Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 15
Tulostusversio
Aihe: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS  (Luettu 124549 kertaa)
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #60 : 13.07.2007 16:40 »
IPlayer fagotti Jäsen Viestejä: 147 Basaaripisteet: 0 Profiili
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2007/07/542551

Puolustusvoimat viisinkertaistaa kertausharjoitukset ensi vuonna. Kertauskutsun saa ensi vuonna 25 000 reserviläistä, kun tänä ja viime vuonna määrä on ollut vain 5000. Puolustusvoimat pyrkii pitämään säästöjen takia alamaissa olleet kertausmäärät korkealla myös tulevaisuudessa.

Arrh, itseänihän ei pahemmin hotsittaisi joutua jo heti ensi (?) kesänä takaisin, kun juuri siitä firmasta pääsin eroon. Ja luulin että vähän pidemmäksikin aikaa. Juuri siviiliin päässeenä alikersanttina (ja täten vuoden kärsineenä, tosin itsepä valitsin) tosin lupailivat minulle, että alijohtajat ja reservinvänrikit saisivat huomattavasti enemmän kertausta.

Muistaisin lukeneeni Varusmies ´05-läpyskästä, että lähtökohtaisesti johtajilla kertauspäiviä kertyisi 100 vuorokautta, erikoistehtäviin kouluttautuneilla (9kk miehet) ~70 vuorokautta sekä 6 kk miehet 40 vuorokautta. Tosin helpostihan nuo on todellisuudessa vältettävissä, esim. duunin takia.

Tämän mukaan itselläni siis tiedossa lähtökohtaisesti 100 x 5 lisää vuorokausia intissä :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

...Juuh, taidanpa hakea niitä töitä.


« Viimeksi muokattu: 13.07.2007 17:03 kirjoittanut IPlayer »
It's the end of the world as we know it, and it's only just begun.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #61 : 17.07.2007 00:47 »
Networx Jäsen Viestejä: 41 Basaaripisteet: 0 Profiili Mielestäni on vain hyvä että kertauksien määrä kasvaa ja nuoret saadaan kertauksiin.

Tuleva alokas vm.2014!!!Mitä köhän sopii odottaa...30metriä hölkkää ja
sydänkohtaus=)
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #62 : 17.07.2007 16:28 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili
Lainaus käyttäjältä: Networx
Tuleva alokas vm.2014!!!

Ai, että viisivuotinen on silloin asevelvollinen?  :???: :???:

Tämäkin olisi uskottavampaa:


Alokas vuonna 2034.
Voice of The World.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #63 : 17.07.2007 20:17 »
Networx Jäsen Viestejä: 41 Basaaripisteet: 0 Profiili
Lainaus käyttäjältä: Networx
Tuleva alokas vm.2014!!!

Ai, että viisivuotinen on silloin asevelvollinen?  :???: :???:

Tämäkin olisi uskottavampaa:


Alokas vuonna 2034.

Kaveri on 11v
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #64 : 17.07.2007 21:57 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili No niin urpot, takaisin asiaan.

Kuka pelaajalaudan korpisotureista palaa ensimmäisenä maitojunalla? Veikkauksia kehiin!

N
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #65 : 18.07.2007 14:20 »
Bill Duke Jäsen Viestejä: 255 Basaaripisteet: 0 Profiili Jokohan sitä nyt lopulta joutuu kertaamaan. Viisi vuotta sitten lupailivat, että kahden ja neljän vuoden päästä olisi kertausharjoitukset. Eipä ole kuulunut.
No eipä siinä mitään vaikka kutsu tulisikin. Mielellään sinne lähtee kun pääsee näkemään vanhoja kavereita.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #66 : 05.08.2007 17:05 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili Mulla on kyllä ihan kivaa Porin Prikaatin 1. jääkärikomppaniassa. Meistä koulitaan valmiusjoukkoja, joten nakkia riittää pureskeltavaksi kokonaisuudessaan 362 päivän ajaksi. Nyt vissiin jäljellä 334 päivää. En ole mitenkään aktiivisesti rustaillut jäljellä olevia päiviä kasarmin vessoihin, koska jollain lailla jopa viihdyn intissä. Meininki on toki tarkkaa ja sääntöjä paljon, mutta minua ainakin mielyttää toiminnan tehokkuus ja yhdenmukaisuus. Tuvan keskeistä inside–läppää kehittyy myös uskomatonta tahtia. Tupakavereiksikin sattui tulemaan ihan hyviä tyyppejä, joskin ajoittain käy kyllästyttämään heidän taistelulajeista intoilu. Tuvassa ei nyt varsinaisesti Pelaajalauta–kaliiberin pelaajia ole, mutta kyllä jokainen on selkeästi paljon pelannut ja monesta pelistä voi näin ollen virittää keskustelua.

Intin suosikkipuuhiini lukeutuvat rynnäkkökiväärillä ampuminen (RK 95 on paras) ja sulkeisharjoitukset. Jälkimmäisestä on moni eri mieltä, mutta minusta liikkuminen samassa tahdissa yhtenä kurinalaisena joukkona on hienoa. Eniten perseestä ovat aamuherätykset ja välittömästi sitä seuraavat aamutoimet kuten joku helvetin aamukuntoilu, mutta heti näiden jälkeen loppupäivä sujuukin mukavammissa merkeissä.

Nyt istuskelen tässä lomavermeet päällä odotellen ajan kulumista. Kohta taas garnisonissa.


« Viimeksi muokattu: 05.08.2007 17:12 kirjoittanut Joel-san »
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #67 : 05.08.2007 18:31 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Hyvä että joku viihtyy. Mulla fiilikset on aina kuin vankilassa joskin onhan tämä helpottanut ensimmäisiltä viikoilta. Morttien yö oli vitutusta aamusta iltaan ja nukuin sinä yönä tunnin. Vittumaisinta jääkärissä on tetsaaminen metsässä täysvarustuksessa. Maanpäällistä helvettiä nääs. Tupakaverit ovat kaikkia jotain kehonrakentajia ja metsästäjiä joten henkinen yksinolo on taattu. En ole digitaalisesta viihteestä saanut vielä yhtään keskustelua aikaan enkä omista corollaa. No sivaripaikkoja olen jo alkanut etsimään ja Limingan taidekoulu kiinnostaa helvetisti.

Sulkeiset ovat minustakin kivoja varsinkin kun aseotteet ja marssiminen ovat niin toddler kamaa, että on hauska nauraa ukoille joilta se ei luonnistu. Suunnistaminen ja ampumaradat ovat myös mukavan rentoa menoa. Vapaa-ajan vähyys (noin viisi tuntia viikossa) vituttaa ja unenpuute sekä iltapalan puute vituttavat myös. Fyysisesti jopa jääkärihommat eivät tunnu kovin pahoilta, mutta henkinen rappeuma on jo alkanut.

Täältä on päästävä pois.


EDIT: Missä nä Sharkie palvelet ??
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #68 : 05.08.2007 19:36 »
~Sidekick~ Jäsen Viestejä: 36 Basaaripisteet: 0 Profiili
Hyvä että joku viihtyy. Mulla fiilikset on aina kuin vankilassa joskin onhan tämä helpottanut ensimmäisiltä viikoilta. Morttien yö oli vitutusta aamusta iltaan ja nukuin sinä yönä tunnin. Vittumaisinta jääkärissä on tetsaaminen metsässä täysvarustuksessa. Maanpäällistä helvettiä nääs. Tupakaverit ovat kaikkia jotain kehonrakentajia ja metsästäjiä joten henkinen yksinolo on taattu. En ole digitaalisesta viihteestä saanut vielä yhtään keskustelua aikaan enkä omista corollaa. No sivaripaikkoja olen jo alkanut etsimään ja Limingan taidekoulu kiinnostaa helvetisti.

Sulkeiset ovat minustakin kivoja varsinkin kun aseotteet ja marssiminen ovat niin toddler kamaa, että on hauska nauraa ukoille joilta se ei luonnistu. Suunnistaminen ja ampumaradat ovat myös mukavan rentoa menoa. Vapaa-ajan vähyys (noin viisi tuntia viikossa) vituttaa ja unenpuute sekä iltapalan puute vituttavat myös. Fyysisesti jopa jääkärihommat eivät tunnu kovin pahoilta, mutta henkinen rappeuma on jo alkanut.

Täältä on päästävä pois.


EDIT: Missä nä Sharkie palvelet ??

Olikos se Kainuun Prikaatin 1. JK missä palvelet? Mihin joukkueeseen passitettiin? Kuka on kouluttajana? Lapinkoski, Sahinoja?  ;D

Samainen komppania oli nimittäin itselläkin kun maata "puolustin".  ;D

Vaikka luultavasti vähän kotiinpäin vedetään, niin kyllä tuo kyseinen komppania on monien mielestä yksi raskaimmista mitä Kainuun Prikaatista löytyy. Paljon toki fyysinen rasittavuus riippuu siitä joutuuko kovakuntoisten 1. joukkueeseen tai sitte huonokuntoisten 4. joukkueseen. Itse olin kolmosjoukkueessa silloin aikoinaan ja se oli suht helppo homma fyysisyyden kannalta.

Kyllä jos tuossa kuukauden tai kahden jälkeen alkaa hajottaa, niin ei se loppuaika helppoa tule olemaan. Tuo P-kausi on niin pientä verrattuna tulevaan.  ;)  J-kaudella vasta se vitutuksen kliimaksi pamahtaa, kun ainakin itsellä siinä kahden kuukauden aikana leireilyä muistaakseni oli noin 5 tai 6 viikkoa.  ;)

Vittumaisin ja yksinoikeudella jääkäräiden ja pioneereiden oleva JäPi- leiri oli se kaikkein pahin mitä tuona aikana armeijalla oli tarjota. Se oli aikalailla yhtä helvettiä. Tosin oli leiri mikä tahansa, niin se leirin "pahuus" riippuu lähes täysin siitä minkälaista säätä leireillä pitää. Nämä kesän puolella olevat leirit on helppo homma verrattuna loppuvuoden leireihin, kun ne vesi- ja räntäkelit alkavat. Siinä vaiheessa ne 6-8 tunnin tetsaamis sessiot metsässä on jotakuinkin lähinnä helvettiä mitä vastaan on elämässä tullut.

On tuossa 1.JK: ssa hyvätkin puolensa. Sieltä löytyy koko prikaatin paras kouluttaja Ylil Prättälä, joka teki palvelusajasta paljon siedettävämmän. Ja kun kaikki tuo on ohi, niin ei ainakaan tarvi häpeillä kun kysytään missä komppaniassa itse on palvellut. Toisin kuin viesti- ja tykkimiehet.  ;)
http://www.last.fm/user/Sidekick_87/
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #69 : 05.08.2007 20:44 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
EDIT: Missä nä Sharkie palvelet ??
Pohjois-Suomen Viestipataljoona, 2. Viestikomppania. Kasarmi viidellä siis, ihan siinä Sotkun vieressä. Jännää ettei vieläkään olla törmätty, edes Sotkussa tahi ruokailussa(missä työ tietenkin voitte käydä ihan eri aikaankin).

Ei armeijassa niin kamalaa ole kuin voisi kuvitella, mutta en minä siellä olostani paljoa nautikaan. Ampuminen on ihan veikeää hommaa, tetsaus perseestä(polvet ei kestä konttamisia tahi ryömimisiä laisinkaan, mutta mitään varsinaista vaivaa mistä valittaa AV:lla ei myöskään ole, joten fuck), ruokailut selkeästi päivien kohokohtia ja alikessut paljolti varsin hyviä tyyppejä, samoin kuin tupakaverit. Niiden kanssa huulen nakkelu on kyllä se elementti, joka pitää pään kasassa parhaiten. Eniten mua silti rassaa intissä se, että aina väsyttää. Vaikka yleensä saakin nukkua sen reilut seitsemän tuntia, ei se kaiken sen tekemisen ja omien hullujen univaatimusten keskellä tunnu riittävän mihinkään. Parikymmentä minuuttia tyhjää -> lattialle nokosille. Sama efekti tietty jok'ikisellä oppitunnilla(ei sentään lattialle).

Alkuviikko ja morttileiri oli kyllä yyberperseestä. Miksi? Koska Kajaanissa sataa aina. Se on jotain ihan uskomatonta. Vaikka jumalauta paistaisi aurinko pilvettömältä taivaalta, sataa silti. Ja jo kahden päivän leirin jälkeen jokainen vaatekappale on läpimärkä, tetsauksen ja miinankaivuun vuoksi paskaa on joka paikassa, väsyttää, palelee ja pakissa kasvaa sammalta. Viikon leiriä samoissa fiilareissa en halua edes ajatella. Toisaalta taas, olihan se pirun hienoa päästä sieltä viimein takaisin kassulle. Se fiilis lämmitti kyllä, vaikkei siltikään tuntunut kaiken sen vitutuksen arvoiselta. Ja ei olisi kyllä uskonut, että joskus olisi iloinenkin sen kasarmin näkemisestä. ;)

Toivotaan ja rukoillaan puolen vuoden palvelusta, jo ihan senkin takia, että kevätkaudella on siviilimaailmassa työ- ja muita asioita, jotka vaativat läsnäoloani, mutta ultimately, piisaa mulle puoli vuotta muutenkin. Kaikki nämä syyt olen sanonut luutnantille haastattelussa - samoin kuin muille asiasta tiedustelleille - ja nyt sitten odotellaan yrittävätkö ne mua AUKkiin silti. Hanttiin tulen laittamaan, mikäli näin.

Voisin turinoida enemmänkin, mutta lomakyyti odottaa. Takaisin arkeen. Onneksi viikko tulee tosin olemaan lyhyehkö, kun perjantaina on vala ja pois pääsee jo kolmen jälkeen. Lomaa odotellessa. :)



Peeäs. Ainiin, ensiviikolla onkin sitten luvassa hellettä. Vaikka sade onkin hajottanut viimeaikoina, niin tuskinpa sulkeisissa on hienoa 27 asteen lämmössäkään. Kajaani - äärimmäisyyksien tyyssija?
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #70 : 06.08.2007 00:06 »
AK-87 AK omistaa isosti Jäsen Viestejä: 169 Basaaripisteet: 0 Profiili
Ja kun kaikki tuo on ohi, niin ei ainakaan tarvi häpeillä kun kysytään missä komppaniassa itse on palvellut. Toisin kuin viesti- ja tykkimiehet;)

Eipä aleta siellä!
Ei tarvinnu sentään mihinkään jäpille osallistua...  ;D

Ja sitäpaitsi aina se tykkimies jäksterin voittaa, kaikkihan sen tietää... 8)
Ekki-Ekki-Ekki-Ekki-PTANG. Zoom-Boing. Z'nourrwringmm
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #71 : 06.08.2007 09:59 »
TseiTsei Jäsen Viestejä: 262 Basaaripisteet: 1 Profiili
Onneksi viikko tulee tosin olemaan lyhyehkö, kun perjantaina on vala ja pois pääsee jo kolmen jälkeen.

Jos sääennustukset pitävät paikkansa (n. +30 ja aurinkoista loppuviikoksi), niin tulee erittäin mukava vala. Takin alle ei kannata laittaa edes t-paitaa ja nahkahansikaspakko on helkkarin mukava juttu tuollaisessa helteessä ;D. Veikkaan, että ainakin muutama pyörtyy.
Nice beaver!
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #72 : 10.08.2007 17:41 »
Faiska Jäsen Viestejä: 427 Basaaripisteet: 4 Profiili
EDIT: Missä nä Sharkie palvelet ??
Pohjois-Suomen Viestipataljoona, 2. Viestikomppania. Kasarmi viidellä siis, ihan siinä Sotkun vieressä. Jännää ettei vieläkään olla törmätty, edes Sotkussa tahi ruokailussa(missä työ tietenkin voitte käydä ihan eri aikaankin).

Ei armeijassa niin kamalaa ole kuin voisi kuvitella, mutta en minä siellä olostani paljoa nautikaan. Ampuminen on ihan veikeää hommaa, tetsaus perseestä(polvet ei kestä konttamisia tahi ryömimisiä laisinkaan, mutta mitään varsinaista vaivaa mistä valittaa AV:lla ei myöskään ole, joten fuck), ruokailut selkeästi päivien kohokohtia ja alikessut paljolti varsin hyviä tyyppejä, samoin kuin tupakaverit. Niiden kanssa huulen nakkelu on kyllä se elementti, joka pitää pään kasassa parhaiten. Eniten mua silti rassaa intissä se, että aina väsyttää. Vaikka yleensä saakin nukkua sen reilut seitsemän tuntia, ei se kaiken sen tekemisen ja omien hullujen univaatimusten keskellä tunnu riittävän mihinkään. Parikymmentä minuuttia tyhjää -> lattialle nokosille. Sama efekti tietty jok'ikisellä oppitunnilla(ei sentään lattialle).

Alkuviikko ja morttileiri oli kyllä yyberperseestä. Miksi? Koska Kajaanissa sataa aina. Se on jotain ihan uskomatonta. Vaikka jumalauta paistaisi aurinko pilvettömältä taivaalta, sataa silti. Ja jo kahden päivän leirin jälkeen jokainen vaatekappale on läpimärkä, tetsauksen ja miinankaivuun vuoksi paskaa on joka paikassa, väsyttää, palelee ja pakissa kasvaa sammalta. Viikon leiriä samoissa fiilareissa en halua edes ajatella. Toisaalta taas, olihan se pirun hienoa päästä sieltä viimein takaisin kassulle. Se fiilis lämmitti kyllä, vaikkei siltikään tuntunut kaiken sen vitutuksen arvoiselta. Ja ei olisi kyllä uskonut, että joskus olisi iloinenkin sen kasarmin näkemisestä. ;)

Toivotaan ja rukoillaan puolen vuoden palvelusta, jo ihan senkin takia, että kevätkaudella on siviilimaailmassa työ- ja muita asioita, jotka vaativat läsnäoloani, mutta ultimately, piisaa mulle puoli vuotta muutenkin. Kaikki nämä syyt olen sanonut luutnantille haastattelussa - samoin kuin muille asiasta tiedustelleille - ja nyt sitten odotellaan yrittävätkö ne mua AUKkiin silti. Hanttiin tulen laittamaan, mikäli näin.

Voisin turinoida enemmänkin, mutta lomakyyti odottaa. Takaisin arkeen. Onneksi viikko tulee tosin olemaan lyhyehkö, kun perjantaina on vala ja pois pääsee jo kolmen jälkeen. Lomaa odotellessa. :)

Ei avauduta!

Itse olen tuolla 1VK:n puolella ja fiiliksen on olleet melko samanlaiset kuin sulla. Meillä on ihan ylimukava tupa se auttaa kestämistä paljon. Kuulin huhuja että meidän tuvan takia pidetään ensiviikolla rättisulkeiset kun meillä on tapana perseillä aika paljon. Viime illalla kun kaikki oli ihan täpinöissä loman alkamisen takia huudeltiin käytävään "Komppania" ja katsottiin ketkä juoksee ovelle.

Tetsaus on rankinta muuten on aika lepposta. Tällä viikolla rankin päivä oli kun käytiin 20km:n pyörämarssi ja sitten suorilta tetsaamaan, mutta muuten viikko oli tosi lepponen. Sulkeisissa vaan oli ihan vitun kuuma ja taisi joku jätkä pyörtyäkkin. Ja pyörämarssissa paskinta oli kun piti olla 30-asteen helteellä takki ja hanskat päällä. Onneksi nyt valapäivänä vähän viileni ilma ja siinä aamulla hieman sateli.

Ensiviikko hajottaa, koska silloin alkaa armoton tetsaus ja viikonloppuna mennään Vuosangan ampumaleirille ja poletaan sieltä n. 80km takaisin.

Toivottavasti ei tarvi olla kuin puoli vuotta.

Ps: Räjähti! Räjähti!
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #73 : 11.08.2007 14:12 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Ensiviikko hajottaa, koska silloin alkaa armoton tetsaus ja viikonloppuna mennään Vuosangan ampumaleirille ja poletaan sieltä n. 80km takaisin.

Samma här. Tämä viikko oli rasitusasteeltaan "palauttava", ja sen huomasi. Kevyttä johtaja- ja aseenkäsittelyrastien kiertoa, futista, venyttelyjä, tietty valaa varten sulkeisia(ja hiki virtaa) ja, noh, parin tunnin päiväunia aina silloin tällöin. Näin sen pitäisikin mennä. Ensiviikko tietty on sitten jotain mallia "überraskas", ja tuo pyörämarssi Vuosangasta kruunaa kaiken. Ja sitten tietty se toinen viikko heti perään. Ikävästi ehtinyt viime viikkoina tottua siihen, että kotiin pääsee joka viikonloppu.

Mullahan kävi lisäksi sellainen munkki, että pyörän penkistä on kiristysruuvit paskana, joten se flengaa ihan miten sattuu etu-taka-suunnassa. Ja koskapa penkki on sen mallinen, että siinä istutaan nimenomaan takapainoisesti, eikä mun penkki sitä kestä, niin olen jo parit ampumaratareissut polkenut penkin terävä kärki perseessä. Miellyttävää? Hell-fucking-no. Pakko selvittää, löytyykö valtiolta varoja heittää mulle parit uudet mutterit.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #74 : 11.08.2007 15:40 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Lainaus
Vaikka luultavasti vähän kotiinpäin vedetään, niin kyllä tuo kyseinen komppania on monien mielestä yksi raskaimmista mitä Kainuun Prikaatista löytyy. Paljon toki fyysinen rasittavuus riippuu siitä joutuuko kovakuntoisten 1. joukkueeseen tai sitte huonokuntoisten 4. joukkueseen. Itse olin kolmosjoukkueessa silloin aikoinaan ja se oli suht helppo homma fyysisyyden kannalta.

Kuntojaottelua ei ainakaan meidän saapumiserässä taida edes olla. Itse olen neljännen joukkueen kolmannessa ryhmässä ja siellä on kaksi komppanian kovakuntoisinta tyyppiä. Oikeita ramboja.

Itse olen nyt virallisesti zombie, sillä sivariin en aikataulujen ja jatko-opintojen takia voi mennä. Jumissa siis saatana koko prikaatin vittumaisimmassa joukkueessa. Joku saatanan kosminen ironia iski kun pasifisti-zoukka joutui terminaattori-ryhmään. Kuvaa kyllä elämääni muutenkin aika hyvin kuten joku boardi-parta voi ehkä muistaa. Viimeinen valo tunnelin päässä on siirto viestiin, mutta se on joku 2% mahdollisuus. Lomat ei maistu miltään kun tietää, että ylihuomenna taas ryömitään eikä nukuta.

Perjantaina muilla oli vala niin 1 JK oli ampumassa 13 tuntia putkeen. Ei vapaa-aikaa. Eikä naurattanut sekään paska 30 asteen helteessä.

Eräs elämäni suurimmista koetuksistahan tämä tulee olemaan ei siitä ole epäilystäkään. Seuraava pysäkki on joko totaalinen hajoaminen ja hullun-paperit tai tammikuussa elämäni paras päivä kun TJ on nolla. Tai sitten se ärkoon piippu.

"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #75 : 11.08.2007 15:54 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili No eipäs hajoilla. Muistaakseni jokainen armeijassa ollut on aina ollut siinä kovimman komppanian kovimmassa joukkueessa. Aselajiylpeys on ihan kiva juttu mutta ei niitä juttuja jaksa kuunnella kukaan. Lisäksi haluaisin masentaa jokaista jo etukäteen sanomalla että vuoden te siellä kuitenkin olette.

Yksi armeijan hienoimmista asioista on tornarit. Joko seuraavat tornarit on kuultu?
- Suksisulkeiset komppanian katolla (klassikko)
- Vääpeli vaatii MuKessa hiljaisuutta ampumalla pistoolilla kattoon
- Ylenemiskiellossa oleva mulkku skappari
- Coopper-testissä varuskunnan ennätyksen NASSE PÄÄSSÄ tekevä luutnantti (klassikko)
- Leirillä vahingossa juotu hyvätuli
- Puukolla telttakankaan läpi asemiin lähteminen
- Suohon piiloutunut skappari, joka hengittää kaasumännän suojaputken kautta(!!!)

N
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #76 : 11.08.2007 16:48 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Lainaus
Yksi armeijan hienoimmista asioista on tornarit. Joko seuraavat tornarit on kuultu?
- Suksisulkeiset komppanian katolla (klassikko)
- Vääpeli vaatii MuKessa hiljaisuutta ampumalla pistoolilla kattoon
- Ylenemiskiellossa oleva mulkku skappari
- Coopper-testissä varuskunnan ennätyksen NASSE PÄÄSSÄ tekevä luutnantti (klassikko)
- Leirillä vahingossa juotu hyvätuli
- Puukolla telttakankaan läpi asemiin lähteminen
- Suohon piiloutunut skappari, joka hengittää kaasumännän suojaputken kautta(!!!)

Nevah hööd. Mutta älkää nyt väärin käsittäkö, vaikka täällä hiki tuleekin niin mun henk koht hajoamiset ovat 99% henkisiä tapauksia. Eihän mikään tetsaaminen ole mitään rankametsään tai metsän istutukseen verrattuna. No univelka ehkä pahimpana tapauksena näin fyysisesti.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #77 : 11.08.2007 19:05 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili Samaa paskaa se on joka paikassa.

Säkylässä viestipuolella oli juuri ampumaleiri, jonka puolustus- ja hyökkäysammunnat kessin ja kranujen kanssa häröilyn kanssa kestivät yhteensä sen +12 tuntia, jonka jälkeen seuraavalle päivälle tarkoitettu 20 kilometrin marssi Säkylän hiekkahelvetissä (vieläkin räin hiekkaa) vedettiin samaan putkeen ilman mitään taukoja. Kassulla oltiin yöllä kahden maissa.

Leirin ensimmäisen päivän (ampumataidon testi) jälkeisenä yönä en itse nukkunut kuin sen tunnin, joten hereillä koko 45 tunnin putkesta olin 44 tuntia. Kassulla saatiin perjantaina nukkua kolme tuntia. Nyt poen jälleen kerran flunssaa. Kolmatta kertaa. Kolmansilla lomilla.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #78 : 11.08.2007 23:13 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
- Coopper-testissä varuskunnan ennätyksen NASSE PÄÄSSÄ tekevä luutnantti (klassikko)
Tämän minäkin olin jopa kuullut. Taisi sillä olla täysi suojavarustus muutenkin.

Parasta on silti se kuuluisa jarru, jota MUKE ruokiinsa laittaa pitääkseen himokkaat soltut ja kertasinkonsa kurissa. :lol: Herättänyt varsin paljon keskustelua meidänkin tuvassa, ja on jo kehittynyt hupaisaksi insideriksi, kun joku ilmoittaa mitä hulluimmassa tilanteessa jarrunsa pettäneen. Ja sitten kikatellaan. Lisäksi legenda tuntuu muuttavan muotoaan läpi vuosikymmenten, sillä isoveljen aikana jarrua oli vain jälkiruokakiisselissä, nyt jo kaikissa ruoissa.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #79 : 12.08.2007 19:12 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
- Suohon piiloutunut skappari, joka hengittää kaasumännän suojaputken kautta(!!!)

Tuon olen ainoastaan kuullut ja sitten tuon Sharkien mainitseman jarrun.

Sitten on näitä kun ollaan oma elämä lopetettu sulkeisissa ampumalla rynkyllä itseään suuhun.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #80 : 12.08.2007 19:49 »
AK-87 AK omistaa isosti Jäsen Viestejä: 169 Basaaripisteet: 0 Profiili
- Ylenemiskiellossa oleva mulkku skappari
- Puukolla telttakankaan läpi asemiin lähteminen

Nuopa muistuu itselleni mieleen...ja taisi tuohon jälkimmäiseen olla lisänä, että oli saanut vieläpä köllin siitä hyvästä...

Ensiviikko hajottaa, koska silloin alkaa armoton tetsaus ja viikonloppuna mennään Vuosangan ampumaleirille ja poletaan sieltä n. 80km takaisin.

Samma här. Tämä viikko oli rasitusasteeltaan "palauttava", ja sen huomasi. Ensiviikko tietty on sitten jotain mallia "überraskas", ja tuo pyörämarssi Vuosangasta kruunaa kaiken.

Heheh...olenpa iloinen, että meikäläiset ei pyörää nähtykkään...
Ekki-Ekki-Ekki-Ekki-PTANG. Zoom-Boing. Z'nourrwringmm
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #81 : 12.08.2007 20:28 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 942 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Paah, mä en polkenu pyörällä muualle kuin syömään tai sotkuun. ;)
Play-Asia
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #82 : 12.08.2007 21:10 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Ensiviikko hajottaa, koska silloin alkaa armoton tetsaus ja viikonloppuna mennään Vuosangan ampumaleirille ja poletaan sieltä n. 80km takaisin.

Samma här. Tämä viikko oli rasitusasteeltaan "palauttava", ja sen huomasi. Ensiviikko tietty on sitten jotain mallia "überraskas", ja tuo pyörämarssi Vuosangasta kruunaa kaiken.

Heheh...olenpa iloinen, että meikäläiset ei pyörää nähtykkään...

Niinno, itse taas arvostan sitä, etten hyvin suurella todennäköisyydellä joudu koskemaan suksiin kertaakaan(olettaen että palvelus jää puolikkaaseen).
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #83 : 12.08.2007 21:24 »
Faiska Jäsen Viestejä: 427 Basaaripisteet: 4 Profiili Parasta pyörämarssissa oli se että meillä piti olla takki ja nahkahanskat päällä 30 asteen helteellä.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #84 : 13.08.2007 12:28 »
AK-87 AK omistaa isosti Jäsen Viestejä: 169 Basaaripisteet: 0 Profiili
Niinno, itse taas arvostan sitä, etten hyvin suurella todennäköisyydellä joudu koskemaan suksiin kertaakaan(olettaen että palvelus jää puolikkaaseen).

Niin no...miten sen nyt ottaa, eipä tuota pahemmin tullut suksia käytettyä kuin P-kaudella, ja silloinkin suhteellisen harvoin. Eikä nekään hiihtoreissut mitään pahoja olleet...ennemmin sitä suksella meni, kuin jalkaisin.
Mutta...autothan ne on liikkumista varten... ;)
Ekki-Ekki-Ekki-Ekki-PTANG. Zoom-Boing. Z'nourrwringmm
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #85 : 13.08.2007 12:58 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Mutta...autothan ne on liikkumista varten... ;)
Autot on vemppoja varten.

ViestiMiehen Tapa Liikkua. :lol:
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #86 : 15.08.2007 18:34 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Parasta pyörämarssissa oli se että meillä piti olla takki ja nahkahanskat päällä 30 asteen helteellä.

Eikö tetsareita, sirpaleliivejä ja kypärää ?  :lol:


Millä mä pääsen sinne viestiin :(
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #87 : 15.08.2007 19:07 »
IPlayer fagotti Jäsen Viestejä: 147 Basaaripisteet: 0 Profiili
Millä mä pääsen sinne viestiin :(

Tjaa, yleensä nämä siirrot voi pistää alulle ihan vaan konsultoiden järkevästi yksikön kapun kanssa. Ei ne mahdollisuudet välttämättä kovin huonot ole, jos sanoo järkevät syyt suoraan. Ja huom, mitä pikemmin sen parempi. E-kauden häämöttäessä se ei välttämättä ole enää mahdollista. Oman johtajakauden alussa tuli omaan tupaan alokas joka halusi spolleksi (tykistöstä). Sanoin, että suoraan vaan päällikön pakeille.

Nyt se jätkä on spollena siellä. ;)
It's the end of the world as we know it, and it's only just begun.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #88 : 18.08.2007 09:46 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili Ampumaleiri oli Scarfin tapaan minullakin viime viikonloppuna, mutta meillä kyllä meni 1. JK:ssa jutut huomattavasti paremmin nappiin. Ainoa murhe oli, kun joukkueeni (Foxtrot) telttapaikan valinnut kuljettaja oli taas perseillyt jotain ja olimme majoittuneet 2. JK:n alueelle. Siinä yöllä pimeässä sitten piti räjäyttää teltat ja kamppeet kasaan ja pykätä ne uudelleen muutaman sadan metrin päähän. Ei sentään kuitenkaan tällä kertaa majoituttu suohon kuten ekalla leirillä, jonka iloisesti vemppasin kuumeessa kassulla.

Leirin jälkeen eli tällä viikolla homma pyörähti käyntiin taistelijantutkinnolla ja tiistaina oli myös johtajatehtävärata. Kai ne ihan OK meni. En ehtinyt katsomaan kokonaispisteitäni yhteenvetolapusta, johon piti nimi sutaista. Pitää petrata kuitenkin hieman AUKissa sitten, joka alkaa välittömästi P–kauden jälkeen. Täytimme myös hakupaperit mille linjalle haluamme sijoittua. Oma top kolmoseni oli:

1. Viestijoukkue
2. Tulenjohtue
3. Jääkärilinja

Toivottavasti pääsen pisteilläni viestiin. Kuulemma hakijoita sinne oli tavallista enemmän. Johtunee osittain siitä, ettei tänä vuonna kouluteta valmiusjoukoissa pioneereja.

Ensi viikolla tiedossa löysäilyä ampumaradoilla taulun paikkaajana, josta saimme esimakua eilen ja toissapäivänä. Jotain ampumakisoja meneillään. Perjantaina sotilasvala.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #89 : 18.08.2007 19:32 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Itse vältin AUK:in vemppaamalla taistelijan perustutkinnossa melkein kaikki rastit ja löysäilemällä kuntsarissa. Haastattelussa myös valehtelin, että mulla on jo tammikuulle opiskelupaikkakin ;)

Tammikuu tuntuu kyllä vielä saavuttamattomalta, mutta kaipa se joskus koittaa. Ja elämä sen mukana jälleen. JA OPISKELU!
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 15
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines