Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 7
Tulostusversio
Aihe: X-Files arvostustopic!  (Luettu 97514 kertaa)
X-Files arvostustopic! « : 01.01.2008 20:53 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW


Olen aloittamassa koko sarjan kaikkien jaksojen katsomista järjestyksessä. Niin, että hommaan aina uuden DVD-boksin kun kaikki olemassaolevat on katsottu läpi, ekstroineen päivineen.

Tämä sarja elää muistoissa paranormaalin vahvasti. Laitanpa ennen uusintakierrosta kausista pienet arviot sen perusteella mitä niistä nyt muistan:

KAUSI1:  Vähäinen budjetti näkyy ja henkilöhahmoja vielä hiotaan. Sarja etsii omaa suuntaansa. Joitakin mainioita jaksoja, mutta paljon myös keskinkertaista kamaa.
KAUSI2: Edeltäjäänsä ehjempi kokonaisuus. Loppukauden jaksot ovat fantastisia, sarja löytää oman tiensä.
KAUSI 3: Sarjan kulta-aika käynnistyy toden teolla. Tykitystä jakso toisensa jälkeen.
KAUSI 4: Sama kuin edellisessä. Huikeaa settiä!
KAUSI 5: Ei enää ihan niin ehkä kokonaisuus kuin kaksi aiempaa, mutta kautena silti erittäin vahva.
KAUSI 6: David Duchovny alkaa osoittaa väsymisen merkkejä sarjaan ja käsikirjoituksetkaan eivät enää ole yhtä teräviä. Suhdanne on laskeva.
KAUSI 7: Paljon heikkoja huumori-jaksoja. Mytologia alkaa lähteä väärään suuntaan.
KAUSI 8: Uudet naamat piristävät sarjaa. Parempi kuin seiskakausi, yllättäen!
KAUSI 9: Tarpeeton kausi. Kökköjä jaksoja paljon ja mytologian kanssa Carter lähtee täysin väärään ja lapselliseen suuntaan.X-Files on parhaimmillaan tunnelmaltaan aivan mahtava. Jos kokonaisuutta katsotaan, niin minusta se on kaikkien aikojen paras TV-sarja ja loistava saavutus koko tekijäryhmältä. Muun muassa näiden seikkojen takia:

- Sarja on kauttaaltaan erittäin elokuvamaisesti kuvattu ja ohjattu. Rauhallisia kamera-ajoja ja oikeaa cinemaattista otetta ohjauksessa. Tälläiseen ei TV-sarjojen parissa oltu 90-luvulla totuttu, josko nytkään vielä.  Nykysarjojen viljelemä "shaky cam" ei tee todellakaan sarjan kuvauksesta automaattisesti hyvää. Kuvauksessa X-Files kyykyttää monet 2000-luvunkin sarjoista helposti.
- Kuvausryhmä osasi käyttää kameroiden linssejä asiantuntevasti hyödykseen. Seikka, johon peruskatsoja ei kiinnitä yhtään huomiota, mutta joka on todella tärkeä asia sarjan tunnelman kannalta. Monissa kohtauksissa käytetään todella laajakulmaisia linssejä, joiden ansiosta koko kuvausalueet paljastuvat tunnelmaa luovasti.  Tämä on iso ero siihen, miten nykyään vastaavan genren sarjat kuvataan. Ruudulla on paljon ahtaampaa.
- Perinteisesti TV-sarjatuotantojen kanssa ei ole ollut aikaa tai resursseja jäädä pohtimaan kameroiden linssejä tai kuvauskulmia liian tarkkaan. Ainakin 90-luvulla tietyt sarjat kuvattiin erittäinkin suurpiirteisesti. Tekijöiden saavutus on mahtava kun miettii juurikin käytettävissä olleita resursseja ja kuvausaikataulun tiukkuutta.
- Filujen luoma tunnelma on ainutlaatuista.  Täysin pimeä huone, hyvät toistolaitteet ja sarjaan toden teolla keskittyminen antavat elämyksiä.
- Vaikka loppukausilla laatu heittelehtii ja laskee, niin silti sarja on silloinkin täysin katsottava ja nautittava. Loppupuolta vain automaattisesti vertaa parhaimpiin kausiin ja siihen verratessa se ei mitenkään pärjää.  3 ja 4 kausi ovat muistoissani niin upeita.
- Musiikki.  Mark Snown luoma äänimaailma on valtava pala X-Filesia ja sen tunnelmaa. 


Muutaman jakson päivävauhtia ajattelin näitä katsoa. Sarjaa varmasti arvostavat ja muistelevat monet muutkin. Historialliselta kantilta katsoen televisiotuotantojen suurin saavutus tähän mennessä on kuitenkin kyseessä.


www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #1 : 01.01.2008 21:13 »
Taist0 Cyborg Jäsen Viestejä: 544 Basaaripisteet: 3 Profiili Täytyy sanoa, että sarja on edelleenkin henk.koht(tai ainakin melkein) paras sarja. Ärsyttää tällä hetkellä, kun subTV näyttää telkkarista aina vain noita vanhempia kausia, voisivat näyttä välillä John Doggettia ;D kun vanhemmat kaudet on niin hyvin muistissa. Myös tuo kellonaika jolloin sarjaa näytetään maanantaisin 1-2 aikaan yöllä ärsyttää, kun subTV tunkee kaikki roskat sinne parhaaseen katseluaikaan ja tämänlaiset kulttisarjat jätetään sinne aamuyöhön. Kuten Macgyver torstain ja perjantain välisenä yönä.
Toivottavasti elokuva tulisi nopeasti, pitäisi vissiin tulla kesäkuussä jenkkilään.Saa nähdä onko elokuvalla sitten maailman ensi-iltaa.


« Viimeksi muokattu: 01.01.2008 21:56 kirjoittanut Taist0 »
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #2 : 01.01.2008 21:35 »
Japshumwaa Jäsen Viestejä: 104 Basaaripisteet: 0 Profiili DVD-bokseja en ole vielä hankkinut ainuttakaan ja Subin uusinnat on skipattu, mutta lähes kaikki jaksot tuli väijyttyä tv:stä silloin ensimmäisellä esityskerralla. 90-luvun lopun uusintojakin piti seurata silloin tällöin.

Leffaan asti kaudet oli/on kokonaisuutena erinomaisia, poislukien 1. kausi joka on kömpelö. Leffasta lähti todella jyrkkä alamäki, johon tuli pieni parannus vasta kun Doggett tuli mukaan (ja Mulder "katosi"). Viimeiseksi jäänyt kausi oli täysin surkea, onneksi sarjan lopetus oli sentään ihan kelvollinen.

Erinomaisia jaksoja on paljon, mutta täysin mitäänsanomattomia huumori- ja hirviöjaksoja suunnilleen saman verran. Hyvä sarja mutta todella epätasainen.
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #3 : 01.01.2008 23:11 »
tuhis Vieras 1. kausi on suloinen. Mulderin geeliletti ja nasaalimonoloogit sortuilevine poikaäänineen, Scullyn kehittymättömät pohkeet, luonnonmuhkeus ja konservatiivitekstiilit, Skinnerillä yksi hius enemmän... Pidän hirvittävästi ensimmäisestä kaudesta. Jokaisesta särmästä ja kulmasta.

Mietiskellyt kanssa filujen maratoonausta alusta saakka. Edellisestä on jo useampi kuukausi ja sitä on jo sopivasti kaivannut sarjaa. Ensimmäistä viittä kautta. Ehtaa kultaa, vaikka mukana onkin muutamia jaksoja joista en koskaan ole oppinut pitämään. Jaksoja kuten Eve, Conduit, 3, Aubrey, Fearful Symmetry, F.Emasculata, 2Shy, Oubliette, Teso dos bichos, Home, El mundo gira... Onhan näitä joitten katsomista ei varsinaisesti odota samalla tapaa kuin jaksoja kuten Ice, Fallen Angel, Darkness Falls, Duane Barry -jaksot, Humbug ja muut huumorit Clyde Bruckman etunenässä.

Henkilökohtaisesti en oikein koskaan innostunut UFO-miljööstä Mulderia pitemmälle. Sarjan yksi riippakivi onkin minusta se kuinka perinteisiä meloonipäitä nämä ufoilijat tavallisesti olivat, poislukien tämä tuo kapinoiva osapuoli. Eniten sarjassa tykkäsin lopulta siitä fiksusta ja nokkelasta sananvaihdosta Mulderin ja Scullyn välillä. Näillä on hirmuinen jaettu magnetismi. "Mulderin juonta" enemmän pidin Scullyn omasta sisäisestä väittelystä tiedenaisen ja uskonnon välillä. Lähes kaikki jaksot jossa on tippa tullut linssiin ovat niitä jossa Scully on kokevana osapuolena asioissa ja tunteissa, joista ei voi edes Mulderille kertoa vaikka ovatkin läheisimmät ihmiset toisilleen. Tuo on mahdottoman ihastuttavaa kuinka Scully herkistyy aivan yllättäen löytäessään itsensä näistä tuntemuksista ja ajatuksista. Scully ei pelkästään joudu hyväksymään Mulderin maailmaa, vaan jotain muuta ja paljon henkilökohtaisempaa.

Aijai, täytyykin tuupata ensimmäistä kautta sisään.
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #4 : 01.01.2008 23:39 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Katselin itse asiassa koko sarjan viime vuonna järjestyksessä DVD:ltä.

Minusta vitos ja kutoskausi olivat parasta kamaa. Niissä yksittäiset jaksotkin, etenkin kutoskaudella, ovat helvetin kovaa kamaa. Itse kuulun niihin ilmeisesti harvoihin, joka pitää nimenomaan noista huumorijaksoista ja muista häröilyjaksoista. Kyllähän sarjassa oli jonkin verran turhia hirviöjaksoja, mutta kaikki sekoilujaksot olivat imo hyviä pääjuonen sekaan. Ja olihan niitä hyviä hirviöjaksojakin.

Kutoskauden jälkeen pääjuoni hajoaa täysin käsiin, mutta ovat loputkin kaudet silti mielestäni ihan hyvää kamaa. Vitonen ja kutonen kuitenkin sarjan parhaat kaudet.

tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #5 : 01.01.2008 23:50 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Itse olen nähnyt suurimman osan jaksoista niin nuorena, ettei niiden kaikki jutut ja huumorijaksojen läpät millään auenneet.

Eikä naskalina millään osannut arvostaa sarjaa niinkuin kuuluu. Sitä vain luuli, että kyllä minäkin tälläistä jälkeä saisin kun pari kaveria palkkaisin kuvaamaan ja tekisin käsikirjoituksen päivässä. Nautinto nousee, kun oikeasti tajuaa miten sarjaa on tuotettu ja miten paljon se on aikaansa edellä monella tapaa ollut. AV-alan ihmisenä tämä on TV-sarjoissa ja elokuvissa itselleni tärkeä näkökanta.

DVD-julkaisuissa ei taida olla kommenttiraitoja? Hitto ne olisivat niin mahtavia! 24-boksien kiinnostavinta antia on ollut juuri runsaat kommenttiraidat, joita on viime kausissa annettu avokätiset 12 per boksi. Eli puolessa kauden jaksoista on kommenttiraita.


« Viimeksi muokattu: 01.01.2008 23:59 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #6 : 01.01.2008 23:55 »
Taist0 Cyborg Jäsen Viestejä: 544 Basaaripisteet: 3 Profiili Jaksossa S04E07 selviää myös oikeasti se miten Kennedy murhattiin  :lol:
Tupakkamies on kova kaveri.


« Viimeksi muokattu: 02.01.2008 03:45 kirjoittanut Taist0 »
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #7 : 02.01.2008 07:00 »
tuhis Vieras Tupakkisetä on most evilous mon, joka ei ole pelkästään Kennedystä henkilökohtaisesti vastuussa, vaan myös miekkosesta joka aloitti kuuluisan puheensa parrella "I have a dream".

X-Filuissa ei ole kommenttiraitoja. Ainakaan itsellä. Osa kausibokseista on toisaalta niin vanhoja R1-julkaisuita, että hajoavat nuo pahvikotelot liitoksistaan justiinsa, että en sitten tiedä onko uusimmissa julkaisuissa. Epäilisin ettei. Edes loistavia blooppereita ei ole kausilaatikoissa mikä on hiton harmi - nuo löytyy kausikohtaisesti kuitenkin Guugelilla ja jo yksistään Mulderin saama kahvilasti munille ja kuiva tokaisu "Great. Now my grotch is going to be up all night" on näiden katsomisen väärti. Viimeisellä levyllä on kuitenkin koostetusti jonkinmoisia juttutuokioita jossa Cartteri kertoo "hauskoja juttuja", joista yksi hauskimmista anekdooteista oli Duane Barry-näyttelijä Steve Railsbackin kokemukset ruudun ulkopuolella, kun joku mummo tms oli alkanut huutamaan hississä Duane Barry Duane Barry! ja osoittamaan miestä sormella tms.

Ensimmäisen jakson katselin peiton alta. Monia hienoja hetkiä jotka ovat suoraan kytköksissä siihen kuinka rohkeasti Snow melodioita toi soundtrackille ja kuinka erilainen soundtrack on ensimmäisellä ja vaikkapa tuolla viidennellä kaudella. Se on aivan mahtava zipale kun Dana kävelee tehtävänannosta Mulderin toimistolle - vireä pianottelu ja korkeat frettibassot vahvasti esillä. PC-peli Deus Ex toi tämän momentin hemmetin vahvasti mieleen omalla soundtrackillään kun päästiin UNATCOn päämajaan toimistoille kikkailemaan - aivan kuten Scully loimi FBI:n päämajassa arkistokaappien ja toimistojen ohitse kellariin Mulderin luokse. Toinen äänikohta joka oli hirmu vaikuttava oli tämä kun Mulder veti raksin tielle jossa kohtaa auton elektroniikka alkoi sekoilemaan. Sama jatkui sitten kun tutkittiin metsää ensimmäistä kertaa.

Snowin musiikki muuttuu sarjan edetessä aikatavalla, eikä nosta päätään samalla tavalla enää kuin satunnaisesti. Ainut hetki jolloin "tulevaisuudessa" sitä huomasi oikeastaan miehen touhut erikseen oli jakson Roland sympaattisen surulliset melodiat, sekä olikohan jakson Paper Clip, jossa Scully vierailee armeijan tukikohdassa ja pysähtyy erään kadun viereen muistelemaan leikkejään siskonsa kanssa. Kaunis melodia.

En pidä pimeistä jaksoista. Samanlainen ristiriita fanilta kuin se, että pidän Scullyn juonesta enemmän. Se on minusta hirmu mahtavaa kun Mulder ja Scully köpöttelevät rennosti sanaillen johonkin aurinkoiseen kaupunkiin jossa asiat ovat vähintäänkin sekaisin. Vaikka Carter enemmän tai vähemmän lanseerasikin sananmukaisen "not that what you see, but what you don't" tarinankerronnan. Darkness Falls on yksi lempparijaksoista arkisuutensa vuoksi. Scullyllä ylirumat retkikamppeet ja  kolean ja kostean kelin vaikutukset näkyvät jopa tahattomasti. Nimestään huolimatta pimeys ei vieraile jaksossa kuin kriittisillä hetkillä. Ensimmäinen ja toinen kausi ovat selkeästi valaistumpia jaksoittain ja näin sitten peittelemättömästi tarinankerrontaa.


« Viimeksi muokattu: 02.01.2008 07:17 kirjoittanut tuhis »
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #8 : 02.01.2008 12:22 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Ei sillä, että me sitä jotenkin olisimme epäilleet, mutta Mark Snow säveltää musiikit myös X-Files elokuvan jatko-osaan!.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #9 : 02.01.2008 12:45 »
Pyramidhead Vieras X-Files on esimerkki sarjasta jota tehtiin aivan liian pitkään. Viimeiset kaudet ovat satunnaisia hyviä hetkiä lukuunottamatta aika heikkoja ja varsinkin sarjan lopuratakaisut olivat todella huonoja. Parhaimmillaan sarja oli aikanaan yksi parhaista. Nykyään en oikein tiedä. Jotenkin arvostus sarjaa kohtaan on päässyt laskemaan. En tiedä sitten johtuuko se näistä loppupuolen jaksoista vai uudemmista paremmista sarjoista vaiko jopa omasta henkisestä kasvusta. Aika teininä näitä kuitenkin tuli katsottua. Pitäisi varmaan päästä katsomaan sarjaa uudestaan. En ole uusintojakaan juuri katsonut. Tällä hetkellä X-Files edustaa minulle kuitenkin yhtä aikansa parhaista sarjoista. Ja kyllä melkoisen nostalginen fiilis tulee sitä ajatellessa.
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #10 : 02.01.2008 16:43 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW 4 ensimmäistä jaksoa tuli katsottua tuossa äsken, huikealla tavalla aloitetaan sarja. Kahden ensimmäisen, vahvasti UFO-teemaisen jakson jälkeen tuli Tooms, joka on varmaan yksi kaikkien aikojen parhaimmista Viikon Hirviö -jaksoista. Mahtava tunnelma!

Ja pilotin loppu on aivan legendaarinen. Tupakkiäijä vie todisteet Pentagonin varastoon, jossa kohtaus päätetään Raiders of the Lost Ark -hengessä. Tyylikästä!
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #11 : 02.01.2008 16:49 »
tuhis Vieras Toomssissa korostuu hienosti tuo Snowin touhu, joka ei siis ole pelkkää musiikkia vaan ihan efektinomaisia sovituksia näitten nypittyjen jousisoitinten hermostuttavassa sekamelskassa joka kuului kun Tooms teki tuhmuuksia.
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #12 : 02.01.2008 20:20 »
Atskuli The Corps is mother, the Corps is father. Jäsen Viestejä: 36 Basaaripisteet: 1 Profiili Mitä nyt olen 20 euron Kiinasta ostettua 9-seasonia sisältävää boksia katsonut (vaikka ihan hyvänlaatusia jaksoja ovat), sisältää tuo X-Files aika paljon täytejaksoja, joistain tyhmistä mutanteista ja niitä todellisia, kiinnostavia juonijaksoja mahtuu joka 10 jaksoon. Saisi nuo mutantit jättää vähän vähemmälle ja enemmän ufoilua =)
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #13 : 03.01.2008 15:50 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili
Ja pilotin loppu on aivan legendaarinen. Tupakkiäijä vie todisteet Pentagonin varastoon, jossa kohtaus päätetään Raiders of the Lost Ark -hengessä. Tyylikästä!
Tämä on minustakin yksi sarjan mieleen painuvimpia kohtauksia, ja todella vangitseva. Tosin tämä kohtaus on varmasti tehty vangitsemaan kaltaisiani (tai kaltaisiamme) hörhöjä.

Yleisesti X-files on kiinnostanut minua aina sen vuoksi koska siinä on niitä alien juttuja. Ja kakarana ne kiinnosti. Ei sillä että en pitäisi niistä "viikon hirviö" jaksoista, mutta se UFO-meininkin minut siinä kiinni piti.

Kun kaikki ovat sanoneet tai listannet hyviä jaksoja voisin kertoa huonoimman jakson. En muista jakson nimeä mutta se oli ensimmäisellä kaudella ja siinä oli "ylivertainen tekoäly" joka ylläpiti pilvenpiirtäjää. En tiedä miksi, mutta minusta se jakso on vain huono...Idea on sinänsä ihan ok ja mielenkiintoinenkin, mutta jotenkin jakson aikana tulee haukoteltua ja odotus jakson päättymisestä on ollut aina läsnä.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #14 : 03.01.2008 16:05 »
tuhis Vieras Ghost in the Machine. Ei ole ainut tekoälyjakso. Erikoista tuossa jaksossa oli se Mulderin öykkärijuntti "koulukaveri" tms, joka pölli jakson aikana Mulderin nootit ja esitteli ne omanaan kokouksessa. Tuo sama jäbä oli aikapaljon levinneenä tuossa Evolution leffassakin - jossa oli aika paljon filujengiä "yllättäen".

Melko pöljä jakso kuitenkin kaikinpuolin ja Pilvenpiirtäjä vs. Ihmiset oli aika kypysesti toteutettu.
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #15 : 03.01.2008 16:54 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW "Space" taitaa olla muistoissani huonoin jakso ensimmäiseltä kaudelta. Ja kun fanien mielipiteitä lukee, se on inhotuin yksittäinen X-Filesin jakso monien kirjoissa.

Se on kyllä äärimmäisen kökösti käsikirjoitettu eivätkä pienen budjetin tehosteet riittäneet esittämään jaksoa kovin kaksisesti...  ;D


EDIT:

Tuossa äsken sain katsottua 1. kauden yhdeksännen jakson, juurikin tuon "Space"n.  Filut on kyllä tehty katsottavaksi pikkutuntien hämyissä.

Space oli tosiaan mielettömän kökkö jakso, ehkä vielä huonompi kuin muistin. Käsikirjoitus on niin huono, että ihmettelen todella miten sille ollaan voitu näyttää vihreää valoa. Ajatus avaruusohjelmaa saboitoivasta avaruushaamusta, joka asuu Ex-astronautissa, on jo sinällään törkeä.

Onneksi 1. kausi paranee tästä.


« Viimeksi muokattu: 04.01.2008 02:11 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #16 : 04.01.2008 08:26 »
tuhis Vieras Space on helvetin surkea. Itse näen että sabotoinnista on vastuussa Aurelius, joka yrittää alitajuisesti estää sitä tapahtumasta muille mitä itselle avaruudessa tapahtui. Näin tuohon jaksoon saa edes jotain järkeä,

mutta...

1. Läpivalaisu jossa sabotointi selvisi paljastui Aureliuksen itsensä tilaamaksi. Tämä on ristissä tuon kanssa mitä jaksosta tykkään ajatella. Yrittääkö avaruuskummitus paljastaa Aureliuksen tekemiset jotta... ööö... astronautit pääsisivät avaruuteen ja kummitus voisi pelotella sitten puolestaan näitä siellä?

2. Se "järkevin" vaihtoehto mitä tekijät kai yrittivät kertoa on kai sitten se, että avaruuskummitus on oikeasti joku kiusanhenki joka sabotoi ohjelmaa jostain käsittämättömästä syystä ja Aurelius sitten yritti kertoa tästä tilaamalla tuon läpivalaisun sabotoiduista.

3. Kummitus astui Aureliuksen vuosikymmeniä sitten. Eikö sabotointia olisi tapahtunut muka aikaisemmin? Mikä laukaisi sen juuri nyt? Niinpä.

PS. Toisaalta pidän siitä kuinka miljöö toi Mulderissa esiin sen pikkupoitsun joka tykkää avaruusjutuista, ja pidän myös siitä että jakso on näitä ns. valaistuja jaksoja. Eve ja Lazarus on jaksoja jotka jopa joskus skippaan kokonaan, vaikka jälimmäinen onkin Scully-jakso.

Max Fenigille olisi toivonut isompaa osaa sarjassa.
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #17 : 04.01.2008 16:36 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili
"Space" taitaa olla muistoissani huonoin jakso ensimmäiseltä kaudelta. Ja kun fanien mielipiteitä lukee, se on inhotuin yksittäinen X-Filesin jakso monien kirjoissa.

Se on kyllä äärimmäisen kökösti käsikirjoitettu eivätkä pienen budjetin tehosteet riittäneet esittämään jaksoa kovin kaksisesti...  ;D


EDIT:

Tuossa äsken sain katsottua 1. kauden yhdeksännen jakson, juurikin tuon "Space"n.  Filut on kyllä tehty katsottavaksi pikkutuntien hämyissä.

Space oli tosiaan mielettömän kökkö jakso, ehkä vielä huonompi kuin muistin. Käsikirjoitus on niin huono, että ihmettelen todella miten sille ollaan voitu näyttää vihreää valoa. Ajatus avaruusohjelmaa saboitoivasta avaruushaamusta, joka asuu Ex-astronautissa, on jo sinällään törkeä.

Onneksi 1. kausi paranee tästä.

Joo muistan tuon :D Tämä kyllä vetää vertoja tuolle Ghost in the Machine. Koko haamu jäi jotenkin auki koko jaksossa. Eli jakson jälkeen ei voi kuin ajatella "wtf was that?? :???: " Minä olen aloittanut nyt kolmoskauden katsomisen tytskäni kanssa (kyllä, olen saanut hänetkin kiinni X-filessiin), ja nyt alkaa tapahtumaan enemmän itse sarjan pääjuonessakin. Tosin naureskeltiin kyllä hiukan kuinka X-filesin maailmassa ihminen on mutaatioitunut niin usean kasvin ja eliön kanssa ja ottanut niistä ominaisuuksia jotka tekevät kyiseisestä henkilöstä sarjamurhaajan tai muuten vain hullun. Carter on varmasti kävellyt jossain luonnontieteellisessä puutarhassa ja keksinyt sieltä tarinan moniin jaksoihin :)
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #18 : 05.01.2008 13:29 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW Tiedättekö, ylä-asteella erään äidinkielen kurssin johdosta haastattelin Juhan af Grannia. Hän paljasti, että X-filesin alkupään jaksojen aiheet olivat varsin pitkälle tositapahtumia, mutta myöhemmillä kausilla Carter alkoi keksiä itse aiheita.


Siinä se tuli, totuus on saatu ulos.
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #19 : 05.01.2008 14:10 »
Japshumwaa Jäsen Viestejä: 104 Basaaripisteet: 0 Profiili Minne on muuten Juhan af Grann kadonnut? En muista nähneeni JAG:ia pitkään aikaan missään. Noh, ehkä kaveri palaa muutaman vuoden päästä kertoen kuinka on viime vuodet viettänyt muukalaisten asuttamalla planeetta erinäisissä kokeissa. Olikos se niin että JAG ei ole ottanut yhteyttä ulkopuolelle vaan häneen otettiin yhteyttä?

Ihmiskunnan viimeisen exoduksen dvd-julkaisua odotellessa.
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #20 : 05.01.2008 14:15 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Olikohan Grannilla tosiaan ihan sisäpiiritietoa? Itse kuulen tuosta nyt ensi kertaa.  :)


Tykkään paranormaalista aiheena ja nyt filujen innoittamana ryhdyin skannaamaan netistä dokkareita ufoihin liittyen. Löysinkin aivan mainion UFO Files -nimisen dokkarisarjan, johon ollaan tehty yli parisenkymmentä n. tunnin kestävää jaksoa. Ehdin katsoa jo yhden episodin, jossa pohdittiin Area51:n olemassaoloa ja haastateltiin eri ihmisiä sen tiimoilta. Ei täysin puolueellisesti, vaan molemmin puolin. Todella mielenkiintoista kamaa.

Muissa jaksoissa käsitellään mm. miten hallitus on varautunut avaruusolentojen saapumiseen, mitkä ovat faktat Roswellin tapahtumien takana, millaisia Ufoilmiöitä Amerikassa on nähty vuosikymmenen varrella ja niin edelleen.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #21 : 05.01.2008 15:45 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili
Tiedättekö, ylä-asteella erään äidinkielen kurssin johdosta haastattelin Juhan af Grannia. Hän paljasti, että X-filesin alkupään jaksojen aiheet olivat varsin pitkälle tositapahtumia, mutta myöhemmillä kausilla Carter alkoi keksiä itse aiheita.


Siinä se tuli, totuus on saatu ulos.

Todellakin. Myös itse Juhan af Grann oli itse roolihahmona sarjassa. Hän oli ensimmäinen alien joka näkyi.

Eli olen pidemmälti avoin maapallon ulkopuolisen elämän olemassa ololle, mutta Grannia pidän enemmän kuin outona persoonana.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #22 : 05.01.2008 17:35 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Huh huh, 1. kauden 13. jakso, eli Beyond the Sea, on aivan mahtava!

Jotenkin tuo Scully-keskeinen juonikuvio toimii tässä niin hyvin. Ja Brad Dourif vetää kyllä henkiin yhteyden saavana sarjamurhaajana törkeän hyvän roolin.
Ja tästä tämä vain paranee!www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #23 : 05.01.2008 18:47 »
tuhis Vieras Douriffi on kyllä hyvä näyttelijä. Onnistunut kaikissa rooleissa missä olen miekkosen nähnyt oikein hyvin - joista päällimmäisin varmaan on Sormusten herran Grima. Mainittakoon myös munkki Edward Babylon 5:ssä.
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #24 : 06.01.2008 13:31 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Kysytään täällä. Mikäköhän oli se jakso, jossa oli semmoinen jätkä, joka sai voimia ja energiaa pussailemalla naisia. Uhrit kuolivat ja aluksi niiden suut muuttuivat semmoiseksi yököttäväksi limaksi. Loppujen lopuksi ruumista ei enää ollut, vaan se oli pelkkää lientä. Hyi helvetti.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #25 : 06.01.2008 14:51 »
tuhis Vieras Voimia ja energiaa?

Taisi olla jakso 2Shy, missä miekkonen litki läskit tytöistä, sillä tarvitsi ihmiskehon rasvoja tms, joita ei itse kyennyt tuottamaan.
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #26 : 06.01.2008 16:34 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Toihan se on.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #27 : 09.01.2008 07:50 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Eilen sain 1. kauden päätökseen. TOP5:

1) E.B.E.     Tunnelmallinen ja hieno mytologia-jakso.
2) Beyond the Sea.   Monisäikeinen juoni, upeat näyttelijäsuoritukset.
3) Squeeze.  Piinavan tunnelmallinen sekä kekseliäs jakso. Yksi parhaista MOTW-episodeista.
4) The Erlenmeyer Flask. Kausi päätettiin hyvin ja jätettiin nälkää katsojalle toiseen kauteen. Hienoja hetkiä, kuten lopun tapahtumat tutkimuslaitoksella.
5) Ice.  Thing-tunnelma puree luihin ja ytimiin. Hieno, suljettu tila tapahtumapaikkana ja tavallista suurempi lössi ratkomassa arvoitusta. Toimii.


2. kaudelle onkin astetta suuremmat odotukset!
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #28 : 09.01.2008 11:07 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili
5) Ice.  Thing-tunnelma puree luihin ja ytimiin. Hieno, suljettu tila tapahtumapaikkana ja tavallista suurempi lössi ratkomassa arvoitusta. Toimii.

Tämä on minusta jotenkin niin klassikko jakso. En edes tiedä miksi, mutta pidän tästä jaksosta. Muistan vieläkin kun näin teinivuosina ensimmäisen kerran tämän jakson. Oli niin jännä. Ehdottomasti 1. kauden parhaimmistoa ja kärkikastia koko sarjassa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: X-Files arvostustopic! « Vastaus #29 : 09.01.2008 11:48 »
tuhis Vieras Ice on kai tavallaan ensimmäinen filumainen filujakso koska vastassa on täysin tuntematon ja ollaan vaarallisella maaperällä kun poiskaan ei pääse.
tallennettu
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 7
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines