Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
FP MAISTAA PASKAA BOLGI: Menthol-savukkeet


Lainaus käyttäjältä: Wikipedia
Menthol-savuke on savuke, jonka nikotiinipitoisuus on noin 0,6 mg. Menthol-savukeet eivät aiheuta niin paljon ärsytystä kurkulle kuin tavalliset savukkeet, siksi se onkin hyvin menestyvä savuketuote. Menthol-savukkeissa on yleensä myös vähemmän tervaa kuin tavallisissa savukkeissa.

Lainaus käyttäjältä: Aikakoneen Sani Aikakoneen biisissä 'Alla vaahterapuun'
Kukista teit seppeleen
sytytit menthol-savukkeen
laskimme leikkiä nauroimme
ei ollut muita, olimme kahden

No nyt maistellaan ihan kirjaimellisesti paskaa! Koska olen muutenkin niin rebel tällä laudalla, F1-fanien vihaama, internet-kovis, niin luonnollisesti teen arvostelun vittu RÖÖKEISTÄ! vittu jee! Tupakanpolttohan erotti jo yläasteella kovikset nörteistä ja nössöistä. Ite olin silloin nössö, nyt olen cool ja kova tyyppi, kun poltan välillä vittu röökiä vittu jee! Kaikissa hyvissä leffoissakin poltetaan, joten onhan se älyttömän siistiä ja rentoa puuhaa.. tosin henkilökohtaisesti olen viime aikoina mieltynyt näihin naisten tupakoihin - menthol-savukkeisiin. Siispä tämä minun tupakkaspecial keskittyykin menthol-savukkeisiin, vihreisiin tupakoihin, ihan miten vaan haluat sanoa sen. En ole tarpeeksi ÄIJJÄ, että nykyisin jaksaisin aina jotain norttia tai camelia polttaa.

Arvosteluasteikko on tuttuakin tutumpi PARASTA-PASKAA. Lisäksi lopuksi pistän merkit järjestykseen. Ottakaa huomioon, että esimerkiksi Marlborolla ja L&M:llä on useampaa vihreää laatua. Mun on rehellisesti sanottava, että en hirveästi huomaa eroa tummanvihreän L&M:n ja vaaleamman vihreän L&M:n maussa, joten olen surutta ne niputtanut yhdeksi vihreäksi L&M:ksi.

Belmont

- Belmontin vihreään vasta tutustuin, koska paikallisessa Prismassa oli ennen kassaa kasattu iso kori, jossa oli lappu "MYYNNISTÄ POISTUVIA TUPAKOITA" ja kori oli täynnä kaikkia Belmonteja sekä mustaa Smartia. Pitäisikö tästä vetää johtopäätös, että kaikkien vanhojen mummojen suosikkimerkki Belmont (kaikki vanhat mummothan polttaa sinistä Belmontia) on poistumassa Suomesta? Päätinpä siis testata silloin Belmontia. En edes yllättänyt, että se oli täyttä paskaa. Hinta oli suolainen (5,20 e muistaakseni) ja mentholin makua ei juurikaan huomanut. Tunsin oloni ryöstetyksi. Jos ostan menthol-röökiä, niin oletan, että siinä sitten maistuu se menthol oikeasti. Vihreän Belmontin polttamista vertaisin siihen, että haluaisin Mr. Freeze -mehujäätä, mutta sitten tuleekin Iso-Arska Mr. Freezeksi pukeutuneena tunkemaan culliaan mun suuhun.

Tuomio: PASKAA

Marlboro

- Näitäkin taitaa olla paria erilaista. En tiedä tarkkaan, koska vihreätä Mallua olen ostanut aina vaan kännissä baarissa, koska siellä tuntuu aina kaikki olevan samanhintaisia. Tästä tulee mieleen episodi Helsingistä, kun olin Virgin Oilissa Edu Kehäkettusen keikalla. Ostin vihreän Marlboron - 8 euroa. Ok. Poltin kaksi, ja hukkasin sitten askin ilmeisesti tanssilattialle. Ei kun uutta askia ostamaan! Eli maksoin 16 euroa 22 tupakasta, josta tod. näköisesti avokätisenä ihmisenä muille lahjoitin osan. Halpaa touhua. Venäjällähän tuolla saisi melkein kolme kartonkia tupakkaa. Kaupassahan Marlborot maksaa yli vitosen, joten jonkinlaista laatua voisi odottaa ja onhan Marlboro maailman tunnetuin (ja poltetuin?) merkki. Ja mun mielestä tää onkin laadukasta kamaa. Punaisesta Marlborosta en tykkää, mutta vihreä on hyvää. Ei vaan tule ostettua hinnan takia.

Tuomio: PARASTA

Marlboro Blue Fresh

- Poikkeuksena muihin vertailuissa oleviin tuotteisiin, tämän aski ei olekaan vihreä. Se on kyllä ollut ennen vihreä ja kulki eri nimellä, mutta nykyisin tunnistatte sellaisesta "coolista" sinisestä askista tämän tuotteen. Hinta on muiden Mallujen tapaan yli viidessä eurossa. Raikastahan tämä muistikuvieni mukaan on, mutta ehkä jo liiankin.

Tuomio: PASKAA

Bonus

- Ah, Bonus.. Merkki halvimmasta päästä, joten vaikeina aikoina on tullut tätä tupruteltua. Kesällä tuli oikeastaan aika useinkin ostettua Bonusta. Hintaansa nähden ihan kelvollista kamaa. Menthol maistuu, mutta toisaalta tässä jotenkin puuttuu sellainen räväkkyys, mitä odotan vihreältä tupakalta. Kaiken lisäksi Bonus on jotenkin todella tylsä brändinä. Eihän tuollaista kehtaa polttaa, vaikka tupakkana on ihan ok.

Tuomio: PASKAA

Chesterfield (lausutaan Kesterfield)

- Jostain syystä tuli intissä ostettua aina sotilaskodista vihreää Chesterfieldiä (lausutaan Kesterfield). En edes tiedä miksi, koska silloin tuli useammin poltettua punaista tupakkaa, mutta tuon Chesterfieldin (lausutaan Kesterfield) myötä siirryin lähes kokonaan vihreisiin. Chesterfield (lausutaan Kesterfield) on halpa, mutta menthol ei oikein tässä maistu. Taisi olla viimeinen viikko intissä, kun tupakalla käydessä totesin ääneen: "Miksi poltan tätä paskaa?" Ei tämä ole hirveän hyvää vihreätä, mutta nostalgian takia olen tänäkin vuonna muutaman kerran ostanut. Lisäksi Chesterfield (lausutaan Kesterfield) saa sympatiapointsit siitä, että elokuvassa True Romance Christopher Walken (suosikkinäyttelijäni) tarjosi Dennis Hopperille Chesterfieldiä (lausutaan Kesterfield) kohtauksessa, joka on ehkä kaikkien aikojen paras. Tosin oon 100% varma, että se oli punaista. Mutta siitä huolimatta..

Tuomio: PASKAA

Kent

- Tätäkin on joskus tarjottu minulle. En edes tiedä mitä vihreää Kentiä oli, kun näitäkin tuntuu olevan miljoona erilaisia. Kent on kyllä niiiin ylihypetettyä. En ymmärrä sen suosiota. Jee, hieno aski, jee! Kallista shittiä, joten en tule koskaan sijoittamaan Kentiin rahaa, koska halvemmalla saa parempaa. Naisten tupakkaa.

Tuomio: PASKAA

Pall Mall

- Taas yksi halvempi merkki. Ja nyt puhutaan siitä tummemmasta Pall Mallista. Halpaa, ja sen kyllä maistaa.

Tuomio: PASKAA

Smart

- Smart on sen sijaan ihan hyvää. Hintakaan ei ole paha (4,4e), sitä saa maxi-askeissakin, menthol maistuu ja muutenkin kaikki on kohallaan. Ei kuitenkaan kuulu ihan suosikkeihini.

Tuomio: PARASTA

West

- Ilokseni olen huomannut, että Westiä löytyy nykyisin aika hyvin Suomesta. Jee jee, Mika Häkkinen never forget! 98! 99! Lähikaupasta tosin ei tällä hetkellä löydy, koska kesällä taisin ostaa kaupan tyhjäksi näistä. Prismoista kuitenkin saa, kun Belmont on saanut väistyä. Ja voin kyllä sanoa, että Westistä on tullut suosikkini. Hinta on vain neljä euroa ja menthol-asteikkuus on juuri sopiva minulle. Hinta-laatusuhteeltaan ylivoimainen ykkönen tällä hetkellä. Tälläkin hetkellä minulla on vihreä West -aski.

Tuomio: PARASTA

L&M

- Kuten aikaisemmin sanoin jo, en huomaa hirveätä eroa tummemmassa ja vaaleammassa vihreässä L&M:ssä. Hinta-laatusuhteeltaan L&M:kin on ok. Se on merkkinä niin perus, maut on niin perus ja brändikin on niin perusjunttia suomalaisille. Vähän kyllä häiritsee ja maistaa sen, että L&M on vain kakkosluokan Mallu. Mutta ei vihreitä L&M:iä nyt voi hirveästi haukkuakaan. Parasta vihreätä L&M:ää on muuten Venäjältä saatava L&M Triple Mint. Vähän siinä rajoilla onko tämä PASKAA vai vähän parempaa PASKAA.

Tuomio: PASKAA

L&M Extra Menthol

- Uutuus. Superseksikkäässä mustavihreässä askissa oleva L&M Extra Menthol sisältää nimensä mukaisesti enemmän mentholia kuin nämä L&M:n perusmentholit. Miten tämä ilmenee? Filtterin keskellä näkyy vihreä piste, ja filtteriä pyörittäessä maun pitäisi muuttua. Pari kertaa olen tässä viime aikoina tätä ostanut, en edes pahemmin muistaakseni pyöritellyt, mutta kyllä tuntui menthol. Yritin oikein kunnolla vetää sauhut keuhkoihin, mutta tuloksena oli se, että yskin kuin ensimmäistä kertaa olisin maistanut tupakkaa. Tässä on vähän liian paljon jo potkua. Kuvitelkaa, että olette pureskellut Vicks-kurkkupastillin palasiksi suuhun ja sitten alatte polttamaan tupakkaa. Ei kuulosta hyvältä.

Tuomio: PASKAA

L&M Forward

Toinen L&M-uutuus. Askin väristä (sinistä ja vihreää) voi jo päätellä, että tämä sisältää light-tupakkaa sekä mentholia. No miten tässä tämä toteutuu? No, filtterissä on nappi/kuula, ja sitä kun puristaa, niin maku muuttuukin light-tupakasta mentholiksi. Onhan se mukavaa, että tännekin päin maailmaa saadaan vähän erikoisempia tupakoita, hintakaan ei ollut yhtään enempää kuin muilla L&M:illä, mutta kyseenalaistan tämän järkevyyden. En miä halua mun filtteriin mitään nappeja, en mitään filttereitä, joita voi käännellä jotta maku vaihtuu. Lightin maku oli ihan siedettävä, mutta tämän menthol.. Ei herranjumala. Menthol maistui ihan Jenkki Spearmintiltä. Tuli suorastaan paha olo, kun tätä tuli poltettua.

Tuomio: PASKAA

---

Kuten huomaatte, PASKAA-PARASTA-arvosteluasteikko on vähän liian suppea tällaisessa, jossa arvostellaan monia. Kaikki voi olla PASKAA, mutta ei PARHAITA voi olla kuin yksi. Joten tässä on yllä mainitut tupakat PARHAUSjärjestyksessä ja perässä pisteet asteikolla 1-5.

1. West 5/5
2. Smart 4/5
3. Marlboro 4/5

4. L&M 3.5/5
5. Bonus 3/5
6. Chesterfield 2.5/5
7. L&M Extra Menthol 2.5/5
8. Marlboro Blue Fresh 2/5

9. Pall Mall 2/5
10. Kent 1.5/5
11. L&M Forward 1/5
12. Belmont 1/5

8 kommenttia
kep 27.09.2011 14:48
Tää blogi oli ihan parhautta  ;D ;D ;D ;D ;D

Tuux FP polttaa röökii? Jätäx jämät?!?!!  :???: :???: :???:
ei sul oo ikää
Vitu kyttä  >:(
Fyysinen Preesens 27.09.2011 14:13
Tää blogi oli ihan parhautta  ;D ;D ;D ;D ;D

Tuux FP polttaa röökii? Jätäx jämät?!?!!  :???: :???: :???:
ei sul oo ikää
kep 27.09.2011 13:08
Tää blogi oli ihan parhautta  ;D ;D ;D ;D ;D

Tuux FP polttaa röökii? Jätäx jämät?!?!!  :???: :???: :???:
saska 27.09.2011 09:26
lausutaan Kesterfield
Fyysinen Preesens 26.09.2011 22:17
Seuraavaksi sitten mustaa mälliä ylähuuleen eiks jeh? Pääset kunnolla paskan makuun.
Tosta tulikin mieleen yks juttu, mitä tulen käsittelemään seuraavassa jaksossa. Ja se saattaa tulla jo lähiaikoina!
Doinkki 26.09.2011 20:20
Seuraavaksi sitten mustaa mälliä ylähuuleen eiks jeh? Pääset kunnolla paskan makuun.
Aivis 26.09.2011 20:04
Alkoi tekemään mieli röökiä...

ei vaan, kerrankin (vai toistekkin?) FP todella maistoi PASKAA.
Noppa 26.09.2011 16:27
Tämä blogi oli kyllä sitä PARHAUTTA.