Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
TOP 10 syytä miksi Pokémon Red/Blue on paras peli

Sponsored by: Pelaajalauta-group @facebook (psst.. liittykää)

Minun Top10-sarjani ensimmäinen osa käsittelee Pokémon Rediä ja Blueta. Red/Blue on minun mielestäni paras peli mitä on koskaan tehty. Seuraavassa listassa on lueteltu ne asiat, jotka tekevät kyseisestä pelistä parhaimman. Pidemmittä puheitta listan kimppuun nyt!

10. Polkupyörä


Kyllä. Polkupyörä. Polkupyörä on kulkuväline, jolla pääsee sujuvammin eteenpäin. Näin myös Pokemonissa. Vaikka kuinka mielenkiintoista olikin kulkea jalkaisin, polkypyörä teki pelistä vielä mukavamman ja sujuvamman. Pelissähän polkypyörän sai kahdella tavalla, ostamalla tai lahjakortilla. Mutta polkupyörän hinta oli kallis, joten lahjakortti on ainoa oikea ratkaisu. Ja se musiikki, mikä soi pyöräillessä. <3

9. Safari Zone


Pelistä löytyy paljon erilaisia ja hienoja paikkoja. Ehkä mielenkiintoisin on Fuchsia Cityn Safari Zone. Safari Zonessa on paljon erikoisuuksia. Villejä pokemoneja pystyy pyydystämään, mutta ei omien pokemonien avulla tai normaaleilla pokepalloilla. Safari Zonessa on käytössä omat Safari-pallot, pystyt pokemoneja syöttämään ja heittämään niitä kivillä (!!!). Safari Zone on maksullinen, eikä siellä saa olla niin kauan kuin haluaa olla. Alueella on paljon eri pokemoneja ja ehkä tämä pokemonien määrä tekeekin tästä paikasta mielenkiintoisimman.

8. se kasvaa, se kasvaa, SE KASVAA


Tunteikas hetki aina :´) Ei se hetki, kun kullisi kasvaa, vaan se kun pokemonistasi kasvaa uusi pokemon. Pokemonin evoluutio on vaan niin hieno hetki, varsinkin jos se on aloituspokemonisi (minun osalta Charmander -> Charmeleon -> Charizard aina) evoluutio. Jos et jostain syystä halua, että pokemonisi muuttuu, voi evoluution estääkin. Lisäksi evoluution voi suorittaa myös asiaan tarkoitetun kiven avulla. Mutta kaikkein parasta se on vaan itse kehittää taistelujen kautta omaa pokemoniaan ja nähdä kuinka se kasvaa, KASVAA!

Evoluutionmusiikki on muuten sama kuin Safari Zonella soiva musiikki.

7. "Gotta catch 'em all!"Ihan kuin samaa lausetta olisin aiemminkin käyttänyt blogissani, hmm...

Mutta pokemoneitahan on ainakin sataviiskyt niin kuin joku loistava suomalainen mieslaulaja lauloi PokeRäpissä. Pokémon Red/Bluessa pystyt hankkimaan 150 pokemonia (tai oikeastaan 151 on mahdollista). Pelin tekijät eivät halunneet tehdä keräämisestä niin helppoa, joten Redistä et löydä näitä kaikkia pokemoneja, etkä myöskään Bluesta. Mutta kiitos linkkikaapelin, pystyt vaihtelemaan pokemoneja ja näin keräämään ne kaikki. Kuvitelkaa, linkkikaapeli. Kuulostaako kivikautiselta näiden bluetoothien, wlanien ym. jälkeen?

Itse en varsinaisesti ole koskaan yrittänyt löytää kaikkia mahdollisia pokemoneja. Eri pokemonien löytäminen eri paikoista on kuitenkin ihan mukavaa puuhaa. Toiset löytää kummitustalosta, toiset onkimalla... GOTTA CATCH 'EM ALL! GOTTA CATCH 'EM ALL!

Vielä sellainen nippelitieto minusta, että aikanaan osasin nimetä järjestyksessä 151 pokemonia. *_*

6. Red vs BluePokémon Red/Blue-pelin Ash vs Gary. Monella on sellainen käsitys, että Blue/Red-pelien hyvis on Ash Ketchum ja pahis Gary Oak. Näin ei kuitenkaan ole, vaikka yhtäläisyyksiä onkin paljon. Ash ja Gary perustuu Rediin ja Bluehen. Red on hyvis (Bluessa hänen nimensä on Blue) ja Blue on se pahis (Red Bluessa). Red ja Blue asuvat vierekkäisissä taloissa. Molemmista tulee pokemon-kouluttajia, kun he saavat Professori Oakilta aloituspokemonit. Blue haluaa olla mahdollisimman vittumainen ja ottaa juuri sen pokemoniksi, joka on sinun oman pokemonisi heikkous.

Heti alussa pääset matsaamaan Blueta vastaan. Bluen kohtaa siellä ja täällä eri kaupungeissa. Tarina huipentuu Pokémon Leagueen, jossa viimeiseksi kohtaat sen, jonka kohtasit ensimmäisenäkin, Blue! Pelin juonihan on hyvin yksinkertainen, mutta toimiva. Niin, ja se musiikki kun kohtaat arkkivihollisesi. <3

5. Helppous

Rehellisesti minun on myönnettävä, että olen yksi maailman paskimmista pelaajista, jopa huonompi kuin rinturi. Pokémonit eivät mitään hirveän vaikeita pelejä sinällään ole. Niihin pääsee helposti sisään, suhteellisen yksinkertainen systeemiltään, mutta silti jotenkin niin addiktoivaa. Pokémoneja ei oikein normaaleiksi rpg:ksi voi sanoa, vaan ne ovat ikään kuin synnyttäneet oman genren, jota itse kutsun prpg:ksi (pokemon rpg). Ihan mielenkiintoinen kysymys on, että jos Pokémon Red/Blue olisi ollut monimutkaisempi, olisinko samalla tavalla pelistä innostunut?

4. Laajuus ja yksityiskohdat

Muistakaa hyvät ihmiset, että puhumme nyt Game Boy-pelistä. Red/Blue oli hämmästyttävän laaja ja yksityiskohtainen peli GB:lle. Se vaan oli niin mahtavaa kulkea polkuja ja luolia pitkin, käväisten eri kaupungeissa ja kylissä. Siinä sivussa kävin mm. risteilylläkin. Pelistä löytyy niin paljon pikkujuttuja, että niistä ei vaan jaksa alkaa enempää kertomaan. Ne pitää kokea itse.

3. Musiikki

Aikaisemmin jo olen muutamaa kipaletta hehkuttanut. Pakko pistää musiikit omaan kohtaan, sillä Pokémon Red/Bluessa on mahtavat musiikit! Harvoin GB-piipitykset ovat niin mieleeni, mutta tässä pelissä on kyllä mahtavat piipitysmusat. Yksi tunnelmallisin kappale on Lavender Townissa soiva kappale, joka alkaa sopivasti soimaan Pokémon Towerin (haamutalon) läheisyydessä. Kummatkin musiikit sopivat hyvin paikan tunnelmaan ja osaavat luoda jännittävän tunnelman, joka kuuluu asiaan.

Muista kappaleista on ehdottomasti mainittava klassikko, Battle Music. Toimii.

2. Tunnearvo


Pelienkin kohdalla yleisesti puhutaan, että "aika kultaa muistot". Ehkä myös Pokémonissa on näin, mutta on se silti pirun koukuttava peli. Ja minulle sen tunnearvo on niin suuri, että tämä tunnearvo jo nostaa minun listallani tämän pelin ykköseksi. Tämän pelin takia olen poika, joka tuhlasi rahaa krääsään. Tämän pelin takia varmaan pyörin pelifoorumeilla. Tämän pelin takia tuli taivutettua niskat sellaiseen asentoon (kun ei taustavaloa ollut), että niihin alkoi koskemaan. Tämän pelin takia.. Noh, en keksi enempää. Mennään ykköseen!

Mutta mikä se voisi olla?
Kenties joku yksittäinen pokémon?
Joku tietty sali tai kaupunki?
Se, että se oli Game Boy-peli?
Psyduck?
Se, että pelissä esiintyy Super Nintendo?
RAKETTIRYHMÄ?
Kulli?
Se, että tämä peli toi paljon oheiskrääsää?
Ohjelmointivirheet?

^Ei mikään näistä, vaan..

1. "my boyfriend is so cool! hihihi"Kyllä. Ykkösenä on quote(t). Harvemmin noilla vastustajilla pelissä oli mitään järkevää sanottavaa, mutta ehkä paras on kun kohtaa Lassin (!HUOM! tyttö, ei mitään gay-juttuja) joka sanoo "My boyfriend is so cool!". Seuraavaksi kohtaat juuri tämän poikaystävän ja arvatkaa mitä hän sanoo? "I'm a cool guy! I've got a GIRLFRIEND!" Aivan mahtavaa vittuilua pelintekijöiltä. Tietenkin he olettavat, että peliä pelaavat ovat täydellisiä luusereita, joilla ei ole tyttöystävää. Näin se varmaan on Pokémonin kohdalla noin 99,3 % osalta. Nämä quotet ovat pelin mieleenpainuvimmat ja ylivoimaisesti parhaimmat. En vieläkään ole cool guy. :(
3 kommenttia
Dr. Scientist 18.08.2008 23:48
Itsekin omistan Pokemon Bluen ja onhan se ylivoimaisesti maailman paras käsikonsolipeli. En kyllä läheskään kaikkia 151:htä pokemonia saanut kerättyä, mutta aikaa kului onkiessa, pyörräillessä ja muuten vaan kehittelemässä niitä pääpokemoneja. Ja tosiaan tuo pyörä oli jotain mahtavaa. Kun sen sai niin liikkuminen sujui huomattavasti nopeammin ja mukavammin. Omistan myös Pokemon Silverin joka sekin on loistava, muttei pääse Bluen tasolle sitten millään.

Keräilin myös kakruna Pokemon-kortteja ja minulla on yhä tallella koko keräilykorttisarja joka oli todella helppo saada kasaan. Nämä kortit eivät siis olleet niitä kortteja joita koko Suomen lapset keräilivät. Näitä pelikortteja minulla on yhä kasassa yli 2000:n kortin kokoelma. En ole ikinä pelannut yhtäkään Pokemon korttimatsia, mutta se ei ollutkaan ainoa hupi, vaan huomattavasti tärkeämpää oli pelikorttien kerääminen.
Kabanossi 18.08.2008 20:37
Aah. Toinen 151:n taskumonsterin omistaja ilmoittautuu. Vittu mä olin sillon kakarana kova jätkä kun mulla oli eniten Pokemoneja. Hienoa aikaa. :')
Tan 18.08.2008 20:10
Pakko venytellä ja kertoa että hankin aikanaan kaikki 151 Pokémonia omaan Blueeni täysin legitiimisti työllä ja tuskalla, suurin osa myös levelille 100. Bluesta puuttuvat monsterit treidattiin serkkujen Redistä ja Mew käytiin hakemassa serkkujen kanssa Helsingin Lasipalatsissa(Tennispalatsissa? en muista kunnolla) järjestetyssä MEGAEVENTISSÄ missä oli ainakin 6+ N64 standia Pokémon Snappeineen ja Stadiumeineen. Jonotus kesti tunteja ja Mew upattiin lopulta pelikasetille SNESin näköisellä laitteella. Olimme sen jälkeen kotikulmien kovimmat kakarat.  8) Keräsin myös alkuperäiset 151 Pokémon-_keräilykorttia_, ei niitä taistelupelikortteja. Suurin osa taisi olla vielä hologrammeja. Ovat kai vielä myös tallessa.