Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6
Tulostusversio
Aihe: Anime ja manga  (Luettu 70886 kertaa)
Re: Anime ja manga « Vastaus #90 : 14.04.2008 20:19 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili Hiivanostoreissulla mukaan tarttui 4 Kino's Journey DVD:tä kainaloon, joiden yhdessä pitäisi sisältää kaikki sarjan jaksot, joita on siis 13 kipaletta. Hintaa kertyi 23.95, eli ei yhtään paha, varsinkaan animesta, jota pidän ehdottomana suosikkinani. Nyt voin myös viimein katsoa sarjan japanidubeilla. Harmi ettei enkkutekstejä ole näissä versioissa saatavilla. Saan itkeä suomen kanssa.
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #91 : 14.04.2008 21:25 »
tuhis Vieras Kino's Journey on ihan mukava anime. Ensimmäisen suomijulkaisun voitin Anime-lehdestä ja ihan mutkan takaa koko sarja tuli - Kino matkaa puhuvan prätkänsä kanssa mitä erikoisempiin paikkoihin ja tilanteisiin, tarkkaillen hiljalleen ympäristön elinkuvaa ja tehden sitten shakkimattinsa jaksojen lopussa juuri kuin muut tahot ovat koittaneet saada jotakin "väärää" aikaiseksi. En kuitenkaan lähtenyt ensimmäistä levyä pidemmälle sarjaa seuraamaan parista syystä, joista ensimmäinen on se että tästä mystisestä Kinon kaikentajuavuudesta tulee niin pöljä itsestäänselvyys ettei pojan edesottamukset kiinnosta sen suuremmin. Toinen syy on sarjassa käytetty vertikaaliviiva-efekti kuvassa. Ajattelin että omassa levyssä on jotain vikaa, mutta pienen tutkiskelun jälkeen tekijät ovat käyttäneet tätä efektiä ihan tietoisesti hakiessaan jonkinmoista vuosikertatunnelmaa. Sinänsä ihan hyvä ajatus koska piirrustusjälki on muutoin niin simppeliä. Jonkinmoinen tekstuuriefekti tai muu olisi saattanut elävöittää muuten oikein harmonisista pastellivärimaisemista koostuvia kohtauksia, mutta toteutus lähinnä vain vitutti.Katselin tuossa tuommoista pari vuotta vanhaa robottirytkettä kuin Sousei no Aquarion. Juoni: Enkelit päättivät kurmottaa ihmiskuntaa muinoin, kunnes immeiset sitten kapinoivat (?)  tätä hyökkäystä vastaan, jonka tiimellyksessä sitten tietysti joku kaunispoikaenkeli ihastui isotissiseen ihmisnaiseen ja göaljagökgäal.g.5

Sarja on kiva katsella. Jotenkin lämmin ote animoinnissa, joka on aika erikoista kun yksityiskohtiakin löytyy ja jopa designiakin. Harmi että juonipuoli saa vaikeroimaan sen verran ettei ensimmäistä jaksoa (joka oli yllättäen melkein kolme varttia pitkä) voinut loppuun katsoa. Syy miksi tätä ylipäätänsä lähdin tarkastelemaan oli tuommoinen yksi musiikillinen ihmeolento kuin Yoko Kanno, sekä se että Kannon lisäksi mukana oli väkeä vanhemmasta ihan kelpoisasta ropottirytkeestä nimeltä Escaflowne.

Kannon ote on ikävästi viimeaikoina jotenkin herpaantunut eikä uusi matsku ole tyypilliseen tapaan yhtä hyvää kuin vanha. Aquarionissa tuntuu Kanno kuitenkin olevan upeasti voimissaan, sillä taistelukohtauksia katsellessa ei ajattele että "onpas hyvää animemusiikkia", vaan että "onpa upeasti sävellettyä sinfoniaa". Soundtrackit lähtivät tilaukseen suoriltakäsin ja toivottavasti tarjolla on jotain edes puoliksi niin upeata kuin Brain Powerd ja Escaflowne.
tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #92 : 15.04.2008 01:23 »
Azu Aivot sanoi ei mutta sielu oli hiljaa, so I did it Jäsen Viestejä: 993 Basaaripisteet: 1 Profiili L/R:n aka Licensed By Royaltyn katsoin loppuun. Mikäs siinä, olihan se viihdyttävä 13 jakson paketti agenttitoimintaa. Eipä se tarjonnut erityisen monimutkaisia juonenkäänteitä tai turhan syvällistä pohdintaa, mutta jos sitä nyt sitten täytyisi yhdellä sanalla kuvata, niin juuri siten, että se oli viihdyttävä. Hahmot olivat pidettäviä, toimintakohtaukset hienosti toteutettu ja svengaava musiikkikin sopi sarjan tunnelmaan. Pidin.Seuraavaksi katsomisvuorossa Noein.
Nyt/Kohta meneillään: Borderlands (PS3), Bayonetta (PS3), LocoRoco Midnight Carneval

Menneen talven lumia: Uncharted 2: Among Thieves

Me wants: Ratchet & Clank: A Crack In Time, Muramasa: The Demon Blade
tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #93 : 15.04.2008 14:59 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili Kino on muuten tuhis tyttö  ;D Selviää yhdessä jaksossa, jossa selviää nimen ja siekkailuinnon alkuperä. Suht "surullinen" jakso.

Mutta tottahan tuo mitä sanoit. Itseänikin häiritse DVD:tä kastellessa hieman nuo viivat kuvassa. En nimittäin muistanut moisia olevan olemassakaan kun sarjaa aiemmin näin.
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #94 : 17.04.2008 11:22 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Helevetti NGE:hän oli melko loistava loppuunsa. Vielä pari jaksoa jäljellä ja End of Eva postissa ja fiilikset kyllä aika lailla katossa. Juonen kiemurat kietoutuvat luonnollisen oloisesti lopussa yhteen mitä tietenkin auttavat nuo dc jaksot, joissa on 7 minuuttia lisää kamaa per episoodi. Ihmettelen miten noista on saatu edes puserrettua toimivat 20 minuuttiset.

Kyllä mä voin helposti ymmärtää, miten NGE on ollut joillekin tajunnanräjäyttävää kamaa varsinkin jos on katsonut sarjaa joskus 14 vuotiaana wannabe-otakuna. Rei-ilmiötä en koskaan älyä, sillä eihän hahmolla ole sen suurempaa roolia sarjassa tosin EoE:ssa varmaankin asia muuttuu. Introjection-jakso oli myös kyllä sellaista tykitystä visuaalisesti, että siinähän luuli katsovansa ison budjetin animaatio-elokuvaa.

Lopputekstien biisin vaihtuvat vokalistit ja soittimet toimivat myös hyvin. On siistiä huomata, että välillä biisin tunnelma sopii tiettyihin jaksoihin kuin nakutettu. Snice.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #95 : 19.04.2008 18:02 »
tuhis Vieras


Soul Eater on jälleen yksi Square Enixin tuote, jota ajettiin lafkan kustantamassa mangajulkaisussa testiksi ja myöhemmin sitten ihan omana julkaisunaan. Sarjasta aloitettiin tekemään juuri animea ja peli on myös tulossa Wiille. Animea tsekkasin sitten jakson verran ja siinä missä surrealistinen design oli plussaa ja laadukkaasti tehty, oli anime ehdottomasti tuote. Hirmuista cool guy hakuisuutta päähahmon repliikkiä lainaten "no way a cool guy like me would like a girl with such a small breasts" tms. Tuommoiset dialogit toimi vuosia sitten huumormielessä.Sarjan pääkaarti on jonkinlaisen asetehtaan henkilökuntaa. Tiimit koostunevat jonkinmoisesta asemestarista, sekä sitten varsinaisesta aseesta, jollaiseksi ihmismuotoinen olija tarvittaessa muuttuu asemestarin heiluteltavaksi. Tämä sarja tulee jatkumaan varmaankin pitkään, sillä avausjaksossa ollaan metsästämättä sadatta sielua, jonka syötyään ase-olento muuttuu joksikin jeesustussariksi tms, mutta jos jotain menee vikaan niin urakka on aloitettava alusta - ylläripylläri alustahan tuota lähdetään sitten uurastamaan. Luvassa kovasti nahinaa ja erilaisia asemestareita, aseita ja niinpäinpois. Sarja oli yllättävän raaka paikoitellen ja tissinsyrjää näytetään varsin antaumuksella. Tyypillistä släpstikkiä myös tarjotaan ahkerasti. Täytyy seurata pari jaksoa ja katsoa mimmoiseksi meno muovautuu.Toinen uusi katsaus on sarja nimeltä Mnemosyne, jossa ei veren ja tissien näyttämistä kaihdeta. Päähenkilö on jonkinsortin (kuolematon) yksityisetsivä joka joutuu usein teuraalle tai perverssien pahisten armoille, armon vuonna 1990 jolloin tietokoneissa oli 16 megaa muistia. Miksikään hentaiksi tästä ei kuitenkaan ole, joten Urotsukidojille jatkoa odottavien odotus jatkuu. Pari jaksoa katsoin enkä oikein tiedä että mitä sarja yrittää kertoa. Vituttaa tämmöset nykyanimet joissa joutuu näennäisesti olemaan huuli pyöreänä parikymmentä jaksoa, seuraten tapahtumia missä ei ole mitään logiikkaa muutoin kuin typerillä vihjauksilla jostain paskasta joka sitten kerrotaan viidessä minuutissa viimeisen jakson aikana.Jaksot ovat yli 40 minuuttia pitkiä, joten en sitten tiedä että onko kovinkaan pitkä sarja tulossa. Juonestakaan ei tunnu hirmusti riittävän, mutta selkeä suuntaus on se, että yksityisetsivätoimiston asiakkaitten ongelmat säätelevät tarinankerrontaa jonka lomassa sitten vilautellaan päähahmojen tyttörakkautta ja taustatarinaa. Tuotantoarvot kuuluu ja näkyy. Soundtrack oli mukavan kuuloinen ja kuva näyttää aika hyvältä. Jakson voisi vielä katsoa, mutta jos ei homma muutu niin tokkopa jaksan pitemmälle.
tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #96 : 19.04.2008 23:05 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili *pallit rusentavia spoilereita EoE:sta*

(edit ne eipäs ollutkaan....)


NGE ja EoE paketissa. Pidin End of Evangelionista enemmän kuin otaksuin, sillä itsensä löytämistä oli kuin olikin hyvät määrät. Kyllähän tuo oli selvästi sellainen näytön paikka animaattoreille "köyhäksi" jääneen alkuperäisen lopun jälkeen, mutta henk koht en olisi tarvinnut sarjan loppuun mitään älytöntä epiikkaa ja lankojen täydellistä yhteen kietoutumista. Ei kuitenkaan pidä valittaa kun loppurähinät olivat näinkin suurella rahalla ja vaivalla luodut... mikäs sen rentouttavampaa kuin jättiläisrobot mättämässä toisiaan klassisen musan tahdissa.

Toisaalta tämä vaihtoehtoinen loppu oli aika masentavakin kun hahmo toisensa perään kuoli ja kaikki vastuu sysättiin suurimman angsti-ämpärin harteille. Lopun voi toki tulkita monella tapaa, mutta itsellä jäi aika utlimaattiset fiilikset noiden hahmojen kohtaloista kun taas siinä alkuperäisessä lopussa fiilikset olivat todella positiiviset. Minusta on vähän turhaa kun monet tillittivät alkuperäisen lopun olevan vain hätäisesti kokoon kyhätty turhake, kun se niinkin hyvin silti toimi. Valtavan stressin (Anno) alla kun minusta voi syntyä nimenomaan ainutkertaista kamaa ja ihan samalla lailla se on "oikea" kuin EoE:kin.


Hieno sarja ja vasta näin toisella kertaa osasin arvostaa sitä täysin. Välillä vitutti, välillä riemastutti ja välillä jopa päästiin oikeasti jännien asioiden äärelle... eli pääasia, että katsoja tunsi jotain. Hieno homma! EoE:n ääniraita oli kyllä välillä aivan loisteliasta tiedä sitten johtuiko DTS-leimasta vai ei, mutta HYVIN JYTISI.

Onhan tämä nyt paras Anime anime sarja.
Dragon Ball E!
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #97 : 26.04.2008 21:40 »
tuhis Vieras


Kamen no Maid Guy

Kuka muistaa Castlen julkaisemia VHS-animeita vuosien takaa? Yksi oli Project Ako, tms, ja siinä oli ulkoavaruudesta tulleita transvestiittejä - tai ainakin yksi helvetin ruma mies-nainen japanilaisessa tyttöjen koulupuvussa. Maid Guy on tuon hengenheimolainen niiltä osin että siinä on pumpissa oleva mies sisäkön kuosissa.

Sarjan päähenkilö on likka joka on miljardööri-isoisänsä ainut perijä. Pappa haluaa taata tytön turvallisuuden palkkaamalla kaksi henkivartijaa tälle. Sarja on släpstikkiä, tissejä ja alushousuja. Tavallisesti en jaksa tämmöisen suuntaan edes korvaa kallistaa, mutta jokin sai kuitenkin katsomaan ensimmäisen jakson - se taisi olla tuo varsinainen Maid Guy.

Mies on jokin yliluonnollinen raakile, täysin inhimillisten sosiaalisten ympyröitten ulkopuolella ja kaikki muu on sokean pisteen takana paitsi annettu tehtävä suojella likkaa. Tästä sarja sitten ammentaakin, työnnellen tuota petoa mm. teilaamaan likan koulutovereita mahdollisen myrkytysuhan vuoksi koska nämä kiikuttavat huomaavaisuuttaan limonaatia likalle. Useat kerrat loukattuaan likan kehittyviä naisellisuuksia laitetaan Maid Guy liekaan jonninsortin taikapillin avulla. Sinänsä ihan hauska idea, mutta paskaahan tämä oli. Kaikki muut hahmot täysin turhia paitsi tuo Maid Guy. Toisen jakson verran vielä annan armoa.

tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #98 : 02.05.2008 10:08 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Tänään tulee Subilta Fullmetal Alchemist elokuva. Lähetysaika vaan aika perinteinen "anime-lähetysaika", eli 01:10 yöllä. Pe-la välinen yö siis kyseessä.
tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #99 : 02.05.2008 12:26 »
Bill Duke Jäsen Viestejä: 255 Basaaripisteet: 0 Profiili Sain katseltua loppuun Rebirth of Evangelionin. Eihän siinä paljoa uutta matskua sitten tosiaan ollutkaan. Ainoastaan pari poikkeavuutta alkuperäisestä sarjasta. Jo pelkästään elokuvan jälkeen tulleessa sneek peekissä kakkosleffaan olikin sitten enemmän jänskää kuin koko ensimmäisessä uudessa elokuvassa.

En tiedä miten paikkansapitävät nuo tekstitykset ovat mutta:
Spoileri (osoita katsoaksesi)
tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #100 : 05.05.2008 20:37 »
tuhis Vieras Tjoo, nyt on tullut kyllä taas vähäksi aikaa mitta täyteen. Ei tarvitse ihan heti katsella animea. Aika monta itselle uutta sarjaa on tullut tarkasteltua tässä lähiaikoina mutta yhtäkään mitenkään erityisen hyvää en löytänyt jota olisi viitsinyt alkaa seuraamaan pitemmälle. Kummallista paskaa tuo anime nykyään kun tuntuu että tuottajat heittelevät satunnaisia kierrepalloja ja katsovat mitkä ovat huteja ja mitkä eivät. Miksei rakenneta sarjoja siten että niissä on jonkinmoista substanssia eikä pelkästään välitöntä animenaolemisella maiskuttelua - siksi että länsimaiset aivottomat ihkuttajat saataisiin verkkoihin.

Mitähän sitä tuli tuijoteltua

Toshokan Sensou oli kenties idealtaan yksi omintakeisimmista, sillä päähenkilö oli naiskadetti jonkinmoisessa puolustusjoukossa jonka tehtävänä oli suojella sananvapautta ja erityisesti kirjastoja joita paikallisen hallituksen joukot yrittävät sulkea. Touhusta tuli mieleen vanha elokuva Fire Brigade, tms, jossa tulipalojen sammuttamisen sijaan tämä virasto vastasi kirjojen polttamisesta ettei kansa saisi liian liberaaleja ja vallankumouksellisia ajatuksia. Toshokanin piirustustyyli lupasi ihan mukavan realistista sarjaa, mutta huumorijuttuahan tämä oli eikä muutaman ensimmäisen jakson aikana oikein auennut mikään muu kuin se, että päähenkilön on motivoinut kirjanpelastajakaartiin joku tapahtuma jossa kyseisen viraston edustusmiekkonen teki toiminnallaan vaikutuksen nuoreen päähenkilöön.

Melancholy of Haruhi Suzumiya on käsittääkseni joku superhitti. Sarjan päähenkilö on kummallinen likka jota ei kiinnosta arkiset asiat vaan tämä fanittaa ufoja, taikaolentoja ja ties mitä muuta. Häpeilemätöntä fanipalvelua onnistuttu muotoilemaan kokonaisuudeksi jota katseli muutaman jakson verran ilman suurempia haukotteluita. Ensimmäinen jakso oli aika jännä siinä mielessä että se oli käytännössä Haruhin aloittaman kerhon harrastajaelokuva jossa ei ollut mitään järkeä - kuvanlaatukin oli erittäin varhaista 90-lukulaista ja mietin pariin otteeseen että mitä hittoa tässä nyt on katsovinaan. Jaksot ilmeisesti esitetään kronologisena sillisalaattina jostain kumman syystä.

Kurenain päähenkilö on Kurenai. Jonninsortin jokapaikanhöylä joka työskentelee yksityisyrittäjänä hieman lain kummallakin puolen. Tarina käynnistyy kun jonkin mahtisuvun lapslikka annetaan Kurenain huostaan suojeltavaksi - pestin antanut taho valvoo työsuoritusta sekä sitten itse Kurenaita, jolla on kytköksiä sitten näihin mystisiin palkkapusseihin. Hommasta meni maku kun selvisi että Kurenai on joku supersankarijeejee.

Aegis of Uruk on sarja joka pohjaa johonkin peliin. Sarjan touhuja voisi tavallaan kuvailla joksikin MMO:n tapahtumiksi jossa etsitään grouppia ja sitten mennään mäiskeisiin - jonkinlainen vuositapahtuma jonka aikana läheisen taivaisiin asti yltävän tornin monsterit ovat heikentyneet, ja niinpä kansakunnan sunnuntaisankarit puskevat groupeissa torniin tekemään ekspiä. Släpstikkisekoilua. Odotin promokuvien perusteella jotain hieman vakaampaa. Laadukkaasti sarja on silti tehty.

Blassreiter oli mopoiluanime. Kolmedeetä paskimmillaan - ihan toimivia modeleita, mutta ei mitään olemusta kun animoitu miten sattuu eikä näillä näytä olevan minkäänlaista elopainoa jne. Legendaarinen prätkäjäbä halvaantuu epäkuolleitten mutanttien hyökkäyksessä kesken rallikisan. Kas kummaa tarjotaan sitten kiertotie halvaantumisen ohitse ja sitten ollaankin sateenkaaren kaikissa väreissä tekemässä jeejeetä ties missä. Hahmodesignista tykkäsin, mutta paskaahan tämä.

Bus Gamer... en muista tästä mitään. Ilmeisesti aika hyvä.

Cluster Edgessä oli lentsikoita ja niist mie tykkään. Designit olivat muutamat mielenkiintoisia ja miljöö luotu ihan näpsäkästi. Hahmodesignista en kuitenkaan tykännyt, mutta täytyypä katsoa pari jaksoa lisää joskus.

Strait Jacket on Hellsingin ja Fullmetal Alchemistin äpäräke. Maailma käyttää magiaa kaikissa asioissa, mutta tietysti tällä on hintansa ja magia muuttaa sitten enemmän tai vähemmän satunnaisesti ihmisiä mutanteiksi ja muiksi mölkeiksi. Paikalle lähetetään sitten jamppoja niittaamaan nämä. Hyvä budjetti sarjalla ja asioita on pähkäilty edes jonkin verran että touhussa on jonkinasteinen uskottavuus. Tuotteen luontaiskäry on kuitenkin sarjan yllä eikä siinä ollut oikeastaan mitään minkä takia jaksaisin vaivautua katsomaan lisää.

Mjoo-o, olihan noita jotain muitakin vielä. En tajua että miksi enää jaksan näitä kun roskaa on niin silmittömät määrät suhteessa hyvyyteen. Koko nuoruuteni piirrelleenä ja sarjakuvia ja piirrettyjä katselleena on tietynlainen veto kai tähän, mutta animen taso ei kyllä tee hyvää harrastukselle. Hirveätä skeidaa valtaosa ja ikä ja terveys siinä pelkästään menee kun sihtaa moskan keskeltä jotain jonkun väärtiä. No, Macross Frontier on ihan ookoota. Tuotantoarvot ovat kivat ja onhan siellä Kanno. Jos sitä sitten seurailee... ja tietysti Narutoa joka on parasta paskaa.

Onkohan sitä nähnyt viimeisen parin vuoden aikana mitään erityisen hyvää?

Seirei no Moribito oli hyvä valkotukkaisesta turhimosta huolimatta.

Aika paska saldo.

EDIT: Pläräsin ketjun ja olihan siellä muutama ihan hyvä joista olin tänne naukunut. Rescue Wings, Kemonozume, Moonlight Mile nyt ainakin. Shigurui on vielä kesken ja koitan katsella sitä melko rauhallisesti kun se on tuommonen taidehässäkkä joka vaatii pohdinta-aikaa.

Ns. "uusien sarjojen ränkkäys" menisi jotenkin näin

1. Kemonozume
2. Shigurui
3. Rescue wings
4. Seirei no Moribito
5. Moonlight Mile
6. Macross Frontier


« Viimeksi muokattu: 05.05.2008 20:48 kirjoittanut tuhis »
tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #101 : 05.05.2008 20:51 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW En ole vieläkään nähny mitään muita animesarjoja kuin Rahxephonin ja se oli ainakin loistava. Ja tietty Hopeanuoli, joka on myös mahtava. Pitäisi kyllä hankkia joitain noita arvostetuimpia sarjoja.. ainakin Cowboy Bebop kiinnostaa.
tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #102 : 05.05.2008 20:59 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili
En ole vieläkään nähny mitään muita animesarjoja kuin Rahxephonin ja se oli ainakin loistava. Ja tietty Hopeanuoli, joka on myös mahtava. Pitäisi kyllä hankkia joitain noita arvostetuimpia sarjoja.. ainakin Cowboy Bebop kiinnostaa.
Planetes, FLCL, Genshiken s1 ja s2, Samurai Champloo jne, voin fanservice+huumori ja draama puolelta listata jotain hyviä katsomiani jos sellaset kanssa kiinnostaa.

edit: niin ja Azumanga Daioh. Fraeonin secret pleasure.

edit2: nojaa ei taida draamapuolelta tulla mieleen kuin Honey & Clover s1 ja s2, tässä sarjassa on kuitenkin myös huumori ja slapstick elementtinsä.


« Viimeksi muokattu: 05.05.2008 21:07 kirjoittanut Tan »
tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #103 : 05.05.2008 21:01 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Huumoripuolelta ei niinkään, mutta voithan niitäkin luetella oikeestaan. Draama kiinnostaa aina eli listaa vaan tulemaan. Noistakin olen kuullut vain Samuraista..

Edit: Toki huumoriakin saa olla mukana ja hyvin tehtynähän se on loistava lisä.


« Viimeksi muokattu: 05.05.2008 21:08 kirjoittanut Cyrus »
tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #104 : 06.05.2008 08:21 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Tuhis oletko katsonut Paranoia Agentin? Siinä oli jopa juoni jota seurata. Mutta kyllä animeen voi helposti heittää sellaisen yleistyksen, että se on paskaa. Ihan oikeasti.

Samurai Champloo oli minusta aika peruspaskaa kun pari levyä tsiigasin. Odotin muka jota jotain happoista rap-mättö-sekoilua, mutta sainkin aivan yllätyksettömän samurai-tarinan. Ja jos sellaista haluan nähdä, niin sen pitää olla tyylipuhdasta ja hyvin animoitua.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #105 : 06.05.2008 09:56 »
Azu Aivot sanoi ei mutta sielu oli hiljaa, so I did it Jäsen Viestejä: 993 Basaaripisteet: 1 Profiili
Mutta kyllä animeen voi helposti heittää sellaisen yleistyksen, että se on paskaa. Ihan oikeasti.
Saman yleistyksen voi kyllä heittää aivan mistä tahansa asiasta, jos tuolle linjalle lähtee. :rollaus: Länsimaisessakin televisiossa on helvetisti paskaa ja paskan määrään suhteutettuna helmiä on vähän. Suurin osa musiikista on samaa kulunutta paskaa. Suurin osa julkaistuista kirjoista on paskaa. 99,9999999%:a Wiin peleistä on Cruis'n:n ja Carnival Gamesin kaltaista paskaa. PS2:lle on julkaistu koko sen elinaikana reilu 2000 ala-arvoista/keskinkertaista tuotosta ja vain murto-osa kaikista sen peleistä on hyviä/erinomaisia.

Sama määrä/laatu-suhde vallitsee kaikissa asioissa. Mangan ja animen joukosta löytyy aivan samalla tavalla klassikoita kuin länsimaisista sarjakuvista ja sarjoista.
Nyt/Kohta meneillään: Borderlands (PS3), Bayonetta (PS3), LocoRoco Midnight Carneval

Menneen talven lumia: Uncharted 2: Among Thieves

Me wants: Ratchet & Clank: A Crack In Time, Muramasa: The Demon Blade
tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #106 : 06.05.2008 10:16 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Tiedän. Mutta jotenkin animen saralla klassikoiden ja paskan suhde on musertavasti paskan puolella. Hyviä sarjoja ja leffoja saa oikeasti nyt jo etsiä kivien alta kun perus Ghibli/Kon/Oshii pätkät on hyllyssä.

Länsimaisissa piirretyissä moni paska on tavallaan parhautta, mutta animessa ei näin jostain syystä ole. Katsoppa vaikka pätkä Street Fighter animaatiota (jenkkiversiota) ja sano ettet viihtynyt. Et pysty.

EDIT: Niin ja siinä missä länsimaissa fanien hypettämä tavara on yleensä katsottavaa, ei samaa voida sanoa Nipponin maasta. Joku vitun Full Metal Alchemist saanut jonkun vuoden anime tittelin?! Tämä jo yksinään todistaa, että jotain on pahasti vialla siellä päin. 
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #107 : 06.05.2008 12:18 »
tuhis Vieras Kai se "animen paskuus" on siinä mielessä kosketeltavampi asia kun haluisi että se on hyvää, siinä missä tiedostaa että teeveesarjat ja leffat ovat pääasiassa paskaa enkä itse ainakaan elättele mitään toiveita minkään sarjan suhteen. Kai sitä pikkuhiljaa tajuaa animen suhteen saman asian, mutta se on vielä nykyään suht uusi asia maailmalla (ja näin ollen vielä on toiveikas sen suhteen) ja veikkaan että mielenkiinto lopahtaa kuin lehmänhäntä joskus kun ihmiset tajuavat että kun katsoo yhden sarjan kustakin genrestä niin on käytännössä nähnyt kaiken. Osuu kotimaisia kustantajia niin kovasti omaan nilkkaan tuokin pitemmän päälle kun tässä buumissa yrittävät tyrkyttää kaikenmaailman korealaisten, saksmannien ja muitten turhimoiden piirtämiä mangatyylisiä sarjakuvia markkinoille. Tappavat itse markkinat hitaasti mutta varmasti.

Paranoia agenttia en ole katsonut ja onhan noita laatuisuuksia varmasti rutosti. Se on vaan niin paljon helpompaa vetää ghiblit hyllystä tai katsoa muita ylivoimaisuusteoksia. Minä pidin Full Metal Alchemistista aika paljon, mutta siinä missä sarja on itse aika unohdettava, niin miljöö järjestöineen ja taikasysteemineen oli ihan mukava. Sillä olisi saanut kaikenlaista aikaan.

Cyrukselle varmaan hyvä alku olisi nuo Ghiblin animaatiot, mutta noissa on vaan se vaara ettei mikään maistu oikein miltään noitten jälkeen. Lupinit ovat nerokkaita (mutta ne ovatkin ghibliä) ja Cowboy Bebop on ihan hyvä.

Ghiblillä on vähemmän tunnettuja ja suomessa julkaisemattomia draamateoksia joista ensimmäisenä tulee mieleen Grave of the Fireflies - julkaistiinkos tuo muuten suomessa? Only Yesterday ja I Can Hear the Sea ovat myös arkisempia ja oikein hyviä. Oma ghibli top kolme on 1. Totoro, 2. Porco Rosso ja 3. Kiki's Delivery Service ja vaikka näissäkin on dramatiikkaa ja draamallisia elementtejä, ovat ne pääasiassa hyväntuulisia ja kauniita satuja.

Jaa mutta mihin on unohdettu Ninja Scroll? Parhautta :)


« Viimeksi muokattu: 06.05.2008 12:26 kirjoittanut tuhis »
tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #108 : 06.05.2008 12:26 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Onko Ghibli tehnyt ihan sarjojakin? Olen nähnyt suurimman osan Ghiblin leffoista kyllä ja kuuluvat lähes jokainen ihan suosikkileffojeni joukkoon.

Ninja Scroll on ainakin leffana ihan helvetin kova (parhaiden joukossa :p), onko siitä tehty sarjaakin?


Edit: Juu, Grave of the Fireflies julkastiin Suomessakin, play.comista tosin tilasin aiemmin jo.
tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #109 : 06.05.2008 12:29 »
tuhis Vieras Ninja Scrollista on sarja, mutta en osaa sanoa sen tarkemmin että mimmoinen. Täytyisi joskus tarkastaa mutta nyt on tuo animemittari täynnä muutoin kuin muutaman sarjan osalta mitä seuraa.
tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #110 : 06.05.2008 12:30 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Ok. Leffoista olen kyllä nähnyt enemmän näitä merkkitapauksia, mutta sarjoista en ole tosiaan katsonut kuin Rahxephonin ja Hopeanuolen.
tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #111 : 06.05.2008 13:05 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Hei jätkät mähän olen tuutannut Ninja Scrollia jo Pelaajaboardeilta asti parhaana animena ikinä :(

Se sarja on paska ja samaten mangakin.


Cyrus jos Ghost in the Shell elokuvat eivät ole tuttuja niin heti hankkimaan. Jos diggaat vähääkään jostain Matrixeista niin nämä uppoaa kuin tykinkuula. Tuo ensimmäinen on omassa top viitosessa. (animet)

Ja Jin Roh:ia voi löytää jostain Prisman alehyllyiltäkin vielä. Taisin siitä kirjoittaakin sivu, pari taaksepäin ja ehdoton klassikko sekin.

EDIT: Jahas enpä ollut rustannut mitään tästä. Perhana.

Niin ja ole varovainen noiden anime-sarjojen kanssa. Vaikka ne onkin paskaa, niin moni jää niihin koukkuun ja sitten sitä ladataankin jo viidettäsadannetta Naruto-episodia.


« Viimeksi muokattu: 06.05.2008 13:16 kirjoittanut zoukka »
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #112 : 06.05.2008 13:11 »
tuhis Vieras Luulin olevani ajantasalla mutta ilmeisesti oon kattellut Narutoa vasta reilu puolet jos niitä viissataa on ;)

Tämmöstä sarjaa on katsottava köntissä. 50 jaksoa on minimi.
tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #113 : 06.05.2008 13:26 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Niin ja Cyrus Killzone fanina(ko?) saattaa arvostaa Jin Rohia visuaaliseltakin kantilta. On meinaan tästä ne Helghastit pöllitty ;)Muutenkin visuaalisesti aika päräyttävä kokemus. Varsinkin ihmiset on toteutetty todella hyvin ja näyttävätkin normaali humanoideilta.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #114 : 06.05.2008 15:59 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Jaahas, Jin Rohista olen kyllä kuullut jotain, pitääpä hankkia. Helghastihan se siinä tuijottaa, aika jännä löytö. :lol: Ja jonkinasteinen KZ-fani kyllä olen, yksi suurimpia syitä nimenomaan sen visuaalinen tyyli.

Ghost in the Shell ykkönen kolahti helvetin kovaa (kuten Matrixit) ja itse asiassa se sarjan "eka kausi" on hyllyssä, mutta sitä en ole vielä saanut katsottua. Kakkosen katsoin aikanaan kaverilla puolinukuksissa ja se meni siksi täysin ohi, pitäisi luultavasti hankkia itselle se ja katsoa pirteänä.
tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #115 : 08.05.2008 14:55 »
tuhis Vieras Blade of the Immortalista animea

http://mugen.kc.kodansha.co.jp/eizou.html

Olisi voinut tulla paskemmatkin vibat, mutta olisihan se ollut ihan hölmöä odottaa jotain visualisesti samanlaista kuin manga... paitsi että hetkinen, onhan tässä tämä Shigurui. Olisivat tehneet samperi tuo jengi Immortalin animeksi niin oisin ollut ihan tunnelmissa. Tuosta trailerin tyylistä tulee huonolla tavalla mieleen Samurai Champloo jossa jokin harasi vastaan vaikka se pöllämystyneen näköinen jamppa olikin ihan virkistävästi tehty.

Musiikki astui jotenkin absurdilla tavalla esiin hieman kuten Kurosawa-leffojen jatsit. Aluksi ajattelin että ei hitto, mutta sitten en oikein osannut muuta kuvitellakaan. Aika korskealtahan tuo kuulosti lopulta.
tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #116 : 20.05.2008 08:48 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Oulun Fantasiapeleistä tarttui lapaseen seitsemästoista Berserk ja vihdoinkin tuntuu siltä, että kaikki lähtee pyörimään uudelleen kohti jotain suurempaa päämäärää. Kultainen haukka ilmestyi kansalaisille unessa ja Zoddikin näki lievästi karmivaa unta samaisesta linnusta. Gutsilla oli pitkästä aikaa omantunnon tuskia ja rutto pyyhkii kansalaiset maton alle. Helvetin mukavaa meininkiä taasen...

Välillä tuntuu oikein pahalta lukea sarjaa kun pimeys ja pahuus ovat yhtä paksua kuin terva ja siinä tarvotaan osasta toiseen. Lopun rangaistus inkvisiittorin käskystä oli taas melkoinen wtf kohtaus kun pahat sedät asetettiin kärrynpyörien päälle ja jäsenet murskattiin ja sidottiin niin, että mies oli kärrynpyörän kokoinen. Ja elossa :/


Samalla ostin toisen Lone Wolf & Cubin ja ensimmäisen Nausicaa opuksen. Suurella mielenkiinnolla kyllä hyppään tänään sen kimppuun kun eipä tuosta ole kuullut muuta kuin hyvää.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #117 : 20.05.2008 09:18 »
tuhis Vieras Nausika on monille paisuttelemalla pilattu. Helvetin hyvä se on jos siihen pääsee tyhjiltään käsiksi kuten itse muinoin, eikä se sen paskempi ole jos ei odota jotain jumaluutta. Nykyään lähinnä vituttaa lukea kaikenmaailman vöyhöttäjien mussutusta sen hyvyydestä tms.
tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #118 : 20.05.2008 09:44 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Vituttaa lukea mussutusta hyvän sarjan hyvyydestä mitä?

Kohta muuten taas Nausicaa anime vs manga sota tulille!
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Anime ja manga « Vastaus #119 : 20.05.2008 10:30 »
tuhis Vieras Sota on turhaa. Väsyttävää erottumis ja erittelyriittiä.
tallennettu
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines