Pelaajalauta

Yleinen => Popkeskustelu => Aiheen aloitti: Ephram - 01.01.2008 20:53



Otsikko: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 01.01.2008 20:53
(http://img229.imageshack.us/img229/9164/filutbannerisa3.jpg)


Olen aloittamassa koko sarjan kaikkien jaksojen katsomista järjestyksessä. Niin, että hommaan aina uuden DVD-boksin kun kaikki olemassaolevat on katsottu läpi, ekstroineen päivineen.

Tämä sarja elää muistoissa paranormaalin vahvasti. Laitanpa ennen uusintakierrosta kausista pienet arviot sen perusteella mitä niistä nyt muistan:

KAUSI1:  Vähäinen budjetti näkyy ja henkilöhahmoja vielä hiotaan. Sarja etsii omaa suuntaansa. Joitakin mainioita jaksoja, mutta paljon myös keskinkertaista kamaa.
KAUSI2: Edeltäjäänsä ehjempi kokonaisuus. Loppukauden jaksot ovat fantastisia, sarja löytää oman tiensä.
KAUSI 3: Sarjan kulta-aika käynnistyy toden teolla. Tykitystä jakso toisensa jälkeen.
KAUSI 4: Sama kuin edellisessä. Huikeaa settiä!
KAUSI 5: Ei enää ihan niin ehkä kokonaisuus kuin kaksi aiempaa, mutta kautena silti erittäin vahva.
KAUSI 6: David Duchovny alkaa osoittaa väsymisen merkkejä sarjaan ja käsikirjoituksetkaan eivät enää ole yhtä teräviä. Suhdanne on laskeva.
KAUSI 7: Paljon heikkoja huumori-jaksoja. Mytologia alkaa lähteä väärään suuntaan.
KAUSI 8: Uudet naamat piristävät sarjaa. Parempi kuin seiskakausi, yllättäen!
KAUSI 9: Tarpeeton kausi. Kökköjä jaksoja paljon ja mytologian kanssa Carter lähtee täysin väärään ja lapselliseen suuntaan.



X-Files on parhaimmillaan tunnelmaltaan aivan mahtava. Jos kokonaisuutta katsotaan, niin minusta se on kaikkien aikojen paras TV-sarja ja loistava saavutus koko tekijäryhmältä. Muun muassa näiden seikkojen takia:

- Sarja on kauttaaltaan erittäin elokuvamaisesti kuvattu ja ohjattu. Rauhallisia kamera-ajoja ja oikeaa cinemaattista otetta ohjauksessa. Tälläiseen ei TV-sarjojen parissa oltu 90-luvulla totuttu, josko nytkään vielä.  Nykysarjojen viljelemä "shaky cam" ei tee todellakaan sarjan kuvauksesta automaattisesti hyvää. Kuvauksessa X-Files kyykyttää monet 2000-luvunkin sarjoista helposti.
- Kuvausryhmä osasi käyttää kameroiden linssejä asiantuntevasti hyödykseen. Seikka, johon peruskatsoja ei kiinnitä yhtään huomiota, mutta joka on todella tärkeä asia sarjan tunnelman kannalta. Monissa kohtauksissa käytetään todella laajakulmaisia linssejä, joiden ansiosta koko kuvausalueet paljastuvat tunnelmaa luovasti.  Tämä on iso ero siihen, miten nykyään vastaavan genren sarjat kuvataan. Ruudulla on paljon ahtaampaa.
- Perinteisesti TV-sarjatuotantojen kanssa ei ole ollut aikaa tai resursseja jäädä pohtimaan kameroiden linssejä tai kuvauskulmia liian tarkkaan. Ainakin 90-luvulla tietyt sarjat kuvattiin erittäinkin suurpiirteisesti. Tekijöiden saavutus on mahtava kun miettii juurikin käytettävissä olleita resursseja ja kuvausaikataulun tiukkuutta.
- Filujen luoma tunnelma on ainutlaatuista.  Täysin pimeä huone, hyvät toistolaitteet ja sarjaan toden teolla keskittyminen antavat elämyksiä.
- Vaikka loppukausilla laatu heittelehtii ja laskee, niin silti sarja on silloinkin täysin katsottava ja nautittava. Loppupuolta vain automaattisesti vertaa parhaimpiin kausiin ja siihen verratessa se ei mitenkään pärjää.  3 ja 4 kausi ovat muistoissani niin upeita.
- Musiikki.  Mark Snown luoma äänimaailma on valtava pala X-Filesia ja sen tunnelmaa. 


Muutaman jakson päivävauhtia ajattelin näitä katsoa. Sarjaa varmasti arvostavat ja muistelevat monet muutkin. Historialliselta kantilta katsoen televisiotuotantojen suurin saavutus tähän mennessä on kuitenkin kyseessä.




Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Taist0 - 01.01.2008 21:13
Täytyy sanoa, että sarja on edelleenkin henk.koht(tai ainakin melkein) paras sarja. Ärsyttää tällä hetkellä, kun subTV näyttää telkkarista aina vain noita vanhempia kausia, voisivat näyttä välillä John Doggettia ;D kun vanhemmat kaudet on niin hyvin muistissa. Myös tuo kellonaika jolloin sarjaa näytetään maanantaisin 1-2 aikaan yöllä ärsyttää, kun subTV tunkee kaikki roskat sinne parhaaseen katseluaikaan ja tämänlaiset kulttisarjat jätetään sinne aamuyöhön. Kuten Macgyver torstain ja perjantain välisenä yönä.
Toivottavasti elokuva tulisi nopeasti, pitäisi vissiin tulla kesäkuussä jenkkilään.Saa nähdä onko elokuvalla sitten maailman ensi-iltaa.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Japshumwaa - 01.01.2008 21:35
DVD-bokseja en ole vielä hankkinut ainuttakaan ja Subin uusinnat on skipattu, mutta lähes kaikki jaksot tuli väijyttyä tv:stä silloin ensimmäisellä esityskerralla. 90-luvun lopun uusintojakin piti seurata silloin tällöin.

Leffaan asti kaudet oli/on kokonaisuutena erinomaisia, poislukien 1. kausi joka on kömpelö. Leffasta lähti todella jyrkkä alamäki, johon tuli pieni parannus vasta kun Doggett tuli mukaan (ja Mulder "katosi"). Viimeiseksi jäänyt kausi oli täysin surkea, onneksi sarjan lopetus oli sentään ihan kelvollinen.

Erinomaisia jaksoja on paljon, mutta täysin mitäänsanomattomia huumori- ja hirviöjaksoja suunnilleen saman verran. Hyvä sarja mutta todella epätasainen.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: tuhis - 01.01.2008 23:11
1. kausi on suloinen. Mulderin geeliletti ja nasaalimonoloogit sortuilevine poikaäänineen, Scullyn kehittymättömät pohkeet, luonnonmuhkeus ja konservatiivitekstiilit, Skinnerillä yksi hius enemmän... Pidän hirvittävästi ensimmäisestä kaudesta. Jokaisesta särmästä ja kulmasta.

Mietiskellyt kanssa filujen maratoonausta alusta saakka. Edellisestä on jo useampi kuukausi ja sitä on jo sopivasti kaivannut sarjaa. Ensimmäistä viittä kautta. Ehtaa kultaa, vaikka mukana onkin muutamia jaksoja joista en koskaan ole oppinut pitämään. Jaksoja kuten Eve, Conduit, 3, Aubrey, Fearful Symmetry, F.Emasculata, 2Shy, Oubliette, Teso dos bichos, Home, El mundo gira... Onhan näitä joitten katsomista ei varsinaisesti odota samalla tapaa kuin jaksoja kuten Ice, Fallen Angel, Darkness Falls, Duane Barry -jaksot, Humbug ja muut huumorit Clyde Bruckman etunenässä.

Henkilökohtaisesti en oikein koskaan innostunut UFO-miljööstä Mulderia pitemmälle. Sarjan yksi riippakivi onkin minusta se kuinka perinteisiä meloonipäitä nämä ufoilijat tavallisesti olivat, poislukien tämä tuo kapinoiva osapuoli. Eniten sarjassa tykkäsin lopulta siitä fiksusta ja nokkelasta sananvaihdosta Mulderin ja Scullyn välillä. Näillä on hirmuinen jaettu magnetismi. "Mulderin juonta" enemmän pidin Scullyn omasta sisäisestä väittelystä tiedenaisen ja uskonnon välillä. Lähes kaikki jaksot jossa on tippa tullut linssiin ovat niitä jossa Scully on kokevana osapuolena asioissa ja tunteissa, joista ei voi edes Mulderille kertoa vaikka ovatkin läheisimmät ihmiset toisilleen. Tuo on mahdottoman ihastuttavaa kuinka Scully herkistyy aivan yllättäen löytäessään itsensä näistä tuntemuksista ja ajatuksista. Scully ei pelkästään joudu hyväksymään Mulderin maailmaa, vaan jotain muuta ja paljon henkilökohtaisempaa.

Aijai, täytyykin tuupata ensimmäistä kautta sisään.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Cyrus - 01.01.2008 23:39
Katselin itse asiassa koko sarjan viime vuonna järjestyksessä DVD:ltä.

Minusta vitos ja kutoskausi olivat parasta kamaa. Niissä yksittäiset jaksotkin, etenkin kutoskaudella, ovat helvetin kovaa kamaa. Itse kuulun niihin ilmeisesti harvoihin, joka pitää nimenomaan noista huumorijaksoista ja muista häröilyjaksoista. Kyllähän sarjassa oli jonkin verran turhia hirviöjaksoja, mutta kaikki sekoilujaksot olivat imo hyviä pääjuonen sekaan. Ja olihan niitä hyviä hirviöjaksojakin.

Kutoskauden jälkeen pääjuoni hajoaa täysin käsiin, mutta ovat loputkin kaudet silti mielestäni ihan hyvää kamaa. Vitonen ja kutonen kuitenkin sarjan parhaat kaudet.



Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 01.01.2008 23:50
Itse olen nähnyt suurimman osan jaksoista niin nuorena, ettei niiden kaikki jutut ja huumorijaksojen läpät millään auenneet.

Eikä naskalina millään osannut arvostaa sarjaa niinkuin kuuluu. Sitä vain luuli, että kyllä minäkin tälläistä jälkeä saisin kun pari kaveria palkkaisin kuvaamaan ja tekisin käsikirjoituksen päivässä. Nautinto nousee, kun oikeasti tajuaa miten sarjaa on tuotettu ja miten paljon se on aikaansa edellä monella tapaa ollut. AV-alan ihmisenä tämä on TV-sarjoissa ja elokuvissa itselleni tärkeä näkökanta.

DVD-julkaisuissa ei taida olla kommenttiraitoja? Hitto ne olisivat niin mahtavia! 24-boksien kiinnostavinta antia on ollut juuri runsaat kommenttiraidat, joita on viime kausissa annettu avokätiset 12 per boksi. Eli puolessa kauden jaksoista on kommenttiraita.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Taist0 - 01.01.2008 23:55
Jaksossa S04E07 selviää myös oikeasti se miten Kennedy murhattiin  :lol:
Tupakkamies on kova kaveri.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: tuhis - 02.01.2008 07:00
Tupakkisetä on most evilous mon, joka ei ole pelkästään Kennedystä henkilökohtaisesti vastuussa, vaan myös miekkosesta joka aloitti kuuluisan puheensa parrella "I have a dream".

X-Filuissa ei ole kommenttiraitoja. Ainakaan itsellä. Osa kausibokseista on toisaalta niin vanhoja R1-julkaisuita, että hajoavat nuo pahvikotelot liitoksistaan justiinsa, että en sitten tiedä onko uusimmissa julkaisuissa. Epäilisin ettei. Edes loistavia blooppereita ei ole kausilaatikoissa mikä on hiton harmi - nuo löytyy kausikohtaisesti kuitenkin Guugelilla ja jo yksistään Mulderin saama kahvilasti munille ja kuiva tokaisu "Great. Now my grotch is going to be up all night" on näiden katsomisen väärti. Viimeisellä levyllä on kuitenkin koostetusti jonkinmoisia juttutuokioita jossa Cartteri kertoo "hauskoja juttuja", joista yksi hauskimmista anekdooteista oli Duane Barry-näyttelijä Steve Railsbackin kokemukset ruudun ulkopuolella, kun joku mummo tms oli alkanut huutamaan hississä Duane Barry Duane Barry! ja osoittamaan miestä sormella tms.

Ensimmäisen jakson katselin peiton alta. Monia hienoja hetkiä jotka ovat suoraan kytköksissä siihen kuinka rohkeasti Snow melodioita toi soundtrackille ja kuinka erilainen soundtrack on ensimmäisellä ja vaikkapa tuolla viidennellä kaudella. Se on aivan mahtava zipale kun Dana kävelee tehtävänannosta Mulderin toimistolle - vireä pianottelu ja korkeat frettibassot vahvasti esillä. PC-peli Deus Ex toi tämän momentin hemmetin vahvasti mieleen omalla soundtrackillään kun päästiin UNATCOn päämajaan toimistoille kikkailemaan - aivan kuten Scully loimi FBI:n päämajassa arkistokaappien ja toimistojen ohitse kellariin Mulderin luokse. Toinen äänikohta joka oli hirmu vaikuttava oli tämä kun Mulder veti raksin tielle jossa kohtaa auton elektroniikka alkoi sekoilemaan. Sama jatkui sitten kun tutkittiin metsää ensimmäistä kertaa.

Snowin musiikki muuttuu sarjan edetessä aikatavalla, eikä nosta päätään samalla tavalla enää kuin satunnaisesti. Ainut hetki jolloin "tulevaisuudessa" sitä huomasi oikeastaan miehen touhut erikseen oli jakson Roland sympaattisen surulliset melodiat, sekä olikohan jakson Paper Clip, jossa Scully vierailee armeijan tukikohdassa ja pysähtyy erään kadun viereen muistelemaan leikkejään siskonsa kanssa. Kaunis melodia.

En pidä pimeistä jaksoista. Samanlainen ristiriita fanilta kuin se, että pidän Scullyn juonesta enemmän. Se on minusta hirmu mahtavaa kun Mulder ja Scully köpöttelevät rennosti sanaillen johonkin aurinkoiseen kaupunkiin jossa asiat ovat vähintäänkin sekaisin. Vaikka Carter enemmän tai vähemmän lanseerasikin sananmukaisen "not that what you see, but what you don't" tarinankerronnan. Darkness Falls on yksi lempparijaksoista arkisuutensa vuoksi. Scullyllä ylirumat retkikamppeet ja  kolean ja kostean kelin vaikutukset näkyvät jopa tahattomasti. Nimestään huolimatta pimeys ei vieraile jaksossa kuin kriittisillä hetkillä. Ensimmäinen ja toinen kausi ovat selkeästi valaistumpia jaksoittain ja näin sitten peittelemättömästi tarinankerrontaa.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 02.01.2008 12:22
Ei sillä, että me sitä jotenkin olisimme epäilleet, mutta Mark Snow säveltää musiikit myös X-Files elokuvan jatko-osaan! (http://www.xfilesultimate.com/?page=news_link&pk=95).


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Pyramidhead - 02.01.2008 12:45
X-Files on esimerkki sarjasta jota tehtiin aivan liian pitkään. Viimeiset kaudet ovat satunnaisia hyviä hetkiä lukuunottamatta aika heikkoja ja varsinkin sarjan lopuratakaisut olivat todella huonoja. Parhaimmillaan sarja oli aikanaan yksi parhaista. Nykyään en oikein tiedä. Jotenkin arvostus sarjaa kohtaan on päässyt laskemaan. En tiedä sitten johtuuko se näistä loppupuolen jaksoista vai uudemmista paremmista sarjoista vaiko jopa omasta henkisestä kasvusta. Aika teininä näitä kuitenkin tuli katsottua. Pitäisi varmaan päästä katsomaan sarjaa uudestaan. En ole uusintojakaan juuri katsonut. Tällä hetkellä X-Files edustaa minulle kuitenkin yhtä aikansa parhaista sarjoista. Ja kyllä melkoisen nostalginen fiilis tulee sitä ajatellessa.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 02.01.2008 16:43
4 ensimmäistä jaksoa tuli katsottua tuossa äsken, huikealla tavalla aloitetaan sarja. Kahden ensimmäisen, vahvasti UFO-teemaisen jakson jälkeen tuli Tooms, joka on varmaan yksi kaikkien aikojen parhaimmista Viikon Hirviö -jaksoista. Mahtava tunnelma!

Ja pilotin loppu on aivan legendaarinen. Tupakkiäijä vie todisteet Pentagonin varastoon, jossa kohtaus päätetään Raiders of the Lost Ark -hengessä. Tyylikästä!


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: tuhis - 02.01.2008 16:49
Toomssissa korostuu hienosti tuo Snowin touhu, joka ei siis ole pelkkää musiikkia vaan ihan efektinomaisia sovituksia näitten nypittyjen jousisoitinten hermostuttavassa sekamelskassa joka kuului kun Tooms teki tuhmuuksia.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Atskuli - 02.01.2008 20:20
Mitä nyt olen 20 euron Kiinasta ostettua 9-seasonia sisältävää boksia katsonut (vaikka ihan hyvänlaatusia jaksoja ovat), sisältää tuo X-Files aika paljon täytejaksoja, joistain tyhmistä mutanteista ja niitä todellisia, kiinnostavia juonijaksoja mahtuu joka 10 jaksoon. Saisi nuo mutantit jättää vähän vähemmälle ja enemmän ufoilua =)


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 03.01.2008 15:50
Ja pilotin loppu on aivan legendaarinen. Tupakkiäijä vie todisteet Pentagonin varastoon, jossa kohtaus päätetään Raiders of the Lost Ark -hengessä. Tyylikästä!
Tämä on minustakin yksi sarjan mieleen painuvimpia kohtauksia, ja todella vangitseva. Tosin tämä kohtaus on varmasti tehty vangitsemaan kaltaisiani (tai kaltaisiamme) hörhöjä.

Yleisesti X-files on kiinnostanut minua aina sen vuoksi koska siinä on niitä alien juttuja. Ja kakarana ne kiinnosti. Ei sillä että en pitäisi niistä "viikon hirviö" jaksoista, mutta se UFO-meininkin minut siinä kiinni piti.

Kun kaikki ovat sanoneet tai listannet hyviä jaksoja voisin kertoa huonoimman jakson. En muista jakson nimeä mutta se oli ensimmäisellä kaudella ja siinä oli "ylivertainen tekoäly" joka ylläpiti pilvenpiirtäjää. En tiedä miksi, mutta minusta se jakso on vain huono...Idea on sinänsä ihan ok ja mielenkiintoinenkin, mutta jotenkin jakson aikana tulee haukoteltua ja odotus jakson päättymisestä on ollut aina läsnä.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: tuhis - 03.01.2008 16:05
Ghost in the Machine. Ei ole ainut tekoälyjakso. Erikoista tuossa jaksossa oli se Mulderin öykkärijuntti "koulukaveri" tms, joka pölli jakson aikana Mulderin nootit ja esitteli ne omanaan kokouksessa. Tuo sama jäbä oli aikapaljon levinneenä tuossa Evolution leffassakin - jossa oli aika paljon filujengiä "yllättäen".

Melko pöljä jakso kuitenkin kaikinpuolin ja Pilvenpiirtäjä vs. Ihmiset oli aika kypysesti toteutettu.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 03.01.2008 16:54
"Space" taitaa olla muistoissani huonoin jakso ensimmäiseltä kaudelta. Ja kun fanien mielipiteitä lukee, se on inhotuin yksittäinen X-Filesin jakso monien kirjoissa.

Se on kyllä äärimmäisen kökösti käsikirjoitettu eivätkä pienen budjetin tehosteet riittäneet esittämään jaksoa kovin kaksisesti...  ;D


EDIT:

Tuossa äsken sain katsottua 1. kauden yhdeksännen jakson, juurikin tuon "Space"n.  Filut on kyllä tehty katsottavaksi pikkutuntien hämyissä.

Space oli tosiaan mielettömän kökkö jakso, ehkä vielä huonompi kuin muistin. Käsikirjoitus on niin huono, että ihmettelen todella miten sille ollaan voitu näyttää vihreää valoa. Ajatus avaruusohjelmaa saboitoivasta avaruushaamusta, joka asuu Ex-astronautissa, on jo sinällään törkeä.

Onneksi 1. kausi paranee tästä.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: tuhis - 04.01.2008 08:26
Space on helvetin surkea. Itse näen että sabotoinnista on vastuussa Aurelius, joka yrittää alitajuisesti estää sitä tapahtumasta muille mitä itselle avaruudessa tapahtui. Näin tuohon jaksoon saa edes jotain järkeä,

mutta...

1. Läpivalaisu jossa sabotointi selvisi paljastui Aureliuksen itsensä tilaamaksi. Tämä on ristissä tuon kanssa mitä jaksosta tykkään ajatella. Yrittääkö avaruuskummitus paljastaa Aureliuksen tekemiset jotta... ööö... astronautit pääsisivät avaruuteen ja kummitus voisi pelotella sitten puolestaan näitä siellä?

2. Se "järkevin" vaihtoehto mitä tekijät kai yrittivät kertoa on kai sitten se, että avaruuskummitus on oikeasti joku kiusanhenki joka sabotoi ohjelmaa jostain käsittämättömästä syystä ja Aurelius sitten yritti kertoa tästä tilaamalla tuon läpivalaisun sabotoiduista.

3. Kummitus astui Aureliuksen vuosikymmeniä sitten. Eikö sabotointia olisi tapahtunut muka aikaisemmin? Mikä laukaisi sen juuri nyt? Niinpä.

PS. Toisaalta pidän siitä kuinka miljöö toi Mulderissa esiin sen pikkupoitsun joka tykkää avaruusjutuista, ja pidän myös siitä että jakso on näitä ns. valaistuja jaksoja. Eve ja Lazarus on jaksoja jotka jopa joskus skippaan kokonaan, vaikka jälimmäinen onkin Scully-jakso.

Max Fenigille olisi toivonut isompaa osaa sarjassa.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 04.01.2008 16:36
"Space" taitaa olla muistoissani huonoin jakso ensimmäiseltä kaudelta. Ja kun fanien mielipiteitä lukee, se on inhotuin yksittäinen X-Filesin jakso monien kirjoissa.

Se on kyllä äärimmäisen kökösti käsikirjoitettu eivätkä pienen budjetin tehosteet riittäneet esittämään jaksoa kovin kaksisesti...  ;D


EDIT:

Tuossa äsken sain katsottua 1. kauden yhdeksännen jakson, juurikin tuon "Space"n.  Filut on kyllä tehty katsottavaksi pikkutuntien hämyissä.

Space oli tosiaan mielettömän kökkö jakso, ehkä vielä huonompi kuin muistin. Käsikirjoitus on niin huono, että ihmettelen todella miten sille ollaan voitu näyttää vihreää valoa. Ajatus avaruusohjelmaa saboitoivasta avaruushaamusta, joka asuu Ex-astronautissa, on jo sinällään törkeä.

Onneksi 1. kausi paranee tästä.

Joo muistan tuon :D Tämä kyllä vetää vertoja tuolle Ghost in the Machine. Koko haamu jäi jotenkin auki koko jaksossa. Eli jakson jälkeen ei voi kuin ajatella "wtf was that?? :???: " Minä olen aloittanut nyt kolmoskauden katsomisen tytskäni kanssa (kyllä, olen saanut hänetkin kiinni X-filessiin), ja nyt alkaa tapahtumaan enemmän itse sarjan pääjuonessakin. Tosin naureskeltiin kyllä hiukan kuinka X-filesin maailmassa ihminen on mutaatioitunut niin usean kasvin ja eliön kanssa ja ottanut niistä ominaisuuksia jotka tekevät kyiseisestä henkilöstä sarjamurhaajan tai muuten vain hullun. Carter on varmasti kävellyt jossain luonnontieteellisessä puutarhassa ja keksinyt sieltä tarinan moniin jaksoihin :)


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: finngamer - 05.01.2008 13:29
Tiedättekö, ylä-asteella erään äidinkielen kurssin johdosta haastattelin Juhan af Grannia. Hän paljasti, että X-filesin alkupään jaksojen aiheet olivat varsin pitkälle tositapahtumia, mutta myöhemmillä kausilla Carter alkoi keksiä itse aiheita.


Siinä se tuli, totuus on saatu ulos.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Japshumwaa - 05.01.2008 14:10
Minne on muuten Juhan af Grann kadonnut? En muista nähneeni JAG:ia pitkään aikaan missään. Noh, ehkä kaveri palaa muutaman vuoden päästä kertoen kuinka on viime vuodet viettänyt muukalaisten asuttamalla planeetta erinäisissä kokeissa. Olikos se niin että JAG ei ole ottanut yhteyttä ulkopuolelle vaan häneen otettiin yhteyttä?

Ihmiskunnan viimeisen exoduksen dvd-julkaisua odotellessa.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 05.01.2008 14:15
Olikohan Grannilla tosiaan ihan sisäpiiritietoa? Itse kuulen tuosta nyt ensi kertaa.  :)


Tykkään paranormaalista aiheena ja nyt filujen innoittamana ryhdyin skannaamaan netistä dokkareita ufoihin liittyen. Löysinkin aivan mainion UFO Files -nimisen dokkarisarjan, johon ollaan tehty yli parisenkymmentä n. tunnin kestävää jaksoa. Ehdin katsoa jo yhden episodin, jossa pohdittiin Area51:n olemassaoloa ja haastateltiin eri ihmisiä sen tiimoilta. Ei täysin puolueellisesti, vaan molemmin puolin. Todella mielenkiintoista kamaa.

Muissa jaksoissa käsitellään mm. miten hallitus on varautunut avaruusolentojen saapumiseen, mitkä ovat faktat Roswellin tapahtumien takana, millaisia Ufoilmiöitä Amerikassa on nähty vuosikymmenen varrella ja niin edelleen.






Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 05.01.2008 15:45
Tiedättekö, ylä-asteella erään äidinkielen kurssin johdosta haastattelin Juhan af Grannia. Hän paljasti, että X-filesin alkupään jaksojen aiheet olivat varsin pitkälle tositapahtumia, mutta myöhemmillä kausilla Carter alkoi keksiä itse aiheita.


Siinä se tuli, totuus on saatu ulos.

Todellakin. Myös itse Juhan af Grann oli itse roolihahmona sarjassa. Hän oli ensimmäinen alien joka näkyi.

Eli olen pidemmälti avoin maapallon ulkopuolisen elämän olemassa ololle, mutta Grannia pidän enemmän kuin outona persoonana.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 05.01.2008 17:35
Huh huh, 1. kauden 13. jakso, eli Beyond the Sea, on aivan mahtava!

Jotenkin tuo Scully-keskeinen juonikuvio toimii tässä niin hyvin. Ja Brad Dourif vetää kyllä henkiin yhteyden saavana sarjamurhaajana törkeän hyvän roolin.

(http://gamma.nic.fi/~xfiles1/kuvat/epk1x12.jpg)



Ja tästä tämä vain paranee!





Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: tuhis - 05.01.2008 18:47
Douriffi on kyllä hyvä näyttelijä. Onnistunut kaikissa rooleissa missä olen miekkosen nähnyt oikein hyvin - joista päällimmäisin varmaan on Sormusten herran Grima. Mainittakoon myös munkki Edward Babylon 5:ssä.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 06.01.2008 13:31
Kysytään täällä. Mikäköhän oli se jakso, jossa oli semmoinen jätkä, joka sai voimia ja energiaa pussailemalla naisia. Uhrit kuolivat ja aluksi niiden suut muuttuivat semmoiseksi yököttäväksi limaksi. Loppujen lopuksi ruumista ei enää ollut, vaan se oli pelkkää lientä. Hyi helvetti.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: tuhis - 06.01.2008 14:51
Voimia ja energiaa?

Taisi olla jakso 2Shy (http://en.wikipedia.org/wiki/2Shy), missä miekkonen litki läskit tytöistä, sillä tarvitsi ihmiskehon rasvoja tms, joita ei itse kyennyt tuottamaan.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 06.01.2008 16:34
Toihan se on.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 09.01.2008 07:50
Eilen sain 1. kauden päätökseen. TOP5:

1) E.B.E.     Tunnelmallinen ja hieno mytologia-jakso.
2) Beyond the Sea.   Monisäikeinen juoni, upeat näyttelijäsuoritukset.
3) Squeeze.  Piinavan tunnelmallinen sekä kekseliäs jakso. Yksi parhaista MOTW-episodeista.
4) The Erlenmeyer Flask. Kausi päätettiin hyvin ja jätettiin nälkää katsojalle toiseen kauteen. Hienoja hetkiä, kuten lopun tapahtumat tutkimuslaitoksella.
5) Ice.  Thing-tunnelma puree luihin ja ytimiin. Hieno, suljettu tila tapahtumapaikkana ja tavallista suurempi lössi ratkomassa arvoitusta. Toimii.


2. kaudelle onkin astetta suuremmat odotukset!


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 09.01.2008 11:07
5) Ice.  Thing-tunnelma puree luihin ja ytimiin. Hieno, suljettu tila tapahtumapaikkana ja tavallista suurempi lössi ratkomassa arvoitusta. Toimii.

Tämä on minusta jotenkin niin klassikko jakso. En edes tiedä miksi, mutta pidän tästä jaksosta. Muistan vieläkin kun näin teinivuosina ensimmäisen kerran tämän jakson. Oli niin jännä. Ehdottomasti 1. kauden parhaimmistoa ja kärkikastia koko sarjassa.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: tuhis - 09.01.2008 11:48
Ice on kai tavallaan ensimmäinen filumainen filujakso koska vastassa on täysin tuntematon ja ollaan vaarallisella maaperällä kun poiskaan ei pääse.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Cyrus - 09.01.2008 12:02
Jeps, Ice oli minustakin kevyesti ykköskauden parhaita jaksoja.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 17.01.2008 08:42
(http://i22.photobucket.com/albums/b345/achtungx/xfilesx-large.jpg)


(http://i22.photobucket.com/albums/b345/achtungx/movie-frt-xfiles.jpg)


Uusia kuvia leffasta! Innostus senkuin nousee, nyt näkyy myös Scully.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: tuhis - 17.01.2008 10:40
Vanhuus ei tule yksin. Pöhöttyneet kasvopiirteet ja kulmakarvat huvenneet Mulderilta.

Scully näyttää mukavan arkiselta eikä miltään virastodominalta kuten sarjan loppukausina.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 17.01.2008 12:40
(http://i22.photobucket.com/albums/b345/achtungx/xfilesx-large.jpg)



Ompas Scully oudon näköinen kun olen katsonut juuri 3. kauden jaksoja :) Vanhempi ja laihempi...ero on aika huima. Ei sillä että arvostelisin onko parempi vai huonompi, mutta on vain hassua kuika en ole tätä ennemmin huomannut.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 17.01.2008 12:44
Onkohan muuten kyseessä Preguel? Siis sijoittuuko elokuva Mulderin ja Scullyn FBI-vuosiin vai tapahtuuko yhdeksännen kauden jälkeen.

Haluaisin kyllä, että kaksikko olisi FBI:n leivissä eikä mikään kahdestaan ominpäin asioita tutkiva pariskunta. Toivottavasti jatkossakin juonesta kerrotaan mahdollisimman vähän. Tongin kuitenkin uutisia tämän leffan tiimoilta ja en haluaisi tietää kaikesta kaikkea ennen ensi-iltaa.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 20.01.2008 18:43
Toinen kausi paketissa. Tässä valiot omasta mielestäni:


1. Anasazi: Aivan hemmetin kovis jakso. Ahdettu täyteen sarjan kannalta merkittäviä tapahtumia, nelikymmenminuuttinen sujahtaa lähes ennätysajassa. Tätä filut parhaimmillaan ovat. Tunnelma on katossa.

2. Ancension: Duane Barryn tarina jatkuu tässä ja upealla tavalla jatkuukin. Aina alusta vuoristossa tapahtuviin kohtaamisiin saakka, tämä jakso suorastaan säteilee tunnelmallisuutta.

3. F. Emasculata: Ainoa Viikon Hirviö -jakso, joka toiselta kaudelta nousee omaan Top viiteen. Se kertoo vain siitä, että mytologia rulettaa tokalla kaudella. Emasculata nousee kuitenkin oikeilla ansioilla suosikkieni joukkoon. Paiseita aiheuttava tuntematon virustauti on kammottavan todentuntuinen aihe, joka tuntuu maanläheiseltä ja mahdolliselta.

4. Colony: Lisää laadukasta mytologiaa.

5. Duane Barry: Koko panttivankijutun ympärille kyhättynä tämä jakso on hieno. Kiintoisa tapa laittaa Mulder kohtaamaan Duane, perinteisen kuulustelumetodin sijaan.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 29.01.2008 15:48
Minun suosikki jaksot ovat yleensä niitä mytologia jaksoja. Ihan siksi koska ne kiinnostavat eniten ja niistä saa aina jännitystä ja mysteeriä. Ja jopa raitkaisujakin, toisin kuin joissain sarjoissa. Krhlostkrhmm. ;)

Totta kai "monster of the week" jaksoistakin löytyy aika helmiä. Parhaimmat on minusta niitä missä on joku selittämätön uusi uhka, kuten Ice (josta puhuttiinkin jo) sekä jakso jossa tutkimus ryhmä löysi tulivuoresta jonkun sienen joka tarttui ihmisiin, sekä jakso jossa ikivanhan puun sisältä tuli jonkin esihistoriallinen hyönteislaji joka (paramman sanan puutteessa) "koteloi" eläviä. Joo olen aika huono jaksojen nimien kanssa.

Yksi "kammottavimmista" (tai vastenmielisimmista) jaksoista on Home. Juurikin neloskaudella. En oikein tiedä miksi, mutta epämuodostunut ja sisäsiittoinen Peacockin perhe on vain jotain mitä ei heti unohda. Hyvä jakso kyllä vaikka onkin karmiva. Veljesten (tai mitä olivatkaan toisilleen) automatka oli hieno kohtaus :)

Neloskauden alussa on myös jakso Unruhe, joka oli varsin vakuuttava. Erityisesti pidin tyypistä joka näytteli hullua. Nimi taitaa olla Pruitt Taylor Vince.
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Visuaalisuutta en oikein osaa edes arvioida. Hyvin sarjassa on jännitys saatu tehtyä kuvakulmilla ja "sillä mitä ei näe". Mutta pidemmälti minua myös ärsyttää kohtaukset joissa äkkiä edessä on jotain joka pelästyttää melkein housut märäksi. Minusta ne on hiukan halpoja keinoja tuoda jännitystä.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 29.01.2008 21:05
Kolmas kausi on nyt paketissa. Todella hieno seasoni kauttaaltaan, paljon hyviä jaksoja. Itseasiassa monet kaikkien aikojen filujaksoista ovat omasta mielestäni peräisin juuri kolmannelta kaudelta. Erittelenpä nyt tuttuun ja turvalliseen tapaan 3. kauden viisi platinahippua kultahippujen seasta.


1. Paper Clip

OU MAI GAAD!  Tämä saattaa olla minulle se kaikkien aikojen filujakso. Jos ei ole, niin ainakin todella, todella likelle se menee. Jaksossa on niin paljon pelissä; Toisista maailmoista todistava DAT-nauha on panoksena hirmuinen.  Paper Clip on huima jakso, jonka tapahtumapaikat ovat ikimuistoisia. Strugholdin kaivos valtavine arkistokäytävineen on varmastikin yksi tunnelmallisimpia tapahtumapaikkoja koko tämän sarjan historiassa. My bueno!

2. Nisei

Kyllä tämäkin ruumiinavaus-videoineen kaikkineen on aivan hemmetin kova osa. Kaikki jaksot esittämät teemat on saatu kuvattu erittäin kiinnostavasti.

3. Pusher

Okei, aiheena "mies pakottaa mieltä" on kyllä erittäin tuttu ja käytetty, mutta tässä jaksossa se tehdään jotenkin niin hyvin ja kiinnostavasti. Kokonaisuutena todella makea Viikon Hirviö -jakso, joka juhlii varsinkin loppuminuuteillaan. Lopun tapahtumat sairaalassa on nimittäin niin hyvin kuvattu ja tehty, että katsoja nousee näyttölaitteensa edessä seisomaan jännityksestä.

4. Quagmire

Tunnelmallinen jakso. Pidin tästä paljon jo pienempänä ja nyt mahdollisesti vielä sitäkin enemmän. Diggaan tosi paljon syrjäisestä järvestä jakson tapahtumapaikkana ja siitä, että loppuun asti saa kunnolla arvailla mistä ihmeestä oikeasti on kyse. Ja viimeiset 10 sekuntia ovat jälleen näkemisen arvoisia.

Lisäksi Duchovny ja Anderson rakentavat tässä osassa roolihahmojensa välille hienoa kemiaa. Mulderin ja Scullyn keskustelu öisellä järvellä on yksi sarjan klassikoista. Sopivalla tavalla kipinöivää meininkiä eikä mitään pakotettua söpöilyä mitä tässä sarjassa tulee sitten vähän myöhemmin esiintymään.

5. Acoprypha

Musta öljy on tässä aika kiintoisa. Lisäksi Krycek on tosi moniulotteinen sekä kiinnostavasti rakennettu pahis ja hän pääseekin tässä jaksossa kunnolla loistamaan.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 30.01.2008 12:10

1. Paper Clip

2. Nisei

3. Pusher

4. Quagmire

5. Acoprypha

Mytologia jaksot ovat oikeastaan aina hyviä :) Niissä mielenkiinto säilyy loppuun asti aina. Ja Lone Gunmen tuo aina mukavan lisän jaksoihin.

Pusher toi kyllä aika hyvin esille henkilöiden luonteita jne. Ja onhan jaksossa myös kohtaus jossa Swat tyyppi joka tuikkaa itsensä tuleen. Kohtaus joka on mielestäni useassa mainoksessa ja varsin mieleen jäävä.

Quagmire on aika perusjakso minusta, vaikka se viimeinen 10s nostaa jakson paljon korkeammaksi mitä muu jakso antaa ymmärtää :) Scullyn koiran (oliko Queeqeck?) kohtalo oli kyllä varsin ikävä. Johon tyttökaverinikin antoi selvän mielipiteensä.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 30.01.2008 12:33
http://en.wikipedia.org/wiki/Queequeg 

Eli ihan kuin sinun nimimerkkisi, tuo on oikeinkirjoituksen painajainen, joka tulisi olla yläasteen englannin kokeessa.



Kun Quagmirea katsoin, en aluksi uskonut että piski todella näki jaksossa kohtalonsa. Ihan loppuhetkille asti odotin, että Queequeg ryntäisi jostakin puskasta esiin loukkaantuneena ja likaisena. Tuo oli oikeasti yllättävää ettei niin käynyt. Chris Carter huvittavasti tokaisi jaksoon liittyen, että: "Ihmisiä saa tappaa kasoittain, mutta jos saman tekee yhdelle koiralle, moni älähtää".   Tuotantotiimi joutui siis hivenen näkemään vaivaa, että kyseinen kohtaus pääsi mukaan.

Mutta se ei vetänyt vertoja sille, miten Filu-tiimi väänsi kättä FOX-tuotantoyhtiön kanssa Pusherin lopussa olevasta venäläisestä ruletista. Kyseinen kohtaus oli kuulemma todella vaikea hyväksyttää heillä.  Luojan kiitos taiteellinen vapaus säilytettiin ja samaten kohtaus. Tuo yksittäinen pala nimittäin tekee k.o episodin lopusta todella erityisen.







Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 30.01.2008 13:00
Kun Quagmirea katsoin, en aluksi uskonut että piski todella näki jaksossa kohtalonsa. Ihan loppuhetkille asti odotin, että Queequeg ryntäisi jostakin puskasta esiin loukkaantuneena ja likaisena. Tuo oli oikeasti yllättävää ettei niin käynyt. Chris Carter huvittavasti tokaisi jaksoon liittyen, että: "Ihmisiä saa tappaa kasoittain, mutta jos saman tekee yhdelle koiralle, moni älähtää".   Tuotantotiimi joutui siis hivenen näkemään vaivaa, että kyseinen kohtaus pääsi mukaan.
Mekin kun katseltiin sitä niin odoteltiin loppuun asti että koira jostain juoksee :) Minä jopa muistelin että näin käy kun olin nähnyt jakson aiemminkin. Niin traumaattinen tilanne että suljin sen pois mielestäni ;D
Mutta onykllä harvinaisen totta että eläinten kuolemasta ärähdetään helposti. Johtuu varmasti siitä että ihmisiä lahdataan lähes joka sarjassa ja joissain elokuvissa se vielä on vitsin huipennus. Se vain on niin "tuttua juttua". Eläimethän ovat vielä viattomia ja söpöjä :)



Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 31.01.2008 09:41
Kai aiot muuten JayeizH katsoa Fight of the Future -leffan 4. ja 5. kauden välissä? Sehän paikkaa mallikkaasti k.o seasonien välillä mollottavan aukon. Itse vuokraan sen Makuunista, sillä aion hankkia sen vasta Blu-Rayna.

Eilen katselin kaudelta 4 tuon homen ja olihan se tosi hyvä jakso. Hyvää vaihtelua, kun liikuttiin pääosin valoisissa maisemissa viljapelloilla maalaismaisemissa. Tuo on myös yllättävän brutaali ja rankka osa, joka läpäisi kuin ihmeen kaupalla FOXin seulan. Tarinat kertovat, että Home kuitenkin joutui ensiesityksensä jälkeen jenkeissä vuosien sensuuriin, eikä sitä esitetty 4. kauden uusintojen joukossa silloin kun jaksoja uusittiin. Vasta neljän vuoden päästä Home vapautettiin sensuurista ja uusittiin.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 31.01.2008 10:38
Kai aiot muuten JayeizH katsoa Fight of the Future -leffan 4. ja 5. kauden välissä? Sehän paikkaa mallikkaasti k.o seasonien välillä mollottavan aukon. Itse vuokraan sen Makuunista, sillä aion hankkia sen vasta Blu-Rayna.
Hankittu jo ;) DVD:nä siis. Silloin kausien välissä olisi tarkoitus se katsoa. Se on Special Edition jossa extroja joten sen varjolla sen hankin. Ostelen aika paljon DVD-leffoja ja sarjoja extrojen varjolla :) Extroja kun ei välttämättä HD-versioissa enään ole. HD-versio X-Files-leffasta tulee varmaan hankittua jossain vaiheessa...

Eilen katselin kaudelta 4 tuon homen ja olihan se tosi hyvä jakso. Hyvää vaihtelua, kun liikuttiin pääosin valoisissa maisemissa viljapelloilla maalaismaisemissa. Tuo on myös yllättävän brutaali ja rankka osa, joka läpäisi kuin ihmeen kaupalla FOXin seulan. Tarinat kertovat, että Home kuitenkin joutui ensiesityksensä jälkeen jenkeissä vuosien sensuuriin, eikä sitä esitetty 4. kauden uusintojen joukossa silloin kun jaksoja uusittiin. Vasta neljän vuoden päästä Home vapautettiin sensuurista ja uusittiin.
Se jaksossa oli kyllä myös jännää että liikuttiin varsin mukavan näköisessä maalaismaisemassa ja kaikki näytti kivalta. Sitten kun astuttiin Peacockien taloon ja eteen tuli jotain ihan muuta. Yleisilmeeltään jakso on siis varsin rento, mutta sitten tulee se toinen ääripää aika vahvasti esille silloin tällöin.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: tuhis - 01.02.2008 21:00
Siivottu on, kokattu ja tiskattu. Nyt voi aukaista kaljan ja katsella vähän filuja. 3. kauden nostin tuohon pöydälle ja ainakin huumorijaksot Clyde Bruckman's Final Repose ja Quagmire, sekä Pusherin näin alkajaisiksi. Loistavia jaksoja.

Aloitin Pusherista. Ei varsinaisesti pidetty jakso, mutta Modellin näyttelijä on oikein oiva ja periaatteessa tämä on Mulder-jakso, sillä hyvin poikkeuksellinen mies poimii massasta erottuvan Mulderin vertaisekseen vastustajaksi. Valoisa jakso. Jaksossa on myös 24:ssä Curtista näytellyt miekkonen joka ensimmäisessä kohtauksessaan tekee sen mokan että katsoo suoraan kameraan. Kenties ensimmäinen pesti?

Ei ole vaikea ymmärtää miksi Pusher on jaksona niin unohdettavissa, rajusta lopustaan huolimatta. Kenties juurikin tästä syystä tehtiin myöhemmin jakso Kitsunegari, jonka kautta X-mapilla Robert Patrick Modell on jotain omintakeista ja persoonallista Mulderille. Raju loppu visuaalisesti - paljon järkyttävämpi kuin mutanttiverikynsihirviöt. Scullyn kultaisista kyyneleistä plussaa loputtomasti.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 05.02.2008 11:15
Tuossa pari päivää sitten tuli katsottua neloskaudelta jakso jossa oli tupakkamiehen tarina. Olin nähnyt jakson jo aikaisemminkin, mutta silti se vaan jaksoi viehättää. Siinä huomasi että tupakkamiehenkään tilanne ja/tai toiveet eivät ole niin yksikertaisia tai mustavalkoisia mitä aluksi voisi luulla. Todella hyvä jakso.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: tuhis - 05.02.2008 11:19
Tupakkamies on moust eviloust mon :)

Itse koitin katsoa tuossa taannoin 6. kauden jaksoja, mutta jokin ei vain ole kohdallaan. Jaksot ovat sekasikiöitä ja turvallisen tuotettuja. Ei puhettakaan semmoisesta kuin 3. kauden Blessing Way, jossa arvokkaita ruutuminuutteja uhrattaisiin jonkun inkkarin monoloogiin ja vertauskohtaiseen tarinaan, ynnä Mulderin kaunis sänkyepisoodi tähtien seassa.

Ptyi, sanon minä.

"Woman, come back here and make me a sandwich!"

Ihmeellisesti Mulderin repliikkien jälkiäänityksessä miekkonen puhuu selvästi pehmeämmin kuin tavallisesti - tai olisiko niin, että vasta 6. kaudella on saatu rahaa jälkiäänityksiin.

Myydään kauden 6. kausiboksi!


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 05.02.2008 11:29
Itse menen 4. kauden jaksossa 17. Ei ole ehkä ihan vetänyt vertoja kolmoskaudelle tämä, mutta muodostetaan lopullinen mielipide tietysti vasta sitten kun koko kausi on paketissa.

Tupakkamiehen tarinassa on muuten älyttömän hyvää lavastusta ottaen huomioon millaisella budjetilla sarjaa tehtiin. Eihän se budjetti 4. kaudella enää mikään säälittävä ollut, mutta huomaa, että lavastajat ovat osanneet sijoittaa jokaisen dollarin oikein ja niin, että lopputulos on mahdollisimman vaikuttava.


Täytyy muuten korjata aiempi väittämäni koskien fight of future -leffaa. Eli elokuva ei suinkaan sijoitu 4. ja 5. kauden väliin, vaan vitosen ja kutosen. Muistin tuon väärin.

Jännityksellä muuten odotan, millaiseksi tuo tuhiksen polkema 6. kausi omissa silmissäni muodostuu. Näin jaksoja silloin kauttaaltaan ja niin kauan siitä on aikaa, etten niistä juuri mitään muista. Ihan kutkuttaa mikä oma mielipide niistä on, kun esim. Cyruksen mielestä 5. ja 6. kausi ovat ne parhaimmat.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: tuhis - 05.02.2008 11:59
Mjoo no, kyllähän tuo kausi 6 on ihan X-Files. Ylimaallista fiilistä ei vain enää ole. On monia syitä miksei 6. kausi mene itselle kuin pakotettuna, joista päällimmäisin on tuo, ettei niistä jaksoista tiedä että ovatko ne monster of the weekkejä vai pelkästään komediajaksoja, sillä fiilis ei ole missään tarvittavan totinen ja aina joku laukoo jotain vitsintynkää. Sitä kuitenkin herkästi luulisi että fanit katsovat mitä vain missä fanituksen kohteet ovat, mutta näin ei kylläkään ole.

Mulderin ja Scullyn suhde määritellään täysin uusiksi ja sitä voisi melkein verrata vuoroitellen miesporukan hupsutteluun tai sitten pakotettuun yhteistyöhön. On aika ikävää ettei tuota pelattu pitemmän päälle hyvin että kummallakin on omia intressejä - ehkä kausi olisi itseasiassa parempi jos katselisi sen tietyssä järjestyksessä missä päähahmojen suhde pysyisi edes jossain määrin järjellisenä. Kaudessa on kenties 2-4 hyvää jaksoa joitten ympärille olisi voinut rakentaa paljon parempaakin täytteeksi ja ne on nuo 2-4 jaksoa jotka imaisevat kuin vanhoina hyvinä päivinä.

Hyvä kausi TV-sarjaa. Huono kausi X-Filesiä.

Äleks Kraitsekki pelastaa.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 05.02.2008 16:21
Itse menen 4. kauden jaksossa 17.
ARG! Äijä meni ohi! Eilen tuli katsottua jakso numero 12. Eli...en ikinä muista nimiä, mutta siinä oli tyyppi joka pystyi tekemään itsestään "klooneja/kuoria" ja kasvattamaan raajat takaisin. Ihan ok jakso vaikka ei minusta parhaimpia olekkaan. Lopussa tuli tietysti hetki kun henkilö sanoi Scullylle: "sinulla on jotain mitä tarvitsen" jolloin minulla välähti heti mistä ilmeisesti on kyse, ja joka vaikuttaa ilmeisesti koko sarjaan. Jaksot tänne asti katsoneet ymmärtävät varmasti mistä puhun. Huomaa kuinka huonosti ole katsonut aikanaan näitä jakso kun en muistanut tälläistäkään käännettä ollenkaan.

Kokonaisuudessaan taidan pitää enemmän neloskaudesta kuin aikaisemmista. Jotenkin tuntuu että jaksot menevät vain rankemmiksi, josta huomaa että sarja on saanut tuossa vaiheessa jo vankan suosion joten Foxinkin on pitänyt venyttää omia rajoja tekijöiden pyynnöstä. Ja kuten sanoin, minä olen tästä pitänyt. Tosin katseluseurani (onko tuo oikea sana O_o) on hiukan toista mieltä ja kirkumiset on lisääntynyt huomattavasti sen mukaan kun on nelos kautta eteenpäin menty.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Cyrus - 05.02.2008 20:09
No nehän nyt on ihan selkeästi komediajaksoja (ja yleensäkin sellaisia yleisiä häröilyjaksoja, joissa oli aina joku hauska "juttu" kuten se "päätön taikuri") ne kuudennen kauden MOTW:it tai ainakin minä katsoin niitä niin. :p Ja loistavia ovatkin. Kutoskaudella ei ollut mielestäni yhtään huonoa yksittäistä jaksoa ja pääjuoni oli vitosella ja kutosella parhaimmillaan. Mulderin ja Scullyn hahmotkin olivat mielestäni parhaimmillaan noilla kausilla, kun olivat jotenkin "kotonaan" hahmoissaan ja jokaisessa jaksossa on jotain leikittelyä. Yksi mikä muistuu mieleen on se joku en muista oliko kummitustalo vai mikä missä oli se vanha pariskunta huseeraamassa ja olikohan vielä jouluaattona, jotenkin niin hyvä fiilisjakso. Kutoskauden jälkeen pääjuoni lässähtää tosin täysin ja se on harmi.

Veikkaan kyllä, että olen mielipiteineni melko yksin, mutta sillehän en voi mitään. Kutonen on vaan paras kausi ja sitä seuraa tiukasti vitonen. ;)


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 05.02.2008 20:17
Ui helmi, nyt tuli katottua neloskauden eka 5/5 -kaksikko, eli mytologiapari "Tempus Fugit" ja "Max". Jaksojen aihealue iski ainakin meikäläiseen poikkeuksellisen hyvin, eikä tylsiä hetkiä ollut kummassakaan episodissa ollenkaan.

Yksi kalleimmista X-Files jaksoista mitä koskaan tehtiin. Ja sen kyllä tajuaa helposti, että miksi.

Emmykin napsahti tästä kaksoisjaksosta, äänieditoinnista nimittäin.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 08.02.2008 23:49
Neljäs kausi katsottu!


1. Gethsemane

Tunnelmallinen kertomus talvisissa maisemissa jään sisältä paljastuvasta yllättävästä asiasta. Tiettyjä mytologian rattaita käynnistellään oikein kunnolla ja vedetään mattoa entisten oletuksien alta. Katsoja lyödään totaalisesti kanveesiin.

2. Tempus Fugit

Rahalla ei TV-sarjarintamalla saa automaattisesti hyvää, mutta korkealla budjetilla valmiiksi mainiosta rungosta saadaan hiottua vieläkin vaikuttavampi. Temput Fugit on jakso, jossa isomman budjetin muihin 4. kauden jaksoihin huomaa selvästi. Rahat on vieläpä käytetty juuri oikeissa paikoissa ja oikeisiin asioihin.

3. Max

Edellisen jakson yhtä hieno päätös!

4. Musings of a Cigarette-Smoking Man

Tässä sauhumiehen hämärää menneisyyttä valottavassa tarinassa on vallattoman hienoa lavastusta, mainio tarinarunko ja oikean elämän tapahtumia hienosti filujen mytologiaan yhdistelevä kerronta. Toimii.  Eihän tämä pääjuonta edistä juuri mitenkään, mutta tupakkamiestä kiinnostavampaa hahmoa saa hakea, joten oli jo aikakin, että jannun elämästä kerrottiin hieman lisää.

5. Small Potatoes

Tämä on tähän astisista minun ehdoton komedia-suosikkini! Pelaa mainiosti "vaihtoehtoinen Mulder" -korttinsa. Jakson loppuhetket ovat todella mainiota katseltavaa. 

Lisäksi pääpahis ei ole mikään karmea liero, jota katsoja vihaisi automaattisesti. Toki hän tekee jakson aikana kieroja asioita, mutta ne eivät tosiaankaan ole tämän sarjan perustasolla mitä julmiin rikoksiin tulee.





5. kaudesta katsoin yhden jakson. Parantuneen kuvanlaadun (mm. anamorfinen laajakuva ja parempi erottelu tummissa kohtauksissa) huomaa vesiselvästi. Ja taso nousee hieman jokaisella kaudella tästä eteenpäinkin.


EDIT:


Pakko sanoa nyt viiden katsotun jakson jälkeen että kausi 5 on lähtenyt omasta mielestäni käyntiin paremmin kuin mikään aiemmista kausista. Kaksi ensimmäistä, mytologiapohjaista jaksoa tarjosivat tukun todella legendaarisia kohtauksia. Ja sitten hieno metsäseikkailu, Lone Gunmenin syntytarina ja törkeän tyylikkäästi mustavalkoisesti tuotettu Post modern prometheus. Visuaalisesti tosi nätti.

Odotukset koko kautta kohtaan ovat siis korkealla.



EDIT2:


Siis VAU!  Mytologiakaksikko Patient X/The Red And Black oli niinkuin lievän hyvä! Viides kausi on kyllä tähän mennessä ihan paria poikkeusta lukuunottamatta ollut todella vakuuttavaa kamaa. Yksittäiset ja suureen juoneen liittymättömät jatsotkin ovat olleet mieluisia, osin varmasti korkeammasta budjetista johtuen. Esim. diggailin yllättävän paljon siitä "tietokone listii jengiä" jaksosta, koska nyt se voitiin toteuttaa huomattavasti makeemmin kuin ensimmäisen kauden vastaava episodi.

Jos nyt kauden 5 viimeistä jaksoa eivät mitään supisurkeita ole, niin kyllä omalla listallani kausi 5 menee tähän asti katsotuista ykköseksi.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 16.02.2008 10:52
Oli kyllä viides kausi kokonaisuudessaan todellista herkkua! Tylsiä jaksoja oli äärimmäisen vähän ja budjetti oli siinä mallilla, että Viikon Hirviötkin maistuivat todella hyvin ja niiden toteutus ei enää kärsinyt. Minulla on sellainen fiilis, että tämä jää nyt itselleni X-Filesin selkeäksi kohokohdaksi. Erotellaanpa tavalliseen tapaan platinahiput platin.. Öhhh.


1. The End

Mielettömän hyvä finaali, joka petaa elokuvalle ja kuudennelle kaudelle mainiot lähtökohdat. Jakso on myös viimeinen Vancouverissa kuvattu, sillä seuraava kausi aloitetaankin Los Anglesissa, jonka johdosta sarjan yleisilme kokee aikamoisia muutoksia. Vancouverin sateisuus ja synkkyys ei ole mahdollista Losissa.

Jakson lopetus on muuten todella pysäyttävä ja koskettava:

Spoileri (osoita katsoaksesi)

2. Patient X

Sanonta "tunnelmaa voisi leikata veitsellä" saa jakson aikana aivan uusia merkityksiä. Täynnä yllättäviä käänteitä.

3. Bad Blood

Suorastaan hykerryttävä komediajakso! Hyvä rakenne, monia mainioita vitsejä ja Duchovny ja Anderson ovat loistavassa terässä. Tähänastisista filujen paras loikkaus komedian puolelle.

4. Red an the Black

Patient X:n aloittama kaksoisjakso myös päätetään tyylillä. Ei ehkä ihan ensimmäisen veroinen, mutta todella hyvä kuitenkin.

5. Redux

Kauden avaaja on samalla jaksona sieltä mielenkiintoisemmasta päästä. Mulderin hiippailu DARPA:ssa on jännittävää katsottavaa. Ja kun panoksena on sentään Scullyn henki, niin eivät jakson asetelmat oikein voisi paremmat olla.







Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Cyrus - 16.02.2008 19:16
Viides kausi on toiseksi paras. :P

The End on kyllä loistava ja spoilerin sisällä oleva tosiaan hieno kohtaus.

Mikäs Bad Blood olikaan? En jaksa kaivaa DVD:n tiedoista esiin. :P


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 16.02.2008 19:57
Bad Bloodissa on niitä vampyyrejä, joiden silmät hohkaavat vihreinä.

Ihan törkyhauskoja kohtia:

Spoileri (osoita katsoaksesi)



EDIT:


5 jaksoa filujen kuudetta kautta takana ja fiilikset ovat ainakin vielä todella hyvät. Toki sarjan yleisfiiliksessä on jokin muuttunut, joka taitaa olla kuvauskaupungin muuttumisen syytä. Mutta tuliko tämä vaihdos juuri oikeaan aikaan? Aavikkomaisemia on filuissa kiva nähdä.

The Beginning ei kauden avaajana vetänyt ihan vertoja parin viime kauden avauksille, mutta on silti jaksona melkoisen kiinnostava. Ei pysty lunastamaan 5. kauden huikean loppukohtauksen asettamia odotuksia, mutta harva asia pystyisikään.

Drive miellytti taas erikoisen ideansa takia. Okei, olihan käsikirjoittajat Speedinsä katsoneet, mutta kyseisen elokuvan tarinarunko oli sovitettu mielestäni varsin onnistuneesti filuihin. Ei pahaa sanottavaa tästäkään jaksosta oikeastaan.

Triangle jakaa varmasti niin vahvasti mielipiteitä kuin olla voi. Visuaalisesti se on tosi omanlaisensa jakso, sillä se on kuvattu erittäin pitkillä otoilla. Moinen on sarjatuotannoissa perin harvinaista, sillä pitkien ottojen kanssa näyttelijöiden täytyy onnistua ylläpitämään rooliaan virhettömästi monia minuutteja putkeen. Trianglea oli todellinen ilo seurata jo tämän erilaisen kuvaustavan ansiosta.   Jakson tarina ei ole kummoinen, itseasiassa se on aukkoinen kuin pahin reikäjuusto, mutta en silti Trianglea huonoksi laske.

Dreamland-jaksopari maistui myös. Ehkä tuplajaksoksi venytettynä tämä komediapaketti oli vähän liikaa. Kuitenkin jaksoparin aihe oli sen verran mielenkiintoinen ja perus filumeiningistä poikkeava, että kiinnostus pysyi senkin takia hyvin yllä.


Kuudennen kauden motoksi näyttää muodostuvan se, että filutiimi kokeilee viiden kauden jälkeen jotakin erilaista ja sarjalle epätyypillistä lähes jokaisessa jaksossa. Ainakin tähän asti se on ollut juuri niin. Itse arvostavan tälläisiä rohkeita ratkaisuja, että tuttua kaavaa rikotaan välillä oikein kunnolla. Tähän asti näkemäni perusteella kausi 6 ei tule siis muodostumaan henkilökohtaiseksi sylkykupikseni - päinvastoin!




Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 22.02.2008 14:07
Kuudennen kauden mytologiapari Two fathers / One Son, totaalista huikeutta!   Tämä jaksopari sisältää yhdet filu-historian visuaalisesti tyylikkäimmistä kohtauksista. Nuo lentohangaarin tapahtumat on kuvattu NIIN upeasti kuin olla voi.

Valittaa voi ehkä siitä, että jaksossa toimintaa viedään eteenpäin jossain määrin liikaa pelkän dialogin turvin. Onneksi tosin William B. Davis on se puhuja, joten ei se liian suuri miinus ole, vain kauneusvirhe.


Kyllä minä nyt sitten taidan liittyä niihin 6. kauden salarakastajiin. Jaksoissa on lisääntynyt sellainen näppärä sanailu Mulderin ja Scullyn välillä sekä kokoajan taustalla on melkeinpä pieniä komediallisia vivahteita. Muutos sarjan yleisilmeessä tuli mielestäni oikeaan aikaan.


Tein myös tuossa päätöksen, että yritän katsella X-Filesin kokonaisuudessaan läpi tästä lähtien joka vuosi. On tämä vain niin kertakaikkisen mainio sarja.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Masi - 22.02.2008 23:01
Itse muistelisin,että X-files oli hyvä jopa tuohon 8 kauden loppuun asti vaikka Mulderia ei niin nähty kasilla.Kuitenkin 9 kaudella laatu laski jotenkin kummasti muutamaa jaksoa lukuunottamatta,oliko lopettamispäätös sitten niin järkyttävä kun X-files porukka oli tehnyt yhdessä töitä lähes vuosikymmenen niin se heijastui sitten sarjan viimeiseen kauteen...leikki jätettiin kesken?.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: tuhis - 23.02.2008 00:05
Kutoskauden suurin ongelma itselle on siinä että pääjuoni tuntuu hukkuvan oneshottien taakse, eikä jaksoista tosiaan tiedä onko ne huumoria vai mitä - eikä huumorikaan ole aikaisempien tasolla. Ainut iso plussa tulee Mulderin ja Scullyn luontevammasta kanssakäymisestä.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Cyrus - 23.02.2008 01:57
Loistavaa Ephram. :P

Nimenomaan joka jaksossa on kokeilua ja erilaisia häröilyaiheita, Mulder & Scully sanailevat ja leikittelevät ja ovat jotenkin eniten elementissään kuudennella kaudella ja muutenkin koko ajan on jotain komediallista vivahdetta mukana.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 24.02.2008 14:09
Hyvät herrat ja pari tyttöä: ensimmäistä kertaa liikkuvaa kuvaa X-Files kakkosesta teaser-pätkän muodossa. Ilmaantuu varmasti hyvälaatuisena versiona jonnekin piakkoin. Youtubesta se saatetaan poistaa tosin piankin...

http://www.youtube.com/watch?v=KoJCtCUooKg




Napamantereellako ne oli? Ja mitä hittoa siellä tapahtui?!


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: tuhis - 24.02.2008 14:24
Lainaus
http://www.youtube.com/watch?v=KoJCtCUooKg




Napamantereellako ne oli? Ja mitä hittoa siellä tapahtui?!

Spoileri (osoita katsoaksesi)
?


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 24.02.2008 14:29
Lainaus
http://www.youtube.com/watch?v=KoJCtCUooKg




Napamantereellako ne oli? Ja mitä hittoa siellä tapahtui?!

Spoileri (osoita katsoaksesi)
?

Spoileri (osoita katsoaksesi)



http://katedating.blogspot.com/  <-- Kuvia lehdistötilaisuudesta (Anderson & Duchovny)



Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: tuhis - 24.02.2008 17:05
Arvaus vain. Niin samanlaiset vibat tulivat, vaikka taustalla ei ollutkaan lumihuippuisia vuoria. Olisi ihan mukava jos tästä saataisiin uusi sarja ja mahdollisesti alkuperäisellä jengillä, eritoten tietyllä sarjassa jyränneellä käsikirjoittajaparikaksikolla.

Max ruutuun :)


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 24.02.2008 22:54
Hyvälaatuisia kuvia (http://koti.welho.com/mijas12/miitti/WonderConHQ/) Wondercomin X-Files lehdistötilaisuudesta. Anderson ja Duchovny näyttävät yhä oikein hyviltä molemmat.  :)

(http://img221.imageshack.us/img221/4893/44048799619651012273looy6.jpg)

(http://img132.imageshack.us/img132/695/4511179961967101221102lfs2.jpg)



EDIT:

Wondercomin koko X-Files paneelikeskustelu hyvälaatuisena videona (768 x 468 - 221 mb) (http://deamentia.org/xfiles2.mov)



Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 04.03.2008 20:47
No niin, kuudennenkin kauden sain tuossa päätökseen n. viikko sitten. Heti ei kuitenkaan näitä suosikkijaksoja näppiksestä irronnut, joten otin kunnolla aikaa niiden miettimiseen. Internet on vakava juttu ja jos ei tee hyvää työtä, joku nilkki kaivaa neljän vuoden päästä wanhat törkypostaukset esiin ja esittää uhkavaatimuksiaan: lähetä yksi WoW-peliaikakortti tai kerron kaikille että pidät filujen kuudetta kautta suuressa arvossa!

Kyllähän minä tosiaan tästä kuudennesta kaudesta suurenmoisesti tykkäsin. Kuten jo aiemmin postasin, niin mielestäni muutos sarjan yleistunnelmassa oli tervetullut juttu. Kutoskauden mytologia ei tosin vedä vertoja aiemman kauden vastaavalle, sillä etenkään finaalin vahva uskontopainotteisuus ei ollut meikäläiselle mieleen. Uskonto on filuissa hyvä kun sitä vain sivutaan, mutta liian isoa roolia sille ei tulisi antaa. Ja vaikka finaalina Biogenesiksellä onkin hetkensä, niin kyllä siitä vain on havaittavissa ensimmäisiä merkkejä että nyt Carter ajautuu sarjansa kanssa todelliseen suuruudenhulluuteen ja paikkaan, josta juonisolmuja ei voi enää tyydyttävästi nykiä auki.

Mulderin ja Scullyn suhdetta myös pohjustetaan ihan koko kausi.  Halailua, kädestä pitämistä, söpöä dialogia, sitä on tarjolla shippereille tällä kaudella. Välillä jaksojen lopetuksissa tätä tosin käytetään ihan vain sen vuoksi, että tähänkin jaksoon piti saada nyt pakosti herkkä hetki agenttikaksikon välille. Eipä mitään, kyllähän Duchovnyn ja Andersonin kemiat hienosti yhteen tälläkin kaudella pelaavat, mutta vähempikin söpöily olisi riittänyt.

1. One Son

Visuaalisesti paikka paikoin todella upean näköinen jakso. Ainahan filut on ollut todella näyttävän näköinen tv-sarja, mutta One Sonissa se upeus on nostettu toiseen potenssiin. Jakso on juoneltaan myös yksi sarjan merkittävimmistä, sillä se tuo päätökseen yhden filujen tärkeimmistä tarinalinjoista.   Ja entäs se loppu?!  Huh huh, rankkaa kamaa, rankkaa kamaa.

2. Two Fathers

Vaikka kuudennen kauden mytologia ei yhteen laskettuna uhmaakaan viidennen kauden vastaavaa, niin kyllä jaksopari Two fathers / one son on silti kertakaikkisen komea. Ei voi kuin ihastella.

3. The Beginning

Kun jakso käynnistyy shotilla paahtavasta auringosta kameran pannatessa sen jälkeen rutikuivaan autiomaahan, tietää että filut ovat kokeneet muutoksen. Juuri tapahtumapaikkansa ansiosta tämä jakso onkin mytologioiden joukossa aika erityisen tuntuinen. Ja se myös jatkaa Fight to the Future -elokuvasta mainiosti.

4. Monday

Minkäköhän takia tämä kolahtaa niin kovasti meikäläiselle? Jumiutuminen yhteen ainoaan päivään ei ole täysin uusi idea, mutta kuitenkin sen verran tuore, että filujen lähestymisen aiheeseen ottaa innolla vastaan. Jakso tuntuu jotenkin kekseliäämmältä kuin se onkaan.  Joistakin Monday saattaa olla uusi synonyymi tylsyydelle, mutta minulle se taas on kuudennen kauden paras Viikon Hirviö -jakso.

5. Dreamland

Todella poikkeuksellista menoa muihin sarjan jaksoihin nähden. Alun koukku käytetään hyvin hyödyksi. Dreamland II:ssa pieni toisto alkoi jo hivenen häiritsemään.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: tuhis - 04.03.2008 22:45
Yleisfiilis muuttuu ja negaan kautta siksi että enää ei tunnuttu tähtäävän lainkaan niin korkealle kuin aikaisemmin. Max Fenigin tapaiset hahmot eivät sovi ollenkaan kutoskauteen, ei niin millään. Täysin eri sarja tuollaisille hahmoille, mutta sanottakoon sekin, että Mulder ja Scully ovat myös täysin eri agentteja - enkä nyt tarkoita sitä että kuinka jaksot ovat huumoria ja näiden suhde tosiaan tyköistuvampi, vaan sitä että henkilöhahmot ovat kasvaneet kokemuksien ja muun myötä. Millä tavalla tuommoiseen hahmoon suhtauduttaisiin nyt?

Omat henkilökohtaiset suosikkijaksot lienevät The Unnatural ja The Rain King, ilmeisten mytologiajaksojen lisäksi. Oikeastaan noissa kahdessa jaksossa on hyvin paljon samanlaista nukkavieruisuutta ja onnistunutta hullunkurisuutta, eikä kummassakaan jaksossa pääosassa ole Mulder eikä Scully. The Unnaturalista on hankala olla pitämättä, sillä tuommoinen idyllinen 50-luvun amerikka viehättää viattomuuden identiteetillään. Puvut, musiikki ja hömelön toiveikas ilmapiiri. Tietysti se oli todellisuudessa aikalailla muutakin, mutta tuo mielikuva on ihan mukava. Jakson tummaihoisesta päänäyttelijästä tykkään pirusti. Hemmetin pidettävänluontoinen kaveri. Sanotaanhan Mulderia sentään jaksossa Agent MacGyveriksi!

The Rain Kingistä en pitänyt aluksi, mutta uutisaseman ihmiset olivat jotenkin aidon onnettomia ja yksinkertaisia, että tulipa mieleen melkein joku Villi pohjola tai muu takkatulenlämpöä vastaava mielikuvitelma. Jakso käynnistyy jokseenkin hitaasti ja tuntuu vaihtavan suuntaa pariinkin otteeseen, mutta lopun teatraalisuuksien alta unohtuu tuommoiset kummastelut. Samalla tapaa viaton ja pienten suurten asioiden äärellä kuin The Unnatural. Jättivät kumpikin jälkeensä oikein kivan fiiliksen.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 28.03.2008 08:37
Upouudesta julisteesta ei pysty päättelemään leffan teemasta yhtään mitään:

(http://www.aintitcool.com/images2007/XFiles2Poster.jpg)


Mutta mitä väliä? Upeaa!

Ja uudenlaista teaseriakin pukkaa... (http://www.youtube.com/watch?v=FeUtHxIWl1w)




Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 28.03.2008 13:39
Todella hieno juliste. Tässähän alkaa kohta jo leffan odotus oikeasti.

Nyt on jäänyt sarjan katsominen hiukan vähemmälle kun tuli pieniä ongelmia kun tilasin 5. kauden discshopista. Nyt on katsuttu viisi ensimmäistä jaksoa ja varsin hyvää laatua on kyllä ollut. Lone Gunmen tarina heti alussa oli mukavaa tietoa fanin kannalta. Katseluseura tosin oli hiukan eri mieltä kun hän ei ole erityinen fani.

Seuraava jakso, jossa oli jonkinlaisia "metsäolioita", oli piristävän jännittävä. Oli outoa kun näytettiin vain talon pimeitä nurkkia tai komeroa ja koko ajan päässä paukutti että kohta ne punaiset silmät ilmestyy. Mutta eihän ne ilmestyneetkään :) Onnistunut jakso ja katseluseurakin viihtyi huomattavasti paremmin.

Eilen tuli sitten katsottua viides osa viidennestä kaudesta. En jälleen muista jakson nimeä enkä jaksa etsiä :) Mutta koko jakso oli mustavalkoinen ja "pääosassa" oli kaksinaamainen hirviö. Tämä jakso on parantunut vanhetessaan. Muistin jakson ennestään mutta en siitä ennen pitänyt. Nyt se kuitenkin tuntui todella virkistävältä vaihtelulta sarjassa. Jaksohan oli tehty osaksi pilke silmäkulmassa mutta se oli todella hyvin tehty, eikä tuntunut liian humoristiselta. Vaikka kaksinaamainen mutantti tanssimassa kuin teini Cherin kanssa lopussa oli hiukan ehkä yli lyönti, mutta ei liian. Samoin loppu kohtaus jossa Mulder ja Scully tanssivat oli jotenkin hienovaraisen vihjaileva. Tai sitten minä vain löysin sille päässäni sen merkityksen :) Mutta erityisesti pidin jakson musiikista, josta tuli mieleen jostain syystä Tim Burton -leffojen Danny Elfmanin sävellykset.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: sleepy - 17.04.2008 10:31
Kesällä julkaistaan DVD, joka sisältää 8 elokuvaan jotenkin liittyvää jaksoa (http://www.dvdactive.com/news/releases/the-x-files-revelations.html).

Pystyykö noiden jaksojen perusteella päättelemään mitään?


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Cyrus - 17.04.2008 11:29
Hienoa! Ei tarvikaan kattoa koko sarjaa tässä vielä uudestaan ennen leffaa, olisi tullu aika tiukkaa ajan kanssa. Nyt riittää noi jaksot ja hienoa että tosiaan leffasta sitten on ilmesesti tulossa jollain tapaa "jatkoa" sarjalle. Vai onko se jatkoa, tuosta ainakin voisi luulla niin?


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Qtulhu - 18.04.2008 18:05
Elokuvan nimihän on siis X-Files: I Want to Believe. Klassinen lausahdus ufopiireissä ja varsinkin niitä kritisoivien joukoissa. Tosin ehkä myös vähän kliseinen nimi ja olisi tuo lausahdus ehkä toiminut hieman paremmin julisteena seinällä. Mutta ihan hyvä nimi.
Elokuvan kirjaversion ja täten myös itse elokuvan juoni on nyt levinnyt nettiin. (http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=44225)
Kuulostaa muuten todella hyvältä, mutta pähkinänkuoressa ka käännettynä se kuuluu näin. "Virginian kukkuloilla kadonneiden naisten jäännöksiä alkaa löytyä tienvarsien lumipenkoista ja johtolankoja ei löydy. Häiriintyneen papin kyseenalaiset näyt johdattavat paikallisen poliisin oudon ja salaisen kokeen jäljille, jolla ehkä on jotain tekemistä katoamisten kanssa. Tapaus on kuin suoraan X-Filesista, mutta kansiot suljettiin vuosia sitten. Ex-agenttien Mulderin ja Scullyn, joilla tosin ei ole liiemmin halua palata synkkään menneisyyteensä, apua tarvitaan totuuden paljastamisessa."
Kuulostaa oikein hyvältä.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: despo - 18.04.2008 18:35
Elokuvan nimihän on siis X-Files: I Want to Believe. Klassinen lausahdus ufopiireissä ja varsinkin niitä kritisoivien joukoissa. Tosin ehkä myös vähän kliseinen nimi ja olisi tuo lausahdus ehkä toiminut hieman paremmin julisteena seinällä.

No sehän juuri onkin napattu julisteesta seinältä. Eikös Mulderilla ollut tuommoinen juliste huoneessaan?

Kuulostaa kyllä aikas kiinnostavalta tuo elokuvan juoni. Innolla odotetaan, vaikken mikään suuri X-Files fani olekaan.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Qtulhu - 19.04.2008 01:24
Ja kuten epäilinkin, niin uutinen leffan juonesta on poistettu, mutta Ain't It Coolista ja DVD Plazan foorumeilta se ainakin vielä löytyy.

Elokuvan nimihän on siis X-Files: I Want to Believe. Klassinen lausahdus ufopiireissä ja varsinkin niitä kritisoivien joukoissa. Tosin ehkä myös vähän kliseinen nimi ja olisi tuo lausahdus ehkä toiminut hieman paremmin julisteena seinällä.

No sehän juuri onkin napattu julisteesta seinältä. Eikös Mulderilla ollut tuommoinen juliste huoneessaan?

Kuulostaa kyllä aikas kiinnostavalta tuo elokuvan juoni. Innolla odotetaan, vaikken mikään suuri X-Files fani olekaan.
Kyllähän mä tuon julisteen tiedän ja se tulee tässäkin elokuvassa esiintymään, mutta olisi saattanut toimia paremmin tuo lausahdus pelkkänä julisteena seinällä kuin myös elokuvan lisänimenä.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: despo - 19.04.2008 01:29
Ja kuten epäilinkin, niin uutinen leffan juonesta on poistettu, mutta Ain't It Coolista ja DVD Plazan foorumeilta se ainakin vielä löytyy.

Elokuvan nimihän on siis X-Files: I Want to Believe. Klassinen lausahdus ufopiireissä ja varsinkin niitä kritisoivien joukoissa. Tosin ehkä myös vähän kliseinen nimi ja olisi tuo lausahdus ehkä toiminut hieman paremmin julisteena seinällä.

No sehän juuri onkin napattu julisteesta seinältä. Eikös Mulderilla ollut tuommoinen juliste huoneessaan?

Kuulostaa kyllä aikas kiinnostavalta tuo elokuvan juoni. Innolla odotetaan, vaikken mikään suuri X-Files fani olekaan.
Kyllähän mä tuon julisteen tiedän ja se tulee tässäkin elokuvassa esiintymään, mutta olisi saattanut toimia paremmin tuo lausahdus pelkkänä julisteena seinällä kuin myös elokuvan lisänimenä.

Tottahan tuo. Ei ehkä kaikkien aikojen paras elokuvan nimi kyseessä.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: zoukka - 06.05.2008 10:21
Joo-o kaverilta lainaan tämä utlimateboxi jossa kaikki sarjan kaudet mukana. Saa nähdä montako vuotta vierähtää, että saan kaikki katsottua.

Pilotin tsiigasin ja yllättävän hyvin piti otteessaan. Tiedä vaikka hyvän putken saisi heti alusta käyntiin.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 07.05.2008 17:20
(http://www.empireonline.com/images/image_index/hw800/27105.jpg)


ON SE KOMIA.

Tulisit jo. Hetki autuas tulee olemaan kun leffasali pimentyy ja X-Files: I want to believe saa alkunsa!


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: tuhis - 07.05.2008 17:26
Kaikki versiot tulevat olemaan puolaksi dubattu ja tekstitetty.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Qtulhu - 08.05.2008 00:10
(http://www.empireonline.com/images/image_index/hw800/27105.jpg)


ON SE KOMIA.

Tulisit jo. Hetki autuas tulee olemaan kun leffasali pimentyy ja X-Files: I want to believe saa alkunsa!
Idea on ihan hieno, mutta nyt fanipoikalasit pois kun et näytä huomaavan kuinka selvästi Mulderin naama on photoshopattu. Muuten juliste on ihan jees ja verinen x lumessa on hieno yksityiskohta, mutta nuo photoshopatut hahmot pudottavat julisteen hienoutta selvästi.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 11.05.2008 19:55
Arvatkaa mitä tapahtuu 4 tunnin kuluttua?


X-Files: I want to believen ensimmäinen traileri ilmestyy silloin!

http://xfiles.com/




Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: TseiTsei - 11.05.2008 20:02
Arvatkaa mitä tapahtuu 4 tunnin kuluttua?

Suomi on häviämässä USA:lle 6–0?

Sori törkeä OT, mutta oli pakko. :lol:


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Qtulhu - 12.05.2008 11:26
Arvatkaa mitä tapahtuu 4 tunnin kuluttua?


X-Files: I want to believen ensimmäinen traileri ilmestyy silloin!

http://xfiles.com/



Unohdit aikaeron (kuten myös tuo laskuri). Jenkkien aikaa keskiyöllä tuo vasta saapui.
Mutta nyt se jo on ylhäällä ja onhan se hieno.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Qtulhu - 17.05.2008 16:36
FS-Filmin (elokuvan maahantuoja) mukaan elokuvan suomennettu nimi on X-Files: Usko Koetuksella. Ei todellakaan mikään ihan huono suomennos ja kertaluokkaa paskempia olisivat olleet suorat suomennokset kuten "Haluan Uskoa" jne. Toisaalta herää kysymys olisiko sitä leffan nimeä tarvinnut ylipäänsä suomentaa? Mutta ihan hyvä suomennos kumminkin, nimen merkitys säilyy vaikka se ei olekaan sanatarkka käännös.
Seuraava haaste onkin sitten tuleva Bond. ;)


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Kabanossi - 06.06.2008 00:34
Uusi traileri (http://movies.yahoo.com/movie/1809953361/trailer) leffasta.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 06.06.2008 11:28
Uusi traileri (http://movies.yahoo.com/movie/1809953361/trailer) leffasta.
Jotenkin aloin epäilemään että kyseessä on uskontoon viittaava juoni. Carter ja muuthan puhuivat että he pääsevät nyt tekemään sellaisen X-files tarinan minkä ovat halunneet jo kauan tehdä. Uskontoon viittaavia (mitä nyt pari piru juttua lukuun ottamatta) jaksoja ei muistaakseni ole ollut kovinkaan paljon.
Henkilökohtaisesti itse pitäisin enemmän jos pysyttäisiin sielä omalla alueella, eli alien tarinoissa.

No...aika näyttää.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: zoukka - 06.06.2008 11:31
Eiköhän ne ufot ja uskonto sekoitu tässäkin.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 06.06.2008 15:43
No tuossa uusimmassa (ja lopullisessa) trailerissa oli jo iso ruokalusillinen tuttua, ihanan karmivaa filu-tunnelmaa. Taitavat perkuleet tehdä yllättävän komian elokuvan. En ylläty, jos tämä napsii laadullisesti ekan filu-leffaa kumoon. Nyt on kuitenkin voitu tiettyjen reaaliteettien takia käsikirjoittaa elokuvaa paljon vapaammin kuin mitä aiempaa.

Juonta on pidetty salassa mallikelpoisen hyvin. En usko, että tuosta trailerista voisi päätellä leffan juonta liikaa. Siinä menisi hyvä salailu ihan hukkaan.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Qtulhu - 06.06.2008 22:39
Toinen traileri näyttää hyvältä. Pitikö leffan muuten alunperinkin olla PG-13 vai R? Tossa trailerin alussa mainitaan leffan olevan PG-13. Filujen vahvuudet ovat olleet yleensä tunnelmassa, eivätkä rajussa kielessä ja verisyydessä. Siinä mielessä PG-13 on ymmärettävää, tunnelmasta kun ei niin helposti tulee R:ää kuin kielestä ja kuvallisesta raakuudesta. Silti hieman mietityttää, ettei vaan Fox ole nyt mennyt vaatimaan kuvallisen annin siistimistä ja kenties jarruttanut myös tunnelman synkkyyttä siinä samalla. Jos elokuvan kesto on alle 100 minuuttia, niin sitten Fox on ollut sotkemassa elokuvaa kaupallisempaan muottiin. Ja onhan Filuissa ollut rajuhkoja lyhyitä kohtauksia joten pientä siistimistä elokuvassa lienee tai sitten elokuva vain on luonnollisesti lipunut tuohon muottiin. Toivon jälkimmäistä sillä jos Fox on mennyt sotkemaan elokuvan tekoa niin se näkyy lopputuloksessa negatiivisesti.

Ensimmäinen X-Files näyttää olleen sekin PG-13, joten eiköhän tämä sitten ole ihan luonnollisesti tuohon muottiin tehty ilman siistimisiä. Ei tuo silti odotuksia laske.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 07.06.2008 19:26
Onhan filuissa ollut joitakin melko brutaaleja jaksoja, mutta silti aina sarjan periaate "se pelottaa enemmän mitä ei näe" on ollut vahvasti tapetilla. Katsoja täydentää aivoillaan ne raa'at vilautukset väkivallanteoista. Lopputulos on näennäisen väkivaltainen. Ei niin kasvoille hyppäävän brutaali, että korkeampi ikäraja olisi syytä lätkäistä.

PG13 mahdollistaa yllättävän paljon väkivaltaa, jos ketsuppi ei ylettömästi roisku ja kameramies kääntää päänsä liian ronskeissa kohtauksissa. Alastomuuttakaan ei saa olla. Viimeksi mainittua ei varmaan tässä elokuvassa nähdä, Mulder ei ole mikään Hank Moody.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Kabanossi - 19.06.2008 07:49
Ja kolmatta (http://www.apple.com/trailers/fox/thexfilesiwanttobelieve/) traikkua pukkaa. Se on tuo Online exclusive trailer.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Qtulhu - 25.06.2008 21:18
Pari klippiä (http://movies.yahoo.com/movie/1809953361/video/8498290) leffasta. Trailereista jo tuttuja kohtauksia pidennettyinä, ei siis spoilaa tarinaa. Mutta jos haluat pysyä täysin pimennossa, niin älä katso. Mulderin ja Scullyn välinen keskustelu toisessa klipissä oli varsin laadukas ja muutenkin vaikuttaa hyvältä.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 08.07.2008 11:59
Tämäkin ihanuus alkaa jo kovaa vauhtia lähestyä. TV-Guiden ennakkojuttu oli mielenkiintoista luettavaa. Kerrottiin mm. elokuvan massiivisista turvatoimista ja Frank Spotnitz valotti miksi leffa meinasi melkein jäädä tekemättä. Spoileriton artikkeli kannattaa lukaista, jos filut kiinnostavat yhtään.

Onneksi tässä välissäkin on hyviä elokuvia katseltavaksi, muuten odotus filu-leffaa kohtaan saattaisi ryöstäytyä käsistä. Luojan kiitos netissä ei voi törmätä spoilereihin vahingossakaan. Tekijät ovat onnistuneet pitämään juonenkäänteet salassa mahtavasti. Amerikan ensi-ilta on tosin viikkoa aiemmin kuin meillä, joten niihin aikoihin täytyy tehdä kaikki tarvittava jotta pimento pysyy 1.8 asti.

(http://img77.imageshack.us/img77/157/coverresizedtu8.th.jpg) (http://img77.imageshack.us/my.php?image=coverresizedtu8.jpg)
(http://img77.imageshack.us/img77/2661/page12resizeddh6.th.jpg) (http://img77.imageshack.us/my.php?image=page12resizeddh6.jpg)
(http://img61.imageshack.us/img61/8188/page3resizednu7.th.jpg) (http://img61.imageshack.us/my.php?image=page3resizednu7.jpg)
(http://img61.imageshack.us/img61/9048/page4resizedeq6.th.jpg) (http://img61.imageshack.us/my.php?image=page4resizedeq6.jpg)
(http://img61.imageshack.us/img61/2043/page5resizedtv4.th.jpg) (http://img61.imageshack.us/my.php?image=page5resizedtv4.jpg)




Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Qtulhu - 08.07.2008 18:12
Tuolla (http://www.youtube.com/watch?v=RCySwIRqtT0) pari uutta ja laadukasta TV-spottia. Hyvältä ja etenkin X-Filesiltä näyttää edelleen. Kuten Ephram jo mainitsikin, niin USA:n ensi-illan jälkeen on oltava tarkkana etteivät leffan nähneet jenkit paljasta juonta. Arvosanat voi katsoa, mutta en ala arvosteluita lukemaan etten spoilaantuisi ja mysteeriin vahvasti nojaava elokuvanautinto menisi pilalle.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Qtulhu - 13.07.2008 16:37
Ikärajaksi Suomessa tuli muuten K-15 ja tuolla (http://195.197.150.133/elokuvahaku/EH1210.aspx?ID=361512&lcid=1035) Elokuvatarkastamon perustelut ikärajalle. Elokuva kestää muuten 106 minuuttia.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 13.07.2008 22:18
Ikäraja on snadi yllätys meikälle. Odotin K13-leimaa. Tämä on tietty vain positiivinen ylläri ja kertoo siitä, että raa'at kohtaukset on todennäköisesti esitetty sopivan selkeästi eikä kameramies katso jokaisessa "raatelussa" toisaalle.  Toki ikärajan perusteet kertovat, että "se mitä et näe, on pelottavaa" on yhä toiminnassa.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 16.07.2008 23:44
David Duchovny Jay Lenon talk showssa osa 1. (http://youtube.com/watch?v=LKyExwh5if4)
David Duchovny Jay Lenon talk showssa osa 2. (http://youtube.com/watch?v=gBt9z22-FNo&feature=related)

"Mahtavaa, että tarjoilette viinaa takahuoneessa!"  :lol:


DD on kyllä hieno mies.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 22.07.2008 01:19
Lainaus käyttäjältä: Scifimoviepage
If truth be told I Want to Believe would have gone down much better as a made-for-TV or direct-to-DVD release. That doesn’t mean that it is bad. Just mediocre and disappointing

2/5

Lainaus käyttäjältä: Moviehole
The X-Files: I Want to Believe” isn’t just a love letter to X-Philes, it’s a tremendous film in it’s own right – in fact, it might be just be the best film of the year! Believe it!

4,5/5

Elokuvasta on julkaistu kaksi arvostelua. Hämmentävää, sillä toisessa niissä haukutaan elokuva lähes pystyyn kahdella tähdellä ja toisessa taas hehkutetaan 4,5 tähden voimalla. Hieman ristiriitaista... Kehuvasta arvostelusta tosin huomaa, että fanin silmin sitä on katsottu ja se lupaa minunkin katsomiskokemukselleni hyvää.

Mutta pikkuhiljaa jäädytän arvioiden lukemisen ja ennen kaikkea keskustelupalstoilla kuikuilun tämän elokuvan suuntaan; haluan kokea yllätykset teatterissa, en huolimattomasti spoiler-tageja käyttelevän jampan teksteistä.



Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Qtulhu - 24.07.2008 14:42
Rottentomatoes (http://www.rottentomatoes.com/m/x_files_2/) lupailee melko heikkoa leffaa. Mutta eipä X-Files yleensä ole kriitikoille kovin suuresti uponnut joten sarjan fanit nauttinevat leffasta (tai sitten pettyvät kunnolla).


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Qtulhu - 26.07.2008 14:22
IMDB:ssa (http://www.imdb.com/title/tt0443701/) on näemmä jo tuhatkunta fania käynyt elokuvalle antamassa pisteitä ja tulos on mallikas 7.5. Pudonnee kumminkin jonnekin 6. jotain tässä viikon parin sisään.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 26.07.2008 14:55
Floppasi muuten ekana päivänä: tulos rapiat 5 miljoonaa dollaria. Mutta olisiko jotain muuta realistisesti voinutkaan odottaa, kun ottaa huomioon miten surkea mainoskampanja tällä on ollut.

Toivottavasti nyt kaapisi kokoon edes 30 miljoonan budjettinsa verran tuohta. Ja jos mukavasti plussalle jää, niin varmasti tekevät vielä lisää filu-elokuvia. Menestyksestähän se on kiinni, ei tuotantoryhmän tai näyttelijöiden innosta.


Vaikka tällä olisi imdb:ssä 4.0, olisin silti ensi-illassa.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Dr. Scientist - 26.07.2008 15:09
Leffan tuotantoyhtiö muuten käärii vain puolet maailman lipputuloista, joten jos leffan budjetti on 30 miljoonaa niin elokuvan pitää tuottaa 60 milj. jotta sen tekijät saisivat rahansa takaisin.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Qtulhu - 26.07.2008 15:34
Floppasi muuten ekana päivänä: tulos rapiat 5 miljoonaa dollaria. Mutta olisiko jotain muuta realistisesti voinutkaan odottaa, kun ottaa huomioon miten surkea mainoskampanja tällä on ollut.

Toivottavasti nyt kaapisi kokoon edes 30 miljoonan budjettinsa verran tuohta. Ja jos mukavasti plussalle jää, niin varmasti tekevät vielä lisää filu-elokuvia. Menestyksestähän se on kiinni, ei tuotantoryhmän tai näyttelijöiden innosta.


Vaikka tällä olisi imdb:ssä 4.0, olisin silti ensi-illassa.
Tämä leffa tuli teattereihin vähän huonoon aikaan, eli viikko Yön Ritarin jälkeen, joka varmaan on tämänkin viikonlopun ykkönen USA:ssa. Fox on tunnetusti ahne, joten taitaa Filujen tarina olla tässä. Fox tuskin tuottaa seuraavia, ellei kovaa nousua tule (joku muu tosin voi). Budjetti on toki pieni ja helppo saada takaisin ainakin USA:n ja kansainvälisten markkinoiden yhteistuloksella. Ens viikolla (Amerikassa) vaan puskee päälle kaupallinen Muumio 3 joka luultavasti kääri tuohta jättäen X-Filesin väliinputoajaksi. Tai sitten ens viikonloppuna on luvassa Kansioiden huima nousu ja Muumion floppaus.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Teppo Holmqvist - 26.07.2008 15:35
Leffan tuotantoyhtiö muuten käärii vain puolet maailman lipputuloista, joten jos leffan budjetti on 30 miljoonaa niin elokuvan pitää tuottaa 60 milj. jotta sen tekijät saisivat rahansa takaisin.

Kannattaa tosin muistaa, että monille elokuville DVD/videovuokraus-kierros on paljon merkittävämpi tulonlähde kuin itse leffakierros. Tämä on erityisten totta etenkin näiden pienten julkaisujen kohdalla.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 27.07.2008 00:00
Leffan tuotantoyhtiö muuten käärii vain puolet maailman lipputuloista, joten jos leffan budjetti on 30 miljoonaa niin elokuvan pitää tuottaa 60 milj. jotta sen tekijät saisivat rahansa takaisin.

Kannattaa tosin muistaa, että monille elokuville DVD/videovuokraus-kierros on paljon merkittävämpi tulonlähde kuin itse leffakierros. Tämä on erityisten totta etenkin näiden pienten julkaisujen kohdalla.

Onhan se näinkin, mutta luulen että se teatterikierros merkitsee enemmän. Eihän Kultainen Kompassikaan ilmeisesti saa nyt jatkoa kun se ei tuottanut teattereissa niin paljon kuin olisi pitänyt. Vaikka plussan puolelle ymmärtääkseni kuitenkin päästiin.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Qtulhu - 30.07.2008 19:24
X-Filesin mainokset ovat näemmä rantautuneet Suomenkin katukuvaan. Ei mitään hienoja sellaisia, mutta mainostavat kumminkin elokuvaa. Tämä viikonloppu kuulunee silti Yön Ritarille ja Kung-Fu Pandalle X-Filesin jäädessä auttamatta kolmoseksi. Arvosanojen perusteella maksava yleisökään ei ole ottanut elokuvaa kovin lämpimästi vastaan ja aikakin on tainnut ajaa ohi Kansioista ja se on muuttunut jälleen pienen piirin fanittamaksi. Yksi arvostelu vertasi tätä elokuvaa sarjan hömppäjaksoihin jotka eivät käsitelleet mytologiaa mutta nyt vain em. mytologian ideoijan ohjaamana.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Taist0 - 30.07.2008 20:41
Jari Peltonenkin tykkäsi.
http://v2.fi/arvostelut/viihde/332/X-Files-Usko-Koetuksella/ (http://v2.fi/arvostelut/viihde/332/X-Files-Usko-Koetuksella/)


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 31.07.2008 03:06
Jari Peltonen pitää myös Mortal Kombat -peleistä...


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 31.07.2008 11:26
Mitä nyt olen arvosteluita varovaisesti lukenut, olen aika vakuuttunut että tulen tästä elokuvasta aika paljonkin pitämään. Rivien välistä on voinut lukea seuraavaa:

- Mark Snow on säveltänyt taas filumaisen ja hienon musiikin, joka tukee elokuvan tunnelmaa samalla tavalla kuin sarjassa. Tämä on jo iso juttu.
- Duchovnyn ja Andersonin kemiat pelaavat yhä vuosien jälkeen yhteen. I want to believe on enemmän hahmovetoinen kuin action-painotteinen.
- Luottaa huolella rakennettuun tunnelmaan perinteisten keinojen turvin.


Mikäli I want to believe on samaa luokkaa kuin kolmen tähden Viikon hirviö -jakso filuissa, on se siltikin omalla asteikollani todella katsottava tapaus. No, huomennahan sen näen!  :)



Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: zoukka - 31.07.2008 13:28
Mikäli I want to believe on samaa luokkaa kuin kolmen tähden Viikon hirviö -jakso filuissa, on se siltikin omalla asteikollani todella katsottava tapaus. No, huomennahan sen näen!  :)



Hyvä, että on odotukset korkealla!


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 31.07.2008 13:42
Mikäli I want to believe on samaa luokkaa kuin kolmen tähden Viikon hirviö -jakso filuissa, on se siltikin omalla asteikollani todella katsottava tapaus. No, huomennahan sen näen!  :)



Hyvä, että on odotukset korkealla!

Minä saan jo pieniä kiksejä kun TV-mainoksessa näytetään lumista maisemaa ja sitten kuuluu vain: "Mulder"..."Scully" päänäyttelijöiden äänellä ja sen jälkeen kuuluu klassinen sävel....

Tämä tunnelma on myyty minulle jo vuosia sitten, ja olen toivonut kaikki nämä vuodet jatkoa tälle sarjalle. Joten en todellakaan aio pilata pitkää odotusta ja tunnelmaa joka on sarjan faneille varmasti tarpeeksi, sillä että odottaisin koko vuoden elokuva tapausta.

Ei sillä että en arvostaisi sitä että sarjasta tehtäisiin hieno elokuva, mutta olen vain ollut jonkinlainen X-Files fani jo kauan, joten valehtelisin jos sanoisin että en nauttisi vain siitä että saan uuden X-Files seikkailun Mulderin ja Scullyn kanssa samalla tutulla tunnelmalla. Eli menen katsomaan X-Files tarinaa, ja olen tyytyväinen jos sen saan. Toivon vain että leffa menestyisi edes sen verran että saisimme jatko-osia.....pahalta tosin näyttää.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: zoukka - 31.07.2008 14:08
Kuka on sanonut, että tästä odotetaan jotain vuoden leffaa? Ihmettelin vain, miten joku "kolmen tähden monster of the week" jakso on houkutteleva mielikuva. Vaikka sarjasta pidänkin erittäin paljon, niin on silläkin heikot hetkensä (kolmen tähden monster of the week jaksot).



Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 31.07.2008 14:15
X-Files on parhaimmillaan uskomattoman hyvä, ja minun mielestäni suurin osa 5 tähden jaksoista ovat mytologiaa.

Keskinkertaisimmillaankin (***) X-Files on kuitenkin varsin mainio. Sarja on poikkeuksellisen elokuvamainen ja hyvin näytelty, joten ei sanomani ole Filu-fanin korviin ainakaan mikään paha haukku.

Olen vain realistisilla odotuksilla liikkeessä. Jos Taistelu tulevaisuudesta oli vain 3 tähden mytologia (niinkuin se suurinpiirtein olikin), ei olisi mikään ihme jos toinen elokuva osoittautuisi kolmen tähden Viikon hirviöksi. Arvosteluiden perusteellakin tätä voinee suurinpiirtein odottaa.

X-Filesin heikot hetket ovat yhden tähden jaksot, joita ei 7 ensimmäisessä kaudessa ole kuin kourallinen, mutta kahdella viimeisellä kaudella jaksomäärään suhteutettuna pelottavan paljon enemmän.



Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 31.07.2008 14:41
Ihmettelin vain, miten joku "kolmen tähden monster of the week" jakso on houkutteleva mielikuva.

Ei se nyt erityisen houkuttelevaa olekkaan, mutta kelpaa. Perinteisen X-Files fiiliksen ansiosta.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: tuhis - 31.07.2008 15:11
Niin siis onko elokuvaan muuten kannattanutkaan suhtautua kuin perinteisenä jaksona, mutta isolla rahalla? Itse en luultavasti tykkää yhtään, vaikka Scully onkin nätti.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 31.07.2008 21:58
http://viihde.mtv3.fi/arvostelut/elokuva.shtml/680961

MTV3:n Tuuve Aro ryöpytti sitten oikein kunnolla; 1 tähden arvostelu on pelkkää ilkeätä loanheittoa alusta loppuun.

Kuulosti tosin hieman siltä, että elokuvaa rokotettiin sielläkin perinteisyydestä. Saa nähdä onko tosiaan niin, ettei toimi edes faneille. Vajaa vuorokausi vielä.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Qtulhu - 01.08.2008 13:39
Tapani Maskula arvio leffan 2 tähden arvoiseksi. :o Melko hyvin ottaen huomioon miekkosen yleisin arvosana tämäntyylisten leffojen kohdalla.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JasuPoju - 01.08.2008 13:55
Tapani Maskula arvio leffan 2 tähden arvoiseksi. :o Melko hyvin ottaen huomioon miekkosen yleisin arvosana tämäntyylisten leffojen kohdalla.
Mikä tuota Maskulaa vituttaa kun vaikuttaa siltä, että mies antaa järjestelmällisesti kaikille leffoille 1-2 tähteä? :O Onko asia ollut aina näin? Alkoi vain mietityttämään...

Yllätyin muuten lievästi kun huomasin Nyt-liitteessä X-Files leffan saaneen jopa neljä tähteä. Kaipa sen voisi käydä katsastamassa sitten.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Koo - 01.08.2008 15:33
Tapani Maskula arvio leffan 2 tähden arvoiseksi. :o Melko hyvin ottaen huomioon miekkosen yleisin arvosana tämäntyylisten leffojen kohdalla.
Mikä tuota Maskulaa vituttaa kun vaikuttaa siltä, että mies antaa järjestelmällisesti kaikille leffoille 1-2 tähteä? :O Onko asia ollut aina näin? Alkoi vain mietityttämään...

Yllätyin muuten lievästi kun huomasin Nyt-liitteessä X-Files leffan saaneen jopa neljä tähteä. Kaipa sen voisi käydä katsastamassa sitten.
Tapsa haistaa vain paskan paremmin kuin muut.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Qtulhu - 01.08.2008 16:01
Tapani Maskula arvio leffan 2 tähden arvoiseksi. :o Melko hyvin ottaen huomioon miekkosen yleisin arvosana tämäntyylisten leffojen kohdalla.
Mikä tuota Maskulaa vituttaa kun vaikuttaa siltä, että mies antaa järjestelmällisesti kaikille leffoille 1-2 tähteä? :O Onko asia ollut aina näin? Alkoi vain mietityttämään...

Yllätyin muuten lievästi kun huomasin Nyt-liitteessä X-Files leffan saaneen jopa neljä tähteä. Kaipa sen voisi käydä katsastamassa sitten.
Tapsa haistaa vain paskan paremmin kuin muut.
Tapsan arvostelut kannattaa muuten lukea, koska välillä tuntuu, että tähdet ovat hieman ristiriidassa itse tekstin kanssa. Maskula ei vissiin kauheasti välitä tosta tähtijärjestelmästä arvosanoina vaan on tekstin nimeen vannova. Laiskathan katsovat pelkät arvosanat lukematta tekstiä.

Toisaalta Maskulan lempi"elokuva" on muistaakseni noin 16 tuntia kestävä saksalainen minisarja Berlin Alexanderplatz. (http://www.imdb.com/title/tt0080196/) Eihän nykyelokuvat ole lähellekään moista, onneksi. ;)
Menetetty Maa sai Maskulan arvostelussa kylläkin 5 tähteä ettei Tapsa nyt kaikkia nykyelokuvia inhoa. Tapanin maku vaan on erilainen kuin suurinpiirtein kaikilla muilla ja usein hänen arvosteluissaan tulee esille pointteja joita ei juuri kukaan muu tainnut huomata elokuvan sisältävän.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Dr. Scientist - 01.08.2008 16:56
Mistä noita Maskulan arvosteluita voi lukea?


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 01.08.2008 23:01
Kuusi vuotta alkuperäisen sarjan viimeisen jakson jälkeen sijoittuva I want to believe sisällyttää elokuvaan muuttuneen filu-maailman. Mulder ja Scully eivät tietenkään enää kolua FBI:n palveluksessa syrjäisiä tuppukyliä kuivia läppiä silloin tällöin viskoen. Jos tältä elokuvalta odottaa kausien 1-7 filu-kokemusta, voi pettyä pahan kerran. Sillä elokuva ei "Viikon hirviö" rakenteesta huolimatta ole kuin ajoittain tutun tuntuinen.

Talvinen Vancouver on mahdollistanut kuvausryhmälle monia tunnelmallisia ottoja, joissa lumihiutaleet putoilevat hiljalleen maahan yötaivaan alla. Tunnelmaa siis on, ei hätää. Vielä kun Mark Snow on säveltäjänä samassa iskussa kuin ennenkin, niin tunnelmapuolen voi sanoa olevan vähintäänkin kunnossa. Turvallisen tutuilla elementeillä rakennetaan mallikelpoisesti jännitystä, joka toimii erinomaisesti jos ei ole liikkeellä "ei niille päähahmoille kuiteskaan mitään tapahdu" asenteella. Vai voiko niille sittenkin tapahtua?...

Sarjan kaksi kantavaa asiaa: Mulderin ja Scullyn keskinäinen suhde ja yliluonnolliset ilmiöt. Näistä ensimmäinen pelataan kotiin hienosti: Duchovnyä ja Andersonia ei ole turhaan roolitöistään kehuttu, sillä aidon lämmin kemia suorastana säteilee kun he ovat kankaalla yhtäaikaa. Chris Carter uskaltaa antaa aikaa tunnetiloille eikä rynni ohjaustaan uusiin suuntiin liian nopeasti. Nopeatempoista toimintaelokuvaa odottavat saattavat hätkähtää miten verkkaista tarinankerronta elokuvassa aika-ajoin on. Se kuitenkin palvelee itseään ja rakentaa emotionaalisesti voimakkaista kohtauksista mieleenpainuvia, joten en valita tästä tyylisuunnasta. Eihän filut sarjanakaan ollut koskaan erityisen nopeatempoinen.

Niin, entäs ne yliluonnolliset ilmiöt?
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Juoni on melkoisen perinteinen ja tyypillinen sarjan tavalle kertoa asioita. Twistejä toisensa perään ei nähdä, rakenne on looginen eikä elokuvan täydellinen ymmärtäminen vaadi useita katselukertoja. CGI-efektit ja bensaräjähdyksetkin on jätetty muiden popcorn-rymisteluiden huoleksi. Filujen tapaan avoimia lankoja jätetään, kaikkea ei tarvitsekaan tietää sataprosenttisen varmasti. Filujen maailmassa muutenkin hyvin harva asia on täysin selvä.

Vahvasti Scully-painotteinen I want to believe jättää takuuvarmasti monia sarjan fanejakin kylmäksi. Se ei ole tunnelmaltaan uskollinen sarjan parhaimmille kausille, se uskaltaa näyttää että sarjan sisäinen maailma on muuttunut. Elokuvana se on hidastempoinen ja vähän vaisu, mutta toisaalta myös useisiin nykyajan leffoihin verrattaessa itsetietoisen tyylikkäästi toteutettu ja oman näkemyksensä alusta loppuun saakka pitävä.

Toivon mukaan tämä ei ollut viimeinen kerta kun pääsen pimeään leffasaliin katsomaan Mulderia ja Scullya...

3/5




Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Melfice_ - 02.08.2008 12:14
Siis Tapsa Maskula on kingein elokuva-arvosteluja kirjoittanut ihminen ikinä, eikä hänen nimeään tulisi solvata mainitsemalla sitä samassa osiossa Pelaajalautalaisten "elokuva-arvioiden" kanssa.

1/5 kaikille Tapsan arvostelijoille!

X-Files taas kuuluu 90-luvulle, joka käsittääkseni meni jo kauan sitten. Itselleni aina luokkaa "ihan kiva" mutta ei sen enempää.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Teppo Holmqvist - 02.08.2008 17:54
Siis Tapsa Maskula on kingein elokuva-arvosteluja kirjoittanut ihminen ikinä, eikä hänen nimeään tulisi solvata mainitsemalla sitä samassa osiossa Pelaajalautalaisten "elokuva-arvioiden" kanssa.

Tapsa Maskula on kuuluu juuri tähän piiriin joka antaa tietyille elokuville yksi tähteä pitääkseen "katu-uskottavuutta" yllä. Sellainen on vitun perseestä.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Japshumwaa - 02.08.2008 18:31
Minusta tuntuu että kaverin joka on 50 vuotta kirjoittanut elokuvista ei tarvitse enää kerätä tippaakaan "katu-uskottavuutta". Enemmän Maskula kuuluu siihen piiriin joka ei anna ulkopuolisten asioiden vaikuttaa omaan mielipiteeseen.

Tietysti tuolla kokemuksella katsoo elokuvia eri perspektiivillä kuin joku 20v "elokuvaharrastaja" jonka suosikkielokuvia on Bad Boys 2, Matrix Reloaded ja Perhosvaikutus. Maskulan arvosteluissa on useimmin enemmän asiaa kuin muiden suomalaisten kriitikoiden läpissä yhteensä. Arvosanat harvemmin kulkee käsi kädessä itse tekstin kanssa, mutta ilmeisesti Maskula ei olekaan noista tähdistä koskaan diggaillut vaan pistää ne lehden pyynnöstä kyytiin.

Maskulan arvostelu johtuu vain siitä että Nyt päätti kaikessa viisaudessaan painaa pelkästään tähdet lehden sivuille ja jättivät itse asian pois. Turha puhua edes siitä että Maskula diggailisi vain sanskriitin kielisiä elokuvia 1930-luvulta kun monelle uudelle jenkkileffalla Maskula on livauttanut ihmeenkin paljon tähtiä.

Jotta pysytään edes osittain aiheessa niin uutta X-Files elokuvaa ei kyllä tarvitse nähdä ennen dvd-julkaisua. Viimeiset kaudet oli kuitenkin sellaista kuraa.

ps: haluaisin nähdä sen Maskulan viiden tähden Collateral arvostelun. Ei se nyt niin hyvä kuitenkaan ollut.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Teppo Holmqvist - 02.08.2008 19:25
Kiva kun yleistetään heti Matrix Reloaded sukupolveen kun en satu tykkäämään kyseisen äijän arvosteluista, ja kehtaan vielä sanoa sen. :rollaus:


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Japshumwaa - 02.08.2008 20:27
Totta kai yleistetään kun 9/10 kaikesta Maskulaan liittyvästä kritiikistä lähtee liikkeelle pelkästään siitä, että mies antaa jollekin mega-blockbusterille yhden tähden. Se viimeinen kymmenys on sitten ihmettelyä Maskulan antamista korkeista arvosanoista. En muista koskaan lukeneeni mitään kunnon kritiikkiä miehen kirjoituksista vaan aina jauhetaan pelkistä tähdistä.

Itse en kovinkaan usein ole Maskulan kanssa samoilla linjoilla elokuvista ainakaan jos nuo tähdet on mittarina, mutta lähes jokaisesta tekstistä huokuu että kirjoittaja on sivistynyt ja piinkova alansa ammattilainen. Monet "arvostelijoista" niin meillä kuin maailmalla tuntuvat olevan aina vain enemmän ja enemmän elokuvan mainostajia.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Koo - 02.08.2008 21:24
Japshumwaa puhuu asiaa. Eipä siinä mitään jos ei mene Maskulan kanssa elokuvamaku yhteen, mutta äijä on kummiskin katsonut ja arvostellut elokuvia iät ja ajat joten ei mitenkään yllättävää jos suurin osa elokuvista menee siihen 1-2 tähteä kategoriaan. Suurin osa elokuvista on kummiskin paskaa :P


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 04.08.2008 11:42
The X-Files: I Want to Believe (http://www.hollywoodreporter.com/hr/content_display/news/e3ie6c7279c91e3a0c33d38c6b6511e62fe), tippui nyt sijalle 9 USAn lippuluukulla. Tuottoa tuli $3.4milj. Kokonaisuudessaan kasassa on $17.1milj. Kyllä leffan kustannukset (oliko 33milj?) saadaan varmaan kuitattua (kun noissa luvuissa ei ilmeisesti ole maailmanlaajuisia lukuja?), mutta erityistä voittoa tuskin tulee. Tämä siis todennäköisesti jää viimeiseksi X-Files tarinaksi.

Tänään pitäisi leffa mennä katsomaan. Näkeehän onko vanha lumo mennyt oikeasti niin alas jo että loppuminen olisi helpoitus. Tosin luulen että jatko kelpaisi leffankin jälkeen, koska katselen nyt sarjan kahdeksatta kautta, ja kyllähän niitäkin ajankuluksi mielellään katselee. Vaikka huippu hetket ovat selvästi takana päin.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 04.08.2008 19:42
Tuplapostaus mutta voivoi...

HUOM! Teksti voi sisältää pientä SPOILERia HUOM!

No, nyt kävin elokuvan katsomassa. Ja yllätti kyllä niin puun takaa että ei mitään rajaa. Vetää ihan sanattomaksi. En voi kuvata fiilikisiä oikeastaan kuin yhdellä lauseella:

Olipas huono.

Ja niin luulin että tämä on minulle lähes varma nakki, että eihän tätä voi moata niin pahasti. Mutta kyllä ne vaan mokas. Liian pitkä, tylsä ja tunnelmakin kateissa. Parasta oli alun tekstit ja pieni pätkä legendaarista musiikkia. Olin niin innoissani siinä vaiheessa. Ja olin oikeastaan ensimmäisen vartin innoissani. Sitten alkoi hiukan miettimään missä se tunnelma oikein on?

Olisivat vaan vetäneet varman päälle ja heittäneet ne alienit peliin. Uusin Indiana Jones jopa melkein pisti lähemmäs X-Files tunnelmaa. Musiikin olisi vain muuttanut.

Alienit vs. pedofiilipappi.....hmmmm....okei, pistetään hiukan tiukemmaksi: Alienit vs. pedofiilipappi + kaksipäiset koirat....hmmmm...



Alienit.



Perse minkä tekivät.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 04.08.2008 20:11
I want to believen juonen munattomuus ihmetyttää siinä valossa, kun tietää miten kauan Carter ja kumppanit käsikirjoituksen kanssa puuhastelivat. Tekivät sen pari kertaa jopa ihan puhtaalta pöydältä uusiksi. Ja kun vielä muistaa ne turvajärjestelyt kuvauspaikoilla ettei yhtäkään juonenkäännettä vain pääsisi lipsahtamaan ennenaikaisesti internetiin.

Mutta eihän tuossa kässärissä juuri vuodettavaa totta puhuen ollut.


Seison 3:n tähteni takana, mutta tietyllä tavalla kyseessä on toki pettymys. Filujen maailma olisi mahdollistanut kuitenkin paljon, paljon paremman Viikon Hirviö -aiheenkin.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 05.08.2008 09:27
Ja kun vielä muistaa ne turvajärjestelyt kuvauspaikoilla ettei yhtäkään juonenkäännettä vain pääsisi lipsahtamaan ennenaikaisesti internetiin.

Mutta eihän tuossa kässärissä juuri vuodettavaa totta puhuen ollut.

Tuo on kyllä jännä juttu. Sarjan useammassa perusosassakin oli enemmän paljastettavaa. Tosin onhan sen surkeuttakin hyvä peitellä....Mutta nyt ainakin tiedetään miksi se ei vuotanut. Kukaan ei tiennyt mitä hienoa siitä olisi kertonut.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: tuhis - 05.08.2008 09:36
Näin käy kun on idikset loppu. Parempi olisi ollut antaa konsepti toisille työstettäväksi. Ei se olisi yhtään himmentänyt Chris Carter nimen kajoa - mies on omilla touhuillaan jo sen onnistunut tekemään, ja nyt sitten tämmöttiis.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 07.08.2008 22:07
http://www.the-numbers.com/movies/2008/XFIL2.php


I want to believe on tehnyt maailmanlaajuisesti rahaa "jo" 41 miljoonaa dollaria. Lisäksi vielä on runsaasti sellaisia maita, joissa se ei ole saanut ensi-iltaansa.

Ja kun muistetaan, että elokuva pyörii teattereissa vielä pitkään plus siihen päälle DVD-myynnit ja televisio-oikeudet, voi tämä jäädä voiton puolelle parillakymmenellä miljoonalla.

Toivon liekki uusista X-Files elokuvista ei ole kokonaan sammunut.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Qtulhu - 07.08.2008 23:55
http://www.the-numbers.com/movies/2008/XFIL2.php


I want to believe on tehnyt maailmanlaajuisesti rahaa "jo" 41 miljoonaa dollaria. Lisäksi vielä on runsaasti sellaisia maita, joissa se ei ole saanut ensi-iltaansa.

Ja kun muistetaan, että elokuva pyörii teattereissa vielä pitkään plus siihen päälle DVD-myynnit ja televisio-oikeudet, voi tämä jäädä voiton puolelle parillakymmenellä miljoonalla.

Toivon liekki uusista X-Files elokuvista ei ole kokonaan sammunut.
Luulen, että Fox toivoi ja ehkä osin odottikin tästä jotain 100 miljoonaa tai ehkä jopa enemmän tienaava hittiä, joten juuri ja juuri plussalle pääsy tuskin tyydyttää studiopomoja. Joten kovin helposti ainakaan Foxilla ei vihreää valoa seuraavalle Filu-leffalle näytetä.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 20.08.2008 16:08
Kolmatta XF-elokuvaa suunnitellaan jo, julkaistaan suoraan DVD:lle ja BD:lle? (http://www.movieweb.com/news/75/30675.php)


Kelpaa. Vielä kun tuottajat ovat ilmaisseet kiinnostuksensa palata mytologia-aiheeseen, niin kyllä ainakin minä odottelen kiinnostuneena. Vuosi 2012 on kovaa vauhtia lähestymässä (nelisen vuotta aikaa pelata poijaat enää), niin aihekin olisi ns. kuuma peruna.



Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 20.08.2008 16:41
Kolmatta XF-elokuvaa suunnitellaan jo, julkaistaan suoraan DVD:lle ja BD:lle? (http://www.movieweb.com/news/75/30675.php)


Kelpaa. Vielä kun tuottajat ovat ilmaisseet kiinnostuksensa palata mytologia-aiheeseen, niin kyllä ainakin minä odottelen kiinnostuneena. Vuosi 2012 on kovaa vauhtia lähestymässä (nelisen vuotta aikaa pelata poijaat enää), niin aihekin olisi ns. kuuma peruna.

Kelpaisi kyllä. Ja varsinkin kun palattaisiin mytologia aiheeseen. En muuten muista yhtään että leffassa oltaisiin kerrottu jotain siitä mytologiasta...Seliteltiinkö sitä mitenkään? En ainakaan muista että olisi...Tai sitten suljin ne pois mielestäni samantien :)


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Cocki - 25.08.2008 14:42
Kävin itse katsomassa ton leffan ihan ensi illassa ja jipii melkonen pettymys oli kyl. Olisivat voineet edes hieman paremman tehdä. Ei tuo paskin leffa oo mut huoh. MISSÄ ALIENIT JA MUU SEMMONEN SHITTI!?! -_-


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: tuhis - 29.08.2008 15:41
http://www.iltalehti.fi/viihde/200808298185082_vi.shtml


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Qtulhu - 16.09.2008 19:00
DVD ja Blu-ray tulossa (http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=48900) joulukuun 2. päivä. Melko kattavat bonusmateriaalit luvassa ja tuo pidennetty leikkaus kiinnostaa. Eihän se elokuvan merkittävimpiä heikkouksia todennäköisesti poista, mutta edes jonkinsortin parannus olisi suotavaa. Eihän elokuva huono ollut, mutta kovin keskinkertainen ja turhan tavallinen X-Filesiksi.


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 08.11.2010 12:51
Kolmas The X-Files -elokuva tulossa (http://dome.fi/elokuvat/uutiset/kolmas-the-x-files-elokuva-tulossa-luvassa-paluu-avaruusolentojen-pariin).

David Duchovny lupailee että tarkoituksena olisi paluu avaruusolentojen pariin. Hell Yes! Saa sitten nähdä kuinka kauan tässä menee vielä, kun ei käsikirjoituskaan ole valmis. Mutta sinänsä lupaa hyvää, että edellisen elokuvan vuoksi ei ole koko sarjaa unohdettu.


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 08.11.2010 12:57
Helvetin jees! Nyt vaan 3-5 kauden mytologiafiiliksiä kehiin, niin elokuvasta tuleekin jotain.


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 04.01.2012 17:23
X-Filesin uudelleenkatselun aika on koittanut! Viime kerrasta on jo kulunut muutama vuosi ja muistikuvat monista jaksoista ovat sopivan hämäriä. Taidan aloittaa jo tänä iltana pilotilla.  Kaikki kynnelle kykenevät ovat tervetulleita fiilistelemään vaikka koko sarjaa tai sitten yksittäisiä jaksoja.

(http://www.spacepub.com/wp-content/uploads/2011/06/The-Truth-Is-Out-There.jpg)


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 05.01.2012 01:17
Se alkoi!

(http://img839.imageshack.us/img839/573/pilotti.png)


X-Filesin pilottijakso on aina yhtä hienoa katsoa uudestaan. Näyttelijät toki vielä hakevat parasta mahdollista statsiaan, mutta on jo tässäkin havaittavissa miten hyvin Andersonin ja Duchovnyn yhteispeli ruudulla toimii. Jakso päätetään ikoniseen kohtaukseen Raiders of the Lost Ark -hengessä.

(http://img716.imageshack.us/img716/3268/deepx.png)


UFO-meiningeillä jatketaan. Mulder ja Scully selvittävät kadonneen armeijahenkilön kohtaloa ja törmäävät siinä sivussa ufohihhuleihin. Yhtä roolia vetää Seth Green. Jakson lopussa on esimerkillisen komeaa kuvaustyötä. Pienellä budjetilla on loihdittu niin elokuvamaisia näkymiä, että melkein kaikki muut saman ajan TV-sarjat kalpenevat kateudesta.


(http://img831.imageshack.us/img831/2629/squeeze.png)


Squeeze on filujen historian ensimmäinen ns. MOTW (Monster of the week) jakso. Hassua kyllä, monien mielestä se on jopa paras sellainen. Tooms on huiman hyytävä hirviö ja vaikka tapahtumien lopputulokset muistaa, jännittää silti. Filujen potentiaali on täydessä käytössä.

(http://img818.imageshack.us/img818/7354/conduit.png)


Sarja palaa yhden Viikon Hirviö -jakson jälkeen takaisin UFO-rintamalle. Se ei vedä vertoja kahdelle ensimmäiselle ja tuntuu vähän laahaavan. Ensimmäisellä kaudella jaksojen laatuvaihtelut olivat todella suuria.




Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: despo - 05.01.2012 14:28
Pitäisi itsekin katsella nämä kaikki alusta loppuun. Oma X-files historia rajoittuu lähinnä satunnaisiin katseluihin silloin kun näitä TV:ssä esitettiin eli joskus kymmenen vuoden taakse. Kiinnostava sarja yhtäkaikki, mutta tällä hetkellä on kyllä niin paljon muutakin katseltavaa ettei taida ehtiä  :/


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Doinkki - 07.01.2012 23:24
Katsoin Squeezen joskus ihan pienenä nassikkana. Sen tuottamat painajaiset olivat aika killereitä  ;D


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 08.01.2012 22:58
(http://img268.imageshack.us/img268/9523/jerseydevil.png)


Jokin vainoaa New Jerseyn synkimpiä alueita. Katutarinat kertovat mystisestä "New Jerseyn pirusta", joka on kulkenut alueella jo vuosikymmeniä. Kokonaisuutena jakso ei yllä neljän ensimmäisen tasolle ja kertoo varsin keskinkertaisen tarinan ilman suuriin mittoihin kasvavaa jännistystä.

(http://img839.imageshack.us/img839/6586/shadowsp.png)


Shadows on X-Filesin ensimmäinen yritys kertoa kunnon kummittelutarina. Poltergeist-meininkiä sisältävä jakso on loppujen lopuksi, ja varsinkin kummitusjuttujen faneille, ihan kiinnostava, mutta paras terä silti jää uupumaan. Ei ensimmäisen kauden huippuja, mutta myöskin kaukana huonoimmista jaksoista. Keskitasoa.

(http://img849.imageshack.us/img849/793/ghostmachine.png)


Oikutteleva supertietokone ottaa kokonaisen toimistorakennuksen valtaansa ja alkaa toimia täysin omin päänsä mukaan. Mulderin ja Scullyn täytyy löytää tähän lääke. Yliluonnolliset ainekset jäävät uupumaan ja jakso tuntuu vähän laahaavan. X-Files kajoaa tähän aiheeseen vielä myöhemmillä kausilla ja tekee sen silloin huomattavasti paremmin.

(http://img831.imageshack.us/img831/2956/icez.png)


Kolmen peräkkäisen keskitason jakson jälkeen X-Files ampuu jälkeen napakympin: Ice on tiivistunnelmainen, paljon The Thing -elokuvalta lainannut jakso, jossa fiilis nousee parhaissa paikoissa katon tasolle. Eristäytyneessä tapahtumapaikassa kokonaan tapahtuva jakso leimaa X-Filesin parhaita puolia. Poikkeuksellista on myös se, että koko jakson ajan tutun agenttiparin apuna on muutakin porukkaa. Mutta kuten sanonta kuuluu: kun väki vähenee, pidot paranevat.







Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Solid Snake - 26.02.2012 23:16
Kertokaas X-Files-fanaatikot minulle, kun en millään jaksa lukea koko ketjua läpi...

En ole juuri sarjaa seurannut. Sen verran, että kun aikanaan tv-kanavat näyttivät näitä maratooneja, joissa viikonlopun ajan näytettiin iso kasa jaksoja, katsastin ne läpi, mutta en mitenkään aktiivisesti koskaan seurannut sarjaa. Pidin kuitenkin aina kun katsoin.

Nyt tekisi mieli katsastaa vähän, mutta tuskin tulen kaikkia tuotantokausia kahlaamaan. Mikä kausi kannattaisi kaupasta poistaa? Mikä tai mitkä ovat siis niitä parhaita X-Files-kausia?


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 26.02.2012 23:44
Kaudet 3-5 ovat heittämällä X-filesin kulta-aikaa. Loistavia viikon hirviö -jaksoja paljon, UFO-mytologia elää mielenkiintoisinta aikaansa ja sarjan budjetti/tuotantoarvot olivat jo nousseet menestyksen takia hyvälle tasolle. Näiden kausien jaksoista ei mielestäni X-Files enää parane. Toki kyseisten kausien ulkopuolellakin on hyvää kamaa, mutta kokonaisuutena ne ovat parhaimmat.


Uusintakatseluni on ollut telakalla nyt jonkin aikaa. Täytyykin jatkaa piakkoin.  :)


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 28.02.2012 16:00
Itse suosittelen kyllä ostamaan ensimmäisestä alkaen. Onhan taso vähän vaihtelevampaa ja jaksojen vanhuus näkyy, mutta silloin sarja kuitenkin on mielenkiintoisimmillaan ja sarjasta saa varmasti enemmän irti kun katsoo alusta asti (vaikka ei loppuun asti katsoisikaan). X-files mytologiaan keskittyvissä jaksoista saa kuitenkin enemmän irti jos on alusta asti katsonut. Ja onhan ensimmäisellä kaudella sellaisia jaksoja kuin Ice, Squeeze ja Darkness Falls. Ensimmäisellä kaudella taisi olla Deep Throat myös kuvioissa mukana.

Epikin löytää varmasti monta klassikkoa ensimmäiseltä kaudelta.


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 28.02.2012 16:14
Itse suosittelen kyllä ostamaan ensimmäisestä alkaen. Onhan taso vähän vaihtelevampaa ja jaksojen vanhuus näkyy, mutta silloin sarja kuitenkin on mielenkiintoisimmillaan ja sarjasta saa varmasti enemmän irti kun katsoo alusta asti (vaikka ei loppuun asti katsoisikaan). X-files mytologiaan keskittyvissä jaksoista saa kuitenkin enemmän irti jos on alusta asti katsonut. Ja onhan ensimmäisellä kaudella sellaisia jaksoja kuin Ice, Squeeze ja Darkness Falls. Ensimmäisellä kaudella taisi olla Deep Throat myös kuvioissa mukana.

Epikin löytää varmasti monta klassikkoa ensimmäiseltä kaudelta.

Joo siis oman vastaukseni muotoilin lähinnä sen pohjalta mitä Snake pyysi, eli ei suosittelemaan koko sarjaa. Mikäli kermat haluaa X-Filesin tapauksessa kuoria kakun päältä, niin silloin kausilla 3-5 ei voi mennä vikaan.

Ykköskaudella on jo tosiaan nippu kovia jaksoja ja nyt uusintakatselussani Deep Throat ja Ice ovat jo nousseet esiin. Darkness Falls on myös hemmetin tunnelmallinen pääosin luonnon keskellä tapahtuva jakso.


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 28.02.2012 19:22
Joo siis oman vastaukseni muotoilin lähinnä sen pohjalta mitä Snake pyysi, eli ei suosittelemaan koko sarjaa. Mikäli kermat haluaa X-Filesin tapauksessa kuoria kakun päältä, niin silloin kausilla 3-5 ei voi mennä vikaan.

No joo, onhan se näinkin kun katsotaan yksittäisien osien tasoa. Mutta, (sanon nyt vielä mutta :) ) minusta X-Files sarjan huippua on mytologiaan keskittyvät osat joista saa eniten irti kun katsoo sarjan alusta asti, vaikka ei kaikkea katsoisikaan. Ja kun tämän lisäksi ensimmäisiltä kausilta löytyy hienoja jaksoja, ei kovin vikaan voi mennä jos aloittaa ensimmäisestä kaudesta. Vaikka ei sillä, katsoja viihtyy varmasti jos katsoo vain kaudet 3-5 :)


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: despo - 04.04.2012 20:07
Tänään olisi tarkoitus aloittaa sarjan katsominen alusta tyttöystävän kanssa. Kuten sanoin aiemmin tällä sivulla, sarjaa olen toki katsellut mutta varsin satunnaisesti silloin kun sitä myöhäisiltaisin näytettiin joskus viime vuosikymmenen alkupuolella.

Hyllyssä on kuitenkin pölyttynyt jo viitisen vuotta kaksi ekaa kautta DVD:llä, joten niistä lähdetään liikkelle  :)


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 23.04.2014 09:26
http://dome.fi/viihde/artikkelit/pop-kulttuurin-valimuisti-osa-412-the-x-filesin-totuus-on-tuolla-jossain


Aika kolee muisteloartikkeli sarjasta, hyvällä huumorilla rustattu. Sarjaa näkemättömille pitää sanoa, että spoilaa kyllä.

Odotan tätä sarjaa kovasti Suomi-netflixiin, sillä aiempi yritykseni uusintakatselulle 2,5 vuotta takaperin jäi alkutekijöihinsä. Toivottavasti tämän vuoden aikana tapahtuisi.


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: zoukka - 25.04.2014 20:15
Itse olen seitsemännellä kaudella kaikki jaksot tähän asti katsoneena. Saatanan kova sarja ja on mahtava seurata miten perusjasojen lisäksi alkaa häröjen irtiottojen määrä vain kasvaa kun sarja etenee. Ikinä en ole ennen katsonut koko sarjaa.


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 26.07.2014 12:05
http://www.thewrap.com/x-files-return-creator-chris-carter-hints-at-early-talks-with-fox-tv-head-dana-walden/

Lainaus
New leadership at 20th Century Fox TV and Fox networks could be paving the way for more Mulder and Scully

Nine seasons and two movies later, people still can't enough of “The X-Files.” Now, it seems neither can original creator Chris Carter.

In a new interview with Vulture, Carter has once again hinted that there may be more to come, and it could be an even more likely possibility than ever with the recent change in leadership over at 20th Century Fox TV and the Fox network, the production company and network on which the original “X-Files” series aired.

Also read: ‘The After,’ From ‘X-Files’ Creator Chris Carter, Among 6 New Amazon Shows

“I'm very friendly with Gary [Newman] and Dana [Walden],” Carter says when asked if the new Fox bosses would mean a new version of the David Duchovny-Gillian Anderson series, whether a sequel or reboot, could happen. “Dana and I basically cut our teeth at the same time. She was a publicist. It's nice to go through your career with someone you have respect for and were in the trenches with. Dana and I sat in the same room during the first market testing of The ‘X-Files.’ She was like a junior publicist, and I was this unproven producer. She was there at the beginning. So I owe her a lot. And certainly she and I have talked a lot about this.

“That's just a way of saying there certainly have been conversations.” While a third movie has been rumored for years, a new series would surely be even more welcome news to the franchise's fans.

Also read: David Duchovny, Gillian Anderson Wish Another ‘X-Files’ Movie Was Out There

So why hasn't it happened yet? “I would assume nothing,” Carter says.

Meanwhile, Carter has two new shows in the works, post-apocalyptic Amazon drama “The After,” and “Area 51,” a sci-fi series for AMC.

Representatives from 20th Century Fox TV did not immediately respond to TheWrap's request for comment, while the Fox network had no comment.


Ihan mikä vaan kelpaisi tänne, mutta toki jatko alkuperäisellä castingillä olisi kokonaistavaltaista reboottia maukkaampi. Olisi törkeän siistiä nähdä kokonaisia uusia tuotantokausia filuista.

Myöskin tuo AMC:llä nähtävä uusi Scifistely Area 51 kutittelee viisaria jo pelkän tittelinsä ansiosta täälläpäin. Katsottavia Scifi-sarjoja TV tarjoilee harmittavan vähän ja aina kun uusi ilmaantuu, otan mieluusti testiin.


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Cyrus - 26.07.2014 12:31
Alkuperäinen cast tai ei kiitos.


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: zoukka - 26.07.2014 18:58
Veteraaniagentit kulma Duchovnyllä ja Andersonilla voisi olla kyllä tajunnanräjäyttävää materiaalia.


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 26.07.2014 21:55
Tämä on paha. Ainahan sitä uutta X-Filesia toivoo varsinkin alkuperäisellä castilla, mutta mitä Carter saisi aikaiseksi? Elokuvat on selvästi väärä formaatti miehelle. Elokuvan juonikuvio pitäisi olla korkeintaan "monster of the week" tasoa ja että se kantaisi koko elokuvan, sen pitäisi olla helvetin hyvä sellainen. Jota en Carterin usko saavan aikaiseksi.

Sarja voisi olla loppujen lopuksi parempi. Siinä Carter saisi enemmän tilaa juonelle ja X-Filesin parhaita osia oli pääosa kaksikon vastakkainasettelu, jännite ja kemia, jonka uskoisin toimivan paremmin sarjassa (pidempi aika asioiden kehittymiselle). Mutta sitten taas, eikö Scullyn ja Mulderin välillä oleva jännite ja vastakkainasettelu ole pidemmälti jo siirtynyt pois? Mistä tätä ammennettaisi lisää? Vaikka sinänsä en usko sarjan tuloon oikein mitenkään. Ainakaan vanhalla castilla. Kukaan ei ole Hollywoodissa niin hullu että panostaisi sarjaan jonka viimeisin elokuva oli täysi floppi.

Niin mahtavalta kuin se kuulostaakin, en tiedä kuinka X-Files vielä saisi arvoistansa jatkoa. Käytännössä se tarkoittaa elokuvia, mutta Carter tarvisi vähintäänkin toisen käsikirjoittajan rinnalle ja helvetin hyvän ja sopivan ohjaajan. Nolan? Se olisi muuten jotain mitä odottaisin ja pelkästä julkistuksesta lentäisi perseelleen. Ei sillä että X-Files uutiset ei yleensä nostaisi innostusta vähintäänkin hiukan.


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 18.01.2015 12:02
http://dome.fi/viihde/netti-ja-tv-sarjat/the-x-files-saa-jatkoa-fox-kanava-haluaa-jatkaa-sarjaa-alkuperaisten-nayttelijoiden-kanssa


Ei perse kun sydän pomppasi kun luin tämän otsikon amppareista! Todellakin vaikka 12 jakson minisarja eetteriin!

Haluan todellakin uudelleenkatsella tämän sarjan. Nyt suominetflix prkl.

Toinen lähde: http://www.comingsoon.net/tv/news/400729-fox-is-in-discussions-to-revive-the-x-files


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Kubs - 24.03.2015 20:18
Lainaus
“The X-Files” gang is getting back together for a six-episode limited series that has formally been given a series order by Fox.

David Duchovny and Gillian Anderson will be back as FBI agents Fox Mulder and Dana Scully. Series creator Chris Carter will be at the helm for 20th Century Fox TV and Ten Thirteen Productions. Production is set to begin this summer although Fox has not yet set an air date


http://dome.fi/viihde/netti-ja-tv-sarjat/nyt-se-on-virallista-the-x-files-palaa-kuudella-uudella-jaksolla

EIPÄ VISSIIN!!!


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Cyrus - 24.03.2015 21:23
Mahtavaaaaa!


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 25.03.2015 08:30
Tuo on kyllä aivan hemmetin hieno uutinen. Mikä tahansa olisi kelvannut ja kuusi jaksoakin on mielestäni paljon parempi asia kuin uusi elokuva. Tiedä vaikka tekisivät lisääkin, jos katsojia on  paljon.

Mutta mitä sitten tältä haluaisin? En tiedä haluaisinko sittenkään tältä Alien-juonilinjaa, sillä X-Filesin perimmäisin hienous on Mulder ja Scully tutkimassa outoja juttuja ja hirviöitä. Kuusi upeaa Viikon Hirviö -jaksoa siis kelpaisivat, mutta saisiko niiden lomaan ujutettua tarinantynkääkin, joka veisi tätä eteenpäin edellisen elokuvan lopusta?

Toisaalta jos UFO-jutut tehdään hyvin, niin en sano että niiden päälle sylkisin. Filut on takaisin ja se on jo itsessään todella merkittävä asia ja olen siitä hyvin, hyvin kiitollinen.


Nyt sarja pitää viimeistään uudelleenkatsella tavalla tai toisella ennen (todennäköisesti ensi vuonna) esitettävää uutta kautta.


Ensimmäiset huhut ilmassa: http://xfilesrevival.tk


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: despo - 25.03.2015 10:28
Sais tulla noi alkuperäiset jaksot vaikka Netflixiin. Mulla on pari kautta DVD:llä jossain, mutta pitäisi katsoa kaikki kun en ole koskaan katsonut sarjaa alusta saakka loppuun..


Otsikko: Vs: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 25.03.2015 10:34
Sais tulla noi alkuperäiset jaksot vaikka Netflixiin. Mulla on pari kautta DVD:llä jossain, mutta pitäisi katsoa kaikki kun en ole koskaan katsonut sarjaa alusta saakka loppuun..

Saksassa ainakin pyörii filut remasteroituna teräväpiirtona ja laajakuvana. Näyttää kuulemma todella hyvältä. Varmasti heittävät BD-boksin myyntiin tuon uuden kauden julkaisun aikoihin, mutta en itse enää optisia levyjä osta, niin haluaisin toki johonkin streamauspalveluun. Voisi olla toki vaikka ViaPlaykin, voisi muutaman kuukauden pitää palvelua ihan sen takia.

En tiedä olisiko Suomi-Netflixillä mahdollisuuksia sopimuksien perusteella näyttää filuja. Olen joskus asiaa kysellyt, mutta selvää vastausta en ole saanut.


X-Files katoamassa Jenkki-netflixissä 1.4? Jos BD-boksia haluaisivat myydä, olisi melkein järkeenkäypää ottaa sarja alas suoratoistopalveluista...


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 26.03.2015 09:37
http://www.xfilesnews.com/index.php/xfiles-news/latest-news/1566-xfn-exclusive-chris-carter-on-xfilesrevival


Lainaus
Carter confirms that the show will return over the summer to the place that saw the beginning of it all: Vancouver, British Columbia in Canada.


Chris Carter mentions that there will be a nice mix of mythology and stand alone episodes, but what is the set up after all is said and done? Will this be the final ride or are we keeping the door open?

"It's a good question," he snickers. "I don't want to answer it exactly because I wanna keep people guessing."


Mahtavaa, että sarja palaa Vancouveriin! Jotain hävisi kun kuvaukset siirtyivät kuudennella kaudella Los Angelesiin.

Peukku ylös myös MOTW ja Mytologia-mixille. Nuo aiemmin postaamani huhut kuulostivat jossain määrin huolestuttavilta...



Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 30.09.2015 10:46
Ensimmäinen kunnon traileri: https://www.youtube.com/watch?v=_1SmJUBT5q0

Lähenee lähenee. Mutta suoraan sanottuna, hiukan petyin tuohon. Tästä oli vähän hukattu se X-Filesin mystinen uhkaavuus tms. ja se on vaihdettu, sanoisiko "Marvel -ryminään". Eli ryminään joka houkuttelisi nykynuorisoa, joka tuo vähintään ne puolen miljardin katsojaluvut joka Marvel -leffalle. Toivottavasti tämä oli vain trailerin synti ja itse sarja nojaisi enemmän vanhaan tyyliin. Trailerissakin se kuitenkin selkeästi joissain kohdissa tuli esille. En tiedä mikä sarjan ikäraja on, mutta ideaalitapauksessahan tästä tehtäisiin suoraan K18, jolloin jäisi se teinien kalastelu alkuunsa.


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: zoukka - 30.09.2015 11:42
Joo tuo teaserin editointi oli silkkaa paskaa. Toivottavasti se ei liity mitenkään itse sarjaan.


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Kubs - 08.10.2015 21:41
8.12 Blu-ray boksi tulossa. Suositushinta 299$, jos joskus Euroopassa julkaistaan 300€ hintaan, niin kauppaan jää.

www.slashfilm.com/the-x-files-box-set/


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 14.10.2015 10:30
http://www.youtube.com/watch?v=0R1WiuzIQbM

Aika makee!


Foxia ei todellakaan pidä syyttää jos sarja ei saa uudella tulemisella riittävästi katsojia. Kanava promoaa tätä sellaisella liekillä, että ihan varmasti kaikki ovat tietoisia ja hypettyneitä kansioiden paluusta.

Ja mitä jatkoon tulee, niin uusimmassa haastiksessa Duchovny ja Carter osoittivat katsomoon ja sanoivat "riippuu teistä".

Jos yleisö ottaa tämän omakseen, Salaiset Kansiot on todennäköisesti taas täällä jäädäkseen.


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: zoukka - 14.10.2015 11:51
Toivottavasti aiheet on päivitetty tähän päivään, NSA, älypuhelinpropagandaa jne.


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 14.10.2015 12:26
Toivottavasti aiheet on päivitetty tähän päivään, NSA, älypuhelinpropagandaa jne.

Ja käyttääkö tupakkamies iPhonea, Androidia vai Windows Phonea?

Vai wanhaa Nokiaa, koska se ei vuoda tietoja kuin seula?  ;D


EDIT: Ja mitä makeinta, tuo eka jakso on näytetty valikoidulle yleisölle ja tietojen perusteella esimerkiksi alkuintrona on käytetty ensimmmäisen kauden versiota musiikkeineen päivineen, ihan muuttumattomana (joskin parempilaatuisena). Aika vahva sanoma siitä, että tämä on ihan suoraa jatkoa filuille ja kausi 10.


http://www.hollywoodreporter.com/news/mipcom-new-x-files-wows-829845

Lainaus
Cynical industry journalists turned into gawking fanboys at the MIPCOM television trade fair on Tuesday night when Fox screened — in its world premiere — the first episode of the hotly anticipated return of The X-Files.

X-Files creator Chris Carter attended the launch, held in Cannes, France, and said that returning to the show, which went off the air in 2002, felt “surreal.” He added that it was “a dream come true” to bring back FBI agents Fox Mulder and Dana Scully, played by original stars David Duchovny and Gillian Anderson.

“I've been doing this for a little over a third of my life, so it's obviously very important for me, so I jumped at the chance to do it,” said Carter.

The audience packed into Cannes' Grand Auditorium broke out in spontaneous applause multiple times — including when Duchovny and Anderson first appeared — and the crowd whooped and cheered as the closing credits rolled. But perhaps the biggest applause came earlier, when the opening credits — with The X-Files' trademark intro music — hit the screen.

In a treat for X-Files' traditionalists, Carter has kept the series' original opening credits exactly as they were when the show first aired back in 1993.

“We thought about doing some changes to the original credits, but then it seemed like like sacrilege,” said Carter. “Those credits were on 202 episodes. They belong on these next six.”


The new series brings The X-Files, and the Mulder and Scully characters, into the present day, with ripped-from-the-headlines conspiracies involving government surveillance and corporate malfeasance added to the show's trademark paranormal paranoia. The plot has Mulder and Scully — now separated from one another privately and professionally — joining forces and reopening the X-Files after new evidence comes to light involving alien abductions and a possible global conspiracy.

Fox has put in a six-episode limited-series order for this X-Files reboot. Carter, however, held out hope that the show could return, though likely in the form of more self-contained miniseries or specials.

Joked Carter, “Mulder and Scully will be in wheelchairs before we're finished.”


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 14.10.2015 16:21
Foxia ei todellakaan pidä syyttää jos sarja ei saa uudella tulemisella riittävästi katsojia. Kanava promoaa tätä sellaisella liekillä, että ihan varmasti kaikki ovat tietoisia ja hypettyneitä kansioiden paluusta.
On kyllä kovaa promoamista. Mutta kun ensimmäisellä kaudella tuskin nähdään panemista, kolmio draamaa tai teinejä, voi olla että nykykatsojissa kohderyhmää ei löydy. Myönnän, tämä on kärjistetyn ja vainoharhaisen skeptistä manailua, mutta itse uskon että tämä jää yhteen kauteen. Mutta nautin siitä yhdestä kaudesta täysillä.

Toivottavasti aiheet on päivitetty tähän päivään, NSA, älypuhelinpropagandaa jne.
Perusaiheethan on pitkälti samoissa jutuissa, eli yliluonnollisessa ja alieneissa. Tämä on yksi syys miksi uskon että sarja ei enää menesty. Nämä jutut ei kiinnosta enää ketään. Paitsi meitä harvoja.


Mutta saahan menestystä aina toivoa ja siinähän on hyvä elellä.


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Kubs - 26.01.2016 22:38
Ensimmäinen jakso oli aika päätöntä hyppimistä, olisi voinut tehdä vaikka tuplajakson tuosta. Toinen jakso on taas oli paljon parempi, perus X-Filesiä.


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 26.01.2016 23:26
Ensimmäisessä jaksossa oli tosiaan aika paljon tavaraa ja mentiin sielä täällä. Mutta en silti voi sitä haukkua. Kuten en toistakaan jaksoa. X-Files fiilis oli mukana, eikä olla menty sinne räjähdysten ja toiminnan puolelle, mitä trailerit oli pullollaan. Ei näistä jaksoista ehkä klassikoiksi ole, mutta siltkin: Hieno paluu sarjalle!!


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 27.01.2016 07:44
Katson tänään illalla foxplaysta.  :)

Huikeat katsojaluvut jenkeissä, molempina iltoina. Ei olisi ihme, jos kohta saadaan kuulla jatkosta.

Vielä pari jaksoa enemmän uuteen kauteen, niin fanit olisivat vielä tyytyväisempiä.


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 30.01.2016 10:02
http://viaplay.fi/sarjat/x-files-the


Vihdoinkin. Teräväpiirtona kaikki yhdeksän kautta Viaplaystä.

Toivoin Netflixiä, ettei tarvitsisi maksaa kahdesta samankaltaisesta palvelusta. En ole onneksi käyttänyt vielä ilmaista ensimmäistä kuukautta.

Tällä hetkellä ei ole järkeä käyttää sitä, koska en ehtisi katselemaan.


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 03.02.2016 09:49
Olihan muuten hieno jakso eilen :D En aikaisempien kausien huumorijaksoista pitänyt, mutta tämä hoiti homman paremmin kuin vanhat. Twisti oli nerokas, Duchovny hoiti hommansa huomattavasti paremmin kuin aikaisemmin ja repesin kun Mulderin kännystä alkoi soimaan X-Filesin tunnari :lol: Hieno jakso, hieno jakso. Pettymys on mieletön jos tason pysyessä tälläisenä ei tule uusia jaksoja tämän kauden jälkeen.

EDIT: Ja kun tuli sanottua että kahdesta ensimmäisestä jaksosta ei ole klassikko jaksoksi, niin tästä kyllä on.


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Kubs - 10.02.2016 09:37
Eilinen jakso oli kanssa ihan viihdyttävä, vaikkakin taas oli mukaan ängetty vähän liikaa kaikkea.. Oli takaumaa, muistelemista. Gillian Anderson on lisäksi jotenkin todella vaisu. Kähisee kuin flunssan kourissa, eikä pääparin välillä ole oikein mitään tunnetta. Tuntuu että on vain rahat kääritty ja vetäisty roolit vähän sinnepäin.

Toimivampi ratkaisu olisi mielestäni ollut tehdä tästä kuuden jakson jatkuvajuoninen minisarja sen sijaan, että yritetään faneille tarjota vähän kaikkea.

Ei siinä, kyllähän tätä katselee. Kaksi viimeistä jaksoa pitäisi sitten olla niitä mytologia jaksoja?



Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 10.02.2016 12:57
Viimeisin jakso oli hyvä, mutta osittain tylsä. Selkeästi mennään siihen suuntaan, että William tulee olemaan se uusi kantava voima, mutta nämä tilanteet on kirjoitettu vähän...no, huonosti. Scully on maansa myynyt koko ajan (nyt vuosien jälkeen...) ja Mulderin fiilis taas tuntuu olevan... "meh". Tästä saisi hyvän ajavan voiman rakennettua, mutta jos kirjoitus menee hahmojen kohdalla näin ääripäissä, koko homma voi kaatua siihen. Muuten jakso oli taas hieno ja mukaan saatiin X-Files fiilistä.


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Kubs - 17.02.2016 19:54
Viides jakso oli näistä uusista huonoin. Ei jaksanut keskittyä oikein. Lisäksi Mulderin trippikohtaus oli kuin Californiacationista konsanaan.


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 18.02.2016 08:56
Joo ei iskenyt oikein minuunkaan. Lone Gunmenillä promoaminenkin oli aika suoraa kusetusta. Huomaa selkeästi että tekijät eivät ota touhuun ihan niin ryppyotsaista asennetta kuin aikaisemmissa kausissa. Sinänsä ihan jees, mutta jatkuva vitsin vääntäminen Mulderin touhuista alkaa menemään jo vähän yli. Mulderin tripin selityskin oli varmaan huonoin koko sarjan historiassa: "Mulderille nyt vaan sattuu tälläisiä." Okei... Muutenkin koko jakson idea oli varsin perinteinen. Osa X-Filesin viehätystä on itselle ollut tarinoiden omaperäisyys, kun nyt idea olisi voinut olla mistä sarjasta vaan. Ratkaisu saatiin sinänsä "X-Files keinoin", mutta sekin oli aika ohut.

Toivoin että kaksi viimeistä jaksoa olisi ollut suurempaan juonikuvioon liittyvää, mutta ehkä sitten vain viimeinen. Toivottavasti edes se viimeinen.


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Kubs - 24.02.2016 19:26
Viimeinen jakso nähty ja vähän pettynyt fiilis jäi kokonaisuutena näistä jaksoista. Mahdollisuuksia olisi ollut paljon parempaakin. Näistä ensimmäisen ja viimeisen jakson sisällöstä olisi varmasti saanut kasattua kuuden jakson jatkuvajuonisen sarjan, ehkä sinne keskelle mausteeksi joku monster of the week jakso. Sen verran rivakasti edettiin tässä viimeisessä jaksossa. Ja jäipä sekin melkoiseen cliffhangeriin.


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 25.02.2016 10:39
Näistä ensimmäisen ja viimeisen jakson sisällöstä olisi varmasti saanut kasattua kuuden jakson jatkuvajuonisen sarjan, ehkä sinne keskelle mausteeksi joku monster of the week jakso. Sen verran rivakasti edettiin tässä viimeisessä jaksossa. Ja jäipä sekin melkoiseen cliffhangeriin.
Juurikin tämä. Viimeisestä jaksosta olisi riittänyt helposti tavaraa vaikka kaikkiin kuuteen jaksoon. Nyt koko touhu oli vedetty todella tiukaksi. Tämän huomasi parhaiten Scullyn ja "Tupakkamiehen" rooleissa. Molemmat käyttäytyivät aivan erilailla mitä olisi kuvitellut. Scullystä tuli yhtäkkiä salateoreetikko ja tupakkamiehestä maailman vaikutusvaltaisin mies ja tuhoaja. Jos näitä kohtauksia oltaisi pohjustettu ja syvennetty lisäjaksoilla joissa tulisi motiivit, tapahtumat ja logiikka paremmin selville jakso olisi toiminut paljon paremmin. Nyt koko homma oli vedetty tyhjästä. Todella harmillista. Idea sinänsä kun on ihan jees, mutta tämän jakson olisi pitäinyt olla se huippu, eikä alku.

Vähän on päässyt Hollywood tms. vaikuttamaan näihin jaksoihin. Vaikka ei sillä, että en olisi tyytyväinen paluuseen ;D Helvetin hienoa että sarja saatiin takaisin ja hyvillä katsoja luvuilla. Nyt kun tekisivät seuraavaksi 12 osaisen kauden, niin saataisin oikeasti tarina aikaiseksi, eikä sutaisua.


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 08.10.2016 12:42
Avasin kuun alussa Viaplay-tilin, ja katsoin muutaman ensimmäisen jakson edestä filuja.

Näiden versioiden laatu on todella hyvää, tuntui ensin jopa vähän omituiselta katsella alkuaikojen Mulderia ja Scullya näin roskattomasta lähteestä laajakuvana, äänetkin kuulostavat paremmilta. Parin jakson jälkeen siihen jo tottui, mutta satunnainen "hitto, tämä on todella jees" -fiilis jäi ilmaan roikkumaan.

Jakso illassa -tahtia kestää pitkälle ensi vuoteen, toivottavasti lisäävät tuoreimmankin minikauden palveluun jossain välissä – katsoisin sen mieluusti uudestaan heti yhdeksännen perään.


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Kubs - 21.04.2017 05:02
10 uutta jaksoa luvassa!

http://deadline.com/2017/04/x-files-returns-event-series-fox-1202073290/


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 21.04.2017 06:31
10 uutta jaksoa luvassa!

http://deadline.com/2017/04/x-files-returns-event-series-fox-1202073290/

Mahtavaa! Neljä enemmän kuin viime kaudella.

Miten olisi 3 mytoa, yksi alkuun, keskelle ja loppuun. Ottaisin kernaasti 7 Viikon Hirviötä, niissä tuotantotiimi pääsee todella leikittelemään hulluilla ideoillaan.

Toivottavasti Darin Morgan kirjoittaa edes yhden jakson; Mulder and Scully Meet the Were-Monster jäi kympiltä parhaiten mieleen. Hykerryttävä, kekseliäs, yksi parhaita filu-jaksoja koskaan.


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 30.09.2017 06:17
http://ew.com/tv/2017/09/29/the-x-files-season-11-first-look-chris-carter/

Älä lue, jos et halua tietää uudesta kaudesta mitään ennakkoon.

Tätä teknistä asiaa en pidä kuitenkaan spoilerina: kausi 11 sisältää kymmenen jaksoa, joista kahdeksan Viikon Hirviöitä. Se on hieman enemmän kuin alunperin luulin, mutta jos ne ovat todellakin hyviä... silloin ei ole mitään valittamista. Päinvastoin.

Ketä huijaan? Nautin todennäköisesti keskinkertaisestakin X-Filesista hemmetisti.  :P


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 23.12.2017 06:54
FOX näyttää Suomessa myös uusimman kauden ripeään ensi-illan (3.1) jälkeen: ensimmäinen jakso on listattu ohjelmatietoihin maanantaiksi 8.1, klo. 21.00.

Harmi, ettei FOX HD näy vielä DNA:n kaapeliverkossa ilman kortin tilaamista. Ennen samalla periaatteella toiminut MTV3 HD ilmestyi salaamattomamaksi joitakin viikkoja sitten.

Forbes (https://www.forbes.com/sites/merrillbarr/2017/12/18/the-x-files-season-11-review/#2fdf1ea65965) sanoo arviossaan kauden avauksen alittavan kaikki rimat, mutta sen jälkeen kurssi nousee, välillä erittäin korkeallekin.

Lainaus
That great thing about having more episodes this season (ten vs 2016’s six) is there are more opportunities to create the kind of episodes that made the original series such a runaway cult-hit.

Especially in the fifth episode are we reminded how beautiful The X-Files can be. It’s the kind of episode fans will be saying stands up to anything the pre-feature film run had to offer.

Additionally, in the first five episodes of the season we get some offerings of extreme comedy on the level of last season’s “Mulder and Scully Meet the Were-Monster,” and plot-points that leave us with a lot to ponder heading into the remainder of the season.


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 23.01.2018 06:27
"Tämä on se X-Files, jonka tunsin", sanoin kolmannen jakson aikana. Kaksi edellistä eivät tavoittaneet sarjan fiilistä, ja aloin jo pelätä, mitä tästä kaudesta loppujen lopuksi tulee. Arvosteluiden linja piti minut kuitenkin kiinni uskomuksessa, että parempaan päin mennään. Ja niin mentiinkin.

Ensi viikolla meitä hemmotellaan Darin Morganin tuotoksella. Todennäköisesti herkkupala, jos filujen komediallinen anti iskee.


Otsikko: Re: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 23.01.2018 08:47
Tuli vain mieleen, että Epiä saattaisi kiinnostaa myös nämä äänikirjat. Gillian ja David mukana lukemassa.

https://www.audible.co.uk/pd/Sci-Fi-Fantasy/The-X-Files-Stolen-Lives-Audiobook/B07454S3PK?ref=a_a_search_c3_lProduct_1_1&pf_rd_p=c6e316b8-14da-418d-8f91-b3cad83c5183&pf_rd_r=1EZ9GJE37D09WEVPCP8K&

https://www.audible.co.uk/pd/Sci-Fi-Fantasy/The-X-Files-Cold-Cases-Audiobook/B06Y4C6FGV?ref=a_a_search_c3_lProduct_1_2&pf_rd_p=c6e316b8-14da-418d-8f91-b3cad83c5183&pf_rd_r=1EZ9GJE37D09WEVPCP8K&


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: Ephram - 31.03.2023 15:03
https://www.comingsoon.net/tv/news/1277607-ryan-coogler-working-on-the-x-files-reboot

Jaahas, X-Filesin rebootti tulossa, ja ilmeisesti ilman Mulderia ja Scullya. Ei tule kyllä olemaan helppoa, vaikka mahdollisuudet ovat aina olemassa jos idea ja käsikirjoitukset ovat hyviä eikä alkuperäisestä fiiliksestä ajauduta liian kauaksi. Pari, kolme vuottahan tämän realisoitumiseen väistämättä menee.

Tekisi muuten mieli aloittaa Disney plussasta pitkästä aikaa X-Filesin uusintakatselukierros. Ovat käsittääkseni tuossa palvelussa aika hyvällä laadulla katsottavissa? On mennyt aika hemmetisti aikaa siitä, kun viimeksi katsoin koko originaalin sarjan kokonaan. Ja voisihan sitä helposti katsoa nuo pari uudempaakin kautta taas, en muista niistä enää paljoakaan.


Otsikko: Vs: X-Files arvostustopic!
Kirjoitti: JayeizH - 01.04.2023 10:27
Empä tiedä. Mulderin ja Scullyn kemia oli kuitenkin se mikä tekee sarjasta niin hyvän. Toki X-Files on ideana jo sellainen minkä vuoksi olisin sitä katsonut, mutta Mulder ja Scully teki siitä hienon. Mutta rippuu paljon kenelle sarja tehdään. Todennäköisesti nykyteineille. Eli siihen keksitään jotain tasa-arvoa tasa-arvon vuoksi. Mulder ja Scully roolitetaan vähintääkin toisin päin. Nainen on fanaatikko ja mies taas ns. järkeilijä. Päähenkilöiden iät on varmasti lähempänä 20v. jne. Nykytuottajat ymmärtävät karisman ja kemian seksuaalisina ominaisuuksina, joka pilaa hahmot aina.


Spoileri (osoita katsoaksesi)