Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6
Tulostusversio
Aihe: Läppärit  (Luettu 106036 kertaa)
Re: Läppärit « Vastaus #90 : 01.06.2010 22:51 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili
Minusta kannettavan hankkiminen pelikoneeksi ei ole käynnöllistä eikä vaatimuksia täyttävä hankinta. Listaan vaikka ihan esimerkkejä.
Tälläinen laite kannettavan näkökulmasta:
Kone lämpiää pahimmillaan pirusti.
Kone ei todellakaan ole kannettava vaan raahattava, ihan kokemuksen mukaan.
Akku kesto on niin pieni, että eihän sitä ilman virtajohtoa tai latauspaikkaa voi edes kuvitella ottavansa mukaan.
Kaikki kehitystyö on käytetty enimmäkseen rautaan, joten kannettavan muu tuntuma ei välttämättä ole mitenkään erikoinen, vaikka hintaa on.

Tälläinen kone pelikoneen näkökulmasta:
Näppäimistö + näyttö yhdistelmä. Ergonomisuus ja käytönnöllisyys pelattaessa on aika kaukana erillisen näytön ja näppäimistön kannalta. Voi tietysti ostaa nämäkin erikseen, mutta onko tässä enää mitään järkeä?
Kannettavan lämpenemisen vaikutus käyttäjään on paljon konkreettisempi kuin pöytä koneen.
Tehojen määrä ei tule olemaan sitä luokkaa mitä pöytäkoneissa.
Oman kokemuksen mukaan ja oikeastaan ihan järjelläkin ajateltuna pelikannettavat eivät kestä käyttöä niin hyvin kuin pöytäkoneet. Varsinkaan jos niitä kanniskelee. Ensimmäisenä menee jokin tuuletin, toisena näyttö ja kolmantena kovalevy. Varsinkin jos tätä käytetään oikeasti kannettavana. Sellainen rohjo kun ei voi olla heilumatta ja tärisemättä matkalla. Iskujen ja heilahdusten voimaa vielä lisää laitteen oma paino. Lisäksi tuulettimet joutuvat todella koville ihan pelaamisessakin. Ilmankierron kun pitää olla tehokkaampaa per tuuletin. Lisäksi itse en ole omistanut yhtäkään tietokonetta josta ei olisi hajonnut jotain rautaa kesken kaiken. Pöytäkoneessa tämä ei vaadi kuin uuden osan. Kannettavassa jos ei takuuta ole, käytännössä koko roska menee uusiksi.

Kannettavasta vain ei saa yhtä hyvää pelikonetta kuin pöytäkoneesta. Eikä pelikannettavasta saa niin hyvää kannettavaa kuin "oikeasta" kannettavasta. Lisäksi pöytäkoneen negatiivinen "viba" sisustus elementtinä on enemmän alkuasenteesta kiinni. Koteloita saa pieniä ja ne saa piiloonkin. Ja ei ne nyt niin paljon vie tilaa että solusta sen takia tila loppuisi, varsinkin jos kämpässä on joka tapauksessa jonkinlainen työpöytä.

Ainoa oikea plussa pelikannettavalla on että sitä voi siirrellä kämpässä helposti, jos haluaa koneen vaikka vaihteeksi toiselle pöydälle tai vaikka sänkyyn. Tai sitten tämä voi poistaa erillisen työpöydän tarpeen kokonaan, kun kannettavaa voi periaatteessa pitää missä vaan. Tosin sen sylissä pitäminen on tuomittu idea lämpenemisen vuoksi.

Jep, nämä on kaikki hyviä pointteja, ja itse asiassa aika ilmiselviäkin. Minun pointtini taas oli se, mistä tämäkin keskustelu lähti:

Tahtois läppärin ittelleen. Suoranaiseen pelikäyttöön en konetta ole ostamassa, muutoinhan olisi pöytäkone hankinnassa. Kuitenkin hamuan siinä määrin tehoa, että mahdollisesti Starcraft II masiinassa pyörisi (ja jotkut viimevuosien naksut, jotka on tullut skipattua ja kenties Witcher?).

Jos haluaa/tarvitsee ensisijaisesti läppärin, ei pöytäkone oikein käy. Ai koska se ei ole läppäri? Aivan. Ja jos nyt kuitenkin toivoo voivansa vähän pelaillakin läppärillään, se on silti varsin kiitettävästi mahdollista nykyään. On hyvä myös muistaa, että näitä läppäreitä on muitakin kuin 17-> tuumaisia. Itse vain satun pitämään kookkaan näytön vuoksi järeämmästä koneesta, kun sitä ei ole tarvis päivittäin mukana kuljettaa. Jos olisi, pitäisin pienempää toki. Vaikkakin myös tuo raahattavuuden hokeminen on vähän hupaisaa, kun ei mulla ikinä ole itku tullut konetta kuljettaessa. Samaten näppiksen ergonomia ja näytön etäisyys ovat pelikäytössä sangen toimivia(mutteivät tietenkään parhaita mahdollisia), osittain tosin kiitos pitkien käsien. Tehot mulla nyt vähän pragaa vastaan, tai pragaisi jos olisi ihan uusimpia pelejä tarvis pelata, mutta kuten sanottua, kone on jo vanha ja prossu oli vähän heikko jo lähtiessä.


Otetaan siis vielä se bottom line, ettei tarvitse samoja asioita eri kanteilta hokea(kun tulihan tuossa toistoa jo itselläkin): Pöytäkone voittaa aina läppärin pelaamisen kannalta ajateltuna. Se on halvempi, tehokkaampi ja muokattavissa, tämän tajuavat kaikki. Jos syystä tai toisesta kuitenkin haluaa/tarvitsee läppärin - ja tämä on liikkuvalle ihmiselle aina vain yleisempää - ei itkua tarvitse tirauttaa, sillä tehoa löytyy jo kohtuu-inhimilliseen hintaan kannettavissakin, ja plussana niitä on monenkokoisia(teidonin MacBook on hyvä esimerkki pienimmistä). Lisäksi valmispakettien kirot voi jossain määrin sentään kiertää katsomalla rauhassa itselleen parhaiten sopivan koneen ja perehtymällä tarjontaan. And life is good.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #91 : 02.06.2010 12:06 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili Totta kai "kannettava pelikone" on se mikä kannattaa hommata jos konetta on pakko siirrellä mukana ja sillä haluaa pelata. Muuta vaihtoehtoahan yhdenlaitteen valikoimista ei saa. Mutta kehoitankin miettimään että onko molemmat oikeasti ominaisuuksia joita tarvitsee. Jos tarvitsee niin sitten homma on sitä myöten selvä. Totuus kuitenkin on että kannettava pelikone on kannettavan ja pelikoneen kompromissi. Vaikka kyllähän se niinkin sujuu. Oli itsellänikin järkälemäinen CRT näyttö vielä jokin aika sitten. Kyllä sillä pelasi ja homma periaatteessa toimi. Oliko se kompromissi tai kehottaisinko sellaisen ottamaan kun niitä saa ilmaiseksi? En todellakaan. Jos nyt ei rahaa ole ja pakko on se näyttö saada niin sittenhän ei vaihtoehtoa ole.

Jos jollain nyt tulee kauhea puolustus into CRT näyttöjä kohtaan, niin minulla lojuu yksi nurkassa. Privaa jos sellainen kiinnostaa halvan hintansa vuoksi. Kompromissihan se on, mutta joissain tilanteissa ainoa vaihtoehto ;)
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Läppärit « Vastaus #92 : 02.06.2010 12:17 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili
Totta kai "kannettava pelikone" on se mikä kannattaa hommata jos konetta on pakko siirrellä mukana ja sillä haluaa pelata. Muuta vaihtoehtoahan yhdenlaitteen valikoimista ei saa. Mutta kehoitankin miettimään että onko molemmat oikeasti ominaisuuksia joita tarvitsee. Jos tarvitsee niin sitten homma on sitä myöten selvä. Totuus kuitenkin on että kannettava pelikone on kannettavan ja pelikoneen kompromissi. Vaikka kyllähän se niinkin sujuu.

Aivan, se on tietenkin miettimisen arvoista, että kuinka pakko sillä koneellaan on päästä pelaamaan, koska lisätehon ja mahdollisen näytön koon vuoksi joutuu toki urhaamaan joitain kannettavuuspiirteitä.

Tai sitten ostaa DS:n. Kannettavampaa pelikonetta saa hakea. :lol:
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #93 : 02.06.2010 17:37 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili Oma näkökulmani tuohon kannettavuuteen on simppelisti vain se, että kunhan masiinan saa matkaan muutamassa minuutissa ja that's it, niin se on bueno oikein viimosen päälle. Tähän vaikuttaa mm. sekin etten voi kuvitellakaan käyttäväni läppäriä koulussa koska lukeudun vanhan liiton kynä und paperi -jyyriin. Jos ajoittain kantaa masiinaa akselille lpr - imatra niin tuskin se niin iso painolasti on. Kahden tietokoneen symbioosikin alkoi tarkemman aivoriihen (järki) jälkeen tuntumaan aivan vitun typerältä idealta, joten son bye bye pygmiläppärille.

Pitääkin tutustua tuohon notebookcheckkiin ja ehtiä paras vaihtoehto.  :)

Tai sitten ostaa DS:n. Kannettavampaa pelikonetta saa hakea. :lol:

Totta. Omani heräsi pitkän hiljaiselon jälkeen henkiin bongattuani Fire Emblem: Shadow Dragonin kätsään hintaan alelaarista.  ;D Ihan kiva speli.
Voice of The World.
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #94 : 17.06.2010 16:57 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili Hommasin sit ton Asuksen. Muuten vaikuttaa pikaisen hiplaamisen perusteella ihan kivalta värkiltä paitsi että tästä uupuu toi Radeon HD 5730... Sen sijaan tässä on näyttiksenä Geforcen GT 325M, joka pikaisen vilkaisun perusteella on Radeonia tuhnumpi. Hmm... Toisaalta taas sain kohtalaisesti tästä alennusta, joten en sitten tiedä. Ajattelin katella tätä nyt ainakin viikonlopun yli ja tsiigataan sitten. Expertin kämmin takia tämän kuitenkin saisi vielä vaihdettua.

Nyt voi itsekin pelailla ja keskustella samalla kavereiden kanssa irkissä myös Imatra rock cityssä.  :lol:
Voice of The World.
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #95 : 26.08.2010 15:12 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili Pitäisi varmaan alkaa miettimään uuden koneen hankintaa ja läppäri olisikin nyt seuraavaksi varmaan kiikarissa. Kriteereitä koneelle olisi seuraavia:
-Haussa on multimedia/peli-kannettava, eli varsinainen kannettavuus ja akunkesto eivät ole hirveän tärkeitä kriteerejä.
-Tehoa olisi oltava niin, että aivan uusimmat pelit eivät tarvitse pyöriä maksimiasetuksilla, mutta että jonkin verran riittäisi vääntöä
-Maksimihinta ~900€

Olen alkanut katselemaan vaihtoehtoja ja toistaiseksi HP Pavilion dv7-4021so näyttäisi ihan hyvältä. Vaikuttaisi olevan vääntöä ihan riittämiin, on mukavan näköinen laite ja ei pitäisi joutua maksamaan tyhjästä. Vai?


Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #96 : 21.09.2010 18:18 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili Vastataan nyt tähän itselleni, että minkälainen kone tuli hankittua.

Acer Aspire 8735ZG on ollut siis käytössä nyt parisen viikkoa ja tunttu kyllä hyvältä. 18,4'' Full-HD-näyttö on hyvä, mutta ainoana huonona puolena on kannesta tuleva itikan ininää muistuttava resonointi silloin tällöin. Pieni haitta kuitenkin tässä vaiheessa. Piti tosiaan ostaa tuo em. HP, mutta kun samassa Anttilassa näin tämän koneen, niin päädyin tähän, koska hinnalla sai paremman prossun ja suuremman näytön. Ainoa asia mikä HP:ssa on, mitä kaipaisin tähänkin on Blu Ray-asema.
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #97 : 07.11.2010 23:26 »
JasuPoju Oh Shi-- Jäsen Viestejä: 258 Basaaripisteet: 0 Profiili Elikkäs olisin läppäriä vailla ja ajattelin vain kysellä suosituksia. Kannattaako jotain tiettyä merkkiä karttaa?  Kone tulee ihan peruskäyttöön kuten netin surffailuun ja mahdollisesti joidenkin vähän iäkkäämpien pelien pelailuun (Battlefield 2, Company of Heroes yms). Ei ole omena hakusessa ja hinta olisi hyvä olla siinä 400€-500€ paikkeilla.
 
Esimerkiksi tällaista olen kaavaillut

Mielipiteitä ja neuvoja otetaan vastaan. Kiits.
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #98 : 07.12.2010 22:43 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili Tosiaan tämä ASUS on ihan ok värkki. Alkuun oli massivista vitutusta ilmassa nVidian ajureiden kanssa, mutta dilemmapaskan jälkeen olen ollut tyytyväinen ostokseeni. Helvetin iso ja painavahan tämä on, mutta täyttää siltikin kannettavuuden kriteerit omissa papereissani (lpr - imatra - lpr reissaus harvakseltaan).

Spelailukin onnistuu ihan pätevästi.  :)
Voice of The World.
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #99 : 18.05.2011 00:38 »
Ilkimys Run Jäsen Viestejä: 545 Basaaripisteet: 0 Profiili http://www.verkkokauppa.com/fi/product/26767/cxtjf/Samsung-RV511-15-6-Intel-P6100-4-GB-500-GB-DVD-RW-Windows

Perus käyttöön?
tallennettu
Re: Läppärit « Vastaus #100 : 28.06.2011 20:51 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Systeri muuttaa omaan kämppään ja pöytäkoneen tilalle olisi tarkoitus hommata läppäri. Käyttö on sitä perusmeininkiä (eli ei pelejä tai vastaavaa) ja nyt etsitään edullista, mutta silti toimivaa. Vaihtoehtoja olisi oikeastaan kaksi näillä näkymin:

HP Compaq 620 15.6" HD/Celeron T3000 1,8GHz/4 GB/320 GB/Intel GMA 4500MHD
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/34305/dbnxn

vai

HP Compaq Presario CQ56-202 15.6" HD/AMD V160 2,4GHz/2 GB/320 GB/ATI Mobility Radeon HD 4250

Tuo ylemmän saan 330€ hintaan ja tuo alempi taas on Citymarketissa tarjouksessa vielä huomisen hintaan 299€ (ohv. 499€ muka). Kysyisinkin nyt, että osaako joku sanoa että onko jompikumpi noista parempi vaihtoehto? Toisessa on 4GB muistia ja toisessa 2GB. Näyttiksistä en osaa mitään sanoa, joten olisi kiva jos joku osaisi. Prosessoreista taas tuossa alemassa näkyisi olevan ensi silmäyksellä tehokkaampi, mutta tuossa ylemmässä taitaa tuo Intel olla tuplaydin kun taas alemmassa AMD yksiytiminen. Ainakin pikaisen googlauksen perusteella näyttäisi olevan näin.

Jos tuossa ylemmässä nyt on tuplaydinprossu ja enemmän muistia, niin se lienee sitten ilman muuta se parempi vaihtoehto?

Edit:
Yhtä benchmark-sivustoa tuossa tiirailin, niin näyttäisi saaneen tuo Celeron T3000 paremmat pisteet, kuin tuo AMD (1158 vs. 729). Tuon alemman näyttis taas näyttäisi olevan nopean löytämieni tietojen mukaan parempi, mutta liekö tuolla niin väliä kun mitään mitään pelejä ei pelailla tai muuta..


« Viimeksi muokattu: 28.06.2011 21:22 kirjoittanut despire »
tallennettu
Re: Läppärit « Vastaus #101 : 04.01.2012 16:04 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili Vanhan läppärin akku on nyt syöpynyt siihen pisteeseen, ettei se pysy päällä sekuntiakaan ilman verkkovirtaa, ja kun itse konekin on vuodelta 2007, on tämän kevään hankintalistalla ehdottomasti uusi kone. Erehdyin tietysti aloittamaan mallien tsekkailun samoin tein ja nyt on sellainen kuume käynnissä, että joutuu varmaan laittamaan säästölinjan päälle jotta pääsee koneen ostoon heti ensi kuussa.

Acereita olen pääasiassa katsonut(vaikka muutama muukin malli on tullut käytyä läpi) sillä tykkäsin tuosta vanhastakin kovasti eikä merkistä ole siis nokankoputteluja. Vaio on toinen sellainen brändi, johon luottoa löytyisi, mutta noiden hinnat tuntuvat kyllä aina olevan samoilla spekseillä pikkasen suuremmat.

Pari tällä hetkellä vahvaa mallia ovat:

Acer Aspire TimelineX 5830TG
Design miellyttää todella paljon, ja näppiksen tuntumaa on kehuttu. Plussana myös pieniä viimeistelyjä, kuten erillinen akkuindikaattori ja lataukseen tarkoitettu USB 3.0 -portti, joista molemmat toimivat myös koneen ollessa suljettuna. Miinuksena kotelon tukevuus kuulostaa jättävän parissa kohtaa toivomisen varaa(ainakin levyaseman päällä), ja akkua ei saa vaihdettua(vissiin, tämä vanha artikkeli on toistaiseksi ainoa jossa on mainittu asiasta).

Acer Aspire 5750G
Kuulostaa rakenteeltaan hieman Timelinea tukevammalta, ja vaikka jossain nillitettiin näppiksestä, pidin itse liikkeessä hiplatessani tuntumasta kovasti. Ulkonäkö pliisu mutta perustyylikäs. Myös Aspire 5755G:tä on tullut katseltua, mikä on aika lailla vastaava paketti.

Hinnat liikkuvat siinä 700€ yläpuolella, ja koneiden sisältö vaihtelee hieman tapauskohtaisesti. Mulle ihanteellinen setti olisi about Intel Core i5(tai i7), näyttiksenä vähintään GeForce GT 540M ja muistia 4 gigasta ylöspäin. 15,6'' näyttö lienee sopiva, ja lisäksi haluaisin ehdottomasti messiin molemmista linkatuista koneista löytyvän Optimus-teknologian, joka siis voi vaihtaa kovemman näyttiksen ja vaatimattomamman integroidun näyttiksen välillä lennosta ja tilanteen mukaan mm. akun säästämiseksi. Väittivät toimivan pirun hyvin.

Suurin murhe koneissa taas on resoltaan 1366x768 glossy näyttö, mutta samassa hinta- ja kokoluokassa ei tunnu parempia ja/tai mattoja näyttöjä kauheasti liikkuvan. Liitäntöjen sijoittelu kylkien etupuolelle(nettiä ja verkkovirtaa lukuunottamatta, toki) on kans aiheuttanut nillitystä, mutta ei ole mulle kuolemaksi. Tärkeintä, että tarvittavat reiät - HDMI, muutama USB, muistikortinlukija and whatnot - löytyy.

---------------------------------------------------------

Timeline ois ehdottomasti mun valinta ilman tuota integroitua akkua. Sillä ei välttämättä ole mitään merkitystä, koska en vaihtanut vanhaan koneeseenikaan akkua koskaan kun ne ovat niin kalliita. Silti olisi toki kiva, että se olisi tarvittaessa mahdollista. Toinen mietittäjä on tuo näyttö. Ei se perseestä ole, mutta ainakin paperilla aika pitkälti samaa tasoa kuin vanhan koneen näyttö, mikä tuntuu hassulta. Kunpa olisi jokin helppo tapa hakea vastaavia koneita mutta paremmalla näytöllä. Jos siis jollain on joku ässä taka-taskussa, tai haluaa muuten vaan ehdotella, niin I welcome it.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Läppärit « Vastaus #102 : 04.01.2012 16:18 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Asus on myös hyvä merkki jota kannattaa tarkkailla. Tämä oma Asus UL30A on jaksanut hyvin ja on ollut sopivan tehokas.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #103 : 04.01.2012 19:21 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Itsellä ollut kaksi Acerin läppäriä, ja molemmissa läjä vikoja aina löytynyt pikkuhiljaa. Itse en kyllä edes harkitse Macbookin lisäksi muita vaihtoehtoja enää läppärimarkkinoilla.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #104 : 04.01.2012 19:30 »
Lapinpoika Kulje kautta Kittilän! Jäsen Viestejä: 126 Basaaripisteet: 0 Profiili Mulla on Acerin aspire 7741G. Oikein hyvä kone, kaikki pelaamani pelit pyörii tällä loistavasti! (esim Flight simulator x)
Nokia E7-00     Playstation 3 320GB
tallennettu
Re: Läppärit « Vastaus #105 : 04.01.2012 20:06 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili
Asus on myös hyvä merkki jota kannattaa tarkkailla. Tämä oma Asus UL30A on jaksanut hyvin ja on ollut sopivan tehokas.
Itsellä ollut kaksi Acerin läppäriä, ja molemmissa läjä vikoja aina löytynyt pikkuhiljaa. Itse en kyllä edes harkitse Macbookin lisäksi muita vaihtoehtoja enää läppärimarkkinoilla.

Tämähän on tosiaan tätä. Mun tyttöystävän Asus taas on ollut alusta asti yksi iso murheenkryyni, ja MacBookitkin levinnyt parilta kaverilta ilman sen kummempaa syytä. Kaikissa koneissa on aina susikappaleita, eikä niistä vikailuista voi välttämättä tehdä sen kummempia päätelmiä. Enintään siitä yhdestä mallista.


Timeline alkaa kuumottamaan enemmän ja enemmän. Täydellinen yhdistelmä kannettavuutta ja tehoa, ja näyttökin on tosiaan erittäin yleinen tässä kokoluokassa. Tiukemman matskun voi aina heittää telkkarin ruudulle, jos reso alkaa masentaa. Ainoa jarru enää - sellaisen selvästi paremman vaihtoehdon löytymisen lisäksi - on tuo integroitu akku. Tuskin vaihdan sitä koskaan, mutta kummasti silti ahdistaa se, ettei se ole mahdollista. Yhyy.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #106 : 04.01.2012 20:52 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili Läppäreiden laittaminen paremmuus järjestykseen merkinperusteella on aika turhaa. Jokaisesta merkistä kuitenkin on huonoja kokemuksia jollain. Itsellä on kammo HP:n läppäreihin (oikeastaan HP:n tuotteisiin kokonaisuudessaan). Jos haluaa pitkäikäistä läppäriä paras minkä voi koneen valinnassa tehdä, on ottaa kattava takuu. Ja vielä suuremmalla syyllä jos sitä kuskaa paljon.

Integroidun akunkin pelko on käytännössä pidemmälti turha. Nykyinen koneesi kun on palvellut vuodesta 2007, joka on ihan luonnollinen aika akulle mitä se kestää, etkä siihenkään ole harkinnut uutta akkua vaan uutta konetta. Harvemmin pelkkää akkua kannattaakaan uusia. Pari vuoden päästä uudet budjetti koneet jyllää jo lähellä tätä 700€:n konetta. Ja en nyt tiedä kuinka pitkä akun takuu on laitteessa, mutta kyllähän sekin jonkin aikaa kattaa, jos akku on ns. susi. Lisäksi tuon Timelinen akkukesto tuon arvostelun perusteella on varsin hyvä, niin tätäkään ei tarvitse pelätä, että tarvitsisi suuremman akun.

Muutenkin itse pidän läppäreitä enemmän tai vähemmän "kertakäyttö" tavarana. Laitteessa on kuitenkin herkkiä osia ja kriittisiä liikkuvia osia (kovalevyt, tuulettimet) ja laitetta liikutetaan paikasta toiseen, niin pidän poikkeuksena sitä jos läppärin elinkaari ei päättyisi 3-5 vuoden sisään laitevikaan. Kyllä pöytäkoneessakin näin usein käy ja se on paikoillaan. Pöytäkoneeseen on vain helppo ottaa uutta osaa tilalle. Tämän vuoksi itse en ole juurikaan ikinä kannettavaa harkinnutkaan. Mitä nyt halpoja miniläppäreitä joskus...

Meni taas vähän läppäreiden haukkumiseksi, mutta jos Timeline muuten tuntuu sopivalta, integroitua akkua lukuunottamatta, osta pois vaan. Ja ota sitä takuuta lisää tarjonnan ja oman kipukynnyksen mukaan lisää. Yhden kannettavan tähän talouteen olen ostanut (Fujitsu Siemens, tähän asti palvellut ihan jees) ja otin siihen kolmen vuoden takuun joka tuli tarpeeseen (tuuletin hajos).
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Läppärit « Vastaus #107 : 04.01.2012 22:47 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili
Integroidun akunkin pelko on käytännössä pidemmälti turha. Nykyinen koneesi kun on palvellut vuodesta 2007, joka on ihan luonnollinen aika akulle mitä se kestää, etkä siihenkään ole harkinnut uutta akkua vaan uutta konetta. Harvemmin pelkkää akkua kannattaakaan uusia. Pari vuoden päästä uudet budjetti koneet jyllää jo lähellä tätä 700€:n konetta. Ja en nyt tiedä kuinka pitkä akun takuu on laitteessa, mutta kyllähän sekin jonkin aikaa kattaa, jos akku on ns. susi. Lisäksi tuon Timelinen akkukesto tuon arvostelun perusteella on varsin hyvä, niin tätäkään ei tarvitse pelätä, että tarvitsisi suuremman akun.

Näinpä juuri. Ainoa oikea vaara tosiaan olisi se, että se olisi heti lähdössä susi, mutta näytti sillä akullakin olevan ainakin puoli vuotta takuuta, eli siinä ajassa saa kyllä selville toimiiko se normaalisti. Hassua vaan, miten tuntuu heti haljulta jos moinen mahdollisuus otetaan pois, vaikka on tosiaan lähes varmaa etten tulisi akkua tuohon koskaan vaihtamaan. :b Aika varmasti tuohon koneeseen päädyn, mutta kun rahaa ei välttämättä ihan heti ole tilata, niin ehtii vielä hetken haistella ja makustella.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #108 : 05.01.2012 20:11 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili En tunne yhtään ihmistä, kellä ei ois ollut ongelmia Acerin läppäreiden kanssa.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Re: Läppärit « Vastaus #109 : 28.01.2012 16:21 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili Niinhän siinä kävi, että Timeline oli valintani ja sainkin sen ostettua muutama päivä sitten. Nyt alkaa olla kaikki tarvittava asennettu ja voi alkaa elämään sitä elämää uuden koneen kanssa. Vielä ei valittamista ole löytynyt. Akku on tässä varmaan kaikkein makeinta, sillä se jaksaa aika lailla koko päivän yhdellä latauksella. 5-6 jatkuvaa työtä (nettiä, kuvaeditointia, videoiden katselua ja koodausta) heittämällä, ja lähemmäs kahdeksaa pääsee jos pitää asetukset minimissä. Pelaaminen toki vie eniten virtaa, ja aika paljon on merkitystä myös näytön kirkkaudella, mutta ei sitä missään nollassa tarvi pitää. Pari pykälää kirkkaimmasta alas tekee jo paljon, ja on oikeastaan silmillekin miellyttävämpi asetus.

Tehoja riittää kivasti peruspelailuun, editointihommiin ja yleiseen multitaskaukseen, ja rakenne sekä design ovat edelleen erittäin jees. Glossy näyttö voi hajottaa tietyissä tilanteissa, mutta harvemmimpa tämän kanssa missään puistoissa keikutaan. Kuva on kuitenkin muuten skarppia ja sarjat tulee kuitenkin pääasiassa katsottua HDMI:n kautta, so no hätä. Kun vielä Windows 7 on Vistan jälkeen paljolti puhdasta taivasta, on mieli hyvä ja hommat sujuvat mallikkaasti.In Memoriam: Vanha Mörssäri« Viimeksi muokattu: 28.01.2012 16:42 kirjoittanut Sharkie »
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Re: Läppärit « Vastaus #110 : 29.01.2012 16:51 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili
Glossy näyttö voi hajottaa tietyissä tilanteissa, mutta harvemmimpa tämän kanssa missään puistoissa keikutaan.

Konetta yhtään sen enempää kommentoimatta, pistää kyllä suruksi tuo "villitys" kiiltävien näyttöjen suhteen. Iski heti silmään ennen kuin ehdin tekstiäsikään lukea. Tiedä sitten ovatko halvempia valmistaa vai onko niiden avulla helpompi myydä (kirkkaat värit jes) koneita peruskuluttajalle, mutta itselleni nousee ensimmäisenä ajatuksena ahdistus, jos joutuisi mokomia jokapäiväisesti käyttämään. Joskus huvikseen katselen noita läppäreitä (tarkemmin niiden näyttöjä) kaupoissa käydessä ja mattapintaisia ei yksinkertaisesti enää löydy. Onneksi en ole läppärin tarpeessa.
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #111 : 29.02.2012 12:36 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili Eipä ole vieläkään tullut hommattua läppäriä vaikka tarvetta olisi ollut jo moneen kertaan. Tällä hetkellä testissä kolme eri kannettavaa, joista olisi tarkoitus hankkia joku viikon sisällä. Vaikea päätös.


Ensimmäinen on: Asus N55SF

Asuksessa hinta/teho -suhde on porukan paras. Photarin usean gigan tiedostot pyörivät sulavasti ja After effectissäkin HD-videoiden renderöindiajat olivat läppäriksi todella nopeat. Ulkoasultaan tämä on kuitenkin porukan paskin ja muutenkin halvan oloinen verrattuna kahteen alempaan.


Toinen: Samsung NP700Z5A

Sampan raastinrauta yllätti kyllä tyylillään ja jämäkkyydeltään. Ainoa miinus on että laitteessa on AMD radeon eikä Nvidian näytönohjain, mitä monet suunnitteluohjelmat eivät tue yhtä hyvin. Tähän mennessä tehtyjen testailen jälkeen vaikutti joukon parhaalta.


Ja kolmas: Apple MacBook Pro

Kolmikon "kannettavin" laite ulkoisilta mitoiltaan, mutta samalla myös tehottomin. Ohjelmat pelittävät kuitenkin tarpeeksi hyvin, mutta kaikenlaisten pluginien asennuksissa tuli yhteensopivuus ongelmia ja monet eivät toimineet ollenkaan. Olisi kuitenkin hyvä oppia käyttämään Maceja paremmin, kun aina joissain paikoissa ja tilanteissa niitä pitäisi osata käyttää.


EDIT:

Ja sitten näin liikkeessä myös tämän.. Ylivoimaisesti hienoin läppäri koskaan. http://www.verkkokauppa.com/fi/product/30812/ddbbk/Samsung-9-Series-900X3A-13-3-i5-2557M-4-GB-128-GB Tekisi niin mieli ostaa, mutta tuo taitaa olla enemmäkin tarkoitettu netissä surfailuun ja yleiseen lesoiluun kuin työskentelyyn. :lol:

tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #112 : 29.02.2012 14:53 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Mitä sä jotain hinta/laatusuhteita lasket. Ostat kaikkein tehokkaimman hinnasta viis + toi lesotusläppäri ihan vain siksi että voit.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #113 : 29.02.2012 15:56 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili Jos Asus N55SF omaa parhaimman tehon ja yhteensopivuuden, niin mielestäni tätä ei tarvitse enää miettiä. Aika selvä valinta. Yhteensopivuuden ja tehon puutteen kiroaminen on kuitenkin jatkuvaa ja se oikeasti alkaa kyrsimään jossain vaiheessa. Ulkonäkö jne. vain silloin jos/kun kaipaa jotain statusta. Ja jos laitteella oikeasti tekee töitä ulkopuolisten asioiden ei pitäisi kovin pitkälle häiritä.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Läppärit « Vastaus #114 : 29.02.2012 18:59 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Jos Asus N55SF omaa parhaimman tehon ja yhteensopivuuden, niin mielestäni tätä ei tarvitse enää miettiä. Aika selvä valinta. Yhteensopivuuden ja tehon puutteen kiroaminen on kuitenkin jatkuvaa ja se oikeasti alkaa kyrsimään jossain vaiheessa. Ulkonäkö jne. vain silloin jos/kun kaipaa jotain statusta. Ja jos laitteella oikeasti tekee töitä ulkopuolisten asioiden ei pitäisi kovin pitkälle häiritä.

Asuksen läppäreiden pitäisi myös käsittääkseni olla monien muiden valmistajien koneita laadukkaampia. Ainakin oli pari vuotta sitten vielä. 24kk takuu on kanssa kiva, vaikka taisi Sampassakin olla..
tallennettu
Re: Läppärit « Vastaus #115 : 01.03.2012 12:02 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Itse luotan Asukseen. Oma Asus on toiminut hyvin ja uskollisesti.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #116 : 05.03.2012 15:35 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili Päädyin sitten lopulta aivan erilaiseen ratkaisuun kuin olin alunperin suunnitellu. Rupesi nimittäin jo testivaiheessa ottamaan päähän noiden järkäleiden koko ja rupesin miettimään, että mitä oikeasti tarvitsen kannettavalta.

1. Sillä pitää pystyä tekemään reissussa jonkin verran hommia esim. editoida jotain psd-tiedostoja ja muita keskiraskaita juttuja.
2. Sen pitää oikeasti olla kannettava, koska miksikään pöytään koneen korvaajaksi se ei ole tulossa.

Kävelin sitten lauantaina Ideaparkissa Experttiin ja löysin Asus Zenbookin.Pikaisella googlauksella huomasin että kyseessä pitäisi olla erittäin toimiva laite, joten päätin kokeilla kepillä jäätä ja ostin laitteen. Kotona asentelin koneeseen uusimmat Adoben softat ja pistin laitteen heti kovempaan testiin. 1.5 gigan PSD-tiedostojen editointi sujui kuin veden juonti, eikä laite hyytynyt videoeditoinnissakaan. Jopa 3D-mallinnoksissa i7-prossu jaksoi rouskuttaa polygoneja enemmän kuin tarpeeksi nopeasti, joten tehojen puolesta olen laitteeseen enemmän kuin tyytyväinen. SSD-on kieltämättä pieni, mutta kun ei survo konetta paskaa täyteen, niin kai se riittää joksikin aikaa. Mukana tuli myös nahkainen kanto"pussi", eikä laite paina paskaakaan, joten kyllä tällaisen helmen ottaa mielellään mukaan reissuille.

Ensimmäisen kerran elämässä olen tyytyväinen ostamaani läppäriin.
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #117 : 27.08.2012 18:46 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili Tietääkö laudalta kukaan löytyykö netistä minkäänlaista läppärien hakukonetta? Saisi pistettyä mm. vähimmäis kovalevy-kokovaatimuksia, tiedon tarvitseeko optista asemaa, voisi näytön resoluution määrittää yms. ja saisi sitten näillä haettua listan ehtoihin sopivista koneista.
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #118 : 27.08.2012 20:58 »
ohjeah Jäsen Viestejä: 149 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tietääkö laudalta kukaan löytyykö netistä minkäänlaista läppärien hakukonetta? Saisi pistettyä mm. vähimmäis kovalevy-kokovaatimuksia, tiedon tarvitseeko optista asemaa, voisi näytön resoluution määrittää yms. ja saisi sitten näillä haettua listan ehtoihin sopivista koneista.

Noita malleja on niin paljon  erilaiaia ja vaihtuvat koko ajan, että saattaa kyllä aika heikkoa olla tommoisten sivustojen löytymisen kanssa.

Tietty esim. jossain hintaseurannassa taitaa pystyä jotain haluehtoja laittamaan, mutta aika pieni osa maailman läppäreistä taitaa sitäkin kautta löytyä.. Taitaa myös ihan suoraan monien  verkkokauppojen sivuilla onnistua valikoiman rajaaminen esim. juuri kovon koon perusteella.
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #119 : 27.08.2012 21:51 »
blindside Jäsen Viestejä: 151 Basaaripisteet: 1 Profiili
Tietääkö laudalta kukaan löytyykö netistä minkäänlaista läppärien hakukonetta? Saisi pistettyä mm. vähimmäis kovalevy-kokovaatimuksia, tiedon tarvitseeko optista asemaa, voisi näytön resoluution määrittää yms. ja saisi sitten näillä haettua listan ehtoihin sopivista koneista.

http://www.gigantti.fi/catalog/tietokoneet/fi_kannettavat/kannettavat-tietokoneet

Tuosta löytyy vasemmalta ainakin osa noista kriteereistä.
"The ships hung in the sky in much the same way that bricks don't."
tallennettu
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines