aikaan tullut sarjakuvia osteltua ja noilla hinnoilla en kyllä ostakkaan. Watchmen ja Sandmanit pitää kyllä hankkia joskus kun on rahoissa. Faija onneksi hamstrannut niin paljon sarjakuvia että niillä pääsee jo pitkälle.

Edit: Haa, Batman musta ja valkoinen osa 1 ja Yön Ritari iskee jälleen osa 1 tuli luettua. Mustavalkosarjakuva aah, monta hyvää tarinaa kyllä mahtunut yksiin kansiin ja monia hyviä piirtäjiä. Tykkäsin ihan mielettömästi, vaikka läheskään kaikki batman tarinat ei yleensä ole kolahtanut. Yön ritari iskee jälleen oli ihan mielenkiintoinen. Paskempi kuin Yön Ritarin paluu (yllättikö?) muttei nyt huonokaan.
Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: Suurvisiiri - 27.08.2008 21:16
Huippuhienoa sarjakuvaa on tullut osteltua.

(http://img28.picoodle.com/data/img28/3/8/27/f_book1m_63be6a2.gif)(http://img29.picoodle.com/data/img29/3/8/27/f_book2m_3bf43b4.gif)(http://img32.picoodle.com/data/img32/3/8/27/f_book3m_8d96198.gif)


Mitä mainioin sarjis. Melkoisen outoa, osin makaaberiakin on huumori tässä sarjassa. Ilmestyi muistaakseni Kauppalehden Pressossa nimellä Raakaa lihaa. Suositellaan. (http://redmeat.com)

(http://img32.picoodle.com/data/img32/3/8/27/f_pbfm_2b0c5db.jpg)


Hienoa ja outoa huumoria pitää tämäkin sarja sisällään. Harmittavasti vain tekijä on tainnut siirtyä uusiin projekteihin. Kotosivut (http://pbfcomics.com/)

Viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpä The Complete Far Side. Kirjat sisältävät kaikki Far Side (suomeksi Harhama) ruudut. Kirjoilla on kokoa reilun aA4:n verran ja paksuutta viitisen senttiä. Lisäksi vielä hieno pahvikotelo. Yhteensä tätä uskomatonta huumoritykitystä löytyy semmoisen 4000 ruudun verran. Hintaa oli Amazon.co.uk:ssa karvan alta 60 puntaa, mutta jokainen euro oli täysin oikein käytetty.

(http://img300.imageshack.us/img300/6480/farsidekn6.jpg)


Kuva ei tee oikeutta.

Näitä viimeisiä täällä onkin vissiin jo suositeltu aikaisemmin. Noh, ei toisto ole pahasta näiden kohdalla.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: Dr. Scientist - 27.08.2008 22:27
Joo, tuo TPBF-kokoelma on kyllä jotain täydellistä. Huumori on erittäin ironista ja välillä hyvinkin härskiä. Loistava sarjis siis.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: zoukka - 07.09.2008 13:28
It's a good life if you don't weaken.

Sethin maanistelua ja jonkun vanhan sarjakuvapiirtäjän etsintää naivistisella tyylillä ja melko hyvällä kerronalla. Tarina on simppeli ja päähenkilö helvetin masentava Dick Tracylta näyttävä tyyppi. Joka siis oikeasti on sarjan piirtäjä ja kirjoittaja. Miehellä ei oikein ole elämänhalua ja ainoat oikeat ilonaiheet ovat vanhat klassiset amerikkalaiset huumori-sarjakuvat. Itse en niitä osaa arvostaa, mutta Sethille ne ovat elämä ja vielä enemmän. Komea häiskä joka ei vain oikein tajua missä mennään ja mistä pitäisi ottaa kiinni. Naiset valuvat sormien läpi, aika kiitää ja mies pelkää tulevaisuutta enemmän kuin mitään muuta. Ilmeisesti kaiken pitäisi näyttää samalta kuin 30-50 luvuilla ja Seth kokeekin jatkuvasti nostalgian täyteisiä hetkiä katsellessaan vanhoja rakennuksia ja krääsää. Mamma on tärkeä henkilö ja veljeään Seth kohtelee todella alentuvasti. Mies kun kuitenkin on iloinen ja vääntää vitsiä sillointällöin.

Itse pidän sarjakuvani mahdollisimman visuaalisena välittäjänä, joten Sethin piirrostyyli ei mitenkään erityisesti riemastuta. Toki se antaa tilaa tarinalle ja jos oikein olen arvannut, matkii hyvin Sethin rakastamien taitelijoiden jälkeä. Toki tällä tyylillä saadaan myös hauska kontrasti lapsekkaan ilmeen ja vakavan tarinan kautta.


It's better than bad it's good.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: Azu - 15.10.2008 01:59
Miten minä onnistunkin aloittamaan Angel-sarjakuvien lukemisen silloin, kun silloinen uusin julkaistu lehdykkä lopettaa aivan helvetinmoiseen cliffhangeriin. Viimeksi saatiin tietää, että (spoileri After the Fall #4:n lopusta)

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Olisin kestänyt odotuksen tuskat, jos olisin lopettanut After the Fall #10 tai #11 paikkeilla, koska ne loppuivat aivan siedettäviin kohtiin, mutta mitenkäs sattuukaan ostin lisää kyseisiä lehtiä juuri nyt kun #12 on viimeisin ilmestynyt sarjis. Ja eiköhän siinä tehdä paljastus, joka saattaa olla ehkä suurin - tai ainakin yksi suurimmista - koko Angelin historiassa (ei pelkkien sarjakuvien). En halua tilata vain yksittäisiä lehtiä (postikulut kasvavat liian suuriksi), joten menee muutama kuukausi ennen kuin tilaan lisää Buffy- & Angel-sarjiksia ja saan tietää mitä tapahtuu seuraavaksi.

Hajoaa pää.

E: Jaahas, pitäiskö sitä mennä nukkumaan kun yritin sulkea spoileria /quote-tagilla.  :rollaus: Noh, hyvä että huomasin virheen näinkin pian. En tiedä kuinka moni täällä lukee Buffyn ja Angelin virallisia sarjakuvajatkumoita, mutta toivottavasti kukaan ei spoilautunut, joka ei halua spoilaantua kyseisestä asiasta.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Frank - 17.12.2008 20:11
(http://www.littlebrown.co.uk/assets/images/EAN/Large/0751529664.jpg)


There's a Hair in My Dirt! - A Worms Story

The Far Sidesta (suom. Harhamat) tutun piirtäjän, Gary Larsonin, eläkepäivillään käsikirjoittama ja piirtämä There's a Hair in My Dirt! kertoo matoperheen vesasta, joka suuttuu löytäessään ruoastaan hiuksen ja samalla julistaa, ettei halua olla mikään maassa möyrivä mato, jonka ainoa elämäntarkoitus on syödä multaa. Pojan isä alkaakin kertoa tarinaa, josta ei huumoria puutu. Samalla lukija saa paremman biologian oppitunnin kuin koulussa. Teos on muuten aika lailla sisällöltään faktaa, minkä todistaa biologian professorin kirjoittamat alkusanat. Larsonkin on kuulemma kiinnostunut biologiasta, mikä ei sinänsä yllätä Far Siden lukijoita.

Mahtava aikuisten kuvakirja. ;) Suosittelen.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: zoukka - 21.12.2008 16:36
Ai saatana tänä jouluna on niin kovat joululahjat tulossa, ettei mitään rajaa. Fantasiapeleistä tarttui mukaan 20. Berserk ja neljäs Lone wolf & Cub, sekä Amazonista 88- vuoden (Batman) Killing Joke. Alkuperäinen painos siksi, että siitä tuli nyt uusi hardback ja kuten Incalin kanssa kävi, on siihenkin vedetty jotkut vitun oksettavat photarivärit päälle. Välttäkää kuin ruttoa.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Koo - 21.12.2008 17:44
sekä Amazonista 88- vuoden (Batman) Killing Joke. Alkuperäinen painos siksi, että siitä tuli nyt uusi hardback ja kuten Incalin kanssa kävi, on siihenkin vedetty jotkut vitun oksettavat photarivärit päälle. Välttäkää kuin ruttoa.

Mitäs helvettiä? Ne värithän on alkuperäisessä ihan älyttömän hyvät.

Yritetty taas korjata jotain joka ei ole rikki.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: zoukka - 21.12.2008 17:50
sekä Amazonista 88- vuoden (Batman) Killing Joke. Alkuperäinen painos siksi, että siitä tuli nyt uusi hardback ja kuten Incalin kanssa kävi, on siihenkin vedetty jotkut vitun oksettavat photarivärit päälle. Välttäkää kuin ruttoa.

Mitäs helvettiä? Ne värithän on alkuperäisessä ihan älyttömän hyvät.

Yritetty taas korjata jotain joka ei ole rikki.

Geneerisyys on muotia.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: jannes - 10.01.2009 20:03
Tuli viimeinkin luettua noi Absolute Dark Knight ja Absolute The Long Halloween, tuli nyt niiden innoittamana tilattua lisää Absolute Editioneja ja muuta sarjakuvia.

Mukaan tarttui:

-Absolute Watchmen
-Absolute Sandman
-Hellboy Library Edition Vol. 1 & Vol. 2
-The Killing Joke HC


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: zoukka - 10.01.2009 21:42
Meni vähän aikaa ennenkuin Killing Joken loppu aukesi. Hauskaa kamaa.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: jannes - 13.01.2009 04:02
Tuli myös eBaysta ja Amazon Marketplacelta hommattua:

-Batman: Year One HC
-Arkham Asylum HC
-Dark Victory HC


Ja kovasti oon katellu Fablesia, jos sitä olisin hommaamassa. Paljon olen saanut kehuja sarjasta, onko joku lautalainen lukenut tätä?

Edit: Dark Victory lisätty


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: zoukka - 13.01.2009 12:17
Haha, Calvin & Hobbes Complete olikin sitten koulun jälkeen postilootassa odottelemassa. Ei järkky mikä läskiperse se laatikko, painaa kymmenen kiloa ja sisältää melkein 1500 sivua. Kaikki noin 3000 strippiä laadukkaalla paperilla ja helvetin hyvällä painojäljellä. Ainoa miinus tietenkin tuo liimasidonta eli kirjaa ei levitellä täysin auki, ellei halua ostaa uutta laatikkoa vuoden päästä. Niin ja kolmeen osaan tuo on näemmä jaettu. Joka kerta järkyttyy sitä kokoa kun kävelee kämpille...

Kaikkien aikojen suosikkisarjikset on siis nyt hyllyssä pölisemässä. Tai no vitut ne mitään pölise, tämä on parasta mahdollista oppimateriaalia koulunkäyntiäni varten :lol:


Huoratkaa nyt ihmiset puntaa ja tilatkaa.


Otsikko: Sarjakuvat
Kirjoitti: Koo - 20.03.2009 16:32
(http://www.hs.fi/kuvat/iso_webkuva/1135244325944.gif)


Nerokasta.


Otsikko: Sarjakuvat
Kirjoitti: Tzibo - 21.03.2009 21:42
Todellakin! Naurahdin tuolle itsekin kun Hesarista luin. Fingerpori on muutenkin yksi Suomen parhaita, ellei paras, sarjakuva.


Otsikko: Sarjakuvat
Kirjoitti: zoukka - 21.03.2009 22:46
Fingerpori osaa olla ihan jees ja ihan vitun paskakin ajoittain. Albumissa stripit eivät toimi, eivät niin millään, mutta aamukahvin kera menevät ilman mukinoita.

Aina se silti Viivin ja Wagnerin voittaa.


Otsikko: Sarjakuvat
Kirjoitti: Tuulisti - 22.03.2009 02:19
Rivo-Riitta on vaan niin paras.

Eihän se nyt _aina_ ole kultaa se Fingerporikaan, mutta just yksittäiset stripit joskus on niin hyviä että saa nauraa ääneen. Useammin ne naurattaa kun Viivi ja Wagner, jonka senkin jaksan kuitenkin päivittäin lukea.


Otsikko: Sarjakuvat
Kirjoitti: Kraidi - 22.03.2009 10:10
Ehkäpä maailman parhaita sarjakuvia ikinä. (http://www.brawlinthefamily.com/comic147.html) :D


Otsikko: Sarjakuvat
Kirjoitti: Sharkie - 22.03.2009 12:35
Mut on nyt lopullisesti käännytetty xkcd:n (http://www.xkcd.com/) pariin. Loistavia oivalluksia maailmasta ja ihmisistä, himmeitä kestohuulia, ja tiedevibatkin natsaa. Mä seuraan tätä ihan aktiivisesti ja luentojen suvannot kuluu arkistoja selaillessa kännykällä. Muun muassa tästä (http://www.xkcd.com/270/) irtosi aikoinaan hallitsematon tipahdus. Didn't see that one coming.

import soul


Otsikko: Sarjakuvat
Kirjoitti: kep - 23.03.2009 17:59
Ehkäpä maailman parhaita sarjakuvia ikinä. (http://www.brawlinthefamily.com/comic147.html) :D
Taas yksi peliin pohjautuva fanfiction-sarjis, missä vitsit perustuvat 4chan-memeihin ja fanien inside-vitseihin?

Ei kiitos.


En tiedä, että olenko vain muuttunut Fingerporin kanssa hieman elitistiseksi, mutta vanhemmat stripit tuntuvat paljon hauskemmilta ja rivommilta kuin uudet. Tuo progressiivinen verotus on kyllä viimeisin mikä on aiheuttanut repeämisen, samoin kuin tämä:
(http://www.hs.fi/kuvat/iso_webkuva/1135244246916.gif)


Otsikko: Sarjakuvat
Kirjoitti: Kraidi - 23.03.2009 20:57
Taas yksi peliin pohjautuva fanfiction-sarjis, missä vitsit perustuvat 4chan-memeihin ja fanien inside-vitseihin?

Luepa toki pari muutakin sarjakuvaa tuolta kuin tuo minun laittama (oletin kyllä että teit näin). Niin... saattaahan tuolla tosiaan jotain hyvin pieniä yhtäläisyyksiä 4chan-sivuston meemeihin olla, mutta siihen se sitten jääkin.


Otsikko: Sarjakuvat
Kirjoitti: Koo - 23.03.2009 21:01
Paska se oli jokatapauksessa.


Otsikko: Sarjakuvat
Kirjoitti: migge - 23.03.2009 21:12
Xkcd, fingerpori, brawl sarjis... Kaikkihan nuo on paskaa.


Otsikko: Sarjakuvat
Kirjoitti: Ephram - 23.03.2009 21:26
Itselleni lukemattomat aamun röhönaurut on taannut mainio Tuplat-sarjakuva. Tämä on se Metro-lehden kruununjalokivi, todellinen "killer feature". (http://www.dvdplaza.fi/forums/images/smilies/thumbsup2.gif)

(http://img131.imageshack.us/img131/4650/tuplatbn2.gif)


Otsikko: Sarjakuvat
Kirjoitti: zoukka - 23.03.2009 21:31
En tajunnu.


Otsikko: Sarjakuvat
Kirjoitti: Fraeon - 23.03.2009 21:59
Xkcd, fingerpori, brawl sarjis... Kaikkihan nuo on paskaa.

Paskaa?

(http://imgs.xkcd.com/comics/lojban_translated.png)


Ei voi olla.


Otsikko: Sarjakuvat
Kirjoitti: Koo - 23.03.2009 22:26
Migge vois heittää nyt jonkun hyvän sarjiksen tiskiin.


Otsikko: Sarjakuvat
Kirjoitti: migge - 24.03.2009 18:46
Hihkasen jos tulee vastaan.


Otsikko: Sarjakuvat
Kirjoitti: Koo - 24.03.2009 19:55
Tattis. Eiköhä tähä samaan syssyyn vois vähän hehkutella The Walking Deadia. Ihan älyttömän tiukka sarjakuva, ikinä ahminut näin nopeasti mitään sarjista. Juoni, hahmot, teema, kaikki toimii pirun hyvin. Piirtopuolikin rokkaa ja mustavalkoisuus on ainoa oikea valinta tähän.
Vähän niinku katsos jotain hyvää tv-sarjaa kun tota lukee, paitsi että toi on parempi.


Otsikko: Sarjakuvat
Kirjoitti: Melfice_ - 24.03.2009 22:04
Sarjakuvat ja animaatioelokuvat ovat lapsille. Ainoastaan Mustanaamio ja Rip Kirby tekevät poikkeuksen.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 25.03.2009 00:19
Sarjakuvat ja animaatioelokuvat ovat lapsille. Ainoastaan Mustanaamio ja Rip Kirby tekevät poikkeuksen.
Mites TexWiller ja Korkkarit?


Otsikko: Vs: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: Tan - 25.03.2009 00:22
Sarjakuvat ja animaatioelokuvat ovat lapsille. Ainoastaan Mustanaamio ja Rip Kirby tekevät poikkeuksen.
Mites TexWiller ja Korkkarit?
Entä Asterix & Obelix? Ja Watchmen?
Ren & Stimpy on myös aika hapokas.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: zoukka - 26.03.2009 16:23
Sarjakuvat ja animaatioelokuvat ovat lapsille. Ainoastaan Mustanaamio ja Rip Kirby tekevät poikkeuksen.

Ja eurooppalainen sekä itämainen sarjakuva ja animaatiot. Mut jokainen on ignorantti jossain.

Lainaus
Mites TexWiller ja Korkkarit?

Oli kovia joskus 60-luvulla.

Lainaus
Entä Asterix & Obelix?

Hyvää lastensarjakuvaa.

Lainaus
Ja Watchmen?

Keskitason Moorea. Supersankareilla.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 13.04.2009 20:06
http://apina.biz/15447.jpg

Tälläisestä Aku Ankasta pitäisin!


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: IPlayer - 13.04.2009 21:38
(http://www.hs.fi/kuvat/iso_webkuva/1135245072205.gif)


Voi helvata taas :lol:


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: zoukka - 14.04.2009 10:30
Aika monelta lukijalta varmaan meni ohi tuokin.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: zoukka - 17.04.2009 10:28
Siistii, meidän koulun kevätjulkaisu tuli uunista ja se on komea. Jos ihmisiä kiinnostaa suomalainen sarjakuva niin multa noita voipi ostaa. Taso vaihtelee tietenkin kun tekijöitä on paljon, mutta julkaisu on ammattimainen laadultaan ja väreissä. Oma panokseni on tietenkin maailmanluokan tasoa ja siitä se sitten huononee aina eri tekijöiden skillien mukaan.

Skannailen jotain previkkaa tänne.

(no eihän tämä nyt ketään kiinnosta kun samalla rahalla saa jonkun VARTIJAT! graafisen novellin amirite?)

Eikun on tämä hieno tapa tsekata tulevien suuruuksien (en laske leikkiä) ensimmäisiä julkaistuja juttuja. Ja antologian teema on siis "juttu", eli ihmisiltä kuultuja tarinoita. Härskeyttä, huumoria ja mangapaskaa löytyy.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: MasterTK - 17.04.2009 10:45
Suurin osa noista töhertelykouluista valmistuvista piirtelijöistä on kyllä totaalista roskaa, mutta zoukan taso alkaa olla sitä luokkaa, että noilla taidoilla löytyy varmasti jostain töitä ennemmin tai myöhemmin. Aivan loistavaa.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Koo - 17.04.2009 23:54
Mitä se maksaa, kerro ny stna. Joskus oon limingan lehtisen jostain sarjakuvafestareilta tms pominut (ilmaiseksi) ja olihan se ihan O-K.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: zoukka - 18.04.2009 12:00
Kakskybää. Just luin koko nivaskan ja osa on odotetusti paskaa ja osa repeilytti ihan kympillä. Yhdellä jätkällä on peräti neljä sarjista siellä ja sen jutut on niin sekoja, että niille nauraa aina.

Jokaiselle lautalaiselle, joka tuon viittii ostaa heitän mukaan jotain omaa originaali taidetta  :P


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: despo - 06.05.2009 15:15
Watchmen -sarjis tuli eilen tilattua Play.comista hintaan 12 euroa. Leffaa en ole vielä nähnyt, saa nähdä miten tämä niin kehuttu sarjis sitten iskee  :)


Otsikko: Vs: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: Koo - 06.05.2009 15:20
Watchmen -sarjis tuli eilen tilattua Play.comista hintaan 12 euroa. Leffaa en ole vielä nähnyt, saa nähdä miten tämä niin kehuttu sarjis sitten iskee  :)

Jokin on vialla jos ei iske.

Will Eisneriä pitänyt lukea tässä nyt, mut ei ole saanut aloitettua. Ehkäpä viikonloppuna syttyy kipinä. Miksi sarjakuvien lukemisen aloittamisessa on niin kova kynnys?


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: zoukka - 07.05.2009 12:21
Joutuu kääntelemään sivuja?


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: zoukka - 11.05.2009 13:54
Se meidän kevätjulkaisu on arvostelu kvaakissa.

http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1237


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: zoukka - 19.05.2009 13:16
Ärsyttää kun Berserk on menossa näköjään ihan perus poikien mättösarjaksi, niin aiheidensa kuin visuaalisen otteensakin puolesta. Guts on kuin Snake MGS4:ssa, eli tekee kaiken työn, mutta apinat ja pellet hoitavat puhumisen ja draaman.

Jes.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: despo - 23.05.2009 23:47
Watchmen -sarjis tuli eilen tilattua Play.comista hintaan 12 euroa. Leffaa en ole vielä nähnyt, saa nähdä miten tämä niin kehuttu sarjis sitten iskee  :)

Jokin on vialla jos ei iske.

Nyt Watchmenin lukeneena voin helpottuneena todeta, että ei ollut mikään vikana minussa. Iski nimittäin kyllä. Ehkä erityisen hyvin vielä siksi, että en tarinasta tai hahmoista oikeastaan mitään tiennyt etukäteen. Leffaakin ihan tarkoituksella panttasin, kunnes olin lukenut tämän läpi. Siitä lisää toisessa ketjussa...

Vahvinta antia oli tietysti juoni ja hahmot. Juonesta sanon sen verran, että ei sitä ainakaan ennalta arvattavaksi voi haukkua. Loppuratkaisu oli yllättävä ja mielenkiintoinen. Myös tarinan pahis tuli jonkinmoisena yllätyksenä ja hänen motivaationsa tekemisilleen vielä suurempana yllätyksenä. Tykkäsin tosi paljon siitä, mitä lopussa tapahtui ja miksi niin tehtiin. Ei ollut mitenkään ihan normaalin tylsät "haluan vain tuhota maailman, ku oon niin paha" -ajatukset motivaattorina pahiksella, vaan jotain paljon kiinnostavampaa. Herätti vähän ajatuksia.

Suosittelen kyllä kaikkia lukemaan tämän. Esim. Play.comista irtoaa suht halvalla...


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: Sharkie - 30.05.2009 09:27
Suosittelen kyllä kaikkia lukemaan tämän. Esim. Play.comista irtoaa suht halvalla...

Pistitkö kova- vai pahvikantisena tulemaan? Todennäköisesti tämä pitää itselläkin tilata jossain välissä, ja eri julkaisujen laatu kiinnostaa.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: zoukka - 30.05.2009 18:40
Kovakantinen on suomessa ainakin törkeän hintainen. Itsellä on paperback ja ei ole valittamista. Miksipä olisikaan?


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: despo - 30.05.2009 18:50
Suosittelen kyllä kaikkia lukemaan tämän. Esim. Play.comista irtoaa suht halvalla...

Pistitkö kova- vai pahvikantisena tulemaan? Todennäköisesti tämä pitää itselläkin tilata jossain välissä, ja eri julkaisujen laatu kiinnostaa.

Paperback on tuo omani ja kustansi tosiaan sen 12 euroa. Säilyi kuljetuksenkin ihan hyvin.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: Sharkie - 31.05.2009 14:08
Kovakantistakin saa Playsta tai Bookdepositorysta alta kahden kympin, mutta tietty se paperback on silti huomattavasti halvempi. Varmaan menen sillä, tuommoista kun ei kuitenkaan tule retuutettua mukana toisin kuin pienempiä pokkareita, joten pysynee hyvänä.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: despo - 31.05.2009 14:29
Itsellä on sellainen tapa, että teippaan niiden pahvikantisten kirjojen kulmat, joita epäilen ronttaavani joskus mukaani. Eli läpinäkyvää teippiä sellainen 3-5cm suikale ristiin siitä kulman yli, jolloin se kulma ei mene heti paskaksi kun laittaa reppuum yms.

Ehkä vähän tyhmää, mutta en halua kattella paskakulmaisia kirjoja jossei ole pakko  :P


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: Sharkie - 31.05.2009 15:23
Itsellä on sellainen tapa, että teippaan niiden pahvikantisten kirjojen kulmat, joita epäilen ronttaavani joskus mukaani. Eli läpinäkyvää teippiä sellainen 3-5cm suikale ristiin siitä kulman yli, jolloin se kulma ei mene heti paskaksi kun laittaa reppuum yms.

Ehkä vähän tyhmää, mutta en halua kattella paskakulmaisia kirjoja jossei ole pakko  :P

Heh, ihan nokkelaa. Tiettyjen kirjojen kohdalla, kuten nyt vaikka Discworld-sarja, mä taas tavallaan pidän siitä että niissä näkyy käyttö. Se tuo pokkarille luonnetta, sillä kyllä pokkari tykkää, kun sen kanssa reissaa. ;)

Isommat/spessummat kirjat on kuitenkin kivempi pitää mahdollisimman hyvässä kunnossa.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: zoukka - 31.05.2009 15:57
Niin lukemista vartenhan ne on kirjat kuitenkin tehty, ei koriste-esineiksi.

Ostin tuossa ensimmäisen Blacksadin ja täytyy sano, että olen polvillani tuon taiteen edessä. Itse tarina on höttöä, mutta niin piirrosjälki kuin värityskin on kunnioitettavaa tasoa. Työmäärä yhteen sivuunkin on ollut valtava... plussaa myös eläinhahmojen hienosta ilmeikkyydestä.

(http://letrasennegro.files.wordpress.com/2009/03/blacksad-johns-bleus-01.jpg)


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Azu - 23.06.2009 09:39
Koska Tessu-rahat vapautuivat näköjään tältäkin kuulta muuhun käyttöön minusta riippumattomista syistä, päätinpä sitten tuossa tilailla kokoelmistani vielä puuttuvat Buffy Season Eight -sarjikset, #11-25, eli yhteensä 15 kipaletta. Suurin osa oli 30%:n alennuksessa 2,09$:a, joten kokonaishinta ei periaatteessa tullut hirveän kalliiksi, vaikka korkeat 20$:n postikulut nostivat ikävästi lopullisen hinnan vajaaseen 38 euroon. Eipä tuo kappalehinta ole siltikään mikään hirvittävän suuri (n. 2,5€/kpl).

Odotettavissa lisää Whedon-parhautta. Osan olenkin noista jo lukenut... *köh* ... vähemmän laillisten keinojen avustuksella, joten tiedän hieman mitä odottaa. Loistavaa viihdettä, vaikka parit juonenkäänteet olivat ehkä vähän turhankin Whedonmaisia.

Seuraavaksi vois ehkä ostaa Angelin kova- tai pehmeäkantiset After The Fall -kokoelmat.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Koo - 23.06.2009 13:04
Ostin tuossa ensimmäisen Blacksadin ja täytyy sano, että olen polvillani tuon taiteen edessä. Itse tarina on höttöä, mutta niin piirrosjälki kuin värityskin on kunnioitettavaa tasoa. Työmäärä yhteen sivuunkin on ollut valtava... plussaa myös eläinhahmojen hienosta ilmeikkyydestä.

Kirjastosta joskus tuon ekan osan lainasin, piirrosjälki kieltämättä oli aika helvetin hyvää, eläinhahmot oli ihan hauska idea, mutta eihän se juoni mikään erityisen häävi ollut.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Tzibo - 09.07.2009 23:58
V niin kuin Verikosto tuli luettua (suomeksi ;P), kirjastosta lainasin. Täytyy sanoa, että jos ensimmäinen kosketus juonellisten (Calvin & Hobbesia etc. on tullut luettua) länsimaisten (mangaa on tullut luettua) sarjakuvien maailmaan on näin hyvä, pitänee sitä lukea enemmänkin. Onnekseni siis lainasin myös Vartijat-kirjan (Watchmen siis... Hemmetin paksu möhkäle) kun siinä sattui olemaan vieressä. Ja nyt V:stä vähän juttua.

Seuraava teksti sisältänee spoilereita...

V oli tosiaan, kuten jo mainitsin, ensimmäinen kosketukseni juonelliseen, pidempään länsimaiseen sarjakuvaan. Satuin näkemään kirjastossa sekä V:n että Watchmenin ja kun niitä niin kovasti oli kehuttu niin lainasin molemmat. Lainasin V:n eilen ja nyt sain sen luettua, kirjaa on siis tullut ahmittua melko vauhdilla. Kirja oli varsin raadollinen ja karu, asia mistä en ollut yllättynyt, mutta jota en ollut kuitenkaan erityisemmin aikaisemmin tavannut. V hahmona oli mielestäni mahtava - tietynlaiset psykopaatin elkeet ja suhtautuminen kuolemaan, mutta kuitenkin aatteet jotka olivat varsin hienot. V:n kultturelli persoona myös täydensi sarjakuvaa jotenkin erittäin paljon - sitaatit sopivat tilanteisiin loistavasti ja kun V johti sinfoniaa kohti grande finalea kapellimestarina oli tunnelma jotenkin... erikoinen. Surullinen, mutta kuitenkin iloinen voitto. Vai oliko se voitto...? Vähän samantapainen tilanne oli kun V meni tappamaan jotain porukkaa ja TV selosti, mitä tapahtuu, vaikkei periaatteessa liittynyt tapahtumiin ollenkaan. Myös kieroutuneen papin tappaminen myrkytetyllä öylätillä, Herra Protheron vieminen lavastettuun Larkhilliin ja Eveyn lavastettu sellikohtaus olivat kaikki jotenkin kierolla tavalla nerokkaita vaikkakin varsin brutaaleja. Kaikin puolin onnistunut sarjakuva, jota tosin en viitsi heikkohermoisille suositella.

Ja sitten Watchmenin ääreen vaikkapa huomenna. :)


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: zoukka - 10.07.2009 18:03
Ja ettei ihan Mooreähkyyn ja väistämättömiin muiden käyttäjien suosituksiin (Dark Knight OMG) kompastu, niin etsippä hiljattain suomennetut Incalit käsiisi.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Turilas - 10.07.2009 20:59
Minä luin juuri Art Spiegelmanin teoksen Maus. Kirja sisälsi teoksen molemmat osat ja nopeastihan nuo ahmin. Kirja kuvaa juutalaisten kansanmurhaa toisessa maailmansodassa esittämällä kansat eri eläinhahmoin. Juutalaiset ovat hiiriä, saksalaiset kissoja, puolalaiset sikoja jne. Tarinahan perustuu Spiegelmanin isän kohtaloon ja sarjakuvaa kuljetetaankin eteenpäin välillä myös siirtymällä sodanjälkeisiin vuosiin, ja etenkin tilanteisiin, joissa Art haastatteli isäänsä Mausia varten. Todella upea teos ja piirtojälkikin miellytti minua, vaikken mistään piirtoteknisistä asioista mitään tajuakaan.
(http://www.library.cornell.edu/olinuris/ref/eng1134image.gif)


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: zoukka - 10.07.2009 21:27
Maus ilahdutti objektiivisuudellaan (ihan oikeasti).


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: zoukka - 21.07.2009 17:05
Berserkissä mennään jo osassa 24 ja valitusta purkautuu. Piirrosjälki on totuttuun tapaan pakko-oireisen yksityiskohtaista, mikä itseasiassa nyt ensimmäistä kertaa alkaa jo pännimään. Se, että piirtäjä on jaksanut väkertää jokaiseen ruutuun tasaveroisesti yksityiskohtia ja textuureita oikeastaan vaikeuttaa luonnollisen lukunopeuden löytämistä. Tämä ei ennen harmittanut, kun kirjoja luin lähinnä viivatyöskentelyn takia, mutta nykyään sitä alkaa jo kaipaamaan jopa tältäkin sarjalta muutakin. Kuten jouhevaa kuvakerrontaa, mikä pitäisi olla kaiken sarjakuvan ensimmäinen kivijalka.

Griffithin sukupuolenvaihdos myös hiukan häiritsee. Ja numero 23 oli taas virstanpylväs sarjan raakuudessa. Piti hetkeksi kääntää katse pois kirjasta ja hengähtää. Tätä ei viaksi viitsi laskea, vaan kertonee enemmänkin omien pallieni kutistumisesta.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: JayeizH - 31.08.2009 20:02
Sarjakuviin tämä eniten liittyy joten laitampa tänne. Ja siis itselleni oli aikamoinen "jalat alta perseelleen lattialle" -uutinen, ja oikeastaan epäilen vieläkin tätä, varsinkin kun mistään en ole tätä lukenut ja juttu on jo pari päivää vanha.

Disney to acquire Marvel for $4 billion (http://www.gamesindustry.biz/articles/disney-to-acquire-marvel-for-USD4-billion).


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Tan - 01.09.2009 00:13
Disney to acquire Marvel for $4 billion (http://www.gamesindustry.biz/articles/disney-to-acquire-marvel-for-USD4-billion).
Eli seuraavassa Kingdom Heartsissa hubina toimii Marvelin supersankareiden kansoittama karrikoitu New York.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Frank - 04.09.2009 13:20
Ehkä hieman tyhmäkin kysymys, mutta voisikos joku kertoa hyviä (halpoja) paikkoja, joista tilata sarjakuva-albumeita? Olisi hankitalistalla ainakin Nicholas Gurewitchin Perry Bible Fellowshipistä tehty albumi, Kris Straubin molemmat Chainsawsuit-kokoelmat ja James Turnerin Beaver and Steve -teokset. Jälkimmäiset tosin löytyvät Beaver and Steven kotisivuilta hintaan £8+shipping/kpl, mikä ei ainakaan minusta ole hirvittävän paljon.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: zoukka - 05.09.2009 18:31
amazon.co.uk
thebookdepository.com
ebay.com


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Koo - 08.09.2009 18:55
Blacksad osa kaksi tuli luettua. Vitun jees, parempi kuin ensimmäinen kirja, tarina oli toimivampi. Kuvapuolihan on edelleen tosin se jolla tossa jyrätään.

Batman - Night Cries tuli kans lainattua ja luettua. Hyvää paskaa oli tämäkin, tietämättä mitään lainasin ja ei ollut edes mitään perus battisdiipadaata. Kuvapuoli tässäkin rautaa. Tarina käsitteli suht raskasta teemaa, eli lasten hyväksikäyttöä ja pahoinpitelyä.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Frank - 09.09.2009 18:01
amazon.co.uk
thebookdepository.com
ebay.com
Juu, kiitokset. Pistän viikonloppuna parit albumit tilaukseen. :)


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Koo - 10.10.2009 11:55
(http://fokit.files.wordpress.com/2009/08/taantuma11.jpg)


http://fokit.wordpress.com/

Jopa parempi kuin Tuukka Virtaperko!


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: zoukka - 10.10.2009 15:04
Joo tää on parasta suomalaista pitkästä aikaa.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 10.10.2009 15:51
Joo-o, onpa niin tekemällä tehtyä paskaa ku voi olla.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Koo - 10.10.2009 20:14
Salaa tykkäät.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: kep - 11.10.2009 19:33
Toimii. Ainoastaan kreisikesä-läppä ei ollut hauskaa millään tasolla.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Gba - 11.10.2009 21:31
Ihan vitun hyvä, ainakin kun vertaa siihen hesarin takasivujen sheisseen mikä ei naurata ketään.

Itse olen sarjisskenestä ihan pihalla. NeoTokyo ja Aku Ankka on ainoita sarjakuvia mitä olen koskaan lukenut + tää kun suomessa oli hirveä mangabuumi jossain vaiheessa, silloin tuli luettua joitain sarjoja.Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: despo - 31.05.2010 13:28
(https://www.pelaajalauta.fi/files/108/IMG_1355.jpg)

Nyt on jonkinmoinen urakka saatu päätökseen, sillä omistan vihdoin ja viimein kaikki Aku Ankan Juhlasarjojen kymmenen osaa. Joskus yli kymmenen vuotta sitten, kun näitä vielä löytyi hyvin kaupoista, tuli hankittua kolme osaa (4, 9 ja 10). Muita en kerennyt vanhemmillani ostattamaan, kun piti niitä Don Rosan albumeitakin hankkia. Tuolloin nassikkana ei myöskään tajunnut, että painosten loputtua näitä ei todennäköisesti tulla pitkään aikaan painamaan uudelleen. Jossain vaiheessa sitä sitten tuli tajuttua, ettei kaupoista enään näitä saanut ja vielä seitsemän osaa puuttui. Hieman myös vitutti, kun kelailin että joudun varmaan odottamaan aika kauan mahdollisia uusia painoksia.

Mutta sitten tuossa jokunen kuukausi sitten tajusin, että onhan se Huuto.nettikin olemassa ja sieltähän näitä kannattaisi etsiä. Ilokseni huomasin, että suhteellisen hyvin oli näitä myynnissä ja vielä ihan kohtuullisin hinnoin. Meni kuitenkin jokunen kuukausi ennenkuin kaikki puuttuvat osat löytyivät tarpeeksi hyväkuntoisina ja siedettävän hintaisina. Keskimäärin näistä tuli maksettua varmaan 20-25€/kpl, mikä ei ole mielestäni kovin paljon. Tosin kaksi ekaa osaa onnistuin saamaan yhteishintaan 13€.

Tämä oli nyt tälläinen vuosikymmenen pituinen "projekti" ja jonkinsortin unelma, joka sitten loppujen lopuksi saatiin päätökseen muutamassa kuukaudessa. Viimeinen puuttuva osa, eli numero 7 kolahti juuri postilaatikosta 10m minuuttia sitten  :)


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Vin - 31.05.2010 15:14
Kiva kokoelma!

Itse olisi tarkoitus ostella ne Don Rosan kokoelmat. Vieläkös niitä painellaan, vai joutuuko etsimään huutokaupoista?

Kotoa löytyy allekirjoittaneen nimellä tulleita akkareita jostain 90-luvun alkupuolelta asti. Pitäisi joskus roudata ne omaan asuntoon, käydä läpi ja ostella puuttuvat numerot takaisin. Sitten voisikin rueta ostelemaan vanhempia numeroita. Sitten joskus.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: finngamer - 31.05.2010 15:32
Itse olisi tarkoitus ostella ne Don Rosan kokoelmat. Vieläkös niitä painellaan, vai joutuuko etsimään huutokaupoista?

Jotain yhtä tai kahta voi tuurilla löytyä kaupasta, mutta pääasiassa ovat huutokauppakamaa.


Itseltä löytyy kaikki Rosat ja Juhlasarjat, mutta ei vieläkään Juhlasarjojen koteloita. :(


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: despo - 31.05.2010 15:38
Meikältäkin löytyy kaikki Rosat ja kaikki on ostettu julkaisun aikoihin, paitsi Kadonneen kirjaston vartijat, jonka ostin pari vuotta sitten kun sitä painettiin uudestaan.

Roope Ankan elämä ja teot -kirja minulla on 1. painoksesta, joka on käsittääkseni aika kallis nykyään. Sammon salaisuuteen kävin myös hakemassa itsensä maestron nimmarin  :)

Selasin myös läpi nuo ostamani Juhlasarjat ja paria poikkeusta lukuun ottamatta kaikki ovat 1. painoksesta. Ei sinänsä, että minulle sillä tai noiden rahallisella arvolla niin väliä olisi. Luettavaksihan nuo on ostettu  :)


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: Sharkie - 31.05.2010 17:41
Itse olisi tarkoitus ostella ne Don Rosan kokoelmat. Vieläkös niitä painellaan, vai joutuuko etsimään huutokaupoista?

Jotain yhtä tai kahta voi tuurilla löytyä kaupasta, mutta pääasiassa ovat huutokauppakamaa.

Ihan hyvin niitä vielä jokin aika sitten pyöri Akateemisissa ja Suomalaisissa, vaikkakin hyllyssä olevat osat ja niiden saatavuus vaihtelevat liikkeittäin aika paljon. Ovat vaan törkeän kalliita täysihintaisina. Huutokaupat ja eritoten antikvariaatit on toki kans hyvä paikka kaivella noita.

Kaksi löytyy Rosia omasta hyllystä, ja kaikki olisi kyllä tarkoitus ostaa. Pari voisi kohta taas hankkia, kunhan tilit tulee.


EDIT. Niin, ja siis itse olen tilannut täältä (http://kauppa.akuankka.fi/PublishedService?file=&pageID=3&action=view&groupID=318&OpenGroups=318,318). Joskus oli kovempikin ale, mutta saa noita nytkin alle täyden hinnan. Vaivattomuus kuitenkin palkitsee eniten.


Otsikko: Vs: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: Vin - 31.05.2010 18:25
EDIT. Niin, ja siis itse olen tilannut täältä (http://kauppa.akuankka.fi/PublishedService?file=&pageID=3&action=view&groupID=318&OpenGroups=318,318). Joskus oli kovempikin ale, mutta saa noita nytkin alle täyden hinnan. Vaivattomuus kuitenkin palkitsee eniten.

No kappas. Unohtui koko sivun olemassaolo. Tuoltahan noita kannattaa tilailla.


Otsikko: Vs: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: finngamer - 31.05.2010 21:47
EDIT. Niin, ja siis itse olen tilannut täältä (http://kauppa.akuankka.fi/PublishedService?file=&pageID=3&action=view&groupID=318&OpenGroups=318,318). Joskus oli kovempikin ale, mutta saa noita nytkin alle täyden hinnan. Vaivattomuus kuitenkin palkitsee eniten.

Ohoo, tuoltahan saakin jokaista. En tajunnutkaan katsoa ennen kuin möläytin, olen kyllä jotakin tuolta tilannutkin.

Laittoivat näköjään viimeinkin myymisen sen edelle, että kirjoille kasvatettaisiin jotain kulttimainetta lopuunmyytyinä teoksina.


EDIT:
Meikältäkin löytyy kaikki Rosat ja kaikki on ostettu julkaisun aikoihin, paitsi Kadonneen kirjaston vartijat, jonka ostin pari vuotta sitten kun sitä painettiin uudestaan.

Roope Ankan elämä ja teot -kirja minulla on 1. painoksesta, joka on käsittääkseni aika kallis nykyään. Sammon salaisuuteen kävin myös hakemassa itsensä maestron nimmarin  :)

Selasin myös läpi nuo ostamani Juhlasarjat ja paria poikkeusta lukuun ottamatta kaikki ovat 1. painoksesta. Ei sinänsä, että minulle sillä tai noiden rahallisella arvolla niin väliä olisi. Luettavaksihan nuo on ostettu  :)

Tarkistin omani, ja Kadonneen kirjaston vartijat ovat 3. painos ja Sammon salaisuus 6. painos, mutta muuten ovat kaikki Rosat ja Juhlasarjat 1. painoksia. :)


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Minna - 11.06.2010 18:34
despire, todella hieno kokoelma sulla! Tuollainen kyllä kelpaisi hyllyyn. Tuli tuossa ostettua Taskarin parhaat -neliosaisesta sarjasta 2 ensimmäistä. Olisihan se hienoa omistaa kaikki taskarit alusta asti, mutta voipi olla, että pitäisi hommata niille joku varasto. Kotiin tuskin saisin niitä kaikkia kantaa..


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: zoukka - 11.06.2010 18:38
Pitäisi kyllä omiakin sarjakuvia myydä ihan tilanpuutteen vuoksi. Complete Calvin & Hobbes on jo yksinään semmoinen 15 kilon jyrä  :/

Juuri tuli hommattua Nausicaa mangat kun halvalla sai. Jos lolit pelottaa, niin tässä silti yksi mangaklassikko, johon kannattaa silti tutustua. Kouriintuntuvaa ja sutjakkaa kerrontaa. Teemat yleispäteviä, taide upeaa ja tarina mielikuvitusta kutkuttavaa.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Tzibo - 31.07.2010 22:55
Perry Bible Fellowship Almanackin nappasin jenkeistä, uskomatonta kamaa, mutta sen te kaikki tiedättekin jo... en tullut siis puhumaan siitä.

(http://blog.bookcoverarchive.com/wp-content/images/jimmy_corrigan.jpg)


Jimmy Corrigan - The Smartest Kid on Earth

Päätin tutustua länsimaiseen sarjakuvaan, jota on siis myös olemassa niiden perus-Marveltarinoiden ja Aku Ankkojen ulkopuolellakin. Googlailin listoja parhaista "graphic novelleista", ja aika valikoivasti valitsin sieltä oman mielen mukaan sellaisia, jotka vaikuttivat kiinnostavalta ja sitten lainasin kirjastosta. Jimmy Corrigan oli yksi niistä.

Chris Waren kirjoittama kirja kertoo Jimmy Corriganista, "maailman viisaimmasta lapsesta". En tiedä, mistä alaotsikko tulee, sillä siitä huolimatta ettei Corrigan mikään idiootti ollut ei hän kuitenkaan mikään lapsinero sentään ollut. Noh, eipä tuolla paljon ole merkitystä. Kirja on tunnelmaltaan todella arkinen, eikä siksi varmastikaan sovi kaikille. Kirja ei tosiaankaan ole nopeatempoinen - Corrigan ei ensinnäkään puhu paljoa. Tämän yleisen vähäsanaisuuden lisäksi kirjassa on myös monia todella pysähtyneen oloisia hetkiä. Hyvällä tavalla pysähtyneen oloisia - mitään ei tapahdu mutta jonkinlainen tunnelmallinen aura sarjakuvasta kuitenkin löytyy. Kirja on silloin tällöin suhteellisen hankalaa luettavaa. Ensinnäkin, flashbackit ja nykyhetki vaihtelevat vuoroin ja tämän lisäksi myös Jimmyn "kuvittelemat" skenaariot eivät erotu oikeasta tarinasta ennen kuin palataan takaisin "maan päälle". Tämä on toisaalta ärsyttävää, mutta omalla tavallaan myös varsin kiinnostava tapa toteuttaa asiat. Piirrosjäljeltään kirja on yksinkertainen, mutta myös hyvin kaunis etenkin maisemakuvauksessa. Tarina on erittäin koskettava - Jimmy ei todellakaan ole Onnettaren suosikki - mutta sitä ei ole vedetty yli ja tilanteet tuntuvat todenmukaisilta.

Kaikenkaikkiaan erittäin arkinen sarjakuva, jonka juoni on koskettava ja maanläheinen. Tykkäsin, erittäin sympaattinen teos. Suosittelen.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Aivis - 17.08.2010 14:28
Tullut luettua pari teosta Japanilaiselta kauhumangakalta Junji Itolta. En aikaisemmin ole kauhusarjakuviin paljoa tutustunut, mitä nyt joskus pienenä kaverilla oli jotain Westernkauhupläjäyksiä 70(?) -luvulta. Mutta Ito nappaa aika lujaa, varsinkin Voices in the Dark Anthology. Tämä siis koostuu neljästä kauhutarinasta, joista olen vasta tuon neljännen lukenut. Hyvää kamaa kyllä. Tässä vähän maistiaisia. (http://img.photobucket.com/albums/v140/AznZombieKitty/Art/Junji_Ito.jpg)


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Vin - 21.09.2010 20:34
Ankkailijat huamio!
http://kauppa.akuankka.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=9789513230685-copy (http://kauppa.akuankka.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=9789513230685-copy)

23.9 asti voit tilata Don Rosan uutta Pako kielletystä laaksosta-kirjaa signeerauksella ja omistuskirjoituksella, jos et pääse herran kirjakauppakiertueelle.

Tuo lähti tilaukseen, samoin Roope Ankan Elämä ja teot 1-2. Tästä se keräily alkaa  :)

E: ja näyttää olevan joku tarjous päällä, ilmeisesti toimituskulut kaupan päälle.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: Sharkie - 22.09.2010 01:00
Ankkailijat huamio!
http://kauppa.akuankka.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=9789513230685-copy (http://kauppa.akuankka.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=9789513230685-copy)

23.9 asti voit tilata Don Rosan uutta Pako kielletystä laaksosta-kirjaa signeerauksella ja omistuskirjoituksella, jos et pääse herran kirjakauppakiertueelle.

Tuo lähti tilaukseen, samoin Roope Ankan Elämä ja teot 1-2. Tästä se keräily alkaa  :)

E: ja näyttää olevan joku tarjous päällä, ilmeisesti toimituskulut kaupan päälle.

Niinpä tietenkin, eikä taaskaan ole rahaa... Saas nähdä heitänkö riskisijoituksen eniveis.

EDIT. Lähtihän se sitten tilaukseen. Sinänsä vähän sielutonta, ois kivempi käydä kättelemässä itse miestä, mutta on sellainen tauti päällä ettei ihmisten ilmoille kehtaa/pysty menemään. Rosa, mä oon henkisesti siellä! :P


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Tzibo - 29.09.2010 23:15
On muuten aika... Rajoilla heiluvaa kamaa. "Death Camp for Cutie" ja "Heilvetica", ei huhuh. En tiiä saisko tälle nauraa. Jokatapauksessa, aika... freesiä ideointia. :D


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Vin - 07.10.2010 21:30
Sainpahan tämänkin ikuisuusprojektin ja pienen haaveeni alulleen...

Tietääkös täällä kukaan mitään sivustoa josta näkisi kaikki suomessa julkaistut Aku Ankka-lehtien vuosikerrat ja mahdolliset b-liitteet ynnä muut lisukkeet? Akkarin omilta sivuilta löytyy luetteloa vuoteen 2000 asti, mutta 90-luvun akkareista tarvitsisin myös tietoa, samoin sitä aiemmista.

Rupesin raahaamaan vanhempien luota noita vanhoja kansioita ja irtolehtiä kotiin ja laittelemaan järjestykseen. Kunhan nyt saisi ensiksi käytyä nuo läpi, niin näkisi että kuinka paljon joutuu ostelemaan lehtiä hävinneiden tilalle. Ensimmäinen tavoite on saada kaikki lehdet kasaan vuodesta 1990 tähän päivään, siltä ajalta kun lehtiä sattuu itseltäni löytymään. Sen jälkeen (tai mahdollisesti jo aiemmin) jos sitten rupeaisi ostelemaan vanhempia vuosikertoja.
Ensimmäiset Don Rosan kovakantiset albumit tulivatkin jo postissa muutama päivä sitten. Ne, ja Juhlasarjat olisi tarkoitus haalia myös hyllyyn. Taskareita voisi kanssa rueta joskus ostelemaan, mutta ei vielä ihan vain tilanpuutteen takia, yksiössä kun toistaiseksi asustelen.

Eihän akkareilla juuri rahallista arvoa ole, ja tarinatkin ovat melko naiiveja, mutta kun noita lehtiä on tullut luettua koko elämänsä, niin niille on kertynyt jo jonkin verran tunnearvoa. :) Don Rosan albumit ostan silkasta fanituksesta, herran tarinat ja piirrostyyli ovat silkkaa parhautta!


Otsikko: Vs: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: Vin - 22.11.2010 18:23
Kun nettisarjikset lähtevät lapasesta:

Hipster Hitler (http://hipsterhitler.com/2010/09/campaign-strategy/) :lol:

Tämä viimeisin on puhdasta parhautta ;D

http://hipsterhitler.com/2010/11/visit/ (http://hipsterhitler.com/2010/11/visit/)


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Vin - 01.04.2011 21:58
Triplapostia.

Tuossa aiemmassa viestissäni mainittu akkariprojekti on ruennut jo vähän edistymään. Tai no, lehdet itsessään ovat edelleen varsin repaleinen kokoelma, mutta Juhlasarjoja ja Don Rosan kovakantisia albumeita on alkanut ilmestyä hyllyyn.

(https://www.pelaajalauta.fi/files/315/akkarit.jpg)


Loistoluettavaa molemmat. Barks nyt on tietty legenda, ja Rosa suomalaisten oma sankari. Rosat ostettu akkarin nettikaupasta, ja Juhlasarjat huuto.netistä. Juhlasarjat ensipainoksia. Eilen huusin osa 8:n, ensimmäistä osaa ei ole vielä sattunut silmiin. Tai oli, jos vain olisin tajunnut painaa sitä osta heti nappia ajallaan...
Ankkojen maailmanhistoria ja tuo vuosikerta 1969 ovat tavallaan heräteostoksia. Molemmat vielä lukematta läpi.

Aku Ankka-lehdet itsessään ovat vielä järjestelemättä ja läpi käymättä. Varhaisimmat numerot ovat vuodelta 1990, poislukien tuota jostain löytynyttä kansiota vuodelta -84.
(https://www.pelaajalauta.fi/files/315/akkarit3.jpg) (https://www.pelaajalauta.fi/files/315/akkarit2.jpg)


Muutamia kappaleita muitakin sarjiksia on jo tullut osteltua. Pointtina minulla näiden ostelussa on lähinnä se, että tahdon takaisin hyllyyn niitä sarjiksia joita on tullut nuorempana luettua :) Karviset, Lucky Luket, Asterixit ynnä muut ovat olleet kovassa kulutuksessa silloin joskus vuosia sitten. Saa mukavia nostalgiatrippejä kun noita lueskelee. Ja tuntee itsensä vanhaksi.

PS: en ota vastuuta alkoholin väärinkäytöstä. Tasavaltapulloa nyt ei ehkä ole tarkoitettu kirjapainoksi, mutta kun ei nuo kirkkaat oikein uppoa niin olkoot nyt tuossa käytössä.

Tämmöstä.

EDIT: kämmi kuvakoon kanssa.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Melfice_ - 14.05.2011 17:48
Ystäväni osallistui sarjakuvakilpailuun: Kemin Pohjoismainen sarjakuvakilpailu 2011 (http://www.sarjakuvakilpailu.fi/2011/).

Ihan näppäriä. Itsehän en tajua sarjakuvista vittuakaan mutta ihmettelen kyllä sitä että 2. palkittu on huomattavasti voittajasarjakuvaa parempi.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Minna - 14.05.2011 18:06
Olen kyllä niin kade teidän Akkari-kokoelmille. Vinilläkin näyttää hyllyt pursuavan Akkari-lehtiä. Kyllähän niitäkin vuosien saatossa meidän perheeseen tuli vaikka kuinka, mutta nyt ne kaikki ovat jossain.. ei tietoa missä.

btw. kiva tuo pölyhuiska tuossa pullon vieressä, sillä on kätevä pyyhkiä kirjoista pölyt pois   :)


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Piira - 08.07.2011 14:48
Tuli täs päädyttyä kirjaston sarjakuvaosastolle...

(http://www.sarjakuvakauppa.com/kauppa/images/uploads/Tappaja_1___3__P_4b62f39e503ec.jpg)


Oli kyllä sangen viihdyttävä. Infot: http://www.apollokustannus.fi/tappaja1.html

Lainasin myös Batman: Yön ritarin kun se on kuulemma niin hyvä. No, eipä se maittanut. En kyllä olekaan mikään sarjakuva-tietäjä, joten... Piirtojälki oli jotenkin todella sekavaa, vaikeaa seurata...

E: Olen myös joskus lukenut kauhusarjakuvista Kalman ensimmäiset neljä numeroa (http://www.sci.fi/~karielk/kalma.htm) sekä ensimmäisen Shokki-kokoelman. (http://blogi.egmontkustannus.fi/wp-content/uploads/2009/07/shokki-creepy.jpg) Suosittelut...

E2: Nyt kun tarkemmin miettii niin olisihan sitä muutakin suositeltavaa mutta taidan jättää väliin...


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: Lanttu - 13.07.2011 00:02
http://www.donrosankootut.fi/

(http://www.donrosankootut.fi/img/Bokstabel_1.png)


Jos Carl Barksin koko tuotannon sisältävän setin ohi meno harmittaa, niin tämän missaus aiheuttaisi luultavasti vähintään henkisen kuoleman. Pakko saada jotenkin, vaikka itselleni erittäin kallis olisikin. Kolmessa erässä 180e+10e postikulut. 2450 sivua parhautta.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Vin - 13.07.2011 00:52
Oliko pakko? Arvaahan vain meneekö tuo tilaukseen...

Voisivat vähän rajoittaa näiden "keräilyharvinaisuuksien" painamista, jos ostaisi joka teoksen jota Sanoma Magazines tyrkyttää, ei muuhun elämään rahaa jäisikään.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Scarf - 13.07.2011 01:23
Eli yhteensä melkein 600e. Yhdeksästä kirjasta. Äly hoi.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: despo - 13.07.2011 09:44
Vaikuttaa kyllä siistiltä setiltä ja silleen, mutta hintaa on kyllä aika helvetisti. Varsinkin kun käytännössä kaikki Rosan sarjat on jo julkaistu kovakantisessa muodossa ja suurin osa löytyy allekirjoittaneenkin hyllystä. Olisihan noista voinut jotain maksaakin, siisti setti sinänsä kyseessä, mutta lähes 600€ on kyllä pikkasen liikaa..


Otsikko: Vs: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: JayeizH - 13.07.2011 14:46
Vaikuttaa kyllä siistiltä setiltä ja silleen, mutta hintaa on kyllä aika helvetisti. Varsinkin kun käytännössä kaikki Rosan sarjat on jo julkaistu kovakantisessa muodossa ja suurin osa löytyy allekirjoittaneenkin hyllystä. Olisihan noista voinut jotain maksaakin, siisti setti sinänsä kyseessä, mutta lähes 600€ on kyllä pikkasen liikaa..

Mietin ihan samaa. Olisi pirun tyylikäs setti ja hieno hyllyssä, mutta kirjoista joista löytyy jo paljon hyllystä, myöskin ihan mukavissa kovakantisissa, on 600€ vain liian suolanen hinta. Harmittaa sinänsä kyllä... Jos näitä olisi julkaistu vuosittain yksi huokeampaan hintaan (kuten esim. Juhlasarjojen tapauksessa tehtiin), olisi kaikki tullut varmasti hankittua.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Vin - 13.07.2011 15:12
Pitäisi vähän selvitellä että mitä kaikkea extraa tuohon on tulossa, omasta kokoelmasta löytyvät jo lähes kaikki Rosan kovakantiset albumit. Jos vähääkään järjellä ajattelee niin täyttä rahastustahan tuo on, Rosan tuotanto on jo varsin hyvin edustettuna suomessa noilla kovakantisilla albumeilla joista viimeisin ei ole edes kovin vanha, ja akkarissa julkaistaan tasaisin väliajoin herran tarinoita klassikkoina sun muina toiveuusintoina.

Olisi tuo silti hieno hyllyssä :P Kait tuolle jonkinlaista keräilyarvoa ajan myötä tulee, painosmäärä tuskin nousee kovin korkeaksi tuon hintalapun ansiosta.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: zoukka - 13.07.2011 16:23
Siis ne jo olemassa olevat painokset näyttävät kyllä hyllyssä paremmalta, kuin nuo tietosanakirja taitot.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Melfice_ - 13.07.2011 17:35
On sitä tullut turhempaankin 600e kulutettua.
Eiku ootas, ei olekaan.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: saska - 13.07.2011 21:30
Olemme ottaneet tilauksesi vastaan.

pitääpi si vissii ottaa opintolainaa tai jotai >_>


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: zoukka - 13.07.2011 23:56
Siitä se lähtee.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: finngamer - 26.02.2012 14:24
Nyt kun on nuo ensimmäiset kolme kirjaa saapuneet ja tullut luettua läpi, niin voin vakuuttaa että kyse ei tosiaan ole mistään rahastuksesta. Toki itse sarjakuvat löytyvät faneilta jo hyllystä kovissa kansissa, mutta nyt jokaisen sarjan värit on tarkistettu ja muutettu Rosan toiveiden mukaiseksi, kuin myös juttujen käännökset. Ja kyse ei ole mistään yhdestä puhekuplasta ja yhdestä ruudusta, vaan KAIKESTA.

Mutta tärkeintä tässä setissä on kuitenkin se kaikki muu. Karkeasti arvioituna näissä on varmaan 1/3 jotain muuta kuin sarjakuvaa: Don Rosan omaelämänkerta jaettuna yhdeksään osaan, uudet esi- ja jälkipuheet, erittelyt joka ikisestä viittauksesta Barksin sarjoihin, kaikki kannet mitä sarjoihin on eri maissa tehty, ennennäkemättömiä kuvakäsikirjoituksia... Aivan käsittämättömän täydellinen setti. Sokerina pohjalla vielä runsaasti Rosan ei-ankkatarinoita ja piirroksia. Uskomattomin lisäys lienee Rosan vanha harrastelijan ankkatarina, jossa ankanpojat polttavat pilveä ja Aku tappaa Roopen. Propsit Disneylle että tämäkin painettiin kansiin täydellisyyden nimissä!

Lisäksi olivat näemmä lisänneet pakettiin myös tilaajalahjan kunhan ostaa kaikki kolme pakettia: Sammon salaisuus -vedos jossa Rosan nimmari.


Eli jos perustelit paketin ostamatta jättämisen rahastuksen tai olemassaolevien kirjojen pohjalta, olet vain pettänyt itseäsi. ;)


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: saska - 26.02.2012 21:15
Harmi että itse piti peruuttaa tilaus ku ois menny rahat muuten tiukille. :(


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Wyrkk - 29.02.2012 10:02
Tulipa tilattua vähän myöhässä tuo Don Rosan-kootut sarja. Jos jotakuta jäi kaivelemaan ettei ole vielä ostanut, niin koko kokoeilman voi vielä tilata näin jälkikäteenkin.
Nyt vain odotellaan, että pääsee lukemaan.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: despo - 29.02.2012 10:20
Melkein tilasin jo kun Finngamer tuli tänne hehkuttamaan (kiitti vaan  ;)), mutta sitten mietin että 600€, ei helvetissä. Ei ole näin opiskelijalla varaa. Tai on, mutten viitsi polttaa säästöjä yhtään enempää tällä hetkellä. Kaikki Rosan sarjat kuitenkin löytyy jo, vaikka onhan siellä kokoelmassa toki muutakin kivaa.

Lisäksi vituttaa välillä lukea Akkareita uusilla teksteillä, kun on tottunut lukemaan niitä niillä alkuperäisillä ja ne tuntuvat oikeilta. Jotain Barksin uudelleen suomennettuja sarjoja mulla on ja heti huomaan, että nyt on uudet tekstit kun alkuperäiset on luettu varmaan satoja kertoja läpi. Yleensä nuo uudet tekstit eivät myöskään ole IMO läheskään yhtä hauskoja, kuin Sirkka Ruotsalaisen ja kumppaneiden alkuperäiset. Olkoon vaikka miten "tarkistetut" ja "oikeat", mutta itse pidän enemmän niistä 40-vuotta vanhoista suomennoksista, parempaa läppää..


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Vin - 05.06.2012 21:51
Tänään tarjosivat vielä tuota Don Rosan koottuja-porvarisettiä puhelinmyynnin kautta. Ei voinut enää vastustaa kiusausta vaan pitihän se tilata.

Kauankohan tätä vielä pystyy tilaamaan? Myyjän mukaan painos on jotain 3000-5000 kappaleen luokkaa, ei osannut sanoa tarkemmin.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Wyrkk - 16.08.2012 21:04
Onkos kukaan lukenu The Walking Dead sarjakuvia?
Oon miettiny, että ostaisko tuon reilu 300 sivuisen suomennetun kirjan vai yli 1000 sivua sisältävän englannin kielisen kirjan. Adlibriksessä suomennettu on 22e ja tuo englannin kielinen 33e, joten englannin kielinen tulisi kannattavammaksi ostaa.
Onko tuon sarjakuvan englannin kieli minkälaista? Pärjääkö ihan perus englannilla vai onko siinä jotain vaikeimpia/harvinaisempia sanoja?


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Noppa - 18.08.2012 15:02
Jos on enkuntunneilla ollut hereillä, niin tuskinpa mitään ongelmia tulee lukemisessa. Pari slangisanaa saattaa olla siellä täällä, mutta leffoista ja peleistä pitäisi nekin olla ihan tuttuja.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Wyrkk - 27.08.2012 18:11
Tänään tuli postissa The Walking Dead Compendium One. Yli 1000 sivua laatusarjakuvaa.
Ekat satakunta sivua luettu ja täytyy sanoa, että aivan loistavaa tavaraa.
Kaikin puolin hyvin tehty. Ekana tietysti pisti silmään sarjakuvan mustavalkoisuus. Mielestäni mustavalkoinen sopii tähän sarjakuvaan kuin naula silmään enkä värejä edes haluaisi.
Suosittelen.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Wyrkk - 12.12.2012 17:44
Don Rosan koottujen kolmas boksi tuli tänään.
Mukana tuli kirjat 7. ja 8. Ysi tulee ens vuoden puolella kun eivät ole ehtineet painaa sitä tai jotain tollasta.

Sitten harmillinen asia. Rupesin lukemaan tuota seiska kirjaa niin selaillessa huomasin, että kirjan kaksi sivua oli härskisti taittuneet viistossa. Harmin paikka, piti sitten kirjotella asiakaspalveluun viestiä. Saavat kyllä korjata kerta viallisen tuotteen antovat.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: despo - 10.02.2013 12:12
http://career-end.donrosa.de/

Don Rosa kertoo miksi lopetti. Hyvin kiinnostavaa luettavaa kaikille miehen faneille.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: JayeizH - 10.02.2013 13:35
En lukenut kokonaan, vähän sieltä täältä, mutta pakko silti sanoa, että sarjakuva kustantajat (Disney mukaan lukien) on aika paskamaista porukkaa. Onneksi sentään pääsi Egmontin kanssa yhteisymmärrykseen.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: despo - 28.03.2013 23:35
Akkarin takana mainostettiin, että Carl Barksin maalauksista ollaan julkaisemassa kirja: Carl Barksin maalaukset ja piirrokset

Lainaus
Kaikki ankkataiteilijan maalaukset ja piirrostyöt yksissä kansissa!
Carl Barksin maalaukset ja piirrokset on upea taidekirja, joka kokoaa yksiin kansiin legendaarisen ankkataiteilijan kaikki Disney-aiheiset maalaus- ja piirrostyöt. Kuvia siivittävät Barks-asiantuntija Geoffrey Blumin taustoittavat artikkelit.

Kirja ilmestyy 10.4.

Upea taidekirja on näyttävän kokoinen, tyylikäs ja sidosasultaan huippuluokkaa
Rajoitettu, numeroitu 2 500 kappaleen painos myynnissä vain kustantajalla
416 sivua

95 € (sis. postituskulut)

Tilattavissa ainoastaan:
http://www.carlbarks.fi/

Kuvia:
Spoileri (osoita katsoaksesi)


Pitihän tuo tilata, kun Barksin taulut ovat niin pirun hienoja eikä tällä nyt hintaakaan ollut mitenkään hirveästi sivumäärään nähden. Arvo kuitenkin todennäköisesti vain nousee, kun painos on noinkin rajoitettu. Lisäksi paikkaillaan tällä nyt sitä, kun Barksin tai Rosan Koottuihin ei raaskinut sijoittaa.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: kaiku - 29.03.2013 14:46
Tässä alkuvuonna olen alkanut ostelemaan vähän sarjiksia hyllyyn ja tutustumaan erityyppisiin sarjoihin. Kaikki alkuperäiskieleltään englanniksi olevat kirjat olen ostanut englanniksi.

Aluksi lähdettiin liikkeelle The Walking Deadilla. Tv-sarjaa olin katsonut kakkoskaudelle, ja vaikka siinä potentiaalia olikin niin aika huonoksi se nopeasti meni. Kuitenkin tykkäsin siitä sen verran (ja zombithan eivät ole ikinä olleet suosikkiasioideni listalla), että alkuperäismateriaaliin piti päästä tutustumaan. Ja huomasihan sen sitten heti, että tv-väki oli mennyt pilaamaan hyvän lähdemateriaalin omilla turhilla lisäyksillään. Kolmen kovakantisen kirjan verran tätä on tullut luettua, ja tähän mennessä olen kyllä pitänyt. Sarjahan keskittyy enemmän elämiseen zombien täyttämässä maailmassa kuin zombien mättämiseen, mikä ainakin itsellä on pistänyt ajattelemaan tuollaisessa tilanteessa elämistä. Suurin miinus sarjassa on ensimmäisessä kirjassa vaihtunut piirtäjä. Nykyisellä piirtäjällä on karu ja hieman luonnosmainen tyyli, joka kyllä on ihan siedettävä, mutta joka saa varsinkin kasvot näyttämään joskus melko koomisilta.

Seuraavaksi taisin ostaa kaksi kovakantista kirjaa Scott Pilgrimiä. Näiden kovakantisten, väritettyjen versioiden julkaisu aloitettiin vasta viime vuonna, joten kolmas osa on tulossa vasta tässä keväällä. Tykkäsin aikoinaan leffasta todella paljon, ja melko uskollisesti se on tähän mennessä lähdemateriaalia seurannut. Sarjakuvahan on hieman sekoitus japanilaista ja amerikkalaista sarjakuvaa (tekijä on tosin kanadalainen), ja sisältää myös viittauksia videopeleihin (leffassa oli myös ääniefektejä Zeldasta). Sopivan sekava ja rento sarjis.

Seuraavaksi piti sitten tutustua hiukan supersankaritarjontaan. Marvelin sankareista tykkään enemmän kuin DC:n hahmoista (Batmania lukuunottamatta), mutta aloitin kuitenkin ostamalla DC:tä. Valintaan kuitenkin vaikutti se, että DC reboottasi universuminsa vuonna 2011 (kulkee nimellä New 52). Supersankarisarjiksiinhan on melko vaikea päästä sisään, kun hahmot ovat seikkailleet jo useita vuosikymmeniä, joten reboottaus kuulosti oikein hyvältä. Tosin osa vanhoista tarinoista pätee vieläkin tässä uudessa universumissa, mikä ei kyllä yhtään auta uuden lukijan tilannetta.

Hankin kaksi kovakantista kirjaa, jotka kokosivat muutaman lehden verran tarinoita samoihin kansiin. Toinen kirjoista oli tietenkin Batman, jota on kehuttu yhdeksi parhaimmista uuden jatkumon sarjoista. Tarina kulki sujuvasti ja piirrosjälki oli hyvää, joten mielelläänhän tätäkin luki. Nämä kokoelmakirjat ovat kuitenkin sen verran lyhyitä, että ei tässä vielä ehditä pitkälle etenemään, mutta jatkoa odottelen innolla. Kakkoskirja taidettiin julkaista tässä pari päivää sitten, joten jossain vaiheessa pitäisi se ostaa.

Toinen kirja jonka hankin oli kokoelma Aquamanista. Hahmo oli itselleni oikeastaan täysin tuntematon, mutta tätäkin kehuttiin yhdeksi parhaimmista uusista sarjoista. Sen verran olen sivistänyt itseäni, että Aquaman on hahmona ollut pitkään lähinnä vitsi, mutta kirjoittaja on ottanut tämän hienosti huomioon ja tehnyt siitä oikeastaan yhden tarinan vahvuuksista. Sarjakuvamaailmankin ihmiset kun pitävät Aquamania lähinnä vitsinä muiden supersankareiden joukossa. Taide on tässäkin omaa silmääni miellyttävää, mutta tämäkin kirja loppui hiukan liian lyhyeen. Jatkoa hankin kuitenkin ehdottomasti, kunhan sitä ilmestyy.

Tutustuin myös sellaiseen sarjaan kuin Y: The Last Man. Tästä olen kuullut lähinnä niistä uutisista, joissa aina puhutaan tämän sarjan filmatisoinnista. Hyvin kehuttu sarja tämäkin, mutta itseeni ei vielä ensimmäisen osan perusteella täysin kolahtanut. Sarjahan lähtee liikkelle siitä, kun kaikki maailman miespuoliset ihmiset ja muut nisäkkäät kuolevat lukuunottamatta päähenkilöä ja tämän lemmikkiapinaa. Ilmapiiriltään hieman Walking Deadia muistuttava, tässä kun seikkaillaan maailmassa jossa ihmiskunta on periaatteessa tuomittu sukupuuttoon. Suurin syy miksi en tästä kauheasti vielä tykkää on luultavasti kuvitus. Piirtäjä on ihan kelvollinen, mutta väritys on todella tylsän näköistä. Olisi toiminut ehkä mustavalkoisena paremmin.

Ja ettei suomen kieli kokonaan unohdu, on tullut ostettua myös pari osaa Asterixia. Egmont on alkanut julkaista vissiin muutama vuosi sitten koko sarjaa alusta kovakantisena versiona, ja kuusi osaa on ilmestynyt tähän mennessä. Erona lukuisiin aikaisempiin Asterix-kirjoihin on se, että kuvitukset on skannattu hyvin korkealaatuisina, väritys on uusittu kokonaan ja fontti on vaihdettu Uderzon laatimaksi (joka i-kirjaimen takia näyttää vähän oudolta suomalaisessa tekstissä). Hyviä esimerkkejä muutoksista näkee tältä (http://www.kvaak.fi/index.php?articleID=1890) sivulta.

Huvittavintahan tässä on se, kun en ole pitkään aikaan pelejä enää ostanut kiinnostuksen niihin laskettua (mieluiten pelaisin hyviä PS1-pelejä kuin nykyisiä 30 tunnin avoimien maailmojen jättipelejä), niin ei pitkään mennyt ennen kuin piti jollain alkaa hyllyä taas täyttämään. Jokin pakottava tarve ihmisellä on kai löytää kohteita joihin laittaa rahansa.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Ephram - 12.06.2013 20:57
http://www.findance.com/uutiset/20412/huikea-aku-ankka-palvelu-nettiin

Lainaus
Kaikki Suomessa julkaistut Aku Ankka -lehdet vuodesta 1951 alkaen on elokuusta lähtien saatavilla netistä.

Selaimilla ja iPad-sovelluksella käytettävässä palvelussa on yli 100 000 sivua Aku Ankka -sarjakuvia, joita voi hakutoiminnoilla selailla haluamallaan tavalla esimerkiksi hahmojen tai piirtäjien mukaan.

- Palvelu tuo uudemmat seikkailut ja nostalgiset nuoruuden Akkarit kaikkien saataville. Tuhannet sarjakuvatarinat kulkevat helposti mukana, Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä hehkuttaa.

Palvelu maksaa lehden tilaajille 4,90 euroa kuukaudessa, muille 9,90 euroa kuukautta kohden.


No nyt tuli pommi!

Kaikki Suomi-akkarit alle kybällä kuussa ja uusin lisätään ilmeisesti heti palveluun kun se julkaistaan. Ihan mahtavaa. Joka ilta ennen nukkumaanmenoa on kiva lukaista yksi akkari iPadilla läpi. Ei lopu koskaan kesken lehdet.

Mä olin tuonne 17 ikävuoteen asti todella HC-akkaristi. Mulla oli hyllyssä esimerkiksi n. 1000 Aku Ankka -lehteä, 100 Roope-Setää ja kaikki siihen mennessä julkaistut Don Rosan kirjat plus Juhlasarjat 1-10. Sitten myin sen kaiken.

Aku Ankan tilaaminen on aina silloin käynyt mielessä, mutta tämä uusi digipalvelu laittaa kyllä sen suhteen kovimman sanan.Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: despo - 12.06.2013 21:08
Kuulin tuosta itsekin äsken, todella kova juttu. Luen itseni aika HC-ankisteihin. Lehteä on tilattu varmaan syntymästäni asti, taskareita ja Roope-setiä on niitäkin arkullinen. Lisäksi kovakantisia albumeita on jokunen kymmenen. Yhä tulee päivittäin luettua jotain näistä, yleensä ruokapöydässä  ;D

Pitänee itsekin tuo palvelu tilata ja aloittaa lukeminen ihan ekasta numerosta. Sitten kaikki Akkarit julkaisujärjestyksessä vaan läpi. En tiedä kauanko siihen menee, mutta pakkohan moinen uroteko on suorittaa. Kovin moni ei pysty sanomaan, että on lukenut joka ikisen Suomessa julkaistun Akkarin ja nyt on harvinaisen hyvä tilaisuus.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: bËst - 16.06.2013 10:19
Itseäni harmittaa, kun katkaisin veljesten perinteet tässä muutama vuosi sitten. Isoveljet ovat jo aikoinaan hankkineen jokaikisen virallisen akkarin ja perinne on kantanut itselleni asti. Luku 333 kuitenkin jäi toistaiseksi viimeiseksi Akkariksi, mutta näin ollen hyllyköstä löytyy kaikki numerot väliltä 1-333. Itse lopetin tämän lystin kun huomasin, että modernit Aku Ankat vain olivat.... uskomatonta paskaa. Lehden tilauksen olin lopettanut jo aikoja sitten. Don Rosan koko kirjon hankinta oli itsestään selvyys, ja tavallaan Rosa on itselleni määritellyt sen, millaisesta sarjakuvasta oikeasti tykkään. Pitkälti myös tämän riman takia taskupokkaireden hankkiminenei tuntunut enää edes keräilyllisesti kiehtovalta


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Minna - 18.06.2013 12:08
Vau, tuohan on todella loistava uutinen! Ehdottomasti tuohon on kyllä tartuttava. Ja kun vielä tilaajille tuon alle 5 euroa kuussa, niin eipä ole paha lisä kokonaistilaukseen, kun pääsee lukemaan alusta asti kaikki akkarit.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Vin - 19.06.2013 23:36
Itse pistin keväällä jostain 1990-luvun alkupuolelta jatkuneen akkarin tilauksen poikki. Lopettamiselle oli useampiakin syitä, mutta eihän se lehti ole enää aikoihin ollut entisensä, eikä sitä tullut enäää luettua. Fiilistelen mieluummin vanhoja akkareita jos sille päälle sattuu. Kokoelmia ei todellakaan ole tarkoitus hävittää.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: despo - 13.08.2013 19:00
Akkarin Lataamo-palveluhan lanseerattiin eilen. Lehteä tilaamattomille kustantaa 9,90€/kk, tilaajille puolet vähemmän. Tällä hetkellä tarjouksena 2kk + 1kk (ei tilaajille) tai 4kk + 1kk kaupanpäälle (tilaajille).

Pistin tuossa äsken tilauksen sisään ja parin päivän sisään pitäisi aktivoitua käyttis. Appstoresta latasin ohjelman jo eilen iPadille. Tarkoituksena olisi varmaan aloittaa lukemaan alusta asti kaikki läpi. Sekä tietysti ensiksi varmaan Barksin sarjat, joita en ole lukenut.


Otsikko: Vs: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: Kubs - 16.08.2013 19:00
Akkarin Lataamo-palveluhan lanseerattiin eilen. Lehteä tilaamattomille kustantaa 9,90€/kk, tilaajille puolet vähemmän. Tällä hetkellä tarjouksena 2kk + 1kk (ei tilaajille) tai 5kk + 1kk kaupanpäälle (tilaajille).

Pistin tuossa äsken tilauksen sisään ja parin päivän sisään pitäisi aktivoitua käyttis. Appstoresta latasin ohjelman jo eilen iPadille. Tarkoituksena olisi varmaan aloittaa lukemaan alusta asti kaikki läpi. Sekä tietysti ensiksi varmaan Barksin sarjat, joita en ole lukenut.

Ei nyt osunut silmään, eli miten toi maksetaan? Tuleeko paperilaskuna vai miten? Ihan ok palvelulta vaikutti, kun ne muutamat ilmaiset sarjikset luin.


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: despo - 16.08.2013 23:50
Akkarin Lataamo-palveluhan lanseerattiin eilen. Lehteä tilaamattomille kustantaa 9,90€/kk, tilaajille puolet vähemmän. Tällä hetkellä tarjouksena 2kk + 1kk (ei tilaajille) tai 4kk + 1kk kaupanpäälle (tilaajille).

Pistin tuossa äsken tilauksen sisään ja parin päivän sisään pitäisi aktivoitua käyttis. Appstoresta latasin ohjelman jo eilen iPadille. Tarkoituksena olisi varmaan aloittaa lukemaan alusta asti kaikki läpi. Sekä tietysti ensiksi varmaan Barksin sarjat, joita en ole lukenut.

Ei nyt osunut silmään, eli miten toi maksetaan? Tuleeko paperilaskuna vai miten? Ihan ok palvelulta vaikutti, kun ne muutamat ilmaiset sarjikset luin.

Paperilaskulla vain.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Omenarosvo - 02.09.2013 15:51
Köh köh moi!

Mainostan tässä uutta ja ensimmäistä sarjakuvakirjaani Linnavainio 1, jota en ole vielä nähnyt painettuna, mutta joka ilmestyy Helsingin sarjakuvafestivaaleilla 6.-8.9.2013, eli tulevana viikonloppuna!

Noin 215-sivuisen mustavalkosarjakuvan tyylilajina on synkkä mutta ei niinkään ryppyotsainen fantasiaseikkailu. Vahvoina esikuvina esimerkiksi Buffy The Vampire Slayer, japskiropet, Scott Pilgrim, Viewtiful Joe… Puuskittaisena himopelaajana/keräilijänä olen jopa viljellyt suoria viittauksia ja kunnianosoituksia, joten toivottavasti moni tämänkin foorumin käyttäjä saisi lukukokemuksestaan iloa irti.

Julkaisijana toimii Musta ritari kustannus, jonka fb-sivuilta löytyy näytesivuja. Kirjaa voi ostaa Musta ritarin omilta sivuilta, hyvin varustetuista sarjakuvaliikkeistä, festivaaleilta ja ehkä jonain päivänä myös muista kirjakaupoista (en osaa sanoa tuohon viimeiseen).

Tervetuloa festivaaleille ja Musta ritarin/Seitin pöytään josta minutkin toivottavasti löytää!

(http://img.photobucket.com/albums/v237/Omenarosvo/Linnavainio_etukansi_zpsad8fceea.jpg) (http://smg.photobucket.com/user/Omenarosvo/media/Linnavainio_etukansi_zpsad8fceea.jpg.html)

Takakansiteksti:

Tervetuloa pimeään pohjoiseen ja lumen peittämään Linnavainion kaupunkiin, jossa asiat alkavat kohta mennä päin helvettiä!

Tuhka Ikonen kavereineen on todistamassa paikallista bändisuuruutta Häiy-klubilla, kunnes tavanomainen ilta saakin yllättävän käänteen. Ikiaikainen pahuus on saapunut maapallolle ja lopun alku nytkähtää liikkeelle. Lonkeroita, zombeja, mecha-asuja, sieluja ahmivia veitsiä... Linnavainio ei ole enää entisellään.

Vielä kun eräs oman päänsä sisään juuttunut pitkätukka viitsisi avata silmänsä ja aktivoitua.


Linkkejä:
www.mustaritari.fi/kustannus (http://www.mustaritari.fi/kustannus)
www.sarjakuvafestivaalit.fi (http://www.sarjakuvafestivaalit.fi)
omenarosvo.tumblr.com (http://omenarosvo.tumblr.com)


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 14.01.2015 15:35
The Walking Dead (ekat 48 jaksoa) tuli hommattua Humble Bundlesta. Kohta puolivälissä menossa, mutta tuli puolen tunnin lukemisen jälkeen selväksi, että on 100 kertaa parempaa kamaa kuin TV-sarja. Alunperinkään en ole ollut sarjan isoin fani, mutta ei voi kuin ihmetellä miksei he seuranneet tarkemmin sarjakuvan tarinaa.

Kannattaa lueskella, jos ette ole vielä saaneet aikaseksi. Humblessa maksaa 18 dollaria kyseinen bundle, jossa tulee toki myös kaikkea muuta mukana.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: IPlayer - 20.02.2015 05:50
Vajaan kuukauden vanha uutinen, mutta onhan tää nyt aika pommi! Muistan kuinka pentuna tuli luettua kyseistä sarjista Nintendo-lehdestä, taisi jäädä harmillisesti keskenkin vielä. Tällä saa sitten viimein vahingon korjattua, taustat oli käsittämättömän hienosti maalattu ja yleinen ilme oli parhautta. Toukokuuhun merkintää, pakkohan moinen on hyllyyn saada. Varmaan halunnut vastaavaa nidettä viimeiset 15 vuotta jos totta puhutaan.

http://www.gameinformer.com/b/news/archive/2015/01/26/viz-media-to-republish-the-legend-of-zelda-a-link-to-the-past-nintendo-power-comic.aspx (http://www.gameinformer.com/b/news/archive/2015/01/26/viz-media-to-republish-the-legend-of-zelda-a-link-to-the-past-nintendo-power-comic.aspx)

(http://images.kpopstarz.com/data/images/full/309854/a-link-to-the-past-manga-volume-jpg.jpg)


Lainaus
If you were a Nintendo Power subscriber back in 1993, you may recall a limited run, serialized The Legend of Zelda: A Link to the Past comic. If you happened to miss it (or simply want to read it again), you’re going to have another chance this May.

Viz Media has acquired the rights to the comic, featuring art from Shotaro Ishinomori (Kamen Rider). The graphic novel adaptation follows the story of the Super Nintendo game, but includes new characters and plot elements.

Viz also has available a Legend of Zelda manga box set that includes stories from Ocarina of Time, Oracle of Seasons, and Four Swords Adventure. The re-released and collected A Link to the Past series will be out on May 5.

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Linnavainio 2
Kirjoitti: Omenarosvo - 11.01.2017 13:06
Oho, unohtunut mainita eräs asia.

Nimittäin Linnavainio -sarjakuvateokseni toinen osa on julkaistu! Linnavainio 2 -kirjaa saa tilattua suoraan julkaisijalta, tai sarjakuvien erikoisliikkeistä.

Kyseessä on siis talvisessa pikkukaupungissa tapahtuva seikkailukertomus. Mustavalkoinen, noin 220 sivua. Suoraa jatkoa ensimmäiselle osalle joka ilmestyi vuonna 2013.

(http://68.media.tumblr.com/e0d32437be4aacfd8a8c929b656e5811/tumblr_od1qxhMNwn1rix932o1_500.jpg)


Takakansiteksti:

"Meteoriitin mukana maahan saapunut Olio pääsi Tuhkan virheen vuoksi pesiytymään Linnavainioon. Onneksi ihmiskunnan ja koko planeetan toivo, yli-inhimillisiä voimia saanut Aapo-veli onnistui kääntämään ulkoavaruuden salaisuudet sitä itseään vastaan.

Maapallon tuho on siis käytännössä lähes täysin estetty. Sillä välin kun Aapo metsästää Olion rippeitä jossain Mustan ristin hautausmaalla, muut ystävät päättävät ottaa rennosti ainaisen tappamisen ja synkistelyn sijaan. Muut paitsi Tuhka, jolle isän poismeno on vasta nyt muuttunut tosiasiaksi.

Menneisyyden haamut, sekä yksi viikon takainen sellainen, palaavat vainoamaan sankareitamme lumeen hautautuvassa Linnavainiossa."

Ei miulla muuta!  :)

http://www.mustaritari.fi/ (http://www.mustaritari.fi/)
https://www.sarjakuvakauppa.fi/ (https://www.sarjakuvakauppa.fi/)
http://omenarosvo.tumblr.com/ (http://omenarosvo.tumblr.com/)


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: despo - 20.02.2023 18:17
Don Rosa -faneille tiedoksi, että Disney on kieltänyt kahden Rosan sarjan julkaisun jatkossa. Molemmissa sarjoissa esiintyy Bombi Zombi eli woken piikkiin menee taas tämäkin.

Ikävä kyllä tämä myös tarkoittaa, että esim. Roope Ankan Elämä ja Teot -kirjaa ei voi enää julkaista kuin korkeintaan nämä sarjat poistamalla. Koskee myös Eurooppalaisia julkaisijoita, eli tuskin Sanoma/Egmont tältä sensuurilta välttyy.

Tilasin juuri toisen kipaleen ko. albumia omaan hyllyyn.


Lähde: Don Rosa itse FB:ssä


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: MasterTK - 20.02.2023 19:35
Disneyn loputtomalle idioottimaisten temppujen sarjalle ei näy loppua. Ei hittolainen miten syvälle sekin on voinut vajota ja mitä pelleilyä tämä maailman meininki on tällä hetkellä. :lol: Onneksi omistan sentään jo ennestään kaksi kipaletta tuota Elämä ja Teot -kirjaa sekä sen jatko-osaa. Jos joskus saadaan uusintajulkaisua kirjasta, niin eiköhän siinä Roope esiinny jo transuna ja Aku tuliainen Afrikasta.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Vin - 20.02.2023 19:55
No, nouseepa arvo joskus tuolla kokoelmalla mikä on hyllyssä.

Olen jo pitkään miettinyt, että Roopen Elämä ja Teot-sarjasta saisi mahtavan elokuvan, mutta en ole ottanut huomioon tätä Disneyn nykysuuntausta tässä haaveessa.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Gba - 22.02.2023 09:10
Elämme absurdastanissa. Aiemmin sanottiin: missä poltetaan kirjoja poltetaan jatkossa myös ihmisiä. Nyt wokettajat tekevät itse tätä samaa mistä syyttivät pääasiassa kansallissosialisteja. Kirjat, elokuvat, musiikki jne. kirjoitetaan uudelleen, ettei pellemaailman klovnien "tunteet" loukkaannu. Todellisuudessa kyse on vallankäytöstä ja oman ideologian pakottamisesta ideologisten ristiretkien avulla. Mikäli et suostu oman teoksesi perseraiskaukseen sinut suljetaan ulos yhteiskunnasta, "canceloidaan".

Olen ollut vuosia fyysistä mediaa vastaan, mutta se taitaa olla harvoja keinoja säilyttää ja pelastaa taide sellaisena kuin sen luoja on sen tarkoittanut nautittavaksi.Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: Soukyugurentaiotokuyo - 22.02.2023 19:58
Ymmärtääkseni noiden sarjojen "cancelointia" ei ole kukaan ainakaan aktiivisesti ajanut. Disneyn päässä varmaan ajattelivat, että on helpompaa pyyhkäistä sarjat kokonaan kartalta kuin esim. liittää disclaimereita tai muuten nostaa esiin tarinoiden nykyvalossa ongelmallista kuvastoa. Rosalla on myös omat näkemyksensä siitä kuka todella persraiskaa taiteilijoita ja heidän tuotoksiaan, kuten muinoin (https://www.pelaajalauta.fi/forum/popkeskustelu/sarjakuvat/msg70195/#msg70195) tuotiin ilmi.

Mitä tulee vallankäyttöön, ideologian pakottamiseen sekä kirjakokkoihin (https://www.theguardian.com/books/2022/mar/22/its-a-culture-war-thats-totally-out-of-control-the-authors-whose-books-are-being-banned-in-us-schools), wokettajilla riittää vielä reilusti parantamisen varaa sillä saralla.

Lainaus
“We do see increased resort to censoriousness on both the left and the right,” says Nossel. “On the left, it targets books that some people regard as racially offensive, sometimes because they originate from a different time period, when slurs were used more widely than is acceptable now. But it is the right that has invoked the machinery of government – including legislative proposals in dozens of states – to enforce these bans and prohibitions. In the hierarchy of infringements of free speech that must be recognised as more severe and alarming.”
...
Legislation adopted in Hungary last year banned from schools all books referencing homosexuality, in the name of the “protection of children”. In 2014, Russia passed a law adding Nazi propaganda to the subjects it bans and restricts – “LGBT content, offences to traditional values, and criticisms of the state are among others,” says Nossel. “Booksellers were so fearful of running afoul of the broad law that they removed Spiegelman’s Maus from stores because of the swastika on the book’s cover, despite its potent anti-fascist message.”


Otsikko: Re: Sarjakuvat
Kirjoitti: despo - 23.02.2023 17:09
Tässä vielä Hesarin juttu aiheesta: https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000009412646.html

Kustantajalta edellinen painos oli jo valmiiksi loppu, eli kaupoissa olevat kappaleet ovat viimeisiä joita tullaan myymään. Artikkelista saa myös sen kuvan tosiaan, että Elämät ja teot -kirjaa ei tulla julkaisemaan uudestaan edes muokattuna.


Otsikko: Vs: Sarjakuvat
Kirjoitti: JayeizH - 24.02.2023 09:43
Eikös Disneyllä ja Rosalla ole ollut sukset ristissä jo vuosia? En yllättyisi jos Disney olisi etsinyt syitä kieltää Rosan sarjiksia. Ja nyt sai oivan tilaisuuden. Sitä tukee sekin että sarjakuvaa ei julkaista edes muokattuna. Vaikka ei sillä, onhan Disneyn sensurointikynä ollut aika kärkkäänä viime vuosina. Odotan koska "Mustat donkkaa tykimmin"/"White men can't jump" -leffa kielletään Disney+:sta. Pitäisi sekin osaa hyllyyn...