Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 3 [4]
Tulostusversio
Aihe: PTA - Pelaajalauta Travel Agency  (Luettu 82165 kertaa)
Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #90 : 13.03.2014 20:29 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili San Fran on helvetin makee kaupunki ja Alcatraz on must-see paikka. Käy Chinatownissa, trekkaa ympäri kaupunkia kaapeliratikoilla (myös ratikoista kertova museo oli mielenkiintoinen, ja muistaakseni ilmainen), käppäile Fisherman's Wharfissa (jos eksyt Pier 39:lle, niin kurkkaa Antiquities of California), käy pyörähtämässä Lombard Streetillä jos se sattuu lähistölle (se kuuluisa serpentiinipätkä) ja ihmettele muutenkin sitä kuinka hemmetin jyrkkiä mäkiä siellä on.  :lol:  Iteltä jäi varmasti paljonkin näkemättä. Muistaakseni 3pv+2pv siellä vietettiin.
Jos vain aikaa ja rahaa liikenee (luultavasti pitäisi vuokrata auto), niin ehdottomasti yritä ehtiä pyörähtämään Yosemite Valleyssä. Sequoia National Park on luultavasti liian kaukana. Tosin en tiedä onko sää maaliskuussa suotuisa näissä paikoissa vierailemiseen. 2010 olin roadtripillä Kaliforniassa ja Nevadassa kolme viikkoa, ja päräyttävin kokemus reissun aikana oli Yosemiten näkymät ja käsittämättömän kokoiset sequioa-punapuut. Grand Canyon vielä lisäksi. Kaikki kaupunkinähtävyydet jäi kyllä näiden luonnon ihmeiden edessä kakkosiksi.

edit: Tsekkasin pikaisesti matka-ajat: Sequioa National Parkin Giant Forestiin on noin 5 tunnin ajomatka ja Yosemiteen vajaa 4.
tallennettu
Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #91 : 28.12.2014 00:25 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Sattumalta ylläolevat viesti jo hieman auttoivatkin, mutta ovatko muut lautalaiset miten seikkailleet Kaliforniassa? Olen tosiaan suunnittelemassa paluumatkaa suomeen jenkkilän kautta, ja tarkoituksena olisi kierrellä etenkin kalifornian kansallispuistoja läpi. Redwoodin kansallispuistot houkuttelisivat kovasti, samoin Yosemite ja Death Valley. Varsinkin ikivanhojen punapuiden näkeminen on ollut pitkäaikainen haaveeni.

Kaupungeista tulen varmaankin pyörähtämään molemmissa San Fransiscossa ja Losissa, josta lähden sitten valumaan route 66:sta mukaillen kohti suuria järviä.

Ärsyttää tämä ahneus mikä iskee reissua suunnitellessa :) Tulee fiilis, että pitäisi keretä joka paikkaan.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #92 : 28.12.2014 12:32 »
CronoX KettuPRKL Jäsen Viestejä: 61 Basaaripisteet: 0 Profiili
Sattumalta ylläolevat viesti jo hieman auttoivatkin, mutta ovatko muut lautalaiset miten seikkailleet Kaliforniassa? Olen tosiaan suunnittelemassa paluumatkaa suomeen jenkkilän kautta, ja tarkoituksena olisi kierrellä etenkin kalifornian kansallispuistoja läpi. Redwoodin kansallispuistot houkuttelisivat kovasti, samoin Yosemite ja Death Valley. Varsinkin ikivanhojen punapuiden näkeminen on ollut pitkäaikainen haaveeni.

Kaupungeista tulen varmaankin pyörähtämään molemmissa San Fransiscossa ja Losissa, josta lähden sitten valumaan route 66:sta mukaillen kohti suuria järviä.

Ärsyttää tämä ahneus mikä iskee reissua suunnitellessa :) Tulee fiilis, että pitäisi keretä joka paikkaan.

Ajeltiin vaimon kanssa syyskuussa route66, CHI-LA. Huikea reissu! Suurin osa visuaalisista nautinnoista tulee kyllä lähempänä länsi rannikkoa. Painted Desert ja Grand Canyon olivat mahtavia molemmat. Grand Canyonin eteläpuolella sijaitseva pikkukaupunki Flagstaff oli hieno paikka, enkä kyllä jättäisi Vegasia väliin tuolla reissulla. Omalla tavallaan sekin näkemisen arvoinen.

Me reissattiin kolme viikkoa ja paljon jäi näkemättä, ei vaan ehdi nauttimaan kaikesta samaan aikaan.
tallennettu
Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #93 : 26.04.2016 10:14 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Lentoliput New Yorkiin varattu jouluksi. 14.-28.12. On tuolla niin paljon nähtävää ja koettavaa, että otettiin suoraan vähän pidempi pätkä. SAS:n lennot kahdelta hengeltä yhteensä 730€, meno-paluu siis. Välilasku Norjassa, mutta kyllä sen kestää. Suorat lennot lähes aina kaksinkertaiseen hintaan. Aluksi mietittiin vähän pidempääkin reissua Amerikkaan, mutta jätetään se länsirannikko toiseen kertaan.

Onko Nykissä käyneitä? Suosituksia? Niiden itsestäänselvien lisäksi tietty.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #94 : 26.04.2016 10:31 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Lentoliput New Yorkiin varattu jouluksi. 14.-28.12. On tuolla niin paljon nähtävää ja koettavaa, että otettiin suoraan vähän pidempi pätkä. SAS:n lennot kahdelta hengeltä yhteensä 730€, meno-paluu siis. Välilasku Norjassa, mutta kyllä sen kestää. Suorat lennot lähes aina kaksinkertaiseen hintaan. Aluksi mietittiin vähän pidempääkin reissua Amerikkaan, mutta jätetään se länsirannikko toiseen kertaan.

Onko Nykissä käyneitä? Suosituksia? Niiden itsestäänselvien lisäksi tietty.

Kerran olen käynyt. Kannattaa hommata sellainen NY City Pass, jolla pääsee moneen paikkaan ilmaiseksi tai alennuksella. Esim. tämmöinen: https://www.newyorkpass.com/

Taitaa olla muitakin samantyyppisiä jotka ovat varmaan ihan jees.
Play-Asia
tallennettu
Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #95 : 26.04.2016 10:46 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Ei se suoralento nykiin ole mitään herkkua. Voi olla ihan mukavaa jaloitella ja safkata välissä.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #96 : 26.04.2016 11:05 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
käynyt. Kannattaa hommata sellainen NY City Pass, jolla pääsee moneen paikkaan ilmaiseksi tai alennuksella. Esim. tämmöinen: https://www.newyorkpass.com/

Juu. Tuollainen olis tarkoitus hommata.

Lyhyempikin reissu olisi varmasti riittänyt, mutta tykkään rauhassa katsella ja liikkua. Ei kiinnosta aikatauluttaa päiviä niin tiukkaan. Jos matkalla tulee vastaan joku siisti kauppa tai ruokamesta, niin on kiva voida poiketa siellä ihan rauhassa. Ja niitä kauppoja siellä sitten riittääkin. NHL- ja Nintendo-kauppa ovat varmasti vierailukohteena. Ja NHL-matsi Madison Square Gardenilla pitää tietysti kokea. Toinen tai ehkä kolmaskin sitten Islandersin tai Devilsin matsissa. Ovat käsittääkseni halvempia. Koripallo ei lajina niin kiinnosta, mutta ehkä sitäkin pitää käydä katsomassa. Ja kaikenlaista roskaruokaa pitää päästä syömään.  :lol:

Ei se suoralento nykiin ole mitään herkkua. Voi olla ihan mukavaa jaloitella ja safkata välissä.

No ei, mutta kyllä sen kestää. Oltiin helmi-maaliskuun vaihteessa Dominikaanisessa Tasavallassa lomalla. Vajaa 10 tuntia suoraa lentoa, mutta yllättävän kevyesti se meni. Nukutuksi en juurikaan saanut, mutta Finnairilla oli onneksi hyvä ja suht tuore leffavalikoima. Nykiin lentää jossain reilussa 8 tunnissa. Olisin kyllä halunnut suoran lennon, mutta hintaero oli tosiaan liian suuri.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #97 : 26.04.2016 11:11 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Super Duper -ketjussa on parhaat pikaruokaburgerit mitä olen syönyt.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #98 : 26.04.2016 17:54 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili Pari vuotta sitten tammikuussa vietin Nykissä muutaman päivän layoverin kaverin kanssa kun oltiin matkalla takaisin Suomeen länsirannikolta. Asuttiin hotellissa ihan Time's Squaren vieressä. Yhtenä päivänä käveltiin Time's Squarelta Freedom Towerille/uudelle WTC:lle ja Wall Streetille. Matkalla bongattiin Flatiron Building, Little Italy ja Chinatown. Käveltiin toisena päivänä Brooklyniin Brooklyn Bridgeä pitkin, subwaylla takaisin. Syötiin burgerit Shake Shackissa, joka on siinä sillan alla Brooklynin päässä. Aivan perkeleen hyvät bursat. Kannattaa myös etsiä käsiinsä joku pätevä New York style pizzeria. Yelpistä taisin bongata La Margarita nimisen putkan, joka sijaitsi Lower East Sidellä. Oli kyllä saatanan hyvää pitsaa, ja slaissit halpoja (2-3 dollaria muistaakseni) vaikka olikin ns. parempitasoinen kulmapitseria. Voin suositella, mutta vastaavia ja parempiakin löytyy aivan varmasti joka naapurustosta. Ja myös sellaisia mistä saa niitä kuraisimpia yhden dollarin slaisseja, joten kannattaa varoa. Käytiin myös lautalla Staten Islandilla. Matka on edestakas aina ilmainen, ja Vapaudenpatsaan näkee matkalla. New York Public Library oli ihan jees, ja Empire State Buildingin näköalatasanteelta oli huimat näkymät. Nintendo Store Rockefeller Centerissä oli myös näin pelaajana piipahtamisen arvoinen. Jos kiinnostaa, niin Jimmy Fallonin Tonight Showhun voi myös päästä ilmaiseksi studioyleisöön jos ilmoittautuu ajoissa.

Seuraavan kerran kun tulee Nykiin reissattua, niin pitää kyllä käydä tutustumassa Bronxiin, Harlemiin, Brooklyniin, Queensiin ja muihin alueisiin (jos niissä nyt erityisemmin on jotain nähtävää, en ole sen tarkemmin asiaan tutustunut). Central Park ja Natural History Museum jäi myös käymättä.

Anyways, hyvää matkaa!


« Viimeksi muokattu: 26.04.2016 18:03 kirjoittanut Tan »
tallennettu
Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #99 : 26.04.2016 18:16 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Vietin kolmisen päivää Manhattanilla viime toukokuussa. Nyk on mitä mainioin matkakohde, voin lämpimästi suositella.

Kannattaa käydä ainakin WTC:n muistopaikalla. On hämmentävää kuinka nykin kaltaisen miljoonakaupungin keskeltä voi löytyä niin hiljainen, joskin surumielinen tila. Kaikesta turistimeiningistään huolimatta käymisen arvoinen kohde. Natural History Museum oli myös kiinnostava, joskin sinne saa tuhlattua vaikka koko päivän jos niikseen tulee.

Myös Rockefeller Centerin huipulla (Top of the Rock) tuli pyörähdettyä samalla kun kävin Times Squarella. Melkein suosittelisin käymään siellä, tai muulla vastaavalla ilta-aikaan. Kaikessa valaistuksessaan kylpevä Manhattan näyttää aika makealta.

Tuossapa nuo suurimmat turistirysät mitkä katsastin. Muuten vietin aikaani lähinnä vaellellen siellä täällä kaupungin menoa ihmetellen. Itse yövyin hostellissa, ja kiertelin kaupunkia yksin ja muiden matkaajien kanssa. Vapauden patsaan näin kauempaa, en viitsinyt ottaa lauttaa perille asti.

(Manhattan on iso. Välimatkat hämäsivät ainakin minua)

Mitään ruokapaikkasuosituksia en osaa antaa. Kannattaa mennä fiiliksen mukaan, jos joku paikka näyttää mielenkiintoiselta niin sisään vaan.

Nykistä jäi itselleni sellainen fiilis, että sinne pitää päästä vielä takaisin. Tuossa vaiheessa reissua oli takana jo nelisen viikkoa ja koti alkoi häämöttää jo mielessä niin en malttanut jäädä pidemmäksi aikaa :) Nähtäväähän siellä riittää vaikka millä mitalla.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #100 : 24.09.2016 23:22 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Lento New Yorkiin lähtee jo alle kolmen kuukauden kuluttua. Hiljalleen on jo tullut tehtyä vähän matkasuunnitelmaa. NHL-matseja ehtii kahdessa viikossa kokea useammankin. Tarkoitus olisi käydä yksi Rangersin, Islandersin ja Devilsin kotipeli ihmettelemässä. Rangers-matsiksi valikoitui 23.12. pelattava ottelu Minnesota Wildia vastaan. Järkyttävän hintaisia ovat liput. 290€ kahden hengen lipuista suunnilleen tästä, aavistuksen alempaa. Niin sanotun alakatsomon lipuista saa maksaa reilusti yli tuplat. Onneksi Devilsin ja Islandersin kotipelit ovat edullisempia. Saas nähdä, mistä persnahasta revitään rahat vielä NBA-matsiinkin.  :lol:

Alustavasti myös päätettiin, että jätetään New York Pass hommaamatta. Selvää säästö sillä kyllä tulisi, jos oikein ahkeraan ravaisi nähtävyyksiä katselemassa. Pohdittiin kuitenkin, että eiköhän yhden pilvenpiirtäjän (Rockefeller Center) huipulla käyminen riitä. Ei sitä varmaan jaksa ihan jokaisessa museossakaan ravata, joten käytetään ylimääräiset rahat keikkoihin ja/tai musikaaleihin. Passin ostamatta jättäminen pitää matkasuunnitelman myös joustavampana ja eri aktiviteetteja on helpompi jaotella pitkin kahden viikon lomaa. Jos sattuu joku lumimyräkkä tulemaan, niin voi mennä päiväksi vaikka museoita kiertämään. Nättinä päivänä vaikka keskuspuistoon.

Hotellikin päätettiin ja maksettiin alkuviikosta. 2173€ köyhdyttiin 14 yöstä. Aika tasan 2900€ lennot ja hotelli kahdelta henkilöltä. Koko kesän ja syksyn ovat rahat menneet hyvin pitkälti matkakassaan. Parempi liikaa kuin liian vähän. Hyvään aikaan tuli myös taloyhtiömme julkisivuremppa, jonka vuoksi maksamme vuokrasta vain 70% touko-joulukuun. Ylimääräiset 180€ menevät joka kuukausi matkatilille. Pahin ja äänekkäin vaihe rempasta on jo ohi, mutta ei meidän vuokraisäntämme sitä tiedä. Kaveri on joku Sveitsissä asuva pankkiiri.  :lol:
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #101 : 03.01.2019 18:23 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Malediivit

Tuossa pienessä saarivaltiossa tuli vietettyä yhdeksän yötä joululomalla. Monilla on Malediiveista se kuva, mikä luksusresorttien mainoskuvissa näkyy. Näyttäviähän ne ovat, mutta myös hintavia. Me yövyimme ns. paikallissaarella, joissa ei yövytä veden päälle rakennetuissa bungaloweissa, mutta hinnassa säästää huomattavia summia. Hotelli oli kuitenkin ihan siisti ja vain muutaman vuoden vanha. Huoneita oli kymmenen, joten pieni ja rauhallinen oli hotelli.

Pieni ja rauhallinen oli saarikin. Dhiffushi sijaitsee pääkaupunki Malesta noin 40 minuutin pikavenematkan verran pohjoiseen ja pituutta sillä on kilometrin verran ja leveyttä parisataa metriä. Saaren ainoa hotelli tuo ei ollut, mutta ainoa jolla oli oma ranta. Oma ranta oli tärkeä, sillä Malediivit on muslimimaa, joten naisen oleskelua esimerkiksi bikineissä ei katsota hyvällä. Tuolla rannalla se oli kuitenkin ok. Saarella sijaitsi myös toinen niin kutsuttu bikini beach. Yhtenä päivänä kiertelimme saarella yhden hotellin työntekijän kanssa, joka näytti meille paikkoja ja kertoi muutenkin saaresta, Malediiveista ja maan kulttuurista. Ei tuolla nuorempi väki kuulemma välitä siitä, miten turistit pukeutuvat, mutta vanhemmat ihmiset saattavat kuulemma tulla asiasta sanomaan. Avopuoliso saikin suositukset pukeutua heitä kunnioittavasti.

Sianlihaa ja alkoholiakaan ei saarelta saa, mutta se ei ollut meille ongelma. Resortit ovat yksityisomisteisia, joten siellä meininki on ihan erilaista. Alkoholia on tarjolla, eikä pukeutumisesta tarvitse välittää. On kuulemma käyty keskusteluja, että paikallissaarilla sijaitsevat hotellit saisivat myös oikeuden tarjoilla alkoholia, mutta hallituksen pelkona on, että sitä päätyisi myös paikallisten käsiin.

Sää oli koko loman aikana loistava. Lämpötila vaihteli 28 ja 34 välillä. Keskipäivällä oli syytä pysyä varjossa, sillä aurinko paahtoi polttavasti. Pari pientä sadekuuroa koimme loman aikana, mutta jo tunti sateen päättymisen jälkeen oli kuin ei olisi satanutkaan. Paljon tuli levättyä, luettua sekä kuunneltua äänikirjoja. Jonkin verran käppäiltiin ympäri saarta. Paljon nähtäväähän tuolla ei ollut, mutta jälkiruokajäätelöt tuli toisinaan haettua kaupasta. Käytiin myös snorklaamassa ja bongaamassa kilpikonnia, delfiinejä sekä muita mereneläviä. Vesijetilläkin tuli ajeltua.

Paljonkos kaikki sitten maksoi? Lennot ostettiin Air Francelta, vaikkakin yhtään lentoa ei heidän koneillaan lennetty. Helsingistä Pariisiin meidät kuljetti Finnair. Pariisista Abu Dhabiin ja sieltä Maleen Etihadin kyydissä. Lennot olivat yhteensä noin 1700€. Joulu varmasti nosti hintoja, sillä katselin huvikseni, että tammikuussa olisi päässyt Qatarilla Helsingistä Dohan kautta Maleen 1100€:lle. Meidän varatessa matkat oli Qatarin reitti yli 2000€. Hotelli oli noin 800€, minkä lisäksi ruokaan, aktiviteetteihin ja kaikkeen muuhun meni noin 400€.

Hyvä tietää?

Keli on vuoden ympäri hyvä. Tiettyinä aikoina vuodesta sataa hieman enemmän, mutta lämpötila on jatkuvasti 30 hujakoilla. Kaikkialle liikutaan veneellä ja usein kyytejä on vain yksi päivässä, joten lennot on syytä katsoa sen mukaan. Yleinen, noin kolme dollaria maksava lautta liikkuu kerran päivässä viitenä päivänä viikossa. Matka sillä olisi kestänyt Malesta kohdesaarelle kolme tuntia, sillä se pysähtyy usealla saarella matkan varrella. Meidän koneemme laskeutui kahden maissa ja päivän ainoa lautta lähti klo 14.30. Pari tuntia myöhemmin meni päivän ainoa pikavene, joka ajoi suoraan Malesta Dhiffushille. Turisteille tuo maksoi 25 dollaria per suunta. Yksityisen pikaveneenkin voi vuokrata, mutta hinta on 200 dollaria per nuppi. Vesitaso jopa 600 dollaria. Malediiveilla pärjäsi hyvin dollareilla, vaikka usein esim kaupassa esittivät hinnan paikallisessa valuutassa. Muunsivat kyllä pyynnöstä hinnan dollareiksi ja ottivat setelit mukisematta vastaan. Pääkaupunkisaari Malessa melkeinpä kaikkialla hinnat ilmoitettiin suoraan dollareissa.

Hirveästi ei tullut kuvia napsittua, mutta muutaman niistä harvoista lisäsin Flickr-albumiin. Tsekatkaa jos kiinnostaa.  :)

https://flic.kr/s/aHsmyugsuK
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Sivuja: 1 2 3 [4]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines