Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6
Tulostusversio
Aihe: Läppärit  (Luettu 92612 kertaa)
Vs: Läppärit « Vastaus #60 : 17.02.2010 09:31 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 047 Basaaripisteet: 14 Profiili Riippuu mitä haluaa pelata. Kaveri osti jonkun HP:n perusmyllyn (700€) ja kyllä sillä l4d2 pyöri täysin tyydyttävästi. Siitä vaativammat pelit alkavatkin sitten olla vähän hikisiä.

Eli riipppuu mitä haluat pelata.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Läppärit « Vastaus #61 : 17.02.2010 09:44 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 160 Basaaripisteet: 5 Profiili Jep, tällä mun 2007 ostetulla Acerillakin pelaa vielä jotenkuten. Esim. Left 4 Dead 2:n pitäisi speksien mukaan toimia, vaikken ole sitä vielä ehtinyt testata. En siis uskoisi, että kohtalaisen peli- ja viihdekannettavan ostaminen alta tonnin mitenkään mahdotonta on(omani maksoi aikanaan ~900€, ja nyt vastaavia ja parempiakin saa viiteen tai kuuteen sataan). Varsinkaan jos ei ole ongelma tilata jostain Saksasta tahi muualta, valikoimat monesti vähän paremmat kuin meillä.

Mut tosiaan, jos ihan oikeasti ja kaikkea haluaa pystyä jynssäämään, on pöytäkone aina halvempi ja parempi ratkaisu. Mulla vaan ei sellaista tarvetta ole itsellä, ja kannettavuus - kyllä, kannettava tämä 17'' läpänderikin on, enkä pienempään vaihtaisi - duunien ja kodin järjestyksen vuoksi aika ehdoton.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #62 : 17.02.2010 10:06 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 660 Basaaripisteet: 2 Profiili Mitäs zoukan ja sharkien läppärit on syönny? Eli lähinnä kiinnostaa se näytönohjain. Jos siitä ei ole tietoa niin koneen malli ja merkki?
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #63 : 17.02.2010 10:56 »
tiong tng @ QuakeNet, IRCNet, NetGamers Jäsen Viestejä: 321 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Juu, omalla 2008 Unibody-Macbookillakin (C2D 2.0GHz, 2GB, GeForce 9400M, hintaa ostettaessa ~1050e) on myös tullut pelattua melko paljon esimerkiksi Team Fortress 2:ta, Left 4 Dead 2:ta ja Fallout 3:a, jotka kyllä kaikki pyörivät oikein kivasti medium-asetuksilla.
:: tiong ~ Xbox One, PS4, PS3, Wii, Xbox 360, Xbox, PS2, GC, PC, PSX, DS Lite ::
:: Gamertag: tiong fi ::
:: PSN: tiong_fi ::
:: i5 3570K, 16GB DDR3 1600MHz, HD7950 3GB ::

:: http://twitter.com/tiong_fi
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #64 : 17.02.2010 15:59 »
Kubs Jäsen Viestejä: 490 Basaaripisteet: 1 Profiili
Hakusessa ois läppäriä, jolla onnistuu pelaaminen (uudemmatkin pelit pyörisivät jotenkin) ja muu viihdekäyttö. Hinta saisi olla ~900€.

Onko mahdoton yhtälö tuohon hintaan?

Kyllä se aika mahdottomalta tuntuu. Katselin tuossa verkkokauppa.comin hintoja, joissa oli tämän saitin mukaan sijalla 38 oleva GPU, 1159,90€ hintaan. Ja se GPU pitkälti määrittää onko koneesta pelikoneeksi.

Eli jos oikeasti haluaa kannettavasta pelikoneen niin rahaa on laitettava yli 1000€. Johan pelikoneeksi tarkoitettu pöytäkonekin ilman näyttöä kustantaa 600-800€ riippuen kuinka hyvin osaa osat etsiä ja kuinka paljon rautaa. Eli kannettavalta toimivalta pelikoneelta 900€ on aika kova pyyntö.

Joten suosittelen hankkimaan pöytäkoneen. Kannettavat pelikoneet ovat muutenkin "kannettavia" hyvin nimellisesti. Ei niitä kukaan mihinkään halua raahata.

Juu, kiitos. Niin vähän meinasinkin. Ajattelin jos olisi jotain kompaktin kokoista peliläppäriä, mutta tuntuu kaikki olevan raahattavaa mallia. Pitää katsella, jos lisää säästäisi rahaa sitten. pöytäkonetta ei oikein tee mieli enää hankkia, mutta vaihtoehto on sekin kyllä.
tallennettu
Re: Läppärit « Vastaus #65 : 18.02.2010 01:46 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 160 Basaaripisteet: 5 Profiili
Mitäs zoukan ja sharkien läppärit on syönny? Eli lähinnä kiinnostaa se näytönohjain. Jos siitä ei ole tietoa niin koneen malli ja merkki?

GeForce Go 7300. Riittänyt yllättävän hyvin edelleen, vaikkei tietenkään kaikkeen. Useammin ottaa kuitenkin prossun hertseistä kiinni - vaikka siis Intelin tuplaytiminen onkin - niitä kun ei ole kuin 1,66GHz
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #66 : 20.02.2010 11:19 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
Ensivuoden puolella alan minäkin varmaan kattelemaan uutta konetta ja silloin sanon pöytäkoneille kotikäytössä lopullisesti hyvästi. Joku raahattava 17" läppäri kohtuullisella myllyllä ja Win 7:lla. Varmaan siinä samassa hommaan jonkinlaisen telakointisysteemin, jolla saa näytön hyvään asentoon ja koneen verkkovirtaan.

Tämä Acerin netbook on nyt vuoden vanha ja toimii edelleen hyvin sohvan käsinojalla istuvana pikkuviestimenä.
Alkaa pikkuhiljaa olemaan ajankohtaista tämä. Ensimmäisen generaation Aspire One alkaa rasittamaan hitaudellaan jo sen verran kupolia. Ja eikä tällä oikeasti voi mitään muuta tehdä kuin surffata.

Mieltymykset on tosin nyt hieman muuttuneet. 17-18" järkäleen sijaan alan varmaan tutkailemaan jotain 13"-15" oikeasti kannettavaa konetta. Rakenne, materiaali ja ulkokuoren esteettisyys ovat tärkeitä kriteereitä. Pintojen pitää olla helposti pyyhittäviä, rakenteen kestävä ja jämäkkä. Lisäksi touchpadin pitää olla ehdottomasti mattapintainen tai kuviollinen, kun olen todennut että esim HP:n mukahienon kiiltäväpintaisen touchpadin käyttö on tuskaa. Myös näppäimistö pitää olla hyvä.

Ennen kuin teidon ehtii Macbookkia ehdottamaan, pitää myös W7 mainita yhtenä kriteerinä. Suorituskykyä pitää olla sen verran että HD-striimit pyörivät vaivatta ja sovellukset käynnistyvät nopeasti. Pelikoneeksi en tätä osta, mutta toivomuksena olisi että Diablo III pyörisi jollain asetuksilla tällä koneella, sitten joskus kun se tulee.

Kiirehän kanssa ei ole, mutta tarkoituksena olisi jo nyt alkaa seuraamaan jo markkinoilla olevia läppäreitä sekä sitten tulevia uutuuksia. Arvostelu-, läppärimarkkinoita seuraavia -, ja prosessorivertailuja tekeviä sivustoja kuulisin mielelläni muilta lautalaisilta.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #67 : 20.02.2010 11:45 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW W7 pyörähtää nyky-Macbookeissa jo sellaista haipakkaa, että oksat pois.

Tosin, katson kaikkia sellaisia kieroon, jotka ostavat Macin, asentavat sinne winukan ja käyttävät sitä pääkäyttiksenä!  :o


Windowsista pitäminen on makuasia, mutta se tekee asiasta hullunkurisen, että maksaa koneesta Apple-lisää vain siksi, että saa asennettua sinne Windowsin, kun samaan suorituskykyyn kykenevän PC:n saisi halvemmalla.  Silti viestin toisella rivillä mainitsemiani käyttäjiä on olemassa.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #68 : 20.02.2010 11:52 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Niin, ja mikäli ei suhtaudu fanaattisesti Applen tuotteisiin, joutuu sen 100-200€ hintalisän jollain tavalla myös perustelemaan itselleen. Mutta Macbookkeja pidän hyvänä vertailupohjana muuten. En vain näe niitä omalla kohdallani vaihtoehtona tällä kertaa. Ehkä sitten kun siirryn parempipalkkaisiin hommiin, joku Imac voisi olla siisti juttu. Mutta se on sitten eri tarina.

W7 pyörähtää nyky-Macbookeissa jo sellaista haipakkaa, että oksat pois.
Niin ja tuo ei edes ole mikään saavutus, kun W7 pyörii nuhapumpullanikin moitteetta.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #69 : 20.02.2010 12:36 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 047 Basaaripisteet: 14 Profiili Winukkaa nyt vain valitettavasti tarvitsee aika moneen juttuun mikä macin käyttiksellä ei onnistu. Siksi tuo yleensä bookkeihin asennetaan.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #70 : 20.02.2010 12:42 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Ai tarvitsee? Itse olen kyllä pärjännyt hyvin pelkällä OS X:llä jo neljä vuotta. Vasta hiljattain, MTV3 katsomon myötä, on tullut hinku asentaa Windows rinnalle.

Mutta jos haluaa pelejäkin pelata, niin silloin kyseessä onkin ihan eri juttu.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #71 : 20.02.2010 13:16 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Sonylta tulossa mielenkiintoinen uutuus. Itselläni ei ole minkäänmoista kosketusta Vaio -koneisiin ja moni on tuntunut haukkuvan niitä huonosta hinta/laatu -suhteesta. Tämä kuitenkin herätti mielenkiintoni: http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=51052

CPU ja GPU ovat ainakin ihan kohtuu tasoa ja muutenkin ominaisuudet näyttäisivat vastaavan tarpeitani, mutta toi touchpad. Miksi helvetissä sen pitää olla glossy. Ehkä se näyttää kaupassa seksikkäämmältä, mutta käytännöllisyys siinä on kaukana. No, onneksi kansi olisi mattapintainen. Muistuttakaas nyt mua, miksi nää Vaiot on perseestä?
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: Läppärit « Vastaus #72 : 20.02.2010 14:39 »
Xerobos Jäsen Viestejä: 336 Basaaripisteet: 0 Profiili Henkilökohtaisista kokemuksista voin sanoa, jos on peruskäyttäjä eikä tiedä tietokoneista mitään ja aiemmat kokemukset ovat HP:istä ja Fujitsu Siemensistä, niin Vaio ja W7 ovat hyvinkin miellyttävä kokemus ja siihen on helppo olla tyytyväinen. Varmasti samaa rautaa saa halvemmallakin, mutta ei Vaiossa mikään perseestä ole perusselailu, pelailu, multimediakäytössä.
(Killzone 2:ssa) "Seiniä ja sillankaiteita pitkin pomppiessa tuli tosin enemmän mieleen Mirror's Edgen pelaaminen kuin karskin toimintapelin"
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #73 : 20.02.2010 14:47 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
Varmasti samaa rautaa saa halvemmallakin, mutta ei Vaiossa mikään perseestä ole perusselailu, pelailu, multimediakäytössä.
Sehän tässä nyt hämmästyttääkin että en ole vielä löytänyt vastaavaa pakettia edullisemmalla. Johtuu varmaan siitä kun Core i*:t ovat ilmeisesti vasta tuloillaan läppärimarkkinoille. Joku Sampan R580 on ehkä jossain määrin vertailukelpoinen (http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=8270) mutta ulkokuoren puolesta tuo ei oikein miellytä.

Täytyy jossain päästä hiplailemaan tuota Vaion E -sarjalaista. Ties vaikka joutuisi ottamaan mukaansa.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #74 : 20.02.2010 14:54 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Ennen kuin teidon ehtii Macbookkia ehdottamaan
...
toivomuksena olisi että Diablo III pyörisi jollain asetuksilla tällä koneella, sitten joskus kun se tulee.
Ehdotan silti. ;) Blizzardhan on tunnetusti hyvin Mac-myönteinen (D2, SC, WC3 ja WoW toimii kaikki Macissä, ja kaikki päivitykset sun muut on myös aina julkaistu Macille), joten Diablo 3 ja Starcraft 2 ja kumppanit tulee myös Macille - samana päivänä kuin Winkkarillekin.

Muutoinhan MacBook Prot täyttävät toiveesi lähestulkoon täydellisesti. Jämerä ja tyylikäs kotelo, hyvin toimiva näytön sarana ja lukitus ja hyvä trackpad (multi touch on parhautta). Hinta tietty on mitä on.

Niin, ja mikäli ei suhtaudu fanaattisesti Applen tuotteisiin, joutuu sen 100-200€ hintalisän jollain tavalla myös perustelemaan itselleen.
Apple tuotteisiin "fanaattisesti" suhtautuminen alkaa noin kahden kuukauden sisään ensimmäisen Macin ostamisen jälkeen. ;)


Joka tapauksessa, MacBookkeja ei juuri nyt kannatta ostaa, koska uudet mallit julkaistaan lähi aikoina.MTV3 katsomon myötä, on tullut hinku asentaa Windows rinnalle.
Winkkarinhan saa Mac OS:n rinnalle kaikkein kätevimmin virtuaalikoneena.

Kahta tai useampaa käyttistä jos tarttee, niin virtuaalikoneet on n. miljoona kertaa kätevämpi ratkaisu kuin dual/triple boot. Virtuaalikone on siis vain ohjelma joka toimii muiden ohjelmien rinnalla kuin mikä tahansa muu ohjelma. Käynnistät virtuaalikoneen, ja se lataa siihen asennetun käyttöjärjestelmän. Kun et enää tartte sitä, sen voi sulkea esimerkiksi siten että se virtuaalikone ns. jäädytetään, ja sen tila tallennetaan levylle. Kun seuraavan kerran käynnistät sen, se käynnistyy siihen samaan tilaan, kuin mihin sen jätit (esimerkiksi vaikka kesken elokuvan katselun). Tälläiseen käynnistys-/sammutusprosessiin menee vain joitain sekuntteja. Ja jos et enää tartte sitä virtuaalikonetta ollenkaan, sen voi poistaa heittämällä sen roskakoriin (siis siihen käyttöjärjestelmästäsi löytyvään roskakoriin).

Virtuaalikoneiden huonoja puolia on lähinnä suorityskyvyn pieni, mutta havaittavissa oleva heikentyminen fyysiseen koneeseen verrattuna ja pelien pelaaminen ei onnistu virtuaalikoneissa, joitain harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta. Isäntä koneessa on myös oltava muistia tarpeeksi. Nykykäyttiksillä ei kovin paljoa alle 4Gt:n (3Gt ehkä vielä menee, mutta 2Gt on aika pitkälti no-go) kanssa kannata edes vaivautua, ellei halua uhrata toisen käyttöjärjestelmän suorituskykyä tasolle "tervassa kierivä etana".

Mac OS:lle on saatavilla ilmainen virtuualikoneohjelma nimeltä VirtualBox (toimii myös Windowsissa, Linuxissa ja Solariksessa).

Kokeilin pikaisesti MTV3 Katsomoa VMWare Fusionin alla toimivassa Win7 RC:ssä, ja ainakin joku satunnainen, mutta kovin huonolla kuvanlaadulla varustettu Urheiluruutu toimi koko näytön tilassa ilman havaittavaa pätkimistä.
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #75 : 21.02.2010 20:49 »
Kubs Jäsen Viestejä: 490 Basaaripisteet: 1 Profiili
Sonylta tulossa mielenkiintoinen uutuus. Itselläni ei ole minkäänmoista kosketusta Vaio -koneisiin ja moni on tuntunut haukkuvan niitä huonosta hinta/laatu -suhteesta. Tämä kuitenkin herätti mielenkiintoni: http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=51052

CPU ja GPU ovat ainakin ihan kohtuu tasoa ja muutenkin ominaisuudet näyttäisivat vastaavan tarpeitani, mutta toi touchpad. Miksi helvetissä sen pitää olla glossy. Ehkä se näyttää kaupassa seksikkäämmältä, mutta käytännöllisyys siinä on kaukana. No, onneksi kansi olisi mattapintainen. Muistuttakaas nyt mua, miksi nää Vaiot on perseestä?

Sama kone ollut mullakin kiikarissa, vaikuttaisi ihan pätevältä ja ulkonäkökin kohdallaan.
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #76 : 21.02.2010 23:10 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Acerin vastaava Aspire 5942G, joka on siis Intel Core i5-430M prossulla, Mobility Radeon HD 5650 näytönohjaimella, 500Gt -levyllä ja 4Gt muistilla, on hintaluokassa ~1000€. Eli siis 100 - 150€ enemmän kuin saman kokoonpanon Vaio. Ja Vaioon voi vielä päivittää muistin 8Gt:uun.

Täytyy nyt kyllä maltilla puntaroida näitä. Vielä ei edes kaikki valmistajat ole ehtineet tuomaan näitä Intelin uusilla prossuilla varusteltuja mallejaan markkinoille. Lisäksi on syytä miettiä onko i5-430M:stä kannattavaa maksaa n. 100€ ylimääräistä verrattuna i3-330M:ään. Tätä artikkelia kun lueskelin, ei noiden välillä niin hirveästi eroa ole.

Edit: Eiköhän tuo Vaio tule nyt sitten hommattua. Toki vastaavan setin saisi halvemmallakin, mutta jokin tuossa Vaiossa vain kiehtoo. Jo tuolla mainiolla näppiksellä voi perustella itselleen reilun satkun kalliimman hinnan. Ei tätä jaksa enempää miettiä. Täytyy alkaa tutkimaan mistä sitä pistäisi tilauksen sisään.

Edit2: Tilasin sitten Vaion E-sarjalaisen Jimm'siltä. Hinta oli suht siedettävä 839€, joka on kyllä silti sellainen summa jota en uskonut maksavani kannettavasta tietokoneesta. Kun näihin kuitenkin alkoi tarkemmin perehtymään, niin tuli huomattua että kyllä sitä vain rahalle vastinetta saa jos sen pari sataa enemmän koneesta maksaa. Nyt sitten odottelen että Jimm's saa ensimmäisen eränsä koneita ja että ehtisivät sen ensiviikolle toimittamaan.

Edit3: Menee monologiksi, mutta tänään hain Vaion postista. Muutaman tunnin ensivaikutelmat antoivat ihan positiivisen vaikutelman. Ulkoisesti ja rakenteeltaan kone on muilta osin kaunis ja asiallinen, mutta touchpadin kitka on vähän liiallinen ja rannetuen kiiltävä pinta edellyttää jatkuvaa sormenjälkien ja lian pyyhintää. Pakko kehaista myös koneen WEB -painiketta, joka käynnistää noin parissakymmenessä sekunnissa (teen tähän vielä tarkempia mittauksia myöhemmin) linux -pohjaisen käyttöliittymän ja huippunopean selaimen. Erinomainen ominaisuus kun pitää esim, nopeasti vilkaista reittiopasta.


« Viimeksi muokattu: 24.03.2010 19:09 kirjoittanut migge »
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #77 : 31.05.2010 20:28 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 585 Basaaripisteet: 0 Profiili Tahtois läppärin ittelleen. Suoranaiseen pelikäyttöön en konetta ole ostamassa, muutoinhan olisi pöytäkone hankinnassa. Kuitenkin hamuan siinä määrin tehoa, että mahdollisesti Starcraft II masiinassa pyörisi (ja jotkut viimevuosien naksut, jotka on tullut skipattua ja kenties Witcher?). Oiskos näistä mihinkään:

Toshiban Satellite A500?

-Intel Core i3-330M
-6Gt RAM
-Geforce GT330 1Gb
-16'' ledinäyttö

ASUS N71J

-Intel Core i5 430M
-4Gt RAM
-Radeon HD5730
-17,3'' ledinäyttö

Saatana kun tietäis näistä läppäreistä enempi, ettei tartteis sysipaskaa ostaa. Saa tietysti ehdottaa jotain parempaakin vaihtoehtoa. Molemmat noista kustantavat tonnin ja niissä hintaluokissa ajattelinkin pysyä.
Voice of The World.
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #78 : 01.06.2010 10:14 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 660 Basaaripisteet: 2 Profiili Asuksen laite vaikuttaa aika lupaavalta. Tosin en voi olla kysymättä miksi hommaat pöydälle sijoitettavan kannettavan? Näytön koon ja raudan perusteella voisi päätellä että mistään pienestä kannettavasta ei ole. Tuskimpa akkukaan kestää paria tuntia kauempaa. Pikaselauksella kone taitaa kuitenkin maksaa lähemmäs tonnin, jolla saa jo ihan hyvän pöytäkoneen. Jos näyttö löytyy, niin aika huimasti tehokkaammankin. Ja siis koneestahan tekee pelikannettavan se jos on yksikin peli jota sillä pitäisi pelata ;)

Jos oikeasti kannettavan haluat niin minusta pelaaminen kannattaa unohtaa...muuten kannettavasta tulee kaiken kompromissi jota ei ole ideaalia käyttää oikein missään...Mutta luulen että tuolla asuksella tuleva Starcraft II pyörii, että varmaan aika turvallinen ostos siinä mielessä.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #79 : 01.06.2010 11:32 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 336 Basaaripisteet: 1 Profiili Melkein jos vähääkään tahtoo pelata niin pöytäköne. Saa rahalleen huomattavasti enemmän vastinetta.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #80 : 01.06.2010 17:52 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 585 Basaaripisteet: 0 Profiili Ainut este pöytäkoneelle on se judeemi, etten kovin mielelläni roudaisi sitä Lappeenranta-Imatra -akselilla  ;) Ja näyttö toki löytyy, joten tiedän hyvin että saisin ihan kivan myllyn tolla tonnilla hommattua. Kompromissit ovat aina ikäviä.
 
Optimitilanteessa hommaisin molemmat  ;D

edit: Ellei joku sitten osaa ehdottaa jotain järkevää pikkumasiinaa, jolla hoitaisi kaiken tarpeellisen täällä susirajalla ilman massiivista aivotuhoa (= sietämätön jähmeys). Tällöin rahaa voisi jäädä jopa muuallekin törsättäväksi.
Voice of The World.
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #81 : 01.06.2010 18:25 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
Jos oikeasti kannettavan haluat niin minusta pelaaminen kannattaa unohtaa...muuten kannettavasta tulee kaiken kompromissi jota ei ole ideaalia käyttää oikein missään...Mutta luulen että tuolla asuksella tuleva Starcraft II pyörii, että varmaan aika turvallinen ostos siinä mielessä.
No ei todellakaan kannata. 2000 -luvulla ehkä näin, mutta kyllä ainakin tällä omalla 800 -euron läppärillä pelaa pelejä kaikki tapit kaakossa. Tietenkin jos haluaa jotain Crysistä vääntää kaikilla karkeilla, niin kannattaa ehkä se tehojyrä ostaa.

Niin ja kannettavat luokassa "raahattava" ovat myös muutenkin hyviä pöytäkoneen korvikkeita. Silloin ei akkukestoa tarvita ja hinta/teho -suhteen kanssa ei tarvitse tehdä kompromisseja vrt. ultra slim -mallit.

Doinkille vinkkinä että NotebookCheck on ehkä paras tietolähde kun haluaa vertailla läppäreitä ja niiden komponentteja. Varaudu että saat runsaasti aikaa kulumaan noita vertailutaulukoita lukiessa.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #82 : 01.06.2010 19:03 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 879 Basaaripisteet: 0 Profiili Eikös JayeizH tarkoittanut lähinnä sitä, että pelikannettava ei enää täytä kannettavan perustarkoitusta eli olla kannettava, helposti mukana kulkeva tietokone?

Läppärin hankkiminen pöytäkoneeksi on tavallaan rahan haaskausta, samalla rahalla kun saa tuplasti paremman koneen.

Itseltä toki löytyy todella kallis(1400e) 17" läppäri, joka toimii "pöytäkoneena" ja jota raahaan mukana.  :)
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #83 : 01.06.2010 19:10 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Millä tavalla parempi kone? Minusta läppäri on parempi jos se suoriutuu tehtävistä, kuitenkin niin ettei se vie yhtä neliömetriä asunnostasi.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #84 : 01.06.2010 19:12 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 879 Basaaripisteet: 0 Profiili Tarkoitin lähinnä, että pelikoneeksi ei läppäriä kannata ostaa, koska samalla hinnalla saa tehokkaan koneen, jolla ne pelit pyörii vielä ensivuonnakin.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Läppärit « Vastaus #85 : 01.06.2010 19:21 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 160 Basaaripisteet: 5 Profiili
Tarkoitin lähinnä, että pelikoneeksi ei läppäriä kannata ostaa, koska samalla hinnalla saa tehokkaan koneen, jolla ne pelit pyörii vielä ensivuonnakin.

Ei puhtaaksi pelikoneeksi, mutta tässä haluttiinkin ensisijaisesti läppäri, jolla voi myös pelata. Mikä taas ei tosiaan ole mikään mahdottomuus nykyään.

Itsekään en aio ihan heti, jos koskaan, ostaa enää pöytäkonetta(ellei sitten joskus ole niin paljon rahaa, että voi hommata surutta molemmat), kun läppäri on niin paljon kätevämpi asunnon ylläpidon, käytettävyyden ja monipuolisuuden kannalta. Oma 17'' beibsikin heilahtaa helposti messiin niin tarvittaessa, mikä on korvaamaton ominaisuus, mutta pienempää en tarvitsisi/haluaisi, kun pääasiassa kone kuitenkin pysyy kotona. Pöytäkone taas olisi, varsinkin tässä soluelämässä, melkoinen hirvitys. Eikä ole tosiaan PC-pelaamisesta tarvinnut luopua, vaikka tämä mylly on jo noin 3 vuotta vanha.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #86 : 01.06.2010 19:25 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tarkoitin lähinnä, että pelikoneeksi ei läppäriä kannata ostaa, koska samalla hinnalla saa tehokkaan koneen, jolla ne pelit pyörii vielä ensivuonnakin.


No katsotaan sitten ensi vuonna saanko uuden pelin pyörimään tällä Vaiolla. Tai no Diablo 3:n tapauksessa voitaneen katsoa muutaman vuoden päähän.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #87 : 01.06.2010 19:52 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 879 Basaaripisteet: 0 Profiili Tuskinpa sillä pyörii edes nyt uusimmat pelit täysillä asetuksilla. Toki jos haluaa karsitun pelikokemuksen, niin eri asia.

Toki kannettavalla voi pelata, näin itsekin teen ja mulle riittää ettei grafiikat ole tapissa. Pointti nyt vaan oli tuossa JayeizHin viestissä jo, eli joutuu tekemään kompromisseja sen kannettavuuden ja peliominaisuuksien kanssa. 17" ei ole enää "kannettava", eikä se helposti kulje mukana vaikkapa kaupungilla. Itse en ainakaan tykkää kannella 4kg mötisköä. Se on sitten eri asia, jos tällaista ei hae kannettavalta, vaan haluaa pienen "pöytäkoneen".

Tietysti osa peleistä pyörii, Diablo 3:n pyörii varmasti, mutta kaikkia pelejä kannettavalla, jonka haluaa toimivan myös oikeasti kannettavana ja helposti mukana kulkevana tietokoneena ei välttämättä voi pelata.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #88 : 01.06.2010 21:01 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 660 Basaaripisteet: 2 Profiili Minusta kannettavan hankkiminen pelikoneeksi ei ole käynnöllistä eikä vaatimuksia täyttävä hankinta. Listaan vaikka ihan esimerkkejä.
Tälläinen laite kannettavan näkökulmasta:
Kone lämpiää pahimmillaan pirusti.
Kone ei todellakaan ole kannettava vaan raahattava, ihan kokemuksen mukaan.
Akku kesto on niin pieni, että eihän sitä ilman virtajohtoa tai latauspaikkaa voi edes kuvitella ottavansa mukaan.
Kaikki kehitystyö on käytetty enimmäkseen rautaan, joten kannettavan muu tuntuma ei välttämättä ole mitenkään erikoinen, vaikka hintaa on.

Tälläinen kone pelikoneen näkökulmasta:
Näppäimistö + näyttö yhdistelmä. Ergonomisuus ja käytönnöllisyys pelattaessa on aika kaukana erillisen näytön ja näppäimistön kannalta. Voi tietysti ostaa nämäkin erikseen, mutta onko tässä enää mitään järkeä?
Kannettavan lämpenemisen vaikutus käyttäjään on paljon konkreettisempi kuin pöytä koneen.
Tehojen määrä ei tule olemaan sitä luokkaa mitä pöytäkoneissa.
Oman kokemuksen mukaan ja oikeastaan ihan järjelläkin ajateltuna pelikannettavat eivät kestä käyttöä niin hyvin kuin pöytäkoneet. Varsinkaan jos niitä kanniskelee. Ensimmäisenä menee jokin tuuletin, toisena näyttö ja kolmantena kovalevy. Varsinkin jos tätä käytetään oikeasti kannettavana. Sellainen rohjo kun ei voi olla heilumatta ja tärisemättä matkalla. Iskujen ja heilahdusten voimaa vielä lisää laitteen oma paino. Lisäksi tuulettimet joutuvat todella koville ihan pelaamisessakin. Ilmankierron kun pitää olla tehokkaampaa per tuuletin. Lisäksi itse en ole omistanut yhtäkään tietokonetta josta ei olisi hajonnut jotain rautaa kesken kaiken. Pöytäkoneessa tämä ei vaadi kuin uuden osan. Kannettavassa jos ei takuuta ole, käytännössä koko roska menee uusiksi.

Kannettavasta vain ei saa yhtä hyvää pelikonetta kuin pöytäkoneesta. Eikä pelikannettavasta saa niin hyvää kannettavaa kuin "oikeasta" kannettavasta. Lisäksi pöytäkoneen negatiivinen "viba" sisustus elementtinä on enemmän alkuasenteesta kiinni. Koteloita saa pieniä ja ne saa piiloonkin. Ja ei ne nyt niin paljon vie tilaa että solusta sen takia tila loppuisi, varsinkin jos kämpässä on joka tapauksessa jonkinlainen työpöytä.

Ainoa oikea plussa pelikannettavalla on että sitä voi siirrellä kämpässä helposti, jos haluaa koneen vaikka vaihteeksi toiselle pöydälle tai vaikka sänkyyn. Tai sitten tämä voi poistaa erillisen työpöydän tarpeen kokonaan, kun kannettavaa voi periaatteessa pitää missä vaan. Tosin sen sylissä pitäminen on tuomittu idea lämpenemisen vuoksi.

Ja siis en tietenkään kiellä pelikannettavaa hankkimasta. Ymmärrän kyllä miksi se houkuttelee. Mutta itse en aio ikinä luopua pöytäkoneesta. Käyttö on vain paljon helpompaa jo pelkästään siksi että kone ei ole valmistajan "täyttämä". Sitten kun vielä mukana ei edes tule asennuslevyä vaan sen erillisenä jakona kovalevyllä niin onnea vaan uudelle asennukselle. Ei, pelikannettavaa ei itsellä ole eikä tule. Windows kannettavista saa muutenkin vaan kyrvän otsaan ja paskaa käteen.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #89 : 01.06.2010 21:42 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili JayeizH:lla ihan hyviä pointteja. Kannettavakone pelikoneena ei missään tapauksessa ole yhtä hyvä kuin pöytäkone, mutta toisaalta kannattaa huomioida, että on pelaajia ja on pelaajia. Lisäksi on pelikannettavia ja pelikannettavia.

Minulla esimerkiksi on kaksi vuotta vanha MacBook Pro. Joku teistä on ehkä saattanut kuulla, että pari viikkoa sitten Steam julkaistiin Macille. No minä olen kyseisellä läppärillä pelaillut viimeiset pari viikkoa. Tales of Monkey Island -sarja läpi kuten myös HL2 ja Episode Onen starttasin juuri reilu tunti sitten. MI:ssä graffa-asetukset pystyi olemaan tapissaan, mikä ei sinänsä ole yllättävää. HL:t olen vedellyt graffa-asetukset hiukan yli puolen välin, paitsi AA pois. Välillähän se nykii, mutta on se silti pelattava.

MacBookit on tunnetusti hyvinkin kannettavia koneita. Akku kestää 7+ tuntia (riippuen mallista) ja koko ja paino on hyvinkin kannettavaa mallia.

Ja minulla setuppina on MBP:n lisäksi Bluetooth-näppis ja -hiiri, eli täysin käänteinen pelisetuppi kuin mitä ihanne pelisetup yleensä on.
tallennettu
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2023
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines