Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 15
Tulostusversio
Aihe: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS  (Luettu 112261 kertaa)
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #30 : 30.06.2007 11:50 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili Tämä yleinen "Armeija tekee miehen" -asenne on kyllä todella naiivia, josta pitäisi päästä eroon jo ala-asteen jälkeen (ei mitään henkilökohtaista kenellekkään). Toki armeijaan meneminen on ehkä "miehekkäämpää", kuin sivari, mutta tämäkin riippuu asenteesta. Kyllä sivarissakin tarvitaan kestävyyttä, niin fyysistä kuin henkistäkin. Tosimiehillähän vasta onkin sitä munaa mennä sivariin, kaiken tämän "nössöt menee sivariin" -yleisasenteesta huolimatta, kun taas armeijahan on se matalin aita. Nykyäänhän armeijassa jotkut jopa lihovat muutaman kilon, mutta tästä voi tietysti syyttää vain itseään, koska kyllä armeijassakin sitä kuntoa ja kestävyyttä tarvitaan edes vähäisen. Vankilaan meneminen vaatii varmaan sitä "oikeaa" miehuutta (enkä puhu nyt sen rasittavuudesta), ei sinne kuka tahansa pilipalipoika mene.Isänmaata puolustamassa. (joku random kuva netistä)

Itse olen ajatellut meneväni armeijaan, vielä on vähäisen aikaa kyllä miettiä. Kunnioitan niitä, jotka "uskaltavat" mennä sivariin kaikesta paskasta huolimatta, mitä kaadetaan niskaan. Ei armeija paha valinta ole, mutta se, että sinne mennään vaan "kasvamaan mieheksi" jne. on aika huono syy.

Katsokaas mieheksi ei tulla, mieheksi synnytään.

........

Kaikki tämä on kuitenkin vain minun omaa mielipidettäni, ei sen vakavampaa.


« Viimeksi muokattu: 02.07.2007 01:19 kirjoittanut Aivovamma »
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #31 : 30.06.2007 11:59 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Mielestäni kutsunnoissa tulisi tuoda nykyistä enemmän myös niitä vaihtoehtoja esille. Minun kutsunnoistani on nyt aikaa jo vuosia, mutta siellä ei todellakaan taidettu kuin ohimennen mainita siviilipalvelus. Olisi silloin halunnut tietää siitä enemmänkin.

Tuo olisi tarpeen, sillä liian monilla on sivarista täysin vääränlainen kuva. Ja etenkin niistä työtehtävistä joita on mahdollista tehdä.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #32 : 30.06.2007 12:00 »
Faiska Jäsen Viestejä: 427 Basaaripisteet: 4 Profiili
En kyllä itsekään taju, että miksi jotkut aseistakieltäytyjät ei tajua mennä vaan suosiolla sivariin vaan rupeaa vinettämään turhia ja menee sitten vankilaan, jossa saa varmasti kuulla vittuilua.

Itselläkin alkaa tuo armeija tuossa reilun viikon päästä ja tällä hetkellä on semmonen fiilis että sama sinne on mennä vaikka vituttaakin. Mutta kyllä siellä varmasti vähän saa kuntoa ja reipastuu. Ja saa nämä juuret revittyä irti perseestä.

Minnepäin olet menossa suorittamaan palvelusta??
Tärkein mitä pitää muistaa ainakin alokas aikana on että jättää kaiken miettimisen alikessuille.

Tämä topikki ns. räjähti.

Tuonne Kainuun Prikaatille menen hillumaan. Ja eihän siellä armeijassa tartte paljoa miettia kun tekee vaan sen mitä sanotaa.

tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #33 : 30.06.2007 14:54 »
MunkkiPossu Jäsen Viestejä: 5 Basaaripisteet: 0 Profiili Täytynee itsekin avata suuta. Mitä enemmän armeijaa, sen tarpeellisuutta ja sen toimintaa olen miettinyt viimeisten kuukausien aikana, sitä järjettömämmältä siellä käyminen kuulostaa. Ensimmäiset ajatukset ja epäilyt tulivat nimenomaan kutsunnoissa, siis sellaiset ihan vakavammat ajatukset. Jos tosissaan väitetään, että armeijassa opetellaan nauttimaan luonnosta ja toimimaan yhdessä ja muuta tällaista paskaa, niin jotain on vialla. Tottahan toki siellä oppii varmasti toimimaan ryhmässä ja oppii paljon asioita ja ehkä saa uusia ystäviäkin, mutta siltikin ei voinut kuin repeillä joillekin asioille mitä kutsunnoissa sanottiinkaan. Sanottiinpa myös, että armeijassa on hauskaa! Ja tosiaan ne sivariasiat sivuutettiin täysin. Juuri sitä samaa perseenpyyhkimis ennakkoluuloa viljeltiin - Ensin puhutaan monta tuntia kunnon armeijasta ja miten hieno juttu se on... ja sitten on tietysti sivari.

Networxin kaltaiset usein alkavat puhumaan, että mitä olisikaan tapahtunut jos veteraanit olisivat valinneet sivarin - todennäköisesti asiat olisivatkin hyvin toisin siinä tapauksessa, mutta kuten sanotaan "silloin oli silloin ja nyt on nyt". Samanlaista uhkaa Venäjästä ja sellaista tarvetta armeijalle ei vain yksinkertaisesti ole tänäpäivänä Suomelle. Eiköhän ajatuskanta ja yleinen asenne sivareita kohtaan parissa sukupolvessa muutu jos Suomen tilanne jatkuu samanlaisena eikä varsinaista uhkaa Suomea kohtaan ole. Nykyisin kun onkin muotia lähteä ulkomaille sotimaan kun kotimaassa ei sodittavaa löydy. Isänmaan puolestakaan en kuolisi, mutta vielä vähemmän vieraan maan puolesta. Oikeastaan vähän samat ajatukset kuin Turilaalla, ihan fiksuja vetoja ja mietteitä löytyy mieheltä. Mietin oikeastaan sitäkin, että tuo sivarin kannatuksen nousu on ihan hyvä merkki siitä, että ehkä tämän päivän nuorissa on entistä vähemmän niitä "koti, uskonto, isänmaa"-ajattelija idareita, ja ehkä nykynuoret ovat alkaneet ajatella onko oikeesti järkeä käydä armeijassa ja mennä leikkisotimaan vai käydä sivari. Aina on hyvä kyseenalaistaa asioita ja miettiä niiden järkevyyttä. Avarakatseisuutta ja avoimmuutta tarvittaisiin lisää tässä maailmassa niin ei sodittaisi niin saatanasti... Tai sitten nykynuoret ovat vain saamattomia nössöjä joista ei ole mihinkään...

Ja ei, en mene sivariin, menen armeijaan Kontiorantaan tammikuussa... En mene sinne mielelläni, ja tiedän etten tule siitä pitämään, mutta menen kuitenkin niin avoimella mielellä sinne kuin pystyn.
Well, I wish I was a catfish.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #34 : 30.06.2007 18:32 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 644 Basaaripisteet: 3 Profiili Joo hei, ihmiset, ei sitä Networxia kannata ottaa tosissaan. Sen postien pääsisältö tähän mennessä on ollut vain tyyliin "mulla on nyt tää mielipide, enkä nyt viitsis katsoa faktoja" ja "en halua haastaa riitaa, mutta haista vittu".

Mitä omaan asevelvollisuuteen tulee, pistin lykäten. Näin jälkikäteen se oli erittäin huono veto ja menen varmaan hoitamaan sen alta pois aiempaa suunniteltua aikasemmin. Otan sen ehdottomasti vaivattovimman reitin. Menen siis inttiin ja katson mitä tulee. Mitään varsinaisia vakaumuksia ei taustalla satu olemaan enkä oikein viitsi uskoa niitä, jotka syyttää armeijaa omasta laiskuudestaan, orastavasta alkoholismista tai ties mistä. Mutta the nähdään, thanon ma.


« Viimeksi muokattu: 30.06.2007 19:13 kirjoittanut Fraeon »
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #35 : 01.07.2007 02:15 »
Networx Jäsen Viestejä: 41 Basaaripisteet: 0 Profiili Ainakin olet lukenut viestini.10 pistettä ja vapaa valintainen merkki.
Ps.Ei ampiainen pistä jollei sitä ärsytä.Eiks je!
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #36 : 01.07.2007 13:47 »
TseiTsei Jäsen Viestejä: 262 Basaaripisteet: 1 Profiili
Ja ei, en mene sivariin, menen armeijaan Kontiorantaan tammikuussa... En mene sinne mielelläni, ja tiedän etten tule siitä pitämään, mutta menen kuitenkin niin avoimella mielellä sinne kuin pystyn.

Gona Beach on ihan mukava paikka. Välillä hajotti melkoisesti, mutta kyllä siellä sen puoli vuotta viihdyin aivan mainiosti. Sotinpuro tulee varmasti tutuksi - toivottavasti talvella ei ole hirveästi niitä -40 asteen leirikelejä.
Nice beaver!
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #37 : 01.07.2007 15:01 »
MunkkiPossu Jäsen Viestejä: 5 Basaaripisteet: 0 Profiili
Ja ei, en mene sivariin, menen armeijaan Kontiorantaan tammikuussa... En mene sinne mielelläni, ja tiedän etten tule siitä pitämään, mutta menen kuitenkin niin avoimella mielellä sinne kuin pystyn.

Gona Beach on ihan mukava paikka. Välillä hajotti melkoisesti, mutta kyllä siellä sen puoli vuotta viihdyin aivan mainiosti. Sotinpuro tulee varmasti tutuksi - toivottavasti talvella ei ole hirveästi niitä -40 asteen leirikelejä.

Hyvä kuulla :D Ei sinne hirveästi omia kavereita mene ja vähän valitsinkin sen randomilla listalta, en kuitenkaan Vekarajärvelle halunnut lähteä kun on kuullut siitä paikasta niin paljon paskaa, vaikka suurin osa kavereista meneekin sinne. Puolella vuodella koetan itsekin päästä ja taistelen siitä kaikin keinoin etten pidempään joudu olemaan. Ja jos viime talveen on katsomista niin ehkä ensi talvi olisi jotain samansuuntaista, I hope...
Well, I wish I was a catfish.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #38 : 02.07.2007 00:27 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili
Nämä keskusteluthan menevät yleensä niin, että sivari latoo tällaisen älyttömän romaanin hyviä perusteluja, ja joku huutaa siihen, että "mummojen perseitä pyyhitte". Kertookohan tuo jotain sivareiden ja sivarin vastustajien välisestä sivistystason erosta?

--


Ja loppuun myös pyyntö: Älkää yleistäkö!

BUSTED!

Vankilaan meneminen vaatii varmaan sitä "oikeaa" miehuutta (enkä puhu nyt sen rasittavuudesta), ei sinne kuka tahansa pilipalipoika mene.
Itseasiassa totaalit menevät avovankilaan elleivät törttöile. Avovankilasta voi käydä päivällä töissä tai opiskelemassa, vapaa-aika vietetään valvotussa rakennuksessa. Ei kaltereita, ei aitoja, ei pelkoa suihkuraiskauksesta.
(Jos laitoit ton kuvan sen takia että siinä on jotain hauskaa niin ota se pois. Se on Kehitysvammaliiton sivuilta.)


Tottahan toki siellä oppii varmasti toimimaan ryhmässä ja oppii paljon asioita ja ehkä saa uusia ystäviäkin, mutta siltikin ei voinut kuin repeillä joillekin asioille mitä kutsunnoissa sanottiinkaan. Sanottiinpa myös, että armeijassa on hauskaa!
Mulla oli armeijassa ajoittain oikein hauskaa.Älkää nyt pilatko hei tätä keskustelua, mä näin oikeasti vaivaa ton aloitusviestin kanssa. Lisää kannanottoja, perusteluja ja järkeä!
N
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #39 : 02.07.2007 15:02 »
Weap Jäsen Viestejä: 16 Basaaripisteet: 0 Profiili Saapumiserä II/07 ilmottautuu.

Parolannumelle olisi tarkoitus lähteä ensi maanantaina, ja hieman rupeaa jo hajottamaan kyseinen ajatus.

Vuoden pesti periaatteessa kävisi hyvin, koska opiskelut alkavat kuitenkin ensi vuoden heinäkuussa näillä näkymin (pääsykokeiden tulokset tulevat tosin vasta tämän viikon lopussa, joten jää nähtäväksi). Voi olla, että ääni kellossa muuttuu kun paikalle pääsee, ja haluaa mahdollisimman nopeasti pois.

Tässä treadissa voidaan ilmeisesti vaihtaa kuulumisia intin ajaltakin, ilmeisesti täällä on kohtalotovereita.

----

Totaalikieltäytyjien asenne on kyllä niin naiivi, etten vastaavaa asennevammaa tähän hätään keksi. Jos haluaa kieltäytyä aseista, on siviilipalvelus sitä varten. Säälittävää norkoilla yhteiskunnan varoilla avovankilassa, joka vastaa lähinnä lomakotia, kun samalla voisi tehdä jotain hyödyllistä yhteiskunnan hyväksi säilyttäen samalla omat periaatteet. Ongelma onkin, että oma laiskuus/saamattomuus/itsekkyys verhoillaan henkilökohtaisten vakaumusten asuun.

Sivareita jopa ymmärrän, mutta täytyy toivoa, että kyseinen instituutio säilyy sen 13kk pituisena,  vaikka naurettavaa humanitaarista profiloitumista tavoittelevat poliitikot (kuka se demarinainen nyt olikaan?) pyrkivät pituutta alentamaan. On kuitenkin eri asia käydä normaalisti päivätyössä 8h/d kuin olla intissä sen 24h/d. Mahdollisuudet vapaa-aikaan/itsensä toteuttamiseen ovat niin erilaiset.

---

Aiheesta toiseen, kuuntelin tuossa viime yönä räppäri Iso H:n ajatuksia armeijasta/yhteiskunnassa, ja miehen ajatukset olivat niin kaukana tosielämästä, että assosiaatio uhmaiässä kapinoivaan lapseen oli varsin osuva.

H:n mielestä armeija tulisi lakkauttaa, koska jos _kaikki_ maat lopettaisivat armeijansa, ei olisi sotia. (Älä viitsi iso H, onko näin?) Mies ei tosin anna vastausta sille miten käy jos _vain_ Suomi lakkauttaa asevelvollisuusjärjestelmänsä, ilmeisesti se ei ole edes mahdollinen skenaario. Vuosituhansien saatossa kehittyneet kansallisvaltiotkin tulisi samassa rytäkässä lakkauttaa silmänräpäyksessä.

En tiedä mitä tähänsä sanoisi, mutta naurattaa todella ajatus siitä, että joku todella moisten ideologioiden kautta jaksaa kapinoida "systeemiä" (muotisana anarkistien keskuudessa) vastaan. Paradoksaalista onkin, että mies tekee itsekin leipänsä juuri kyseisen systeemin mahdollistamana.

Lähes suora lainaus: "Mun mielest kaikkien ei pitäis mennä tähä oravanpyörään, et käy töis ja intis ja näin. Mun mielest porukan pitäs tehä just siit mitä tykkää. Et jos haluaa surffata ni reissaa Australiaan surffaan ja elää niin."

Voi helvetti... Ideologiat ovat ihanan helppoja. Valitettavasti jos kukaan ei enää kävisi töissä/ylläpitäisi taloutta, ei sinne Austarliaan voisi matkustaa.

Verenpaine kohoaa kummasti, kun kuuntelee/lukee näiden maailmanparantajien juttuja, jotka ovat niin kaukana todellisuudesta, että naurattaa.

E: Ja maininta vielä Melficen tasokkaalle aloituspostaukselle.


« Viimeksi muokattu: 02.07.2007 15:11 kirjoittanut Weap »
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #40 : 02.07.2007 15:22 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 163 Basaaripisteet: 5 Profiili Asenteiltani olen varmaankin melkoinen väliinputoaja, eli monesta taatusti munaton julli. Seuraavassa miksi:

Ensin asevelvollisuudesta, ja -palveluksesta yleensä. Minulla ei asenteellisesti ole mitään asepalvelusta vastaan, muttei myöskään sivareita vastaan. Jokainen valitsee oman tiensä, omin syinsä. Itkekööt ne itsensä öisin uneen, joiden mielestä omat tai toisen syyt ovat perseestä. Itse menen inttiin koska, noh, siitä selviää puolessa vuodessa. Otan palvelusaikani kokemuksena, ikäänkuin lupana leikkiä sotaa, enkä toivottavasti näinollen hajoa sinne. Nopsaan se lopulta menee kuitenkin. Minkäänlaista erikoishinkua minulla ei silti inttiin ole, ja käymättä jäisi mikäli ei olisi pakko.

Entäpä miksi jäisi käymättä? En tunne sitä tarpeelliseksi, sillä sotaanhan tässä ei olla menossa, mihinkään ilmansuuntaan. Tuskin edes, vaikka NATO joku päivä tappaisi oletetun puolueettomuutemme ulkopoliittisissa kiistakysymyksissä, kuten monet pelkäävät(ei tästä enempää juuri nyt). Tästä päästäänkin sujuvasti asevelvollisuuden tarpeellisuuteen, tai kuten tulemme huomaamaan, sen puutteeseen. Bottom line lienee selvä: jos ei sotaa näkyvissä, hervoton asevarustelu ei vaikuta järkevältä. Suomen kokoiseksi valtioksi meillä on pirun jyhkeät puolustusvoimat, mikä on tavallaan ymmärrettävää, koska juuri pienuutensa vuoksi oikeassa sotatilanteessa Suomen kaltainen valtio olisi vahvasti alakynnessä(ja on läpi historian ollutkin). Nykytilanne ei kuitenkaan anna syytä moiseen. Eihän maailma sotavapaa ole, mutta täällä Euroopan perukoilla ei ole hätää kädessä eikä housuissa. Lisäksi jaksan edelleen epäillä heikkomotivaatioisen asevelvollisuus-armeijan ylivertaisuutta vaikkapa nyt palkka-armeijaan nähden, kun sotatilanteessa kaikki kynnelle kykenevät koulutettaisiin kuitenkin, sivareista lähtien. Tällaisenaan armeijamme on ylilentoineen ja marsseineen lähinnä ohjelmantäytettä mummoille. Niin paljoa en edes minä tähän maailmaan luota, että lakkauttaisin armeijan täysin. Esihistoriallinen asevelvollisuus vain joutaisi mäkeen. Samoin liikenisi pienilläkin leikkauksilla melkoisia summia rahaa puolustusvoimien budjeteista muihin, pardon me, tärkeämpiin kohteisiin.

Tässä on tietty sanottava sekin, että omista asenteistani huolimatta kaikki kunnia sotiemme veteraaneille siitä, että tänä päivänä ollaan missä ollaan. Nykytilanne vain on eri. Sotaisaan historiaan kaikissa toimissa tukeutuminen on hieman kuin Raamatun ottaminen sanasta sanaan totena käskyineen kaikkineen vielä nykyäänkin.

Lienee hyvä muistaa, ettei muutosta saada aikaan ainakaan menneisyydessä elämällä ja elämää pelkäämällä.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #41 : 02.07.2007 17:18 »
Masi Jäsen Viestejä: 43 Basaaripisteet: 0 Profiili Jos ideolegeista puhutaan niin niiden mukaan voi elää,ihminen on yksilö loppujen lopuksi.Ideologia tappamattomuudesta on hyvä.Tietysti ihminen valitsee minkä palveluksen käy,minua ei haitannut siviilipalvelus ja sen kesto.Valtion järjestystä ei yksi ihminen muuta eikä maailman,jos siis et valitse sivaria tai armeijaa,menet vankilaan.Joku puhui,että utopistiset ideologiat ovat kaukana todellisuudesta,mutta samaa voisi sanoa sodasta joka on kaukana tämänhetkisestä "tosielämästä".Valinnat eivät haittaa kun ei sodita,ehkä ihmiset alkavat siitä kuitenkin urputtamaan kun teet valintasi,mutta se on vain urputtamista.Totaalikieltäyjät valitsevat oman reittinsä.Jokainen tekee omanlaisensa valinnat,en minä tiedä oletko laiska paska tai kovaa työtä tekevä työläinen.Ei minua kiinnosta se niin paljon,että pitäisi vaivata päätä haukkumisella ja kliseisillä "minä tiedän mitä te ootte" pohdinnoilla.Sinä tiedät mitä olet.

Eri asia on jos sitten tulee sota,mitä ihmiset valitsevat sodassa?.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #42 : 02.07.2007 21:10 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili
Nämä keskusteluthan menevät yleensä niin, että sivari latoo tällaisen älyttömän romaanin hyviä perusteluja, ja joku huutaa siihen, että "mummojen perseitä pyyhitte". Kertookohan tuo jotain sivareiden ja sivarin vastustajien välisestä sivistystason erosta?

--


Ja loppuun myös pyyntö: Älkää yleistäkö!

BUSTED!
Hitto, en löytänyt tähän sitä gifiä, missä Miles Edgeworth jäätyy. ;D
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #43 : 02.07.2007 23:47 »
Ilezki Haha oh wow Jäsen Viestejä: 7 Basaaripisteet: 0 Profiili Asevelvollisuusjärjestelmä on minulle pelkkiä kapuloita yhteiskunnallisessakin rattaassa, koko järjestelmän voisi puolestani kokonaan unohtaa samaan luokkaan kuin vaarin vanhat sotajutut, kauas pois ja irti tästä ajasta. Kyseessä on nykyään lähinnä muinaisjäänne ajalta, jolloin oli kansainvälisellä tasolla muotia ja ehkä painostustakin masinoida kansallisarmeija "oman maan" puolustamiseksi. Toisen maailmansodan aikoihin se on ehkä ollutkin ihan hyvä veto, sillä emme nykyään elä Suomen Sosialistisessa Kansantasavallassa. Ajan myötä kuitenkin sodankäynti kaikkine osapuolineen on kokenut murroksen, enää ei jäyheällä korpisoturilla ole samanlaista painoarvoa kuin joskus aikanaan.

Armeijalla tahi puolustusvoimilla on silti aina tarvetta, "Maassa on aina armeija, jos se ei ole oma, niin sitten se on jonkun muun maan", mutta tämä tarve käsittääkseni kyllä hoituisi ihan suoraan palkka-armeijallakin tai asevelvollisuuden vapaaehtoistamisella. Lähinnä muutenki nykyään koko systeemi tuntuu toimivan Määrä yli Laadun-periaatteella ja luottaa vähän liikaakin massan pelotteeseen. Olisin heti valmis raapimaan muutaman prosentin lisää veroistani siihen, että kyseinen muutos tapahtuisi. Kutsunnat voisi vielä säilyttää pakollisena tapahtumana, mutta sen jälkeisestä kohtalostaan pitäisi saada päättää vapaasti. Samantien unohdetaan hömppäpuheet puolueettomuudesta ja liitytään tämän ainaisen vänkäämisen sijaan jo sinne NATOon :)

Siviilipalvelushan nykyään todellakin on lähinnä rangastuksenomainen systeemi, lähtien jo yhteiskunnallisista asenteista, puhumattakaan sen kestosta. Minun puolestani sen pituudesta voitaisiin samantien sorvata se kuukausi pois. On aivan turha selitellä toisten mustikoiden syömisestä tai omasta laiskuudesta, yhteiskunnalle voi maksaa takaisin muutenkin kuin ryynäämällä mättäitä kuin metsäsika. Itseasiassa se on jo vitsi itsessään, että juurikin tuota käytetään armeijan oikeutuksena, kun käytännössä se kuitenkin on nimenomaan Sakke Sivari jonka panos oikeasti näkyy jossain muuallakin kun panostehtaan palkkaliuskassa.

Totaalihan on ihan tietoinen valinta, ja näin jälkeenpäin ajateltuna sitä olisi voinut oikeasti harkitakkin. Parhaat päivärahat ja taattu puoli vuotta, ei paha diili. Tästäkin kuulin vasta jälkeenpäin, kutsunnoissa kun lähinnä suitsutettiin armeija maasta taivaaseen ja kuitattiin sivari ja totaali yhteensä kahdella virkkeellä.

Ja nyt kun viimeistään olen leimautunut kukaties miksi lie hipiksi ja maailmanparantelijaksi, voisin vähän valoitella omaa palvelushistoriaani. Itsehän siis kävin puoli vuotta valtion leivissä kierähtämässä Vekaranjärvellä viime kesänä, se kun sattui lähin paikka tätä kotikuntaani olevan. Ihan yleisestä aidan mataluudesta johtuen sille tielle ryhdyin, kun ei varsinaisesti mikään ideologia sitä estänytkään, ja tarttuipa tuolta reissulta sitten loppupeleissä vielä viestikilloilta myönnetty mitali (tai ansiolevyke, viralliselta termiltään) kaapin perälle pölyttymään, "ansiokkaasta palveluksesta". Loppupeleissä noista sotaleikeistä ei jäänyt kuitenkaan käteen kuin turhia taitoja, puoli vuotta hukattua aikaani ja vahvistunut usko kyseisen systeemin aivan toivottomaan ikääntymiseen. Kuitenkin, jos sitä vastaan ei voi taistella, voi siitä tehdä ainakin mahdollisimman helppoa, ja myönnän että olihan siellä ihan mukavaa ajoittain. Ei mitenkään sen takia että nauttisin sodan leikkimisestä, vaan lähinnä siksi että en ollut ainoa joka siellä hajoili. Paska homma, mutta tulipahan tehtyä.  ;)
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #44 : 03.07.2007 00:02 »
despo Jäsen Viestejä: 5 301 Basaaripisteet: 9 Profiili Tuli tuossa mieleen yksi asia, josta ei täällä ole vielä puhuttu. Eli armeijan mahdollinen hyödyllisyys työmarkkinoilla. Seuraava teksti ei ole minun oma mielipiteeni, joten älkää nyt missään nimessä loukkaantuko. On vain tullut asia vastaan kerran jos useammankin.

Oletetaan, että menet työhaastatteluun. Suurin osa haastattelijoista on varmasti keski-ikäisiä tai vanhempia miehiä. Tämän ikäisillä miehillä on yleensä varsin yksipuolinen näkemys tästäkin asiasta. Armeijassa tehdään miehiä ja siellä käyneet ovat kaikin puolin kyvykkäistä. Sitten taas nämä sivarit ja varsinkin totaalikieltäytyjät ovat saamattomia luusereita jotka eivät armeijassa pärjää. Voisi siis olettaa, että kyseisen ikäluokan herrat palkkaavat mieluummin intin käyneen hepun kuin sivarin.

Laitetaan hieman esimerkkiä. Isäni meni jokin vuosi takaperin työhaastatteluun ja haastattelija kysyi häneltä, oliko hän käynyt armeijaa ja jos oli, mikä oli sotilasarvo. Isäni sitten kysy, että onko sillä muka jotain väliä. Tähän haastattelija vastasi, että hänelle on.

Sanon edelleenkin, että tämä ei ole minun mielipiteeni mutta tältäkin kantilta asiaa voisi ajatella.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #45 : 03.07.2007 00:19 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili EDIT: Tostahan on ollut puhetta kauan. Mun muistaakseni työhaastattelussa ei saa kysyä oletko käynyt armeijan vai sivarin. Sen sijaan saa kysyä onko asevelvollisuus suoritettu. Mutta kyllähän sitä painotetaan että esim. RUK olis kova sana työmarkkinoilla, tiedä sitten...Tuli muuten mieleeni, että mä - reserviläisliiton palkitsema sotilaspoliisivänrikki - olen todennäköisesti pyyhkinyt enemmän vanhusten perseitä kuin kukaan muu Pelaajalaudalla, joten unohdetaan ne sivaristereotypiat.

Ilezkin avattua aiheen voitaisiin siirtyä puimaan sitä otsikonkin mainostamaa "asevelvollisuus vs. palkka-armeija" -aihetta. Itse en oikein näe palkka-armeijaa sopivana vaihtoehtona Suomelle. Meillä kun on poikkeuksellisen vähän asukkaita suhteutettuna valtion pinta-alaan ja  paljon maarajaa naapurivaltioiden kanssa. Lisäksi palkka-armeija yleensä vetää puoleensa ns. heikompaa sotilasmateriaalia kuin asevelvollisuusjärjestelmä, jossa jokaisen siviiliammatti ja -osaaminen on tärkeä lisäarvo. Tarkennettuna; Jenkeillä on maailman tuhovoimaisimmat aseet ja tankit, mutta niistä ei saada kaikkea irti koska useimmat armeijaan värväytyvät sotilaat ovat saapastakin tyhmempää white trash trailer park -jengiä.
Joudun kyllä myöntämään että näiden vaihtoehtojen valtiollisista kustannuksista mä olen ihan kuulopuheiden varasssa, joku voisi kaivaa tänne jotain statistiikkaa siitä kuinka paljon kalliimmaksi / halvemmaksi uskottavan puolustuksen järjestäminen palkka-armeijalla tulisi nykyiseen järjestelmään verrattuna.


Aika usein kuulee myös sanottavan että koko armeija voitais muuttaa vapaaehtoiseksi, kyllä sinne menijöitä riittäisi vapaaehtoisuudesta huolimatta. Ihan mielenkiintoinen väite. Ikävä kyllä se on niin kauan täyttä roskaa ennen kuin joku antaa mulle relevantteja perusteluja.

N
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #46 : 03.07.2007 17:00 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 048 Basaaripisteet: 14 Profiili Mikä on tarpeeksi ? Tai siis oikeastaan sanooko Suomen armeija tänä päivänä muutakin kuin päivää jos isänmaata vaikkapa Venäjä uhittelee ?
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #47 : 04.07.2007 12:10 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 163 Basaaripisteet: 5 Profiili
Tuli tuossa mieleen yksi asia, josta ei täällä ole vielä puhuttu. Eli armeijan mahdollinen hyödyllisyys työmarkkinoilla.
Niin, kuten Melfice sanoi, ei mitään sotilasarvoja taida saada enää kysellä, eivätkä ne virallisesti saisi vaikuttaa rekrytointiin. Silti, varmaa on että asepalveluksen suorittamisella on väliä ja se vaikuttaa tietyissä tapauksissa. Näinä päivinä se vaan voi olla huonokin juttu, jos oikea heppu sattuu sinne tiskin taakse, joten asialla laskelmoiminen ei lienee sen arvoista.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #48 : 05.07.2007 13:02 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Tietääkseni työnantaja saa kysyä onko asepalvelus suoritettu, mutta sitä ei saa kysyä miten se on suoritettu.  Tätä sääntöä tunnutaan melko paljonkin tosin rikkovan.

Naisiltakaan ei saa kysyä ovatko he aikeissa perustaa lähiaikoina perheen tai esim. raskaudesta.

Onhan se totta, että sivariudella on aika monessa työpaikassa negatiivinen sävy. Paitsi miten on jos sivarin aikana suoritetut työtehtävät ovat olleet samankaltaisia kuin haettavassa työtehtävässä? Silloin 1 vuoden työkokemus on varmasti vain etu.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #49 : 05.07.2007 21:50 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 890 Basaaripisteet: 0 Profiili Kyllä intin käymisellä saa helpommin duunia, kuin sivariin menemällä. Ainakin omasta kokemuksesta voin sanoa, että kun mainitsee palveluspaikan prikaatilleen ja kouluslinjalleen, niin sanovat monesti miltei suoraan, että tervetuloa. Näin ainakin duuneissa joihin ei kummempia koulutuksia tarvita. Pari kaveria jotka sivariin menivät, eivät päässeet samaan mestaan duuniin minne pari muuta kaveria haki ja jotka sanoivat menevänsä inttiin. Eihän sitä tietenkään syyksi sanottu, mutta voipi miltei arvata.


Nykyään kyllä tuntuu, että jos haluaa inttiin mennä yli 6kk:ksi, niin sitä saakin perustella enemmän kuin sivaria. Tänäänkin duunissa eräs nainen kysyä omia inttiaikeita ja vastasin että "varmaan lyhyimmän kaavan mukaan". Nainen siihen "no se on fiksua!".

Itsellä ei ole halua 12kk:n pestiin, mutta silti näen armeijan erittäinkin tarpeellisena henkivakuutuksena Suomelle ja kyllä sinne pitää miltei se koko ikäluokka saada tai saadaan puhua venäjää lähivuosisatoina. Eli inttiin menen, mutta muut saa mennä sivariin, en sitä sinänsä tuomitse.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #50 : 06.07.2007 11:45 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 163 Basaaripisteet: 5 Profiili
Nykyään kyllä tuntuu, että jos haluaa inttiin mennä yli 6kk:ksi, niin sitä saakin perustella enemmän kuin sivaria. Tänäänkin duunissa eräs nainen kysyä omia inttiaikeita ja vastasin että "varmaan lyhyimmän kaavan mukaan". Nainen siihen "no se on fiksua!".

Jännää. Mulla taas on pappa nimenomaan sitä mieltä, että aliupseerikouluun tietty. Muilla läheisillä ei kuitenkaan tunnu olevan sen kummempia mielipiteitä asiasta, mikä helpottaa. Ei tule liikaa pettymyksiä, kun julli kotiutuu jo jouluna.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #51 : 06.07.2007 18:33 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Nyt on viikko koulutusjaksoa mennyt Lapinjärvellä ja eihän siitä oikein ole mitään hyötyä, kuten arvelinkin. Joitain luentoja, mutta eivät ne mielestäni mitenkään valmista minua työpalvelukseen. Onneksi koulutusjakso ei tosiaan ole sivarin pääpointti, vaan nimenomaan se työpalvelus. Koulutusjaksostahan tulee kuitenkin ihan erilainen ensi vuonna, kun sivareita aletaan kouluttaa jonkinlaisiin väestönsuojatehtäviin. Käsittämätöntä, ettei päättäjillä ole aiemmin ollut poliittista halua uudistaa siviilipalvelusta edes koulutusjakson sisällön osalta.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #52 : 06.07.2007 18:40 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Oon kuullu, että sivareilla ois siellä koulutusjaksolla sellainen "me tiedetään paremmin, me ollaan erityisiä" -meininki päälle. Näin niinkuin kärjistäen. Sivarius on kuitenkin pienen piirin juttu. Se luo varmasti senkin takia tuollaista tunnelmaa ympärilleen.

Senhän takia tuollainen jakso on ihan jees, että sivarit pääsevät kohtaamaan toisensa ja vaihtamaan asioista mielipiteitä, sen kuukauden ajaksi. Loppuaika tehdään sitten rennolla otteella duunia.  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #53 : 06.07.2007 19:56 »
Tuulisti "Nurse Joyta vähän väsyttää" Jäsen Viestejä: 869 Basaaripisteet: 0 Profiili
Oon kuullu, että sivareilla ois siellä koulutusjaksolla sellainen "me tiedetään paremmin, me ollaan erityisiä" -meininki päälle. Näin niinkuin kärjistäen. Sivarius on kuitenkin pienen piirin juttu. Se luo varmasti senkin takia tuollaista tunnelmaa ympärilleen.
Jossain taisi olla sellaista informaatiota, että sivarit pääset huomattavasti todennäköisemmin yliopistoon kuin armeijan käyneet. Tuskin se varsinaisesti sivariudesta johtuu, eli ilmeisesti muutenkin akateemiset henkilöt ovat todennäköisemmin sivareita.

Luin tänään työpaikallani tulleita työhakemuksia. Tulin siihen tulokseen, että erityisesti vanhemmat ja ei-akateemisesti koulutetut korostivat hakemuksissaan sotilasarvoa, mainitsivat suorituspaikan ja -ajan jne. Kaippa tuolla joskus voi merkitystä olla juurikin varasto-, raksa- ja muissa "äijähommissa". Sen sijaan en usko, että armeijan "johtajakoulutus" on kovin suureksi avuksi haettassa esim. modernien kauppaa käyvien yritysten johtotehtäviin, niissä kun johtaminen perustuu hieman erilaisiin lähtökohtiin kuin armeijassa.
Pelaajalaudan Smurfette principle.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #54 : 07.07.2007 01:08 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili
EDIT: Tostahan on ollut puhetta kauan. Mun muistaakseni työhaastattelussa ei saa kysyä oletko käynyt armeijan vai sivarin. Sen sijaan saa kysyä onko asevelvollisuus suoritettu. Mutta kyllähän sitä painotetaan että esim. RUK olis kova sana työmarkkinoilla, tiedä sitten...
Jep, luennolla tätä asiaa käsiteltiin. Lain mukaan ei saa kysyä armeijan suorittamisesta, mutta asevelvollisuuden kyllä. Silti haastattelija voi saattaa haastateltavan pahaan saumaan kysymällä tuota armeijan käyntiä. Jos ei suostu vastaamaan -> "joo tämä taitaa sitten olla tässä".

Mietittiin myös, että voiko tuohon kysymykseen sitten antaa erheellisen vastauksen ilman seuraamuksia, jos valehtelu tulee myöhemmin ilmi. Normaalistihan valehtelu työhaastattelussa taitaa oikeuttaa työsopimuksen purkamisen, mutta tuossa tilanteessa, kun kysymys on laiton, se ei voi myöskään olla osa työhaastattelua. Tällöin mielestäni valehtelu laittomaan kysymykseen ei kaiken järjen mukaan oikeuta työsopimuksen purkamista, sillä kyseessä ei ole valehtelu työhaastattelussa.

Ei sillä, että valehtelu oikein olisi, mutta kun ei ole tuon kysyminenkään.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #55 : 07.07.2007 01:29 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 563 Basaaripisteet: 4 Profiili Noniin, maanantaina armeijan leiviin, joten kertokaapas jotain käytännön vinkkejä.

Mitä teen tai jätän tekemättä, että pääsen veke sen 6 kuukauden jälkeen?
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #56 : 07.07.2007 02:18 »
Japshumwaa Jäsen Viestejä: 104 Basaaripisteet: 0 Profiili
Noniin, maanantaina armeijan leiviin, joten kertokaapas jotain käytännön vinkkejä.

Mitä teen tai jätän tekemättä, että pääsen veke sen 6 kuukauden jälkeen?

Vedä oma henkilökohtainen "camouflage" päälle heti kun astut portista sisään eli ole huomaamaton. Älä ole ensimmäisten tai viimeisten joukossa, heidät muistetaan. Jotkut alisuorittavat kunto-, pälli- ja ampumataitotestit tarkoituksella, mutta mielestäni se ei ole välttämätöntä. Kukin tyylillään. Toki peruskauden testit voi vetää miten sattuu kun kaikki kuitenkin uusitaan viimeistään parilla viimeisellä viikolla, jolloin voi sitten napsia parhaat pisteet lappuihin. Johtamistaidon testin (tai millä nimellä se nyt kulkeekin) kanssa kannattaa miettiä mitä tekee. Jotkut ravaavat hakemassa milloin mitäkin vapautuksia vks:sta, mutta omasta mielestäni se on täysin perseestä.

P-kauden aikana sinulta tullaan luultavasti useaan kertaan kysymään omista toiveista. Sama ja tiukka linja kannattaa pitää aina oli kyseessä sitten komppanian päällikön virallisempi haastattelu tai alijohtajan utelut morttileirin viimeisenä yönä kello 04:47 kun juuri ja juuri pysyt hereillä yövartiossa. On täysin yksikkökohtaista kuinka varusmiehen omia mielipiteitä huomioidaan, mutta omassa yksikössäni ehkä n. 95% pääsi sinne minne halusi. Pari kaveria joutui menemään pidemmän kaavan mukaan mitä olisi halunnut. P-kauden jälkeen ei sitten tarvitse mitään ihmeempiä säätöjä miettiä. Omasta kokemuksesta voin sanoa että kun tekee sen mitä käsketään, ei enempää eikä vähempää, niin pärjää helvetin hienosti.

Jos asiat eivät ole täysin muuttuneet viiden vuoden aikana niin 3-4 ensimmäistä viikkoa on perseestä. Alijohtajat intoilevat kun viimeinkin pääsevät pomottamaan uusia alokkaita, mutta viimeistään p-kauden jälkeen (6-8 vk) homma rauhoittuu. Paljon taas riippuu palveluspaikasta ja yksiköstä, mutta jos sattuu pääsemään hyvään porukkaan niin loppuaika onkin pääpiirteittäin helvetin hauskaa puuhaa. Ihan oikeasti!
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #57 : 08.07.2007 14:21 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Kuudella kuukaudella pääsystä en osaa sanoa mitään, mutta yleisenä vinkkinä voin sanoa kaikille Pelaajalaudalta armeijaan lähteville että älkää välittäkö alkujärkytyksestä. Itse olin kolme vuotta sitten todella hämilläni ensimmäiset päivät ja olin ihan varma että sen oli pakko olla jotain kieroutunutta huumoria kun me marssimme M62-maastopuvuissa ne lippalakit päässä ympäri kasarmialuetta. Näky oli kuin suoraan jostain Uuno Turhapurosta. Palvelus kesti tietysti aamukuudesta ilta yhdeksään joten suihkuun ehdin ensimmäisen kerran keskiviikkona eli toisena varsinaisena palveluspäivänä hiljaisuuden jälkeen useimpien nukkuessa.

Äkkiä sitä oppii talon tavoille ja tietää milloin kannattaa toimia ja milloin ei. Suhtautukaa hommaan alusta asti terveellä huumorilla ja muistakaa että useimmat niistä kusipäisistä naama punaisena huutavista alikersanteista ovat todellisuudessä toistaitoisia idiootteja.


Telamiinaa maahan niinku olis jo!
N
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #58 : 09.07.2007 18:24 »
Kubs Jäsen Viestejä: 493 Basaaripisteet: 1 Profiili http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2007/07/542551

Puolustusvoimat viisinkertaistaa kertausharjoitukset ensi vuonna. Kertauskutsun saa ensi vuonna 25 000 reserviläistä, kun tänä ja viime vuonna määrä on ollut vain 5000. Puolustusvoimat pyrkii pitämään säästöjen takia alamaissa olleet kertausmäärät korkealla myös tulevaisuudessa.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #59 : 09.07.2007 18:31 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Tuosta uutisesta tulikin mieleen se, että (mahdollisen) uuden sivarilain yhdessä pykälässä asetettaisiin myös sivareille kertausharjoitukset  ;D
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 15
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2023
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines