Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 127 128 129 130 131 [132]
Tulostusversio
Aihe: Mitä peliä pelasit viimeksi?  (Luettu 618699 kertaa)
Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? « Vastaus #3930 : 28.09.2021 11:48 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 426 Basaaripisteet: 4 Profiili Pelailin Shenmuen HD-porttausta Xboxilla, ja vittu että vituttaa tämä jatkuva klassikkopelien raiskaus osaamattomirn tunareiden toimesta. En ole eläessäni kuullut näin kammottavaa äänenlaatua missään pelissä. Aloitin pelin pelaamisen RetroArchin Dreamcast-emulaattorilla, kunnes siirryin Xbox-versioon, jonka ajattelin olevan ihan kelvollinen - onhan siinä kuitenkin Auto HDR -ominaisuus. Mutta ei, täysin pelikelvotonta roskaa emuloituun versioon verrattuna. Äänet kuulostavat siltä kuin joku puhuisi johonkin alumiinitölkkiin ja äänet suhisevat ja napsuvat jatkuvasti.

Devil May Cry HD Collection tuli myös hankittua ja myös siinä pelien äänet on täysin ryssitty. RetroArchin PS2-emulaattorilla DMC1 kuulostaa juuri siltä kuin pitääkin, HD Colllection -version äänet ovat hiljaiset ja paskalaatuiset, äänitehosteet myös looppaavat ihan päin persettä. Tekstuuritkin näyttävät kammottavilta tuossa ”HD”-porttauksessa vrt. ylöspäin skaalattuun grafiikkaan emulaattorilla.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? « Vastaus #3931 : 28.09.2021 13:26 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 065 Basaaripisteet: 0 Profiili Oliko sulla boxin shenmuessa enkku vai japsi ääninäyttely käytössä?
Enkku dub meinaan on paljon huonommalla laadulla mitä japsi versio.
tallennettu
Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? « Vastaus #3932 : 28.09.2021 13:35 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 426 Basaaripisteet: 4 Profiili Japsi, uskomatonta jos enkkudubbaus on äänenlaadultaan vielä tuotakin huonompi. :lol:

Tuossa selitetäänkin porttausstudion sekoiluja tarkemmin:

Lainaus
When D3T ported this game, they converted all of the audio from the Yamaha AICA ADPCM Stream format, to the xWMA format.  For this use, xWMA is wholly unsuitable, and completely destroys any semblance of audio quality.  Beyond that, while the xWMA encoder they used (more on how I know what specific encoder they used in a minute) encodes audio at 48kbps by default, D3T opted to encode (most of) the voice files in the game at 20kbps.  In the case of Shenmue, this is especially bad because the audio quality for the voices was already pretty poor (understandable for the time, but still poor).

Eipä nykyään kannata luottaa muuta kuin M2:n - ja varauksella Bluepointin - tekemiin porttauksiin. Kaikki muu on paskaa.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? « Vastaus #3933 : 01.10.2021 11:40 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 531 Basaaripisteet: 0 Profiili Olin vähän epäileväinen, kun luin foorumeilta, että Cruis'n Blast olisi monelle tähän mennessä vuoden paras peli.

Mutta en ole enää.

Peli huokuu taikaa 90-luvun puolivälistä. Silloin pelit olivat yksinkertaisempia ja niiden visuaalisuudessa oli kokeiltu vaikka mitä, koska täysin realistiset grafiikkatyylit olivat vielä täysin mahdottomia toteuttaa. Cruis'n Blast kulkee samaa tietä kuin parhaat kolikkopelirymistelyt, ja julkaistuna vuonna 2021 se tuntuu raikkaalta peliltä. Se ei yksinkertaisesti yritä yhtään enempää kuin mitä se on, eikä sen tarvitsekaan. Peli on omilla ansioillaan fantastinen, jos tämän kaltaiset arcade-ajopelit kolahtavat yhtään.

Se on myös malliesimerkki pelistä, jonka graafinen tyyli on enemmän kuin osiensa summa. Paljon enemmän. Olen nähnyt aika monta Switch-peliä, ja tämä menee tod.näk niiden top kymppiin visuaalisesti. Värit ovat äärimmäisen räikeitä, mutta paletti on silti nautinnollinen, kuin karkkia söisi silmillään. Läheltä tarkasteltuna peli on toki teknisesti melko yksinkertainen, mutta kuten totesinkin, kokonaisuus on hämmentävän makea ja myös sulava, muutamaa kauneusvirhettä lukuunottamatta (nitroja käytettäessä pelillä on tapana pudottaa joitakin freimejä kuudenkympin targetistaan).

Jokainen sekunti Blastin parissa on puhdasta nautintoa, korvasta korvaan hymyn nostavaa. Tarjoaako peli satoja tunteja pelattavaa? Ei, mutta se mitä on tarjolla, on aivan ylivetoa. Ja jos haluaa voittaa kaikki kullat vaikeimmilla asteilla, ei se todellakaan ole läpihuutojuttu. Moninpeli on myös toinen nautinnon jatke, jota en kuitenkaan ole vielä päässyt kokeilemaan toden teolla. Ruudunpäivitys takkuaa pikaisen testin perusteella siinä kunnolla, mutta se on toisaalta kaikille sama ja pelin ollessa niin hauska kuin se on, tekniset ongelmat saattavat pian unohtua.

En tiedä pystyykö tämä päihittämään tänä vuonna esim. Metroid Dreadia, mutta helvetin kovasta pelistä tässä on todella kysymys. Nipan E3-Directissa pelistä taidettiin ekaa kertaa puhua, mutta silloin se meni kokonaan ohi silmieni. Suusta suuhun levinnyt palaute oli kuitenkin niin erinomaista, että Cruis'n nousi tutkalleni alta aikayksikön sen julkaisun jälkeen.

Älkääkä hyvänen aika piitatko 70 pisteen arvosteluista paskan vertaa. Jos kolikkopelikaahailut miellyttävät, niin hankkikaa tämä peli. Ette tule katumaan.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? « Vastaus #3934 : 05.10.2021 14:03 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 689 Basaaripisteet: 6 Profiili
Pelailin Shenmuen HD-porttausta Xboxilla, ja vittu että vituttaa tämä jatkuva klassikkopelien raiskaus osaamattomirn tunareiden toimesta. En ole eläessäni kuullut näin kammottavaa äänenlaatua missään pelissä. Aloitin pelin pelaamisen RetroArchin Dreamcast-emulaattorilla, kunnes siirryin Xbox-versioon, jonka ajattelin olevan ihan kelvollinen - onhan siinä kuitenkin Auto HDR -ominaisuus. Mutta ei, täysin pelikelvotonta roskaa emuloituun versioon verrattuna. Äänet kuulostavat siltä kuin joku puhuisi johonkin alumiinitölkkiin ja äänet suhisevat ja napsuvat jatkuvasti.

Devil May Cry HD Collection tuli myös hankittua ja myös siinä pelien äänet on täysin ryssitty. RetroArchin PS2-emulaattorilla DMC1 kuulostaa juuri siltä kuin pitääkin, HD Colllection -version äänet ovat hiljaiset ja paskalaatuiset, äänitehosteet myös looppaavat ihan päin persettä. Tekstuuritkin näyttävät kammottavilta tuossa ”HD”-porttauksessa vrt. ylöspäin skaalattuun grafiikkaan emulaattorilla.

Tällaiset asiat kyllä ottaa pannuun ja kiihottaa niin hemmetisti itsellekin. Ei osata tehdä jo-olemassa olevista peleistä järkeviä porttauksia tai remastereita. Final Fantasy 8:ssa pystyy liikkumaan vain kahdekaan eri suuntaan kulmikkaasti, eikä voi tehdä sulavia käännöksiä. FF9:ssä äänet oli kustu aivan täysin ja resetoituu alusta joka näkymässä, sekä valikoissa jäätävät lagit. Myös Megaman Collectionit on vedetty ihan persereikään input lageineen. Miten ei pystytä edes ikivanhoista Nesin romeista porttaamaan kunnollista versiota uusille konsoleille?

Lisäksi jurppii, miten arvostelijat eivät usein mainitse näistä mitään. Xbox 360:n Tony Hawk Remake oli puhdasta paskaa Sakurain persereiästä revittynä, mutta suurin osa arvostelijoista ei maininnut mitään, että fysikkat ja pelimekaniikat ryssitty täysin. Huomasi ensimmäisellä sekunnilla kun pelin käynnisti ja siihen pelaaminen jäikin. Meni 15 euroa suoraan kaivoon ja pysyvät traumat.
tallennettu
Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? « Vastaus #3935 : 06.10.2021 17:06 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 898 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW PS5:n Ratchet & Clank pelattu ja olihan se upea graafisesti, mutta muuten tällaisenaan peli itsessään ei luultavasti olisi säväyttävä puolessa välissä generaatiota. Eli lähinnä next-gen kiilto säväyttää. Jotenkin tuntuu, että R&C on nähty, vaikka ehdottomasti pelin parissa viihtyi todella hyvin. Liikkuminen on keskellä taisteluita vähän monipuolisempaa kuin muistan aiemmissa olleen, mutta vaikeinkaan taso ei juuri haasta pelaajaa, joten liikkumisesta ei oteta lähellekään kaikkea irti. Hyvä peli, tavallaan todella hyvä peli, mutta silti jotenkin todella nähty.

Wipeout Omega Collection

Onhan nämä edelleen kovia pelejä. 2048 en muistaakseni Vitalla pelannut ihan täydellisesti läpi, nyt tuli koluttua. Yllättävän paljon haastetta oli alkuun vaikeimmissa A+ luokan kisoissa. Kun pelaili zoneja enemmän, nousi tuntuma ohjaukseen reilusti ja kisoista tulikin helpompia, mutta haastetta oli joka tapauksessa ihan kivasti. On kyllä todella kova paketti tämä, pelaamista riittää. Verkossakin saa jonkin verran kisoja, vaikka ei pelaajia paljoa ole.

Guilty Gear Strive

Olen pelannut joskus vuosia sitten jotain Guilty Gearia ja tavallaan pidin siitä, muttei sitten tullut kuitenkaan hankittua itselle. Nyt tätä olen pelannut enemmän ja on aivan helvetillisen hyvä tappelupeli. Hahmoissa on erityylisiä hyvin. Jotenkin sopivan yksinkertainen lista liikkeitä ja pidän eri hahmojen liikkumistavoista, air dashit, lentelyt ym. Tuntuu, että tässä on tavoitettu hyvin sellainen tasapaino, että menee todella hyvin kasuaaleille (kuten minä) kuin myös kilpailullisemmallekin pelaajalle. Tämä nousee omalla listalla parhaiden Tekkenien ja Street Fightereiden tasolle. Suosittelen!

Splitgate

Tätä olen vasta nopeasti testannut, mutta pakko suositella tätä kaikille, jotka haluavat vähän vanhanaikaisempaa räiskintää. Haloa paljon fiiliksessä. Ei hahmonkehitystä, ei mitään unlockattavaa pelaamiseen vaikuttaa tauhkaa, kaikki aseet nostettavissa kartalla, lonkalta pystyy ampumaan hyvin. Puhdasta nautinnollista räiskintää. Erottuvana tekijänä portaalimekaniikka, jolla pystyt siirtymään nopeasti paikasta toiseen ja ampumaankin portaalin läpi.

tallennettu
Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? « Vastaus #3936 : 10.10.2021 21:48 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 197 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Persona 5 tuli pistettyä tänään pakettiin haikein mielin. Olisin halunnut fuusioida vielä Alicen, mutta eihän siinä olisi ollut mitään järkeä, kun kyseisen personan saa vasta aivan pelin lopussa ja olisin joutunut hankkimaan leveleitä lähemmäs kymmenen. Ihan sen arvoisena en pitänyt sitä.

Tuskin lakkaan koskaan ylistämästä tätä jumalten JRPG:tä. Viisi tähteä viidestä, helposti. On todella harvinaista herkkua, että pelaan japanilaisen roolipelin yhdessä kuukaudessa läpi. Tämänkin kanssa tuli pidettyä välillä muutaman päivän taukoja kiireiden vuoksi, puhumattakaan keskimääräisten pelisessioiden maltillisuudesta. Mutta parhaimmillaan – silloin kun tämä oikeasti imaisi mukaansa – laskin ohjaimen käsistäni vasta useamman tunnin jälkeen. Pieniä säröjäkin löytyy toki, kuten se, ettei P5:n juoni pysynyt mielestäni läheskään yhtä eheänä kuin kahdessa aikaisemmassa ja etten aivan ymmärrä pelin soundtrackin hehkutusta. En tiedä, asetinko liian suuren riman, kun Rivers in the Desert oli kulutettu puhki jo kaksi vuotta ennen peluuta ja Shoji Meguron jammaavat sävellykset ovat tuttuja jo aikaisemmista peleistä. Tässä nyt kävi vähän niin, että samoja rallatuksia kierrätettiin liikaa ainakin taisteluissa, minkä lisäksi arkisten aherrusten aikana soivat musiikit ovat vähän liian valjuja siihen nähden, millaista tykitystä sarjassa on tullut vastaan. Kokonaisuudessaan soundtrack on ihan muikea, mutta koska vertailukohtaa aikaisempiin löytyy enemmän kuin tarpeeksi, jättää se hieman kylmäksi.

Nyt vain odottamaan sitä kuudetta Personaa. Minun puolestani siihen voi mennä vaikka kymmenen vuotta, kunhan laatu pysyy yhtä korkeana. Pitää varmaan katsella se vitosen animaatiokin jossakin välissä.


« Viimeksi muokattu: 10.10.2021 23:11 kirjoittanut Kraidi »
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? « Vastaus #3937 : 13.10.2021 23:18 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 426 Basaaripisteet: 4 Profiili Totanoinniin. Asensin Titan Two -ohjainadapteriin scriptin, joka käyttää PS5-padin gyroa tattiohjaukseen, eli käytännössä saat gyron kaikkiin peleihin Xboxilla. REmake 2:ssa se toimii täydellisesti, Monster Hunter: Worldissa kuten MH: Risessä Switchillä, Alien Isolation ja Prey muuttuivat pelikelvottomasta roskasta ihan pelattaviksi peleiksi padilla, Psychonauts 2 tuntuu kuin peli olisi tehty gyroa varten, jne. Resident Evil 7/8:n karseaa paskaohjausta ei pysty edes gyro-scriptillä pelastamaan, koska tattiohjaus hitaalla sensitivityllä ja neliödeadzonella ei vain konvertoidu oikein gyro-ohjaukseen. Sama juttu The Evil Withinin kanssa. PC:llä noikin saisi gyrolla toimimaan, kun hiiriohjaus on väännettävissä gyro-muotoon.

Apex Legends? Gyro-ohjaus on tässä kaukana täydellisestä: pienetkin tärinät näkyvät ruudulla kun on tottunut pelaamaan korkealla sensitivityllä (oikean liipasimen ”täppääminen” myös liikuttaa gyroa) ja aivan pienimmät mikroliikeet ovat vaikeita tehdä gyrolla esim. kiikarikiväärillä tähdätessä. Tähän vaikuttaa tähtäyksen response curve (lineaarisella response curvella pelaaminen gyrolla on täysin mahdotonta), pelin käyttämät deadzone-asetukset, scriptin käyttämä inner/outer deadzone gyrolle/tatille, sensitivity, gyron ”jitter” ja miljoona muuta asiaa, enkä tiedä pystyykö noita yhdellä scriptillä edes saamaan 100%:sti kuntoon ilman jotain smoothingia, jota varmasti natiivit gyro-pelit käyttävät.

Mutta niin, miltä se Apex sitten tuntui gyrolla? Tunne oli huumaava, veikkaan että Ayrton Senna tunsi jotain tämänkaltaista ajaessaan Monacon katuradalla McLarenillaan. Olin yhtä hahmon ja aseen kanssa. Tuntui kuin jokainen liikeeni siirtyi ruudulle reaaliajassa. Osuin R99:n kanssa paremmin harjoituskentän kohteisiin kuin yksikään pelkällä tattiohjauksella pelaava maailmanluokan pelaaja tällä planeetalla - ilman minkäänlaista auto aimia. Pystyin liikkumaan kuin rasvattu salama, ilman että jokin antiikinaikanen muovinysä oli pullonkaulana sille, mitä olisin oikeasti halunnut tehdä. Kokemus oli lähes uskonnollinen.

Olen vihdoin nähnyt valon!

The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? « Vastaus #3938 : 14.10.2021 06:39 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 531 Basaaripisteet: 0 Profiili Scarf hehkuttamassa Xboxin gyroa laudalla! Kaikkea sitä tulee heti aamusta luettua!   8)

Veikkaan, että suurimmalle osalle pelaajia kävisi noin, jos tiputtaisi ennakkoluulot ja antaisi gyrolle oikean mahdollisuuden. Microsoftin pitäisi ympätä toiminto ehdottomasti myös virallisesti ohjaimeen, jotta sen sisällyttäminen lähtisi leviämään muuallakin kuin Switchillä.

Gyrolla räiskintöjen pelaaminen ei ole pelkästään tarkempaa, vaan yksinkertaisesti hauskempaa ja enemmän immersiivistä. Tuntuu helvetin siistiltä siirtää ohjainta millejä, jotta saa ristikon pään kohdalle. Sitä tunnetta ei voi (ainakaan minun mielestäni) kokea tattiohjauksella. Gyron ansiosta räiskinnät ovat oikeasti pelattavia Switchillä handheld-moodissakin perus joykkareilla.

Mietipä Scarf kun saat tuohon Apexiin vielä next gen -päivityksen ja 120fps:n tilan...  :) Äijästä tulee suomen kovin redatori!


« Viimeksi muokattu: 14.10.2021 06:45 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? « Vastaus #3939 : 18.10.2021 20:54 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 771 Basaaripisteet: 0 Profiili Frostpunk (pc)

Steamissa oli alennuksessa 8,99e ja nappasin. Tämän jälkeen katsastin Xbox Game Pass PC:n valikoiman ja olihan se siellä maksutta. Viimeksi mokasin saman homman Hearts Of Iron IV:n kanssa ja maksoin pelistä täyden hinnan. Hyvät pelit toki on mukava omistaa tai ainakin niiden digitaaliset oikeudet. Molemmat tekeleet on myös sellasia joiden pariin voi palata vuosienkin jälkeen. Frostpunk iski kuin pakkotyö lapseen. Ihan huikea post-apokalyptinen Sim City. PC:llä tätä näiden kovien pelien katalogia riittää. Vaikeusaste on aivan jäätävä ja niin on meininkikin kun lämpö laskee alle 70 asteen. Pelissä kolahtaa ihan kaikki, pelimekaniikka, kaupunginrakentaminen, resurssien kanssa pelaaminen, selviytyminen jäisessä ydintalvessa viimeisinä eloonjääneinä. Toki jo tässä vaiheessa näkee myös pelin ongelmat, kuollessa aloitat tismalleen saman skenaarion pelaamisen ja mitään variaatiota ei tule, eli homma on ns. aikuisten palikkatesti ja ennenpitkää tiedät mikä palikka missäkin vaiheessa pitää valita ja mitä mistäkin tapahtuu. Yllätykset loppuvat.

Hommasin myös PS5:n joku kolme viikkoa sitten läpällä kun kaveri noita trokasi, mutten ole vielä jaksanut käydä hakemassa. Onko sille edes mitään pelattavaa? NHL2022 ainakin.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? « Vastaus #3940 : 19.10.2021 13:24 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 486 Basaaripisteet: 2 Profiili
Hommasin myös PS5:n joku kolme viikkoa sitten läpällä kun kaveri noita trokasi, mutten ole vielä jaksanut käydä hakemassa. Onko sille edes mitään pelattavaa? NHL2022 ainakin.
Pirusti PS4 pelejä :lol:

Tuo oli kyllä vain puoliksi vitsi. Pelit toimii paremmin ja hiljaisuus verrattuna PS4:ään on todellinen QOL parannus. Vain asennuksessa asema huutaa kuin hyeena, mutta muuten on todella hiljaista. Tietty jos mukaan lähti digital versio tämä ei päde mitenkään :)

Rachet&Clankia ne kehuu teknisesti, mutta itseltä se on jäänyt testaamatta. Mutta kyllähän pelejä sinänsä on. Jopa ihan PS5 leimoilla. Vaikka multiplat pelejähän ne kaikki sinänsä on, eli eihän ne laitteesta kaikkea irti luonnollisesti ota.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? « Vastaus #3941 : 20.10.2021 21:24 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 771 Basaaripisteet: 0 Profiili
Hommasin myös PS5:n joku kolme viikkoa sitten läpällä kun kaveri noita trokasi, mutten ole vielä jaksanut käydä hakemassa. Onko sille edes mitään pelattavaa? NHL2022 ainakin.
Pirusti PS4 pelejä :lol:

Tuo oli kyllä vain puoliksi vitsi. Pelit toimii paremmin ja hiljaisuus verrattuna PS4:ään on todellinen QOL parannus. Vain asennuksessa asema huutaa kuin hyeena, mutta muuten on todella hiljaista. Tietty jos mukaan lähti digital versio tämä ei päde mitenkään :)

Rachet&Clankia ne kehuu teknisesti, mutta itseltä se on jäänyt testaamatta. Mutta kyllähän pelejä sinänsä on. Jopa ihan PS5 leimoilla. Vaikka multiplat pelejähän ne kaikki sinänsä on, eli eihän ne laitteesta kaikkea irti luonnollisesti ota.

Rachet & Clankit eivät ole oikein ikinä kiinnostaneet. Varmaan oikeasti tuleekin pelattua PS4 pelejä aluksi. Mukaan lähti levyasemallinen versio parilla ohjaimella. Eiköhän tuo NHL2022 koneeksi tule ja PC:llä sitten muut pelit. Uusi Battlefield 2042 kiinnostelee tietty, kun nykyään ei FPS -pelejä enää hiirellä osaa pelata ja kaverit pelaa muutenkin vain konsoleilla, tuo voisi sopia Warzonen korvikkeeksi nyt kun pitkä tauko näistä alla. Oikeasti ainoa peli jota odotan on Hogwarts Legacy, tuossa on niin vitusti potentiaalia hyvään peliin, ettei mitään rajaa ja oikeasti kiinnostava taustatarina pelimaailmaan.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? « Vastaus #3942 : 21.10.2021 00:37 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 689 Basaaripisteet: 6 Profiili Itse pari Pleikkari vitosta tilannut ja molemmilla kerroilla jättänyt lopulta noutamatta, kun en ole keksinyt vielä(kään) syytä ostaa. Milloinkohan tämä next-gen alkaa oikeasti?

Mutta mitä tulee ketjuun, niin Hadesta tykitellyt viime aikoina. Ihan sairaan kova peli kyllä. Kerrankin Epi oli oikeassa! Toki kun hehkuttaa kaikkia Switch-pelejä, niin väkisinkin osuu välillä oikeaan.  8) Peli ei napannut ihan heti ensimmäisten tuntien aikana, mutta yhtäkkiä koin valaistuksen ja ymmärsin kaiken sen ylistyksen, mitä peli on saanut osakseen.

Suurimpana yllätyksenä loistavasti ääninäytelty dialogi, joka on ihan parhauden parhautta. Jotain 30h pelannut ja koko ajan puskee vaan uuttaa settiä. Tuntuu että tekijät ovat keksineet puhetta kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin ja hahmoilla tuntuu olevan joka kerta uutta sanottavaa. Ikinä ei ota päähän kuolla ja aloittaa alusta, koska palkinnoksi saa uusien tavaroiden lisäksi kommentteja omasta yrityksestä, uusia tarinanpätkiä ja käänteitä, jotka naurattavat oikeasti. Random npc-hahmot tuntuvast kuin vanhoilta kavereilta muutaman pelitunnin jälkeen. Nyt kun on päässyt pelin loppuun jo muutaman kerran, niin uutta sisältöä puskee vaan lisää ja lisää. Tämän merkitystä ei voi riittävästi korostaa yleisen tunnelman kannalta. Tekijöiden mukaan peliin on äänitetty yli 20 000 riviä puhetta, joka on käsittämätöntä tämän genren pelissä.

Sitten kun peli on visuaalisesti aika herkkua, eikä näytän markan peliltä, (kuten genren pelit yleensä), soundtrack iskee lujaa ja vihujen tappaminen on vaan tyydyttävää, niin en oikein keksi mitään valittamisen aihetta pelistä. Ei oikein ole edes vertailukohteita, kun peli on sen verran omaperäinen.


« Viimeksi muokattu: 21.10.2021 00:49 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? « Vastaus #3943 : 21.10.2021 11:51 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 486 Basaaripisteet: 2 Profiili
Oikeasti ainoa peli jota odotan on Hogwarts Legacy, tuossa on niin vitusti potentiaalia hyvään peliin, ettei mitään rajaa ja oikeasti kiinnostava taustatarina pelimaailmaan.
Samat fiilikset sinänsä, mutta olen... sanoisiko varovaisen innostunut tästä. Todennäköisesti valtavan budjetin omaava lisenssi peli joka on jo vuoden myöhässä, joka tehdään myös vanhalle sukupolvelle... pieni pelko on että peli kiirehditään markkinoille ja näyttää alusta rasitteiden vuoksi vanhalta jo tullessaan. PS4 tukea ei olisi varmasti tullut jos 2022 julkaisupäivä olisi ollut alunperin tiedossa.
Mutta myönnän kyllä, jos onnistuvat peli voi olla ensi vuoden kovimpia pelejä meikällekin.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? « Vastaus #3944 : 21.10.2021 12:48 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 426 Basaaripisteet: 4 Profiili Pitääpä antaa Hadesille itsekin uusi tilaisuus. Pikaisen kokeilun perusteella tuli aika meh-fiilikset.

Resident Evil 7 tuli vihdoin pelattua vihdoin läpi, kun vain puskin alun housuunpaskomisosuudet läpi. Ei peli lopulta niin kuumottava ollutkaan ja nautin siitä jopa enemmän kuin REmake 2:sta - RE Villagesta puhumattakaan.

Peli oli lähellä erinomaista, mutta muutamat pikkuviat nakersivat kokemusta. En voi edelleenkään sietää tuota RE7/8:n tarkoituksellista paskatähtäystä, eli sitä miten Ethanin kamera/tähtäysohjauksessa on käytetty jotain raivostuttavaa sensitivity curve -asetusta, jossa tähtääminen on kömpelöä ja hidasta. Ymmärrän, että se on tasapainotussyistä tehty, mutta en voi silti sietää ko. ominaisuutta. Tehkää niistä vihollisista haastavampia tai nopeampia, älkääkä keinotekoisesti paskoko pelattavuuden sulavuutta. Not a Hero -lisärissä ampuminen oli tuhat kertaa nautinnollisempaa, kun Chrisillä pelattaessa tuo sensitivity curve -oli vähemmän tökerö. Sama juttu Mian peliosuudessa.

Toinen ongelma pelissä oli umpipaskat pomotaistelut, eli sama ongelma kuin kaikissa muissakin moderneissa Ressoissa. Ei noi vaan toimi, kun pelihahmo liikkuu niin kömpelösti. Samaa ympyrässä pyörimistä ja oransseihin weakspotteihin ampumista, samalla toivoen, ettei bossin jäätävä hitbox osu pelaajaan. RE4:ssä on vieläkin kömpelömpi liikkuminen ja jumalaiset pomotaistelut, koska QTE soveltuu erinomaisesti väistelyyn tällaisissa peleissä.

RE7:n homemosterit olivat myös perseestä ja niitä oli muutamassa kohdassa aivan liikaa. Muuten kaikin puolin erinomainen peli, josta välittyi ensimmäisen Resident Evilin vibat uudessa miljöössä.

DOOM Eternalia yritin taas pelailla - tällä kertaa gyrolla. Gyro + 120Hz:n sulavuus on tajunanräjäyttävää kamaa, mutta itse peli ei vain toimi padilla. Ominaisuuksia on aivan liikaa ja padissa on nappeja aivan liian vähän. Koko ajan on energiat/panokset/panssarit lopussa ja saat vekslata liekinheittimen, olkapääraketinheittimen, weapon wheelin, moottorisahan, lyönnin, hypyn ja dashin kanssa, samalla kun pitäisi ampua viittä eri vihollistyyppiä tiettyyn kohtaan tietyllä aseella. Pianonsoittokin on varmaan helpompaa ja yksinkertaisempaa kuin tämän pelin pelaaminen.

Visuaalisesti peli on ihan järisyttävää kamaa ja HDR on parasta missään pelissä tähän mennessä.

Gyroa olen testaillut myös mm. Alien Isolationissa, Dishonoredissa, Preyssä, Gears 5:ssä, Panzer Dragoon Ortassa, Perfect Darkissa, Dead Space 2:ssa, Quakessa, Red Dead Redempiton 2:ssa, Superhotissa, Mystissä, The Outer Worldsissa, The Witnessissä,  Portalissa ja monessa muussa pelissä. Kaikki pelit paranivat selvästi ja olen aidosti innostunut sellaisista peleistä, joihin en muuten koskisi.

Immersio Alien Isolationissa ja Mirror's Edgessä on ihan eri luokkaa gyron ansiota. The Witnessin ja Mystin kaltaiset puzzlet/klikkailupelit ovat kuin tehty gyroa varten. Panzer Dragoon Orta tuntuu yhtäkkiä pirun modernilta, kun voitkin tähdätä gyrolla. Portalin, Superhotin ja Dead Space 2:n ampumis/tavaroidenviskelymekaniikat ovat kuin omiaan gyro-ohjauksella. Quaken pelaaminen tuntuu kuin pelaisi hiirellä, jne.

Eli iso kiitos Ephramille vuosia kestäneestä gyro-paasauksestasi! Voi olla, että gyro-parhaus olisi jäänyt minulta kokonaan kokematta ilman Epiä.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? « Vastaus #3945 : 22.10.2021 16:04 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 197 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Aloitin viimein Red Dead Redemption 2:n. Ei näitä avoimen maailman pelejä jaksa yleensä kuin maksimissaan kaksi per vuosi, vaikka viime vuonna taisinkin pelata jopa kolme sellaista läpi. AC Odysseyn jälkeen oli melkein vuoden pituinen tauko, joka kieltämättä teki erittäin hyvää, sillä nyt tähän jaksaa uppoutua. Olen pelannut varmaan sellaiset 15 tuntia tätä eikä pelin toinen chapter taida olla vielä lähellekään lopussa. Pitkä "projekti" siis tiedossa, jälleen kerran. Se ei varsinaisesti haittaa, sillä RDR2:lla on tarjottavanaan lukuisia eri asioita, jotka kahlitsevat television ääreen kasvattamaan pelitunteja. Minun on turha edes luetella niitä erikseen; sisällön ja yksityiskohtien määrä on niin päätä huimaava, että tätä voisi pelata vaikkapa ihan vain tutkimusmielessä – siis kartoittaen, mitä kaikkea Rockstar on saanut aikaiseksi peliinsä.

Pidän juonesta ja hahmoista. Niihin liittyen tässä on monta aspektia, joiden ansiosta maailma tuntuu elävältä. Parhaiten se tulee esiin pelin leirissä, missä elämä jatkuu päivästä toiseen ja mihin palatessaan saattaa löytää itsenä vaikkapa keskeltä ryyppyjuhlia. Arthur on todella lupsakan oloinen hahmo, minkä lisäksi häneltä löytyy myös se vakavampi puoli. Iso peukku tälle osa-alueelle, peli varmaan toimisi samalla kokoonpanolla ihan vain lineaarisena tarinapelinä. Tämä, TLoU-sarja ja muut vastaavanlaiset teokset asettavat pelien tarinankerronnan rimaa koko ajan ylemmäksi, mikä on hieno asia.


« Viimeksi muokattu: 22.10.2021 16:18 kirjoittanut Kraidi »
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? « Vastaus #3946 : 22.10.2021 20:00 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 065 Basaaripisteet: 0 Profiili

Resident Evil 7 tuli vihdoin pelattua vihdoin läpi, kun vain puskin alun housuunpaskomisosuudet läpi. Ei peli lopulta niin kuumottava ollutkaan ja nautin siitä jopa enemmän kuin REmake 2:sta - RE Villagesta puhumattakaan.

Peli oli lähellä erinomaista, mutta muutamat pikkuviat nakersivat kokemusta. En voi edelleenkään sietää tuota RE7/8:n tarkoituksellista paskatähtäystä, eli sitä miten Ethanin kamera/tähtäysohjauksessa on käytetty jotain raivostuttavaa sensitivity curve -asetusta, jossa tähtääminen on kömpelöä ja hidasta.

Tämän takia psvr moodi onkin helvetin hyvä kun se käyttää headtrackingia tähtäykseen.
Melkein inhosin koko peliä kun pelasin ekan kerran telkkarin kautta läpi, mutta vr moodi teki pelaamisesta niin helvetisti parempaa, että olen pelannut sen vr moodissa jo 7 kertaa läpi ja platinakin tuli kerättyä.
tallennettu
Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? « Vastaus #3947 : 24.10.2021 19:52 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 531 Basaaripisteet: 0 Profiili
Eli iso kiitos Ephramille vuosia kestäneestä gyro-paasauksestasi! Voi olla, että gyro-parhaus olisi jäänyt minulta kokonaan kokematta ilman Epiä.

Tämän takia keskustelufoorumit ovat olemassa, ja hienoja paikkoja  :)

Palatakseni vielä gyroon: luin Reseterasta tuoretta gyro-topicia, ja sieltä bongasin, että Hori on tuomassa Switchille myös sellaista ohjainta, joka muuntaa tatin liikkeet liiketunnistukseksi: https://stores.horiusa.com/horipad-for-nintendo-switch-1/

Tätä kiinnostaa kokeilla, mutta epäilen, ettei se välttämättä toimi omalla kohdallani lainkaan niin hyvin kuin natiivi gyro. Siitä syystä, että joystickien ja gyron herkkyyksiä ei voi säätää erikseen. Pelityylini on Splatoon 2:sta asti ollut se, että käytän pääsääntöisesti ympärille katseluun oikeaa tattia, mutta tarkempaa tähtäystä hakiessani otan ohjat gyrolla – ohjaaminen on jatkuvaa pallottelua näiden kahden ohjaustyylin välillä. Kuulostaa ehkä vähän vaikealta, mutta harjoittelun jälkeen siitä tuli automaattista.

Joissain peleissä pidän siitä, että tatit toimivat salamannopeasti ja gyro on hitaampi, ja toisissa toisinpäin. Ilman erillisiä säätöasetuksia omaan tyyliin sopivaa herkkyyttä olisi siis ehkä vaikea löytää. Tämä siis ihan mutu-tuntumalta, ja voi olla että todellisuus on erilainen.

Mutta luulen myös, että ottaisin kikkailun kautta saadun gyron lähes kaikkiin peleihin mieluummin kuin pelkän tattiohjauksen. Näin äkkiseltään Switch-versioista tulee mieleen ainakin RE4, Bioshockit ja Bulletstorm, joissa sitä haluaisin kokeilla.

Pistän tuon Horin tulevan padin korvan taakse. Tuossa Scarfin vaihtoehdossa on varmasti enemmän säätövaraa, mutta siitä en mukavuudenhaluisena oikein ole ikinä välittänyt  :)

Ja sitten tietenkin erikseen on sekin, että handheld-moodiin tarvitaan natiivi tuki. Ja juuri siinä toiminnosta on kaikista suurin hyöty, ainakin minulle. Pelasin mm. valtaosan Wolfenstein: Youngbloodista handheld-moodissa, ja nautin kokemuksesta, vaikka kyseessä ei ihan mestariteos olekaan.


« Viimeksi muokattu: 24.10.2021 20:01 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? « Vastaus #3948 : 25.10.2021 21:56 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 771 Basaaripisteet: 0 Profiili PS5 tuli korkattua ja NHL2022 siinä samalla.

Ehkä huonoin osa jota olen pelannut. Pelaajat ovat edelleen täysiä idiootteja aiempien osien tapaan. Ylivoimalla kukaan ei ymmärrä mennä maalin kulmalle poikittaissyöttöön ja ylivoimahyökkäyksessäkin mennää sinne kulmaan hieromaan tai pahimmillaan leikataan omalle luistelulinjalle. Tekisi mieli lähettää EA:n kehitysvammaisille suunnittelijoille kirje, että voisiko edes jossain NHL:ssä ylivoimakuviot itse manuaalisesti säätää. Toinen asia mikä vitutti ensipeleistä lähtien oli ohjaimesta kuuluva molotus, EA:n neropatit ovat keksineet että pelaajia kiinnostaa kuunnella jotan molotusta 2 euron mikistä kesken oman pelin. Kiinnostaa ihan helvetisti kuunnella jonkun ruotsalaisen diskattikimitystä koko peli.

Toinen asia mikä alkoi vituttamaan sysipaskan NHL2022 lisäksi oli Sonyn suunnittelijan neronleimaus piilottaa sammutusnappi johonkin kalkuttaan. Millä vitulla sammutan koneen etänä piti googlettaa ihan ensitöikseni. Tästä idioottien suunnittelemasta laitteesta on näemmä kirjoitettu lukuisia artikkeleita otsikoilla "Why is it so hard to turn off the PS5? Turning off the PS5 illustrates Sony’s frustrating UI decisions"

TL;dr Ensivaikutelma PS5:sta: täyttä paskaa. Palaan PC Master Racen pariin.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 127 128 129 130 131 [132]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2021
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines