Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14
Tulostusversio
Aihe: iPad - Maaginen thread  (Luettu 162382 kertaa)
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #240 : 08.03.2012 09:41 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Joo ei ole yksikään virtuaalisella dpadilla tai toimintanapeilla pelattava peli kiinnostanut muutamaa sekuntia kauempaa. En ymmärrä miksi pelinkehittäjät edes vaivautuvat yrittämään.

Eiku Bike Baron on poikkeus, mutta siinä onkin vain "on-off" napit, ei "analogista" ohjausta.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #241 : 08.03.2012 11:10 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW http://www.dna.fi/yksityisille/liikkuvalaajakaista/Sivut/dna-nettikaista-ipad.aspx

Harkitsen tuota liittymää jos ostan mobiiliverkkoyhteydellä varustetun iPadin. 1 GB tiedonsiirtoa voi kuulostaa pieneltä, mutta uskoisin sen riittävän hyvin kun laite on kuitenkin esimerkiksi kotona yhteydessä langattomaan verkkoon. Nykyään mulla kuuluu iPhonessa tiedonsiirtoa kuukaudessa n. 400-600 mt kuussa, vaikka käytän sitä joka päivä.

Useita kymmeniä euroja en aio laittaa tuohon dataliittymään, koska maksan kuitenkin kotinetistä jo 35,90€ ja puhelimen yhteydestä 9,90€ kuukaudessa. iPadin yhteys saa maksaa korkeintaan kympin. Kävi mielestä ottaa jopa tuollainen 4,90 euron liittymä, jossa tiedonsiirto tapahtuisi 0,5 megan nopeudella, mutta luulen että tuo DNA:n iPad-nettikaista olisi järkevämpi nopeuden puolesta.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #242 : 08.03.2012 12:15 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 779 Basaaripisteet: 6 Profiili Minulla oli dna:lta sellainen data-sim tuossa Ipad2:ssa, joka maksoi jotain 7e kanta-asiakkaille kuussa. Kävin kuitenkin irtisanomassa liittymän vähän aikaa sitten, kun jostain ihmeen syystä Galaxy S2:n kautta jaettu 3G-yhteys Ipadiin toimii selvästi nopeammin vaikka samanlaiset datapaketit pitäisi olla.

Muutenkin turhaa maksaa jokaisesta liittymästä erikseen, kun sen wlanin jakamisen saa sekunnissa päälle melkein kaikkien uusien puhelimien avulla. Sama juttu PS Vitan kanssa. 3G-version ostamisessa ei ole mitään järkeä.
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #243 : 08.03.2012 12:39 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Tekee vaan tiukkaa, että verkon jakaminen ei tyhjennä akkua tyyliin Helsinki-Tampere junamatkan välillä. Siitä syystä sitä harkitsen. On todella ärsyttävää, kun joutuu pähkäilemään onko kännykässä nyt tarpeeksi akkua verkon jakamiseen. Kun iPadissa on 3G-valmius, niin voi olla varma että yhteys pelaa kaikkialla eikä vain silloin kun kännykässä sattuu olemaan hyvin virtaa jäljellä.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #244 : 08.03.2012 12:42 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Tekee vaan tiukkaa, että verkon jakaminen ei tyhjennä akkua tyyliin Helsinki-Tampere junamatkan välillä. Siitä syystä sitä harkitsen. On todella ärsyttävää, kun joutuu pähkäilemään onko kännykässä nyt tarpeeksi akkua verkon jakamiseen. Kun iPadissa on 3G-valmius, niin voi olla varma että yhteys pelaa kaikkialla eikä vain silloin kun kännykässä sattuu olemaan hyvin virtaa jäljellä.

Mites noissa VR:n junissa on nykyään langatonta verkkoa tarjolla?
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #245 : 08.03.2012 12:46 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Tekee vaan tiukkaa, että verkon jakaminen ei tyhjennä akkua tyyliin Helsinki-Tampere junamatkan välillä. Siitä syystä sitä harkitsen. On todella ärsyttävää, kun joutuu pähkäilemään onko kännykässä nyt tarpeeksi akkua verkon jakamiseen. Kun iPadissa on 3G-valmius, niin voi olla varma että yhteys pelaa kaikkialla eikä vain silloin kun kännykässä sattuu olemaan hyvin virtaa jäljellä.

Mites noissa VR:n junissa on nykyään langatonta verkkoa tarjolla?

Aika hyvinkin: http://www.vr.fi/fi/index/palvelut/palvelut_junissa/vrjunaverkko.html


Tuo oli tietysti vain yksi esimerkki tuollaisesta tilanteesta. Lähijunissa/busseissa ei ainakaan vielä verkkoja ole laajalti saatavissa.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #246 : 08.03.2012 12:48 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Tuo oli tietysti vain yksi esimerkki tuollaisesta tilanteesta. Lähijunissa/busseissa ei ainakaan vielä verkkoja ole laajalti saatavissa.

Eipä ole ei. Itsellä bussimatkat on onneksi nykyään hyvin pitkälti mallia Jokiniemi -> Viikki, jolloin pituutta on vaan sen 15-20min. Tuon ajan jo pärjää pelkällä kännykän 3G:llä mielestäni  :)
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #247 : 08.03.2012 13:31 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 779 Basaaripisteet: 6 Profiili Junissa on nykyään pistorasioita joka paikassa ja kaupungeissa ilmaisia wlan-verkkoja joka puolella. Jos matkustaa omalla autolla, niin virtaa saa tupakansytyttimisestä ja jopa pitkän matkan busseissakin taitaa jo olla virtaröörit seinissä. Tosin lähiliikenteen busseihin sellaisia tuskin ihan heti tulee, mutta eiköhän se akku kuitenkin sen verran kestä.

3DS:ssä on paska akku, mutta olen huomannut ettei siitä ole ollut mitään haittaa, kun aina löytyy joku latauspaikka. Maksoin varmaan vuoden verran tuota data-simiä turhaan vain sen takia, että mitäs jos joskus jossain ei olisikaan kännykässä virtaa jne. Mutta viimeinkin tajusin että rahanhukkaa.

Toki 3G on erinomainen lisä, jos ei satu omistamaan kännykkää jako-ominaisuudella.
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #248 : 08.03.2012 17:02 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili 3G:n tarpellisuus täytyy vaan yrittää parhaansa mukaan arvioida omassa käytössä. Sen olemassa olo on käyttömukavuus asia, mutta onko sille käyttöä niin paljon, että se on hintansa arvoinen on jokaisen itse arvioitava. Tässähän on nyt parisen viikkoa iPad 3:n julkaisuun, joten kannattaa esimerkiksi aina silloin tällöin pysähtyä ja miettiä, että "jos minulla olisi iPad, niin..." Ja miettiä mitä tekisit sillä juuri sillä hetkellä, onko WLAN käytettävissä, onko toimivaa 3G-verkkoa, minkä laisia akun lataus mahdollisuuksia on juuri nyt ja lähitulevaisuudessa (riittääkö akku seuraavaan latauspistokkeeseen asti) ja niin edelleen. Ja siltä pohjalta sitten pähkäillä, onko 3G 120€:n + X euroa / kk arvoinen. Safari ja muut Internet-sovellukset on yhden kosketuksen päässä, joten sitä aika helposti lukee ruudulta "Ei Internet-yhteyttä" -viestiä ennen kuin kerkeää edes ajattelemaankaan mitä on tekemässä. Mutta toisaalta sitten Readabilityn ja Instapaperin kaltaisilla sovelluksilla voi ehkä vähentää Internet-yhteyden tarvetta.

Mutta, kuten TK sanoi, akkuja voi latailla siellä täällä ja suuremmissa kaupungeissa on julkisia WLAN-verkkoja, joten 3G saattaa olla turha. Akun lataamista vartenhan voi ostaa vaikka akullisen USB-laturin, millä kyllä saa puhelimeen useammankin käyttötunnin lisää, jos mitään muita lataus mahdollisuuksia ei ole.Mitenköhän ahkerasti esimerkiksi pelintekijät päivittävät vanhoja pelejään retinaan? Esimerkiksi GTA III retina-resoluutiossa olisi aika snais. En ole asiantuntija pelikehityksessä enkä tiedä miten vaikeaa resoluution nostaminen tuossa tapauksessa on.
3D-peleissä voisin kuvitella, että lähinnä 2D-elementit (HUD, valikot, ym.) vaatii työtä. Ja ehkä suurempi resoluutio saattaa tuoda esiin teknisiä ongelmia, eli pelimoottoria pitää ehkä optimoida tai jotain ja graafisia kikkoja vähentää jos pelintekijä on innostunut liikaa. Tekstuurit on sitten toinen asia. Resoluution nostaminen on tavallaan turhaa, jos tekstuurien resoluutio on heikko, kuten vaikka GTAIII:n kohdalla olettaisin tilanteen olevan. Suurempi resoluutio tietenkin vähentää sahalaitaisuutta, mikä on toki positiivinen asia.

2D-peleistä, varsinkaan laajemmista sellaisista (RPG:t, ym.), on aika turha odotella retina-versiota. Niiden uudelleen työstäminen vaatii liikaa työtä ja iOS hoitaa 2x-skaalauksen ilman, että pelintekijän tarvitsee tehdä mitään.

Se sitten, että kiinnostaako pelintekijöitä alkaa askartelemaan retina-versiota riippuu monesta asiasta. Esimerkiksi, jos pelintekijä panostaa iOSiin kunnolla, niin ne todennäköisemmin tukee uusia ominaisuuksia kuin sellaiset tekijät, jotka porttaa pelinsä kaikille alustoille ja unohtaa ne heti julkaisun jälkeen. Rockstarilta esimerkiksi en turhaan odottelisi retina-versioita vanhoille peleille, koska GTA: Chinatown Warsin iPhone-versio ei vieläkään tue retinaa, vaikka ne teki siitä graafisesti hienomman version iPadille. Epiciltä/ChAIRilta sen sijaan voisi jopa odottaakin retina-tukea Infinity Blade 2:lle, koska niiden suhde Appleen on kohtuu lämmin.
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #249 : 08.03.2012 17:22 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 948 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Miten tuo yksi 3G-piiri voi maksaa 120€?
Play-Asia
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #250 : 08.03.2012 17:29 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Miten tuo yksi 3G-piiri voi maksaa 120€?
Ne patentit, joista sinä aina tuolla Apple -topicissa puhut. Ja siinä samaisessa paketissa mukaan tulee GPS -tuki (ja ehkä GLONASS-tuki).
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #251 : 08.03.2012 22:32 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Pistin vielä varmuuden vuoksi tilaukset Verkkikseen sisään 16Gb ja 32Gb malleista mustina, kun olivat tuotteistaneet. Ihan sama tilailla, kun tilauksen peruuttaminen on kuitenkin napin päässä.

16Gb-mallia olen tässä koko ajan suunnitellut, mutta ärsyttää kun päässä on epävarmuus siitä, että jos tarvitseekin lopulta enemmän tilaa. Vaikea arvioida tilantarvetta, kun ei ole tablettia ennen ollut ja en ole ihan varma mitä siellä tulee lopulta säilöttyä. Toisaalta matskun striimaaminen on vissiin suht helppoa, jolloin sitä tilaa ei niin tarvita. Mites on muuten esim. pelien asetusten ja savetietojen hallinta? Jos mulla on esim. Chaos Rings ja haluan vähäksi aikaa poistaa sen jos en pelaa, niin tuhoutuuko savet siinä samalla, vai onko ne jossain eri tiedostossa? Eli voiko masiinasta poistaa pelejä sun muita ja asentaa myöhemmin uudestaan ja kaikki savet ja asetukset on tallella/helposti saatavissa?


Edit:
Onko kellään täällä käytössä mitään ständiä iPadilleen? Suunnittelin sellaisen hankkimista tuohon iMacin viereen, koska siinä on tilaa ja muuten iPad vaan pyörii tuossa pöydällä edessä ja on tiellä. Kaapelitkin saisi paremmin järjestykseen..

Tämä olisi siisti, pitäisi vain tilata Amazon.comista ja hintaa olisi postien jälkeen reilu 40€:


Tai sitten ostan vaan sen Apple oman..


« Viimeksi muokattu: 08.03.2012 23:58 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #252 : 09.03.2012 10:10 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Mulla on tämä ständinä: http://www.clasohlson.fi/Product/Product.aspx?id=165713153

Mukiinmenevä ja mahtuu reppuunkin hyvin taitettavuutensa ansiosta. Löytyy siis Clas Ohlsoneiden hyllystä 14,95 euron hintaan.Mietin juuri millaisen smart coverin tilaan uudelle iPadille. Itse laitteen suhteen alan sittenkin kallistua pelkän Wifi-mallin rinnalle ja suojaksi todennäköisesti ruskea smart cover nahkaisena.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #253 : 09.03.2012 10:42 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Mulla on tämä ständinä: http://www.clasohlson.fi/Product/Product.aspx?id=165713153

Mukiinmenevä ja mahtuu reppuunkin hyvin taitettavuutensa ansiosta. Löytyy siis Clas Ohlsoneiden hyllystä 14,95 euron hintaan.

Tossa ei vissiin saa kuitenkaan laitetta lataukseen, vai saako?

Itse olen vähän kahden vaiheilla kotelon kanssa. Toisaalta tekisi mieli ostaa sellainen pussi-tyyppinen, koska himassa en kuitenkaan niin tarvitse koteloa niin. Lisäksi tuohon telineeseen laitettaessa se pitäisi aina repiä pois. Toisaalta reissussa tuollainen kannellinen kotelo, josta sen kannen voisi taittaa sinne taakse, olisi käytännöllisempi. Nuo Apple omat smart coverit taas maksaa niin homosti ainakin nahkaisena, etten sellaista viitsi hankkia  :)

Edit:

Epi, soitin muuten Mustaan Pekkaan ja sanoivat, että olen ensimmäisten joukossa listalla. Ja kun varasit ennen mua, niin teikäläinen on vielä enemmän ensimmäisten joukossa  :)


« Viimeksi muokattu: 09.03.2012 11:10 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #254 : 09.03.2012 11:25 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Minulla on Twelve Southin Compass: http://twelvesouth.com/products/compass/

Ihan näppärä ja pieni teline.

Mites on muuten esim. pelien asetusten ja savetietojen hallinta? Jos mulla on esim. Chaos Rings ja haluan vähäksi aikaa poistaa sen jos en pelaa, niin tuhoutuuko savet siinä samalla, vai onko ne jossain eri tiedostossa? Eli voiko masiinasta poistaa pelejä sun muita ja asentaa myöhemmin uudestaan ja kaikki savet ja asetukset on tallella/helposti saatavissa?
Tuohon ei ole mitään Applen tarjoamaan ratkaisua, paitsi joissain harvoissa peleissä voi iTunesin tiedoston hallinnasta napata savet talteen. En tiedä pystyisikö jollain iExplorerin tapaisella sovelluksella ottamaan savet talteen ja vielä onnistuneesti palauttamaankin ne. Apple voisi kyllä keksiä tuohon jonkun ratkaisun.Itse melko varmasti ostan 32Gt WiFi -mallin, valkoisena tietenkin.
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #255 : 09.03.2012 11:47 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Tossa ei vissiin saa kuitenkaan laitetta lataukseen, vai saako?

Saa jos kääntää iPadin kallelleen. Pystyasennossa ei.


Nuo Apple omat smart coverit taas maksaa niin homosti ainakin nahkaisena, etten sellaista viitsi hankkia  :)

Se on kyllä totta. Valkoinen laite, ruskea nahkainen smart cover ja seitsemänkympin hinta. Homompaa ei ole.  ;D


Epi, soitin muuten Mustaan Pekkaan ja sanoivat, että olen ensimmäisten joukossa listalla. Ja kun varasit ennen mua, niin teikäläinen on vielä enemmän ensimmäisten joukossa  :)Hieno homma. Nyt voi rauhallisin mielin odotella julkaisua.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #256 : 09.03.2012 11:49 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili
Mites on muuten esim. pelien asetusten ja savetietojen hallinta? Jos mulla on esim. Chaos Rings ja haluan vähäksi aikaa poistaa sen jos en pelaa, niin tuhoutuuko savet siinä samalla, vai onko ne jossain eri tiedostossa? Eli voiko masiinasta poistaa pelejä sun muita ja asentaa myöhemmin uudestaan ja kaikki savet ja asetukset on tallella/helposti saatavissa?

Tuohon ei ole mitään Applen tarjoamaan ratkaisua, paitsi joissain harvoissa peleissä voi iTunesin tiedoston hallinnasta napata savet talteen. En tiedä pystyisikö jollain iExplorerin tapaisella sovelluksella ottamaan savet talteen ja vielä onnistuneesti palauttamaankin ne. Apple voisi kyllä keksiä tuohon jonkun ratkaisun.

Tätä kaivattaisiin kaikilla alustoilla. Olisi todella hienoa, että asennettujen pelien tallennukset pysyisivät Steam-tyyliin tallessa ja peliä voisi oman profiilinsa kautta asentaa uusillekin laitteille eikä tarvitsisi aloittaa alusta. Toki Androidilla voi kohtalaisen helposti etsiä muistarilta tallennustiedostot ja ottaa ne erikseen talteen, mutta olisihan se näppärämpää.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #257 : 09.03.2012 12:00 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Mites on muuten esim. pelien asetusten ja savetietojen hallinta? Jos mulla on esim. Chaos Rings ja haluan vähäksi aikaa poistaa sen jos en pelaa, niin tuhoutuuko savet siinä samalla, vai onko ne jossain eri tiedostossa? Eli voiko masiinasta poistaa pelejä sun muita ja asentaa myöhemmin uudestaan ja kaikki savet ja asetukset on tallella/helposti saatavissa?

Tuohon ei ole mitään Applen tarjoamaan ratkaisua, paitsi joissain harvoissa peleissä voi iTunesin tiedoston hallinnasta napata savet talteen. En tiedä pystyisikö jollain iExplorerin tapaisella sovelluksella ottamaan savet talteen ja vielä onnistuneesti palauttamaankin ne. Apple voisi kyllä keksiä tuohon jonkun ratkaisun.

Tätä kaivattaisiin kaikilla alustoilla. Olisi todella hienoa, että asennettujen pelien tallennukset pysyisivät Steam-tyyliin tallessa ja peliä voisi oman profiilinsa kautta asentaa uusillekin laitteille eikä tarvitsisi aloittaa alusta. Toki Androidilla voi kohtalaisen helposti etsiä muistarilta tallennustiedostot ja ottaa ne erikseen talteen, mutta olisihan se näppärämpää.
Joo, joku tuollainen olisi kyllä kätevä. Tosin, onhan tuo jo nyt mahdollista iCloudin myötä, mutta veikkaisin että tuossa menee jonkin aikaa ennen kuin pelintekijät keksii parhaan teknisen toteutuksen tuolle, ja ennen kaikkea että ne viitsii toteuttaa sen. Tuosta syystä nuo iCloud-tallennukset ei pahemmin lohduta niitä iOS-käyttäjiä, joilla on kymmeniä vanhoja pelejä kapulassa, koska niille on aika turha odottaa mitään tuollaista päivitystä.Ja ilmeisesti iPad 3 ei tue Suomessa käytettäviä 4G-taajuuksia. Tosin tällä hetkellä Suomessa DC-HSDPA+ -tuki on muutenkin tärkeämpi kuin LTE-tuki. Mutta uutta iPadia ostaessa siis kannattaa huomioida, että se on Suomen oloissa ainoastaan 3G-laite. Lähde
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #258 : 09.03.2012 15:52 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW


Ihan hyvä piikki. Valtaosa jengistä kuitenkin käyttää tätä laitetta niiden kehnolaatuisten Youtube-videoiden katselemiseen kuitenkin.  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #259 : 09.03.2012 16:17 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Kyselin tuossa vähän huvikseni Verkkiksen saatavuutta iPadien kohdalla kaveriltani ja aika huono on, jos sieltä on joku tilannut. Itse tilasin eilen heti kun huomasin, että olivat tuotteistaneet mutta olen silti vasta tyyliin 240. jonossa noissa 16gb ja 32gb wifi-malleissa. Kalliimpia malleja oli jo tilattuna kuulemma tuhansia, jos oikein käsitin. Venäläiset vähän innostuneet taas :lol:

Toivottavasti Musta Pekka hoitaa homman kunnialla, niin saa heti julkaisussa  :)
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #260 : 09.03.2012 16:26 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Hompun puolelta luin, että nyt verkkokauppa on vetänyt tilausmahdollisuutensa pois ja tämä olisi tapahtunut Applen pyynnöstä.

Pienemmästä kaupasta tilattaessa on aina se etu, etteivät jonot nouse niin suuriksi.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #261 : 09.03.2012 19:16 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Hompun puolelta luin, että nyt verkkokauppa on vetänyt tilausmahdollisuutensa pois ja tämä olisi tapahtunut Applen pyynnöstä.

Jaa-a, näyttää tosiaan poistuneen sivuilta tuotteet mutta tilaukset on vielä ok. Mikäköhän tuossa sitten on ollut? Liian aikainen myyntiin laitto vai liian suuri tulva uusia laitteita Venäjälle, joka ei ole markkina-alue..?

Päätin hankkia sen Applen oma telakan, koska a) se on halvempi ja b) se on huomaamattomampi silloin kun iPad ei ole siihen kytkettynä. Tuo toinen linkkaamani on kyllä ihan siisti, mutta ehkä vähän häiritsevä seisoessaan tyhjänä. Pitänee vissiin venata vaan, että Apple tuo myyntiin uuden telakan, koska vanha ei varmaan sovi..

Kaksi viikkoa vielä pitäisi jaksaa venata..  >:(

Jos epätoivoiseksi käy, niin:
Spoileri (osoita katsoaksesi)
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #262 : 09.03.2012 19:25 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Kaksi viikkoa vielä pitäisi jaksaa venata..  >:(

No mutta, onhan tässä edistytty kun originaalin iPadin myyntiintulossa kesti about 10 kuukautta. Miellyttävä yllätys, että tulee näinkin nopeaan.  :)

Mutta ymmärrän kyllä mitä tarkoitat. Olen nyt ollut toista kuukautta ilman iPadia ja toistuvasti sitä kyllä kaipaa. Niin paljon mukavampi surffailla mukavasti sohvalla istuen verrattuna vaikkapa iMaciin.


Tekis muuten mieli päivittää tuo vanhentunut avausviesti...
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #263 : 09.03.2012 19:28 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Onhan tuo siis todella nopea julkaisutahti, ei siinä mitään. Yllättynyt olin, että saadaan näinkin nopeaan  :)

Olen vain sen verran malttamaton härvelinörtti välillä, että ei jaksaisi odottaa näitä uusia leluja  ;D

Edit:
Jos joku vielä miettii valkoisen ja mustan välillä, niin tässä on aika hyvät vertailukuvat:
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Isoin ero lienee tuo, että valkoisessa reunat pomppaa pahimmillaan aika pahasti esiin ja musta myös tilanteesta riippuen enemmän "hukkuu" taustaansa. Jos esim. aikoo leffoja katsella, niin nuo valkoiset reunat voisi olla aika häiritsevät.


« Viimeksi muokattu: 09.03.2012 22:47 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #264 : 10.03.2012 10:53 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Musta on immersiivisempi, mutta valkoista iPadia en tällä kertaa voi olla vastustamatta. 4S on todella kaunis valkoisena enkä ole eri mieltä iPadista. Mustaa elektroniikkaa on jokapuolella, valkoista paljon vähemmän.  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #265 : 11.03.2012 11:34 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Suunnittelin vähän tälläisen pussukan ostamista iPadille:Belkin Pleated Sleeve for iPad 2 17,90€ Verkkokauppa.comissa.

Sopivan hintainen ja pitäisi olla varsin riittävä tarpeisiin nähden. Suojaa hyvin matkalla, muta iPadin saa myös helposti pois esim. telakkaan laittamista varten.Edit:

https://www.macworld.com/article/165797/2012/03/retina_display_ready_apps_and_the_coming_ipad_storage_crunch.html

Lainaus
The new iPad's Retina display is its flagship feature; by all accounts from reporters who attended the third-generation iPad's unveiling this week, its 2048-by-1536 pixel display looks exquisite in person, with crisp text and vivid color saturation. But the much improved screen may severely limit how you use the tablet.

That's because in order to take advantage of that display, apps need to generate new versions of their graphical assets. The new iPad sports four times as many pixels as its predecessors, so for Retina display support, apps need new images that are twice as wide and twice as tall as before. The physically larger images, of course, wind up as larger files in terms of megabytes, too. And that's going to become a problem pretty quickly given that you can't upgrade your iPad's hard drive. It's unfortunate that Apple didn't double the new iPad's storage space options to 32GB, 64GB, and 128GB to better accomodate the larger app sizes endemic to Retina-ready apps.

How big is big?

Let's look at some of Apple's own iPad apps to see whether fretting about how Retina iPad graphics affect file size is a waste of energy. It's not a perfect comparison, since Apple also added some features to the apps it updated with Retina compatibility, but it's still informative:

Keynote went from 115MB to 327MB; Numbers increased from 109MB to 283MB, and Pages went from 95MB to 269MB. With the exception of iMovie (which also added in new support for iMovie Trailers as it ballooned from 70MB to 404MB), these apps increased their file sizes by a factor between 2.5 and 3. (iMovie is nearly six times larger than before.)

Suppose a new 16GB iPad owner wants to load up the tablet with Apple's Retina-display ready apps: the iWork suite, the iLife suite, iBooks, Find My Friends, Find my iPhone, iTunes U, and Remote. That's 2.24GB of apps before you've downloaded a single third-party app, or synced a single song, photograph, or video. Remember too that a 16GB iPad really only offers the user around 14GB of storage space; the other two gigabytes go towards the operating system and stock apps. So now your 16GB iPad offers you fewer than 12GB of storage space.

My colleague Serenity Caldwell already wrote about the impact of Retina-ready apps on Apple's freshly-raised limit (to 50MB) for downloading apps over 3G or LTE. In that story, she provides examples of other apps that swell in size with Retina-ready graphics. A smaller app like Tweetbot, for example, will reportedly grow from 8.8MB to 24.6MB. Larger, graphically intense games that weigh in between 300MB and 500MB today will likely require 750MB to 1.5GB once they update their art assets.

This doesn't just affect new iPad owners

And perhaps the most worrying effect of the new iPad's Retina display is its impact on older owners of both iPads and iPhones: Universal apps—that is, single apps that run on both devices—will become much larger even if you don't own a Retina-display iPad. When Apple pushed out its Retina-ready upgrades earlier this week, I couldn't successfully update my iPhone until I deleted my music and a few large apps. My iPhone can't take advantage of the massive graphics that those apps need to embrace the iPad's Retina display, but it gets no choice in the matter.

It's a bit like Mac apps that could run on both Intel and PowerPC processors. If your Mac has tons of free storage space available, it doesn't matter. But if your drive is close to full, you can use various third-party apps to remove any PowerPC-only code within your apps—since that code is useless on your Intel-based computer—to free up space.

Apple hasn't coded a means by which your iPhone could ignore iPad-only assets when it installs universal apps. In fact, most developers also will choose to keep art assets specifically for the first two iPads, in addition to new art exclusively for the third-generation iPad; trying to force the older iPads to show downscaled versions of Retina iPad artwork would slow things down too much, developers tell me.

So we end up with a situation where iPhones contain iPad graphics they can't use, iPads contain graphics for other iPads they don't want, and iPads hold onto iPhone-specific graphics they don't need.

Memory isn't free

The problem is that flash storage isn't free—hence the $100 difference in price between the current 16GB and 32GB iPad, and the 32GB and 64GB iPad. More storage costs Apple more money, and Apple surely doesn't want to raise the iPad's price tag.

At the same time, Apple is the only company around that could possibly drive down flash storage prices even further—by buying up millions of drives from suppliers to use in the new iPad. It seems, however, that Apple can't yet find a way to keep the iPad's current price point while increasing its storage, and considered the current state of affairs the best compromise.

If Apple's right that it can't yet drive down the price of flash storage further, that makes the software solution of letting iOS devices avoid storing in-app assets that they can't use even more imperative.

Two fixes

Really, then, I'm pushing for two separate but equally important fixes. Apple needs to bump the storage capacities on its iPads (and, frankly, iPhones). And it needs to devise a means by which in-app data that your iOS device can't use won't clog up your available storage space.

Coupling more storage with less per-app cruft will solve this storage crunch problem, and it's one that I suspect more and more iPad buyers will encounter in the months ahead.

My advice to people asking me which iPad to get today is to focus in on the pricier 32GB model, because once developers update their apps for the new iPad's Retina display, 16GB simply won't be enough.


Kuulostaa siltä, että kannattaisi melkein hankkia se 32GB masiina...


« Viimeksi muokattu: 11.03.2012 15:57 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #266 : 11.03.2012 16:02 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Retina display-ready apps and the coming iPad storage crunch


Tämä saa harkitsemaan uudelleen 16 gigaisen ja 32 gigaisen väliltä: kun ohjelmat päivittyvät aikanaan Retina-resoluutioon, tulee niiden koko nousemaan hurjasti. Esimerkkejä:

Keynote: 115 mb --> 327 mb
Numbers: 109 mb --> 283 mb
Pages: 95 mb --> 269 mb
iMovie: 70 mb --> 404 Mb


Nyt 500 megaa painavat graafisesti näyttävät iOS-pelit saattavat painaa retina-päivityksen jälkeen jopa 1,5 gigaa.

Myönnettävä on, että se 16 gigaa (tai 13 pikemminkin) tulee täyteen hyvin nopeasti.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #267 : 11.03.2012 16:16 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Meillä juoksee Epi ajatukset turhan samaa rataa, kun postataan samoja juttuja, vai seuraatko säkin NeoGAF:in iPad-ketjua  ;)

Itse en ole aivan varma vieläkään mallista. Olin jo päätynyt 16Gb-malliin, mutta tämä saa harkitsemaan uusiksi. Rahaakin tuli sopivasti sen verran ylimääräistä, että ei tarvisi potea huonoa omaa tuntoa mutta on se 100€ lisää silti paljon. Musaa on menossa muutama giga, mutta jos nuo ohjelmat/pelit vievät nyt ja tulevaisuudessa noin paljon tilaa, niin voi pitkässä juoksussa loppua tila kesken.

Itse tuskin tulen paljoa käyttämään noita esimerkeissä mainittuja ohjelmia, mutta kun niitä ei voi poistaakaan, niin kusessa ollaan joka tapauksessa..
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #268 : 11.03.2012 16:20 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Ai kato, muokkasit sun aiempaa viestiä samaan aikaan kun laitoin oman viestini.  ;D

Juu, tuleehan tuota GAFin ketjua luettua. Mukavaa lääkettä odotuskuumeeseen. Yksi osa uuden laitteen hankkimisen magiaa on juuri tämä julkaisua edeltävä aika, kun kaikki juttelevat miten hieno laitteesta tuleekaan ja kun ensimmäisiä postaajien omakohtaisia kokemuksia alkaa tulla esiin. Siinä on vaan jotakin makeeta.

Mulle on riittänyt tosi hyvin 16 GB iPhone, mutta kuten tullut ilmi, niin nuo retina-softat muuttavat aika paljon asioita. Täytyy vielä hieman miettiä tätä asiaa.


Despo, noi esimerkeissä olevat ohjelmat EIVÄT ole iPadin vakio-ohjelmia, vaan ne pitää ostaa App storesta. Säästyy siis tilaa.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #269 : 11.03.2012 16:24 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Mulla jäisi noiden Applen pakollisten softien ja pakollisen musan jälkeen laitteeseen tilaa sellaiset 10Gb.. Pitää nyt tarkkaan miettiä, että miten paljon tilaa tulen tarvitsemaan. Toisaalta en usko, että hirveästi mitään supernäyttäviä pelejä tulee hankittua, kun ei niitä kuitenkaan tule pelattua hirveästi. Himassa pelaan mieluummin oikeita pelejä ja tuota iPadia tuskin ronttaan koko aikaa mukana. Kännykässäkin on ihan tarpeeksi pelejä, joita en ole vielä pelannut. Angry Birdsin tapaiset simppelit räpellykset taas ei vie hirveästi tilaa ja jotain tuollaista saattaa silloin tällöin pelata, jos tulee halu. Videoita tuskin pidän laitteessa ja PDF:t ei vie kauheasti tilaa.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines