Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7
Tulostusversio
Aihe: X-Files arvostustopic!  (Luettu 92902 kertaa)
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #30 : 09.01.2008 12:02 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Jeps, Ice oli minustakin kevyesti ykköskauden parhaita jaksoja.
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #31 : 17.01.2008 08:42 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Uusia kuvia leffasta! Innostus senkuin nousee, nyt näkyy myös Scully.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #32 : 17.01.2008 10:40 »
tuhis Vieras Vanhuus ei tule yksin. Pöhöttyneet kasvopiirteet ja kulmakarvat huvenneet Mulderilta.

Scully näyttää mukavan arkiselta eikä miltään virastodominalta kuten sarjan loppukausina.
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #33 : 17.01.2008 12:40 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 701 Basaaripisteet: 2 ProfiiliOmpas Scully oudon näköinen kun olen katsonut juuri 3. kauden jaksoja :) Vanhempi ja laihempi...ero on aika huima. Ei sillä että arvostelisin onko parempi vai huonompi, mutta on vain hassua kuika en ole tätä ennemmin huomannut.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #34 : 17.01.2008 12:44 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Onkohan muuten kyseessä Preguel? Siis sijoittuuko elokuva Mulderin ja Scullyn FBI-vuosiin vai tapahtuuko yhdeksännen kauden jälkeen.

Haluaisin kyllä, että kaksikko olisi FBI:n leivissä eikä mikään kahdestaan ominpäin asioita tutkiva pariskunta. Toivottavasti jatkossakin juonesta kerrotaan mahdollisimman vähän. Tongin kuitenkin uutisia tämän leffan tiimoilta ja en haluaisi tietää kaikesta kaikkea ennen ensi-iltaa.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #35 : 20.01.2008 18:43 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Toinen kausi paketissa. Tässä valiot omasta mielestäni:


1. Anasazi: Aivan hemmetin kovis jakso. Ahdettu täyteen sarjan kannalta merkittäviä tapahtumia, nelikymmenminuuttinen sujahtaa lähes ennätysajassa. Tätä filut parhaimmillaan ovat. Tunnelma on katossa.

2. Ancension: Duane Barryn tarina jatkuu tässä ja upealla tavalla jatkuukin. Aina alusta vuoristossa tapahtuviin kohtaamisiin saakka, tämä jakso suorastaan säteilee tunnelmallisuutta.

3. F. Emasculata: Ainoa Viikon Hirviö -jakso, joka toiselta kaudelta nousee omaan Top viiteen. Se kertoo vain siitä, että mytologia rulettaa tokalla kaudella. Emasculata nousee kuitenkin oikeilla ansioilla suosikkieni joukkoon. Paiseita aiheuttava tuntematon virustauti on kammottavan todentuntuinen aihe, joka tuntuu maanläheiseltä ja mahdolliselta.

4. Colony: Lisää laadukasta mytologiaa.

5. Duane Barry: Koko panttivankijutun ympärille kyhättynä tämä jakso on hieno. Kiintoisa tapa laittaa Mulder kohtaamaan Duane, perinteisen kuulustelumetodin sijaan.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #36 : 29.01.2008 15:48 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 701 Basaaripisteet: 2 Profiili Minun suosikki jaksot ovat yleensä niitä mytologia jaksoja. Ihan siksi koska ne kiinnostavat eniten ja niistä saa aina jännitystä ja mysteeriä. Ja jopa raitkaisujakin, toisin kuin joissain sarjoissa. Krhlostkrhmm. ;)

Totta kai "monster of the week" jaksoistakin löytyy aika helmiä. Parhaimmat on minusta niitä missä on joku selittämätön uusi uhka, kuten Ice (josta puhuttiinkin jo) sekä jakso jossa tutkimus ryhmä löysi tulivuoresta jonkun sienen joka tarttui ihmisiin, sekä jakso jossa ikivanhan puun sisältä tuli jonkin esihistoriallinen hyönteislaji joka (paramman sanan puutteessa) "koteloi" eläviä. Joo olen aika huono jaksojen nimien kanssa.

Yksi "kammottavimmista" (tai vastenmielisimmista) jaksoista on Home. Juurikin neloskaudella. En oikein tiedä miksi, mutta epämuodostunut ja sisäsiittoinen Peacockin perhe on vain jotain mitä ei heti unohda. Hyvä jakso kyllä vaikka onkin karmiva. Veljesten (tai mitä olivatkaan toisilleen) automatka oli hieno kohtaus :)

Neloskauden alussa on myös jakso Unruhe, joka oli varsin vakuuttava. Erityisesti pidin tyypistä joka näytteli hullua. Nimi taitaa olla Pruitt Taylor Vince.
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Visuaalisuutta en oikein osaa edes arvioida. Hyvin sarjassa on jännitys saatu tehtyä kuvakulmilla ja "sillä mitä ei näe". Mutta pidemmälti minua myös ärsyttää kohtaukset joissa äkkiä edessä on jotain joka pelästyttää melkein housut märäksi. Minusta ne on hiukan halpoja keinoja tuoda jännitystä.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #37 : 29.01.2008 21:05 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Kolmas kausi on nyt paketissa. Todella hieno seasoni kauttaaltaan, paljon hyviä jaksoja. Itseasiassa monet kaikkien aikojen filujaksoista ovat omasta mielestäni peräisin juuri kolmannelta kaudelta. Erittelenpä nyt tuttuun ja turvalliseen tapaan 3. kauden viisi platinahippua kultahippujen seasta.


1. Paper Clip

OU MAI GAAD!  Tämä saattaa olla minulle se kaikkien aikojen filujakso. Jos ei ole, niin ainakin todella, todella likelle se menee. Jaksossa on niin paljon pelissä; Toisista maailmoista todistava DAT-nauha on panoksena hirmuinen.  Paper Clip on huima jakso, jonka tapahtumapaikat ovat ikimuistoisia. Strugholdin kaivos valtavine arkistokäytävineen on varmastikin yksi tunnelmallisimpia tapahtumapaikkoja koko tämän sarjan historiassa. My bueno!

2. Nisei

Kyllä tämäkin ruumiinavaus-videoineen kaikkineen on aivan hemmetin kova osa. Kaikki jaksot esittämät teemat on saatu kuvattu erittäin kiinnostavasti.

3. Pusher

Okei, aiheena "mies pakottaa mieltä" on kyllä erittäin tuttu ja käytetty, mutta tässä jaksossa se tehdään jotenkin niin hyvin ja kiinnostavasti. Kokonaisuutena todella makea Viikon Hirviö -jakso, joka juhlii varsinkin loppuminuuteillaan. Lopun tapahtumat sairaalassa on nimittäin niin hyvin kuvattu ja tehty, että katsoja nousee näyttölaitteensa edessä seisomaan jännityksestä.

4. Quagmire

Tunnelmallinen jakso. Pidin tästä paljon jo pienempänä ja nyt mahdollisesti vielä sitäkin enemmän. Diggaan tosi paljon syrjäisestä järvestä jakson tapahtumapaikkana ja siitä, että loppuun asti saa kunnolla arvailla mistä ihmeestä oikeasti on kyse. Ja viimeiset 10 sekuntia ovat jälleen näkemisen arvoisia.

Lisäksi Duchovny ja Anderson rakentavat tässä osassa roolihahmojensa välille hienoa kemiaa. Mulderin ja Scullyn keskustelu öisellä järvellä on yksi sarjan klassikoista. Sopivalla tavalla kipinöivää meininkiä eikä mitään pakotettua söpöilyä mitä tässä sarjassa tulee sitten vähän myöhemmin esiintymään.

5. Acoprypha

Musta öljy on tässä aika kiintoisa. Lisäksi Krycek on tosi moniulotteinen sekä kiinnostavasti rakennettu pahis ja hän pääseekin tässä jaksossa kunnolla loistamaan.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #38 : 30.01.2008 12:10 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 701 Basaaripisteet: 2 Profiili

1. Paper Clip

2. Nisei

3. Pusher

4. Quagmire

5. Acoprypha

Mytologia jaksot ovat oikeastaan aina hyviä :) Niissä mielenkiinto säilyy loppuun asti aina. Ja Lone Gunmen tuo aina mukavan lisän jaksoihin.

Pusher toi kyllä aika hyvin esille henkilöiden luonteita jne. Ja onhan jaksossa myös kohtaus jossa Swat tyyppi joka tuikkaa itsensä tuleen. Kohtaus joka on mielestäni useassa mainoksessa ja varsin mieleen jäävä.

Quagmire on aika perusjakso minusta, vaikka se viimeinen 10s nostaa jakson paljon korkeammaksi mitä muu jakso antaa ymmärtää :) Scullyn koiran (oliko Queeqeck?) kohtalo oli kyllä varsin ikävä. Johon tyttökaverinikin antoi selvän mielipiteensä.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #39 : 30.01.2008 12:33 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW http://en.wikipedia.org/wiki/Queequeg 

Eli ihan kuin sinun nimimerkkisi, tuo on oikeinkirjoituksen painajainen, joka tulisi olla yläasteen englannin kokeessa.Kun Quagmirea katsoin, en aluksi uskonut että piski todella näki jaksossa kohtalonsa. Ihan loppuhetkille asti odotin, että Queequeg ryntäisi jostakin puskasta esiin loukkaantuneena ja likaisena. Tuo oli oikeasti yllättävää ettei niin käynyt. Chris Carter huvittavasti tokaisi jaksoon liittyen, että: "Ihmisiä saa tappaa kasoittain, mutta jos saman tekee yhdelle koiralle, moni älähtää".   Tuotantotiimi joutui siis hivenen näkemään vaivaa, että kyseinen kohtaus pääsi mukaan.

Mutta se ei vetänyt vertoja sille, miten Filu-tiimi väänsi kättä FOX-tuotantoyhtiön kanssa Pusherin lopussa olevasta venäläisestä ruletista. Kyseinen kohtaus oli kuulemma todella vaikea hyväksyttää heillä.  Luojan kiitos taiteellinen vapaus säilytettiin ja samaten kohtaus. Tuo yksittäinen pala nimittäin tekee k.o episodin lopusta todella erityisen.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #40 : 30.01.2008 13:00 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 701 Basaaripisteet: 2 Profiili
Kun Quagmirea katsoin, en aluksi uskonut että piski todella näki jaksossa kohtalonsa. Ihan loppuhetkille asti odotin, että Queequeg ryntäisi jostakin puskasta esiin loukkaantuneena ja likaisena. Tuo oli oikeasti yllättävää ettei niin käynyt. Chris Carter huvittavasti tokaisi jaksoon liittyen, että: "Ihmisiä saa tappaa kasoittain, mutta jos saman tekee yhdelle koiralle, moni älähtää".   Tuotantotiimi joutui siis hivenen näkemään vaivaa, että kyseinen kohtaus pääsi mukaan.
Mekin kun katseltiin sitä niin odoteltiin loppuun asti että koira jostain juoksee :) Minä jopa muistelin että näin käy kun olin nähnyt jakson aiemminkin. Niin traumaattinen tilanne että suljin sen pois mielestäni ;D
Mutta onykllä harvinaisen totta että eläinten kuolemasta ärähdetään helposti. Johtuu varmasti siitä että ihmisiä lahdataan lähes joka sarjassa ja joissain elokuvissa se vielä on vitsin huipennus. Se vain on niin "tuttua juttua". Eläimethän ovat vielä viattomia ja söpöjä :)

Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #41 : 31.01.2008 09:41 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Kai aiot muuten JayeizH katsoa Fight of the Future -leffan 4. ja 5. kauden välissä? Sehän paikkaa mallikkaasti k.o seasonien välillä mollottavan aukon. Itse vuokraan sen Makuunista, sillä aion hankkia sen vasta Blu-Rayna.

Eilen katselin kaudelta 4 tuon homen ja olihan se tosi hyvä jakso. Hyvää vaihtelua, kun liikuttiin pääosin valoisissa maisemissa viljapelloilla maalaismaisemissa. Tuo on myös yllättävän brutaali ja rankka osa, joka läpäisi kuin ihmeen kaupalla FOXin seulan. Tarinat kertovat, että Home kuitenkin joutui ensiesityksensä jälkeen jenkeissä vuosien sensuuriin, eikä sitä esitetty 4. kauden uusintojen joukossa silloin kun jaksoja uusittiin. Vasta neljän vuoden päästä Home vapautettiin sensuurista ja uusittiin.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #42 : 31.01.2008 10:38 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 701 Basaaripisteet: 2 Profiili
Kai aiot muuten JayeizH katsoa Fight of the Future -leffan 4. ja 5. kauden välissä? Sehän paikkaa mallikkaasti k.o seasonien välillä mollottavan aukon. Itse vuokraan sen Makuunista, sillä aion hankkia sen vasta Blu-Rayna.
Hankittu jo ;) DVD:nä siis. Silloin kausien välissä olisi tarkoitus se katsoa. Se on Special Edition jossa extroja joten sen varjolla sen hankin. Ostelen aika paljon DVD-leffoja ja sarjoja extrojen varjolla :) Extroja kun ei välttämättä HD-versioissa enään ole. HD-versio X-Files-leffasta tulee varmaan hankittua jossain vaiheessa...

Eilen katselin kaudelta 4 tuon homen ja olihan se tosi hyvä jakso. Hyvää vaihtelua, kun liikuttiin pääosin valoisissa maisemissa viljapelloilla maalaismaisemissa. Tuo on myös yllättävän brutaali ja rankka osa, joka läpäisi kuin ihmeen kaupalla FOXin seulan. Tarinat kertovat, että Home kuitenkin joutui ensiesityksensä jälkeen jenkeissä vuosien sensuuriin, eikä sitä esitetty 4. kauden uusintojen joukossa silloin kun jaksoja uusittiin. Vasta neljän vuoden päästä Home vapautettiin sensuurista ja uusittiin.
Se jaksossa oli kyllä myös jännää että liikuttiin varsin mukavan näköisessä maalaismaisemassa ja kaikki näytti kivalta. Sitten kun astuttiin Peacockien taloon ja eteen tuli jotain ihan muuta. Yleisilmeeltään jakso on siis varsin rento, mutta sitten tulee se toinen ääripää aika vahvasti esille silloin tällöin.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #43 : 01.02.2008 21:00 »
tuhis Vieras Siivottu on, kokattu ja tiskattu. Nyt voi aukaista kaljan ja katsella vähän filuja. 3. kauden nostin tuohon pöydälle ja ainakin huumorijaksot Clyde Bruckman's Final Repose ja Quagmire, sekä Pusherin näin alkajaisiksi. Loistavia jaksoja.

Aloitin Pusherista. Ei varsinaisesti pidetty jakso, mutta Modellin näyttelijä on oikein oiva ja periaatteessa tämä on Mulder-jakso, sillä hyvin poikkeuksellinen mies poimii massasta erottuvan Mulderin vertaisekseen vastustajaksi. Valoisa jakso. Jaksossa on myös 24:ssä Curtista näytellyt miekkonen joka ensimmäisessä kohtauksessaan tekee sen mokan että katsoo suoraan kameraan. Kenties ensimmäinen pesti?

Ei ole vaikea ymmärtää miksi Pusher on jaksona niin unohdettavissa, rajusta lopustaan huolimatta. Kenties juurikin tästä syystä tehtiin myöhemmin jakso Kitsunegari, jonka kautta X-mapilla Robert Patrick Modell on jotain omintakeista ja persoonallista Mulderille. Raju loppu visuaalisesti - paljon järkyttävämpi kuin mutanttiverikynsihirviöt. Scullyn kultaisista kyyneleistä plussaa loputtomasti.


« Viimeksi muokattu: 01.02.2008 21:24 kirjoittanut tuhis »
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #44 : 05.02.2008 11:15 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 701 Basaaripisteet: 2 Profiili Tuossa pari päivää sitten tuli katsottua neloskaudelta jakso jossa oli tupakkamiehen tarina. Olin nähnyt jakson jo aikaisemminkin, mutta silti se vaan jaksoi viehättää. Siinä huomasi että tupakkamiehenkään tilanne ja/tai toiveet eivät ole niin yksikertaisia tai mustavalkoisia mitä aluksi voisi luulla. Todella hyvä jakso.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #45 : 05.02.2008 11:19 »
tuhis Vieras Tupakkamies on moust eviloust mon :)

Itse koitin katsoa tuossa taannoin 6. kauden jaksoja, mutta jokin ei vain ole kohdallaan. Jaksot ovat sekasikiöitä ja turvallisen tuotettuja. Ei puhettakaan semmoisesta kuin 3. kauden Blessing Way, jossa arvokkaita ruutuminuutteja uhrattaisiin jonkun inkkarin monoloogiin ja vertauskohtaiseen tarinaan, ynnä Mulderin kaunis sänkyepisoodi tähtien seassa.

Ptyi, sanon minä.

"Woman, come back here and make me a sandwich!"

Ihmeellisesti Mulderin repliikkien jälkiäänityksessä miekkonen puhuu selvästi pehmeämmin kuin tavallisesti - tai olisiko niin, että vasta 6. kaudella on saatu rahaa jälkiäänityksiin.

Myydään kauden 6. kausiboksi!
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #46 : 05.02.2008 11:29 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Itse menen 4. kauden jaksossa 17. Ei ole ehkä ihan vetänyt vertoja kolmoskaudelle tämä, mutta muodostetaan lopullinen mielipide tietysti vasta sitten kun koko kausi on paketissa.

Tupakkamiehen tarinassa on muuten älyttömän hyvää lavastusta ottaen huomioon millaisella budjetilla sarjaa tehtiin. Eihän se budjetti 4. kaudella enää mikään säälittävä ollut, mutta huomaa, että lavastajat ovat osanneet sijoittaa jokaisen dollarin oikein ja niin, että lopputulos on mahdollisimman vaikuttava.


Täytyy muuten korjata aiempi väittämäni koskien fight of future -leffaa. Eli elokuva ei suinkaan sijoitu 4. ja 5. kauden väliin, vaan vitosen ja kutosen. Muistin tuon väärin.

Jännityksellä muuten odotan, millaiseksi tuo tuhiksen polkema 6. kausi omissa silmissäni muodostuu. Näin jaksoja silloin kauttaaltaan ja niin kauan siitä on aikaa, etten niistä juuri mitään muista. Ihan kutkuttaa mikä oma mielipide niistä on, kun esim. Cyruksen mielestä 5. ja 6. kausi ovat ne parhaimmat.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #47 : 05.02.2008 11:59 »
tuhis Vieras Mjoo no, kyllähän tuo kausi 6 on ihan X-Files. Ylimaallista fiilistä ei vain enää ole. On monia syitä miksei 6. kausi mene itselle kuin pakotettuna, joista päällimmäisin on tuo, ettei niistä jaksoista tiedä että ovatko ne monster of the weekkejä vai pelkästään komediajaksoja, sillä fiilis ei ole missään tarvittavan totinen ja aina joku laukoo jotain vitsintynkää. Sitä kuitenkin herkästi luulisi että fanit katsovat mitä vain missä fanituksen kohteet ovat, mutta näin ei kylläkään ole.

Mulderin ja Scullyn suhde määritellään täysin uusiksi ja sitä voisi melkein verrata vuoroitellen miesporukan hupsutteluun tai sitten pakotettuun yhteistyöhön. On aika ikävää ettei tuota pelattu pitemmän päälle hyvin että kummallakin on omia intressejä - ehkä kausi olisi itseasiassa parempi jos katselisi sen tietyssä järjestyksessä missä päähahmojen suhde pysyisi edes jossain määrin järjellisenä. Kaudessa on kenties 2-4 hyvää jaksoa joitten ympärille olisi voinut rakentaa paljon parempaakin täytteeksi ja ne on nuo 2-4 jaksoa jotka imaisevat kuin vanhoina hyvinä päivinä.

Hyvä kausi TV-sarjaa. Huono kausi X-Filesiä.

Äleks Kraitsekki pelastaa.
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #48 : 05.02.2008 16:21 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 701 Basaaripisteet: 2 Profiili
Itse menen 4. kauden jaksossa 17.
ARG! Äijä meni ohi! Eilen tuli katsottua jakso numero 12. Eli...en ikinä muista nimiä, mutta siinä oli tyyppi joka pystyi tekemään itsestään "klooneja/kuoria" ja kasvattamaan raajat takaisin. Ihan ok jakso vaikka ei minusta parhaimpia olekkaan. Lopussa tuli tietysti hetki kun henkilö sanoi Scullylle: "sinulla on jotain mitä tarvitsen" jolloin minulla välähti heti mistä ilmeisesti on kyse, ja joka vaikuttaa ilmeisesti koko sarjaan. Jaksot tänne asti katsoneet ymmärtävät varmasti mistä puhun. Huomaa kuinka huonosti ole katsonut aikanaan näitä jakso kun en muistanut tälläistäkään käännettä ollenkaan.

Kokonaisuudessaan taidan pitää enemmän neloskaudesta kuin aikaisemmista. Jotenkin tuntuu että jaksot menevät vain rankemmiksi, josta huomaa että sarja on saanut tuossa vaiheessa jo vankan suosion joten Foxinkin on pitänyt venyttää omia rajoja tekijöiden pyynnöstä. Ja kuten sanoin, minä olen tästä pitänyt. Tosin katseluseurani (onko tuo oikea sana O_o) on hiukan toista mieltä ja kirkumiset on lisääntynyt huomattavasti sen mukaan kun on nelos kautta eteenpäin menty.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #49 : 05.02.2008 20:09 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW No nehän nyt on ihan selkeästi komediajaksoja (ja yleensäkin sellaisia yleisiä häröilyjaksoja, joissa oli aina joku hauska "juttu" kuten se "päätön taikuri") ne kuudennen kauden MOTW:it tai ainakin minä katsoin niitä niin. :p Ja loistavia ovatkin. Kutoskaudella ei ollut mielestäni yhtään huonoa yksittäistä jaksoa ja pääjuoni oli vitosella ja kutosella parhaimmillaan. Mulderin ja Scullyn hahmotkin olivat mielestäni parhaimmillaan noilla kausilla, kun olivat jotenkin "kotonaan" hahmoissaan ja jokaisessa jaksossa on jotain leikittelyä. Yksi mikä muistuu mieleen on se joku en muista oliko kummitustalo vai mikä missä oli se vanha pariskunta huseeraamassa ja olikohan vielä jouluaattona, jotenkin niin hyvä fiilisjakso. Kutoskauden jälkeen pääjuoni lässähtää tosin täysin ja se on harmi.

Veikkaan kyllä, että olen mielipiteineni melko yksin, mutta sillehän en voi mitään. Kutonen on vaan paras kausi ja sitä seuraa tiukasti vitonen. ;)
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #50 : 05.02.2008 20:17 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Ui helmi, nyt tuli katottua neloskauden eka 5/5 -kaksikko, eli mytologiapari "Tempus Fugit" ja "Max". Jaksojen aihealue iski ainakin meikäläiseen poikkeuksellisen hyvin, eikä tylsiä hetkiä ollut kummassakaan episodissa ollenkaan.

Yksi kalleimmista X-Files jaksoista mitä koskaan tehtiin. Ja sen kyllä tajuaa helposti, että miksi.

Emmykin napsahti tästä kaksoisjaksosta, äänieditoinnista nimittäin.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #51 : 08.02.2008 23:49 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Neljäs kausi katsottu!


1. Gethsemane

Tunnelmallinen kertomus talvisissa maisemissa jään sisältä paljastuvasta yllättävästä asiasta. Tiettyjä mytologian rattaita käynnistellään oikein kunnolla ja vedetään mattoa entisten oletuksien alta. Katsoja lyödään totaalisesti kanveesiin.

2. Tempus Fugit

Rahalla ei TV-sarjarintamalla saa automaattisesti hyvää, mutta korkealla budjetilla valmiiksi mainiosta rungosta saadaan hiottua vieläkin vaikuttavampi. Temput Fugit on jakso, jossa isomman budjetin muihin 4. kauden jaksoihin huomaa selvästi. Rahat on vieläpä käytetty juuri oikeissa paikoissa ja oikeisiin asioihin.

3. Max

Edellisen jakson yhtä hieno päätös!

4. Musings of a Cigarette-Smoking Man

Tässä sauhumiehen hämärää menneisyyttä valottavassa tarinassa on vallattoman hienoa lavastusta, mainio tarinarunko ja oikean elämän tapahtumia hienosti filujen mytologiaan yhdistelevä kerronta. Toimii.  Eihän tämä pääjuonta edistä juuri mitenkään, mutta tupakkamiestä kiinnostavampaa hahmoa saa hakea, joten oli jo aikakin, että jannun elämästä kerrottiin hieman lisää.

5. Small Potatoes

Tämä on tähän astisista minun ehdoton komedia-suosikkini! Pelaa mainiosti "vaihtoehtoinen Mulder" -korttinsa. Jakson loppuhetket ovat todella mainiota katseltavaa. 

Lisäksi pääpahis ei ole mikään karmea liero, jota katsoja vihaisi automaattisesti. Toki hän tekee jakson aikana kieroja asioita, mutta ne eivät tosiaankaan ole tämän sarjan perustasolla mitä julmiin rikoksiin tulee.

5. kaudesta katsoin yhden jakson. Parantuneen kuvanlaadun (mm. anamorfinen laajakuva ja parempi erottelu tummissa kohtauksissa) huomaa vesiselvästi. Ja taso nousee hieman jokaisella kaudella tästä eteenpäinkin.


EDIT:


Pakko sanoa nyt viiden katsotun jakson jälkeen että kausi 5 on lähtenyt omasta mielestäni käyntiin paremmin kuin mikään aiemmista kausista. Kaksi ensimmäistä, mytologiapohjaista jaksoa tarjosivat tukun todella legendaarisia kohtauksia. Ja sitten hieno metsäseikkailu, Lone Gunmenin syntytarina ja törkeän tyylikkäästi mustavalkoisesti tuotettu Post modern prometheus. Visuaalisesti tosi nätti.

Odotukset koko kautta kohtaan ovat siis korkealla.EDIT2:


Siis VAU!  Mytologiakaksikko Patient X/The Red And Black oli niinkuin lievän hyvä! Viides kausi on kyllä tähän mennessä ihan paria poikkeusta lukuunottamatta ollut todella vakuuttavaa kamaa. Yksittäiset ja suureen juoneen liittymättömät jatsotkin ovat olleet mieluisia, osin varmasti korkeammasta budjetista johtuen. Esim. diggailin yllättävän paljon siitä "tietokone listii jengiä" jaksosta, koska nyt se voitiin toteuttaa huomattavasti makeemmin kuin ensimmäisen kauden vastaava episodi.

Jos nyt kauden 5 viimeistä jaksoa eivät mitään supisurkeita ole, niin kyllä omalla listallani kausi 5 menee tähän asti katsotuista ykköseksi.


« Viimeksi muokattu: 14.02.2008 12:47 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #52 : 16.02.2008 10:52 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Oli kyllä viides kausi kokonaisuudessaan todellista herkkua! Tylsiä jaksoja oli äärimmäisen vähän ja budjetti oli siinä mallilla, että Viikon Hirviötkin maistuivat todella hyvin ja niiden toteutus ei enää kärsinyt. Minulla on sellainen fiilis, että tämä jää nyt itselleni X-Filesin selkeäksi kohokohdaksi. Erotellaanpa tavalliseen tapaan platinahiput platin.. Öhhh.


1. The End

Mielettömän hyvä finaali, joka petaa elokuvalle ja kuudennelle kaudelle mainiot lähtökohdat. Jakso on myös viimeinen Vancouverissa kuvattu, sillä seuraava kausi aloitetaankin Los Anglesissa, jonka johdosta sarjan yleisilme kokee aikamoisia muutoksia. Vancouverin sateisuus ja synkkyys ei ole mahdollista Losissa.

Jakson lopetus on muuten todella pysäyttävä ja koskettava:

Spoileri (osoita katsoaksesi)

2. Patient X

Sanonta "tunnelmaa voisi leikata veitsellä" saa jakson aikana aivan uusia merkityksiä. Täynnä yllättäviä käänteitä.

3. Bad Blood

Suorastaan hykerryttävä komediajakso! Hyvä rakenne, monia mainioita vitsejä ja Duchovny ja Anderson ovat loistavassa terässä. Tähänastisista filujen paras loikkaus komedian puolelle.

4. Red an the Black

Patient X:n aloittama kaksoisjakso myös päätetään tyylillä. Ei ehkä ihan ensimmäisen veroinen, mutta todella hyvä kuitenkin.

5. Redux

Kauden avaaja on samalla jaksona sieltä mielenkiintoisemmasta päästä. Mulderin hiippailu DARPA:ssa on jännittävää katsottavaa. Ja kun panoksena on sentään Scullyn henki, niin eivät jakson asetelmat oikein voisi paremmat olla.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #53 : 16.02.2008 19:16 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Viides kausi on toiseksi paras. :P

The End on kyllä loistava ja spoilerin sisällä oleva tosiaan hieno kohtaus.

Mikäs Bad Blood olikaan? En jaksa kaivaa DVD:n tiedoista esiin. :P
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #54 : 16.02.2008 19:57 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Bad Bloodissa on niitä vampyyrejä, joiden silmät hohkaavat vihreinä.

Ihan törkyhauskoja kohtia:

Spoileri (osoita katsoaksesi)EDIT:


5 jaksoa filujen kuudetta kautta takana ja fiilikset ovat ainakin vielä todella hyvät. Toki sarjan yleisfiiliksessä on jokin muuttunut, joka taitaa olla kuvauskaupungin muuttumisen syytä. Mutta tuliko tämä vaihdos juuri oikeaan aikaan? Aavikkomaisemia on filuissa kiva nähdä.

The Beginning ei kauden avaajana vetänyt ihan vertoja parin viime kauden avauksille, mutta on silti jaksona melkoisen kiinnostava. Ei pysty lunastamaan 5. kauden huikean loppukohtauksen asettamia odotuksia, mutta harva asia pystyisikään.

Drive miellytti taas erikoisen ideansa takia. Okei, olihan käsikirjoittajat Speedinsä katsoneet, mutta kyseisen elokuvan tarinarunko oli sovitettu mielestäni varsin onnistuneesti filuihin. Ei pahaa sanottavaa tästäkään jaksosta oikeastaan.

Triangle jakaa varmasti niin vahvasti mielipiteitä kuin olla voi. Visuaalisesti se on tosi omanlaisensa jakso, sillä se on kuvattu erittäin pitkillä otoilla. Moinen on sarjatuotannoissa perin harvinaista, sillä pitkien ottojen kanssa näyttelijöiden täytyy onnistua ylläpitämään rooliaan virhettömästi monia minuutteja putkeen. Trianglea oli todellinen ilo seurata jo tämän erilaisen kuvaustavan ansiosta.   Jakson tarina ei ole kummoinen, itseasiassa se on aukkoinen kuin pahin reikäjuusto, mutta en silti Trianglea huonoksi laske.

Dreamland-jaksopari maistui myös. Ehkä tuplajaksoksi venytettynä tämä komediapaketti oli vähän liikaa. Kuitenkin jaksoparin aihe oli sen verran mielenkiintoinen ja perus filumeiningistä poikkeava, että kiinnostus pysyi senkin takia hyvin yllä.


Kuudennen kauden motoksi näyttää muodostuvan se, että filutiimi kokeilee viiden kauden jälkeen jotakin erilaista ja sarjalle epätyypillistä lähes jokaisessa jaksossa. Ainakin tähän asti se on ollut juuri niin. Itse arvostavan tälläisiä rohkeita ratkaisuja, että tuttua kaavaa rikotaan välillä oikein kunnolla. Tähän asti näkemäni perusteella kausi 6 ei tule siis muodostumaan henkilökohtaiseksi sylkykupikseni - päinvastoin!
« Viimeksi muokattu: 18.02.2008 10:42 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #55 : 22.02.2008 14:07 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Kuudennen kauden mytologiapari Two fathers / One Son, totaalista huikeutta!   Tämä jaksopari sisältää yhdet filu-historian visuaalisesti tyylikkäimmistä kohtauksista. Nuo lentohangaarin tapahtumat on kuvattu NIIN upeasti kuin olla voi.

Valittaa voi ehkä siitä, että jaksossa toimintaa viedään eteenpäin jossain määrin liikaa pelkän dialogin turvin. Onneksi tosin William B. Davis on se puhuja, joten ei se liian suuri miinus ole, vain kauneusvirhe.


Kyllä minä nyt sitten taidan liittyä niihin 6. kauden salarakastajiin. Jaksoissa on lisääntynyt sellainen näppärä sanailu Mulderin ja Scullyn välillä sekä kokoajan taustalla on melkeinpä pieniä komediallisia vivahteita. Muutos sarjan yleisilmeessä tuli mielestäni oikeaan aikaan.


Tein myös tuossa päätöksen, että yritän katsella X-Filesin kokonaisuudessaan läpi tästä lähtien joka vuosi. On tämä vain niin kertakaikkisen mainio sarja.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #56 : 22.02.2008 23:01 »
Masi Jäsen Viestejä: 43 Basaaripisteet: 0 Profiili Itse muistelisin,että X-files oli hyvä jopa tuohon 8 kauden loppuun asti vaikka Mulderia ei niin nähty kasilla.Kuitenkin 9 kaudella laatu laski jotenkin kummasti muutamaa jaksoa lukuunottamatta,oliko lopettamispäätös sitten niin järkyttävä kun X-files porukka oli tehnyt yhdessä töitä lähes vuosikymmenen niin se heijastui sitten sarjan viimeiseen kauteen...leikki jätettiin kesken?.
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #57 : 23.02.2008 00:05 »
tuhis Vieras Kutoskauden suurin ongelma itselle on siinä että pääjuoni tuntuu hukkuvan oneshottien taakse, eikä jaksoista tosiaan tiedä onko ne huumoria vai mitä - eikä huumorikaan ole aikaisempien tasolla. Ainut iso plussa tulee Mulderin ja Scullyn luontevammasta kanssakäymisestä.
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #58 : 23.02.2008 01:57 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Loistavaa Ephram. :P

Nimenomaan joka jaksossa on kokeilua ja erilaisia häröilyaiheita, Mulder & Scully sanailevat ja leikittelevät ja ovat jotenkin eniten elementissään kuudennella kaudella ja muutenkin koko ajan on jotain komediallista vivahdetta mukana.
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #59 : 24.02.2008 14:09 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Hyvät herrat ja pari tyttöä: ensimmäistä kertaa liikkuvaa kuvaa X-Files kakkosesta teaser-pätkän muodossa. Ilmaantuu varmasti hyvälaatuisena versiona jonnekin piakkoin. Youtubesta se saatetaan poistaa tosin piankin...

http://www.youtube.com/watch?v=KoJCtCUooKg
Napamantereellako ne oli? Ja mitä hittoa siellä tapahtui?!
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines