Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Vuoden 2009 toinen blogimerkintä
Sattumalta löysin kaapistani Pelaaja-lehden vuodelta 2005 ja sen välistä E3 2005-peliliitteen. Muistatteko vielä aikoja, jolloin E3 oli iso tapahtuma täynnä isotissisiä typyjä?

Tässä liitteessä on esittelyssä pelejä, joita esiteltiin tuon vuoden E3-messuilla. E3:ssa Playstation 3:sta esiteltiin typerällä bumerangiohjaimella, Nintendo Wii tunnetiin vielä nimellä Revolution ja Microsoft oli aiheuttanut facepalmeja ennen E3-messuja MTV-fiaskossa. Lueskelin tota liitettä huvittuneena, sillä onhan se huvittavaa kuinka joku odotettu peli osottautuukin paskaksi. Liitteen kannessa on Link ja Twilight Princess oli hehkutetuin peli.

Twilight Princessin ohella hehkutettiin Gears of Waria, joka loppujen lopuksi olikin ihan hyvä peli. Ja onhan se saanut jo jatko-osan. Muutama Raren pelikin oli esillä. Perfect Dark Zerosta Thomas Puha kertoi: "Ei hätää. PD0 näytti liikkeessä paljon paremmalta kuin tähän asti julkaistuissa kehnoissa kuvissa." Ehkä ihmisten olisi kannattanut vetää johtopäätökset pelkistä kuvista, sillä Perfect Dark Zeron hyvyydestä kertoo jo se, että sen saa alle 10 eurolla uutena.

Silloisesta uudesta Tony Hawk-pelistä, Tony Hawk's American Wastelandista, Puha jaksoi ihmetellä: "Katsellessani Tony Hawkin E3-nimmarisession lyhyttä jonoa en voinut välyttyä ajatukselta, että Tonyn ja pelisarjan pitäisi pitää parin vuoden tauko. Seitsemässä vuodessa julkaistaan yhtä monta Tony Hawk-peliä, ja Neversoftilta alkavat paukkua loppua (ei minun kirjoitusvirhe..). Nimmarinhakijoiden vähyyden perusteella fanien kiinnostus on vähenemässä." Näin siis vuonna 2005. Nyt eletään vuotta 2009 ja on jo tulossa 10. Tony Hawk-peli. Vuosi 2008 taisi olla ainoa milloin ei Tony Hawkia tullut pääkonsoleille. Eipä tainnut Activision ja Neversoft kaavoihin kangistuksissaan osata odottaa vuonna 2005, että muutaman vuoden päästä tulisi EA:lta uusi pelisarja, jota alettaisi palvoa parhaana skeittipelisarjana. Tony Hawkien aika meni ja Neversoftin paukut loppuivat jo vuosia sitten, mutta Neversoftkin tajusi tämän liian myöhään. Tätä tulevaa Tony Hawk-peliähän ei ole enää Neversoft ollut tekemässä.

"Nykyajan muutokset vaikuttavat myös pelien maailmaan, mistä Shadow the Hedgehog on hyvä esimerkki. Segan Sininen maskottisiili on laittanut piikkarit naulaan ja blaablaa.." - Miika Huttunen. Shadow the Hedgehog?! HAHAHAHAHAAHAHA!! Tuskinpa Pelaajan toimituksessakaan odotettiin, että tästä pelistä tulisi hyvä. Muistaako kukaan mitään Shadow-hahmoa? Taas todella persoonallinen pelihahmo tyyliin Waluigi. Shadow on taidettu onneksi unohtaa, mutta kyllähän tuo Sonic voisi oikeasti laittaa piikkarit naulaan.

Näiden pelien esittelyiden ohessa on mukana tietysti julkaisuajankohdat. Löytyy "syksyä", "2006" ja yhden pelin kohdalla lukee "tiedättehän... kun se on valmis". Veikkaan, että moni tietää mistä pelistä kyse on. Niinpä niin, meidän suomalaisten oman Remedyn Alan Wake, joka ei vieläkään ole tullut. "Kokonaisuutena Alan Wake jäi vielä hyvin mystiseksi.." Mielestäni tämä pätee vielä tänäkin päivänä.

Loppuyhteenvedossa Miika Huttunen sanoo: "Niin, ja ei pidä unohtaa booth babeja, joiden määrä sekä laatu tuntui kasvaneen viime vuosiin nähden. Liekö tämä osoitus alan edelleen suuresta miesvoittoisuudesta?" Lehti ilmestyi silloin kun oli vielä pystyssä vanha kunnon Pelaajaboard, Pelaaja oli vielä sympaattinen ja wanhassa muodossaan, MasterTK oli Nintendo-fani ja E3-messut olivat vielä jättimäinen tapahtuma. Nyt voimme vain muistella näitä.
4 kommenttia
saska 19.03.2009 01:18
Mikään muu ei harmita kuin se että Pelaajasta tuli paska.

Puhumattakaan Nintendosta. :(
Aivis 04.03.2009 22:54
En malta odottaa seuraavaa geniä. Luultavasti on varmaan vielä paskempi kuin nykyinen... mutta toivo elää.
Koo 17.02.2009 20:00
Mikään muu ei harmita kuin se että Pelaajasta tuli paska.
saska 17.02.2009 19:34
Offtopic: Repeen aina kun tutkin tuota sun logoas. :D