Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7 8
Tulostusversio
Aihe: Ohrapirtelöt  (Luettu 133099 kertaa)
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #90 : 06.07.2008 23:39 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Pitäisi pitää joku boardien olut/peli miitti. Erinomaisia oluita ja jotain partypelejä. Mikäs sen rennompaa.  :)

Espoon poliisille tuleekin kiireinen ilta, kun muutenkin hullu porukka saa prosenttijuomia käsiinsä  :lol:

Meikä ei tingi sidukasta.  ;)


« Viimeksi muokattu: 06.07.2008 23:59 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #91 : 06.07.2008 23:55 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili
Pitäisi pitää joku boardien olut/peli miitti. Erinomaisia oluita ja jotain partypelejä. Mikäs sen rennompaa.  :)
Hohoo, tuosta ideasta minä pidän. Voitaisiin sitten kokeilla, minkä tyyppinen olut sopii minkäkin pelin kanssa parhaiten yhteen. :lol:

Kaveri lupasi pari viikkoa sitten tarjota mulle Jyväskylässä Old Brick's Innissä Tynnyrintekijän parempi -nimisen aterian, jos hän saa halajamansa opiskelupaikan. Luuli silloin, ettei saa, mutta paksu kuorihan hänelle tuli kotiin. Eilen hän piti lupauksensa ja oi että kun oli mahtava illallinen.

Ateriaan kuului härän fileetä, poron maksaa, broilerin fileetä sekä lammasmakkaraa. Lisukkeena valkosipulikermaperunoita, lohkoperunoita ja karpalohilloa. Kastikkeina kanttarellikastiketta sekä portterikastiketta. No tuo ateria kuullostaa jo aivan taivaalliselta, mutta siihen päälle kun lyödään vielä mainota olutta niin ollaan jo seitsemännessä taivaassa. Vanha tiilitalo on nimittäin nimenomaan olutravintola ja särpimeksi ruoan kanssa otinkin Schneiderin Aventinusta. Jälkiruoaksi maistui La Trappen Quadrupel.

Kyllä sitä toivoisi, että useammissakin ravintoloissa olisi viinien lisäksi hyviä oluita tarjolla. Niin hienosti tuo Aventinus kruunasi mitä herkullisimman aterian. Valitettava tosiasia vaan on, että yleensä kysyttäessä ravintoloiden olutvalikoimaa vastaus on: "Meillä on hanassa Lapin kultaa, Urhoa ja Fostersia." Tai sitten tiskillä on vain yksinäinen Koff-hana, eikä muuta valikoimaa ole. Olenkin ottanut tavakseni kysyä kaikissa ravintoloissa olutvalikoimaa ja sen jälkeen valitella sen kapeutta (paitsi jos se sattuukin olemaan laaja). Ehkäpä joskus joku ravintola ottaisi onkeensa, kun kyselyitä maukkaan oluen perään tulee.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #92 : 06.07.2008 23:57 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Kyllä varmaan oluet menee, mutta joku piripää kumminkin tuo mukanaan sieniä. Sitten nähdään keskustan kaduilla kymmenen Mariota ammuskelemassa tulipalloja ja rikkomassa tiiliä päällään. ;D

Onhan noita laatusiidereitäkin. Irlannista ja Englannista tulee erinomaisia kuivia omenasiidereitä, kuten myöskin patonkimaasta.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #93 : 16.07.2008 23:19 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Dodih, nyt on kaikki Jenkit maisteltu. Flying Dog Pale Alea löytyi marketista, joten sitä sixin verran kaveri osti ja pääsin sitä maistelemaan. Hyvää oli, kuten kaikki jenkeistä tähän asti maistamani, budeja lukuunottamatta.

Nyt on alkoon tullut saman panimon tummaa lageria, josko tästä olisi Brooklyn lagerin korvaajaksi tai kenties voittajaksi?



Old Scratch Amber Lager

"Flying Dog on George Stranahanin ja Richard McIntyren alunperin Coloradon Aspeniin perustama panimoravintola. Nykyään panimo sijaitsee Frederickissä Marylandin osavaltiossa. Panimon nimi Lentävä Koira juontuu tarinan mukaan Georgen ja Richardin matkasta Himalajalle, jossa he näkivät lentävän koiran. Panimo on tunnettu rohkeasta kielestään sekä erikoisista etiketeistään ja tuotenimistään." - alko
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #94 : 17.07.2008 11:23 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Näinkin Old Scratchin tyhjän hyllypaikan alkuviikosta Alkossa ja pelästyin, että joko ne on loppuunmyyty. Myyjä kuitenkin sanoi, että olut on tulossa vasta loppu viikosta. Pitääkin käydä ostamassa puteli. Saman panimon India pale ale on erinomaista ja sitä sai viime vuonna cittareista 5,6%:n vahvuisena. :P

Turussa on nyt Koulu, Old Bank ja Mallaskukko testattu. Koulu oli tosi hieno paikka, mutta valitettavasti heiltä ei mitään mullistavia oluita ole tulossa. Hyvää vehnäolutta tekevät. Old Bankissa oli hyvä valikoima, mutta paikka oli muuten hieman liian fiini. Mallaskukossa sen sijaan oli otollista pubimeininkiä, tosin sitäkin vaivaa mielestäni liian suuret tilat - Jyväskylän Vihreään haltijattareen kun olen tottunut.

Jääkaapissa on nyt Fuller'sin Extra Special Bitter ja Norrebron Little Korkny Ale. Little Korkny Ale lohkaisi kyllä sievän summan tililtä (20,6e), joten se taitaa odottaa jotain juhlahetkeä kypsyessään. Arkioluena ei sitä viitsi kiskaista.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #95 : 18.07.2008 01:27 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Jos haluaa kunnon siivun lohkaista tililtä(52,70 €), niin nyt olisi alkoon tulossa 3L puteli Chimayta. Kaksitoista pulloa löytyisi arkadian myymälästä. Ei voi varata, joten sinne vain jonottamaan.



Kelpaisi kyllä!
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #96 : 18.07.2008 20:53 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Mikä päivä? Mikä päivä? Perjantai!

Tällä kertaa maistelussa uusi britti ale, Shepherd Neame 1698. Saman panimon Spitfire oli ainakin omaan makuuni vuosi sitten hieman kitkerää, mutta maku on kehittynyt niistä ajoista hyvinkin paljon, joten tänään näkee joko uppoaa. Olutoppaassa ihan ok pisteet, vaikkakin saman panimon Spitfire vei voiton selvästi.





Muita illan vanhoja tuttuja; Koffin porter ja Liberty ale. Ei uskalla ottaa liikaa uusia, aina se 1-2 uutta(kavereilla kumminkin on aina vielä lisää) + pari vanhaa, niillä saa illan sopivasti alkuunsa!

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #97 : 19.07.2008 19:24 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Argh! Olueen on viime aikoina mennyt taas mahdottomasti mammonaa. Lähdettiin Helsinkiin Maidenia katsomaan ja pitihän sitä tietenkin Arkadian Alkosta käydä pari harvinaisuutta ostamassa. Tuota Chimayn Magnum-putelia en ostanut, mutta Pauwelin Kwakia, Moortgat Maredsous 8:a ja Sierra Nevadan Anniversary Alea tarttui mukaan. Lammin sahtiakin olisi tehnyt mieli ostaa, mutta se olisi mennyt matkustaessa pilalle.

Helsingin olutravintoiloihin piti myös tutustua. En muistanut, missä Pikkulintu on, joten se jäi haaveksi. Oluthuone Rotterdamissa ja Oluthuone William K:ssa käytiin, mutta niistä ei löytynyt oikein mitään, mitä ei hyvin varustelluista olutravintoloista yleensä löydy.

Tänään kävin Tampereella Panimoravintola Plevnassa ja harmittaa, kun oli kiire junaan. Siperiaa ehdin sirpaista tuopin ja pienen tuopin Pikku pässi espresso brown alea. Plevnaan pitäisi joskus päästä istumaan iltaa pitkään ja hartaasti.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #98 : 19.07.2008 21:48 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Oluisiin menee kyllä nykyään ihan liikaa rahaa. Ennen(kauan sitten) osti sen six päckin halvinta, mutta nyt sillä hinnalla saa kaksi hyvää olutta, jos edes sitä. Laatuoluisiin siirtyminen on parhaimmillaan kymmenkertaistanut kustannukset vrt. 70c olvipullo vs 7e nognen satku. Tosin onhan siinä enemmän prosentteja, mutta kännejähän laatuoluilla ei harrasteta. ;D

Pitää varmaan kohta harkita duuniin menemistä, alkaa oluet ja nettipokeri(tämä kk -400e monttua, stna:n ohivedot ja kännipokeri) tehdä yhä suurempaa lovea tilinauhaan.


Edit: kommenttia eilisistä maisteluista

Shepherd Neame 1698 yllätti pehmeydellään. Kaukana oli se Spitfiren kitkeryys. Tosin siitä on yli vuosi kun spittiä maistoin. Hyvä brittiale, eikä nyt pahan hintainenkaan.

Sitten mielenkiintoisempi kokemus oli Nognen 100:n kypsytetty versio. Kaveri oli antanut Alkon satsin vielä kypsyä useita kuukausia ja maku todellakin oli eri verrattuna  raakaan tavaraan. Selkeästi pehmeämpi. Siltikään ei kaiken hehkutuksen arvoinen. IMO satanen on kyllä yliarvostettu olut. Erinomainen olut, mutta ehkä liian makea tai karamellimainen omaan makuuni. En osaa oikein kuvailla mikä maussa menee pieleen, mutta itselle ei vain iske. Toki kyllä tätä juo ja hyvää se on, mutta olisin odottanut  enemmän.



« Viimeksi muokattu: 20.07.2008 00:51 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #99 : 20.07.2008 20:19 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Aah, saunan jälkeen maistuu kunnon olut. Tuopissa on lippulaivamyymälästä ostamani Sierra Nevada Anniversary Ale, joka on tyyliltään India pale ale. Erinomainen, ronskisti humaloitu 5,9%:nen olut, johon kuitenkin kaipaisi jälkimakuun vähän enemmän mallasta humalan ohelle. Hinta oli kalliin puolella, 4,55 € 0,355 litrasta. Hyviä India pale aleja ei Suomessa todellakaan ole liikaa ja tätäkin saa vain Arkadian Alkosta. Nøgne Ø:n IPAkin poistui. Harmittaa, että Imperial stoutit ja India pale alet ovat Alkon valikoimassa paitsiossa, sillä molemmat ovat ehdottomia suosikkioluttyyppejäni.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #100 : 30.07.2008 14:23 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Kävin eilen suomenojan gigantissa ja mieluinen yllätys oli kassojen luona, 6kpl olutlaseja. Hintaa oli vaivaiset 5.90e!

Ei tarvinne arvata ostinko. Malli oli aromi/konjakki-lasi tyylinen. Tosin paketin kyljessä luki pilsener. Kyllä tuosta pystyy kaikki oluet juomaan.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #101 : 31.07.2008 23:28 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Multa puuttui pitkään nimenomaan tuollainen konjakki-/aromilasi. Löysin kuitenkin kirpputorilta vähän aikaa sitten puoli litraa vetävän semmoisen ja tottakai ostin pois kun hintaakin oli vain 50 senttiä. Nyt voi sitten juoda imperial stoutit ja barley winet asiaankuuluvasta lasista. Tänään upposikin Sinebrychoffin Porter siitä ja ai että, kun oli pitkästä aikaa hyvää. Hinta/laatusuhteeltaan aivan ehdotonta kärkeä.

Maksoin asuntooni varastokopin tällä viikolla ja nyt onkin oivaa tilaa laittaa oluita kypsymään. Sopiva kellarinviileä varasto on nimittäin kyseessä. Pauwelin Kwak ja Nørrebron Little Korkny Ale sujahtivat jo sinne parempia käyttötarkoituksia odottamaan. Myös sattumalta eräästä Turun Alkosta löytämäni Nøgne Ø:n God Julin laitoin varastoon odottamaan joulua. Huomenna käyn varmaan muutaman pullon Chimayn Blue'ta ostamassa varastoon, jos vaikka kärsivällisyys riittäisi edes yhden pullon viiden vuoden säilyttämiseen.

Ai niin, ja Flying Dogin Old Scratchia taitaa vihdoin ja viimein olla Alkoissa (ainakin olutoppaassa sellaisista havainnoista puhutaan). Täytyypä sitäkin ottaa huomenna Alkon visiitiltä reppuun.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #102 : 03.08.2008 12:22 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Täytyy hommata tuo olutvarasto sitten kun tulee muuton aika. Eka pitäisi vaan hommailla joku opiskelupaikka.

Eilen meni taas kerran Young´sin suklaa stoutti, edelleen paras ja ainoa suklaaolut jota olen juonut. En ole vieläkään onnistunut löytämään Hartwallin Classic-sarjaan kuuluvaa suklaa porteria. Sellosta tai lähikaupoista ei ainakaan löydy.

Toinen maistiainen oli Finlandia Strong Sahti. Kuskina olin, niin ei tätä voinut pullotolkulla litkiä, mutta suullisen maistoin. Helvetti tämähän on kovaa kamaa! Ylivoimaisesti makeinta sahtia mitä olen juonut, ei voi edes verrata lammin sahtiin niin erilaisia maultaan.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #103 : 04.08.2008 19:52 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili
En ole vieläkään onnistunut löytämään Hartwallin Classic-sarjaan kuuluvaa suklaa porteria. Sellosta tai lähikaupoista ei ainakaan löydy.
Se oli tölkin mukaan erikoiserä, joten sen tuotanto on kai lopetettu, mikä on harmi, sillä se oli ehdottomasti Classic-sarjan paras tuote. Satunnaisesti olen ruokakauppojen hyllyillä Chocolate Porteria vielä bongannut. Young's on kyllä ehdottomasti parempaa, mutta ei Classic'kaan hullumpaa silti ollut.

Finlandian vahvempaa sahtia on minunkin pitänyt maistaa, mutta lopulta olen aina päätynyt halvempaan normiversioon. Lammin sahti on näistä kahdesta maistamastani ehkä hivenen raikkaampaa ja aloittelijaystävällisempää.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #104 : 08.08.2008 21:18 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Joo, täytyy bongailla kauppojen hyllyjä, jos sattuisi silmään classicin jämät.

Tänään maistelussa Harviestoun Old Engine Oil. Tätä täytyy ostaa lisää. Ei tuoksu juuri yhtään. Erittäin pehmeän makuista, hento suklainen aromikin pukkaa jälkimaussa. Alkoholi ei maistu ollenkaan, vaikka prosentteja onkin 6%.

Seuraavana sitten Ridgeway Foreign Export Stout, Brooklynin IPA, Koffin Porter ja Kozelin Permium Dark, noista tuttuja kaikki paitsi Ridgewayn 4€:n hintainen stoutti. Tuohon hintaa toivottavasti laatua luvassa.

Mitäs porukka muuten syö oluen kanssa? Itse olen tyytynyt lähinnä vaalea lager/pizza/kebab osastoon, mutta tummat suklaat kuulemma sopivat helvetin hyvin juuri stouttien kanssa. 

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #105 : 10.08.2008 14:48 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili
Mitäs porukka muuten syö oluen kanssa? Itse olen tyytynyt lähinnä vaalea lager/pizza/kebab osastoon, mutta tummat suklaat kuulemma sopivat helvetin hyvin juuri stouttien kanssa.
Mä en oo hirveän useasti ruuan kanssa olutta testannut muuta kuin joissain ravintoloissa ja silloin tällöin grillatessa. Grillatessa vaaleat ja tummat lagerit sekä vehnäoluet ovat hyviä. Vehnäoluen huomasin sopivan lihaisalle ja raskaalle ruualle Old Brick's Innissä ruokaillessani, mistä enemmän juttua tuolla vähän ylempänä. Jälkiruuaksi maistuvat vahvemmat oluet, kuten trappistit ja stoutit sellaisenaan. Stoutit ja porterit sopivat varmasti hyvin myös suklaisten ja makeiden jälkiruokien kera, mitä pitäisikin joskus testata. Pari kertaa olen koittanut tuota tumman suklaan ja vahvan stoutin yhdistelmää, mutta en tykkää siitä miten suklaa tukkii makuaistit ja olut jää siinä vähän paitsioon.

Ohrapirtelöt-ketju on näköjään muodostumassa kahdenkeskiseksi dialogiksi. Totean vain, että kuten Gba:n aloitusviestistä käy ilmi, kaikki olueen liittyvät asiat ovat täällä tervetulleita (niitä kännistooreja ja baarireissuja lukuunottamatta) riippumatta siitä, puhutaanko 10 euron belgioluista vai siitä perisuomalaisesta lagerista. Alkaa olemaan niin sisäsiittoista taas tämä olutkeskustelu, että kaipaisi vähän uusia näkökulmia aiheeseen.

Ja jos "hienot" "arvostelut" oluista, oikeat maistelulämpötilat, oikeat lasit ym. vaikuttavat pätemiseltä, ei se sitä ole. Minä olen intohimoinen olutharrastaja ja otan harrastuksestani kaiken mahdollisen irti. Silti tämä ketju kaipaa myös vähemmän intohimoisten olutsieppojen näkemyksiä.

Tietenkin voi olla, ettei kellään muulla ole ensimmäisen sivun jälkeen oikein mitään sanottavaa oluista, mutta tuo ylläoleva kuitenkin siltä varalta, että joku ei viitsi "pikkurillikerhoon" osallistua.

Mitenkäs zoukka? Ootko bongannut uusia oluita London Porterin jälkeen?
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #106 : 10.08.2008 15:19 »
Azu Aivot sanoi ei mutta sielu oli hiljaa, so I did it Jäsen Viestejä: 993 Basaaripisteet: 1 Profiili Koffin Porteria juopottelin n. viikko sitten pari tuopillista. Oli hyvää, emmää siitä muuta osaa sanoa. Paljon parempaa kuin normihanakalja. Tein kait jonkun etikettivirheen, kun join ensimmäisen tuopin kylmänä. Toisen tuopin sitten hieman lämpimämpänä olut-expertti kaverini ohjeistamana, joka ei hoksannut sanoa suositellessaan juomaa ensin, ettei kantsi kylmänä ottaa. Ekaakin tuoppia lämmittelin hetken aikaa käsissä, mutta siinä vaiheessa iltaa tuollaseen ei löytynyt hirveästi kärsivällisyyttä.

Hintakaan ei muistaakseni ollut paha 45:ssa.
Nyt/Kohta meneillään: Borderlands (PS3), Bayonetta (PS3), LocoRoco Midnight Carneval

Menneen talven lumia: Uncharted 2: Among Thieves

Me wants: Ratchet & Clank: A Crack In Time, Muramasa: The Demon Blade
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #107 : 11.08.2008 20:26 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tein kait jonkun etikettivirheen, kun join ensimmäisen tuopin kylmänä. Toisen tuopin sitten hieman lämpimämpänä olut-expertti kaverini ohjeistamana, joka ei hoksannut sanoa suositellessaan juomaa ensin, ettei kantsi kylmänä ottaa. Ekaakin tuoppia lämmittelin hetken aikaa käsissä, mutta siinä vaiheessa iltaa tuollaseen ei löytynyt hirveästi kärsivällisyyttä.



Siis sehän on sama juoko sen oluen lämpimänä vai kylmänä, taikka kiehuvana, pakasta vaikka mehujääksi ja nuole pintaa. Ainoa asia millä on väliä, on se miltä se itselle maistuu. Itsekin join viimeksi tuon saman oluen niin hitaasti(johtuen siitä, että useita oluita oli jo alla), että lämpötila ehti kehittyä jääkaappikylmästä miltei huoneen lämpöiseksi ja siten sen makukin kehittyi siinä. Eri vivahteet korostuivat eri lämpötiloissa.

Pääasia oluen juonnissa kumminkin tulisi olla se nautittavuus, miltä se itselle maistuu. :)

Ja kaikki mukaan kertomaan omia kokemuksiaan oluista! Itsekin olen ihan täysi aloittelija vielä.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #108 : 19.08.2008 11:31 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Keskiolutta halutaan taas laimentaa

Kovasti on näköjään virkamiehillä taas halua parantaa Alkon ja Altian tulosta ja vaikeuttaa kotimaisten pienpanimoiden ja maahantuojien toimintaa. No, onneksi nämä ei mene läpi elleivät Kristillisdemokraatit kaappaa valtaa. Ainoa oikea suunta on edelleen luonnollisen käymisen kautta valmistuneiden juomien myynnin vapauttaminen.

"Laimennus ei Nummikosken mukaan vaikuttaisi ratkaisevasti oluen makuun."

Heh heh, heh... surullista. :(
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #109 : 20.08.2008 17:29 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Ihme hommaa taas. Mitä sillä lievällä laimentamisella saavutetaan? Maku kärsii ja ei se terveys siitä kohene jos prosentteja lasketaan, kyllä kännit vedetään sitten juomalla viinaa jos ei muuten.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #110 : 25.08.2008 13:08 »
Jooans Jäsen Viestejä: 12 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tällä viikolla oon kokeillut Carlsbergin Elephant -olutta ja Budejovicken 1795 -olutta. Elefantti oli oikein mainio vahva olut (7,5% tais olla).
Anteeksi kun kaivelin näinkin vanhoja juttuja, mutta allekirjoitatko Turtsi edelleen tämän väittämän? :lol:

Enpä olisi uskonut, että Pelaajalaudalta löytyy oluen ystäviä. Jospa vaikka pelinavaukseksi esittelisin oman suosikkini, jota viime viikonloppunakin tuli Gastropub Nordicissa maisteltua:

Nøgne IPA on Norjalaisen Nøgnen pienpanimon ensimmäinen IPA ja isoveljeään Nøgne ø #100:sta astetta lempeämmin humaloitu. IPAsta löytyy Nøgnen oluille tyypillistä hedelmäisyyttä ja raikkautta. Oluen korkea alkoholiprosentti peittyy lähes täydellisesti tämän laajan makukimaran alle. IPA ole minua pettänyt ja sopii nautittavaksi niin kylminä talvi-iltoina kuin helteisinä kesäpäivinäkin.

E. Stella Artois PSP
Minulle Nøgne ø DS kiitos!


« Viimeksi muokattu: 25.08.2008 15:14 kirjoittanut Jooans »
Innovaation vastakohta on imitaatio.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #111 : 25.08.2008 14:54 »
Cocki Destoroyah Jäsen Viestejä: 231 Basaaripisteet: 2 Profiili

Parasta. Piste.
Tai no ei nyt parasta mutta kunnon legenda kamaa. Ja näitä pulloja ei viitsi kyllä viedä pois. Ovat niin hienoja.
Allekirjoitus näkyy kaikkien lähettämiesi viestien alla. Voit käyttää BBQ kastiketta.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #112 : 25.08.2008 15:55 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili
Tällä viikolla oon kokeillut Carlsbergin Elephant -olutta ja Budejovicken 1795 -olutta. Elefantti oli oikein mainio vahva olut (7,5% tais olla).
Anteeksi kun kaivelin näinkin vanhoja juttuja, mutta allekirjoitatko Turtsi edelleen tämän väittämän? :lol:
Heh, mähän oon jo aiemmin tässä ketjussa todennut, että miten paljon sitä onkaan oluenjuojana kehittynyt. Eli en ehkä nykyisellään menisi allekirjoittamaan tuota. :)

Gastropub Nordiciin meni minullakin viime viikonloppuna varmaan viisikymppiä sileäksi. Maistettujen oluiden joukossa mm. Nøgne Ø:n Imperial Brown Ale, joka nousi ainakin top kymppiin, Raasted Cascade IPA, Amager Sundby Stout, Mikkeller Beer Geek Breakfast, Ølfabriken Brown Ale ja pahamaineinen Mikkellerin Black, josta kehkeytyi kuuma väittely muuan kaverin kanssa, joka täälläkin näköjään nyt vaikuttaa.

Mikkellerin Black on siis 17,5 %:nen Imperial Stout. Vahvuudesta voi jo päätellä, että tätä ei kovin isona annoksena voi juoda, joten pullo jaettiin neljään pekkaan. Mielenkiintoinen elämys, kun pieni kielenpäällinen olutta räjäyttää makuaistit ja neste lämmittää suussa ja nielussa melkein kuin likööri. Ei mitään arkipäiväistä kamaa, mutta mielestäni silti ihan täsmentävä kokemus. Nøgne Ø:n Dark Horizonin toista tulemista odotellessa.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #113 : 19.09.2008 14:33 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Hienoja uutisia! Vaikka Alko on viime aikoina supistanut olutvalikoimaa varsinkin sieltä laadukkaasta päästä, tulee sinne vihdoin jotain tilallekin. Lokakuussa rakkaaseen monopoliliikkeeseemme saapuu nimittäin Slottskällanin Imperial Stout, jota monet tuntuvat pitävän jopa Nögnen vastaavan veroisena. Puteli tulee 0,33 litran koossa, joten hintakaan (jotain 3,5e) ei ole niin suolainen kuin monissa muissa pohjoismaisissa pienpanimo-oluissa, jotka on laskettu 0,5 tai 0,6 litran pulloihin.

Viime aikaisista uutuuksista kehuisin North Coast Brewingin Red Seal Alea. Erittäin mukavan kitkerästi humaloitu pale ale, joka osaltaan korvaa mm. Sierra Nevada Pale Alen ja Brooklynin East India Pale Alen poistumista.

Turusta löysin Länsikeskuksen Cittarista Vakka-Suomen panimon Prykmestar oluet, eli Pilsin, Schwartzin ja Pale Alen. Olen maistanut vasta Pale Alen, joka oli ihan kohtalainen sarjassaan. Mukavaa, että ovat kuitenkin ryhtyneet tekemään myös pintahiivaoluita. Lokakuussa on lisäksi Vakka-Suomen panimolta tulossa savuolut Hyviin olutravintoloihin! Nam, sitä pitää mennä heti Mallaskukkoon maistamaan.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #114 : 20.09.2008 12:39 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili


Viime aikaisista uutuuksista kehuisin North Coast Brewingin Red Seal Alea. Erittäin mukavan kitkerästi humaloitu pale ale, joka osaltaan korvaa mm. Sierra Nevada Pale Alen ja Brooklynin East India Pale Alen poistumista.



Tuo on ihan ok olut, mutta ei se kyllä korvaa Brooklynin IPAa. Sierra Nevadassakin on sitä mukavaa kitkeryyttä enemmän kuin tuossa Red Sealissa. Itselle jäi aika pliisut tunnelmat kyseisestä oluesta. Kaverin kanssa tuumiittiin, että hintaansa nähden aika huono olut, mutta kyllähän tuota joi.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #115 : 06.10.2008 20:13 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Ihan pian Alkoissa:

Oppigårds Indian Tribute
Slottskällans Imperial Stout
Broughton Champion Double Ale

Mielenkiintoisia oluita varmasti luvassa ja ratebeerin mukaan voi odottaa jopa herkullisia oluthetkiä.
tallennettu
Re: Ohrapirtelöt « Vastaus #116 : 08.10.2008 19:53 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Viikonloppuna tuli maisteltua neljää uutuutta.


DeuS Brut des Flandres 17.90€/0.75


Alkon höpinöihin on helppo samaistua kullankeltainen, täyteläinen, miedosti humaloitu, yrttinen, mausteinen, makean sitruksinen, samppajamainen. Varsinkin yrttisyys tulee niin selvästi esille, ettei sitä voi suositella ihan aloittelijalle. Ei napannut ollenkaan. Lasillisen join, loput litki kaveri. Hintakin sairas, mutta eipä mennyt omasta pussista.

Rochefort 10 4.77€/0.33


Tämä olikin jo sitten parempaa. Luostarioluet ovat iskeneet järestään, enkä ole huonoon vielä törmännyt kertaakaan. Eipä Rochefortkaan pettänyt. Hintaahan tälläkin oli, mutta joskus on kärsittävä, vaikkei kyllä taaskaan mennyt omista.

Left Hand Milk Stout 4,25€/0.36


Makea amerikkalainen stout. Liian makea omaan makuun, mutta kyllähän tuon joi, varsinkin kun antoi vähän lämmetä, niin maut erottuivat paremmin. Hinta Suomessa 2x systembolagettiin verrattuna, kuten kaikki olutoppaan ystävät varmaan tietävätkin jo.

Rogue American Amber Ale 4,25€/0.36


Jenkkilästä tämäkin, kuten nimestä voikin päätellä. Päivän paras. Tuli mieleen Brooklyn tuotteet, tuoksu hyvin samantyyppinen kuin Brooklynin IPAlla. Hyvin mieto ja miltei hajuton jääkaappikylmänä, mutta kun antoi vähän lämmetä niin tuoksuja alkoi nousta ja maku parani huomattavasti. Propsit vielä hienosta etiketistä.



You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #117 : 07.11.2008 16:12 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Jeeh, mikä päivä?

Olvin jouluolutta six packi kylmenemässä. Maitokauppa lagerit harvemmin yllättävät, varsinkaan suomalaiset, mutta pitihän se kokeilla, kun olutopas kehui parhaimmaksi näistä suomalaisista jouluoluista. Myöhemmin illalla sitten makuarviot.

Joulu ja talvi ovat erittäin suotuisaa aikaa olutrintamalla. Täyteläisiä stoutteja, porttereita ja tummia lagereita ilmestyy alkon ja kauppojen hyllyille enemmän. Joten lautalaiset, rohkeasti vain maistelemaan ja kommentoimaan!

Edit:Makuarvio

Olvi maistui juurikin siltä miltä odotin. Aika mitäänsanomaton maku. Helposti juotava tumma lager. Kyllä tuota muutaman joi, mutta sitten piti jo vaihtaa oluisiin joissa makua oli enemmän.


« Viimeksi muokattu: 08.11.2008 17:29 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #118 : 11.11.2008 18:16 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Onpas sitä tullut oltua hiljainen laudalla viime aikoina, mutta Ohrapirtelöt-ketjuun tulevat viestit aktivoivat minut aina.

Minäkin hyppelin riemusta, kun hoksasin, että jouluoluet ovat tulleet Alkoihin. Tämän vuotisista jouluölppösistä on nyt maistettuna Stallhagen Julbock, Gulden Draak Vintage ja Aventinus Weizen-Eisbock. Jääkaapissa odottaa tätä iltaa St. Peters Winter Ale ja innolla odotan, että pääsen Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbockia maistamaan, sillä miedompi Märzen-versio on yksi suosikeistani.

Aventinuksen vehnäjääpukki oli kyllä mielenkiintoinen tapaus. Maku, tuoksu ja olemus olivat melko sahtimaisia sillä erotuksella, että komeaa vaahtoa oli hitosti ja hiilihappoa jopa vähän liikaa. 12% vahvuus takasi, että tuli pieni iltakänni - toisaalta vahvuus tuntui lämmittävyytenä joka sopii aina talveen. Hieno olut, mutta minunkin kirjoissani haastava.

Muutenkin on tullut uusia tuttavuuksia maisteltua viime aikoina. Plevnan Petolintu oli hieno osoitus siitä, kuinka pils voi myös olla ns. "extremetapaus". Rapsakka, suutasupistava ja erittäin voimakas humalointi eli namppaa. Salhojankadun Pubissa join Tampereella Liefmansin Glühkriekin, eli "glögilambicin", joka lämmitetään 70-asteiseksi nauttimista varten. Ai että, kun saisi sitä jouluksi.

Joulu on ehdottomasti oluenystävän sesonkiaikaa! Oktoberfest-oluetkin ovat niin tylsiä, etteivät syksyn baijerilaiset koskaan herätä minussa mitään innostusta.

Muok: Niin, ja Slottskällanin Imperial Stoutiakin olen pari pulloa juonut. Oiva korvike Nøgnen IS:lle, mutta makeutensa takia kaipaa ehkä hieman kypsyttelyä. Oppigårdsin Indian Tribute on myöskin kokeilemisen arvoinen tapaus. Se ei ole india pale alejen sarjassa mitään karskeinta luokkaa, mutta nautittava ja miellyttävästi humaloitu kuitenkin.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #119 : 12.11.2008 17:59 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili
Niin, ja Slottskällanin Imperial Stoutiakin olen pari pulloa juonut. Oiva korvike Nøgnen IS:lle, mutta makeutensa takia kaipaa ehkä hieman kypsyttelyä. Oppigårdsin Indian Tribute on myöskin kokeilemisen arvoinen tapaus. Se ei ole india pale alejen sarjassa mitään karskeinta luokkaa, mutta nautittava ja miellyttävästi humaloitu kuitenkin.

Slottskällanin Stoutia ja Oppigårdsin Indianiakin tuli juotua viime kerralla. Fraoch Heather Alekin meni pullo.

Itse tykkäsin Oppigårdsista enemmän, vaikka normaalisti olen stouttien ystävä. Slottskällanissa tuli vähän liian hyökkäävänä mainitsemasi makeus. Kaveri osti onneksi yli 20 pulloa varastoon kypsymään, joten joulun jälkeen varmaankin sato on korjattavissa.

Fraoch Heather Alea odoteltiin kaverin kanssa kieli pitkällä, eikä se nyt mikään pettymys ollut, vaikka odotinkin sen maistuvan enemmän kanervalle, mikä se maku sitten lieneekään ollut. Kanervaolut siis kyseessä ja humalaa ei ole käytetty ollenkaan. Aika miedon makuinen omaan makuun, mutta kannatta kokeilla ihan vain tukeakseen näitä olutmaailman rikastajia. Hiilihappoja oli melko vähäisesti ja siitä johtui ehkä oluen tunkkaisuus.

Noista alkoon tulleista uusista täytyy maistaa ehdottomasti vielä Ridgewayn Criminally Bad Elf sekä Seriously Bad Elf. Toki muutkin ostetaan, mutta näitä odotan.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7 8
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines