Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
FP MAISTAA PASKAA BOLGI: Nenänuuska
Tutustuin vuonna 2011 Saksassa ollessani nenänuuskaan. Olin siitä aikaisemmin jo kuullut, mutta koskaan en ollut kokeillut. Ostettiin isoveljeni (Henkinen Preesens) kanssa useampi purkki. Nenänuuskaa myydään pienissä, näteissä 5-10 gramman rasioissa. Merkkejä ja makuja on useampi. Nenänuuskaa saa useammasta maasta Euroopasta, mutta ei se sillä tavalla tunnu olevan suosittua, kuten ruotsalainen ns. tavallinen nuuska. Käsittääkseni nenänuuska, snuff, on sallittua koko EU:ssa. Eli sen myyminen Suomessakaan ei pitäisi olla kiellettyä, mutta eipä täällä taida oikein olla kysyntää tälle kamalle.

Nenänuuska vaikuttaa arveluttavalta. Sen terveysriskeistä en tiedä, joten en ota niihin asioihin mitään kantaa. Uskoisin kuitenkin, että se on vähemmän haitallisempaa kuin tupakka tai ruotsalainen nuuska, sillä määrät mitä vedetään, on melko mitättömiä. Miten tätä siis käytetään? TosiÄIJJÄT nuuhkaisisi suoraan purkista, mutta minä en ole ÄIJJÄ, joten tyydyn tiputtamaan tätä mustaa paskaa vähän kämmenen päälle (katso kuva), nuuhkaisen ne siitä sieraimeen. Tämäkin vaatii harjoittelua, sillä varsinkin alussa kaikki nuuskat levisi ympäri naamaa ja sehän muita ihmisiä naurattaa! HA-HA! Toisinaan leikin nistiä, otan esille viiden euron setelin, käärin sen ja nuuhkaisen pöydällä olevat nuuskat. Tätä on hauska harjoittaa jossain baarissa, kun jengi katsoo ja olettaa minun vetävän jotain ihan muuta. Jengi muutenkin tuntuu vähän epäröivän, sillä kuka nyt helvetti haluaa nenään vetää yhtään mitään? Yleensä kuitenkin kokeilunhalu vie voiton, ja olenkin saanut paljon positiivisia kommentteja nenänuuskasta, kun olen tarjonnut sitä muille. Tavoitteenani onkin jatkossa se, että aina kun menen Saksaan, ostan matkalaukun täyteen nenänuuskaa ja myyn ne Suomella voitolla. Uskon, että saan niitä ihan hyvin myydyksi.Varoituksen sanasena haluaisin sanoa sen, että kannattaa käyttää maltillisesti. Jos sirottelee liikaa kämmenelle nuuskaa, niin jaa se kasa kummallekin sieraimelle. Ei nimittäin tunnu kivalta, kun tulee liikaa ja vetää "yliannostuksen". Nenänuuska nimittäin tulee suuhun asti, ja se ei ole kiva tunne se. Toinen negatiivinen puoli on se, että toisinaan käy nokka aika hyvin vuotamaan kun snuffia vetää. Tämähän pitäisi käsittääkseni ottaa pois juuri niistämällä, mutta minä en ikävä kyllä yleensä muista, kun kännissä tulee otettua. Se onkin kiva tunne krapula-aamuisin herätä kaivamaan mustaa kuivunutta PASKAA nenästä. Jotkut varmaan näkevät tämän positiivisena, mutta minä kielteisenä asiana - nenänuuska ei kauan vaikuta. Hetken aikaa pärisee kuin ES, mutta vaikutus häviää huomaamatta melko nopeasti. Olen vahvasti sitä mieltä, että nousuhumalassa nenänuuska on parhaimmillaan. Kun huppeli alkaa pikku hiljaa nousta, niin nenänuuskasta saa vielä lisäkicksit. Toinen hyvä puoli on se, että vaikka rasia on vain 5-10 gramman kokoinen, niin yksi purkki kestää yllättävän kauan, ellei sitten intoudu vetämään oikein antaumuksella jatkuvasti. Hinnat vaihteli, mutta muistelisin näiden maksaneen n. pari euroa per purkki.

Alapuolella on pieni kuvaus jokaisesta nenänuuskamerkistä, jota tällä hetkellä omistan. Aikaisemmin minulla oli myös mentholin makuista, joka oli ihan helvetin voimakasta ja PÄRÄHTI KU ES (kuten tapana on nykyisin sanoa).

Gawith Apricot Snuff
- tämä taitaa olla aika yleinen merkki. Veljen kanssa puhuttiin aprikoosinuuskasta. Luulin, että tuo Apricot on vain nimi, jolla ei ole mitään tekemistä aprikoosin kanssa. Tarkistin asian netistä, ja kyllä tuossa tosiaan on häivähdys aprikoosia maussa. Ja kyllä kun tarkemmin miettii, niin kyllä siinä aprikoosi tuntuukin vähän. Mutta on tämä tylsempää kamaa kuin muut, mitä olen kokeillut.

Mac Craig Royal Snuff
- Mac Craig onkin sitten ilmeisesti ihan "perusnenänuuskaa", jossa ei taida olla mitään erikoismakua mukana.

Ozona Raspberry
- Vadelmanmakuista nenänuuskaa. Vadelma tuntuu, ja tähän jää koukkuun. Tullut useamman kerran vedettyä yliannostus.

Ozona Cherry
- Saman valmistaja, eri maku. Ehkä jopa pieni pettymys, sillä odotin kirsikan pärähtävän tässä kovemmin. Silti ihan helvetin hyvää tämäkin.

En anna mitään eri arvosanoja nenänuuskalle, vaan tyydyn sanomaan sen, että nenänuuska on PARASTA. Paljon parempaa kuin se paska, mitä jääkiekkoilijat tunkevat suuhunsa. Nenänuuskan käyttö ei näytä läheskään yhtä urpolta touhulta.
4 kommenttia
Fyysinen Preesens 24.11.2011 00:57
ei ole mitään tällä hetkellä tiedossa, mutta tod. näköisesti tänä vuonna vielä pari PLOKAUSTA tulossa. Ainakin joku joulujuttu pitää tehhä.
Noppa 11.11.2011 13:16
Milloin seuraava bolgi on tulossa?
echoes 01.10.2011 11:59
Veikkaanpa, että pussin vetäminen on silti siivompaa touhua, kuin tämän sniffailu.
Vin 30.09.2011 21:30
Snuff said.