Pelaajalauta

Yleinen => Laitteet, rauta ja ohjelmistot => Aiheen aloitti: zoukka - 17.06.2009 21:14Otsikko: Läppärit
Kirjoitti: zoukka - 17.06.2009 21:14
Nyt tarttis melkein koneen ja läppärihän on pöytäjyrää kätevämpi vehje. Tässä triidissä saa siis keskustella kannettavista tietokoneista, mutta sen päätarkoitus on ennenkaikkea löytää minulle hyvä läppäri! Suosituksia kehiin ja mitähän sitä heittäisi kriteereiksi. Ei tarvitse olla mikään pelihirmu, mutta kuvankäsittely pitäisi sujua ilman köhinää. Kannettavuus on myös plussaa, sillä moni "kannettava" painaa sen viisikin kiloa ja akku kestää tunnin, pari :/

Ei omenoita kiitos. Hintahaitari semmoset 400-600 eunukkia.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 17.06.2009 21:34
Pysy kaukana Acerista. Minä erehdyin.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Melfice_ - 17.06.2009 22:24
Itsehän en ymmärrä tietokoneista vittuakaan, mutta oma Acerini (tossa lukee Aspire 3660) on toiminut jo useamman vuoden uskollisesti.

Kuvankäsittelystäkään en ymmärrä toki mitään.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Gba - 17.06.2009 23:23
Älä ainakaan osta hd-dvd asemalla varustettua HP:n läppäriä(kun blueray on jo voittanut sodan), jossa kiiltävä näyttö katselukulman ollessa riittämätön edes normaaliin käyttöön ja älä ainakaan maksa tuosta paskasta 1400e - 200e(plussakortilla).

t. vitun onnellinen HP:n omistaja.


läppärin tärkeimmät ominaisuudet:

-katselukulma
-mattanäyttö
-ei vistaa

sanomattakin selvää, että oma hieno tehomyllyni ei täytä noista kriteereistä yhtäkään
Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Turilas - 17.06.2009 23:23
Suosittelen tutustumaan LapTech-liikkeeseen, jonka internetsivut löytyvät osoitteesta www.kannettavatietokone.fi. Itse tilasin oman kannettavani sieltä, ja voin vain kehua kyseistä puljua. Tietokoneiden ominaisuudet on merkitty erittäin selkeästi, joten eri koneiden vertailu on helppoa. Jos kuvankäsittely on tärkeää, luulisin että kannattaa tuolla kiinnittää huomiota 3d-ominaisuudet -palkkiin. Lisäksi foorumilta voi kysellä omiin tarpeisiin sopivaa kannettavaa. Ja jos kyseinen läppäri löytyykin jostain halvemmalla niin sitten tilausta sinne toiseen putiikkiin.

Mulla on viime kesänä ostettu Asus M51SE, joka on toiminut moitteetta. Bonuksena Asuksissa on aina kahden vuoden takuu. Asus-koneista ei siis minulla ole omakohtaisesti pahaa sanottavaa.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Scarf - 17.06.2009 23:26
En tiedä, mitä halvimmat ThinkPadit maksavat, mutta sellaista suosittelisin ehdottomasti. Vanhempia malleja (ennen IBM:n tekemiä, nykyään Lenovon) saa varmasti hyvään hintaan käytettynä. Ovat helvetin kestäviä, tyylikkäitä ja omaavat legendaarisen näppiksen.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: JayeizH - 18.06.2009 00:08
Nyt tarttis melkein koneen ja läppärihän on pöytäjyrää kätevämpi vehje.
...
Kannettavuus on myös plussaa, sillä moni "kannettava" painaa sen viisikin kiloa ja akku kestää tunnin, pari :/
...
Hintahaitari semmoset 400-600 eunukkia.
Luulempa että 400-600€:n haitarilla ei saa kuin "pöytäjyrän" parin tunnin akulla. Ja merkin päättäminen on aika tuuripeliä. Joten paras ominaisuus mikä kannattaa kannettavissa huomioida, on 2-3 vuoden on-site takuu. Eli jos rauta hajoaa, valmistaja hoitaa koneen huoltoon kotiovelta ja tuo kotiovelle takaisin. Tosin siinä vaiheessa ainakin 400€ jää aivan liian pieneksi budjetiksi. Mutta muijalle kun hommasin kaaaaaauan sitten hommasin kannettavan ja pelkäsin että kestääkö se, otin sellasen missä oli se on-site takuu. Niinhän siinä kävi että se alkoi prakaamaan parin vuoden sisään, mutta eipä se tainnut olla kuin viikon pois käytöstä ja kotoa hakivat ja kotio toivat. Fujitsu-Siemens oli kyseessä.

Ja siis eihän kannettavien ominaisuuksiin kuulu että ne hajoavat kolmen vuoden sisään ja onhan niitä jotka kestävät vuosia. Mutta siihen pystyy harvemmin vaikuttamaan omilla valinnoillaan. Tietty mitä heikommat ominaisuudet niin sitä vähemmän kone lämpenee, tuulettimet ja kovot pyörii jne. joten sehän ainakin periaatteessa parantaa toiminta varmuutta. Mutta tietysti kun kuvankäsittelyn pitäisi toimia, niin se vaatii ainakin jonkin verran sitä numeron murskausta.

Eli kevyttä, virtapihiä, kuvankäsittelyyn tarkoitettua kannettavaa tuskin 600€:lla saa. Tietty XP tai Linux käyttiksenä tekisi tilanteesta hiukan todennäköisemmän.

Lopputyötä tehdessä sain käyttööni Lenovon...oliko T61 tms. Oli aika uusi malli siihen aikaan (vuosi sitten). Ja olihan hieno peli, kuten Scarf tuossa sanoikin jo. Ainoa ehkä miinus oli pohjan lämpeäminen jonka huomasi kun kone oli sylissä. Mutta tämäkään ei polttanut mitenkään. Ja kone oli nopea, akku kesti muistaakseni muutaman tunnin ja oli todella kevyt. Lisäksi näppäintuntuma erosi selvästi verrattuna 400€:n "lööppi-mallistoihin". Ja tälläisen Lenovon hinta taisi olla vuosi sitten 1500€. Siinä kyllä huomasi että ei niiden kalliimpien kannettavien hinta ole täysin tuulesta temmattu. Ne ovat oikeasti parempia. Tiedä sitten minkälaisia ne on käytettynä...


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: teidon - 18.06.2009 11:28
Joo, noita vaatimuksia lukiessa tuli mieleen että olis tarkoitus saada vajaan 2000€:n kone alle 600€:n. Tuohon hintaan ei mitään kovin erikoista akkua saa (0-3 tuntia valmistajan mielestä), näyttö tuskin on mikään maailman paras (väritoisto, katselukulmat, valoteho...), näppäimistö ja touchpad tuskin kehuja saa, jne.

Laatu maksaa ja läppisten kohdalla sen hinnan todellakin näkee ja tuntee. Halppikset vääntyilee, nitisee ja natisee kun niitä siirtelee, näytön saranat on tavalla ja/tai toisella huonot (esim. liian jäykät) ja kannen lukko on todennäköisesti huono (läppiksen kohdalla nämä kaksi vaikuttaa koneen käytettävyyteen suuresti; sitä luukkua avataan ja suljetaan aika tiuhaan) ja kaikessa mahdollisessa, eli kaikessa on säästetty niin paljon kuin mahdollisita.

Ja vaikka Omenat ei ilmeisesti ostoskoriin ole menossa, kerron niistä silti. Viime viikolla uusitun MacBook Pro -malliston koneiden akkukesto on 7h (13" ja 15") ja 8h (17"), niiden touchpad on melko pitkälti paras touchpad missään kannettavassa (sitä käyttää mieluummin kuin hiirtä), näppäimistö on valaistu, kotelo on alumiiniharkko eli se ei vääntyile eikä hajoakaan ihan heti, kansi kiinnittyy magneetilla ja saranatkin toimii, virtajohto on ns. MagSafe mallia eli ei tartte pelätä että sen liitin hajoaa ja tehot luultavasti riittää jopa pelaamiseen. 13" maksaa 1200€+ ja 15" maksaa 1700€+, 17" hintaa tuskin tarttee mainita. ;) (opiskelija alennuksia saatavilla) (en omista tuollaista uutta MacBookkia, mutta olen käyttänyt Unibody MacBook Pro 17", ja se touchpad on todellakin kätevä)

En ole kattellu PC-läppiksiä ja niiden akkukestoja, mutta veikkaan että et löydä PC-läppistä tuohon hintaan tuollaisella akkukestolla.


Mutta jos PC:t vetää puoleen niin minä melkein suosittelen odottamaan. Windows 7 julkaistaan myöhemmin tänä vuonna joten jos jaksat venata sinne asti, osta kone jossa se tulee mukana. Sehän on periaattessa Vista.5, eli viilattu ja hiottu Vista joka on jopa WinXP:täkin nopeampi.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: zoukka - 18.06.2009 11:54
Joo ei tässä kiirettä ole ja kyllä budjetti aina tonne tonniin asti venyy jos niikseen on ja täydellinen kone sattuu kohdalle. En tiedä miksi tuon 400 euroa edes aloitusviestiini laitoin...

Uusinta Macbookia olen itseasiassa pari kuukautta käyttänyt eihän se paska ole, mutta siinä on vaan liikaa asioita mistä en pidä. Kuvankäsittelyyn en Macia ikinä ottaisi. Ja se touchpad oli hyvä, mutta sen painelu oli ihan hirveää. Nappi-osa oli jäykkä kuin mikä ja ihan järkyttävän äänekäs.

Tuo uusi Windblows kuulostaa sangen makealta.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: teidon - 18.06.2009 12:02
Ja se touchpad oli hyvä, mutta sen painelu oli ihan hirveää. Nappi-osa oli jäykkä kuin mikä ja ihan järkyttävän äänekäs.
Sitä kannattaa painaa mahdollisimman läheltä alareunaa jolloin se ei ole niin jäykkä (ja ehkä vähän hiljasempikin kun se nappi ei iske pohjaan niin kovalla vauhdilla). Ja sitähän pystyy operoimaan useammalla sormella, eli voit vaikka painaa sen napin pohjaan yhdellä sormella ja liikuttaa kursoria toisella. Äänekkyys on kieltämättä sen huonoin puoli.


Otsikko: Re: Läppärit
Kirjoitti: Sharkie - 18.06.2009 12:32
Jep, kyllä siihen sen melkein tonnin saat upottaa, että löytyy laadukas kone. Tuo Turilaksen mainitsema LapTech on hyvä pulju, mutta se saattaa tosiaan olla ajoittain kallis, eli jos kone löytyy sitä kautta, niin hintavertailuhommat kannattaa aina. Ja muutenkin aika hyvä yleiskikka läppäreiden, ja kaiken elektroniikan, kanssa on se, että iskee MBnetin hintavertailuun haun ja ottaa siitä jotkut viisi myydyintä konetta syyniin. Niissä on yleensä monenlaisia, saa aika hyvin osviittaa siitä hintapolitiikasta ja että minkä ominaisuuksien mukana eurot kulkee, ja niiden kautta pääsee hyvin käsiksi myös sitten muihin vähän vastaaviin, mutta mahdollisesti sulle sopivimpiin vaihtoehtoihin.

Pyhä kolminaisuus, eli prossu, käyttömuisti ja näytönohjain, ovat varmaan ne, mitä kannattaa syynäillä. Ja voisin kuvitella, että ainakin kaksi viimeistä ovat aika avainasemassa kuvankäsittelyn kanssa. Sen lisäksi tietty kovalevyn koko, vaikka sitä nyt saa aina lisää, sekä liitännät ja vehkeen strategiset mitat kiinnostaa. Akkukestoltaan oikeasti hyviä koneita ei taida vielä tällä hintahaarukalla saada, eli 2-3 tuntia maksimissaan.

Mitä merkkeihin tulee, niin se on aina vähän arpapeliä. Käsittääkseni mikään merkki ei suolla ulos pelkkää paskaa, eli enemmänkin mallien kanssa voi mennä pieleen, ei merkkien. Itse ostin Acerin pari vuotta sitten, ja tykkään siitä kovasti. Onhan 17'' näytöllä varustettu kaveri vähän mörssäri, mutta hyvin se on kulkenut mukana silti, ja nyt tuohon näyttöön tykästyneenä en pienempää haluaisikaan. Liitäntöjä on helvetin jees, ja tuuletus rehellisesti sivukautta, huomattavasti tehokkaamman oloista kuin jostain pohjasta pöytää polttaen. Ainoa mikä tässä ehkä vähän harmittaa, on se, että tehokkaampikin olisi voinut olla. Koneen tarve oli kova, ja tuli viime hetkellä vähän hätiköityä. Onneksi en itsekään pelaa hirveästi PC:llä, ja sen mitä pelaan, niin tämä kuitenkin vielä hoitaa.


Kannattaa siis tosiaan katsella ihan rauhassa hyvä kone, ja jos esim se Windows 7 kiinnostaa, niin venailla sekin messiin. Pärjääpähän sitten varmasti mahdollisimman monta vuotta.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: migge - 18.06.2009 13:20
Tonni ampuu ehkä nykyään vähän yli. Itse panostaisin ehkä jollain seitsemällä sadalla uuteen koneeseen. Nykyään sillä saa jo melko hyvän koneen, jolla pitäisi tulla toimeen. Ja sitä W7:aa kannattaa odottaa. RC toimii yllättävän hyvin nuhapumpullani.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Koo - 01.08.2009 12:47
Läppäri pitäisi itsekin ostaa ja budjetti olisi noin 500 euroa.

http://catalog.mikromafia.fi/catalog/product_info.php?products_id=36423 (http://catalog.mikromafia.fi/catalog/product_info.php?products_id=36423)

Tämä Asuksen malli vaikuttaisi ihan hyvältä. Eikai toi GMA 4500 näytönohjainkaan ihan susipaska ole? 2v takuu lämmittäisi tossa. Onko muuten tosiaan niin ettei XP tue 4GBn keskusmuistia, sellainen muistikuva jäänyt. XP tulee kuitenkin asennettua.

Jos joku näistä tietää enemmän niin saa suositella samasta hintaluokasta mitä vaan merkkiä/mallia


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Gba - 01.08.2009 17:09
Kyllähän noi integroidut näytönohjaimet on sysipaskoja, vievät osan koneen omasta muistista. Toki jos tuo läppäri tulee vain netin selailua varten, niin kaipa sillä pärjää, mutta kusessa olet jos jotain muuta aiot tehdä.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Joel-san - 01.08.2009 17:12
32-bittinen XP tai mikään muukaan 32-bittinen käyttöjärjestelmä ei pysty käsittelemään 4 gigatavua enempää muistia. Loppuu muistiavaruus kesken. Eli täytyy käyttää 64-bittistä järjestelmää, jos haluaa enemmän muistia. XP:stäkin on olemassa 64-bittinen versio.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: teidon - 01.08.2009 17:43
32-bit Windows ei pysty käyttämään 4Gt RAMia. Maksimimäärä RAMia mitä 32-bit Windowsit voi käyttää on 4Gt miinus 0.2 - 0.3Gt miinus näytönohjaimen muisti. Eli jos koneen näytönohjaimessa on 512Mt muistia, Windows voi maksimissaan käyttää noin 3.2Gt RAMia. Ylimääränen muisti ei haittaa, mutta ei siitä hyötyäkään ole. Jos haluaa 4Gt RAMia käyttöön pitää vaihtaa joko 64-bit Windowsiin tai johonkin muuhun käyttikseen (32-bit Linux pystyy käyttämään 4Gt RAMia).

Mutta koska tuon läppiksen näytönohjaimessa ei ole muistia vaan se käyttää RAMia ei tuo rajoite ole sinänsä ongelma. Täyttä 4Gt:tä et kuitenkaan saa käyttöön vaan muistista jäänee se 0.2-0.3Gt käyttämättä (ja se näytönohjain varaa osan RAMista).


WinXP:stä kannattaa jossain vaiheessa siirtyä pois, koska MS lopettaa sen tukemisen jossain vaiheessa. Win 7, joka julkaistaan lokakuussa, on varmaan ihan varteen otettava vaihtoehto. Vielä kun ottaa samalla 64-bit version siitä niin saa 64-bittisyyden edut - ja haita. En tiedä yhtään miten siirtyminen 32-bit Windowsista 64-bittiseen vaikuttaa joka päiväiseen käyttöön. Ohjelmien pitäisi toimia, paitsi tietoturvaohjelmista on käytettävä 64-bit versioita 64-bit käyttiksessä. Laiteajurit on se suurin huolen aihe koska 64-bit käyttiksessä on käytettävä 64-bit ajureita eikä kaikille laitteille ole välttämättä sellasia tarjolla.

Ellen ihan väärin muista MS tarjoaa Win 7:aa ennakkotilaajille 50€ hintaan. En ole varma oliko kyseessä päivitysversio, ja mistä Win versiosta, vai ihan normaali retail paketti.   


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Joel-san - 01.08.2009 21:45
WinXP:stä kannattaa jossain vaiheessa siirtyä pois, koska MS lopettaa sen tukemisen jossain vaiheessa. Win 7, joka julkaistaan lokakuussa, on varmaan ihan varteen otettava vaihtoehto. Vielä kun ottaa samalla 64-bit version siitä niin saa 64-bittisyyden edut - ja haita. En tiedä yhtään miten siirtyminen 32-bit Windowsista 64-bittiseen vaikuttaa joka päiväiseen käyttöön. Ohjelmien pitäisi toimia, paitsi tietoturvaohjelmista on käytettävä 64-bit versioita 64-bit käyttiksessä. Laiteajurit on se suurin huolen aihe koska 64-bit käyttiksessä on käytettävä 64-bit ajureita eikä kaikille laitteille ole välttämättä sellasia tarjolla.
64-bittistä Windows 7 minäkin suosittelisin, jos Windowsissa aikoo pysyä. Se ei vaan ole vielä puoleen vuoteen markkinoilla. Mitä tulee 64-bittisten ajureihin, niiden puute on aikalailla menneen talven lumia. Enää ei ole varsinaisesti syytäkään tyytyä 32-bittiseen versioon.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Dueli - 01.08.2009 23:26
Kipaisin torstaina hakemassa postista oman Acer Aspire Onen, netbook siis. Näin muutaman päivän kokeilun perusteella voin julistaa vallan mainioksi vehkeeksi, tosin pettymyksen aiheutti kajarit. Jos hieman taustamelua on läsnä, joitain hiljaisempia biisejä on vaikea kuulla, vaikka asettaisi nupit mahdollisimman kaakkoon. Ääni tulee myös ulos laitteen alta, jolloin esim. sylissä pitäessä sillä on vaikeuksia päästä käyttäjän korviin. Siispä suosittelen laadukkaita kuulokkeita tai vaihtoehtoisesti erillisiä kaiuttimia. Akku kestää vain vaivaiset pari tuntia. Onneksi oma käyttöni ei yleensä vaadi langattomuutta.

120Gt kovalevy, 1024Mt RAMia, Näyttö 8,9". Ei upea, mutta näin pieneeksi laitteeksi suhteellisen pätevä. Vanhempaan koneeseeni verrattuna tämäkin on jumalolento. Paluu mukana tulleeseen XP:hen oli sen verran karu, että asensin veljen avustuksella siihen vielä saman päivän aikana Ubuntun. Harmi, etten saa sisäänrakennettua webcamia toimimaan tällä käyttöjärjestelmällä, mutta enpä sille muutenkaan erityisempää käyttöä löytäisi. Helvetin kevyt on, nousee yhdellä kädellä vaivattomasti. Osto ei kaduta.

Niin, ja se on vaaleanpunainen. 50€ muita värejä halvempi, ei liene kovin haluttu värivaihtoehto. En oo homo.

E: Läppäri, netbook, kuinka vain.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Koo - 02.08.2009 09:26
Ahaa, no sitten vois varmaan asennella sen 64-bittisen XP:n ja katella sitten jossain vaiheessa sitä Windows seiskan käyttöönottoa.

Mutta siis, kuinka paskoja nuo näytönohjaimet sitten on? Mitä tolla pelaa? HL-2 ikäluokan veteraanit nyt ainakin pyörii? Eipä hirveesti tule uusia pelejä muutenkaan pelattua.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: teidon - 02.08.2009 13:51
64-bittistä Windows 7 minäkin suosittelisin, jos Windowsissa aikoo pysyä. Se ei vaan ole vielä puoleen vuoteen markkinoilla.
Siis Windows 7:n julkaisupäivähän on 22. lokakuuta, ja samassa paketissa kait tulee sekä 32-bit että 64-bit versiot. Vai mitä tarkoitit tuolla puolella vuodella?


Microsoft ja jotkut tietokonevalmistajat tarjoavat mahdollisuuden päivittää Vistan ilmaiseksi Windows 7:aan. Jos siis ostat nyt uuden tietokoneen jossa on Vista Home Premium (tai parempi), tai ostat Vista Home Premiumin (tai paremman) erikseen, saatat saada vastaavan Windows 7:n joko ilmaiseksi tai toimituskulujen hinnalla. Tarkempaa tietoa täältä (http://www.microsoft.com/finland/windows/buy/offers/upgrade.aspx). Windows 7 on tosin Vistaa halvempi joten ei varmaankaan kannata tuota Vistaa enää alkaa erikseen ostamaan.

Windows 7:sta ei tule päivitysversioita myyntiin Euroopan alueella, vaan eurooppalaiset saavat Windows 7:n kokoversion päivitysversion hinnalla. Kiva sinänsä, mutta ne jotka haluaa päivittää koneessa olevan Windowsin Windows 7:aan, joutuvat tekemään puhtaan asennuksen, eli kaikki tiedostot ja asetukset sun muut lähtee kävelemään. Euro-versiossa ei myöskään tule IE:tä mukana.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Joel-san - 02.08.2009 15:11
64-bittistä Windows 7 minäkin suosittelisin, jos Windowsissa aikoo pysyä. Se ei vaan ole vielä puoleen vuoteen markkinoilla.
Siis Windows 7:n julkaisupäivähän on 22. lokakuuta, ja samassa paketissa kait tulee sekä 32-bit että 64-bit versiot. Vai mitä tarkoitit tuolla puolella vuodella?
Aa, se tulee jo lokakuussa. Luulin, että julkaisu olisi joskus joulukuussa tai jotain.


Euro-versiossa ei myöskään tule IE:tä mukana.
Sen sijaan siinä tulee selainvalintaikkuna (http://plaza.fi/muropaketti/microsoft-toteuttaa-windows-7n-selainvalintaikkunan), mikä on varsin mainio juttu.

EDIT: Tuosta GMA 4500 -näyttiksestä vielä, että se on varmasti aika paska. Tässä (http://www.overclock.net/laptops-notebook-computers/413152-benchmarks-hd-3470-vs-gma-4500-a.html) on esimerkiksi Overclock.netin foorumeilta erään jäsenen toteuttama vertailu Radeon HD 3470:n ja GMA 4500:n välillä läppärillä, jossa pystyy vaihtamaan näiden kahden välillä. Testitulokset Counter-Strike: Sourcella kertovat karua kieltään.

GMA 4500 - 32,05 FPS
HD 3470 - 114,16 FPS

GMA 4500 ei kuulemma tue edes antialiasingia. HD 3470 on vanhahko näytönohjain. Ero nykyisten näytönohjainten ja GMA 4500:n välillä on siis jotain todella järisyttävää. Ei siis näytä pyörivän Source-pelitkään. Oikeasti, resoluutio 1024 x 768, 0 X AA ja 0 X AF, ja FPS silti säälittävät 32 ruutua (vissiin vielä maksimi eikä keskiarvo).


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: teidon - 02.08.2009 15:24
Euro-versiossa ei myöskään tule IE:tä mukana.
Sen sijaan siinä tulee selainvalintaikkuna (http://plaza.fi/muropaketti/microsoft-toteuttaa-windows-7n-selainvalintaikkunan), mikä on varsin mainio juttu.
Tuo on kyllä varsin järkevä ja jopa ei-microsoftmaisen kätevä tapa hoitaa homma. Jostain syystä tuolla Windows 7:n sivuilla kuitenkin ohjeistetaan käyttäjää tallentamaan haluamansa selain jollekkin tallennusmedialle ja asentamaan se siitä Windowsin asennuksen jälkeen.  Jälkimmäinen kuulostaa enemmän Microsoftille, mutta toivottavasti tuo valikko juttu on lopullisessa versiossa.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Koo - 02.08.2009 17:01
Ai stna, pahalta vaikuttaa.

Acerin ostaminen on sitten tuhoon tuomittu ajatus? Mihinköhän sitä sitten rahansa syynäisi. Käytettyjäkin vois tietty katella..


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: teidon - 02.08.2009 18:29
Käytetty on tietty yksi vaihtoehto, siinä vaan kannattaa huomioida akun kunto ja ikä ettei tartte heti lähteä ostamaan uutta kallista akkua. Läppäreissä käytetään hyvin pitkälti poikkeuksetta Li-Ion akkuja. Li-Ion akut kestää yleensä noin 300 lataussykliä tai noin 3 vuotta, kumpi ekana tulee vastaan. Tämän jälkeen akun varauskyky alkaa heikkenemään riippumatta kuinka hyvin tai huonosti akkua on siihen asti käsitelty. Yksi lataussykli on kun akkua on ladattu 100%:n verran, eli esim. käytät sen 50%:in, lataat täyteen, käytät 50%:in ja lataat täyteen jolloin tulee yksi lataussykli täyteen.

Li-Ion akkuja kannattaa käyttää aina silloin tällöin, esim. ottaa tavaksi käyttää akkua vähintään kerran viikossa tai kahdessa. Kerran viikossa jos käytät akun tyhjäksi (ei sitä välttämättä tyhjäksi tarvitse käyttää, mutta esimerkin nimissä...) vuodessa kertyy noin 50 lataussykliä, kolmessa vuodessa siis noin 150 sykliä mikä on vain puolet tuosta 300:sta. Käyttämättömän Li-Ion akun kapasiteetti tippuu nopeammin kuin akun jota käytetään.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Taist0 - 03.08.2009 22:14
Ai stna, pahalta vaikuttaa.

Acerin ostaminen on sitten tuhoon tuomittu ajatus? Mihinköhän sitä sitten rahansa syynäisi. Käytettyjäkin vois tietty katella..
No enpä tiedä, nykyäänhän niillä toimii huolto jotenkin Suomen kautta ja jos vikaa tulee niin ei niissä mene sen kauempaa kuin jonkun fujitsun tai Hp:n koneissa. Muutenkin Acerilla on tuossa 500-600 hintaluokassa paremmat speksit kuin muilla, kuten vaikka tämä https://www.konebox.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=100222 (https://www.konebox.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=100222)

Tuossa on jopa sellainen näyttis ja prossu joilla pyörittää uudehkoja pelejä, esim tässä on esimerkkejä millä tavalla käytännössä sama malli (5530g) pyörittää joitakin pelejä, täysillä ja ultra asetuksilla.

Mirrors edge (http://www.youtube.com/watch?v=L4SuGV94Jzs&feature=related)
Fallout 3 (http://www.youtube.com/watch?v=6IxI0tzuY-s&feature=related)

Ainut vaan että tuossa Koneboxin mallissa on vain 3gb muistia, tosin helppohan siihen on yksi 2gb kampa lisätä.


Otsikko: Re: Läppärit
Kirjoitti: Sharkie - 03.08.2009 22:21
Jep, jos vaan näyttiksestä jää kiinni, niin vähän kaivelemalla löytää taatusti samasta hintaluokasta vastaavanspeksisen koneen hyvällä näytönohjaimella. Eikä Acerista merkkinä ainakaan täältä päin ole mitään pahaa sanottavaa, kone on toiminut moitteetta. Sen jälkeen siis, kun asensin Windowsin siihen uudelleen, valmisasennuksessa kun ilmeni ongelmia. Asennus-cd:t sai kuitenkin huollosta helposti.

Ainoastaan akkukesto ei minusta ole koskaan ollut aivan sitä mitä luvattiin(tästä pitäisi melkein ajaa tarkempi koe joskus, ihan jo mielenkiinnon vuoksi), mutta onneksi pistoke on tähän asti aina ollut lähellä, eikä siinä luvatussa kahdessa tunnissakaan ole tietenkään hurraamista. 17'' vaatii veronsa.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: migge - 04.08.2009 12:44
Ensivuoden puolella alan minäkin varmaan kattelemaan uutta konetta ja silloin sanon pöytäkoneille kotikäytössä lopullisesti hyvästi. Joku raahattava 17" läppäri kohtuullisella myllyllä ja Win 7:lla. Varmaan siinä samassa hommaan jonkinlaisen telakointisysteemin, jolla saa näytön hyvään asentoon ja koneen verkkovirtaan.

Tämä Acerin netbook on nyt vuoden vanha ja toimii edelleen hyvin sohvan käsinojalla istuvana pikkuviestimenä.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: migge - 07.08.2009 22:05
Porukoille olen tässä etsimässä hyvää perusläppäriä. Tulee multimedia- ja perushyötykäyttöön. Vaatimuksena 17" näyttö ja sen verran tehoa ettei kyykähdä, vaikka olisi useampikin sovellus auki samaan aikaan.

Acer jälleen vaikuttaa ainakin halvemmissa malleissa parhaalta vaihtoehdolta. Olen yrittänyt etsiä tälle (http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=490792&storeId=1444&catalogId=1444&shopId=19651&compartmentId=20152&categoryId=31156#) saman hintaista vaihtoehtoa tuloksetta. Mitään kovin pahaa sanottavaa en tuosta keksi, mutta jos jollain on esittää parempi vaihtoehto, kuulisin sen mielelläni.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: tombbi - 26.08.2009 19:00
Pitäisi tyttöystävälle läppäriä kattella, mutta mulla on vähän pallo hukassa noitten läppärien kanssa,  että jos täältä sais vähän apua.

Kone tulisi pääasiassa kouluhommien tekoon ja viihdekäyttöön, eli tekstinkäsittelyä, elokuvia, netin selailua, ja satunnaista Simssiä tai vastaavaa. Tehovaatimuksia sen verran, ettei kone jumittele/hidastele kun pyörittää useampaa ohjelmaa samanaikaisesti. Kone ei saisi olla miniläppäri eikä mikään 17":n mötkö. Tavallisen kokoista läppäriä siis haetaan. Hintahaitaria en oikein osaa sanoa, mutta jos näillä päästäisiin edes hieman eteenpäin, niin auttaisi kummasti.

EDIT: Mites tollasella 400-500€ koneella pääsee näihin vaatimuksiin?

http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=24476 (http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=24476)
Miten tällänen suoriutuisi tehtävästä?


Otsikko: Re: Läppärit
Kirjoitti: Sharkie - 28.08.2009 01:55
http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=24476 (http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=24476)
Miten tällänen suoriutuisi tehtävästä?

Aika lailla vastaava kuin oma pari vuotta sitten ostettu Acer, mitä nyt käyttömuistia tuplat ja näyttiksestä en äkkiseltään tiedä mitään. Tuskin tuokaan kuvailemassasi käytössä yskii, hyvin on meilläkin toistaiseksi pärjätty, mutta voisin kyllä kuvitella, että vähän katselemalla saisi tuohon hintaan, tai sillä lisäsatasella, vielä hieman paremman ja pitkäkestoisemman diilin. Ehkä.

Omassa koneessa prossun hertsien vähyys on ehkä vähän jälkeenpäin harmittanut.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: JayeizH - 28.08.2009 10:31
Pitäisi tyttöystävälle läppäriä kattella, mutta mulla on vähän pallo hukassa noitten läppärien kanssa,  että jos täältä sais vähän apua.

Kone tulisi pääasiassa kouluhommien tekoon ja viihdekäyttöön, eli tekstinkäsittelyä, elokuvia, netin selailua, ja satunnaista Simssiä tai vastaavaa. Tehovaatimuksia sen verran, ettei kone jumittele/hidastele kun pyörittää useampaa ohjelmaa samanaikaisesti. Kone ei saisi olla miniläppäri eikä mikään 17":n mötkö. Tavallisen kokoista läppäriä siis haetaan. Hintahaitaria en oikein osaa sanoa, mutta jos näillä päästäisiin edes hieman eteenpäin, niin auttaisi kummasti.

EDIT: Mites tollasella 400-500€ koneella pääsee näihin vaatimuksiin?

http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=24476 (http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=24476)
Miten tällänen suoriutuisi tehtävästä?
Prossu on joko todella vanha tai täysin uusi kun siitä ei löydy mitään edes AMD:n sivuilta. Veikkaan vanhaa. Eli ei todellakaan mikään tehohirmu. Kyllähän se nyt varmaan tällä hetkellä käytettävästi pyörittää, mutta jos mielessä käyttää esim. F-securen ohjelmistoa niin ei se kauaa kestä. Kaksi ytimisiäkin pitäisi saada suht edullisesti jo joten suosittelen katselemaan ennemmin niitä. Kunhan se ei ole Celeron. Tai Sempron.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: migge - 28.08.2009 10:45
eMachinethan on Acerin halpamallistoa, joten voi herättää kysymyksiä rakenteiden kestävyyden puolesta. Ei tosin omakohtaista kokemusta ole, poislukien kaupassa hiplailut.

Porukoiden koneeksi meillä päätyi jo aikaisemmin mainitsemani Aspire 7535g. Satasen olisi joutunut maksamaan lisää isommasta kovosta tai BluRay -asemasta, joita ei kumpaakaan tarvittu. Kovin paljon en ehtinyt konetta kokeilla, mutta vaikutti ihan asialliselta. Asennusten yhteydessä tuli ihasteltua näyttöä, joka on mukavan kirkas. Onhan tuossa uusi LED -valaisutekniikka käytössä. Dolbyn merkkaamat kaiuttimet olivat sitävastoin oikeastaan vain vitsi. Noh, kyllä nekin taisi olla perusläppärin kajareita paremmat.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: zoukka - 10.09.2009 10:48
(http://regmedia.co.uk/2009/05/14/4810t_1.jpg)


Onkos kellään vielä kokemuksia tuosta Acerin Timeline mallistosta. Pikaisesti tesmasin Gigantissa ja vaikutelma oli hyvinkin laadukas, jämäkkä ja onhan tuo helvetin pieni ja kevyt. 8 tunnin akkuhype on myös testien mukaan ihan realistinen arvio normaaliin työskentelyyn. Äärimmilleen rasitettuna kone hyytyy neljän tunnin kohdalla.

Kahta prossumallia tarjoillaan ja tekeeköhän tuolla 1.4GHz Intel Core 2 Solo U3500:lla mitään?

Gigantissa oli 650€. Miten läppärien kanssa muuten onko jenkeistä tilaamisessa jotain härdellejä mistä pitäisi olla tietoinen? Muutakin kuin virransiirto??Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Taist0 - 10.09.2009 12:01
Olishan nuo timeline varmaan ihan kiva muuten, mutta noissa on aivan järkyttävän paskat näyttikset ihan kannettavienkin mittapuulla (Intel GMA 4500MHD).

E: Tai vedetäänkin takaisin, olihan tossa 5810T mallissa ihan kelpo hd4330.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: zoukka - 22.09.2009 12:21
Vitut tuota paremalla näyttiksellä varustettuja timeline koneita edes suomesta löydä. Mieluiten siis ottaisin tuon 13,3 tai ehkä 14 tuumaisen mallin. En tee sillä isoimmalla lekalla yhtään mitään.

No kai sitä pitää odotella, että noita alkaa nettikauppoihin ilmestymään :/


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: zoukka - 23.09.2009 15:08
Rasittavan pläräyksen jälkeen taisin päätyä tähän koneeseen.

(http://www.gigantti.fi/is-bin/intershop.static/WFS/store-gigantti-Site/-/fi_FI/images/mx/astlxpdu0x136_mx.jpg)


Eli siis 5810TG malli, jossa tuo Taist0:nkin mainitsema näyttis. Kummana juttuna kone on verkkokauppa.com:issa yli 750€, mutta esim gigantin nettikaupassa sama rakkine yli satasen halvempi wtf? Joudun taipumaan tuohon 15 tuumaseen malliin ja kyllähän se juuri ja juuri vielä kannettavasta menee. Joku kustannustehokkaampi malli ei olisi mennyt. 2,5 kiloa on kyllä maximi mitä repussa viittii kannella (Macbook Pro taitaa olla aika saman mittainen ja painoinen kuin tämäkin samassa tuumaluokassa).

Ja onhan se isompi näyttö kiva jos kuvia käsittelee. Harmi, että prossu on hikinen.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: JayeizH - 23.09.2009 17:14
Eli siis 5810TG malli, jossa tuo Taist0:nkin mainitsema näyttis. Kummana juttuna kone on verkkokauppa.com:issa yli 750€, mutta esim gigantin nettikaupassa sama rakkine yli satasen halvempi wtf? Joudun taipumaan tuohon 15 tuumaseen malliin ja kyllähän se juuri ja juuri vielä kannettavasta menee. Joku kustannustehokkaampi malli ei olisi mennyt. 2,5 kiloa on kyllä maximi mitä repussa viittii kannella (Macbook Pro taitaa olla aika saman mittainen ja painoinen kuin tämäkin samassa tuumaluokassa).

Ja onhan se isompi näyttö kiva jos kuvia käsittelee. Harmi, että prossu on hikinen.

Tuli äkkinen mielenkiinto hiukan katsella näitä ja eteen osui Lenovo G550 15.6" (http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=11506). Prossu on ymmärtääkseni parempi, eikä näyttiskään ymmärtääkseni jää tuosta 4330:stä, muistia 4GT. Koneessa on vain yksi mutta: Siinä ei ilmeisesti saa Win7:aa. Lenovo on myös ymmärtääkseni yritysten suosiossa ja omankin kokemuksen mukaan näppäimistö on aika mukava. Vaikka mallieroja totta kai aina on.

EDIT: Niin ja onhan tuo 300g kevyempi (selvä ero siis...) ja takuu on ainakin merkittynä "nouto&palautus" tyyliseksi, toisin kuin Acerin koneessa.

EDIT2: Tosin yksi mutta on vielä 32bit vista. Tämä tarkoittaa että muistia ei voi olla kuin 4GT (keskusmuisti+näytönohjain), joka taas tarkoittaa sitä että koneessa on käytännössä vain 3,5GT muistia. Sinänsä jännä ratkaisu tuo joka kannattaakin tarkistaa ennen kuin ostopäätöstä tekee. Vaikka en tiedä mikä Windows tuossa Averin koneessakaan on kun siinä ei ollut mitään mainintaa siitä.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: zoukka - 23.09.2009 18:32
Visvalla ei läppäreitä käytetä. Saan koululta seiskankin ilmaisella suoraan koneelle...


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: JayeizH - 23.09.2009 19:31
Visvalla ei läppäreitä käytetä. Saan koululta seiskankin ilmaisella suoraan koneelle...
No sitten ongelmaa ei ole. Muistinkaan osalta, kun vaan otat 64bit Win7:n


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: zoukka - 02.10.2009 08:20
wtf laitoin tänään ton läppiksen tulemaan (5810T) ja olivat juuri tänä aamuna laskeneet sen hintaa melkein satasella tuolla gigantin verkkokaupassa. Eilen oli vielä vanha hinta kun melkein painoin tilausnappia. Mäihä  :lol:


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Melfice_ - 02.11.2009 18:24
Itsehän en ymmärrä tietokoneista vittuakaan, mutta oma Acerini (tossa lukee Aspire 3660) on toiminut jo useamman vuoden uskollisesti.

Kuvankäsittelystäkään en ymmärrä toki mitään.
Komento takaisin, eilen se läppäri laukesi, käyttöikää vajaa neljä vuotta. Tällä hetkellä kitkutellaan avovaimon vanhalla hp:lla. Kyllä tällä ihan näppärästi nettiin pääsee mutta ehkäpä uusi pitäisi kuitenkin hankkia viimeistään vuodenvaihteessa. Näistä linkeistä on ollut jo paljon hyötyä, uusia ehdotuksia otetaan vastaan.

Konetta käytän:
-internetin selaamiseen
-tekstinkäsittelyyn ja powerpointpläjäyksiin
-vanhojen pelien pelaamiseen (viime koneelle asennetut pelit: Hearts of Iron 2, Europa Universalis 2, Civilization, UFO:Enemy Unknown, Championship Manager 2 97/98)
-pornon striimaamiseen

+painoarvoa käyttömukavuudelle
+kone kulkee harvoin mukana, 95 % ajasta se on kotona samalla paikalla joten akun kestolla ei ole suurta merkitystä

Konetta en käytä:
-elokuvien katsomiseen
-musiikinkuunteluun
-grafiikankäsittelyyn
-suurten tiedostojen lataamiseen (pelit/elokuvat/sarjat/albumit)


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: echoes - 17.11.2009 14:30
Itelläkin olisi nyt läppärin osto edessä

Tällaista mietin:


(http://img197.imageshack.us/img197/7053/9964401.jpg)


Lenovo IdeaPad U550 15.6"


    * Näyttö: 15.6" WXGA (1366 x 768) LED-taustavalaistu
    * Suoritin: Intel Pentium SU7300 1.3 GHz
    * Muisti: 4GB (2x2) DDR3-1066, maks. 8GB
    * Kiintolevy: 500GB 5400rpm SATA
    * Piirisarja: Intel GS45
    * Näytönohjain: ATI Mobility Radeon HD4330 512MB
    * Optinen asema: DVD±RW DL
    * Verkko-ominaisuudet: Gigabit Ethernet, WLAN, Bluetooth
    * Käyttöjärjestelmä: Windows 7 Home Premium 32.bit FIN/SWE/ENG
    * Liitännät: HDMI, kuuloke, mikrofoni, RJ-45, 3 x USB 2.0, VGA
    * Muuta: 4-in-1 -muistikortinlukija, webkamera, sisäänrakennettu mikrofoni, sormenjälkilukija, Kensington-lukkoportti
    * Akku: 6-kennoinen, kesto jopa 6 tuntia
    * Paino: n. 2.4 kg
    * Takuu: 12 kk

Hinta 899e verkkokaupassa. Onko mistään kotoisin ja löytyykö mistään vastaavaa tai parempaa edullisemmin?  :???:


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Kabanossi - 17.11.2009 16:12
30€ lisää niin saat MacBookin (http://www.apple.com/fi/macbook/). ;)


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: zoukka - 17.11.2009 16:34
Lenovon speksit on paskaa prossua myöten samat kuin mun Acerissa. Hintaa vaan 200 euroa enemmän  :???:

EDIT: siis 300 euroa enemmän  :o
EDIT2: Nevermind... tuo taitaakin olla tuplacore.


Otsikko: Re: Läppärit
Kirjoitti: Sharkie - 18.11.2009 10:30
Kalliilta echoes tosiaan kuulostaa. Omassa reilu kaksi vuotta sitten ostetussa mörssärissäkin on 1,66 gigainen tuplaydin-prossu, käsittääkseni parempi näytönohjain, ja maksoin tästä jotakuinkin tuon verran silloin. Tuon tason kone pitäisi irrota huomattavasti halvemmallakin nyt, ja itse tähtäisin vielä vähän parempaan ettei ole heti vanhaa kauraa. Tietty riippuu käytöstäkin, notta minkälaisen tarvitset.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: echoes - 18.11.2009 17:43
Jooh ohan toi tosiaan melko kallis setti, pitää tsiigailla löytyiskö järkevämpää. On muuten aika helvetin rasittavaa pläräillä näitä ja yrittää metsästää sopivaa kohtuuhintaan, tarjontaa on niin perkeleesti  :/ Ei kuitenkaan jaksaisi mihinkään nuhapumppuun panostaa, joka olisi juntturassa jonkun vuoden päästä.


Otsikko: Re: Läppärit
Kirjoitti: Sharkie - 18.11.2009 17:56
Jep, malleja kyllä riittää. Jos et vielä ole käyttänyt, niin MBnetin hintaseuranta (http://www.mbnet.fi/hintaseuranta/tuote.aspx/26312) on mainio paikka selailla tarjontaa, mitä missäkin liikkeessä myydään ja mihin hintaan. Tuosta top-listauksesta löytyy niin paljon kaikenlaista, että jonkinlaisen aihion löytää varmasti jo siitä, josta on sitten helppo lähteä jatkamaan.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Kabanossi - 18.11.2009 18:25
Jos et aio pelata niin osta se MacBook. Ei mene kauan kun jo ihmettelet miten olen pärjännyt ilman tätä. Vuoden päästä tajuat, että hitto tää toimii edelleen yhtä hyvin ja kun osaat käyttää sitä hyvin niin työskentely on yhtä iloa. :)


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: echoes - 18.11.2009 18:56
Mites tolla MacBookilla onnistuu kouluduunien teko? Aukeaako office-documentit ja pystyykö tallentamaan sellaisiksi? Muutenkin huolettaa hieman tuo koulun Windows-koneiden ja MacBookin yhteistyö.

Edit: Tällainenkin käväisi mielessä, ei olisi ainakaan hinnalla pilattu: http://catalog.mikromafia.fi/catalog/product_info.php?cPath=199_397&products_id=44850 (http://catalog.mikromafia.fi/catalog/product_info.php?cPath=199_397&products_id=44850)


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: teidon - 18.11.2009 19:25
Macille on tietenkin versio OpenOfficesta. Sillä voi avata MS Office tiedostoja, ja myös tallentamaan MS Office muodoissa. Tosin jos niissä on jotain makroja tai muuta sellaista kikkailua, niin ne ei välttämättä toimi kovin hyvin. Ja onhan MS Officesta versio myös Macille. Ja yksi vaihtoehto on palauttaa ne tiedostot ODF -muodossa.

Ja jos Maccia on ostamassa, niin ensi viikon perjantai (27.11) on Black Friday, jolloin Amerikkalaiset kaupat järjestää erilaisia alennusmyyntejä. Ainakin viime vuonna kyseinen alennusmyynti tuli myös Suomen Apple Storeen, joten ensi viikon perjantai saattaisi olla hyvä päivä Macin tai iPodin ostamiselle.

http://www.macrumors.com/2009/11/16/apple-black-friday-discounts-leaked/


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: echoes - 18.11.2009 21:18
Jooh meikäläinen taitaa kuitenkin päätyä tällaiseen ratkaisuun:


Asus X66IC 16",
Näyttö: 16" TFT WXGA (1366 x 398)

Prosessorin Tyyppi: Intel® Core 2 Duo T6600
Prosessorin kellotaajuus: 2.2 GHz
Keskusmuisti: 4096MB
Keskusmuisti (max): 4096 MB
Kiintolevy: 320 GB
Näytönohjain: Nvidia GeForce GT220M
Optinen asema: Dl dvd+- rw supermulti
Verkkokortti: 10/100/1000 (RJ45)
Wlan: Kyllä b/g/n
Usb: 4 kpl
Web-kamera: Kyllä
S-Video: Ei
Laajennusportit: Hdmi, Ac Adapter, Line In, Line Out, Rj-45, Usb 2.0, Vga-out

Hiiri: Tasohiiri
Akku: Lithium ion 6-cell

Käyttöjärjestelmä: Windows 7 Home Premium 64
Käyttöjärjestelmän kieli: Tanska, Englanti, Suomi, Norja, Ruotsi

Paino: 2.6 kg

Paino on suht jäätävä, mutta speksit näyttäis olevan aika kohillaan. Hinta oli 716e Jimm's PC-Storessa. Mac olisi tietenkin ollut nasta vaihtoehto myös, mutta jos meinaa jotain pelejä vääntää niin Win 7 on parempi vaitoehto.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Kabanossi - 18.11.2009 21:19
Maciin saa myös Windowsin.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: migge - 18.11.2009 22:59
Aika erikoinen tuo näytön resoluutio. Oletko varma ettei tuossa ole typoa?


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: echoes - 18.11.2009 23:06
Aika erikoinen tuo näytön resoluutio. Oletko varma ettei tuossa ole typoa?

Joo typohan sinne on päässyt. Verkkokauppa.comin sivuilla resoksi on ilmoitettu 1366 x 768, mikä kuulostaa fiksummalta.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: zoukka - 25.11.2009 12:54
Maciin saa myös Windowsin.

Mikä tiputtaa akkukeston naurettavuuksiin.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Melfice_ - 11.01.2010 14:56
Kävin ostamassa läppärin Veikon Koneesta ja sain huona asiakaspalvelua. Odotin noin vartin tietokoneosastolla kunnes väsyin ja kävin hakemassa liikkeen työntekijän paikalle. Tämä valitteli ettei ymmärrä mitään tietokoneista ja että nyt olisi hyvä odottaa että firman tietokoneista vastaavat myyjät vapautuvat tehtävistään minua palvelemaan. Tämän jälkeen odotin vielä noin 10 minuuttia kyseistä myyjää paikalle, ilmeisesti varastotilojen runkkuringissä oli niin hauskaa ettei sieltä ehtinyt maksavia asiakkaita palvelemaan ennen kuin Penan kulli on kunnolla veivattu. Olin juuri suunnittelemassa taskuvarkauden aloittamista kun paikalle saapui tympääntynyt myyjä joka ensi töikseen yritti myydä minulle tuplasti kalliimman tietokoneen - edes kysymättä käyttötarkoitustani. Haluamassani koneessa oli Vista, joten kysyin tarkempia tietoja tästä postikulujen hinnalla toteutuvasta päivityksestä Windows 7:ään.

Myyjä sanoi ettei se ole enää mahdollista: päivitystarjous meni umpeen vuodenvaihteessa. Tässä vaiheessa aloin haistaa VOIMAKKAAN PASKAPUHEEN TUOKSUN, sillä valmistajien sivuilla lukee kyllä että päivitystarjous on voimassa 31.1.2010 asti. Ostin sitten tietokoneen ja tilasin kotona Windows 7-päivityksen. Jos olisin saanut vastaavan diilin jostain muusta liikkeestä niin olisin kyllä mennyt sinne, niin paljon huono palvelu vitutti. Mikä siinä on ettei nuorten ihmisten raha kelpaa yhtä hyvin kuin keski-ikäisten? Vaikeampia höynäyttää? Ilmeisesti nuori ihminen saa asiallista palvelua ainoastaan heiluttamalla kultaista amexia liikkeessä.

------------------------------------------
Onko suosituksia ulkoisista kiintolevyistä? Käyttötarkoituksena varmuuskopiointi ja tiedostojen lyhytaikainen säilytys.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Ephram - 11.01.2010 15:13
Minulla on vain hyviä kokemuksia Western Digitalin ulkoisista kovalevyistä. Oma 500 gigan essential edition on palvellut nyt pari vuotta moitteetta. Luotettavuuden lisäksi ovat erittäin tyylikkäitä, jos se nyt sattuu hankintakriteeri olemaan.

Tuota omistamaani mallia myydään tällä hetkellä 71 eurolla (http://www.tietoasema.fi/eshop/?sid=1&cid=&gid=&sgid=&vid=&pcode=WDH1U5000E&whid=).


Otsikko: Re: Läppärit
Kirjoitti: despo - 02.02.2010 18:27
Nyt on valintojen maailma kun sain tuon vanhan miniläppärin myytyä ja uusi olisi tarkoitus ostaa tässä lähikuukausina. Pääasialliseksi koneeksi olisi näillä näkymin tulossa, koska en ehkä viitsi tätä massiivista pöytäkonettani roudata tod.näk. ei-niin-valtavaan asuntooni. Pelejä nyt ei juuri tule nykyään PC:llä pahemmin pelattua, mitä nyt jotain silloin tällöin. 3D- suorituskyky ei siis ole mikään suurin kriteeri, vaikka olisihan se kiva jos vähän vanhemmat pelit toimisivat. Kaikkea muuta mahdollista koneella sitten tuleekin tehtyä.

Alla nyt on jotain katsomiani vaihtoehtoja, tuo ylin nyt vaikuttaisi tällä hetkellä ehkä kiinnostavimmalta. Koko on siinä mielessä tärkeä kriteeri, että kovin helposti en olisi yli 14" konetta ottamassa, koska varmaan kouluunkin olisin tätä silloin tällöin viemässä. Tokana on aluksi miettimäni uusin Asuksen Eee, mutta en sitten tiedä onko se loppujen lopuksi liian tuhnu päätoimiseksi koneeksi. Kolmantena myös yksi vaihtoehto johon törmäsin eilen. Kaikki Asuksia, kuten huomaatte. Tämä ehkä siksi, että olen kuullut Asuksen läppäreistä hyviä kommentteja ja 24kk takuukin niissä on. Mielelläni tosin kuulisin kokemuksia myös muista merkeistä, esim. Acerista olen kuullut vähän huonoa, ja mielipiteitä kyseisistä masiinoista. Entä onko kohta kenties tulossa joku uusi mallisto, jota kannattaisi odottaa? Viimeisenä Macbook, jota harkitsen myös, vaikka Windows-koneen olenkin varmaan ottamassa.


Asus PRO32 13.3/SU7300/4500M/4/320/W7+XP (http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=46675) 660€

Asus Eee PC 1101HA 11.6" LED / Atom Z520 / 2GB / 250GB / Windows 7 (http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=46719) 368€

Asus UL30A 13.3/SU7300/4500M/4GB/500GB (http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=46674) ~615€ (ei muista...)

Apple Macbook 13" 2.26GHz (http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=46426) 815€


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Kubs - 16.02.2010 20:59
Hakusessa ois läppäriä, jolla onnistuu pelaaminen (uudemmatkin pelit pyörisivät jotenkin) ja muu viihdekäyttö. Hinta saisi olla ~900€.

Onko mahdoton yhtälö tuohon hintaan?


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: JayeizH - 17.02.2010 09:14
Hakusessa ois läppäriä, jolla onnistuu pelaaminen (uudemmatkin pelit pyörisivät jotenkin) ja muu viihdekäyttö. Hinta saisi olla ~900€.

Onko mahdoton yhtälö tuohon hintaan?

Kyllä se aika mahdottomalta tuntuu. Katselin tuossa verkkokauppa.comin hintoja, joissa oli tämän saitin (http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html) mukaan sijalla 38 oleva GPU, 1159,90€ hintaan. Ja se GPU pitkälti määrittää onko koneesta pelikoneeksi.

Eli jos oikeasti haluaa kannettavasta pelikoneen niin rahaa on laitettava yli 1000€. Johan pelikoneeksi tarkoitettu pöytäkonekin ilman näyttöä kustantaa 600-800€ riippuen kuinka hyvin osaa osat etsiä ja kuinka paljon rautaa. Eli kannettavalta toimivalta pelikoneelta 900€ on aika kova pyyntö.

Joten suosittelen hankkimaan pöytäkoneen. Kannettavat pelikoneet ovat muutenkin "kannettavia" hyvin nimellisesti. Ei niitä kukaan mihinkään halua raahata.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: zoukka - 17.02.2010 09:31
Riippuu mitä haluaa pelata. Kaveri osti jonkun HP:n perusmyllyn (700€) ja kyllä sillä l4d2 pyöri täysin tyydyttävästi. Siitä vaativammat pelit alkavatkin sitten olla vähän hikisiä.

Eli riipppuu mitä haluat pelata.


Otsikko: Re: Läppärit
Kirjoitti: Sharkie - 17.02.2010 09:44
Jep, tällä mun 2007 ostetulla Acerillakin pelaa vielä jotenkuten. Esim. Left 4 Dead 2:n pitäisi speksien mukaan toimia, vaikken ole sitä vielä ehtinyt testata. En siis uskoisi, että kohtalaisen peli- ja viihdekannettavan ostaminen alta tonnin mitenkään mahdotonta on(omani maksoi aikanaan ~900€, ja nyt vastaavia ja parempiakin saa viiteen tai kuuteen sataan). Varsinkaan jos ei ole ongelma tilata jostain Saksasta tahi muualta, valikoimat monesti vähän paremmat kuin meillä.

Mut tosiaan, jos ihan oikeasti ja kaikkea haluaa pystyä jynssäämään, on pöytäkone aina halvempi ja parempi ratkaisu. Mulla vaan ei sellaista tarvetta ole itsellä, ja kannettavuus - kyllä, kannettava tämä 17'' läpänderikin on, enkä pienempään vaihtaisi - duunien ja kodin järjestyksen vuoksi aika ehdoton.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: JayeizH - 17.02.2010 10:06
Mitäs zoukan ja sharkien läppärit on syönny? Eli lähinnä kiinnostaa se näytönohjain. Jos siitä ei ole tietoa niin koneen malli ja merkki?


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: tiong - 17.02.2010 10:56
Juu, omalla 2008 Unibody-Macbookillakin (C2D 2.0GHz, 2GB, GeForce 9400M, hintaa ostettaessa ~1050e) on myös tullut pelattua melko paljon esimerkiksi Team Fortress 2:ta, Left 4 Dead 2:ta ja Fallout 3:a, jotka kyllä kaikki pyörivät oikein kivasti medium-asetuksilla.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Kubs - 17.02.2010 15:59
Hakusessa ois läppäriä, jolla onnistuu pelaaminen (uudemmatkin pelit pyörisivät jotenkin) ja muu viihdekäyttö. Hinta saisi olla ~900€.

Onko mahdoton yhtälö tuohon hintaan?

Kyllä se aika mahdottomalta tuntuu. Katselin tuossa verkkokauppa.comin hintoja, joissa oli tämän saitin (http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html) mukaan sijalla 38 oleva GPU, 1159,90€ hintaan. Ja se GPU pitkälti määrittää onko koneesta pelikoneeksi.

Eli jos oikeasti haluaa kannettavasta pelikoneen niin rahaa on laitettava yli 1000€. Johan pelikoneeksi tarkoitettu pöytäkonekin ilman näyttöä kustantaa 600-800€ riippuen kuinka hyvin osaa osat etsiä ja kuinka paljon rautaa. Eli kannettavalta toimivalta pelikoneelta 900€ on aika kova pyyntö.

Joten suosittelen hankkimaan pöytäkoneen. Kannettavat pelikoneet ovat muutenkin "kannettavia" hyvin nimellisesti. Ei niitä kukaan mihinkään halua raahata.

Juu, kiitos. Niin vähän meinasinkin. Ajattelin jos olisi jotain kompaktin kokoista peliläppäriä, mutta tuntuu kaikki olevan raahattavaa mallia. Pitää katsella, jos lisää säästäisi rahaa sitten. pöytäkonetta ei oikein tee mieli enää hankkia, mutta vaihtoehto on sekin kyllä.


Otsikko: Re: Läppärit
Kirjoitti: Sharkie - 18.02.2010 01:46
Mitäs zoukan ja sharkien läppärit on syönny? Eli lähinnä kiinnostaa se näytönohjain. Jos siitä ei ole tietoa niin koneen malli ja merkki?

GeForce Go 7300. Riittänyt yllättävän hyvin edelleen, vaikkei tietenkään kaikkeen. Useammin ottaa kuitenkin prossun hertseistä kiinni - vaikka siis Intelin tuplaytiminen onkin - niitä kun ei ole kuin 1,66GHz


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: migge - 20.02.2010 11:19
Ensivuoden puolella alan minäkin varmaan kattelemaan uutta konetta ja silloin sanon pöytäkoneille kotikäytössä lopullisesti hyvästi. Joku raahattava 17" läppäri kohtuullisella myllyllä ja Win 7:lla. Varmaan siinä samassa hommaan jonkinlaisen telakointisysteemin, jolla saa näytön hyvään asentoon ja koneen verkkovirtaan.

Tämä Acerin netbook on nyt vuoden vanha ja toimii edelleen hyvin sohvan käsinojalla istuvana pikkuviestimenä.
Alkaa pikkuhiljaa olemaan ajankohtaista tämä. Ensimmäisen generaation Aspire One alkaa rasittamaan hitaudellaan jo sen verran kupolia. Ja eikä tällä oikeasti voi mitään muuta tehdä kuin surffata.

Mieltymykset on tosin nyt hieman muuttuneet. 17-18" järkäleen sijaan alan varmaan tutkailemaan jotain 13"-15" oikeasti kannettavaa konetta. Rakenne, materiaali ja ulkokuoren esteettisyys ovat tärkeitä kriteereitä. Pintojen pitää olla helposti pyyhittäviä, rakenteen kestävä ja jämäkkä. Lisäksi touchpadin pitää olla ehdottomasti mattapintainen tai kuviollinen, kun olen todennut että esim HP:n mukahienon kiiltäväpintaisen touchpadin käyttö on tuskaa. Myös näppäimistö pitää olla hyvä.

Ennen kuin teidon ehtii Macbookkia ehdottamaan, pitää myös W7 mainita yhtenä kriteerinä. Suorituskykyä pitää olla sen verran että HD-striimit pyörivät vaivatta ja sovellukset käynnistyvät nopeasti. Pelikoneeksi en tätä osta, mutta toivomuksena olisi että Diablo III pyörisi jollain asetuksilla tällä koneella, sitten joskus kun se tulee.

Kiirehän kanssa ei ole, mutta tarkoituksena olisi jo nyt alkaa seuraamaan jo markkinoilla olevia läppäreitä sekä sitten tulevia uutuuksia. Arvostelu-, läppärimarkkinoita seuraavia -, ja prosessorivertailuja tekeviä sivustoja kuulisin mielelläni muilta lautalaisilta.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Ephram - 20.02.2010 11:45
W7 pyörähtää nyky-Macbookeissa jo sellaista haipakkaa, että oksat pois.

Tosin, katson kaikkia sellaisia kieroon, jotka ostavat Macin, asentavat sinne winukan ja käyttävät sitä pääkäyttiksenä!  :o


Windowsista pitäminen on makuasia, mutta se tekee asiasta hullunkurisen, että maksaa koneesta Apple-lisää vain siksi, että saa asennettua sinne Windowsin, kun samaan suorituskykyyn kykenevän PC:n saisi halvemmalla.  Silti viestin toisella rivillä mainitsemiani käyttäjiä on olemassa.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: migge - 20.02.2010 11:52
Niin, ja mikäli ei suhtaudu fanaattisesti Applen tuotteisiin, joutuu sen 100-200€ hintalisän jollain tavalla myös perustelemaan itselleen. Mutta Macbookkeja pidän hyvänä vertailupohjana muuten. En vain näe niitä omalla kohdallani vaihtoehtona tällä kertaa. Ehkä sitten kun siirryn parempipalkkaisiin hommiin, joku Imac voisi olla siisti juttu. Mutta se on sitten eri tarina.

W7 pyörähtää nyky-Macbookeissa jo sellaista haipakkaa, että oksat pois.
Niin ja tuo ei edes ole mikään saavutus, kun W7 pyörii nuhapumpullanikin moitteetta.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: zoukka - 20.02.2010 12:36
Winukkaa nyt vain valitettavasti tarvitsee aika moneen juttuun mikä macin käyttiksellä ei onnistu. Siksi tuo yleensä bookkeihin asennetaan.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Ephram - 20.02.2010 12:42
Ai tarvitsee? Itse olen kyllä pärjännyt hyvin pelkällä OS X:llä jo neljä vuotta. Vasta hiljattain, MTV3 katsomon myötä, on tullut hinku asentaa Windows rinnalle.

Mutta jos haluaa pelejäkin pelata, niin silloin kyseessä onkin ihan eri juttu.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: migge - 20.02.2010 13:16
Sonylta tulossa mielenkiintoinen uutuus. Itselläni ei ole minkäänmoista kosketusta Vaio -koneisiin ja moni on tuntunut haukkuvan niitä huonosta hinta/laatu -suhteesta. Tämä kuitenkin herätti mielenkiintoni: http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=51052

CPU ja GPU ovat ainakin ihan kohtuu tasoa ja muutenkin ominaisuudet näyttäisivat vastaavan tarpeitani, mutta toi touchpad. Miksi helvetissä sen pitää olla glossy. Ehkä se näyttää kaupassa seksikkäämmältä, mutta käytännöllisyys siinä on kaukana. No, onneksi kansi olisi mattapintainen. Muistuttakaas nyt mua, miksi nää Vaiot on perseestä?


Otsikko: Re: Läppärit
Kirjoitti: Xerobos - 20.02.2010 14:39
Henkilökohtaisista kokemuksista voin sanoa, jos on peruskäyttäjä eikä tiedä tietokoneista mitään ja aiemmat kokemukset ovat HP:istä ja Fujitsu Siemensistä, niin Vaio ja W7 ovat hyvinkin miellyttävä kokemus ja siihen on helppo olla tyytyväinen. Varmasti samaa rautaa saa halvemmallakin, mutta ei Vaiossa mikään perseestä ole perusselailu, pelailu, multimediakäytössä.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: migge - 20.02.2010 14:47
Varmasti samaa rautaa saa halvemmallakin, mutta ei Vaiossa mikään perseestä ole perusselailu, pelailu, multimediakäytössä.
Sehän tässä nyt hämmästyttääkin että en ole vielä löytänyt vastaavaa pakettia edullisemmalla. Johtuu varmaan siitä kun Core i*:t ovat ilmeisesti vasta tuloillaan läppärimarkkinoille. Joku Sampan R580 on ehkä jossain määrin vertailukelpoinen (http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=8270) mutta ulkokuoren puolesta tuo ei oikein miellytä.

Täytyy jossain päästä hiplailemaan tuota Vaion E -sarjalaista. Ties vaikka joutuisi ottamaan mukaansa.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: teidon - 20.02.2010 14:54
Ennen kuin teidon ehtii Macbookkia ehdottamaan
...
toivomuksena olisi että Diablo III pyörisi jollain asetuksilla tällä koneella, sitten joskus kun se tulee.
Ehdotan silti. ;) Blizzardhan on tunnetusti hyvin Mac-myönteinen (D2, SC, WC3 ja WoW toimii kaikki Macissä, ja kaikki päivitykset sun muut on myös aina julkaistu Macille), joten Diablo 3 ja Starcraft 2 ja kumppanit tulee myös Macille - samana päivänä kuin Winkkarillekin.

Muutoinhan MacBook Prot täyttävät toiveesi lähestulkoon täydellisesti. Jämerä ja tyylikäs kotelo, hyvin toimiva näytön sarana ja lukitus ja hyvä trackpad (multi touch on parhautta). Hinta tietty on mitä on.

Niin, ja mikäli ei suhtaudu fanaattisesti Applen tuotteisiin, joutuu sen 100-200€ hintalisän jollain tavalla myös perustelemaan itselleen.
Apple tuotteisiin "fanaattisesti" suhtautuminen alkaa noin kahden kuukauden sisään ensimmäisen Macin ostamisen jälkeen. ;)


Joka tapauksessa, MacBookkeja ei juuri nyt kannatta ostaa, koska uudet mallit julkaistaan lähi aikoina.MTV3 katsomon myötä, on tullut hinku asentaa Windows rinnalle.
Winkkarinhan saa Mac OS:n rinnalle kaikkein kätevimmin virtuaalikoneena.

Kahta tai useampaa käyttistä jos tarttee, niin virtuaalikoneet on n. miljoona kertaa kätevämpi ratkaisu kuin dual/triple boot. Virtuaalikone on siis vain ohjelma joka toimii muiden ohjelmien rinnalla kuin mikä tahansa muu ohjelma. Käynnistät virtuaalikoneen, ja se lataa siihen asennetun käyttöjärjestelmän. Kun et enää tartte sitä, sen voi sulkea esimerkiksi siten että se virtuaalikone ns. jäädytetään, ja sen tila tallennetaan levylle. Kun seuraavan kerran käynnistät sen, se käynnistyy siihen samaan tilaan, kuin mihin sen jätit (esimerkiksi vaikka kesken elokuvan katselun). Tälläiseen käynnistys-/sammutusprosessiin menee vain joitain sekuntteja. Ja jos et enää tartte sitä virtuaalikonetta ollenkaan, sen voi poistaa heittämällä sen roskakoriin (siis siihen käyttöjärjestelmästäsi löytyvään roskakoriin).

Virtuaalikoneiden huonoja puolia on lähinnä suorityskyvyn pieni, mutta havaittavissa oleva heikentyminen fyysiseen koneeseen verrattuna ja pelien pelaaminen ei onnistu virtuaalikoneissa, joitain harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta. Isäntä koneessa on myös oltava muistia tarpeeksi. Nykykäyttiksillä ei kovin paljoa alle 4Gt:n (3Gt ehkä vielä menee, mutta 2Gt on aika pitkälti no-go) kanssa kannata edes vaivautua, ellei halua uhrata toisen käyttöjärjestelmän suorituskykyä tasolle "tervassa kierivä etana".

Mac OS:lle on saatavilla ilmainen virtuualikoneohjelma nimeltä VirtualBox (http://www.virtualbox.org/) (toimii myös Windowsissa, Linuxissa ja Solariksessa).

Kokeilin pikaisesti MTV3 Katsomoa VMWare Fusionin alla toimivassa Win7 RC:ssä, ja ainakin joku satunnainen, mutta kovin huonolla kuvanlaadulla varustettu Urheiluruutu toimi koko näytön tilassa ilman havaittavaa pätkimistä.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Kubs - 21.02.2010 20:49
Sonylta tulossa mielenkiintoinen uutuus. Itselläni ei ole minkäänmoista kosketusta Vaio -koneisiin ja moni on tuntunut haukkuvan niitä huonosta hinta/laatu -suhteesta. Tämä kuitenkin herätti mielenkiintoni: http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=51052

CPU ja GPU ovat ainakin ihan kohtuu tasoa ja muutenkin ominaisuudet näyttäisivat vastaavan tarpeitani, mutta toi touchpad. Miksi helvetissä sen pitää olla glossy. Ehkä se näyttää kaupassa seksikkäämmältä, mutta käytännöllisyys siinä on kaukana. No, onneksi kansi olisi mattapintainen. Muistuttakaas nyt mua, miksi nää Vaiot on perseestä?

Sama kone ollut mullakin kiikarissa, vaikuttaisi ihan pätevältä ja ulkonäkökin kohdallaan.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: migge - 21.02.2010 23:10
Acerin vastaava Aspire 5942G, joka on siis Intel Core i5-430M prossulla, Mobility Radeon HD 5650 näytönohjaimella, 500Gt -levyllä ja 4Gt muistilla, on hintaluokassa ~1000€. Eli siis 100 - 150€ enemmän kuin saman kokoonpanon Vaio. Ja Vaioon voi vielä päivittää muistin 8Gt:uun.

Täytyy nyt kyllä maltilla puntaroida näitä. Vielä ei edes kaikki valmistajat ole ehtineet tuomaan näitä Intelin uusilla prossuilla varusteltuja mallejaan markkinoille. Lisäksi on syytä miettiä onko i5-430M:stä kannattavaa maksaa n. 100€ ylimääräistä verrattuna i3-330M:ään. Tätä artikkelia (http://www.notebookcheck.net/Review-Intel-Core-i3-i5-i7-Processors-Arrandale.25085.0.html) kun lueskelin, ei noiden välillä niin hirveästi eroa ole.

Edit: Eiköhän tuo Vaio tule nyt sitten hommattua. Toki vastaavan setin saisi halvemmallakin (http://www.gigantti.fi/product/tietokoneet/kannettavat/ENTJ75JO724NC/packard-bell-easynote-kannettava), mutta jokin tuossa Vaiossa vain kiehtoo. Jo tuolla mainiolla näppiksellä voi perustella itselleen reilun satkun kalliimman hinnan. Ei tätä jaksa enempää miettiä. Täytyy alkaa tutkimaan mistä sitä pistäisi tilauksen sisään.

Edit2: Tilasin sitten Vaion E-sarjalaisen Jimm'siltä. Hinta oli suht siedettävä 839€, joka on kyllä silti sellainen summa jota en uskonut maksavani kannettavasta tietokoneesta. Kun näihin kuitenkin alkoi tarkemmin perehtymään, niin tuli huomattua että kyllä sitä vain rahalle vastinetta saa jos sen pari sataa enemmän koneesta maksaa. Nyt sitten odottelen että Jimm's saa ensimmäisen eränsä koneita ja että ehtisivät sen ensiviikolle toimittamaan.

Edit3: Menee monologiksi, mutta tänään hain Vaion postista. Muutaman tunnin ensivaikutelmat antoivat ihan positiivisen vaikutelman. Ulkoisesti ja rakenteeltaan kone on muilta osin kaunis ja asiallinen, mutta touchpadin kitka on vähän liiallinen ja rannetuen kiiltävä pinta edellyttää jatkuvaa sormenjälkien ja lian pyyhintää. Pakko kehaista myös koneen WEB -painiketta, joka käynnistää noin parissakymmenessä sekunnissa (teen tähän vielä tarkempia mittauksia myöhemmin) linux -pohjaisen käyttöliittymän ja huippunopean selaimen. Erinomainen ominaisuus kun pitää esim, nopeasti vilkaista reittiopasta.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Doinkki - 31.05.2010 20:28
Tahtois läppärin ittelleen. Suoranaiseen pelikäyttöön en konetta ole ostamassa, muutoinhan olisi pöytäkone hankinnassa. Kuitenkin hamuan siinä määrin tehoa, että mahdollisesti Starcraft II masiinassa pyörisi (ja jotkut viimevuosien naksut, jotka on tullut skipattua ja kenties Witcher?). Oiskos näistä mihinkään:

Toshiban Satellite A500?

-Intel Core i3-330M
-6Gt RAM
-Geforce GT330 1Gb
-16'' ledinäyttö

ASUS N71J

-Intel Core i5 430M
-4Gt RAM
-Radeon HD5730
-17,3'' ledinäyttö

Saatana kun tietäis näistä läppäreistä enempi, ettei tartteis sysipaskaa ostaa. Saa tietysti ehdottaa jotain parempaakin vaihtoehtoa. Molemmat noista kustantavat tonnin ja niissä hintaluokissa ajattelinkin pysyä.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: JayeizH - 01.06.2010 10:14
Asuksen laite vaikuttaa aika lupaavalta. Tosin en voi olla kysymättä miksi hommaat pöydälle sijoitettavan kannettavan? Näytön koon ja raudan perusteella voisi päätellä että mistään pienestä kannettavasta ei ole. Tuskimpa akkukaan kestää paria tuntia kauempaa. Pikaselauksella kone taitaa kuitenkin maksaa lähemmäs tonnin, jolla saa jo ihan hyvän pöytäkoneen. Jos näyttö löytyy, niin aika huimasti tehokkaammankin. Ja siis koneestahan tekee pelikannettavan se jos on yksikin peli jota sillä pitäisi pelata ;)

Jos oikeasti kannettavan haluat niin minusta pelaaminen kannattaa unohtaa...muuten kannettavasta tulee kaiken kompromissi jota ei ole ideaalia käyttää oikein missään...Mutta luulen että tuolla asuksella tuleva Starcraft II pyörii, että varmaan aika turvallinen ostos siinä mielessä.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Vin - 01.06.2010 11:32
Melkein jos vähääkään tahtoo pelata niin pöytäköne. Saa rahalleen huomattavasti enemmän vastinetta.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Doinkki - 01.06.2010 17:52
Ainut este pöytäkoneelle on se judeemi, etten kovin mielelläni roudaisi sitä Lappeenranta-Imatra -akselilla  ;) Ja näyttö toki löytyy, joten tiedän hyvin että saisin ihan kivan myllyn tolla tonnilla hommattua. Kompromissit ovat aina ikäviä.
 
Optimitilanteessa hommaisin molemmat  ;D

edit: Ellei joku sitten osaa ehdottaa jotain järkevää pikkumasiinaa, jolla hoitaisi kaiken tarpeellisen täällä susirajalla ilman massiivista aivotuhoa (= sietämätön jähmeys). Tällöin rahaa voisi jäädä jopa muuallekin törsättäväksi.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: migge - 01.06.2010 18:25
Jos oikeasti kannettavan haluat niin minusta pelaaminen kannattaa unohtaa...muuten kannettavasta tulee kaiken kompromissi jota ei ole ideaalia käyttää oikein missään...Mutta luulen että tuolla asuksella tuleva Starcraft II pyörii, että varmaan aika turvallinen ostos siinä mielessä.
No ei todellakaan kannata. 2000 -luvulla ehkä näin, mutta kyllä ainakin tällä omalla 800 -euron läppärillä pelaa pelejä kaikki tapit kaakossa. Tietenkin jos haluaa jotain Crysistä vääntää kaikilla karkeilla, niin kannattaa ehkä se tehojyrä ostaa.

Niin ja kannettavat luokassa "raahattava" ovat myös muutenkin hyviä pöytäkoneen korvikkeita. Silloin ei akkukestoa tarvita ja hinta/teho -suhteen kanssa ei tarvitse tehdä kompromisseja vrt. ultra slim -mallit.

Doinkille vinkkinä että NotebookCheck (http://www.notebookcheck.net/) on ehkä paras tietolähde kun haluaa vertailla läppäreitä ja niiden komponentteja. Varaudu että saat runsaasti aikaa kulumaan noita vertailutaulukoita lukiessa.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Gba - 01.06.2010 19:03
Eikös JayeizH tarkoittanut lähinnä sitä, että pelikannettava ei enää täytä kannettavan perustarkoitusta eli olla kannettava, helposti mukana kulkeva tietokone?

Läppärin hankkiminen pöytäkoneeksi on tavallaan rahan haaskausta, samalla rahalla kun saa tuplasti paremman koneen.

Itseltä toki löytyy todella kallis(1400e) 17" läppäri, joka toimii "pöytäkoneena" ja jota raahaan mukana.  :)


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: migge - 01.06.2010 19:10
Millä tavalla parempi kone? Minusta läppäri on parempi jos se suoriutuu tehtävistä, kuitenkin niin ettei se vie yhtä neliömetriä asunnostasi.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Gba - 01.06.2010 19:12
Tarkoitin lähinnä, että pelikoneeksi ei läppäriä kannata ostaa, koska samalla hinnalla saa tehokkaan koneen, jolla ne pelit pyörii vielä ensivuonnakin.Otsikko: Re: Läppärit
Kirjoitti: Sharkie - 01.06.2010 19:21
Tarkoitin lähinnä, että pelikoneeksi ei läppäriä kannata ostaa, koska samalla hinnalla saa tehokkaan koneen, jolla ne pelit pyörii vielä ensivuonnakin.

Ei puhtaaksi pelikoneeksi, mutta tässä haluttiinkin ensisijaisesti läppäri, jolla voi myös pelata. Mikä taas ei tosiaan ole mikään mahdottomuus nykyään.

Itsekään en aio ihan heti, jos koskaan, ostaa enää pöytäkonetta(ellei sitten joskus ole niin paljon rahaa, että voi hommata surutta molemmat), kun läppäri on niin paljon kätevämpi asunnon ylläpidon, käytettävyyden ja monipuolisuuden kannalta. Oma 17'' beibsikin heilahtaa helposti messiin niin tarvittaessa, mikä on korvaamaton ominaisuus, mutta pienempää en tarvitsisi/haluaisi, kun pääasiassa kone kuitenkin pysyy kotona. Pöytäkone taas olisi, varsinkin tässä soluelämässä, melkoinen hirvitys. Eikä ole tosiaan PC-pelaamisesta tarvinnut luopua, vaikka tämä mylly on jo noin 3 vuotta vanha.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: migge - 01.06.2010 19:25
Tarkoitin lähinnä, että pelikoneeksi ei läppäriä kannata ostaa, koska samalla hinnalla saa tehokkaan koneen, jolla ne pelit pyörii vielä ensivuonnakin.


No katsotaan sitten ensi vuonna saanko uuden pelin pyörimään tällä Vaiolla. Tai no Diablo 3:n tapauksessa voitaneen katsoa muutaman vuoden päähän.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Gba - 01.06.2010 19:52
Tuskinpa sillä pyörii edes nyt uusimmat pelit täysillä asetuksilla. Toki jos haluaa karsitun pelikokemuksen, niin eri asia.

Toki kannettavalla voi pelata, näin itsekin teen ja mulle riittää ettei grafiikat ole tapissa. Pointti nyt vaan oli tuossa JayeizHin viestissä jo, eli joutuu tekemään kompromisseja sen kannettavuuden ja peliominaisuuksien kanssa. 17" ei ole enää "kannettava", eikä se helposti kulje mukana vaikkapa kaupungilla. Itse en ainakaan tykkää kannella 4kg mötisköä. Se on sitten eri asia, jos tällaista ei hae kannettavalta, vaan haluaa pienen "pöytäkoneen".

Tietysti osa peleistä pyörii, Diablo 3:n pyörii varmasti, mutta kaikkia pelejä kannettavalla, jonka haluaa toimivan myös oikeasti kannettavana ja helposti mukana kulkevana tietokoneena ei välttämättä voi pelata.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: JayeizH - 01.06.2010 21:01
Minusta kannettavan hankkiminen pelikoneeksi ei ole käynnöllistä eikä vaatimuksia täyttävä hankinta. Listaan vaikka ihan esimerkkejä.
Tälläinen laite kannettavan näkökulmasta:
Kone lämpiää pahimmillaan pirusti.
Kone ei todellakaan ole kannettava vaan raahattava, ihan kokemuksen mukaan.
Akku kesto on niin pieni, että eihän sitä ilman virtajohtoa tai latauspaikkaa voi edes kuvitella ottavansa mukaan.
Kaikki kehitystyö on käytetty enimmäkseen rautaan, joten kannettavan muu tuntuma ei välttämättä ole mitenkään erikoinen, vaikka hintaa on.

Tälläinen kone pelikoneen näkökulmasta:
Näppäimistö + näyttö yhdistelmä. Ergonomisuus ja käytönnöllisyys pelattaessa on aika kaukana erillisen näytön ja näppäimistön kannalta. Voi tietysti ostaa nämäkin erikseen, mutta onko tässä enää mitään järkeä?
Kannettavan lämpenemisen vaikutus käyttäjään on paljon konkreettisempi kuin pöytä koneen.
Tehojen määrä ei tule olemaan sitä luokkaa mitä pöytäkoneissa.
Oman kokemuksen mukaan ja oikeastaan ihan järjelläkin ajateltuna pelikannettavat eivät kestä käyttöä niin hyvin kuin pöytäkoneet. Varsinkaan jos niitä kanniskelee. Ensimmäisenä menee jokin tuuletin, toisena näyttö ja kolmantena kovalevy. Varsinkin jos tätä käytetään oikeasti kannettavana. Sellainen rohjo kun ei voi olla heilumatta ja tärisemättä matkalla. Iskujen ja heilahdusten voimaa vielä lisää laitteen oma paino. Lisäksi tuulettimet joutuvat todella koville ihan pelaamisessakin. Ilmankierron kun pitää olla tehokkaampaa per tuuletin. Lisäksi itse en ole omistanut yhtäkään tietokonetta josta ei olisi hajonnut jotain rautaa kesken kaiken. Pöytäkoneessa tämä ei vaadi kuin uuden osan. Kannettavassa jos ei takuuta ole, käytännössä koko roska menee uusiksi.

Kannettavasta vain ei saa yhtä hyvää pelikonetta kuin pöytäkoneesta. Eikä pelikannettavasta saa niin hyvää kannettavaa kuin "oikeasta" kannettavasta. Lisäksi pöytäkoneen negatiivinen "viba" sisustus elementtinä on enemmän alkuasenteesta kiinni. Koteloita saa pieniä ja ne saa piiloonkin. Ja ei ne nyt niin paljon vie tilaa että solusta sen takia tila loppuisi, varsinkin jos kämpässä on joka tapauksessa jonkinlainen työpöytä.

Ainoa oikea plussa pelikannettavalla on että sitä voi siirrellä kämpässä helposti, jos haluaa koneen vaikka vaihteeksi toiselle pöydälle tai vaikka sänkyyn. Tai sitten tämä voi poistaa erillisen työpöydän tarpeen kokonaan, kun kannettavaa voi periaatteessa pitää missä vaan. Tosin sen sylissä pitäminen on tuomittu idea lämpenemisen vuoksi.

Ja siis en tietenkään kiellä pelikannettavaa hankkimasta. Ymmärrän kyllä miksi se houkuttelee. Mutta itse en aio ikinä luopua pöytäkoneesta. Käyttö on vain paljon helpompaa jo pelkästään siksi että kone ei ole valmistajan "täyttämä". Sitten kun vielä mukana ei edes tule asennuslevyä vaan sen erillisenä jakona kovalevyllä niin onnea vaan uudelle asennukselle. Ei, pelikannettavaa ei itsellä ole eikä tule. Windows kannettavista saa muutenkin vaan kyrvän otsaan ja paskaa käteen.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: teidon - 01.06.2010 21:42
JayeizH:lla ihan hyviä pointteja. Kannettavakone pelikoneena ei missään tapauksessa ole yhtä hyvä kuin pöytäkone, mutta toisaalta kannattaa huomioida, että on pelaajia ja on pelaajia. Lisäksi on pelikannettavia ja pelikannettavia.

Minulla esimerkiksi on kaksi vuotta vanha MacBook Pro. Joku teistä on ehkä saattanut kuulla, että pari viikkoa sitten Steam julkaistiin Macille. No minä olen kyseisellä läppärillä pelaillut viimeiset pari viikkoa. Tales of Monkey Island -sarja läpi kuten myös HL2 ja Episode Onen starttasin juuri reilu tunti sitten. MI:ssä graffa-asetukset pystyi olemaan tapissaan, mikä ei sinänsä ole yllättävää. HL:t olen vedellyt graffa-asetukset hiukan yli puolen välin, paitsi AA pois. Välillähän se nykii, mutta on se silti pelattava.

MacBookit on tunnetusti hyvinkin kannettavia koneita. Akku kestää 7+ tuntia (riippuen mallista) ja koko ja paino on hyvinkin kannettavaa mallia.

Ja minulla setuppina on MBP:n lisäksi Bluetooth-näppis ja -hiiri, eli täysin käänteinen pelisetuppi kuin mitä ihanne pelisetup yleensä on.


Otsikko: Re: Läppärit
Kirjoitti: Sharkie - 01.06.2010 22:51
Minusta kannettavan hankkiminen pelikoneeksi ei ole käynnöllistä eikä vaatimuksia täyttävä hankinta. Listaan vaikka ihan esimerkkejä.
Tälläinen laite kannettavan näkökulmasta:
Kone lämpiää pahimmillaan pirusti.
Kone ei todellakaan ole kannettava vaan raahattava, ihan kokemuksen mukaan.
Akku kesto on niin pieni, että eihän sitä ilman virtajohtoa tai latauspaikkaa voi edes kuvitella ottavansa mukaan.
Kaikki kehitystyö on käytetty enimmäkseen rautaan, joten kannettavan muu tuntuma ei välttämättä ole mitenkään erikoinen, vaikka hintaa on.

Tälläinen kone pelikoneen näkökulmasta:
Näppäimistö + näyttö yhdistelmä. Ergonomisuus ja käytönnöllisyys pelattaessa on aika kaukana erillisen näytön ja näppäimistön kannalta. Voi tietysti ostaa nämäkin erikseen, mutta onko tässä enää mitään järkeä?
Kannettavan lämpenemisen vaikutus käyttäjään on paljon konkreettisempi kuin pöytä koneen.
Tehojen määrä ei tule olemaan sitä luokkaa mitä pöytäkoneissa.
Oman kokemuksen mukaan ja oikeastaan ihan järjelläkin ajateltuna pelikannettavat eivät kestä käyttöä niin hyvin kuin pöytäkoneet. Varsinkaan jos niitä kanniskelee. Ensimmäisenä menee jokin tuuletin, toisena näyttö ja kolmantena kovalevy. Varsinkin jos tätä käytetään oikeasti kannettavana. Sellainen rohjo kun ei voi olla heilumatta ja tärisemättä matkalla. Iskujen ja heilahdusten voimaa vielä lisää laitteen oma paino. Lisäksi tuulettimet joutuvat todella koville ihan pelaamisessakin. Ilmankierron kun pitää olla tehokkaampaa per tuuletin. Lisäksi itse en ole omistanut yhtäkään tietokonetta josta ei olisi hajonnut jotain rautaa kesken kaiken. Pöytäkoneessa tämä ei vaadi kuin uuden osan. Kannettavassa jos ei takuuta ole, käytännössä koko roska menee uusiksi.

Kannettavasta vain ei saa yhtä hyvää pelikonetta kuin pöytäkoneesta. Eikä pelikannettavasta saa niin hyvää kannettavaa kuin "oikeasta" kannettavasta. Lisäksi pöytäkoneen negatiivinen "viba" sisustus elementtinä on enemmän alkuasenteesta kiinni. Koteloita saa pieniä ja ne saa piiloonkin. Ja ei ne nyt niin paljon vie tilaa että solusta sen takia tila loppuisi, varsinkin jos kämpässä on joka tapauksessa jonkinlainen työpöytä.

Ainoa oikea plussa pelikannettavalla on että sitä voi siirrellä kämpässä helposti, jos haluaa koneen vaikka vaihteeksi toiselle pöydälle tai vaikka sänkyyn. Tai sitten tämä voi poistaa erillisen työpöydän tarpeen kokonaan, kun kannettavaa voi periaatteessa pitää missä vaan. Tosin sen sylissä pitäminen on tuomittu idea lämpenemisen vuoksi.

Jep, nämä on kaikki hyviä pointteja, ja itse asiassa aika ilmiselviäkin. Minun pointtini taas oli se, mistä tämäkin keskustelu lähti:

Tahtois läppärin ittelleen. Suoranaiseen pelikäyttöön en konetta ole ostamassa, muutoinhan olisi pöytäkone hankinnassa. Kuitenkin hamuan siinä määrin tehoa, että mahdollisesti Starcraft II masiinassa pyörisi (ja jotkut viimevuosien naksut, jotka on tullut skipattua ja kenties Witcher?).

Jos haluaa/tarvitsee ensisijaisesti läppärin, ei pöytäkone oikein käy. Ai koska se ei ole läppäri? Aivan. Ja jos nyt kuitenkin toivoo voivansa vähän pelaillakin läppärillään, se on silti varsin kiitettävästi mahdollista nykyään. On hyvä myös muistaa, että näitä läppäreitä on muitakin kuin 17-> tuumaisia. Itse vain satun pitämään kookkaan näytön vuoksi järeämmästä koneesta, kun sitä ei ole tarvis päivittäin mukana kuljettaa. Jos olisi, pitäisin pienempää toki. Vaikkakin myös tuo raahattavuuden hokeminen on vähän hupaisaa, kun ei mulla ikinä ole itku tullut konetta kuljettaessa. Samaten näppiksen ergonomia ja näytön etäisyys ovat pelikäytössä sangen toimivia(mutteivät tietenkään parhaita mahdollisia), osittain tosin kiitos pitkien käsien. Tehot mulla nyt vähän pragaa vastaan, tai pragaisi jos olisi ihan uusimpia pelejä tarvis pelata, mutta kuten sanottua, kone on jo vanha ja prossu oli vähän heikko jo lähtiessä.


Otetaan siis vielä se bottom line, ettei tarvitse samoja asioita eri kanteilta hokea(kun tulihan tuossa toistoa jo itselläkin): Pöytäkone voittaa aina läppärin pelaamisen kannalta ajateltuna. Se on halvempi, tehokkaampi ja muokattavissa, tämän tajuavat kaikki. Jos syystä tai toisesta kuitenkin haluaa/tarvitsee läppärin - ja tämä on liikkuvalle ihmiselle aina vain yleisempää - ei itkua tarvitse tirauttaa, sillä tehoa löytyy jo kohtuu-inhimilliseen hintaan kannettavissakin, ja plussana niitä on monenkokoisia(teidonin MacBook on hyvä esimerkki pienimmistä). Lisäksi valmispakettien kirot voi jossain määrin sentään kiertää katsomalla rauhassa itselleen parhaiten sopivan koneen ja perehtymällä tarjontaan. And life is good.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: JayeizH - 02.06.2010 12:06
Totta kai "kannettava pelikone" on se mikä kannattaa hommata jos konetta on pakko siirrellä mukana ja sillä haluaa pelata. Muuta vaihtoehtoahan yhdenlaitteen valikoimista ei saa. Mutta kehoitankin miettimään että onko molemmat oikeasti ominaisuuksia joita tarvitsee. Jos tarvitsee niin sitten homma on sitä myöten selvä. Totuus kuitenkin on että kannettava pelikone on kannettavan ja pelikoneen kompromissi. Vaikka kyllähän se niinkin sujuu. Oli itsellänikin järkälemäinen CRT näyttö vielä jokin aika sitten. Kyllä sillä pelasi ja homma periaatteessa toimi. Oliko se kompromissi tai kehottaisinko sellaisen ottamaan kun niitä saa ilmaiseksi? En todellakaan. Jos nyt ei rahaa ole ja pakko on se näyttö saada niin sittenhän ei vaihtoehtoa ole.

Jos jollain nyt tulee kauhea puolustus into CRT näyttöjä kohtaan, niin minulla lojuu yksi nurkassa. Privaa jos sellainen kiinnostaa halvan hintansa vuoksi. Kompromissihan se on, mutta joissain tilanteissa ainoa vaihtoehto ;)


Otsikko: Re: Läppärit
Kirjoitti: Sharkie - 02.06.2010 12:17
Totta kai "kannettava pelikone" on se mikä kannattaa hommata jos konetta on pakko siirrellä mukana ja sillä haluaa pelata. Muuta vaihtoehtoahan yhdenlaitteen valikoimista ei saa. Mutta kehoitankin miettimään että onko molemmat oikeasti ominaisuuksia joita tarvitsee. Jos tarvitsee niin sitten homma on sitä myöten selvä. Totuus kuitenkin on että kannettava pelikone on kannettavan ja pelikoneen kompromissi. Vaikka kyllähän se niinkin sujuu.

Aivan, se on tietenkin miettimisen arvoista, että kuinka pakko sillä koneellaan on päästä pelaamaan, koska lisätehon ja mahdollisen näytön koon vuoksi joutuu toki urhaamaan joitain kannettavuuspiirteitä.

Tai sitten ostaa DS:n. Kannettavampaa pelikonetta saa hakea. :lol:


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Doinkki - 02.06.2010 17:37
Oma näkökulmani tuohon kannettavuuteen on simppelisti vain se, että kunhan masiinan saa matkaan muutamassa minuutissa ja that's it, niin se on bueno oikein viimosen päälle. Tähän vaikuttaa mm. sekin etten voi kuvitellakaan käyttäväni läppäriä koulussa koska lukeudun vanhan liiton kynä und paperi -jyyriin. Jos ajoittain kantaa masiinaa akselille lpr - imatra niin tuskin se niin iso painolasti on. Kahden tietokoneen symbioosikin alkoi tarkemman aivoriihen (järki) jälkeen tuntumaan aivan vitun typerältä idealta, joten son bye bye pygmiläppärille.

Pitääkin tutustua tuohon notebookcheckkiin ja ehtiä paras vaihtoehto.  :)

Tai sitten ostaa DS:n. Kannettavampaa pelikonetta saa hakea. :lol:

Totta. Omani heräsi pitkän hiljaiselon jälkeen henkiin bongattuani Fire Emblem: Shadow Dragonin kätsään hintaan alelaarista.  ;D Ihan kiva speli.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Doinkki - 17.06.2010 16:57
Hommasin sit ton Asuksen. Muuten vaikuttaa pikaisen hiplaamisen perusteella ihan kivalta värkiltä paitsi että tästä uupuu toi Radeon HD 5730... Sen sijaan tässä on näyttiksenä Geforcen GT 325M, joka pikaisen vilkaisun perusteella on Radeonia tuhnumpi. Hmm... Toisaalta taas sain kohtalaisesti tästä alennusta, joten en sitten tiedä. Ajattelin katella tätä nyt ainakin viikonlopun yli ja tsiigataan sitten. Expertin kämmin takia tämän kuitenkin saisi vielä vaihdettua.

Nyt voi itsekin pelailla ja keskustella samalla kavereiden kanssa irkissä myös Imatra rock cityssä.  :lol:


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: kep - 26.08.2010 15:12
Pitäisi varmaan alkaa miettimään uuden koneen hankintaa ja läppäri olisikin nyt seuraavaksi varmaan kiikarissa. Kriteereitä koneelle olisi seuraavia:
-Haussa on multimedia/peli-kannettava, eli varsinainen kannettavuus ja akunkesto eivät ole hirveän tärkeitä kriteerejä.
-Tehoa olisi oltava niin, että aivan uusimmat pelit eivät tarvitse pyöriä maksimiasetuksilla, mutta että jonkin verran riittäisi vääntöä
-Maksimihinta ~900€

Olen alkanut katselemaan vaihtoehtoja ja toistaiseksi HP Pavilion dv7-4021so (http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=54046) näyttäisi ihan hyvältä. Vaikuttaisi olevan vääntöä ihan riittämiin, on mukavan näköinen laite ja ei pitäisi joutua maksamaan tyhjästä. Vai?
Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: kep - 21.09.2010 18:18
Vastataan nyt tähän itselleni, että minkälainen kone tuli hankittua.

Acer Aspire 8735ZG (http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=600524&storeId=1444&catalogId=1444&shopId=19651&compartmentId=20152&categoryId=31156) on ollut siis käytössä nyt parisen viikkoa ja tunttu kyllä hyvältä. 18,4'' Full-HD-näyttö on hyvä, mutta ainoana huonona puolena on kannesta tuleva itikan ininää muistuttava resonointi silloin tällöin. Pieni haitta kuitenkin tässä vaiheessa. Piti tosiaan ostaa tuo em. HP, mutta kun samassa Anttilassa näin tämän koneen, niin päädyin tähän, koska hinnalla sai paremman prossun ja suuremman näytön. Ainoa asia mikä HP:ssa on, mitä kaipaisin tähänkin on Blu Ray-asema.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: JasuPoju - 07.11.2010 23:26
Elikkäs olisin läppäriä vailla ja ajattelin vain kysellä suosituksia. Kannattaako jotain tiettyä merkkiä karttaa?  Kone tulee ihan peruskäyttöön kuten netin surffailuun ja mahdollisesti joidenkin vähän iäkkäämpien pelien pelailuun (Battlefield 2, Company of Heroes yms). Ei ole omena hakusessa ja hinta olisi hyvä olla siinä 400€-500€ paikkeilla.
 
Esimerkiksi tällaista olen kaavaillut (http://www.gigantti.fi/product/tietokoneet/kannettavat/SAMNPR530JA06/samsung-kannettava)

Mielipiteitä ja neuvoja otetaan vastaan. Kiits.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Doinkki - 07.12.2010 22:43
Tosiaan tämä ASUS on ihan ok värkki. Alkuun oli massivista vitutusta ilmassa nVidian ajureiden kanssa, mutta dilemmapaskan jälkeen olen ollut tyytyväinen ostokseeni. Helvetin iso ja painavahan tämä on, mutta täyttää siltikin kannettavuuden kriteerit omissa papereissani (lpr - imatra - lpr reissaus harvakseltaan).

Spelailukin onnistuu ihan pätevästi.  :)


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Ilkimys - 18.05.2011 00:38
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/26767/cxtjf/Samsung-RV511-15-6-Intel-P6100-4-GB-500-GB-DVD-RW-Windows

Perus käyttöön?


Otsikko: Re: Läppärit
Kirjoitti: despo - 28.06.2011 20:51
Systeri muuttaa omaan kämppään ja pöytäkoneen tilalle olisi tarkoitus hommata läppäri. Käyttö on sitä perusmeininkiä (eli ei pelejä tai vastaavaa) ja nyt etsitään edullista, mutta silti toimivaa. Vaihtoehtoja olisi oikeastaan kaksi näillä näkymin:

HP Compaq 620 15.6" HD/Celeron T3000 1,8GHz/4 GB/320 GB/Intel GMA 4500MHD
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/34305/dbnxn

vai

HP Compaq Presario CQ56-202 15.6" HD/AMD V160 2,4GHz/2 GB/320 GB/ATI Mobility Radeon HD 4250

Tuo ylemmän saan 330€ hintaan ja tuo alempi taas on Citymarketissa tarjouksessa vielä huomisen hintaan 299€ (ohv. 499€ muka). Kysyisinkin nyt, että osaako joku sanoa että onko jompikumpi noista parempi vaihtoehto? Toisessa on 4GB muistia ja toisessa 2GB. Näyttiksistä en osaa mitään sanoa, joten olisi kiva jos joku osaisi. Prosessoreista taas tuossa alemassa näkyisi olevan ensi silmäyksellä tehokkaampi, mutta tuossa ylemmässä taitaa tuo Intel olla tuplaydin kun taas alemmassa AMD yksiytiminen. Ainakin pikaisen googlauksen perusteella näyttäisi olevan näin.

Jos tuossa ylemmässä nyt on tuplaydinprossu ja enemmän muistia, niin se lienee sitten ilman muuta se parempi vaihtoehto?

Edit:
Yhtä benchmark-sivustoa tuossa tiirailin, niin näyttäisi saaneen tuo Celeron T3000 paremmat pisteet, kuin tuo AMD (1158 vs. 729). Tuon alemman näyttis taas näyttäisi olevan nopean löytämieni tietojen mukaan parempi, mutta liekö tuolla niin väliä kun mitään mitään pelejä ei pelailla tai muuta..


Otsikko: Re: Läppärit
Kirjoitti: Sharkie - 04.01.2012 16:04
Vanhan läppärin akku on nyt syöpynyt siihen pisteeseen, ettei se pysy päällä sekuntiakaan ilman verkkovirtaa, ja kun itse konekin on vuodelta 2007, on tämän kevään hankintalistalla ehdottomasti uusi kone. Erehdyin tietysti aloittamaan mallien tsekkailun samoin tein ja nyt on sellainen kuume käynnissä, että joutuu varmaan laittamaan säästölinjan päälle jotta pääsee koneen ostoon heti ensi kuussa.

Acereita olen pääasiassa katsonut(vaikka muutama muukin malli on tullut käytyä läpi) sillä tykkäsin tuosta vanhastakin kovasti eikä merkistä ole siis nokankoputteluja. Vaio on toinen sellainen brändi, johon luottoa löytyisi, mutta noiden hinnat tuntuvat kyllä aina olevan samoilla spekseillä pikkasen suuremmat.

Pari tällä hetkellä vahvaa mallia ovat:

Acer Aspire TimelineX 5830TG (http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Aspire-5830TG-Notebook.52957.0.html)
Design miellyttää todella paljon, ja näppiksen tuntumaa on kehuttu. Plussana myös pieniä viimeistelyjä, kuten erillinen akkuindikaattori ja lataukseen tarkoitettu USB 3.0 -portti, joista molemmat toimivat myös koneen ollessa suljettuna. Miinuksena kotelon tukevuus kuulostaa jättävän parissa kohtaa toivomisen varaa(ainakin levyaseman päällä), ja akkua ei saa vaihdettua(vissiin, tämä vanha artikkeli on toistaiseksi ainoa jossa on mainittu asiasta).

Acer Aspire 5750G (http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Aspire-5750G-Notebook.46094.0.html)
Kuulostaa rakenteeltaan hieman Timelinea tukevammalta, ja vaikka jossain nillitettiin näppiksestä, pidin itse liikkeessä hiplatessani tuntumasta kovasti. Ulkonäkö pliisu mutta perustyylikäs. Myös Aspire 5755G:tä on tullut katseltua, mikä on aika lailla vastaava paketti.

Hinnat liikkuvat siinä 700€ yläpuolella, ja koneiden sisältö vaihtelee hieman tapauskohtaisesti. Mulle ihanteellinen setti olisi about Intel Core i5(tai i7), näyttiksenä vähintään GeForce GT 540M ja muistia 4 gigasta ylöspäin. 15,6'' näyttö lienee sopiva, ja lisäksi haluaisin ehdottomasti messiin molemmista linkatuista koneista löytyvän Optimus-teknologian, joka siis voi vaihtaa kovemman näyttiksen ja vaatimattomamman integroidun näyttiksen välillä lennosta ja tilanteen mukaan mm. akun säästämiseksi. Väittivät toimivan pirun hyvin.

Suurin murhe koneissa taas on resoltaan 1366x768 glossy näyttö, mutta samassa hinta- ja kokoluokassa ei tunnu parempia ja/tai mattoja näyttöjä kauheasti liikkuvan. Liitäntöjen sijoittelu kylkien etupuolelle(nettiä ja verkkovirtaa lukuunottamatta, toki) on kans aiheuttanut nillitystä, mutta ei ole mulle kuolemaksi. Tärkeintä, että tarvittavat reiät - HDMI, muutama USB, muistikortinlukija and whatnot - löytyy.

---------------------------------------------------------

Timeline ois ehdottomasti mun valinta ilman tuota integroitua akkua. Sillä ei välttämättä ole mitään merkitystä, koska en vaihtanut vanhaan koneeseenikaan akkua koskaan kun ne ovat niin kalliita. Silti olisi toki kiva, että se olisi tarvittaessa mahdollista. Toinen mietittäjä on tuo näyttö. Ei se perseestä ole, mutta ainakin paperilla aika pitkälti samaa tasoa kuin vanhan koneen näyttö, mikä tuntuu hassulta. Kunpa olisi jokin helppo tapa hakea vastaavia koneita mutta paremmalla näytöllä. Jos siis jollain on joku ässä taka-taskussa, tai haluaa muuten vaan ehdotella, niin I welcome it.


Otsikko: Re: Läppärit
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 04.01.2012 16:18
Asus on myös hyvä merkki jota kannattaa tarkkailla. Tämä oma Asus UL30A on jaksanut hyvin ja on ollut sopivan tehokas.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: zoukka - 04.01.2012 19:21
Itsellä ollut kaksi Acerin läppäriä, ja molemmissa läjä vikoja aina löytynyt pikkuhiljaa. Itse en kyllä edes harkitse Macbookin lisäksi muita vaihtoehtoja enää läppärimarkkinoilla.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Lapinpoika - 04.01.2012 19:30
Mulla on Acerin aspire 7741G. Oikein hyvä kone, kaikki pelaamani pelit pyörii tällä loistavasti! (esim Flight simulator x)


Otsikko: Re: Läppärit
Kirjoitti: Sharkie - 04.01.2012 20:06
Asus on myös hyvä merkki jota kannattaa tarkkailla. Tämä oma Asus UL30A on jaksanut hyvin ja on ollut sopivan tehokas.
Itsellä ollut kaksi Acerin läppäriä, ja molemmissa läjä vikoja aina löytynyt pikkuhiljaa. Itse en kyllä edes harkitse Macbookin lisäksi muita vaihtoehtoja enää läppärimarkkinoilla.

Tämähän on tosiaan tätä. Mun tyttöystävän Asus taas on ollut alusta asti yksi iso murheenkryyni, ja MacBookitkin levinnyt parilta kaverilta ilman sen kummempaa syytä. Kaikissa koneissa on aina susikappaleita, eikä niistä vikailuista voi välttämättä tehdä sen kummempia päätelmiä. Enintään siitä yhdestä mallista.


Timeline alkaa kuumottamaan enemmän ja enemmän. Täydellinen yhdistelmä kannettavuutta ja tehoa, ja näyttökin on tosiaan erittäin yleinen tässä kokoluokassa. Tiukemman matskun voi aina heittää telkkarin ruudulle, jos reso alkaa masentaa. Ainoa jarru enää - sellaisen selvästi paremman vaihtoehdon löytymisen lisäksi - on tuo integroitu akku. Tuskin vaihdan sitä koskaan, mutta kummasti silti ahdistaa se, ettei se ole mahdollista. Yhyy.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: JayeizH - 04.01.2012 20:52
Läppäreiden laittaminen paremmuus järjestykseen merkinperusteella on aika turhaa. Jokaisesta merkistä kuitenkin on huonoja kokemuksia jollain. Itsellä on kammo HP:n läppäreihin (oikeastaan HP:n tuotteisiin kokonaisuudessaan). Jos haluaa pitkäikäistä läppäriä paras minkä voi koneen valinnassa tehdä, on ottaa kattava takuu. Ja vielä suuremmalla syyllä jos sitä kuskaa paljon.

Integroidun akunkin pelko on käytännössä pidemmälti turha. Nykyinen koneesi kun on palvellut vuodesta 2007, joka on ihan luonnollinen aika akulle mitä se kestää, etkä siihenkään ole harkinnut uutta akkua vaan uutta konetta. Harvemmin pelkkää akkua kannattaakaan uusia. Pari vuoden päästä uudet budjetti koneet jyllää jo lähellä tätä 700€:n konetta. Ja en nyt tiedä kuinka pitkä akun takuu on laitteessa, mutta kyllähän sekin jonkin aikaa kattaa, jos akku on ns. susi. Lisäksi tuon Timelinen akkukesto tuon arvostelun perusteella on varsin hyvä, niin tätäkään ei tarvitse pelätä, että tarvitsisi suuremman akun.

Muutenkin itse pidän läppäreitä enemmän tai vähemmän "kertakäyttö" tavarana. Laitteessa on kuitenkin herkkiä osia ja kriittisiä liikkuvia osia (kovalevyt, tuulettimet) ja laitetta liikutetaan paikasta toiseen, niin pidän poikkeuksena sitä jos läppärin elinkaari ei päättyisi 3-5 vuoden sisään laitevikaan. Kyllä pöytäkoneessakin näin usein käy ja se on paikoillaan. Pöytäkoneeseen on vain helppo ottaa uutta osaa tilalle. Tämän vuoksi itse en ole juurikaan ikinä kannettavaa harkinnutkaan. Mitä nyt halpoja miniläppäreitä joskus...

Meni taas vähän läppäreiden haukkumiseksi, mutta jos Timeline muuten tuntuu sopivalta, integroitua akkua lukuunottamatta, osta pois vaan. Ja ota sitä takuuta lisää tarjonnan ja oman kipukynnyksen mukaan lisää. Yhden kannettavan tähän talouteen olen ostanut (Fujitsu Siemens, tähän asti palvellut ihan jees) ja otin siihen kolmen vuoden takuun joka tuli tarpeeseen (tuuletin hajos).


Otsikko: Re: Läppärit
Kirjoitti: Sharkie - 04.01.2012 22:47
Integroidun akunkin pelko on käytännössä pidemmälti turha. Nykyinen koneesi kun on palvellut vuodesta 2007, joka on ihan luonnollinen aika akulle mitä se kestää, etkä siihenkään ole harkinnut uutta akkua vaan uutta konetta. Harvemmin pelkkää akkua kannattaakaan uusia. Pari vuoden päästä uudet budjetti koneet jyllää jo lähellä tätä 700€:n konetta. Ja en nyt tiedä kuinka pitkä akun takuu on laitteessa, mutta kyllähän sekin jonkin aikaa kattaa, jos akku on ns. susi. Lisäksi tuon Timelinen akkukesto tuon arvostelun perusteella on varsin hyvä, niin tätäkään ei tarvitse pelätä, että tarvitsisi suuremman akun.

Näinpä juuri. Ainoa oikea vaara tosiaan olisi se, että se olisi heti lähdössä susi, mutta näytti sillä akullakin olevan ainakin puoli vuotta takuuta, eli siinä ajassa saa kyllä selville toimiiko se normaalisti. Hassua vaan, miten tuntuu heti haljulta jos moinen mahdollisuus otetaan pois, vaikka on tosiaan lähes varmaa etten tulisi akkua tuohon koskaan vaihtamaan. :b Aika varmasti tuohon koneeseen päädyn, mutta kun rahaa ei välttämättä ihan heti ole tilata, niin ehtii vielä hetken haistella ja makustella.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 05.01.2012 20:11
En tunne yhtään ihmistä, kellä ei ois ollut ongelmia Acerin läppäreiden kanssa.


Otsikko: Re: Läppärit
Kirjoitti: Sharkie - 28.01.2012 16:21
Niinhän siinä kävi, että Timeline oli valintani ja sainkin sen ostettua muutama päivä sitten. Nyt alkaa olla kaikki tarvittava asennettu ja voi alkaa elämään sitä elämää uuden koneen kanssa. Vielä ei valittamista ole löytynyt. Akku on tässä varmaan kaikkein makeinta, sillä se jaksaa aika lailla koko päivän yhdellä latauksella. 5-6 jatkuvaa työtä (nettiä, kuvaeditointia, videoiden katselua ja koodausta) heittämällä, ja lähemmäs kahdeksaa pääsee jos pitää asetukset minimissä. Pelaaminen toki vie eniten virtaa, ja aika paljon on merkitystä myös näytön kirkkaudella, mutta ei sitä missään nollassa tarvi pitää. Pari pykälää kirkkaimmasta alas tekee jo paljon, ja on oikeastaan silmillekin miellyttävämpi asetus.

Tehoja riittää kivasti peruspelailuun, editointihommiin ja yleiseen multitaskaukseen, ja rakenne sekä design ovat edelleen erittäin jees. Glossy näyttö voi hajottaa tietyissä tilanteissa, mutta harvemmimpa tämän kanssa missään puistoissa keikutaan. Kuva on kuitenkin muuten skarppia ja sarjat tulee kuitenkin pääasiassa katsottua HDMI:n kautta, so no hätä. Kun vielä Windows 7 on Vistan jälkeen paljolti puhdasta taivasta, on mieli hyvä ja hommat sujuvat mallikkaasti.In Memoriam: Vanha Mörssäri

(https://www.pelaajalauta.fi/files/54/kannettavat.jpg)


Otsikko: Vs: Re: Läppärit
Kirjoitti: Lanttu - 29.01.2012 16:51
Glossy näyttö voi hajottaa tietyissä tilanteissa, mutta harvemmimpa tämän kanssa missään puistoissa keikutaan.

Konetta yhtään sen enempää kommentoimatta, pistää kyllä suruksi tuo "villitys" kiiltävien näyttöjen suhteen. Iski heti silmään ennen kuin ehdin tekstiäsikään lukea. Tiedä sitten ovatko halvempia valmistaa vai onko niiden avulla helpompi myydä (kirkkaat värit jes) koneita peruskuluttajalle, mutta itselleni nousee ensimmäisenä ajatuksena ahdistus, jos joutuisi mokomia jokapäiväisesti käyttämään. Joskus huvikseen katselen noita läppäreitä (tarkemmin niiden näyttöjä) kaupoissa käydessä ja mattapintaisia ei yksinkertaisesti enää löydy. Onneksi en ole läppärin tarpeessa.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: MasterTK - 29.02.2012 12:36
Eipä ole vieläkään tullut hommattua läppäriä vaikka tarvetta olisi ollut jo moneen kertaan. Tällä hetkellä testissä kolme eri kannettavaa, joista olisi tarkoitus hankkia joku viikon sisällä. Vaikea päätös.


Ensimmäinen on: Asus N55SF (http://www.verkkokauppa.com/fi/product/53727/ddrjr/Asus-N55SF-15-6-FHD-i7-2670QM-GT555M-8GB-750G-7HP64)

Asuksessa hinta/teho -suhde on porukan paras. Photarin usean gigan tiedostot pyörivät sulavasti ja After effectissäkin HD-videoiden renderöindiajat olivat läppäriksi todella nopeat. Ulkoasultaan tämä on kuitenkin porukan paskin ja muutenkin halvan oloinen verrattuna kahteen alempaan.


Toinen: Samsung NP700Z5A (http://www.verkkokauppa.com/fi/product/6929/ddsdh/Samsung-NP700Z5A-15-6-Intel-Core-i7-2675QM-8-GB-750-GB-HD)

Sampan raastinrauta yllätti kyllä tyylillään ja jämäkkyydeltään. Ainoa miinus on että laitteessa on AMD radeon eikä Nvidian näytönohjain, mitä monet suunnitteluohjelmat eivät tue yhtä hyvin. Tähän mennessä tehtyjen testailen jälkeen vaikutti joukon parhaalta.


Ja kolmas: Apple MacBook Pro  (http://www.verkkokauppa.com/fi/product/52694/ddnsj/Apple-MacBook-Pro-15-Core-i7-2-4-GHz-alumiini-unibody)

Kolmikon "kannettavin" laite ulkoisilta mitoiltaan, mutta samalla myös tehottomin. Ohjelmat pelittävät kuitenkin tarpeeksi hyvin, mutta kaikenlaisten pluginien asennuksissa tuli yhteensopivuus ongelmia ja monet eivät toimineet ollenkaan. Olisi kuitenkin hyvä oppia käyttämään Maceja paremmin, kun aina joissain paikoissa ja tilanteissa niitä pitäisi osata käyttää.


EDIT:

Ja sitten näin liikkeessä myös tämän.. Ylivoimaisesti hienoin läppäri koskaan. http://www.verkkokauppa.com/fi/product/30812/ddbbk/Samsung-9-Series-900X3A-13-3-i5-2557M-4-GB-128-GB (http://www.verkkokauppa.com/fi/product/30812/ddbbk/Samsung-9-Series-900X3A-13-3-i5-2557M-4-GB-128-GB) Tekisi niin mieli ostaa, mutta tuo taitaa olla enemmäkin tarkoitettu netissä surfailuun ja yleiseen lesoiluun kuin työskentelyyn. :lol:Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Gba - 29.02.2012 14:53
Mitä sä jotain hinta/laatusuhteita lasket. Ostat kaikkein tehokkaimman hinnasta viis + toi lesotusläppäri ihan vain siksi että voit.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: JayeizH - 29.02.2012 15:56
Jos Asus N55SF omaa parhaimman tehon ja yhteensopivuuden, niin mielestäni tätä ei tarvitse enää miettiä. Aika selvä valinta. Yhteensopivuuden ja tehon puutteen kiroaminen on kuitenkin jatkuvaa ja se oikeasti alkaa kyrsimään jossain vaiheessa. Ulkonäkö jne. vain silloin jos/kun kaipaa jotain statusta. Ja jos laitteella oikeasti tekee töitä ulkopuolisten asioiden ei pitäisi kovin pitkälle häiritä.


Otsikko: Re: Läppärit
Kirjoitti: despo - 29.02.2012 18:59
Jos Asus N55SF omaa parhaimman tehon ja yhteensopivuuden, niin mielestäni tätä ei tarvitse enää miettiä. Aika selvä valinta. Yhteensopivuuden ja tehon puutteen kiroaminen on kuitenkin jatkuvaa ja se oikeasti alkaa kyrsimään jossain vaiheessa. Ulkonäkö jne. vain silloin jos/kun kaipaa jotain statusta. Ja jos laitteella oikeasti tekee töitä ulkopuolisten asioiden ei pitäisi kovin pitkälle häiritä.

Asuksen läppäreiden pitäisi myös käsittääkseni olla monien muiden valmistajien koneita laadukkaampia. Ainakin oli pari vuotta sitten vielä. 24kk takuu on kanssa kiva, vaikka taisi Sampassakin olla..


Otsikko: Re: Läppärit
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 01.03.2012 12:02
Itse luotan Asukseen. Oma Asus on toiminut hyvin ja uskollisesti.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: MasterTK - 05.03.2012 15:35
Päädyin sitten lopulta aivan erilaiseen ratkaisuun kuin olin alunperin suunnitellu. Rupesi nimittäin jo testivaiheessa ottamaan päähän noiden järkäleiden koko ja rupesin miettimään, että mitä oikeasti tarvitsen kannettavalta.

1. Sillä pitää pystyä tekemään reissussa jonkin verran hommia esim. editoida jotain psd-tiedostoja ja muita keskiraskaita juttuja.
2. Sen pitää oikeasti olla kannettava, koska miksikään pöytään koneen korvaajaksi se ei ole tulossa.

Kävelin sitten lauantaina Ideaparkissa Experttiin ja löysin Asus Zenbookin.

(http://www.verkkokauppa.com/files/images/73/140828-300x300.jpeg)(http://www.verkkokauppa.com/files/images/78/140828-300x300.jpeg)


Pikaisella googlauksella huomasin että kyseessä pitäisi olla erittäin toimiva laite, joten päätin kokeilla kepillä jäätä ja ostin laitteen. Kotona asentelin koneeseen uusimmat Adoben softat ja pistin laitteen heti kovempaan testiin. 1.5 gigan PSD-tiedostojen editointi sujui kuin veden juonti, eikä laite hyytynyt videoeditoinnissakaan. Jopa 3D-mallinnoksissa i7-prossu jaksoi rouskuttaa polygoneja enemmän kuin tarpeeksi nopeasti, joten tehojen puolesta olen laitteeseen enemmän kuin tyytyväinen. SSD-on kieltämättä pieni, mutta kun ei survo konetta paskaa täyteen, niin kai se riittää joksikin aikaa. Mukana tuli myös nahkainen kanto"pussi", eikä laite paina paskaakaan, joten kyllä tällaisen helmen ottaa mielellään mukaan reissuille.

Ensimmäisen kerran elämässä olen tyytyväinen ostamaani läppäriin.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Tan - 27.08.2012 18:46
Tietääkö laudalta kukaan löytyykö netistä minkäänlaista läppärien hakukonetta? Saisi pistettyä mm. vähimmäis kovalevy-kokovaatimuksia, tiedon tarvitseeko optista asemaa, voisi näytön resoluution määrittää yms. ja saisi sitten näillä haettua listan ehtoihin sopivista koneista.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: ohjeah - 27.08.2012 20:58
Tietääkö laudalta kukaan löytyykö netistä minkäänlaista läppärien hakukonetta? Saisi pistettyä mm. vähimmäis kovalevy-kokovaatimuksia, tiedon tarvitseeko optista asemaa, voisi näytön resoluution määrittää yms. ja saisi sitten näillä haettua listan ehtoihin sopivista koneista.

Noita malleja on niin paljon  erilaiaia ja vaihtuvat koko ajan, että saattaa kyllä aika heikkoa olla tommoisten sivustojen löytymisen kanssa.

Tietty esim. jossain hintaseurannassa taitaa pystyä jotain haluehtoja laittamaan, mutta aika pieni osa maailman läppäreistä taitaa sitäkin kautta löytyä.. Taitaa myös ihan suoraan monien  verkkokauppojen sivuilla onnistua valikoiman rajaaminen esim. juuri kovon koon perusteella.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: blindside - 27.08.2012 21:51
Tietääkö laudalta kukaan löytyykö netistä minkäänlaista läppärien hakukonetta? Saisi pistettyä mm. vähimmäis kovalevy-kokovaatimuksia, tiedon tarvitseeko optista asemaa, voisi näytön resoluution määrittää yms. ja saisi sitten näillä haettua listan ehtoihin sopivista koneista.

http://www.gigantti.fi/catalog/tietokoneet/fi_kannettavat/kannettavat-tietokoneet

Tuosta löytyy vasemmalta ainakin osa noista kriteereistä.


Otsikko: Re: Läppärit
Kirjoitti: Sharkie - 27.08.2012 22:18
Tietääkö laudalta kukaan löytyykö netistä minkäänlaista läppärien hakukonetta? Saisi pistettyä mm. vähimmäis kovalevy-kokovaatimuksia, tiedon tarvitseeko optista asemaa, voisi näytön resoluution määrittää yms. ja saisi sitten näillä haettua listan ehtoihin sopivista koneista.

http://www.gigantti.fi/catalog/tietokoneet/fi_kannettavat/kannettavat-tietokoneet

Tuosta löytyy vasemmalta ainakin osa noista kriteereistä.

Kannettavatietokone.fissä (http://www.kannettavatietokone.fi/haku.html) on kans ihan hyvä haku, vaikka puljun omat hinnat ovatkin yleensä aika kovia.

Eniten olen kuitenkin itse tykännyt käyttää Notebookcheckia (http://www.notebookcheck.net/Search.8222.0.html). Haku on kattava, tulokset saa haluamansa preferenssin mukaan järjestykseen ja arvosteluihin pääsee helposti käsiksi. Läheskään kaikista malleista ei ole saitin omaa syväluotaavaa arvostelua(jotka ovat loistavia), mutta ennakoita tai linkkejä muiden sivujen arvosteluihin löytyy aika hyvin. Tosin kaikki ulkoiset arvostelut eivät välttis ole englanniksi.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Tan - 28.08.2012 14:21
Heitän tähän speksejä, jos jollain teistä olisi ehdotuksia;
Noin 15", 1920x1200 tai 1080
Bluray-asema
Vähintään 500gb kovalevytilaa
Suht. tehokas näytönohjain
Windows 7, asennan luultavasti Ubuntun tai muun Linux distron kylkeen
Budjetti ~1200 euroa

Pääkäyttö multimedia, opiskelu, satunnainen pelaaminen. Tehokas pöytäkone löytyy jo.
Battlefield 3 jos pyörisi pelattavasti niin olisi hienoa. Ei kaada maailmaa jos ei pyöri.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: migge - 28.08.2012 16:55
Kyllä mä tolla budjetilla lukisin SSD -levyn mukaan.


Otsikko: Re: Läppärit
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 28.08.2012 18:30
Heitän tähän speksejä, jos jollain teistä olisi ehdotuksia;
Noin 15", 1920x1200 tai 1080
Bluray-asema
Vähintään 500gb kovalevytilaa
Suht. tehokas näytönohjain
Windows 7, asennan luultavasti Ubuntun tai muun Linux distron kylkeen
Budjetti ~1200 euroa

Pääkäyttö multimedia, opiskelu, satunnainen pelaaminen. Tehokas pöytäkone löytyy jo.
Battlefield 3 jos pyörisi pelattavasti niin olisi hienoa. Ei kaada maailmaa jos ei pyöri.
Tolla budjetilla ostaisin Asuksen Zenbook UX32VD.
Bluray-asemalla ei tee mitään kannettavassa ja jos pitää backupata jotain levyille, niin sit hommaa ulkoisen aseman.
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/39260/dhcrd

Edit: itsellä ollut nyt pari vuotta käytössä Asuksen UL30A ja tyytyväinen olen.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: JayeizH - 05.01.2013 13:48
Ole hiukan katsellut alennusmyynneistä läppäriä vaimolle. Alkaa vuonna 2002 ostettu Fujitsu-Siemens olemaan jo aika käyttökelvoton tehoiltaan (Uskomattoman hyvin kyllä palvellut. Akku on tietysti jo ihan käyttökelvoton, mutta huollossa ei käynyt kuin kerran eikä muuta. Uskomatonta.). Olen huomannut että  tämä hakuprosessi on nörtille aika perseestä. Prossun pitäisi totta kai olla Intelin i3 tai i5, että kestää kauemmin kuin pari vuotta. Mutta en millään viitisi ottaa edellisen sukupolven prossua (2xxx) vaan uudemman (3xxx). Teho erot ovat kuitenkin testien perusteella selvät. Ja tähtäimenähän olisi luonnollisesti Asus. Suurin syy tähän on melkeinpä 24kk takuu. Acerikin olisi varmaan ihan jees ja on halvampi, mutta 12kk takuu mietityttää. Ja myönnän, Acer merkkinäkin epäilyttää (vaikka sanoinkin aikaisemmin että tämän perusteella ei päätöksiä kannata tehdä). Kaiken tämän lisäksi hankaloittaa vielä budjetti, alle 600€, mieluusti selvästi alle. *ittu...

Gigantissa on huomiseen asti vielä tarjous Acerista jossa kaikki vaatimukset sinänsä toteutuu (jopa takuu!), mutta kun se prkl on Acer... Joten, tuli mieleen onko täällä kenelläkään mielessä Asuksen läppäreitä jotka olisivat harkinnan arvoisia? Jos ei ole, huomenna on todennäköisesti Acer kainalossa...


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: kep - 07.01.2013 14:55
Ole hiukan katsellut alennusmyynneistä läppäriä vaimolle. Alkaa vuonna 2002 ostettu Fujitsu-Siemens olemaan jo aika käyttökelvoton tehoiltaan (Uskomattoman hyvin kyllä palvellut. Akku on tietysti jo ihan käyttökelvoton, mutta huollossa ei käynyt kuin kerran eikä muuta. Uskomatonta.). Olen huomannut että  tämä hakuprosessi on nörtille aika perseestä. Prossun pitäisi totta kai olla Intelin i3 tai i5, että kestää kauemmin kuin pari vuotta. Mutta en millään viitisi ottaa edellisen sukupolven prossua (2xxx) vaan uudemman (3xxx). Teho erot ovat kuitenkin testien perusteella selvät. Ja tähtäimenähän olisi luonnollisesti Asus. Suurin syy tähän on melkeinpä 24kk takuu. Acerikin olisi varmaan ihan jees ja on halvampi, mutta 12kk takuu mietityttää. Ja myönnän, Acer merkkinäkin epäilyttää (vaikka sanoinkin aikaisemmin että tämän perusteella ei päätöksiä kannata tehdä). Kaiken tämän lisäksi hankaloittaa vielä budjetti, alle 600€, mieluusti selvästi alle. *ittu...

Gigantissa on huomiseen asti vielä tarjous Acerista jossa kaikki vaatimukset sinänsä toteutuu (jopa takuu!), mutta kun se prkl on Acer... Joten, tuli mieleen onko täällä kenelläkään mielessä Asuksen läppäreitä jotka olisivat harkinnan arvoisia? Jos ei ole, huomenna on todennäköisesti Acer kainalossa...
Yksi omakohtainen neuvo: ÄLÄ. KOSKAAN. OSTA. ACERIA!

Ostin pari vuotta sitten kesällä 999€ ovh:lla olevan(plussa-tarjouksessa 699€) 18,2-tuumaisen koneen, joka on ollut hintaansa nähden aivan susi. Kävi jo alle puoli vuotta ostamisen jälkeen takuuhuollossa, kun usb-portit ei toimineet kunnolla ja kone kaatuili itsestään. Akkukin on, tietysti, tässä vaiheessa jo siinä tilanteessa, että ei pidä puolta tuntia - tuntia enempää latausta. Luulisi, että jos ostaa tuon hintaluokan koneen, saisi jotain laatua, mutta ei näköjään Acerin kanssa.


Otsikko: Re: Läppärit
Kirjoitti: Sharkie - 07.01.2013 15:10
Ole hiukan katsellut alennusmyynneistä läppäriä vaimolle. Alkaa vuonna 2002 ostettu Fujitsu-Siemens olemaan jo aika käyttökelvoton tehoiltaan (Uskomattoman hyvin kyllä palvellut. Akku on tietysti jo ihan käyttökelvoton, mutta huollossa ei käynyt kuin kerran eikä muuta. Uskomatonta.). Olen huomannut että  tämä hakuprosessi on nörtille aika perseestä. Prossun pitäisi totta kai olla Intelin i3 tai i5, että kestää kauemmin kuin pari vuotta. Mutta en millään viitisi ottaa edellisen sukupolven prossua (2xxx) vaan uudemman (3xxx). Teho erot ovat kuitenkin testien perusteella selvät. Ja tähtäimenähän olisi luonnollisesti Asus. Suurin syy tähän on melkeinpä 24kk takuu. Acerikin olisi varmaan ihan jees ja on halvampi, mutta 12kk takuu mietityttää. Ja myönnän, Acer merkkinäkin epäilyttää (vaikka sanoinkin aikaisemmin että tämän perusteella ei päätöksiä kannata tehdä). Kaiken tämän lisäksi hankaloittaa vielä budjetti, alle 600€, mieluusti selvästi alle. *ittu...

Gigantissa on huomiseen asti vielä tarjous Acerista jossa kaikki vaatimukset sinänsä toteutuu (jopa takuu!), mutta kun se prkl on Acer... Joten, tuli mieleen onko täällä kenelläkään mielessä Asuksen läppäreitä jotka olisivat harkinnan arvoisia? Jos ei ole, huomenna on todennäköisesti Acer kainalossa...
Yksi omakohtainen neuvo: ÄLÄ. KOSKAAN. OSTA. ACERIA!

Ostin pari vuotta sitten kesällä 999€ ovh:lla olevan(plussa-tarjouksessa 699€) 18,2-tuumaisen koneen, joka on ollut hintaansa nähden aivan susi. Kävi jo alle puoli vuotta ostamisen jälkeen takuuhuollossa, kun usb-portit ei toimineet kunnolla ja kone kaatuili itsestään. Akkukin on, tietysti, tässä vaiheessa jo siinä tilanteessa, että ei pidä puolta tuntia - tuntia enempää latausta. Luulisi, että jos ostaa tuon hintaluokan koneen, saisi jotain laatua, mutta ei näköjään Acerin kanssa.

Juuri olinkin tulossa kertomaan oman omakohtaisen neuvoni: Acerit ovat oikein luotettavia koneita.

Mulla ei siis eläissäni ole ollut muita kuin Acerin läppäreitä, ja kaikki ovat toimineet moitteetta useita vuosia. Ensimmäiseen koneeseen piti tosin asentaa Windows kerran uusiksi kun yksi valmisasennettu ohjelma oli jotenkin korruptoitunut, ja tässä uusimmassa oli aika paljon shovelwarea valmiiksi asennettuna, mutta mieluummin kai liikaa kuin liian vähän. Vartin siivoamisella hyvä. Itse kone on nyt vuoden vanha ja aivan mahtava. Timanttinen akkukesto edelleen, eikä muitakaan rauta- tai softapuolen ongelmia ole ilmaantunut. Kevyt, nätti, näppärä, hyvät liitännät. Huonoin puoli lienee glossy näyttö, mutta sen tiesin jo ostaessani eikä sinänsä mene brändin piikkiin. Edellistä konetta käytin täysipäiväisesti noin viisi vuotta. Akkukesto suli siinä olemattomiin, mutta tämä oli täysin omaa syytäni, kun roikotin konetta alkuvuosina piuhannokassa koko ajan. Dorka mikä dorka.

Mutta niin, susikappaleita löytyy varmasti kaikilta merkeiltä, ja siksi nämä omakohtaiset kauhukokemukset ovat aina vähän toisarvoista materiaalia. Toki jos näyttää siltä, että jostain koneesta on erityisen paljon hulabaloota netissä, niin varmaan kannattaa vältellä. Itse olen kuitenkin ollut tyytyväinen Acerien käyttäjä jo pitkään, ja kurkkaan varmaan jatkossakin ekana iso-A:n tarjonnan kunhan uuden koneen tarve tulee. Mitä toki ei toivottavasti tapahdu jokuseen vuoteen.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 29.01.2013 16:10
Oma Acer oli kyllä paskinta paskaa. Lopulta suutuin niin, että löin nyrkillä kyseistä läppäriä ja emolevy taisi mennä paskaksi. En hirveän monelta ole kyllä koskaan Acerista mitään hyvää kuullut.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Scarf - 01.06.2013 00:13
Nyt on tullut Acerilta niin herkullinen uutuusläppäri, että pakkohan se on tännekin linkata:

(http://i.imgur.com/yqqeust.jpg)


Kannattaa The Vergen arvostelu (http://www.theverge.com/2013/5/31/4380132/acer-aspire-r7-review) myös katsoa läpi. Hulvatonta settiä!  :lol:

Mutta jotain hyvääkin, Razerilta on tulossa uusi Razer Blade -peliläppäri (http://www.razerzone.com/gaming-systems/razer-blade) (ja Razer Blade Pro -malli, joka on aivan hirveän näköinen). Kyseessä on varmaan ensimmäinen Windows-peliläppäri, jonka ulkoasu miellyttää omaa silmää. Käytännössä musta, mattanäyttöinen MacBook Pro:

http://www.youtube.com/watch?v=mac0a_4C8eE&

Laadusta en tiedä ja hintakin tulee varmasti olemaan ihan överiluokkaa. Mutta on se vaan tyylikäs.

Reilun viikon päästä onkin sitten Applen WWDC-messut, jossa olisi tarkoitus julkaista päivitetty MacBook-mallisto.


Otsikko: Re: Läppärit
Kirjoitti: despo - 08.08.2013 16:30
Onkos tuo Windows 8 nyt niin hirveää jöötiä kuin aina saa kuulla? Tuttu olisi ostamassa läppäriä, mutta en tiedä miten toi W8 toimii nykyään. Windows 7:lla pyöriviä halvemman hintaluokan koneita näkyy olevan ainakin Verkkiksessä aika huonosti.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: migge - 08.08.2013 17:11
Onkos tuo Windows 8 nyt niin hirveää jöötiä kuin aina saa kuulla? Tuttu olisi ostamassa läppäriä, mutta en tiedä miten toi W8 toimii nykyään. Windows 7:lla pyöriviä halvemman hintaluokan koneita näkyy olevan ainakin Verkkiksessä aika huonosti.
Muuten tämä W8 on ihan ok, mutta jostain syystä käyttis buuttaa aina ensisijaisesti tablettikäyttöliittymään. Tästä pitää sitten poistua normaaliin työpöytänäkymään pikakuvakkeella tai näppäinyhdistelmällä. Varmaan iha ok ratkaisu, jos käytössä sattuu olemaan kosketusnäytöllinen W8 -laite.

Myös Start -namiskan puuttuminen on vähän outoa, vaikka ei sitä kovin usein ole tullut kaivattua.

Muuten aika sama käyttökokemus näin kotikäytössä, kuin Windows 7. Myös 8.1 -päivitys (ilmainen) lupaa ihan järkeviä parannuksia käyttöliittymään.

Jos W8 kuulostaa kamalalta, aina voi downgradettaa Win7:aan, jonka pitäisi onnistua suht helposti. Ei siis kannata ehkä hakea konetta Windows 7:lla - sitä tulee muuten vain ostettua vanhaa rautaa.


Otsikko: Re: Läppärit
Kirjoitti: despo - 08.08.2013 17:36
Ok, kiitos tiedosta. Eikös tuo Start-nappulakin ole tulossa päivityksen mukana lähiaikoina?


Otsikko: Re: Läppärit
Kirjoitti: Sharkie - 08.08.2013 17:51
Ai siis tämä Start-nappula?

(http://art.penny-arcade.com/photos/i-RrTj8nL/0/950x10000/i-RrTj8nL-950x10000.jpg)


Otsikko: Re: Läppärit
Kirjoitti: despo - 08.08.2013 17:52
 ;D


Otsikko: Vs: Re: Läppärit
Kirjoitti: JayeizH - 08.08.2013 21:03

Hahaha ;D :lol: ;D Se hauskaa koska se on totta ;D


Itse olen Win8 vannoutunut vihaaja. Totta kai kun työkseen koneiden kanssa leikkii, radikaalit muutokset on aina vaikea paikka hyväksyä. Mutta kyllähän sen logiikkakin sanoo että Win8 ei ole hyvä hiiri käytössä. Sehän on tehty kosketusnäytölle. Tämä on päivän selvä juttu. Eihän se voi olla silloin hyvä kun käyttää hiirtä, jos sitä ei ole sille suunniteltu. En todellakaan suosittele Win8 läppärin hankkimista.

Ja siis eihän Win8 varsinaisesti huono ole. Se on oikeassa laitteessa helvetin hyvä. Eli tabletissa. Appivanhemmat osti Acerin tabletin missä oli Win8 (siis ei WinRT) jossa bluetooth näppis mukana. Laite on mahtava. Eihän sillä taulukkolaskentaa tehdä tai romaania kirjoitella, pelaamisesta puhumattakaan, mutta perus internet ja sähköposti käyttöön laite on lähes täydellinen. Selailu tulee tehtyä kosketusnäytöllä ja jos tarvitaan kirjoittamista otetaan näppis esiin tai pidetään sitä kokoajan käytössä.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Vin - 04.01.2014 01:36
Ensimmäinen oma läppäri hakusessa. Koskaan en ole mokomiin kiinnittänyt juuri minkäänlaista huomiota, joten sopivan koneen etsiminen on vähän hakusessa. Tämän ketjun perusteella Asus olisi oiva valinta, ja Acerista ollaan kiltisti kahta eri mieltä (parhautta - paskaa). Viimeiset viisi kuukautta olen kirjoitellut kämppiksen parhauspaskuus aspirella, ja kyllä tämä ainakin nettikäytössä pelittää vallan hyvin. Akunkesto tuntuu olevan varsin olematon.

Tarvetta olisi suht pienelle perusläppärille etupäässä kevyeen nettikäyttöön, ja vaatimattomaan kuvankäsittelyräpläilyyn. Pelitkin saisivat toimia jollain lailla, mutta varsinaista pelikonetta en ole kuitenkaan ostamassa. Eli tehoa ei tarvitse olla valtavasti, mutta kuitenkin sen verran, että se ei lopu kesken heti alkuunsa. Pitkä ikä ja luotettavuus menee melkeinpä tehojen edelle.

Muita vaatimuksia on hirveän hankala listata kun en tosiaan ole läppäreitä koskaan seuraillut. Hinnaksi olen kaavaillut max 1000 NZD (n. 600 euroa). Win8 näyttäisi tulevan täällä melkein joka paketissa vastaan, joka hieman epäilyttää, mutta kait tuon kanssa toimeen tulee.

E: jaa, nyt kun rupeaa asiaa miettimään (lue:innostus menee järjen ohi), kosketusnäyttö olisi oikeastaan varsin mukava lisä. Ainakin ajoneuvokäytössä Panasonicin Toughbookin kosketusnäyttö oli varsin oiva lisä. Ja saattaisihan se toimia tuon win8:n kanssakin varsin hyvin yhteen.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: migge - 30.07.2014 13:55
Uuden läppärin hankinta on tässä nyt mietinnän alla. Vaikka käyttö ei ole mitenkään vaativaa, en halua silti ostaa pari vuotta kestävää paskaa. Nykyinen Vaio on ollut käytössä neljä ja puoli vuotta. Ikävästi tuosta on vaan sarana hajonnut pudotuksen seurauksena, joten alkaa sen päivät olla luetut.

Uuden koneen tulee olla kannettava, ts ultrabook -luokkaa (14 tuumaa tai alle), rakenteeltaan luja ja tarpeeksi tehokas. Tallennustilaa ei tarvita paljon, joten teraluokan levyn sijaan sitä panostaa nopeuteen, eli joku 256Gt SSD. Näytön resoluutio saisi olla ainakin FHD. Erillisen näytönohjaimen tarpeesta en oo ihan varma, mutta pelaamiseen kone ei ainakaan tule. Akun kestolla ei niin merkitystä, koska käyttö pääasiassa kotona.

Siispä pohdinnan alla on nyt:

Asuksen uusin Ultrabook UX303LN: http://www.asus.com/fi/Notebooks_Ultrabooks/UX303LN/
Lenovon monimuotoinen Yoga Pro 2: http://shop.lenovo.com/fi/en/laptops/lenovo/yoga/yoga-2-pro/

Molemmissa koneissa vähän mietityttää näyttöpaneelit ja niiden hirviömäiset resoluutiot. Himaan täytyy ostaa vielä joku FullHD -näyttö koneelle kaveriksi. Osaisko lautalaiset ehdottaa muita (PC) läppärivaihtoehtoja?


Otsikko: Re: Läppärit
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 30.07.2014 14:44
Eipä muita tule oikein mieleen. Lenovo ja Asus ovat molemmat hyviä merkkejä. Itsellä on Asuksen vanha U30A ollut käytössä jo nelisen vuotta ja hyvin toimii vieläkin.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: JayeizH - 30.07.2014 15:04
Tarkat ehdot, joka on sinänsä hyvä, koska silloin vaihtoehdotkin pysyy pienempänä. Tosin sen verran sanon että näytön resoluutio vaatimus, eli FHD on ehkä vähän turha. Varsinkin jos käytät sitä ulkoisella näytöllä. Resoluutio kun tarkoittaa juurikin kannettavan näytön tukea, ei sitä mitä näytönohjain pystyy heittämään ulos. Eli vaikka resoluutio olisi 1600 x 900 tai pienempi, FHD toimii aika varmasti tuon hintaluokan laitteessa ulkoisella näytöllä. Esimerkkinä itsellä on töissä Dellin Latitude E5440, jonka reso on 1600x900, mutta hyvin heittää 2x 1080p näytöille kuvan kun sitä tukee. Eli kotikäyttöön, ulkoiselle näytölle FHD on turha.

Lisäksi itse en ottaisi tuota Lenovon "tabletti" kannettavaa. Onhan se kiva kun siitä saa tabletinkin, mutta se karsii liitäntöjä paljon ja laitteella on kuitenkin painoa 1,4kg, niin ei siitä nautinnollista tablettiakaan saa. Jälleen tämä sama ongelma kuin monessa laitteessa nykyään kun ahdetaan kaikki mukaan: Yksi laite ei voi olla useampaa ilman kompromisseja. Suosittelen siis ennemmin perinteisempää kannettavaa, loppujen lopuksi olet varmasti siihen tyytyväisempi.

Asus ja Lenovo ovat merkkeinä omia suosikkeja ja näistä parempi on melkein Lenovo. Yrityksille tulevat kannettavat ovat mielestäni aina astetta huolellisemmin tehtyjä, koska työkseen koneita käyttävät osaavat vaatia laatua. Varsinkin käytännön asioissa.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: migge - 30.07.2014 15:39
Juu en sitä epäillytkään että onko paneelin resoluutiolla vaikutusta mahdollisuuteen liittää erillinen FHD -näyttö. Käytän konetta myös muualla kuin työpöydällä liitettynä erilliseen näyttöön, joten kyllä tilaa desktopilla saa olla enemmän kuin mitä halpiskoneiden 1366 x 768 paskareso tarjoaa. Tuo QHD+ on toki jo overkill, mutta näitä koneita ei saa FHD:lla suomesta. Kosketusnäyttö on myös yllättävän kätevä joissain Win8:n jutuissa, joten näen sen lisäarvona.

Ihan hyvä pointti tuo liitäntöjen määrä, eipä tullut kiinnitettyä siihen huomiota. Muutenhan Yoga Pro 2 menee kannettavana siinä missä perinteinenkin. Lenovot on kyllä tosiaan hyvä duunikoneita - itelläki käytössä. Himakäyttöön toi Asus vaikuttaa kyllä tällä erää vahvemmalta.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: JayeizH - 30.07.2014 15:59
Juu en sitä epäillytkään että onko paneelin resoluutiolla vaikutusta mahdollisuuteen liittää erillinen FHD -näyttö. Käytän konetta myös muualla kuin työpöydällä liitettynä erilliseen näyttöön, joten kyllä tilaa desktopilla saa olla enemmän kuin mitä halpiskoneiden 1366 x 768 paskareso tarjoaa. Tuo QHD+ on toki jo overkill, mutta näitä koneita ei saa FHD:lla suomesta. Kosketusnäyttö on myös yllättävän kätevä joissain Win8:n jutuissa, joten näen sen lisäarvona.

Ihan hyvä pointti tuo liitäntöjen määrä, eipä tullut kiinnitettyä siihen huomiota. Muutenhan Yoga Pro 2 menee kannettavana siinä missä perinteinenkin. Lenovot on kyllä tosiaan hyvä duunikoneita - itelläki käytössä. Himakäyttöön toi Asus vaikuttaa kyllä tällä erää vahvemmalta.

Tuo QHD voi kyllä olla ehkä turhan iso resoluutio. Ainakin 14":lle.

Ja juu kyllä tuo Yoga Pro 2 kannettavana muuten varmaan toimii. On vaan selvästi tehty "tabletti" ominaisuudet mielessä tuo, mutta se tuo kuitenkin sen kannettavan painon ja sitten taas tablettien liitännät. Tietty Bluetoothillakin varmaan saa monet laitteet liitettyä. Mutta en nyt ihan sen varaan uskaltaisi laskea.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: migge - 12.08.2014 21:17
Tuli sitten kuitenkin päädyttyä Yoga Pro 2:een, kun tuli vastaan hyvään hintaan, ja vielä uudemmalla prossulla ja verkkokortilla. http://www.multitronic.fi/?prod=59419042

Kahdella USB:lläkin pystyn elämään. Pitää vaan ostaa työpöydälle joku hubi missä on valmiiksi näppis ja hiiri kiinni.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Cyrus - 20.04.2016 21:27
http://www.gigantti.fi/product/tietokoneet/kannettavat-tietokoneet/ACNXMVHED125/acer-aspire-e5-573-15-6-kannettava-teraksen-harmaa?scid=EXT_SEM_GOOGLE_IH_DSA_KANNETTAVAT&gclid=CPzJ09vencwCFeTUcgodrsQJbw

Tekeekö tuolla mitään? Tarkoitus olisi lähinnä tekstinkäsittely ja Katsomot ja Ruudut.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: JayeizH - 21.04.2016 08:18
Kyllähän tuolla noita tekee. Ei nyt hintalaatusuhteeltaan mikään löytö, mutta ihan jees.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Cyrus - 21.04.2016 11:45
Kyllähän tuolla noita tekee. Ei nyt hintalaatusuhteeltaan mikään löytö, mutta ihan jees.

Tuo on tällä viikolla 479 gigantissa (ei tainnut näkyä linkissä).Onko tuohon hintaan paljon parempaa saatavilla?


Otsikko: Re: Läppärit
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 21.04.2016 12:10
Tuo on tällä viikolla 479 gigantissa (ei tainnut näkyä linkissä).Onko tuohon hintaan paljon parempaa saatavilla?

Acer on aika kakka. Jos ei ihan pakko ole sitä ostaa niin ei kannata.

http://www.kannettavatietokone.fi/Kannettavat/Asus/X554LJ-XO1209T.html
Tuossa olisi esim. ihan hyvä vaihtoehto. Vähän huonompi prossu - parempi GPU, ei ole Acer.


Otsikko: Re: Läppärit
Kirjoitti: Sharkie - 21.04.2016 12:39
Useampaa Aceria tyytyväisenä käyttänyt useita vuosia per läppäri. Tuskin jää merkistä kiinni, jos muuten tuntuu sopivalta.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: zoukka - 21.04.2016 12:47
Aceria en ostaisi ikinä. Halpisläppäri on muutenkin noin vuoden vehe suorituskyvyltään ja raudan kestoltaan.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Cyrus - 21.04.2016 15:58
Kiitos vinkeistä. Laitanpa Rockyn ehdotuksen harkintaan. En ole koskaan ollut kovin hyvin perillä tietokoneista, nykyisin täysin pihalla.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: JayeizH - 21.04.2016 16:04
Tuo on tällä viikolla 479 gigantissa (ei tainnut näkyä linkissä).Onko tuohon hintaan paljon parempaa saatavilla?
Tuo on jo parempi diili. SSD kovo toisi paljon lisää nopeutta, mutta kyllä HDD:lläkin pärjää. Ja ne kestää hiukan pidempään.


Mitä tulee laitemerkkeihin, niin niiden paremmuus riippuu pitkälti henkilöstä keneltä kysyy. Yritysmalleista jos lähtee, niin ollaan varmaan niissä parhaimmissa malleissa, ja tämäkään ei ole merkkikohtaista. Itse suosin Lenovoa ja Asusta. Mutta on näissäkin on hajontaa. Mitä halvempi sitä huonompi. Joten 800€:n Acer on aivan varmasti parempi kuin 300-400€:n Asus tai Lenovo. Ja mitä alemmas mennään hinnassa, sitä vähemmän eroja on. Ehkä 600€:n yläpuolella alkaa näkymään merkki hiukan, mutta viimeistään sielä 1000€:n paikkeilla.

Tuli muutama vuosi sitten ostettua eukolle Asuksen läppäri ja alkuperäinen hinta taisi olla jossain 500€:n paikkeilla. Aluksi se tuntui olevan ihan jees, mutta hetken käytettyä huomasi kuinka paska sekin on. Hiukan parani, kun asensi Win10:n (ennen Win8.1) tilalle, jopa nopeutui. Mutta ei siitä hyvää saa.

Itsellä merkki jota ikinä en enää hanki on HP. Olen ollut tekemisissä HP:n läppäreiden, tulostimien ja reitittimien kanssa ja joka kerta on saanut hakata päätä seinään. Niitä en osta itselle enkä suosittele enää kenellekään tutulle (kun joudun sitten käyttämään niitä kuitenkin jossain tilanteessa).


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: ZepKi - 31.08.2016 11:43
Mahtaisikohan täältä löytyä vinkkiä läppärin ostoon! Kotoa löytyy tosiaan pöytäkone, jolla saa raskaammat työt tehtyä, konsoli, ja tabletti. Näin ollen en mitään viihdekeskusta tai raskaan työn raatajaa ole etsimässä, vaan opiskelujen tueksi läppäriä, sellaista jollai saisi vaikka näpyteltyä tarvittavat Excelit tarpeen tullen missä vain. Tähänhän varmasti sopisi jokin markettiläppäri, mutta niiden eliniän olen todistanut sivustakatsojana moneen otteeseen. Myöskin Macbook olisi varmasti pätevä ratkaisu, mutta hinta hyppäisikin jo törkeisiin summiin.

Siispä, olisiko kenelläkään tietoa Thinkpadeistä ja vastaavista laitteista? Yrityskäytössä olleet saisi varmasti halvalla ja löytyisi niin kestävyyttä kuin päivitettävyyttä. Ainoa este tällä hetkellä on perusmallien koko, pienen tutkimuksen jälkeen vain X1 Carbon ja x250 vaikuttivat sopuhintaisilta, mutta näppäriltä kuljettaakin.

Suositeltavan laitteen ei tarvitse olla juuri Thinkpad, mutta jokin "kestävä" ja hyvä tekele, joka ajaisi asiansa!


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Scarf - 31.08.2016 15:09
Uudet Macbook Prot tulee pihalle viimeistään lokakuussa, odota niitä. Kyseessä pitäisi olla ihan kunnon harppaus edellisiin malleihin jo ihan designista lähtien.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: migge - 31.08.2016 18:13
Myöskin Macbook olisi varmasti pätevä ratkaisu, mutta hinta hyppäisikin jo törkeisiin summiin.

Uudet Macbook Prot tulee pihalle viimeistään lokakuussa, odota niitä.

No sehän meni vahvasti.  :rollaus:

Siispä, olisiko kenelläkään tietoa Thinkpadeistä ja vastaavista laitteista? Yrityskäytössä olleet saisi varmasti halvalla ja löytyisi niin kestävyyttä kuin päivitettävyyttä. Ainoa este tällä hetkellä on perusmallien koko, pienen tutkimuksen jälkeen vain X1 Carbon ja x250 vaikuttivat sopuhintaisilta, mutta näppäriltä kuljettaakin.

Suositeltavan laitteen ei tarvitse olla juuri Thinkpad, mutta jokin "kestävä" ja hyvä tekele, joka ajaisi asiansa!
Thinkpadeista on kokemuksia ja ne ovat kyllä erinomaisia työkoneita. Itselläni joku Thinkpad Ultrabook työkäytössä. Niissäkin hintaluokat toki menevät sinne törkeysasteikkojen toiseen päähän.

Jos nyt pitäs kone ostaa, ni olis varmaan Yoga 900 tai Asuksen PURE Zenbook. Jos hintaluokka on luokkaa marketti (500-800) katso nyt ainakin että koneessa on riittävästi muistia ja SSD -levy.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Scarf - 31.08.2016 20:04
Ostaa kerralla hyvän, ja eikös siinä viestissä sanottu, että lyhytikäiset markettikoneet ei kiinnosta. Lisäksi Lenovo tunkee ties mitä spyware-paskaa koneisiinsa (googlaa "lenovo superfish"), en luottaisi brändiin pätkääkään.

Halvin Macbook Pro 13" on asettunut sinne reilun tonnin tietämille ja siitä lähtee vielä opiskelijahinnalla joku satanen pois.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: MasterTK - 24.02.2018 11:17
On kyllä hienosti ollut havaittavissa miten Applella on katoamassa motivaatio Macbook Pro -malleihin. Ilmeisesti sen verran hyvin pyyhkii puhelimissa, ettei jakseta läheskään enää samalla tavalla enää panostaa näihin. Edeltävä malli ilman touch baria toimi kyllä ihan jees, vaikka olikin täysin naurettavan ylihintainen ja identtisillä spekseillä kuin sitä edeltävä malli, mutta silti se oli sentään kestävä. Tämä uusin alkaa olla jo vitsin tasolla. Itsellä nyt kolmatta kertaa takuuseen menossa ja firmassa lähes puolet läppäreistä takuuhuoltoon vuoden sisällä käyttöönotosta. Laite ei yksinkertaisesti kestä päivittäistä työkäyttöä, vaan näppäimistö lahoaa käsiin ja touch bar sekoilee ihan miten sattuu vähän väliä. Joka viikko jollain lähtee laite vaihtoon ja maahantuojakin jo kehoitti vaihtamaan edelliseen malliin, kun sen verran paljon ollut ongelmia. Päälle vielä hienoja softabugeja ja haavoittuvuuksia, joista muutamia todella kriittisiä.

Kiinnostais myös tässä neljän vuoden odottelun jälkeen saada näihin paskakasoihin tehoja lisää. Vuodesta toiseen samat speksit. Ei minua hitto vie kiinnosta saada ohuempaa laitetta, josta poistetaan liittimiä ja saa aina olla kasa ylimääräisiä letkuja mukana. Sitä varten on normaalit mallit.

Jos joku meinaa hankkia Macbook Pron muuhun kuin satunnaiseen netin selaamiseen, niin kannattaa hankkia pykälää vanhempi versio ilman touch baria, joka ei tehojen puolesta häviä yhtään uudelle. Applehan myy niitäkin edelleen uutena. Itsellä alkaa mennä järki tämän romun kanssa.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: zoukka - 24.02.2018 13:46
Joo aika kusinen paketti tuo on. Touch bar on surkein gimmick mitä on pitkään aikaan nähty teknologian saralla ja dongle-life nyt vaan on paskaa. Puhelimessa vielä jotenkuten kestää sen, ettei voi käyttää kunnon kuulokkeita kun on airpodit, mutta vittu työkoneessa niitä liitäntöjä vähän kaipailisi!

Seuraava läppäri on taas PC.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Scarf - 24.02.2018 19:23
Jep, Apple on tiputtanut pallon ja pahasti läppäreidensä kanssa. Onneksi oma 2013-malli toimii edelleen kuin rasvattu ja siinä on esim. normaalit USB-portit!

Vituttaa, ettei PC-markkinoilla ole yhtäkään tyylikästä läppäriä - poislukien ehkä ThinkPadit, mutta nekin näytti paremmalta hieman kulmikkaina mustina bokseina, joiden näyttöjä ei ympäröinyt ruma muovikehys. Miten on mahdolllista, että vain Apple osaa tehdä hyvännäkösiä läppäreitä, joissa on järkevämpi 16:10-näyttö?


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: MasterTK - 05.07.2018 14:50
No, nyt taas mennään. Lähes käyttämätön Apple Macbook Pro 15" ja näppäimistöstä osa napeista lakkasi vaan toimimasta ja osa jumittelee. Takuuseen menee toki, mutta saa taas odotella ikuisuuden. En suosittele tätä uusinta romua kenellekään. Ostakaa vanhempia malleja.

Lisäksi imee sleep-tilassakin akun tyhjiin hetkessä. Monta kertaa ladannut illalla ja huomannut aamulla avatasessa, että mennyt akku yöllä tyhjäksi lepotilassa ollessa.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Fraeon - 06.07.2018 10:51
https://www.imore.com/macbook-pro-butterfly-keyboard-effect

Oliko tämä vika vielä? Niistä kuullut kyllä semitiuhaan töissäkin niiltä, jotka ehdoin tahdoin halusi Macbookin.  Pikkusiskon 2012-mallin MBP:tä käyttäessä joskus jopa miettinyt Macin ostoa, mutta uusimpiin malleihin ei kai rahaa kannata laittaa.


Otsikko: Vs: Läppärit
Kirjoitti: Bagalore - 25.11.2018 02:13
Macbook>mikä tahansa muu kannettava tietokone