Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7
Tulostusversio
Aihe: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt?  (Luettu 95233 kertaa)
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #90 : 31.08.2011 12:01 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Lainaus
käy ilmi Ruotsin radion tuoreesta selvityksestä
Lainaus
Ruotsin Radion laskelmien mukaan
Jooh. Kyllähän näitä selvityksiä ja tutkimuksia on joka suuntaan. Mutta kuinka laajamittaisen selvityksen tuo Ruotsin Radio on jaksanut värkätä? Ja onko sen tekijöinä sattunut olemaan virallisterveellisen ruokavalion kannattaja/kannattajia?

Eiköhän jostain löydy uutinen, jossa todetaan, että virallisterveellinen ruokavalio on lääke- ja ruokateollisuuden aikaansaannos.


Karppaajilla taasen ei paska samaan malliin luista
Ei kukaan kiellä syömästä kuituja. Esimerkiksi joissain pähkinöissä, esimerkiksi hasselpähkinässä, on enemmän kuituja kuin ruisleivässä, mutta turhia hiilareita kymmenesosa ruisleipään verrattuna. Ja jos pakko on, niin syö sitten sitä ruisleipää.


Yleinen harhaluulo jostain syystä tuntuu olevan, että vähähiilarinen ruokavalio olisi hiilariton ruokavalio. Kyllähän kasviksia pitää syödä, että saa tarvittavat vitamiinit sun muut. "Ketokarppausta" harrastetaan ainoastaan silloin, kun halutaan pudottaa painoa nopeasti. Silloinkin suositellaan vitamiinilisien syöntiä.


Keho kuitenkin tarvitsee hiilihydraatteja
Kyllähän ainakin jotkut ihmiset selviää pelkällä lihalla. Tai ainakin kuullut joistain ihmisistä, jotka on syönyt pelkkää lihaa vuosien ajan. Elimisto pystyy hyödyntämään ketoaineita (sen takia se kai niitä muodostaa), joten hiilarit ei ole välttämättömiä. En kuitenkaan suosittele mitään tuollaista.


Kuulin Ruotsista tutkimuksen missä taisi olla 1500 ihmistä (vai oliko kummatkin ryhmät 1500...en muista mutta paljon kuitenkin) jotka oli jaettu kahteen ryhmään. Henkilöt jotka joivat rasvatonta maitoa ja henkilöt jotka joivat punaista maitoa. Heillä jotka joivat punaista maitoa paino putosi
Rasvattoman maidon juottaminen sioille on tunnettu kikka saada ne lihomaan. Se lisää niiden ruokahalua, joten kun niille sitten tunkee suuhun kaikkea viljaa ym. hiilarimössöä niin totta kai ne lihoo. Ja ilmeisesti sian ja ihmisen ruoansulatus toimii hyvin samalla tavalla. Onkin siis äärimmäisen järkevää juottaa laihduttajille rasvatonta maitoa ja syöttää viljaa niin paljon kuin napa vetää. :rollaus:

Ja hiilarit taitaa muutenkin olla eläinten tapa lihoa. Esimerkiksi karhu on tunnetusti petoeläin, eli siis se on lihansyöjä. Mutta ennen talviunille menoa karhut lopettaa lihan syönnin ja sen sijaan syövät niin paljon marjoja kuin vaan löytävät jotta ne lihoisi, ja siten selviäisivät talven yli.
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #91 : 13.06.2012 11:41 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Why our food is making us fat

We are, on average, 3st heavier than we were in the 60s. And not because we're eating more or exercising less – we just unwittingly became sugar addicts

http://www.guardian.co.uk/business/2012/jun/11/why-our-food-is-making-us-fat?mobile-redirect=false


Ihan kiinnostava artikkeli siitä mitä ruokateollisuudessa on viimeisen 50v aikana tapahtunut ja mitä vaikutuksia sillä on ollut meihin.
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #92 : 13.06.2012 14:01 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Mielestäni linkin takana olleen jutun tärkein anti oli se tutkimus, ettei liikunnalla olisi niin suurta vaikutusta lasten lihomiseen, kuin syömisellä. Ja tarkemmin rajattuna tämä kohta:

Lainaus
• Obese parents, in particular those of the same gender, key to childhood obesity. Daughters of obese mothers are 10 times more likely to be obese than the daughters of normal weight mothers, and the sons of obese fathers six times.
It may be more effective to target the obese parent than the
obese child


Tyhmyys tarttuu ja periytyy.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #93 : 13.06.2012 20:26 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Nimenomaan. Painoon vaikuttaa vain ja ainoastaan yksi asia - kuinka paljon syöt. Sitten kun syödään vielä paskaa, kuten juuri valkoisia jauhoja ja sokeria. Pahin ehkä maissitärkkelyksestä tehty maissisiirappi eli isoglukoosi, jota elintarviketeollisuus tunkee joka ikiseen tuotteeseen.

Liikuntaa harrastetaan huvin ja terveyden vuoksi.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #94 : 22.10.2012 17:38 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Ei hitto, olen alkanut epäilemään että syönköhän tietämättäni liian vähän. Jotenkaan ei vain ole nälkä kovin usein ja tulen nopeasti kylläiseksi, joskus jopa unohdan syödä. Eilen söin yhden lämpimän ruoan, pari mokkapalaa, nuudeleita ja sellaisen kahvijuoman eikä minulla ole mitään hajua paljonko tuossa edes on kaloreita kun ei ole koskaan tarvinnut katsoa niiden perään. En juurikaan liiku syksyisin joten luulisi että tuo voisi riittää tällä hetkellä kun en ole kuluttamassa niitä kummemmin.

Painoa minulla on 65kg ja pituutta sellaiset 187cm. Nyt kun olen menossa ensi viikolla neljäksi viikoksi yhteen koulutusjuttuun jossa käsittääkseni syödään neljä kertaa päivässä, voisi kiinnittää toden teolla huomiota ruokavalioon. Mitään "om nom nom karkkia ja sipsejä" -linjaa en kyllä ala vetämään koska inhoan varsinkin karkkeja. Pari kolme kiloa olisi kiva lihota terveellisesti.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #95 : 22.10.2012 17:44 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili
Painoa minulla on 65kg ja pituutta sellaiset 187cm. Pari kolme kiloa olisi kiva lihota terveellisesti.

Joo kyllähän tuossa melkoinen alipaino taitaa olla. Varaa olisi lihota useammankin kilon. Itsellä oli hieman samaa ongelmaa aiemmin ja ei tullut syötyä tarpeeksi ja elämäntavat ovat olleet aina aktiivisia. Nyt kun on alkanut käymään salilla on tuohon syömiseenkin ruvennut kiinnittämään enemmän huomiota. Kiloja on tullut vuodessa n. 8 lisää ja ruumiinrakenne on skrodentunut.

Kannattaa ottaa useampi ateria päivässä ja isompia annoksia. Jos lisää punttiksen tähän yhtälöön niin massat menevät lihaksiin, eikä löysäksi rasvaksi vartaloon.
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #96 : 22.10.2012 18:59 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Itse syön nykyään 6-7 kertaa päivässä. Pelkästään aamiaisella menee kolme palaa ruisleipää, kulhollinen vehnämuroja, rahkaa ja tummaa suklaata. Silti tappelen kokoajan sitä vastaan, ettei paino pääse laskemaan! Liikunnallisella elintavalla on todella tärkeää syödä paljon.  

Yleensä ei tule herkuteltua mässypäivien ulkopuolella juurikaan. Pari kertaa kuussa päästetäänkin sitten hiilaripeikko mellastamaan oikein vimpan päälle. Tuon jälkeen ei taas tee mieli pariin viikkoon mässäillä.  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #97 : 22.10.2012 19:00 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Minä taisin aikanaan olla (tietämättäni) nykyistäkin pahempi pulkannaru, armeijassa ollessaan olin jo yli 190 cm pitkä, mutta painoa ei ollut kuin 70 kiloa. Nykyään pituus on suunnilleen samoissa lukemissa kuin tuolloin, mutta painoa on viime mittauksen (kesäkuulta) mukaan 83 kiloa, vaikken tunne itseäni yhtään sen tukevammaksi tai vankemmaksi kuin tuolloin. Tämänhetkistä painoa en tiedä, en omista vaakaa.

Nykyään olen koettanut vähän rueta skarppaamaan ruuanlaitossa. En erityisesti tykkää kokkailusta joten aina välillä tulee näitä kolmen-neljän päivän putkia jolloin ei tule syötyä lämmintä ruokaa. Ja töissä harvemmin ehtii päivällä pitämään minkäänlaista taukoa, joten tukevan aamiaisen voimin mennään. Sitten jos aikaa jää niin käyn syömässä ihan kunnon lounaan.

Onhan tässä vielä vähän tavoissa paranneltavaa.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #98 : 23.10.2012 16:48 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Se ei sinänsä ole niin tärkeää kuinka usein syö päivässä, vaan mitä ja kuinka paljon. Itselle sopii se 2-3 aterian malli, toiset tykkäävät syödä kuten Ephram 6-7 pienempää ateriaa.

Pääasia että syö kunnon ruokaa, eikä mitään einespaskaa. Itse en ole syönyt 10:n kuukauteen mitään pikaruokaa McDonaldsista, Carrolsista enkä Hesburgerista. Nyt lopetin myös kaiken kebabin ja pizzan vetämisen. Mikroeineksiä en syö enää ollenkaan(melkein oksennus lentää kun miettii kuinka paskalta suurinosa niistä maistuu), ainoastaan puhtaista raaka-aineista valmistettua kunnon kotiruokaa. Limut ja energiajuomatkin olen jättänyt täysin pois(pl. dokauskeissit). Karkkia ja sipsiä nyt en ole ennenkään syönyt, mutta kaverin kanssa tehdyn vedon seurauksena nekin ovat totaalisessa pannassa.

Täytyy sanoa, etten kaipaa ollenkaan huonoa ravintoa. Niinä harvoina hetkinä, kun kaipaan jotain makeaa tulee paljon mieluimin vedettyä itsepoimituista marjoista tehtyä pirtelöä, kuin jotain jäätelöä. Keho tottuu yllättävän nopeasti muutoksiin ja ei enää pidä esimerkiksi sokeria hyvänä - kokeilkaapa juoda vaikka kuukausi kahvia ilman sokeria ja sitten sokerilla.

Colasta oli vaikeinta luopua, mutta fiilis on huomattavasti skarpimpi nyt kun sitä myrkkyä ei enää juo. Keskittyminen ihan eri luokkaa 1.5L veden kuin 1.5L Pepsin jälkeen.  ;D
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #99 : 12.12.2012 11:20 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Tuli tuosta aiemmasta lihavuuskeskustelusta mieleen...

http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/nuori_nainen_ja_yli_100_kiloa_ongelmani_ei_ole_lihavuus_vaan_muiden_asenteet (Ei, en lue naistenlehtiä, sain linkin ihan muualta).

Pistää kyllä miettimään, että kuinka hiton pahasti ihminen voi uskotella itselleen tuollaista järjetöntä sontaa? Olin itse koko lapsuuteni ylipainoinen ja voin sanoa etten enää ikinä halua palata takaisin siihen pisteeseen sillä vastaanotin asiasta ihan käsittämätöntä kuittailua päivittäin. Onneksi lapsenpyöreyteni kuitenkin katosi pituuskasvun mukana ja nykyään suunta on vaihtunut alipainoisuuteen, josta yritänkin kovasti päästä takaisin normaaleihin mittoihin. Oli yli- tai alipainoinen, minusta kumpaakaan ääripäätä ei tulisi suosia missään tapauksessa tai todistaa itselleen ettei tarvitsisi muuttaa tapoja.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #100 : 12.12.2012 11:39 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili No nykyisellä kehityksellä lievästi ylipainoinen on joku päivä "normaali". Tottakai tämä näkyy ihmisten asenteissa.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #101 : 12.12.2012 12:27 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili Siis painoindeksi ja siitä lasketut yli- tai alipainot eivät mitenkään yksinään kerro ihmisen terveydestä mitään. Itse olen aina ollut sen mukaan lievästi alipainoinen, mutta terve kuin mikä. Ns. sairaaloiseen lihavuuteen ja laihuuteen liittyy tietenkin omat ongelmat ja sairaudet, mutta jos ihminen kokee olevansa ja on terve huolimatta painostaan ei muulla ole väliä, kun että on sujut itsensä kanssa.

Luulisin, että suurin osa lihavista ihmisistä sairastelee ja voi pahoin lähinnä kiusaamisen ja huonommuuden tunteen takia.
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #102 : 12.12.2012 12:44 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili
Ns. sairaaloiseen lihavuuteen ja laihuuteen liittyy tietenkin omat ongelmat ja sairaudet, mutta jos ihminen kokee olevansa ja on terve huolimatta painostaan ei muulla ole väliä, kun että on sujut itsensä kanssa.

Tuokin tyttönen tuskin on terve kymmenen vuoden päästä. Ei, kyllä sillä on väliä, koska minäkin maksan verorahoilla kaikki läskeydestä aiheutuvat komplikaatiot.

...


Mutta olipas uskomattoman urpoa tekstiä, huhhuh. Itsekin olin Kraidin tapaan ala-asteikäisenä plösö, mutta käristin laardit vittuun ja olen pysynyt suht hyvässä kuosissa siitä lähtien.
Voice of The World.
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #103 : 12.12.2012 12:50 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW
Siis painoindeksi ja siitä lasketut yli- tai alipainot eivät mitenkään yksinään kerro ihmisen terveydestä mitään.

Eivät toki, esimerkiksi kehonrakentajilla voi olla painoindeksin mukaan "ylipainoa". Itsekin koen olevani suht terve, vaikka esimerkiksi selkärangan luut tuntuvatkin inhottavasti ja kylkiluut näkyvät ihon läpi. Liikuntaa olen myös alkanut tietoisesti lisäämään ja arkisin tulee väkisinkin käveltyä päivässä yhteensä se 45 minuuttia työmatkan takia. Muutenkin siinä ehtii heräillä töihin samalla ja tarkkailemaan ympäristöä, huomasin tämän yksi päivä kun sain autokyydin ja haukottelin oikein urakalla koko aamun toimistossa. :lol:


« Viimeksi muokattu: 12.12.2012 21:22 kirjoittanut Kraidi »
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #104 : 12.12.2012 13:09 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Siis painoindeksi ja siitä lasketut yli- tai alipainot eivät mitenkään yksinään kerro ihmisen terveydestä mitään.

Ei tietenkään, mutta jos meillä on 160cm pitkä ja toistasataa kiloa painava tyttönen, niin kyllä tuo painoindeksi sen mittaamiseen hyvin sopii. Liikkuvat/lihaksikkaat ihmiset asia erikseen.


Mutta hajoilin kyllä myös aika pahasti parissa kohdassa. Ensinnäkin tosi hyvä hehkuttaa, kuinka on terve kuin pukki jos ikää on vasta 21v. Katsotaan sitten 10v päästä, kuten Doinkki sanoi. Hyvin myös unohdetaan kaikki sairaudet ja ongelmat, joille lihavuus lähes takuuvarmasti altistaa ja hehkutetaan, kuin lihavuus ehkä suojelee joltain syövältä, mitä et todennäköisesti kuitenkaan tulisi koskaan saamaan. Sitten tukeuduttiin taas perinteiseen "mulla on huonot geenit" -oljenkorteen, vaikka tässä tapauksessa kyseessä on 99,99% todennäköisyydellä vaan se että ruoka maistuu vähän liian hyvin. Koiran ulkoiluttamista ei voi hirveästi laskea liikunnaksi, poltat ehkä 100 kaloria. Lisäksi hyvin huomaa, että lihavuus vaikuttaa tyttöön hyvinkin voimakkaasti henkisellä puolella vaikka uhma on kova. Hyvänä esimerkkinä kaikenmaailman kuvittelut siitä, että porukka nauraa hänelle kadulla tai tuijottaa karkkihyllyllä.
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #105 : 12.12.2012 13:26 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili Niin olisi mielenkiintoista tietää, kuinka paljon oma asenne vaikuttaa tuossa mielen ja kehon hyvinvointiin. Tyttö voi hyvällä elämänasenteella olla ihan perusterve koko loppuikänsä, ongelmana taitavat lähinnä olla nivelien rasitus kehon painon takia. Suurin ongelmanahan taitaa lähinnä olla, että tarpeeksi läski keho ei yksinkertaisesti jaksa enää pitää itseään käynnissä, mutta tämäkin on ykislöllistä ja vaati sen, että oikeasti olet sellainen sotanorsu, joka päivittäin kasvattaa rasvamahaansa roskaruoalla telkkarin ääressä.

En nyt sano, etteikö lieväkin lihavuus altistaisi tietyille sairauksille, mutta se että kuinka helposti ne puhkeavat, ei aina ole vain fyysisistä ominaisuuksista kiinni.
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #106 : 12.12.2012 13:48 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Ei mikään ihme, että tyttö ei usko painoindeksiin. Hänen kohdallaan kun tuloksena on "sairaalloinen lihavuus". Normaalipaino hänellä olisi jossain 50-60kg välissä, eli hänellä on painoa kahden edestä. Kyllä tuolla elopainolla mennään mielestäni aika reilusti sinne Aiviksen mainitseman sotanorsuluokkaan. Ainoa syy, miksi hänellä ei todennäköisesti ole vielä diabetesta ja muita ongelmia, on nuori ikä. Tuolla menolla voi kyllä olla aika varma, että kymmenen-kahdenkymmenen vuoden kuluttua ollaan aika heikossa hapessa.

Jotkut ihmetapaukset toki välttävät kaikki diabetekset sun muut, vaikka olisivat miten lihavia tahansa, mutta aika hyvä tuuri saa olla geeniruletissa. Suomalaisilla ei kuitenkaan keskimäärin ole mitään kovin hyviä geenejä näitä "kansantauteja" vastaan..
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #107 : 12.12.2012 14:45 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili En nyt varsinaisesti puolustele lihavuutta. Ilman sitä säkkiä ympärillä on niin paljon helpompi olla. Ja tuleehan painon pudotuksesta terveys vaikutuksiakin, jos ei muuta niin ainakin nivelet pysyy paremmassa kunnossa ja on jollain tasolla helpompi liikkua. Mutta kyllä sitä täälläkin huomaa että asenteissa on kyllä vikaa aika vitusti.

...jos meillä on 160cm pitkä ja toistasataa kiloa painava tyttönen, niin kyllä tuo painoindeksi sen mittaamiseen hyvin sopii. Liikkuvat/lihaksikkaat ihmiset asia erikseen.
Kyllähän se siihen sopii, mutta mikään ei sano että 21v ei voisi olla tuon kokoinen. Lisäksi se ei sano kuinka paljon siitä painosta on sitä läskiä ja kuinka hyvässä kunnossa muija on sisältä. Muija sanoo että on hyvä olla. Kovin vakavia ongelmia siis ei vielä ainakaan ole.

Mutta hajoilin kyllä myös aika pahasti parissa kohdassa. Ensinnäkin tosi hyvä hehkuttaa, kuinka on terve kuin pukki jos ikää on vasta 21v. Katsotaan sitten 10v päästä, kuten Doinkki sanoi. Hyvin myös unohdetaan kaikki sairaudet ja ongelmat, joille lihavuus lähes takuuvarmasti altistaa ja hehkutetaan, kuin lihavuus ehkä suojelee joltain syövältä, mitä et todennäköisesti kuitenkaan tulisi koskaan saamaan.
Näitäkin ongelmia kumotaan koko ajan pikku hiljaa. Lihavuudesta on tullut nyky-yhteiskunnalle joku ihme tabu ja häpeä. En tiedä onko se niin vastenmielisen näköistä joidenkin mielestä, vai ainoastaa ennakkoluuloa, mutta onhan sitä tutkittukin että lihavuuden ongelmat ovat liioiteltuja. Toki vatsaontelossa oleva läski on riski (mikä taidettiin jutussakin mainita), mutta tämäkin on riski, ei tuomio. Suurempi riski on liikunnan puute. Tämäkin yhdistetään lihaviin hyvin helposti. Eihän se voi liikkua kun on läski. Tämähän ei taas pidä paikkaansa. Lisäksi sekin on tutkittu juttu että lihavat elävät pidempään kuin laihat. Tässäkin totta kai tulee aina se raja jossain vastaan, se on paha sanoa missä vaiheessa.

Sitten tukeuduttiin taas perinteiseen "mulla on huonot geenit" -oljenkorteen, vaikka tässä tapauksessa kyseessä on 99,99% todennäköisyydellä vaan se että ruoka maistuu vähän liian hyvin. Koiran ulkoiluttamista ei voi hirveästi laskea liikunnaksi, poltat ehkä 100 kaloria.
En sano että lihavuus johtuu vain ja ainoastaa geeneistä missään tapauksessa, mutta se altistaa sille. Tämä on ymmärtääkseni ihan tutkittu juttu. Vaikka ei sillä, tästä kiistellään niin paljon että voi olla ihan kumpaa mieltä vaan, niin ei sitä vääräksi voi sanoa.
Ja reipaskävely on hyvinkin terveellistä, mutta loppujen lopuksi kuluttaa todella vähän. Se että kulutat pelkällä lenkkeilyllä sen mitä syöt, täytyy kävellä aika perkeleesti. Mutta koiran kanssa lenkkeily tekee oman vaikutuksensa. Muijalla on vielä Siperianhusky joka todennäköisesti osaa pitää tahtia, eikä vain matele vierellä. Ei sillä varmasti laihdu, mutta varmasti pitää peruskuntoa vaikka olisikin ylipainoinen. Lihavuus ei sano sitä että ei voisi olla hyvä kunto.

Lisäksi hyvin huomaa, että lihavuus vaikuttaa tyttöön hyvinkin voimakkaasti henkisellä puolella vaikka uhma on kova. Hyvänä esimerkkinä kaikenmaailman kuvittelut siitä, että porukka nauraa hänelle kadulla tai tuijottaa karkkihyllyllä.
Tästähän koko jutussa oli kyse. Se sanotaan otsikossa: "Nuori, nainen ja yli 100 kiloa: "Ongelmani ei ole lihavuus, vaan muiden asenteet"".


Täällä laudalla on kaikenlaista raudan nostajaa, painijaa ja hölkkääjää, mutta oletin että tästäkin porukasta löytyisi useampi joka tajuaa että lihavuus ei ole tuomio, syy, laiskuutta tai häpeä. Löytyykö?  Ja siis totta kai osa lihavista vetää aivan väärää ruokaa ja makaa vaan sohvalla. Tietty näillä ongelma on ihan oikea ongelma. Mutta kaikkia ei voi tämän sähvalla makaavan ryhmän mukaan tuomita.
Pitäisi hiukan karsia ennakkoluuloja täältäkin näköjään. Asenne täälläkin vahvistaa ikävän tosiasian: Suurin haitta lihavuudessa on yhteiskunnan paineet. Olet pelkkä rasite tällöin. Niin yhteiskunnan kuin enemmistönkin mielestä. Ja tämä ei riipu siitä oletko terve vai et.


« Viimeksi muokattu: 12.12.2012 14:51 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #108 : 12.12.2012 15:02 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Allekirjoitan itsekin tuon ulkoisten vaikuttimien roolin tässä. Lihava ihminen antaa jo lähtökohtaisesti laihalle/hyväkuntoiselle mahdollisuuden elitismiin. Sama pätee tyhmä/viisas ja ruma/kaunis vastakkainasetteluissa.

Nyt en puhu syistä tai tekosyistä, joita voidaan käyttää lihavuuden verukkeeksi. Nämä ovat yksilöstä kiinni.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #109 : 12.12.2012 15:36 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
En nyt varsinaisesti puolustele lihavuutta. Ilman sitä säkkiä ympärillä on niin paljon helpompi olla. Ja tuleehan painon pudotuksesta terveys vaikutuksiakin, jos ei muuta niin ainakin nivelet pysyy paremmassa kunnossa ja on jollain tasolla helpompi liikkua. Mutta kyllä sitä täälläkin huomaa että asenteissa on kyllä vikaa aika vitusti.

...jos meillä on 160cm pitkä ja toistasataa kiloa painava tyttönen, niin kyllä tuo painoindeksi sen mittaamiseen hyvin sopii. Liikkuvat/lihaksikkaat ihmiset asia erikseen.
Kyllähän se siihen sopii, mutta mikään ei sano että 21v ei voisi olla tuon kokoinen. Lisäksi se ei sano kuinka paljon siitä painosta on sitä läskiä ja kuinka hyvässä kunnossa muija on sisältä. Muija sanoo että on hyvä olla. Kovin vakavia ongelmia siis ei vielä ainakaan ole.

Mutta hajoilin kyllä myös aika pahasti parissa kohdassa. Ensinnäkin tosi hyvä hehkuttaa, kuinka on terve kuin pukki jos ikää on vasta 21v. Katsotaan sitten 10v päästä, kuten Doinkki sanoi. Hyvin myös unohdetaan kaikki sairaudet ja ongelmat, joille lihavuus lähes takuuvarmasti altistaa ja hehkutetaan, kuin lihavuus ehkä suojelee joltain syövältä, mitä et todennäköisesti kuitenkaan tulisi koskaan saamaan.
Näitäkin ongelmia kumotaan koko ajan pikku hiljaa. Lihavuudesta on tullut nyky-yhteiskunnalle joku ihme tabu ja häpeä. En tiedä onko se niin vastenmielisen näköistä joidenkin mielestä, vai ainoastaa ennakkoluuloa, mutta onhan sitä tutkittukin että lihavuuden ongelmat ovat liioiteltuja. Toki vatsaontelossa oleva läski on riski (mikä taidettiin jutussakin mainita), mutta tämäkin on riski, ei tuomio. Suurempi riski on liikunnan puute. Tämäkin yhdistetään lihaviin hyvin helposti. Eihän se voi liikkua kun on läski. Tämähän ei taas pidä paikkaansa. Lisäksi sekin on tutkittu juttu että lihavat elävät pidempään kuin laihat. Tässäkin totta kai tulee aina se raja jossain vastaan, se on paha sanoa missä vaiheessa.

Sitten tukeuduttiin taas perinteiseen "mulla on huonot geenit" -oljenkorteen, vaikka tässä tapauksessa kyseessä on 99,99% todennäköisyydellä vaan se että ruoka maistuu vähän liian hyvin. Koiran ulkoiluttamista ei voi hirveästi laskea liikunnaksi, poltat ehkä 100 kaloria.
En sano että lihavuus johtuu vain ja ainoastaa geeneistä missään tapauksessa, mutta se altistaa sille. Tämä on ymmärtääkseni ihan tutkittu juttu. Vaikka ei sillä, tästä kiistellään niin paljon että voi olla ihan kumpaa mieltä vaan, niin ei sitä vääräksi voi sanoa.
Ja reipaskävely on hyvinkin terveellistä, mutta loppujen lopuksi kuluttaa todella vähän. Se että kulutat pelkällä lenkkeilyllä sen mitä syöt, täytyy kävellä aika perkeleesti. Mutta koiran kanssa lenkkeily tekee oman vaikutuksensa. Muijalla on vielä Siperianhusky joka todennäköisesti osaa pitää tahtia, eikä vain matele vierellä. Ei sillä varmasti laihdu, mutta varmasti pitää peruskuntoa vaikka olisikin ylipainoinen. Lihavuus ei sano sitä että ei voisi olla hyvä kunto.

Lisäksi hyvin huomaa, että lihavuus vaikuttaa tyttöön hyvinkin voimakkaasti henkisellä puolella vaikka uhma on kova. Hyvänä esimerkkinä kaikenmaailman kuvittelut siitä, että porukka nauraa hänelle kadulla tai tuijottaa karkkihyllyllä.
Tästähän koko jutussa oli kyse. Se sanotaan otsikossa: "Nuori, nainen ja yli 100 kiloa: "Ongelmani ei ole lihavuus, vaan muiden asenteet"".


Täällä laudalla on kaikenlaista raudan nostajaa, painijaa ja hölkkääjää, mutta oletin että tästäkin porukasta löytyisi useampi joka tajuaa että lihavuus ei ole tuomio, syy, laiskuutta tai häpeä. Löytyykö?  Ja siis totta kai osa lihavista vetää aivan väärää ruokaa ja makaa vaan sohvalla. Tietty näillä ongelma on ihan oikea ongelma. Mutta kaikkia ei voi tämän sähvalla makaavan ryhmän mukaan tuomita.
Pitäisi hiukan karsia ennakkoluuloja täältäkin näköjään. Asenne täälläkin vahvistaa ikävän tosiasian: Suurin haitta lihavuudessa on yhteiskunnan paineet. Olet pelkkä rasite tällöin. Niin yhteiskunnan kuin enemmistönkin mielestä. Ja tämä ei riipu siitä oletko terve vai et.

Saahan sitä olla vaikka minkä kokoinen tahansa jos lystää. Nyt puhutaan kuitenkin sairaalloisen lihavasta henkilöstä, joten ei ihme jos ihmisiltä ei oikein löydy ymmärrystä puolustelulle. Ja sanoohan sen terve järkikin, ettei tuon pituinen nainen voi painaa noin paljon. Puolet elopainosta on rasvaa.

En oikein pysty uskomaan, että sairaalloisen lihavat elävät hoikkia pidempään. Joku lähde olisi kiva nähdä jos näin oikeasti on.

Jotkut ihmiset ovat alttiimpia lihomiselle, ei käy kiistäminen. Sitä käytetään kuitenkin ihan liikaa tekosyynä lihavuudelle, koska ei se tee sinusta automaattisesti läskiä.

Lihavuus ei ole häpeä tai tuomio. Kaikenlainen kiusaaminen on tottakai väärin. Ihan turha kuitenkaan itkeä, jos lääkäri kehottaa laihtumaan kun kehonpainosta puolet on silkkaa rasvaa ja olet tikittävä metabolinen aikapommi.

Itse en ole vielä tavannut ketään ylipainoista, jolla se liikapaino ei johtuisi pelkästään liiasta pullan syönnistä ja siitä että liikunta ei kiinnosta.


Tuli vähän töksähtelevää tekstiä mutta ei nyt taivu luurilla parempaan..


« Viimeksi muokattu: 12.12.2012 15:45 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #110 : 12.12.2012 15:47 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW
En oikein pysty uskomaan, että sairaalloisen lihavat elävät hoikkia pidempään. Joku lähde olisi kiva nähdä jos näin oikeasti on.

Nuo tutkimukset ovat aina vähän niin ja näin. Eikös naisetkin mukamas elä keskimäärin miestä pidempään? En tähän hätään muista mistä luin, mutta ainakin yhdessä tutkimuksessa tätä perusteltiin sillä että miehet elävät epäterveellisemmin kaljaa kitaten sekä työllistyvät useammin vaarallisempiin ammatteihin.

Toisaalta mielikuva tosi hoikasta vanhuksesta on ainakin itselläni sellainen, että aika heikossa hapessa sitä varmaan jo ollaan siinä vaiheessa.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #111 : 12.12.2012 15:58 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Yksittäisiä tutkimuksia löytyy varmasti joka suuntaan. Konsensus on kuitenkin käsittääkseni se, että ylipaino on merkittävä terveysriski oli ikä mikä hyvänsä. Toisaalta jos katsotaan oikeasti iäkkäitä (100+), niin he ovat poikkeuksetta olleet aina hoikkia. Toinen oikean maailman esimerkki on 30-luvulta, jolloin jenkeissä eroosio tuhosi laajoja alueita viljelysmaata. Ihmiset näkivät nälkää, mutta elinajanodote itse asiassa nousi.

Käsittääkseni miesten alempi eliniänodote johtuu myös siitä, että miehet kaikenlaisen pelleilyn ohessa tapattavat itsensä todennäköisemmin.


Ja todettakoon vielä, että ei siis ole mitään läskejä vastaan todellakaan ihmisinä. En vain jaksa tätä sairaalloisen lihavuuden puolustelua kun ei ole mitään puolusteltavaa.

Edit:
Itsekin ollaan asteikon ns. "pahemmalla" puolella..


« Viimeksi muokattu: 12.12.2012 16:47 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #112 : 12.12.2012 16:23 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili En kyllä nää miten liikalihavuutta voisi puollustella. Lihavuus on kumminkin sellainen ominaisuus mihin voi itse vaikuttaa. Kyllä kaikki liikalihavat ihmiset olisivat normaalipainoisia, jos vain kykenisivät siihen. Onhan se elämä helpompaa niin. Sellaista geeniä ei ole muuten keksitty, mikä loisi tyhjästä energiaa, joten geenejä saa syyttää ihan turhaan. Afrikasta ei näitä geenejä "yllättäen" löydy.

Toivottavasti tuokin artikkelin sairaalloisen ylipainoinen nainen lopettaa itsepetoksen ja tajuaa laihduttaa terveisiin mittoihin.

T. melkein ylipainoinen läskitankki(enää pari promillea lisää painpindeksiin ja olen virallisesti läski)
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #113 : 12.12.2012 17:00 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Juu pointtihan taisi Heinzillä olla, että ei sitä liikalihavuutta voikaan puolustella, mutta miksi tarvitsisikaan. Ihmiselle voi olla mukavaa elää koko elämä ilman liikuntaa ja syöden kaikkea epäterveellistä. Se on hänen valintansa. Aivan kuten vaikkapa "tyhmänä" pysyminen. Ei se ole rikos.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #114 : 12.12.2012 21:51 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Sellaista geeniä ei ole muuten keksitty, mikä loisi tyhjästä energiaa, joten geenejä saa syyttää ihan turhaan.

Ei ole ei, mutta mikä tekee sen eron, miten läski tarttuu ihmisiin? Aineenvaihdunta? Mielenkiinnosta kysyn. Ihan omasta kaveripiiristä löytyy hyviä esimerkkejä. Pari kaveri elää viikonloput kaljalla ja roskaruoalla. Arkisin ollaan sitten niin väsyneitä, että kunnon ruokaa ei jakseta tehdä vaan se safka haetaan taas pizzeriasta. Työkään ei ole mitenkään fyysistä. Mullakin oli tuollainen elämänvaihe ja lihoin aivan perkeleesti, mutta nuo kaverit pysyvät hoikkina. Nyt kun läskit on omasta kropasta karistettu ja syön paljon paremmin, niin paino pysyy kurissa. Mutta vaatii se silti liikuntaa. Olin tuossa taas kuukauden urheilematta ja painoa tuli heti pari kiloa lisää. Vaikka vähensin hieman syömistäkin.

E: Heitin läskilöpinät tänne. Toivottavasti keskustelu ei taas kuole.  ;D
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #115 : 12.12.2012 22:00 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Mä olen kanssa sitä sorttia joka ei lihoa ei sitten millään. Enkä valita. Toinen ominaisuuteni josta pidän, on se että myöskään krapula ei iske kovin herkästi.  :P

Mutta vakavissaan, mistä tuo johtuu? Kotona isäukko on ihan samanlainen lipputangonvarjo kuin minäkin, joka ei lihoa vaikka yrittäisikin. Ei mulle tullut kiloja edes edellisen työpaikan aikana, vaikka liikunta oli likimain nollassa, ruoka mitä sattuu ja milloin sattuu. Yötöitä tuli tehtyä paljon, eikä minkäänlaisesta tasaisesta unirytmistä/säännöllisestä syömisestä ollut tietoakaan.

E: jaa, myöhässä yllättäen. Jos viitsitte siirtää tämänkin.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Re: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #116 : 12.12.2012 22:23 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Yritin vastata tuohon Kabanossin kysymykseen, mutta en näköjään tiedä asiasta tarpeeksi. Pitäisi mennä niille ravitsemustieteen kursseille..

Täällä on jotain evolutiivisesta taustasta ainakin:
http://www.abc.net.au/science/articles/2012/05/14/3502487.htm

Eniveis geneettisestä lotostahan tässä on kyse. Joidenkin kropat varastoi rasvaa mieluummin ja joillakin elimistö pörrää sen verran nopealla kierrosluvulla, että rasvaa ei varastoida. Itse ainakin kuulun ensimmäiseen kategoriaan, eli rasvaa kyllä kertyy hyvinkin nopeaan jos syö liikaa. Eipä tuo tosiaan ole kuitenkaan mikään tuomio, vaan oma syömiskäyttäytyminen ratkaisee. Tosin nyky-yhteiskunnassa liikasyöminen on harvinaisen helppoa, kun kaikkialla on piilokaloreita ja elimistö ei tiedä mitä tehdä kaikella sillä einespaskalla, mitä siihen syötetään.

Tässä on myös hyvä muistaa semmoinen sääntö, että 200 ylimääräistä kaloria joka päivä tekee yli 10kg vyötärölle vuoden mittaan. Eli ei hirveästi tarvitse syödä yli päivässä, mutta vuodessa alkaa jo "tulokset" näkymään..


« Viimeksi muokattu: 12.12.2012 23:57 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #117 : 13.12.2012 00:15 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Itse olen kans tällainen "hard-gainer", ja vasta vuoden työn ja jokapäiväisen raflassa juoksun jälkeen huomasin ensimmäiset läski-kilot itsessäni :o

Eli vaikka voi tuntua että syö paljon eikä liho, niin totuus on ettet vain syö loppujen lopuksi paljoa enemmän mitä kulutat.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #118 : 13.12.2012 12:44 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Eli vaikka voi tuntua että syö paljon eikä liho, niin totuus on ettet vain syö loppujen lopuksi paljoa enemmän mitä kulutat.

Näin juuri. Suuri osa porukasta, jotka valittaa kun ei voi saada lisää painoa, ei vain syö juuri mitään. Yleensä kun ruvetaan tarkastelemaan lähemmin, että mitä nämä "har-gainerit" syövät, niin huomataan että ainakin kalorimääräisesti puhutaan niin pienistä määristä ettei ihme jos paino ei nouse.
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #119 : 13.12.2012 12:48 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Eikö lapsuusajan lihavuus/laihuus kans vaikuta loppuelämään melko paljon? Itse remusin joka ikinen päivä metsässä rakentamassa majoja, jahtaamassa elukoita tai sitten kaverien kanssa pyöräillen ja pallopelejä pelaten. Ei ihmekään, että rasvaprosentti oli olematon.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines