Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1]
1  Yleinen / Vapaa sana / Re: Miten asut? : 08.07.2008 22:10
Uuni.

Asun Helsingin ydinkeskustassa 1910-luvulla rakennetussa kerrostalossa 26m2 yksiössä.

Huoneisto on juuri rempattu ja asunto on hyvässä kunnossa. Kämpässä on merinäköala, vastikään uusittu suihku, kaksi liettä, mutta omg...älkää pyörtykö..

EI UUNIA EIKÄ PESUKONEPAIKKAA..


Kyse on asumisen ja elämisen prioriteeteista. Jollekin on tärkeämpää uuni ja pesukone, toiselle ehkä öm joku muu. Tulee kuitenkin huomioida, että esimerkiksi Helsingin ydinkeskustan kämpät ovat sen verran vanhempaa kantaa, ettei läheskään kaikista uunia löydy. Ihan hyvin elämä tähän asti on onnistunut ilman tuota elämää suurempaa ihmekonetta.

Ei todellakaan taida olla mitään tuollaista jonkun perstuntumalla heittämää perusvarustusta vuokra-asunnoissa, joista ei saisi tinkiä. Voin sanoa, että oman keittokomeroni on niin pieni, että on todella hyvä ettei sinne ole uunia lähdetty änkemään.

Myönnän, että uuni on helvetin hyödyllinen laitos, mutta Turilaskin varmasti ymmärtää ettei asuntoa nyt kannata sellaisen asian takia teilata, jos kaikki muu on kunnossa.

2  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 30.09.2007 19:48
Atonement.

Elokuvasaliin istuutuessani luulin, että nyt on tultu katsomaan sitä perusrakkausdraamaa tyyliin pride and prejudice. Toisaalta Ian McEwanin kirjalliset taidot tuntien odotin loistavaa tarinaa, koska muutaman romaanin olen kyseiseltä herralta lukenut, en tosin tätä. Odotukset olivat siis ts. ristiriitaiset.

Elokuvan tunnelma, musiikki, näyttelijät, kuvaus loksahtivat kohdalleen oudon hämmentävällä tavalla. Tässä on varmasti vuoden tähänastisesti paras draama, jota ei voi todellakaan kutsua siirappiseksi. Loppuratkaisu toi kyllä tunteet erikoisella tavalla pintaan.

Ehdottomasti suositeltava elokuva, joka ei todellakaan ole perinteinen, älkää antako siis kliseisen leffaposterin hämätä.

3  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Legend of Zelda: Phantom Hourglass : 06.07.2007 16:52
Jenkkikansi on kyllä huomattavasti tyylikkäämpi ja hillitympi kuin japsikansi.
4  Yleinen / Vapaa sana / Re: Al-Qaida iskee USA:an tänä kesänä 9/11 -mittakaavassa? : 02.07.2007 15:24
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200707026305461_uu.shtml
Tälläinen laittaa toden teolla huolestumaan maailman turvallisuudesta. Viime päivinä Lontoossa sattuneet asiat ja nyt tämä.
Niillä Brittein saarten iskuilla ei kuitenkaan tainnut olla yhteyksiä Al-Qaidaan, ja ne autoilevat reppanatkin tuskin vetävät vertoja "oikeille" lentokoneterroristeille. En siis halua vähätellä ns. tavallistenkaan hullujen tuhovoimaa, mutta auto päin seinää on erisuuri kuin pari lentokonetta päin pilvenpiirtäjää, onneksi.


Ainakin BBC Londonilla puhuttiin(taisi olla epäily), että autopommiterroristeilla olisi yhteyksiä Al-Qaidaan. Ja kyllä paikan päällä olleena, sen terroriuhan pystyi aistimaan ihan eri tavalla. On se kuitenkin täysin vastaava pelote yksilölle, että autoja - täynnä nauloja ja räjähteitä - löytyy ympäri kaupunkia. Siinä ei paljon mittakaavaetuja jää pohtimaan.

Lainaus
Mutta miten sitten taistella tehokkaasti terrorismia vastaan? Bushin hallinnon tarjoamat lääkkeet eivät taida olla niitä tehokkaimpia.

Ainakin esimerkiksi palestiinalaisten ja israelilaisten välisen konfliktin ratkaisuna voisi olla oman itsenäisen valtion tarjoaminen palestiinalasille. Israel vain taitaa olla liian vahvassa asemassa mahdollistaakseen moisen. Hassua, että YK/Israel tarjosivat aikanaan (olisko ollut 1950-luvulla) palestiinalaisille omaa valtiota - ei käynyt, koska se ei ollut riittävän iso. Myöhemmin YK teki uuden ehdotuksen, joka ei puolestaan kelvannut israelilaisille. Aikamoinen noidankehä.
5  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS : 02.07.2007 15:02
Saapumiserä II/07 ilmottautuu.

Parolannumelle olisi tarkoitus lähteä ensi maanantaina, ja hieman rupeaa jo hajottamaan kyseinen ajatus.

Vuoden pesti periaatteessa kävisi hyvin, koska opiskelut alkavat kuitenkin ensi vuoden heinäkuussa näillä näkymin (pääsykokeiden tulokset tulevat tosin vasta tämän viikon lopussa, joten jää nähtäväksi). Voi olla, että ääni kellossa muuttuu kun paikalle pääsee, ja haluaa mahdollisimman nopeasti pois.

Tässä treadissa voidaan ilmeisesti vaihtaa kuulumisia intin ajaltakin, ilmeisesti täällä on kohtalotovereita.

----

Totaalikieltäytyjien asenne on kyllä niin naiivi, etten vastaavaa asennevammaa tähän hätään keksi. Jos haluaa kieltäytyä aseista, on siviilipalvelus sitä varten. Säälittävää norkoilla yhteiskunnan varoilla avovankilassa, joka vastaa lähinnä lomakotia, kun samalla voisi tehdä jotain hyödyllistä yhteiskunnan hyväksi säilyttäen samalla omat periaatteet. Ongelma onkin, että oma laiskuus/saamattomuus/itsekkyys verhoillaan henkilökohtaisten vakaumusten asuun.

Sivareita jopa ymmärrän, mutta täytyy toivoa, että kyseinen instituutio säilyy sen 13kk pituisena,  vaikka naurettavaa humanitaarista profiloitumista tavoittelevat poliitikot (kuka se demarinainen nyt olikaan?) pyrkivät pituutta alentamaan. On kuitenkin eri asia käydä normaalisti päivätyössä 8h/d kuin olla intissä sen 24h/d. Mahdollisuudet vapaa-aikaan/itsensä toteuttamiseen ovat niin erilaiset.

---

Aiheesta toiseen, kuuntelin tuossa viime yönä räppäri Iso H:n ajatuksia armeijasta/yhteiskunnassa, ja miehen ajatukset olivat niin kaukana tosielämästä, että assosiaatio uhmaiässä kapinoivaan lapseen oli varsin osuva.

H:n mielestä armeija tulisi lakkauttaa, koska jos _kaikki_ maat lopettaisivat armeijansa, ei olisi sotia. (Älä viitsi iso H, onko näin?) Mies ei tosin anna vastausta sille miten käy jos _vain_ Suomi lakkauttaa asevelvollisuusjärjestelmänsä, ilmeisesti se ei ole edes mahdollinen skenaario. Vuosituhansien saatossa kehittyneet kansallisvaltiotkin tulisi samassa rytäkässä lakkauttaa silmänräpäyksessä.

En tiedä mitä tähänsä sanoisi, mutta naurattaa todella ajatus siitä, että joku todella moisten ideologioiden kautta jaksaa kapinoida "systeemiä" (muotisana anarkistien keskuudessa) vastaan. Paradoksaalista onkin, että mies tekee itsekin leipänsä juuri kyseisen systeemin mahdollistamana.

Lähes suora lainaus: "Mun mielest kaikkien ei pitäis mennä tähä oravanpyörään, et käy töis ja intis ja näin. Mun mielest porukan pitäs tehä just siit mitä tykkää. Et jos haluaa surffata ni reissaa Australiaan surffaan ja elää niin."

Voi helvetti... Ideologiat ovat ihanan helppoja. Valitettavasti jos kukaan ei enää kävisi töissä/ylläpitäisi taloutta, ei sinne Austarliaan voisi matkustaa.

Verenpaine kohoaa kummasti, kun kuuntelee/lukee näiden maailmanparantajien juttuja, jotka ovat niin kaukana todellisuudesta, että naurattaa.

E: Ja maininta vielä Melficen tasokkaalle aloituspostaukselle.
6  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Re: MP3 soittimet : 25.06.2007 20:55
Lainaus
Kuulokkeina löytyy Koss PortaProt ja Koss KSC75- mallit. Molempiin olen ollut tyytyväinen, vaikka aika huono yksityisyys noissa tahtoo ollakkin. Varsinkin KSC75:t päästää ääntä tosi pahasti läpi. Mutta minkäs teet, kun en juuri siedä nappikuulokkeita...

..Entäs suljetut kuulokkeet?

Ainakin itselläni on kokemuksia Sennheiser PX200:sta ja Kossin porta proista. Enemmän on tullut käytettyä juuri sennheisereitä - jotka ovat siis suljetut - koska ne vaimentavat hieman ulkopuolisia ääniä, eikä ääni häiritse ulkopuolisia (vrt nappikuulokkeet). Lisäksi ulkomuoto miellyttää huomattavasti enemmän kuin porta pron vastaava.

Tuntuu, että joillekin ei PX200 lainkaan sovi, mutta ainakin kannattaa pitää potentiaalisena vaihtoehtona.
7  Yleinen / Vapaa sana / Re: Foorumit aukeavat tänään klo 18 : 21.06.2007 14:49
Dragon Snake, puhun ketjusta "Vaisu ja lattea pelaajaboard".

Lähinnä tarkoitin, että vaikka lukottamisen voi perustella säännöillä, mutta suurin osa lukijoista näkee asian epäoikeudenmukaisena, lukotus ei ole legitiimi.
8  Yleinen / Vapaa sana / Re: Foorumit aukeavat tänään klo 18 : 21.06.2007 14:32
"Vaisu ja lattea pelaajaboard"-ketju oli silkkaa mainosta?

Eiköhän ketju lähtenyt kritiikistä liikkeelle ja eteni pohditaan _vaihtoehdoista_, mitä heikoille boardeille on.

Ilmeisesti vaihtoehdoista keskustelun voi lukea mainonnaksi -> ketju suljetaan -> lopulta poistetaan -> Lopputulos: koko kritiikki, jota varten ketju alunperin perustettiin on kadonnut.

Kaiken voi aina perustella säännöillä- joita voi tulkita kuten haluaa - mutta se ei legitimiteettiä takaa.
9  Yleinen / Vapaa sana / Re: Foorumit aukeavat tänään klo 18 : 21.06.2007 14:14
Totta kai Pelaaja on tätä vastaan.

Pelaaja ei saanut asiakkaitaan lukittua omaan foorumiinsa. Totta kai epäonnistuminen syö pelaajaa, mutta ei siihen tällä tavalla tulisi suhtautua. Pitäisi lähinnä uudistua rankasti ja vihdoinkin kuunnella foorumin käyttäjiä. Mutta kuuntelemisen sijaan on helpompi vain hiljentää kritisoijat.

Nähtäväksi jää avasiko tämä uusi foorumi vihdoin pelaajan toimituksen silmät.
10  Yleinen / Vapaa sana / Re: Foorumit aukeavat tänään klo 18 : 21.06.2007 13:49
Muuten, minun aloittamani ketju "Vaisu ja lattea pelaajaboard" on ilmeisesti sulkemisen lisäksi myös kokonaan poistettu tuolta virallisilta boardeilta. En löytänyt sitä enää mistään...

Jep, poistettu on. Googlaamalla "Vaisu ja lattea pelaajaboard" ainakin selviää.

E: Lukea voi tästä syystä vain googlen välimuistin kautta.

E2: Pakko vielä lisätä, kun keskustelua vähän taas luin välimuistin kautta..

Lainaus
"Boardit taas julkisiksi kaikille. Modeille enemmän oikeuksia, kuten esimerkiksi viikon bannaus oikeus, viestien poisto-oikeus" - Solid Snake

Eikös modeille voisi lisätä ensiksi oikeuden omiin mielipiteisiin, sitten vasta bannausoikeus? :P
11  Yleinen / Vapaa sana / Re: Foorumit aukeavat tänään klo 18 : 21.06.2007 13:34
Hauska huomata Pelaajaboardien puolella (joihin minulla ei oikeuksia kirjoittaa olekaan), kuinka nykyisia moderaattoreita hiertää tämä uusi pelaajalauta. Tuulisti vastaan 3 moderaattoria, jotka puhuvat käytännössä Pelaajalehden äänellä.
(http://pelaajalehti.com/board/comments.php?DiscussionID=170&page=3#Item_15)
Mielipiteet verhotaan sääntöihin, jotka käytännössä ovat vain tekosyitä estää keskustelun muodostumista tässä tapauksessa.

Tämä on aika kiusallista Pelaajan puolella kuinka tälläisestä asiasta ei voida käydä avointa debattia vaan pyritään systemaattisesti hiljentämään "vastarinta" ohjaamalla keskustelu tyhjänpäiväisiin palaute-osioihin, joihin palaute käytännössä vain "hukkuu".

Tämä kyllä lisää arvostusta tätä paikkaa kohtaan, todellinen riippumattomuus ja avoin keskustelu toteutuu.

Mielenkiintoista nähdä miten pelaaja tästä eteenpäin toimii. Käytännössähän Pelaajalauta edustaa Pelaajan toimitukselle epäonnistumista. Tämäkin oltaisiin voitu estää kuuntelemalla kuluttajia.

Ylimielisyys omia asiakkaita kohtaan purkautuukin aktiivisessa yhteisössä juuri näin.


Lainaus
"Meidän on moderaattoreina vaikea ottaa kantaa mihinkään" -Solid Snake.

Moderaattorina vaikea ottaa kantaa mihinkään? Eikös se käytännössä ole kannanotto, jos näkee kritiikin mainontana. Näkisin, että moderaattorin ei tulisi olla mikään toimituksen hiljainen työvaline.

Lainaus
"Jos sanotaan ylempää, että tuo topic lukkoon niin me ei kysellä syitä, vaan toimitaan."

Mielenkiintoista, että SS, joka jo toisessa tätä Pelaajalautaa käsittelevässä topicissa selvästi huomioi Pelaaboardien tarpeen uudistumiseen (lue surkeuden) on valmis moderaattorin oikeuksia vastaan toimimaan toimituksen äänenkannattajana. Sen sijaan toimitus (harri_pelaajaa lukuunottamatta) vain tyytyy taustalta sulkemaan topiceja surkeisiin tekosyihin vedoten.
12  Yleinen / Vapaa sana / Re: Foorumit aukeavat tänään klo 18 : 20.06.2007 22:53


Hommanhan nimihän on se, että Pelaajalta tilattiin pelaajaboard.fi-domainille blokki (siis blokki, eivät edes varsinaisesti varanneet domainia käyttöönsä) samana päivänä, kun domainia piti alkaa rekisteröimään. Nimivaihto tapahtui osittain jo tämän takia. Eivät ehkä ole sanoneet mitään, mutta tekojen puolesta voi jo päätellä, ettei Pelaajalla ei tykätä vedosta yhtään.

Oukei, selvä.

Tämä kertoo jo vähän liikaakin Pelaajan asenteesta. Tieto kyllä lisää arvostusta Joelia kohtaan, ja sitä että foorumi voi vihdoin toimia ilman LEHDEN (huono Henrick Böll-viittaus) kontrollia.

E: Haha, kieltämättä epätoivoisia puolustuskeinoja pelaaja yrittää parhaansa mukaan käyttää.
13  Yleinen / Vapaa sana / Re: Foorumit aukeavat tänään klo 18 : 20.06.2007 22:35
Vaikuttaa kyllä siltä, että Pelaajan väellä on ollut oma kantansa tähän asiaan.

Ei tainnut foorumin nimi vaihtua täysin ilman toista vaikuttavaa osapuolta pelaajaboardista pelaajalaudaksi.
14  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Legend of Zelda: Phantom Hourglass : 20.06.2007 22:27

Voisitko pistää linkkiä tuohon famitsun arvosteluun?
-Etsin kyllä googlesta, mutta kun kolmesta ensimmäisestä hakutuloksesta ei tullut mitään, niin luovutin. :)

Sorry, mutta ei ole linkkiä suoraan Famitsuun tiedossa.

"Three out of the four Famitsu editors awarded Link’s first adventure on the Nintendo DS with top marks, while another maverick of an individual market it one point off perfection. Its overall score of 39/40 makes it the best-performing Zelda title, according to the publication, since The Legend of Zelda: Wind Waker on the GameCube, of which, incidentally, Phantom Hourglass is the direct sequel. Famitsu is well known for a harsh critical eye when it comes to creating videogames, so by the looks of it we could be in for something quite special."

Lähde: "http://www.nintendic.com/news/609"
15  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Legend of Zelda: Phantom Hourglass : 20.06.2007 20:01
Pakko myöntää, että on tullut suhtauduttua rankalla varauksella tätä projektia kohtaan.

Lähinnä skeptisyyttä aiheutti 3D-grafiikka, joka on ainakin tähän asti soveltunut suhteellisen kyseenalaisesti DS:lle. Mutta ainakin famitsun arvostelu antoi uskoa, että tästähän voi tullakin jotain.
16  Yleinen / Vapaa sana / Re: Esitelmöi itsestäsi. : 20.06.2007 19:57
Itsekin tuli jo vanhoilla boardeilla pyörittyä, vaikkakin kirjoittaminen jäi hieman vähemmälle. Boardit jäivät omalta osaltani tuohon uudistukseen. Pakko myöntää, että kunniallinen idea herättää vanhat boardit eloon.

Olen tämän kevään ylioppilas ja intti kutsuu heinäkuussa, shiit.
Sivuja: [1]
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines