Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6]
Tulostusversio
Aihe: Anime ja manga  (Luettu 70884 kertaa)
Vs: Re: Anime ja manga « Vastaus #150 : 24.04.2020 23:38 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW
Anohana
Kuuma kesä. Joukko tiensä hukanneita nuoria, joita sekä yhdistävät että ajavat erilleen monimutkaiset suhdesotkut ja yksi erityinen trauma. Jos on joskus tarve huutoitkumuotoiselle katharsikselle, tai vaan tykkää slice of life -henkisistä sarjoista pienellä twistillä, Anohanaa ei voi liikaa suositella. Löytyy näppärästi ihan Netflixistä.

Tämä oli aikanaan jännä tapaus. Pitäisi varmaan katsoa joskus uudestaan, muistaakseni sisälsi muutamia ihan tunteikkaita kohtauksia. :) Boku dake ga Inai Machi (ERASED) toi myös jotenkin mieleen Anohanan, vaikka onkin enemmän jännityssarja. Saattaa olla jopa, että tuo Erased löytyy jo ihan Netflixin tarjonnasta.

Mitä tulee vielä tuohon Attack on Titaniin, niin pitäisi ehkä siirtyä vain suoraan mangaan. Animessa rytmitys tökkii hieman siitä syystä, että tämä viimeisin kausi päätettiin jakaa kahteen osaan, mikä taas johti siihen, että ensimmäinen puolisko tuntui jokseenkin raskaalta ja puuduttavalta. Sarjanahan Attack on Titan ei ole missään tapauksessa huono, vaikka sisältääkin jonkin verran ristiriitaisuuksia. Parhaimmillaan se on mielestäni silloin, kun kyseessä on jokin yksittäinen mieleenpainuva kohtaus, esimerkiksi tämä (spoilerivaroitus). ;)

Niin joo, pitäisi katsoa itsekin One Punch Manin ja Mob Psycho 100:n uusimmat kaudet. Erityisesti jälkimmäinen näistä on kyllä varsin kovaa settiä.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #151 : 25.04.2020 10:37 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili
Boku dake ga Inai Machi (ERASED) toi myös jotenkin mieleen Anohanan, vaikka onkin enemmän jännityssarja. Saattaa olla jopa, että tuo Erased löytyy jo ihan Netflixin tarjonnasta.

Joo, Erased on tosiaan Netflixin valikoimissa, ja loistava sarja sekin. Menee enemmän ehkä murhamysteeri-laariin, mutta toki siinäkin on elämänmakuiset ja koskettavat osionsa. Anohana sen sijaan on aika lailla rakennettu ihan vaan murtamaan raavaimmankin uroon henkiset puolustukset. Erehdyin itse katsomaan sarjan loppuun työmatkalla - enpä ollutkaan ennen vollottannut hallitsemattomasti junassa. :D


Mitä tulee vielä tuohon Attack on Titaniin, niin pitäisi ehkä siirtyä vain suoraan mangaan. Animessa rytmitys tökkii hieman siitä syystä, että tämä viimeisin kausi päätettiin jakaa kahteen osaan, mikä taas johti siihen, että ensimmäinen puolisko tuntui jokseenkin raskaalta ja puuduttavalta. Sarjanahan Attack on Titan ei ole missään tapauksessa huono, vaikka sisältääkin jonkin verran ristiriitaisuuksia. Parhaimmillaan se on mielestäni silloin, kun kyseessä on jokin yksittäinen mieleenpainuva kohtaus, esimerkiksi tämä (spoilerivaroitus). ;)

Se on kyllä ihan totta, että kausien rytmitys ja pitkät odotukset eivät välttämättä ole olleet tämän tarinan etu. Manga voisi siis tosiaan olla kova tapa kokea mestariteos, ja animepuolelle suosittelisin vahvasti uudelleenkatselua viimeisen kauden alle. Kokonaisuus avautuisi todennäköisesti ihan eri tavalla.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Anime ja manga « Vastaus #152 : 19.10.2020 02:47 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Tulin lukeneeksi kaikki Attack on Titanin loput ilmestyneet chapterit. Sen enempää spoilaamatta olen melko varma, että Titaanien ystävät tulevat olemaan tyytyväisiä siihen, minkä suunnan sarja lopulta ottaa. Oikeastaan suosittelisin jopa siirtymään suoraan mangan pariin, koska tällä hetkellä ei ole käsittääkseni edes varmuutta siitä, pistääkö animen seuraava eli viimeinen kausi juonen pakettiin hieman tiivistetymmässä muodossa.

Pienoinen rant itse sarjasta:

Spoileri (osoita katsoaksesi)


« Viimeksi muokattu: 19.10.2020 03:02 kirjoittanut Kraidi »
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Anime ja manga « Vastaus #153 : 21.05.2021 02:35 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Kentaro Miura on kuollut. Tämä tarkoittaa sitä, ettei legendaarista Berserkiä saada loppuun hänen piirtämänä. :(
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Anime ja manga « Vastaus #154 : 21.05.2021 21:27 »
IPlayer fagotti Jäsen Viestejä: 147 Basaaripisteet: 0 Profiili
Kentaro Miura on kuollut. Tämä tarkoittaa sitä, ettei legendaarista Berserkiä saada loppuun hänen piirtämänä. :(

Jep, melkoinen isku oli tämä. Saa nähdä, ottavatko assistenttinsa sarjan lopun hoitaakseen, mikäli Miura jätti jonkun sortin kässärin jälkeensä. Yksi suurista, ja vasta 54-vuotiaana.
It's the end of the world as we know it, and it's only just begun.
tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #155 : 29.08.2021 12:10 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili


Jahas jahas. Olen koko elämäni onnistunut välttelemään mangan lukemista. Sarjakuvia muutenkin olen lukenut aikuisiällä erittäin valikoidusti, ja varsinkin viime vuosina ihan tavan kansan kirjojenkin lukeminen on ollut aika laiskaa - joten likaisen anime-onlyn elämä on vetänyt tähän asti puoleensa.

Tänä vuonna kuitenkin otin pitkästä aikaa vähän uutta otetta lukemisesta yleisesti, ja siinä samalla päätin viimein repäistä ja testata jokusen mangan läpiselailun samalla. Ensimmäisenä suuntasin paikalliseen kirjastoon tsekkaamaan tarjontaa, ja isoimpia normie-sarjoja olikin tarjolla jo ihan hyvin. Berserk (kevyet mullat Miuralle) olisi kiinnostanut eniten, mutta sitä ei tietysti tietokannoista löytynyt. Jos jollain on kovia vinkkejä siitä, mistä sarjan pääsisi lukemaan helpoiten (fyysisenä tai diginä) ilman tarvetta täyttää omaa kirjahyllyään pysyvästi monenkympin pokkareillla, niitä otetaan mieluusti vastaan.

Berserkin sijaan päädyin nappaamaan mukaan pinon One-Punch Mania. Anime-version molemmat kaudet on katsottu ja varsinkin eka tuottarihan on yksi kaikkien aikojen kovimmista tuotannoista aika lailla kaikilla osa-alueilla. Kakkoskauden studion vaihdos ja monet taustaongelmat ovat kuitenkin tehneet sarjan tulevaisuudesta liikkuvassa muodossa melkoisen epävarman, joten tämä tuntui järkevältä kokonaisuudelta ottaa kiinni ja seurata jatkossa myös mangamuodossa. Eritoten kakkoskauden tarinakaarta odottelen kovasti, sillä mangan taiteen pitäisi pyyhkiä animen keskivertolaadulla melkoisen railakkaasti lattiaa.

Sivumainintana, tuo animetuotantojen arvaamattomuus on myös ollut yksi syy siihen, miksi mangapuoleen perehtyminen on viimein alkanut oikeasti kiinnostaa. OPM:n ohella hyvä esimerkki on The Promised Neverland, jonka ensimmäinen kausi on yksi kaikkien aikojen lempianimaatioasioitani. Kakkoskausi sen sijaan olikin täysin epäjohdonmukainen, laadultaan nopeasti käsiin lahoava ja rikollisen kiirehditty kikkare, joka skippaili kymmeniä chaptereita ja kokonaisia tarinakaaria mangasta ja päättyi lopulta kirjaimellisesti minuutin diashow'hun, jolla koko olemassa oleva tarina paketoitiin ja samalla minkäänlaisen järkevän jatkon toivo haudattiin lopullisesti. GG. Tämä on siis virallisesti yksi niitä sarjoja, jotka voi nyt ja todennäköisesti myös jatkossa kokea oikeasti vain lukemalla - vaikka ensimmäisen kauden katsomista suosittelen kyllä edelleen kaikille.

Kirjastoreissun ohessa googlailin nopeasti, mikä olisi helpoin tapa lukea mangaa meillä päin diginä. Shonen Jump+ olisi aika lailla täydellinen ja halpa ratkaisu, mutta taitaa vaatia melkoista kikkailua päästä palveluun käsiksi Suomessa. Päädyin siis ekaksi kokeilemaan Shueishan Manga Plus -sovellusta, joka toimii Euroopassa ja jossa on reilu 120 nimikettä englanniksi, kaikki ilmaiseksi luettavissa. Toki suurimmassa osassa on saatavilla vain muutama ensimmäinen ja sitten muutama uusin chapteri, eli mikäli ei ole sarjoissa valmiiksi ajan tasalla, palvelu on näiden osalta hyödytön (mitä nyt pienellä alkumaistiaisella voi toki olla arvoa myös).

Onneksi katalogissa on kuitenkin pari uutta sarjaa, jotka ovat kokonaan luettavissa, sekä joitakin one-shotteja myös. Näistä päädyin ekaksi tutustumaan viime vuonna startanneeseen, vauhdilla palkintoja ja hypeä keräilevään Kaiju No. 8 -sarjaan. Noin 15 chaperin alkufiilisten perusteella, hyvää kamaa on. Kuvitus on tyylikästä, tarina etenee hyvällä vauhdilla ja jatkuvasti vanhukseksi haukuttava sekä nuoruuden unelmansa roskikseen laittanut 32-vuotias päähahmo Kafka resonoi näin 32-vuotiaana aika tuntuvasti. :D Ei pitäisi ikinä verrata pop-kulttuurituotoksia toisiin pop-kulttuurituotoksiin, mutta jos nyt joku vääntäisi kättä, niin jonkinlaiseksi Attack on Titanin ja One-Punch Manin risteymäksi saattaisin äkkiseltään kuvailla konseptia. Lyhyesti: Tokio elää jatkuvien kaiju-hirviöhyökkäysten ikeessä ja kansaa suojelee pääasiassa erityisten hirviötaistelijoiden joukko. Päähenkilömme Kafka ei kuulu näihin taistelijoihin, vaan erilliseen siivousyksikköön, jonka usein groteskina tehtävänä on siivoilla megaluokan hirviöiden ruhot pois kaupungin kaduilta elämää häiritsemästä. Asioita kuitenkin tapahtuu, uudenlaisia kykyjä ilmaantuu, ja Kafka päättää kerran vielä tavoitella unelmiaan ennen babylonin oravanpyörälle antautumista. Tällä hetkellä veikkaan, että tämän seuraamista voisi jatkaa mangana ihan viikoittain, niin olisipahan sitten kerrankin sillä aidan toisella puolella myhäilemässä, kun sarjasta (tässä vaiheessa melko lailla väistämättä) tulee animeadaptointi.

Kaiju No. 8:n lisäksi Manga Plussan lukulistalle livahti ainakin Tatsuki Fujimoton (mm. Chainsaw Manin mangaka) tuore one-shot Look Back. Pitäisi olla taattua kamaa tämäkin ja tarjota tuolle shonen-räpellykselle hieman taiteellisempaa vastapainoa. Katsotaan, miten uppoaa!


« Viimeksi muokattu: 29.08.2021 12:34 kirjoittanut Sharkie »
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Re: Anime ja manga « Vastaus #156 : 30.08.2021 03:19 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW
Tänä vuonna kuitenkin otin pitkästä aikaa vähän uutta otetta lukemisesta yleisesti, ja siinä samalla päätin viimein repäistä ja testata jokusen mangan läpiselailun samalla. Ensimmäisenä suuntasin paikalliseen kirjastoon tsekkaamaan tarjontaa, ja isoimpia normie-sarjoja olikin tarjolla jo ihan hyvin. Berserk (kevyet mullat Miuralle) olisi kiinnostanut eniten, mutta sitä ei tietysti tietokannoista löytynyt. Jos jollain on kovia vinkkejä siitä, mistä sarjan pääsisi lukemaan helpoiten (fyysisenä tai diginä) ilman tarvetta täyttää omaa kirjahyllyään pysyvästi monenkympin pokkareillla, niitä otetaan mieluusti vastaan.

Esimerkiksi täältä Berserkin pystyy käsittääkseni lukemaan kokonaisuudessaan, jos ei vain häiritse tuo verkkosivuformaatti.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #157 : 30.08.2021 08:06 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili Näyttäisi toimivan ns. tarpeeksi hyvin, että lukemista voisi kyllä harrastaa tuota kautta. Protip siis, kiitos!
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines