Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 14
Tulostusversio
Aihe: iPad - Maaginen thread  (Luettu 165824 kertaa)
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #60 : 01.08.2010 20:12 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili
Ja siinä sinun tietokoneessa taitaa olla jotain mätää (muutakin kuin Windows :P) kun tuo iPad niin huonosti sen kanssa toimii. En tiedä mistä päästä alkaa vikaa/vikoja etsimään, paitsi tietty perinteinen Windowsin uudelleenasennus.
Kyllä vika on joko iTunesissa tai itse iPadissa koska työhuoneen vuoden vanhassa pc:ssä iPad ei ilmestynyt iTunesiin myöskään.
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #61 : 01.08.2010 20:43 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Mitä olen vähän  foorumeita lukenut, niin aika moni on 3G:n kannalla. Jotkut jopa ostaneet 3G-mallin 3G:ttömän tilalle. Myös isommat mallit on pienempiä suositumpia. MacRumorsin forumilla oli jossain vaiheessa iPadin ostajille "katumus"kysely, eli minkä mallin ostaisi nyt jos voisi omistamansa mallin jotenkin muuttaa ostamattomaksi. 64Gt WiFi+3G oli ykkönen ja 16Gt WiFi viimeinen.

Minun mielipide: 3G. Kylhän iPhonen voi jailbreikata ja maksaa 10€ siitä WiFi-hotspot -ohjelmasta, mutta ongelmana on akku. Eli selaat nettiä iPadillä ja molempien laitteiden akut on tyhjät. Mutta kun iPadissä on 3G, niin voit selata nettiä sillä niin kauan kuin akku kestää (kauemmin kuin iPhonessa hotspottina) ja jos sekään ei riitä niin sitten voi vaihtaa iPhoneen. Ja onhan siinä 3G-mallissa GPS lisäbonuksena.


Mut joo, jos Fnacista tilaa niin kannattaa varmaan maksaa PayPalilla. Kortilla jos suoraan maksaa, joutuu todistamaan henkilöllisyytensä. Ja jos kortilla silti haluaa maksaa, niin ne todistukset kannattaa lähettää omatoimisesti - ne ei kysele niitä vaan tilaus seisoo jonossa.


Ja siinä sinun tietokoneessa taitaa olla jotain mätää (muutakin kuin Windows :P) kun tuo iPad niin huonosti sen kanssa toimii. En tiedä mistä päästä alkaa vikaa/vikoja etsimään, paitsi tietty perinteinen Windowsin uudelleenasennus.
Kyllä vika on joko iTunesissa tai itse iPadissa koska työhuoneen vuoden vanhassa pc:ssä iPad ei ilmestynyt iTunesiin myöskään.
No juu. Mutta kun se sinun toinen kone herjaa puuttuvaa tiedostoa, niin eipä sitä tiedä onko siinä jotain suurempaa ongelmaa, mikä samalla vaikuttaa iTunesin toimintaan. Registry Editorista voisi tietty hakea sitä puuttuvaa tiedostoa. Sieltä saattais löytyä vihje mihin ohjelmaan se tiedosto kuului.

Mutta kokeile sitä DFU-modea.
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #62 : 03.08.2010 21:44 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili DFU mode ei toiminut kummassakaan koneessa.
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #63 : 04.08.2010 09:44 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
DFU mode ei toiminut kummassakaan koneessa.
Huomasin tuossa, että tuo minun ohje oli Recovery modeen, ja vieläpä puutteellinen. Eli se iPad pitäisi sammuttaa ennen Home-napin painamista ja johdon kytkemistä. Tässä ohje DFU modeen. Kokeile molempia uudestaan molemmissa koneissa.

Mutta minusta vähän alkaa tuntumaan, että ongelman ytimenä on joko johto tai iPadin liitin. Eli jompi kumpi on joko hajonnut käytössä tai maanantaikappale. Sinullahan on ollut syncin kanssa ongelmaa alusta asti, joten maanantaikappale on ihan mahdollinen vaihtoehto. Mutta jos jollain tutullasi sattuu olemaan virallinen Applen valmistama Dock-kaapeli (halppisjohdot ei välttämättä toimi), niin kokeile sillä. Siitähän se selviää kummassa vika on.


EDIT: Tuli mieleen, että tämä sinun ongelma ei tainnut alkaa toissa päivänä, eli kait sinä sitä iPadiä olet jotenkin pystynyt lataamaan. Jos DFU mode ei auta, niin kokeile olisko tästä apua.


« Viimeksi muokattu: 04.08.2010 10:33 kirjoittanut teidon »
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #64 : 06.08.2010 16:14 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili DFU modea ja Recovery modea kokeiltu molemmilla koneilla kahdella eri kaapelilla, molemmat Applen virallisia, eikä tuottanut minkäänlaista tulosta. iPad saa kyllä virtaa niin USB:n kuin töpseliplugin kautta, mutta iTunesiin en sitä näkyviin saa.
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #65 : 06.08.2010 18:31 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
DFU modea ja Recovery modea kokeiltu molemmilla koneilla kahdella eri kaapelilla, molemmat Applen virallisia, eikä tuottanut minkäänlaista tulosta. iPad saa kyllä virtaa niin USB:n kuin töpseliplugin kautta, mutta iTunesiin en sitä näkyviin saa.
Sitten ongelmana on ilmeisesti joko ajuri tai AMDS-palvelu. Kokeile tuon jo linkkaamani Apple Support doccarin avulla, josko se sillä. Sen ihan lopussa puhutaan siitä ajurista ja palvelusta. Ja linkkien takaa löytyy lisää neuvoja.

Harmi, että sulla on niin paljon ongelmaa iPadin kanssa. Yleensä Applen laitteet ja ohjelmat "just works," mutta kun sekaan laittaa ripauksen Microsoftia, tahtoo aina jotain ongelman poikasta esiintyä.
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #66 : 06.08.2010 19:34 »
migge Jäsen Viestejä: 3 173 Basaaripisteet: 0 Profiili
Harmi, että sulla on niin paljon ongelmaa iPadin kanssa. Yleensä Applen laitteet ja ohjelmat "just works," mutta kun sekaan laittaa ripauksen Microsoftia, tahtoo aina jotain ongelman poikasta esiintyä.
Jännä että vierität ongelman lähdettä juuri MS:n tuotteisiin. Kyllähän tässä kaikki viittaa juuri itse laitteen vikaan. Suosittelisinkin olemaan yhteydessä laitteentoimittajan huoltoon tai tukeen.

Aiheen nimen voisi vaihtaa iPad - traaginen thread.  :rollaus:
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #67 : 06.08.2010 20:25 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Nuo yhteensopivuusongelmat eivät ole ainoastaan MS:n vika, kyllähän tuo Applekin kovasti yrittää lukittaa käyttäjiä omiin tuotteisiinsa ja tuloksena on sitten tällaistä säätöä Windowsin kanssa. Hauskaa näissä Apple-jutuissa aina on, että syy vieritetään MS:n niskoille.
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #68 : 06.08.2010 20:55 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Toki ongelman ytimessä voi olla myös Apple, en väitä toisin, mutta kun käyttää Applen laitteita ja ohjelmia, hommat toimii hyvin. Mutta koitappa kattella jotain WMV-tiedostoja esim. Katsomossa Macillä ja johan on toinen toistaan ihmeellisempää toimimattomuutta. Missä lie siinäkin vika: Macin WM-codecissa (minkä tekemisen MS ulkoisti jollekin third partylle), Katsomossa vai QuickTimessä/muussa Apple-ohjelmassa?

Sanotaan nyt siis, että Microsoftin ja Applen välillä on yhteensopivuusongelmia - sekä ohjelmistossa että käyttäjissä. ;)


Ja Tanin ongelmakin voi johtua monesta syystä: Applen surkea Windows-ohjelmisto, Microsoftin surkea käyttis, joku third party softa aiheuttaa ongelmaa tai käyttäjän virhe.
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #69 : 31.08.2010 19:28 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili iPad vaihdettiin takuun kautta uuteen. Toiminut nyt reilun viikon normaalisti. Mutta hetki sitten ensimmäinen ongelma mikä alkoi esiintyä ekalla iPadilla ilmaantui taas.  :lol:  "iPadia ei voi synkronoida. Laitetta ei ole liitetty." Eli kesken synkronisoinnin iPadin näyttö menee mustaksi ja samalla tuo ilmoitus paukahtaa ruutuun ja synkronisointi keskeytyy. En suosittele laitteen ostoa. Käyttäkää rahanne johonkin parempaan. Jos ongelmat pahanee samalla tavalla kuin ekan kohdalla niin menee tämäkin vaihtoon, ja se vaihdossa saatava ehkäpä myyntiin.
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #70 : 31.08.2010 19:57 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Ikäviä toki kokemasi vastoinkäymiset ovat, mutta omiin iPadin hankintasuunnitelmiin ne eivät millään tavalla vaikuta. Kyseessä ei voi olla yleinen vika, ei millään. Laitetta on myyty miljoonia ja jos kyseessä olisi jonkinlainen tyyppiongelma, niin johan siitä olisi myrsky noussut.

Se ei silti sinua lohduta, että valtaosalla käyttäjistä laite toimii oikein. Sen ymmärrän.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #71 : 31.08.2010 20:19 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili http://discussions.apple.com/forum.jspa?forumID=1364&start=0

Kyllä tuolta löytyy ihmisiä, joilla on ihan samoja ongelmia iPadiensa kanssa kuin minulla.
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #72 : 31.08.2010 20:40 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
iPad vaihdettiin takuun kautta uuteen. Toiminut nyt reilun viikon normaalisti. Mutta hetki sitten ensimmäinen ongelma mikä alkoi esiintyä ekalla iPadilla ilmaantui taas.  :lol:  "iPadia ei voi synkronoida. Laitetta ei ole liitetty." Eli kesken synkronisoinnin iPadin näyttö menee mustaksi ja samalla tuo ilmoitus paukahtaa ruutuun ja synkronisointi keskeytyy.
Tuo on jo jokseenkin mysteeristä. Sama vika kahdessa eri iPadissä? Totesiko ne takuuhuollossa, ettei se toimi niidenkään koneilla vai antoivatko vaan uuden tilalle ilman testailua?

En tiedä saisiko jollain USB snifferillä jotain lisäinfoa, mikä siinä tiedonsiirrossa menee ojaan. Tuo virheilmoitus kuitenkin tulee jos iOS-laitetta synkronoidaan ja johto tempastaan kesken kaiken irti.
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #73 : 03.09.2010 12:53 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW http://www.apple.com/ipad/software-update/

Apple on siis julkaissut sivullaan iOS 4.2:ta käsittelevän osuuden.

Pari asiaa pisti silmään:

Mobiili-Safariin haku! Vihdoinkin, tätä on odotettu.

"Keyboard and dictionary enhancements". Suomalainen näppis? Tulisikohan laite täällä myyntiin marraskuussa? Itse haluaisin ehdottomasti 4.2:n iPadiin enkä aio hankkia laitetta ennen kuin se on saatavissa. Niinpä aionkin odottaa vielä pari kuukautta ja katsoa mitä kotimaan julkaisun osalta tapahtuu - vai tapahtuuko mitään.


« Viimeksi muokattu: 03.09.2010 13:57 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #74 : 03.09.2010 13:49 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Mobiili-Safariin haku! Vihdoinkin, tätä on odotettu.
Kieltämättä odotettu ominaisuus. Ihme ettei tuota jo ole, kun eihän sen toteutus ole edes kovin vaikeaa. No, ehkä Apple tarvitsi sen kaksi vuotta tuonkin ominaisuuden hiomiseen. ;)

"Keyboard and dictionary enhancements". Suomalainen näppis? Tulisikohan laite myyntiin täällä myyntiin marraskuussa?
Eiköhän se suomalainen näppis sieltä tule. Siinähän sanotaan, että 4.2 sisältää 30 uutta näppistä. Jos ei niiden seassa ole suomalaista, niin minä todellakin alan kirjoittamaan yksinomaa englantia iPadillä.

Marraskuinen julkaisu kieltämättä kuulostaa aika todennäköiseltä. iPadejähän on nyt jo ihan varastossakin. Mm. Apple Storesta lähtee 24h sisään ja Fnac.comissakin on kaikkia malleja varastossa. Joten eiköhän niitä Suomeenkin riitä kunhan vaan iOSiin tulee suomenkielen tuki.


Mutta kyllähän tuo iPadin suurempi näyttö on niin paljon mielekkäämpi, varsinkin nettiä selatessa, että en todellakaan ole katunut vaikka maksoin sen 28€ ylimääräistä toimituskulujen muodossa ja vielä lisäksi joutunut "kärsimään" iOS3:n kanssa. Onhan se tietty sitten marraskuussa juhlaa kun kansiot, ääkkösellinen näppis ja fast switching tulee tuohon isompaankin ruutuun. Mutta sinne on vielä kaksi pitkää kuukautta.
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #75 : 08.09.2010 19:14 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili Tappelu iPadin kanssa on nyt jämähtänyt siihen että laite heittää alle viikon välein synkronointi-ongelmaa ruutuun, johon auttaa vain tehdasasetusten palautus. Alle viikko palauttamisesta niin sama rumba uudestaan. Perseestä.
Kyllä Ephraminkin pitäisi saada vastaansa tälläisiä ongelmia että toi Apple-uskovaisuus horjuisi edes hitusen.  :lol:
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #76 : 08.09.2010 20:03 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tappelu iPadin kanssa on nyt jämähtänyt siihen että laite heittää alle viikon välein synkronointi-ongelmaa ruutuun, johon auttaa vain tehdasasetusten palautus. Alle viikko palauttamisesta niin sama rumba uudestaan. Perseestä.
Palautat sää sen varmuuskopiosta vai otatko uutena käyttöön tehdasasetusten palauttamisen jälkeen? Kannattaa kokeilla ottaa uutena käyttöön, jos siinä varmuuskopiossa vaikka on jotain vikaa.
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #77 : 10.09.2010 07:08 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW http://applidium.com/en/applications/vlc


VLC tekemässä tuloaan iPadiin. Toivottavasti Apple hyväksyy ohjelman. Tekisi nimittäin videoiden katsomisesta hieman helpompaa kun niitä ei tarvitsisi viedä enää kuvanlaatua huonontavien muuntimien kautta.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #78 : 14.09.2010 16:37 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Kauppalehti: iPad tulee ensi kuussa Suomeen

No jo oli aikakin! Eipä tarvitse meikäläisenkään tilata ulkomailta laitetta.

Toisaalta aika merkillistä, jos laite saapuisi vaikkapa lokakuun puolivälissä ja iOS 4.2 tulisi marraskuussa. Siinähän voisi olla hyvinkin kuukauden päivät ilman skandinäppistä. Saapa nähdä millä tavoin tämä hoidetaan.  Toisaalta olihan iPhone 3G:kin täällä kauan myynnissä siten, että skandinäppäimistö vielä uupui.

Hyvä, että iPadille räätälöityä Hesariakin valmistellaan. Sitten vain järkevä hinta kehiin ja vaikkapa pieni opiskelija-alennus, niin meikä kyllä tilaisi.


www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #79 : 14.09.2010 17:15 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Hyvä, jos tulee jo ensi kuussa. Ja voihan Apple vaikka julkaista pienen päivityksen, jossa tulee lisää näppiksiä. Vaikka kaipa ne siitä olisi maininnut viimeisimmässä keynotessa.


Lehtien lukemisesta. Lehtiluukusta julkaistiin jonkin aikaa sitten iPad-versio, mutta eipä se lukeminen ihan niin vaivatonta ole suuremmallakaan ruudulla kuin toivoin. Isojen lehtien (esim. Pelaaja ja melkein kaikki muutkin) fontti kutistuu niin pieneksi, että zoomaaminen on pakollista. Ei sitä paljoa tartte zoomata, joten ei siinä niin hirveästi tartte scrollailla, mutta joutuu silti. Pienemmät lehdet (Aku Ankka -koko) menee juuri ja juuri ilman zoomailuja.

Sarjakuvien lukeminen onnistuukin hyvin. Varsinkin pokkarikokoisten, jotka ovat luonnossa pienempiä kuin iPadin näyttö. Ja muutenkin sarjakuvissa käytetään yleensä vähän suurempia fontteja.

Mutta hyvä kun suomalaisetkin lehdet on tekemässä tableteille optimoituja lehtiä. Ei nuo näköislehdet oikein ole miellyttäviä.


Ja lehdistä kun puhutaan, niin mainitaan ohjelma nimeltään Flipboard. Kasaa eri Twitter-feedeistä (vaikka käyttäjän omasta Twitter-tilistä) lehden. Näyttää hyvälle ja toimii hyvin. Sitä tulee silloin tällöin lukastua. Valmiita feedejä löytyy mm. FlipTech, FlipGaming, FlipMusic ja vähän kaikkea maan ja taivaan väliltä. Ainut huono puoli oikeastaan on, että samat uutiset tahtoo tulla useaan kertaan.
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #80 : 14.09.2010 18:26 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Pokkarisarjikset olisivat kyllä loistava juttu Ipadilla. Hesarin sähköisestä versiosta en silti penniäkään maksaisi. Sanomalehti on mukava levittää aamiaispöytään ja muutenkin erinäisten ruutujen tuijottaminen pitäisi minimoida.

Ipadilla on myös huono lähteä tappamaan kärpäsiä tai kääriä evästä sen mukaan.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #81 : 20.09.2010 20:14 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW VLC playerin iPad-versio ladattavana huomenna


Myös pienemmät iOS-laitteet, eli iPhone ja iPod Touch, saavat VLC:n, mutta mitään julkaisupäivää ei ole vielä tiedossa.

Kommenttia kynnelle kykenevät, kun VLC:n saatte ladattua: minkä formaatin videoita toistaa, nykiikö pahasti ja niin edelleen.  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #82 : 24.09.2010 00:53 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili Ensitesti oli tietysti suoritettava Arnold-klassikolla Commando, standardi .avi tiedosto, koko sitä ~700mb luokkaa. Toimi hyvin, äänenvoimakkuus oli kyllä harmillisen matala, vaikka kuuntelin kuulokkeilla, kuten elokuvia tällä vehkeellä pitääkin. Äänenvoimakkuus riippuu myös tiedoston sisäisestä asetuksesta äänenvoimakkuudelle (miten tuon nyt kunnollisella tech-jargonilla saisi sanottua). Hyppääminen eri kohtiin elokuvassa sai elokuvan pätkimään sen siirryttyä valittuun kohtaan, mutta ongelma korjaantui noin minuutissa.

Seuraavaksi testasin mitä ohjelma tykkää Tron: Evolutionin HD trailerista .mov muodossa; klippi kyllä aukeaa, mutta ohjelma kaatuu kotiscreeniin. Koitin poistaa trailerin iPadilta, mutta en ole vielä keksinyt miten sen saa suoritettua, se kun ei ilmesty Elokuvat välilehteen. Videotiedostojen lisääminen toimii ihan drag n' dropilla iPadin Ohjelmat välilehden kautta.

edit: Jooh, tiedoston saa poistettua valitsemalla sen ja painamalla backspacea. iTunes kysyy haluatko poistaa tiedoston.

edit2: Seuraavaksi testaan .wmv-, .mkv-, ja tekstitys-tiedostojen toimivuuden. USB2.0. on vaan niin saatanan hidas, valtakunta USB3.0 iPadista ja koneesta mistä sama standardi löytyy.  :lol:

edit3: Tekstitys toimii, .wmv- ja .mpg-tiedostot ei toimi, .mkv-tiedostot toimii.
Kyseinen .mkv tiedosto oli kylläkin liian iso pala iPadille haukattavaksi. VLC oli resoluution perusteella merkannut sen punaisella HD-tagilla, mutta avatessani sen ilmoitti, ettei iPad luultavasti ole tarpeeksi nopea tiedostoa pyörittämään, mutta antoi kuitenkin kokeilla. No eihän iPad sitä sulavasti pyörittämään pystynyt.
Ja kaikki kokeilemani videot on korkeimmalla äänenvoimakkuudella aika vaikeita kuunneltavia. VLC myös kaatuilee välillä milloin sattuu.


« Viimeksi muokattu: 24.09.2010 02:32 kirjoittanut Tan »
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #83 : 28.09.2010 13:48 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Suomen Kuvalehti julkaisi iPad-version lehdestään. Pitihän se tietty tsekata vaikkei itse lehti niin kiinnostakaan. Ohjelman saa App Storesta ilmaiseksi (linkki) ja lehdestä voi ladata ilmaisen näytenumeron. Joka perjantai pitäisi alkaa ilmestymään lehden uusin numero, ja myöhemmin olisi kai tarkoitus tulla ominaisuus, että fyysisen lehden tilaajat saavat myös iPad-version.

iPad-versio on mallikkaasti tehty. iPadiä voi pitää joko pysty- tai vaaka-asennossa ja sivut taitetaan eritavalla riippuen asennosta. Artikkeleita selataan vasemmalle ja oikealle ja jos artikkelissa on useampi sivu, niitä selataan ylös ja alas. Sivuihin on myös upotettu vähän interaktiivisuutta, eli slideshow esityksiä, videoita, ääniä ja muuta. Lehdessä voi hyppiä artikkelista toiseen artikkeliselaimen avulla ja sisällysluetteloonkin pääsee parilla kosketuksella.

Ohjelma on tosin vielä vähän buginen. Kaatuilee ja pientä sekoilua havaittavissa. Mutta eiköhän ne korjata.

Näytenumerossa on lukijakysely, jonka palkintona on iPad. Mallia ei kerrottu.


Toivottavasti myös muut kotimaiset lehdet innostuisivat seuraamaan Suomen Kuvalehden jalanjälkiä. Pelaajalehti?Ja asiasta kymmenenteen. Olikohan se Kauppalehden uutinen iPadin tulosta Suomeen ensi kuussa ihan hatusta tempastu? Siitä ei ole mainintaa Applen sivuilla, eikä myöskään mitkään Apple-uutissivustot ole kertonut, että iPad olisi rantautumassa uusiin maihin.
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #84 : 01.10.2010 11:34 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW iPadin Suomen julkaisu uhkaa viivästyä

Aika todennäköiseltähän tuo myöhästyminen vaikuttaa, jos alkuperäinen plan tosiaan oli saada iPad myyntiin täällä tässä kuussa.

Toivottavasti sentään pukin konttiin tuo laite ehtisi. Jos menee ensi vuoteen, niin iPadin seuraava versio alkaa jo hengittämään niskaan. Täytyy kuitenkin muistaa se fakta, että vaikka iPad 2.0 tulisi jenkkilässä kauppoihin esimerkiksi huhtikuussa, niin ei se tänne pohjolaan saavu niin pikaisesti. Aikaisintaan kesällä.

Ainahan voi toki tilata netistä...

Etukamera ei huhuttuna uudistuksena kuitenkaan polttele meikäläistä. 512 mb:n keskusmuisti on lähes varma, ja se olisi kyllä jo mieluinen uudistus. Näyttöä tuskin vielä lähdetään muuttamaan. Entäpä Retina Display? Jos Apple haluaisi päästä 326 ppi:n tarkkuuteen iPhone 4:n tavoin, tulisi 9,7" tuuman näytöllä resoluution olla 2480x1860. Jos Apple haluaa, että muillakin kuin kansanedustajilla on rahaa laitteeseen, niin oikean Retina Displayn valmistaminen iPadiin on mahdotonta vielä tällä hetkellä.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #85 : 01.10.2010 12:24 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Entäpä Retina Display?
Retina-näyttö on täysi mahdottomuus. Sen lisäksi, että resoluutio olisi jotain ihan hullua (suurempi kuin esim. 30" tietokonenäytöissä) sen ohjaaminen vaatisi ihan liikoja pieneltä kännykkä-GPU:lta (jollaista iPadissä käytetään). iPad on muun muassa pelikone, ja kun tietokoneidenkin näytönohjaimet alkaa yskimään jossain 2xxx -resoluutioissa, niin miten sitten kännykän GPU? Muutenkin se vaatisi ihan liikoja ohjelmakehittäjiltä.

Kyllähän joku korkeapikselitiheyksinen näyttö tietty hyvä olisi, mutta kun Apple nyt kerta päätyi iPadissä 1024x768 resoluutioon, niin seuraava vaihtoehto onkin 2048x1536, mikä olisi noin 260ppi. Tuokin resoluutio on teknisesti aivan liian suuri.Asiasta puuhun.
Jo toinenkin kotimainen aikakausilehti on hyppäämässä iPad-kelkkaan: Suosikista on tulossa iPad-versio Suomen Kuvalehden tapaan. Hyvähyvä, vaikkei tuokaan lehti minua kiinnosta. Ehkä vielä joku päivä joku minua kiinnostava lehti ilmoittaa julkaisevansa iPad-version. Aika hyvin alkaa olemaan suomalaista sisältöä iPadille vaikka itse laitteen Suomen julkaisusta ei ole vielä tietoa.
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #86 : 02.10.2010 13:53 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW http://teknari.fi/


Vaikuttaa mielenkiintoiselta. Kyseessä on ehkä ensimmäinen verkkolehti täällä kotimaassa, joka todellakin ottaa huomioon sähköisen julkaisun edut. iPad-ohjelma julkaistaan maanantaina.

Teknarissa esimerkiksi päätoimittaja ilmestyy videon muodossa etusivulla toivottamaan lukijat tervetulleeksi. Muutoinkin videosisältöä on mukana runsaasti.

Ensimmäinen numero näyttää olevan maksuton, mutta jatkossa aviisilla on hintaa 0,99 senttiä, joka on sähköiselle julkaisulle mielestäni varsin sopiva hinta.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #87 : 02.10.2010 14:52 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Teknari täytyy kyllä tsekata heti kun mahdollista.


Otavamedia innostunut iPadistä enemmänkin. Suomen Kuvalehden ja Suosikin lisäksi ne vääntää Tekniikan Maailman ja Anna -lehden iPadille. Suosikki tulee nyt alkavalla viikolla ja Tekniikan Maailma ensi kuussa. Tekniikan Maailma osuu jo kohtuu lähelle minun kiinnostuksen kohteita. Suomen Kuvalehden ensimmäinen numero maksaa 5,99€, mikä on kait sama kuin paperisenkin lehden. Saman linjan voitaneen olettaa jatkuvan muidenkin Otavamedian lehtien kohdalla.

Otavamedialla on myös kilpailu, jossa jaetaan yksi iPad viikossa 10 viikon ajan. En tiedä monesko viikko on menossa, mutta kait niitä vielä on jälellä. http://www.otavamedia.fi/web/kampanja/ipad


Ja veikkaisin, että haaveet iPadin saapumisesta tässä kuussa voi unohtaa. Eiköhän Apple olisi jo ilmoittanut päivän, jos se tulossa olisi. Ensi kuussa sitten. Ehkä.
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #88 : 06.10.2010 17:53 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW No nyt on meikälläkin sitten iPad!  ;D   Päädyin 16 gigatavun Wifi-malliin.  Magnet-E myi suoraan hyllytuotteena, jonkin verran kalliimmalla kuin ulkomaisista verkkokaupoista, mutta säästyipä isoilta postikuluilta.  :)

Noin tunnin verran olen leikkinyt tällä, ja laite tietenkin vaikuttaa aivan upealta lelulta.

- Laite on kädessä loppujen lopuksi yllättävän pieni, mutta onhan sillä toki kädessä pidettäväksi laitteeksi myös painoa. Saa nähdä kuinka kädet väsyvät, kun sitä kannattelee surffatessa pitkiä aikoja.
- Näyttö ei hämmästytä, kun on jo tottunut iPhone 4:n Retina-näytön pikselitiheyteen, mutta ei se huonokaan ole. Musta on mustaa ja IPS-paneeli tarjoaa hyvät katselukulmat.
- Suomalainen näppis kyllä pitää saada, nopeasti! Kirjoittaminen härmällä on tuskaa. Vielä noin kuukausi.
- Airvideo: streamaa videot kotikoneelta iPadiin verkon yli nopeasti. Puhdasta parhautta.
- Verkon käyttö on nopeaa, ja iso multitouch-näyttö jo tietynlainen elämys.
- Tuleepa siihen nopeasti sormenjälkiä. Laitoin saman tien tuollaisen Belkinin suojapussukan tilaukseen verkkokaupasta. Pitää sitä odotellessa kuljetella vaatteen sisällä iPadia.


Upea laite.  8)


www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: iPad - Maaginen thread « Vastaus #89 : 06.10.2010 19:09 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
No nyt on meikälläkin sitten iPad!  ;D

...
 
- Tuleepa siihen nopeasti sormenjälkiä. Laitoin saman tien tuollaisen Belkinin suojapussukan tilaukseen verkkokaupasta. Pitää sitä odotellessa kuljetella vaatteen sisällä iPadia.
Onnea uudesta perheenjäsenestä. ;)

Sormenjälkimagneetti se todellakin on. Itsellä meni pari päivää ja oli ihan kauhean näköinen. Toinen suuri ongelma on, varsinkin kesällä ulkona, heijastukset. Ottaa mukavasti silmiin auringon paahteessa kun kaikki selän takana oleva näkyy viimestä yksityiskohtaa myöten yhtä hyvin kuin näytön kuva, ellei vähän paremmin. Anti-glare -kalvot onneksi korjaa molemmat ongelmat ja voisin sanoa, että kesällä aika välttämätön jos ulkona aikoo käyttää. Anti-glare -kalvojen huonona puolena vaan on niiden aiheuttama kuvan helmeily. Itse käytän SGP Steinheil Anti-Fingerprint -kalvoa.
tallennettu
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 14
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines