Pelaajalauta

Yleinen => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Melfice_ - 04.08.2007 18:41Otsikko: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Melfice_ - 04.08.2007 18:41
Reilu kahden kuukauden putkeni mielisairaalassa päättyi tänä aamuna. Tässä seuraavassa lauseessa lienee paras muistuttaa, että kyseessä olivat siis kesätyöt. Nyt on kolme viikkoa lomaa ennen luentojen alkua, ja mikä olisikaan parempi tapa viettää lomaa kuin lähteä ulkomaille?

Suuntaan ensi viikoksi Englantiin. Tarkoituksena olisi viipyä lentopäivät lontoossa, kaksi päivää Cambridgessa ja yksi Newmarketin hevostalousalueella. Englannissa olen käynyt kahdesti aikaisemmin, ja silloin on tullut oltua lähes ainoastaan Lontoossa, joten nyt olisi vaihtelun vuoksi kohteena pääkaupungin ulkopuolinen alue, vaikka olenkin viihtynyt Lontoossa oikein hyvin. Lennot laskeutuvat tarkoituksella Stanstediin eivätkä Heathrowille. Syynä on se, että vaikka en mahdollista terrori-iskua pelkääkään lainkaan niin en haluaisi joutua jonottamaan fasistimaisissa turvallisuustarkastuksissa ikuisuuksia, ja nämä ovat Heathrowilla ihan arkipäivää.

Ruoka
Itse olen aika vakaasti sitä mieltä että maassa ollaan maan tavalla. Tuntuu typerältä matkustaa toiselle puolelle maapalloa syömään spaghetti bolognesea, makkaraperunoita tai kinkkupizzaa. Ihan kaikkea eteen kannettavaa mad cook -kamaa en silti suostu enkä suosittele syömään, sillä ainakin Bangkokissa oli osalla katukauppiaista niin mielenkiintoinen käsitys hygieniasta että en terveydenhuollon rautaisena ammattilaisena kyennyt ostamaan niistä juuri mitään.

Mitä englantiin tulee niin ravinnon puolesta näyttää aika huonolta; englantilaiseen keittiön herkkuja ovat ainoastaan MAHTAVA bacon&eggs -aamiainen ja fish&chips lounas. Kidney pie ei paljoa kiinnosta ja muuten ainakin Lontoon herkut tuntuvat perustuvat maahan muuttaneiden etnisten ryhmien ravintoloihin (intialainen ja kiinalainen ruoka.)

Lennot
Lentokoneella on mukava matkustaa. Jotkut kärsivät lentopelosta sen takia, koska illuusio siitä että henki on omissa käsissä rikkoutuu. Itseäni lentokoneet hieman ahdistavat sen takia että olen valtavan kokoinen ihminen ja economy class on usein matkustajatiloiltaan suunniteltu korealaisille nyrkin kokoisille rääpäleille. Lyhyillä lennoilla tämä ei haittaa, mutta pitkillä on aivan pakko jaloitella veritulppariskin karkoittamiseksi. Samalla voi sitten tsekkailla mahdollisuuksia kymppikerhoon pääsemisestä. Sitten kun viattomat veronmaksajat rahoittavat konferenssimatkani niin aion tietysti istua joka kerta bisnesluokassa, se on vissi. Kyllä mulle lentokoneruokakin kelpaa oikein hyvin vaikka sitä usein kritisoidaan. Lentokonneessa näytettävät elokuvat ovat sitten usein  aikamoista skeidaa. Tämä johtuu varmaan siitä että elokuvan seuraaminen lentokoneessa on hieman hankalaa ja Mementosta jäisi helposti ulalle. Tietysti myös kaikki lentokoneisiin liittyvät toimintaelokuvat lienevät esityskiellossa.

Haluan vielä lopuksi tähdentää että keskustelun tarkoituksena ei ole brassailla junteille joiden käsitys matkustamisesta on Tukholman risteily tai markan känni Tallinnassa luettelemalla missä maassa kukin on saatunut käymään, vaan keskustella ja antaa vinkkejä matkustamisesta, kohteista ja muista vähemmän maallisista asioista.

(http://www.historyofpia.com/apbdz_livery_90s.jpg)


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Sharkie - 05.08.2007 15:57
Suosittelen kaikkia suuntaamaan nyt kesän viimeisten päivien kunniaksi Suomen uljaaseen Kajaaniin, ja majoittumaan Kainuun Prikaatin lomakeskukseen. Kaikki mitä tarvitset, heti kättesi ulottuvilla:

- Kajaanissa on vuosisadan kostein kesä meneillään, ja virkistävää sadetta saadaan joka päivä ja joka yö, usein jopa auringonpaisteen kera, joten Kajaani todella tarjoaa jokaiselle jotain.

- Koe kulttuurijäännöksiä Prikaatin alkukantaisten tapojen parissa. Siivousta 2-3 kertaa päivässä, ovet avoinna 90:n asteen kulmassa, taskut kiinni, kaulukset kuntoon, kättä lippaan ja vasemmalla portaisiin. Riko arkesi ainutlaatuisella tavalla!

- Liikuntamahdollisuudet ovat rajattomat. Prikaati tarjoaa käyttöösi maksutta kilokaupalla varusteita, jotka voit pukea päällesi ja lähteä Kajaanin sateisiin metsiin virkistävälle kävelylle. Kuntosi kohoaa takuulla, ja olosi on hyvä.

- Tuvista löytyy kaikki majoittumiseen tarvittava: sänky ja kaappi tavaroillesi, sekä pöytä jolla ei saa istua. Televisio ei kuulu varustukseen, mutta sitä voi käydä katsomassa erillisessä TV-tuvassa, öisin. Katselurauha on siis taattu, ja ei näin viihtyisässä kohteessa olisi kuitenkaan malttanut nukkua.

- Ruokatarjonta on ensiluokkaista. Näkkileipää niin paljon kuin jaksat sydä, monipuolisia pääruokia ja ilmastoon sopivasti vetistä salaattia. Leiriolososuhteissa voit kokea loppuviikon erikoisuuden, everybody-sopan, joka kokoaa viikon parhaat kulinaristiset nautinnot yhdeksi riemuisaksi kokemukseksi. Eikä siinä vielä kaikki! Erikoislahjana juuri Sinulle, Prikaati tarjoaa kaupanpäälle aamupuuron muodossa koko päivän tarpeiksi JARRUA!


Varaa siis oma paikkasi hetimiten. Pidempää lomaa kaipaaville on tarjolla hulppea 362 päivän lomapaketti, kiireisemmät taas voivat viettää Prikaatilla vain 180 päivää. Erikoispyynnöstä myös 270 päivän paketit ovat mahdollisia.

Tule ja rakastu, Kajaanin kostea syleily odottaa!


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Melfice_ - 13.08.2007 00:08
Matkustin muuten ensimmäistä kertaa Ryanairilla. Tamperelaisena oli tietysti miellyttävää lähteä Pirkkalasta Helsinki-Vantaan sijaan. Lennosta puuttui kyllä glamour karmeiden väristen istuinten ja hätäisten lentoemäntien ansiosta. Vessa oli niin helvetin pieni etten kyllä yrittäisi siellä pääsyä kymppikerhoon. Täytyy kuitenkin sanoa että lento Stanstediin 2h 30 min meni kuitenkin todella leppoisasti. Mikäs siinä kun on noin lyhyt lento, muutama olut sek pari-kolme pussia konjakkia, it's all good. Safka oli kallista ja laadutonta, mutta en mä sinne syömään mennytkään.

Olin viimeksi lentänyt kolme vuotta sitten, ja turvatarkastukset vähän ihmetyttivät. Ei multa ikinä aikaisemmin ole otettu vyötä läpivalaisuun. Stanstedin puolella myös kengät piti laittaa läpivalaisuun. Olihan se mukava huomata ettei mun reebokeissani ollut mitään yllättäviä valtion mikroimplantteja.


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Melfice_ - 19.03.2008 22:04
Pääsiäislomani alkoi tänään. Juhlistan tapahtumaa lähtemällä ensi tiistaina neljäksi päiväksi Prahaan. Tshekissä en ole aiemmin ollutkaan. Kieltä en puhu sanaakaan, mutta eiköhän noin suuressa kaupungissa pärjää englannilla ja saksallakin. Ohjelmaa en ole vielä juuri suunnitellut, mutta ainakin oluttupia aion kiertää ja kyllä niitä kuuluisia liharuokiakin täytyy kokeilla. Kuulemani mukaan myös hyviä jazzklubeja olisi tarjolla.

Lento lähtee tällä kertaa Helsinki-Vantaalta, sieltä en olekaan lentänyt sitten tammikuun 2003.


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 19.03.2008 22:07
Huomenna Tokioon.


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Ramen Soup - 19.03.2008 23:19
Ensi viikolla Tokioon.


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Tuulisti - 20.03.2008 00:36
Sunnuntaina Tokioon.

Hei oikeesti, voisiko joku pliis myös jäädä Suomeenkin?


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: JayeizH - 20.03.2008 00:50
Sunnuntaina Tokioon.

Hei oikeesti, voisiko joku pliis myös jäädä Suomeenkin?

Mä en o menossa mihinkään vaikka kuinka haluisin ...  :rollaus:


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Ramen Soup - 20.03.2008 09:51
Sunnuntaina Tokioon.

Hei oikeesti, voisiko joku pliis myös jäädä Suomeenkin?

Heh, Tokiossa on nyt jotain imua.  :rollaus: Ittellä tosin vain reilun kuukauden loma jonka aikana kiertelen saarta päästä päähän ja hippasen myös Okinawaa. Ilmeisesti Tuulisti ja Rocky menette pidemmäksi aikaa?

Lainaus käyttäjältä: Melfice
Matkustin muuten ensimmäistä kertaa Ryanairilla.
Hitsi, eka lentoni ikinä oli nimenomaan Ryynärillä, enkä silloin paremmasta tiennyt. Vasta jälkeenpäin Finskin koneessa oltuani tajusin miksi Ryynäri on niin halpa. Paluulennolla oikeasti alkoi lentoemojen osaaminen nypityttää, kun koetin tilata pullon vettä:
- "do you have water in bottles?"
- "excuse me?"
- "water? In bottles?"
- "umm"
- "water in bottles?"
- "ehh...I don't understand..?"
 Täs vaiheessa aloin luovuttaa mut koetin vielä:
- "Bottled water? Please?"
- *hiljaisuus ja hätääntynyttä vilkuilua ympäristöön, jonka jälkeen:* "OH, water in BOTTLES!"

Tässä ongelmana oli vain ja ainoastaan se, että itse äännin sanan "pullo" amerikanenglannilla ja lentoemo brittinä ei sitä sit tajunnut. Jos joku on kattonu leffan Love Actually, Rakkautta Vain, tajunnee mistä oli kyse.


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: AK-87 - 20.03.2008 11:45
Mä en o menossa mihinkään vaikka kuinka haluisin ...  :rollaus:

Sama.
Eikä onneksi joskus ärsytä, kun veli reissaa nykyisellään ympäri maailmaa "työasioissa" ja siskokin alkanut reissailemaan. Itse olen sitten jumiutunut tänne korpeen... :(


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Sharkie - 20.03.2008 12:28
Heinäkuun lopussa kuukaudeksi jenkkeihin. Ensin Las Vegasiin Hip Hopin MM-kisoihin, ja samalla mielellään kaikki maailman show't ja sirkukset tsekataan, ja sieltä jatketaan Losiin, jossa neljä täyttä viikkoa. Rantabulevardia silmän kantamattomiin, shoppailua, tanssitunteja, ilmainen maijoittuminen...puhdasta täydellisyyttä toisin sanoen. Ei paljon nämä kevättalven paskasäät nappaa.


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: migge - 20.03.2008 12:34
Ei paljon nämä kevättalven paskasäät nappaa.
Heinäkuun lopussa harvemmin on kevättalven paskasäitä.


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Ramen Soup - 20.03.2008 12:37
Itse olen sitten jumiutunut tänne korpeen... :(

Lähe meneen!  ;)


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Sharkie - 20.03.2008 12:41
Ei paljon nämä kevättalven paskasäät nappaa.
Heinäkuun lopussa harvemmin on kevättalven paskasäitä.
Mitä!? Eikö!?

Onneksi en missään nimessä tarkoittanut, että kesän odottelu pistää just nyt vähän malttamattomaksi.


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Melfice_ - 01.06.2008 21:12
Kävin maaliskuun lopussa viiden päivän lomalla Prahassa.

Prahaa ei suotta kutsuta yhdeksi Euroopan kauneimmista kaupungeista. Sen kauneus ei kuitenkaan ole samanlaista keisarillisten kaupunkien laajoja patsain koristeltuja puistoja kuten esimerkiksi Wienissä tai Pietarissa, vaan kyse on keskiaikaisesta kaupungista jossa yhdistyvät mm. keskiaika, barokki, renesanssi, goottilaisuus, vanha juutalaisperinne, slaavilaisuus, sosialismi sekä modernismi. Vanhan kaupungin keskusta on varsinainen turistirysä. Itse olin kaupungissa onneksi sesonkiajan ulkopuolella, joten ryysis ei käynyt kestämättömäksi.

Prahan poikki virtaa Vltava-joki ja Vltavan ylittää Prahan kuuluisin nähtävyys, pitkä ja kaunis patsailla koristeltu Kaarlen silta. Muita spottaamisen arvoisia nähtävyyksiä ovat:
- Josefovin juutalaiskaupungiosan synagogat, jossa voi käydä muistelemassa holokaustia, tsekkaamassa 600 vuotta vanhan hautausmaan sekä perehtymässä Prahan Vanhaat Uuteen Synagogaan, jonka ullakolla on legendan mukaan roolipelaajillekin varsin tuttu GOLEM.
- Prahan linna, joka on Euroopan suurin asutettu linna.
- Pyhän Viktuksen katedraali, joka sijaitsee em. Linnan sisäpihalla. Katedraali on uskomattoman kaunis ja niin täynnä goottiyksityiskohtia että sen suunnittelijaa on varmasti pidetty suuruudenhulluna. No, useampi sata vuotta sen valmistumisessa menikin.
- Vanha kaupunginaukio ja sen keskellä sijaitseva Raatihuoneen astronominen kello, jonka monimutkaisiin toimintamekanismeihin Thomas Alva Edison osoitti mielenkiintoa
- Modernia arkkitehtuuria edustava Tanssiva Talo

(http://farm2.static.flickr.com/1126/1386181990_433ec80106.jpg?v=0)

Tanssiva Talo Vltavan rannalla

Näin myös vanhassa kaupungissa museon, jonka ovessa luki "Museum of Sex Toys" mutta siveänä ja pidättyväisenä miehenä en kehdannut mennä sisään. Tyydyin vain kurkkaamaan ovensuusta sisään ja siellähän oli -yllättäen- lauma japanilaisia, tunnetusti perverssiä kansaa.
Vanhan kaupungin keskusta on turisteja vetävänä paikkana tietysti muuta kaupunkia kalliimpi paikka. Näinä yhteisvaluutan aikoina itseäni vitutti se, että Tsekin valuutta ei tietystikään ole euro vaan koruna. Keskustan rahanvaihtopisteissä matkailijoita koijataan härskeillä vaihtokursseilla, kannattaa ehdottomasti nähdä hiukan vaivaa ja kävellä vähän kauemmas vaihtamaan rahaa. Prahassa julkinen liikenne toimii kuin junan vessa; kolmella metrolinjalla, sporaverkostolla ja busseilla pääsee ihan minne tahansa. Soisin Suomalaisten päättäjien ottavan Prahasta mallia näistä asioista päätettäessä.

Safkapuolella kannattaa pysyä liharuoissa, paikallisruokiin ei juuri viherkasveja kuulu. Lihavartaat nostavat veden kielellä vielä näin jälkeenpäin tässä näpytellessä. Juomapuolella kannattaa pitäytyä oluessa. Hanasta saa halvalla mm. sellaisia herkkuja kuin Budvaria, molempia Velkoja ja Urquellia. Välillä nöyrryin ottamaan myös Guinnessia, lomalla ei voi vastustaa. Tippeineen 0,5l tuoppi pubissa maksoi 30 korunaa eli noin euron kun jaksoi kävellä 300metriä Kaarlen sillalta poispäin.

Ihmiset puhuvat melko huonosti englantia, mutta ovat ystävällisiä. Huoria en juuri nähnyt vaikka kaupunkia pidetään Euroopan pornopääkaupunkina, ammattimaisia kerjääjiä sitäkin enemmän.

Jonain päivänä palaan Tsekkiin, se on varmaa.


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 01.06.2008 21:19
Tsekki todellakin lukeutuu niihin maihin, joissa on jossain vaiheessa käytävä. Muutenkin alkanut tuo Keski-Eurooppa kiinnostamaan kun on paljon hyvää kuullut. Tsekki ja Unkari varsinkin kiinnostavat. Ehkä muutaman vuoden päästä.

Ensi viikolla Kiinaan taas. 2,5 viikkoa tulee siellä hikoiltua. Plääh.


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 20.06.2008 16:00
Tiistaina lento takaisin Suomeen, joten tiistaina pääsen taas moderoimaan. Näyttää taas laudan laatu heikentyneen, kun en ole ollut vahtimassa.  >:(

Vielä en Kiinan reissusta jaksa pahemmin kertoa. Hong Kongissa olin kolme päivää. Tai olisi pitänyt olla kolme päivää, mutta viisumisekoilujen takia oltiinkin viisi päivää. Lievästi sanottuna oli viisumihommien takia kuset housussa. Vielä olisi 115 renmimbiä tuhlattavana. Taidan mennä pelihalliin tuhlaamaan rahat. Ostin pyöränkin. Maksoi n. 35 euroa.

Eilen tuli katsottua Snakes on a Plane. Nyt ei hirveästi tee mieli matkustaa lentokoneella. Moro.


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 25.06.2008 17:17
Eilen palasin Suomeen. Olipahan reissu taas. Kiinan hyvät ja huonot puolet tuli taas hyvin huomattua. Hong Kongissakin käväisin.

Tällä hetkellä jopa vähän vituttaa olla taas Suomessa. Suomessa on hyviä puolia paljon. Suomi on kaunis maa ja täällä ilma on raikasta, tuuli tuntuu ihanalta (aika gayn kuuloista) ja hirveästi meluakaan ei tarvitse sietää. Kuitenkin järkytyin kun käväsin kaupassa. Kaikki on niin kallista. Ja kotona odottaa hirveät siivoukset. Ei vaan jaksaisi.

Huutonaurua niille jotka sanoo, että Suomessa on sietämättömän kuuma. Kiinassa se kuumuus on täysin erilaista. Se oli todella hiostavaa. Varsinkaan jossain liikenteessä sitä ei aina vain jaksanut. Sisälläkin oli helkutin kuuma ellei ilmastointilaitteet ollut päällä.

Hong Kongissa piti olla kolme päivää, mutta oltiinkin viisi päivää meikäläisen viisumiongelmien takia. Minulla oli Kiinan viisumi entryjä vain yksi ja olin sen jo käyttänyt kun tulin Suomesta Kiinaan. En siis päässyt Hong Kongista Kiinaan, koska Kiinassa Hong Kong luetaan vielä ulkomaaksi. Aika hassu juttu. Oikeastaan oli hienoa jäädä Hong Kongiin vaikka jälkimmäinen hotelli oli aivan perseestä. Ihan homeessa ja ahdas, hyi vittu. Vasta viimeisenä iltana Honkkarissa vasta pääsi kunnolla meininkiin. Pitää kyllä Hong Kongiin mennä joskus ihan kunnon ajan kanssa lomailemaan.

Jännä paikka oli Hong Kong. Itämainen ja länsimainen kulttuuri yhdistyivät ihmeellisesti. Vaikka Shanghaitakin sanotaan hyvin länsimaalaiseksi kaupungiksi, ei se ollut mitään verrattuna Hong Kongiin. HK:ssa pärjäät hyvin englannin kielellä. Hong Kong oli vähän kalliimpi paikka, mutta se tunnelma oli jotenkin hieno. Ihmiset oli kohteliaampia, liikenne sujui paremmin kuin Shanghaissa ja kaupunki oli hyvin puhdas. Siellähän voi saada jopa 5000 HK:n dollarin sakot jos roskaa tai tupakoi väärässä paikassa. 5000 dollaria on suunilleen 500 euroa. Ja sellaista summaa ei monelta kinuskilta löydy, vaikka Hong Kongissa elintasokin on vähän parempi kuin esim. Shanghaissa. Ja tämähän näkyi hyvin hintatasossa.

Mutta on Shanghaissakin puolessa. Sieltä löydät "kaiken". Välillä se meteli, kuumuus, ilmanlaatu ja saasteet käy vituttamaan. Myös liikenne on täyttä kaaosta. Kukaan ei noudata liikennesääntöjä, ei edes poliisit. Autojen seassa menee skootterit, sähkömopot, pyörät ja kävelijät ihan miten sattuu. Sähkömopot vaikuttaa vaarallisilta vehkeiltä varsinkin pimeällä. Kenelläkään ei valot toimi ja noista vehjeistä ei lähde ääntä. Taksit on halpoja Shanghaissa. Metrokin tietenkin oiva vehje liikkumiseen. Ostin itselleni citypyörän. Maksoi suunilleen 35 euroa.

Parissa pelihallissa tuli käytyä rahaa tuhlaamassa, Pearl Towerin juurella tuli taas käytyä, eläintarhassakin jälleen käytyä, siinä maailmankuulussa sirkuksessa ja kartingissa kävin isäni päihittämässä. Ihan mukavaa oli. Sinällään olisi voinut pidempääkin olla, mutta toisaalta toi oli sopiva aika. Kuitenkin jäin kaipaamaan hintatasoa, erilaisten kauppojen määrää ja tietenkin elämäni rakkautta, Tsingtaoa.


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Melfice_ - 29.06.2008 23:22
Lähden huomenna kuukaudeksi Kroatiaan sairaalaan harjoitteluvaihtoon. Hieman jopa jännittää. Kroatiaa en puhu sanaakaan. Pelaajalautaa tuskin paljon seurailen, palaillaan asiaan elokuun puolella.


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Melfice_ - 06.08.2008 14:09
Olin siis kuukauden Kroatiassa.

Täytyy kyllä sanoa että oli varmaankin hienoin yksittäinen kuukausi elämässäni. Lämpötila oli pysyvästi 22-30 astetta ja välimeren vesi oli kirkasta, suolaista ja lämmintä. Virallisestihan kyse oli kuukauden mittaisesta opiskelijavaihdosta. Jaksoin tosin käydä 32 päivän aikana vain 7 päivänä sairaalassa parin tunnin ajan, enemmän tuli maattua rannalla ja matkusteltua ympäri Kroatiaa. Sain kuitenkin professorilta allekirjoituksen vaihtotodistukseeni joten muutama opintopiste kilahti tilille tästä hurjasta suorituksesta. Vaihtomaksu oli 150€ ja sillä sain majoituksen opiskelija-asuntolassa sekä kaksi lämmintä ateriaa päivässä. Lisäksi maksoin lennoista (Helsinki-Praha-Zagreb) yhteensä noin 310€. Periaatteessa päivän selviäisi noiden aterioiden jälkeen nollabudjetilla jos haluaisi. Hintatasoltaan Kroatia ei ole Itä-Euroopan halvimpia mutta selvästi Suomea halvempi. Puolen litran tuoppi olutta maksaa ravintolassa 1,5€ ja kalleimmat elokuvaliput sunnuntai-iltana ovat 4€.

Vaihtokaupunkini oli Kroatian kolmanneksi suurin kaupunki Rijeka, joka sijaitsee Kvaernerin alueella Kroatian pohjoisrannikolla. Lisäksi kävin Zagrebissa, kauniissa Plitvicen kansallispuistossa maan keskiosissa sekä Istriassa. Istria sijaitsee maan luoteisosissa ja on varsin italilalaistyyppistä seutua. Sieltä olisi ollut mahdollisuus mennä katamaraanilla muutamassa tunnissa käymään Venetsiassa mutta jätin tilaisuuden käyttämättä. Myös etelärannikon turistikohteet, Split ja Dubrovnik, täytyi jättää turismisesongin takia ensi kertaan.

Kielestä opin kuukaudessa vain ne perinteiset alkeet; tervehdykset, ruokasanastoa, "huora", "pillujahti" sekä muita tuhmia sanoja. Kirosanoissa olikin varsin paljon munaa, omia suosikkejani olivat "Naikoon koira äitiäsi!" sekä sen variaatio "Naikoon hevonen äitiäsi suuhun!". Paikalliset ihmiset ovat varsin ystävällisiä ja puhuvat hyvin englantia. En tainut nähdä yhtäkään tappelua tai vaaratilannetta vaikka käveleskelin välillä kaupungissa pimeinä tunteina aika hyvässä soseessa. Kroatialainen keittiö oili yhdistelmä keskieurooppalaisia liharuokia kuten Prahassa sekä italialaisvaikutteisia spagetteja ja pizzoja. Rannikolla syötiin luonnollisesti paljon kalaa ja muita mereneläviä.

Paikalliset opiskelijat olivat hienoja tyyppejä, pari tyyppiä tulossa pian Suomeen. Joutuu varmaan vähän näyttämään paikkoja.


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 06.08.2008 14:27
Kroatiaan on kyllä pakko päästävä jossain vaiheessa. Kaikki aina kehuvat..


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Melfice_ - 16.05.2009 21:00
Lähden perjantaina tyttöystävän kanssa viikoksi Kreetalle (Hania) kesälomaa viettämään. Ihan sitä perinteistä Aurinkomatkojen rantalomaperuskauraa. Onko kukaan käynyt, onko vinkkejä?


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Turilas - 16.05.2009 22:01
Ysiluokalla oli leirikoulu tuolla Hanian paikkeilla, jossain sen lähikylässä, jonka nimestä ei ole enää muistikuvaa (Muok: tarkistin juuri ja kylä oli Platanias). Käytiin kyllä Hanian kaupungissakin ja siellä oli ainakin se arkeologinen museo, mikä varmaan kannattaa visiteerata, jos historia yhtään kutkuttelee. Knossos on tietenkin Kreetalla se isoin kohde, joten jos jaksaa mennä ryysimään ja se ei ole entuudestaan tuttu niin onhan se katsastamisen arvoinen paikka. Ainakin itse olin historiafriikkinä aika haltioissani siellä. Haniasta taisi olla parin, kolmen tunnin bussimatka sinne.

Saattaa olla turistisesonki juuri ja juuri viikon päästä aluillaan Kreetalla, sillä muistan, että meidän leirikoulumme oli toukokuun puolivälissä ja puhuttiin, että silloin sesonki ei ollut ihan vielä alkanut.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Tuulisti - 17.05.2009 11:05
Kyllä Kreeta on hyvä ja helppo lomakohde jos ei etsikään mitään hullua aivonsyöntieksotiikkaa. Rannat on säännöstään turistimestoja mutta ihan vähän sisämaahan päin on jo aika "aitoa"...Tai no vähemmän epäaitoa. Kreetalla kannattaa tsekata se maailman pisin rotko, Samaria. Olikohan 16km, eli ihan kiva lenkki. (Laitoin tästä joskus nätin kuvan Pelaajaboardille mutta vaikka voisin en sitä taitaisi jaksaa etsiä.) Snorklaus yms. ei ole kovin hienoa, usein sumeat vedet ja muihin lämpiminiin maihin verrattuna aika vähän nähtävää. Ruoka on hyvää. Pienten vuorten oliivilehdoissa on kiva kävellä.

Tulin itse 30min sitten Koreasta. Viime viikolla olin Taiwanissa. Taiwan oli aivan upea, sääli että sinne ei Suomesta helposti eksy. Korea on kuin "halpisversio" Japanista. Monet asiat ovat samoin, hinnat ovat hieman halvempia, mutta kyöhempi maa ja selvästi Japanin varjossa monessa mielessä. Ruoka oli hyvää sielläkin, ei mennyt aivojensyönniksi kuten Taiwanissa ainakin melkein meni. Isäntiä en halunnut loukata joten söin mitä annettiin...


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Tan - 17.05.2009 12:46
Snorklaus yms. ei ole kovin hienoa, usein sumeat vedet ja muihin lämpiminiin maihin verrattuna aika vähän nähtävää.
Voisi sanoa ettei koko Välimeressä ole snorklauksen ja laitesukelluksen puolesta mitään nähtävää. Pohja on kuollutta ja vesi sameaa. Viimeiset jäljellä olevat riutat ovat luultavasti suojeltuja ja turisteilta poissuljettuja.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Tuulisti - 17.05.2009 16:42
Snorklaus yms. ei ole kovin hienoa, usein sumeat vedet ja muihin lämpiminiin maihin verrattuna aika vähän nähtävää.
Voisi sanoa ettei koko Välimeressä ole snorklauksen ja laitesukelluksen puolesta mitään nähtävää. Pohja on kuollutta ja vesi sameaa. Viimeiset jäljellä olevat riutat ovat luultavasti suojeltuja ja turisteilta poissuljettuja.
No joo, noin se taitaa suurimmaksi osaksi olla. Jos menee Kyprokselle asti niin sieltä jotain jo löytyy.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 17.05.2009 16:51
Snorklaus yms. ei ole kovin hienoa, usein sumeat vedet ja muihin lämpiminiin maihin verrattuna aika vähän nähtävää.
Voisi sanoa ettei koko Välimeressä ole snorklauksen ja laitesukelluksen puolesta mitään nähtävää. Pohja on kuollutta ja vesi sameaa. Viimeiset jäljellä olevat riutat ovat luultavasti suojeltuja ja turisteilta poissuljettuja.
No joo, noin se taitaa suurimmaksi osaksi olla. Jos menee Kyprokselle asti niin sieltä jotain jo löytyy.
Ei Tan Kyprokselle asti eksy. Rhodoksella on kivempi tanitella Mythosta juoden.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Tan - 17.05.2009 17:10
Snorklaus yms. ei ole kovin hienoa, usein sumeat vedet ja muihin lämpiminiin maihin verrattuna aika vähän nähtävää.
Voisi sanoa ettei koko Välimeressä ole snorklauksen ja laitesukelluksen puolesta mitään nähtävää. Pohja on kuollutta ja vesi sameaa. Viimeiset jäljellä olevat riutat ovat luultavasti suojeltuja ja turisteilta poissuljettuja.
No joo, noin se taitaa suurimmaksi osaksi olla. Jos menee Kyprokselle asti niin sieltä jotain jo löytyy.
Ei Tan Kyprokselle asti eksy. Rhodoksella on kivempi tanitella Mythosta juoden.
Kyproksella käyty kaksi kertaa.


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Sharkie - 17.05.2009 17:46
Itsehän lähden tulevana keskiviikkona viikoksi Miamiin. Hotelli ihan Miami Beachilla, muttei South Beachilla vaan vähän pohjoisemmassa. Oletettavasti rauhallisempaa niin. Pitäis olla ihan leppoisa kaupunki, ja varsinkin klubi- ja shoppailuhommiin tykkiä kamaa. Ja tietty rantalevytystä luvassa, ja Will Smith soi luupilla koko reissun. Kommentoidaan matkan jälkeen enemmän.

Party in the city where the heat is on, all night on the beach till the break of dawn...


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Sharkie - 29.05.2009 11:10
Miami

Napsahdin junasta tänä aamuna Ouluun ja kotiin, ja nyt on jotenkin sopiva zone reilun vuorokauden matkustamisen jälkeen kirjoittaa sana tahi pari reissusta.

Miami on perkeleen leppoisa kaupunki. Rantalomakohteena toimii, ja kuitenkin kaupunkiaspektiakin on mukana, eli ei mene pelkästään makoiluksi. Kulttuuri, aina elämäntapa-asioista rakentamiseen muistuttaa tosi paljon Kaliforniaa, mistä tuli siellä viime kesänä pitkän aikaa viettäneelle ja tykänneelle mukavan kotoisa fiilis. Rakentaminen on ns. laakeaa mallia ja välimatkat ovat pitkiä, eli apostolinkyydillä ei ihmeitä tehdä. Ajettiinkin siis paljon bussilla, joka oli kyllä kätevä ja huokea tapa siirtyä piiiiitkän rannikkoalueen ja keskustan alueella melkein minne vain. Lisäksi siinä näkee sitä ihan oikeaa miamilaisten elämää, ja välillä dösässä olikin sellaisia persoonia että kyyti kävi ihan viihteestä. Pyörä taikka skootteri olisi tällaisilla alueilla tietty aina kätevin, mutta näin lyhyelle reissulle oli turha alkaa säätämään mitään.

Rantaelämän ja yleisen leppoisuuden(eläkeläiset tuppaavat esim. asettumaan Miamin alueelle vanhoja päiviään viettämään) lisäksi mestan väitetään olevan varsin omiaan klubbaamiseen ja shoppaamiseen. Ihan hotellimme hoodeilla sijainnut Aventuera Mall lienee yksi kuumimpia shoppailumestoja Miamissa, ja sinne upposikin ihan kiitettävästi rahaa ja mukaan lähti kesän varalle shortsia, paitaa, sniikkeriä, lätsää ja parit aurinkolasit. Myös keskustan alueella on kuitenkin hyviä kauppoja, mutta sieltä oli vaikea näin lyhyellä aikataululla löytää mitään kovin suurta keskittymää, vaan kaupat ja muut olivat vähän hajallaan. Hinta-taso niin vaatteissa kuin muussakin ei varsinaisesti ole päätä huimaavan halpa, mutta silti Suomea huokeampi. Erityisesti vaatteissa on todella helppo tehdä löytöjä, kun on vähän malttia ja silmää. Ja tietty dollarin kurssin avulla säästää edelleen, vaikka se onkin noussut hieman. Klubiasioista en ikävä kyllä pysty sanomaan mitään, johtuen jenkkien aivopierusta, elikkäs 21 vuoden ikärajasta. Olisihan sitä voinut koettaa mennä pokerilla, mutta en jaksanut alkaa stressaamaan, kun moista yritystä varten olisi pitänyt ajaa pitkää bussimatkaa ja onnistumismahdollisuudet olivat varsin vähäiset, koska näistä tunnutaan olevan todella tarkkoja. Päädyttiinkin siis hakemaan kokelma erilaisia oluita(sekä Smirnoff Icea, se on sairaan halpaa jenkeissä) lähikaupasta ja pikkutumuilemaan altaalla. Fiilis hyvä.

Kelit olivat kummalliset. Lämmintä riitti kyllä tasaisesti koko ajan, mutta ei taidettu nähdä päivääkään, jonka aikana ei olisi sekä sadellut, ollut peruspilvistä, ukkostanut, ja paistanut lähes pilvettömältä taivaalta. Joinain päivinä painotus oli yhdessä päässä, toisina toisessa, mutta vaihtelua ja arvaamattomuutta riitti kyllä. Ei siitä tosiaan silti enempää haittaa ollut, kun rantakelejä oli riittävästi eikä kylmä vaivannut koskaan. Tiedä sitten onko tämä Floridan alueella tyypillistä, vai pelkää kevätmyrskyilyä. Hotelli (http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g552080-d217383-Reviews-Days_Hotel_Thunderbird_Beach_Resort-Sunny_Isles_Beach_Florida.html) oli kanssa todella hyvä, eikä siitä tarvinnut maksaa kuin reilu 250e viikolta. Sijainti loistava, tilat siistit, huoneet mukavat ja palvelu hyvää. Huoneessa ollut jääkaappi mahdollisti myös omat aamiastarpeet ja sitä kautta rahansäästöä, aamiainen kun ei kuulunut odotetusti hintaan.

Myönnettävä on, ettei Miamissa ihan hirveästi ole nähtävää, mutta viikon taikka parin lomailuun se sopii kyllä. Ilmasto hellii, rantaa riittää ja pakolliset paatti- sekä muut reissut ovat saatavilla. Itseäni kiinnosti myös tanssikulttuuri, joka elää alueella vahvana, mutta tietenkään mitään tapahtumia ei juuri tälle viikolle sattunut. Kaikin puolin antoisa nollaus silti kevään kiireiden jälkeen.


Peeäs. Ei nähty Big Willietä. Yhyy.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: 720 - 02.07.2009 00:39
Tänään lähtö Pariisiin. 8)


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: tiong - 02.07.2009 23:45
Tänään lähtö Pariisiin. 8)

Itsekin lähden sunnuntaina Pariisiin viideksi päiväksi. Tulee varmaan kierreltyä museoissa ja nähtävyyksissä. Valokuviakin tulee varmaan otettua melkoinen määrä, sillä ajattelin ottaa järkkärin mukaan joka päivälle. Hotelli sijaitsee kätevästi aivan metroaseman vieressä, joskin melkoisen lähellä punaisten lyhtyjen aluetta. Selittänee varmaan hintaa :lol:

Saa nähdä jaksaako iltaisin lähteä seikkailemaan kauemmas keskustasta, sillä tarjolla olisi ainakin Mastodonin klubikeikka sekä Suomessa harvemmin nähtävän Nine Inch Nailsin keikka, lämppärinä vieläpä mielenkiintoinen Mew.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: JayeizH - 22.07.2009 20:11
Tuli tuossa heitettyä autolla vajaan 4000km reissu Norjan puolelle. Itse en niistä tosin ajanut kuin 500-600km. Matka seurana oli kihlattu ja appivanhemmat. Onneksi on käynyt sen verran hyvä säkä että seura oli varsin viihdyttävää ja hauskaakin.

Matkahan meni suunnilleen reittiä koti - Jyväskylä - Oulu - Tornio - Kilpisjärvi - Tromssa - Harstad - Lofoottien kärki - Lodingen - Fauske - Luulaja - Haaparanta - Tornio - Oulu - Jyväskylä - koti.

Maisemat oli varsin mahtavia ja harmittaa että niistä ei jää kameralle läheskään sitä fiilistä minkä paikan päällä saa. Uomat ja putoukset tunturien kyljessä ja kosket ovat oikeasti hienoja kun niitä paikan päällä katselee. Kuva ei todellakaan anna oikeutta. Muutenkin maasto antaa kyllä elämiselle omat haasteensa ja kun sitä elämistä sielä katseli niin Norjalaisista sai aika sitkeän kuvan. Maa ei ole alavaa mutta pellot heitetään rinteeseen. Ja sielä ne lehmät, lampaat ja hevosetkin menee. Lisäksi kaupungit sijaitsee hyvinkin rikkonaisessa maisemassa tunturien kupeessa ja saarilla. Auto teiden sijoittaminen voisi olla ongelma mutta ratkaisuna toimii yksinkertaisuus. Kaivetaan kokonainen tieverkosto kiven sisään ja pirun korkeita ja pitkiä siltoja saarien välille. Pisin suora tunneli missä tuli mentyä oli 6,4km (pisin on jotain 25km etelämpänä Norjassa) ja Tromssaan kun meni tulee vuoren sisällä muutama liikenneympyrä vastaan. Liikenneympyröitä Norjassa on muuten ihan pirusti. Suomalaisia isoja (ja sekaviakin) risteyksiä ei ollut ollenkaan kun kaikki oli ympyröitä. Mutta hyvin omanlainen maa ainakin maantieteellisesti.

Nukkuminen tapahtui mökeissä kun niitä suht hyvin matkalla sai. Vessan ja suihkun omaava mökki neljälle hengelle per yö oli 1000-1300nok eli reilu 100€, kuitenkin ale 150€. Pari yötä tuli oltua heikommassa missä ei ollut vessaa eikä suihkua, mutta nekin meni ihan ok ja hinta ei ollut yöltä kuin 400nok (eli reilu 40€) ja Suomen puolella 40€. Paras mökki oli kyllä kilpisjärvellä. Hintakaan ei ollut kuin 120€ per yö mutta makuu paikkoja oli yhteensä 9kpl ja varustukseen kuului 2 vessaa, suihku, sauna, TV ja täyden varustuksen keittiö.

Kävi hiukan hassun pelottavakin tapaus matkalla. Tiesin että polveni ei ole parhaimmassa hapessa mutta menin kuitenkin ja kiipesin Saana tunturille jonkin matkaa kilpisjärven vieressä. No sehän alko turpoamaan seuraavana päivänä, eli keräämään nestettä ja kolmessa päivässä siitä tulikin aika valtava ja lähes käyttökelvoton. Ei auttanut kun etsiä lekuria Norjasta. Fauskesta sellainen löytyi (pitkän etsinnän jälkeen). Lekuri osasi varsin hyvin englantia (olisin oikeastaan huolestunut jos ei olisi osannut) joten kommunikointi onnistui. Mutta toimen piteet ja jutut alkoi kyllä hiukan ns. "hikoiluttamaan". Ensin lekuri puhui kuinka polvi on niin turvonnut on hankala löytää mistä pistäisi piikin sisään, mutta yrittää. Lupaavaa. Seuraavaksi alkoi puhumaan että kai tiedän että tämä tekee kipeää. Hämmästyin hiukan ja sanoin että ei se kyllä Suomessa ole sattunu pätkääkään. Siihen lekuri sitten sanoi että no ei se satukkaan välttämättä jos piikki menee hyvin ja että hän yrittää saada piikin nätisti. Okei...nyt aloin jo miettimään osaako tämä lekuri ammattinsa vai ei. Seuraavaksi tuli piikin vuoro. Ja jumalauta oli muuten sekin piikki. Oli meinaan niin paksu että sillä olisi voinut melkein imeä pirtelöä! Nyt alkoi oikeasti mietityttämään koko homma. Sanoinkin että Suomessa käytetään kyllä pienempää piikkiä. Lekuri sanoi että piikin pitää olla iso että neste tulee ulos. Neste on niin paksua että ei tule pienemmällä. Sanoin siihen että kyllä se ennen tuli. No lekuri lupasi (jälleen kerran) YRITTÄÄ pienemmällä. Aika moista yrittämistä tuntui meno olevan, mutta ajattelin että pakkohan sen on hommansa osata.

Lopulta homma meni (kaikesta huolimatta) ihan ok. Ja neste tuli sillä pienemmälläkin piikillä ilman ongelmia, ja siitä jäikin pieni epäilys lekurin ammattitaidosta, mutta lopulta olin kuitenkin hyvin tyytyväinen. Toimenpide ei sattunut ja polvi tyhjeni. No okei pari kertaa vähän kirpaisi kun lekuri sohasi piikillä kun piikki oli polven sisällä, ei piikki kosketti jotain pintaa.

Kokonaisuudessaan varsin hieno reissu. Pidänkin tälläisestä enemmän kuin rannalla makoilusta (ei sillä että rannalla makoilussa olisi mitään vikaa). Hiukan jäi väliin kun ei vain pystynyt polven vuoksi kävelemään tietyssä vaiheessa, joka hiukan harmitti, mutta eihän sille oikein mitään voinut. Jos maisemointi kiinnostaa suosittelen ehdottomasti reissua lofooteille. Tosin autolla menoa kannattaa harkita, koska tiet ovat käytännössä niin kapeita että varovasti saa mennä jos vastaan tulee joku. Käytännössä silloin pitää pysähtyä ihan laitaan (jos toinen ei pysähdy) ja odottaa että toinen menee ohi. Mitä pienempi auto niin sitä parempi. Mutta kyllähän sielä niitä asuntoautojakin meni koko ajan joten kyllä sielä autollakin meno ihan mahdollista on.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Fraeon - 04.08.2009 14:07
En mä kyllä osaa pitkiä löpinöitä kirjottaa, mutta...

Tulipa käytyä Berliinissä jammailemassa. Se oli sangen mielenkiintoinen matka kyllä. Ensimmäisenä tuli kotoinen tunnelma, kun itä-Berliinin puolella  Rosenthaler Platzilla, missä siis meidän majoitus oli, U-Bahnista noustessa haisi kusi ja kebab-kuppiloita näki viidellä eri suunnalla. Kierreltyä tuli Alexanderplatzilla ja muutamalla muulla turistiattraktiolla, minkä lisäksi illat päättyivät Kreuzbergin diskokeskukseen. Sain pointtini läpi koulusaksalla, vaikka saksa oli kieltämättä aika ruosteessa. Ei tarvinnut turvautua enkkuun.

Hostelli, missä oltiin, oli sekin...noh, kiltisti sanottuna mielenkiintoinen. Ekana päivänä olivat tosin kämmänneet ja huone oli tuplabuukattu; täynnä jotain sveduja. Lopulta sekin järjestyi ja koko viikonloppu maksoi ehkä jotain 45 euroa. Pyytelivät kovasti anteeksi kämmejään.


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Sharkie - 04.08.2009 14:38
Sain pointtini läpi koulusaksalla, vaikka saksa oli kieltämättä aika ruosteessa.

Olisit treenannut tärkeimmät smalltalkit tällä (http://www.youtube.com/watch?v=_xRu_TrbWB4). Ja johan sujuu.

Es ist nicht viel - so i trinke bier.


Otsikko: Vs: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Fraeon - 04.08.2009 14:48
Sain pointtini läpi koulusaksalla, vaikka saksa oli kieltämättä aika ruosteessa.

Olisit treenannut tärkeimmät smalltalkit tällä (http://www.youtube.com/watch?v=_xRu_TrbWB4). Ja johan sujuu.

Es ist nicht viel - so i trinke bier.

Niitä tärkeimpiä smalltalkeja kuuli ihan tarpeeksi, kun konetalon edessä ton esityksen jälkeen ~kaikki hoilasivat sitä TTY:llä.

Onneksi sentään osasin lausua "schwarzbier", "weissbier" ja "herrensuppe" täysin paikalliseen tyyliin.


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Sharkie - 04.08.2009 14:53
Herransoppa? Aika viileetä.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Melfice_ - 23.11.2010 15:25
Vielä reilut kaksi viikkoa lusimista tässä epäinhimillisessä kylmyydessä ja sitten karkaan talvilomalle Thaimaahan lähes neljäksi viikoksi. Joulu ja uusivuosihan siinä menevät, ihan sama. Määränpäinä ainakin Bangkok, Phuket ja Wapi-Batumin maaseutu. Viimeksi kävin Pattayalla tammikuussa 2003, silloin tosin aikaa oli vain hieman yli viikko.

Ohjelma on varsin vapaa, olisiko suosituksia? Lähden perusidioottina reissuun avovaimon kanssa joten niitä kymmenen sentin suihinottomestoja ei tarvitse luetella, kiitos.

Olikos Gba ainakin käynyt Thaimaassa vai muistanko ihan väärin?

(http://www.33ff.com/flags/XL_flags/Thailand_flag.gif)


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: despo - 23.11.2010 15:51
Itse olen käynyt kaksi kertaa. Ekan kerran Krabin Ao Nangissa ja toisen kerran Phuketissa. Edellämainittu oli vielä tuolloin mukavan rauhallinen, mutta Phuket oli kyllä aivan älytön mesta. Iltaisin oli joka paikka täynnä huoria ja lady boyta ja 7/11:iin matkalla tultiin myymään huumeita. Eipä siinä, hauskaa oli ja noillekin asioille pystyi lähinnä nauramaan kun ei tarvinut ottaa osaa.

Teikäläisellä tosin on nainen mukana, joten se tod.näk. rauhoittaa tilanteen aika hyvin. Meilläkin oli yhtenä iltana seurana pari ruotsalaista travellerityttöä ja paikalliset "naiset" pysyivät aika hyvin poissa kimpusta, kun näkivät että 3 jätkää ja 3 tyttöä.

Eli jos ei innosta katsella tuota seksiturismin ihanuutta, niin välistä löytyy kyllä ihan hiljaisiakin pikku baareja joissa istuskella. Lisäksi rannalla pimeässä on varsin mukava istua iltaa, mitä nyt koirat voivat vähän pyöriä jaloissa.

Uutena vuotena kannattaa olla ehkä jossain isommassa mestassa ja rannalla. Paikalliset tapaavat lähettää ilotulituksen lisäksi todella hienoja paperisia pari metriä korkeita kuumailmapalloja. Näky on todella hieno, kun noita nousee yötaivaalle satoja kerrallaan. Phuketissa ainakin myivät näitä, joten itsekin pääsee lähettämään.

Tuossa nyt oli jotain yleisohjeita, kattelen paikkoja jahka kotiin pääsen.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Gba - 24.11.2010 00:05


Olikos Gba ainakin käynyt Thaimaassa vai muistanko ihan väärin?


Joo, kuukausi oltiin kaverin kanssa. Viikko Bangkokissa ja kolme viikkoa Ko Samuilla(suosittelen). Phuketissa ei itse tullut käytyä, mutta ymmärtääkseni melkoinen turistirysä. Riippuu tietenkin mitä hakee, mutta parhaat rannat löytyy noilta pieniltä saarilta kuten Ko Taolta ja  Ko Samuilta. Itse tuli lennettyä sinne, mutta myös dösällä ja lautalla pääsee.

Noilla pikkusaarilla on myöskin vähemmän tuota huoraamista ja muuta myymistä. Saa kävellä rauhassa ja katsella itse tuotteita, ilman, että joku on jatkuvasti jotain tyrkyttämässä.

Despon mainitsemat kuumailmapallot on tosiaan magee juttu, täysin pimeä taivas, iso kokko rannalla ja satoja paperikuumailmapalloja taivaalla.

(http://www.concierge.com/images/destinations/destinationguide/asia/thailand/chiang_mai/chiangmai_001p.jpg)


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Tuulisti - 24.11.2010 13:53
Olin viime jouluna Thaikussa ja nyt tekis kyllä mieli tehdä sama uudestaan, edes viikoksi jos pääsisi sinne lämpimään, hyvän safkan ja merielämän ääreen... Ei ole mikään ihme että turisteja on niin paljon, sääli vaan ettei koko Thaimaata ole varaa vuokrata itselleen ettei tarvitsisi kohdata sen massaturismin huonoja puolia ja oheisilmiöitä.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Kabanossi - 24.01.2011 06:20
Tänään olisi tarkoitus lähteä viideksi päiväksi Lontooseen. Vähän kyllä jännittää. Meidän kuuden hengen porukasta oikein kukaan ei ole ennen reissannut, mitä nyt joskus vanhempien kanssa nuorena. Ei silloin tarvinnut mistään murehtia. Halvalla päästiin kyllä. Lennot Ryanairilla Tampereelta Lontooseen maksoivat n. 20€/nokka, hyvissä ajoin kun varaa niin saattaa päästä halvalla. Ryanair tosin laskeutuu Stanstediin, joka ei ole ihan niin lähellä Lontoonta kuten esim. Heathrow. Tuosta on vielä junalla kolmen vartin matka. Hotellista maksettiin neljästä yöstä 150€/nokka. Meillä on yksi iso kuuden hengen huone, tai pikemminkin asunto, neliöitä on 62. Se sisältää ihan kunnon keittiön jne. Tuo on kai enemmän perheille tarkoitettu, mutta voihan siellä tällainen kaveriporukkakin majoittua. Halvallakin siis pystyy reissaamaan jos on valmis näkemään vähän vaivaa. Saa nyt nähdä riittääkö tuo viisi päivää kaiken mielenkiintoisen näkemiseen.

Melfice oli näköjään myös käynyt Lontoossa ja jopa Stanstediin laskeutunut. On jo ehkä vähän myöhäistä kysellä mitään vinkkejä. No, on tässä aika paljon googlailtu. Eiköhän me pärjätä.  :)


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Melfice_ - 24.01.2011 08:22
Stansted on ihan hyvä paikka ja kyllä sieltä pääsee julkisilla, eli junalla tai bussilla helposti eteenpäin. Tampereen terminaalissa saattaa olo olla kuin karjalaumalla, mutta kyllä sen kestää kun halvalla pääsee.

Lontoo nyt on hieno mesta ja ihmiset perusystävällisiä, kaupunki vaan on hieman tyyris. Mahdollisuudet ovat kuitenkin rajattomat.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Melfice_ - 21.05.2011 21:39
Lähden huomenna viideksi päiväksi Milanoon. Onko kukaan ollut, onko suosituksia? Como-järvi kiinnostaisi. Lennot Tampere-Bergamo-Tampere maksoivat kahdelta hengeltä yhteensä 135 euroa.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: echoes - 21.05.2011 21:58
Lähden huomenna viideksi päiväksi Milanoon. Onko kukaan ollut, onko suosituksia? Como-järvi kiinnostaisi. Lennot Tampere-Bergamo-Tampere maksoivat kahdelta hengeltä yhteensä 135 euroa.

Viime vuoden reilillä Milano oli viimeinen kohde meidän porukalla. Helvetin iso kaupunki ja paljon tsiigailtavaa. Vähän hätäisesti tuli kaupunki tsekattua, mutta ihan nasta mesta. Hostellimme sijaitsi kaupungin laitamilla ja yöpyminen taisi olla joku 10e/yö, joten halvallakin pääsee. Mitään överi nähtävyyksiä siellä ei ole, mutta kyllähän siellä saa aikansa helposti kulutettua.

Frendi fiilisteli kyllä Como-järveä omalla reilillään. Olivat telttailleet järven rannalla ja kuulemma ihan jäätävän hieno mesta. Hieman harmittaa, ettei kerennyt sitä tsekkaamaan.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Sarkoni - 21.05.2011 23:21
Vuodenvaihteessa oltiin tyttöystävän kanssa Sveitsissä (Brigissä) ja sieltä pöräyteltiin junalla Milanoon. Istuimme junassa "ryhmäpaikalla" eli kasvotusten edessäolijoiden kanssa. Kun rajavartioston miehet kävelivät vaunumme läpi, vastakkaiselta pariskunnalta - jotka paljastuivat ranskalaisiksi - he kyllä kysyivät passit, mutta meiltä kysyttiin vain "What country?" johon minä mumisin "Ömm, Finland" johon rajasetä vain nyökkäsi hymyillen. 8) Olemme luotettavaa kansaa.

Milanosta ei jäänyt käteen juuri muuta kuin ahdistusta, josta saamme kiittää aivan vitullista määrää turisteja, ja liikaa muotikauppoja minun makuuni. Duomo di Milano-tuomiokirkko on ihan nähtävän arvoinen, liikkuu jossain siellä eeppisyyden sfääreissä Notre Damen kanssa.


Milanosta en osaa sen hyödyllisempää sanoa, mutta Sveitsiä voin suositella. Lentokoneella Zürichiin, sieltä junalla Brigiin, josta otetaan sangen korkealla menevä juna Zermattiin, josta otetaan vielä korkeammalla menevämpi juna Gornergratiin, josta voimme ihastella mm. sangen eeppisenä kohoavaa Matterhornia.

(http://img3.imageshack.us/img3/8849/kuva145.jpg)


Löytyy Tobleronen kyljestä, in case you wonder.

Brig oli myös todella symppis pieni paikka. Sijaitsee vuorten keskellä, eli toisin sanoen mihin tahansa katsookin, horisontin eteen kohoaa vuori ja se oli suomalaiseen maisemaan tottuneelle aika erikoista. Vanha ja perinteinen kaupunki, aika intiimi tunnelma omalla tavallaan. Yöelämään en päässyt tutustumaan, joten sen intiimiydestä en osaa sanoa.

Suosittelen jos tykkää vuorista, en suosittele jos ei.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Justece - 22.05.2011 16:51
Lähden huomenna viideksi päiväksi Milanoon. Onko kukaan ollut, onko suosituksia? Como-järvi kiinnostaisi. Lennot Tampere-Bergamo-Tampere maksoivat kahdelta hengeltä yhteensä 135 euroa.
Lennettiin tossa faijan kanssa sinne pari vuotta sitten. Bergamo - Lugano (Sveitsi) - Cuneo (Italia) - Nizza (Ranska) & Cannes - Monaco - Milano (Italia) - Bergamo. Ehdottomat kohokohdat olivat Como-järven ympäristö, jostain sieltä vuoren rinteeltä kannattaa majoitus ottaa. Lugano ja Cannes olivat myös todella hienoja kaupunkeja. Suosittelisin kuitenkin välttämään Milanon kokonaan. Tai no voihan siellä yhden päivän viettää keskustassa, mutta muuten kyseinen kaupunki on aika likainen ja mitään sanomaton.

edit: Ainakin Sveitsissä Luganossa suosittelen käymään.


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 02.10.2011 18:12
Norwegian lennoilla näköjään ilmainen wifi nykyään. Onko Finnair vieläkään saanut aikaseksi.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Melfice_ - 05.01.2012 20:12
Polkekaa loskaa uunot, minä lähden viikoksi Kuusamoon harrastamaan talviurheilua ja hakemaan katharsista.

(http://labho.com/wp-content/uploads/2011/09/winter.jpg)


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Minna - 12.01.2012 14:51
Ah, ei paha! Itse pääsen reilun neljän viikon päästä Leville, myöskin harrastamaan talviurheilua ja ehkä vähän kokeilemaan after skiitäkin.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Vin - 12.01.2012 15:16
Vähän samaa settiä, huomenna vuokattiin viikonlopuksi. Jos vaikka rinteisiin uskaltautuisi ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen  :)


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Justece - 13.01.2012 04:43
Enää 50 päivää Bangkok-Hong Kong-Bali reissuun. Luvassa on matkan jälkeen ärväysposti kuvien kera. :)


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Minna - 13.01.2012 09:08
Vin, kerro sitten millainen paikka on Vuokatti, ja millaiset rinteet on jos ja kun niihin uskaltauduit  :)


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Vin - 15.01.2012 20:21
Vuokatti vaikutti ihan jees paikalta. Rinteissä kävin kahdesti, enkä edes kaatunut vaikka viime laskettelukerrasta oli jo vähän aikaa. Rinteet olivat ihan mukavat, löytyi sopivasti jyrkempää mäkeä ja sitten vähän loivempaa jos ei uskaltanut jyrkempiin rinteisiin. Pituutta rinteillä oli jo jonkin verran, joten ihan mikään pulkkamäki paikka ei ollut. Missään ei tarvinnut jonotella eikä paikasta muutenkaan jäänyt juuri moitittavaa. Rinneravintola oli yllättävän halpa, esim lonkero ei ollut kuin 5€.
Vuokramökit oli remontoitu vastikään ja ne olivat muutenkin ihan asiallisessa kunnossa kaikkine tavaroineen ja saunoineen. Mukava reissu kaikenkaikkiaan. Sopivasti skitä ja afterskitä hyvällä porukalla  :)


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Minna - 16.01.2012 08:20
Se on ehdoton plussa, että pituutta rinteillä riittää. Laskun jälkeen pitää vähän jaloissakin tuntua, eikä ole kiva jos laskeminen menee pelkäksi hississä istumiseksi. Vuokatti olisi kyllä sopivan lähelläkin, voisi joskus mennä lyhyemmän reissun tekemään sinne.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Koo - 06.02.2012 13:11
Pietari vaikutti viikonloppureissun perusteella mahtavalta paikalta vaikkei kaupunkia kovin laajasti kerennytkään näkemään. Jengi osaa bilettää ja votkaa tarjottiin perjantai-iltapäivänä jo siihen tahtiin, että piti passata aika monta kierrosta. Ilta oli kuitenkin pitkä kun klubilla piti nuokkua aamuviiteen ja känniset deejiit ei yleensä ole mikään maailman siistein juttu. Röökiä tietysti vedettiin joka paikassa mikä oli ihan ok.

Yöpaikkana toimi joku keskustassa oleva hipsterhostelli jossa pyöri tosi mielenkiintoisia tyyppejä. Huonekaverit veteli nenäkarkkia aamupalaksi ja facebuukkas macbookeilla. Normi meininki siis.

Kaikki ihmiset vaikutti todella mukavilta ja vieraanvaraisilta ja mitään kovin kuumottavia tilanteitakaan ei ollut tarjolla. Oudoin juttu ehkä näin suomalaisena oli se, että paikalliset liikkui kaupungilla aina paikasta toiseen pimeillä takseilla  :lol: Tien laitaan vaan käsi ojossa niin muutamassa minuutissa kyyti oli taattu. Tällä metodilla päästiin lentokentällekin iisisti.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Aivis - 06.02.2012 13:58
Mites keikka meni muuten? Soititko omaa kamaa paljoa?


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Koo - 06.02.2012 16:24
Keikka meni ihan täydellisesti, klubi oli täynnä ja jengi mehuissa. Jotain tuntemattomia tyyppejäkin tuli keikan jälkeen kiittelemään, outo tilanne  :lol:

Tunnin setin soitin ja omia biisejä ei tullut soitettua kuin muutama, tuppaa aina unohtumaan joidenkin biisien soittaminen ja muutenkin yleensä aina aola intuitiolla joutuu biisejä heittelemään kehiin. Suunnitelmat muuttuu


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Minna - 09.02.2012 13:08
Huomenna auton nokka kohti Leviä. Viikko suksilla rinteessä, ei paha. Näyttää sääennusteetkin ihan kohtuu mukavaa keliä.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Melfice_ - 15.08.2012 09:46
Olin kaksi viikkoa häämatkalla (oh, yessir!) Seychelleillä.

Seychellit
Ajatus Seychelleille lähdöstä heräsi ensimmäisen kerran viime tammikuussa Helsingin matkamessuilla. Ihan aluksi piti tarkistaa kartasta missä moinen maa edes on; kyseessä on siis pieni 85000 asukkaan (siis noin jyväskylän verran) saarivaltio Intian valtameressä Afrikan länsipuolella, Madagaskarista hieman pohjoiseen, lähellä päiväntasaajaa. Häiden jälkeen oli matka-aikaakin sopivasti 2 viikkoa ennen arkikiireiden jatkumista. Yritimme ensin järjestää koko reissua omatoimimatkana, mutta lopulta kävi ilmi että tässä yhteydessä järkevämmän (huokeamman) pakettiratkaisun sai matkatoimistoja kilpailuttamalla. 2 viikon matka sisältäen lennot, hieman paremmat hotellihuoneet, kuljetukset sekä laivalla että bussilla ja puolihoidon (sis. aamupala ja lounas) oli 2600euroa/henkilö. Puolihoitoa en ollutkaan koskaan aiemmin kokeillut ja se vähän mietitytti, mutta tässä kohteessa se osoittautui hyväksi ja järkeväksi ratkaisuksi - pienemmillä saarilla ei juuri hotelliravintoloiden lisäksi ollut ravintoloita.

Miten sinne pääsee?
Se onkin yksi ongelma, sillä pääsaarelta on 1000km aavaa valtamerta joka suuntaan. Meillä oli kaksi lentokoneenvaihtoa molempiin suuntiin, mennessä Helsinki-Lontoo-Abu Dhabi-Mahe, palatessa Mahe-Abu Dhabi-Manchester-Helsinki. Saarten välillä liikuttiin katamaraaneilla, matka-aika kohteesta riippuen 30min - 1,5h. Merenkäynti oli aika kovaa, itselläni on melkoinen teräsmaha mutta siinä keikutuksessa meinasi kyllä meripahoinvointi iskeä.

Millaista siellä on?
Oikein mukavaa. Kohde oli "afrikkalaisempi" kuin osasin odottaa. Paikallinen väestö on kreoleja ja valtakielet ovat kreoli, ranska ja englanti. Elintaso on melko korkea, ja hinnatkin ovat vain hitusen Suomen hintoja matalampia. Turismi on yksi suurimmista ja ennen kaikkea kasvava elinkeino, mutta vielä varsin maltillista. Rannat ovat kauniita, eikä siellä ole lainkaan aurinkotuoleja tai ärsyttäviä kaupustelijoita/kerjäläisiä - varjopuolena ei sitten ole myöskään juuri rantakahviloita, eli jos haluat jossain ryystää kokiksen, kaljan tai espresson niin joudut hieman näkemään vaivaa paikan löytämiseksi. Maa on turvallinen, ei jengejä eikä ongelmia taskuvarkaiden kanssa kunhan pitää järjen mukana. Viime syksynä tosin hai tappoi kaksi turistia, (http://yle.fi/uutiset/hai_tappoi_jo_toisen_turistin_lomaparatiisissa/5407908) mutta nyt siellä pystyi aivan huoletta uimaan (kyttäsin toki jatkuvasti horisonttia TAPPAJAHAIN EVÄN VARALTA.)

Nyt vallitsi kuiva kausi, joten sade oli vähäistä ja ilmat vähän viileämpiä eli miellyttävät 25-29 astetta vuorokauden ympäri. Sortseissa ja T-paidassa pärjäsin kaksi viikkoa, siis yölläkin. Tasainen lämmin keli sopii itselleni paremmin kuin kuuma pätsi, välilaskulla Abu Dhabiin alkoi jo vituttaa kun klo 01.00 on lämpöä 34 astetta...

Olimme kahdella saarella, Praslinilla ja La Diguella. Praslin on näistä saarista suurempi, noin 8500 asukasta. Siellä tuli rantailun lisäksi mm. käytyä kansallispuistossa ihmettelemässä viidakon ihmeitä, matkustettua afrikkalaisella paikallisbussilla (huh huh) ja ajeltua itsekin vuokra-autolla. Vasemmanpuoleinen liikenne ja afrikkalainen liikennekulttuuri aiheuttivat ajoittain sydämentykytyksiä.
La Digue oli siis saarista pienempi, siellä asuu 2500 paikallista ja saaren mitatkin ovat vain 3km x 5km. Laskin saarella olevan 15 autoa ja kaikki liikkuivatkin fillareilla - polkupyörällä pääsi saaren halki helposti puolessa tunnissa. Osa liikenteestä toteutui härkävankkureilla ja meno oli kaikin puolin rentoa.

Kannattaako sinne mennä?

Tottakai. Seychellit on vielä aikalailla luonnontilassa, rannat ovat rakentamattomia ja hulppeita luksushotelleja ei juuri ole. Tilanne tulee todennäköisesti muuttumaan lähivuosina. Mitään baariskeneä ei näillä pienemmillä saarilla ainakaan ole ja extreme-urheilu rajoittuu sukelteluun ja snorklaamiseen. Tämä tekee Seychelleistä huomattavasti esimerkiksi Thaimaan rantakohteita rauhallisemman paikan, mutta toisaalta Seychelleille ei siitä syystä kannata kaveriporukalla lähteä sekoilemaan, vaan se sopii enneminkin pariskunnille.


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: despo - 15.08.2012 10:50
Mielenkiintoiselta kuulostaapi. Mesta on aina kiehtonut, mutta jotenkin kuvittelin sen olevan enemmän raharikkaiden mesta mutta kyllähän tuonne suht järkevällä hinna pääsee.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Bill Duke - 15.08.2012 14:45
Kuulostaa kyllä ihan hyvältä. Kauan meni matkassa yhteen suuntaan?


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Vin - 20.03.2013 21:47
Kysytäänpäs tällä tavalla yleisluontoisesti ilman sen tarkempien suunnitelmien paljastamista että onko lautalaisilla kokemusta working holiday-viisumin hakemisesta/sen varjolla lomailusta missään päin maailmaa?


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: despo - 19.04.2013 10:10
Olen menossa juhannuksena jenkkeihin pariksi viikoksi. Määränpää York Beach Mainessa, eli siinä itärannikolla vähän Bostonista ylös. Avovaimolla on siellä sukua, joten siksi sinne. Ja itse menenkin tuonne mieluummin, kuin johonkin New Yorkiin sokkona palloilemaan. Paikallisia kun on näyttämässä paikkoja, niin varmaan aika eri meininki.

Täällä kukaan on tuskin tuollapäin käynyt, joten mitään vinkkejä en sinänsä pyydä. Vaikka perusneuvoja USA:n matkalle saa toki antaa. Mutta kysynkin, että mitä kivaa (pelikamaa/elektroniikkaa) tuolta kannattaisi ostaa? SNES pelejä meinasin jokusen hommata, kun säästää postikulut, mutta mitäs muuta? Ideoita otetaan vastaan :)


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 19.04.2013 11:35
Mutta kysynkin, että mitä kivaa (pelikamaa/elektroniikkaa) tuolta kannattaisi ostaa? SNES pelejä meinasin jokusen hommata, kun säästää postikulut, mutta mitäs muuta? Ideoita otetaan vastaan :)

Ei mitään pelikamaa. Vaatteita ja sarjakuvia.


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: despo - 19.04.2013 11:42
Vaatteita ym. tulee kyllä varmasti shopattua. Aurinkolasit taitaa olla semi-edullisia jne. Lähinnä etukäteen olisi tarkoitus kartoittaa ideoita, koska ainakin SNES-pelit pitänee tilata Ebaysta.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: JayeizH - 19.04.2013 12:21
Vaatteet on yliarvostettuja. Etsi Disney kauppa ^_^


Otsikko: Vs: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Gba - 19.04.2013 12:41


Täällä kukaan on tuskin tuollapäin käynyt, joten mitään vinkkejä en sinänsä pyydä. Vaikka perusneuvoja USA:n matkalle saa toki antaa. Mutta kysynkin, että mitä kivaa (pelikamaa/elektroniikkaa) tuolta kannattaisi ostaa? SNES pelejä meinasin jokusen hommata, kun säästää postikulut, mutta mitäs muuta? Ideoita otetaan vastaan :)

Tullissa turpa kiinni. Älä viisastele tai vittuile yhtään. Tee juuri niinkuin sanotaan ja noudata jokaista ohjetta kuin lakia. Jenkkien tullivirkailijat ovat suurimpia kusipäitä mitä maailmasta löytyy. Ei myöskään kannata sanoa mitään ylimääräistä tai edes hymyillä, ne tulkitsee sen kumminkin niin että oot joku terroristi.

Meikä muute salakuljetti kuubalaisen sikaarin jenkkitullista läpi, oli vielä metallituubissa. Like a boss :lol:


Otsikko: Vs: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Kabanossi - 19.04.2013 13:05
Meikä muute salakuljetti kuubalaisen sikaarin jenkkitullista läpi, oli vielä metallituubissa. Like a boss :lol:

En halua tietää, missä sä sitä kuljetit...

Kaveri on ensi kuussa lähdössä kahdeksi viikoksi Nykiin. Olenko pikkaisen kateellinen?  :) Jenkkeihin olisi kyllä hieno lähteä pidemmäksikin aikaa paksun lompakon kera.


Otsikko: Vs: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: finngamer - 19.04.2013 13:11
Vaatteita ym. tulee kyllä varmasti shopattua. Aurinkolasit taitaa olla semi-edullisia jne. Lähinnä etukäteen olisi tarkoitus kartoittaa ideoita, koska ainakin SNES-pelit pitänee tilata Ebaysta.

Jotkin vaatemerkit ovat tosiaan selvästi edullisempia siellä. Esim. Guess, joka Suomessa on melkein luksusmerkin hinnoissa, on jenkeissä teinienkin kukkarolle sopiva. Itse ostin juurikin Guessin aurinkolasit sieltä, maksoi kolmasosan Suomen hinnasta.


Otsikko: Vs: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Gba - 19.04.2013 13:34
Meikä muute salakuljetti kuubalaisen sikaarin jenkkitullista läpi, oli vielä metallituubissa. Like a boss :lol:

En halua tietää, missä sä sitä kuljetit...

Kaveri on ensi kuussa lähdössä kahdeksi viikoksi Nykiin. Olenko pikkaisen kateellinen?  :) Jenkkeihin olisi kyllä hieno lähteä pidemmäksikin aikaa paksun lompakon kera.

Ihan laukussa oli, olin itseasiassa hieman yllättyny kuin huonosti ne läpivalaisulaitteet tajuaa metalliset putket. Ehkä tollanen ohut alumiiniputki ei sit näy siel.

Jenkkeihin pitää tosiaan varata vähintään se kuukausi, sen verta iso maa ja paljon nähtävää. Tosta Guessista sen verran, että oon ihmetelly miten se on Suomessa niin kovassa huudossa, täällä on ihan Guessin omia liikkeitäkin jossain isossa omenassa. Tosin joka toisella teinillä näkyy tuon merkin laukut(pappabetalar) olevan kainalossa, että siinä mielessä hieman laskenut sen arvo.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: migge - 03.06.2013 10:55
Muuton jälkeen on hyvä vähän rentoutua. Kaksi viikkoa kesälomaa tähän väliin ja matkalle kaveripariskunnan kanssa Italiaan.

Muutama yö ollaan ensin Roomassa. Käydään jokunen perusnähtävyys läpi ja syödään hyvissä tarvernoissa. Varsinainen matkakohde on kuitenkin Toscana, josta ollaan pienen kylän reunamilta vuokrattu loma-asunto. Toscanan oliivipuiden lomassa sitä sitte köllitään viinisievissä viikonpäivät. Niin, ja pitäähän sitä ainaki Firenzessä ja Sienassakin piipahtaa, kun on auto vuokrattuna.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: MasterTK - 05.06.2013 11:00
Kertokaas nyt asiantuntijat että minne sitä kannattaisi suunnata, jos vihaa kaikenlaisia kaupunkilomia ja loputonta ihmisten sähellystä ympärillä. Kiinnostaisi vaan löhöillä jossain eksoottisessa paikassa rannalla viikon tai pari. Mitkään nähtävyydet ja turistirysät ei kiinnosta yhtään.

Ajattelin että jos ois taas se aika vuosikymmenessä kun viettää lomaa muualla kuin kotonaan, mutta ei mitään hajua mistään järkevistä matkakohteista.


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: despo - 05.06.2013 11:48
Heitän hatusta kohteen, jossa mutsi oli miehensä kanssa joulun aikoihin.

Thaimaan vähän hiljaisemmalta kolkalta löytyy suomalaisomisteinen hotelli Aava Resort & Spa (http://aavaresort.com/). Vähän hintavampi ja laadukkaampi, mutta samalla varsin pieni joten mihinkään turistimassoihin ei törmää. Koko alueella on vissiin vain pari hotellia, jotka ovat kaukana (kilometrejä) toisistaan, joten aika omissa oloissa saa olla. Mitään erityisiä nähtävyyksiä ei taida jotain random kalkkikiviluolaa lukuunottamatta olla. Joku kyl löytyy läheltä, mutta ei sielläkään mitään turistimeinkiä löydä. Olikohan niin, että Finnmatkat tekee tuonne matkoja.

Mutta siis jos haluaa ns. vähän paremman hotellin, ei turistimassoja sekä paikan jossa vaan löhöillä, niin tuolla pitäisi aika hyvin onnistua. Ei mistään halvimmasta päästä, mutta eihän sulla pikkurahasta tainnut puutetta ollakaan?  ;)

Edit:
Tietysti jos haluat just nyt lähteä, niin voi olla vähän huono aika vuodesta mennä Thaimaahan. Meni tuo kohta ohi.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: JayeizH - 05.06.2013 12:02
Kertokaas nyt asiantuntijat että minne sitä kannattaisi suunnata, jos vihaa kaikenlaisia kaupunkilomia ja loputonta ihmisten sähellystä ympärillä. Kiinnostaisi vaan löhöillä jossain eksoottisessa paikassa rannalla viikon tai pari. Mitkään nähtävyydet ja turistirysät ei kiinnosta yhtään.

Ajattelin että jos ois taas se aika vuosikymmenessä kun viettää lomaa muualla kuin kotonaan, mutta ei mitään hajua mistään järkevistä matkakohteista.

Malediivit tai Seychellit. Saaria jossain Intian valtameren paikkeilla. Ei missään mitään, kallis reissu (vaikka ei kai mikään mieletön halvimmillaan) joten ei perinteisiä turisteja, tämän myötä luulisi olevan myös suht siisti, pelkkää hiekkarantaa ja "pikku viidakkoa", osa "kämpistä" meren päällä, ja suht matalia joten 10-20 vuoden päästä tuskin on enää edes olemassa kun vesi nousee päälle. Eli jos (tai kun sun tapauksessa) ei raha ole hidasteena, sinne ehdottomasti. Saa vielä mun mielestä sellasen paketin että ei tarvi maksaa mistään mitään paikan päällä, joten säästyy rahan venkslaamiseltakin.


Otsikko: Vs: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Gba - 05.06.2013 12:14
Heitän hatusta kohteen, jossa mutsi oli miehensä kanssa joulun aikoihin.

Thaimaan vähän hiljaisemmalta kolkalta löytyy suomalaisomisteinen hotelli Aava Resort & Spa (http://aavaresort.com/). Vähän hintavampi ja laadukkaampi, mutta samalla varsin pieni joten mihinkään turistimassoihin ei törmää. Koko alueella on vissiin vain pari hotellia, jotka ovat kaukana (kilometrejä) toisistaan, joten aika omissa oloissa saa olla. Mitään erityisiä nähtävyyksiä ei taida jotain random kalkkikiviluolaa lukuunottamatta olla. Joku kyl löytyy läheltä, mutta ei sielläkään mitään turistimeinkiä löydä. Olikohan niin, että Finnmatkat tekee tuonne matkoja.

Mutta siis jos haluaa ns. vähän paremman hotellin, ei turistimassoja sekä paikan jossa vaan löhöillä, niin tuolla pitäisi aika hyvin onnistua. Ei mistään halvimmasta päästä, mutta eihän sulla pikkurahasta tainnut puutetta ollakaan?  ;)

Edit:
Tietysti jos haluat just nyt lähteä, niin voi olla vähän huono aika vuodesta mennä Thaimaaseen. Meni tuo kohta ohi.
Thaimaahan.  ;)

Thaikuista löytyy kyllä hiljaisiakin kolkkia. Itse olin Samuilla Lamai Beachilla ja siellä ei ollut frendin lisäksi ainuttakaan turistia. Tosin silloin Thaimaassa vallitsi joku pieni sisällissota. Silti aika monesta mestaa löytää kyllä hiljaisen paikan, kunhan on paalua vuokrata oma villa ja kaistale omaa rantaa. Itse pyrin kyllä välttelemään ulkomaanmatkoilla kaikkea suomalaisuutta ja muita suomalaisia, joten ainakaan mulle suomihotelli ei olisi vaihtoehto. Toki lapsiperheelle se on hieman tutumpi ja turvallisempi.

Bora Boralla ei vissiin tarvitse katsella köyhälistöä, joten jos oikeasti haluaa rauhaa ja ei ole paalusta kiinni, niin lennot sinne.


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Sharkie - 05.06.2013 12:26
Thaikuista löytyy kyllä hiljaisiakin kolkkia. Itse olin Samuilla Lamai Beachilla ja siellä ei ollut frendin lisäksi ainuttakaan turistia. Tosin silloin Thaimaassa vallitsi joku pieni sisällissota. Silti aika monesta mestaa löytää kyllä hiljaisen paikan, kunhan on paalua vuokrata oma villa ja kaistale omaa rantaa.

Kyllä, Samuilta löytää hiljaisiakin biitsejä, mutta pääosin saari on sellainen turistituotteistuksen ihmemaa, että huh. Jos aikoo minnekään sieltä omasta nurkasta liikahtaa, niin taksit ovat kalliita ja sisäänheittäjiä joka nurkassa. Pari vuotta sitten käydyllä Thaikkukierroksella ehkä vähiten kiva mesta, vaikka oli siellä hyvääkin. Teetin puvun. Itse tykkäsin pirusti esim. Hua Hinistä. Ei länkkäreitä käytännössä ollenkaan, elämänmeno hemmetin leppoisaa ja paikalliset supermukavia. Hotellia ja muutahan tuolta kyllä löytyy, mutta enemmän siellä reissaavat mm. kiinalaiset. Oman hotellimme aularavintola oli samalla paikallisten kantarafla, eli meininki uskottavaa.

Mutta niin, näissä on kuitenkin kaikissa sekä kaupunki- että turistielementti jossain määrin mukana. TK:na lähtisin melkeinpä suosiolla jonnekin muualle kuin Thaikkuihin. Noilla pienillä valtamerten saarilla saa tosiaan olla ihan yksin. Mielellään vielä niin, että suoraa lentomahdollisuutta ei ole, vaan joutuu ottamaan joko pienkoneen tai botskin. Karsii tavanturistin aika tehokkaasti.


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: despo - 05.06.2013 12:42
Itse pyrin kyllä välttelemään ulkomaanmatkoilla kaikkea suomalaisuutta ja muita suomalaisia, joten ainakaan mulle suomihotelli ei olisi vaihtoehto. Toki lapsiperheelle se on hieman tutumpi ja turvallisempi.

Jos nyt sen verran täsmennetään, että kyseesä ei siis ole mikään Aurinkorannikon "suomihotelli". Tuppaa vaan olemaan laadukas hotelli, joka on suomalaisomistuksessa ja osa työntekijöistä on suomalaisia, mutta siis vähän eri meininki käsittääkseni kuin mitä tuosta termistä yleensä tulee mieleen. En tiedä mikä luokitus näillä on, mutta olettaisin yli 4.

Baarista tuskin saa Olvia tai hernekeittoa eikä telkkarista tule Uutisvuotoa.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Gba - 05.06.2013 13:09
Juu tuo tuskin on ihan perinteinen suomimesta, missä saa katsella karjalapaitoja.

Toisaalta kannattaa miettiä haluaako oikeasti ihan sellaiseen mestaa, missä ei yhtään turisteja ole. Voi tekeminen loppua hyvin nopeasti kesken, jos ei sellaista itse kehittele. Toki jos halajaa vain lepuutella hermoja ja ihan vain lagata riippumatossa omassa rauhassa, niin sitten. Tuohonkin voi tosin kyllästyä aika nopeasti.


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: despo - 05.06.2013 13:15
Tuolla mainitsemassani hotellissa hommat hoituivat itse asiassa silleen, että kävi sanomassa että haluaa tehdä jotain/mennä johonkin ja hotellista lähti opas näyttämään paikkoja. Ei siis mitään pakotettua kiertoajelua, vaan ihan kysynnän mukaan tyyliin:

Asiakas: "Kiinnostaisi nähdä tuo vesiputous/tippukiviluola."
Hotelli: "Ok, lähdetään kohta."

Ihan hyvä systeemi sinänsä.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Vin - 11.07.2013 21:31
Kysytäänpäs tällä tavalla yleisluontoisesti ilman sen tarkempien suunnitelmien paljastamista että onko lautalaisilla kokemusta working holiday-viisumin hakemisesta/sen varjolla lomailusta missään päin maailmaa?
Kerrottakoon nyt asiasta laudallakin kun suunnitelmat alkavat olla "melko" varmalla pohjalla toteutumassa.

Pitkäaikainen haave vähän pidemmästä ulkomaanmatkasta on nyt siis toteutumassa, ja 30. päivä tätä kuuta olisi tarkoitus istua lentokoneessa kohti Uutta-Seelantia. Hain jokin aika sitten itselleni working holiday-viisumin, sekä varasin lennot, ja lähden siis vuodeksi reissaamaan uusiin maisemiin. Tarkoitus on siis tehdä lyhyitä jaksoja duunia (viisumi antaa tehdä 3kk per työnantaja), sekä reissata ympäri maata, mahdollisesti myös aussilassa piipahtaen.

Työt lopettelin suomessa vähän suunniteltua aikaisemmin (petti ihan kirjaimellisesti hermo työnantajan kanssa, jouduin saikkua ottamaan), ja olen kesän mittaan valmistellut reissuunlähtöä. Auton myynti* ja kämpän tyhjäys mutsin luo ovat suurimmat vielä jäljellä olevat murheet.

"Vähän" on ajoittain mietityttänyt että mihin tässä on oikein ryhtymässä. Tuntui oudolta irtisanoa vuokrasopimus ja järjestellä muutenkin asioitaan siten, että mitään varmuutta tulevasta ei olekaan heti odottamassa. Luulen että tuo auton myyminen saattaa aiheuttaa jopa pientä katumista, mutta se on mitä luultavammin ohimenevää. Myös oma kielitaito epäilyttää, mutta osin sen takia tuonne reissuun haluan lähteäkin, että kielitaito kohentuisi. Lentämistä en pelkää, mutta viimeeksi olen matkustanut lentäen ala-asteella ollessani, joten sitäkin tulee vähän hermoiltua.

Katsotaan nyt mitä tästä tulee...jotenkin on sellainen kutina että ei tätä tarvitse katumaankaan rueta.  :) Ei se työelämä sen arvoista ole, etteikö siitä pientä breikkiä kannattaisi ottaa. Vielä kun se on mahdollista.


Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: despo - 11.07.2013 22:19
Katsotaan nyt mitä tästä tulee...jotenkin on sellainen kutina että ei tätä tarvitse katumaankaan rueta.  :)

Eikös se ole niin, että enemmän sitä katuu niitä tekemättömiä asioita kuin tehtyjä. Hauskaltahan tuo kiinnostaa ja kelpaisi itsellekin.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Melfice_ - 12.07.2013 12:04
Joo, kuulostaa kyllä ihan ykkösluokan reissulta ja hienolta kokemukselta. Onnea matkaan.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Shiranui - 02.08.2013 20:15
Onko kellään kokemusta hyvästä ja suht. halvasta hotellista Tokiossa? Tarkoitus olisi joulukuussa pyöriä lähinnä Tokion sisällä (Shibuya, Shinjuku, Harajuku, Akihabara jne.) ja tehdä myös muutama pikkumatka Tokion ulkopuolelle, eli hyvät kulkuyhteydet ovat myös edellytys. Vaihtoehtoja on vaan niin helvetisti ettei oikein osaa päättää :rollaus:

Kiinnostavia paikkoja Tokion sisällä ja sen lähistöllä saa myös ehdottaa.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: blindside - 03.08.2013 21:42
Onko kellään kokemusta hyvästä ja suht. halvasta hotellista Tokiossa? Tarkoitus olisi joulukuussa pyöriä lähinnä Tokion sisällä (Shibuya, Shinjuku, Harajuku, Akihabara jne.) ja tehdä myös muutama pikkumatka Tokion ulkopuolelle, eli hyvät kulkuyhteydet ovat myös edellytys. Vaihtoehtoja on vaan niin helvetisti ettei oikein osaa päättää :rollaus:

Kiinnostavia paikkoja Tokion sisällä ja sen lähistöllä saa myös ehdottaa.

Voin suositella Nekotaloa (http://nekotalo.com/). Pääset aitoon, vähän ränsistyneeseen Tokiolaiseen lähiötaloon (Nekotalo kakkonen) asumaan ja tulee taatusti halvemmaksi kuin mikään hotelli. Lisäksi Koenji on mitä mahtavin kaupunginosa täynnä jänniä pikkubaareja ja ravintoloita, vähän niinkuin paikallinen Kallio. Junalla pääsee puolessa tunnissa (kävely + junamatka) Shinjukuun.

Disclaimerina: itse olin Nekotalossa tämän vuoden maaliskuussa, jolloin sää oli jo melko lämmin. Japanilaiset kämpät ovat ilmeisesti aika kylmiä talvisin. Nekotalon kämpissä on ilmastointi/lämminilmapuhaltimet, mutta en osaa arvioida minkälainen kämppä on joulukuussa.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Vin - 05.08.2013 10:32
Ensi alkuun pahoittelut aussinappiksesta ja "aan ja oon" puuttumisesta. Arsyttavaa lukea.

On muuten suht tylya katsottavaa tama Christchurchin kaupunki. Kaupunkihan otti pahasti osumaa vuonna 2011 sattuneessa maanjaristyksessa, joka kaytannossa tuhosi kaupungin keskustan ja vaurioitti muitakin alueita. Viikonlopuna kavin katselmassa maisemia. Vetaa hiljaiseksi ajaa lapi kokonaisten autioituneiden asuinalueiden lapi, ja viela hiljaisemmaksi pisti romahtaneiden kallionjyrkanteiden, ja niiden reunalla roikkuvien talonpuolikkaiden nakeminen.

Tanaan kavin kavelemassa keskustan alueella, aika palasinahan se on. Suurin osa rakennuksista on talla hetkella tyhjillaan, vaurioituneita tai silminnahden hajonneita. Joitakin rakennuksia on romahanut kokonaan, ja sita myoten tontteja on tyhjillaan. Teita on paljon suljettuna uudelleenrakentamisen takia.

Ylipaataan reissu on lahtenyt varsin mallikkaasti kayntiin. Jet lag alkaa pikkuhiljaa helpottamaan ja arki tasoittumaan. Ensimmaiset paivat ovat kuluneet lahinna kaupunkiin tutustuessa ja paikallista menoa ihmetellessa. Maa ja kulttuuri vaikuttavat ainakin ensi silmaykselta varsin lupaavilta, ja maisemat horisontissa vahintaankin nakemisen arvoisilta. Tasta tama pikkuhiljaa...


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Sharkie - 05.08.2013 10:56
Ensi alkuun pahoittelut aussinappiksesta ja "aan ja oon" puuttumisesta. Arsyttavaa lukea.

On muuten suht tylya katsottavaa tama Christchurchin kaupunki. Kaupunkihan otti pahasti osumaa vuonna 2011 sattuneessa maanjaristyksessa, joka kaytannossa tuhosi kaupungin keskustan ja vaurioitti muitakin alueita. Viikonlopuna kavin katselmassa maisemia. Vetaa hiljaiseksi ajaa lapi kokonaisten autioituneiden asuinalueiden lapi, ja viela hiljaisemmaksi pisti romahtaneiden kallionjyrkanteiden, ja niiden reunalla roikkuvien talonpuolikkaiden nakeminen.

Tanaan kavin kavelemassa keskustan alueella, aika palasinahan se on. Suurin osa rakennuksista on talla hetkella tyhjillaan, vaurioituneita tai silminnahden hajonneita. Joitakin rakennuksia on romahanut kokonaan, ja sita myoten tontteja on tyhjillaan. Teita on paljon suljettuna uudelleenrakentamisen takia.

Ylipaataan reissu on lahtenyt varsin mallikkaasti kayntiin. Jet lag alkaa pikkuhiljaa helpottamaan ja arki tasoittumaan. Ensimmaiset paivat ovat kuluneet lahinna kaupunkiin tutustuessa ja paikallista menoa ihmetellessa. Maa ja kulttuuri vaikuttavat ainakin ensi silmaykselta varsin lupaavilta, ja maisemat horisontissa vahintaankin nakemisen arvoisilta. Tasta tama pikkuhiljaa...

Huhu, melkoinen irtiotto tosiaan tähän meidän elämänmenoon. Pistähän jatkossakin kuulumisia, kiva lukea miten elämä siellä etenee ja maailma avartaa!

Vielä et vissiin ole missään töissä? Minkälaisia duuneja aiot siellä ollessasi tehdä, ja onko paikka jo selvillä?


Otsikko: Vs: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Vin - 06.08.2013 13:49
Vielä et vissiin ole missään töissä? Minkälaisia duuneja aiot siellä ollessasi tehdä, ja onko paikka jo selvillä?
En ole viela toissa, eika paikkakaan ole 100% varma. Taalla asuvan kaverin tyonantaja tosin on ollut kuulemma kiinnostunut, mene ja tieda etta loytyyko sielta sitten paikkaa. Viisumihan antaa tehda vain 3kk jakson per tyonantaja, joten mitaan pitkia duuneja ei tule tehtya, eika se ole tarkoituskaan. Enka ole pitanyt viela kiiretta duuniin lahdon kanssa, sain suht mukavan matkabudjetin kasaan, joten pakottavaa tarvetta nopealle duunille ei onneksi ole.

Todennakoisesti tulen tekemaan joko oman alan (kuljetus) hommia tahi joitain muita ns hanttihommia. Etenkin Christchurchissa on varsin hyva tyollisyystilanne monella alalla uudelleenrakentamisen takia. Taallapain on myos varsin hyvin tarjolla kaikenlaista pienta reissaajille sopivaa tyota, koska taalla on paljon reppureissaajia, ja koska esim paikallinen maatalousala tarvitsee kausityolaisia. Periaatteessa itseani kiinnostaisi, jokin tuollainen paikka miltei enemman kuin paremmin palkattu oman alan duuni, koska samalla nakisi muitakin reissaajia, ja olisihan se vaihtelua siina samalla :)

Jos joku muu on tamankaltaisesta reissusta joskus haaveillut, niin tuo WH-viisumi on varsin oiva tapa paasta pidemmalle reissulle. Ainakin Australialla on vastaava soppari suomen kanssa kuin uudella seelannilla, muista mahdollisuuksista en ole varma.

http://www.immigration.govt.nz/migrant/stream/work/workingholiday/finlandwhs.htm (http://www.immigration.govt.nz/migrant/stream/work/workingholiday/finlandwhs.htm)


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: zoukka - 13.03.2014 16:34
Kone lähtee huomenna jenkkeihin San Franciscoon. GDC-messut pääkohteena ja sen lisäksi puoli viikkoa chillailua. Ainakin golden gatella ajattelin käydä vuokrafillarilla ja tietenkin Alcatrazissa, koska The Rock on kova leffa.

Vähän jänskättää jättää vanha manner, mutta you only live once.


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: despo - 13.03.2014 19:39
Älä nyt, jenkeissä on ihan mukavaa  :)


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Tan - 13.03.2014 20:29
San Fran on helvetin makee kaupunki ja Alcatraz on must-see paikka. Käy Chinatownissa, trekkaa ympäri kaupunkia kaapeliratikoilla (myös ratikoista kertova museo oli mielenkiintoinen, ja muistaakseni ilmainen), käppäile Fisherman's Wharfissa (jos eksyt Pier 39:lle, niin kurkkaa Antiquities of California), käy pyörähtämässä Lombard Streetillä jos se sattuu lähistölle (se kuuluisa serpentiinipätkä) ja ihmettele muutenkin sitä kuinka hemmetin jyrkkiä mäkiä siellä on.  :lol:  Iteltä jäi varmasti paljonkin näkemättä. Muistaakseni 3pv+2pv siellä vietettiin.
Jos vain aikaa ja rahaa liikenee (luultavasti pitäisi vuokrata auto), niin ehdottomasti yritä ehtiä pyörähtämään Yosemite Valleyssä. Sequoia National Park on luultavasti liian kaukana. Tosin en tiedä onko sää maaliskuussa suotuisa näissä paikoissa vierailemiseen. 2010 olin roadtripillä Kaliforniassa ja Nevadassa kolme viikkoa, ja päräyttävin kokemus reissun aikana oli Yosemiten näkymät ja käsittämättömän kokoiset sequioa-punapuut. Grand Canyon vielä lisäksi. Kaikki kaupunkinähtävyydet jäi kyllä näiden luonnon ihmeiden edessä kakkosiksi.

edit: Tsekkasin pikaisesti matka-ajat: Sequioa National Parkin Giant Forestiin on noin 5 tunnin ajomatka ja Yosemiteen vajaa 4.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Vin - 28.12.2014 00:25
Sattumalta ylläolevat viesti jo hieman auttoivatkin, mutta ovatko muut lautalaiset miten seikkailleet Kaliforniassa? Olen tosiaan suunnittelemassa paluumatkaa suomeen jenkkilän kautta, ja tarkoituksena olisi kierrellä etenkin kalifornian kansallispuistoja läpi. Redwoodin kansallispuistot houkuttelisivat kovasti, samoin Yosemite ja Death Valley. Varsinkin ikivanhojen punapuiden näkeminen on ollut pitkäaikainen haaveeni.

Kaupungeista tulen varmaankin pyörähtämään molemmissa San Fransiscossa ja Losissa, josta lähden sitten valumaan route 66:sta mukaillen kohti suuria järviä.

Ärsyttää tämä ahneus mikä iskee reissua suunnitellessa :) Tulee fiilis, että pitäisi keretä joka paikkaan.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: CronoX - 28.12.2014 12:32
Sattumalta ylläolevat viesti jo hieman auttoivatkin, mutta ovatko muut lautalaiset miten seikkailleet Kaliforniassa? Olen tosiaan suunnittelemassa paluumatkaa suomeen jenkkilän kautta, ja tarkoituksena olisi kierrellä etenkin kalifornian kansallispuistoja läpi. Redwoodin kansallispuistot houkuttelisivat kovasti, samoin Yosemite ja Death Valley. Varsinkin ikivanhojen punapuiden näkeminen on ollut pitkäaikainen haaveeni.

Kaupungeista tulen varmaankin pyörähtämään molemmissa San Fransiscossa ja Losissa, josta lähden sitten valumaan route 66:sta mukaillen kohti suuria järviä.

Ärsyttää tämä ahneus mikä iskee reissua suunnitellessa :) Tulee fiilis, että pitäisi keretä joka paikkaan.

Ajeltiin vaimon kanssa syyskuussa route66, CHI-LA. Huikea reissu! Suurin osa visuaalisista nautinnoista tulee kyllä lähempänä länsi rannikkoa. Painted Desert ja Grand Canyon olivat mahtavia molemmat. Grand Canyonin eteläpuolella sijaitseva pikkukaupunki Flagstaff oli hieno paikka, enkä kyllä jättäisi Vegasia väliin tuolla reissulla. Omalla tavallaan sekin näkemisen arvoinen.

Me reissattiin kolme viikkoa ja paljon jäi näkemättä, ei vaan ehdi nauttimaan kaikesta samaan aikaan.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Kabanossi - 26.04.2016 10:14
Lentoliput New Yorkiin varattu jouluksi. 14.-28.12. On tuolla niin paljon nähtävää ja koettavaa, että otettiin suoraan vähän pidempi pätkä. SAS:n lennot kahdelta hengeltä yhteensä 730€, meno-paluu siis. Välilasku Norjassa, mutta kyllä sen kestää. Suorat lennot lähes aina kaksinkertaiseen hintaan. Aluksi mietittiin vähän pidempääkin reissua Amerikkaan, mutta jätetään se länsirannikko toiseen kertaan.

Onko Nykissä käyneitä? Suosituksia? Niiden itsestäänselvien lisäksi tietty.


Otsikko: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 26.04.2016 10:31
Lentoliput New Yorkiin varattu jouluksi. 14.-28.12. On tuolla niin paljon nähtävää ja koettavaa, että otettiin suoraan vähän pidempi pätkä. SAS:n lennot kahdelta hengeltä yhteensä 730€, meno-paluu siis. Välilasku Norjassa, mutta kyllä sen kestää. Suorat lennot lähes aina kaksinkertaiseen hintaan. Aluksi mietittiin vähän pidempääkin reissua Amerikkaan, mutta jätetään se länsirannikko toiseen kertaan.

Onko Nykissä käyneitä? Suosituksia? Niiden itsestäänselvien lisäksi tietty.

Kerran olen käynyt. Kannattaa hommata sellainen NY City Pass, jolla pääsee moneen paikkaan ilmaiseksi tai alennuksella. Esim. tämmöinen: https://www.newyorkpass.com/

Taitaa olla muitakin samantyyppisiä jotka ovat varmaan ihan jees.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: zoukka - 26.04.2016 10:46
Ei se suoralento nykiin ole mitään herkkua. Voi olla ihan mukavaa jaloitella ja safkata välissä.


Otsikko: Vs: Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Kabanossi - 26.04.2016 11:05
käynyt. Kannattaa hommata sellainen NY City Pass, jolla pääsee moneen paikkaan ilmaiseksi tai alennuksella. Esim. tämmöinen: https://www.newyorkpass.com/

Juu. Tuollainen olis tarkoitus hommata.

Lyhyempikin reissu olisi varmasti riittänyt, mutta tykkään rauhassa katsella ja liikkua. Ei kiinnosta aikatauluttaa päiviä niin tiukkaan. Jos matkalla tulee vastaan joku siisti kauppa tai ruokamesta, niin on kiva voida poiketa siellä ihan rauhassa. Ja niitä kauppoja siellä sitten riittääkin. NHL- ja Nintendo-kauppa ovat varmasti vierailukohteena. Ja NHL-matsi Madison Square Gardenilla pitää tietysti kokea. Toinen tai ehkä kolmaskin sitten Islandersin tai Devilsin matsissa. Ovat käsittääkseni halvempia. Koripallo ei lajina niin kiinnosta, mutta ehkä sitäkin pitää käydä katsomassa. Ja kaikenlaista roskaruokaa pitää päästä syömään.  :lol:

Ei se suoralento nykiin ole mitään herkkua. Voi olla ihan mukavaa jaloitella ja safkata välissä.

No ei, mutta kyllä sen kestää. Oltiin helmi-maaliskuun vaihteessa Dominikaanisessa Tasavallassa lomalla. Vajaa 10 tuntia suoraa lentoa, mutta yllättävän kevyesti se meni. Nukutuksi en juurikaan saanut, mutta Finnairilla oli onneksi hyvä ja suht tuore leffavalikoima. Nykiin lentää jossain reilussa 8 tunnissa. Olisin kyllä halunnut suoran lennon, mutta hintaero oli tosiaan liian suuri.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: zoukka - 26.04.2016 11:11
Super Duper -ketjussa on parhaat pikaruokaburgerit mitä olen syönyt.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Tan - 26.04.2016 17:54
Pari vuotta sitten tammikuussa vietin Nykissä muutaman päivän layoverin kaverin kanssa kun oltiin matkalla takaisin Suomeen länsirannikolta. Asuttiin hotellissa ihan Time's Squaren vieressä. Yhtenä päivänä käveltiin Time's Squarelta Freedom Towerille/uudelle WTC:lle ja Wall Streetille. Matkalla bongattiin Flatiron Building, Little Italy ja Chinatown. Käveltiin toisena päivänä Brooklyniin Brooklyn Bridgeä pitkin, subwaylla takaisin. Syötiin burgerit Shake Shackissa, joka on siinä sillan alla Brooklynin päässä. Aivan perkeleen hyvät bursat. Kannattaa myös etsiä käsiinsä joku pätevä New York style pizzeria. Yelpistä taisin bongata La Margarita (http://www.yelp.com/biz/la-margarita-new-york-2) nimisen putkan, joka sijaitsi Lower East Sidellä. Oli kyllä saatanan hyvää pitsaa, ja slaissit halpoja (2-3 dollaria muistaakseni) vaikka olikin ns. parempitasoinen kulmapitseria. Voin suositella, mutta vastaavia ja parempiakin löytyy aivan varmasti joka naapurustosta. Ja myös sellaisia mistä saa niitä kuraisimpia yhden dollarin slaisseja, joten kannattaa varoa. Käytiin myös lautalla Staten Islandilla. Matka on edestakas aina ilmainen, ja Vapaudenpatsaan näkee matkalla. New York Public Library oli ihan jees, ja Empire State Buildingin näköalatasanteelta oli huimat näkymät. Nintendo Store Rockefeller Centerissä oli myös näin pelaajana piipahtamisen arvoinen. Jos kiinnostaa, niin Jimmy Fallonin Tonight Showhun voi myös päästä ilmaiseksi studioyleisöön jos ilmoittautuu ajoissa.

Seuraavan kerran kun tulee Nykiin reissattua, niin pitää kyllä käydä tutustumassa Bronxiin, Harlemiin, Brooklyniin, Queensiin ja muihin alueisiin (jos niissä nyt erityisemmin on jotain nähtävää, en ole sen tarkemmin asiaan tutustunut). Central Park ja Natural History Museum jäi myös käymättä.

Anyways, hyvää matkaa!


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Vin - 26.04.2016 18:16
Vietin kolmisen päivää Manhattanilla viime toukokuussa. Nyk on mitä mainioin matkakohde, voin lämpimästi suositella.

Kannattaa käydä ainakin WTC:n muistopaikalla. On hämmentävää kuinka nykin kaltaisen miljoonakaupungin keskeltä voi löytyä niin hiljainen, joskin surumielinen tila. Kaikesta turistimeiningistään huolimatta käymisen arvoinen kohde. Natural History Museum oli myös kiinnostava, joskin sinne saa tuhlattua vaikka koko päivän jos niikseen tulee.

Myös Rockefeller Centerin huipulla (Top of the Rock) tuli pyörähdettyä samalla kun kävin Times Squarella. Melkein suosittelisin käymään siellä, tai muulla vastaavalla ilta-aikaan. Kaikessa valaistuksessaan kylpevä Manhattan näyttää aika makealta.

Tuossapa nuo suurimmat turistirysät mitkä katsastin. Muuten vietin aikaani lähinnä vaellellen siellä täällä kaupungin menoa ihmetellen. Itse yövyin hostellissa, ja kiertelin kaupunkia yksin ja muiden matkaajien kanssa. Vapauden patsaan näin kauempaa, en viitsinyt ottaa lauttaa perille asti.

(Manhattan on iso. Välimatkat hämäsivät ainakin minua)

Mitään ruokapaikkasuosituksia en osaa antaa. Kannattaa mennä fiiliksen mukaan, jos joku paikka näyttää mielenkiintoiselta niin sisään vaan.

Nykistä jäi itselleni sellainen fiilis, että sinne pitää päästä vielä takaisin. Tuossa vaiheessa reissua oli takana jo nelisen viikkoa ja koti alkoi häämöttää jo mielessä niin en malttanut jäädä pidemmäksi aikaa :) Nähtäväähän siellä riittää vaikka millä mitalla.


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Kabanossi - 24.09.2016 23:22
Lento New Yorkiin lähtee jo alle kolmen kuukauden kuluttua. Hiljalleen on jo tullut tehtyä vähän matkasuunnitelmaa. NHL-matseja ehtii kahdessa viikossa kokea useammankin. Tarkoitus olisi käydä yksi Rangersin, Islandersin ja Devilsin kotipeli ihmettelemässä. Rangers-matsiksi valikoitui 23.12. pelattava ottelu Minnesota Wildia vastaan. Järkyttävän hintaisia ovat liput. 290€ kahden hengen lipuista suunnilleen tästä (http://aviewfrommyseat.com/wallpaper/coggsnyrnyg-20150124131313.jpg), aavistuksen alempaa. Niin sanotun alakatsomon lipuista saa maksaa reilusti yli tuplat. Onneksi Devilsin ja Islandersin kotipelit ovat edullisempia. Saas nähdä, mistä persnahasta revitään rahat vielä NBA-matsiinkin.  :lol:

Alustavasti myös päätettiin, että jätetään New York Pass hommaamatta. Selvää säästö sillä kyllä tulisi, jos oikein ahkeraan ravaisi nähtävyyksiä katselemassa. Pohdittiin kuitenkin, että eiköhän yhden pilvenpiirtäjän (Rockefeller Center) huipulla käyminen riitä. Ei sitä varmaan jaksa ihan jokaisessa museossakaan ravata, joten käytetään ylimääräiset rahat keikkoihin ja/tai musikaaleihin. Passin ostamatta jättäminen pitää matkasuunnitelman myös joustavampana ja eri aktiviteetteja on helpompi jaotella pitkin kahden viikon lomaa. Jos sattuu joku lumimyräkkä tulemaan, niin voi mennä päiväksi vaikka museoita kiertämään. Nättinä päivänä vaikka keskuspuistoon.

Hotellikin (http://www.hotelboutiqueatgrandcentral.com) päätettiin ja maksettiin alkuviikosta. 2173€ köyhdyttiin 14 yöstä. Aika tasan 2900€ lennot ja hotelli kahdelta henkilöltä. Koko kesän ja syksyn ovat rahat menneet hyvin pitkälti matkakassaan. Parempi liikaa kuin liian vähän. Hyvään aikaan tuli myös taloyhtiömme julkisivuremppa, jonka vuoksi maksamme vuokrasta vain 70% touko-joulukuun. Ylimääräiset 180€ menevät joka kuukausi matkatilille. Pahin ja äänekkäin vaihe rempasta on jo ohi, mutta ei meidän vuokraisäntämme sitä tiedä. Kaveri on joku Sveitsissä asuva pankkiiri.  :lol:


Otsikko: Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency
Kirjoitti: Kabanossi - 03.01.2019 18:23
Malediivit

Tuossa pienessä saarivaltiossa tuli vietettyä yhdeksän yötä joululomalla. Monilla on Malediiveista se kuva, mikä luksusresorttien mainoskuvissa näkyy. Näyttäviähän ne ovat, mutta myös hintavia. Me yövyimme ns. paikallissaarella, joissa ei yövytä veden päälle rakennetuissa bungaloweissa, mutta hinnassa säästää huomattavia summia. Hotelli oli kuitenkin ihan siisti ja vain muutaman vuoden vanha. Huoneita oli kymmenen, joten pieni ja rauhallinen oli hotelli.

Pieni ja rauhallinen oli saarikin. Dhiffushi sijaitsee pääkaupunki Malesta noin 40 minuutin pikavenematkan verran pohjoiseen ja pituutta sillä on kilometrin verran ja leveyttä parisataa metriä. Saaren ainoa hotelli tuo ei ollut, mutta ainoa jolla oli oma ranta. Oma ranta oli tärkeä, sillä Malediivit on muslimimaa, joten naisen oleskelua esimerkiksi bikineissä ei katsota hyvällä. Tuolla rannalla se oli kuitenkin ok. Saarella sijaitsi myös toinen niin kutsuttu bikini beach. Yhtenä päivänä kiertelimme saarella yhden hotellin työntekijän kanssa, joka näytti meille paikkoja ja kertoi muutenkin saaresta, Malediiveista ja maan kulttuurista. Ei tuolla nuorempi väki kuulemma välitä siitä, miten turistit pukeutuvat, mutta vanhemmat ihmiset saattavat kuulemma tulla asiasta sanomaan. Avopuoliso saikin suositukset pukeutua heitä kunnioittavasti.

Sianlihaa ja alkoholiakaan ei saarelta saa, mutta se ei ollut meille ongelma. Resortit ovat yksityisomisteisia, joten siellä meininki on ihan erilaista. Alkoholia on tarjolla, eikä pukeutumisesta tarvitse välittää. On kuulemma käyty keskusteluja, että paikallissaarilla sijaitsevat hotellit saisivat myös oikeuden tarjoilla alkoholia, mutta hallituksen pelkona on, että sitä päätyisi myös paikallisten käsiin.

Sää oli koko loman aikana loistava. Lämpötila vaihteli 28 ja 34 välillä. Keskipäivällä oli syytä pysyä varjossa, sillä aurinko paahtoi polttavasti. Pari pientä sadekuuroa koimme loman aikana, mutta jo tunti sateen päättymisen jälkeen oli kuin ei olisi satanutkaan. Paljon tuli levättyä, luettua sekä kuunneltua äänikirjoja. Jonkin verran käppäiltiin ympäri saarta. Paljon nähtäväähän tuolla ei ollut, mutta jälkiruokajäätelöt tuli toisinaan haettua kaupasta. Käytiin myös snorklaamassa ja bongaamassa kilpikonnia, delfiinejä sekä muita mereneläviä. Vesijetilläkin tuli ajeltua.

Paljonkos kaikki sitten maksoi? Lennot ostettiin Air Francelta, vaikkakin yhtään lentoa ei heidän koneillaan lennetty. Helsingistä Pariisiin meidät kuljetti Finnair. Pariisista Abu Dhabiin ja sieltä Maleen Etihadin kyydissä. Lennot olivat yhteensä noin 1700€. Joulu varmasti nosti hintoja, sillä katselin huvikseni, että tammikuussa olisi päässyt Qatarilla Helsingistä Dohan kautta Maleen 1100€:lle. Meidän varatessa matkat oli Qatarin reitti yli 2000€. Hotelli oli noin 800€, minkä lisäksi ruokaan, aktiviteetteihin ja kaikkeen muuhun meni noin 400€.

Hyvä tietää?

Keli on vuoden ympäri hyvä. Tiettyinä aikoina vuodesta sataa hieman enemmän, mutta lämpötila on jatkuvasti 30 hujakoilla. Kaikkialle liikutaan veneellä ja usein kyytejä on vain yksi päivässä, joten lennot on syytä katsoa sen mukaan. Yleinen, noin kolme dollaria maksava lautta liikkuu kerran päivässä viitenä päivänä viikossa. Matka sillä olisi kestänyt Malesta kohdesaarelle kolme tuntia, sillä se pysähtyy usealla saarella matkan varrella. Meidän koneemme laskeutui kahden maissa ja päivän ainoa lautta lähti klo 14.30. Pari tuntia myöhemmin meni päivän ainoa pikavene, joka ajoi suoraan Malesta Dhiffushille. Turisteille tuo maksoi 25 dollaria per suunta. Yksityisen pikaveneenkin voi vuokrata, mutta hinta on 200 dollaria per nuppi. Vesitaso jopa 600 dollaria. Malediiveilla pärjäsi hyvin dollareilla, vaikka usein esim kaupassa esittivät hinnan paikallisessa valuutassa. Muunsivat kyllä pyynnöstä hinnan dollareiksi ja ottivat setelit mukisematta vastaan. Pääkaupunkisaari Malessa melkeinpä kaikkialla hinnat ilmoitettiin suoraan dollareissa.

Hirveästi ei tullut kuvia napsittua, mutta muutaman niistä harvoista lisäsin Flickr-albumiin. Tsekatkaa jos kiinnostaa.  :)

https://flic.kr/s/aHsmyugsuK