Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 14
Tulostusversio
Aihe: iPad - Maaginen thread  (Luettu 162160 kertaa)
iPad - Maaginen thread « : 11.05.2010 22:16 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW


 Mikä iPad on?

iPad on Applen valmistama tablet-tyylinen viihdelaite, jota käytetään pääasiassa pelkästään kosketusnäytöllä. Siihen voi halutessaan kytkeä myös Bluetooth-näppäimistön, mutta pakollista se ei ole. Applen omien sanojen mukaan iPad korvaa puuttuvan aukon iPhonen ja Mac-kannettavien välillä. Se kilpailee siis suoraan minikannettavien kanssa.

iPad on kuitenkin enemmän uudenlainen viihdelaite kuin pelkkä tietokone. Se havittelee paikkaa ihmisten aamupöydästä, perinteisen Hesarin sijasta. Sen tehtävä on olla vaivattomasti käteen napattava ja huomaamattoman ohut laite, jolla voi helposti tarkistaa sähköpostit, lukea uusimmat uutiset, vilkaista Facebook-sivunsa, katsoa muutaman videon Youtubesta tai vaikka lukea suosikkisarjakuvansa uusimman numeron. On pitkälti softajulkaisijoista kiinni mitä tällä laitteella voi tulevaisuudessa tehdä.

iPadin sydän on sen 9.7 tuumainen, IPS-teknologiaa käyttävä kosketusnäyttö. Se toimii ja ottaa vastaan samanlaisia komentoja kuin Applen iPhone-puhelin: web-sivuilla näkymää voi lähentää "nipistämällä" ruutua, valokuvia selataan kevyellä sormenliikkeellä ja kirjan sivuja voi kääntää kuin oikeassa elämässä.

   Millainen käyttöjärjestelmä iPadissa on?

iPadin käyttöjärjestelmä on rajusti iPadia varten muokattu iPhone OS, joka on Applen oma käyttöjärjestelmä sen mobiileille laitteille. iPadin julkistuksen aikoihin nousi iso purnaus siitä, ettei iPad pyörittänytkään oikeaa Mac OS X -käyttöjärjestelmää. Siitä voisi kuitenkin tulla isoja ongelmia, sillä k.o järjestelmä on suunniteltu hiiriohjausta silmällä pitäen. iPhone OS taas pyörii kokonaan kosketuskomentojen ympärillä.

iPadin käyttöjärjestelmään on tulossa suuri päivitys syksyllä -10. Silloin ilmestyy 4.0 versio iPhone OS käyttöjärjestelmästä. Se tuo laitteeseen paljon hyödyllisiä ominaisuuksia, muun muassa mahdollisuuden ajaa useampaa ohjelmaa samaan aikaan ja toiminnon kansioida ohjelmia.

  Heikkouksia?

Joillekin kameroiden täydellinen puuttuminen laitteesta saattaa nousta suureksikin esteeksi hankinnalle. Siinä ei siis ole takakameraa kuvien ottamista varten tai etukameraa videopuheluiden puhumista varten. Skypeä toki laitteella voi siitä huolimatta käyttää.

Laitteessa on 256 mb keskusmuistia, joka saattaa tuntua naurettavan vähältä. Täytyy kuitenkin muistaa, että iPhone OS poikkeaa muistin ja prosessorinkäytöltään suuresti Mac OS X -käyttöjärjestelmästä. Raporttien mukaan iPad on sulava, nopea ja erittäin sujuva käyttää. Luvut ovat vain lukuja, jos laite muuten toimii niinkuin sen odottaisi toimivan.

Monille myös perinteisten USB-porttien puuttuminen voi olla omituista. Apple rohkaisee käyttäjiä käyttämään laitetta langattomasti. USB-portilla ei sitäpaitsi ole suurta merkitystä, koska iPhone OS ei ainakaan toistaiseksi pidä sisällään tiedostonhallintaa, jonka kautta voisi käyttää esimerkiksi muistitikkuja.


   Koska sitä saa Suomesta?

Todennäköisesti vasta syksyllä -10. iPad on ollut Amerikassa niin suuri menestys, että Apple oli pakotettu lykkäämään julkaisua vanhalla mantereella. Ja koskapa pohjoismaat ovat sen verran pieni markkina-alue, saapuu laite niihin maihin loogisesti viimeisien joukossa. Mutta pääpointti on, että tarkkaa kotimaan julkaisuaikataulua ei ole vielä selvillä.

Jos iPadin välttämättä haluaa juuri nyt käsiinsä, voi sellaisen tilata tietyistä verkkokaupoista. Suomessa niitä myy, roimalla lisähinnalla, Helsinki-Vantaan lentokentällä sijaitseva Capi.


   Paljonko se sitten maksaa?

16GB | WiFi-only | €499
32GB | WiFi-only | €599
64GB | WiFi-only | €699
16GB | WiFi+3G  | €599
32GB | WiFi+3G  | €699
64GB | WiFi+3G  | €799


   Hyviä linkkejä

Applen oma iPad-sivusto | PC Magazinen iPad videoarvostelu (Youtube) | Apple iPad hands on demo  (Youtube) | Hopeisen Omenan iPad-aihe

« Viimeksi muokattu: 05.06.2010 12:18 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #1 : 11.05.2010 23:49 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW Ei minulla muuta asiaa ole, mutta perhana että Eph tekee hyvännäköisiä ketjuja. :)
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #2 : 12.05.2010 00:31 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Ei minulla muuta asiaa ole, mutta perhana että Eph tekee hyvännäköisiä ketjuja. :)

Kiitokset!  Mukavaa ettei ketjujen tekemiseen menevä aika ole mennyt hukkaan.  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #3 : 12.05.2010 13:07 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Sen verran hintava tuo laite on että jää kyllä itselläni ostamatta, kun varsinaista tarvetta ei ainakaan tällä hetkellä ole. Näin saidalle miehelle hinta on liian suuri "ihan kivaksi leluksi."

--  kirjan sivuja voi kääntää kuin oikeassa elämässä.
Huomioni on kiinnittynyt puheisiin siitä, kuinka nyt oltaisiin vihdoin ja viimein tuomassa sitä oikeasti järkevää sähköistä kirjaa/lehteä markkinoille josta on ollut puhetta jo ainakin kymmenen vuotta. Olen skeptinen. Tuskin kukaan uskoo että painettua mediaa oltaisiin täysin syrjäyttämässä, sen verran oleellinen osa lukukokemusta on se konkreettinen läpyskä kädessä. Kustantamoiden kanta olisi ihan mukava tietää. Musiikinhan kohdalla on menty yhä enemmän ja enemmän sähköiseen jakeluun. Laskeeko kattava sähköisten kirjojen tarjonta kirjojen hintaa? Tuleeko piraattikirjoista ongelma?
N
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #4 : 01.06.2010 15:42 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili iPadin myynti lähtenyt aika hyvin käyntiin. Apple kertoi eilen, että iPadia on myyty yli 2 miljoonaa kappaletta alle 60 päivässä. iPhonelta meni 74 päivää ennen kuin sitä myytiin ensimmäinen miljoona.Eipä ole vielä tullut iPadia tilattua. Steamin Mac julkaisu vei ajatukset hiukan muualle, ja samalla paininut että minkä mallin sitä ostaisi. 32Gt vai 64Gt, 3G vai ei. Jonkinlainen mobiiliyhteys sille kuitenkin olisi hyvä olla saatavilla, koska nykypäivänä tietokone ilman nettiyhteyttä on jokseenkin puutteellinen.

iPhonesta saisi tietty jailbreikkaamalla tehtyä WiFi-hotspotin, mutta kun eihän sitä tiedä milloin Apple onnistuu estämään jailbreikkaamisen, minkä lisäksi se syö iPhonen akun tyhjäksi noin neljässä tunnissa. Erillisellä 3G->WiFI-routerilla, kuten vaikka Novatel MiFi:llä saisi 3G-yhteyden iPadiin ja muihinkin laitteisiin, mutta vajaan 300€:n hintalappu hirvittää, ja siihen tarvitsee tietenkin jonkun liittymänkin vielä.

Joten olen tällä hetkellä kääntymässä iPadin WiFi+3G-mallin puoleen. Olisihan siinä lisäksi GPS-paikannus, jolle saattaisi aina silloin tällöin olla tarvetta, eikä tarvitse erillisen laitteen kanssa säätää että saa yhteyden pystyyn. Haittapuolena tietty erillisen liittymän maksaminen, mutta ehkä sitä jonkun sopivan hintaisen liittymän jostain keksii. Saunalahdelta saisi 0,66€ kuukaudessa maksavan littymän, ja siihen hitain Mobiililaajakaista 4,90€/kk (tarjous).
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #5 : 01.06.2010 16:00 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Itse olen edelleen 16 gigaisen WiFi-mallin kannalla.

Uskon käyttäväni laitetta enimmäkseen paikoissa joissa on tarjolla Wlan. Ja 4.0 jailbreak saapunee nopeasti virallisen julkaisun jälkeen, ainakin 3GS-puhelimeen. Jos nyt sattuisi niin ikävästi, että nettiin pitää päästä eikä Wlan-hotspotia ole tarjolla, niin kyllä siinä vaiheessa kestän surffata iPhonella.  :)

Itse en tod.näk, ellei jotain ihmeellistä tapahdu, ole hankkimassa iPadia ennen virallista kotimaan julkaisua. Jaksan kyllä odottaa elokuun/syyskuun puolelle.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #6 : 01.06.2010 16:30 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili http://www.riemurasia.net/jylppy/media.php?id=71511&c=5

 :)
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #7 : 01.06.2010 16:47 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
iPad can be found in all Apple stores, Starbucks and places where feminine products are sold    :lol:


Spoileri (osoita katsoaksesi)


www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #8 : 01.06.2010 17:19 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili

iPad can be found in all Apple stores, Starbucks and places where feminine products are sold    :lol:
Nyt jäi kyllä iPad ostamatta.

;)


Ja tässä vielä syy miksi iPadissä ei ole puhelinominaisuuksia.
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #9 : 01.06.2010 20:17 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili iPad 3G matkalla Briteistä, saapuu ehkä perjantaina. Toivotaan, toivotaan.
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #10 : 03.06.2010 13:44 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Tilasin nyt minäkin iPadin... Espanjan Apple Storesta.

Hompussa yks henkilö kertoi tilanneensa onnistuneesti iPhonen viime kesänä Italian Apple Storesta, ja nyt iPadin samaisesta paikasta. Joten katsotaan miten käy. Espanjasta hyvä tilata kun nuo iPadit maksaa siellä 20€ vähemmän kuin muualla Euroopassa, ja Apple Storestahan tuotteet tulee ilman toimituskuluja kunhan tilauksen arvo ylittää 100€. Eli sen lisäksi, että saa iPadin pari kuukautta ennen kuin sitä Suomessa aletaan myymään, sen saa vielä 20€ halvemmalla.

Tosin iPadit on aika tehokkaasti loppuneet Euroopastakin. Apple Storen arvio on, että paketti lähtee liikenteeseen 3-4 vk:n päästä. Oi voi.


Päädyin "uskomattoman hintaiseen" 64Gt WiFi+3G -malliin.
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #11 : 03.06.2010 16:00 »
Bill Duke Jäsen Viestejä: 255 Basaaripisteet: 0 Profiili Onko muuten mitään käyttöongelmia luvassa tuollaisten esim. Espanjasta tilattujen iPadien kanssa? Sopiiko esim laturit sellaisenaan vai pitääkö ostaa uusi laturi tai adapteri? Ilmeisesti store ainakin toimii nyt ihan normaalisti? Onko mitään mitä kannattaisi tietää, vai onko toimivuudeltaan käytännössä sama setti kuin mitä suomesta tulee saamaan?

Kovasti olen harkinnut iPadin ostamista, mutta tuli muropaketin foorumilla vastaan meegosta esittelyvideo:
http://www.youtube.com/watch?v=iVIKYF7MOzU

Ihan hyvä vaihtoehto näyttää olevan. Jotain hyvää, jotain huonoa ja jotain parempaa. Näyttö oli ainakin resistiivinen, joka pistää vähän miettimään. Eipä tuosta lopulta vielä kovin paljoa tietoa herunut.
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #12 : 03.06.2010 17:11 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Onko muuten mitään käyttöongelmia luvassa tuollaisten esim. Espanjasta tilattujen iPadien kanssa? Sopiiko esim laturit sellaisenaan vai pitääkö ostaa uusi laturi tai adapteri? Ilmeisesti store ainakin toimii nyt ihan normaalisti? Onko mitään mitä kannattaisi tietää, vai onko toimivuudeltaan käytännössä sama setti kuin mitä suomesta tulee saamaan?
Sama laite sen pitäisi olla kaikkialla. Laturi toimii Suomessa ilman säätöä, mitään operaattorilukkoja ei ole, ohjelmisto on sama kaikissa iPadeissä ja jos se toimii samoin kuin iPhone - kuten voidaan olettaa - niin sen kieleksi asetetaan automaattisesti sen tietokoneen kieli jolla se otetaan käyttöön. Suomen kieltä ei tosin vielä ole saatavissa, mutta eiköhän se vielä tänä vuonna tule.

Takuu on tällä hetkellä ainut suuremp kysymysmerkki: Onko iPadissa maailmanlaajuinen, Euroopan laajuinen vai maakohtainen takuu? Kaiken järjen mukaan siinä pitäisi olla ainakin Euroopan laajuinen takuu, koska laki sanoo niin - ellei Apple ole keksinyt jotain porsaanreikää millä kiertää sen. iPhonen kohdallahan tilanne on eri, koska iPhone on kytkypuhelin. Esim. Sonera-kytkyisen puhelimen myyminen vaikka Saksassa on turhaa, joten sen valmistaja voi välttää Euroopan laajuisen takuun, koska se laite on kohdistettu tietyyn valtioon. iPadissa mitään vastaavaa ei ole/ei pitäisi olla, joten en tiedä voiko tuon lain kiertää jollain muullakin tapaa.

Mutta siis, jos iPadissä on maakohtainen takuu, ja sen ostaa vaikka Espanjasta, niin se on lähetettävä Espanjaan takuuhuoltoon ja kuluttaja joutuu maksamaan toimituskulut molempiin suuntiin.

Se on kuitenkin melko varmaa, ettei Apple suostu huoltamaan iPadejä Suomessa ennen kuin iPad tulee Suomessa myyntiin, vaikka takuu olisikin Euroopan laajuinen.


Kovasti olen harkinnut iPadin ostamista, mutta tuli muropaketin foorumilla vastaan meegosta esittelyvideo:
http://www.youtube.com/watch?v=iVIKYF7MOzU

Ihan hyvä vaihtoehto näyttää olevan. Jotain hyvää, jotain huonoa ja jotain parempaa. Näyttö oli ainakin resistiivinen, joka pistää vähän miettimään. Eipä tuosta lopulta vielä kovin paljoa tietoa herunut.
Eipä tuosta videosta kyllä paljoa selvinnyt itse laitteen normaalista käytöstä. Esimerkiksi nettiselain, mikä ainakin minun mielestä on erittäin tärkeä ominaisuus, puuttui kokonaan tuosta videosta. iPhonella kun kokeilin Opera Miniä, niin siinä huomasi hyvin kuinka huonosti mobiilinettiselain voidaan tehdä. Tottunut Mobile Safarin laatuun, niin se Opera Mini oli jokseenkin järkytys.

Ja tietty uudesta laite-/ohjelma-alustasta ei oikein voi tietää, että kuinka suosittu siitä tulee. Loppujen lopuksi laitteen kuin laitteen käyttömäärän ratkaisee kyseisen laitteen sisällön määrä. Pelikonsoli, jolle ei ole pelejä, kerää pölyä komerossa. Vähän sama tilanne se on tablet-koneidenkin kanssa.

Joskus myöhemmin tänä vuonna on kyllä tulossa Android-tabletteja. Android on ainakin saanut hyvin jalan sijaa puhelimissa, joten minun mielestä se kuulostaa paremmalle/varmemmalle vaihtoehdolle iPadille kuin Meego tällä hetkellä. En tosin tiedä kuinka hyvä käyttöjärjestelmä se Android on, kun en ole sitä koskaan käyttänyt.
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #13 : 03.06.2010 17:49 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Pelikonsoli, jolle ei ole pelejä, kerää pölyä komerossa. Vähän sama tilanne se on tablet-koneidenkin kanssa.

Flash tuen puute vie Ipadilta kymmenen vuoden edestä selainpelejä ja leluja.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #14 : 03.06.2010 18:01 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 948 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Mistähän juuri luin, että Opera mini on niin paljon nopeampi ja parempi kuin safari. Oisko ollut uusin Mikrobitti. Luonnollisesti luotan juttuun täysin, sillä vihaan Applea.
Play-Asia
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #15 : 03.06.2010 18:15 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Pelikonsoli, jolle ei ole pelejä, kerää pölyä komerossa. Vähän sama tilanne se on tablet-koneidenkin kanssa.

Flash tuen puute vie Ipadilta kymmenen vuoden edestä selainpelejä ja leluja.
Flash-pelit - ketä kiinnostaa (ja ketä ei). Flash on menneen talven lumia. En minä tiedä kuinka moni suri kun he DVD-soittimen ostivat. Eihän sillä pystynyt VHS-kasetteja toistamaan. Tai PS3:n ostajat, jotka ei pysty pelaamaan PS2:n pelejä. Mutta jos Flash on jollekin tärkeä juttu, niin pysyköön sitten erossa iPadistä.

Ja jos iPhone on minkäänlainen mittatikku, niin ei iPadiltä sisältö ole ihan heti loppumassa. Se on ollut myynnissä vasta pari kuukautta, ja viimeksi kun kuulin niin sille on tehty jo yli 7000 sovellusta. Noiden lisäksi sitten vielä iPhone-sovellukset joita viimeksi kun kuulin taisi olla yli 150 000.


Mistähän juuri luin, että Opera mini on niin paljon nopeampi ja parempi kuin safari. Oisko ollut uusin Mikrobitti. Luonnollisesti luotan juttuun täysin, sillä vihaan Applea.
Nopeampi - ehdottomasti. Mutta verrattuna Mobile Safariin sen käyttökokemus on jotain niin hirveätä, ettei nopeudesta ole paljoakaan iloa.
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #16 : 03.06.2010 19:03 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Onkohan seuraavassa iphonessa karsittu HTML4 pois, kun onhan se hitto vie jo menneen talven lumia.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #17 : 03.06.2010 19:48 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Saisikohan Soneralta toisen SIM-kortin iPadia varten? Voisi siitä leikellä oikean kokoisen ja käyttää samaa liittymää kuin iPhonessa. Tuskin on mahdollista?
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #18 : 03.06.2010 20:07 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Saisikohan Soneralta toisen SIM-kortin iPadia varten? Voisi siitä leikellä oikean kokoisen ja käyttää samaa liittymää kuin iPhonessa. Tuskin on mahdollista?
Tuo olisi multi-sim. Jotkut operaattorit niitä tarjoaa, mutta kaikilla taitaa olla tapana laskuttaa data-käytöstä erikseen molemmilta korteilta. Eli jos haluat kiinteä hintaisen datan molempaan korttiin, joudut maksamaan kahdesti.

Onkohan seuraavassa iphonessa karsittu HTML4 pois, kun onhan se hitto vie jo menneen talven lumia.
HTML 5 on nimensä mukaisesti viides versio HTML-standardista. Eli jos en ole pahasti väärässä niin HTML 5:stä ei ole poistettu mitään HTML 4:n ominaisuuksia. ;)


Mutta jos joku oikeasti fantasioi Flashistä mobiililaitteilla, niin senhän voi toteuttaa vaikka ostamalla Android-puhelimen jossa on Android 2.2 ja sitten Marketplacesta Flash 10.1 beta. Tälläsen nettikokemuksen minäkin olen aina halunnut iPhoneen (skipatkaa 4min paikkeille). Kasa vilkkuvia mainoksia, jotka laittaa kapulan polvilleen. Kyllä kiitos.


« Viimeksi muokattu: 03.06.2010 20:21 kirjoittanut teidon »
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #19 : 03.06.2010 20:45 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
Onkohan seuraavassa iphonessa karsittu HTML4 pois, kun onhan se hitto vie jo menneen talven lumia.
HTML 5 on nimensä mukaisesti viides versio HTML-standardista. Eli jos en ole pahasti väärässä niin HTML 5:stä ei ole poistettu mitään HTML 4:n ominaisuuksia. ;)


Mutta jos joku oikeasti fantasioi Flashistä mobiililaitteilla, niin senhän voi toteuttaa vaikka ostamalla Android-puhelimen jossa on Android 2.2 ja sitten Marketplacesta Flash 10.1 beta. Tälläsen nettikokemuksen minäkin olen aina halunnut iPhoneen (skipatkaa 4min paikkeille). Kasa vilkkuvia mainoksia, jotka laittaa kapulan polvilleen. Kyllä kiitos.
Njoo, oikeassa olet ja huonon vertauskuvan otin. Hyvä että ymmärsit kuitenkin pointtini.

Tuo vertailuvideo Flash 10.1 beta vs. muut on jokseenkin turha. Kuten videossakin sanotaan, tämän takia puhutaan vielä betasta. Youtube on nähtävästi pullollaan videoita, joissa yritetään saada joku osapuoli näyttämään heikolta toisen rinnalla. Sen siitä saa kun suhtautuu fanaattisesti johonkin tuotemerkkiin.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #20 : 03.06.2010 20:54 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Jep, on helppoa kääntää huonoimmalla mahdollisella esimerkillä tilanne näyttämään huonommalta kuin se oikeasti on.

Flash tulee kuolemaan, mutta siihen menee vielä vuosia.

En voi yleiseltä kannalta sanoa, että Flashilla ei tee puhelimessa mitään, sillä omat käyttötottumukset eivät välttämättä vastaa yleistä linjaa. Sen kuitenkin voin sanoa, että todella harvassa ovat olleet ne kerrat, kun iPhone OS:n Flashin puute on haitannut - tai sitä on edes huomannut.  Ehkä joiltakin saiteilta olisi kiva katsoa flash-videoita.


Asiasta toiseen: toivottavasti Hesarin ja Iltiksen päättäjät ovat hereillä, ja heti syksyn tullen tarjoavat iPadiin omia lukuohjelmiaan. Digi-Hesarin voisin tilata, jos hinta olisi kohtuullinen per numero. Ja sitä se varmasti olisi, kun painokustannukset ja jakelu jäisi pois.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #21 : 03.06.2010 21:09 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tuo vertailuvideo Flash 10.1 beta vs. muut on jokseenkin turha. Kuten videossakin sanotaan, tämän takia puhutaan vielä betasta. Youtube on nähtävästi pullollaan videoita, joissa yritetään saada joku osapuoli näyttämään heikolta toisen rinnalla. Sen siitä saa kun suhtautuu fanaattisesti johonkin tuotemerkkiin.
Syön sanani sitten kun Flash pyörii sulavasti Nexus Onessa.

Njoo, oikeassa olet ja huonon vertauskuvan otin. Hyvä että ymmärsit kuitenkin pointtini.
Ymmärretään sitten oikein: Kyllä, Apple poistaa menneen talven lumet laitteistaan, jos niiden ylläpitäminen tai lisääminen laitteeseen vaatii ylettömiä ponnisteluja. Apple on mm. pyytänyt Adobea näyttämään mobiililaitteissa hyvin toimivan version Flashistä, mutta eipä sellaisia ole vielä näkynyt. Joten jos Adobe ei voi toimittaa Applelle toimivaa Flash-pluginia, niin ei Applekaan voi lisätä iPhoneen/iPadiin tukea Flashille.


Mutta tämä taistelu tuskin johtaa mihinkään.
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #22 : 04.06.2010 12:26 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Niin kyllähän Flash paska on, mutta edelleen suosittu ja yleinen. Flex ja Silverlight ovat vielä lähinnä vitsejä.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #23 : 04.06.2010 12:37 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Flash-pelit ovat vähän kinkkisiä iPadilla, koske ne vaativat usein hiiren ja/tai näppiksen. Videotoistoon Flash voisi olla ihan hyödyllinen joillekin. Minulle ei, koska en käytä kuin Youtubea ja sehän toimii oikein hyvin.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #24 : 04.06.2010 14:49 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Niin kyllähän Flash paska on, mutta edelleen suosittu ja yleinen.
Jep, paitsi että niillä sivuilla missä minä pyörin käytetään Flashiä lähinnä ainoastaan mainoksiin ja videoihin. Mainoksien puute ei minua harmita. Videoissa taasen on yhä useammin HTML 5 vaihtoehtona, ja ne videot, joita en iPhonella voi katsoa, voin kyllä katsoa tietokoneella myöhemmin. Ja se muu Flashin käyttö kuin videot ja mainokset (ja pelit) on jokseenkin harvinaista, eikä niiden toimimattomuus yleensä haittaa.

Flash-pelit on tietenkin ihan eri asia. Minua ei Flash-pelit ole koskaan varsinaisesti kiinnostanut, joten niiden puute ei minua haittaa. Eikä Flash-pelien toimivuus ole taattu kosketusnäytöllisissä laitteissa vaikka Flash niissä toimisikin, kuten Kabanossikin mainitsi. Ja iPhonessa/Touchissa ja iPadissä Flash-pelien roolin hoitaa App Storen ilmaistarjonta. Varsinkin iPhonelle/Touchille riittää kyllä ilmaisia pelejä vaikka muille alustoille jakaisi. iPadillekin optimoituja ilmaispelejä näyttäisi olevan jo ihan kivasti. Ja tietty iPhone/Touch -sovellukset/-pelit toimii myös iPadissä.

Joten Flashin puute on minulle lähes yks ja sama. Tietty ne harvat Flash-videot voisi katsoa iPhonellakin nyt heti, eikä tietokoneella joskus myöhemmin, mutta ei se ole suuri ongelma. Flash on paljon suurempi ongelma. Tietoturva, vakaus, suorituskyky...
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #25 : 04.06.2010 16:11 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili iPad on saapunut taloon. On se aika elegantti vehje, alkusynkkaus vielä meneillään.
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #26 : 04.06.2010 18:41 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili
iPad on saapunut taloon. On se aika elegantti vehje, alkusynkkaus vielä meneillään.
Ja nyt postailen itse laitteelta. Vaikuttava vehje ja hyvin luonnistuu nettijutut wifin kautta. Vielä pitää hankkia 3G:tä varten sim-kortti.
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #27 : 05.06.2010 12:08 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Otahan Tan pari kuvaa laitteesta jos jaksat. Ja nappaa screencappi Pelaajalaudasta iPadin safarilla luettuna.  :)

Mainitsinko jo, että saatan olla vähäpikkuisen silleen kateellinen?
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #28 : 07.06.2010 00:22 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili

Otin ton heti vehkeen saatuani, voin sanoa että Lauta näyttää ihan hyvältä ja laite on todella nopea. Kaikkea pikkukivaa löytyy kokoajan enemmän, kuten vaikka Contacts app ja sen integraatio Maps appiin. Painaessasi kontaktin tiedoissa olevaa katuosoitetta vaihtuu ohjelma Mapsiin ja voit siirtyä siitä Googlen Street Viewiin kyseisestä paikasta. BeejiveIM app on loistava, sitäkin kautta saa kavereiden MSN, Facebook yms. profiileja yhdistettyä heidän Contacts sivuunsa iPadissani.
Nää on luultavasti kaikki iPhonessa jo aikaa sitten olleita ominaisuuksia.  :lol: En iPhonea ole koskaan omistanut tai paria minuuttia kauempaa räplännyt niin en osaa mitään eroavaisuuksia nostaa esille laitteen koon ja puhelinominaisuuksien puuttumisen lisäksi. Mutta kyllä tää laite on kokonaisuutena loistava, kun vaan toimisi .avi tiedostot...
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #29 : 07.06.2010 09:25 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
kun vaan toimisi .avi tiedostot...
Avi-tiedostot taitaa yleensä olla Divx/Xvid tai Windows Media muodoissa. iPhone OS ei noita tiedostomuotoja tue, joten ne joutuu konvertoimaan esim. Mpeg 4 -muotoon (H.264). Mpeg 4 on Applen oletustiedostomuoto videolle ja äänelle.


Apple päivitti iPadin saatavuustiedot. Tällä hetkellä 7-10 päivää Euroopan Apple Storeista, joten jos oikein hyvä tuuri käy niin jo ensi viikon perjantaina olisi iPad minunkin kätösissä.
tallennettu
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 14
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines